brak logo

AKS POLAND

Świnoujście

Opinie o AKS POLAND

zuk 2010-12-09 00:02:18
no swietna firma, a najlepsza jest morzliwosc blyskawicznego awansu. ja zaczelem od zamiatania a po miesiacu juz mnie zrobili warznym kierownikiem. pozdrawiam
mastakila 2010-12-12 08:40:57
Jak ktoś wierzy że w AKS jest git to zapraszam:-)Po tygodniu sami dacie nogę:-)
gość 2010-12-14 08:57:30
szaman miejski - 2010-12-10 18:38:10

dobra firma, nie ma co narzekac. jestem spawaczem tam od 2 lat i zarabiam 3500 pln na lape, a niektorzy maja jeszcze wiecej.

wez człowieku nie bredz! nabierz troche godności do samego siebie, bo to co wypisujesz to bzdury!!!! nie zapomnij odebrac swoich pomaranczy i zakrecic kolem przed świetami, żeby wygrac butelke taniego sikacza - jałmużnę do tych twoich wyimaginowanych 3, 5 kola na ręke. a jak bedziesz dobrze wchodził wagnerowi albo innym duńskim łajzom w zadek to może pozwolą ci zabrac druga skrzynke pomaranczy, po kimś zbyt godnym by brac te zgnilki do domu!!! powodzenia (usunięte przez administratora)
jola 2010-12-14 09:06:43
anonim - 2010-12-08 23:51:33

pracuje tam od tygodnia i jest zajebiscie, mam zamiar zostac w aks do emerytury. super kasa i socjal

to za tydzień już idziesz na emeryturę ??? oj biedny ty jesteś, a śniadanie to gdzie jesz ? przy maszynie czy na schodach ? a może to twoja pierwsza praca i myślisz jak małe dziecko ze to właśnie tak ma wyglądać??? gratuluję zatem naiwności, ale gwarantuje ci że jak dostaniesz pierwszą wyplatę i jak cie (usunięte przez administratora)na polowie pensji, albo jak pojdziesz na chorobowe i z bonusa bedą nici i jeszcze bedziesz tam przesiadywal do nocy zeby to odrobic to od razu zmienisz front i juz nie bedziesz sie tak cieszyl z tej pracy.!!!
inspektor z PIP 2010-12-16 19:25:09
nie bylo zadnych uchybien jakesmy wpadli tam ostatnim razem. nie wiem skad te negatywne komentarze o lamaniu przepisow. porzadna firma i z tego co slyszalem chlopaki tam kosza ciezki sos!
inspektor BHP 2010-12-16 19:28:08
przepisy BHP zachowane i przestrzegane w 100%. wzorowa firma. zeby tak wszyscy pracodawcy dbali o warunki pracy pracownikow, ludzie tacy jak ja nie byli by potrzebni. pozdrawiam
(usunięte przez administratora)
jeszcze raz inspektor BHP 2010-12-16 19:37:43
zapomnialem dodac, ze bywam tam czesto i wiem ze chlopaki tam zarabiaja naprawde ciezki sos.
pozdrawiam
(usunięte przez administratora)
anonim 2010-12-16 20:03:41
inspektor z PIP - 2010-12-16 19:25:09

nie bylo zadnych uchybien jakesmy wpadli tam ostatnim razem. nie wiem skad te negatywne komentarze (usunięte przez administratora) porzadna firma i z tego co slyszalem chlopaki tam kosza ciezki sos!

"jakescie" wpadli po kopertę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
1
gruby 2010-12-20 22:23:04
aks dobra firma, dobry hajs. juz nie trzeba wyjezdzac za granice.
xxx 2010-12-25 01:05:46
zmieniam zdanie aks jest super!!!!
inspektor BHP 2010-12-25 01:11:13
xxx - 2010-12-21 10:36:04inspektor BHP - 2010-12-16 19:28:08przepisy BHP zachowane i przestrzegane w 100%. wzorowa firma. zeby tak wszyscy pracodawcy dbali o warunki pracy pracownikow, ludzie tacy jak ja nie byli by potrzebni. pozdrawiam ( usunięte przez administratora )br/>podszywanie sie pod urzednika państwowego to jakies 2-3 lata, sprawa ścigana z kodeksu karnego. tylko jakis ( usunięte przez administratora ) mogł wymyślić cos takiego. gratuluje braku mózgu, a może by tak ( usunięte przez administratora ) ze ktoś sie pod nich podszywa na forum, a wiem ze nie moga sie wypowiadac na takich forach. zreszta co za problem znalezc gościa po IP kompa? jakby faktycznie to posprawdzac to wszystkie komenty pozytywne pisane sa albo bezposrednio z aksu albo od ( usunięte przez administratora ) żenada mnie bierze jak czytam te mdle komenty, gloszace jaki to aks jest super. na prawde jestem inspektorem bhp! nie znajdziesz mnie po ip, bo jestem tez hakerem na pol etatu i umiem sie maskowac. pozdrawiam (usunięte przez administratora)
anonim 2010-12-27 13:02:45
tw bolek - 2010-12-25 01:03:23xxx - 2010-12-21 10:36:04inspektor BHP - 2010-12-16 19:28:08przepisy BHP zachowane i przestrzegane w 100%. wzorowa firma. zeby tak wszyscy pracodawcy dbali o warunki pracy pracownikow, ludzie tacy jak ja nie byli by potrzebni. pozdrawiam (usunięte przez administratora)podszywanie sie pod urzednika państwowego to jakies 2-3 lata, sprawa ścigana z kodeksu karnego. tylko( usunięte przez administratora )aksu mogł wymyślić cos takiego. gratuluje( usunięte przez administratora )jakby faktycznie to posprawdzac to wszystkie komenty pozytywne pisane sa albo bezposrednio z aksu albo od ( usunięte przez administratora ) żenada mnie bierze jak czytam te mdle komenty, gloszace jaki to aks jest super. ktos sie tu chyba za bardzo wczuwa ;)cmok :)
czerwone oko 2011-01-13 18:38:25
siema wszystkim, pochwalcie sie ile kabonki miesiecznie przytulacie AKS, oczywiscie anonimowo. Może ja pierwszy... 15 000 PLN na lape... zgadnijcie czym sie zajmuje ;)
micky 2011-01-13 21:53:23
czerwone oko - 2011-01-13 18:38:25

siema wszystkim, pochwalcie sie ile kabonki miesiecznie przytulacie AKS, oczywiscie anonimowo. Może ja pierwszy... 15 000 PLN na lape... zgadnijcie czym sie zajmuje ;)

siedzisz w biurze, (usunięte przez administratora) i myslisz co jeszcze ukraść by dorobic sobie z 3,5 koła do tych wyimaginowanych 15000-oczywiście anonimowo.. ;)
kapitan rzbik 2011-01-19 23:38:49
siema, widzialem ostatnio w urzedzie pracy ogloszenie z AKS. czy ktos moze powiedziec jak tam jest? Warto sie wybrac?
anonim 2011-01-20 12:11:01
kapitan rzbik - 2011-01-19 23:38:49

siema, widzialem ostatnio w urzedzie pracy ogloszenie z AKS. czy ktos moze powiedziec jak tam jest? Warto sie wybrac?

NIE WARTO!!!! POCZYTAJ POPRZEDNIE STRONY FORUM, TO BEDZIESZ MIAL KLAROWNY OBRAZ AKS'U. POWODZENIA
anonim 2011-01-23 03:48:24
kapitan rzbik - 2011-01-19 23:38:49

siema, widzialem ostatnio w urzedzie pracy ogloszenie z AKS. czy ktos moze powiedziec jak tam jest? Warto sie wybrac?



Warto! dobra kasa socjal. z reszta poczytaj sobie poprzednie strony forum, bedziesz mial klarowny obraz. najlepiej idz od razu nie zwlekaj bo tamn zawsze tlumy wala do roboty i tego miejsca pracy juz moze nie byc
anonim 2011-01-25 23:09:57
anonim - 2011-01-23 03:48:24

kapitan rzbik - 2011-01-19 23:38:49

siema, widzialem ostatnio w urzedzie pracy ogloszenie z AKS. czy ktos moze powiedziec jak tam jest? Warto sie wybrac?



Warto! dobra kasa socjal. z reszta poczytaj sobie poprzednie strony forum, bedziesz mial klarowny obraz. najlepiej idz od razu nie zwlekaj bo tamn zawsze tlumy wala do roboty i tego miejsca pracy juz moze nie byc

oj tak!! AKSu juz moze nie byc jak sie wszyscy poznaja na tym co za szmaty tak rządza i jak oszukuja szeregowych pracownikow. a tak im starach tylki sćiska ze az modyfikuja niepozytywne komentarze na ich temat. (usunięte przez administratora) to beznadziejna firma, [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na kółkach, wielcy świnoujscy dobroczyncy , ktorzy co miesiac oszukuja na wynagrodzeniach, na nadgodzinach a jak jak juz ktos grozi sadem pracy (usunięte przez administratora). takich smierdzacych kwiatków jest tam wiele, ale jak ktoś nie wierzy to droga wolna, ożna na włsnej skorze sie przekonac co znaczy pracowac dla nich i jak cudownie jest byc oszukiwanym (usunięte przez administratora)
anonim 2011-01-28 12:23:58
To chyba twoja pierwsza praca, możesz sam założyć firmę i być pracodawcą idealnym co by wszystkie przychody dzielił podłóg pracowników. Ciekawe jak na tym wyjdziesz...
anonim 2011-02-09 13:35:12
anonim - 2011-01-28 12:23:58

To chyba twoja pierwsza praca, możesz sam założyć firmę i być pracodawcą idealnym co by wszystkie przychody dzielił podłóg pracowników. Ciekawe jak na tym wyjdziesz...

nie "podłóg" tylko pomiędzy. jeżeli wg ciebie tak sie uczciwie prowadzi firme, to ci gratuluje!!!! działalność charytatywna jest bardzo ceniona !!! a tak do twojej wiadomości, to nie byla moja pierwsza praca, a z reszta co to ma wspólnego z beznadziejna polityka aksu? żeby byc dobrym pracodawca i prowadzic dobrze prosperujaca firme nie trzeba okradac pracownikow, oni cięzko pracuja na socjal i świadczenia, które Wy każecie im odrabiac. AKS zatem świetnie wychodzi (usunięte przez administratora)
jkjk 2011-02-21 20:45:24
ja jeszcze nie ociekłem ale mam zamiar to szybko zrobić jak tylko znajdę jakaś druga prace bo to co pisze poprzednik to prawda
xedmkjuyj 2011-02-21 23:01:45
Kuadziw Stiwens - 2011-02-21 19:52:34Uciekłem z tej firmy. Żałuję, że nie zrobiłem tego dużo wcześniej. To jest w ogóle temat-rzeka. ( usunięte przez administratora ).nareszcie chłopaki poszli po rozum do głowy i mam nadzieje ze inni także zostawią tych ( usunięte przez administratora ). jeszcze lepiej by było jakby pociągac ich troche po sądach, poszli b( usunięte przez administratora )
MAfia2 2011-12-05 20:13:44
zgadzam sie z przedmowca
Buzz Astral 2011-12-06 22:11:23
a co tu się dzieje? gdzie zniknęło 5 stron opinii? podobno GOWORK to portal obiektywny?
WSTYD i HAŃBA
pewniak 2011-12-24 00:46:31
co dostaliście pomarańcze i mandarynki i już firma jest ok.administrator wykasował 5 stron prawdy i już koniec.
marek 2013-04-02 21:04:36
[usunięte przez moderatora]firma dużo płaći to najlepsza firma w na warszowie nie ma lepszej uwieście mi nigdzie tyle nie zarobicie co tam
topal 2013-04-02 21:12:15
to fakt to najlepsza firma w tym regionie z każdym idzie się dogadać i do tego bardzo dobrze płaći
ktosiek 2013-08-14 16:52:06
Firma spoko, ludzie w 60% spoko, zarobki dobre ale trzeba godzin wyrobic,[usunięte przez moderatora] chyba powinno sie douczyc jak trzeba zarzadzac ludzmi i jak ich traktowac mysle ze gdyby [usunięte przez moderatora] byli inni to nawet robota szybciej by szla. Taka rada dla[usunięte przez moderatora]- czlowieku wprowadz w tej firmie jakies zasady traktowania ludzi przez[usunięte przez moderatora] a do tego moze troche usmiechu na codzien i poprostu moze pogadaj z pracownikiem tak jak z czlowiekiem bo to nie maszyna ktora ma zarabiac dla ciebie kase, zrob tym pracownikom moze jakas impreze integracyjna bo w tej firmie potrzeba zeby ludzie sie poznali i zaczeli przychodzic do pracy z checia a nie z musu a tam gdzie ludzie przychodza do pracy bo jest fajnie to i praca jest wydajniejsza. I na koniec mojej wypowiedzi powiem tylko tyle ze pracowalem w AKS-ie i moje odczucie jest takie ze jak traktuja robola tak robol traktuje firme. Dumny nie jestem ze tam pracowalem a chcialbym kiedys powiedziec ze firma aks jest fajna i szef wie po co ma tam ludzi i wie jak dbac o pracownika a nie dba tylko o swoich pupilkow. Ciesze sie ze sie zwolnilem z tej firmy a wszystkim ktorzy tam pracuja zycze duzych zarobkow i polepszenia warunkow i lepszego [usunięte przez moderatora]
2
to ja 2013-12-30 15:27:37
rzygac mi sie chce jak jade tankowac auto i widze te hale
tina 2013-12-31 11:13:24
czemu w tej firmie 70% ludzi to cpuny?????i praktycznie legalnie moga cpac w pracy
2
GEN 2014-01-20 14:24:30
Witam! Ile godzin pracujecie i czy nocki obowiązkowe ?
2
Irek 2014-07-13 20:50:52
Pracowalem na malarni. No trzeba powiedziec ze naprawde mozna tam zostawic swoje zdrowie BHP nie ma nie widzialem tam czegos takiego. Jezeli chodzi o srodki ochrony osobistej to zostawia wiele do zyczenia. zeby zarobic trzeba nadgodziny robic i to w duzych ilosciach dla niech najlepiej jak bys byl w pracy 24h. nie polecam tej firmy bo nie maja pojecia co robia pracuje sie za 1680 na umowie jak ci doloza premie to zarobisz a jak sie bedziesz za duzo oddzywal to ci premie utraca.
2
Marina 2015-01-31 21:42:43
Firma mająca swoją siedzibę w Świnoujściu daje możliwości spawania aluminium, szlifowania, toczenia. Generalnie wszystkiego co związane jest z procesem wytwarzania. Uważam, że praca jest dobra dla kogoś, kto chce zdobyć konkretne umiejętności w danej działce technologii. Nie wiem jakie są szanse na posadę bo wyglądają dosyć atrakcyjnie.
byly pracownik aks 2015-03-03 02:53:25
pracowalem w tym czyms ok. 6 lat. fakt, nauczylem sie tego i owego firma bogata wiec i technologie nowe. i to by bylo na tyle plusow.
Atmosfera w tej pracy jest najgorsza w jakiej mi bylo pracowac. zero szacunku dla pracownika, najnizsza krajowa na papierze, jak nadgodzin nie zrobisz 20-30h miesiecznie to obok w biedronce na kasie wiecej zarabiaja. ogolnie warunki pracy troche lepsze od tych co maja w kopalni w Bangladeszu. pracuje teraz obok w innej firmie, i to tak jakbym dostal drugie zycie. Nie polecam aks, chyba ze to pierwsza praca i przez rok mozna jakies doswiadczenie zalapac
2
byly malarz 2015-03-03 02:55:36
a Irkowi to tanki sie do tej pory śnią!!!!!!1111
2
Rynio 2015-05-20 10:21:05
Potwierdzam że sporo jest nowoczesnych maszyn cnc i jest możliwość zdobycia zawodu od zera. Słabą stroną firmy to organizacja i zarządzanie, brak doświadczonych fachowców ( pewnie dlatego że żądają wyższych płac). Płace nie powalają na kolana , ale na pierwszą pracę może być. Najniższa krajowa na umowie i reszta w premii uznaniowej. Razem około 1800 netto za nominalny czas pracy
łukasz 2015-09-14 09:30:49
witam ma 20 lat pracowałem ponad miesiac chwała im za to ze zatrudniaja bez doświadczenia ale oczekuja ze juz wszystko umiesz i masz to robic szybko jak szybko jak robisz to np pierwszy raz . zero bhp i iso czyli wymogi spawalnicze wentylacja ustawiona na minimum wiecej spawaczy jak stanowisk pracy tak ze spawaze robia bez swojego stanowiska bez wentylacji kaptórów spawalniczych i tak dalej nowe połamane szułbice ogólnie dno.
jori 2015-09-15 14:10:54
aks nie płaci na czas 15 wrzzesień a pieniedzy nima !!!!
hary 2015-09-15 14:31:25
1800 bruto neto 1300
duo 2015-10-24 20:55:19
Chyba się naćpałeś idioto.Kasa zawsze na czas.
Rambo 2015-11-09 14:13:09
Czy to prawda że ostatnio wykąpał się ktoś w kwasie na malarni i stracił wzrok?
pako 2015-11-12 12:51:08
Słyszłem że chłop wpadł do wanny z kwasem solnym w stracił wzrok.
A kirownictwo dało mu do podpisania lewe papiery bo bhp w tej firmie nie istnieje !!!!!!!!!!!!!
2
lll 2015-12-16 20:11:57
bhp i porzadek istnieje tylko wtedy jak wpada tatko w odwiedziny do synka :D
1
Inż. specjalista 2016-01-29 21:17:46
Biorą wszystkich i wszystko co chodzi i nie ucieka na drzewo. Ogłoszenie o pracę: inżynier produkcji. Stanowisko realne: operator maszyn. Po pewnym czasie dowiadujemy się, że wszyscy pracują jako op. maszyn. Rozmowa kwalifikacyjna to jakiś śmiech na sali, prezesina Polandu straszny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] prezesina Industries - rudy duńczyk prowadzacy jakąś sektę, ma gadane jak sekciarz. Umówiona stawka - jeśli jest wyższa niż najniższa krajowa to wtedy cała reszta jest traktowana jako bonus. Nadgodzinki oczywiście liczone od najniższej bo przecież nie od bonusa :D Biuro, jeśli można to nazwać biurem... zakurzona buda. Open space 5x5 wszyscy się pykają cycami. Kultura i zachowanie pracowników: zbieranina wszystkiego i wszystkich, zero jakiejkolwiek selekcji personalnej. Żeby robić nadgodziny muszą się wspomagać, być może legalnymi w co wątpię, substancjami. Po kilkudziesieciu godzinach przebywania ze sobą na dopalkach ludzie zaczynają tam ze sobą mieć niezłe starcia :D Brygadzista jednej części holdingu alkoholik, drugiego holdingu upalony dzień w dzień. Generalnie barwna firma. Tydzień, dwa... 3 miechy okresu próbnego to istne maksimum przetrzymania tego co się tam dzieje. No ale kto musi to musi. Generalnie nie polecam jakimkolwiek specjalistą pchania się tam bo szkoda czasu. Aaaa jak jeszcze tam byłem to wdrażali program "Ukraina" - nie mają już narybka z okolic to opracowali genialny plan sciagania ukrainców :D
1
xxxx 2016-01-30 14:43:27
pan inzynier specjalista opowiedzial cala prawde nie ma w niej zadnej sciemy wszystko zgodne z realiami jak nie wierzycie wpadajcie dzwi sa zawsze otwarte:D
1
xxxx 2016-01-31 22:08:00
brundo tego nie wiem za to wiem jak jest na produkcji i jak wszystko wyglada wiem bo sam na niej robie:D najlepiej jak przyjdziesz i zapytasz, ale teraz sie pozmienialo rewolucja w firmie na umowie 1850:D co z tego jak pewnie dla wyrownania z premi 100 zabierze;P i kazda nadgodzina platna jak nadgodzina i niby nie z najznizszej krajowej bo wczesniej co 20 nadgodzin dostawales taki bonus od dobrego szefa do kazdej przepracowanej godziny, do pierwszych 20 1ZŁ czyli 168+20=186x1ZŁ plus jak to byly 50% nadgodziny 20xjakies +/- 11zł chyba ze setki wtedy to kasy ze kieszeniami sie wysypywalo jakies +/-14zl bo liczone z tego co na umowie i co kolejne 20 stawka szla o 50 groszy do kazdej godziny czyli 1.50 jak 40, 2zł jak zrobiles 60 itd. a najlepiej jak zrobiles 19.45 i ci 15 minut zabraklo do 20 wtedy dostawales za nadgodziny z najnizszej krajowej i wychodzilo ci mniej za nadgodzine niz za normalna godzine w pracy hahaha Teraz niby oczywiscie zalezy gdzie ucho przylozysz za nadgodziny platne 23zl jedni mowia tak a inni ze 25 hehe okaze sie 10-tego ale cos czuje ze to bedzie kolejna rewolucja w firmie:D a i jeszcze jedno jak brales wolne albo na chorobowym byles dajmy na to 2 dni czyli miales do tylu 16 godzin w jednym miesiacu i na nastepny postanawiasz sobie zrobic bonus 20 nadgodzin to najpierw robisz na nadgodzinach np.50% za 11z bo te 16 godzin musisz odrobic zeby przez caly rok w kazdym miesiacu zgadzala sie norma bo jak bedziesz mial tzw. minus 16godzin i zrobisz 20 nadgodzin to bonusa nie dostaniesz no bo jak musisz najpierw odrobic dla firmy za pol darmo godziny ktore byla stratna przez twoja chorobe no i jak w koncu uda ci sie to odrobic to mozesz trzepac kasiore z bonusow no to tyle na temat zarobkow:D
olex 2016-02-01 20:21:36
UWAGA
teraz uwazajcie jak pracujecie bo jak cos zle z waszej winy zlorzycie w zamowieniu to bedziecie musieli zostawac i naprawiac to za darmo hehe taki nowy pomysl szefa:D popier'dole'niec
obiektywny 2016-03-16 12:49:14
Podejmując tam prace czytałem te opinie i myślałem ze są przesadzone i pewnie pisane po złości, wiec nie zamartwiając sie podjełem prace. Na początku fajnie, nowe miejsce fajni i wporządku ludzie na hali, mijają miesiące i wszystko zaczyna zgadzać sie z wpisami wyżej a dziś to już wiem ze nie były przesadzone. Jak coś potraficie to cencie sie ludzie i szukajcie lepszego pracodawcy który was doceni, tam liczy sie sztuka, nie wazne ze jestes sumienny. Mega słowo które mnie rozbawiało zawsze to słowo "BONUS" zależny od wiatru ;) najniższa krajowa na umowie i jak żle wiatr zawieje to poprostu dostaniesz 1200zł. dla przykładu ludzie w sklepach zarabiają lepiej. Inna sprawa gdyby bonus był od podstawowej wypłaty na "ręke" od niech bedzie 2tys ktore powinny być lekko wypłacane. Można pisać i pisać. Ja sprawdziłem na sobie i każdy może to zrobić jeżeli nie szkoda komuś czasu.
Shymi 2016-04-09 19:48:25
Syf, brud, cytrusy i ubóstwo!!
1
Natalia 2016-05-11 20:49:17
aj tam, ja takie wpisy ignoruję. W Świnoujściu mało jest dużych i dobrych przedsiębiorstw. Wydaje mi się, że warto podjąć w takim miejscu pracę jako księgowa na przykład. Pewne zatrudnienie, pewne pieniądze..
Zostaw swoją opinię o AKS POLAND - Świnoujście
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AKS POLAND