Tramwaje Warszawskie Sp. z o.o.

Adres: Siedmiogrodzka 20, 01-232 Warszawa

NIP: 5252256724 KRS: 0000145910

Tramwaje Warszawskie Sp. z o.o.
2 67 602 5 1

Opinie o Tramwaje Warszawskie Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Gość
 Opinia

Podpowie ktoś na jakie warunki finansowe może liczyć specjalista ds. dokumentacji?

Pomocna?
TakNie
Witek
Nazwa działu: Logistyka
 Opinia

jest ogłoszenie o pracę do działu logistyki, czy ktoś może coś wie, jaka jest tam kasa, warunki, bo z tego co czytam o innych działach toi jakaś lipa tam jest i się zastanawiam, i nie wiem czy to nie strata czasu. Dajcie jakieś info, dzięki

Pomocna?
TakNie
wolf
 Opinia
@Witek 11.07.2019 07:19

OMIJAĆ Z DALEKA PRACĘ W DZIALE LOGISTYKI. Omijać z daleka. Panuje zamordyzm, frustracja ,Pensja na poziomie żenującym, wymagania z sufitu, fatalna organizacja pracy, nacechowana szantażem emocjonalnym ze strony przełożonych. Do wszystkich, którzy dadzą się omamić benefitami, to ściema! Są to fantasmagorie .Jak mówi klasyk nie idźcie tą drogą. OMIJAĆ Z DALEKA PRACĘ W DZIALE LOGISTYKI.

Pomocna?
Tak5Nie
Dobrze jest
 Opinia
@wolf 18.07.2019 08:15

Czyli, wychodzi na to, że w TW funkcjonują takie same patologie jak w większości spółek miejskich i skarbu państwa... Smutne. Daje się słyszeć na mieście, że do TW to tylko po znajomości można się dostać, a rekrutacje to jedna wielka lipa - czy to prawda?

Pomocna?
Tak2Nie
Bronka
 Opinia
@Dobrze jest 21.07.2019 14:06

Nie wiem jak jest w innych spółkach miejskich. Można to przeczytać na internecie. Wiem jak jest w TW, rzeczywistość przedstawia co innego niż jest w ogłoszeniu o pracę. Brak spójności z tym co TW deklarują, a rzeczywistością. Pamiętaj to co mówią na rekrutacji, znajduje się na poziome deklaratywnym, a rzeczywistość jest niemiłym przeżyciem, zwłaszcza to co wyprawiają przełożeni. Brak dobrej atmosfery, totalne podjazdy, podkopywanie, brak informacji zwrotnych...to codzienność. Nowe jutro zaczyna się dziś!

Pomocna?
Tak2Nie
Helena
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Witam ile zarabia inspektor finansowy po znajomości?

Pomocna?
Tak2Nie1
Motorniczy9
 Opinia
@Helena 19.05.2019 22:02

Raczej odpowiedzi nie dostaniesz. Wsystko po znajomosci obsadzone????

Pomocna?
Tak3Nie
Ryszard
 Opinia
@Helena 19.05.2019 22:02

Interesuje Cię stanowisko inspektora finansowego? Niestety obecnie w firmie Tramwaje Warszawskie poszukiwane są tylko osoby na etat robotnika torowego i specjalisty do spraw infrastruktury maszynowej. W obu przypadkach masz dostęp do bogatego pakietu benefitów oraz możliwość darmowych przejazdów całą komunikacją miejską. Co myślisz o tych stanowiskach? Będziesz aplikować i wiązać swoją przyszłość z firmą?

Pomocna?
TakNie
Po tramwaju
 Opinia
@Ryszard 21.05.2019 15:01

co to jest "bogaty pakiet benefitów"?

Pomocna?
Tak2Nie1
Dawid
 Opinia
@Motorniczy9 20.05.2019 23:37

Nie bardzo rozumiem, czemu masz taką opinie o firmie. Na stronie https://tw.waw.pl/praca/ jest sporo ofert pracy, więc raczej nie załatwia się zatrudnienia po znajomości jak piszesz. Prócz tego na tej stronie można aplikować spontanicznie, czyli wysyłać CV na stanowisko, które nie jest proponowane, ale w niedalekiej przyszłości może będzie dostępne. Dodaj jakie umowy pracodawca zawiera z nowymi pracownikami. Zlecenie, czy na czas określony?

Pomocna?
Tak1Nie
Tajny Współpracownik
 Opinia
@Po tramwaju 04.06.2019 12:17

Benefity w tej firmie to jakaś ściema. Karta sportowa też mi wyczyn, opieka medyczna, no rzeczywiście wyczyn wysokich lotów. I to nazywają bogatym pakietem. Rozbawili mnie.

Pomocna?
Tak12Nie
Bonin
 Opinia
@Helena 19.05.2019 22:02

5 do rączki na dzień dobry

Pomocna?
Tak1Nie1
Romek72
 Opinia
@Tajny Współpracownik 29.06.2019 11:10

No cóż to prawda benifety to ściana opieka lekarska w jednej sorry dwie przychodnie a badania okresowe to trauma kładą nacisk na cukier i cholesterol wprost czepialstwo lekarzy o wszystko i głupia socjotechnika dla konserwatora powierzchni płaskich zarobki to w Lidlu maja więcej pisze jako wykwalifikowany fizyczny 35 lat pracy traktują człowieka jak numer statystyczny .ogulnie po tylu latach pracy szukam w metrze warszawskim jako energetyk coś znajdę.

Pomocna?
Tak4Nie
Tajny Współpracownik
 Opinia

Jeżeli jesteś na tej stronie, to penie złożysz lub złożyłeś aplikację na jedną z ofert pracy oferowaną przez TW. Jeżeli chcesz widzieć jak jest w TW, zadaj śmiało pytaniem, a powiem to i owo. Dużo wiem, i nie zawsze ta wiedza jest dostępna ogólnie . Np. jakie wynagrodzenie na różnych stanowiskach itp. Zatem jeżeli chcesz wiedzieć więcej i nie dać się zaskoczyć na rozmowie to śmiało pytaj!

Pomocna?
Tak9Nie
Gall
 Opinia
@Tajny Współpracownik 08.07.2019 20:46

Jak przebiega rozmowa?

Pomocna?
TakNie
Tajny Współpracownik
 Opinia
@Gall 11.07.2019 10:20

Na jakie stanowisko?

Pomocna?
TakNie
Gall
 Opinia
@Tajny Współpracownik 12.07.2019 06:31

Motorniczy.

Pomocna?
TakNie
Mmm
 Opinia

Dostał ktoś już odpowiedź?

Pomocna?
Tak1Nie1
Berek
 Opinia
@Mmm 08.07.2019 17:32

Witam tak dostałem - mam się zgłosić po 20 lipca [ jakieś testy czy coś takiego - 3godz ]

Pomocna?
Tak1Nie1
Marko
 Opinia

Ta firma to jakaś paranoja. Składałem 3 razy aplilacje na motorniczego i za każdym razem jest odmowa mimo że wszystkie odpowiedzi były sprawdzane przeze mnie 50 razy. Pierwszeństwo mają Ci po znajomości. Standard.

Pomocna?
Tak8Nie1
driver mza
 Opinia

normalnie jakbym czytał opinie o pracy w MZA w warszawie :D Identycznie! Widać komunikacja w Warszawie tzn praca w niej to cięzki kawałek chleba

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mały
 Opinia
@driver mza 08.03.2017 13:15

Jeśli mamy porównywać to w MZA jest sto razy gorzej niż na tramwajach. I widać to też po znerwicowanych kierowcach pracujących tam po pare lat. Przede wszystkim na tramwajach brak korków co ma duży wpływ na tą prace. Pozdrawiam kolegów z TW

Pomocna?
TakNie
Arti
 Opinia

Witam wszystkich. Po jakim czasie od zamknięcia przyjmowania aplikacji na stanowisko motorniczego TW odzywają się do kandydatów? Jakie waszym zdaniem są najważniejsze cechy kandydata? Pozdrawiam.

Pomocna?
Tak2Nie1
Kibic 2
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Arti 02.07.2019 15:06

Do 2 miesięcy max

Pomocna?
TakNie1
MotorniczyR4
 Opinia

Jestem motorniczym od ponad 25 lat, jest bzdurą że zarabiamy ponad 6000, pojawiają się ogłoszenia z takimi ofertami, normalnie aż mnie nosi gdy to czytam, nie mogę tego udowodnić ponieważ jest zakaz ujawniania takich danych, moje zarobki się wahają w granicą 3500 plus premia, z tego powodu też noszę się z myślą o zwolnieniu z tej firmy Moje sugestie dla Tramwaje Warszawskie Sp. z o.o.: Zacząć traktować ludzi jak ludzi a nie NRUMER w kartotece, wyróżniać pracowników długoletnich przynajmniej wysługą za lata pracy

Pomocna?
Tak40Nie7
r4
 Opinia
@MotorniczyR4 08.03.2019 13:49

o 3500 to ja mogę pomarzyć, a pracuję 16 lat. Ty masz "dużo", bo masz przepracowane ćwierć wieku

Pomocna?
Tak25Nie1
(L)
 Opinia
@MotorniczyR4 08.03.2019 13:49

Dleczego nie możesz udowodnić faktycznych zarobków??? Zakryj dane osobowe, numer identyfikacyjny jeżeli jest na pasku wynagrodzenia i sprawa prosta. Moim zdaniem zarabiacie całkiem przyzwoicie, może nie 6,5tyś ale myślę że w granicach 4,5-5tyś to spokojnie wyciągacie. A to że ukrywacie i próbujecie zniechęcić kandydatów to standardowa procedura w każdym środowisku. Im mniej chetnych, tym pracodawcy bardziej dbają o starych pracowników. Pozdrawiam,

Pomocna?
Tak9Nie8
6
 Opinia
@(L) 14.03.2019 13:23

Masz rację mają ponad 6

Pomocna?
Tak5Nie9
(L)
 Opinia
@MotorniczyR4 08.03.2019 13:49

Dla wszystkich zainteresowanych!!! Dostałem zaproszenie na rozmowę a tam już nie rozmawia się o pogodzie tylko o konkretach zatrudnienia w TW. Napewno z mojej strony padnie zapytanie o warunki zatrudnienia co za tym idzie również o zarobki. Obecnie mam pracę, i napewno za marne pieniądze nie zdecyduję się na zmianę, wiadomo, pensja+dodatki+stażowe. Ale zobaczymy kto ma rację, czy Motorniczy który stara się zniechęcić potencjalnych kandydatów do tej pracy, czy pracownik produkcji który uważa że warto spróbować. Zatem dla zainteresowanych.... Motorniczy kontra Produkcja zobaczymy kto może liczyć na lepsze warunki zatrudnienia.... W przeciwieństwie do osób jak sądzę zatrudnionych w TW jestem gotowy udostępnić pasek z aktualnymi zarobkami. Czekam na wyzwanie!!!

Pomocna?
Tak3Nie
NICK
 Opinia
@(L) 16.03.2019 23:05

Podstawa to 4300 brutto (dla nowych bodajże 4100 przez pierwszy rok) i nie ma tu żadnej tajemnicy. Na rękę wychodzi trochę ponad 3000 zł. Jest premia (ok 900 zł na rękę) ale ją się albo dostanie albo nie a prawo do jej otrzymania stracić można dosłownie za wszystko, więc lepiej ją traktować jako przyjemny bonus a nie coś gwarantowanego. Czyli podsumujmy, na rękę można dostać MAKSYMALNIE około 4000 zł (z premią) z czego gwarantowane jest 3000 zł na rękę. Czy to dużo czy mało za taką pracę? to zależy.

Pomocna?
Tak13Nie
(L)
 Opinia
@NICK 17.03.2019 14:00

Jeżeli jest tak jak mówisz to wcale się nie dziwię że tak ciężko im o pracowników. Za 4100 to napewno się nie zdecyduje bo przecież na start musze zainwestować ponad 3500tyś w sam kurs. No zobaczymy co powiedzą na rozmowie. Nie mam noża na gardle, i strasznego parcia na pracę jako Motorniczy, ale spróbować i dowiedzieć się nie zaszkodzi spróbować. To już prawie ostatni etap selekcji, chociaż z tego powodu. Pozdrawiam,

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
aTe
 Opinia
@(L) 14.03.2019 13:23

Święta wielkanocne w pracy, majówka cała w pracy, lipiec, sierpień w pracy, długie weekendy wszystkie w pracy, Wigilia w pracy, pierwszy dzień świąt w pracy, Sylwester w pracy, Nowy Rok w pracy, co drugi weekend zwykły w pracy. Zero życia prywatnego, dla znajomych nie istniejesz, do lekarza żadnego pójść nie można, bo nie ma kiedy, grafiki zmieniane non stop. W lecie jest horror - w kabinach bardzo często (średnio w co drugim tramwaju) klimatyzacja nie działa i temperatura dochodzi do 30*. Przerwy na pętlach po 5 minut, ale najczęściej przyjeżdża się po planowym odjeździe. Po dwóch, trzech kółkach bez przerwy człowiek zaczyna fiksować. Nie ma mowy o obiedzie. Tylko kanapki jedzone ukradkiem. TU NIKT NIE CHCE PRACOWAĆ dlatego w onecie, gazecie, wawalove, naszemiasto, wszędzie gdzie się da, ogłoszenia: szukamy nowych. Zarobki po odjęciu za kurs: styczeń 2830, luty 2750.

Pomocna?
Tak39Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
aTe
 Opinia
@(L) 17.03.2019 16:35

Kurs przynajmniej jeszcze niedawno wynosił ze wszystkimi kosztami 7 tyś. zł.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
(L)
 Opinia
@aTe 17.03.2019 21:38

Nie wierzę w coś takiego!!! Pewnie pracowałeś w te wszystkie dni świąteczne bo poprostu chciałeś zarobić dodatkowe pieniądze. Zdaję sobie sprawę z systemu pracy w TW, ale nie chce mi się wierzyć że jeden człowiek musi pracować we wszystkie dni świąteczne.... Pozdrawiam,

Pomocna?
Tak5Nie24
Kuba
 Opinia
@MotorniczyR4 08.03.2019 13:49

Serio? Zarobki wyglądają tak: na początku 4100 Brutto po roku 4300 brutto premia podstawowa 950 bru.(dostajesz ja co miesiąc to premia regulaminowa) premia dodatkowa od 300-500 brutto + dni świąteczne + godziny nocne wychodzi co miesiąc jakieś dodatkowe 400-600 brutto w zależności od miesiąca Brutto około 6000 czyli na rękę koło 4-4,5 spokojnie wychodzi. I nie słuchaj tego pier**** osób które nigdy tramwaju nie widziały.

Pomocna?
Tak3Nie9
niech żyje pan prezes
 Opinia
@Kuba 17.03.2019 23:46

A co to jest premia "regulaminowa"? :)))) Znowu jakiś HR'owiec co spać nie może. Premię traci się za cokolwiek. Jeśli przyjdzie skarga lub raport, nie dostaje się ani grosza. ANI GROSZA - dla niedowidzących. Możesz mieć wówczas wypracowane nawet 100% punktualności, a i tak dostaniesz g.ówno. Godziny nocne to ok. 2 zeta za godzinę. Czyli jak pracujesz na pierwszą lub drugą zmianę to dostaniesz w sumie z ... 80 zł, normalnie panie rarytas. Za święta faktycznie są dodatki, ale gdyby ich nie było to pensja wynosiłaby mniej niż mają Ukraińcy w Biedrze. Taka jest żałosna rzeczywistość. Kto nie wierzy niech nie czyta opinii w internecie, a przyjdzie pod zajezdnię w nocy w czasie zjazdów i zapyta ile ludzi zwiało na autobusy do UK lub tiry międzynarodowe. 6 tyś brutto to jest średnia zarobków łącznie z naszą kochaną dyrekcją, w której tysiące nikomu niepotrzebnych stanowisk.

Pomocna?
Tak27Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
NICK
 Opinia
@Kuba 17.03.2019 23:46

Jakim cudem za dodatki (godziny nocne i dni świąteczne) wyszło ci 600 zł miesięcznie?!! Chyba jak każdą możliwą niedzielę idziesz z wolnego. Te dodatki to są groszowe sprawy a przecież możesz mieć cały miesiąc środki - albo zaczynać zaraz przed 6 na zmianie A, potem kończysz ok 22 na zmianie B i nie ma dodatków. A podawanie wynagrodzenia brutto ze wszystkimi możliwymi dodatkami i maksymalną premią to nadużycie – realna wypłata to goła podstawa, bo tylko ona jest GWARANTOWANA – na rękę około 3000 zł. Młodym jeszcze odchodzi część wypłaty na spłatę kursu. A premia albo jest albo jej nie ma, tym bardziej, że w pierwszym roku pracy nie trudno o wpadkę (np. pomylenie trasy) i premia przepada. Ja nie chcę nikogo ani zniechęcać ani polecać tej pracy, po prostu bądźmy uczciwi w kwestii zarobków i realiów.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ms
 Opinia
@(L) 17.03.2019 16:35

Ja byłem już po wszystkich etapach selekcji badania itp już nawet miałem harmonogram kursu... W ost chwili zdecydowałem że jednak nie idę. Zarobki tak jak piszą na start 4 a po roku 4.3 podstawy... Premia 24 % ale jak to premia albo jest albo niema. Do tego masz za h nocne i niedzielę które chciał nie chciał musisz jeździć daje to jakieś 300 netto naprawdę łatwo policzyć po roku jak premie zrobisz to masz plus minus 5.5 brutto czyli 4 na łapkę. Nie zrobisz premi masz jakieś 3.3 - 3.4 k...

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ms
 Opinia
@aTe 17.03.2019 21:38

Czyli na premie regulaminowa również niema co liczyć? Wiem że z tą za punktualność to lipa ale miałem nadzieję że ta podstawowa jednak dają a tu ch. ..

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
tramwaj
 Opinia
@NICK 17.03.2019 14:00

Jak jeździsz normalnie to nie ma obaw że nie weźmiesz premii, są pracownicy który po 10 latach pracy ma co miesiąc premie i motorniczego roku , wiec jest o co zabiegać.

Pomocna?
TakNie6

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kiti
 Opinia
@tramwaj 21.03.2019 10:37

Do roboty, śmierdzący nierobie z Siedmiogrodu

Pomocna?
Tak8Nie1
Kete
 Opinia
@(L) 16.03.2019 23:05

Cześć byłeś już na rozmowie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
wiekowy
 Opinia
@(L) 14.03.2019 13:23

Większych głupot nie czytałem. Motorniczemu "leży bokiem" czy przyjdą nowi czy nie. Co do zarobków to chodź, przekonaj się. Na kursie obiecują 4300 brutto...... obiecują, a dostają 4000 brutto, po wszystkich "opłatach " dostają 2800 - 2900 netto i plus ewentualnie premia. 85% załogi w TW ma pensję brutto 4300 - 4500 (max) reszta to już pojedyncze sztuki które mają więcej. Zawsze trzeba podać więcej bo inaczej nikt nie przyjdzie za taką odpowiedzialność, godziny i dni pracy ("świątek piątek czy niedziela"). Po kursie nie rezygnują ludzie bo szkoda im tych trzech miesięcy szkolenia, a od rozpoczęcia kursu do momentu zatrudnienia często mija 4-5 miesięcy. Takie oto są realia, ale za to po roku do trzech ludzie odchodzą, bo taaakie są tu kokosy. Pracuję w tej firmie już lat.... 23 bez mała i gdyby nie wiek mój dawno bym odszedł. Jedyny plus to socjal - dofinansowanie do wczasów bo bilety dla rodziny też zabrane.

Pomocna?
Tak4Nie
bombelek
 Opinia
@Kuba 17.03.2019 23:46

na początek jest 4.000 brutto!

Pomocna?
TakNie
Justyna
 Opinia
@bombelek 01.06.2019 11:57

Ale chyba większość osób i tak mi przyzna, że - jak na sam początek - wynagrodzenie na takim poziomie jest już jak najbardziej w porządku. Skoro już zechciałeś wziąć czynny udział w tej dyskusji, to proponuję, abyś podał nam i jeszcze jakieś inne informacje, dotyczące warunków pracy w Tramwajach Warszawskim. Powiedz nam na przykład, czy macie tam możliwość brania nadgodzin. Jeśli tak, to czy są one dużo lepiej płatne?

Pomocna?
TakNie3

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Justyna 01.06.2019 12:24

Co jest w porządku? 2800-2900 do ręki przez pierwszy rok za harówkę w świątek, piątek i niedziela? Od momentu rozpoczęcia kursu do pierwszego dnia pracy mija 4 do 5 miesięcy. Przez ten okres pracować nigdzie się nie da, a mogłabyś w tym czasie zarabiać te 2800 zł miesięcznie gdzie indziej. To sobie policzmy ile kosztuje realnie ten kurs. 3500 zł trzeba zapłacić plus 2800 zł razy 4 miesiące jako utracony w tym czasie zarobek. Wychodzi że w dniu podjęcia pracy jesteś w plecy UWAGA prawie 15 tyś. zł! Przecież to kompletnie nie opłaca się. Już lepiej zainwestować w jako takie auto, zostać taxówkarzem a nie pomiotem na warunkach dyktowanych przez arogantów z Tramwajów W.

Pomocna?
Tak5Nie1
Justyna
 Opinia
@Nick 04.06.2019 15:55

Rozumiem, że przemawiają za Tobą emocje, jednak bardzo Cię proszę, żebyś zachowywał chociaż trochę spokojniejszy ton swoich wypowiedzi. Pamiętaj, że niektórym takie warunki mogą okazać się odpowiednie, dlatego nie zniechęcaj innym - w taki sposób - pracy w Tramwajach Warszawskich. A jak zarobki przedstawiają się już później, na przykład po tym roku? Dalej są na takim samym poziomie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Aga
 Opinia
@Justyna 09.06.2019 12:40

Ta "Justyna" to albo dział marketingu albo ktoś z dyrekcji bo sama przyznaje że nie zna specyfiki tej pracy a staje w pozycji wielkiego obrońcy tej firmy

Pomocna?
Tak1Nie
Justyna
 Opinia
@Aga 09.06.2019 21:03

Chyba w zły sposób odebrano moje intencje. Po pierwsze - nie jestem w żadnym razie powiązana z Tramwajami Warszawskimi (nie byłam pracownikiem tej firmy). Po drugie zaś - nie bronię tego pracodawcy, chcę jedynie uzyskać o nim jak najwięcej rzetelnych informacji. Jeśli już wszystko sobie wyjaśniłyśmy, to zachęcam Cię do udzielenia merytorycznej odpowiedzi na moje poprzednio zadane pytanie. Jak wyglądają zarobki osób, które już jakiś czas pracują w Tramwajach Warszawskich?

Pomocna?
TakNie
TT
 Opinia
@Justyna 16.06.2019 14:48

11 lat pracy, pensja netto przy nominale godzin już z liczonymi dodatkami za pracę w co drugą niedziele i godziny nocne waha się od 3250 do 3350 zł na rękę. Dziękuję za uwagę.

Pomocna?
TakNie
Renata
 Opinia
@MotorniczyR4 08.03.2019 13:49

Motorniczy na pewno są też pozytywne aspekty codziennej pracy w TW, np. świadczenia pozapłacowe? Pakiety medyczne czy też karty sportowe? A jak wygląda atmosfera w pracy? Czy jesteś w stanie pogłębić temat, żeby potencjalni Kandydaci o pracę mogli wyklarowac sobie opinie i zadecydować o aplikowania do tego Pracodawcy?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
TAK
 Opinia

GŁOSUJEMY NA PIS

Pomocna?
Tak2Nie1
Kete
 Opinia

Czy ktoś dostał odpowiec z rekrutacj na motorniczego

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kiti
 Opinia
@Kete 18.03.2019 20:00

Otpowieć była nasempójonca: Kete, mósiż nałóczyć siem słownika ortograficznego bo karty drogowej nie wypełniż

Pomocna?
Tak20Nie2
(L)
 Opinia
@Kete 18.03.2019 20:00

Byłaś już na rozmowie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kete
 Opinia
@(L) 19.03.2019 08:27

Nie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
(L)
 Opinia
@Kete 19.03.2019 18:00

Kete, a dostałeś zaproszenie na rozmowę??? Kiedy byłaś na testach??? Do mnie odezwali się po tygodniu od testów i zsprosili na rozmowę.

Pomocna?
TakNie
Kete
 Opinia
@(L) 20.03.2019 11:20

Właśnie dziś się odezwali zaprosili na rozmowe

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
(L)
 Opinia
@Kete 20.03.2019 14:34

Super. Na kiedy???

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kete
 Opinia
@(L) 20.03.2019 16:02

Niewiem mają dzwonić na przełomie marca a kwietnia a po rozmowie kiedy wiadomo ze kogoś przyjęli

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
(L)
 Opinia
@Kete 20.03.2019 18:23

Po rozmowie zazwyczaj w ciągu tygodnia dają odpowiedź co i jak ???? Powodzenia w takim razie, jak coś będziesz chciała wiedzieć to pisz śmiało ????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kete
 Opinia
@(L) 20.03.2019 19:39

Dziekuje bardzo no napewno chciała bym wiedzieć oci pytają na rozmowie ????i czy trudno badania przejść

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
(L)
 Opinia
@Kete 21.03.2019 05:58

Kete. Jak będę po rozmowie to skontaktujemy się tutaj lub prywatnie i powiem Ci co i jak. Pozdrawiam, (L)

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kete
 Opinia
@(L) 21.03.2019 10:13

Ok dziekuje????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kete
 Opinia
@Kiti 18.03.2019 22:52

Tylko tyle potrafisz

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kete
 Opinia
@Kiti 18.03.2019 22:52

Ty się martw o siebie

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kiti
 Opinia
@Kete 22.03.2019 21:09

Martwię się właśnie o siebie. W każdej wypowiedzi robisz po kilka lub kilkanaście rażących błędów. Jak chcesz przynależeć do jakiejś grupy zawodowej to musisz reprezentować sobą chociaż minimum, a Ty przynosisz sobie i co najważniejsze innym kolegom po fachu jeden wielki wstyd i zażenowanie. Po prostu popraw się zamiast głupio tłumaczyć. Chcesz każdego dnia odpowiadać za bezpieczeństwo tysięcy ludzi, a jesteś analfabetą.

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Pavli
 Opinia
@(L) 20.03.2019 19:39

Hejka, mam pytanko są jeszcze nabory na kurs, bo chciał bym zaaplilować, tylko jeszcze nie wiem czy mogę ????????????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
(L)
 Opinia
@Kete 21.03.2019 18:20

Kete, Jestem już po rozmowie, podaj jakieś namiary do kontaktu. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
(L)
 Opinia
@Pavli 29.03.2019 23:38

Nabory są tylko w określonym czasie. Musisz śledzić stronę TW i wtedy aplikować.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
kris
 Opinia
@(L) 30.03.2019 06:18

Czekam właśnie na rozmowę, mogłabyś powiedzieć o co pytają?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kete
 Opinia
@(L) 30.03.2019 06:18

Stupaczka@wp.pl

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
(L)
 Opinia
@Kete 30.03.2019 21:25

Wysłane

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Panaso
 Opinia
@Kete 18.03.2019 20:00

Czy dostaliscie odpowiedz po rozmowie kwalifikacyjnej?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kete
 Opinia
@Panaso 11.04.2019 07:41

Nie cały czas czekam

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kete
 Opinia
@Kete 11.04.2019 20:08

Odpowiedz ma być po świętach ????

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mar
 Opinia
@Kete 11.04.2019 20:11

Macie odpowiec po rozmowie?

Pomocna?
TakNie
Kete
 Opinia
@Mar 25.04.2019 20:04

Nie ????czekam????????

Pomocna?
TakNie
TT
 Opinia

(usunięte przez administratora). Właśnie od wczoraj trwa kolejna nagonka służb nadzoru na pracowników. Brak słów.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
XD1
 Opinia

Czy nadal na rozmowie zadają pytania w j.angielskim?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kete
 Opinia
@XD1 19.03.2019 15:19

Nie

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Joe999
 Opinia

Dostałem maila z zaproszeniem na testy w najbliższy piątek. Czego można spodziewać się na takich testach? Psychologiczne? Wiedzy także?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
Nazwa działu: HR
 Opinia
@Joe999 26.02.2019 06:52

Generalnie to sprawdzają czy jesteś na tyle zdesperowany i/lub głupi żeby nie zwiać stąd po kilku miesiącach

Pomocna?
Tak15Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Rob
 Opinia
@Joe999 26.02.2019 06:52

Testy reivena

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Stefan
 Opinia

6500 wy to macie lux pensje

Pomocna?
Tak5Nie2

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@Stefan 11.03.2019 20:22

A kto ci powiedział taką bzdure?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Propozycja
 Opinia
@Nick 13.03.2019 11:39

Media

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nowy
 Opinia

Jeżeli nudzi cię praca lub mało zarabiasz, możesz się zająć zarabiać przez internet. Wejdź na mój profil instagram: @zarabiajprzyinternecie lub na moją stronę internetową: www.zarabiajprzyinternecie.pl.tl

Pomocna?
TakNie4

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
BIK
 Opinia

Dziad Trans - nic nie oferujemy, radź sobie sam. Tramwaje Warszawskie - nic nie oferujemy, radź sobie sam, a i tak cię upierd.olimy na wypłacie.

Pomocna?
Tak25Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
r4
 Opinia

Jest już tak źle, że w we wszelkich możliwych portalach internetowych pojawiają się oferty pracy TW w formie tekstów sponsorowanych. Kto za to płaci?? Na długopisy dla ekspedytorów nie macie, na pensje dla pracowników tym bardziej. Niektóre supermarkety oferują większą stawkę dla ludzi prosto z ulicy! I jeszcze te kłamstwa w prasie o naszych zarobkach śródmiejskiego przekrętasa

Pomocna?
Tak21Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tram
 Opinia

Jedynym plusem pracy w TW jest pensja na czas, pieniądze i umowa o pracę. Innych plusów nie ma. Cena za to jest ogromna. Życie prywatne i rodzinne nie istnieje. Urlopy w lato raz na kilka lat, a na ogół to luty, marzec, listopad - pod przymusem. Grafiki mordercze, zmiany po 10 godzin + 1-1,5 h na dojazd na miejsce zmiany, bo zmiana na drugim końcu miasta. Często zmiany od 10:00 do 20:00, zaczynasz na mieście, z domu trzeba wyjść o 8:30, a wracasz o 21:00. I tak przez np. cały tydzień, a są tacy, co mają takie zmiany, tzw. "środki" nawet już od kilku miesięcy, prawie dzień w dzień. Jak będziesz szczęściarzem i rzadko będziesz miał "środki" w grafiku, to nastaw się na wyjazdy już po 3:30 rano i z zjady 1-2:00, a czasem nawet 3:00 w nocy. Oczywiście po 10 godzin jazdy. Rozkłady jazdy to szaleństwo, nie sposób przy normalnej jeździe ich nadgodnić, o wypadek nie trudno, kto czyta wiadomośći w necie, ten widzi, a nadzór ruchu TW i ZTM poluje na każde uchybienie żeby ukarać, postoje na pętlach tragiczne, po 5, 6 minut albo wcale i tak np. przez pierwsze 6-7 godzin pracy. A na sam koniec pracy, o 23:00 dostaniesz postój 20 minut, ale naogół nie na pętli gdzie jest ekspedycja i można umyć ręce czy napić się herbaty, a na drugim końcu trasy gdzie stoi tylko toi-toi i strach wyjść po zmroku. Sprzęt strasznie nie wygodny, kabiny totalnie nieergonomiczne, nieprzystosowane do pracy przy tak długich zmianach, a im nowszy tramwaj tym gorzej. Praca to cały czas ogień i ogień z kół, tempo jak w fabryce na akord. Co chwila piesi wchodzą pod koła na czerwonym, samochody zajeżdżają drogę, śmierdzący menele których nie sposób wygonić, awanturujący, wylewający frustrację swojego dnia i ubliżający za byle co, a często za nic pasażerowie. Obelgi to codzienność. Ostatnio modne wśród pasażerów zrobiło się walenie pięściami po szybie od kabiny, kopanie w drzwi, plucie na szybę czy kręcenie filmów telefonami. Pasażerowie mają pełno praw, ale żadnych obowiązków. Taka panuje zasada. Motorniczy to dla nich śmieć bez szkoły. Stres i jeszcze raz stres. To zabija w tej pracy. Co chwila wisi klepsydra na zajezdni, że ktoś zmarł - w domu, na pętli - i takie były przypadki. A ze strony przełożonych ZERO pomocy, a wręcz przeciwnie - za wszystko raporty, wyjaśnienia, a jak się da, to kara i po premii. Aktualnie bardzo dużo motorniczych świeżaki, ludzie którzy pracują kilka miesięcy do 3 lat max w tym zawodzie, kto może ze starych to ucieka, a kto skazany ze względu na swój wiek musi zagryźć zęby i siedzieć cicho. Kto może, to szuka czegoś innego. Tego co tu się dzieje aktualnie to nie było chyba tu nigdy w historii tej firmy. Ja pracuje tu blisko 10 lat i robię wszystko żeby stąd odejść. Mam dość psychicznie i fizycznie. Jestem wrakiem. Kto nie wierzy, sam się przekona po pewnym czasie. ODRADZAM !

Pomocna?
Tak127Nie
anonymous
 Opinia
@Tram 10.04.2018 15:18

Zawsze możesz iść na kasę do biedronki/lidla, tam Cię docenią:-) Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma, idź na autobusy? albo na zestawy? Roboty w bród, aż prywaciarze muszą posiłkować się ukrami.

Pomocna?
Tak6Nie6

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tram
 Opinia
@anonymous 10.04.2018 19:17

Dziękuję bardzo za radę. Szkoda, że nic poza tą wspaniałą i wyczerpującą radą nie wniosłeś.

Pomocna?
Tak15Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Olo
 Opinia
@Tram 10.04.2018 15:18

Na jajakiej zajezdni pracujesz?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jan
 Opinia
@Tram 10.04.2018 15:18

Racja kolego, dodam tylko słabe jak na taką odpowiedzialność i ceny warszawskie pieniądze. 4000 brutto podstawy to znajdzie w Warszawie pracownik produkcji/magazynier, a robota o wiele mniej odpowiedzialna. Bo na premie to bym się nie nastawiał, szczególnie na początku. Mam 61 lat i z tego 35 na zakładzie, więc już nie ucieknę z TW, ale tak jak obecnie w firmie to nie było nigdy.

Pomocna?
Tak26Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jola
 Opinia
@Jan 11.04.2018 10:44

Jan a pracowałeś na produkcji lub na magazynie, że znasz takie stawki? Bo szczerze powiedziawszy nigdzie nie ma kokosow. A jak jest szansa zarobić 2800 to kazdy startuje. Poza tym wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jan
 Opinia
@Jola 11.04.2018 11:44

Nie dalej jak w marcu mój wnuk poszedł na produkcję leków i za ten marzec prawie 3000zł na konto. (operator maszyn pakujących). I idziesz do tej pracy i po pierwszym miesiącu i masz już jakieś pieniądze, a w TW? Pół roku bezpłatnego szkolenia, za które musisz prędzej czy później zapłacić. A pierwsza wypłata przy dobrych wiatrach za październik. Poza tym kto nie jeździł ten nie zdaje sobie sprawy, co się czuje gdy człowiek wpadnie Ci pod wagon. Przeżyłem to dwukrotnie ( nie z mojej winy). Trzeba być pasjonatem, żeby przyjść do pracy, w której czasami nie ma czasu załatwić potrzeby fizjologicznej, a płacą podobnie jak za przykręcanie śrubek na taśmie. Kto tutaj pracuje ten się zgodzi.

Pomocna?
Tak25Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tram
 Opinia
@Olo 11.04.2018 10:12

Nie mogę tego napisać, ale obecnie na zakładach nie ma zbyt wielkiej różnicy. Zrobili z nas roboty. Nie mogę napisać, bo "zemsta" to drugi, nieoficjalny slogan promocyjny w tej firmie zaraz po "tramwaje przyjazne ludziom i miastu"

Pomocna?
Tak20Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Tram 10.04.2018 21:14

Przestań się użalać nad sobą, zwolnij się i idź tam gdzie bedziesz noszony na rekach:-)

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tram
 Opinia
@anonymous 12.04.2018 19:33

Pisanie prawdy nazywasz użalaniem się ? Jedyne co potrafisz to trollować, może jesteś jednym z tych, którzy zniszczyli w tej firmie to, za co zawsze pracownicy ją cenili. Piszesz z samego Siedmiogrodu ? A może jesteś jednym ze szwagrów ? A o tym czy i kiedy się zwolnię zadecyduje ja. Ps. Może wniesiesz coś mądrego do dyskusji i przedstawisz superlatywy i świetne warunki jakie tu zastaną nowi pracownicy ?

Pomocna?
Tak34Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
anonymous
 Opinia
@Tram 13.04.2018 12:05

Już widzę jak pójdziesz do innej firmy i będziesz zadowolony:-) Jesteś zwykłym robolem, jakich pełno!kiedyś to było, teraz nie ma czasów:-) Przestań się użalać nad sobą, zwolnij się!!! Na Twoje miejsce są chętni do pracy. Założę się że jak znajdziesz swoją wymarzoną firmę, to na 99% będziesz płakał że cię nikt nie docenia i że wszyscy cię w (usunięte przez administratora) kopią. Musisz znać swoje miejsce w szeregu. Pewnie przyszłemu pracodawcy też bedziesz (usunięte przez administratora) obrabiał na gowork:-)

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@anonymous 20.04.2018 18:43

Ten anomimowy to troll na 100%, wyjątkowo parszywy. @Tram - prawda i tylko prawda!! , ale żeby to wiedzieć trzeba samemu przeżyć. Tymczasem świadectwa starych, doświadczonych pracowników tutaj to jak rzucanie grochem o ścianę. Młodzi "wiedzą swoje". I karuzela się kręci.

Pomocna?
Tak25Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
(L)
 Opinia
@Nick 21.04.2018 10:46

Tram, Nick, Chcecie naprawdę zmienić pracę, i iść na produkcję???

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tram
 Opinia
@anonymous 20.04.2018 18:43

No i znowu pan anonymous jedyne co potrafi to tylko obrażać ludzi i ich wyzywać. I pan anonymous pisze, że jest tylu chętnych na moje miejsce... to czemu na zajezdniach brakuje dyżurnych, siedzi jedna, dwie, a często zero osób ? Czemu co drugi wolny dzień mam telefon z zakładu czy zgodzę się przyjść z wolnego albo z kimś zamienić ? Czemu jak mam dyżur 6 godzin, to dyspozytor pyta czy nie pojadę 10 ? Gdzie ten dobrobyt i Ci wszyscy chętni co zaraz bramę swoim naporem wywalą ?

Pomocna?
Tak22Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tram
 Opinia
@anonymous 20.04.2018 18:43

Ps. W odróżnieniu od ciebie, mam szacunek do każdego, do tych jak to nazwałeś zwykłych roboli jak ja, także.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jola
 Opinia
@Tram 23.04.2018 11:45

Hej, pilna sprawa. Jak wyglądają te psychotesty na Woronicza? Duży stres?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tram
 Opinia
@Jola 25.04.2018 18:13

Trzeba być wypoczętym, to najważniejsze. I na spokojnie i w skupieniu do nich podchodzić, wyłączyć inne sprawy z życia i zająć się tylko tym. To nic strasznego, ja trafiałem zawsze na miłą obsługę pracowni.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jola
 Opinia
@Tram 25.04.2018 20:44

Haha tyle to i ja wiem :) chodzi mi bardziej o to czy to wersja komp czy papierowa. Czy chodzi o wychwytywanie różnic albo zależności?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tram
 Opinia
@Jola 25.04.2018 21:10

Są zadania logiczne w książeczce jak na każdej psychotechnice (test ravena) i test z powtarzającymi się pytaniami, ale każde w innej formie, chyba ponad 100. Reszta to zadania na zdolności manualne, refleks, wzrok (w tym ciemnia) na nowych urządzeniach. Jak na każdej porządnej psychotechnice.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jola
 Opinia
@Tram 27.04.2018 13:57

Tak, zawodowe testy. Wszystko do przeżycia. Ale stres wielki, przynajmniej u mnie. Życzę pozostałym szczęścia i jak najmniej nerwów.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ToSieZwolnij
 Opinia
@anonymous 12.04.2018 19:33

I tak już zbyt dużo doświadczonych pracowników odeszło z tej firmy w ostatnich latach. Mam kontakt z dwunastoma takimi osobami. Jedni zarabiają lepiej, inni gorzej niż w TW. Ale wszyscy są zadowoleni ze zmiany. I nikt nie chce wracać. Nawet pasjonaci, którzy przyszli do tramwajów z zamiłowania, a nie dla pieniędzy czy dla socjalu i wygody! Naprawdę nikt z nas nie oczekiwał noszenia na rękach! Oczekiwaliśmy ludzkiego traktowania i ludzkich warunków pracy. To z czym się spotkaliśmy w TW nie daje się nawet opisać. Zresztą i tak nie przeszło by moderacji. Rynek pracodawcy już się w Polsce skończył. Ale menedżerowie w TW i mądrale tacy jak "anonymous" nadal uważają, że zastąpią doświadczonego motorniczego w jeden miesiąc. Nawet dobrą kasjerkę trudno jest dziś zastąpić. Zresztą w niejednym supermarkecie na kasie oferują już lepsze warunki pracy i lepszy socjal niż w TW. Przykro mi o tym wszystkim pisać, bo przyszedłem do tramwajów z zamiłowania i pękałem z autentycznej dumy, kiedy pierwszy raz założyłem służbową kamizelkę z logo TW. Taki byłem szczęśliwy, że spełniłem swoje marzenia i odtąd będę robił to co kocham... Płakać się chce ;( Teraz poszedłem pracować do innej firmy, gdzie jestem doceniany, dobrze traktowany i zadowolony ze zmiany pracodawcy. Oczywiście wolałbym robić to, co kocham, czyli wozić ludzi tramwajem, ale na pewno nie na warunkach dyktowanych przez TW.

Pomocna?
Tak36Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Motor
 Opinia
@Tram 10.04.2018 15:18

Nie zgadzam się z tą opinią. Pracuje 2 lata. Owszem praca jest ciężka Ale przynajmniej nie strasz fizycznie tylko masz obciążona psychikę. Zapomnieli ci co krytykują dodać że jak pracujesz 1 dnia 10ngodzin to innegonpracujesz 4 albo 5 i czasami idziesz do pracy na 4.30 Ale kończysz o 8.30 więc coś za coś do zrobienia jest etat i nic poza tym. Dodatkowo zapomnieli napisać że jak jedziesz na wakacje to masz dofinansowanie minimum 2200 za dwie osoby A jak masz dzieci to już około 6 tys wychodzi dofinansowania. Dodatkowo w grudniu dodatki na święta ponad tysiąc. I zapomnieli dodać że jak wypada dyżur i siedzisz tylko na zajezdni i oglądasz tv i też wam za to placa. Karta miejska dla dziecka i pracownika za darmo. Dodatkowo za każdą pracującą niedzielę to wolne w tyg za święto za nd więcej płatne o 100 procent. Pracujesz max 4 dni pod rząd i wolne. Urlopy planują ci 10 dni w danym miesiącu który wypadnie z szablonu Ale resztę dni ty sobie wybierasz kiedy chcesz. Widzę że te wcześniejsze komentarze piszą ludzie którzy po 20 letniej pracy nie są w stanie się przestawić że muszą dmuchać w alkomat codziennie przed pracą i że ich kontrolują żeby np nie palić w kabinie. A kontrolę teraz są w każdej firmie i tylko nadgodziny i wyzysk tutaj nie ma nadgodzin robisz swoje idziesz do domu. Można pracować zarówno tylko na 1 zmiany jak i 2 albo środki. Czasami środki się zdarzają że się dostanie zmianę od 10 do 20 ale czasami ma się potem zmianę od 14 do 18. Coś za coś i przynajmniej pensja dobra i na czas. Jak ktoś chce polecam. A jak się uważa i umie jeździć a nie zapierdziela na max i zadajnik na Full to potem ma trupy na koncie. Owszem czasem rozkład jest do niezrealizowania Ale wszystkie opóźnienia odpisuje się w kartę i jest to rozliczane później.

Pomocna?
Tak16Nie4
Motor
 Opinia
@Motor 05.05.2018 11:49

Zapomniałem dodać że są premie jak się ma bezkolizyjna jazde i żadnych wpadek półroczne i roczną i motorniczy roku co wiąże się z dodatkową kasa. Jak się nie podoba to możecie się zwolnić i iść do marketu rozladowywac paleciaki z tonami obciążeń za gowniane pieniądze po co tu siedzieć.

Pomocna?
Tak16Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
xxx
 Opinia
@Tram 10.04.2018 15:18

święta prawda

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zdziwko
 Opinia
@Tram 10.04.2018 15:18

jak pracujesz 10 lat to znaczy że jest ok .Poza tym do każdej pracy można się przyzwyczaić. Życzę powodzenia w kolejnych latach pracy.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Młody
 Opinia
@Tram 10.04.2018 15:18

Stary nigdy nie zrozumie młodego kiedy zaczynaliście był inny regulamin. Oczywiście nikt nie gonił tak jak teraz NR ale też nikt nic nie musiał robić powiedzmy sobie szczerze że były też przypadki że w robocie chlali wódkę, ale to były czasy PRL a teraz mamy 20 wiek i każdy stary motorniczy który tu napisze jak to źle jest w TW to znaczy że nie wie co się dzieje teraz w korporacjach bo nigdy nie miał do czynienia z tym zjawiskiem. Mówił ktoś tu o stresie oczywiście nie chcesz się stresować to idź pracuj jako ochroniarz na parkingu. Nikt nie wspomina o tym że jest też socjal w tej firmie. W jakiej firmie masz dofinansowanie do wypoczynku do 80% w zależności od dochodów oczywiście, gdzie masz dofinansowanie to wypoczynku rekreacyjnego nie przekraczającym 4 dni, gdzie masz nagrody jubileuszowe za przepracowane lata. Natomiast jeżeli ktoś mówi o punktualności że trudno zrobić 95 % to dla mnie jest nie poważny. Możesz jeździć nawet w godiznach szczytu z opóźnieniem 10min a i tak dostaniesz premię "dodatkową" bo podstawową to dostaniesz bez niczego. Podsumowując na początku 4000 Brutto po roku 4300 brutto +premia podstawowa 950 bru. + premia dodatkowa od 300-500 brutto + dni świąteczne + godziny nocne wychodzi co miesiąc jakieś dodatkowe 400-600 brutto w zależności od miesiąca to masz ? Sam policz i nie gęgaj że masz różne godziny pracy i mało przerwy na pętlach. To praca nie dla każdego a na pewno nie dlatego któremu nie chce się zarabiać bo można tu zarobić ładny pieniądz

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
aaa1234
 Opinia
@Tram 10.04.2018 15:18

Zgadzam się w 100%. Pracowałam cały miesiąc i się zwolniłam. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kleo
 Opinia
@anonymous 20.04.2018 18:43

Po co piszesz te bzdury człowieku ? Obrabianie a pisanie prawdy to dwie różne kwestie. Jak jest taki szereg chętnych to gdzie oni są ? Prze takich jak Ty ta firma to dno. To pracownicy ja tworzą i bie od dzis wiadomo zmotywowany pracownik to wydajny pracownik.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Mopsik
 Opinia
@Tram 10.04.2018 15:18

Robisz wszystko by odejść prócz odejścia...

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Milt
 Opinia
@Jan 11.04.2018 10:44

Hahaha 4000 brutto? Ściema... Kierowca MZA ma 3 na rękę podstawy to wychodzi 4500 brutto. Nie dajcie sobie wmówić że tramwajarz ma mniej.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jarek
 Opinia
@Milt 22.11.2018 12:40

Nie kolego to nie ściema a szczera prawda

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jurek
 Opinia
@Młody 06.11.2018 12:25

@ Młody 06.11.2018 staram się wybrać pracę i proszę o informację : ile dają na święta

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Lucek
 Opinia
@Jurek 15.12.2018 12:13

Jeszcze nie zacząłeś pracy a już byś chciał brać kasiorkę. Troszkę pokory

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jurek
 Opinia
@Lucek 15.12.2018 15:19

porównuję oferty

Pomocna?
TakNie
Były motorniczy
 Opinia
@Motor 05.05.2018 11:49

To jestes matolkiemi wyuczonym robolem i nie masz pojecia co cie jeszcze czeka

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Były motorniczy
 Opinia
@Młody 06.11.2018 12:25

Dzieciaku co ty piszesz ? Ja w tej firmie pracowałem 10 lat a mam 33 lata to ze mamy 20 wiek nie obliguje kierownikow ani prezesów do podcierania sobie motorniczymi (usunięte przez administratora) Skończ pieprzyć o super warunkach pracy. Bo wszyscy co pracuja a zdecydowana wiekszść ludzi ma odmienne zdanie od twojego.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Nick
 Opinia
@anonymous 10.04.2018 19:17

"anonymous" to troll. Udziela się w wątkach dotyczących zarówno MZA, TW i Metra Warszawskiego wszędzie zachwalając pracodawców.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kile
 Opinia
@Motor 05.05.2018 11:49

czy to zdanie:"można pracować zarówno tylko na 1 zmiany jak i 2 albo środki. "- czy to znaczy ,ze Ty mozesz sobie wybrać ? Proszę o odpowiedz ,to bardzo dla mnie wazne.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
zirytowana
 Opinia
@Tram 10.04.2018 15:18

Święta prawda ale to wiedzą tylko pracownicy TW a ciemny lud łyka propagandowe teksty o 6500 zł brutto - masakra dosłownie

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
R-1234
 Opinia
@Motor 05.05.2018 11:49

Z tym wybieraniem zmian to lekko Cię fantazja poniosła. Poza tym po 2latach pracy też byłem takim optymistą. Po dłuższym stażu dostrzezesz nawet przypadki łamania kodeksu pracy przez pracodawcę. A lista jest długa.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
(L)
 Opinia

Jak wrażenia po testach???

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
((L))
 Opinia
@(L) 06.03.2019 19:29

Taki standard nie było tych na czas np..

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Anna
 Opinia

Czy ktoś zna realia pracy w biurze TW? Chodzi mi o ogłoszenie na Inspektora ds. repozytorium umów. Jak wygląda praca i zarobki?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Normalny
 Opinia
@Anna 25.01.2019 09:29

W biurze to zawsze ch... nie zarobki, bo do biura tak naprawdę ch... musisz umieć. Każdy może się przyuczyć w parę godzin.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
TEDI
 Opinia

Witam, Czytając te wszystkie wypociny na temat pracy w TW dochodzę do wniosku że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Motorniczy zawsze będzie narzekał ze jest źle, że premi zabierają, ciagle gonić gonić gonić rozkład jazdy. Zapewne macie rację ale jeżeli myślicie że zmiana pracy np Produkcja!!! To tam będzie wam lżej niż w TW??? W dzisiejszych czasach możemy sobie tylko powspominać jak było kiedyś, co dawali niczego nie oczekując. Produkacja to dzisiaj kierat kierat i jeszcze raz kierat. Zapraszam wszystkich chetnych do pracy w dużej korporacji która mieści się na ul. Annopol. Przyjmują od ręki, płacą godziwe pieniądze i zawsze na czas!!! Ale dopiero po takiej próbie zacznijmy się wymieniać poglądami na temat pracy i tym gdzie lżej a gdzie ciężej.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Sredi
 Opinia
@TEDI 26.02.2019 20:41

Napisz list pochwalny do Szanownego Zarządu tramwajkowego który średnio co dwa miesiące ma postępowanie mandatowe z Państwowej Inspekcji Pracy. Może nawet załapiesz się na okładkę firmowego czasopisma? Podpowiedź: ci uśmiechnięci którzy pozowali półtora roku temu to już w Anglii jeżdżą na autobusach. Dobry pracodawca nie daje ogłoszeń o pracę z prostego powodu - nie musi. A Tramwaje ogłaszają się już dosłownie wszędzie, nawet na portalach gdzie nie pojawiają się wogóle oferty pracy od pracodawców. Desperacja totalna - byle tylko nałapać naiwnych którzy zapłacą 6 tysięcy za kurs. Większość z nich i tak ucieknie po roku, więc następny kurs, i następny, i następny, i następny.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tedi
 Opinia
@Sredi 28.02.2019 20:45

Nie muszę pisać listu bo nie mam pojęcia co tak naprawdę dzieje się w TW. Wyraziłem tylko swoje zdanie na temat postów jakie tutaj czytamy. Gdziekolwiek chcesz poszukać pracy, i poczytasz opinie to zawsze jest źle!!! Sredi... pracujesz jako Motorniczy? Jeżeli chcesz zmienić pracę na produkcje daj znać, pomogę z przyjemnością nie oczekując nic w zamian. Będziesz miał porownanie gdzie jest lepiej. Pozdrawiam

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
AM
 Opinia

Witam, ile po kursie dają na rękę wypłaty ? tylko proszę o konkrety a nie jakieś brutto pierdoły czy premie brutto... Pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jus
 Opinia
@AM 19.01.2019 18:56

do ręki około 2800 pensji to już z dodatkami za pracujące soboty niedziele, święta i nocne godzinki. Na środki może być mniej. O premi to zapomnij. to trzeba mieć punktualność powyżej 95%, brak kar, brak raportów z nadzoru i ZTM, nieuzasadnione zjazdy na awarie temat rzeka, brak skarg pasażerów a pisać będą napewno że nie zdąrzyli, że niekomfortowa jazda, jednym gorąco innym zimno a klima wciąż szwankuje itd. Ktoś tu napisał że miła pani na rozmowie powieziała 5700 brutto. Chyba ta miła pani za dużo kawy pije i powidziała o pensji na stanowisku specjalisty z działów w zarządzie hahaha

Pomocna?
Tak27Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
AM
 Opinia
@Jus 19.01.2019 20:01

Rozumiem że pracujesz w TW? tak myślę, że za taką pracę to zarobki fatalne i tak ogólnie na warszawskie warunki to bardzo kiepsko wygląda, gdzie np czesne za żłobek wynosi 1200pln...a gdzie reszta opłat?? salwa śmiechu. Na rozmowie o pracę panie nic nie wiedzą, coś tam gdybają może tyle a może tyle brutto...zero konkretów dlatego zapytałem tutaj ale widzę nie ma co sobie zawracać głowy pracą tutaj. Pozdrawiam arcyserdecznie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jus
 Opinia
@AM 19.01.2019 18:56

Odejmij jeszcze za kurs

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
AM
 Opinia
@Jus 19.01.2019 20:31

szach mat !

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Kamil
 Opinia
@AM 19.01.2019 20:26

Byłeś na rozmowie o pracę i osoby Cię rekrutujące nie podały konkretnej stawki wynagrodzenia, dobrze rozumiem? Pamiętaj proszę jednak, że tak, jak pisał w tym wątku przedmówca do wynagrodzenia dochodzą dodatki w postaci premii i pracy w świąteczne dni. A pakiet socjalny i szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe - czy były oferowane podczas rekrutacji? Jeśli możesz, napisz proszę, w jakiej atmosferze przebiegała rozmowa i jakich kwalifikacji wymagał od Ciebie pracodawca? Na stronie: https://tw.waw.pl/praca/ jest sporo zróżnicowanych ofert pracy, a także opis, jak wygląda proces rekrutacji i gdzie składać aplikacje. Zachęcam zainteresowane osoby za zajrzenia tam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Iron42
 Opinia
@Kamil 20.01.2019 18:04

oooo, już tramwajowy HR działa hahaha. Lepiej byście podwyżkę zrobili do tej żałosnej pensji bo już kasjerzy z biedronki nas dogonili w kwesti wynagrodzenia! Gdyby nie te dodatki za święta kture zresztą biedronkowcy mają wolne to byśmy zarabiali pewnie jeszcze miej od nich.Jaki pakiet socjalny? Dopłaty do wczasów w lutym czy listopadzie jak rodzina w pracy a dzieci w przedszkolu czy szkole? Jakie szkolenia? Nie ma żadnych szkoleń poza pierwszą pomocą medyczną i nauką obsługi nowych wozów kture przychodzą do zajezdni. Jakie awanse hahaha? Awansować to mogą conajwyżej na motorczniczych ukraińcy myjący obecnie wagony za minimalną krajową. Z motorniczego nikt nie awansuje bo niby gdzie? Piszesz "sporo zróżnicowanych ofert pracy". Na te dobrze płatne to zanim pojawi się ogłoszenie to już wszyscy wiedzą który pociot tam będzie pracować a w większość tych ofert są tak słabe że nawet w rekrutacji wewnątrz firmy nikt nie startuje bo nie ma głupich. A w jakich to wydarzeniach firma bierze udział. Dla załogi to nic nie jest organizowane. "Bądżmy razem biezpieczni" to pokazy dla przedszkolaków jak wygląda zderzenie tramwajów albo pogadanki z panem policjantem że na czerwonym nie wolno pszechodzić przez jezdnię a z okazji dnia motorniczego dostaliśmy kubek z napisem trzymaj się ciepło hahahaha

Pomocna?
Tak29Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tramwajarz
 Opinia
@AM 19.01.2019 20:26

Pracuje już ponad 10 lat i uwierzcie mi -nie macie pojęcia o czym piszecie. Teraz nowe tramwaje mają kamery w kabinach oraz UWAGA !!!!! mikrofony do nasluchu. Nie wolno gadać przez telefon nawet przez słuchawkę, nie wolno słuchać radia, nie wolno jeść ani PIĆ w czasie jazdy ( w lato temperatury jak siedzieć klina dochodzą do 45-50 st ). Mógłbym mnożyć przykłady- np. Czychajacy w krzakach nadzór Ruchu z foto radarem- Jedziesz szybko to fota na zaklad i brak premi- jedziesz wolno to brak premii ( powyżej 10 % opóźnień też Nie dostaniesz) i nikt Ci ręki na zakładzie nie poda bo innych OpóźniasZ i też premi nie dostaną. Do tego ludzie wyzywaja się na Tobie na mieście a kierownik na zagładzie. Kiedyś w kobietach mafii ostatnio było zdanie opisujące też zawód " praca na pełnej Q....e" dodaj jeszcze święta i weekendy pracujące z dziećmi jak Będziesz miał 2vzmiane to Będziesz gadał przez telefon tylko i to na przerwach bo w tramwaju nie wolno, o ile nie będziesz korzystał z toalety albo jadł w tym czasie. A aaaa właśnie jeszcze sikanie na godzinę bo jak Masz przerwę jedna czasem na 3 h lub 5 to... . no nie załatwisz się na mieście przecież. Mógłbym tu książkę napisać ale już mi się nie chce ;-(

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Motorniczy
 Opinia
@Jus 19.01.2019 20:01

Co za bzdury. Robisz swoje i jeździsz przepisowo a tego wymagają. Jak jeździsz tak jak powinienes to nic nie zabierają i nie ma.o co się martwić. Od 3 lat kazda premie i 4500 na rękę co miesiąc.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jus
 Opinia
@Motorniczy 26.01.2019 16:27

Przepisowo to nawet z zajezdni nie da się wyjechać, bo jakbyś jechał wg pseudo przepisów ustalanych w tramwajach warszwskich niezgodnych zresztą z ustawą prawo o ruchu drogowym to byś sprzątnął ludzi z najbliższego przejścia dla pieszych zaraz za skrzyżowaniem. Niech zgadne: sam pan K. z Centrali czy inny przyd-upas?

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Tramwajarz 14 lat
 Opinia
@Motorniczy 26.01.2019 16:27

Haha koledze ostatnio zabrali premie za UWAGA !!!!!! brak kurtki służbowej:-) no może nic w tym dziwnego by nie było gdyby nie fakt że od 2 czy 3 lat już nie mamy kurtek służbowych:-( na jego zapytanie dlaczego kierownik powiedział idź do sądu bo ja muszę mi kazali z góry. Inny kolega brak premi bo mu ktoś w 2 wagonie tablice boczna przekrecil a on nie zobaczył w 2 WAGONIE. To wszystko prawda ale nie musicie mi wierzyć przyjdzie np. na metro Mlociny i pogadaj cie z motorowymi jest tam ich zawsze dużo- przekonajcie się sami zanim podejmiecie decyzję o reszcie swojego życia . No cwaniaku z Centrali albo z biura ta propozycja przebij :-) frajerów szukacie i tyle. Ja z tad już niedługo daje nogę:-)

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
3500
 Opinia
@Jus 19.01.2019 20:01

W MZA jest do ręki 3500

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Polin
 Opinia
@3500 09.02.2019 05:08

Kilka nadgodzin i 3500 to masz do łapy w mobilisie. Obecnie w mza system wynagrodzeń jest atrakcyjniejszy niż w tw choć i tak wszyscy nażekają. I nie ma co się dziwić, średnia płac w woj. mazowieckim to ponad 6k, w Warszawie jeszcze więcej.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
motorniczy z Katowic
 Opinia
@Tramwajarz 14 lat 01.02.2019 08:45

Pracuje w Tramwajach Śląskich już 30 lat. Wiadomo - na śląsku zarobki nie są ciekawe, młody po kursie zaczyna od 1800 zł na ręke. Ale takiej psychozy jak w Warszawie to nie ma . Jeżeli się nie spóźniasz , nie chodzisz na L4 co miesiąc, jeździsz bez kolizji i mniej więcej punktualnie ( przyczynę opóźnień powyżej 3 minut warto wpisywać w karcie drogowej bo po dwóch tygodniach gdy cię zapytają, to raczej nikt nie pamięta), to nikt się nie czepia. Wiadomo trzeba chodzić w umundurowaniu i mieć przy sobie te cholerne bilety jednorazowe ( uważam że motorniczy powinien się zajmować jazdą a nie pierdołami )

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ms
 Opinia

Czy do kogoś już się odzywali na najnowszej rekrutacji z zaproszeniem na testy bądź też z odpowiedzią negatywna?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Ivka
 Opinia
@Ms 21.02.2019 14:11

Do mnie nie. Czekam :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Justin
 Opinia
@Ms 21.02.2019 14:11

Do mnie też nie. Wciąż czekam.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Seba
 Opinia
@Justin 22.02.2019 12:45

Ja również czekam!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Groniec z bonanz
 Opinia
@Ms 21.02.2019 14:11

Cisza mam trochę czasu więc czekam ale moja cierpliwość zbliża się ku końcowi

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
(L)
 Opinia
@Ms 21.02.2019 14:11

Tak. Zaproszenie na 05.03 godź 8:00