brak logo

Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon"

Ostrów Wielkopolski

Opinie o Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon"

Zimi 2015-09-23 14:23
Panowie co tam nowego w Wagonie? kasa jest na czas? przyjmują do roboty? zamówienia są?slyszalem ze na Trako w Gdansku sie wystawiają!?
Robotnik 2015-09-23 21:36
Kasa jest na czas od 3 miesięcy. Przyjęcia nowe są. Praca póki co jest.
zimi 2015-09-24 15:28
dzieki,to najwazniejsze a istnieje mozlwosc przyuczenia? ja doswiadczenie mam ale spawaczem czy slusarzem jeszcze nie bylem...
robotnik 2015-09-26 11:57
W tej firmie dużo pracowało ludzi, którzy przyszli bez doświadczenia i musieli być przyuczeni do tej pracy. Często bywało też tak, że młodzi pracownicy z mniejszymi umiejętnościami przeskoczyli po roku czasu w stawkach pracowników, którzy dużo więcej potrafili. Można powiedzieć, że lepszą stawkę można otrzymać zwalniając się i przyjmując na nowo, (bo na start jest 13,50zł brutto,
a potem duża szansa, że otrzyma się podwyżkę 1zł po 3 miesiącach i potem po roku znów 1zł, kiedy przeważnie dają już stałą umowę) niż będąc długo pracującym pracownikiem bez możliwości podwyżki. Ostatnio tylko w listopadzie na starszych pracowników podnoszą ok 8% do stawki (ok 1zł)
zimi 2015-09-28 19:35
stałe umowy jeszcze mnie nie intetresują na moim etapie zycia mając 30 lat ale i ze stalej umowy mozna sie przeciez zwolnic...
robotnik 2015-09-29 16:42
Owszem można się zwolnić. Ostatnio słychać, że od 1 listopada ma być wyrównanie,
że każdy ma mieć minimum 15zł brutto. Nie wiem ile w tym prawdy.
1
zimi 2015-10-13 18:03
z tego co sie slyszy to firmy coraz czesciej przyjmują do prac fizycznych tylko odpowiednich kandydatow brak...
zimi 2015-10-23 13:48
Panowie pracownicy co tam nowego, przyjecia są??
robool 2015-10-26 18:00
Dawno nie pisałem ale ponoć ten zakład ma w nie długim czasie ogłosić upadłość nie wiem czy to prawda takie pogłoski chodzą po zakładzie a tak się dobrze zapowiadało a tu znowu coś nie tak poszło czy jakieś fatum jest na tym zakładzie czy co nara
robool 2015-11-04 11:14
To może tylko pogłoski napisałem to co słyszałem a pracy jest jak na lekarstwo a miały być podwyżki raczej z tego nic nie będzie w tym roku
Maciej 2015-11-05 11:27
A jak mają (pensje, atmosfera) pracownicy biurowi? Konstruktorów zatrudniają? Jest sens przeprowadzać się i starać o pracę w tej firmie?
zimi 2015-11-07 11:58
no to niech sie starają o zlecenia, czasami są ogloszenia ze rekrutują ludzi tylko czy dlatego ze odchodzą czy ze niby jest tyle roboty!?
1
Koles 2015-11-08 10:40
Pracy jest spokojnie do końca roku. Jest trochę zleceń.
Zobaczymy co będzie z pracą w nowym roku. Podwyżek jednak nie ma w listopadzie.
admin 2015-11-12 11:31
nie ma podwyżek w listopadzie i nie ma też - niestety - wypłaty w całości a tylko 1/3 przelali
zimi 2015-12-04 17:38
witam panowie jak tam robota jestna nowy rok i perspektywy płacy i pracy??!!
lulu 2016-01-04 12:55
jak tam płaca?W terminie czy ze zwłoką?
zulu 2016-01-04 16:34
płaca w terminie za to temperatura na hali 2°C tzw selekcja naturalna
1
ela 2016-01-15 13:11
W tym miesiącu znów wypłata na raty, już dwa razy po parę złotych na chleb coby nie umrzeć.
komunista 2016-01-24 14:51
ludzie odpowiedzialni za stan tej firmy czyli zwioskowcy i ich koledzy ze slowacji powinni wisiec na tym opuszczonym biurowcu i byc opluwani przez spoleczenstwo przechodzace po wroclawskiej mordercy
4
morgi 2016-01-29 18:16
Fabryka idzie na dno.. :-(
1
zimi 2016-02-07 15:29
co takiego znowu?to na ulice?
lulu 2016-02-12 20:07
jak tam chłopy-dobrze u was czy robi się dno? a ten pocący w brylach jeszcze jest?Kasa na czas?....
jaa 2016-02-16 17:27
jaka kasa? 20% dali wypłaty i cisza ! ile mozna czekac na kase ludzie? i nic nie mowia cisza to chyba juz koniec firmy
Robol 2016-02-17 19:38
Masz szczęście, że zapłacili całą wypłatę za grudzień za taką robotę czyli prawie zupełny brak pracy.
lulu 2016-02-18 09:21
tak jest,żle zarzadzanie się kiedyś skończy a ludzie na bruk
jaa 2016-02-18 15:50
masz szczęście? a co łaskę robią że dają? a że nie ma pracy to już nie mój problem. wstaję jadę robię to za darmo mam robić? niby do jutra mają czas i dać resztę (wątpię w to !)
LULU 2016-02-25 10:21
jak płacą czy bieda znowu,jeszcze trochę i lipa....
koko 2016-02-25 19:26
i co tam splajtowali czy jeszcze ciągną ludzi jak się da?Co zrobic.....
koko 2016-03-03 09:11
Chyba ogłoszą upadłośc-nic lepiej nie będzie...
bolo 2016-03-15 20:09
Jesli tobie cos nie pasi to po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tu siedzisz patrz zebys ty upadlosci nie oglosil ale w domu baranie
zimi 2016-03-18 18:22
ha ha panowie,dziaostwo nic wiecej a kiedys xhcialem tam isc...moze wy imnowe kontrakty załatwcie
robool 2016-03-21 12:55
Jakie głupoty wypisujecie kiedyś pisałem ale przestałem te wasze posty i komentarze to są bez sensu każdy co tu pisze to napewno pracuje w tej niby firmie i wie co mówi koryto że jak się nam nie podoba to każdy może się zwolnić jak ktoś przepracował w tej firmie pół życia to nie jest tak łatwo podjąć decyzję żeby się zwolnić i za te same pieniądze lub mniejsze zmieniać pracę a za większą kasę to tyko za granice wyjazd kawaler ma łatwiej z taką decyzją bo nie ma dzieci i żony zobaczymy co się wyjaśni do środy bo jak nie to znaczy że nie ma żadnego inwestora bo to za długo trwa
2
robool 2016-04-03 14:44
Do niczego się nie musisz odnosić po prostu piszę jak jest a zarobki jakie są to są ja mam w tym zakładzie trzydzieści lat pracy i zawsze mówię że jak się nam nie podoba to można się zwolnić i iść do pracy gdzieś indziej a na tym zakładzie zawsze zarobki były liche i będą więc niech nie liczy ktoś na większe zarobki bo nowo przyjęci mają większe stawki niż ja po trzydziestu latach i co mam się zwolnić ! Takich pracowników się nie szanuje bo wiedzą że się nie zwolnią.
morgi 2016-04-13 19:16
Jesteśmy d..py wołowe bo dajemy się robić w konia przez chytrych lisów!
morgi 2016-05-18 13:08
Tak! Ludzie walą całymi autobusami na fabryke.Krew się leje bo tylu chętnych!
robool 2016-05-18 22:59
Morgi jaki ty jesteś debil
1
ciekawy 2016-06-13 15:30
witam, co slychac w fabryce? juz po zmianie wlasciciela?
balaha 2016-06-29 22:12
porzadki i dyscyplina łeno bo co robic kontrolowac bo tylko to potrafi [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludzie macie tyle zakładów ale nie poprawi sie ta na bank ...to sraja gołebie
2
pan 2016-10-12 08:37
co dalej z firmą, kiedy koniec!
Jaa 2016-10-18 21:36
Chodza plotki ze zus podal wiosek o upadlosc do sadu. Ale ile tym prawdy.
dudek 2016-10-18 21:39
Widocznie nie pokazują się u nich żadne oferty pracy @xd, ale jak dbają o stabilne warunki finansowe, a jak atmosfera dopisuje to jeszcze lepiej o nich świadczy. Ważne dla mnie jest to, żeby było nieźle.
kowal 2016-11-16 21:56
jaka jest sytuacja firmy ? ponoć została podpisana upadłość ! Władza milczy???? brak konkretów , pensji i itd................???? Firma jest w agonii ! Wielki czas się ewakuować !
4
Nickodem 2016-12-06 13:29
w październiku poszedł wniosek o postępowanie sanacyjne; z wypłatami na czas nie dają rady ale paczki na święta były... oby sytuacja zmieniała się na lepsze, bo to nadal miejsce pracy dla wielu z nas
3
Adam 2016-12-21 13:40
To jest szacunek do załogiEkk kalisz dyrekcja bawi sie z zaloga z biur po knajpach za kase z socjalnego a szarą mase z produkcju ma w nosie nawet dziękuje za wspułprace zalodze nie powiedzą TO JEST ZAKŁAD!!!
11
bolek 2016-12-23 18:27
wy jestescie tylko do roboty robole a szlachta z biur bawi się na wasz koszt z socjalnego tak jest od lat w tej firmie dziadostwo
10
Ciekawy 2017-03-08 21:23
Co tam w fabryce Ostrów.Jakieś zmiany , decyzje, konkrety, czy ostateczny finał? ??
pracownik 2017-03-11 21:58
Zaklad jest sprzedany.
1
Ciekawy 2017-03-12 10:46
Jakieś konkrety? Kalisz też,co to za nowy nabywca ,jakie ma plany ?
pracownik 2017-03-12 12:56
Pan Smiglak-jakie ma plany?Zobaczymy.
Ochota 2017-03-26 20:37
p. Adam B. Nad używa władzy nad ochrona i szantaźuje ich że zwolny i każe donosi na każdego nawet na Chlebowskiego ha ha
1
Zostaw swoją opinię o Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon" - Ostrów Wielkopolski
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon"