brak logo

Audio SAT Sp. z o. o

Poznań

Opinie o Audio SAT Sp. z o. o

natalia 2015-07-22 08:15
Zgadzam się z przedmówcą. Byłam na rozmowie rekrutacyjnej w zeszłym tygodniu. Po wysłaniu aplikacji otrzymałam telefon z kadr z informacją o chęci zaproszenia do firmy na dniach. Po przyjściu pani z kadr przywitała mnie, opowiedziała o firmie, o tym jak będzie wyglądać rozmowa, podpowiedziała na co zwracać uwagę i zaprowadziła na spotkanie z kierownikiem produkcji. Wszystko było jasne: forma zatrudnienia, zarobki i wykonywane zadania. Teraz czekam na odpowiedź jak poszły mi testy manualne i rozmowa:)
1
kinga 2015-08-05 18:17
właśnie poszukują przez agencję pracy Randstad specjalisty ds. marketingu z praktyczną znajomością programów graficznych...to ogłoszenie pojawia się od maja...2 rok z rzędu. Już kilku marketingowców opowiadało mi historię o rekrutacji na to stanowisko, wymagania nieadekwatne do propozycji wynagrodzenia i ogłoszenie ciągle to samo. Duża rotacja jak na marketingowca. Zakres obowiązków na 2 stanowiska. Podziękowałam pani z Randstad za udział w tej rekrutacji, szkoda czasu.
1
kinga 2015-11-17 12:28
Ostrzegam, po raz kolejny w ciągu roku to samo ogłoszenie!


Randstad Polska jest wiodącą na polskim rynku agencją doradztwa personalnego i pracy tymczasowej.

Dla naszego klienta, lidera z branży elektronicznej, poszukujemy osoby na stanowisko

pracownik działu marketingu

Nr ref.: 34523
Praca tymczasowa
Lokalizacja: Poznań




Zakres obowiązków:
•realizacja zadań marketingowych w ramach określonego budżetu wraz z kontrolą wydatków
•dbanie o utrzymanie indywidualnej tożsamości marki
•graficzne opracowywanie materiałów marketingowych
•przygotowywanie i organizacja spotkań, szkoleń, sympozjów, prezentacji i stoisk
•wykonywanie bieżących tłumaczeń materiałów marketingowych


Oczekiwania:



•co najmniej dobra znajomość programów graficznych InDesign i Photoshop (warunek konieczny)
•bardzo dobra znajomość pakietu Office
• bardzo dobra znajomość języka angielskiego w mowie i w piśmie (B2/C1)
• wykształcenie wyższe – preferowane kierunkowe.
•mile widziane co najmniej roczne doświadczenie w pracy w Dziale Marketingu i znajomość zasad modelu B2B
•kreatywność i komunikatywność
•umiejętność i chęć szybkiego uczenia się
•umiejętność pracy pod presją czasu
•duże zaangażowanie i odpowiedzialność
•śmiałe podejście do nowych wyzwań
•prawo jazdy kat. B


Oferta:
•zatrudnienie na podstawie umowy o prace tymczasową
•pełen etat
•po okresie zatrudnienia przez APT możliwość bezpośredniego zatrudnienia u naszego klienta
•praca w międzynarodowej firmie
•bardzo dobre warunki zatrudnienia


Viki 2015-11-17 21:57
Nie wiem kim jest Kinga, która ostrzega przed rekrutacją na stanowisko do działu marketingu - jak sadzę mniemać nie spełniła Pani oczekiwań, albo słabo wypadła na rozmowie.. Prawdą jest to, że ogłoszenie pojawia się kolejny raz, ponieważ druga dziewczyna z działu zaszła w ciążę - więc dziwne wcale to nie jest... Zespół jest młody, więc takie rzeczy jak ciąże się zdarzają..
1
kinga 2015-11-21 22:21
Tak zgadzam się że takie rzeczy się zdarzają, zdarzają się też urlopy, czas kiedy jest więcej pracy. Tylko takie sytuacje rozwiązuje się w inny sposób, nie rekrutując pracowników poprzez agencje pracy za prawie najniższa krajową i wymieniając ich co 3 miesiące. Zostałam właśnie z tych powodów ostrzeżona przed tym stanowiskiem i robię to dalej. Mam pracę, ale śledzę ogłoszenia tak jak większość pracowników w dzisiejszych czasach.
Qwerty 2015-11-22 17:50
Jak masz prace to siedź cicho. Nikt Ci nie karze tu pracować.
Jan Nowak 2015-12-19 17:39
Od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem opisania sytuacji w Audio SAT/Sivantosie. Biura v.s produkcja. Z jednej strony piękne przestronne gabinety zz wentylacją i klimatyzacją, gdzie w sierpniu niektórzy narzekali, że im za zimno z drugiej strony hala produkcyjna (hałas od szlifierek a produkujemy aparaty słuchowe); w sierpniu temperatura 28-30 stopni. OBOWIĄZEK fartuchów, wszystko się lepiło! całe szczęście, że ktoś miał jaja i pozwolił nosić słuchawki - pewnie Niemcy. Jak to jest, że w firmie, gdzie słyszymy na spotkaniach kwartalnych jak to jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i mamy najlepsze wyniki pod słońcem, atmosfera jest nędzna? Dla przypomnienia w tym roku odeszli (oficjalnie mając lepsze warunki): dwóch z IT, dwóch z logistyki, kieras, kilku z produkcji a około 30% osób szuka nowej pracy???? To co robią z tą firmą ("PJM" zwykła księgowa pełniąca obowiązki dyrektora finansowego i sprzedawca kurczowo trzymający się stołka - szumnie nazywanymi zarządem) woła o pomstę do nieba. Co jest na produkcji? Dwóch bezjajecznych (albo jedno-jajeczni) i nowi TL-za wszelką cenę starający się wykazać. Też szukam pracy i szczerze odradzam zatrudnienie się tam.
6
Jan Nowak 2015-12-20 13:31
Nie chodzi o to, żeby robić syf. Chodzi o to, żeby zaprotestować przeciwko takim praktykom. Co z tego ze firma dostanie karę- bez sensu. Problem w tym, żeby PJM (finansowa) zaczęła działać i grać w zespole a nie rozbudowywać dwór i podkopywać pozycje bądź co bądź jeszcze prezesa.
3
Ja 2015-12-22 11:46
Za to ja pracuje w firmie Sivantos od kilku miesięcy i nieprzerwanie spotykam się z życzliwością, profesjonalizmem i miłą atmosferą. Jak w każdej firmie zdarzają się lepsze i gorsze dni. Warunki pracy, jak na firmę produkcyjna są ok, charakter pracy bardziej laboratoryjny, a sama praca z całą pewnością nie fizyczna. Może na hali produkcyjnej nie jest super cicho, ale nie ma na co narzekać. Malkontentow zapraszam do zapoznania się ze specyfika pracy na produkcji, gdzie stoi kilkanaście pras albo wtryskarki..., a poziom hałasu przekroczony jest kilkakrotnie. Warunki płacowe tez niczego sobie, jak już opanuje się sztukę budowania aparatów, co zajmuje około 7 miesięcy, z miesięcznej premii można wyciągnąć druga wypłatę. Ja takiej spodziewam się już z początkiem nowego roku. Ludzie na produkcji spoko, administracyjni pracownicy tez. Zarząd profesjonalny, nie ma się do czego przyczepić. Gorąco polecam tu pracę. Wiecznie niezadowolonym, wypisującycm głupoty i nieprawdę o pracodawcach życzę chwili refleksji w nadchodzące Święta i powodzenia w poszukiwaniu pracy.
3
Jan Nowak 2015-12-22 19:22
Kolejna porcja informacji. PJM (księgowa pełniąca obowiązki Dyrektor Finansowej tzw CFO) już podporządkowała sobie wszystko (nie wspominam o dworze "klakierów"). Odpowiada za IT, contorling, księgowość, BHP, HR, no i ma pod sobą największego wazel... niejakiego facility specialist (może już facility manager:-). Niby pomaga szefowi w ogarnąć sprzedaż, bo kierownik sprzedaży słabo zna angielski (to zadziwijające jak kierownik sprzedaży może nie znać języka w międzynarodowej korporacji, całe szczęście, że ma ogarniętą asystentkę!!!), no ale wychodzi na to, że sprzedaż i marketing też powoli przejmuje. Logistyka i produkcja - będzie ktoś z zewnątrz, korporacja oceniła, że PJM nie jest w stanie tego ogarnąć (a skończyła MBA), całe szczęście. Czyli Prezesowi zostaje TYLKO compliance/Risk - to chyba mało... Dlatego pisałam wcześniej, że podkopuje pozycję Prezesa. PJM zachowuje się jak niejaki Mieczysław Wachowski, który mówił: "Kto nie z Mieciem, tego zmieciem". Październik 2016 - kolejne zmiany.
@ ja - gratuluję świetnego samopoczucia.
Pozdrawiam i życzę również Wesołych Świąt i z nadzieją czekam na 2016, kiedy wreszcie na produkcji i w logistyce będzie NORMALNIE :-)
9
dziki 2016-01-05 09:35
z tego co widac żale ida na jedna osobe a nie na pracownikow. ludzie tworza firme, ludzie a nie maszyny czy budynki.a tu jedna + inne pod nia piszczace. porzadna firma to to bedzie jak sie zmienia warunki na hali bo zimno i glosno i jak panienstwo na gorze dostanie kopa. kieras jaki byl taki byl ale trzymal to wszystko na dole w reku. teraz to zenada jest. ktos pisal ze EDC bedzie, juz rekrutuja do logistyki...a piszacych ze to porzadna firma jest zapraszam na hale i do biurowca, tam wieje zgroza i smutkiem.... az czlowiek ma stracha do kadr chodzic.
3
Pozytywna 2016-01-05 21:10
Było zorganizowane bardzo fajne spotkanie z dzieciakami i wręczenie kart podarunkowych. Ponadto pracownicy dostali ekstra kasę na Święta.
1
Facility 2016-01-07 20:10
Nikt nie może mnie urazić,
ponieważ wiem, że to co
ktoś mówi albo myśli
na mój temat
nie jest dowodem na to
jaki ja jestem,
a jedynie na to,
w jakim stanie jest
umysł i dusza
tej osoby :)
pozdrowienia dla Janka Nowaka
1
Nie taki diabeł straszny... 2016-01-08 23:41
Obserwuję to forum od jakiegoś czasu, więc dodam i swoją opinię.

Dość ciekawa sprawa. Na co dzień w tej firmie spotyka się wiele osób, którym wiecznie coś nie odpowiada, a pocieszają się klikając "F5" na Pracuj lub tworząc "kółka wzajemnego wsparcia". Dlaczego sprawa jest ciekawa? No cóż, te twarze widuję już od kilku dobrych lat. A więc co się dzieje? Koniec końców nie jest tak źle jak mówicie? Z powyższych opisów tego "jądra ciemności" można wywnioskować, że to nie problem znaleźć coś lepszego na rynku pracy. A może to rynek pracy Was nie chce? Hm...
A Ty, Janie Nowaku płci żeńskiej, co tak właściwie jeszcze robisz w tej firmie? ;)

[o produkcji]
A tak serio, praca jak to praca - zawsze znajdzie się coś do ponarzekania, ale ogólnie źle nie jest. Jak ktoś jest ambitny i posiada techniczny umysł to na pewno coś dla siebie tam znajdzie. Socjal całkiem spoko. Na pewno nie jest to praca dla osób, które nie wielbiących korporacji i otwartych przestrzeni z "motłochem". Na pewno też nie jest to praca dla każdego i może właśnie dlatego niektóry osoby nie mogą się z tym pogodzić, a ukojenie znajdują wypisując tutaj bzdury.
Sporo biurokracji, ale można się przyzwyczaić. Jak ktoś sumienny to może liczyć na stabilne zatrudnienie.
Atmosfera jest niezła, ale przy takiej ilości osób potrzeba czasu, aby oddzielić ziarno od plew ;)
3
Jan Nowak 2016-01-16 18:52
Facility - trochę ten twój 13-zgłoskowiec nie wyszedł... Jak chcesz dobrze reagować na uwagi - podpatrz co robi obecna władza :-)
Her - Ja też słyszałem, że w GOOGLE jest z.a.j. i spoko... ale my tu piszemy o tym co wiemy a nie o tym co znamy z opowieści. Poadrawiam
Nowy 2016-08-15 08:50
Witam. Dostałem propozycje pracy na produkcji. Czy po 3 miesiącach próbnego, przedłużają umowy. Szukam czegosc na stałe a nie na chwilę.Napiszcie coś bo nie wiem co robić.
1
Tom 2016-09-02 14:34
Zatrudnienie bezposrednio przez firme. Zadnych posrednikow. Umowa o prace.
1
mati540i@wp.pl 2016-09-25 10:38
Witam sklep super hiper polecam każdemu bardzo miła obsługa szybka dostawa a produkt polecam każdemu przy dostawie była u mnie rodzina i teściowa i mama chcą abym zamówiła im także ten produkt także polecam gorąco pozdrawiam Ania
3
dfgh 2016-09-25 11:08
@ mati540i@wp.pl - no to dobrze wiedzieć ze rzetelna firma
robol 2016-11-02 19:05
Jeśli wybiera się ktoś na produkcję to odradzam, nie są uczciwe warunki pracy, na produkcji są układy. Panuje nepotyzm, najlepsi pracownicy to rodzina i przyjaciele głowy produkcji... Zasady organizacji pracy są zmieniane z dnia na dzień co wybija z rytmu, i doprowadza do tego, że ciężko jest wyrobić normę. Stanowisko pracy również ciężko jest utrzymać, ciągle są zwolnienia, a ludzi na produkcji brakuje. Stale nadgodziny i obowiązkowe soboty, nawet inspekcja pracy nic nie pomogła w tej kwestii
269
gandzi 2016-11-08 19:42
dobrze mowisz, widac to tez po ilosci polubien tej wypowiedzi:) jedno co moge powiedziec, to to ze ta firma to maly trybik w rekach azjatow i cokowiek by sie nie dzialo to bede zwijac interes i to szybko. Chiny moga wszystko! Ci nowi ktorzy sie pojawili nie sa tu w nagrode ale maja misje do wypelnienia. "zarzad" sterowany zdalnie i rozkazami z gory. Nie polecam!
249
ona 2016-12-15 12:59
Jak wyglądają testy manualne? Na czym polegają?
1
Ja 2017-01-13 10:24
A na produkcje jakie wymagaja wykształcenie?
zew 2017-01-16 16:37
Witam.
Od jakiegoś czasu widuję stale "wiszące" ogłoszenia o pracy dla technika oraz kontrolera jakości. Byłbym wdzięczny za odpowiedź na kilka nurtujących mnie pytań:
1) Czy faktycznie jest takie zapotrzebowanie czy też po prostu firma szuka potencjalnych pracowników "w razie W"?
2) Co właściwie należy umieć bo wymogi są bardzo płytkie i ogólne a jak rozumiem i tak jest pewien okres przeszkolenia. Czy trzeba mieć wykształcenie w zakresie elektroniki ? Czy wymagane jest doświadczenie (nie ma o tym mowy w ogłoszeniu)?
3) Czy faktycznie po okresie próbnym można zarobić 4000 bruttu czy też to tylko pic na wodę podany w ogłoszeniu?
4) Co lepsze? Kontroler jakości czy technik budowy aparatów?
Zawiedziony pracownik 2017-01-17 16:13
Było fantastycznie, ale odkąd wprowadzili "dobrą zmianę" wszystko się posypało. Premia jest od 100% produktywności, ale nawet starzy wyjadacze jej już nie wyrabiają gdyż wymogi wzrosły drastycznie. A nawet jeśli by dali rade, to ciągła dezorganizacja i chaos to uniemożliwia. A sama podstawa to 2600 brutto.... Ale jak ktoś chce to miejsca są i będzie więcej gdyż ludzie już szukają nowej pracy.
144
maciuś 2017-01-19 15:13
Mam pytanie a ta podstawa to 2600 brutto to jest na 1/2 etatu??ktoś wcześniej wspominał o 4000brutto? jak to jest że ciągle szukają pracowników aż taka tam jest rotacja?
10
nick 2017-01-20 05:18
Nikt nie ma tam wypłaty 4000, to jest bajka, bo ludzi nie mogą złapać do pracy. Na początek masz 1800 na rękę. Jak zrobisz od 47apartow w wzwyż to dostajesz premię, ale to jest wręcz nie możliwe dla większości osób, nawet starych pracowników (na produkcji są nowe zasady). Jak w ciągu okresu próbnego nie osiągniesz ich celu, to zwalniają. Szkoda nerwó, bo praca bardzo stresująca.
138
aparat_sluchowy 2017-01-20 10:25
przeczytaj posty @robola i @gandzi tam masz wszystko i liczba polubien tych postow- to 70% ludzi na produkcji mowi wszystko.
127
BobOne 2017-01-26 17:18
Witam
Mam takie pytanie a w zasadzie dwa

1) Czy atmosfera jest taka beznadziejna?
2) Czy po okresie próbnym jest możliwość wyciagnoecia 2500 na rękę czy ciężko jest tyle zarobić?
1
brzoza 2017-01-26 21:01
atmosferę tworzą pracownicy i kadra zarządzająca. Tych pierwszych można podzielić na grupy, są tacy co mają wyje.... i akceptują warunki, są tacy co się boją podnieść czoło i są tacy co im się nóż w kieszeni otwiera na nieudolność i kombinacje kadry zarządzającej. Z kolei kadra zarządzająca również się dzieli, na tych co próbują zrewolucjonizować cały system jak i tych co kreują państwo w państwie. Praca sama w sobie nie jest zła, jeśli ktoś ma predyspozycje manualne, umie znieść ciągły nacisk nigdy nie kończącej się fali nadgodzin i mocne nerwy żeby to wszystko połączyć to polecam tą pracę bo pracuje się dość przyjemnie, ludzie mili jednak żeby nie było tak kolorowo to od stołków wyżej zaczyna się zabawa. Nie masz kumpla, rodziny, albo nie wiadomo kogo w tej firmie to garba się dorobisz a raczej firma się dorobi na Twoim garbie. Straszne lewactwo. 2500 na rękę? Po "dobrej zmianie" ludzie pracujący baaardzo długo tyle nie zarobią. Nowi, Ci którym się udaje, podkładają kłody tym starszym bo się nie liczą z nikim tylko ze swoim zarobkiem. Ciągła zmiana, zmiana, zmiana a wszystko kosztem pracowników. szkoda tylko, że nikt o nich nie myśli, a przecież firma i wynik to ludzie, prawda?
141
aaa 2017-01-28 18:40
Nie polecam pracy w Sivantos. Oferowane wynagrodzenie w ogłoszeniu kompletnie nie pokrywa się z tym co otrzymuję pracownik! Gigantyczna rotacja 90% załogi szuka nowej pracy, brak jakiegokolwiek szacunku. Ta firma nie potrzebuje specjalistów tylko taniej siły roboczej.
133
anonimowy1 2017-02-07 00:11
W skrócie: ...od czasu kiedy firma zmieniła siedzibę idzie coraz gorzej... aktualnie hala produkcyjna jest przebudowywana po raz trzeci, na wzór chińskiej produkcji taśmowej. Naprawa aparatu na serwisie czy budowa nowego na produkcji została rozczłonkowana na kilka etapów a zatem kilka osób. Drastycznie zmalały czasy na te etapowe czynności. W zasadzie są to czasy dla maszyny a nie człowieka... Część załogi już odeszła, część pisze CV, część czeka z nadzieją na lepsze zmiany. Dużo nowych twarzy - ale po zorientowaniu się w sytuacji szybko znikają. Nowe zmiany najboleśniej odczuł serwis, tonie w niezrealizowanych naprawach. Kierownik serwisu M.W. oficjalnie jest na urlopie a nieoficjalnie to już go nie ma - na marginesie ciekawa osobowość, która nie wniosła nic - jedyny szacunek to za czas utrzymania się na swoim stanowisku.
Na jednym ze spotkań z załogą na którym przedstawiono plan zmian pan P.L. powiedział że firma jest jak żywy organizm... - TAK, tylko czy aby nie podłączyliście właśnie do niego kroplówki z wirusem...
122
polmnb 2017-03-20 12:01
Nadal jest tak źle? Bo widzę że oferują 3400-4900 brutto. To prawda?
1
Kontrahent 2017-03-23 11:17
Kasują opinie !!!!!!
11
Fenix 2017-05-11 18:05
Wieczne nadgodziny i obowiazkowe soboty. Z dniem urlopu problem. Zadnych nadgodzin nie mozna wymienic na wolne. Jednym slowem mowiac praca 6dni w tygodniu po 9godzin... w soboty 8. Notoryczne zbywanie i oszukiwanie pracownikow przez przelozonych. Podsumowujac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ktory poszukuje taniej sily roboczej na zadadzie masz, rob i sie nie odzywaj. A kiedys byla to naprawde wspaniala firma. Zdecydowanie odradzam.
17
Steven 2017-05-13 12:33
Pracodawca pod kazdym wzgledem wzoruje sie na oddziale w Chinach. Gdyby nie polskie prawo, ktore i tak w tej firmie niewiele pomaga (firma w wielu kwestiach dziala na granicy prawa pracy ale jednak) pracownicy pewnie stali by sie niewolnikami. Jesli ktos kojarzy Amazon czy inne takie wytwory to to sie niczym nie rozni.
13
jarek 2017-05-21 23:00
jeden jest plus tej pracy : fajne tam macie dziewczyny :) pisze z zakladu ktory znajduje sie obok waszej hali a zajmujacy sie produkcja przekladni przemyslowych czyli firmy Nidec a nie tak dawno Lorey Somer .pozdrawiam


.
2
gosc 2017-05-25 21:03
Zatrudniają po znajomości, nie warto nawet iść na rozmowę i testy.....
5
Znajomy 2017-05-25 22:17
Tak może pisać tylko osoba, której testy nie poszły. "To świat jest zły, a nie ja ".
Wiele się zmieniło, ale zasady rekrutacji pozostały takie same ; jak ktoś przejawia umiejętności to pracę dostanie.
gosc 2017-05-28 16:28
Jak ktoś pójdzie to sam się przekona... z góry już wiadomo kogo zatrudnią
5
Poszukujaca 2017-06-29 18:24
Wyslalam cv z strony na email. Oddzwonili testy zdalam i zapraszaja do pracy. Nie mam znajomoscj tam zadnych
Niezdecydowana 2017-06-30 05:00
Chcialabym sie dowiedziec czy cos sie w tej firmiw zmienilo czy nadal jest tak jak opisujecie wyzej ?.
Szukam lepszej pracy niz mam obecnie (procz szefa chama i dzwigania jest spoko) i nie chcialabym trafic jeszcze gorzej a prace w silvatorze mialabym zaczac od poniedzialku
mantok 2017-06-30 19:04
rozpoczynaj śmiało, źle nie jest
1
[popiuy89 2017-07-14 16:18
Czy osoby niesłyszace tam pracują?
pracownik 2017-07-18 09:24
tak
jacek 2017-07-18 18:19
ale nie na wszystkich stanowiskach. Mogą pracować tylko na wybranych.
?? 2017-07-18 20:27
można tam pracować na produkcji z wadą wzroku?
Cieławiek 2017-07-18 22:31
Tak, jako czlonek zarzadu!
6
Julita 2017-07-24 09:53
@mantok widzę, że polecasz innym pracę w tej firmie. Możesz powiedzieć dlaczego? Jakie są plusy pracy u tego pracodawcy?
@?? @pracownik z informacji podanych na stronie internetowej firmy wynika, że osoby które są zainteresowane pracą w na stanowisku Technik Produkcji Aparatów Słuchowych powinny posiadać dobry wzrok (praca pod mikroskopem) oraz słuch. Ktoś z obecnych pracowników może powiedzieć coś więcej o pracy w tym dziale firmy?
mantok 2017-07-25 19:22
atmosfera nie jest zła a jeżeli wyrobisz normę to zarobki też w porządku, czego chcieć więcej? na produkcji tak jest, nie wiem jak logistyka, do której teraz zatrudniają dużo osób
Zostaw swoją opinię o Audio SAT Sp. z o. o - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Audio SAT Sp. z o. o