brak logo

Active

Szczecin

Opinie o Active

anonim 2011-06-26 16:01:34
90% prawdy tego co napisalas/es, ale instruktorow sie nie czepiaj, bo oni robia tylko to co im kaza i poddaja sie panujacym zasadom. sa to uczciwi ludzie, ktorzy tam ciezko pracuja, na poczatku nieswiadomi rozczarowan jakie ich spotka w momencie zblizajacego sie terminu wyplaty czy np braku jakiegokowliek udokumentowania ze cokolwiek sie nauczyli
anonim 2011-07-01 13:18:03
wynagrodzenie kwietniowe wyplacane nawet w drugiej polowie czerwca... super fucha
anonim 2011-07-04 12:33:09
Zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami. Praca tam to porażka. Ja pracowałam 2-3 dni w tygodniu, więc moja wypłata wynosiła jakieś 500zł (płacą 7zł za godzine) i zawsze dostawałam ja w dwóch ratach!!! Przecież to śmieszne. I w dodatku trzeba sie prosić o to, żeby te pieniądze dostać. Właściciele- brak słów, nie wiem jak można być tak niekulturalnym i aroganckim. Nie wiem jaką politykę oni prowadzą. Każdy głupi wie, że tam gdzie jest miła atmosfera, a pracowników traktuje się z szacunkiem to wtedy każdy lepiej pracuje. Jeśli zwracano mi uwagę za jakieś idiotyczne rzeczy, albo gdy znów wypłata była opóźniona o 2 tygodnie to przyznaje, że odbijało się to na klientach- byłam niemiła, opryskliwa i wkurzona, że muszę tam pracować. Gdy się zwolniłam-pracowałam do końca czerwca-wypłatę za czerwiec dostałam dopiero w samym końcu lipca. TRAGEDIA! Naprawdę lepiej iść rozdawać ulotki, albo stać na promocjach jak się jest studentem.
2
anonim 2011-07-05 14:42:43
A instruktorom 10zł/ za godzinę - pod warunkiem, że na zajęcia przyszli klienci, bo za zerówki nie płacą. Z wielką łaską wypłacają każdą złotówkę, trzeba się prosić o każdą ratę wypłaty jak żebrak i jeszcze mają o to pretesnje... Ludzie, szanujcie sie i uciekajcie gdzie pieprz rośnie z tej firmy.
anonim 2011-07-06 15:24:09
Witam, widzę, że tak wielu ludzi poznało się już na tej (brak słów do opisania) firmie... Jestem co prawda niedoszłą pracownicą, bo, dzięki Bogu, nie wytrzymałam na pierwszym \"dniu próbnym\" i po prostu uciekłam. Firma nielegalnie wykorzystuje za darmo dziewczyny do pracy w recepcji przez conajmniej 2 dni!!! Co to w ogóle ma być??? Jakie nieodpłatne dni próbne???Naprawdę powinni wlepiać kary takim perfidnym złodziejom :-/ Rozumiem,żeby zatrudnić kogoś na u/z na miesiąc próbny, ale żeby łazić tam i harować do 23 za darmo?Śmiech, a raczej już rozpacz na sali. W szczecinie co chwila pojawia się ogłoszenie o zatrudnieniu recepcjonistek do Active\\\\\'a. A co do upominania się o wypłaty i to na raty.............................
Niech nikt nie bedzie naiwny, bo takie właśnie \"firmy\" żerują na naiwnych i zdesperowanych. Pozdrawiam
1
anonim 2011-08-11 00:10:35
Dla wszystkich, którzy zastanawiają się nad "bezpłatnymi" kursami instruktorskimi i pracą w activie - zastanówcie się czy fakt, że w ciągu miesiąca zwolniło się kilkunastu instruktorów o czymś nie świadczy...
anonim 2011-08-25 20:49:20
Firma mogłaby podbić rynek, biorąc pod uwagę zapał ludzi, którzy chcieli tam pracować i wiele dla niej poświęcić, ale musiałaby zmienić właścicieli.
Bo czy to normalne, że [usunięte przez moderatora] mówi do recepcjonistki, że recepcjonistki i instruktorzy to darmozjady?
Albo [usunięte przez moderatora] na usłyszane pytanie pracownika czy będzie możliwy odbiór wypłaty odpowiada z pogardą, że na wypłatę to sobie trzeba zasłużyć?
A może [usunięte przez moderatora], która biega po klubie i mówi, że ZNOWU ktoś SZCZEKA po wypłatę?
1
były pracownik 2011-08-30 19:55:01
Dokładnie tak, przesuwanie terminów wypłat to norma. Jeśli ta praca ma być dla was dodatkiem, nie chcecie się w nią angażować i nie zależy wam na terminowej wypłacie to polecam. A jeśli jest inaczej to zastanówcie się, czy macie w sobie na tyle siłę aby prosić się miesiąc w miesiąc o własne pieniądze i czy nie dziwi was to jak wielu instruktorów się zwolniło (mimo "podwyżek"). A Państwo [usunięte przez moderatora] i tak będą uważali, że są najlepsi i najważniejsi i że to wcale nie z ich winy się pracownicy zwalniają.
1
name 2011-08-31 16:15:08
Co z tego, że podwyżki jak i tak są niewypłacalni i nadal nie wypłacili pieniędzy za lipiec. Który my to dzisiaj mamy? 31 sierpień...
Żenada
1
bee 2011-10-20 07:23:51
Mimo wielu opinii na temat tej firmy, problem wypłat wciąż istnieje. W dalszym ciągu nie ma możliwości otrzymania pieniędzy w terminie, nie wspominając już o ilości rat na jakie się one rozkładają (trzy raty to minimum, nawet jeśli ktoś zarabia 900zł miesięcznie).
Stawka ujdzie - 20zł netto za godzinę, ale TYLKO dla instruktorów master i professional, więc zapomnijcie, że taką osiągnięcie przez pierwsze 2-3 lata pracy (nie ma żadnych szans), więc liczcie na 13 do 18 (dla tych co poświęcą swoje prywatne życie, żeby ciągle zaliczać schematy zajęć) zł za godzinę zajęć.

Proponuję do listopada 2011 wstrzymać się z wysyłaniem CV i podpisywaniem zobowiązań, klauzuli, deklaracji wekslowej i weksla, bo uwiążecie się na 3 lata (nie można pracować później w innych klubach, nawet jeśli zrezygnujecie z pracy w activie), bo chodzą plotki, że zamykają zaraz filię w kupcu (co oznacza mniej miejsc pracy) - zostali wyrzuceni ze Stargardu, przejął ich klub fitness 4 you i podobno to samo ma być w kupcu, więc dla zdeterminowanych - poczekajcie trochę aż się sytuacja wyjaśni - będzie dla Was bezpieczniej.

Proponuję samodzielnie wykupić sobie kurs zawodowy i mieć swobodę w postaci pracy w klubie jakim się chce. No i macie papier... w activie nie dostaniecie zaświadczenie nawet na papierze toaletowym, że byliście na jakimś szkoleniu... Na zawodowe szkolenie nie wysyłają nawet tych, którzy pracują już 1-2 lata... po prostu szkoda Waszego czasu. Ja... żałuję...
Była recepcjonistka 2011-10-26 13:59:42
Praca w Active bardzo fajna, klienci super. Z dziewczynami z recepcji bywa różnie... Jedne bardzo w porządku na inne trzeba uważać bo zajmują się podlizywaniem i donoszeniem. Część Managerek ok ale tylko te, które zdają sobie sprawę z tego co tam się dzieję, natomiast ta druga część to szczerze nie wiem czy tak głupia czy tak oddana tej pracy, ale zachowują się jak "nadludzie". Wypłata niestety nie wiadomo kiedy jak się uprosisz to dostaniesz 2 ratach. Szefostwo- ludzie nie wychowani, nie szanują pracowników. Nie widzą nic poza pieniędzmi. Pracując tam miałam wrażenie, że przychodzą do klubu tylko po to żeby poczuć się lepiej, podnieść swoją samoocenę. Ze względu na szefostwo i wypłaty odradzam pracę dla nich. Natomiast jeśli zmieniłyby się te czynniki sama gotowa byłabym tam wrócić.
1
. 2011-10-28 08:32:40
1) Instruktorzy - wiele już było na ten temat, więc żeby nie powielać - szkolenia owszem za darmo, ale podpisujecie zobowiązanie i klauzulę poufności na 3 lata i do tego deklaracja wekslowa i weksel - na ile to działa nie wiem, ale lepiej mieć świadomość, że się gdzieś stawia podpis. Praca absolutnie nie jest dla osób, które fascynują się fitnessem, to raczej praca dodatkowa dla ludzi z ulicy (przepraszam za wyrażenie, absolutnie nic nie mam do pracujących tam instruktorek), którzy często są po raz pierwszy w klubie fitness w momencie rozmowy kwalifikacyjnej - poza tym nie liczcie na to, że dostaniecie chociaż skrawek papieru z pieczątką, że zostaliście przeszkoleni z czegokolwiek (choć zapewniają, że tak szkolenie zawodowe, ale jakoś im nie wychodzi w realizacji tego). Jedynym dowodem Waszej pracy tam to umowy zlecenie, nic więcej nie dostaniecie. Jeśli to Wasza praca typu "czy instruktor czy kasjerka - nie ma znaczenia" to ok można iść, ale jeśli kochacie fitness i chcecie dalej iść w tym temacie to proponuję zainwestować w szkolenia w jakiejś szkole, która jest na czasie z bieżącymi trendami w fitness.
2) Managerowie (z obserwacji) - nie polecam nikomu. Obiecują podwyżkę recepcjonistkom, które mają awansować, ale po obliczeniu stawki za godzinę wychodzi mniej albo na to samo, bo praca managera to praca non stop - etat bezpośrednio w pracy + milion telefonów - pojedź tu, zrób to, przyjedź wcześniej po wodę, jedź zamknąć ten i ten klub, bądź wcześniej, zostań dłużej. Dziewczyny harują bardziej niż recepcjonistki a nic z tego nie mają. No chyba, że ktoś jest BARDZO miły dla Państwa [usunięte przez administratora]. to wtedy można dostąpić zaszczytu pójścia po obiad dla [usunięte przez administratora] albo umycia podłogi w jej biurze - fucha tylko dla najlepszych!
asd 2012-02-25 14:40:53
\"Praca na wyłączność? Owszem są kluby, które próbują to wymusić na swoich instruktorach, ale w tym momencie powinna się nam zapalić czerwona lampka.

Powiem tak, jeśli ten klub zapewnia Ci w umowie o pracę pełen etat, wystarczająco płatny, abyś była zadowolona, płaci za Twoje szkolenia lub zarabiasz tyle, że Cię na nie stać. I nie masz lepszej opcji finansowej (tzn wyłącznosć w tym klubie daje Ci tyle samo lub więcej kasy niż uczenie po kilku innych) - możesz rozważyć.

Ale dokładnie czytać umowę i zapisy szczególnie dotyczące tego, co Ci gwarantują i jak wygląda rozwiązanie takiej umowy (bywa że klub próbuje przemycić zapis, że np przez pół roku od zakończenia współpracy nie wolno Ci pracować gdzie indziej - na to oczywiście nie mozna się zgodzić).

Krótko mówiąc- to jest Twoja praca, która zapewnić ma Ci byt, więc jeśli chcą Cię na wyłączność - muszą Ci zapewnić tyle pracy, żebyś mogła spokojnie nie szukać gdzie indziej. I to musi być czarno na białym w umowie, a nie tekst w stylu: mamy dużo klientów, na pewno zajęć nie zabraknie

W innym wypadku - nie warto się zgadzać. Bo zostaniesz z umową lojalnościową w ręce i bez mozliwości dorobienia czy złapania fajnej okazji.\"
sas 2012-06-04 22:56:26
wewnetrzne szkolenia po a. nic wam nie daja. mozecie sobie w pamietniku napisac ze cos odbyliscie. jesli juz macie ochote sie tam jednak dostac dopilnujcie zebyscie dostali jakiekolwiek zaswiadczenie o szkoleniu - nie, ze dostaniecie po skonczeniu wspolpracy, guzik prawda. walczcie o swoje!
as 2012-06-11 17:22:15
Dokladnie - popieram. Jesli sie zdecydujecie na wspolprace to najlepiej proscie o zaswiadczenie odbycia kazdego szkolenia, robcie screeny na afesie i na stronie internetowej, bo pozniej zostaniecie bez niczego - jedynie z umowa zlecenie, na podstawie ktorej i tak nie wiadomo czy cos umiecie, ile macie godzin wypracowanych.
I od samego poczatku badzcie asertywni jesli chodzi o wyplate pieniazkow - bedzie ciezko, ale moze kiedys cos do tych ludzi dotrze, ze nie wyplaca sie pensji 800zł w 4 częściach. Jesli kogos nie stac na pracownikow to... odpowiedz nasuwa sie sama.
Moze sie zdarzyc ze naprawde zalapiecie bakcyla i bedziecie chcieli za jakis czas pracowac w innych klubach i bedzie Wam potrzebne jakies udokumentowanie.
1
piszczyk 2012-07-16 15:56:01
Witam,
Jestem klientem klubu od kilku lat. Nie znam stosunków panujących między pracodawcami, menadżerami a pracownikami np. recepcji, ale uważam, że atmosfera w takim miejscu to rzecz bardzo ważna. W końcu przychodzimy tu po pracy i chcemy się odstresować i dobrze bawić.
Jeśli taki sytuacje, jakie opisujecie rzeczywiście maja miejsce, to dziwię się, że właściciele nie wyciągają z tego wniosków. W końcu płacimy za karnety gotówką i nie widzę powodu płacenia pracownikom na raty. Pogardliwy stosunek wyższej kadry do innych pracowników świadczy tylko o ich kulturze lub jej braku. Mili ludzie, fajna atmosfera na pewno spowoduje napływ nowych klientów.
Pozdrawiam
zw 2012-07-29 12:35:32
Zdecydowałam się na bezpłatny kurs w Active, który rozpoczął się w lipcu. Zapowiadali na stronie, że szkolenie poprowadzi [usunięte przez administratora], teoretycznie główna szefowa. Teoretycznie, bo będąc tam odniosłam wrażenie, że to osoba, która przychodzi tylko, żeby zabrać pieniądze od recepcjonistek, lub posurfować w internecie u siebie w biurze. Szkolenia polegały na chodzeniu na zajęcia do innych instruktorów, więc o tyle fajnie, że karnetu nie musiałam kupować... Podejście okropne, nikomu nie polecam - jest to strata czasu. Tłumaczenia, że najpierw trzeba się nauczyć tego i tego, żeby być nauczycielem... ok, racja, ale w takim razie nie mówi się o szkoleniu tylko przygotowaniu do szkolenia.
Jak ktoś naprawdę chce się czegoś nauczyć to nie tutaj.
itsme 2012-07-30 15:49:57
piszczyk - 2012-07-16 15:56:01

Witam,

Jestem klientem klubu od kilku lat. Nie znam stosunków panujących między pracodawcami, menadżerami a pracownikami np. recepcji, ale uważam, że atmosfera w takim miejscu to rzecz bardzo ważna. W końcu przychodzimy tu po pracy i chcemy się odstresować i dobrze bawić.

Jeśli taki sytuacje, jakie opisujecie rzeczywiście maja miejsce, to dziwię się, że właściciele nie wyciągają z tego wniosków. W końcu płacimy za karnety gotówką i nie widzę powodu płacenia pracownikom na raty. Pogardliwy stosunek wyższej kadry do innych pracowników świadczy tylko o ich kulturze lub jej braku. Mili ludzie, fajna atmosfera na pewno spowoduje napływ nowych klientów.

Pozdrawiam
całkowicie zgadzam się ze swoim przedmówcą
chcę nadmienić, że sensownie piszesz , może nawet się znamy , ale nie licz na zmiany, ponieważ szefostwo jest po prostu niekompetentne. Komptetentne są tylko trzy recepcjonistki. Dziwię się, że są tam tak długo.
Ogólnie w active jest syf, kiła i mogiła, brak profesjonalizmu, złodziejstwo w szatniach, brak zainteresowania oraz empatii w takich sytuacjach ze strony kierownictwa, ciągłe utrudnianie (jak ktoś zapomni karnetu robi się mu problem z wejściem mimo, ze jest stałym klientem od kilku lat) tak jakby nie było prowadzonej żadnej ewidencji.
Ogólnie siłownia prowadzona przez amatorów , którzy płacą pracownikom w ratach, a sami wymagają gotówki przy każdym kroku od stałych klientów.
look 2012-08-08 08:05:11
Firma jest godna pożałowania. Zwalnianie ludzi za udział w konwencji, za chęć szkolenia się w innych miejscach... a później... wypieranie się tego, że \\\"szkolcie się jak najwięcej, ale bądźcie uważni i patrzcie zawsze przez pryzmat klienta, a nie swoich niezaspokojonych ambicji\\\". \\\"Szkolcie się zatem jak najwięcej, rozwijajcie, zdobywajcie doświadczenia, bo to pozwoli wam poczuć życie wszystkimi zmysłami i będziecie mogli to przekazać swoim klientom\\\".
Polityka tego klubu jest co najmniej chora i każdy o tym wie. Trzymam kciuki za Ciebie Monika i mimo, że sama jeszcze tu pracuję to wiem, że już niedługo, bo szkoda zdrowia. Cieszę się, że Ty się wyzwoliłaś, szkoda tylko, że Ci ludzie nie potrafią Ci okazać szacunku i podziękować za pracę jaką włożyłaś w tą firmę. Z tego co słyszałam to standard i żaden wieloletni instruktor nie został doceniony. W momencie zwolnienia stajesz się wrogiem nr 1.
Widząc jednak jak żyją dziewczyny, które się uwolniły sama mam nadzieję, że zdobędę się na odwagę.
ja 2012-08-09 18:24:08
Zdecydowanie powinnaś zdobyć się na odwagę! Jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś żałował odejścia z activa i ja też tego nie żałuję! Te cytaty, które podałaś świadczą tylko o tym, że jest to chora instytucja! Jeszcze niech Kamil się zwolni i activ padnie na zbity pysk. I co do pracowników: to prawda, każdy instruktor jest wrogiem, a już na pewno nie może liczyć na uśmiech państwa [usunięte przez administratora] czy pani [usunięte przez administratora]. W jakiej innej firmie pracownicy odchodzący z firmy i zaczynający nowe życie są traktowani jak zło? W każdej normalnej firmie życzy im się jeszcze powodzenia!
nat 2012-10-07 14:56:35
od jakiegoś czasu chodzę do active na pl. kilińskiego i zastanawiam się nad zmianą klubu. niestety klub jest brudny i zaniedbany, prawdopodobnie nie był odświeżany od momentu powstania.
pani menedżer siedzi zamknięta w swoim biurze i nie ma pojęcie co się dzieje, nie sprawdza i nie wymaga od personelu nieczego - uważa, że musiałaby stać nad każdym pracownikiem; taki tekst ze strony osoby odpowiedzielnej i zarządzającej to jak samobójczy gol i znaczy, że sobie nie radzi.
skoro zostawiam tam swoje pieniądze, to mam prawo powiedzieć, że coś mi sie nie podoba i oczekiwać zmian (od dwóch tygodni pani menedżer nie może spowodować, żeby piłki były przenoszone z sali do sali w czystych, niepodartych workach, pomijam, że są to worki na śmieci), szczególnie jeśli chodzi o czystość w klubie sportowym, a nie podkulić ogon i grzecznie sie usunąć.
active nawet nie zdaje sobie sprawy ilu klientów stracili, którzy właśnie nie narzekali tylko sobie poszli; proszę sobie policzyć ile to pieniędzy jeśli nawet raz na tydzień odchodzi jeden klient, a co jesli odchodzi jeden codziennie?
ogólnie mają w nosie klientów i nie strają się ich do siebie przywiązać.
to jak właściciele traktują pracowników odbija się na kientach - jesli pracownik jest wkurzony na warunki pracy i jak ma stworzyć dobra atmosferę, w której klient dobrze się czuje.
jak skończy mi się karnet odchodzę, nie będę wspierać tej firmy.
Magda 2012-11-07 23:06:18
Witam.No nie mogę się zgodzić z wypowiedzią w kwestii iż w klubach Active jest brudno.Jestem klientką od ponad dwóch lat,ćwiczyłam na kilińskiego i w kupcu,Jestem pracownica \\\\\\\"sanepidu\\\\\\\",nawet osobiście byłam na kontroli.Nie znam kwestii wypłat pracowniczych,ale jeśli to tak wygląda to ja osobiście dziwie się że tyle osób czuje się po krzywdzonymi i zamiast iść z tym problemem do inspekcji pracy,lub do sądu pracy,tylko tu wylewają swoje żale.Bardzo miłe są Panie na recepcjach jak i całe personel w tych placówkach.
były pracownik2 2012-11-15 15:27:31
Ja to mam już wszystko za sobą... z perspektywy czasu zastanawiam się jak to możliwe, że od lat dzieje się to samo.. chociażby kwestia wypłat. Jest to niezgodne z prawem a jednak nikt nigdy się do tej firmy nie przyczepił a jeśli przyczepił to jakoś active z tego wybrnął zawsze. Dziesiątki instruktorów, dziesiątki recepcjonistek, panie sprzątające... Większość studentów mówi, że w zasadzie póki są na utrzymaniu rodziców to im te wypłata na raty aż tak nie przeszkadzają - wiadomo lepiej na raz, zgodnie z prawem i etyką, ale na dobrą sprawę da się przeżyć.. a jak po kilku miesiącach zaczynają sobie uświadamiać, że to jednak nie halo... to już ciężko powiedzieć nie. Ja sama miałam z tym kłopot. Ta firma omamia człowieka, wmawia ludziom, że białe jest czarne a ludzie jakoś to przyjmują... Nie rozumiem tego, nie rozumiem samą siebie, że się na to godziłam. Cały Szczecin źle mówi i o[usunięte przez administratora] - uchodzą za gburów, [usunięte przez administratora], furiatów, egoistów. Nawet nie ma jak protestować. Szkoda mi też tych starszych pań sprzątających, które harują za marne kilkaset złotych miesięcznie a wyobraźcie sobie, że aktualnie od dwóch miesięcy nie dostają wypłaty... recepcjonistki i instruktorzy w listopadzie dostawali jeszcze za sierpień... Że im nie wsty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Dziwi mnie, że nikt z tym nie zrobi jakiegoś porządku..
była recepcjonistka 2013-02-08 18:02:22
Jestem w szoku, ponieważ przypadkiem natrafiłam na tę stronę i czytam tu opinie osób, które przeżyły w tym fatalnym klubie to samo co ja. Myślałam, że po latach cokolwiek tam się zmieniło, ale widzę, że jest tak samo albo jeszcze gorzej. Pracowałam w Activie na Kilińskiego kilka lat temu jako recepcjonistka. Byłam traktowana jak parobek, w dodatku ciągle inwigilowany i podglądany. Żeby wyjść do toalety musiałam czekać żeby ktokolwiek z "kadry" zechciał mnie na chwilkę zastąpić, bo recepcji nie wolno było opuścić. A najlepiej było w sobotę czy niedzielę kiedy nie było nikogo z "bogów" i musiałam osiem godzin siedzieć bez możliwości wyjścia do toalety. I sprzątanie po pracy-opróżnianie koszy po klientach-praca recepcjonistki-mycie sauny itd. I potem bieg żeby zamknąć bramę, bo Pani menadżerce się spieszyło. Ale Panią menadżerkę zwolnili-szkoda, bo niezłe komando było z Pani [usunięte przez administratora], która uważała się za niewiadomo kogo, Pani Zosia z resztą też;p. A kwestia wypłaty...Dostałam w ratach-300 zł na początku, ponieważ ubłagałam panią [usunięte przez administratora], że potrzebuję żeby stancję opłacić. Za co przeżyję-nikt mnie nie pytał. Gdyby nie interwencja mojego chłopaka nigdy bym reszty nie dostała. Dziwi mnie, że jeszcze nikt nie dobrał się Panom [usunięte przez administratora]i Pani [usunięte przez administratora] do tyłka, bo należy im się od lat. Fatalne miejsce, fatalna kadra zarządzająca, nikomu nie polecam tam pracować. Jeżeli czyta to ktoś z PIP-u to niech w końcu zainterweniuje, bo to co tam się dzieje łamie wszelkie zasady etyki pracy!!!
1
olek 2013-05-05 22:55:01
a ja mam do was pytanie ? Co sadzicie o trenerach na siłowni? Profesjonalizm czy żenada?
xena 2013-05-07 00:12:35
Hej . Ciekawe forum. Też jestem ciekawa ktory trener najlepszy wg Was bo chciałabym się zgłosić na treningi personalne. Polecicie kogoś? Pozdrawiam .
ble90 2013-08-19 17:29:23
active to najgorsza "firma" z jaką miałam nieprzyjemność się zetknąć. wypłaty nie dość, że w ratach, o które trzeba się prosić, to jeszcze dłuuugo po terminie i wypłacane tylko wtedy, gdy jest co z kasy zabrać. umowa zlecenie co miesiąc to jakaś pomyłka. jest zbyt dużo do opowiadania, chętnie podzieliłabym się wrażeniami z kimś z PIPu lub innych inspekcji. nie polecam tam pracować!!! teraz poszukiwane są recepcjonistki do wszystkich trzech klubów, jeśli jakaś chętna na te stanowisko to czyta, dobrze radzę - WIEJ PÓKI MOŻESZ!
Maciej 2013-12-27 12:53:24
Active Ekko sie właśnie zamyka
1
klient 2013-12-29 17:25:39
oj tam pracownicy, a co z klientami - nie bede jezdzic na drugą strone!!!
klient 2014-01-01 18:50:26
I z całym szacunkiem nie znajdziesz,to kolejny ( usunięte przez administratora )
2
klient 2014-01-01 19:04:34
Niestety to nie jest plotka filia jest nieczynna od 29.12.2013.Byłem osobiście,pomieszczenia przejął nowy najemca firma sportfit powstać ma tam po remoncie który trwać będzie do ok 22.01.2014 klub fitness.
klient 2014-01-02 17:39:30
To jest likwidacja filii na 100%.Rozmawiałem z panią menager sportfitu miedzy innymi na temat informacji która byla udostępniona w recepcji activu że karnety zakupione w filii ECO bedą przedłużone o czas remontu do wykorzystania w nowym klubie,w mojej obecności przeczytała tą informację i.....konsternacja! o niczym nie wie!reasumując karnety do wykorzystania na kilińskiego lub w kupcu,mnie takie rozwiązanie nie interesuje kupiłem karnet w tym pseudo klubie tylko dlatego że mam blisko.Skandal i kpina z klientów nie odpuszczę tematu!zwykłe oszustwo!
klient 2014-01-04 12:51:10
No jak ten sam?! czytaj ze zrozumieniem.Inna firma inni właściciele i pracownicy.
klient 2014-01-06 17:01:00
Jaka odprawa!tam ciężko wyrwać wypłatę,wiem co mówię bo pracowałem tam kiedyś jako instruktor.Jak z pracownikami to nie wiem,po prostu mnie to nie interesuje ale poniżej masz nr.tel i adres meilowy do pani menager sportfitu budynek EKKO.Zadzwoń podpytaj,powodzenia i pozdrawiam.
(usunięte przez administratora)
1
Michał 2014-01-26 16:45:22
Z firmą Active związany jestem prawie od trzech lat (ćwiczę tam).Ćwiczyłem w różnych klubach i siłowniach,mam porównanie. Active Ekko górował godzinami otwarcia,nowy zawsze sprawny sprzęt,wszędzie czyściutko i pachnąco,miła profesjonalna obsługa, no i cena karnetu przyzwoita. Sportfit 30% droższy.
Roman 2014-01-26 16:54:13
Masz rację Michał.Ja przeniasłem się na Kilińskiego też jest super siłka. Ja tam blisko pracuję i po pracy zajeżdżam.
carlos 2014-01-28 11:26:06
Ale, że jak? czysto jest może dlatego, że robili roszady ze sprzętem to i przy okazji wypadało już użyć ścierki. Wcześniej pod maszynami zalegały płaty kurzu.
odradzam 2014-08-28 19:10:55
Praca w tym klubie to niezłe wyzwanie! W tej firmie pod słowem "współpraca" kryje się wyzysk, brak komunikacji, zakłamanie i wypłaty o które trzeba prosić, pytać i czekać, już nie mówiąc, że są w śmiesznych ratach... Szefowie dużo mówią ale mało robią, zwodzą młodych ludzi i zwalniają bez słów wyjaśnienia. Jedyny plus tej firmy to instruktorzy (choć nie wszyscy) młodzi, z pasją i zapałem, który i tak mija po kilku pierwszych miesiącach pracy i wyczekiwanych wypłatach. To w skrócie tyle, jeśli ktoś lubi takie wyzwania to ta firma jest chyba liderem na szczecińskim rynku.
oszukana 2014-11-11 20:41:11
niesety tez zostalam oszukana przez ta firme pani menagerka obiecywala wyplate na czas przed podpisaniem umowy zlecenie niestety nie wywiazala sie z obietnicy i z tego co wiem to caly presolonel lacznie z paniami sprzatajacymi dostaje opoznione wyplaty na raty
Kasia 2014-11-11 22:59:47
Chodzę na siłownie od miesiąca. Sprzęt jak najbardziej w porządku. Na fitness nie chodzę więc się nie wypowiadam. Czasami za tłoczno w tygodniu po 18. Zdziwiło mnie, że nie ma suszarki w szatni damskiej. Uważam, że to powinno być w obowiązkowym wyposażeniu obiektu. Ogólnie ocena 4.
1
oszukana9 2014-11-23 22:48:33
Ja również czekam kolejny miesiąc na swoją mini ratkę.Ta Firma to porażka.
były pracownik 2014-12-09 20:37:11
Szansa na pracę jest - nawet duża, przyjmą cię z otwartymi ramionami, ale kuba nie idź tam - ta firma nie da ci żadnych szans na rozwój, będziesz musiał pracować na wcześniej ostawionych wytycznych, kasa na początek to chyba 12zl/1h i to wybłagana 2 miesiące po czasie. W Szczecinie jest wiele innych klubów w których przynajmniej płącą na czas i nie trzeba się o nic prosić.
xyz 2015-01-02 21:19:06
gratuluję podejścia. idąc do acive schowaj godność bardzo głęboko - przyda Ci się jak będziesz się 10 razy w miesiącu o wypłatę prosił a na stole będą leżały niezapłacone rachunki.
jeśli na świecie jest jeszcze wiele takich ludzi to nie dziwię się, że ten klub nadal fukcjonuje.
i uwaga dla klientów, którzy to czytają: DOBRY instruktor nie pójdzie do pracy za takie pieniądze - jeśli chcecie narażać swoje zdrowie - miłego activowania.
1
Eliss 2015-08-13 13:51:43
W trakcie rozmowy rekrutacyjnej wszystko wyglądało super- na rękę 7 złotych- jak to wszystko fajnie i pięknie wygląda. Zresztą na pozór dla klientów praca wygląda fajnie jeśli chodzi o recepcję o innych się nie wypowiadam. Mimo że grafik elastyczny- pracuje się ile chce ( na rozmowie rekrutacyjnej)w rzeczywistości zmiana jest od rana 8-15 , od 15-22:30. Spędziłam tam niewiele czasu ale sporo się można dowiedzieć. W każdym razie jeśli chodzi o pracę to kontakt z klientem , warunki pracy są fajne ( lubie taki zakres obowiązków)- ale kiedy dowiedzialam się że za prace np. od połowy maja dostanę pieniądze dopiero na koniec czerwca to podziękowałam. Ach.. i to jeszcze nie na konto tylko w KOPERCIE w ratach z opóźnieniem o ile w będą w stanie wyjąć z kasy. Bo to z kasy się daje wynagrodzenie dla pracowników de facto studenci sami do 26 r życia bo mają za nich płacone a pieniądze pierwsze co to z półki wyżej sobie biorą a na samym końcu dają pracownikom, którzy na prawdę muszą ogarniać bo jest ruch i wykonują multum pracy na recepcji. Nie ma docenienia pracownika, że od ich pracy bardzo wiele zależy również. Jeśli chodzi o pracownice. Młode nieprofesionalne to raz, dwa obgadywanie klientów i klientek tak głośno że słychać to na siłowni.Jeśli ktoś chce się dać wykorzystywać i robić z siebie idiotę to praca dla niego. Ja osobiście nie pozwolę sobie na wykorzystywanie ludzi tym , że się im nie płaci odpowiednio za pracę. Umowa zlecenie- kodeks pracy Cię nie chroni wiec.. samo mówi za siebie:)
ryba 2015-09-21 17:22:43
Jak napisano wyżej: o wypłaty trzeba się prosić, zwykle są wypłacane w ratach po 200zł. Dodatkowo: jeśli np. rozpoczeło się pracę w styczniu, to pieniądze za ten styczeń dostaniesz na koniec lutego (teoretycznie), a praktycznie gdzieś w połowie lutego. 2 tygodniowe opóźnienia z wypłatą to normalka.
Do godziny 15:00 trzeba SAMEMU obsługiwać DWIE recepcje: główną oraz tą od solarium i robienia szejków/kawy itp.
Wyobraźcie sobie, ile razy była sytuacja: kolejka na zajęcia aż po drzwi, plus druga kolejka na solarium i po szejki. I co tu jedna osoba ma zrobić? Ano rozdwoić się najlepiej. Wieczne wysłuchiwanie od klientów,czemu jest jedna osoba na recepcji, i dlaczego nie mogę się rozdwoić.
Wykończenie nerwowe gwarantowane.
1
ryba 2015-09-21 17:24:14
*wypłata w połowie marca,nie lutego
rafpa 2016-10-17 21:24:41
UWAGA UWAGA z dniem 17.10.2016 activ zakończył działalność oczywiście nikogo o tym fakcie wcześniej nie informując, kto teraz zwróci kase ludziom za wykupione karnety. Złodzieje!! Byłem w niedziele i nikt awet słowem nie wspomniał ze w poniedziałek juz bedzie nieczynne!!!
6
Gabi 2016-10-17 22:25:26
Ooo szok śmierc maila z wyprzedzeniem nie wysłała... zenua
7
klijent 2016-10-20 06:43:18
Nagle zmarł właściciel.... przykre ale to sprawy nie rozwiązuje,karnety osób indywidualnych to jedno a co ze zobowiązaniami wobec firm...????
4
maric 2016-10-23 14:11:14
dziwny ten klub, dziwni właściciele, raczej trudno wystawić jednoznacznie pozytywna opinię-jednak w obliczu tragedii, jaką jest nagła śmierć po prostu zachowam milczenie,
dodam tylko, ze nie trawie hipokryzji i dulszczyzny
Zostaw swoją opinię o Active - Szczecin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Active