Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon"

Pracowałeś w firmie Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon" i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Robotnik - 2015-08-14 14:35:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ok 13-15brutto, zależy na jakie stanowisko, ślusarz czy spawacz,
ale i tak brakuje chętnych :) Niby od 1 października ma być podwyżka ok 8% do stawki czyli ok 1,10-1,30 brutto do stawki.
zdjecie uzytkownika
Zimi - 2015-08-18 12:24:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie slyszalem ze sie poprawlo w Wagonie?, miala byc likwidacja a jest rozwoj?! i wyplaty na czas? Tylko ukraincow nie wpuszczac...
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-08-23 19:16:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trochę poprawiło. Na razie wypłata na czas od sierpnia wraca niby premia.
Ukraińcy znów pracują, bo mało Polaków sie zatrudnia, a brakuje ludzi do pracy, bo dużo osób się zwolniło przez ostatnie 9miesięcy :)
zdjecie uzytkownika
Plusk - 2015-09-04 12:44:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@pracownik to bardzo fajnie, że firma wychodzi na prostą no i że zaczyna traktować lepiej pracowników. Skoro wypłaty wróciły powiedzmy "na swoje miejsce" i są wypłacane na czas- to tylko się cieszyć. To jednak duży krok w dobrą stronę i fajnie, że też zastanawiają się nad premiami dla pracowników. :)
zdjecie uzytkownika
Zimi - 2015-09-23 14:23:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie co tam nowego w Wagonie? kasa jest na czas? przyjmują do roboty? zamówienia są?slyszalem ze na Trako w Gdansku sie wystawiają!?
zdjecie uzytkownika
Robotnik - 2015-09-23 21:36:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kasa jest na czas od 3 miesięcy. Przyjęcia nowe są. Praca póki co jest.
zdjecie uzytkownika
zimi - 2015-09-24 15:28:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dzieki,to najwazniejsze a istnieje mozlwosc przyuczenia? ja doswiadczenie mam ale spawaczem czy slusarzem jeszcze nie bylem...
zdjecie uzytkownika
robotnik - 2015-09-26 11:57:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tej firmie dużo pracowało ludzi, którzy przyszli bez doświadczenia i musieli być przyuczeni do tej pracy. Często bywało też tak, że młodzi pracownicy z mniejszymi umiejętnościami przeskoczyli po roku czasu w stawkach pracowników, którzy dużo więcej potrafili. Można powiedzieć, że lepszą stawkę można otrzymać zwalniając się i przyjmując na nowo, (bo na start jest 13,50zł brutto,
a potem duża szansa, że otrzyma się podwyżkę 1zł po 3 miesiącach i potem po roku znów 1zł, kiedy przeważnie dają już stałą umowę) niż będąc długo pracującym pracownikiem bez możliwości podwyżki. Ostatnio tylko w listopadzie na starszych pracowników podnoszą ok 8% do stawki (ok 1zł)
zdjecie uzytkownika
zimi - 2015-09-28 19:35:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stałe umowy jeszcze mnie nie intetresują na moim etapie zycia mając 30 lat ale i ze stalej umowy mozna sie przeciez zwolnic...
zdjecie uzytkownika
robotnik - 2015-09-29 16:42:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Owszem można się zwolnić. Ostatnio słychać, że od 1 listopada ma być wyrównanie,
że każdy ma mieć minimum 15zł brutto. Nie wiem ile w tym prawdy.
zdjecie uzytkownika
Ali - 2015-10-04 15:48:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
super by było, jeśli okazało by się tak, jak to @robotnik nam tutaj opisuje, niezła stawka... bardzo wam tego życzę, sama w sumie też, ponieważ maż pracuje ale mówi, że on woli się nie ekscytować i lepiej być pozytywnie zaskoczonym, niż fatalnie rozczarowanym, no ma trochę racji, nie powiem, że nie ;)
zdjecie uzytkownika
zimi - 2015-10-13 18:03:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co sie slyszy to firmy coraz czesciej przyjmują do prac fizycznych tylko odpowiednich kandydatow brak...
zdjecie uzytkownika
zimi - 2015-10-23 13:48:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Panowie pracownicy co tam nowego, przyjecia są??
zdjecie uzytkownika
robool - 2015-10-26 18:00:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dawno nie pisałem ale ponoć ten zakład ma w nie długim czasie ogłosić upadłość nie wiem czy to prawda takie pogłoski chodzą po zakładzie a tak się dobrze zapowiadało a tu znowu coś nie tak poszło czy jakieś fatum jest na tym zakładzie czy co nara
zdjecie uzytkownika
romenko - 2015-11-03 19:19:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@robool może firma nie ma za dużo zleceń, ale na pewno nie chcą jeszcze ogłaszac upadłości, bo należą do grona największych polskich i europejskich zakładów realizujących naprawy i dostawy z zakresu kojelnictwa własnie, wiec coś znacza na rynku. A nie rekrutują bo mają wszystkich specjlalistów z branży.
zdjecie uzytkownika
robool - 2015-11-04 11:14:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To może tylko pogłoski napisałem to co słyszałem a pracy jest jak na lekarstwo a miały być podwyżki raczej z tego nic nie będzie w tym roku
zdjecie uzytkownika
Maciej - 2015-11-05 11:27:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak mają (pensje, atmosfera) pracownicy biurowi? Konstruktorów zatrudniają? Jest sens przeprowadzać się i starać o pracę w tej firmie?
zdjecie uzytkownika
zimi - 2015-11-07 11:58:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no to niech sie starają o zlecenia, czasami są ogloszenia ze rekrutują ludzi tylko czy dlatego ze odchodzą czy ze niby jest tyle roboty!?
zdjecie uzytkownika
Koles - 2015-11-08 10:40:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracy jest spokojnie do końca roku. Jest trochę zleceń.
Zobaczymy co będzie z pracą w nowym roku. Podwyżek jednak nie ma w listopadzie.
zdjecie uzytkownika
admin - 2015-11-12 11:31:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie ma podwyżek w listopadzie i nie ma też - niestety - wypłaty w całości a tylko 1/3 przelali
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2015-12-03 13:28:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bo podwyżki @koles mają być w grudniu, albo jako premie świąteczne, tak słyszałem i wierzę w to i czekam. @alkomat to jakaś plotka o czym Ty mówisz, wyjaśnij?
zdjecie uzytkownika
zimi - 2015-12-04 17:38:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam panowie jak tam robota jestna nowy rok i perspektywy płacy i pracy??!!
zdjecie uzytkownika
misiek - 2015-12-13 16:29:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a zapowiada sie, ze po nowym roku szykuja sie jakies zmiany w sensie rekrutacyjnych chodzi mi tu o mozliwosc zatrudnienia sie u nich czy chociazby odbycia praktyk
zdjecie uzytkownika
lulu - 2016-01-04 12:55:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak tam płaca?W terminie czy ze zwłoką?
zdjecie uzytkownika
zulu - 2016-01-04 16:34:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
płaca w terminie za to temperatura na hali 2°C tzw selekcja naturalna
zdjecie uzytkownika
tomai - 2016-01-04 17:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lulu wydaje mi się, że u nich praca w terminie, ale można spokojnie sie umówić na jakies zaliczki jak ktoś wczesniej potrzebuje na przykład, wiec nie ma problemu.
zdjecie uzytkownika
misiek - 2016-01-06 23:04:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Obowiazkiem pracodawcy jest przelewanie w terminie wynagrodzenia przeciez to okreslone jestw umowie, myśle, że jezli ktosby zaliczki potrzebowal to pewnie nie byloby problemu
zdjecie uzytkownika
ela - 2016-01-15 13:11:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W tym miesiącu znów wypłata na raty, już dwa razy po parę złotych na chleb coby nie umrzeć.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2016-01-18 13:41:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
No jest robota @zimi jest, wszystko na swoim miejscu więc jak masz czas i chcesz dorobić to wpadaj do nas, branża stoi otworem przed takimi jak Ty, zapraszamy
zdjecie uzytkownika
komunista - 2016-01-24 14:51:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
ludzie odpowiedzialni za stan tej firmy czyli zwioskowcy i ich koledzy ze slowacji powinni wisiec na tym opuszczonym biurowcu i byc opluwani przez spoleczenstwo przechodzace po wroclawskiej mordercy
zdjecie uzytkownika
morgi - 2016-01-29 18:16:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Fabryka idzie na dno.. :-(
zdjecie uzytkownika
zimi - 2016-02-07 15:29:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
co takiego znowu?to na ulice?
zdjecie uzytkownika
lulu - 2016-02-12 20:07:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak tam chłopy-dobrze u was czy robi się dno? a ten pocący w brylach jeszcze jest?Kasa na czas?....
zdjecie uzytkownika
jaa - 2016-02-16 17:27:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaka kasa? 20% dali wypłaty i cisza ! ile mozna czekac na kase ludzie? i nic nie mowia cisza to chyba juz koniec firmy
zdjecie uzytkownika
Robol - 2016-02-17 19:38:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masz szczęście, że zapłacili całą wypłatę za grudzień za taką robotę czyli prawie zupełny brak pracy.
zdjecie uzytkownika
lulu - 2016-02-18 09:21:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak jest,żle zarzadzanie się kiedyś skończy a ludzie na bruk
zdjecie uzytkownika
jaa - 2016-02-18 15:50:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
masz szczęście? a co łaskę robią że dają? a że nie ma pracy to już nie mój problem. wstaję jadę robię to za darmo mam robić? niby do jutra mają czas i dać resztę (wątpię w to !)
zdjecie uzytkownika
LULU - 2016-02-25 10:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jak płacą czy bieda znowu,jeszcze trochę i lipa....
zdjecie uzytkownika
koko - 2016-02-25 19:26:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i co tam splajtowali czy jeszcze ciągną ludzi jak się da?Co zrobic.....
zdjecie uzytkownika
koko - 2016-03-03 09:11:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba ogłoszą upadłośc-nic lepiej nie będzie...
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2016-03-15 15:55:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale nadal nie ogłosili, nadal nic takiego się nie wydarzyło, więc nie jestem tego tak bardzo pewien, moim zdaniem to będzie lepiej, tak chcę wierzyć i czuje
zdjecie uzytkownika
bolo - 2016-03-15 20:09:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesli tobie cos nie pasi to po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tu siedzisz patrz zebys ty upadlosci nie oglosil ale w domu baranie
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2016-03-17 20:21:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ale Ty mówisz do mnie kolego, bo przyznam, że nie ogarniam o co Ci może w ogóle chodzić, obnosisz się jakby niewiadomo co się stało i zdarzyło, no co powiedzieć
zdjecie uzytkownika
zimi - 2016-03-18 18:22:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ha ha panowie,dziaostwo nic wiecej a kiedys xhcialem tam isc...moze wy imnowe kontrakty załatwcie
zdjecie uzytkownika
Marek - 2016-03-20 15:24:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nic sie nie przejmuj @Jacek bo powiem Ci, że ja też niewiele rozumiem, ale to nie jest chyba tutaj głównym tematem rozmowy, daj spokój kolego, serio, nie warto
zdjecie uzytkownika
robool - 2016-03-21 12:55:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jakie głupoty wypisujecie kiedyś pisałem ale przestałem te wasze posty i komentarze to są bez sensu każdy co tu pisze to napewno pracuje w tej niby firmie i wie co mówi koryto że jak się nam nie podoba to każdy może się zwolnić jak ktoś przepracował w tej firmie pół życia to nie jest tak łatwo podjąć decyzję żeby się zwolnić i za te same pieniądze lub mniejsze zmieniać pracę a za większą kasę to tyko za granice wyjazd kawaler ma łatwiej z taką decyzją bo nie ma dzieci i żony zobaczymy co się wyjaśni do środy bo jak nie to znaczy że nie ma żadnego inwestora bo to za długo trwa
zdjecie uzytkownika
Misiek - 2016-04-03 12:33:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ciągłe narzekania nie dobrze @robool powiesz o co chodzi bo przyznam się, że nie wiem do czego mam odnieść Twoją wypowiedź czy do atmosfery/zarobków/umowy czy....
zdjecie uzytkownika
robool - 2016-04-03 14:44:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do niczego się nie musisz odnosić po prostu piszę jak jest a zarobki jakie są to są ja mam w tym zakładzie trzydzieści lat pracy i zawsze mówię że jak się nam nie podoba to można się zwolnić i iść do pracy gdzieś indziej a na tym zakładzie zawsze zarobki były liche i będą więc niech nie liczy ktoś na większe zarobki bo nowo przyjęci mają większe stawki niż ja po trzydziestu latach i co mam się zwolnić ! Takich pracowników się nie szanuje bo wiedzą że się nie zwolnią.
zdjecie uzytkownika
Jacek - 2016-04-05 12:48:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie no, co Ty mówisz, możesz pisać, nikt Ci nie zabrania, można się też zgodzić lub nie zgodzić, generalnie to każdy ma prawo do swojej opinii, więc smiało
zdjecie uzytkownika
morgi - 2016-04-13 19:16:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jesteśmy d..py wołowe bo dajemy się robić w konia przez chytrych lisów!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon" !


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon"
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert