brak logo

MPK Kraków

Kraków

Opinie o MPK Kraków

mpkhahaj 2017-05-11 18:39
Ale za kurs musiales zapłacić 50% inaczej cie nie wzięli i za każdy egzamin 200pln z tymi kursami laski nie robią 50/50 pracownik i firma
Opałek 2017-05-12 08:02
Ale że dają jeszcze 2600 na kwalifikację to już nie warto wspominać? Nie ma to jak wybiórcze podawanie faktów.
Pudzian 2017-05-12 13:02
No o tym kolego mówimy. Że muszą dofinansować i przytrzymać, bo Ci co przychodzą z doświadczeniem i aktualnymi papierami to długo miejsca nie grzeją w większości. Czyli albo finansujemy kursy i mamy przez jakiś czas ludzi którzy to muszą odpracować, albo zaczynamy płacić normalnie żeby oferta była atrakcyjna dla doświadczonych kierowców. A na dzień dzisiejszy, na taką orkę w zbiorkomie to jest śmiech na sali biorąc pod uwagę że trzeba się utrzymać w tak dużym mieście. Są miasta gdzie płaca sporo lepiej.
2
Opałek 2017-05-13 09:47
Czyli np gdzie są te miejsca?
Pudzian 2017-05-13 11:39
Poszukaj sobie. A jak nie umiesz to tyraj w krakowskim mpku za psie pieniądze.
2
Opałek 2017-05-13 17:58
Takiej odpowiedzi się spodziewałem.
Misiek 2017-05-14 16:48
hahahaha cudowny temat :)))
potwierdzam w 100% - mobbing, mobbing i jeszcze raz mobbing plus zero szacunku ze strony pasażerów. Zero życia prywatnego, brak możliwości zaplanowania czegokolwiek na kilka dni w przód, obwinianie kierowcy o wszystko i awaryjne autobusy. Praca marzeń :)))
7
Opałek 2017-05-17 16:25
I to by było na tyle odnośnie wiarygodności opinii na tym portalu.
Bilgun 2017-05-18 22:17
Opałek, komu z kierownictwa w Mpk robisz laskę?
3
mpkhahaj 2017-05-19 12:09
On nie robi nikomu zwolnili go pewnie za % sami tacy sie wyzywają na forum
3
mpk hahaj 2017-05-19 16:37
Opalek zapraszam na wole do kierownika na 1 piętro jak jesteś odważny to możemy pójść razem na konfrontacje tylko żeby był po zdaniu autobus
2
Opałek 2017-05-20 20:38
Czyżby się ktoś podszedł pode mnie i jego wpisy usunęli? To takie prostackie.
Opałek 2017-05-21 10:57
Przepraszam Panow Kierowcow. Niestety to prawda. Robie laske kierownictwu mpk. Wybaczcie moje wpisy.
3
Iwona 2017-05-21 12:50
Hej..ile można zarobić jako kierowca w Krakowie ?
I czy kobiety chętnie przyjmuja?
Pudzian 2017-05-21 22:49
Jeśli umiesz faktycznie jeździć autobusem ( posiadanie prawka kat. D nie świadczy że poradzisz sobie w zbiorkomie ) to nie ma znaczenia czy jesteś kobietą. Spokojnie przyjmują. Inna sprawa że zarobisz sensownie ale tylko jako ajent. Na realia życia w tak dużym mieście jak Kraków to wypłata etatowca to śmiech na sali. Jeśli nie jesteś z Krakowa to możesz poszukać w innym mieście bo są takie gdzie na etacie zarobisz więcej a koszta życia podobne. Kraków w odniesieniu do wielkości miasta i kosztów życia płaci słabo w porównaniu do innych największych miast.
4
pp 2017-05-22 11:28
LW to zjeb !!!
3
PW PP PB 2017-05-22 11:30
AO, LW, MW, to chuje !!!
2
PW 2017-05-22 11:32
Sukiennik buc !!!
7
Opałek 2017-05-23 21:26
Koncert buraków. Sympatycznie.
1
Opałek 2017-05-23 22:42
Ze mną na czele oczywiście
Fiskus 2017-05-23 22:44
Odwróć tabele, Opałek na czele !
2
Opałek 2017-05-24 12:00
Piszcie sobie co chcecie. Z pustego i Salomon nie naleje.
1
Opałek 2017-05-24 13:40
Tak jak to widać na moim przykładzie.
1
Mariusz Trynkiewicz 2017-05-24 14:39
Jestem zainteresowany pracą w mpk. Najchętniej na liniach nocnych.
1
Scypion 2017-05-24 20:07
Nikogo tu nie obchodzisz.
1
anty mpk 2017-05-25 13:25
Twój post jest tego dokładnym zaprzeczeniem
1
Opałek 2017-05-26 18:44
Nie.
Opałek 2017-05-26 21:10
Nie zgadzam sie. Nie tylko dyspozytorzy i kierownicy ale tez cale kierownictwo.
1
pw pp pb 2017-05-27 10:14
Jebie planowanie
W słońcu na polanie
3
European Council 2017-05-29 20:13
MPK Firma nie Fair-Play

Anty-ISO 28-10002
3
Pudzian 2017-05-29 20:14
Opałek, pracujesz w MPK?
Pudzian 2017-05-30 19:54
I co, teraz jak nie ma się jak kierownictwu podlizać to się nie odzywasz na normalne pytania?
Żałosny jesteś. Nie mniej od tych co tak tu hejtują.
3
Bombowiec 2017-05-31 13:02
Chciałem zapytać jak się ma temat jeśli chodzi o te linie, są jakieś nawigację czy aplikacje które nawigują kierowcę.? Czy trzeba po pracy wsiadać w autobus którym się będzie jechało w kolejnym dniu, i robić kółko żeby trasę załapać.? Pytam bo trochę to dziwne, człowiek zapi*** 10h a potem musi jeździć jako pasażer gdzieś po wichurach, żeby wiedzieć co i jak w kolejnych dniach. Może mi ktoś odpowiedzieć czy istnieją takie navi czy aplikacje?
Klingon PW 2017-06-01 22:53
Co jest dziwnego w tym ze masz wiedziec po jakiej trasie masz jechac autobusem liniowym? Sprobuj zistac takowkarz bez egzaminu z topografi. Czlowieku, co jak co to firma robi Ci laske ze to atwoja sprawa jak to zrobisz, ale masz pojechac po wyznaczonej trasie i tyle. Paranoja absurdu siega zenitu.
Klingon PW 2017-06-01 22:57
jakdojade.pl
Ale musisz sprawdzac bo czasem nie do konca wlasciwie pokazuje.
szofer 2017-06-02 00:38
jest taka fajna aplikacja - nazywa sie babcia2.0 - zwykle siedzi obok kierowcy i wydaje polecenia glosowe - Paaaaniie kilometr temu trza bylo skrecic w lewo :)
5
PW 2017-06-04 21:26
ja znam lepszą aplikację: sukiennikbuc 2.0
4
122 2017-06-12 13:56
a to slyszalem ! ale to nie aplikacja - to jest wirus :)
1
PW 2017-06-13 00:29
Hahaha :)
lolo 2017-06-13 22:19
Na jakie zarobki może liczyć kierowca MPK na pełny etat. 8 godzin jazdy - 5 dni pracy. Jestem kierowcą doświadczonym, ze względów rodzinnych zjechałem z UK. W Anglii pracowałem jako kierowca autobusów miejskich w Londynie.
1
122 2017-06-14 14:15
2500 - 3000 do reki zaleznie ile goddzin zrobisz i jaka forma zatrudnienia (na swojej dzialalnosci jak walniesz okolo 180 godzin to zblizysz sie do 3 tys na reke po uwzglenieniu wszystkiego tj. bezplatnego urlopu itd.)
Ajent 2017-06-14 18:34
Człowieku! Co Ty piszesz?! Na ajencji przy 180h po odliczeniu składek i księgowego bierzesz na czysto ok 4 tys. Za tyle co piszesz to nikt by kluczyka w stacyjce nie przekręcił.
1
Ajent 2017-06-14 18:39
Nie chcę Cię martwić ale w PL w komunikacji miejskiej nie masz czegoś takiego jak 8h dziennie 5 dni w tygodniu. Masz grafik równoważny i stawkę godzinową albo za nominał. Zależy od firmy. I zmiana często po 10h a dla ajentów nawet 11h to norma.
3
Ajent 2017-06-14 18:42
Jeśli byłeś kierowcą zbiorkomu w Londynie i chcesz pracować jako kierowca w MPK to cofniesz się do ery kamienia łupanego pod względem podejścia firmy do kierowcy. Odradzam.
3
122 2017-06-15 00:06
no chyba na małym zusie albo bez podatku :P popraw mnie jak sie myle ale 180 godz to jest 5400 minus 1200 zus . potem mniej 200 za ksiegowa i oc no i na koncu 600 podatku ? no to zostaje 3400 ale razy 11 bo miesiac urlopu = to masz 3100 do reki ??
Wombat 2017-06-15 12:28
Nie wiem skąd to bierzesz. Jestem 10 lat ajentem. W kwestii podatku to jestem na ryczałcie nie wiem jak ty. U mnie łącznie ZUS + podatek + księgowy wszystko nie wychodzi więcej niż 1500 w zależności od podatku. Przejdź na ryczałt jeśli możesz bo masakrycznie przepłacasz. Więc u mnie wychodzi te ok 4 tys. Zależy jak sobie tą działalność kto prowadzi :) Gdybi mi tak wychodziło jak w Twoich wyliczeniach to bym już w mpku nie jeździł :)
Ajent 2017-06-15 13:07
U mnie podobnie jak u Wombata. Ty pewnie na książce jesteś. Nie wiem czy teraz się da ale za moich czasów kto mógł to szedł na ryczałt. Jak masz taniego księgowego to zamkniesz się w 1300-1500 i 4 tys masz na czysto :)
Gdyby wychodziło mniej też bym w tym syfie nie robił już .
Czytelnik 2017-06-23 00:12
Czynności wykonywane na rzecz pracodawcy, to również przygotowanie do pracy. Przygotowanie do pracy nie jest czynnością prywatną; pracownik nie wykonuje tych ich dla własnego interesu, lecz jest to również część pracy. Jak przygotowanie autobusu do wyjazdu może być stawiane poza nawias godzin pracy? Są to czynności wykonywane dla pracodawcy i jest to część pracy. Gdyby rozumować inaczej, to pracodawca mógłby wymyślać kolejne czynności, które pracownicy mają dla niego wykonać w ramach prywatnego czasu, bezpłatnie, bo przecież - według pracodawcy - to przygotowanie do pracy. Nie oszukujmy się, ale traktujmy się uczciwie. Przygotowanie do pracy, to może być przebranie się, czy skorzystanie z toalety przed pracą, a nie czynności, które są już świadczone na rzecz pracodawcy. I nie ma co dla obrony własnego, niesłusznego stanowiska wyolbrzymiać sprawy roszczeń, jakoby za chwilę pracownicy mieli żądać zapłaty za drogę do pracy, bo to nieuprawnione wnioski i niesprawiedliwe. Sprawiedliwość polega, jak wiadomo, na tym, aby każdemu oddać to, co mu się należy. A skoro już zacząłem pisać, to przy okazji muszę stwierdzić, że rozważając zatrudnienie się w MPK zacząłem dziś czytać zawarte na portalu Gowork opinie o pracodawcy i bardzo mnie one zmartwiły. Dzwoniłem też do działu kadr po informacje dot. ofert pracy i muszę stwierdzić, że sposób prowadzenia ze mną rozmowy był na dość niskim poziomie. Zupełnie nie zachęcało to podjęcia pracy w MPK - przeczytane opinie i późniejsza rozmowa z działem kadr. Nic też nie wskazuje, aby MPK zależało rzeczywiście na zatrudnieniu pracowników, choć niby są tak bardzo poszukiwani. Dziwię się np., że skoro są takie braki kadrowe wśród kierowców i motorniczych, to dlaczego nie ma możliwości zatrudnienia się na niepełny etat, a taki rodzaj pracy mnie interesował. Choćby z 10 osób na niepełny etat i już z 5-7 etatów MPK miało by z głowy... Nie wiem, w czym problem, a jeśli problem, to chyba wydumany. Słabo chyba, słabo się MPK stara o pracowników. Rozmowa też - jak wspomniałem - pozostawiała wiele do życzenia. Pozdrawiam i życzę wszystkim powodzenia, a przede wszystkim by można żyć w normalnej rzeczywistości, gdy jeden drugiego wspiera, a nie gdzie człowiek człowiekowi wilkiem.
1
Kukiz 2017-06-23 00:30
Bo w mpk musisz tyrac az sie zesrasz, a jak juz sie zesrasz to odsapnac i potyrac jeszcze troche. Zero mozliwosci odpoczynku, czasu dla rodziny. Masz byc dyspozycyjny i nie dyskutiwac. Ja przepraciwalem dwu-cyfrowa ilosc lat i niedawno sie zwolnilem. Jak i duza czesc moich znajomych. Na rynku roboty po uszy na lepszych warunkach i z wolnymi weekendami i normalnymi godzinami pracy. Problem jest taki ze przez takie warunki wiecej aktualnie sie zwalnia niz przyjmuje. Wiec jest zle a bedzie jeszcze gorzej... Nie polecam
1
Czytelnik 2017-06-23 00:58
Bardzo pyszne i buńczuczne są wypowiedzi ~Toja. Brutto, netto - wszystko jedno? I nawiązuje do hurtowni, sklepu? To ciekawe, jaka jest dla niego różnica, czy w sklepie za zakupy płaci ceny brutto, czy netto (różnica ok. 23%)...? Ciekawe, czy jak będzie brakować mu na codzienne życie, to ugryzie z zapłaconego podatku, który może mu uratować nogę w lesie...? Śmieszne i kompromitujące. Taka wypowiedź odsłania u osoby ją wypowiadającej pychę i lekceważący stosunek do innych ludzi.
Zostaw swoją opinię o MPK Kraków - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MPK Kraków