brak logo

Aluteam Polska sp.z.o.o

Biała Podlaska

Opinie o Aluteam Polska sp.z.o.o

przerazony!!! 2017-04-13 01:00
Co to w ogóle za firma, kto nią w ogóle zarządza, że dochodzi do takich chorych sytuacji ?! A tak w ogóle, to człowiek który szanuje siebie, swoją rodzinę i ma jakieś zasady nigdy się nie puści nie tylko w pracy ale i poza nia. Kogo wy tam zatrudniacie, chyba jakiś margines spoleczny.....
11
stary mlody 2017-04-13 01:13
Racja! Fakt, z oczu tej pani można wyczytać komendę bierz mnie! Ale to nie jej wina, że taka jest! Nie obwiniajcie jej! Spójrzcie na wszystko z innej strony! Każdy szanujący się facet, pilnuje swojej rodziny i nie znizy się do takiego poziomu by za sprawą jakiegoś romansu ja stracić, nie ma nawet takiej siły. To się nie opłaca, nawet gdy kobieta jest atrakcyjna, powtarzam! Nie wincie jej! Jak nie ta była by inna!
16
Odpowiedź 2017-04-13 23:51
Tak była impreza , popijawa i libacja alkoholowa . Popiliśmy sobie , pobiliśmy się ale czy tam Twoja żona była i ci rogi przyprawiała to nie powiem bo nie wiem o kogo chodzi .
9
rybak 2017-04-15 18:56
racja
agnieszka 2017-04-23 14:34
;) :) :) :) :) :) :) :) :)
3
Nowy 2017-04-28 23:40
Na waszych opiniach naprawdę mozna polegać .Nie opierają sie na niczym innym jak tylko na zazdrości innym lub wrogości do innych.Niech ktoś konkretnie napisze czy warto starać się do was dostać do pracy.
3
hiena 2017-04-29 09:01
Padło imię, nazwisko, miejscowość więc w promieniu x kilometrów pełna identyfikacja. Proponuję dla wymienionej wziąć tzw hienę sądową i po numerach IP zwrócić się do sądu o trzynastą pensję. Pukniesz plociuchów po 30 tys zł za zniesławienie to będą wówczas pracować 25 h na dobę 8 dni w tygodniu. Wydajność pracy na firmie wzrośnie i wszyscy będą zadowoleni
4
Pracownik 2017-04-29 10:54
Nawiazujac do postu kolegi "nowego" . Cuz ja pracuje w AluTeam juz kilka lat, nigdy o tym zakladzie nie mowilo sie dobrze. Zawsze problemem byla atmosfera i niskie place. Jakis czas temu po odejsciu wszyscy (pracownicy) wiemy kogo atmosfera znacznie sie poprawila, place w tej chwili nie sa tragiczne. Nie ma co ukrywac ze problemy do tej firmy wracaja jak bumerang, tak jak alkohol ktorego przez kilka miesiecy juz nie bylo aktualnie kto chce znow pije nie tylko w nocy, atmofera takze sie psuje troche ze wzgledu na kobiety i romanse. Jeszcze jeden dobrze sie nie skonczyl a juz kolejny kielkuje...z ubikacji czasami dymi jak z dobrego holenderskiego coffishoop-u. Cuz szkoda mi troche kadry zarzadzajacej bo to co sie dzieje swiadczy tylko i wylacznie o ludziach ktorzy rzadza. Dyrektorach, tzw. Koordynatorach nie wiem czy im naprwde kompletnie nie zalezy na opinii firmy ktora rzadza...... Ale wracajac do Twojego pytania warto. To chyba jedna z niewielu prywatnych firm w okolicy gdzie pracujesz legalnie w pelni, czyli urlop zwolnienie umowa wszystko na papierze. Jesli jestes pracowity i chetny na nadgodziny zarobisz tez jak na Biala naprawde nie zle a jak trafisz do normalnych ludzi to i praca nie bedzie tragiczna. A atmosfera przyzwyczaisz sie:-) jak wszyscy....do tego ze po odbiciu karty AluTeam przestaje istniec. Whats happened in Vegas stay in Vegas..........
7
Pedro 2017-04-29 17:45
Zatrudnianie kobiet jak widać nie było dobrym pomysłem.Dziwne, ze kierownictwo tego nie zauważa. Ciekawe co miało na celu zatrudniając je w tej firmie? Jesli wydajność pracy to jakas ogromna pomyłka. Normalna kobieta nigdy nie poszłaby tam pracować! Ale szukając przygód jak najbardziej.I takie właśnie tu pracują. Żenada!!!
4
Migun 2017-04-30 13:28
To skandal co się dzieje w tej firmie . Większość firm ma 2 maja wolne i tak zwany długi weekend a w aluteam jak zwykle nie ma długiego weekendu i trzeba pracować . Mało tego kierownictwo nie podpisuje urlopów na 2 maj . A przecież 2 maja do Białej przyjeżdża nasz ukochany Pan Prezes Jarosław Kaczyński na odsłonięcie pomnika Św. pamięci Pana Prezydenta Lecha i Marii Kaczyńskich. To wielkie święto dla Białej i jego mieszkańców . Każdy chciałby być w tej ważnej chwili przy pomniku a ...... aluteam nie daje wolnego swoim pracownikom na ten dzień. Dlatego w takiej chwili bierze się urlop na żądanie i nie idzie się do pracy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ps. do kolegi o nicku "Pracownik " z tą płacą to bym tak nie wychwalał tej firmy . Okres letni więc w budowlance i wykończeniach można wyciągnąć niezłą dniówkę . Brat pracuje jako dekarz i kryje dachy ..... ma 18zł na godzinę na rekę . Przy 10 godzinach dziennie może zarobić 180 zł . Tygodniowo więc wyciąga około 1000 zł . Miesięcznie wychodzi ponad 4000 zł . I piwko w pracy można legalnie wypić , zero stresu i nie ma żadnych norm i czasów .
5
Pracownik 2017-05-04 20:51
Kolego "Migun" . Co wy ciagle z tym piwem. Chlopaki czy wy naprawde nie potraficie wytrzymac 8h bez alkoholu? Jesli tak to zrozumcie wreszcie ze AluTeam juz nie jest firma dla takich ludzi. Zreszta nie tylko AluTeam czasy sie zmienily i czas najwyzszy to zrozumiec, zrobcie cos z tym zanim bedzie za pozno. Zanim wylecicie dyscyplinarnie a taki wpis cuz chcesz wiez chcesz nie ale w znalezieniu nowej pracy nie pomoze...
1
Pracownik 2017-05-04 21:20
I jeszcze jedno kolego. Odnosnie Twojego komentarza, ja wcale nie powiedzialem ze w AluTeam zarabiamy dobrze. Osobiscie mysle ze powinnismy ok 50% wiecej, ale nie mow mi tez ze zle bo przy 200-220h moze ta magiczna 4 przekroczyc a to jak na Biala naprawde ok. Skoro Twoj brat ma taka fajna robote to cy Ty jeszcze w Alu robisz? Migun ja naprawde nie chce cie obrazic, tylko zapominacie po co jest to forum. Ludzie tu wchodza zeby sie czegos o AluTeam dowiedziec, od nas. A nie po to by naszych placzow sluchac. Twoj brat ok moze i zarabia 4000 ale przez ile? 6-7 miesiecy w roku. Na umowe ? Bo ja jestem pewny ze na czarno albo na zlecenie. Bez ubezpieczenia, urlopu, zwolnienia skladek emerytalnych itp. No tak zaraz mnie skwitujesz ze Ty emerytury i tak nie dozyjesz. A ja Ci odpowiem pytaniem a co bedzie jak dozyjesz? ? ? Placz bo dostaniesz 400zl. No i skoro on pracuje po 10 h napewno 6 dni w tyg to miesiecznie 240 nagina. Policz jak umiesz to dokladnie tyle samo ile w Alu jesli 30 dni pracujesz. A wtedy i jego pensja w tyle zostaje. A jeszcze to nasze slawne piwo zaczepie, jak Twoj brat po tym piwku z dachu spadnie ani zeta nie dostanie, a nie zazdrosze mu takze slonca i deszczu.
1
Pracownik 2017-05-04 21:28
A co do majowki to nie przesadzaj. Fakt to ze niektorym nie dali urlopu 2 to wg. Mnie czysta zlosliwosc. Panowie koordynatorzy nie robcie tak, to zle wyglada. Czasami ktos by chcial skorzystac a wam 1-2 osoby z dzialu i tak roznicy nie zrobi. A 1 i 3 oj kolego chyba zapomniales ze bylo dla chetnych i zapomniales za jakie pieniadze pracowales. Ja tam bylem bo chcialem. Bylem zarobilem i nie marudze.
1
lokaj alutimu 2017-05-05 18:39
to sa kpiny jezeli zostala zwolniona to powinna sie z tym pogodzic ta kobieta nie ma honoru agnieszko jestes nikim dajesz dupy teraz przychodzisz do pracy jakby nigdy nic o tobie ludzie gadaja apropo komu dalas albo zrobilas loda ze cie przyjeli klejnowski zebym byl dyrektorom to bym cie wyjebal z tej roboty jestes czlowiekiem tak jak twoja kochankw bez honoru
10
Florian 2017-05-05 20:39
Agnieszka wrociła w "wielkim stylu" i smieje się Wam wszystkim w twarz
5
Mnich 2017-05-06 21:06
Allah akbar
3
Brygadier 2017-05-21 23:18
W aluteam jest łamane prawo pracy. Pracownicy z Ukrainy pracują po 12 godzin . co dziennie . W tygodniu łącznie z sobotą wychodzi 72 godziny . Ciekawe kto na to pozwolił ? Dyrekcja czy koordynatorzy ? W razie wypadku z przemęczenia ktoś na pewno za to beknie . W razie wypadku ktoś z kierownictwa poleci z pracy . Jest to praca ciężka i niebezpieczna . Pracą po 12 godzin narażają siebie i innych na utratę zdrowia. Inspekcja pracy może się tą sprawą zainteresować a wtedy ktoś z kierownictwa na pewno poleci z pracy , ten co zezwolił na pracę po 12 godzin . Pracują nawet po 12 godzin w nocy co już jest przegięciem .
6
ricky martin 2017-05-25 16:42
Domyślam sie kogo masz na myśli, pewno chodzi ci o ( usunięte przez administratora ) ‎Dużo tu było opini  różnych na jego temat nawet takich prywatnych ze księżniczkę potrafi zmienić w kopciucha hi hi hi (współczuję ksiezniczce) ale sam się nie wypowiadam . 
Natomiast z doświadczenia wiem, że w pracy niektórych trzeba trzymać za mordy.‎
Co do plac faktycznie firma nie grzeszy dobra pensja . W  maju 2 też cześć załogi pracowała a 1 i 3 był dla chętnych.  W przyszłości warto pomyśleć o długim weekendzie majowym dla wszystkich.  Alkohol i atmosfera w tej firmie zawsze były zmora ale gorsza są chyba kobiety . Skandal na całą firmę a i tak ta osoba nadal pracuje. Żenada. 

‎‎
2
pracownik 2017-05-26 18:36
Grzegorz P nie pracuje już od roku ale na bieżąco śledzi opinie i jak można zauważyć namiętnie wszystko usuwa... Witam szanownego Pana :-)(
Mozeus 2017-05-26 23:32
Pracuje bo pewnie czymś się wykazała osoba ta. A że wszyscy o tym gadają to jej nie interesuje. Nie wie że każdy pracownik już jej przypiął metkę z pewnym wskazaniem i patrzą na nią jak na (słowo niecenzuralne - administrator forum). Przykro tak tym żonom którym zrobiła krzywdę i dalej poluje. Fachowo to jest nimfomania i to się leczy pani L!!!
5
S.D 2017-05-30 18:40
Masz rację " Brygadier " sam się zastanawiam kto pozwolił Ukraincom pracować po 12 godzin. Od nas wymaga się wydajności a jaką wydajność ma taki Ukrainiec , który pracuje po 12 godzin? Toż on ledwo chodzi na nogach z przemęczenia pod koniec pracy . Powiadomić inspekcję pracy i tyle . Oni nawet kart nie biją przy wejściu . Cyrk na kółkach kuku na muniu .
4
Soverengin 2017-06-06 00:22
Właśnie był program że pracownicy ukraińscy pracowali o wiele więcej godzin niż Polacy . Pracownik ukraiński z przemęczenia coś tam źle zrobił i ucięło mu rękę . Pracodawca dostał 3 lata bez zawieszenia za to że nie przestrzegał norm pracy dla pracowników ze wschodu .
3
Sielc... 2017-06-10 06:58
Macie rację to jest plaga z tymi ukraińcami . 12 godzin kręcą się po zakładzie , nic nie robią , mało co umieją , powiem że nawet przeszkadzają. Tylko kłopot z nimi . Zgadzam się że pracując po 12 godzin nie przestrzegają kodeksu pracy . Mało tego , nawet w soboty i niedziele chodzą lub chcą przychodzić . Taki ukrainiec przyjeżdżając do Polski powinien przestrzegać polskiego prawa a nie łamać . Powinna być deportacja na ukrainę . Przyjeżdżając do Polski pracować nie można na dzień dobry łamać prawa.
2
s 2017-06-13 17:31
Co do Ukraińców to popieram wasze wpisy . Nie można pracować po 12 godzin. Ci ludzie są warunkowo zatrudniani i taka nielegalna ich praca po tyle godzin na pewno firmie nie przyniesie korzyści . Głowy polecą prędzej czy później . Inny temat chcę poruszyć . Jak się komuś nie podoba , że ktoś pracuje w niedzielę to niech zamknie mor...... to że wasz brygadzista nie umie załatwić swoim ludziom pracy w niedzielę to tylko świadczy o tym brygadziście , że nie dba o swoich ludzi i ma Was gdzieś . Więc po co te rozmowy i donoszenie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Do brygadzisty proszę żale stosować a nie plotkować po zakładzie, chrzanić głupoty i rechotać się . Zmieńcie brygadzistę jak nie umie Wam załatwić pracy w niedzielę . A ten co najwięcej krzyczy to może miał aspirację na brygadzistę a tu nie dostał . żal pewnie go ściska . Niech lepiej posprząta po sobie a nie żuje zużytą gumę przez 8 godzin. Nawet na zastępcę brygadzisty nie nadajesz się ...... słoik już jest mądrzejszy od niego .
2
Emeryt 2017-06-18 09:29
Jak pojedziecie do innego kraju na zarobek to też będziecie tak przepisowo patrzeć ?? Wiadomo że przyjechali tu jak najwięcej zarobić niech pracują sobie .
4
BU 2017-06-19 07:35
ale po co. skoro cebulki i robole się buntuja już że Ukraińcy więcej zarabiają choć sami nie chcą przychodzić w niedzielę i jeszcze pretensje maja do innych że przyjdą. dachy i ściany to jak zawsze największe skupisko najgorszych robili i najbardziej problematycznych ludzi.
1
robol 2017-06-19 08:44
Ptasiarom hahahaha kobity spierdzielily wszystko w Alu powiedzcie czy wy macie do siebie szacunek pracując w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
Kocanka 2017-06-19 17:18
Zrobiłem wpis i ktoś usunął
suchy 2017-06-23 12:29
WITAM!! PORAZ KOLEJNY KTOŚ USUWA WPISY TO ZNACZY, ŻE BOJĄ SIĘ ŻE DYREKTOR DOWIE SIĘ O KOMBINACJACH Z CZASAMI PTASIOR I CIPEK DOPISUJĄ CZAY Z PALCA. JEŻELI MAIL ZOSTANIE USUNIĘTY WYŚLĘ MAILA DO DYREKTORA BĘDZIE BEKA
O 2017-06-23 18:47
Niech pracownicy z Ukrainy pracują po tyle samo godzin co pracownicy z Polski i nie będzie spekulacji i podejrzeń . Proste jak drut . Ale widać komuś zależy na tym aby pracownicy z Ukrainy łamali polskie prawo pracy. I na złej opinii firmy.
2
Opuj 2017-06-24 18:50
I co mały rozdzielił we końcu parę że zmiany c
1
Nie napiszę ale każdy zna LIDERA i najlepszego pra 2017-06-25 00:18
Jak byłem brygadzistą to nazywali mnie LIDEREM bo byłem najlepszy . Teraz jestem LIDEREM logistyki . Już niedługo będę całym szefem produkcji . Bardzo szybko pnę się po szczeblach kariery w Aluteam . Bo jestem bardzo inteligentny .
7
Pracownik 2017-06-27 14:28
Co do ukraińców i studentów się nie wypowiem ale odkąd Muzyka nie ma to pracuje się lepiej. Wydajnośc jest placona i mniej stresu i zastraszania.
3
?????? 2017-06-29 12:45
Ha ha ha co za płytkie myślenie kierownictwa . Stał z alkotestem i sprawdzał trzeźwość przed pracą , przed 22 godziną. A później w nocy co niektórzy pili i się śmieli z niego . Wypili ze dwa czy trzy piwa i do rana wytrzeźwieli . Po drugie nie każdy dmuchał przed wejściem , jako stary pracownik nawet nie miałem zamiaru dmuchać i nie kazano mi ha ha ha ha Ale oczywiście byłem trzeźwy gdyż nie piję w pracy.
4
rybak 2017-06-29 16:27
Szkoda że sami nie dmuchają, niektórzy byli nie świeży,banda cymbałów.
2
elwin 2017-06-30 17:36
Panowie co się robi na ścianach i dachach. Proszę o normalne odpowiedzi bo jestem zainteresowany.
Ja 2017-07-01 08:20
A skąd wiesz , że akurat trafisz na dział ściany lub dachy ? Możesz trafić np. do logistyki pod skrzydła słoika . A wtedy to już psychiatryk murowany . Lider wyrabia 250 % wydajności i mało kto mu dorówna. Lider ma zostać pracownikiem roku i 10-lecia . Wreszcie na logistyce zapanował ład i porządek jak lider zaczął dowodzić .
2
Byłem w ZOMO 2017-07-10 01:51
Ja przychodzę sobie w niedzielę kiedy chcę ! Na swoją zmianę i na inne zmiany też . Ma się układy to i się chodzi prawie w każdą niedzielę . I wpada 290 zł a to że pościemniam 8 godzin chowając się za płyty i suwnicą pojeżdżę w tył i w przód . Dodam jeszcze soboty i ponad 3000 zł na czysto się wyciąga. A wy nie macie znajomości i nie możecie chodzić prawie w każdą niedzielę buahahahahahah. I grosze zarabiacie buahahahahaha
1
kombajnista 2017-07-10 09:48
Wódz Shneider jest dumny ze swoich murzynow, oby tak dalej. Walczył zawziecie o mniejsze podatki zeby dac wam wymarzone podwyżki :D
1
Elwin 2017-07-12 17:16
A gdzie indziej trafiaja mlodzi pracownicy jak nie dachy i sciany napewno. Jak slyszalem ze tam jest najgorszy dzial. Ale nie wiem co sie robi.
V jak .... 2017-07-16 22:44
Witam.Pytanie..czy związki zawodowe pracowników spełniają swoje funkcje?co zyskuję zapisując się do związków zawodowych i czy ponoszę jakieś opłaty i w jakiej wysokości?Czy prezes tych związków to jest ktoś godny zaufania i czy pracownicy go szanują...pytam,bo chcę się zapisać,ale nie wiem,czy warto,czy nie będzie jak w poprzedniej firmie gdzie pracowałem.Tam były bo były,prywata, ochrona wlasnej d..y i nic poza tym.A przewodniczący to był koleś ...a,nie chce się o tym nawet pisac,jełop totalny.Na hali nie pytam bo reakcje są różne,czasami lepiej być anonimowym.Pozdrawiam niektórych...
Brygadier 2017-07-21 01:43
To co się dzieje w tej firmie to już jest przegięcie . Ukraińcy pracują po 12 godzin , 7 dni w tygodniu . Jak taki poważny zakład pracy może tak łamać prawo ? Od nas wymaga się efektów i wyrobienia normy i planu a tacy pracownicy z Ukrainy nic nie robią , chodzą jeden za drugim , piwo popijają w kiblu i jeszcze się śmieją że więcej od nas zarabiają . Wie może ktoś gdzie można zgłosić to , że Ukraińcy pracują po 12 godzin i nie mają przerwy odpowiedniej aby wypocząć ? To chyba trzeba interweniować aż w Lublinie . Od nas brygadzistów wymaga się dużo więcej i co ja mam powiedzieć swoim ludziom jak Ukraińcy tylko klej czyszczą i się plączą i przeszkadzają ?
4
vfff 2017-07-21 20:36
kolego jak taki podpierducha jesteś i zawistny na kasę choć w sumie jak 99% osoby tej firmie to się doedukuj że Ukraińcy mają prawo tak pracować. AluTeam nie jest jedynym zakładem gdzie pracownicy zza wschodniej granicy pracują po 12h.gula pewnie skacze że więcej zarabiają haaha
SABIN 2017-07-22 12:20
Do vfff zaznaczam że nie zazdroszczę pracownikom z Ukrainy . Dla mnie mogą i pracować po 16 godzin . Ale nie masz racji kolego. Nie można pracować przez 12 godzin codziennie przez tydzień . Pod koniec tygodnia człowiek jest przemęczony i łatwo o wypadek. Co do picia piwa to się zgadzam z kolegą " Brygadier" nie raz wyczułem od pracowników z Ukrainy alkohol , nawet nie kryją się z tym piciem . Co do pracy to też nic do firmy nie wnoszą . Człapią jeden za drugim i tylko drobne prace mało odpowiedzialne robią. Już kobiety ciężej pracują i lepiej niż pracownicy z Ukrainy i nie piją jak nasi sąsiedzi za wschodniej granicy .
3
Lider 2017-07-23 23:45
To że ukraińcy piją w pracy to nic dziwnego . Oni już mają to w genach że w pracy pije się alkohol . Czy to Ruski , Białorusin czy Ukrainiec dla nich to nic dziwnego że się chla wódę czy piwo podczas pracy. Pili u siebie w kraju pracując bo tam prawie wszyscy piją to i piją w Aluteam. Zobaczcie w jakich butach chodzą ci ukraińcy . W sportowych adidasach czy innych nike . Dlaczego nie przestrzegają przepisów BHP. Gdzie jest behapowiec i dziwne , że pozwala pracować ukraińcom w butach sportowych.
4
Mykyta Mykici......... 2017-07-29 23:09
Dobrze prawisz LIDER !!!! Nie ma bata na tych Ukraińców !!!! Piją w pracy na potęgę . Na nocnej zmianie poszedłem do szatni do szafki . Między szafkami stał Ukrainiec i pił z puszki piwo . Nawet się nie speszył jak mnie zobaczył , uśmiechnął się tylko głupio i dalej doił piwko. Wypił do dna i nawet puszki nie wyrzucił do kosza tylko na szafkach postawił puszkę po Żywcu . Taki łysawy chyba ze ścian lub dachów .
3
Rowny 2017-08-02 15:54
Och te dachy.
Kocanka 2017-08-12 18:38
Ciekawe co na to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i Ptasiory, myślę że spuszczą łby i gówno zrobią. Odegrają się na polakach podmuchają w alkomat i kogoś wywalą, a ukraińcom zrobią tylko loda???????????????? , ukraińcy przęjeli władzę w firmie i to stało się faktem
gustawo 2017-08-13 22:58
Może Ukraińcy nie przejęli kontroli nad firmą ale wypić to lubią he he . Ktoś tam napisał że piwo żłopią w szatni ale nie tylko . Zamykają się w kiblach i wódkę piją . Może i pracują dobrze ale wypić to lubią ostro he he . Wcześniejszy sort Ukraińców może nie pracował tak dobrze ale nie pili tak jak ci teraz . Ciekawe czy następny sort będzie tak tankował ? He he
1
Niewidomy świadek. 2017-08-19 21:13
Ale seksafera coś mocno przycichla. Czyżby zmiana bociana?
Zostaw swoją opinię o Aluteam Polska sp.z.o.o - Biała Podlaska
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aluteam Polska sp.z.o.o