brak logo

MPK Kraków

Kraków

Opinie o MPK Kraków

Opałek 2017-07-16 18:14
Nie. Tak źle jest w całym MPK.
3
Robaczek 2017-07-16 20:28
Pamiętaj że najwięcej płaczą największe podpadziochy i łajzy. Argumentów nie mają za grosz, ale będą pluć ile wlezie.
ja 2017-07-16 22:00
rozumiem, bo wiesz poszedłbym ale tak jak tu piszą o jakimś mobbingu szczególnie na Woli to nie wiem już.
Ślepy Rzeszów 2017-07-17 07:54
Jakie zarobki panowie w MPKw Kraków.
ja 2017-07-17 09:57
panowie a jak to jest że niektórzy pracują 3 dni, potem 1 wolny, znowu 3 dni, 1 wolny itd., a inni 4 dni pracy, 1 wolny, 4 dni pracy, itd.
4
PP 2017-07-17 13:32
Od prawie 10 lat robie w grafiku 4 dni pracy 1 wolny i nie narzekam, boli tylko że pierwsze tzw. stażowe jest od 10 lat pracy....
ja 2017-07-17 17:35
hm rozumiem bo jeden z kierowców mi mówił że on robi 3 dni i 1 wolny, nie wiem od czego to zależy, może od tego że już bardzo długo tam pracuje? A zdradzisz ile wynosi takie stażowe po 10 latach?
Robaczek 2017-07-17 20:20
Bzdury. Ci co piszą o mobbingu nie znają pojęcia tego słowa.
Robaczek 2017-07-17 20:21
2500-2900 na rękę zależnie od miesiąca.
2
ja 2017-07-17 21:44
dzięki ,to gdybyś mógł przedstawić sytuację ze swojego punktu widzenia to byłbym wdzięczny :-)
Robaczek 2017-07-18 18:16
Masz wypracować swoje godziny i dostać za to kasę. Masz grafik według którego pracujesz i gra gitara. Najważniejsze to nie wydawać się w dyskusje z oszołomami i robić swoje. Jak w każdej pracy. Żadna filozofia.
ja 2017-07-18 18:25
Dzięki Robaczku ;-) A ma ktoś może informację czy pierwsze 2 tygodnie pracy gdy jeździmy z patronem jest normalnie płatne? Myślę że powinno bo w końcu chyba mamy już umowę o pracę i dostajemy przed tym firmowe ubranie, identyfikatory itp.
stary dziad 2017-07-18 20:16
na etacie tak ale na dzialalnosci niestey nie ;)
Robaczek 2017-07-18 21:55
Tak. Na umowę o pracę szkolenie z patronem jest płatne normalnie.
ja 2017-07-18 21:57
Dzięki wam, tak chodzi o umowę o pracę tak ustalałem podczas rozmowy. Swoją drogą to ciekawe że najpierw podpisujemy umowę o pracę na okres 3 lat i mamy szkolenie z patronem który określa czy się nadajemy do pracy w MPK.
Fc Hamburger 2017-07-18 22:43
Oj zdziwił byś się, bo są też profesjonaliści którzy nie dali sobą pomiatać i potrafili się o swoje odezwać.
5
Robaczek 2017-07-18 23:32
Sorry no tak. Moj błąd. O tym nie pomyślałem.
linie 2017-07-19 20:19
A wiecie czy po jeździe z patronem dostaje się przynajmniej na początku te linie po których się jeździło, czy dają obojętne jakie? Bo bardzo słabo znam część miasta po której mam jeździć.
linie 2017-07-19 21:56
Swoją drogą skoro poruszyłeś temat to jak wygląda dojazd do pracy w nocy aby wyjechać na linię po 3 czy 4? Linii nocnych nie jest wiele a i tak wszystkie jeżdżą przez centrum. Więc jak ktoś jadący z Prądnika ma dojechać w miarę sprawnie na zajezdnię w Płaszowie czy mieszkający na Czyżynach na zajezdnię na Woli? Co zostaje oprócz własnego samochodu?
122 2017-07-20 11:41
po patronie dostajesz przez kilka dni jakies latwe linie ( z tych co miales z patronem) a po tygodniu albo dwoch koniec zabawy i mozesz dostac wszystko :)

a dojazd do pracy no to wiesz - tak jak wszedzie - jak pracujesz gdzies w sklepie to nikogo nie interesuje jak daleko od niego mieszkasz ani jak dojedziesz - i tak samo jest w mpk - wiec albo wlasny samochod albo jezdzij na zajezdni ktora masz blisko domu :)

jak piszesz ze slabo znasz tą czesc miasta to przenies sie na zajezdnie co obsluguje rejon ktory znasz:)

poza tym start o 3 lub 4 rano masz srednio 3 razy na miesiac wiec tez nie jakos strasznie :)
linie 2017-07-20 12:19
Dziękuję za odpowiedź, kwestia jest taka że zapotrzebowanie jest na rejon którego nie znam i tam mnie chcą koniecznie wysłać i z dojazdem tam też bardzo słabo w nocy.
Klingon PW 2017-07-20 15:46
Która to zajezdnia?
stary dziad 2017-07-20 15:53
z opisu wnioskuje ze kazda:P
linie 2017-07-20 19:26
Wola
Robaczek 2017-07-21 16:48
To znaczy o co? Mam wyrobić godziny. To mnie interesuje. A nie plotki kto z kim i kiedy.
Zmiennik Pustaka 2017-07-22 14:41
Z tego co widzę to nadal zarobki są 4 razy niższe w stosunku do UK! na "AJENTA" około 600 funtów miesięcznie?? w Liverpool na tydzień 6dni 500 funtów etat
Klingon PW 2017-07-22 17:14
To dotyczy każdego zawodu. A do powrotu nikt nie zmusza. Siedź tam na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i zapieprzaj z ciapatymi i czarnuchami.
Klingon PW 2017-07-22 20:07
faktycznie na Wole jest największe zapotrzebowanie, ale ona obsługuje większość Krakowa, poza aglomeracją północno-wschodnią. Płaszów podobnie. Jedynie Bieńczyce są bardziej zawężone do północnej części miasta.

p.s.
do reszty forumowiczów, poprzedni wpis z 2017-07-22 17:14 z moim nickiem, nie jest mój - ktoś mi podebrał :) jakiś ciapaty chyba :)
1
normalny 2017-07-23 00:39
a jakbys pracowal 7 dni w tygodniu to bys mial 5 razy wiecej niz ajent - pomysl o tym :))) .

a tak na powaznie to zapomniales wspomniec ze godzin (razem z czasem nieplatnym ktory jest w uk ) to masz w tygodniu z 70 albo wiecej , sprzedajesz i sprawdzasz bilety wszystkim pasazerom , a mili mieszkancy Liverpoolu pluja na kierowcow albo rzucaja ceglami w szyby busa :) . a ile pyskuja nastolatki ze im nie chcesz sprzedac biletu dla dziecka haha i kloc sie z nimi :) warto rowniez wspomniec o tym ze w tym miescie pogoda to tragedia , bo to polnoc anglii - deszcz , wiatr i chmury . Owszem cos tam zarobisz jak jestes sam ale ogolnie nie ma rewelacji . no i pasazerki mamy ladniejsze w krakowie :P
4
jarek tir 2017-07-23 19:56
panowie wytłumaczcie mi coś dzwonie do MPK w piątek w tym tygodniu pani mówi mi ze jest zgoda na zatrudnienie i tak dalej żebym przyniósł wszystkie papiery i IDE na kurs mówią mi ze mam pokryć cześć kursu a co z badaniami i tak dalej kto za to płaci ???


jak robię kurs z MPK na autobus to mnie zatrudniają czy o co chodzi bo zwariowałem po co im moje umowy o prace ja z nimi podpisuje na czas szkolenia umowę o prace czy co to chodzi


może mi ktoś powie o co chodzi ???
ja 2017-07-23 21:20
Za badania sam płacisz, oni finansują tylko do pewnej kwoty prawko i kwalifikację. Na ten okres podpisujesz umowę że oni finansują tyle i tyle kasy, w jakim terminie masz zdobyć uprawnienia i się przyjąć do MPK i dopiero wtedy masz umowę o pracę na czas określony 3 lata, następna na czas nieokreślony.
1
JACEK 2017-07-23 21:56
ROBIĄC CO CHCĄ USTALAJĄ GODZINY ODJAZDU AUTOBUSÓW WEDŁUG ,,,,SWOJEGO WIDZIMISIĘ ,...ŻENADA ,,TO MY PŁACIMY PODATKI I TO MY ŻĄDAMY ABY DOSTOSOWAĆ ODJAZDY RANNE W SZCZEGÓLNOŚCI DO LUDZI A NIE SWOJEGO EGO KOGOŚ KOT NIE MA POJĘCIA ILE OSÓB JEDZIE RANO DO PRACY NA GODZ 6 00
1
Miodek 2017-07-24 00:16
Wyłącz " Caps Lock " , zacznij stosować interpunkcję i pisz mniej chaotycznie, to może ktoś zrozumie o co Ci chodzi.
3
JAN 2017-07-24 19:24
SZOK : OSZUŚCI KTÓRZY NIE ODBIERAJĄ TELEFONU ,,,,ROBIĄ CO CHCĄ ,,,ROZKŁAD JAZDY W GODZINACH PORANNYCH USTALAJĄ CHYBA GRAJĄC W KARY ,,,NIE MAJĄ POJĘCIA O TYM ,ŻE LUDZIE JADĄ NA 6 00 DO PRACY ,,,,TO ŻENUJĄCE ,ŻE NIKT TEGO NIE CZYTA
SawyeR 2017-07-24 20:25
A może ktoś z Was wie ile mniej więcej zarabia dyspozytor i co należy do jego obowiązków? Jak zmienia się jego pensja wraz ze stażem? Z góry dziękuję za odpowiedź
JANINA N 2017-07-25 10:35
ROBIĄ CO CHCĄ ZA NASZE PIENIĄDZE MÓJ KOLEGA DZWONIŁ DO NICH O ZMIANĘ ROZKŁADU JAZDY TO ZABLOKOWALI NUMER ,,ZENADA , PYTAM, GDZIE JEST NADZÓR NAD TYMI LUDŹMI ...CO ONI WYPRAIWAJĄ ROBIĄ CO CHCĄ .........TAK NIE MOŻE BYĆ ABY JEDEN PRYNCYPAŁ ZNISZCZYŁ LUDZIOM ŻYCIE
KRZYŚ 2017-07-26 20:05
NIKT TEGO NIE CZYTA MAJĄ WSZYSTKICH MIESZKAŃCÓW KRAKOWIE GDZIEŚ A SZCZEGÓLNIE LUDZIE PRACUJĄCY I KIERUJĄCY ROZKŁAD AUTOBUSÓW ,,,,
NIE PIERWSZY RAZ IGNORANCJA I CHAMSTWO TO OBRAZ DYSPOZYTORÓW MPK ..
Klingon PW 2017-07-26 23:42
Polecam wizytę u dobrego terapeuty.
8
Obiektywem 2017-07-28 01:50
A KURDE właśnie pójdę na WOLĘ - a co! Jelczem się przejadę, bo jeszcze nie miałem okazji...
Ja 2017-07-28 07:29
Ja też idę na Wolę, do zobaczenia
Klingon PW 2017-07-30 01:55
Uwaga, ten wpis: Klingon PW 2017-07-26 23:42 równierz nie jest mój. Poraz drugi ktoś używa mojego nicka. Ale w sumie zgadzam się z tym wpisem i popieram.
Paulina 2017-08-03 12:16
Dzien dobry,
Chcialam zapytac czy umowe o prace z MPK podpisuje sie przed szkoleniem i zdaniem kursu na motorniczego czy dopiero po?
Pozdrawiam
ja 2017-08-03 12:26
po, no bo skąd pewność czy zdasz egzamin albo nie zrezygnujesz podczas kursu bo zrozumiesz że to np. jednak nie dla ciebie praca ;-) pozdrawiam
Paulina 2017-08-03 12:50
Mam jeszcze tylko pytanie ile trwa takie szkolenie? Pieknie dziekuje za wszystkie odpowiedzi :)
ja 2017-08-03 13:00
na motorniczego do pół roku
gg 2017-08-07 14:45
Czy jeżeli robiłem badania lekarskie i psychologiczne przed kursem na prawo jazdy, to czy po zdaniu na prawo jazdy i przy przyjmowaniu się do MPK trzeba robić jeszcze jakieś badania czy te z kursu wystarczą? jeśli tak to co to za badania?
pj 2017-08-09 14:03
A powiedzcie, wszyscy kierowcy są ze sobą na ty, obojętne czy młody czy starszy? Jakie są relacje między kierowcami MPK a Mobilis? I czy z innymi pracownikami MPK np. hala, dyspozytor czy biura też się jest na ty?
1
JANINA 2017-08-21 05:09
Rozkład jazdy to fikcja i farsa ,LUDZI TYCH LUDZI TO CHYBA WYBIERA PUTIN ,,,JAK MOŻNA USTALAC TAKIE GODZINY ODJAZDU AUTOBUSÓW ,,,,FARSA ,KTO TYCH LUDZI WYBIERA ,DLA CZEGO NIKT Z DYREKCJI NIE WIDZI ???????TEGO ZE LUDIE JEŻDŻĄ DO PRACY RANO LINIĄ 153 ...HALO ,,,TO JEST FARSA TO CO ONI ROBIĄ
K 2017-08-21 18:30
A motorniczy na umowie nie ajencji to ile może zarobić?
Podacie widełki?
Klingon PW 2017-08-22 02:09
A posiadasz uprawnienia?
Zostaw swoją opinię o MPK Kraków - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MPK Kraków