IBP Instalfittings

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 208 ocen.

IBP Instalfittings
3208

Opinie o IBP Instalfittings

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IBP Instalfittings

wes

Widzę że ciągle pojawiają sie nowe oferty pracy jako technolog. Każdy kto analizuje rynek pracy wie że firma boryka się z pracownikami cieszmy się nimi tak szybko odchodzą :) . Ja na całe szęście mam ten rozdział za sobą i nigdy więcej takiej firmy dałem się nabrać na te ogłoszenie.

Geniu

Z wypłaty wszyscy zadowoleni ?

Lider
@Geniu 10.05.2018 23:11

Jak h u. J

Młody

Witam. Ostatnio pojawiło się ogłoszenie, ze firma szuka technologa-programisty CNC. Może ktoś powiedzieć jak na takim stanowisku wygląda tam praca, atmosfera, płaca itp itd? i co się stało z poprzednim technologiem?

Filip

Jeśli ktoś pracuje i nie sprawia mu to satysfakcji to powinien zmienić pracę!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Robol
@As 11.04.2018 09:32

Okradł nas??? Okradl tych na gorze i z nich zrobil glopkow???????????? hehe, zwykly pracownik ma to w nosie! ????

Zadowolony

Po zwolnieniu A.H jest super to była dobra decyzja panie ,,,,

Andrzej
@Zadowolony 13.10.2017 00:47

Haha Panie Zadowolony! !!! Dobra decyzja ? Pokarz mi plusy bo jak na razie same minusy! Przede wszystkim brak nadgodzin ! Wcześniej było można robić do oporu....I pewno prędko to nie wróci. ....Teraz kolejny pomysł z wózkami nastawiaczy żeby zamienić im na małe skrzynki narzędziowe haha .Teraz też ludzie dowiadują się w piątek o 14 , że nie przychodzą jednak w sobotę odrabiać weekendu majowego ....Takie decyzje powinny być ogłaszane znacznie wcześniej a nie na ostatnią chwilę!

Obecny pracownik

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Jak komuś jest tak źle to nikt na siłę nie trzyma.

Morda
@Obecny pracownik 08.04.2018 11:50

Solidny pracodawca . Zarobki średnie ale coś się zmienia na lepsze . Niewolnictwa już nie ma więc sfrustrowanych i płaczących namawiam do zmiany pracy ????

Mietek

Chciałem pogratulować firmie ... za tak wspaniałych 4 ochroniarzy( pana dryndę złodzieja czrodzieja vel Stanislawa. Jego żonę. Oraz piękną parę AnneD i Maćka Sz. Za wspaniałe i pełne gracji złodziejstwo. Ryczymy ze śmiechu!!! Brawa brawa i owacje na stojąco dla was kochani lecz długo się nie zobaczymy- i całe szczęście. Aaa!!! I proszę pozdrówcie tam też na celi Vel Kubę z naszej odlewni.

Stanisław Fijał
@Kuba 29.03.2018 12:06

Caly czas mam swoich ludzi w IBP, nic sie nie skonczyło hehe

Nowy

Witam. Czy ktoś wie ile się zarabia na produkcji?? A ile na magazynie? Z góry dziękuje

Nowy
@No 30.03.2018 04:44

Oj to fakt słabe te zarobki tam. Szkoda ale nie stać mnie na takie zarobki. Dzieci, szkoła, mieszkanie i opłaty, rachunki, jedzenie. Nie da rady za takie pieniądze. Ale dziękuje za info. I zdrowia życzę i wytrwałości.

Police majster

Cała szajka została zlikwidowana na gorącym!! Cała!!

Roma
@Police majster 28.03.2018 15:33

Ha ha masz źle informacje

Lukas

Twierdzę że jeszcze wszystkie te biurowe były zamieszane! Te co je stać na kanapki za 10 pln od sztuki!! I skąd mają na te fury?? Bo ja robie 8 rok i ciągle klekotem.

Megi
@Lukas 28.03.2018 15:40

Lukas prawda jest taka że na youtubie wpisz: ballada o modelkach. Tam jest wszystko wyjasnione. Bez nerwów. Swoje trzeba robić.

Mietek

Nic tylko do ochrony się zatrudnić a nie całe życie przy maszynie i miotle za te grosze ale teraz pewnie dostaną po 5 lat tylko dlaczego znowu za nasze będą jeść i spać. Powinni to teraz wszystko co nakradli odrobić przy piecu albo maszynie. Przed wejściem na zakład jest szlaban i tam bym ich przywiązał i pluł na nich i sikał bym i każdy tak powinien iść i pluć i siurać na tych co kradli. Teraz Pan Step powinien docenić tego co nie kradnie i wykonuje swoje obowiązki lecz ta ochrona mija się chyba z celem całkowicie bo oni muszą robić pocztę jak widziałem i paczki przyjmować i rozdzielać, listy i faktury wpisywać do komputera i wszystko razem na raz.Jak mają czas a chyba go mało mają to muszą jeszcze łazić od bramy do bramy. czyli ochrona jest ale jak wszystko zrobią jako sekretariat czyli dramat!! Zakład powinien mieć osobę od spraw biurowych listów i faktur a nie żeby osoba obca widziała korespondencje i kwoty. Śmieszne!!!!.Powinni siedzieć i obserwować monitoring ( który jak widziałem odbierając paczki to jakości jest katastroficznej- zakładu nie stać na inny sprzęt? Kpina. to tak jak z wózkami widłowymi, tracą pieniądze na ciągłe naprawy ale żeby kupić nowy to nie.) tego zakładu nie stać już na sekretarkę na dolę??? CZAS SIĘ OBUDZIĆ!!!!

Bioły

W szajce były 4 osoby z ochrony i jeden z odewni. 4 ochroniarzy ( gruby Maciej ten lisek taki chyba rudy i jego dziewczyna ta urokliwa:) blondi Anna oraz małżeństwo Gosia i Stanisław pan taxi. To już chyba podlega pod grupę przestępczą zorganizowaną bo w sumie 5 osób! Ale i tak nic nie przebije wałów góry!! Czyli została generalnie już normalna ekipa z ochrony pan Remigiusz, Kaziu i najmłodszy z nich chyba Maciej-Marcin. i ta pani Henia albo Hania. Ale widziałem już jakąś starszą kobiecinkę też:( nie wiem co ona u nas robi bo jak zaczeła na ćmiku gadać to nie mogła skończyć:)

Stary

Jak starzy odejdą to ibp leży na du,,,pie

Stary

Jak stara gwardia odejdzie to ibp leży na (usunięte przez administratora)

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Czy tak samo jest w IBP Instalfittings?

No
@Mietek. 13.03.2018 20:57

Powiedziałem Żonie żeby rzuciła pracę, bo przecież po co ma robić skoro teraz takie kokosy będą.

Go to work

Nie. Prawo do wolności wypowiedzi to jedno z praw umocowanych w Konstytucji, a co za tym idzie, każdy może dowolnie wypowiadać się – także w internecie – na dowolny temat, w tym na temat Państwa firmy. Oczywiście, żadna wypowiedź nie może naruszać praw osób trzecich, a to ostatnie podlega już konkretnej ochronie. Środki do niej zapewniane są także przez GoWork.pl

wilikow

Nie zgadzam się, aby na GoWork.pl pojawiły się jakiekolwiek opinie o naszej firmie. Czy mogę usunąć cały wątek?

KUMPEL NAJLEPSZY CAŁEJ KLIKI

CIEKAWE CO Z WYPADKIEM I CZY FIRMA PRZYJĘŁA ZAPROSZENIE DO PROGRAMU SPRAWA DLA REPORTERA PANI JAWOROWICZ??? MYŚLĘ , ŻE WASZE DNI SĄ POLICZONE A JAK WYJDĄ TE NIEPRAWIDŁOWOŚCI Z KUŹNIĄ TO I KRATKI PRZED PANIĄ A.H KTÓRA CHCIAŁA RETUSZOWAĆ SPRAWĘ RAZEM Z PANEM KRZYSZTOFEM S PIENIĄŻKAMI ( TAKI DROBNY FACET), MISTRZ JASINA PEWNIE TEZ BEKNIE.... NO I TAK SIĘ POSYPIĄ:) SPOKOJNIE PACZKĘ ŚRUBEK WAM WYŚLEMY ŻEBYŚCIE SOBIE MOGLI WKRĘCIĆ I ZATAMOWAĆ JAK JUŻ WAM WIADERKO ZROBIĄ Z XXXX :) POWODZENIA!!!!

AS Wywiadu
@KUMPEL NAJLEPSZY CAŁEJ KLIKI 13.03.2018 21:11

Brawo Ty!!!

No

Ludzie chodźcie do ibp mega praca fajna przyjazna mila czysta lekka!!! To że tam czarny wyjdziesz z pracy, że zakwasy po 1 dniu, że się na czarne baboki, że się można poparzyć, że ktoś kogoś tam prześladuje dla podwyżki. To nic takiego to parę jakiś niedociągnięć. Po miesiącu odruchy wymiotne od syfu to już jak normalną czynność w dniu. Po dłuższym chorobowym, zaczyna brakować syfu w plucach i można się lekko zacząć dusić w domu. Także robić na okrągło za 13,50! Praca warta wysiłku.

Marras

Witam, widzę że pojawiło się ogłoszenie o pracę na stanowisku kierownika odlewni. Ktoś może podpowiedzieć dlaczego poprzedni się zwolnił czy jest to nowe stanowisko i jakie zarobki są na takim stanowisku. Czy jest to główny dział produkcji czy tylko jeden z kilku wydziałów. Proszę o informacje bo oferta wydaje się ciekawa ale opinie o firmie nie są zbyt pochlebne...

Małpa
@Marras 06.01.2018 15:03

Ta firma niszczy ludzi , odpuść sobie , poszukaj czegos normalnego

Izolda

Rotacja w dzisiejszych czasach to nic dziwnego, każdy szuka gdzie mu bardziej odpowiada praca, z różnych powodów!! Ale nawisem mówiąc nie róbcie z forum firmy magla!!

Lider
@Lesiu 18.12.2017 20:04

Wystarczająco jest teraz ok mamy nowego kierownika Piotra i jest git

BiałyMyrzyn

Nie wiem czy wszyscy pracownicy IBP o tym wiedzą ale w tym roku firma obchodzi jubileusz powstania w poznaniu.25 lat! Szkoda ,że z tej okazji nie dadzą jakiej dodatkowej premi tak jak w Volswagenie teraz na 25 lecie. Tam każdy pracownik z minimum rocznym stażem ma dostać 6500 brutto premi...Ehh...u nas można tylko pomarzyć. ...

Tez tam byłem
@BiałyMyrzyn 05.12.2017 13:55

W ibp mozesz dostac jedynie garba , raka i statuetke Małpy :) ludzie nadal oddają tam kał na ściany ?

Ula

No i kolejni technolodzy odchodzą....i tak w kółko...

Nowy
@Zaciekawiony 01.12.2017 20:55

Zarobki kolego za niskie i tyle w temacie

masakra

Miałem wątpliwą przyjemność pracować tam przez kilka dni, konkretnie na giętarce, praca ciężka smród i hałas, toalety straszne z 10 lat nie sprzątane kurki połamane itp. ludzie się cieszą że 2000 wypłaty mają

Tez tam byłem
@masakra 20.11.2017 22:07

Na miedzi pan robił na giętarce? Ludzie nadal oddają kał na ściany ?

BiałyMurzyn

Ton się okaże ....

Ja
@BiałyMurzyn 18.10.2017 16:48

Co u wróżki byłeś ?

Alicja

Aktualnie pojawiły się oferty pracy na kilka stanowisk. Pracodawca oferuje umowę o pracę. Wiele firm wraz z taką umową zapewnia również systemy benefitowe, co stanowi dodatkowe wynagrodzenie pozapłacowe. Pozwala to na podnoszenie atrakcyjności pracy w firmie. Jak sytuacja przedstawia się w IBP Instalfittings?

Gosc
@Alicja 12.08.2017 17:22

Tak,tak benefity saaaaaa tak realne jak koniec swiata w 2000 roku :) jak pani taka chetna to prosze tam isc pracowac zamiast negowac osoby,ktore maja zle doswiadczenia w pracy w tej firmie? Przyjmuja wszystkich z ulicy i zagranicy wschodniej szczegolnie :)

Gosc

Moderator usuwa slowa niecenzuralne wiec grzecznie napisze,ze mobbimg jest tam na porzadku akceptuja zarowno to jak i molestowanie przez hmmm dlugoletnich "dobrych"pracownikow ,lider pani M.i pan M kierownik zamiataja pod dywan zgloszenie o molestowaniu,a nadto nakazuja "usunac objawy zdenerwowania(zaplakane oczy)zeby nikt nie widzial.Nie polecam nikomu zdrowemu na umysle pracy w IBP.Wyzysk,praca za innych na ich premie za stawke 12 brutto.

Gisc

Kolchoz pod bandera chinska ,tam ludzie traca wartosci zamieniajac sie w bezwzgledne zombie,gotowe wydrapac oczy i wyrzucic z pracy inna osobe,zeby dostac premie.Porazka!

Gosc

Praca w tej firmie to porazka! Atmosfera na BQ jest porownywalna do pracy w obozie przymusu Wiekszosc Panienek tam pracujacych,za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] quot;nowych" dostaje w nagrode zlecenia idealne,zeby latwo i przyjemnie wyrobic norme na premie.Nie ma szans,zeby zapracowac na premie.Stawka godzinowa 12 brutto! Odradzam,nawet desperatom bez pracy.

Zostaw opinię o IBP Instalfittings - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IBP Instalfittings