Pracowalem w Sempre jakieś 4 lata temu (przez ponad rok) i w zeszlym roku (sezon 2021). Wynarodzenia na czas, umowa zlecenie, tipy jako kelner bardzo duże. W sezonie z samych tipow mozna wyciagnac 2-4k przy 200h w miesiacu (najlepsze tipy na wieczornych zmianach). Jako pizzerman tez spoko ale mniejsze napiwki. Polecam studentom i studentkom zeby dorobic
Pisali tu o umowie zlecenie. Czy jest szansa po jakimś czasie otrzymać umowę o pracę? Chciałabym też podpytać o urlopy na tym zleceniu. One są jakoś płatne?
Gdyby Szefa Kuchni potrzebowali, to z jakimi kwalifikacjami? Swego czasu w wygasłym ogłoszeniu podawali, że miał to być ktoś znający tajniki kuchni włoskiej i posiadający co najmniej 3 lata praktyki w zawodzie kucharza. Do zarobienia zaś było 5 000–7 000 zł brutto. Z tym, że 4 lata temu.
Lubię swoją pracę
Pracowalem w Sempre jakieś 4 lata temu (przez ponad rok) i w zeszlym roku (sezon 2021). Wynarodzenia na czas, umowa zlecenie, tipy jako kelner bardzo duże. W sezonie z samych tipow mozna wyciagnac 2-4k przy 200h w miesiacu (najlepsze tipy na wieczornych zmianach). Jako pizzerman tez spoko ale mniejsze napiwki. Polecam studentom i studentkom zeby dorobic
Wow, a bez tipów ile Ci wychodziło? Ja do tej pory tylko wynalazłam, że szef kuchni miał dwa lata wstecz proponowane 5 000–7 000 zł w zależności od umowy. Ale mnie bardziej stawki kelnerskie interesują :)
Wszyscy kelnerzy mają płaconą minimalną krajową na godzinę teraz 19,70, od stycznia będzie 22,80
I nie ma szans na zarobienie więcej niż najniższa? Jakaś premia od utargu? A w ogóle co z napiwkami, są tutaj?
Pisali tu o umowie zlecenie. Czy jest szansa po jakimś czasie otrzymać umowę o pracę? Chciałabym też podpytać o urlopy na tym zleceniu. One są jakoś płatne?
Dostałam pracę w Sempre. Dzień próbny super, nie wymagają doświadczenia, nic, tylko chęci do pracy. Elastyczny grafik, wszystko super. Po 4 dniach pracy zamknięto jeden lokal i okazało się, że jest za dużo pracowników i za mało pracy. Zaczęło się od tego, że nie zostałam wpisana do grafiku na cały miesiąc, piszę do menagerki- nie odczytuje. Po kilku dniach zostałam usunięta z grup na fb bez jakiejkolwiek informacji. Piszę do menagerki -- nie odpisuje. Musiałam się sama domyśleć, że jestem zwolniona i jeszcze błagać o informacje, której ostatecznie nie dostałam. Super kompetentne osoby na odpowiedzialnych stanowiskach.....nie polecam, pizza tez średnia.
Szkoda że jest tyle hejtu na tą firmę. Klasyk, wszyscy wylewają swoje żale w internecie. Pracuje w Sempre w Gdańsku, atmosfera jest super, oczywiście że nie jest łatwo i nie każdy podoła, w końcu to lokale w centrum i ruch jest bardzo duży, ale za to tipy się zgadzają i zdecydowanie opłaca się "trochę" pobiegać :DD
Ej, przecież to nie pizza. To Sempre to jakiś żart, włoska pizza pieczona na siatkach? I potem ta banda "pizzerów" myśli że ma fach w rękach
A to co niby mieliby robić, żeby można było uznać, że jakiś tam fach mają? Tak ogólnie to z takiej siatki jest niby gorsza?
Na co się nastawić w trakcie rekrutacji w Sempre Pizza Sp. z o.o.? Umieścili kilka ogłoszeń na Lento.pl.
Na co? Na oszustwach. Ta firma jest wyśmiewana na rynku trójmiejskiej gastronomi. Kto się tam zgłosi musi być w ciężkiej sytuacji pracowniczej. (usunięte przez administratora) ze strony menadżerów, wspólne gierki wewnętrzne na stanowiskach w danym punkcie i brak świadomości właścicieli co im się dzieje pod nosem. Wystarczy zobaczyć ogłoszenia pracy i rotację żeby zrozumieć jak jest tam źle. Nikomu nie polecam pracy w tym miejscu. Uciekać.
Skoro według Ciebie wystarczy jedynie zobaczyć to ogłoszenie i rotację to czemu ci właściciele się nie orientują podobno co i jak?
No cóż. Jak rotacja Kierownicza w lokalach jest tak czesta że dochodzi do zmian co ok.3 miesiące i każdy z planem naprawczym który rozbija się o ścianę to chyba nie jest dobrze zarządzane miejsce? Tam mentalność leży od dzieciaków - kelnerów, przez dzieciaków - pizzermanów i dalej idąc w górę. To jak to ma się trzymać w garści?
No niby tak ale czy przypadkiem gdyby nie znaleziono odpowiedniej osoby to by nie dało rady tego wszystkiego jakoś do pionu ustawić?
Poszukiwania najwyraźniej trwają :) ja tam życzę im dobrze, właściciel wydaje się być na prawdę w porządku, a to raczej rzadko spotykane w gastronomii
Tak? A to tego nie wiedziałam, że tak rzadko. ;p A mają coś jeszcze tutaj wyjątkowego u siebie oprócz tego czy reszta standardowo już
Nie ma niestety opinii o sempre w sopocie dlatego piszę to tutaj. Od razu zaznaczam że moją opinią kieruję głównie do Sempre w Sopocie. Wyobraźcie sobie sytuację przychodzicie pierwszy dzień do pracy w branży której nie znacie. Czujecie się kompletnie zagubieni bo jeszcze nie wiecie co z czym a ktoś ma czelność mieć pretensje że w ogóle nie wiesz co masz robić. Personel bardzo miły i pomógł mi w moim pierwszym i ostatnim dniu. Ale niestety Pani Marta to zupełnie inna para kaloszy. Jest takim miejscowym Adolfem który kompletnie nie ogarnia co się dzieje w okół niej (a ma się za osobę z organizowaną). Przyszedłem do pracy na 11 po uprzednim poinformowaniu że będę wcześniej a ta zaskoczona że nie na 14 bo już nie pamiętała że do niej dzwoniłem dzień wcześniej. Ogarniacie że zostałem zrugany za to że komuś pomogłem? Paranoja. Mało tego na koniec usłyszałem słowa "szukam osoby takiej jak ja". Użyję w tym momencie argumentu ad personam ale niestety muszę by zaznaczyć jaka to osoba. Czy szuka osoby a właściwie kobiety z dwójką dzieci i pasożytem w postaci męża na utrzymaniu. Wielka pani prezes mówi o szacunku a sama nie ma go dla nikogo KATEGORYCZNIE ODRADZAM. A jeszcze taka mała uwaga szukają ludzi i dowiedziałem się że przyjmują każdego po to by go zaraz wywalić albo ludzie przez złe warunki pracy sami odchodzą xDDD niech to da wam do myślenia.
Studiując psychologię w biznesie, należałoby pisać pod własnym nazwiskiem, bo żaden Zbigniew nie był na dniu próbnym. Tylko jedna osoba była na tyle rozżalona z powodu odrzucenia jej kandydatury na stanowisko kierownika zmiany, żeby swoje wyimaginowane teorie oraz frustrację wylewać w internecie, a co za tym idzie panie Adrianie, wiem czyj to komentarz. Powiem tak. Nie zagłębiając się w szczegóły, nie nadawał się pan na to stanowisko, ponieważ: - nie umie pan delegować zadań - nie panuje pan nad zespołem - nie nawiązuje pan komunikacji werbalnej z nikim (kluczowe jeśli chciałoby się cokolwiek od kogokolwiek wyegzekwować) -boi się pan ludzi - jest pan zamknięty, nieśmiały, wycofany - pana aparycja ( niechlujstwo i zaniedbana higiena osobista) nie sprzyja poprawnym relacjom z gośćmi restauracji - źle pan znosi feedback konstruktywny ( co widać, niestety) -i tak dalej. A TO NIE SĄ CECHY KIEROWNIKA ZMIANY. Dałam panu szansę, nie wykorzystał jej pan. Chciałam panu oszczędzić przykrości i rozczarowania, np. po 7-iu godzinach pracy. Nie może pan mieć żalu o to, że skróciłam pana (i nasze) męki. Jest pan dorosłym człowiekiem i należałoby pogodzić się z myślą, że nie każdy ma dryg do pracy w gastronomii. Być może będzie pan lepszym „psychologiem w biznesie” niż kierownikiem zmiany w restauracji, każdy ma jakiś talent, nie można się poddawać. Pozdrawiam. P.S. Od osoby studiującej psychologię spodziewałam się minimum szacunku, ogłady i powściągliwości w emocjach. Wymyślanie pomówień jest karane wg polskiego prawa ( nota bene)
To proszę mnie pozwać śmiało :) Tak jestem inny jestem atypowy o czym mówiłem mam zespół aspergera. Co do zaniedbanej higieny osobistej to w tym miejscu ja mam powody by Panią pozwać o zniesławienie chyba że chodziło Pani o mój wygląd zewnętrzy wtedy body shaming. Jak mam delegować zadania skoro nic nie zostało przedstawione tylko "idź i rób". Niezależni od tego czy bym został i tak nie pracował bym tam długo iż miejsce pracy było daleko od mojego miejsca zamieszkania więc w czym ma Pani problem a no tak zapewne ktoś z "góry" się przyczepił i stara się Pani teraz to naprostować. Dla Pani jedyną wartością to szacunek który zdobywa Pani zastraszając pracowników co słyszałem od nie jednej osoby. Nawet same komentarza na temat waszej "restauracji" mówią że nie jestem jedyną osobą która tak uważa. Kolejna sprawa mam prawo podpisywać się jakim chce imieniem proszę poczytać czym jest RODO bo podając moje imię mimo iż nie podałem go sam złamała Pani prawo. Ale na koniec dodam że cieszę się że tak Panią to zabolało gdyż należy się Pani za to jak Pani traktuję ludzi a ten wpis jest tego dowodem. A jeszcze mała sprawa co do moich studiów nie ma znaczenia co studiuje bo to nie jest argument mógł bym tak samo studiować polonistykę czy mechatronikę a dalej byłbym tym samym człowiekiem więc mówienie że studia świadczą o człowieku znaczy tylko tyle że jest Pani "odklejona od rzeczywistości" a wręcz bym powiedział że naiwna. Ja wyraziłem tylko swoją opinię jeśli się to Pani nie podoba to nic na to nie poradzę że jest Pani płatkiem śniegu i negatywna opinia musi od razu uderzać w czułe serduszko. Pozdrawiam serdecznie życzę więcej dystansu do siebie w przyszłości i nie zamierzam dalej prowadzić tej niepotrzebnej konwersacji.
Nie polecam ciasto surowe Po czym poinformowaliśmy pracownika Przyszedł kierownik miała być odliczona dzisiaj sprawdzam pizza normalnie skasowana Tragedia ! Pozostałe również nie smaczne ciasto się ciągnie nie dopieczone
Polecam pracodawcę, elastyczny grafik, świetna atmosfera, wszystko legalnie z umową, wypłaty na czas.
Serio polecasz? To popatrz co się dzieje poniżej, ile negatywnych opinii o tym miejscu. Strach zgłaszać się na dzień próbny, a co dopiero tam pracować...
Czy rotacja pracowników w Sempre Pizza Sp. z o.o. na Pomoc Kuchenna jest duża? Znowu ukazało się ogłoszenie 1 czerwca na Praca.gov.pl. Czy to pracownicy odchodzą z firmy, czy są zwalniani?
Rotacja jest spora, ale to raczej dlatego że dużo osób pracuje tylko na sezon. Lokali Sempre w trójmieście jest aż 7 więc potrzebują dużo ludzi, stąd dużo ogłoszeń
Zdecydowanie nie polecam pracy w Sempre. Przymusowe dobieranie porannych zmian (od 7:00), niby obowiązuje elastyczny grafik, ale w sezonie wymagali przepracowania pewnej ilości godzin: albo pracujesz codziennie, a jeśli chcesz mieć jakieś dni wolne, to musisz pracować od otwarcia do późnej nocy. Stawka najniższa krajowa i umowa zlecenie, ale tak to w sumie wygląda w każdym gastro. Nawet po całym dniu pracy nie pozwalali się napić niczego innego niż woda - nawet mleko do kawy musieliśmy przynosić swoje. Wymagają kaucji za strój pracowniczy, a później nie tak wygodnie ją odzyskać. Za 15 min spóźnienia na swoją zmianę zabierają ci z pensji 20zł. Niestawienie się w pracy wg grafiku (nawet gdy nie dawałeś dyspozycyjności na dany dzień) to - 100zł. Jeśli wydałeś złe danie na stolik (nawet z winy Klienta, kiedy np. przeczytał złą nazwę z menu, a chodziło mu o inną potrawę), sam musiałeś opłacać to danie. Czułam się jakby dla kierownictwa liczyły się tylko pieniądze. Najgorszą kwestią było jednak rozliczenie: to pierwsze miejsce w którym pracowałam, gdzie obowiązkowo kelnerzy musieli płacić za braki podczas inwentaryzacji! Dodatkowo kelnerzy musieli dopłacać do wynagrodzeń kucharzy - 1,5% z utargu z całej zmiany (średnio oddawałam ok. 50 zł dziennie dla kucharzy). Jeśli komuś nie udało się uzbierać napiwków - często musiał dokładać ze swoich pieniędzy. Nieraz pracowałam w gastro i nie boję się takiej pracy, ale to co działo się w Sempre było wg mnie bardzo smutne i niesprawiedliwe.
Już nie oddaje się % od utargu, jest jak wszędzie w innych lokalach, daje się 20% napiwków na bar i zmywak, dla mnie fair, póki co mi się podoba
Nie polecam tam pracować. Potwierdzam sytuacje już tutaj opisywana, o dopłacaniu pieniędzy dla kuchni w przypadku, gdy nie dostało się wystarczająco dużo napiwków. Za każdy błąd trzeba płacić z własnej kieszeni, nawet gdy klient ucieknie bez płacenia czy gdy zrezygnuje z dania nawet gdy nie zaczęło się jego przygotowanie. Podczas całej mojej "kariery" w Sempre miałam zero przerw, raz udało się uciec do łazienki. Współpracownicy jednak są bardzo pomocni. Wypłate otrzymałam na czas oraz zostały mi zwrócone pieniądze za ubrania.
Na jakie benefity można liczyć w Sempre Pizza Sp. z o.o.?
Czy Sempre Pizza Sp. z o.o. oferuje wszystkim swoim pracownikom umowę o pracę, czy jednak należy spodziewać się umowy zlecenia?
Mnie zdziwiło, że kelnerki miały oddawać procent z utargu (nie z napiwków) na pizzermanów. Powiedziano mi, że to jest już częsta i normalna praktyka w innych restauracjach, ale zdziwiło mnie to, że w przypadku gdy nie ma napiwkow, wiadomo jest różnie pracownik ma dokładać ze swoich pieniędzy.
To chyba jest jedyne takie miejsce na Świecie w którym kelnerzy dopłacają do wypłat pracowników kuchni. Tutaj oddaje się 1,5% od obrotu dla kucharzy !!!!!Czyli oddajesz z napiwków lub dopłacasz do swojej pracy!!!
Właściciel wydając kilka tysięcy złotych na ogłoszenia o pracę sam powinien się zainteresować procesem rekrutacji . Od samego początku Firma pokazuje brak szacunku dla kandytatów. Osoba odpowiedzialna za rekrutację nie pojawiła się na spotkaniu. Rozmawiałem z jedną z pracownic tego lokalu. Smsa ( z błędami!) z podziękowaniem za udział w rekrutacji otrzymałem w niedzielę o godzinie 15. Chyba warto zainwestować w kadrową (HR). Okazując brak szacunku dla kandydatów nie znajdziecie Państwo tych najbardziej odpowiednich dla waszej firmy. Prawdopodobnie niektóre osoby za długo pracują na swoich stanowiskach....Pozdrawiam.
Jak wygląda podstawa w Sempre Pizza Sp. z o.o.?
@Ania piszesz o elastycznym grafiku, a dla studentów tez jest elastyczny ?
Polecam pracodawcę, elastyczny grafik, wszystko legalnie z umową, wypłaty na czas. Pracowałam 2 lata w trakcie studiów i rozstałam się w przyjaznej atmosferze, będę wspominać z dużym sentymentem do tego miejsca.
Sempre? Żenada, kierownictwo nie ogarnia, dadzą jakieś młode siksy na kierownika, które kompletnie nie wiedzą co robić i myślą, że to uczyni z ich pizzerii prestiżową? Kierownicy nie potrafią się zachowywać. Praca tam jest tragiczna zwłaszcza jeżeli ktoś chce zarobić i podchodzi poważnie do sprawy. Nie polecam.
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w Sempre Pizza Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy Sempre Pizza Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 10.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w Sempre Pizza Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 9, z czego 4 to opinie pozytywne, 4 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!