Opinie o IBP Instalfittings Sp. z o.o. w Poznań

3.6/5
Na podstawie 376 ocen.

Branże: Wyroby metalurgiczne - Nakładanie powłok na metale

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o IBP Instalfittings Sp. z o.o. w Poznań

były pracownik-dział logistyki

Odradzam pracę w tej firmie zdecydowanie. System informatyczny zatrzymał się na 1995 roku (JDE). Jestem byłym pracownikiem działu logistyki, praca jest bardzo źle zorganizowana i podzielona przez kierownika działu(jedni nie wyrabiają się i siedzą powyżej 8 godzin - czasami po 12-13 godzin), drudzy pół dnia w internecie siedzą i się nudzą. W dziale jest bardzo duża rotacja w roku 2024 na 10 osobowy zespół są 4 nowe osoby. Nie wolno wychodzić po 8 godzinach pracy zgodnie z kodeksem pracy, gdy się wychodzi to od kierowniczki słyszy się tekst, gdzie idziesz, nie wolno, praca musi być zrobiona. Potem trzeba te "nadgodziny" odbierać ale nie ma za bardzo kiedy. Nadgodziny nie są wypłacane. Podwyżek nie ma żadnych, tylko wyrównanie inflacyjne. Socjal standardowy: multisport, opieka zdrowotna, drobne premie na świeta Bożego Narodzenia i Wielkanocne + wczasy pod gruszą. Dział kadr przez pół roku potrafi nie wypłacić świadczenia wczasów pod gruszą pracownikom, wnioski o multisport czy inne świadczenia socjalne są gubione i trzeba wypełniać czasami kilkukrotnie i nadzorować. W dziale trzymane są osoby, które nie wiedzą co to jest waga brutto. Praca osób, które nie ogarniają jest zrzucana na osoby, które ogarniają (nie idzie za tym żadna gratyfikacja finansowa, tylko polecenie służbowe), nie można powiedzieć "nie". Zdecydowanie odradzam firmę IBP Instalfittings.

Były
@były pracownik-dział logistyki

Zgłaszaj do pip

Robochłop

Pracowałem w tej firmie kilka lat. Szczerze? Nie polecam! Dobrze, że się zwolniłem. Z perspektywy czasu nie żałuję tej decyzji. Robota na produkcji zazwyczaj na IIIzm. Na produkcji typowy wyścig szczurów. Ambitni biorą po kilka maszyn, żeby mieć wyrobienie: taki "akord", im więcej maszyn tym wyższe wyrobienie. Z jednej maszyny to ledwo najniższa krajowa. Giganty robią na 3ech maszynach a na kolejnej przebudowę. Jak masz szczęście i trafisz do DURu to trochę spokojniej, ale jak jest awaria to nie ma zmiłuj, bo operator dostaje (usunięte przez administratora)i ciśnie żeby jak najszybciej usuwać usterki. W technologii ciągła rotacja. Zazwyczaj max.3-5 lat i zmiana roboty. Zmienił się dyrektor na początku roku i wprowadza swoje porządki. Trudno go wyczuć, ale raczej odklejony. Aaa jest jeszcze narzędziownia. Na wydajni narzędzi same stare ramole, co nie ogarniają komputera. Wszystko im ciężko, (usunięte przez administratora) Druga część narzędziowni to warsztat: frezarki, tokarki. Tam chłopaki znają się na robocie, choć jak się trafi na ich gorszy dzień to masakra.(usunięte przez administratora) Benefity jak wszędzie. Karta sportowa, pożyczki, dofinansowanie do wakacji. Dla biurowych m.in.szkolenia językowe. Podwyżki raz w roku na początku, ale bez szału. Procentowe, więc niesprawiedliwe. Pensja to stawka godzinowa, plus premia od wyrobienia i obecności. Odlewni nie polecam, jedyne co tam można, to stracić zdrowie! Firma dobra na rok, dwa. Złapać jakieś doświadczenie i uciekać.

Paskowy

Jak ktoś jest młody I niedoświadczony i nigdzie nie pracował to tu będzie miał fajnie. Telefon, kibel 2x razy na zmianę po pół godziny, fajeczka co godzinę na kuźni mimo zakazu to norma u niemal wszystkich. Jak się uśmiechnie to mu nawet zrobią papiery na co będzie potrzebował. Ludziom doświadczonym nie polecam. Nie dorobicie się na niczym w premii bo najlepsze zlecenia i maszyny obstawiają liderzy. Także zapomnijcie o pracy siedzącej i na wyrobienie. Goła pensja i dodatek za obecność. Standard w firmie to najważniejsze żeby podłoga miała kolor jak trzeba i pasy, i żeby się przypadkiem nie przepracować. Kasa I tak się szefom zgadza bo można odpadu robić dowoli a nikt nikomu nie zwraca uwagi. Najlepiej dostać się na skrawanie prętów, praca na nowych maszynach a nie to co na piętrze na starych rupieciach.

były pracownik
@Paskowy

potwierdzam w 100%, kiedyś może dało się tutaj lepiej zarabiać a teraz wszystko zgarniaja starzy pracownicy ktorzy nie odpuszcza najlepszych ofert dla nowych praocwnikow. Dlatego nowi robia za podstawe, jak komus to wystarczy to super znajdzie sie tutaj! Ale dla ambitniejszych nie polecam ;)

Zdziwko Nowy wpis
@Paskowy

Co Ty chrzanisz? Na firmie obowiązuje zakaz palenia na całym terenie. Za palenie na halach dają nagany. Jak ktoś jest łajzą i pracować mu się nie chce to pracuje na prostych maszynkach gdzie trzeba (usunięte przez administratora) i pewnie nie robiłeś to masz co masz.

były pracownik-dział logistyki Nowy wpis

Były Nowy wpis
@były pracownik-dział logistyki

Zgłaszaj do pip

Ja Nowy wpis

Beznadzieja na produkcji za najniższą krajową nie polecam

Szukam pracy Norbert

Witam pojawiło się ogłoszenie na operatora produkcji powiecie na czym konkretnie polega tą praca? Co tam trzeba robić? Przezbrajanie i ustawianie maszyn ???

Firma IBP Instalfittings Sp. z o.o. prowadziła rekrutację na stanowisko Inżynier automatyk. Podziel się swoimi wrażeniami. Daj znać, ile czasu trwała rozmowa kwalifikacyjna oraz z ilu etapów się składała. Co Cię pozytywnie, a co negatywnie zaskoczyło?
arni

Czy pracując jako magazynier mam robotę na 2 zmiany? Jeśli tak to podajcie jak te zmiany wyglądają żebym się zastanowił nad wysłaniem CV.

Igi

W sieci pojawił się wakat na stanowisko Technologa, wiem, że to jest międzynarodowa firma, ale w pracy z każdym w j. Polskim się dogada?

@Igi

Technolog to niezwykle "gorące" miejsce w firmie. Rotacja non-stop. Nie polecam.

adaś

Znajomość angielskiego specjalisty ds. logistyki, ma być pisemna i w mowie czy może byc tylko w mowie? Ponieważ jestem dyslektykiem no i dużo popełniam błędów w pisowni D:

Stary miedziak

Witam zacne grono pracowników ibp, chciałbym się dowiedzieć czy Hi-Ton jeszcze stoi? Kiedyś na nim robiłem i bardzo dobrze wspominam. Żałuję że nie zrobiłem sobie nigdy zdjęcia przy tej maszynie na pamiątkę ????. Dział miedzi jeszcze żyje? Kto teraz tam rządzi? Kto został ze starej gwardii? Pozdrawiam

Mieciu

Automatyk ma wyznaczony odpowiedni ubiór do pracy i czy firma go zapewnia?

Kubik

Technolog do prywatnej opieki medycznej musi coś dopłacić czy jest zapewniona z automatu?

@Kubik

W zależności od wybranego pakietu. Były dostępne trzy. Najprostszy fundowała firma. Dwa pozostałe z dopłatą, ale to były groszowe sprawy nie więcej niż 100.

fifek

Na ich stronie widzę, że poszukują magazyniera, ciężka praca? Można sobie dorabiać biorąc nadgodziny?

Ile mniej więcej wychodzi za miesiąc pracy? 3500? Operator prpdukcji. Chciałem starać się tutaj o robotę, ale nie wiem czy jest to warte zachodu, bo czytałem, że trochę powyżej najniższej krajowej. Ile w tym prawdy?

Zuzanna

Chłopak znalazł wakat dla elektroautomatyka w firmie. Oferowali szeroki pakiet benefitów i m.in.program lojalnościowy, dofinansowanie do wakacji i świąt, pakiety sportowe. Wiecie czy proponują też inne fajne dodatki?

euro2024

Wybór tej firmy będzie najgorszą możliwą decyzją dla młodego człowieka. Bardzo mało zarobisz i pracować będziesz ze starymi dziadami, którzy mentalnie jeszcze siedzą w (usunięte przez administratora) i cieszą się, że chociaż wypłata jest na czas. Zmarnujecie tylko czas i swoje zdrowie w tej firmie. Już niedługo w Polsce przyjdzie czas na takie firmy aby się zamykały.(usunięte przez administratora)

Misia

Na technologa/konstruktora proponują wakat i mąż myśli żeby złożyć CV. Dostęp do nowoczesnych rozwiązań daje możliwości na rozwój? Super gdyby tak było także czekam na odzew!

aaa

Pojawiło się trochę ogłoszeń i chciałam wysłać na technologa. Tyko na początku roku pisaliście o "oskubaniu". Macie na myśli że obniżyli pensje czy w ogóle nie płacą na czas? A piszą że praca jest stabilna...

klops
@aaa

Wypłata za grudzień to 2500-3000tys ,bo mało godzin ,bo śnieg pada ,bo siedziałeś za dużo na krześle.

Ubek

Praca w stabilnej, międzynarodowej firmie... hahah czyli będziesz stabilnie mało zarabiał i stabilnie dużo pracował dla chińczyków na włoskich brudnych maszynach za drobne w pln które nie starczą ci na śniadanie do pracy do końca miesiąca. Ostatni raz usiadłem na krześle w tej firmie 5 lat temu na 3 minuty i nie żałuje.

Partyzant

@Pracodawca Ile na start oferuje firma jako operator maszyn?

Kadrowy
@Partyzant

Najniższa krajową liczoną ze stawki godzinowej. Na umowie nie ma podstawy, zarobisz tyle ile razy byłeś w pracy.

darmowy hapacz

Nauczyciele dostali jednak 30-33% podwyżki ,co przykładowo daje nauczycielowi początkującemu 6 211,22 zł (brutto) czyli 4564zł na rękę. Teraz sobie odpowiedzcie gdzie wy jesteście w IBP hahah

Zostaw merytoryczną opinię o IBP Instalfittings Sp. z o.o. - Poznań

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w IBP Instalfittings Sp. z o.o.?

Zobacz opinie na temat firmy IBP Instalfittings Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 55.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w IBP Instalfittings Sp. z o.o.?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 21, z czego 2 to opinie pozytywne, 11 to opinie negatywne, a 8 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

gemius

Ranking Użytkownicy