logo Agencja Ochrony Mienia i Osób Gwarant Sp zo.o.

Agencja Ochrony Mienia i Osób Gwarant Sp zo.o.

Poznań

Opinie o Agencja Ochrony Mienia i Osób Gwarant Sp zo.o.

Taki on 2016-10-23 11:55
Siedz-z tego co wiem u mnie szukają pracownika Gliwice wiecej moge ci podac prywatnie jesli bys chcial pozdrawiam
Błażej_1993 2016-11-06 14:22
Pracowałem jakieś 5 miesięcy na umowie zlecenie. Jeśli chodzi o wypłatę - to zawsze na czas, wszystko się zgadzało, często wypłata była nawet wcześniej niż oczekiwałem. Za to wielki plus.
Praca nie była ciężka, ale zajmowała dużo czasu. Miesięcznie wychodziło ponad 200 godzin z płacą 8 zł na czysto na godzinę. Pracowało się po 14 godzin dziennie to prawda. Jednak cały czas nie trzeba stać na sklepie... To jest odgórne zalecenie uzgodnione z Lidlem.
Z tym staniem na sklepie to różnie bywa. Nie stałem przecież po 14 godzin. Trzeba stać tylko wtedy jak przyjeżdża Dyrektor Lidla lub ktoś z Gwaranta. Szczerze - większość czasu spędzałem na kamerach i dzięki temu dokonałem kilku ujęć. Współpraca z Grupami Kontrolnymi była wyśmienita.
Niestety współpraca z Kierownikiem Rejonu Ochrony już nie.
Ostatecznie zwolniłem się sam z powodu braku zrozumienia ze strony Kierownika co do dni wolnych i ilości godzin. W firmie podobno z tego co mówili to byli ze mnie zadowoleni.
Ale mimo wszystko polecam tę firmę, bo firma naprawdę solidna (wypłaty na czas, wszystkie składki odprowadzone) no a dużo zależy Panowie na jakiego traficie kierownika... Ja nie miałem szczęścia.
Gdyby nie to - pracowałbym nadal.
1
marco67 2016-11-07 22:53
O jakich premiach mowisz?????????????????????
jaskiniowiec 2016-11-24 12:18
bykowac panowie zero roboty siedziec w kanciapie tylko na papieroska wysoczyc Zywiec Bielsko te tereny
Pawel 2016-11-24 18:20
Do tej pory pracowało się ok teraz wymyślili że całe 13 godzi masz stać na sklepie i masz wyznaczona trasę chodzenia jak cie zajdzie grupa kontrolna i zostanie na monitoringu zaraz cię podpiepsza do dyrektora a ten zaraz straszy cię zwolnieniem z pracy poczekajmy do inwentaryzacji bo jak kogoś złapać jak masz chodzić po Lini kas i aleje alkoholowej paranoja ten co to wymyślił to o ochronie nie ma pojęcia


4
ochroniarz 2016-11-25 14:41
Masz racje! To jest chore stojąc na sklepie dajesz zna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] gdzie jesteś idealna okazja do kradzieży jeżeli ktoś uważa ,że monitoring to atrapa to nie ma pojęcia o pracy w ochronie ja pracuje kilka lat na monitoringu i nic i nikt minie nie przekona aby bez niego funkcjonować.Ci co podejmują takie decyzje o staniu na sklepie w Lidlu powinni sami podjąć wyzwanie i pilnować sklepu.
3
Cichy 2016-11-25 15:19
To chyba chodzi o Biuro Sprzedaży bo u nas w Szczecinie cały czas monitor. Bez tego to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nas pilnują jak jesteśmy na sklepie
jaskiniowiec 2016-11-28 18:36
Ci co ostro robili ujecia gonili po sklepie juz siedza w urzedzie pracy tak było na Żywcu .
klijent 2016-12-05 19:11
W Koszalinie zburzyli Lidla podobno już nic nie zostało na półkach więc po co sklep ma stać.
Błażej_1993 2016-12-09 13:18
Zgadzam się. A najlepszy był mój KRO.
On mówił "Jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] widzi, że pan jest na sklepie, to nic nie ukradnie, bo się boi. A jak pana nie ma to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wtedy kradnie, bo pana nie widzi na sklepie to niczego się nie boi".
Głupota i paranoja.

Przecież każdy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szybciej coś ukradnie, gdy widzi, że ochroniarz stoi sobie przy alkoholu albo chodzi przy kasach. A gdy ochroniarza NIE MA na sklepie - to wtedy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się boi ukraść, bo wie, że ochrona siedzi na kamerze.
1
ochroniarz 2016-12-10 19:19
Jeżeli tak mówi KRO to albo jest głupi .albo ma odgórne polecenie. Bo racjonalnie nieda sie wytłumaczyć.
1
PO 2016-12-12 23:44
Witam jestem pracownikiem ochrony z rejonu, który należy pod biuro sprzedaży w Bydgoszczy. Niestety u nas zarząd lidla wymyślił stanie przy wejśćiu (kawach) i z drugiej strony alkoholach całe 13 h to jest śmiech na sali. Może Pan który to wymyślił by spróbował tak postać? Nie wspominając już o tym, że w tym łapią noon food strasznie, gdzie wychodzi to na inwentaryzacjach, ale Lidl szczęśliwy iż nie ukradli trzech kartonów kaw. Ogólnie firm gwarant poznań oceniam bardzo dobrze i mimo wszystko polecam mimo durnych zaleceń lidla dla których gwarant wykonuje usługi z zakresu ochrony.
Błażej_1993 2016-12-13 14:02
To i tak masz lepiej, bo ja 13 godzin miałem bardzo rzadko, przeważnie było to 14 godzin.
Od 7:00 do 21:00
A jak było mniej godzin czasem to co z tego jak zawsze były to popołudniówki czyli i tak do 21:00.
Jeżeli należysz pod BS Bydgoszcz to bezwzględnie stój na sklepie jak przyjeżdża taki dyrektor z Lidla (wysoki, ciemne włosy i ciemne oczy) bo jak chociaż na chwilę (nawet mniej niż 5 minut) rozpoczniesz obserwację na monitoringu, to on już będzie sapał, że masz na sklepie stać.
Naprawdę współczuję Ci, że musisz stać 13 godzin na sklepie. Fizycznie to jeszcze jest do wytrzymania, ale psychicznie już nie. I jeszcze ludzie patrzą się zazwyczaj ze zdziwieniem, co się stało, że ochroniarz stoi na sklepie.
Miałem tak samo. Na początku stałem nawet po te 14 godzin na sklepie w wyznaczonych sektorach.
Zależało mi bardzo na tej pracy, bo potrzebowałem pieniędzy. Wiedziałem, że moja posada to jest fikcja, bo ja stoję na sklepie, a ludzie i tak kradną i wynoszą właśnie szczególnie ciuchy z non-food o których piszesz.
Ale ostatnie miesiące w ogóle nie stałem na sklepie, przychodziłem do pracy to zajmowałem się w 90% monitoringiem i dzięki temu dokonałem kilku ujęć. Na sklepie byłem wtedy, gdy przyjeżdżał ten Dyrektor z Lidla. Pracowałbym tam nadal, bo nikt nie miał do mnie żadnych zastrzeżeń, nawet ten mój KRO. Ale nie mogłem się z tym moim KRO porozumieć co do liczby godzin (z miesiąca na miesiąc przybywało godzin) i powiedziałem, że "To jest za dużo godzin jak na jednego człowieka i jak to się nie zmieni to odchodzę" . I tak też się stało. I nie żałuję, że odszedłem. Ale Firmę Gwarant i tak polecam. Bo to nie była ich wina, tylko mojego KRO, że dostawałem tyle godzin.
3
bronisław 2016-12-20 06:22
pracuje ponad 4 lata, nie narzekam, jaka praca taka płaca, pensja zawsze na czas, brak pasków, ale zawsze jest wiecej niz powinno byc,
o co chodzi z przejsciem do securitas?
BB 2016-12-21 11:36
Koniec firmy Gwarant ba terenie Malopolska Śląsk. Wchodzi Secu .
Przemo 2016-12-21 20:12
zadzwonił do mnie kro ze od marca przejmuje sklepy securitas ciekawe jakie warunki zaoferują :/
Macie informacje czy kro KG przechodzi też??
Bo wsumie tylko ten gosciu mnie tu 3ma bo ze wszystkim idzie sie dogadać jak oczywiście jesteś normalny i nie jesteś płaczkiem i nie próbujesz wciskać kitów.
Nie lubie zagłębiaków ale On jest naprawdę w porządku.
p 2016-12-24 10:28
Najlepszych warunków na pewno ci nie ZAoferują
Cichy 2016-12-24 11:28
Ale jakie sklepy przejmuje Gustaw
Marci 2016-12-27 19:38
Słyszałem od kolegi z innego sklepu ze ma zostac w gwarancie bo dostanie jakiś inny obszar ale wcale bym się nie zdziwił jak securitas go podkupi
bronisław 2016-12-27 20:52
Panowie, jakby nie patrzeć, na pewno nie będzie lepiej, tylko gorzej, niestety
Jupi 2016-12-28 09:04
dzisiaj właśnie dzwonili do mnie z securitasa w gwarancie mam umowe zlecenie a securitas zaproponował mi umowe o pracę i jeżeli będą dodatkowe godziny to zlecenie także u mnie na plus ta zmiana :)))))))))))))
Także żegnaj gwaranciku już niebawem :)
Umowa o prace standard 2 tyś brutto a zlecenie nie będe pisał żeby ktoś z securitasa sie nie zorientował kto pisze bo nie wiem jakie innym proponowali :) ale na zleceniu stawka podobna jak w gwarancie (zależy kto jaką miał)
4
bronisław 2017-01-08 20:21
I jak tam, macie jakieś nowe informacje?
Chwała Bohaterom 2017-01-12 18:31
Firma Gwarant nie kwapi się z podwyżkami. Ma być wielkie spotkanie dyrektorów z Zarządem i omawianie oraz ustalanie spraw co do których Zarząd podjął decyzję juz w listopadzie zeszłego roku. Takie bicie piany na pokaz. A dalej wiadomo: Dyrektorzy z poległym bezpośrednio personelem, a na samym końcu KRO z nami szarakami, którzy zapierdzie. .. na ich wszystkich pensje. A powiedzą nam tyle, że podwyżek nie będzie, bo to już wiadomo. A że od stycznia 2017 wszędzie stawki są takie same, to każdy będzie się rozgladal za inną robotą. Jeśli sami nie podniosą stawek o minimum 1 zł za godzinę ponad państwową ustawową stawkę, to sami sobie strzela w kolano, bo nikt już nie będzie się nakazał za kasę która i tak będzie mu się należała. Bo chociaż lubię tą robotę, to wolę pilnować cegieł na budowie i leżeć do góry brzuchem bez ryzyka za te same pieniądze. Teraz się dopiero nasze Dyrektory przekonają "kto i komu chleb rozdaje".
1
Janek z LIDLA 2017-01-12 18:52
A co do inwentaryzacji: ubezpieczyciel nie pokryje strat, jeżeli średnioroczna inwentaryzacja na sklepie nie przekroczy 20.000 zł (dane za 2016 rok). Dlatego trzeba spacerować po sklepie zamiast łapać złodziei dzięki monitoringowi. Lidl nawet na stracie (byle nie duzej) potrafi dobrze jeszcze zarobić.
5
Radek Przypadek 2017-01-14 00:05
Mój kierownik ochrony z pod Poznania który pracuje w Gwarancie założył swoją konkurencyjną agencję ochrony .Gwarant jest O.K.
1
bronisław 2017-01-14 00:22
I jak to Radku Przypadku zmieni moje zycie na lepsze?
Nie zmieni, wiec mi to lata co robi
4
bronisław 2017-01-14 01:02
Samo założenie agencji ochrony to pryszcz, ważne sa zlecenia, a na tym rynku raczej cięzko sie jest przebic, chyba, ze jest sie czyimś pociotkiem lub ma sie na kogos jakies haki
ale zycze Twojemu kro jak najlepiej, moze akurat wpadnie w jakaś nisze:)

A jak akcja ochrony puszek sie Wam podoba?
damianowsanny 2017-01-25 14:47
witam jak moge sie skontaktować ta firmą?
1
gwarant 2017-01-26 22:29
najlepiej listownie
2
Obiektywny Maciej 2017-01-27 22:16
Bronisławie nie pisz głupot , chyba że jesteś osobą o której pisze Radek Przypadek .
Czytając twoją wypowiedz z 2017-01-14 00:22:26 i formę zapisu , dotyczy to twojej osoby .
Przestań improwizować i podszywać się .
Jesteś Kozak przestań udawać .
Chętnie u ciebie będę pracował w nowej firmie ochrony .
1
kro 2017-01-28 23:35
Brawo za tok rozumowania, reszta to kapa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] blada czy jak tam sie to zwie:)

juz sie nie dziwie po tym info, ze tak nas postrzegaja

burak jestes i tyle, spadaj na drzewo

z powazaniem pracownik ochrony od kupy lat:}
Arek76 2017-03-01 13:39
Witam. Czy moge zarezerwowac sobie konkretny weekend raz w miesiacu w grafiku? Chodzi o to ze mam ustalone przez sad wizyty z corka. Ona mieszka z matka 300 km.
Paulina 2017-03-07 13:30
Praca w Agencja Ochrony Mienia i Osób Gwarant należy do bardzo stresujących?
Ziom 2017-03-08 09:41
Jak załatwiłeś sprawę zwrotu kasy za buty. Oficjalnie masz to ujęte w umowie ? (masz umowę o pracę, czy umowę zlecenie), czy się jakoś dogadałeś ? Czy są to pieniądze wypłacane osobno, bez podatku czy razem z wypłatą ? Bo ja u siebie gadam o kasie za buty, to sprawy tak jakby nie było
ochroniarz 2017-03-10 15:24
taka jest praca w ochronie to nie zabawa w piaskownicy.
Zestresowany 2017-03-16 09:59
Bardzo. Mnie od tych stresów to dydek już nie staje...
Paulina 2017-03-17 15:12
@ochroniarz, a jak oceniasz pracę w Agencja Ochrony Mienia i Osób Gwarant Sp zo.o.?
OCHRONIARZ 2017-03-18 11:46
GRAFIK W MIARE ROZSADNY ,OBIEKT STAŁY ROBOTA JAK ROBOTA WYKONUJESZ WEDŁUG ZALECEŃ KRO TO JEST OK .NIE MA WYGÓROWANYCH ZADAŃ ROBISZ TO CO NAJEŻY I JEST SPOKÓJ.
NIEMA PRACY BEZ STRESU. POLECAM TYM CO MAJĄ JA...A
Paulina 2017-03-21 14:16
@OCHRONIARZ, bardzo dziękuję za Twoją opinię. Wiedzieliście, że GWARANT jako jedyna firma z opolszczyzny otrzymała kolejną super-gazelę biznesu 2016?
Dra 2017-03-21 20:44
@paulina czy czasem nie pomylilas Gwaranta ? gwarant jest z Wielkopolski. Tu są opinie o Gwarant Poznań.
Paulina 2017-03-22 11:30
@Dra, bardzo dziękuję za Twoją czujność! Jeżeli chcecie wiedzieć co mówią o powyższej firmie znane przedsiębiorstwa, zapraszam do lektury http://www.gwarant.poznan.pl/opinie-klientow/
Janek 2017-04-10 16:44
Tak zobaczysz podwyżki tak jak i ja tzn jak świnia słońce.
Janek 2017-04-10 16:51
Jaka szkoda że wierzysz w takie rzeczy jakie securitas ci naobiecywał przejć a się zdziwisz.
Janek 2017-05-29 23:02
Hej panowie ochroniarze. Zdarza wam się coś zajumać z półki, jakąś flaszkę, czy coś innego, czy tak deptacie uczciwie te trzynastki. Ale szczerze....? :)
OCHRONIARZ 2017-05-31 18:55
A znasz księdza bez grzechu?
Jacek 2017-06-08 08:40
Czy wiadomo jak wyglada sytuacja w lidlach w zabrzu?
Zero pobłażania złodzieją 2017-06-08 14:10
Mów za siebie, bo ja mam sumienie czyste a pracuje już ponad 7 lat.
Jacek 2017-06-10 10:49
Czy wiadomo jak wyglada sytuacja w lidlach w zabrzu?
miko 2017-06-23 17:41
chyba nie każdy ale goście są spoko ,
nowy 2017-06-26 22:19
jakie znacie największe ujęcie w lidlu?
Zostaw swoją opinię o Agencja Ochrony Mienia i Osób Gwarant Sp zo.o. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony Mienia i Osób Gwarant Sp zo.o.