logo Tell Media Center Sp. z o.o.

Tell Media Center Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Tell Media Center Sp. z o.o.

nie gal anonim 2009-09-25 21:18:08
zapytajcie wujka google o call media - jest to, a raczej była poprzednia firma tego samego właściciela. Nie wypłacił wynagrodzeń !!
zz 2009-11-07 09:40:52
nie wypłacają wynagrodzeń to prawda
agnes 2009-11-20 15:38:36
bzdura, callmedia to owszem, nie wypłacało, a w tellmedia wszyscy pensje dostajemy regularnie i w terminie
agusia23 2010-01-05 13:05:22
Wiecie gdzie ta firma sie w ogole mieści?
thruuu 2010-02-09 13:07:31
Tell Media a Call Media to dwie rożne firmy i inni prezesi. Nie wiem skąd ktoś powiązał te dwie firmy. Chyba jakiś desperat, któremu w głowie mieszają się nazwy, które choć troszkę mają ze soba coś wspólnego.
jusi 2010-02-09 13:13:30
ludzie! za co wy chcecie pieniądze? Nikt wam nie wyplaci za siedzenie i nic nie robienie. Pracuje w TM Center już 4 misiąc. Dostaję pieniądze na co miesiąc. Kto pracuje ten zarabia, kto woli posiedzieć niech znajdzie sobie robotę w kiosku.
klick 2010-02-11 19:12:20
A ja pracuje w TM Center od grudnia i dostałam pieniądze w terminie, dokładnie tyle ile powinno być. Dodatkowo atmosfera jest świetna. Polecam wszystkim tę firmę z czystym sumieniem
tyranus 2010-02-15 20:36:49
jesli ktos mysli,ze call media i tellmedia to co innego ,znaczy jest idiota ktory nie potrafi czytac.wystarczy wejsc sobie w zakladke praca na ich stronie i staje sie oczywiste ze to jedno
bella 2010-02-16 19:04:32
niech mi ktoś powie jakie są tam zarobki w tell media??
anonim 2010-02-19 15:41:36
Firma Tell Media to jest to samo co Call Media zarzadzana przez tą samą osobę. Call Media obecnie przeniosla się na ul. Tarnogajską 18 i zmieniła nazwę na Tell Media. Przestańcie mydlić ludzią oczy że to jest inna i rzelna firma.
1
anonim 2010-03-04 19:09:20
Jakby była nierzetelna to bym tutaj nie pracował. A ponieważ pracuję to i zarabiam. I wypłacają mi za to wynagrodzenie a nie za siedzenie i zbijanie bąków.
anonim 2010-03-04 19:16:36
Ktoś kto tutaj nie pracował, a wysuwa opinie na podstawie skojarzeń dwóch nazw może być idiotą. Działalność owszem jest prowadzona przez (usunięte przez administratora) i na całe szczęście! Bo przynajmniej widać, że to działa. (usunięte przez administratora) porażką jest to, że Callmedia zszargało Jemu opinię.
kordzik 2010-03-11 01:47:25
Nie wiesz to się nie wypowiadaj. Callmedia nie miało kasy nawet na to, żeby zapłacić webmasterowi DT Studio za przygotowaną stronę www. Kamiński zapłacił z własnej kieszeni i jak odchodził ze spółki, to stronę internetową zabrał ze sobą i ją przerobił na Tellmedia.
anonim 2010-03-12 13:35:55
wypowiedzi o tym że tell media to dobra firma i płaci to na bank wypowiedzi prawej ręki albo nawet jego samego . Prawda jest taka że tą firmą rządzi tak naprawdę tzw Pani (usunięte przez administratora) która jak i sam Pan (usunięte przez administratora)nie ma pojęcia o zarządzaniu firmą. Wszystko ( umowy, godziny pracy rozliczenia itp) robia tak aby na ich wyszło a pracownika maja za nic. NIe płacą w terminie lecz płacą to się zgadza, ale za to tak wyliczają prowizję za sprzedaż ża zawsze ucinają ci kilkaset złotych a do danych aby to zweryfikować nie masz dostępu. Pierwszą pensję płacą dopiero po drugim miesiącu pracy a więc mają darmowa siłę roboczą. Jak zrezygnujesz to już zapomnij o odzyskaniu kasy no chyba że masz czas na polowanie na Pana (usunięte przez administratora).Jeżeli nie przyjdziesz do pracy to ucinają ci poprzednią dniówkę mimo że wtedy pracowałeś czyli padasz na dwa dni. Decyzję co do tego co robią ludzie zmieniają się z prędkością wiatru. Generalnie zarządzajem metodą kija!!!. Sami więc wyciągnijcie wnioski. Ja czekam do końca miesiąca aby ostatnią pensję odebrać i spadam. Nic więc dziwnego że ciagle potrzebują ludzi bo jak kogoś skuszą , omamią to i tak szybko ucieknie jak tylko zobaczy co jest grane. Pozdrawiam
gutek 2010-03-14 14:41:43
Dziecino, wypowiadasz się na forum, a nawet nie pracowałaś w tej firmie lub byłaś góra 1 dzień. Jeśli chodzi o firmę zasady są w niej bardzo przejrzyste:
- otrzymujesz stawkę 12 zł brutto (II zmiana)
- 8 zł brutto I zmiana
- 15 zł brutto – sobota
- premia za sukces (od 8,00 do 14,00 zł brutto)
- na początku umowa o dzieło (zawsze, brak umów zlecenia),
- połowa pracowników pracuje na umowę o pracę, wystarczy być efektywnym przez 2-3 miesiące (zazwyczaj 3)
- codziennie jest wywieszana liczba godzin przepracowanych każdego telemarketera z podziałem na przerwy, czasy zalogowania, rozmów itp.
- codziennie wywieszana jest liczba umów przez ciebie zrobionych (żebyś mógł znać swoje miejsce w firmie)
- na bieżąco otrzymujesz informację o rezygnacjach twoich klientów (umowa z rezygnacją do rączek podana) i możesz, a nawet musisz, do niech dzwonić, żeby ich odzyskać
- twoje rezygnacje są weryfikowane
- twoje umowy są weryfikowane pod kątem jakości
- po zakończonym miesiącu otrzymujesz informację, ile godzin przepracowałeś (wiesz już, ile ci zapłacą za podstawę godzinową)
- mniej więcej koło 10-go otrzymujesz info, ile umów podpisałeś (z rozbiciem na: rezygnacje i podpisy)
- koło 15-go otrzymujesz rachunek do podpisu
- są osoby, które dobrze pracując 6 godzin dziennie (druga zmiana) zarabiają około 2.000 - 2.200 zł brutto
- pracodawca organizuje konkursy (w tym momencie konkurs na wyjazd wakacyjny z osobą towarzyszącą)
- często są tzw. kursy jednodniowe: np. zwycięzca idzie do kina z osobą towarzyszącą lub otrzymuje gratyfikację pieniężną doliczoną do wynagrodzenia.
- aha, jest to chyba jedyna firma tego typu, która nie ograniczyła dostępu do Internetu swoim telemarketerom!!!  Masz swoje stanowisko i bez problemu możesz przeglądać Net (pracodawca, chodząc po Sali nie czuje ujmy z tego powodu, że daje do tego dostęp). Zapytajcie, czy w innym CC też tak jest??

Więc nie wypowiadaj się na temat tej firmy, bo od razu widać, że nie jesteś w nim biegła. Być może tobie nie jest lekko w tej firmie, to – tak jak piszesz – weź kasę i spadaj do innego call center; być może gdzie indziej docenią twój brak wiedzy i będą płacić za to, że jesteś i oddychasz powietrzem.

Firmie zależy na wyjątkowo dobrych telemarketerach, co jest tam podkreślane każdego dnia. Zarabia ten, kto sprzedaje, ponieważ taka jest specyfika firm tego typu. Nikt nie chce płacić ludziom za siedzenie w sprzedaży, ponieważ to przynosi stratę. Przecież to podstawa ekonomii. W firmach sprzedażowych się sprzedaje. Premie w tej firmie wahają się w granicach do 1.000 zł brutto.
Osobiście pracuję w niej od początku roku – i uważam, że warto. A że nie boję się kontaktu z klientem – sprzedaję i pracuje mi się dobrze.
taaaaa 2010-03-16 12:12:29
I znowu kolejny sfrustowany pracownik broniący firmy.... Pracowalismy i pracujemy juz dośc długo w tm center aby wiedzieć że zasady owszem są, ale one sobie a to się tam dzieje sobie... Zresztą gdyby firma była taka super to dlaczego ciągle szuka pracowników??? i to wypisując bzdety w ogłoszeniu??? aby tylko zyskać choć na miesiąc ludzi?? Fakt jest to branża rotująca ale w której max po 3 miesiącach ludzie uciekają do innych all center gdzie płacą 6 zł za godzine ale płaca!! dokładnie tyle na ile sobie zapracowałeś!!! a tu płaca zależy od tego ile szef ma kasy na wypłaty. Nie komentuje. A ogłaszanie na forum zmiany kto ile zarobił to poprostu niedopuszczalna sprawa która najpewniej posłuzyła trzem dowodzącym zapobiec buntowi. A dla zainteresowanych poszukajcie tell media na forum gazety wyborczej wszystko.
Cóż zyczę kieryjącym sukcesu w interesie chociaż na dłuższą metę cienko to widzimy.
hę??? 2010-03-19 15:38:00
ciekawe że ten broniący firmę na wszystkich forach gdzie ktoś negatywnie komentuje działanie Pana(usunięte przez administratora). i firmy tell media dodaje ten sam tekst hę??
anonim 2010-03-25 21:12:25
Proszę Państwa, oczywiście, że wypłacamy wynagrodzenia. Proszę pokazać skan wystawionego nam rachunku, za który rzekomo zalegamy z wypłatą, a my chętnie pokażemy skan z potwierdzeniem przelewu.
dfj 2010-11-24 17:55:35
Odradzam pracę w TM Center. Pracowałem tu jakiś czas, jednak podziękowałem. Co miesiąc przy rozliczeniu okazuje się, że wszystkim pracownikom nie policzono 10-20 umów do pensji, nie ma szansy weryfikacji tego, jedno wielkie zlewanie pracowników. Nie pasuje, to do widzenia. Szczerze - nie dajcie się nabrać na piękne słówka. Wypłaty są w terminie, ale obcięte jak cholera. (usunięte przez administratora)
anonim 2011-02-01 10:39:48
PRACOWAŁAM TAM 2 MIESIĄCE I W POPRZEDNIM MIESIĄCU DOSTAŁAM WYPŁATĘ ZAMIAST 28 GRUDNIA, TO PO SYLWESTRZE!! A W TYM MIESIĄCU DALEJ NIE MAM JEJ NA KONCIE I OCZYWIŚCIE W FIRMIE NIKT NIE ODPOWIADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


(usunięte przez administratora) NIE PRACUJCIE TAM!!!!!!!
bla 2011-02-18 17:14:51
Ile zarabia tzw" Kurier w tej firmie?
Dzieki za odp.
anonim 2011-02-25 21:41:39
Chyba zapłacili aby ta strona już nie pokazywała się pierwsza w wyszukiwarce, aby ludzie nie sprawdzili jaka to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] firma!!!! Zwalniają po 34 godzinach aby nie wypłacić ani grosza!!!!! bo płacą jak się przepracuje dopiero 35!!
anonim 2011-04-21 18:35:24
To trzeba było brać się do roboty, a nie siedzieć i czas nabijać na licznik.
hehe 2011-12-02 13:13:26
Ludzie nie dajcie się nabierać na to gówno, pytajcie skąd dzwonią. Nie od dziś wiadomo, że podszywają się pod TP. Naciągają w większości starszych ludzi, oferując obniżenie abonamentu telefonicznego, w rzeczywistości wiąże się to ze zmianą operatora telekomunikacyjnego. (usunięte przez administratora) reklamujcie to w urzędzie praw konsumenta! Trzeba z tymi krętaczami zrobić porządek.
Gościu 2013-06-13 10:37:15
Poszukują pracowników na stanowisko kuriera z własnym autem. Ktoś się orientuje jakie warunki? Ile można zarobić? Na czym dokładnie to polega? W jakich godzinach praca? itd??
anonim 2013-07-12 21:28:32
Naprawde na forum nie ma nikogo z Tell Media Center? Może ktoś w końcu napisze jak np. jest z grafikiem, chodzi o jego elastyczność, da się?
anonim35689 2014-02-19 19:36:28
media Center. żadnej opinii a szukają do pracy jako kuriera czy ktoś coś?
jenny 2014-04-08 09:53:47
Witaj, możemy złożyć pozew zbiorowy za niewypłacone wynagrodzenie, pisz m.k.a1@tlen.pl
gosc 2014-04-24 14:06:15
Zarobki adekwatne do zaangażowania, miła atmosfera. Wymagaja, ale naprawde można dobrze zarobić.
no name 2014-04-24 14:17:14
na forach zawsze sa negatywne opinie. wystawiaja je Ludzie, którym nie chce się pracować, myślą że beda dostawac kase za frajer , ha ha ha tak dobrze to jeszcze nie było. Studenciny przychodza do pracy i spodziewają sie gruszek na wierzbie za pierdzenie w fotel. żenada!
konsultant 2014-04-24 15:39:22
Cześć i czołem jestem konsultantem w firmie Power Media już od 2 lat moje wynagrodzenie w pierwszym miesiącu osiągnęło pułap 1350zł tylko dlatego że byłem nowym konsultantem i uczyłem się całej oferty rozmowy z klientami i struktury działania systemu co za tym idzie wszystko szło mi wolniej niż tak zwanym "rekinom sprzedaży" teraz moje wynagrodzenie w firmie waha się między 1800-2500zł co pozwala mi na godne życie we Wrocławiu. Jeżeli chodzi o atmosferę w pracy wszyscy są przyjaźnie nastawieni i chętnie pomagają, jest to głównie młody ambitny zespół który nie stara się rywalizować ze sobą a raczej zależy im na zawieraniu nowych znajomości. Jeżeli chodzi o Liderów chętnie służą pomocą, można na nich liczyć w pierwszych dniach pracy jak i później można podejść spytać jeżeli jest jakiś problem lub po prostu nam nie idzie bo się wypaliliśmy. Szkolenia są krótkie treściwe adekwatne do oferty jaką musimy znać siadając na stanowisku pracy. Owszem przerwy nie są płatne ale pokażcie mi drugą firmę we Wrocławiu w branży Call Center która płaci 12zł-15zł brutto za 1h przepracowaną. System pracy jest 6-7 godzinny wiec można spiąć tyłek i siedzieć i pracować przez 5,5-6,5 godzin pracy co za tym idzie nasze wynagrodzenie będzie w porządku (jak wspominałem nie narzekam). Do osoby która przepracowała rzekomo cały miesiąc w ciężkich męczarniach i zarobiła 500zł łatwo obliczyć 12 zł/h brutto, netto wychodzi 10zł 500zł/10zł to jest 50 przepracowanych godzin to chyba za bardzo się nie napracowałaś, nie licząc oczywiście premii sprzedażowej. Premia sprzedażowa waha się od 8-14 zł za każdą podpisaną umowę przez klienta dla porównania inna wielka firma która zatrudnia b.dużą ilość konsultantów płaci 7,5 netto za przepracowaną godzinę i od 2-6zł za umowę która zakończy się sukcesem czyli podpisaniem dokumentów przez klienta. Wynagrodzenie jest adekwatne do pracy jaką się wkłada ktoś tu dobrze napisał jak się nie podoba to TESCO na magazynie przyjmie wszystkich, pozdrawiam
dodać?
1
mikers 2015-02-18 08:59:42
Tellmedia to firma call center, która obecnie zatrudnia około 50 osób. Z tego co się dowiedziałem ze strony przeznaczonej dla studentów zaczynali od kilku osób i ciągle podnoszą swoją jakość. Druga kwestia jest taka, że skoro udało mi się ślad o nich znaleźć na stronie dla studentów to studenci są głównym narybkiem do tej pracy, dobrze rozumiem?
Sten 2016-05-15 12:56:40
Moim zdaniem jeśli chodzi o Tell Media Center Sp. z o.o. to jest lepiej niż kiedykolwiek, zwłaszcza że ida dobre podwyżki i cała sprawa się rozwija, konsultanci nie mają tak bardzo złe, to jest słuchawka, ale za to na fajnym poziomie, więc polecam wam
Zostaw swoją opinię o Tell Media Center Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tell Media Center Sp. z o.o.