brak logo

MPK Kraków

Kraków

Opinie o MPK Kraków

Zmiennik Pustaka 2017-07-22 14:41
Z tego co widzę to nadal zarobki są 4 razy niższe w stosunku do UK! na "AJENTA" około 600 funtów miesięcznie?? w Liverpool na tydzień 6dni 500 funtów etat
1
Klingon PW 2017-07-22 17:14
To dotyczy każdego zawodu. A do powrotu nikt nie zmusza. Siedź tam na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zapieprzaj z ciapatymi i czarnuchami.
3
Klingon PW 2017-07-22 20:07
faktycznie na Wole jest największe zapotrzebowanie, ale ona obsługuje większość Krakowa, poza aglomeracją północno-wschodnią. Płaszów podobnie. Jedynie Bieńczyce są bardziej zawężone do północnej części miasta.

p.s.
do reszty forumowiczów, poprzedni wpis z 2017-07-22 17:14 z moim nickiem, nie jest mój - ktoś mi podebrał :) jakiś ciapaty chyba :)
2
normalny 2017-07-23 00:39
a jakbys pracowal 7 dni w tygodniu to bys mial 5 razy wiecej niz ajent - pomysl o tym :))) .

a tak na powaznie to zapomniales wspomniec ze godzin (razem z czasem nieplatnym ktory jest w uk ) to masz w tygodniu z 70 albo wiecej , sprzedajesz i sprawdzasz bilety wszystkim pasazerom , a mili mieszkancy Liverpoolu pluja na kierowcow albo rzucaja ceglami w szyby busa :) . a ile pyskuja nastolatki ze im nie chcesz sprzedac biletu dla dziecka haha i kloc sie z nimi :) warto rowniez wspomniec o tym ze w tym miescie pogoda to tragedia , bo to polnoc anglii - deszcz , wiatr i chmury . Owszem cos tam zarobisz jak jestes sam ale ogolnie nie ma rewelacji . no i pasazerki mamy ladniejsze w krakowie :P
8
jarek tir 2017-07-23 19:56
panowie wytłumaczcie mi coś dzwonie do MPK w piątek w tym tygodniu pani mówi mi ze jest zgoda na zatrudnienie i tak dalej żebym przyniósł wszystkie papiery i IDE na kurs mówią mi ze mam pokryć cześć kursu a co z badaniami i tak dalej kto za to płaci ???


jak robię kurs z MPK na autobus to mnie zatrudniają czy o co chodzi bo zwariowałem po co im moje umowy o prace ja z nimi podpisuje na czas szkolenia umowę o prace czy co to chodzi


może mi ktoś powie o co chodzi ???
ja 2017-07-23 21:20
Za badania sam płacisz, oni finansują tylko do pewnej kwoty prawko i kwalifikację. Na ten okres podpisujesz umowę że oni finansują tyle i tyle kasy, w jakim terminie masz zdobyć uprawnienia i się przyjąć do MPK i dopiero wtedy masz umowę o pracę na czas określony 3 lata, następna na czas nieokreślony.
2
JACEK 2017-07-23 21:56
ROBIĄC CO CHCĄ USTALAJĄ GODZINY ODJAZDU AUTOBUSÓW WEDŁUG ,,,,SWOJEGO WIDZIMISIĘ ,...ŻENADA ,,TO MY PŁACIMY PODATKI I TO MY ŻĄDAMY ABY DOSTOSOWAĆ ODJAZDY RANNE W SZCZEGÓLNOŚCI DO LUDZI A NIE SWOJEGO EGO KOGOŚ KOT NIE MA POJĘCIA ILE OSÓB JEDZIE RANO DO PRACY NA GODZ 6 00
2
Miodek 2017-07-24 00:16
Wyłącz " Caps Lock " , zacznij stosować interpunkcję i pisz mniej chaotycznie, to może ktoś zrozumie o co Ci chodzi.
5
JAN 2017-07-24 19:24
SZOK : OSZUŚCI KTÓRZY NIE ODBIERAJĄ TELEFONU ,,,,ROBIĄ CO CHCĄ ,,,ROZKŁAD JAZDY W GODZINACH PORANNYCH USTALAJĄ CHYBA GRAJĄC W KARY ,,,NIE MAJĄ POJĘCIA O TYM ,ŻE LUDZIE JADĄ NA 6 00 DO PRACY ,,,,TO ŻENUJĄCE ,ŻE NIKT TEGO NIE CZYTA
1
SawyeR 2017-07-24 20:25
A może ktoś z Was wie ile mniej więcej zarabia dyspozytor i co należy do jego obowiązków? Jak zmienia się jego pensja wraz ze stażem? Z góry dziękuję za odpowiedź
JANINA N 2017-07-25 10:35
ROBIĄ CO CHCĄ ZA NASZE PIENIĄDZE MÓJ KOLEGA DZWONIŁ DO NICH O ZMIANĘ ROZKŁADU JAZDY TO ZABLOKOWALI NUMER ,,ZENADA , PYTAM, GDZIE JEST NADZÓR NAD TYMI LUDŹMI ...CO ONI WYPRAIWAJĄ ROBIĄ CO CHCĄ .........TAK NIE MOŻE BYĆ ABY JEDEN PRYNCYPAŁ ZNISZCZYŁ LUDZIOM ŻYCIE
KRZYŚ 2017-07-26 20:05
NIKT TEGO NIE CZYTA MAJĄ WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW KRAKOWIE GDZIEŚ A SZCZEGÓLNIE LUDZIE PRACUJĄCY I KIERUJĄCY ROZKŁAD AUTOBUSÓW ,,,,
NIE PIERWSZY RAZ IGNORANCJA I CHAMSTWO TO OBRAZ DYSPOZYTORÓW MPK ..
Klingon PW 2017-07-26 23:42
Polecam wizytę u dobrego terapeuty.
13
Obiektywem 2017-07-28 01:50
A KURDE właśnie pójdę na WOLĘ - a co! Jelczem się przejadę, bo jeszcze nie miałem okazji...
Ja 2017-07-28 07:29
Ja też idę na Wolę, do zobaczenia
Klingon PW 2017-07-30 01:55
Uwaga, ten wpis: Klingon PW 2017-07-26 23:42 równierz nie jest mój. Poraz drugi ktoś używa mojego nicka. Ale w sumie zgadzam się z tym wpisem i popieram.
Paulina 2017-08-03 12:16
Dzien dobry,
Chcialam zapytac czy umowe o prace z MPK podpisuje sie przed szkoleniem i zdaniem kursu na motorniczego czy dopiero po?
Pozdrawiam
ja 2017-08-03 12:26
po, no bo skąd pewność czy zdasz egzamin albo nie zrezygnujesz podczas kursu bo zrozumiesz że to np. jednak nie dla ciebie praca ;-) pozdrawiam
Paulina 2017-08-03 12:50
Mam jeszcze tylko pytanie ile trwa takie szkolenie? Pieknie dziekuje za wszystkie odpowiedzi :)
ja 2017-08-03 13:00
na motorniczego do pół roku
gg 2017-08-07 14:45
Czy jeżeli robiłem badania lekarskie i psychologiczne przed kursem na prawo jazdy, to czy po zdaniu na prawo jazdy i przy przyjmowaniu się do MPK trzeba robić jeszcze jakieś badania czy te z kursu wystarczą? jeśli tak to co to za badania?
pj 2017-08-09 14:03
A powiedzcie, wszyscy kierowcy są ze sobą na ty, obojętne czy młody czy starszy? Jakie są relacje między kierowcami MPK a Mobilis? I czy z innymi pracownikami MPK np. hala, dyspozytor czy biura też się jest na ty?
3
JANINA 2017-08-21 05:09
Rozkład jazdy to fikcja i farsa ,LUDZI TYCH LUDZI TO CHYBA WYBIERA PUTIN ,,,JAK MOŻNA USTALAC TAKIE GODZINY ODJAZDU AUTOBUSÓW ,,,,FARSA ,KTO TYCH LUDZI WYBIERA ,DLA CZEGO NIKT Z DYREKCJI NIE WIDZI ???????TEGO ZE LUDIE JEŻDŻĄ DO PRACY RANO LINIĄ 153 ...HALO ,,,TO JEST FARSA TO CO ONI ROBIĄ
K 2017-08-21 18:30
A motorniczy na umowie nie ajencji to ile może zarobić?
Podacie widełki?
Klingon PW 2017-08-22 02:09
A posiadasz uprawnienia?
K 2017-08-24 14:43
Nie, ale na stronie www wisi cały czas ogłoszenie i w nim zawarta jestjest informacja, że pomagają zrobić.
Klingon PW 2017-08-24 16:45
Tak ale pod warunkiem ze przez okreslony czas to odpracujesz. A pracownikiem mpk jestes tylko na etacie wiec w obecnej sytuacji zapomnij o ajencji.
K 2017-08-30 10:08
Hej,

Czytaj proszę ze zrozumieniem - pytałem ile może zarobić motorniczy NA UMOWIE, NIE NA AJENCJI, bo właśnie o tego typu zatrudnienie mi chodzi.
Wiem, że trzeba odpracować itp (jest to w ogłoszeniu więc nie to jest przedmiotem mojego pytania).
Powtórzę raz jeszcze, chciałem się dowiedzieć od Was (od pracowników, bo kto jak nie Wy jest najlepszym źródłem informacji w takiej kwestii?) ile może zarobić "świeży" motorniczy na umowie zaraz po odbyciu kursu?
Klingon PW 2017-08-31 09:14
A sorki. Faktycznie zle Cie zrozumialem.
Nie wiem na pewno a nie chce baj3k powtarzac bo slysze rozbieznosci. Najlepiej niech sie wypowie jakis swiezak z etatu.
Albo dzwon do kadr na Brozka. Bedziesz pewny co i jak. A to nie kosztuje wiele wysilku i pieniedzy :)
krakusek 2017-08-31 23:10
Podbijam pytanie o zarobki dyspozytorów zajezdniowych i z głównej, jak ktoś sie orientuje będę wdzięczny za info.
polski busok 2017-09-02 14:18
Etat kierowcy w MPK to 2000? Czy więcej
Gondor 2017-09-04 14:15
Świeży zarobi 2600-2900 na rękę zależnie od godzin w miesiącu i ilości przepracowanych godzin świątecznych.
Asd 2017-09-07 18:32
Motorniczy i kierowca maja praktycznie takie same zarobki.
Bartłomiej B 2017-09-15 13:26
jeśli takie zarobki to jest ok
1
Nowy w miescie 2017-09-15 18:24
Witajcie. Chcialbym dostac sie do pracy na plaszow. Jak moge umowic sie z kierownikiem zajezdni na rozmowe? Gdzie mozna znalezc jakis telefon zeby sie umowic??
Leszek 2017-09-19 21:24
122541909
igor 2017-09-21 01:17
Proszę O opinie na temat zajezdni płaszow.
EM 2017-09-22 17:09
Lepszej nie znajdziesz!
1
Klingon PW 2017-09-23 00:51
Wszędzie tak samo.
JANINA 2017-09-26 19:33
jest to najgorsza Firma zarzadzająca JAKĄ ZNAM chyba przez ślepego Prezesa nie mającego NIC WSPÓLNEGO Z LUDŹMI KTÓRZY STOJĄ NA PRZYSTANKACH
SZOKIEM JEST TO ,ŻE NIE PATRZĄC NIC A NIC O KTÓREJ GODZINIE ODJEŻDŻAJĄ CZY AUTOBUSY CZY TRAMWAJE ....A ZWŁASZCZA O WCZESNEJ PORZE DO PRACY ,,MOŻNA DZWONIC TO WYŁĄCZĄ TEL ....
ŻAL ŻE TACU LUDZIE KIEDUJĄ KRAKOWSKIEM MPK
1
Gryzli 2017-09-26 20:39
Lecz się analfabetko.
1
roman 2017-10-01 18:33
Jeszcze nikt nie pisał o tym że jeżeli nie przyjdziesz za wolne do pracy to pełna obraza i bedziesz dymal na najgorszych liniach i z drugiej strony Krakowa niż mieszkasz
1
Klingon PW 2017-10-01 21:00
Weź pod uwagę że nie przyjmujesz się do pracy na konkretnych liniach a firma nie zobowiązuje się do rejonizacji. I wszystko w temacie. A to co piszesz o fochach to nic nowego ale jesli przejmujesz sie takimi rzeczami to wspolczuc. Przychodzisz, robisz swoje i do domu do swojego zycia. I nie ma problemow. A nie brak takich co odbior na drugim koncu miasta przezywaja jak mrowka okres. I zapisuja sobie w notesikach albo kto im gdzie odebral auto. I tym zyja. Nie brak takich poj...ow. Robisz swoje, byle szczesliwie do konca zmiany i do domu. Od razu mniej zmartwien i strsow sztucznych. Po co truc sobie zycie. A jesli Ty wspolpracujesz w miare to i Tobie ida na reke jak potzrebujesz - tak tez to dziala.
rüstu 2017-10-01 21:10
Ja tez mam w d..ie gdzie mam odbior. Jakim autem jezdze itp. Przychodze, robie swoje - byle spokojnie skonczyc zmiane - i do domu. Jak makurat moge to za wolne przyjde. Jak mi nie pasuje to mowie nie, i tyle. Mam gfzies jakies fochu czy cos. Nie czuje sie jakos pokrzywdzony czy gnebiony za to. Ale jak napisal kolega Klingon nie brak takich co wszytsko roztrzasaja i przezywaja jak zyd okupacje. Po co obrzydzac sobie robote. Aha. Jak starasz sie byc ok i wspolpracujesz to i Tobie tez ida na reke jak potrzeba. Zasada stara jal swiat. Ale jak ktos przezywa ze pasazer albo dyspozytor na niego krzywo sie popatrzyl to radze poszukac spokojniejszej pracy.
grumio 2017-10-01 21:50
Człowieku. Czym Ty się przejmujesz? Nie ważne jakie auto linia czy odbior. Byle bezpieczbie do kinca zmiany objezdzic i spokuj w srodku byl. Wazne zeby kasa sie zgadzala i wyplata punktualnie. Chyba ze masz w umowie inaczej? Nie szukaj sztucznych problemow. A jesli Ci pewne rzeczy przeszkadzaja to pamietaj ze w kazdej robocie sa rowni i rowniejsi. I na to nic nie poradzisz. Najlepiej roic swoje i pilnowac swoich spraw a nie patrzyc na innych
Biszoten 2017-10-02 03:02
Czlowieku nie dramatyzuj. Ja zadko kiedy za wolne przychodze i szczeze Ci powiem ze w du...e gleboko mam czy dyspo czy planista bedzie sie krzywil. Nie intrrrsuje mnie to. Robie swoja robote i ide do domu. Po wyjsciu z auta zapominam o robocie i zajmuje sie swoimi sprawami a nie tym zastanawiam sie czy dyspo ma focha na mnie. Ch..j mnie to obchodzi. Nie czuje sie jakos dyskryminowany. A jak juz kolega pisal i tak sa rowini i rowniejsi i doskonale widac kto gdzie nalezy. Watpie zeby przy takiej ilosci kierowcow na zajezdni kombinowalo zeby kazdemu na zlosc specjalnie ukladac grafik - uklada program, oni tylko koryguja wiec nie tworz teorii spiskowych. Ale wiadomo, wspolpraca musi byc w obie strony, wiec jeslii Ty im idziesz na reke to i jak sam bedziesz potzrebowal jakies wolne ekstra albo co to predzej zalatwisz. Normalne. Chyba za delikatny jestes psychicznie ze takim pierdolami sie przejmujesz. To jak Ty z pasazerami sobie radzisz? To dopoero maniana do kwadratu.
Józek 2017-10-04 21:00
witam wybieram się na kurs na motorniczego powiedzcie ile motorniczy może jeździć maksymalnie dziennie tygodniowo i miesięcznie. Załóżmy że będę jeździł maksymalnie (soboty niedziele i święta) to ile mogę wyciągnąć.
1
szofer 2017-10-05 16:10
jak jeszcze zamieszkasz w bombardierze to wtedy naprawde sporo:):) a tak na powaznie to najpredzej to wyciagniesz kopyta w takim ukladzie :)
Bartłomiej 2017-10-05 17:20
Panowie posiadam prawo jazdy kat c jestem w trakcie kat d czy żeby jeździć autobusem przegubowym muszę mię kategorie D DE ? Jesli tak to muszę dorobić kat ce proszę o konkretne odpowiedzi
Jaworozaur 2017-10-06 10:30
Nie, kategoria D+E obowiązuje na autobusy z przyczepą, a te nie mają nic wspólnego z autobusami dwuczłonowymi.
Zostaw swoją opinię o MPK Kraków - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MPK Kraków