brak logo

MPK Kraków

Kraków

Opinie o MPK Kraków

Kierowca 2010-06-30 13:36:00
Rewelacyjne miejsce do pracy.
4
motorniczy 2012-05-14 18:52:13
Kierowca - 2010-06-30 13:36:00

Rewelacyjne miejsce do pracy.
tjaaa, tylko że wyłącznie dla [usunięte przez moderatora] ! - reszta załogi to kierownictwa i dyrekcji muły bagienne, wyrobnicy. Ot - takie przedsiębiorstwo Fair-Fraier.
1
inny kierowca 2013-02-05 09:16:53
Pozorna uczciwość. Jak się nie ma pleców to ma się pod górkę. Poza tym strasznie kościółkowa firma. Przyjęcia na ogół na zlecenia, etaty tylko dla ziomali.
2
Tomasz 2015-07-07 01:12:46
Zarobki jak na nasze realia dobre, atmosfera wśród prowadzących fajna, aczkolwiek praca stresująca, pasażer ma zawsze rację dla ludzi nerwowych nie polecam.
1
Marek 2016-09-01 00:58:52
Witam.
Jestem pracownikiem MPK z dlugim stażem. Ta firma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] brak poszanowania ze strony kierownictwa i dyrekcji i ze strony pasażerow. Prowadzacy pojazdy traktowani sa w tej firmie jak zło konieczne. Dyrekcja po trzech tygodniach od zakonczenia SDM laskawie powiesila w gablocie podziekowanie za prace a sami zgarneli pewnie niezlą premie. Kierowcy czy motorniczy nie dostal ani grosza taka prawda. Takie to miedzy innymi jest pokazanie szacunku i wdziecznosci za zaangażowanie.
Nie ma sie co dziwic ze brakuje kierowcow i molestują nas zebysmy w dzien wolny przychodzili do pracy zamiast odpoczywac. Ciekawe co wymysli kierownictwo jak sie zbuntujemy i przestaniemy przychodzic za wolne.
9
mario 2016-09-13 08:53:48


KIEROWCA AUTOBUSU
Miejsce pracy: Wrocław
Numer referencyjny: KA/01.2016

Oferujemy:

umowę o pracę;
atrakcyjne wynagrodzenie – po okresie próbnym łącznie w wysokości 3600 PLN brutto plus dodatki płacowe wynikające z rozliczenia indywidualnego harmonogramu czasu pracy kierowcy;
Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych;
bilet wolnej jazdy;
możliwość współpracy na umowę zlecenie (20 zł brutto/godz.).
MARIO 2016-09-15 09:09:35


KIEROWCA AUTOBUSU
Miejsce pracy: Wrocław
Numer referencyjny: KA/01.2016

Oferujemy:

umowę o pracę;
atrakcyjne wynagrodzenie – po okresie próbnym łącznie w wysokości 3600 PLN brutto plus dodatki płacowe wynikające z rozliczenia indywidualnego harmonogramu czasu pracy kierowcy;
Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych;
bilet wolnej jazdy;
możliwość współpracy na umowę zlecenie (20 zł brutto/godz.).
TO JEST OFERTA PRACY A NIE TO CO OFERUJE MPK W KRAKOWIE !!!
Mark 2016-10-24 18:03:46
Wam to zawsze mało to idz do Auchana hipermarket ten daje 1355 zł za jeba..nie pudeł z palet. Po roku nie masz kręgosłupa . Ja skończyłem 6 lat studiów i się okazało że nic po nich niema tylko taka praca czeka i co mam robić muszę się mordować. Wyprzedzę twoją złośliwą odpowiedz że mogę iść za kierowcę do MPK. Nie mogę ponieważ nie przejdę okulistycznych badań. Za taką kasę jak wy macie ja nigdy nie będe miał.
Io 2016-10-31 15:47:19
Piszesz, aby się popalić kogo to obchodzi! Przekwalifikuj się i zarabiaj a nie wspominaj innym. Żal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ciska
qq 2016-11-02 17:34:16
Mark, wiele osób chciało być kosmonautami albo pilotami wojskowymi ale zdrowie im nie pozwoliło na to. Pewnie skończyli jak Ty, albo jako prezesi, dyrektorzy, kierownicy, specjaliści...
Pablo 2016-11-06 09:55:24
jesteś służbista czy co?? co za bzdury piszesz za taką odpowiedzialność kasa dobra weź człowieku nie pisz takich rzeczy !!! za taką praca min 4000 tys do ręki dlaczego brakuje tylu ludzi w mpk ??? bo nikt nie jest głupi i rezygnuje po pierwszej wypłacie stanowczo odradzam prace w mpk!
7
kierowca 2016-12-01 17:32:09
Mili Państwo już niedługo wszystkim zainteresowanym pracą w firmie MPK Kraków opisze jak jest naprawdę bez wulgaryzmów bo obrażanie kogoś nie ma najmniejszego sensu. Cała prawda o tym Pracodawcy. Podejście do pracownika, dobre lub złe traktowanie pracownika, kary, częste usterki pojazdów, wynagrodzenie itp. Sami podejmiecie decyzję czy warto zawracać sobie głowę pracą w tej firmie.
Na samym początku zostawię was z jednym zdaniem do rozmyślań.
Dlaczego ciągle są braki kadrowe( nie ma kierowców i motorniczych czyżby było tak dobrze, że nikt nie chce pracować w tej firmie)
7
grzes 2016-12-05 16:45:37
A ja z chęcią spróbował bym pracy jako kierowca mpk kraków ☺
CDE 2016-12-05 21:45:50
Mógłby ktoś przedstawić sytuację w Krakowskim MPK na dzień dzisiejszy ? Jak wygląda praca, co oferują na umowie o pracę ? Ewentualnie na własnej działalności czy na umowie zlecenie... Jak wygląda kwestia urlopów itd... :-) Bardzo proszę o szczerą wypowiedź.
3
Zainteresowany 2016-12-10 18:21:24
Bardzo prosimy o tę obiektywną opinię. Będzie albo zachętą albo przestrogą dla potencjalnych śmiałków.

A może coś się wreszcie w firmie ruszy na lepsze, bo z tego co można wywnioskować, kolorowo bynajmniej nie jest.
1
eryk 2016-12-10 20:28:09
A ja napisze z innej beczki jestem kierowca 2 lata w mpk i cały ten socjal to jedna wielka ściema juz drugi rok nie wypłacili mi calej sumy jaka była na fakturach ale chwalić to się umieją ze taki pakiet socjalny, zwrot za wczasy co drugi rok. Jak dla mnie się kompromitują i kończę juz prace cale szczęście w tej firmie pseudo Państwowej centusie krakowskie!
4
kierowca 2016-12-17 21:29:57
To zrób sobie prawo jazdy na autobus (pozdawaj wszystko),do tego szkolenia i świadectwa na przewóz osób do tego badania lekarskie jak na Kosmonaute plus psychotesty i przyjdź jeździć za 2.300 pod warunkiem że Ci premii nie zabiorą.Pozdrawiam
2
kierowca 2016-12-20 18:49:24
Praca sama w sobie jest ok jeśli ktoś lubi jeździć autobusem. Są linie lekkie i ciężkie tzn. linie długie w korkach, ciągłe opóźnienia w ciągu np 8 godzin pracy zostaje 10-15 przerwy . Autobusy to loteria małe lub większe awarie. Problemy z automatami do biletów. Często zdarza się tak, że masz jakiś problem zgłaszasz na główną dyspozytornię a oni przyjmują i na tym się kończy. Czyli jeździsz np ze spalonymi żarówkami w światłach, zepsutym kasownikiem czy automatem biletowym... I teraz jeśli kasownik nie działa lub automat to do kogo pasażer ma pretensję a Ty ciągle powtarzasz, że problem został zgłoszony. Jeśli chodzi o socjal to jest dobry. Owszem jak tam wcześniej ktoś pisał wczasy pod gruszą zwrot raz na dwa lata za 14 dni lub co rok po 7 dni.
Kwota zwrotu zależna od dochodów na członka rodziny. Raz w roku oprócz karty multisport (płatna) zwrot za kino teatr basen, siłownia itp. min 300 (nieopodatkowane) tylko muszą być FV imienne na pracownika. Oczywiście na stronie pracuj.pl jest ogłoszenie praca kierowca MPK a w nim zdanie mile widziana znajomość topografii Krakowa i okolic. Kierownik przyjmując każdą osobę mówi, że linie które obsługuje dana zajezdnia kierowca musi znać. Czyli po pracy np 9 godzin objeżdżasz... już to widzę każdy ma ochotę wrócić do domu a nie robić to, za co mu nie płacą i tracić swój cenny czas. Jak nasuną Wam się pytania to w miarę możliwości będę odpowiadał. Szerokiej drogi :-)
5
nowy 2016-12-29 15:24:11
Możesz zostawić jakiś namiar na siebie, jestem zainteresowany jazdą w mpk i mam kilka pytań. Najlepiej maila pogadamy przez telefon jeżeli to możliwe.
Bartolini 2017-01-01 22:45:48
Witam, dajcie znac jak to aktualnie wyglada w mpk krakow bo bije sie z myslami...
1
Kierownik burdelu 2017-01-02 16:03:56
Praca ok, zarobki bez polotu, ale jeśli nie masz znajomości to praca bez przyszłości. Chyba że jesteś ambitnym człowiekiem i w miedzy czasie zrobisz studia to po 10 latach dostaniesz "lepsze stanowisko".
A no i związki na garnuszku pracodawcy które nie chcą bronić pracownika, ale tak po co bronić to przecież firma fair play.
2
Bartolini 2017-01-02 16:31:06
Co to znaczy zarobki bez polotu?? Jestem z małego miasta i u mnie w miejskich zarabiają 1600 zł więc to jest padaka.... W krakowie jakiego rzędu są to zarobki??
Ph pt pw pp i cała reszta 2017-01-03 21:45:19
Ludzie świeta co 12 lat wolne, każde świeta , weekend 1 wolny w miesiącu kpina, jak masz wolna sobote to w niedziele tyrasz czasami i cały dzień z dzieckiem czasami nie bedzie ci sie chciało wychodzić na spacery bo cie tak wytyraja jak psa . Kasa za taka odpowiedzialność DRAMATYCZNA. Kierownictwo byle jakie innym słowem ludzie darujcie sobie bo za kurs już was wydoją jak kundla. Dyrekcja zero zero i jeszcze raz zero wspulpracy z prowadzącymi inspektorzy podpier...... nijaki majk specjalnie zmienie imie ma juz za uszami swoje nie jeden chciał mu obić ryja za kapowanie bez przyczyny , ludzie przychodzą popracują troche i odchodza po 4 miechach TAKA TO FIRMA Z TRADYCJAMI. A może poprostu idą w ślady SS tylko zamiast cherbu krakowa powinni nosić swastyke . Kolega kolege zakapuje do starego zebyy go tylko pochwalił ze dobrze zrobił inny by mu loda zrobił nawet sie przywitać nie umieją. A teraz młodzi jeździć nie potrafia za grosz nawet ci co kilka lat pracuja zrobia mu pozwolenie na ngt6 i onjuz jest gość nawet sie z toba nie przywita. A jak siadzie na gt 8 to bieze wolne bo sie frajerowi nie podoba . Na jednej z zajezdni ludzie bez urlopu pracuja od 2 lat , nie daja urlopu im to dla mnie podchodzi pod paragrafy prawa pracy baba ta pracuje tak owas mowa koledzy za miedzy wtajemniczeni wiedza o kim mowa ph zlecenia spadajcie ja wole mieć wolne. Pasarzer nigdy nie ma racji on tylko umie kłamać a kierownictwo tego slucha i kierowca motorniczy w 99% nie winny zostaje pozbawiony premi bez żadnej możliwości obrony . Kierownictwo pasorzytowi loda by zrobiło i tyłek z gown...... wylizało. Social popatrzcie karta na siłownie fitness koszt czasami 50 zl w mpk karta na silownie 70 miesiecznie Kpina. mpk TO NIE FIRMA TO PRZYMUSOWY [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
3
skob 2017-01-04 11:14:19
Witam,
Ja w MPK wytrzymałem ponad miesiąc. Zatrudniony byłem na umowę o pracę stawka 14,30 zł/godz. brutto plus premia 30%. Dwa pierwsze tygodnie to jazda z patronem no a potem juz śmigasz sam. Ogólnie jazda spoko no ale pasażerowie to totalny koszmar, potrafią człowieka wyprowadzić z równowagi. Autobusy dość awaryjne ale to zależy też na jaki się trafi. Inspektorzy czepliwi i to najbardziej pod koniec miesiaca( żeby tylko premię zabrać). Z początku premii nie zabierają ale po 2 miesiącach pracy juz traci się premię za kolizję, braki w umundurowaniu itp. Pasażer oczywiście zawsze racje ma, no i skarga mu przysługuje i tu niestety jesli takowa wpłynie i zostanie uznana też można z premią się pożegnać.
praca rano i po południu zaczyna się najwcześniej o 2 w nocy konczy się najpóźniej przed północą i nie ma czy niedziela czy święto, jeśli wypada słuzba to idziesz do pracy.
no i trasy które musisz poznać sam we własnym zakresie i nikogo nie interesuje jak to zrobisz. oczywiście poznawanie tras jest nie płatne, więc robisz to za darmo. Także nie polecam pracy w mpk, niestety bo cieszyłem się ze mnie przyjęli ale bardzo szybko mi przeszło:)
Pozdrawiam
6
Mimo wszystko chetny 2017-01-04 14:25:57
Muslicie ze u prywaciarzy jest lepiej? Od 5lat pracuje na umowie zleceniu, bez urlopu. Jak chcesz dluzsze wolne to patrza na Ciebie jak na zloczynce. Atmosfera ogolnie super, wszyscy kradna i oszukuja. Brak krawata kara 50 zl, nie podstawisz sie 10 min przed odjazdem kara 50 zl. Zarobek niby dobry, ale jak przeliczysz godziny to 10 zl za godzine to maks. Kombinowanie z czasem pracy, zglaszasz awarie maja cie gleboko. Wiec niczym sie to nie rozni. Ale chetnie sprobowalbym tego mpk bo potrzebuje pracowac normalne godziny, cos zarobic i skonczyc rozpoczete studia. Dlatego chcialbym wiedziec jakie realne zarobki moge dostac za godzine. Moze nie jest to praca marzen, ale jak teraz nie mam czasu sie do domu wrocic bo przerwa 9h zaczyna sie od zgaszenia silnika i konczy jego ponownym odpaleniem to na odpoczynek zostaje 6h, wiec mozna miec dosc.... A moze w mobilisie jest lepiej???
1
Pytający 2017-01-05 11:45:37
A tramwajki? Jak to wygląda przy pracy motorniczego?
1
ANDRIEJ 2017-01-09 23:15:41
Popieram przedmówców - nie polecam ! Pracowałem kilka lat w MPK, miałem dość. ZERO życia prywatnego, im się wydaje, że podpisując umowę z MPK bierzesz z nimi ślub i świata poza tą pracą masz nie widzieć, zero świąt, zero wolnego, o urlop musisz błagać a i tak pewnie nie dostaniesz, mobing na każdym kroku, "naloty" Inspektorków i karanie o byle co, żeby tylko Ci kasę z wypłaty zabrać. Fajnie i kolorowo wygląda to tylko na początku. Po pierwszych paru miesiącach i wypłatach otwierasz oczy. W MPK warto pracować tylko przez pierwsze dwa lata, na ajencji kiedy jest się na niskim ZUSIE - wtedy jakieś pieniądze można zarobić, potem ... za taką kasę szkoda życia na taką gównianą pracę. Pasażerowie dramat, o wszystko pretensje i pyskówki codziennie, kierowca jest wszystkiemu winien. Nikt na to nie reaguje, to Twój problem, że jeździsz pod wpływem stresu i zdenerwowany. Korki? no trudno, no to miałeś przerwę, posikaj się w majtki i umrzyj z głodu, a jak zrobisz sobie przerwę mimo wszystko to najpierw nasłuchasz się od GDR a potem od pasażerów - przecież jesteś robotem, nie masz prawa do odpoczynku ! SZKODA ŻYCIA NA MPK
3
len 2017-01-10 00:35:21
Z tego co czytam po opiniach to praca kierowcy mpk to praca w toksycznym środowisku. ! 1. pasażerowie , 2. kierownictwo, 3. zrywka o 2 w nocy i póżne powroty, 4. pieniądze bliskie minimalnej, 5. brak wolnych w sobote i niedziele , Jednym słowem między młotem i kowadłem. Ale moje pytanie dotyczy innej sprawy jak ze zdrowiem waszym kierowcy mpk , jesteście tyle godzin wystawieni na działanie SMOGU i wdychacie to zatrute powietrze ?
1
alex 2017-01-10 08:14:12
powietrze to nic, ale kregoslup kierowcy nadaje sie do wymiany !
1
Kierowca pksu 2017-01-12 09:54:23
Dzwonilem jakis czas temu do mpk i pani powiedziala ze okolo 2500 sie zarabia na umowe o prace, a inne formy zatrudnienia do ustalenia z kierownikiem zajezdni. Zna ktos moze te warunki????
Ph pt pw pp i cała reszta 2017-01-13 03:45:58
Kolego zastanów sie nad tym czy chcesz mieć zrytą psychempk to jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ta firma powinna oddawać odszkodowania za poniesione straty moralne owszem zaro isz te 4000 4800 brutto jako ajant tzw Robol muzłuman po odliczeniach masz jakies 3000 ale za ro niemasz nic i wszustko ci karzzą kupić ze swoich . Chlopie to jest nie wiele lepsze od SS jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak masz na autobusy to szukaj czegos innego
Zostaw swoją opinię o MPK Kraków - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MPK Kraków