IBP Instalfittings

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 214 ocen.

IBP Instalfittings
3 214 6 1

Opinie o IBP Instalfittings

Edek

Jakieś nowości ?

Jasiu

Już wszyscy zalogowani ?

Ja
@Jasiu 04.10.2018 21:30

Firma schodzi na psy wyzysk 80 % Ukraina teraz rejestrowanie pracy co robisz jak zabraknie 30 minut no to Kowalski nic nie robił i tak przez 15 dni po 30 minut i bez premii a jak zrobisz więcej i zarejestrujesz to podniosą normy i znowu bez premii.Ale kij ma dwa końce chytry dwa razy traci.

Ja

Jak tam morale po niby podwyzkach?? Kolejni odchodza. Odlewnia pojdzie na jedna zmiane,bo nie ma kto robic.

Ja
@Ja 12.06.2018 23:10

Już 80 % Ukraina pracuje

Gerwazy

Napiszcie coś pozytywnego bo chciałem aplikować.

Wrona
@Gerwazy 15.08.2018 13:35

Jest pare kobiet na ktorych mozna oko zawiesić , zgrabne tyleczki i cycuchy

Andrzej
@Wrona 22.08.2018 21:54

To fakt. Nic po za tym.

Wrona
@Gerwazy 15.08.2018 13:35

Jedna czy dwie sa nawet chetne tak mi kolega mówił , maja swoje lata ale całkiem całkiem MILFy

KUMPEL NAJLEPSZY CAŁEJ KLIKI

CIEKAWE CO Z WYPADKIEM I CZY FIRMA PRZYJĘŁA ZAPROSZENIE DO PROGRAMU SPRAWA DLA REPORTERA PANI JAWOROWICZ??? MYŚLĘ , ŻE WASZE DNI SĄ POLICZONE A JAK WYJDĄ TE NIEPRAWIDŁOWOŚCI Z KUŹNIĄ TO I KRATKI PRZED PANIĄ A.H KTÓRA CHCIAŁA RETUSZOWAĆ SPRAWĘ RAZEM Z PANEM KRZYSZTOFEM S PIENIĄŻKAMI ( TAKI DROBNY FACET), MISTRZ JASINA PEWNIE TEZ BEKNIE.... NO I TAK SIĘ POSYPIĄ:) SPOKOJNIE PACZKĘ ŚRUBEK WAM WYŚLEMY ŻEBYŚCIE SOBIE MOGLI WKRĘCIĆ I ZATAMOWAĆ JAK JUŻ WAM WIADERKO ZROBIĄ Z XXXX :) POWODZENIA!!!!

AS Wywiadu
@KUMPEL NAJLEPSZY CAŁEJ KLIKI 13.03.2018 21:11

Brawo Ty!!!

Norbert M
@KUMPEL NAJLEPSZY CAŁEJ KLIKI 13.03.2018 21:11

Gratulacje z odwagę brawo ty

Ja

Zarobkow nikt ci nie zdradzi. Kazdy jest na innej stawce....no i to jest wieelka tajemnica.

xxx
@Ja 12.06.2018 23:14

Pracownicy produkcji dostają średnio od ok 2 tys. do 2,5 jak jesteś dobry (lizak) netto. Po długo wyczekiwanych "mega podwyżkach" kilka osób się zwalnia, a kilkanaście kolejnych szuka pracy. (stara dobrze wyszkolona gwardia) Może wtedy dyrekcja zrozumie że my mrówki po podwyżce dostajemy takie same lub mniejsze wypłaty, chyba że mają to w pompie, bo ukraina zrobi wszystko lecz też do czasu ponieważ im też oczy się powoli otwierają. Jak ktoś lubi pracować po 300 godzin i dostawać wypłatę z 3 z przodu SERDECZNIE POLECAM!!!!

Ja

A technolodzy to się zmienia. Firmy nie stac finansowo na zatrzymanie dobrego pracownika.

Bigos

Jak się prezentują zarobki netto na chwile obecna ? Ktoś się orientuje ?

wes

Widzę że ciągle pojawiają sie nowe oferty pracy jako technolog. Każdy kto analizuje rynek pracy wie że firma boryka się z pracownikami cieszmy się nimi tak szybko odchodzą :) . Ja na całe szęście mam ten rozdział za sobą i nigdy więcej takiej firmy dałem się nabrać na te ogłoszenie.

Geniu

Z wypłaty wszyscy zadowoleni ?

Lider
@Geniu 10.05.2018 23:11

Jak h u. J

Młody

Witam. Ostatnio pojawiło się ogłoszenie, ze firma szuka technologa-programisty CNC. Może ktoś powiedzieć jak na takim stanowisku wygląda tam praca, atmosfera, płaca itp itd? i co się stało z poprzednim technologiem?

Filip

Jeśli ktoś pracuje i nie sprawia mu to satysfakcji to powinien zmienić pracę!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Internetowy Detektyw

Asie wywiadu, jeśli myślisz że w necie jesteś anonimowy, to się grubo pomyliłeś, ubliżając temu Panu, odpowiednie osoby są już zainteresowane i spodziewaj się wizyty osób tropiących internetowe przestępstwa a takim jest Twój wpis

As
@Internetowy Detektyw 05.04.2018 15:02

Okradł nas i z ludzi zrobił głupków. To mało? Jak teraz patrzą?

Robol
@As 11.04.2018 09:32

Okradł nas??? Okradl tych na gorze i z nich zrobil glopkow???????????? hehe, zwykly pracownik ma to w nosie! ????

Zadowolony

Po zwolnieniu A.H jest super to była dobra decyzja panie ,,,,

Zaciekawiony
@Zadowolony 13.10.2017 00:47

A co się dokładnie zmieniło po zwolnieniu A.H. i kim on był, że za jego czasów było tak źle?

Tez tam byłem
@Zaciekawiony 28.11.2017 15:55

A.h. miała fajny tyłek szkoda ze jej nie zaliczylem

Krzysztof
@Tez tam byłem 13.12.2017 21:10

No niczego sobie.fakt ????

Andrzej
@Zadowolony 13.10.2017 00:47

Haha Panie Zadowolony! !!! Dobra decyzja ? Pokarz mi plusy bo jak na razie same minusy! Przede wszystkim brak nadgodzin ! Wcześniej było można robić do oporu....I pewno prędko to nie wróci. ....Teraz kolejny pomysł z wózkami nastawiaczy żeby zamienić im na małe skrzynki narzędziowe haha .Teraz też ludzie dowiadują się w piątek o 14 , że nie przychodzą jednak w sobotę odrabiać weekendu majowego ....Takie decyzje powinny być ogłaszane znacznie wcześniej a nie na ostatnią chwilę!

Obecny pracownik

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Jak komuś jest tak źle to nikt na siłę nie trzyma.

Morda
@Obecny pracownik 08.04.2018 11:50

Solidny pracodawca . Zarobki średnie ale coś się zmienia na lepsze . Niewolnictwa już nie ma więc sfrustrowanych i płaczących namawiam do zmiany pracy ????

Mietek

Chciałem pogratulować firmie ... za tak wspaniałych 4 ochroniarzy( pana dryndę złodzieja czrodzieja vel Stanislawa. Jego żonę. Oraz piękną parę AnneD i Maćka Sz. Za wspaniałe i pełne gracji złodziejstwo. Ryczymy ze śmiechu!!! Brawa brawa i owacje na stojąco dla was kochani lecz długo się nie zobaczymy- i całe szczęście. Aaa!!! I proszę pozdrówcie tam też na celi Vel Kubę z naszej odlewni.

Hermenegilda
@Mietek 26.03.2018 08:45

Ciekawe ile osób było w całej szajce

Luisa
@Hermenegilda 26.03.2018 22:31

Chodzą słuchy,że osób zamieszanych jest znacznie więcej....Prawda to ?

Kuba
@Mietek 26.03.2018 08:45

Co wy o tym możecie wiecie?

Stanisław Fijał
@Kuba 29.03.2018 12:06

Caly czas mam swoich ludzi w IBP, nic sie nie skonczyło hehe

Nowy

Witam. Czy ktoś wie ile się zarabia na produkcji?? A ile na magazynie? Z góry dziękuje

No
@Nowy 29.03.2018 10:56

12,50 Teraz wprowadzili system mega podwyżek, zabrali 5% premi. Nie zastanawiaj się chodź. Jeżeli chcesz żeby twoja rodzina żyła ledwo z miesiąca na miesiąc ibp jest idealnym wyborem

Nowy
@No 30.03.2018 04:44

Oj to fakt słabe te zarobki tam. Szkoda ale nie stać mnie na takie zarobki. Dzieci, szkoła, mieszkanie i opłaty, rachunki, jedzenie. Nie da rady za takie pieniądze. Ale dziękuje za info. I zdrowia życzę i wytrwałości.

Police majster

Cała szajka została zlikwidowana na gorącym!! Cała!!

Roma
@Police majster 28.03.2018 15:33

Ha ha masz źle informacje

Lukas

Twierdzę że jeszcze wszystkie te biurowe były zamieszane! Te co je stać na kanapki za 10 pln od sztuki!! I skąd mają na te fury?? Bo ja robie 8 rok i ciągle klekotem.

Megi
@Lukas 28.03.2018 15:40

Lukas prawda jest taka że na youtubie wpisz: ballada o modelkach. Tam jest wszystko wyjasnione. Bez nerwów. Swoje trzeba robić.

Mietek

Nic tylko do ochrony się zatrudnić a nie całe życie przy maszynie i miotle za te grosze ale teraz pewnie dostaną po 5 lat tylko dlaczego znowu za nasze będą jeść i spać. Powinni to teraz wszystko co nakradli odrobić przy piecu albo maszynie. Przed wejściem na zakład jest szlaban i tam bym ich przywiązał i pluł na nich i sikał bym i każdy tak powinien iść i pluć i siurać na tych co kradli. Teraz Pan Step powinien docenić tego co nie kradnie i wykonuje swoje obowiązki lecz ta ochrona mija się chyba z celem całkowicie bo oni muszą robić pocztę jak widziałem i paczki przyjmować i rozdzielać, listy i faktury wpisywać do komputera i wszystko razem na raz.Jak mają czas a chyba go mało mają to muszą jeszcze łazić od bramy do bramy. czyli ochrona jest ale jak wszystko zrobią jako sekretariat czyli dramat!! Zakład powinien mieć osobę od spraw biurowych listów i faktur a nie żeby osoba obca widziała korespondencje i kwoty. Śmieszne!!!!.Powinni siedzieć i obserwować monitoring ( który jak widziałem odbierając paczki to jakości jest katastroficznej- zakładu nie stać na inny sprzęt? Kpina. to tak jak z wózkami widłowymi, tracą pieniądze na ciągłe naprawy ale żeby kupić nowy to nie.) tego zakładu nie stać już na sekretarkę na dolę??? CZAS SIĘ OBUDZIĆ!!!!

Bioły

W szajce były 4 osoby z ochrony i jeden z odewni. 4 ochroniarzy ( gruby Maciej ten lisek taki chyba rudy i jego dziewczyna ta urokliwa:) blondi Anna oraz małżeństwo Gosia i Stanisław pan taxi. To już chyba podlega pod grupę przestępczą zorganizowaną bo w sumie 5 osób! Ale i tak nic nie przebije wałów góry!! Czyli została generalnie już normalna ekipa z ochrony pan Remigiusz, Kaziu i najmłodszy z nich chyba Maciej-Marcin. i ta pani Henia albo Hania. Ale widziałem już jakąś starszą kobiecinkę też:( nie wiem co ona u nas robi bo jak zaczeła na ćmiku gadać to nie mogła skończyć:)

Stary

Jak starzy odejdą to ibp leży na du,,,pie

Stary

Jak stara gwardia odejdzie to ibp leży na (usunięte przez administratora)

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Czy tak samo jest w IBP Instalfittings?

Nowy
@Administrator 03.03.2018 08:32

Jest super będą podwyżki 0.20 gr tak że warto

No
@Administrator 03.03.2018 08:32

Tak jest, atmosfera jest super, trochę kurzu lata w atmosferze, pyłu, środków chemicznych. Ale w maskach idzie przeżyć ????

Mietek
@Nowy 05.03.2018 15:38

Dobrych masz informatorów :) Po wciągnięciu 15% premii i dodaniu złotówki realna podwyżka to troszkę więcej niż 20 gr.

Mietek.
@Mietek 13.03.2018 20:53

20gr do stawki godzinowej

No
@Mietek. 13.03.2018 20:57

Powiedziałem Żonie żeby rzuciła pracę, bo przecież po co ma robić skoro teraz takie kokosy będą.

Go to work

Nie. Prawo do wolności wypowiedzi to jedno z praw umocowanych w Konstytucji, a co za tym idzie, każdy może dowolnie wypowiadać się – także w internecie – na dowolny temat, w tym na temat Państwa firmy. Oczywiście, żadna wypowiedź nie może naruszać praw osób trzecich, a to ostatnie podlega już konkretnej ochronie. Środki do niej zapewniane są także przez GoWork.pl

wilikow

Nie zgadzam się, aby na GoWork.pl pojawiły się jakiekolwiek opinie o naszej firmie. Czy mogę usunąć cały wątek?

No

Ludzie chodźcie do ibp mega praca fajna przyjazna mila czysta lekka!!! To że tam czarny wyjdziesz z pracy, że zakwasy po 1 dniu, że się na czarne baboki, że się można poparzyć, że ktoś kogoś tam prześladuje dla podwyżki. To nic takiego to parę jakiś niedociągnięć. Po miesiącu odruchy wymiotne od syfu to już jak normalną czynność w dniu. Po dłuższym chorobowym, zaczyna brakować syfu w plucach i można się lekko zacząć dusić w domu. Także robić na okrągło za 13,50! Praca warta wysiłku.

Marras

Witam, widzę że pojawiło się ogłoszenie o pracę na stanowisku kierownika odlewni. Ktoś może podpowiedzieć dlaczego poprzedni się zwolnił czy jest to nowe stanowisko i jakie zarobki są na takim stanowisku. Czy jest to główny dział produkcji czy tylko jeden z kilku wydziałów. Proszę o informacje bo oferta wydaje się ciekawa ale opinie o firmie nie są zbyt pochlebne...

Małpa
@Marras 06.01.2018 15:03

Ta firma niszczy ludzi , odpuść sobie , poszukaj czegos normalnego

Izolda

Rotacja w dzisiejszych czasach to nic dziwnego, każdy szuka gdzie mu bardziej odpowiada praca, z różnych powodów!! Ale nawisem mówiąc nie róbcie z forum firmy magla!!

Lesiu
@Izolda 17.12.2017 13:41

Jak długo pracujesz lub pracowałaś w tej firmie?

Lider
@Lesiu 18.12.2017 20:04

Wystarczająco jest teraz ok mamy nowego kierownika Piotra i jest git

BiałyMyrzyn

Nie wiem czy wszyscy pracownicy IBP o tym wiedzą ale w tym roku firma obchodzi jubileusz powstania w poznaniu.25 lat! Szkoda ,że z tej okazji nie dadzą jakiej dodatkowej premi tak jak w Volswagenie teraz na 25 lecie. Tam każdy pracownik z minimum rocznym stażem ma dostać 6500 brutto premi...Ehh...u nas można tylko pomarzyć. ...

Tez tam byłem
@BiałyMyrzyn 05.12.2017 13:55

W ibp mozesz dostac jedynie garba , raka i statuetke Małpy :) ludzie nadal oddają tam kał na ściany ?

Zostaw opinię o IBP Instalfittings - Poznań

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IBP Instalfittings