Chemeko-System

Wrocław

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 86 ocen.

Chemeko-System
2 86 6 1

Opinie o Chemeko-System

BL

Byłem na rozmowie o pracę, zarobki jakie proponują dla kierowcy to 3000 netto, a w czasie okresu próbnego, który trwa 3 miesiące 2600 netto. Przy czym w to wynagrodzenie wchodzi premia absencyjna w wysokości 600 brutto.

Daro
@BL 19.09.2018 18:37

Jako, że interesuje się pracą na śmieciarce dzwoniłem do FB Serwis i oni oferują na samym starcie 3000 zł z tym, że pierwszy miesiąc jest umowa zlecenie. Po miesiącu jak się kierowca sprawdzi umowa o pracę. Jednak za Chemiko bardziej przemawia lepsza flota aut niż w FB. A ktoś się orientuje jakie warunki w SUEZ ?

Igor

Idealnych firm nie ma ale z pracownikami dobrymi jest również ciężko!

Lidia

@aaa Czy masz jakiś pomysł, co mogłoby zmienić tę sytuację? A czy relacje między pracownikami tego samego szczebla oparte są na wzajemnym szacunku i zrozumieniu? Każda pozostawiona tutaj opinia w jakiś sposób zwraca uwagę na ten aspekt pracy w firmie chemeko-system i wpływa na decyzje kandydatów do pracy u tego pracodawcy.

aaa
@Lidia 29.06.2018 04:58

kim ty wogóle jesteś?

RR

Rolnik ma 3 tygodnie lewego zwolnienia i nagle dostaje sobotę za setki?widać że za marchewkę można

Lidia

@AS, pisząc jak wygląda praca w tej firmie pomógłbyś kandydatom w podjęciu decycji odnośnie pracy w firmie chemeko-system. Nie musieliby zatrudniać się na miesięczny okres próbny @aaa, jak wygląda Twoim zdaniem praca? czy pensja jest wystarczająca? są jakieś bonusy, premie?

aaa
@Lidia 10.06.2018 18:11

praca jak praca,zarobki szkoda gadać a premie dostaniesz jak przepracujesz cały miesiąc bez zwolnień i urlopów na żądanie. Najgorszy jest ewidentny brak szacunku od przełożonych a o ludziach na rejonie to już nie wspomne .Je.ać to !!!

Lidia

@AS proszę napisz jak się objawia brak poszanowania pracowników. Jaka jest atmosfera w pracy? Czym się objawia chaos? @aaa, a Ty jesteś pracownikiem firmy? Możesz się wypowiedzieć odnośnie zatrudnienia w tej firmie?

aaa
@Lidia 23.05.2018 19:05

Lidia,jestem pracownikiem i odnośnie zatrudnienia to zatrudniają praktycznie każdego a najchętniej UA...

Ass
@Lidia 23.05.2018 19:05

Lidia... mógłbym. Ale nic to nie zmieni. Tym bardziej, odnoszę wrażenie, że nie interesuje Cię zatrudnienie w tej firmie. Mogę też się mylić. Więc krótko. Interesuje Cię praca w tej firmie. To przyjdź z papierami a napewno Cię przyjmą. Popracuj miesiąc i wtedy będziesz miała pełny obraz tej firmy. Albo porozmawiaj z pracownikami osobiście.

Lidia

Wiadomo coś o nowych rekrutacjach do firmy chemeko-system? Na jakie stanowiska warto aplikować? Jak mają się kwestie dodatków socjalnych dla pracowników oraz co z formą nagradzania pracowników za dobrze wykonywaną prace? Zapraszam was do udzielenia nam odpowiedzi, nowe informacje będą tu bardzo przydatne dla innych!

AS
@Lidia 09.05.2018 04:25

Rekrutacja... raczej rotacja. Ciągła rotacja pracowników. Powód - chaos + Brak poszanowania pracowników. Dodatki... brak czegokolwiek.

aaa
@Lidia 09.05.2018 04:25

Do pracy na śmieciare przyjmują praktycznie każdego.Ciężko sie nie dostać...

Pracuś

Miejmy nadzieję że Dyrektor B. odchodząc doceni niektórych pracowników...

Lidia

Dostrzegam tu wiele nowych komentarzy z tego roku, zachęcam was do napisania swoich uwag dotyczących obecnego rozwoju firmy chemeko-system, chętnie dowiemy się aktualności związanych z benefitami i dodatkami pracowniczymi. Czy poziom płac podniósł się w stosunku do poprzednich lat? Zachęcam was do udzielenia nam odpowiedzi.

Aryadney

Pracowałem w firmie blisko 3 lata, na szczęście już tam nie pracuję. Problemów w firmie jest na prawdę dużo, zaczynając od niskich wynagrodzeń, poprzez brak rąk do pracy, kończąc na braku jakiejkolwiek komunikacji pomiędzy poszczególnymi działami. Tutaj aby nie być gołosłownym podam przykład dyspozytorni, która nie wiedząc co się dzieje zleca wykonanie jednego zadania kilku osobom. Oczywiście jest to tylko wierzchołek góry lodowej który swoje dno ma na pierwszym piętrze w gabinecie Pana Dyrektora Bartka. Już sam fakt, że dyrektor nie ma dobrej opinii wśród pracowników powinien zwrócić uwagę potencjalnego pracownika, który stara się o przyjęcie do firmy. Oczywiście taki stan rzeczy nie wziął się znikąd, Pan dyrektor od dawna piętrzy problemy z pracownikami zamiast je rozwiązywać co w ostateczności skutkuje powolnym "wyludnianiem się" firmy. W chwili obecnej sytuacja jest na tyle dramatyczna, że aby znaleźć kogoś kto mówi po polsku w 3 osobowej ekipie trzeba mieć na prawdę szczęście. Oczywiście o ile uda się spotkać 3 osobową ekipę pojazdu komunalnego ponieważ braki kadrowe są naprawdę widoczne. Podsumowując Chemeko-System nie jest firmą w której ktokolwiek planuje zostać na dłużej, odradzam tego pracodawcę.

Ciekawy
@Aryadney 24.01.2018 17:31

Skoro pracowałeś 3 lata nie było tak źle. Sam się zwolnileś czy Ciebie zwolnili ? Podaj więcej przykładów

ramzes
@Ciekawy 04.02.2018 15:02

Ciekawy - nie dostrzegasz, że odszedł bo wreszcie na rynku pracy pojawiła się alternatywa Jeszcze jakiś czas temu sytuacja była dramatyczna, ludzie mieli kredyty, zobowiązania, rodziny - zaciskali zęby i pracowali. Wspomniane wyludnianie to efekt zmian na rynku pracy. Widocznie ktoś inny potrafił zaproponować lepsze warunki.

Ciekawy
@ramzes 10.03.2018 12:57

Ramzes zgadzam się z tobą . Lecz nie można tylko narzekać ( choć wiem że ludzie są do tego stworzeni )Poprostu jeżeli już kogoś się oskarża to wypadałoby podać konkretne przykłady po to aby druga strona mogła się do tego odnieść. Nikt nikogo nie zmusza do pracy era niewolnictwa minęła. Nie chcę nikogo obrazić ale czy nie warto było się uczyć i zdobyć jakiś inny ciekawy zawód

ramzes
@Ciekawy 12.03.2018 17:39

To nie jest kwestia nauki czy wykonywanego zawodu. To kwestia podejścia do pracownika - poszanowania i docenienia. Tylko tyle albo aż tyle.

Ciekawy
@ramzes 16.03.2018 20:04

Ramzes to co napisałeś to już inna kwestia z którą całkowicie się zgadzam .kierownictwa nie zmienisz chyba że pracę.a to jest chyba najlepsze rozwiązanie problemu

Pracownicy

Bardzo dobra Firma.!!!!!!! Jak ktoś robi co niego należny niemożna nic złego powiedzieć. Kasa na czas jakiś socjal jest ciuchy piorą. Jak komuś nie pasuje to pora zastanowić się co kto chce bo jak ktoś idzie zbierać śmieci to to nie jest picie kawy w biurze tylko smród brud i opady deszczu,ale widziały gały gdzie lazły.

Bartek

zmuszają do zrzuty na alkomat!!!

Ciekawy
@Bartek 06.02.2018 09:26

Powiedz mi "Bartku" kto każe się zrzucić? Z tego co wiem to nie jest obowiązkowe, pomyśl następnym razem ci piszesz. Najpierw się myśli później pisze.

Andriej
@Ciekawy 06.02.2018 18:25

Skoro nie jest obowiązkowe to po co każdemu po 3-4 razy przypominał o "halo gdzie dyszka na alkomat"???

Lidia

@aaa osobiście nie jestem zainteresowana pracą w chemeko-system, jednak jak rozumiem z Twojej wypowiedzi nie jest trudno osobom chętnym dostać pracę w tej firmie. Taka informacja na pewno będzie dla nich istotna. @czarodziejnie zauważyłam wcześniej Twojego wpisu, dlatego odnoszę się do niego dopiero teraz. Serwis gowork.pl nie oferuje możliwości płatnego usuwania wpisów. Jeśli jakaś opinia zniknęła, oznacza to, że została ona decyzją administratora zarchiwizowana za naruszanie zasad regulaminu. Zachęcam do zapoznania się z jego treścią: http://www.gowork.pl/regulamin

Lidia

@lukiczyli w związku z brakiem pracowników firma planuje rekrutacje? Nie mogę znaleźć aktualnych ofert pracy. W jakich działach firmy jest takie obłożenie obowiązkami?

aaa
@Lidia 05.09.2017 13:20

Idz normalnie do kadr i jak masz dwie rece i nogi to masz prace . HeHe .

luki

Obecnie nie ma ludzi w firmie i pracownicy muszą robić za "dwóch" a pieniądze dalej takie same =)

Lidia

@nie jadu bo ciężkorozumiem, że w tej chwili nowe osoby, które dołączają do firmy mogą liczyć na lepsze warunki od osób z doświadczeniem. A czy w jakiś inny sposób firma pokazuje, że docenia lojalność długoletnich pracowników? Można liczyć na dodatkowe bonusy, czy też benefity?

aaa
@Lidia 25.07.2017 09:16

Mozesz dostać w bonusie większy rejon HeHe

nie jadu bo ciężko

Witam ta praca jest ciężka praca w słońcu w deszczu i w mrozie -bez posiłków regeneracyjnych nawet jak zostaniesz na 16godzin w pracy to firma ci talerza zupy nie raczy dać a firma sama się prosi o to by zostać na dwie zmiany chociaż wiadomo że tyle godzin pracować nie można ale dyspozytorzy rozpisują to po 4godziny dwa nowi ładowacze potrafią mieć po okresie próbnym więcej niż pracownik z kilkuletnim stażem to jest chore dziwi mnie to że prezes nic nie robi z tym podejściem do pracowników przez pana który się zwie dyrektorem Kulaszką przykład wielu starszych pracowników ma 2350/2400 a nowy pracownik po 3 miesiącach ma 2500/2600 brutto a [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wie nie zna rejonów ani jakie klucze pobrać na rejon i się nie wyrabiają z rejonami !! trzy w ostatnim czasie jest moda na Ukrainę tych pracowników jest wielu dogadać się z nimi to jakaś masakra nie polecam tej pracy nikomu tu jest wieczna roszada i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] płacą

aaa
@nie jadu bo ciężko 17.04.2017 19:45

Tak tak,święte słowa... Oto chemeko w pigułce.

chemekowiec

uwaga jesteś obserwowany...........

Oburzony

FANTASTYCZNA 5-TKA W CHEMEKO DOSTAJE NADGODZINY POD STOLEM I ROBIA NAWET PO 200GODZIN WIECEJ A NORMALNY PRACOWNIK NIE MOZE WIECEJ ZAROBIC

czarodziej

dyrektor musial zmienic zasady przyznawania premii bo musi placic goworkowi za usuwanie niewygodnych komentarzy i szuka oszczednosci ile kosztuje jeden komentarz? placi sie za kazda litere komentarza czy za calosc ogolnie? jestem ciekawy i nie moge sie doczekac tej informacji na kolejnym zebraniu

Bartek

Dzięki Piotrek Zbawicielu nasz może teraz my złapiemy jakieś setki

piotr

Brawo Łysy konfidencie

cycu
@piotr 23.02.2017 21:07

zostawcie Piotrka w spokoju dobrze chciał ale nie wyszło

EDEk

jak to sie konczy ? przeciez bez nich ta firma padnie ha ha ha nikt niechce robic nadgodzin dlatego tylko im "proponowali"

Bonus

Na łazarskim rejonie nie jest kolorowo czasem zapija się smutki i bywa czilałtowo Na łazarskim rejonie, bieda tutaj piszczy nie ma co się martwić, musisz podnieść się ze zgliszczy Tutaj pierwsza miłości i rozczarowanie za stracony czas i porytą banię

były

kochana firma tylko CIASNY donosi

Tygrys
@były 05.02.2017 10:08

ale OFICJALNIE czy nie?

BaronCebulowy

Chyba to że nawet ukraincy maja dosc pracy w tej firmie mòwi samo za siebie. tylko fra-je-rzy majacy układy z dyspozytornią i pierszym piętrem wiecej zarobią. Ale czy to takie duze pieniadze za ze-szma-ce-nie się? ODRADZAM TEGO PRACODAWCĘ

bartek
@BaronCebulowy 31.01.2017 20:39

układy układziki kacperki srerki i takie tam duperelki kolana wytarte trala lala bez mydła w duuuuu.. ha ha

NN

witam czy może ktoś z byłych lub obecnych pracowników podrzucić ile w chemeko zarabia kierowca na bramowcu i smieciarce ? z góry dzięki .

ukrain

smieszne pieniądze dla ładowacza 2200brutto za prace w smieciach ??smiech na sali powodzenia.

ja

NIECH żYJE (usunięte przez administratora) , tylko on wie co najlepsze dla tej firmy

walec

Praca ciężka i to nieraz po 16 godzin gdzie można tylko 12 h premia 200zl a zabierze ci za wszystko,a ogólnie to smród i brud, nie robią szczepionek można zachorowac

Zostaw opinię o Chemeko-System - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Chemeko-System