brak logo

Aluteam Polska sp.z.o.o

Biała Podlaska

Opinie o Aluteam Polska sp.z.o.o

Ksenofob 2016-08-08 16:42
No nieudacznicy czas wypłat nastał. Znowu będziecie płakać jak co miesiąc i mówić że będziecie się zwalniać? no pochwalcie się swoimi groszami haha
Kontroler 2016-08-18 17:23
nie ma komu robić a dyrekcja udaje że tego nie widać, problemu nie ma - damy wam 10ciu chłopa postoją popatrzą na robotę, no bo skąd mają to umieć robić .
?????? 2016-08-31 18:21
Co Ty kontroler za głupoty wypisujesz . Ludzi jest do pracy multum . Kobiety , Ukrainy ......... czego płaczesz :) Zaraz ze 30 uchodźców z Syrii przyjmą ..... tak że chętni są . Pochodzą po zakładzie z rękami w kieszeni, popatrzą się, pogadają , w kiblu na fajeczce poplotkują ,coś ukradną ale w pracy będą i ...... ludzie są do pracy chętni .......
Inny niz wszyscy 2016-09-07 22:29
jak tam pan GP jakie opinie na jego temat
qqry 2016-10-06 22:05
Czytam Wasze komentarze. Z ciekawości, bo firma z Białej. No i cieszę się, że tam nie pracuję. Każdy jadem, jak nie w pracodawcę to to w poprzedniego komentatora.
Ex 2016-10-08 09:05
To była normalna firma do czasu wprowadzenia norm wydajnościowych.Później było coraz gorzej.Niewiele więcej wyjeźdżało towaru ale był jakościowo kiepski pomimo kontroli.Stres,pośpiech,mobbing,wyzwiska przyniosły rezultaty -kilka osób którym się jeszcze chciało ciągnęły to jakoś ale 90%załogi robiło na zasadzie jak Bóg Kubie tak pracownicy Aluteamu kierownictwu i właścicielom.Pozdrawiam.
P.S. Jak się pracuje bez Kierownika Grzegorza?
2
XXX 2016-10-09 13:11
Wydajność zakładowa Aluteam jest w granicach 90- 95 % więc całkiem nieźle . Nie ma zakładów produkcyjnych czy montażowych w , których wydajność zakładowa byłaby 100% i więcej . Średnia wydajność zakładów jest w granicach 80%. W Aluteam wydajność zaniżają kobiety gdyż średnio wyrabiają około 40 % - 50 % normy. Ale nie jestem przeciwny pracy kobiet , dodam jeszcze , że powinno ich więcej pracować .
anymous 2016-10-28 15:09
kobiety w tym zakładzie to kpina każda pracująca tam niewiasta nie ma za grosz ambicji i szacunku do siebie bo zamiast znaleźć pracę odpowiadającą jej oczekiwaniami to idą pracować jako robole roku. wstyd kobiety i hańba!
1
wadek 2016-10-29 13:45
Pracuj sam uczciwie pracować a nie stoisz i patrzysz jak ktoś pracuje.Takich jest dużo jak ty.
1
buleczka 2016-10-29 20:56
Stanmy wszyscy razem
2
Młody 2016-11-02 18:08
Pracuj uczciwie :) :) :) Tam u was się nie pracuje tylko tyra jak niewolnicy :) Jakieś normy kto ma ile wyrobić :) Pracowałem u was na wakacje. Nie miałem źle bo miałem wszystko gdzieś i robiłem co mi kazano a raczej pałętałem się a nie pracowałem . Ważne że kaska była za te pałętanie się. Ale wy wszyscy to jak w jakimś amoku, szoku , jak niewolnicy tam rypaliście. Nawet nie mieliście czasu kawy wypić w spokojności przez 20 min.., pogadać przy kawce :) Tylko piliście i dalej robiliście. Podejrzewam że Polacy pracujący u Niemca przy zbiorach tak nie zasuwają jak wy . Wy nie pracujecie wy tyracie i do tego jesteście obsra*i ze strachu. Nic dziwnego że już przez was cała Biała i okolica się przewinęła i większość sama rezygnowała po jakimś czasie. A teraz mało kto chce już tam pracować. Ludzie miejcie troszeczkę godności do siebie i pracujcie a nie tyracie. W zeszłe wakacje pracowałem na budowie i chłopacy tam pracujący mieli taki luzik że aż sam się dziwiłem. W te wakacje też bym tam pracował ale nie miałem jak dojechać. Miejcie szacunek do siebie .
ja 2016-11-05 17:07
anymous kpiną to ty jesteś a nie kobiety. a może komuś zależy na pracy jakiej kolwiek i może komuś odpowiada taka praca co.
Kolokalkokalo 2016-11-06 03:02
Każdy pracodawca stawia na " JAKOŚĆ " A w Aluteam jak zwykle odwrotnie , wszystko od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] strony. Stawia się na " ILOŚĆ" Powymyślali jakieś normy i czasy ..... nie ważne , że wykonujesz gównianą robotę to liczy się ile zrobiłeś . Jakoś nie ma znaczenia. Zamiast poobniżać czasy i postawić na jakoś ..... oni dalej wymagają aby jak najwięcej gównianego towaru wyjechało. Ktoś znający język niemiecki powinien poinformować Schneidera jak tu się pracuje . Dlatego tyle reklamacji bo ludzie w pośpiechu pracują, jakieś durne normy i wydajność powymyślali .
2
B....... 2016-11-07 12:34
Co wy chcecie od tych kobiet ? Co z tego że mniej wyrabiają ? Co wy ze swoich pieniędzy im płacicie , co wam z portfela zabierają jak ktoś mniej wyrobi ? Każdy chce , pracować , każdy chce żyć . Ciężko w naszym regionie o pracę i nie ma co się dziwić że kobiety pracują u nas. Zawistne Polaczki !!!
1
Anonim 2016-11-11 09:51
To teraz jak ktoś sobie nie radzi to przenoszą na Logistykę :) :) :) :) No tak ....... zamiast na dachach zasuwać można sobie pospacerować jako Logistyk....... .
9
Lyyyyyyyyyder 2016-11-19 19:04
No nie nadaje się nawet do logistyki . Kosze wynosić powinien :)
5
Mario papa 2016-11-20 18:42
Tyle ludzi przewinęło się przez jego ręce i miał czelność mówić że nie nadają się do pracy . Powiem tak raz na wozie raz pod wozem ja bym go wywalił bez chwili wachania tyle z jego pożytku w firmie .
4
Hej !!!!!!!!!!!!! 2016-11-24 07:18
Co on mógł gadać czy ktoś się nie nadaje czy się nadaje jak on sam zielonego pojęcia o pracy nie miał . Nie wiem kto takiego bar..... na brygadzistę awansował . Zaraz i z logistyki poleci bo nawydziwia i narobi głupot jak ostatnio i tak jak za starych dobrych czasów . Powinien latać ze szczotą i parking zamiatać , cieciówkę na mokro zmywać i dla ciecia buty pastować w cieciówce do tego to się ten pożal się boże " nadaje a nie do logistyki . Hej !!!!!!!!!!!!!!!
3
Riki 2016-12-09 12:18
A co tam tak gorąco u Niemca ze cala dyrekcja poleciała na debaty ? :)
J....... 2016-12-24 17:35
Ten wasz logistyk , który przyszedł na naszą zmianę to nic nie umie . Niech wraca do zmiany B lub C . Lub niech jeździ na reklamacje i partoli te reklamacje i niech jeszcze raz jeździ i sam po sobie poprawia. Kto go tyle lat trzymał w Aluteam ? Może na ścianach pracować ale o logistyce nie ma pojęcia i brygadzistą też był marnym , bardzo marnym . Na ściany go przenieść do zbierania kleju .
4
Adam 2017-01-03 19:45
Ile w tam zarabiacie jeden pisze ze 1400 to max a drugi ok.3000 zl wezmie. Chcialbym pracowac w alutimie i co tam robicie panie i panowie. Na jakim dziale najlepiej robic.Tylko tak na serio
Światowid 2017-01-10 20:17
Nie szkoda Ci zdrowia i chcesz zarobić to lakiernia. Na załadunku praca i kasa też jest ok. Najgorzej ściany i dachy. Pozostałe działy podobnie. Tak było 1,5 roku temu jak jest teraz nie wiem, ale wątpię to że coś się tam zmieniło w tym aspekcie.
Darek K 2017-01-11 12:26
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Wydajność jest zbiorowa więc tylko stawka i liczba godzin decyduje o wysokości zarobków.
V. vOLF 2017-01-15 02:12
Wy tu się napinacie i kłócicie . Śmiejecie się ze sło..... z logistyki ale powiem wam że słoi....tylko do logistyki się nadaje . Na logistyce nie spartoli nic a na produkcji wszystko partolił . Pamiętam jak był brygadziurą i nie mógł się zgrać z innymi działami produkcji. Niech lepiej już sobie siedzi na tej logistyce i niech nie psuje nerwów innym!
1
gienia 2017-01-15 19:12
Narazie Dark zabiera premie z jednego tygodnia ciekawe od kiedy będzie zabierał za dwa. I tak po waszej podwyzce nici :) o sloiku to tak chodził wilk razy kilka i wywalili wilka.
2
Muzyk 2017-01-29 14:00
Do logistyki jak widać Lider też się nie nadaje he he he he he :) A miał być szefem wszystkich logistyków, Super logistykiem he he he he he . Teraz czas na kolejny awans dla Lidera czyli przeniesienie na dział wynoszenia i sortowania śmieci he he he he he . Może tam sobie wreszcie poradzi i nie trzeba go będzie przenosić na łatwiejszy dział he he he he .
1
Jacek 2017-01-30 20:07
Jak wyglądają zarobki na magazynie/załadunkach/rozładunkach? Chodzi mi o stawki magazynierów lub zwykłych operatorów wózków widłowych.
czokos 2017-02-01 20:51
O magazynie zapomnij tam są zaufani ludzie a stawka europejska 11.80 zł /godz brutto
Michał 2017-02-04 01:32
Ile można u was zarobić ? Słyszałem , że jest ciężko i tylko nieliczni zostają ale można nawet wyciągnąć 5 tys. zł . Umiem coś tam kręcić i borować wiertarką . Okna w domu montowałem i pracowałem na budowie i wkręcałem wkręty i też wierciłem dziury w oknach więc coś umiem. Nie muszę aż 5 tys . zarabiać ale z 4 tys na czysto mogę spróbować u was pracować . Jest taka szansa aby tyle zarobić . Dodam że nie piję i nawet umiem tapetę kleić bo w domu kleiłem. Umiem też trochę majsterkować i umiem kręcić gwinty w płycie gipsowej a w plastiku też . To ile można u was zarobić ? Gdzie mam się zgłosić aby pracować ? I ile płacą ? Mogę też być szefem lub mistrzem albo brygadzistą bo umiem wiercić a u was to się wierci chyba ? A jak zrobię kurs widlaka to i mogę im jeździć i coś tam przewozić . Czy jak się u was zatrudnię to wasz firma zasponsoruje mi kurs na widlaka czy sami kierujecie ludzi za darmo na taki kurs?
chmura 2017-02-05 14:22
Praca normalna, nie jest źle, ale atmosfera czasem nie do wytrzymania, nie da się skupić na pracy przez paru rasowych chamów i cwaniaków. Przez nich cała firma cierpi a ludzie zwalniają się bo tego nie wytrzymują. Dyrekcja powinna się temu przyjrzeć i ich wywalić. Nie wiem jak w dzisiejszych czasach w zdawałoby się dużej firmie można tolerować takie zachowania.
Darek K 2017-02-07 07:27
Kto Ci tak powiedział że 5 można zarobić? Może i można ale jak przyjdzięsz 30 dni w miesiącu na lakiernię. Chociaż nie wiem czy dalej tam tak jest. Młody to zarobi niewiele ponad najniższą krajową chyba że w sobotę pozwolą przyjść bo o niedzieli to zapomnij. Kursy są i nawet na koszt firmy ale jak się sam zwolnisz to zwracasz koszta.
adam 2017-02-07 18:15
a co na lakierni jest tak zle? I co tam się robi? oraz czy dużo jest chętnych i jaka jest stawka?
...... 2017-02-10 11:57
Tak sobie jest . Kiedyś było lepiej . Już tam nie pracuję więc mogę się obiektywnie wypowiedzieć . Przepracowałem tam 11 lat , sam się zwolniłem bo znalazłem lepszą pracę. Co do atmosfery .... jest kilku lizusów brygadzistów , którzy chcą na maxa się podlizać i wyrobić normę . Są też tacy , którzy mają to gdzieś i i takich się lubi . Kolego na lakiernię się nie dostaniesz ale to lepiej bo płuca będziesz miał.:) Lakiernia zarabia więcej ale mają płuca gorzej skażone niż palacze z 40 letnim stażem. Piszę o ścianach bo tam pracowałem , jeden drugiego pod.....la . Nie ma zgrania dlatego tak słabą normę mają hehehe.
Palacz nałogowiec 2017-02-20 12:09
Ciekawe kiedy zrobią legalną palarnie papierosów. Już wszyscy mają dość tego chowania się po kiblach i palenia fajek w smrodzie jak ktoś obok odchody oddaje. Lub chowania się na lakierni i tam w kącie palenia. Na nocnej zmianie to jest jeszcze ok , można gdzieś się zabunkrować i palić do bólu , nawet piwko i wódeczkę widziałem jak pili pod tego papieroska. Ale na pierwszej zmianie to masakra nie ma jak legalnie zapalić a o piciu piwa lub wódeczki już nie wspomnę. Nie popieram picia w pracy , ja nie piję , niech sobie piją na nocnych zmianach ile chcą ale palarnię powinni zrobić lub pozwolić legalnie palić na hali . Jestem nałogowcem i co 30 min. muszę zapalić papieroska a nie chcę mi się do kibla chodzić bo to daleko i nogi bolą tak co 30 min. dreptać w tą i z powrotem.
2
Kocanka 2017-02-23 12:29
Kup se landrynki to zamiast palić zrobisz wydajność
2
Hej !!!!!!!!!!!!! 2017-02-26 21:56
W Aluteam są dwa rodzaje pracowników . Jedni są spoko i pracują po 40 godzin w tygodniu plus 1 lub dwie soboty chodzą do pracy. Ale są też tacy co jakby mogli toby gó - w - no spod siebie zjedli . Są tak łakomi na kasę że wszystkie soboty chodzi plus o niedzielę się wykłócają i przychodzą na nie swoją zmianę. Tak są łakomi i chytrzy że aż się trzęsą za każdym groszem . Weekend jest po to aby spędzić go z rodziną , z żoną i dziećmi a nie zabijać się na nie swojej zmianie o kasę . Wstyd że takie łakome dziady tu pracują . I tak wszystkiej kasy nie zarobicie i do trumny też wam kasy nikt nie włoży . Jak będziecie tak zaniedbywać żony , pracując w soboty i w niedzielę to was po "rogach puszczą " i z byle kim was zdradzą i będziecie mieli rogi jak od Aluteam aż na Terebelską . No chyba że macie za żony takie grube i brzydkie pasztety że kijem nikt nawet nie chce je ruszyć he he he . Wtedy możecie być spokojni i dalej tyrać po 7 dni w tygodniu . Normalna ładna kobieta nie wysiedzi sama w weekend w domu ....
2
suchy 2017-02-28 13:39
No masz rację tak jest,ale to zaufani ludzie.Ale ja mam to w du...ie poopierdalam się w tygodniu,a w sobotę i w niedzielę przyjdę i ciul 2500 mam.Jeszcze jak namawiają na niedzielę prawie zrobiliby loda żebym przyszedł.NIECH ŻYJE NOWA WŁADZA ,a 60% wydajności to bajka i tak więcej wezmę jak działy przygotowawcze które napierniczają jak durne!!! Ściany rządzą Cipek górą
2
Xyz 2017-03-02 05:24
Tak...tylko Toyoty jeszcze się nie dorobił
2
mrówka 2017-03-09 16:33
Jeszcze 15 lat temu był powód do dumy a dziś raczej do trzymania języka za zębami. Może lepiej przestać się wypowiadać bo później będzie problem z pracą kiedy przyszły szef sprawdzi w jakim środowisku się człowiek przez lata poniewierał. Pracę na tak samo płatną nie problem znaleźć z tym że gdzie indziej będzie selekcja. Forum jest odbiciem rzeczywistości tyle że tutaj nie da się nikogo fizycznie po ryju uderzyć. Atmosfere zaszczepia kierownictwo a rozwijają pracownicy. Tak ja z rybą co od głowy psuć się ma zwyczaj. Muzyczna czkawka jest do dziś. Czy uda wygrzebać się z mułu metr poniżej dna?
Ex 2017-03-09 18:57
18000 zł w Niemczech za 2 miesiące pracy.Można?Były pracownik 15 lat w Aluteam-ie.
1
gustaw 2017-03-16 14:16
Skoro mowa o rybach które psują się od głowy i o muzycznej czkawce to nasuwa się tylko jedno pytanie Co z Muzykiem? Słyszałem że już nie pracuje.
okeu 2017-03-17 17:57
Jakie są działy w alu.
Oraz gdzie najlepiej bo słyszałem że na nitowaniu niby.
.xxx 2017-03-19 01:29
okeu - módl się abyś nie trafił na " ściany " lub " dachy" . Robole tam gorzej tyrają niż murzyni w USA . Nawet do kibla nie mają czasu pójść tak zasuwają i rypią jak oszaleli . Pracuję na dziale przygotowawczym i polecam . Cisza, spokój , zero stresu , nikt nie zasuwa jak te paroby ze ścian i dachów . Polecam też lakiernie tam też chłopacy spoko pracują .
1
MUSIC 2017-03-19 20:18
Nie martwcie się o kogoś zrobił swoje zarobił a wy co garba na plecach i zwolnienie od neurologa bądź psychiatry.
(@) 2017-03-22 11:17
Nie wiem co u niego. pracowaliśmy kiedyś razem. Grzegorz raczej w porządku gość. bardzo szybko się rozwiodl, zawsze będzie mi się kojarzył z zupkami chińskimi .
Robert 2017-03-24 16:12
Chciałbym u was pracować . Słyszałem , że na nocnych zmianach można pić sobie piwo do woli i nikt nie chodzi z alkotestem i nie sprawdza. Bardzo lubię piwo i proszę o odpowiedź czy można legalnie sobie pić na nockach ?
Ulek Ludek 2017-03-24 23:30
Kolego Robert- tak do końca to legalnie nie możesz pić alkoholu na nocnych zmianach gdyż są kamery i wszystko jest monitorowane . Ale jak się dobrze zabunkrujesz to możesz łoić do woli browary . Faktem jest , że na nocnych zmianach nikt nie chodzi z alkomatem. Nie raz widziałem jak w nocy chłopaki pili browary i wódkę .
1
szybki i wsciekly 2017-03-25 00:28
Chlopie a ty go zalujesz a pomyslales dlaczego taki final. Tak bywa gdy się nie ma swojego zdania i żyje  pod dyktando starych. Jeszcze zapytam widziałes jego nowa malzonke przed slubem i teraz bo ja widziałem i laska raczej pozytywną energia naładowana nie jest ciekawe dlaczego. Nom bez komentarza//‎
szybki i wsciekly 2017-03-25 00:29
Chlopie a ty go zalujesz a pomyslales dlaczego taki final. Tak bywa gdy się nie ma swojego zdania i żyje  pod dyktando starych. Jeszcze zapytam widziałes jego nowa malzonke przed slubem i teraz bo ja widziałem i laska raczej pozytywną energia naładowana nie jest ciekawe dlaczego. Nom bez komentarza//‎
szybki i wsciekly 2017-03-25 00:30
Chlopie a ty go zalujesz a pomyslales dlaczego taki final. Tak bywa gdy się nie ma swojego zdania i żyje  pod dyktando starych. Jeszcze zapytam widziałes jego nowa malzonke przed slubem i teraz bo ja widziałem i laska raczej pozytywną energia naładowana nie jest ciekawe dlaczego. Nom bez komentarza//‎
Zostaw swoją opinię o Aluteam Polska sp.z.o.o - Biała Podlaska
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aluteam Polska sp.z.o.o