Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon"

Pracowałeś w firmie Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon" i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-15 22:59:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie dziwię się że ta firma upada jeżeli sekretarka taki byki sadzi jakby pierwszy raz na klawiaturze pisała, pozdr
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-15 23:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PANI SEKRETARKO co ozn słowo "MALL" chyba "mało","ze" zamiast "że", "duzych" zamiast "dużych", "zlecen" zamiast "zleceń", "pract" zamiast "pracy", "slowem" zamiast "słowem", "many" chyba "mamy","pozistalw rzdy zrujnowy" tutaj to nawet najlepszy polonista nie zrozumie, kto panią zatrudnił do pracy na stanowisko sekretarka, w kompie można ściągnąć program do poprawiania błędów bo tylko pani się tym ośmiesza. W wiadomości użyła pani trzech języków pol-ang-ros, gratuluje bo mało kto zna tyle języków perfekt.
zdjecie uzytkownika
bol - 2015-03-17 11:53:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co u was słychac koledzu z EKk na urlopach a biura pracuja pełna para tak sama jak w Kaliszu
zdjecie uzytkownika
kol - 2015-03-18 08:38:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Widze ze ty prawdopodobnie jestes debil chyba krowa nadepneła cie na ten malutki mózdzek w dziecinstwie!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
pracownik na urlopie - 2015-03-19 00:37:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do kol - pisze się "widzę że jesteś" a nie "widze ze jestes", nie "cie" tylko"cię"
tumanie, najpierw skończ podstawówkę a później się wypowiadaj, po słowie "debil" używa się przecinka, przecinek wygląda tak ","
zdjecie uzytkownika
chwilowy gość - 2015-03-19 07:42:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do pracownika na urlopie ..... nie pisze się "cię" tylko "Cię" zwracając się do kogoś. Też Ci chyba podstawówka była nie po drodze!
zdjecie uzytkownika
pracownik na urlopie - 2015-03-19 15:22:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do chwilowego gościa - dziękuje za poprawienie, dzięki takim osobom jak My ludzie nie będą pisać głupot na forum, pozdr
1:0 dla mnie
zdjecie uzytkownika
bol - 2015-03-19 15:43:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [pracownik na urlopie - 2015-03-19 15:22:57]:
Uważałesz się za takiego madrale a jestes głupi jak baran moze ze słownikiem ludzi sprawdzasz ten kryzys odbil się tobie na tym malutkim móżdzku
zdjecie uzytkownika
pracowniki na urlopie - 2015-03-20 21:36:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Do bol - i znowu to samo, nie pisze się "madrale a jestes" tylko "mądrale a jesteś", nie "moze" tylko "może", nie "odbil" tylko "odbił", nie móżdzku tylko "móżdżku. Kolego to ty wchodzisz na nasze forum i nam dokuczasz, ja tylko poprawiam byki takich tumanów którzy nam ubliżają i uważają się za lepszych.
To jest twoja wiadomość bol którą umieściłeś 17.03 br.
"Co u was słychac koledzu z EKk na urlopach a biura pracuja pełna para tak sama jak w Kaliszu"
zdjecie uzytkownika
Natalia Koch-Grzesiak - 2015-03-21 10:27:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. Zaglądam tu raz na rok i chyba słusznie. Jakiś "człowiek" podał się za mnie a to jest już zwyczajne dno. Wszyscy pracujemy w EKK i w naszym interesie jest, żeby ta firma przetrwała. Jeśli upadnie, to wszyscy będziemy szukać nowej pracy i już.... Dajcie spokój z tymi obelgami i wyzwiskami, bo to tylko pogarsza nastroje. A i jeszcze jedna prośba, proszę więcej się za mnie nie podawać, bo w firmie nie mam mnie od stycznia 2014 r. a wracam dopiero w październiku br. Przebywam na urlopie macierzyńskim i to żadna tajemnica. Nie bawcie się więc moimi danymi!!!!!
zdjecie uzytkownika
robol - 2015-03-21 18:06:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to co wypisują to są raczej pracownicy ekk wagon są do siebie złośliwi to jest taki gatunek ludzi ja też w tej firmie pracuję wy de..le tylko jak firma upadnie to będziecie pracować u prywaciarzy za 1300 zł.i to nie wszyscy będą mogli pracować bo braknie miejsc.A ja nie chcę wyjeżdżać na zachód bo do prywaciarza nie pójdę pracować nara?
zdjecie uzytkownika
jojo - 2015-03-22 07:03:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dół się kłóci góra się cieszy.Tak wyginął pewien gatunek ptaka nazywany Dodo. Jest też możliwość że góra chcę skłócić dół. Przede wszystkim nie powinniśmy dla naszego dobra podawać się za kogoś by ukryć swoją tożsamość , jest to chamstwo. Co do poprawnej pisowni postów to przestańcie bawić się w profesora Miodka ,każdemu ,mi lub mnie też się zdarza popełnić błąd .Chodzi o sens wypowiedz-myśl. Jeśli chodzi o firmę to nie po to spałem podczas strajku na styropianie by byle jakiś właściciel po przez byle jakiegoś nadzorce stojącego nad moją osobą z batem, mówił mi że jestem dobrym lub złym pracownikiem.Co do pracowników w biurach moje hasło brzmi -"produkcja produkuje biura szukają złomu".Ostatnia kwestia związki powinny się obudzić ze snu zimowego i nie opowiadać że nic nie mogą zrobić , "jeśli" ruszy produkcja powinni postawić się zarządowi i wynegocjować godziwą płacę za ciężką prace dla pracowników produkcyjnych bo oni są "solą tej ziemi". A na koniec jak się komuś moja wypowiedz nie podobała to w jednym ze skeczy Jan Kobuszewski powiedział tak -"Jak się komuś nie podoba to dostanie w r.j , wężykiem ...tak wężykiem!!!"
zdjecie uzytkownika
jojo - 2015-03-22 07:37:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pomyślałem że za chwile odezwą się głosy iż uwadzam w naszą inteligencję biurową . Prawda jest taka że pewna jej część obrosła w piórka i myśli że jest czymś lepszym od pracownika produkcyjnego. Kadra" kierująca" w tej firmie nadużywa swoich stanowisk zapominając o tym z skąd się wywodzi. Pracowników biurowych nikt nie rozlicza z tego co naprawdę zrobili w ośmiu godzinach.Tutaj powinny nastąpić głębokie przemiany restrukturacyjne a jeśli komuś się to nie podoba proszę zdjąć kitel i zapraszam do kształcącej pracy na produkcji.
zdjecie uzytkownika
biurowy - 2015-03-22 13:17:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jojo - 2015-03-22 07:37:46]:
Kolego, jeżeli nie jesteś pracownikiem biurowym to skąd wiesz czy jesteśmy rozliczani z tego co robimy przez 8 godzin? skąd wiesz, czy nie musimy raportować naszych działań? My musimy pracować nawet wtedy, kiedy produkcja stoi i nic nie robi, tylko myśli o zwiększeniu stawki. To my pracujemy często po 10 godzin, a ty czekasz tylko aż minie ustawowe 8 godzin... I wcale nie mamy jakiś wielkich zarobków, nas premie nie obowiązują...A system, w którym to robotnik był "solą tej ziemi" już dawno minął, na szczęście...
zdjecie uzytkownika
okil - 2015-03-22 17:48:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [biurowy - 2015-03-22 13:17:31]:
za takie gadanie to na zywo bys tego ludzom nie powiedzial bo bys po robocie mial klopot z dojsciem do domu.
zdjecie uzytkownika
biurowy - 2015-03-22 19:13:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [okil - 2015-03-22 17:48:37]:
No i właśnie wystawiles sobie wizytówkę...
zdjecie uzytkownika
Pracownik biurowy - 2015-03-22 19:29:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [biurowy - 2015-03-22 19:13:34]:
Nie ma powodów, by pracownik umysłowy musiał tłumaczyć się fizycznemu pracownikowi. A nawet jeśli, to czemu miałby się obawiać reakcji ?
Każdy jest kowalem swego losu. Swoje frustracje nie musisz przelewać na innych.
Aż tak zazdrościsz, że ktoś ma lepszą pracę (teoretycznie) od ciebie ?
Jest tylko twoja i wyłącznie twoja wina, że nie masz lepszej pracy,
a jedyne co potrafisz powiedzieć, że jak ktoś ci coś powie to
może obawiać się co czeka go za bramą z twojej strony :)
zdjecie uzytkownika
jojo - 2015-03-22 22:07:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zabolało? No bo i miało.
zdjecie uzytkownika
jojo - 2015-03-22 22:31:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Premia jaka premia kto i kiedy ją widział.Nam ryczałtu nie płacą.To my pracowaliśmy w nowym systemie po dwanaście godzin świątki , piątki ,soboty i niedziele.Pytanie brzmi gdzie wy byliście i komu przez te ostatnie kilka miesięcy płacą najniższą krajową? My pracujemy w okresie zimowym w niedogrzanych halach i nie możemy uruchamiać dodatkowych grzejników .Jako pracownicy produkcyjni zasługujemy na większy szacunek bo wykształcenie mamy w wielu przypadkach takie same (po podstawówce kontynuowaliśmy naukę dalej) Prawdą jest iż wiele osób pracuje dłużej niż osiem godzin, ale jest to dość wąskie wykorzystywane przez pracodawcę grono pracowników .
zdjecie uzytkownika
jojo - 2015-03-22 22:55:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sory bystrzacha zauważy że czas pracy wynośił przeciętnie dziesięć godzin moja nieplanowana pomyłka ale to nie zmienia sensu całości mojej wypowiedzi. Zapraszam oburzonych i zapracowanych na następne spotkanie z Prezesem ... bo mało i w małej ilości was tam widzę.
zdjecie uzytkownika
robol - 2015-03-23 09:47:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dobrze jojo napisałeś a ja teraz siedzę w domu i myślę jakie to będą Święta jak reszty wypłaty nie przeleją co powiem córce że w tym roku zająca i Świąt nie będzie dobrze że żona chociaż pracuje to będzie trzeba te Święta jakoś prze pękać bardzo skromnie nie sztuka wziąż kredyt ale sztuka jest go spłacić
zdjecie uzytkownika
bez nicku - 2015-03-23 11:28:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z tego co pamiętam w firmie od zawsze są paczki na święta, nawet jak nie było pieniędzy to Zarząd starał się by wszystko było na czas, więc jest szansa, że i tym razem będą. p.s. i przestańcie już sapać jak to źle i niedobrze w EKK, jak się nie podoba to się zwolnijcie.
zdjecie uzytkownika
Pracownik biurowy - 2015-03-23 11:42:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [jojo - 2015-03-22 22:31:45]:
Nic nie zabolało :) Daleko jestem od emocjonalnych wycieczek :)
Chodziło tylko i wyłącznie o to, że każdy potrafi tylko narzekać na swój los zamiast go zmienić na lepszy. Normalny człowiek tak robi. Nie podoba się mu praca zmienia ją na lepszą. Szczęśliwi ludzie to ci, którzy wykonują pracę, którą lubią, bo przecież w niej spędza się blisko 1/3 swego życia.
Szczęśliwi, ponieważ mają więcej energii, są radośni, mniej się męczą i martwią. Gdzie przyjemność, tam i energia. Jeśli ktoś pracuje, tak jakby był zachwycony swoją pracą zainteresowanie stanie się faktem.

Miejmy nadzieję, że będzie lepiej, ruszy produkcja i zostaną spłacone wszelkie zaległości. Co do oszczędności i nie ogrzewania hal to rzeczywiście zgodzę się z tym, że jest zbyt niska temperatura na hali.
zdjecie uzytkownika
Kochamwagon - 2015-03-25 15:48:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego tak podle kłamiecie! średnia zarobek w wagonie to ponad 10 tys. zł i zawsze na czas na koncie no oczywiście ze o szefostwie pisze ale czy oni nie są częścią zespołu i obiektywnie na zbyt niska temperatura nie narzekają!!!
zdjecie uzytkownika
jaaa - 2015-03-25 17:16:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no własnie oni zawsze na czas a my 1200 nie mamy tylko 20 % no jest czy sie chwalic ! nie wiem jak to opisac. ale najlepiej napisac to sie wzolnij ... jak by było gdzie to by juz kazdy poszedl a tak to zwolnienia L4 no przykro mi ale kazdy tak robi bo nie ma innego wyjscia. a kiedys było tak dobrze :(
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon"
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Europejskie Konsorcjum Kolejowe "Wagon" ?
Zadaj pytanie