logo Insee Sp. z o.o.

Insee Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o Insee Sp. z o.o.

Geek 2010-05-31 15:47:33
Byłem w Insee Sp. z o.o. na spotkaniu na stanowisko Programista PHP. Jakiś młody pan, nie do końca zorientowany próbował nawiązać rozmowę, udając wielkiego speca od oprogramowani. Nie wspomnę nawet o wiedzy programistycznej na poziomie studenta informatyki - ale poprawne użycie języka polskiego to podstawa. Oczywiście pracy nie podjąłem - ja już podziękuję.
MariuszT 2012-10-10 13:00:56
Jestem zaskoczony tymi negatywnymi opiniami. Sam je czytałem przed przyjściem na rozmowę kwalifikacyjną i miałem wątpliwości czy to dobra firma. Może wytłumaczeniem jest fakt, że to bardzo stare komentarze?

Pracuję w InSee od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolony! Już sama rozmowa kwalifikacyjna tak pozytywnie mnie zaskoczyła, że bardzo chciałem tu pracować. I udało się!

Ludzie tu są fantastyczni. Miałem już przyjemność współpracować z miłymi ludźmi ale w InSee atmosfera jest rodzinna. Szefowie bardzo mili, rzeczowi i pomocni. Nigdy nie widziałem żeby ktoś tu się na kogoś złościł. Problemy rozwiązujemy razem, zawsze można liczyć na pomoc innych. Biuro bardzo fajne, ludzie młodzi (ciałem lub duchem :P ).

Jest wiele inicjatyw integracyjnych. Był wyjazd całą firmą na weekend na Mazury, był wyjazd na PHPCon. Zawsze płaci firma. Są też oddolne inicjatywy takie jak wyjścia na gokarty (mamy niedaleko tor) czy LAN Party :) Próbuję wyciągnąć wszystkich na paintball :) W firmie jest bogata biblioteczka z której każdy może korzystać.

Pracujemy z Zend Framework i czerpiemy z nowych technologii pełnymi garściami. Można się tu naprawdę wiele nauczyć. Mamy jeden główny produkt, który ciągle rozwijamy. To ogromna zaleta, że nie trzeba skakać z projektu na projekt, przestawiać się z jednego frameworka na inny i grzebać w kodzie programistów o różnych stylach pisania. Mamy tu osoby z ogromnym doświadczeniem i wiedzą.

W poniedziałek są spotkania gdzie można obgadać wszystkie ważne sprawy, dowiedzieć się co się dzieje w firmie itd. Po spotkaniu ogólnym następują spotkania w grupach. Programiści rozmawiają na swoje tematy, są także krótkie szkolenia z nowych technologii itp.

Można dodatkowo zarobić. Są tzw. Bug Hunting Day czyli raz na miesiąc zostajemy (zostaje ten kto chce) w pracy do oporu (w praktyce do 21-22) i poprawiamy rzeczy na które wcześniej nie było czasu. Są także dyżury na helpdesku. Nie będę wchodził w szczegóły, przyjdziesz to się dowiesz :) Ważne, że za to płacą :)))

Pewnie jeszcze o wielu rzeczach zapomniałem. Osobiście jestem zachwycony. Wcześniejsze opinie na tej stronie są od osób, którym się nie udało tu dostać więc logiczne, że nie są zadowoleni. I nie mogli poznać firmy od wewnątrz.

Żeby być obiektywnym to trzeba powiedzieć o wadach. Dostrzegam jedną, nie ma w firmie umów o pracę. Jest plan aby się to zmieniło ale wiadomo, koszty bolą... Mamy natomiast ubezpieczenie zdrowotne a wypłaty są zawsze na czas.
1
Basia 2012-10-12 12:47:31
Obawiam się, że poprzednie negatywne opinie o firmie wynikają z racji tego, że zostały dodane ponad dwa lata temu. Od tamtego czasu firma ewoluowała, rozrosła się i nabrała doświadczenia.
Narzekaliście na młody zespół... kompletnie tego nie rozumiem! Co jest złego w młodych osobach? Chyba nie to, że mają świeże spojrzenie, są innowacyjni, chętni do pracy, integracji i stworzenia świetnej atmosfery? Nie można oceniać osób po krótkiej rozmowie kwalifikacyjnej. Owszem pierwsze wrażenie to podstawa, ale młoda osoba nie znaczy niedoświadczona. Wręcz przeciwnie, każdy kto przychodzi do InSee, to osoba obyta, inteligentna i mająca za podstawowy cel dobro firmy.
Wydaje mi się, że najcenniejszym argumentem przemawiającym za tym, że firma InSee jest doskonałym miejscem na zdobycie wiedzy, rozwinięcie swoich dotychczasowych umiejętności, a także nawiązania przyjaźni, jest fakt, że jesteśmy w tym samym składzie od lat! I nigdzie się nie wybieramy.
Michał_W 2012-10-12 15:10:17
Negatywne opinie są jak najbardziej przestarzałe i nieadekwatne do aktualnej sytuacji. Firma ewoluowała, zmieniła siedzibę,podniosła jakość warunków pracy oraz świadczonych usług przez co stała się liderem w dostarczaniu oprogramowania dla firm z sektora sprzedaży bezpośredniej oraz marketingu sieciowego. W firmie panuje super rodzinna atmosfera i jest dużo (nieobowiązkowych) zajęć dodatkowych jak również możliwości rozwoju. Szczerze polecam pracę w InSee.
p.s. jedyny minus to dwa rozkoszne psy, które odciągają od pracy ;)
Michał H. 2012-10-14 14:21:43
Pracowałem w firmie InSee przez 1,5 roku (w latach 2010-2012) jako programista PHP i bardzo dobrze wspominam czas tam spędzony.

W firmie panuje fantastyczna towarzysko-rodzinna atmosfera. Wszyscy są do siebie pozytywnie nastawieni i serdeczni. Podczas rozmów nie ma podziału ze względu na zajmowane stanowisko czy też staż w firmie.

Ja pracę łączyłem ze studiami i ceniłem sobie możliwość ustalenia takiego wymiaru godzin, aby można było połączyć oba obowiązki. W przypadku niespodziewanych sytuacji nie było problemu z przesunięciem godzin pracy i odpracowaniem w innym dogodnym terminie.

Uważam jednak, że najważniejszą kwestią było to, że pracując w InSee można bardzo szybko rozwijać się zawodowo w tworzeniu aplikacji internetowych. Młody zespół specjalistów, którzy mają pełne głowy pomysłów zapewniał, że każdego dnia człowiek szkolił się programując w PHP, pisząc skrypty w jQuery, integrując aplikacje z systemami zewnętrznymi oraz tworząc przyjazne interfejsy użytkownika. Gdy pojawiał się nowy problem często spotykaliśmy się w kilkuosobowym składzie i podczas \"burzy mózgów\", dzieląc się swoją wiedzą i doświadczeniami, staraliśmy się stworzyć najlepsze rozwiązanie dla klienta.

Słowo \"młody\" w przypadku InSee oznacza pracownika otwartego na wyzwania oraz chcącego poznawać nowe rozwiązania w świecie aplikacji internetowych.

Zgodnie z wcześniejszymi opiniami potwierdzam, że istnieje możliwość zarobienia dodatkowych pieniędzy, poza podstawową pensją. Jest to możliwe poprzez dyżury na helpdesku poza standardowymi godzinami pracy (dyżurny dostaje służbowy telefon i w przypadku otrzymania sms-owo zgłoszenia błędu od klienta jest zobowiązany do sprawdzenia, co się stało) oraz spotkania, podczas których uwaga jest skupiona nie na implementowaniu systemów dla nowych klientów, ale na naprawiani błędów wykrytych w już wdrożonych systemach.

Firma organizuje regularne wyjścia integracyjne, a od dwóch lat również coroczny wyjazd weekendowy w czasie wakacji - fantastyczna okazja do jeszcze większego skonsolidowania zespołu.

Jedyną większą niedogodnością za moich czasów pracy w tej firmie było jej biuro, ponieważ pracowaliśmy w mieszkaniu, które miało wystarczającą powierzchnię, ale niestety jego układ często nie pozwalał na spokojną pracę. Jednak od kilku miesięcy InSee ma nową lokalizację i mieści się w dużym piętrowym domu / willi. Od znajomych, których w tej firmie pozostawiłem wiem, że teraz komfort pracy wzrósł niewiarygodnie i nie potrafią sobie wyobrazić lepszego biura :)
1
nat 2015-11-27 12:23:03
Praca w InSee to nastawienie na ciągły rozwój, więc osoby poszukujące pracy z perspektywami, gdzie mogłyby się rozwinąć zawodowo mogą znaleźć tu "swoje miejsce". Firma nie jest podzielona na my-oni i każdy, kto będzie chciał dołożyć tu swoją cegiełkę będzie mile widziany. Pensja jest zgodna z moimi oczekiwaniami, do tego dochodzi pakiet prywatnej opieki medycznej, płatne nadgodziny i płatny urlop.

I ludzie. Bo to ludzie tworzą to miejsce wyjątkowym. Zaczynając od współpracowników, którzy, no dobra, czasem zostawią na półce w lodówce dwutygodniowy rosół, kończąc na całym zarządzie, który (co nie jest takie oczywiste w dzisiejszym świecie) traktuje ludzi, tak po prostu - po ludzku. Ze zrozumieniem, szacunkiem i przyjaznym podejściem. Bardzo stawiają na rodzinną atmosferę i to im się sprawdza, bo w dotychczasowej "karierze zawodowej" nie spotkałam tak fantastycznego, zgranego zespołu. I jestem mega dumna, że mogę być jego częścią :)

Świetną okazją do integracji są firmowe wypady na piwo, kręgle i więcej piwa. Raz w roku, latem, organizowany jest też wspólny, kilkudniowy wyjazd integracyjny. Co warto zaznaczyć, na wszystkich wypadach bardzo mile widziane są osoby towarzyszące.

Mega fajne biuro (domek jednorodzinny), znajduje się w wygodnej lokalizacji. Może czasami trochę ciężej znaleźć miejsce parkingowe. W zeszłe święta zespołowi "podarowano" playroom z wygodną kanapą, stołem do piłkarzyków i playstation. Sprzęt, na którym się pracuje jest nowy, krzesła wygodne a latem chłodzi nas klima. Jest fajnie!

I wspominałam, że ludzie są cudowni? :)
nat 2015-11-30 14:04:20
Hej, ja tutaj cały czas pracuję - na stanowisku graphic designer :)
Oferta jasne, że fajna - bo fajna firma! Jeśli zastanawiasz się nad aplikowaniem to szczerze polecam :)
erhyu 2016-05-13 23:10:50
hej, widzieliście nowe ogłoszenie o pracę na PHP developer?
1
Zostaw swoją opinię o Insee Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Insee Sp. z o.o.