brak logo

Aluteam Polska sp.z.o.o

Biała Podlaska

Opinie o Aluteam Polska sp.z.o.o

Brygadier 2016-07-01 07:36
Wczoraj druga zmiana miała skończyć pracę wcześniej i obejrzeć mecz od początku . Tak się nie stało to teraz zobaczycie. Zaraz mam urlop , później na zwolnienie lekarskie raz- dwa tygodnie za jakiś czas trzy tygodnie ... i tak wkoło. Jak będzie najwięcej roboty to wtedy urlop na żądanie się weźmie a mam jeszcze :) Oczywiście norma w granicach 65 % . I zobaczycie czym nacwaniakujecie ? Premii i tak nie ma więc możecie mi koło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] narobić. Biorę zwolnienie a na zwolnieniu sobie dorobię siedząc w domu. Większość moich ludzi już też ma wyje..... na was . Nauczycie się szanować ludzi to skończą się zwolnienia , urlopy brane na złość na żądanie . A tak zwolnienia górą ha ha ha ha ha ha ha
Gość 2016-07-03 11:17
Racja brygadier chyba komuś zależy aby rozłożyć zakład na łopatki myślę ze stanie się tak w bardzo krótkim czasie bo wszyscy maja tego wszystkiego dość. Robić aby się narobić i nic z tego nie mieć nie tędy droga do emerytury daleko.
....... 2016-07-03 16:54
Niech dalej latają z alkotestem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ki to wtedy będą mieli ludzi do pracy . Jak już Ukraińców zatrudniają to cienko to widzę . Nikt nie chce już tu pracować . A z tych co teraz przyjmują na potęgę to może 10 % dostanie umowę po okresie próbnym . Nie oszukujmy się ale z tych młodych co teraz przyjmują większość nie umie się dostosować . Albo sami rezygnują lub nic nie potrafią . Kobiety już więcej wrabiają iż ci nowi . Jeden po 3 miesiącach okresu próbnego w ciągu godzinny może z 10 nitów zanitował i wkoło latał do kibla palić . Więc z kim tu pracować ??? Jeszcze jedna sprawa .... portale , spawalnia , dachy, lakiernia dostają młodych , spoko ludzi,którzy chcą pracować , dostosują się i pracują .. a u nas na ścianach same nieudaczniki i obcokrajowcy . I jak tu pracować ? Z kim ? Tylko się pałętają .
Łukasz 2016-07-05 17:13
Pracuję tu i żyję na granicy ubustwa jestem dziad i na nic mnie nie stać tylko na marzenia. Wakacje z dziećmi spędzimy na trawce za stodołą popijając oranżadę z Biedronki bo CocaCola poza granicami budżetu domowego. Pozdrawiam dobrze zarabiających po Wielkich uczelniach śmiejących się ze mnie i reszty takich jak ja. Życzę wszystkiego najgorszego.
L....... 2016-07-13 15:58
Nieudacznikom wystarczy praca w Aluteam :) I te grosze co zarabiają :) Bo niby gdzie taki chłop w wieku około 45 lat , nie mający wykształcenia wyższego , nie znający języków obcych , nie mający doświadczenia w innych pracach . Nie obyty i nieokrzesany będzie pracował ? Nikt go do pracy nie weźmie bo już stary ( 45 lat na ryku pracy to już jest dużo i taki człowiek nie jest atrakcyjny jako pracownik dla pracodawcy ) . Języków obcych zero , nawet podstaw angielskiego czy niemieckiego. Brak wykształcenia wyższego. Taki na zawsze zostanie robolem i będzie wiercił, spawał , nitował , kleił w tym aluteam !!!! Nic ambitniejszego chłop nie wyrwie bo nie ma do tego kompetencji i inteligencji. Ja z tymi robolami przepracowałem prawie rok . 80 % to robole bez szkoły inie znający języków obcych , i zawistne polaczki . Typowe fizole to rypania :)
Ex 2016-07-14 08:16
A ja przepracowałem 15 lat i nie zauważyłem cię geniuszu po studiach i z dwoma językami obcymi
Wałesa 2016-07-15 21:37
Ja jestem zadowolony. Malo sie zarabia to fakt, ale jak na białą to wystarczająco. Tym co tak tutaj narzekają proponuje wyjść z kąta i zrobić strajk a napewno coś ugracie, bo nawet jeden dzien bez produkcji to duza strata dla zakladu. Sami sobie winni jestescie bo zamiast otworzyć gębę i powiedzieć co wam nie pasuje to z pokorą dajecie sie wykorzystywac i pierdoly wypisujecie. Pozdrawiam koledzy ;)
Imbecyl 2016-07-15 23:34
Masz rację Wałęsa. Już nie długo nastąpi strajk. Już się zmawiamy i mamy przez dwie doby nie pracować , wszystkie 3 zmiany . Domagamy się kilku postulatów !!!! 1. Domagamy się legalnego palenia papierosów na hali podczas pracy . 2. Domagamy się legalnego picia wódki , piwa i innych alkoholi na hali podczas pracy. 3. Domagamy się godzinnej przerwy w pracy . 4 Domagamy się dokarmiania nas czyli dawania za darmo każdego dnia kilograma kiełbasy na głowę . Oto nasze postulaty !!!
Co to się dzieje w tej firmie ? 2016-07-17 15:14
Już ta firma schodzi na psy. Dlaczego ja pracownik z ponad 10 letnim stażem pracy zarabiam mniej niż kobiety? Dlaczego kobiety nie wyznaczone do pracy w sobotę przychodzą sobie i pracują ???? Co to wolna amerykanka ??? Jeżeli ktoś nie jest wyznaczony do pracy , nie jest na liście to dlaczego przychodzi. Druga zmiana skończyła pracę o 22 w piątek a w sobotę już kobiety o 6 rano pracowały. Miały tylko 8 godzin przerwy i nie wiem czy to jest całkiem legalne bo za mało odpoczynku było. Kierownictwo powinno coś z tym zrobić przecież nie można sobie do pracy przychodzić kiedy się chce i jak się chce. Jak już potrzebne były kobiety w sobotę na 6 rano to powinne przyjść te z pierwszej zmiany piątkowej a nie z drugiej? Ktoś musi nad tym bałaganem zapanować bo baby chodzą jak chcą . Jakby mogły toby każdą sobotę i niedzielę pracowały .... takie są na kasę łase . Sobota i niedziela powinna być tylko dla mężczyzn bo wiadomo że kobieta zrobi 30 % tego co mężczyzna a ma tyle samo płatne .
EREKTOR 2016-07-21 16:01
Starajcie się barany za 1600zl na trzy zmiany . Takie motto przyświeca zakład.
He he he he he he 2016-07-21 16:27
Do EREKTOR kto się stara ten się stara he he . Jest grono osiołków i frajerów którzy się produkują i zaperniczają ....... myślą że medal dostaną. Ale i są chłopaki którzy maj wyje..... na wszystko i pracują po woli , maja gdzieś wydajność. Za dużo już tu lat przepracowałem aby tyrać i się produkować . Niech młodzi się produkują lub te lizodupy co za wszelką cenę chcą wydajność podnieść i normę wyrobić. A wyrabiajcie osiołki ale sami , produkujcie się , może medal dostaniecie baranki he he he he .
Mylioner 2016-07-25 12:51
Szykują się podwyżki w Aluteam . To już nie będę wiedział co z pieniędzmi robić . Zostanę mylionerem !!!! Teraz po podwyżkach każdy pracownik aluteamu będzie mylionerem . Na parkingu pod firmą same Porsche , Bentleye , Lamborghini i Maserati będą parkować bo pracownicy alutem mylionery byle czym nie jeżdżą :)
????? 2016-07-31 11:51
Pracowałem w tej firmie parę lat :) Mam mieszane uczucia ale temu że tak źle się dzieje w Alutimie to są wini sami pracownicy , robole co jak parobki tam rypią. Zamiast walczyć o swoje umiecie tylko na forum się żalić i płakać . Rozumiem że podstarzałe pryki w wieku 45 lat i więcej będą się trzymać Aluteam jak tylko mogą gdyż są to nieudacznicy życiowi , nic nie umieją robić , nie mają kursów, nie znają j.angielskiego , mają tylko zawodówki pokończone i poza rypaniem jak woły w Aluteam do niczego się nie nadają. Nie oszukujmy się ale taki podstarzały dziadzio powyżej 45 roku życia , który nawet wysłowić się dobrze nie umie jest mało atrakcyjnym pracownikiem dla pracodawcy. Dziwię się natomiast młodszym że tam zapieprzają . Jakieś normy , wydajność, i inne głupoty ...... toż wy tam tyracie jak niewolnicy i parobki .....nie macie nawet czasu aby wypić sobie spokojnie kawę , pogadać , w nie których firmach w Białej pracownicy wychodzą sobie w czasie pracy na miasto na zakupy. A wy tyracie jak niewolnicy. Już ci co u Niemca na truskawkach czy szparagach pracują to tak nie zapieprzają jak wy !!!!! Pamiętajcie !!!!! Pracujecie na godzinę !!!!!!! a nie na akord !!!!!! Więc tylko dureń będzie się produkował i jak najwięcej wyrabiał mając płacone na godzinę !!! Te staruchy po 45 roku niech się produkują bo poza Aluteam nikt nigdzie ich nie przyjmie . Pozdrawiam i żałuję że parę lat tam tyrałem tak jak wy . Teraz z chęcią i uśmiechem do pracy jeżdżę a pieniądze te same i zero stresu !!!
Z 2016-07-31 18:00
Wy tu się kłócicie i wyzywacie a ja w piątek na nocnej zmianie flaszeczkę 0,2 l sobie rozpracowałem i dwa piwa. W kiblu na piętrze , potrzebowałem na to 10 min. Nawet nikt się nie pokapował .
Ryh 2016-08-07 16:22
Nie masz się kolego czym chwalić . Na nocnej zmianie to wiele osób pije wódkę lub piwo. Ja prawie zawsze piwko pije jak mam nockę :) Cwaniaku napij się wódki na pierwszej zmianie i zobaczymy czy nikt nie wyczuje ?
Ksenofob 2016-08-08 16:42
No nieudacznicy czas wypłat nastał. Znowu będziecie płakać jak co miesiąc i mówić że będziecie się zwalniać? no pochwalcie się swoimi groszami haha
Kontroler 2016-08-18 17:23
nie ma komu robić a dyrekcja udaje że tego nie widać, problemu nie ma - damy wam 10ciu chłopa postoją popatrzą na robotę, no bo skąd mają to umieć robić .
?????? 2016-08-31 18:21
Co Ty kontroler za głupoty wypisujesz . Ludzi jest do pracy multum . Kobiety , Ukrainy ......... czego płaczesz :) Zaraz ze 30 uchodźców z Syrii przyjmą ..... tak że chętni są . Pochodzą po zakładzie z rękami w kieszeni, popatrzą się, pogadają , w kiblu na fajeczce poplotkują ,coś ukradną ale w pracy będą i ...... ludzie są do pracy chętni .......
Inny niz wszyscy 2016-09-07 22:29
jak tam pan GP jakie opinie na jego temat
qqry 2016-10-06 22:05
Czytam Wasze komentarze. Z ciekawości, bo firma z Białej. No i cieszę się, że tam nie pracuję. Każdy jadem, jak nie w pracodawcę to to w poprzedniego komentatora.
Ex 2016-10-08 09:05
To była normalna firma do czasu wprowadzenia norm wydajnościowych.Później było coraz gorzej.Niewiele więcej wyjeźdżało towaru ale był jakościowo kiepski pomimo kontroli.Stres,pośpiech,mobbing,wyzwiska przyniosły rezultaty -kilka osób którym się jeszcze chciało ciągnęły to jakoś ale 90%załogi robiło na zasadzie jak Bóg Kubie tak pracownicy Aluteamu kierownictwu i właścicielom.Pozdrawiam.
P.S. Jak się pracuje bez Kierownika Grzegorza?
2
XXX 2016-10-09 13:11
Wydajność zakładowa Aluteam jest w granicach 90- 95 % więc całkiem nieźle . Nie ma zakładów produkcyjnych czy montażowych w , których wydajność zakładowa byłaby 100% i więcej . Średnia wydajność zakładów jest w granicach 80%. W Aluteam wydajność zaniżają kobiety gdyż średnio wyrabiają około 40 % - 50 % normy. Ale nie jestem przeciwny pracy kobiet , dodam jeszcze , że powinno ich więcej pracować .
anymous 2016-10-28 15:09
kobiety w tym zakładzie to kpina każda pracująca tam niewiasta nie ma za grosz ambicji i szacunku do siebie bo zamiast znaleźć pracę odpowiadającą jej oczekiwaniami to idą pracować jako robole roku. wstyd kobiety i hańba!
1
wadek 2016-10-29 13:45
Pracuj sam uczciwie pracować a nie stoisz i patrzysz jak ktoś pracuje.Takich jest dużo jak ty.
1
buleczka 2016-10-29 20:56
Stanmy wszyscy razem
2
Młody 2016-11-02 18:08
Pracuj uczciwie :) :) :) Tam u was się nie pracuje tylko tyra jak niewolnicy :) Jakieś normy kto ma ile wyrobić :) Pracowałem u was na wakacje. Nie miałem źle bo miałem wszystko gdzieś i robiłem co mi kazano a raczej pałętałem się a nie pracowałem . Ważne że kaska była za te pałętanie się. Ale wy wszyscy to jak w jakimś amoku, szoku , jak niewolnicy tam rypaliście. Nawet nie mieliście czasu kawy wypić w spokojności przez 20 min.., pogadać przy kawce :) Tylko piliście i dalej robiliście. Podejrzewam że Polacy pracujący u Niemca przy zbiorach tak nie zasuwają jak wy . Wy nie pracujecie wy tyracie i do tego jesteście obsra*i ze strachu. Nic dziwnego że już przez was cała Biała i okolica się przewinęła i większość sama rezygnowała po jakimś czasie. A teraz mało kto chce już tam pracować. Ludzie miejcie troszeczkę godności do siebie i pracujcie a nie tyracie. W zeszłe wakacje pracowałem na budowie i chłopacy tam pracujący mieli taki luzik że aż sam się dziwiłem. W te wakacje też bym tam pracował ale nie miałem jak dojechać. Miejcie szacunek do siebie .
ja 2016-11-05 17:07
anymous kpiną to ty jesteś a nie kobiety. a może komuś zależy na pracy jakiej kolwiek i może komuś odpowiada taka praca co.
Kolokalkokalo 2016-11-06 03:02
Każdy pracodawca stawia na " JAKOŚĆ " A w Aluteam jak zwykle odwrotnie , wszystko od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] strony. Stawia się na " ILOŚĆ" Powymyślali jakieś normy i czasy ..... nie ważne , że wykonujesz gównianą robotę to liczy się ile zrobiłeś . Jakoś nie ma znaczenia. Zamiast poobniżać czasy i postawić na jakoś ..... oni dalej wymagają aby jak najwięcej gównianego towaru wyjechało. Ktoś znający język niemiecki powinien poinformować Schneidera jak tu się pracuje . Dlatego tyle reklamacji bo ludzie w pośpiechu pracują, jakieś durne normy i wydajność powymyślali .
2
B....... 2016-11-07 12:34
Co wy chcecie od tych kobiet ? Co z tego że mniej wyrabiają ? Co wy ze swoich pieniędzy im płacicie , co wam z portfela zabierają jak ktoś mniej wyrobi ? Każdy chce , pracować , każdy chce żyć . Ciężko w naszym regionie o pracę i nie ma co się dziwić że kobiety pracują u nas. Zawistne Polaczki !!!
Anonim 2016-11-11 09:51
To teraz jak ktoś sobie nie radzi to przenoszą na Logistykę :) :) :) :) No tak ....... zamiast na dachach zasuwać można sobie pospacerować jako Logistyk....... .
8
Lyyyyyyyyyder 2016-11-19 19:04
No nie nadaje się nawet do logistyki . Kosze wynosić powinien :)
4
Mario papa 2016-11-20 18:42
Tyle ludzi przewinęło się przez jego ręce i miał czelność mówić że nie nadają się do pracy . Powiem tak raz na wozie raz pod wozem ja bym go wywalił bez chwili wachania tyle z jego pożytku w firmie .
3
Hej !!!!!!!!!!!!! 2016-11-24 07:18
Co on mógł gadać czy ktoś się nie nadaje czy się nadaje jak on sam zielonego pojęcia o pracy nie miał . Nie wiem kto takiego bar..... na brygadzistę awansował . Zaraz i z logistyki poleci bo nawydziwia i narobi głupot jak ostatnio i tak jak za starych dobrych czasów . Powinien latać ze szczotą i parking zamiatać , cieciówkę na mokro zmywać i dla ciecia buty pastować w cieciówce do tego to się ten pożal się boże " nadaje a nie do logistyki . Hej !!!!!!!!!!!!!!!
3
Riki 2016-12-09 12:18
A co tam tak gorąco u Niemca ze cala dyrekcja poleciała na debaty ? :)
J....... 2016-12-24 17:35
Ten wasz logistyk , który przyszedł na naszą zmianę to nic nie umie . Niech wraca do zmiany B lub C . Lub niech jeździ na reklamacje i partoli te reklamacje i niech jeszcze raz jeździ i sam po sobie poprawia. Kto go tyle lat trzymał w Aluteam ? Może na ścianach pracować ale o logistyce nie ma pojęcia i brygadzistą też był marnym , bardzo marnym . Na ściany go przenieść do zbierania kleju .
4
Adam 2017-01-03 19:45
Ile w tam zarabiacie jeden pisze ze 1400 to max a drugi ok.3000 zl wezmie. Chcialbym pracowac w alutimie i co tam robicie panie i panowie. Na jakim dziale najlepiej robic.Tylko tak na serio
Światowid 2017-01-10 20:17
Nie szkoda Ci zdrowia i chcesz zarobić to lakiernia. Na załadunku praca i kasa też jest ok. Najgorzej ściany i dachy. Pozostałe działy podobnie. Tak było 1,5 roku temu jak jest teraz nie wiem, ale wątpię to że coś się tam zmieniło w tym aspekcie.
Darek K 2017-01-11 12:26
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Wydajność jest zbiorowa więc tylko stawka i liczba godzin decyduje o wysokości zarobków.
V. vOLF 2017-01-15 02:12
Wy tu się napinacie i kłócicie . Śmiejecie się ze sło..... z logistyki ale powiem wam że słoi....tylko do logistyki się nadaje . Na logistyce nie spartoli nic a na produkcji wszystko partolił . Pamiętam jak był brygadziurą i nie mógł się zgrać z innymi działami produkcji. Niech lepiej już sobie siedzi na tej logistyce i niech nie psuje nerwów innym!
1
gienia 2017-01-15 19:12
Narazie Dark zabiera premie z jednego tygodnia ciekawe od kiedy będzie zabierał za dwa. I tak po waszej podwyzce nici :) o sloiku to tak chodził wilk razy kilka i wywalili wilka.
2
Muzyk 2017-01-29 14:00
Do logistyki jak widać Lider też się nie nadaje he he he he he :) A miał być szefem wszystkich logistyków, Super logistykiem he he he he he . Teraz czas na kolejny awans dla Lidera czyli przeniesienie na dział wynoszenia i sortowania śmieci he he he he he . Może tam sobie wreszcie poradzi i nie trzeba go będzie przenosić na łatwiejszy dział he he he he .
1
Jacek 2017-01-30 20:07
Jak wyglądają zarobki na magazynie/załadunkach/rozładunkach? Chodzi mi o stawki magazynierów lub zwykłych operatorów wózków widłowych.
czokos 2017-02-01 20:51
O magazynie zapomnij tam są zaufani ludzie a stawka europejska 11.80 zł /godz brutto
Michał 2017-02-04 01:32
Ile można u was zarobić ? Słyszałem , że jest ciężko i tylko nieliczni zostają ale można nawet wyciągnąć 5 tys. zł . Umiem coś tam kręcić i borować wiertarką . Okna w domu montowałem i pracowałem na budowie i wkręcałem wkręty i też wierciłem dziury w oknach więc coś umiem. Nie muszę aż 5 tys . zarabiać ale z 4 tys na czysto mogę spróbować u was pracować . Jest taka szansa aby tyle zarobić . Dodam że nie piję i nawet umiem tapetę kleić bo w domu kleiłem. Umiem też trochę majsterkować i umiem kręcić gwinty w płycie gipsowej a w plastiku też . To ile można u was zarobić ? Gdzie mam się zgłosić aby pracować ? I ile płacą ? Mogę też być szefem lub mistrzem albo brygadzistą bo umiem wiercić a u was to się wierci chyba ? A jak zrobię kurs widlaka to i mogę im jeździć i coś tam przewozić . Czy jak się u was zatrudnię to wasz firma zasponsoruje mi kurs na widlaka czy sami kierujecie ludzi za darmo na taki kurs?
chmura 2017-02-05 14:22
Praca normalna, nie jest źle, ale atmosfera czasem nie do wytrzymania, nie da się skupić na pracy przez paru rasowych chamów i cwaniaków. Przez nich cała firma cierpi a ludzie zwalniają się bo tego nie wytrzymują. Dyrekcja powinna się temu przyjrzeć i ich wywalić. Nie wiem jak w dzisiejszych czasach w zdawałoby się dużej firmie można tolerować takie zachowania.
Darek K 2017-02-07 07:27
Kto Ci tak powiedział że 5 można zarobić? Może i można ale jak przyjdzięsz 30 dni w miesiącu na lakiernię. Chociaż nie wiem czy dalej tam tak jest. Młody to zarobi niewiele ponad najniższą krajową chyba że w sobotę pozwolą przyjść bo o niedzieli to zapomnij. Kursy są i nawet na koszt firmy ale jak się sam zwolnisz to zwracasz koszta.
adam 2017-02-07 18:15
a co na lakierni jest tak zle? I co tam się robi? oraz czy dużo jest chętnych i jaka jest stawka?
...... 2017-02-10 11:57
Tak sobie jest . Kiedyś było lepiej . Już tam nie pracuję więc mogę się obiektywnie wypowiedzieć . Przepracowałem tam 11 lat , sam się zwolniłem bo znalazłem lepszą pracę. Co do atmosfery .... jest kilku lizusów brygadzistów , którzy chcą na maxa się podlizać i wyrobić normę . Są też tacy , którzy mają to gdzieś i i takich się lubi . Kolego na lakiernię się nie dostaniesz ale to lepiej bo płuca będziesz miał.:) Lakiernia zarabia więcej ale mają płuca gorzej skażone niż palacze z 40 letnim stażem. Piszę o ścianach bo tam pracowałem , jeden drugiego pod.....la . Nie ma zgrania dlatego tak słabą normę mają hehehe.
Palacz nałogowiec 2017-02-20 12:09
Ciekawe kiedy zrobią legalną palarnie papierosów. Już wszyscy mają dość tego chowania się po kiblach i palenia fajek w smrodzie jak ktoś obok odchody oddaje. Lub chowania się na lakierni i tam w kącie palenia. Na nocnej zmianie to jest jeszcze ok , można gdzieś się zabunkrować i palić do bólu , nawet piwko i wódeczkę widziałem jak pili pod tego papieroska. Ale na pierwszej zmianie to masakra nie ma jak legalnie zapalić a o piciu piwa lub wódeczki już nie wspomnę. Nie popieram picia w pracy , ja nie piję , niech sobie piją na nocnych zmianach ile chcą ale palarnię powinni zrobić lub pozwolić legalnie palić na hali . Jestem nałogowcem i co 30 min. muszę zapalić papieroska a nie chcę mi się do kibla chodzić bo to daleko i nogi bolą tak co 30 min. dreptać w tą i z powrotem.
1
Kocanka 2017-02-23 12:29
Kup se landrynki to zamiast palić zrobisz wydajność
Zostaw swoją opinię o Aluteam Polska sp.z.o.o - Biała Podlaska
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Aluteam Polska sp.z.o.o