brak logo

Biuro Inżynierskie Tessa

Kraków

Opinie o Biuro Inżynierskie Tessa

anonim 2010-06-04 17:21
Tessa Wolff i synowie( też wolff) czyli troje Wolff-ów.
Przy małej Firmie taka ilość właścicieli robi swoje.Poprostu daje się to odczuć.
Liczba pracowników około 6 z właścicielami + księgowa + recepcjonistka (ciągle nowa osoba)
Biuro na ogół pracuje od godziny 8 do 16 .
Serwis 24h/dobę.
Nadgodziny a co to takie ?
Wiele ludzi odeszło , wiele ludzi zostało zwolnionych , myśle że wiele by się znalazło opini na ich temat .
Praca dla ludzi o mocnych nerwach . Myśle że jak zaczynasz i jesteś bez doświadczenia to można spróbować ale podejdź z dystansem do tej Firmy .








6
prac 2011-03-25 08:59
Witam
Właśnie złożyłem podanie do Tessa Wolff. Możesz dokładniej napisać, czego można się spodziewać ?
1
Pracownik 2012-12-27 14:35
Spóźnione ale może komuś się informacja przyda.
Firma znacznie się rozrosła w ostatnim czasie, jako Grupa liczy ponad 70 pracowników. Posiada własne biuro projektowe, własny zakład produkcyjny, grupę inżynierów, niewielki dział marketingu. W ostatnim czasie firma każdego roku pozyskuje kilkunasty nowych pracowników. W zasadzie zwolnień nie ma. Osobiście polecam. Podejście do pracowników uczciwe i ludzkie, co jak widzę po opiniach na temat innych firm nie zawsze jest normą. Fakt, pracownicy serwisowi nie mają lekko, nie wynika to jednak ze złego podejścia pracodawcy, a jedynie dużej ilości zleceń jakie pozyskuje firma (siły serwisu są nieustannie zwiększane jednak wymagania stawiane pracownikom są dość wysokie przez co ich rekrutacja trochę trwa). Firma, wysiłki serwisu stara się rekompensować dodatkowymi premiami. Wiadomo jak w każdej firmie znajdą się osoby niezadowolone, jednak w mojej ocenie pracodawca godny polecenia.
?? 2013-04-16 01:33
Pracownik - 2012-12-27 14:35:22

Spóźnione ale może komuś się informacja przyda.

Firma znacznie się rozrosła w ostatnim czasie, jako Grupa liczy ponad 70 pracowników. Posiada własne biuro projektowe, własny zakład produkcyjny, grupę inżynierów, niewielki dział marketingu. W ostatnim czasie firma każdego roku pozyskuje kilkunasty nowych pracowników. W zasadzie zwolnień nie ma. Osobiście polecam. Podejście do pracowników uczciwe i ludzkie, co jak widzę po opiniach na temat innych firm nie zawsze jest normą. Fakt, pracownicy serwisowi nie mają lekko, nie wynika to jednak ze złego podejścia pracodawcy, a jedynie dużej ilości zleceń jakie pozyskuje firma (siły serwisu są nieustannie zwiększane jednak wymagania stawiane pracownikom są dość wysokie przez co ich rekrutacja trochę trwa). Firma, wysiłki serwisu stara się rekompensować dodatkowymi premiami. Wiadomo jak w każdej firmie znajdą się osoby niezadowolone, jednak w mojej ocenie pracodawca godny polecenia.
Mam pytanie - czy powyższa opinia nie jest aby ewidentnie napisana przez kogoś z kierownictwa firmy???

Czy ktoś kto tam pracuje/pracował - może opisać swoje odczucia?

1
anonimowy pracownik 2013-05-28 19:26
Spóźnione ale pisze opinię. Nie polecam, chyba że chcesz stracić swój czas i nerwy. Nie szanują ludzi, bardzo niemiła atmosfera w firmie. Pracownicy donoszą jeden na drugiego. Pracowników wyspecjalizowanych maja za nic. Na początku wszystko cacy cacy a potem Cię zniszczą, jak nie będziesz pracował nadgodzin i robił tego co chcą to Cię zniszczą.
2
żal 2013-08-27 23:25
Nie no żal. Chyba pracujemy w różnych firmach. Jak dla mnie OK. Początki były trudne (gdy firma była mała) teraz nie mogę narzekać. Nigdy nie prosiłem o podwyżkę. Szef [usunięte przez moderatora] sam wychodził z inicjatywą. Może inni mają złe doświadczenia ale ja słowa złego powiedzieć nie mogę. Jedyne co to faktycznie, na początku tj kilka lat temu problem był taki że szefów 3 a pracowników było niewielu i czasem słyszałem różne wytyczne od każdego z nich. Teraz firma jest kilka, kilkanaście razy większa i nie odczuwam takiej sytuacji.
1
2013-08-27 23:31
możesz podać więcej konkretów? Kto konkretnie nie szanuje ludzi? na czym to polega? Szczerze z czymś takim się nie spotkałem. Serwis nie ma lekko, to trzeba przyznać jednak za ciężką pracę jest wg mnie niezłe wynagrodzenie.
anonim 2014-01-23 13:25
Rotacja jak w Biedronce. Nie polecam.
4
wrrr 2014-02-22 23:34
gdzie ta rotacja? firma się rozwija i stosunkowo dużo zatrudnia. Tak to jest że czasem ktoś pasuje do zespołu i firmy, a czasem nie... jeśli ktoś w czasie okresu próbnego się sprawdził od razu dostaje umowę o pracę - nie ma kombinacji - i w zdecydowanej większości pracuje długie lata.
zenga 2014-04-23 16:33
firma profesjonalna, place na czas, nawet przyznaja premie, praca dosc trudna, w delegacjach, bo wiadomo serwis
1
Pyton78 2014-06-08 10:19
Witam, chciałem się podzielić opinią na temat pracy w firmie Tessa. Praca jak praca, jeżeli wykonuje się swoje obowiązki to w miarę jest ok. Najwięcej kłopotu sprawiają relacje w firmie pomiędzy szefami a pracownikami. Dla nich pracownicy to murzyni, totalny brak szacunku dla ludzi. W sytuacji kiedy masz inne zdanie niż bracia to wylatujesz i to z hukiem.

Także praca w firmie Tessa przeznaczona jest dla ludzi o bardzo mocnych nerwach, pozbawionych kreatywności i chęci rozwoju osobistego. Dla ludzi, którzy chcą być marionetkami w rękach szefów...
1
Pracownik od lat 2014-06-15 00:44
Ehhh, widzę że każdy ma inne zdanie.. ja mogę powiedzieć że nie mam zastrzeżeń. Inaczej, zastrzeżenia się zawsze znajdą ale w moim przypadku są zdecydowanie mniejsze od plusów. Myślę że każdy kto się tu wypowiada powinien wspomnieć co mniej więcej robi. Wiadomo, praca serwisanta jest inna niż projektanta czy inżyniera sprzedaży. Ja jestem pracownikiem biurowym. I zdecydowanie jestem kreatywny i nigdy za do w d... nie dostałem. Wręcz przeciwnie.

Generalnie, portale tego typu nie mają większego sensu. W każdej firmie zatrudniającej większą ilość pracowników zjadą się ci bardzo zadowoleni i ci bardzo niezadowoleni. Ja ze swojej strony pracę w tej firmie mogę z całą pewnością polecić. Nie wiem jak jest w innych firmach ale tu rotacja jest naprawdę mała... to o czymś świadczy. A że się wymaga? to chyba normalne...
1
guru 2014-06-30 14:13
Edward,
wg mnie praca dobra... nieźle płatna, ale tak jak wszędzie jednemu pasuje a inny będzie psioczył. Tyle co mogę powiedzieć to nie spotkałem się z krętactwem:)
Anonim 2014-11-12 21:10
Czy guru ty nie jesteś czasem jednym z trzech właścicieli ? Twoich opini napisanych o firmie raczej nikt nie podziela . Selfmarketing.
5
guru 2014-11-15 19:02
ogarnij się, to chyba normalne że są różne opinie. Moje zdanie jest takie że z założenie na takich stronach i im podobnych wypowiadają się Ci "pokrzywdzeni". Nie ważne czy wina jest po ich stronie czy po stronie pracodawcy zawsze będą pokazywać że to oni są pokrzywdzeni. Dlatego jest tu przewaga osób niezadowolonych. Staram się pisać obiektywnie. Ja jestem zadowolony i tyle. Poza tym w każdej firmie są różne działy i w każdym mogą panować inne zasady i inny klimat. W moim jest spoko i może nie wiem wszystkiego o innych działach.
Anonim 2014-11-24 12:32
Obiektywizm rzecz względna. Teraz to jestem pewny że te pozytywy są wypocone przez Ciebie.
guru 2014-11-30 17:04
kolego, obiektywizm rzecz względna? Co ty za bzdury piszesz. Względna może być co najwyżej opinia subiektywna. Tak, pozytywne (a raczej obiektywne) opinie podpisane moim nickiem są pisane przeze mnie. Co to za zarzut? Kolego, zapraszam do kontaktu (gruru123@interia.pl) możemy się umówić i porozmawiać. Chętnie Ci udowodnię że jestem szeregowym pracownikiem, który po prostu pozytywnie ocenia swojego pracodawcę - tyle. Zapraszam.
Tessa 2015-03-15 19:17
Ile mozna dostac jako przedstawiciel handlowy? Jaki samochod? Mam rozmowe wkrotce...
7
Brak 2016-09-19 22:16
Dyrektor ...
6
haha 2016-09-22 22:13
masakra z tym gościem...
7
asdf 2016-10-05 23:07
Firma rodzinna ze wszystkimi jej wadami i zaletami bardzo male szkolenie nastawieni aby przyniesc im swoich klientow bardzo duza rotacja bardzo nielrofesjonalny dyrektor sprzedazy
8
Staszek 2016-10-10 21:26
Jeśli ktoś skończył inżynierie chemiczną i procesowa to wie o co chodzi, lub wie gdzie należy poszukać i się pouczyć. Tylko tyle.
1
poko 2016-10-11 16:03
Nie wiem czy rocznica @Miki, ale zobacz, że całkiem dobrze się u nich dzieje, skoro nie pokazała się żadna oferta pracy. Pewnie i tak najlepiej dowiadywać się u nich bezpośrednio o nowych ofertach pracy
1
Brak 2016-11-09 17:50
Widzę, że znikło wiele opinii na temat piekarskiego oddziału, a w szczególności jeżeli chodzi po dyrektora tego oddziału???
11
Realny 2016-11-09 17:56
Nie wierzcie w to co mówią ich niby fachowce, wystarczy zapytać u tych co robili wcześniej. Firma bez wiedzy fachowej, bez doświadczenia tylko korzystają niewiedzę innych ..... sami nie mają o niczym pojęcia o wykształceniu nawet nie wspominam. Wystarczy zapytać o wykształcenie ludzi pracujących w piekarskim oddziale.....
20
Henio 2017-02-16 00:38
Niesamowite cwaniactwo i głupota do potęgi. Daleko od nich jak niechcesz wyładować w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tymi głupotami co wciskają o atex
10
asd 2017-02-18 18:46
Wiecie coś o pracy tam jako monter szaf sterowniczych ? Dobrze płacą ?
1
Brak 2017-03-01 21:52
A dyrektor to jeszcze tam pracuje...?
10
aplikant 2017-05-26 12:57
proszę o informacje czy warto składać papiery na serwisanta. czas pracy, wynagrodzenie i ogólnie czy idzie wytrzymać u nich.
NTK 2017-06-08 12:23
daj sobie spokój z nimi
4
Aplikant 2017-06-29 08:31
Zamierzam aplikować na stanowisko inż sprzedaży do oddziału w Piekarach.
Jakie firma warunki finansowe proponuje, jak wygląda praca tzn. atmosfera, targety itp.
Czy warto do nich składać papiery. Proszę o opinie.
Julita 2017-07-23 18:13
Praca wiąże się z wyjazdami @Aplikant więc pensja na pewno nie może być mała ze względu na takie wymagania. Ktoś może się wypowiedzieć na temat tego na ile można w związku z tym liczyć?
GRUPA WOLFF 2017-07-24 16:25
Witajcie,
od dziś będziemy chcieli brać czynny udział w dyskusji i rozwiewać wasze wszelkie wątpliwości. Jeśli macie konkretne pytania piszcie śmiało. Jeśli będziemy tylko potrafili odpowiedzieć na pewno to zrobimy.

Dołożymy przy tym wszelkich starań aby pomóc wam podjąć właściwą decyzję co do aplikowania do GRUPY WOLFF. Idąc tym torem z pewnością nie będziemy usuwać subiektywnych ocen uczestników forum ale także nie będziemy ich komentować. Szanujemy wasze zdanie i rozumiemy, że takie opinie również są ważne dla czytelników forum.

Ps.: w przypadku pytań zachęcamy także do kontaktu bezpośredniego z GRUPĄ WOLFF. Dzwoniąc pod numer telefonu 12-2018-100 otrzymacie namiar na osobę prowadzącą daną rekrutację, która z pewnością postara się wam pomóc. Możecie także pisać do nas poprzez czat umieszczony na stronie www.grupa-wolff.eu.

Na koniec zachęcamy do aplikowania i brania udziału w rozmowach kwalifikacyjnych, które są idealną możliwością aby nas lepiej poznać.


Pozdrawiamy i życzymy sukcesów zawodowych,
ZESPÓŁ GRUPY WOLFF

Energizer 2017-07-26 16:02
Chciałem złożyć swoją aplikację na stanowisko Elektromontera rozdzielnic el Nn, ale się waham bo widząc wszystkie komentarze to mam poważne obawy odnośnie tej firmy. Opinie wartościowe to pisane przez pracowników zarówno tych byłych jak i nadal tam pracujących. I patrząc no to jak wiele jest opinii które odradzają tam pracę mam wrażenie że te pochlebne komentarze są pisane przez jakiś dział marketingu albo HR. Ofertę podrzucił mi kolega, podobno pracował tam kiedyś, ale uprzedził, że jeśli lubię pracę pod presją czasu to ją na pewno będę miał, dziwacznego człowieka który awansował na dyrektora prosto z marketu budowlanego i niemającego żadnego związku z wykształceniem elektrycznym a który miałby być moim przełożonym to też mogę się tego spodziewać, żadnych szkoleń i możliwości rozwoju to też to mam jak w banku. Wspomniał coś o braku płatnych nadgodzin, z narzędzi musiał korzystać swoich przy pracach bo nie mógł się doprosić. Ponadto atmosfera w biurze też podobno nie jest ciekawa - brak możliwości porozumienia się z właścicielami którzy ponad wszystko stawiają nie na jakość a ilość? I coś wspomniał o pociąganiu nosem i smarkaniu nie do wytrzymania?
Stąd moje pytanie czy te rzeczy które usłyszałem są prawdą?
1
nikt 2017-07-29 15:30
zastanawiam sie jak mozna aplikowac do jakiejkolwiek firmy korzystajac z bzdurnych opini zawartych na tym portalu
1
GRUPA WOLFF 2017-07-31 11:57
Witaj Energizer,
postaram się odpowiedzieć na Twoje wątpliwości.

KTO BĘDZIE TWOIM PRZEŁOŻONYM
Twoim bezpośrednim przełożonym będzie KIEROWNIK DZIAŁU PREFABRYKACJI, który ukończył studia na Akadami Górniczu Hutniczej w Krakowie (Elektrotechnika), a następnie zdobywał doświadczenie m.in w branży automotive oraz OIL and GAS. Pan Krzysztof posiada duże doświadczenie w projektowaniu instalacji elektrycznych, AKPiA, szaf sterowniczych oraz w zakresie programowania sterowników PLC.

SZKOLENIA
Pracownicy w pierwszej fazie zatrudnienia przejdą co najmniej dwa szkolenia:
- szkolenie z zakresu bezpieczeństwa wybuchowego (prefabrykacja dotyczy urządzeń stosowanych w tzw. strefach zagrożenia wybuchem)
- szkolenie produktowe ukazujące najważniejsze cechy stosowanych rozwiązań

ROZWÓJ I MOŻLIWOŚĆ AWANSU
Dział prefabrykacji jest nowym działem dlatego jest to idealna okazja zarówno do szybkiego rozwoju jak i awansu (w nowo tworzonych strukturach zdecydowanie najłatwiej o awans).

PRESJA CZASU
Jak w każdej dynamicznie rozwijającej się firmie, która dodatkowo działa na projektach, tak i w naszej może pojawić się presja czasu. Robimy wszystko aby unikać takich sytuacji jednak nie zawsze jest to możliwe.

NADGODZINY
Nadgodziny są płacone.

POZOSTAŁE
Ponieważ, jak zostało wspomniane powyżej, dział prefabrykacji jest nowym działem, Twój kolega nie mógł w nim pracować ani też nie mógł mieć kontaktu z jego kierownikiem.


PRZEKONAJ SIĘ SAM
Najlepszą okazją do przekonania się o naszych wadach i zaletach jest rozmowa kwalifikacyjna dlatego zachęcam Cię do złożenia swojego CV.
GRUPA WOLFF 2017-07-31 13:24
Coś w tym jest :)

Pozdrawia,
Zespół GRUPY WOLFF
Szakal 2017-08-02 09:54
Dziwne. Grupa wolff namawia do złożenia cv?
Widocznie jest bardzo małe zainteresowanie firmą. Nie wiem kto z Grupy Wolff udziela odpowiedzi na komentarze,ale mają one niewielkie odzwierciedlenie do rzeczywistości.
P.S. Nadgodziny nie są płatne!
2
GRUPA WOLFF 2017-08-10 11:29
Witaj Szakal,
zakres pytań na forum jest dość szeroki dlatego odpowiedzi konsultowane są z przedstawicielem danego działu. W przypadku pytania @Energizera większość odpowiedzi była konsultowana z Panem Krzysztofem, kierownikiem działu prefabrykacji. Natomiast kwestie nadgodzin konsultowaliśmy z pracownikiem serwisu (tak jak zostało napisane wcześniej dział prefabrykacji jest właśnie tworzony i o nadgodzinach fizycznie nie może być mowy stąd pytanie do działu serwisowego, któremu obecnie najbliżej do działu prefabrykacji).

Z pozyskiwaniem pracowników nie mamy problemów, choć nie da się ukryć, że poziom bezrobocia spada, a wraz z nim zmniejsz się ilość rąk do pracy ;). Jesteśmy przekonani jednak, że to bardzo dobry kierunek zmian bo w ten sposób poprawia się komfort życia wielu ludzi, a Ci najlepsi pracodawcy i tak dadzą sobie radę.

Nie chcemy nikogo namawiać do składania CV ale zachęcać już tak - chyba nic w tym złego :). Dialog z klientami ale także z potencjalnymi pracownikami, to coś co robi wiele marek dbających o swój rozwój. Nam takie podejście również jest bliskie stąd udział w niniejszym forum :). W końcu kontakt osobisty, rozmowa, zapoznanie się z infrastrukturą firmy, a co najważniejsze ustalenie szczegółów współpracy to najlepsza droga do rozwiania wszelkich wątpliwości. Stąd pewnie nie raz jeszcze będziemy zachęcać do składania CV.

Trzymajcie się wszyscy w te upalne dni :)

Pozdrawiamy,
Zespół GRUPY WOLFF
Julita 2017-08-14 10:00
Takie wypowiedzi świadczą jak najbardziej na wielki plus dla firmy @firmawolff, w końcu przyszli pracownicy, mogą tutaj przeczytać rzetelne informacje dodane przez najlepsze źródło. Nie rozumiem @szakal co jest złego w zachęcaniu do wysyłania cv, wprost przeciwnie wiele osób czeka tutaj na informacje o rekrutacji o ofertach pracy.
GRUPA WOLFF 2017-08-16 08:27
Dziękujemy Julio za miłe słowa :)

Pozdrawiamy,
Zespół GRUPY WOLFF
Zostaw swoją opinię o Biuro Inżynierskie Tessa - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biuro Inżynierskie Tessa