logo Xerox Polska

Xerox Polska

Warszawa

Opinie o Xerox Polska

jj 2010-09-10 12:27:27
Ja myślę, że koleżanka z HRów siedzi i je kasuje :-). Tak samo dziwne jak ankiety wśród pracowników, wszyscy wypełniają że jest beznadziejnie a gdy przychodzi do odczytania wyników okazuje się, że jest super i xerox pretenduje do nagrody pracodawcy roku. Xerox jest bardzo fajną międzynarodową firmą i warto pracować w niej ale NIE W POLSCE.
5
xerox 2011-02-13 10:16:17
Witam,
Co do pracy w XEROX to jest tak że nie jest najgorzej pod warunkiem że wpadniesz w „łaski” Pani Prezes [usunięte przez moderatora]. Bo jak nie to marny twój los.
P.S. Pamiętaj jak będziesz pisał aplikację że w Zarządzie są prawie same „baby”
2
Parter 2013-09-25 22:11:19
Super firma w Polsce. Szkoda ze odchodzi pani k teraz będziecie mieli o czym pisać ....
zed 2013-12-08 08:34:31
Według mnie zarobki kiepskie, ale nie najgorsze. Musisz liczyć się z tym, że często trzeba zostawać po godzinach. Atmosfera w pracy w porządku.
2
były 2014-04-02 11:52:15
Nie ma co się oszukiwać, jak się chcesz zatrudnić w Xerox POlska trzeba od razu negocjować zarobki, po już będzie za póżno. Ogólnie zarobki są słabe jak na tą branżę, nic ciekawego. Ludzie nie są szanowani i często zwalniani bez większych powodów. Brak możliwości jakichkolwiek negocjacji po zatrudnieniu. Klasa menadżerska na niskim poziomie, brak dialogu z kadrą.
4
szalona 2014-04-04 09:49:05
Jeśli chodzi o zarobki, to co sobie wynegocjujesz na starcie to już będziesz miał (w firmie brak podwyżek od 2009r.) Atmosfera w pracy w miarę ok, ale sposób rozstawania się z pracownikami nieludzki (nie zważa się na staż ani wiek pracownika, ani tym bardziej ile zrobił dla firmy). Krótko mówiąc kilka lat temu było dużo lepiej - jak były wyniki to były pieniądze, jak były pieniądze to się dobrze działo. Teraz sprzedaż cienka, kasy nie ma więc dziadowanie na wszystkim, niestety kosztem dobrego imienia w oczach klientów. Kadra managerska podejmuje jakieś chore decyzje a szeregowi pracownicy (handlowcy, serwisanci) muszą się tłumaczyć przed klientami. Najbardziej stabilna jest praca w finansach.
4
axel 2014-04-08 16:25:13
Po części zgadzam się z przedmówcami. Obecnie na szczęście już poza tą "firmą", która kiedyś była naprawdę fajnym miejscem, ale obecnie kompletnie bez przyszłości. Brak nawet najmniejszej optymistycznej perspektywy dla ludzi, którzy w większości przypadków są traktowani jak tania siła robocza. Nie ma co liczyć na renegocjowanie zarobków w trakcie umowy, menadżerski beton wybije nam to skutecznie z głowy grożąc zwolnieniem. Atmosfera w miarę ok, gdyż szeregowi pracownicy są dość otwarci i pełni wzajemnego szacunku, co trudno powiedzieć o zarządzie.
2
TT 2014-04-13 17:13:41
Popieram mojego przedmówcę, "tania siła robocza" to właściwe określenie! Pracownicy są traktowani przez przełożonych jak śmieci. Nikomu nie polecam tam pracy.
9
dg 2014-07-07 21:59:43
ta firma w Polsce to masakra, menagerowie to banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i krętaczy, unikajcie tego padołu dna..
2
da 2014-07-26 10:07:18
pojawiła sie teraz oferta pracy w Xeroxie : Customer Service Agent with German & English, ktoś wie ile za to płacą i na czym dokładnie polega ta praca ?
Hieronim 2014-08-08 17:24:47
Nagle sie duzo negatywnych wpisów namnożyło o Xerox.
Co, w SAP lepiej?
Ale tylko niektórym, bo większość podobno nie jest zachwycona.
Oczywiście większość która już tam była, bo pieski pani prezes na pewno zachwycone.
2
Ja 2014-08-11 20:26:53
Ok, można prosić o konkrety? Jakie mniej więcej zarobki (chodzi o finanse)? Jeżeli coś jest nie w porządku: co konkretnie? Przerabiałem już pracę w czterech różnych korporacjach, wszędzie jest średnio, ale bez konkretnych informacji taka jałowa dyskusja się robi :)
Hieronim 2014-09-20 21:43:51
Od kiedy firmą dowodzi osoba z Izraela zmieniło się dużo.
Co konkretnie? Ano prezes nie jest chamem jak jego poprzedniczka Kinga P.
Gdy rano wchodzi do pracy mówi "dzień dobry", pomimo że polski nie jest jego językiem. Jak się chce z nim porozmawiać to nie trzeba drapać w drzwi od WC jak w wypadku jego poprzedniczki, wspomnianej Kingi P.
Aha i nie drze się na całe biuro jak wspomniana powyżej.
3
ferdek 2014-11-26 18:10:56
nie wiem o którym w końcu zarządzie piszesz już @PT czy o tym który był i sobie poszedł ? czy też nie zauważyłeś zmian na najwyższych stanowiskach? co raz bardziej wydaje mi się , że nawet nie wiesz kto w tym zarządzie jest , a narzekasz już bardziej z przyzwyczajenia, bo ktoś musi być winny Twojego zła :P
frtoj 2015-01-25 22:13:53
szukam pracy i nie wiem jak mam postrzegać tą firmę, wysyłać CV czy też nie....Jak jest na dzień dzisiejszy,jak można opisać atmosferę pracy w firmie i jak wyglada sprawa związana z rozmową kwalifikacyjną... czy istnieje pakiet socjalny pracownikom ktos doswiadczony podpowie wiecej dziekuje i pozdrawiam serdecznie
cloe 2015-02-09 03:32:52
Xerox poszukuje głównie osób które interesują się pracą w księgowości i znają dobrze języki obce. Najlepiej gdy jest to więcej niż jeden język, a w sumie im więcej tym lepiej. W sumie to znając je dobrze zarabiać całkiem ciekawe pieniądze można nawet na słuchawce. A rodzice mówili ... ucz się tych języków
2
Marenk 2015-02-23 09:11:23
Xerox to firma, która oferuje wydajne wielofunkcyjne drukarki, tani druk cyfrowy oraz usługi zarządzania dokumentami. Na dobrą sprawę w ostatnich czasach sporo firm o podobnym zakresie usług pojawiło się przy uczelniach publicznych, natomiast zarządzanie dokumentami chyba nie jest najczęściej wybieraną opcją przez klientów czyż nie ?
bet 2015-06-09 14:15:16
~~~~~~~~~~Xerox Services Łódź opinia~~~~~~~~~~

Atos Origin potem Acs a Xerox Company a od niedawna też znana

jako Xerox w Łodzi to firma kpina. Pracownik traktowany jest

tu gorzej jak pies z kulawą nogą. Panuje tu totalny bałagan

oraz niesamowite obrabianie czterech liter przez kółko

wzajemnej adoracji starych pryków. Jak to bywa w wypadku

typowych [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] robi się to za plecami nigdy osobiście. Nie

spodobasz się to zrobią wszystko żebyś sam(a) odeszła/odszedł

albo fałszywie na ciebie nakablują, zastraszą lub innych

kolesi swoich ułożą przeciwko tobie. Mobbing spory na drugim

piętrze (na pierwszym jest jeszcze ok) i przez to rotacja

podobna do tej jaka jest w typowych MacKorporacjach. Z

drugiej strony nie ma co się dziwić jak pewne osoby są

nietykalne skoro to komuś konkubent załatwił robotę TL a

Infosys nauczył szacunku do podwładnych. Główne szefostwo

jest za granicą w Hiszpanii i w ogóle nie ogarnia tej

przeginki co się dzieje na miejscu. A w Łodzi hulaj dusza

piekła nie ma. Człowiek tam = 0. Zdecydowanie odradzam.

Zarząd (kółko wzajemnej adoracji) trzyma się stołków a

jedynych stołków do których mógłby mieć dostęp, to do tych w

KFC żeby z nich ścierać resztki keczapu. Banda [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
myśląca, że osiągnęła wielki życiowy sukces zawsze tak

traktuje swoich podwładnych a taki wielki sukces osiągnęli,

że na fejsie jedynie czym się mogą pochwalić to fotkami ze

swoimi dziećmi no i wczasami w egiptowie raz w roku! Na

bogato! Logiem tej firmy powinien być worek cebuli.

Koniecznie jednak czerwonej żeby nie zrywać skojarzeń i

tradycji z Xeroxem-Cebuloxem Sp. z o.o. a obecnie w zasadzie

zakładem pracy chronionej z powodu 90% liczby [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w

zarządzie przez których rządy odeszło ostatnio tylu

wspaniałych i zdolnych ludzi. Niech oddziały Xeroxa w

Warszawie, Krakowie i reszcie świata wiedzą co się dzieje w

łódzkim grajdołku. Polecam inne BPO w Łodzi (poza GL w

Infosysie) byle nie to coś.
10
jill 2015-06-15 20:50:03
zgadzam się w 100%. Mobbing spory w stosunku do osób, które się nie podobają zarządzającym. Szklany sufit, chociaż chętnie przyjmuje się niekompetentnych znajomych na stanowiska.
6
@zenek f. 2015-06-24 12:28:25
Atmosfera bardzo rodzinna - bo twoja rodzina już tam pracuje i tworzy kółko wzajemnej adoracji stąd taka "wspaniała atmosfera", szkoda że dla 90% osób taka nie jest.
3
klient 2015-07-01 15:29:31
Wysoki poziom, szczególnie jak trzeba tłumaczyć się przed klientem, że towar po raz trzeci wraca z serwisu i dalej nie działa - resztę do włąsnej dedukcji. dziękuję za taką firmę.
4
do zenka f 2015-07-21 13:32:46
Krzychu, to ty?
rob 2015-08-14 20:59:24
szukają do podstawowych prac, których znajomi albo rodzina nie chcą wykonywać ..ot i cała prawda.
2
odkuchni 2015-09-01 22:56:39
zwiała Pani Prezes.. (ciekawe czemu), przyszedł Pan "izraelczyk" z Ukrainy... i że niby taka zmiana... - a chamówkę i wałki i tak robią "szare emilencje", tzw. "układ"...jeśli kiedykolwiek na tym forum pojawi się jedna dobra opinia to bedzie znaczyło, że wywalili w końcu tych bandziorków z wierchuszki - wtedy może będzie warto się zastanowić nad pracą. ps.lub jak w newsach TV zobaczycie że właśnie zamkneli kolejnych przekrętów... to może warto pomyślec o pracy dla nich...
Zibi 2015-09-14 20:23:24
zgadzam się z "odkuchni" - ci ludzie co tym w Polsce zarządzają to coś strasznego, brak słów. Moja mama mówiła o takich ZBIRY !
HRKM 2015-09-21 16:02:01
Popieram wszytskie negatywne opinie sto procent prawdy. Z tej firmy trwa wielki exodus - w tym roku zwolnili sie prawie wszyscy handlowcy - zostali sami z układu. na przykład Pani Manager od maszyn do poligrafii - Magdalena W. od dawna błaga o przyjęcie do konkurencyjnej minolty, tylko kto by chciał wypalonych sprzedawców z takiego podołu dna. Od tych ludzi co tym zarzadzają uciekaja nawet managerowie na wysokich stanowiskach. Pani Magdo zyczę wytrwałości w staraniach do KM - może w końcu się zlitują i zatrudnią, wszędzie lepiej niż w tym XP.
xorex 2015-12-08 19:21:43
Rozbawił mnie wpis o panującej w firmie XEROX rodzinnej atmosferze i być może panuje ona, ale wśród jak to już ktoś wcześniej wspomniał kółku wzajemnej adoracji. Atmosfera mogła być co najwyżej przyjazna, ale to za czasów Pani Marzeny T. i z roku na rok zagęszczała się, a teraz to już szkoda gadać… Widzę, że niektórych boli, że Pani Kinga P. nie zabrała ich ze sobą do SAP-a i teraz biadolą:) W sumie też bym pewnie nie był/a szczęśliwy/a jakbym pracował/a z takimi ludźmi jak np. pan Artur M. pseudonim „Brązowy Nosek” i tym mu podobnymi.
2
Mirek 2016-09-29 18:34:09
Słuchajcie a mam ogromną prośbę. Czy ktoś z tej firmy może mi powiedzieć ile osoba zajmująca się handlowo partnerami może zarobić? Z tego co wiem jest podstawą plus premia kwartalna. Z góry dzięki
Mirek 2016-09-29 18:51:40
Doprecyzuje: to stanowisko to PARTNER MANAGER
sara 2016-09-29 19:48:30
ciekawe czy w Łodzi szukaja nadal ludzi ze znajomością języka bułgarskiego, byłabym bardzo zainteresowana
Zostaw swoją opinię o Xerox Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Xerox Polska