brak logo

Biuro Inżynierskie Tessa

Kraków

Opinie o Biuro Inżynierskie Tessa

anonim 2010-06-04 17:21:26
Tessa Wolff i synowie( też wolff) czyli troje Wolff-ów.
Przy małej Firmie taka ilość właścicieli robi swoje.Poprostu daje się to odczuć.
Liczba pracowników około 6 z właścicielami + księgowa + recepcjonistka (ciągle nowa osoba)
Biuro na ogół pracuje od godziny 8 do 16 .
Serwis 24h/dobę.
Nadgodziny a co to takie ?
Wiele ludzi odeszło , wiele ludzi zostało zwolnionych , myśle że wiele by się znalazło opini na ich temat .
Praca dla ludzi o mocnych nerwach . Myśle że jak zaczynasz i jesteś bez doświadczenia to można spróbować ale podejdź z dystansem do tej Firmy .








1
prac 2011-03-25 08:59:05
Witam
Właśnie złożyłem podanie do Tessa Wolff. Możesz dokładniej napisać, czego można się spodziewać ?
1
Pracownik 2012-12-27 14:35:22
Spóźnione ale może komuś się informacja przyda.
Firma znacznie się rozrosła w ostatnim czasie, jako Grupa liczy ponad 70 pracowników. Posiada własne biuro projektowe, własny zakład produkcyjny, grupę inżynierów, niewielki dział marketingu. W ostatnim czasie firma każdego roku pozyskuje kilkunasty nowych pracowników. W zasadzie zwolnień nie ma. Osobiście polecam. Podejście do pracowników uczciwe i ludzkie, co jak widzę po opiniach na temat innych firm nie zawsze jest normą. Fakt, pracownicy serwisowi nie mają lekko, nie wynika to jednak ze złego podejścia pracodawcy, a jedynie dużej ilości zleceń jakie pozyskuje firma (siły serwisu są nieustannie zwiększane jednak wymagania stawiane pracownikom są dość wysokie przez co ich rekrutacja trochę trwa). Firma, wysiłki serwisu stara się rekompensować dodatkowymi premiami. Wiadomo jak w każdej firmie znajdą się osoby niezadowolone, jednak w mojej ocenie pracodawca godny polecenia.
?? 2013-04-16 01:33:24
Pracownik - 2012-12-27 14:35:22

Spóźnione ale może komuś się informacja przyda.

Firma znacznie się rozrosła w ostatnim czasie, jako Grupa liczy ponad 70 pracowników. Posiada własne biuro projektowe, własny zakład produkcyjny, grupę inżynierów, niewielki dział marketingu. W ostatnim czasie firma każdego roku pozyskuje kilkunasty nowych pracowników. W zasadzie zwolnień nie ma. Osobiście polecam. Podejście do pracowników uczciwe i ludzkie, co jak widzę po opiniach na temat innych firm nie zawsze jest normą. Fakt, pracownicy serwisowi nie mają lekko, nie wynika to jednak ze złego podejścia pracodawcy, a jedynie dużej ilości zleceń jakie pozyskuje firma (siły serwisu są nieustannie zwiększane jednak wymagania stawiane pracownikom są dość wysokie przez co ich rekrutacja trochę trwa). Firma, wysiłki serwisu stara się rekompensować dodatkowymi premiami. Wiadomo jak w każdej firmie znajdą się osoby niezadowolone, jednak w mojej ocenie pracodawca godny polecenia.
Mam pytanie - czy powyższa opinia nie jest aby ewidentnie napisana przez kogoś z kierownictwa firmy???

Czy ktoś kto tam pracuje/pracował - może opisać swoje odczucia?

1
anonimowy pracownik 2013-05-28 19:26:35
Spóźnione ale pisze opinię. Nie polecam, chyba że chcesz stracić swój czas i nerwy. Nie szanują ludzi, bardzo niemiła atmosfera w firmie. Pracownicy donoszą jeden na drugiego. Pracowników wyspecjalizowanych maja za nic. Na początku wszystko cacy cacy a potem Cię zniszczą, jak nie będziesz pracował nadgodzin i robił tego co chcą to Cię zniszczą.
żal 2013-08-27 23:25:42
Nie no żal. Chyba pracujemy w różnych firmach. Jak dla mnie OK. Początki były trudne (gdy firma była mała) teraz nie mogę narzekać. Nigdy nie prosiłem o podwyżkę. Szef [usunięte przez moderatora] sam wychodził z inicjatywą. Może inni mają złe doświadczenia ale ja słowa złego powiedzieć nie mogę. Jedyne co to faktycznie, na początku tj kilka lat temu problem był taki że szefów 3 a pracowników było niewielu i czasem słyszałem różne wytyczne od każdego z nich. Teraz firma jest kilka, kilkanaście razy większa i nie odczuwam takiej sytuacji.
1
2013-08-27 23:31:30
możesz podać więcej konkretów? Kto konkretnie nie szanuje ludzi? na czym to polega? Szczerze z czymś takim się nie spotkałem. Serwis nie ma lekko, to trzeba przyznać jednak za ciężką pracę jest wg mnie niezłe wynagrodzenie.
anonim 2014-01-23 13:25:47
Rotacja jak w Biedronce. Nie polecam.
wrrr 2014-02-22 23:34:19
gdzie ta rotacja? firma się rozwija i stosunkowo dużo zatrudnia. Tak to jest że czasem ktoś pasuje do zespołu i firmy, a czasem nie... jeśli ktoś w czasie okresu próbnego się sprawdził od razu dostaje umowę o pracę - nie ma kombinacji - i w zdecydowanej większości pracuje długie lata.
zenga 2014-04-23 16:33:46
firma profesjonalna, place na czas, nawet przyznaja premie, praca dosc trudna, w delegacjach, bo wiadomo serwis
1
Pyton78 2014-06-08 10:19:40
Witam, chciałem się podzielić opinią na temat pracy w firmie Tessa. Praca jak praca, jeżeli wykonuje się swoje obowiązki to w miarę jest ok. Najwięcej kłopotu sprawiają relacje w firmie pomiędzy szefami a pracownikami. Dla nich pracownicy to murzyni, totalny brak szacunku dla ludzi. W sytuacji kiedy masz inne zdanie niż bracia to wylatujesz i to z hukiem.

Także praca w firmie Tessa przeznaczona jest dla ludzi o bardzo mocnych nerwach, pozbawionych kreatywności i chęci rozwoju osobistego. Dla ludzi, którzy chcą być marionetkami w rękach szefów...
Pracownik od lat 2014-06-15 00:44:31
Ehhh, widzę że każdy ma inne zdanie.. ja mogę powiedzieć że nie mam zastrzeżeń. Inaczej, zastrzeżenia się zawsze znajdą ale w moim przypadku są zdecydowanie mniejsze od plusów. Myślę że każdy kto się tu wypowiada powinien wspomnieć co mniej więcej robi. Wiadomo, praca serwisanta jest inna niż projektanta czy inżyniera sprzedaży. Ja jestem pracownikiem biurowym. I zdecydowanie jestem kreatywny i nigdy za do w d... nie dostałem. Wręcz przeciwnie.

Generalnie, portale tego typu nie mają większego sensu. W każdej firmie zatrudniającej większą ilość pracowników zjadą się ci bardzo zadowoleni i ci bardzo niezadowoleni. Ja ze swojej strony pracę w tej firmie mogę z całą pewnością polecić. Nie wiem jak jest w innych firmach ale tu rotacja jest naprawdę mała... to o czymś świadczy. A że się wymaga? to chyba normalne...
guru 2014-06-30 14:13:22
Edward,
wg mnie praca dobra... nieźle płatna, ale tak jak wszędzie jednemu pasuje a inny będzie psioczył. Tyle co mogę powiedzieć to nie spotkałem się z krętactwem:)
Anonim 2014-11-12 21:10:49
Czy guru ty nie jesteś czasem jednym z trzech właścicieli ? Twoich opini napisanych o firmie raczej nikt nie podziela . Selfmarketing.
1
guru 2014-11-15 19:02:04
ogarnij się, to chyba normalne że są różne opinie. Moje zdanie jest takie że z założenie na takich stronach i im podobnych wypowiadają się Ci "pokrzywdzeni". Nie ważne czy wina jest po ich stronie czy po stronie pracodawcy zawsze będą pokazywać że to oni są pokrzywdzeni. Dlatego jest tu przewaga osób niezadowolonych. Staram się pisać obiektywnie. Ja jestem zadowolony i tyle. Poza tym w każdej firmie są różne działy i w każdym mogą panować inne zasady i inny klimat. W moim jest spoko i może nie wiem wszystkiego o innych działach.
Anonim 2014-11-24 12:32:41
Obiektywizm rzecz względna. Teraz to jestem pewny że te pozytywy są wypocone przez Ciebie.
guru 2014-11-30 17:04:03
kolego, obiektywizm rzecz względna? Co ty za bzdury piszesz. Względna może być co najwyżej opinia subiektywna. Tak, pozytywne (a raczej obiektywne) opinie podpisane moim nickiem są pisane przeze mnie. Co to za zarzut? Kolego, zapraszam do kontaktu (gruru123@interia.pl) możemy się umówić i porozmawiać. Chętnie Ci udowodnię że jestem szeregowym pracownikiem, który po prostu pozytywnie ocenia swojego pracodawcę - tyle. Zapraszam.
Tessa 2015-03-15 19:17:34
Ile mozna dostac jako przedstawiciel handlowy? Jaki samochod? Mam rozmowe wkrotce...
5
Brak 2016-09-19 22:16:22
Dyrektor ...
2
haha 2016-09-22 22:13:50
masakra z tym gościem...
1
asdf 2016-10-05 23:07:17
Firma rodzinna ze wszystkimi jej wadami i zaletami bardzo male szkolenie nastawieni aby przyniesc im swoich klientow bardzo duza rotacja bardzo nielrofesjonalny dyrektor sprzedazy
2
Staszek 2016-10-10 21:26:13
Jeśli ktoś skończył inżynierie chemiczną i procesowa to wie o co chodzi, lub wie gdzie należy poszukać i się pouczyć. Tylko tyle.
poko 2016-10-11 16:03:07
Nie wiem czy rocznica @Miki, ale zobacz, że całkiem dobrze się u nich dzieje, skoro nie pokazała się żadna oferta pracy. Pewnie i tak najlepiej dowiadywać się u nich bezpośrednio o nowych ofertach pracy
Brak 2016-11-09 17:50:16
Widzę, że znikło wiele opinii na temat piekarskiego oddziału, a w szczególności jeżeli chodzi po dyrektora tego oddziału???
4
Realny 2016-11-09 17:56:35
Nie wierzcie w to co mówią ich niby fachowce, wystarczy zapytać u tych co robili wcześniej. Firma bez wiedzy fachowej, bez doświadczenia tylko korzystają niewiedzę innych ..... sami nie mają o niczym pojęcia o wykształceniu nawet nie wspominam. Wystarczy zapytać o wykształcenie ludzi pracujących w piekarskim oddziale.....
4
Zostaw swoją opinię o Biuro Inżynierskie Tessa - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biuro Inżynierskie Tessa