logo Agencja Ochrony Mienia i Osób Gwarant Sp zo.o.

Agencja Ochrony Mienia i Osób Gwarant Sp zo.o.

Poznań

Opinie o Agencja Ochrony Mienia i Osób Gwarant Sp zo.o.

Beta SS. G.M. 2016-07-07 21:40:07
Pal gumę lamusie. Napinasz się, mało nie zesrasz.Każdy ma prawo do obrony.Nie jestem jakimś kauzyperdą ale swoje wiem. Każdy OBYWATEL (a więc i pracownik ochrony) ma prawo użyć wszelkich środków STOSOWNYCH DO ZAGROŻENIA celem odparcia bezpośredniego ataku na zdrowie, życie lub mienie powierzone .A jak u ciebie ciociu jest inaczej to wstąp do Oazy albo Świadków Jehowy. PS- Nara Ochraniacze! Bronić się ! Nie dawać.
1
swiezak 2016-07-08 19:49:49
Witam jestem świeży w firmie gwarant jestem młody w pełni zdrowy fizycznie i na umysle :D cóż moge powiedzieć o tej firmie pracuje w niej ponad 3 miesiace narazie jest ok placa na czas problemów nie mam z wolnymi dniami fakt faktem czasami jest ponad 200 godz ale coz trzeba cos robic aby do gara cos włożyć
były pracownik 2016-07-10 12:02:03
Masz racje i tak trzymać! Nie można się poddac i być sponiewierany nie ważne czy przez klijenta ,złodzieja a nawed przełożonego masz czuć konfort że jesteś ochraniarzem ,a nie chłopcem do bicia i .znieważania
Michał 2016-07-17 10:59:54
Nie rozumiem tak wielu negatywnych opinii, jeśli się komuś nie podoba to nie powinien w ogóle pracować albo iść do konkurencyjnych firm dających 2 razy mniejsze wynagrodzenie, praca jest bardzo przyjemna tylko trzeba mieć do niej odpowiednie podejście, jedyny minus jaki widnieje to brak lub znikome szanse na awans, ogólnie to polecam szukającym pracę!
pracownik Umbrelli 2016-08-03 19:22:42
Pracowałem w tej Firmie różnie układały się relacje z KRO, odszedłem z własnej wol,i miałem pewne zarzuty co do procedur ,ale jedno jest pewne w porównaniu z innymi firmami ochroniarskimi, Gwarant spełniał podstawowe wymogi mianowicie : rzetelne i terminowe składki zusowskie, na czas wynagrodzenie, bez umownych kar pieniężnych. Co nie często zdarza się na rynku pracy na umowe- zlecenie.
Tym 2016-08-05 19:17:53
Pracuje w Gwarancie 4 lata, od 3 lat mam umowę o pracę. Wypłaty zawsze przed 10, nigdy mnie nie oszukali nawet o Złotowke, co najwyżej dostałem więcej
2
Tym 2016-08-06 09:50:16
Powiem Ci tak, jak na firmę ochroniarska masz bardzo dobre warunki, wiadomo, ze to nie jest praca marzeń. Idź i sproboj. Z jakiego rejonu jesteś? Gwarant ma ponad 80% lidli w polsce
boret 2016-08-14 03:59:05
witam pracowałem w tej firmie 4 miesiące ,zostałem zwolniony za małą ilość ujęć i rzekomego braku mnie na sklepie co jest idiotycznym powodem, mam 23 lata nie mam doświadczenia w tej branży, zdrowy młody chlop bez problemu przyswoiłem wiedzę i starałem się pracować, odwiedziły mnie 2 grupy kontrolne, wypytywali ile wiem itp ale co mi z tego jak w tym samym dniu co przyszedłem do pracy zostałem zwolniony a na moje miejsce byl już tego samego dnia inny starszy pan,co do ujęć mieszkam w małym miasteczku nie co to Bydgoszcz itp , byly spokojne miesiące itp dopytywałem na czym sie opiera ta praca na ujęciach czy na staniu i odstraszaniu złodzieji odpowiedziano mi ze mam stać i "odstraszać".dlatego sie pytam tutaj bardziej doświadczonych bo nie chce tu nikogo obrazac ale trochę chamsko z ich strony gdzie naprawdę potrzebowałem tej pracy i sie starałem nie sądziłem ze zostanę zwolniony 5 dni po tym jak dostałem grafik ? pozdrawiam
boret 2016-08-15 13:31:58
Coz znajdzie się coś innego ale widzę ze wpisy innych ludzi sa podzielone ze firma zła ze nie płaca itp inni piszą ze dobra firma itp powiem tak miałem dobrego kierownika na niego słowa złego nie powiem bo jak się okazało główny dyrektor z tego co wychodzi zatrudnia i zwalnia osoby jak chce a ostatnio się dowiedziałem ze sam się zwolniłem wiec na sklepie krąży kilka wersji tak wiec zatrudniajcie sie tutaj ale macie 50% ze pozostaniecie w tej pracy bo widocznie nawet młodych osób ogarniętych sprawnych fizycznie nie potrzebują pozdrawiam
boret 2016-08-17 19:31:27
co miałem zrobić ? w każdym miesiącu godziny wyrobione bez problemu, fama na sklepie jest ze sam się zwolniłem, kierownik mi powiedział ze nie było mnie na sklepie i ze mała ilość ujęć wiec wtf ? to jeśli bym nie byl na sklepie to więcej ujęć bym miał, a jeśli bym był na sklepie cały czas to mało ujęć no na chłopski rozum ? a teraz wzięli sobie jakiegoś pijaczka bo go znam i tyle w temacie pozdrawiam, a i miałem około 210 godz w miesiącu i wyrabiałem to ,czasami odrabiałem np pon bo akurat musiałem mieć wolne bo coś wypadło czy coś wiec naprawdę się zastanawiam wtf , może jakoś zawiniłem i o tym nie wiem no nie mam pojęcia pozdrawiam
Security 2016-08-23 21:51:55
ja się wypowiem Gwarant jako ochrona to jedna z Najuczciwszych firm ochrony na Polskim rynku i nie jestem jakims szefem czy cos pracuję nadal na Śląsku w lidl po primo Umowa na pełny etat naprawde dobre zarobki mozliwość nad godzinek 100 procent płatnych i przede wszystkim co ważne wynagrodzenie zawsze przed 10 uniform bardzo wygodny i Szef KRO na Śląsku Pan G nie będę wymieniał nazwiska to strasznie równy człowiek zawsze można się dogadać co do wolnych dni nawet wysyła propozycje dni wolnych które chcemy miec aż 4 mozemy sobie zaplanować i co wazne nie wysyła je 30 tylko pyta 15 każdego miesiąca ja jestem w tej grupie ponad 2 lata i narzekać nie mogę POLECAM !!!!
2
boret 2016-08-23 22:48:08
jesli chodzi o zarobki to przyznam super wszystko na to narzekać nie mogłem wypłata zawsze 10 lub 8,9 zależny od miesiąca jesli chodzi o zarobki to ok dostawałem solidna wypłatę i wszystko na czas bez problemu a co do dni wolnych jak tu opisywano bo co sie okazało wziąłem raz pon z każdego miesiąca wolne w sumie 1 dzień w miesiącu łącznie 2 dni w 2 miesiące to wielkie problemy były i ponoć dlatego zostałem zwolniony bo nie mogli grafiku ułożyć ???? wiec wtf
Gazownik 2016-08-24 18:18:51
Pozdrawiam Pana Andrzeja mimo,że niezbyt kulturalnie opisał moją osobę ale taki jest styl bycia KRO.
Widzę ,ze ma problemy z naborem do pracy życie.
3
Libero 2016-08-26 11:57:45
do lidera to im daleko na dzień dzisiejszy KONSALNET jest liderem i ma najwyższe stawki - FAKT
HACKER 2016-08-26 12:01:05
Gruby to ty konfidencie jeden??
Alibaba 2016-08-26 19:16:00
Ciekawe jak sprawy w sądzie ile dadzą kasy za nadgodziny które nie placili .
boret 2016-08-27 11:29:43
za każdym razem kiero mówił ze nie ma problemu a po zwolnieniu sie dowiedziałem ze im nie pasowalo ze człowiek musiał coś załatwić najlepiej jak by mieli kogos tam po 14 godz za 8 zł i nie płacili mi za nadgodziny , śmiechu warte do tej pory nie wiem za co zostałem zwolniony pozdrawiam jesli ktos chce isc tu do tej firmy pracować ok wypłaty spoko zawsze na czas nadgodziny nie płacone no i mogą zwolnic za byle co przynajmniej jak tak miałem pozdrawiam
boret 2016-08-28 12:16:03
panie czas na ból masz jakiś problem? wysławiam się jak na polaka przystało wypowiadam się na ten temat i pytam bardziej doświadczonych co o tym sadza widocznie ty nie masz nic do powiedzenia tylko odrazu do oceniania wiec polecam wziasc maść na bol [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] lub stulić pysk i pod bude tam gdzie twoje miejsce pajacu pozdrawiam ale tego pana nie :)
Janusz 2016-08-29 16:52:31
Wypowiadasz się "jak na polaka przystało"? Polaka z małej litery kretynie? A słyszałeś kiedyś w życiu, takie trudne słowo jak interpunkcja? Facet ma rację, ch***wy z ciebie polonista i taki sam ochroniarz.
boret 2016-08-29 17:11:36
Kretynem jesteś otóż ty ze w ogóle sapiesz na forum gdzie twe słowa nie maja dla mnie znaczenia idioto -.- nie masz do powiedzenia na temat pracy w tej firmie wiec nie wpierd**** się , wielki polonista z ciebie to nie patrz na pisownie tylko na treść a skoro jesteś takim poprawny to idź do szkoły nauczać a nie kozaka ćwiczysz na forum baranie.
Janusz 2016-08-29 19:20:39
Istotne, nieistotne? nie wiem. Faceta wylali z roboty z tego co piszę niby za nic. Nikt nikogo nie wyrzuca z pracy jeśli, sprawdza się czyli jest po prostu dobry. Z tego jak pisze i co pisze widać że to tępy Bolek, który po prostu nie mówi wszystkiego. Nawet ochroniarz powinien mieć odrobinę klasy. Pracuję w tej firmie parę lat i widzę że pozbywają się nieudaczników i takich którzy przychodzą odbębnić dniówkę. Tak że kolego, cienki Bolek... ups, cienki boret jesteś i dobrze że takie odpady lądują na śmietniku...
boret 2016-08-29 20:29:34
Powiedziałem wszystko co miale do powiedzenia pracowałem tam prawie 4 miesiące zawsze godziny wyrobione jestem młody i bez doświadczenia w tej branży ,dostałem grafik na kolejny miesiąc żadnych skarg zawsze na sklepie wiec o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] chodzi,w jakim celu miał bym mówić coś innego , po co miałbym zmyślać i czegoś nie mówić wyjaśnisz mi? tak masz racje cienki bolek ze mnie bo nie mam doświadczenia jak wspomniałem panie wielce doświadczony ale niezbyt rozgarnięty. W ten sam dzień przyjęli innego mnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o 7 a o 7:20 był już nowy wiec wtf . Od 14 roku życia (usunięte przez administratora) w każdej pracy a taki śmieć jak ty nie będzie mi prawił morałów sam jesteś odpad i idiota skoro oceniasz innych. I kończę ta konwersacja bo dla takich pajaców którzy oceniają innych i pozjadali wszystkie rozumy nie warto pisać.
boret 2016-08-30 12:21:40
Jak wspomniałem powód zbyt mało ujęć, wspomniałem ze to male miasteczko i były spokojne miesiące ale tak to jest jak każą stać 90 % na sklepie po którym nie można chodzić tylko w wyznaczonym dziale.
HAKER 2016-08-30 13:58:26
Gościu czytam te twoje wymiociny i utwierdzam się w przekonaniu że firma to wielkie G. Kolesiostwo, zwalnianie za byle co, a jak Ty pracujesz już 4 lata to nieźle musi Cię gęba boleć od lizania rowu ale nie tędy droga do kariery. Pozdro dla reszty normalnych
1
Zaintersowany praca w ochronie. 2016-08-30 18:46:31
Mam pytanie ! Czy to prawda ,że trzeba stać na sklepie ,bo takie jest odgórne zalecenie nie znam się na tym,ale słyszałem od nie których.I czy to prawda ,że pracuje sie po14 godzin.
Zaintersowany praca w ochronie. 2016-08-31 18:35:11
Więc po co są kamery dla jaj czy do obserwacji,a stac można ale nie caly dzień
Cichy08 2016-08-31 19:24:21
Nie wiem jak jest w innych miastach ale w Szczecinie prawie całą służbę spędzamy na kamerach i tylko z monitoringu małe ujęcia
boret 2016-08-31 20:12:02
Reprezentujesz swoja głupotę na poziomie gimnazjum,tam dzieci jada sobie po rodzicach a nie dorośli ludzie, widocznie nie dorosłeś to bycia poważnym pajacu.
Arkadio 2016-09-08 19:53:05
8,50 na rękę i jak się spr to umowa o pace. Pracuję od 2009 roku.
jol jol 2016-09-09 12:07:59
kazdy
PO 2016-09-22 22:58:29
Tak to prawda, że trzeba stać przy wejściu do sklepu 90% czasu. Jednak to zależy od Dyrektora Lidla danego obszaru więc nie w każdej częsci Polski. Miejmy nadzieję, że to zmienią po inwentaryzacjach, gwarantuje, że złapać się nikogo nie da z tej pozycji, jedynie mając ogromne szczęście.
bamik 2016-09-23 08:55:00
1300zl dostaniesz z 168h
Rik 2016-09-24 14:13:58
9 zł na rękę na umowie o pracę nie zeszłym poniżej 1650 zł z racji nadgodzin za które masz 15 zł z grosza mi masz 1850 zł brutto za etat czyli raz w miesiącu może być 168h raz 168h nie ważne masz stała pensje 1850zl za etat czyli ok 1367 zł + zawsze ok 15 nadgodzin ja 2 razy miałem po 203h i dostałem prawie 1900 zł do ręki ale system pracy to 13h w zamian dzień wolny jeśli o Śląsk chodzi z Panem TG to nasz KRS i jest ok zawsze 4 dni wybieramy sobie wolne nie do ruczenia.
Pozdr
Ziem 2016-09-26 10:36:18
U mnie wygląda to tak. Umowa o prace na najniższa krajowa, ale dogadana jest stawka godzinowa u mnie 10,50 netto. Możemy robić 32h nadgodzin czyli np miesiąc ma 168h +32h nadgodzin, co daje 200hx10,50zl.
Rik 2016-10-01 11:50:57
No to może tak jak Ziem napisze
My mamy dogadamy 9zl netto za godzinę, pracuje ok 198h w miesiącu. 168h etat i 30h nadgodzin. Czyli 198h x 9.
Ale etat u nas może być 168h a na kolejny miesiąc może być 178h zależy od długości miesiąca. Lecz to nie ważne masz pensje minimalna czyli 1367zl netto+ tzn nagroda nadgodziny 14-15 zł netto za każdą. Ale tak jak mówił Ziem mamy ugadane 9zl netto za godzinę czyli ten przykładowy 198h x 9zl =1782 zł netto + 10 zł za buty płacone w ratach czyli 120 zł na rok. Pracujemy na zmianę poniedziałek ja 13h pracuje we wtorek kolega a ja mam wolne czasem ja pracuje czwartek i piątek po 13h ale za to mam weekend wolny i co najlepsze mam normalny urlop.
poldek 2016-10-10 13:18:11
panowie nie piszcie głupot grupa kontrolna musi być ,i to są fachowcy którzy ci mogą pomóc ,a dyscyplina pracy musi być ,każdy ich się boi ,Koszalin NAJBARDZIEJ
Piotr 2016-10-11 09:55:16
Płacą ok wypłata na czas tylko dziwne trasy chodzenia po Lidlu i ponad 90% na sklepie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] maja wtedy pole popisu by kraść jak kogoś złapać jak masz wyznaczona trasę chodzenia
PRACOWNIK. 2016-10-14 18:41:48
Ale głupi jesteś ! Nie obrażaj KOSZALINA
Taki on 2016-10-23 11:52:25
Maja-tak podwyzki bedą kiedy niewiadomo narazie konczy się na obiecywaniu lecz mysle ze od nowego roku 2017
Taki on 2016-10-23 11:55:38
Siedz-z tego co wiem u mnie szukają pracownika Gliwice wiecej moge ci podac prywatnie jesli bys chcial pozdrawiam
Błażej_1993 2016-11-06 14:22:59
Pracowałem jakieś 5 miesięcy na umowie zlecenie. Jeśli chodzi o wypłatę - to zawsze na czas, wszystko się zgadzało, często wypłata była nawet wcześniej niż oczekiwałem. Za to wielki plus.
Praca nie była ciężka, ale zajmowała dużo czasu. Miesięcznie wychodziło ponad 200 godzin z płacą 8 zł na czysto na godzinę. Pracowało się po 14 godzin dziennie to prawda. Jednak cały czas nie trzeba stać na sklepie... To jest odgórne zalecenie uzgodnione z Lidlem.
Z tym staniem na sklepie to różnie bywa. Nie stałem przecież po 14 godzin. Trzeba stać tylko wtedy jak przyjeżdża Dyrektor Lidla lub ktoś z Gwaranta. Szczerze - większość czasu spędzałem na kamerach i dzięki temu dokonałem kilku ujęć. Współpraca z Grupami Kontrolnymi była wyśmienita.
Niestety współpraca z Kierownikiem Rejonu Ochrony już nie.
Ostatecznie zwolniłem się sam z powodu braku zrozumienia ze strony Kierownika co do dni wolnych i ilości godzin. W firmie podobno z tego co mówili to byli ze mnie zadowoleni.
Ale mimo wszystko polecam tę firmę, bo firma naprawdę solidna (wypłaty na czas, wszystkie składki odprowadzone) no a dużo zależy Panowie na jakiego traficie kierownika... Ja nie miałem szczęścia.
Gdyby nie to - pracowałbym nadal.
marco67 2016-11-07 22:53:53
O jakich premiach mowisz?????????????????????
jaskiniowiec 2016-11-24 12:18:00
bykowac panowie zero roboty siedziec w kanciapie tylko na papieroska wysoczyc Zywiec Bielsko te tereny
Pawel 2016-11-24 18:20:54
Do tej pory pracowało się ok teraz wymyślili że całe 13 godzi masz stać na sklepie i masz wyznaczona trasę chodzenia jak cie zajdzie grupa kontrolna i zostanie na monitoringu zaraz cię podpiepsza do dyrektora a ten zaraz straszy cię zwolnieniem z pracy poczekajmy do inwentaryzacji bo jak kogoś złapać jak masz chodzić po Lini kas i aleje alkoholowej paranoja ten co to wymyślił to o ochronie nie ma pojęcia


2
ochroniarz 2016-11-25 14:41:24
Masz racje! To jest chore stojąc na sklepie dajesz zna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie jesteś idealna okazja do kradzieży jeżeli ktoś uważa ,że monitoring to atrapa to nie ma pojęcia o pracy w ochronie ja pracuje kilka lat na monitoringu i nic i nikt minie nie przekona aby bez niego funkcjonować.Ci co podejmują takie decyzje o staniu na sklepie w Lidlu powinni sami podjąć wyzwanie i pilnować sklepu.
2
Cichy 2016-11-25 15:19:30
To chyba chodzi o Biuro Sprzedaży bo u nas w Szczecinie cały czas monitor. Bez tego to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nas pilnują jak jesteśmy na sklepie
jaskiniowiec 2016-11-28 18:36:20
Ci co ostro robili ujecia gonili po sklepie juz siedza w urzedzie pracy tak było na Żywcu .
klijent 2016-12-05 19:11:08
W Koszalinie zburzyli Lidla podobno już nic nie zostało na półkach więc po co sklep ma stać.
Błażej_1993 2016-12-09 13:18:33
Zgadzam się. A najlepszy był mój KRO.
On mówił "Jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] widzi, że pan jest na sklepie, to nic nie ukradnie, bo się boi. A jak pana nie ma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wtedy kradnie, bo pana nie widzi na sklepie to niczego się nie boi".
Głupota i paranoja.

Przecież każdy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szybciej coś ukradnie, gdy widzi, że ochroniarz stoi sobie przy alkoholu albo chodzi przy kasach. A gdy ochroniarza NIE MA na sklepie - to wtedy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się boi ukraść, bo wie, że ochrona siedzi na kamerze.
ochroniarz 2016-12-10 19:19:34
Jeżeli tak mówi KRO to albo jest głupi .albo ma odgórne polecenie. Bo racjonalnie nieda sie wytłumaczyć.
Zostaw swoją opinię o Agencja Ochrony Mienia i Osób Gwarant Sp zo.o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Mienia i Osób Gwarant Sp zo.o.