IBP Instalfittings

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 202 ocen.

Opinie o IBP Instalfittings

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IBP Instalfittings

No

Ludzie chodźcie do ibp mega praca fajna przyjazna mila czysta lekka!!! To że tam czarny wyjdziesz z pracy, że zakwasy po 1 dniu, że się na czarne baboki, że się można poparzyć, że ktoś kogoś tam prześladuje dla podwyżki. To nic takiego to parę jakiś niedociągnięć. Po miesiącu odruchy wymiotne od syfu to już jak normalną czynność w dniu. Po dłuższym chorobowym, zaczyna brakować syfu w plucach i można się lekko zacząć dusić w domu. Także robić na okrągło za 13,50! Praca warta wysiłku.

Marras

Witam, widzę że pojawiło się ogłoszenie o pracę na stanowisku kierownika odlewni. Ktoś może podpowiedzieć dlaczego poprzedni się zwolnił czy jest to nowe stanowisko i jakie zarobki są na takim stanowisku. Czy jest to główny dział produkcji czy tylko jeden z kilku wydziałów. Proszę o informacje bo oferta wydaje się ciekawa ale opinie o firmie nie są zbyt pochlebne...

Małpa
@Marras 06.01.2018 15:03

Ta firma niszczy ludzi , odpuść sobie , poszukaj czegos normalnego

Izolda

Rotacja w dzisiejszych czasach to nic dziwnego, każdy szuka gdzie mu bardziej odpowiada praca, z różnych powodów!! Ale nawisem mówiąc nie róbcie z forum firmy magla!!

Lesiu
@Izolda 17.12.2017 13:41

Jak długo pracujesz lub pracowałaś w tej firmie?

Lider
@Lesiu 18.12.2017 20:04

Wystarczająco jest teraz ok mamy nowego kierownika Piotra i jest git

Zadowolony

Po zwolnieniu A.H jest super to była dobra decyzja panie ,,,,

Tez tam byłem
@Zaciekawiony 28.11.2017 15:55

A.h. miała fajny tyłek szkoda ze jej nie zaliczylem

Krzysztof
@Tez tam byłem 13.12.2017 21:10

No niczego sobie.fakt ????

BiałyMyrzyn

Nie wiem czy wszyscy pracownicy IBP o tym wiedzą ale w tym roku firma obchodzi jubileusz powstania w poznaniu.25 lat! Szkoda ,że z tej okazji nie dadzą jakiej dodatkowej premi tak jak w Volswagenie teraz na 25 lecie. Tam każdy pracownik z minimum rocznym stażem ma dostać 6500 brutto premi...Ehh...u nas można tylko pomarzyć. ...

Tez tam byłem
@BiałyMyrzyn 05.12.2017 13:55

W ibp mozesz dostac jedynie garba , raka i statuetke Małpy :) ludzie nadal oddają tam kał na ściany ?

Ula

No i kolejni technolodzy odchodzą....i tak w kółko...

Zaciekawiony
@Ula 30.11.2017 18:04

Czy ktoś mi powie co jest nie tak w tej firmie, że jest tak duża rotacja. Pytam się, ponieważ widzę że od jakiegoś czasu jest oferta pracy i poszukują tam magazynierów. Nie wiem czy warto wogóle zaprzątać sobie tą firmą głowę i czy składać tam Cv, a później podjąć tam pracę. Myślę, że skoro pracują tam magazynierzy (nie wiem dokładnie ilu ich tam robi), to nie jest chyba tak źle. Proszę o jakieś info, żeby rozwiać moje wątpliwości.

Nowy
@Zaciekawiony 01.12.2017 20:55

Zarobki kolego za niskie i tyle w temacie

masakra

Miałem wątpliwą przyjemność pracować tam przez kilka dni, konkretnie na giętarce, praca ciężka smród i hałas, toalety straszne z 10 lat nie sprzątane kurki połamane itp. ludzie się cieszą że 2000 wypłaty mają

Tez tam byłem
@masakra 20.11.2017 22:07

Na miedzi pan robił na giętarce? Ludzie nadal oddają kał na ściany ?

BiałyMurzyn

Ton się okaże ....

Ja
@BiałyMurzyn 18.10.2017 16:48

Co u wróżki byłeś ?

Alicja

Aktualnie pojawiły się oferty pracy na kilka stanowisk. Pracodawca oferuje umowę o pracę. Wiele firm wraz z taką umową zapewnia również systemy benefitowe, co stanowi dodatkowe wynagrodzenie pozapłacowe. Pozwala to na podnoszenie atrakcyjności pracy w firmie. Jak sytuacja przedstawia się w IBP Instalfittings?

Gosc
@Alicja 12.08.2017 17:22

Tak,tak benefity saaaaaa tak realne jak koniec swiata w 2000 roku :) jak pani taka chetna to prosze tam isc pracowac zamiast negowac osoby,ktore maja zle doswiadczenia w pracy w tej firmie? Przyjmuja wszystkich z ulicy i zagranicy wschodniej szczegolnie :)

Gosc

Moderator usuwa slowa niecenzuralne wiec grzecznie napisze,ze mobbimg jest tam na porzadku akceptuja zarowno to jak i molestowanie przez hmmm dlugoletnich "dobrych"pracownikow ,lider pani M.i pan M kierownik zamiataja pod dywan zgloszenie o molestowaniu,a nadto nakazuja "usunac objawy zdenerwowania(zaplakane oczy)zeby nikt nie widzial.Nie polecam nikomu zdrowemu na umysle pracy w IBP.Wyzysk,praca za innych na ich premie za stawke 12 brutto.

Gisc

Kolchoz pod bandera chinska ,tam ludzie traca wartosci zamieniajac sie w bezwzgledne zombie,gotowe wydrapac oczy i wyrzucic z pracy inna osobe,zeby dostac premie.Porazka!

Gosc

Praca w tej firmie to porazka! Atmosfera na BQ jest porownywalna do pracy w obozie przymusu Wiekszosc Panienek tam pracujacych,za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;nowych" dostaje w nagrode zlecenia idealne,zeby latwo i przyjemnie wyrobic norme na premie.Nie ma szans,zeby zapracowac na premie.Stawka godzinowa 12 brutto! Odradzam,nawet desperatom bez pracy.

Alicja

@No - mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego, co sprawia, że masz tak negatywną opinię o IBP Instalfittings ? Konkretne informacje będą najbardziej cenne. Wspominasz o dużej rotacji pracowników - co Twoim zdaniem, jest jej powodem? Warto też zauważyć, że to co Tobie w firmie nie odpowiadało, dla innej osoby może nie mieć aż takiego znaczenia. Mam nadzieję, że będziesz mógł uzupełnić swoją wypowiedź.

No
@Alicja 11.09.2017 15:25

Nie ma sensu marnować sobie zdrowia w ibp. Rotacja pracowników technologów bhpwcow, za małe pieniądze za ciężkie warunki pracy, a do pozostałych dwóch to za duży nacisk z wyższych sfer firmy.

No
@No 10.10.2017 01:23

Jeżeli interesuje kogoś praca za nad fizyczna robotę za 1900 mscznie, to zapraszam po 10 latach może będzie 2200. Jak ktoś lubi jak czarne smarki lecą z nosa niezależnie od stanowiska jak ktoś chce się truć, to idealna praca.

No

Tutaj ludzie uciekają stanowisko technologa zmienia się szybciej niż ludzi na produkcji każdy Łapie okazję żeby porobić rok by mieć doświadczenie na stanowisku. Ogólnie syf smród, nie polecam nikomu, teraz przyjmują Ukraińców bo każdy kto przychodzi i porobi miesiąc ucieka... Sam planuje uciec z tad

Zenon

Po 8 latach pracy stawka 14,50 brutto.. Dramat.. Firma kompletnie nie docenia pracowników.

Patryk

Ja robie na OEM i po 3 latach mam 2500 na rękę do tego umowa na stałe i w tym roku szansa na podwyżkę za rok za nie chorowanie koleja złotówka do stawki od września jeżeli nam sie coś stanie firma sponsoruje nam prywatnego lekarza bez kolejek bez czekania. Jak ktoś robi i sie nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ma norme powyżej stu procent bez problemu może startować po podwyżkę. Praca lajtowa jak na OEM

Jegopies
@Patryk 08.08.2017 17:30

Hohoho ale zarobiony z "oem" hohoho

autor

A ile zarabiają na produkcji w Poznaniu??

autor
@Małpiszon 06.05.2017 23:37

????

Małpiszon
@autor 07.05.2017 08:45

Przeciez jest napisane powyzej ile sie zarabia , poczytaj troche chłopaku

ciekawy

Witam powiedzcie ile zarabia pakowacz w sadach

Alicja

@Budny myślisz, że dlaczego tak się dzieje?

Budny
@Alicja 20.03.2017 11:25

Co tu dużo pisać , po wypowiedziach powyżej widac ze ta firma to tonący statek , latami była zaniedbywana , nic w nia nie inwestowali , teraz kupili ja chinczyki a wiesz z czego slyną te małe skośno okie ludziki . jest ciezko w ibp , a mogla by to być naprawde fajna firma i kiedyś była ale ja zniszczyli

Alicja

Dla zainteresowanych - znalazłam ofertę pracy IBP Instalfittings. Poszukiwani na stanowisko: Technolog.

Budny
@Alicja 14.03.2017 13:53

Technolodzy wyjatkowo szybko uciekaja z tej firmy , rotacja technologów i bhp-owców jest spora

Katrina
@Budny 17.03.2017 17:24

Z czego wynika duża rotacja bhp i technologów? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Alicja

@Budny dzięki za Twoją ocenę.

Budny
@Alicja 10.03.2017 10:46

Nie ma za co :) ciesze sie ze mogłem pomóc

Alicja

@Budny czytałam. Ale tylko jeden wcześniejszy wpis był komentarzem z 2017 roku. Reszta to poprzedni rok. Zastanawiam się, czy może w firmie od tego czasu się coś zmieniło.

Budny
@Alicja 09.03.2017 09:57

Niestety nie i nic sie nie zmieni , ibp kupili chinczycy a slyszalas zeby placili dobrze robolą?

Alicja

Polecacie IBP Instalfittings?Jak oceniacie? ;)

Budny
@Alicja 01.03.2017 11:33

Alicjo droga a czytalas wogóle poprzednie wpisy ?

conex

Nie polecam. 13,50 brutto na magazynie plus slabe premie +- 15%. Praca na wysoki sklad i pickowanie. Marne pieniadze. Na produkcji stawka jeszcze mniejsza :) pozdrawiam. Pracownik ibp.

Operator operacyjny

Te pozytywne komentarze pisza biurowi na polecenie dyrekcji :D

A

Na początek 12brutto + 20% premii, po 3 miesiącach podwyżka do 13. Umowa o pracę. Aktualnie tak jest na produkcji.

nono
@A 14.09.2016 21:04

Tylko w Poznaniu bo w Sadach na początek 11,30zl brutto teraz przy umowie o prace, a o podwyżke prosisz i słyszysz,że kierownik ma związane ręce bo dyrektor go blokuje

anonim

(usunięte przez administratora)

Operator operacyjny

Nie no jest szansa na umowe o prace ale za 13 brutto

anonim

(usunięte przez administratora)

Operator operacyjny

Tyle maja pracownicy z wieloletnim doswiadczeniem , nie na poczatek :D

anonim

(usunięte przez administratora)

Operator operacyjny

Umowa jest ale 13brutto i w tym juz jest premia wliczona 20% :D

anonim

(usunięte przez administratora)

Budny

Szkoda zycia na ta firme , ledwo ciagnie , jest jak tytanik trzeba uciekac a nie sie zatrodniac jest wiele lepszych miejsc pracy w poznaniu

gogo
@Budny 06.09.2016 04:44

cześć jak mówisz, że tak źle płacą w IBP, to podaj adres firmy gdzie można dużo zarobić nie robiąc nic. Chętnie sie zwolnię i zmienię miejsce pracy. A może podasz adres twojej firmy, przypuszczam , że tam zarabiesz kokosy.

Budny

Sara nawet nie proboj szkoda takiej dziewuchy jak ty na ibp

Edek z Krainy IBP

Jako narzędziowec pewno,ze sobie poradzisz

anonim

(usunięte przez administratora)

gogo
@Budny 24.08.2016 04:36

jak masz wyksztaucenie podstawowe i zaledwie umiesz trzymać długopis, to masz taką stawkę!

Budny
@gogo 24.08.2016 10:30

Oooo to kazdy w ibp ma podstawowe z produkcyjnych ? Brawo ty dobre podejscie

anonim

(usunięte przez administratora)

Budny

Oooo a jakie to warunki proponuja teraz operatorowi ? Prosze moja miła napisz mi tu szybciutko na jednej nodze :*

Budny

Oooo a jakie to warunki proponuja teraz operatorowi ? Prosze moja miła napisz mi tu szybciutko na jednej nodze :*

Budny

Chlopie oni placa 13brutto o czym tu jeszcze rozmawiamy , to jest wyzysk , niewolnictwo , ukrainka na polu ma wiecej

Budny

Hahaha premia w ibp hahaha ale sie usmialem o kurwyszyn

Budny

Hahaha premie hahaha ale sie usmialem :)

Szklarek

Coś Piotrze zamilkłeś, czy już zmieniłeś zdanie o IBP?

Budny

Ibp made in china :D

anonim

(usunięte przez administratora)

Budny

Opinie o ibp poznan a ty o gdansku pitolisz , ale patologia

Budny

Zyje bo zakonczylem ten rozdzial w ibp :) jak nie chcecie sluchac starego wilka to idzcie i sie sami przekonajcie mlode wilczki , ibp was zniszczy jak wojna w afganistanie

Budny

No to uwierzysz gdy bedziesz tam pracowal , zapraszam :) ibp niszczy ludzi

gogo
@Budny 27.06.2016 08:14

ale jeszcze żyjesz to chyba nie tak jest źle

Budny

Tam nie ma przegladow okresowych maszyn , jest tylko syf na ktorym trzepia miliony a stan techniczny i wizualny przeraza , mozna stracic zdrowie i zycie na tych maszynach

Budny

Mechanicy nie maja ciezko , chodza stadami , jeden robi 9 patrzy , tyle ze za podobna stawke co nastawiacze liptooooon w hooooy

anonim

(usunięte przez administratora)

Budny

a skąd wiesz ze już się nie przebranżowiłem ? po prostu odradzam innym żeby nie zmarnowali sobie życia w tym syfie , zwykły pracownik ma ok 13 brutto , nastawiacz ok 15-16 lider 18 i to są dobre warunki ? 80 procent załogi ibp to ludzie którzy liczą miesiące do emerytury i nie znajda teraz innej pracy . szkoda życia na ibp bo i tak się tam nie dorobisz chyba ze raka od wdychania tego syfu co tam jest w powietrzu , te zapylenie z odlewni , syf z rotofinisha masakrator 5000

Budny

Hahaha rozbawiles mnie , to rob za te grosze , dzwigaj te ajzole , rob na zabytkowych maszynach z ktorych olej leci ciurkiem , wdychaj te opary ktore wydobywaja sie podczas obrobki , haha atmosfera dobra , jeden na drogiego donosi byle tylko pochwalke dostac od kierasa , po 20 latach pracy mozesz liczyc dostaniesz nie 13 a az 13,80 uuuuu ale kasa hahaha to jest minimalna krajowa niedlugo gdybys niewiedzial uhuhu hahaha ale jazdaaaaaaaa

Budny

No wlasnie , mysl logicznie , dlaczego potrzeboja ? Bo ci co maja szanse uciekaja gdzie sie da , 11-13 brutto to wedlug ciebie dobra stawka ? Jesli tak i satysfakcjonuje cie wyplata 1700 na reke to polecam ibp

Budny

Na jakim stanowisku pracujesz moja droga ? Firma ledwo przedzie , niedawno byl taki kryzys ze zarowki z lamp wyciagali zeby oszczedzic na pradzie :) uciekajta ludzie z tamtad niech slawek sam robi

Budny

Hahaha umowa o prace hahaha niby i tak ale za 12-13 brutto za prace w takich syfiastych warunkach lipton ludzie lipton

Krzysztof
@Budny 19.06.2016 12:34

Rozumiem ,że jest Pan pracownikiem IBP. Zastanawia mnie fakt co kieruje takimi ludźmi jak Pan ,żę skoro jest Panu tak źle jest Pan nadal pracownikiem firmy?? Przecież jest tyle ofert pracy na rynku

Budny
@Krzysztof 04.12.2016 09:29

Panie Krzysztofie , szanowny panie a skad te wnioski ze ja nadal tam pracuje ?

Budny

Nawet nie proboj , szkoda zycia na ta firme

Zostaw opinię o IBP Instalfittings - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IBP Instalfittings