Comarch

Kraków

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 218 ocen.

Opinie o Comarch

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Comarch

Milad

Opiszę w skrócie jak wygląda rekrutacja na stanowiska handlowe: Pierwszy etap - rozmowa z wiceprezesem (dyrektor sektora ERP), ustalenie warunków. Rekomendacja dalej. Drugi etap - rozmowa z przełożoną (skype), informacja zwrotna (telefoniczna) o zatrudnieniu. Po czym zbierasz się do wyprowadzki bo przecież 3 miesiące szkolenia w Krakowie. Czekasz na umowę. Upominasz się bo coś długo to trwa. Na koniec dostajesz informację, że jednak Cię nie chcą i nawet nie przeproszą! Zero profesjonalizmu. Nie polecam!

zdalnie?

Czy Comarch oferuje prace zdalna w dziale IT?

Tp
@zdalnie? 06.11.2017 15:08
Czy Comarch oferuje prace zdalna w dziale IT?

Nie oferuje

Gerwant

Byłem na stażu w Comarch PointsHub (po wrześniowych spadkach akcji nie istnieje) na stanowisku UX/UI Designer. Powiem wprost - jedyną osobą która mnie wiele nauczyła i jestem mu wdzięczny był Pan Sebastian W. zatrudniony jako osoba nadzorująca z zewnątrz (UX Director). Reszta to jedna wielka porażka do kwadratu. Kompletny chaos, brak porządku, celów biznesowych i jakiegokolwiek składu. Już na samym początku przeprowadziliśmy badania, wyciągnęliśmy wnioski, stworzyliśmy persony. Ale nikt nie wziął ich pod uwagę, bo oczywiście project managerzy, szefowie działu czy nawet wiceprezes BU Usługi byli mądrzejsi od potencjalnych użytkowników produktu. Zmieniające się cele biznesowe średnio co 2 tygodnie to była norma, zaprojektowanie jakiekolwiek produktu w takiej sytuacji staje niemożliwe bo nonstop prace trzeba zaczynać od nowa. Ale "Biznes" tego nie widzi a chciałby mieć wyniki. Nie wspomnę o produkcie który zastaliśmy w opłakanym stanie, nieużywalnym, brzydkim i niefunkcjonalnym. W międzyczasie dostawaliśmy zadania do zmiany innym produktów. Po zaprojektowaniu i zbadaniu rozwiązań szły one do wdrożenia ale nie zostały wdrożone bo... programiści podważają użyteczność (No sorry ręce mi opadają). UI i UX Designerom stanowczo odradzam te praktyki bo projektanci nie mają żadnego zdania w tej firmie. W Comarch rządzi biznes i programiści a reszta jest zbędna. Potem wszyscy się dziwią że oprogramowania Comarchowego nie da się używać - jak projektują je programiści to co się dziwić. ;) Miałem kontakt ze stażystami UX z innych sektorów - to samo co u nas. To tyle, jest dużo innych fajnych firm gdzie można odbyć spoko praktyki UX/UI. 5!

Fiko

Comarch to fajna firma pod wieloma względami również dla pracowników.

Ja

Wszystko zależy do jakiego BU się trafi. Ja miałem pecha i nie polecam. Ogromny chaos i brak jakiejkolwiek organizacji pracy. Mało szkoleń chociażby brak szkoleń wprowadzających do nowych technologii w projekcie. Polityka "jakoś to będzie". Chaos w kodzie, bo na wszytko mało czasu i wszystko jest "na już" byle jak byleby działało. Brak testów. Słyszałem natomiast że można trafić też całkiem ok wtedy wygląda to całkiem inaczej. Warto na rozmowie dopytać o szczegóły związane z kulturą pracy(testy, standardy kodowania itd.) Warto też wynegocjować satysfakcjonująca pensję, bo o podwyżki ciężko.

Fiko

Comarch to fajna firma i jak widzę mają aktualnie sporo ofert nie tylko w kraju. Szkoda tylko, że nie którzy nie potrafią uszanować żadnych wartości! Może trzeba stracić coś dobrego żeby zacząć to doceniać!?

Fiko

Czy szkolenia są płatne przez pracownika czy przez firmę? Może ktoś napisać jaka jest atmosfera w pracy?

czajmen
@Fiko 03.10.2017 23:12
Czy szkolenia są płatne przez pracownika czy przez firmę? Może ktoś napisać jaka jest atmosfera w pracy?...

Firma płaci. Na niektóre droższe podpisuje się lojalke, która w przypadku kiedy rezygnujesz z pracy powoduje, że pokrywasz jakiś koszt szkolenia. Atmosfera - jak pewnie wszędzie - zależy od tego gdzie się trafi. U mnie jest świetna.

Lidia

Widzę, że kilka dni temu pojawiło się ogłoszenie na stanowisko Młodszego Konsultanta ds. obsługi klienta (Service Desk EDI). Ktoś z Was pracuje właśnie w tym dziale firmy lub może nawet na tym stanowisku? Jak wygląda typowy dzień na stanowisku konsultanta? W treści oferty pracy można znaleźć informację, że wymagana jest od kandydatów dobra znajomość języka angielskiego. Czy poziom B2 będzie wystarczający? Co jeszcze warto wiedzieć o tej pracy?

Ja

Zadna Polska firemka, zarzadzana przez managiera Polaka nie zaplaci Ci duzo. Polak Managier jest nastawiony na to zeby Cie wy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W kazdym, pierwszym lepszym korpo da sie zarobic wiecej BEZ proszenia. Jak IT PL jest znane w swiecie to Polski Managier tez jest znany, tylko slawe ma odwrotna.

Ja

Zadna Polska firemka, zarzadzana przez managiera Polaka nie zaplaci Ci duzo. Polak Managier jest nastawiony na to zeby Cie wy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W kazdym, pierwszym lepszym korpo da sie zarobic wiecej BEZ proszenia. Jak IT PL jest znane w swiecie to Polski Managier tez jest znany, tylko slawe ma odwrotna.

Franek

O braku ludzi do pracy cały czas się mówi, niż demograficzny zaczyna się realnie widzieć. Może pracownicy trochę na tym skorzystają? Może firma rzeczywiście podniesie trochę wynagrodzenia żeby konkurencja nie przejmowała fachowców? Ogólnie to chwalę sobie pracę w firmie.

Filozof

Przy takim braku rąk do pracy jak się zaczyna u nas to myślę, że firmy chcąc nie chcąc będą podnosiły wynagrodzenie.

Franek

Czy może mi ktoś wyjaśnić co się stało, że Comarch ma tak długą listę ofert pracy? Jeszcze nie tak dawno nie było szans na pracę w firmie. Braki ludzi do pracy?

Poinformowany
@Franek 03.09.2017 22:42
Czy może mi ktoś wyjaśnić co się stało, że Comarch ma tak długą listę ofert pracy? Jeszcze nie tak dawno nie było szans na prac...

Warunki jak na Krakow bardzo marne, zwalnialo sie nawet po 2osoby z dzialu w ciagu tygodnia. W innych firmach na tych samych stanowiskach mozna zarobic nawet 20-30% wiecej.

czajmen
@Franek 03.09.2017 22:42
Czy może mi ktoś wyjaśnić co się stało, że Comarch ma tak długą listę ofert pracy? Jeszcze nie tak dawno nie było szans na prac...

Nie wiem skąd masz taką informacje. Jedynie podczas kryzysu w 2008/2009 był problem, bo prace były zamrożone, ludzie zaczeli w pewnym momencie odchodzić, jak się rynek odblokował (wiele firm w tym czasie nie zatrudniało). Osobiście uważam to za błąd, bo jednak dużo osób odeszło, ale w sumie to chyba wyszło na dobre, bo od tego czasu polityka wynagrodzeń zmieniła się zdecydowanie na korzyć pracowników. Jeżeli umiesz i wykazujesz się umiejętnościami, bierzesz ryzyko, umiesz rozwiązywać trudne problemy to kasa jest naprawdę dobra - na tyle, że ciężko znaleźć konkurencyjną ofertę na rynku. Ludzi brakowało zawsze i od dawna wzrost zatrudnienia jest duży - pamiętam lata, gdzie przyrost zatrudniania to było grubo ponad 500 osób w skali roku. Teraz czasem jest to spowalniane, aby nie za dużo było osób świeżych, któych produktywność jest niska plus szybko kończy się miejsce dla ludzi - zdecydowanie szybciej niż budowa kolejnych budynków.

anonim

Cześć, zainteresowała mnie praca na stanowisku młodszy konsultant systemów erp do spraw finansowo-księgowych. Ktoś powie coś więcej na temat pracy na tym stanowisku? Czy opłaca się tam iść? Jest jakaś szansa na rozwój? I wiele innych rzeczy. Z góry dzięki

anonim

Cześć, zainteresowała mnie praca na stanowisku młodszy konsultant systemów erp do spraw finansowo-księgowych. Ktoś powie coś więcej na temat pracy na tym stanowisku? Czy opłaca się tam iść? Jest jakaś szansa na rozwój? I wiele innych rzeczy. Z góry dzięki

Lidia

@Neko dziękuję za odpowiedź. Bardzo cenne rady jeśli chodzi o rozmowę kwalifikacyjną do firmy. Możesz też powiedzieć coś więcej na jej temat? Jak oceniasz trudność dostania pracy w Comarch? Na co warto być przygotowanym podczas spotkania z rekruterem? Piszesz, że jednak jest możliwość szkolenia, ale nie Ty nie miałeś żadnego. A próbowałeś o nie pytać/wnioskować?

Grażka

Comarch w Krakowie ma dobra opinię jako pracodawca!

Natali

Comarch to firma nowoczesnych technologii, miejsce pracy dla wielu zdolnych i ambitnych ludzi. Cieszę się , że udało mi się znaleźć w tej firmie, polecam

ja
@Natali 20.08.2017 11:45
Comarch to firma nowoczesnych technologii, miejsce pracy dla wielu zdolnych i ambitnych ludzi. Cieszę się , że udało mi się zna...

Erudycje masz slaba, to jest rozumiem wizytowka dzialu HR w tej firmie? )

Luidzi

Comarch to fachowiec w swojej branży i potrafi ocenić nasze umiejętności płacąc tyle na ile zasługujemy.

Lidia

A co możecie powiedzieć na temat możliwości rozwoju jakie zapewnia Comarch? Czy można liczyć na dodatkowe kursy i szkolenia podnoszące kwalifikacje? Takie dodatkowe informacje mogą być bardzo pomocne dla osób, które zastanawiają się nad aplikacją.

czajmen
@Neko 19.08.2017 19:31
Teoretycznie są, w praktyce przez 2 lata nie miałem żadnego szkolenia. Odnośnie zarobków (ile wynegocjujesz tyle dostaniesz -...

Szkolenia są - trzeba tylko zgłosić. Fakt czasem się dłużej czeka, bo jest obłożenie. Teoretycznie każdy pracownik powinien zgłosić 1 szkolenie rocznie. Oczywiście jak jest większa potrzeba to można mieć więcej w danym roku. Wszystko zależy od sytuacji w danym centrum.

Pik
@ComarchSuperFirma 17.08.2017 09:39
Nie ma zadnych kursow ani szkolen. Firma nie zatrudnia Cie po to zebys sie rozwijal. Dobre miejsce dla studenta na rok. Kto by...

Kłamiesz, musisz być beznadziejnym pracownikiem skoro nawet na szkolenia przez 5 lat nie zasłużyłaś. Ja po 2,5 roku pracy w firmie byłam już na 4 szkoleniach - Comarch ma własne centrum szkoleniowe, każdy pracownik konsultuje swój przyszły plan szkoleń z przełożonym wedle potrzeb związanych z piastowanym stanowiskiem. 3,5 netto po 5 latach pracy ? Naprawdę musieli nie być z Ciebie zadowoleni...

Siter

Interesuje mnie praca w Comarch, może mi ktoś podpowiedzieć jaka jest ogólnie atmosfera w firmie? Rozumiem, że firma ma wysokie wymagania wobec nowych kandydatów ale czy jest dużo chętnych do pracy? Dziękuję za info

czajmen
@Siter 23.07.2017 21:41
Interesuje mnie praca w Comarch, może mi ktoś podpowiedzieć jaka jest ogólnie atmosfera w firmie? Rozumiem, że firma ma wysokie...

U nas w centrum jest super. Ludzie są bardzo fajni, otwarci i czasem jest dość zabawnie. W momencie kiedy jest dużo do zrobienia takie chwile bardzo uprzyjemniają pracę. Oczywiście nie mogę mówić za cały Comarch, bo go nie znam, ale osobiście nie słyszałem o tym aby atmosfera gdzieś była beznadziejna. Nigdy też niespotkałem się z jakimś podłym czy nie miłym zachowaniem, no może poza osobą odpowiedzialną za parking i karanie za złe parkowanie :)

niiii

A na jakie zarobki można liczyć na niszowych stanowiskach na początek zaraz po studiach? Bardzo proszę o odpowiedz.

Marylka

@Ja Czy ktoś zainspirował Cię do takiego wpisu? Ja jestem innego zdania o firmie.

Ja
@Marylka 19.07.2017 08:43
@Ja Czy ktoś zainspirował Cię do takiego wpisu? Ja jestem innego zdania o firmie.

Mozesz miec inne zdanie bo nie pracowalas w innych miejscach to nie wiesz, ze moze byc duzo lepiej. Comarch to gniot, nie warto tam spedzic nawet godziny. )

Ja

Praca beznadziejna z malymi wyjatkami. Place beznadziejne, socjal beznadziejny, zarzadzanie beznadziejne. Ogolnie jak juz gdzies pracowales nie idz do tej firmy. Strata czasu kompletnie. Niech se Pan F. sam zarabia na Mercedresy. )

Fiko

Czy ktoś mi podpowie jaki jest powód, że firma ma tak długa listę ofert pracy? Jakiś nowy projekt mają?

Darek
@Fiko 13.07.2017 21:44
Czy ktoś mi podpowie jaki jest powód, że firma ma tak długa listę ofert pracy? Jakiś nowy projekt mają?...

Jest więcej zleceń niż można przerobić. Aktualnie pracy jest nawet dla 10% więcej ludzi. Ciągle puchnie też na lokalnym rynku pracy konkurencja z zachodu. Dlatego profesor mówi, że Comarch jest "kuźnią" kadr IT nie tylko dla Krakowa. Jednak z biedronką i korporacją stażystów to przesada. Firma ogarnia potężne kontrakty z największymi graczami. Za tym nie stoją studenci tylko wysoko wykwalifikowani pracownicy z doświadczeniem. Z tymi 2x większymi płacami też jest tak że nie są aż 2x większe, tylko jest ogromne opóźnienie w procesie podwyżek. Jeśli dostałeś 2x więcej, to spodziewaj się 2x większego obciążenia praca i stresem. Jeśli jesteś dobry, dobrze Ci zapłacą. Jeśli myślisz, że zachodnie firmy dają 2x więcej "za darmo" albo "bo tak" to czas przestać śnić. Te ciągłe jęczenie pochodzi od osób, które nie wiedzą jak na prawdę wygląda standard polskiej większej firmy. Syf, kiła i mogiła. CA to zupełnie inna liga, nawet nie ma co porównywać, bliżej światowych, wysokich standardów. Bez przesady firma ok i nie ma co demonizować.

Fiko

Pracuję w Comarch-u już długo i mam całkiem dobre pobory. Narzekających zawsze znajdziemy a najgorsze jest to, że osoby t nie przykładają się do pracy.

JohnyBravo

Jakie mają w Comarch wymagania na Juniora w IOS? Przygotowuję się do zmiany specjalizacji z administracji sieciami Windows/AD na programistę Swift iOS. Jaka jest najniższa stawka jaką proponują na rozmowie o pracę? Z góry dzięki i pozdrawiam.

Fabrycjo

Comarch to spoko firma i wymyślanie jakichś bzdur o gościu z kosą jest przesadą!

Martin
@Fabrycjo 02.07.2017 20:54
Comarch to spoko firma i wymyślanie jakichś bzdur o gościu z kosą jest przesadą!

Skoro wiesz lepiej to ok. Ja tam pracowalem i to widzialem. Podejrzane typki. Za takie cos sie wylatuje z pracy

Waldi

Comarch ma dość długa listę ofert jaka tego przyczyna?

Marcin
@Waldi 25.06.2017 10:44
Comarch ma dość długa listę ofert jaka tego przyczyna?

Ludzie nie wytrzymują napięcia, jak się ma gościa ubranego na czarno z kosą w ręce to tak jest poza tym slabe zarobki

Darek
@Marcin 26.06.2017 21:49
Ludzie nie wytrzymują napięcia, jak się ma gościa ubranego na czarno z kosą w ręce to tak jest poza tym slabe zarobki...

Dawno podobnej bzdury nie słyszałem na profesjonalnym zdawałoby się portalu. Mam w pracy szwajcarski scyzoryk. Tez będziesz pierdzielił, że jestem groźny i pewnie psychopata? Ile Ty masz lat człowieku? Za każdym razem jak coś trzeba otworzyć to wszyscy do mnie po niego przychodzą pożyczyć. Ha! :)

nickname

Ile na początek Panowie zaraz po studiach? Same podstawy tylko. Proszę o jakieś porady. Może jakiś staż?

Fikołek

Mam pytanie i liczę na pomoc i informacje. Widziałem w ostatniej ofercie pracę dla młodszego konsultanta ds. wdrożeń i jestem bardzo tym zainteresowany. Czy na to stanowisko firma ma konkretne wymagania? Czy można tu godziwie zarobić? Jaka jest atmosfera ?

Fiko

@Krzysiek Atmosferę w firmie tworzą głównie ludzie tu pracujący. Może warto wspólnymi siłami popracować nad tym?

Fiko

@Ela Zawsze możesz nie pracować i będzie cały dzień na odpoczynek. Z taką filozofią życia nie znajdziesz dobrej firmy.

ciapek
@Fiko 04.06.2017 11:01
@Ela Zawsze możesz nie pracować i będzie cały dzień na odpoczynek. Z taką filozofią życia nie znajdziesz dobrej firmy....

Sugerujesz, że dobrą pracę znajdą tylko osoby bez zainteresowań marzące o półgodzinnej czy godzinnej przerwie na lunch codziennie, bo nie mają nic ciekawego do roboty po pracy ? przedziwne :P

ciapek
@Fiko 04.06.2017 11:01
@Ela Zawsze możesz nie pracować i będzie cały dzień na odpoczynek. Z taką filozofią życia nie znajdziesz dobrej firmy....

Sugerujesz, że dobrą pracę znajdą tylko osoby bez zainteresowań marzące o półgodzinnej czy godzinnej przerwie na lunch codziennie, bo nie mają nic ciekawego do roboty po pracy ? przedziwne :P

gosc

A jak funkcjonuje zespol tlumaczy w tej firmie w Krakowie? Bylam na rozmowie. Wrazenia takie sobie mowiac oględnie.

Ela

Radzę trzymać się z daleka od tej instytucji. Firma skostniała do granic możliwości. Wszyscy mają karty czasu pracy a wliczone 0,5h przerwy skutkuje koniecznością kiblowania w robocie przez 8,5h czyli cały dzień. Szkoda życia.

Fiko

@Marcin Lepiej byś zrobił nie pisząc takich bzdur, gdyż będąc w pracy dwa dni Ty nie masz pojęcia jak jest w firmie. Pewnie nie nadawałeś się do tej pracy i przemówiła przez Ciebie złość, ale to jest nieuczciwe.

Krzysiek
@Fiko 22.05.2017 11:52
@Marcin Lepiej byś zrobił nie pisząc takich bzdur, gdyż będąc w pracy dwa dni Ty nie masz pojęcia jak jest w firmie. Pewnie nie...

Atmosfera w tej firmie jest taka jakbys wlozyl noz w powietrze to mozna byloby ja kroic. Ludzie jacy tam pracuja to jakies dziwaki.

Krzysiek
@Fiko 22.05.2017 11:52
@Marcin Lepiej byś zrobił nie pisząc takich bzdur, gdyż będąc w pracy dwa dni Ty nie masz pojęcia jak jest w firmie. Pewnie nie...

Atmosfera w tej firmie jest taka jakbys wlozyl noz w powietrze to mozna byloby ja kroic. Ludzie jacy tam pracuja to jakies dziwaki.

A U

Krakowska firma dobra dla studentów żeby zdobyć doświadczenie i po roku iść gdzieś gdzie lepiej płacą. Każdy kto tam jest dłużej niż 2 lata jest źle postrzegany przez inne firmy. Technologie to głównie C# i MS SQL [zależy gdzie trafisz], co w ogóle nie jest skalowalne przy tak wielkich projektach, ale na studiach uczą i dlatego głównie studentów zatrudniają. Kadra kierownicza średniego szczebla to ludzie którzy zostali w firmie więcej niż 5 lat, niekoniecznie wiedzą więcej od swoich podwładnych Często pierwsze dwa lata to umowa o dzieło/zlecenie, potem jak się wyprosisz to dadzą ci umowę o pracę. Z kasą jest tak że fajnie jest coś zarabiać na studiach, ale jak już zdobędziesz to doświadczenie to widzisz że gdziekolwiek indziej płacą Ci dwa razy więcej. Jeszcze ten dziwny kult prezesa... Każdy dyrektor chce mu się przypodobać i tworzy statystyki pod niego, a on później w wywiadach mówi że "każdego specjalistę można zastąpić zliczoną liczbą studentów, zazwyczaj jednym", potem to prostuje i mówi że płaci 1,5k euro na start, 6k dla "specjalisty". No nie wiem o czym on mówił, ale ja za pozycje C# developera dostałem 3500 brutto na UoD. O podwyżkę się nie doprosiłem Źródło: http://natemat.pl/137001,zarobil-150-mln-i-podzieli-sie-z-pracownikami-dlaczego-szef-comarchu-postanowil-placic-jak-na-zachodzie Plusami są: -Ruchomy czas pracy [niestety są "Fiszki" liczące czas, więc nawet jak nie ma nic do roboty to musisz siedzieć jak ten ciućmok i oglądać internet] -Ekipa składająca się z młodych ludzi -Blisko polibudy Pozdrawiam A U

Layman

Dziwię się Wam( szczególnie programistom). Na rynku kieleckim pojawia się coraz więcj klasowych firm (np. Britenet, Onwelo, Euvic) a to jeszcze nie koniec. Po co tracić czas na te stare molochy. Ciężko u nich zarobić godziwy grosz

Marcin

Siedzą tam takie cwaniaczki z Kielc. Jeden z nich wbil kose w pudełko obok mnie zeby przestraszyc drugiego pracownika(jednym slowem znecal sie nad nim), i udowadnial wszystkim ze nie maja pojecia o pracy w tej firmie. Popracowalem 2 dni i zrezygnowalem. Nie wiem co tam robia ludzie po socjologii w tej firmie wogóle. Dla mnie dramat, zarobki słabe, dojazd badziewny. Nie poelam

Fiko

Comarch to fajna firma ale niestety jeszcze nie znalazła się taka żeby wszyscy byli zadowoleni.

Feliks

Na czym polega praca specjalisty ds. bezpieczeństwa fizycznego? Zależy mi na kilku informacjach ponieważ chcę w firmie pracować. Jeśli ktoś wie proszę o info.

FF

Brak szacunku do ludzi - podczas rekrutacji zapewniają o tym, że odpowiedź o wyniku rekrutacji będzie do konkretnego dnia, a później okazuje się to kłamstwem.

Fiko

@Zawiedziony Zawsze możesz iść do pracy w innej firmie .

Zawiedziony

Obok Ericssona to najwieksza biedronka dla programistow w Krakowie Radze unikac za wszelka cene

Iza

Takiej firmy jak Comarch to daleko trzeba szukać. Nie wszyscy nadają się do tej pracy, i myślę, że te niektóre wpisy pochodzą od osób odtrąconych. Ja pracuje tu już dość długo i nie narzekam,ale w pracy trzeba się angażować w przeciwnym razie nic nie będzie.

Gregor

Czy ktoś mógłby dodać coś w temacie pracy dla specjalisty ds. asysty technicznej TELCO BSS? Zależy mi na pracy w Comarch tylko dobrze mieć wiedzę przed złożeniem cv.

Aga

Wie ktoś może jak wygląda rekrutacja na testera oprogramowania, czego można się spodziewać na testach lub rozmowach rekrutacyjnych ? Ile można zarobić jako osoba początkująca bez doświadczenia komercyjnego ?

vhgjkl;
@Aga 20.03.2017 16:01
Wie ktoś może jak wygląda rekrutacja na testera oprogramowania, czego można się spodziewać na testach lub rozmowach rekrutacyjn...

Były pytania/zagadki z logicznego myślenia, trochę prostej matematyki, reszta pytania na temat testowania oprogramowania.

Darek
@Aga 20.03.2017 16:01
Wie ktoś może jak wygląda rekrutacja na testera oprogramowania, czego można się spodziewać na testach lub rozmowach rekrutacyjn...

Hej Najpierw masz test pisemny z wiedzy teoretycznej. Liczy się bardziej czas niz to ze wypełnisz połowę idealnie a resztę wcale. Podstawa to ISTQB, które jest standardowym wymogiem przynajmniej w moim dziale. Na rozmowie wymagają płynnego angielskiego i jako takiego pojęcia o testowaniu. Jeśli masz ISTQB to wystarczy. Praca nie jest obciążająca - rzekłbym odpowiednia do płacy ale też ze względu na stare zaniedbanie dokumentacji czy dług technologiczny może być upierdliwa. Pieniądze nie są jakieś wielkie, więc warto po prostu zażądać więcej i negocjować. Na podwyżkę czy premię dziś się czeka miesiącami. Profesor zrobił tu błąd (sytuacja na rynku pracy) i już niby obiecał na święta, że wszystko obiecane będzie wypłacone. Pytanie czy zdąży przed przyjściem kolejnej fali ogromnych firm IT z GB. Pytanie czy miał jakiś wybór. Wniosek - dostałeś podwyżkę, czas wystąpić o kolejną. Praca profesjonalna na tyle na ile zarobki pozwalają utrzymywać zespoły w całości i dbać o projekty. Korporacja IT z prawdziwego zdarzenia jednak to nadal druga liga. Atmosfera ok tylko trzeba o to dbać. Nie czuję się szczucia, korporacyjnego chłodu i korpo-gadki. Nawet w działach nie będących stricte IT. Wsparcie jest na początku potem szkolisz się samodzielnie. Standard. Jak ktoś mówi, że taka Nokia czy ABB prowadzi pracownika 10 lat za rączkę to chyba pomyliła portale. Jeśli mieszkasz w Krk i nie masz kosztów mieszkania wysokich, a potrafisz wynegocjować sobie względnie skutecznie zarobki to daje radę.

andriej

Rekrutacja w Warszawie. Mysłalem że negatywne komentarze na temat comarch są przesadzone. Jednak są jak najbardziej prawdziwe. Rekrutację podsumować można jednym słowem- CHAOS. Ktoś coś komuś wysłał, drugi coś słyszał, piąty, dziesiąty dziwi się że jakies testy były, siódmy nie wie że coś robił pierwszy, niunia z rekrutacji staje okoniem, a na koniec surprise :) To najgorsza rekrutacja w jakiej uczestniczylem. Duzo traci się czasu. Ciekawe czy oni tez tak z Klientami działają. Jeśli tak to klienci mogą być w niebezpieczeństwie

falksdjfalskdfjaoeilfjawdfalsdmvads

świeżak w UK zarabia 1500 gbp, w estonii 780 euro, w Norwegii to głodowa stawka 14000NOK. A ile zarabia świeżak w Comarch?

6000euro

podobno jest to 8iedronka dla programistów i Tesco dla elektroników. No a jak nazwalibyście tę armię stażystów, studentów, pracowników z krótkim stażem i bez doświadczenia? Gang Świeżaków! A jak określilibyście te atrakcyjne zarobki? "codziennie niskie ceny" A jak można opisać świetną lokalizację, obok AWF, obok politechniki i blisko centrum? "jak to dobrze, że 8iedronka jest tak blisko!" Oczywiście nie miałem na myśli Comarchu, po prostu pomyliłem firmy.

Zostaw opinię o Comarch - Kraków

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Comarch