Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2010-02-22 18:18:37 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Europ Assistance - Warszawa. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
porażka - 2010-04-09 18:32:40 odpowiedz | cytuj
praca w tej firmie to porażka, te "wysokie, super" dochody to tak na prawdę całe gówno... góry obiecują, a w rzeczywistości dostajesz 2 tysie brutto... i ci wszyscy ludzie wrzeszczący na siebie w koło z paniusią "dajrektor" na czele. śmiechu kupa a nie firma poważna. szkoda czasu każdego kto chce tam pracować
slayerfan - 2010-04-15 00:44:26 odpowiedz | cytuj
no bo jak ktos jest pizduś i nie potrafi ogarniać spraw, to nadaje się tylko do sprzątania. tam nie ma większych wymagać.
wampirz - 2010-05-17 21:07:34 odpowiedz | cytuj
kurcze, bo ja właśnie zastanawiam się nad pracą w tej firmie, mam nadzieje że ta opinia się nie potwierdzi....
mlk - 2010-07-03 21:49:18 odpowiedz | cytuj
Nie ma co się "ogarniać" firma oferuje fatalne warunki finansowe. Pani chcąc mnie zachęcić na rozmowie obiecała 2000zł netto (już na umowie na czas nieokreślony, bo wcześniej ok. 500zł mniej). No ale za to piknik rodzinny się odbywa... Tylko nie powiedziała, jak mam za taką kasę tę rodzinę w Warszawie utrzymać.
comos - 2010-08-22 17:17:45 odpowiedz | cytuj
Wielkim łukiem trzeba omijać Europ Assistance. Wyzyskują pracowników. System oceniania pracownika opiera się na statystykach telefonicznych. Im krócej pracownik rozmawia i więcej odbierze telefonów tym lepiej. Średni czas jednej rozmowy powinien wynosić 90 sekund. Musicie sobie zdać sprawę, czy jesteście w stanie zebrać wszystkie dane (nr. rejestracyjny, nr. nadwozia i gdzie konkretnie sie znajduje) od zdenerwowanego klienta który czasem sam nie wie jak się nazywa w ciągu póltorej minuty czy nie?
misia - 2010-09-27 17:53:31 odpowiedz | cytuj
czy te opinie dotyczą też call center polaczen wychodzacych? czy tylko fatalna atmosfera jest w cc przychodzacych? poza tym z tego co wiem tam jest stawka godzinowa, da sie negocjować czy jest już założona z góry?
cynik75 - 2011-02-07 13:27:02 odpowiedz | cytuj
gwoli sprostowania.
2 koła brtt to są na okresie próbnym ( 3 mce)
Po roku pracy zwykły operator na telefonie dostaje przeciętnie 4koła brtt
a trzeba być nieco upośledzonym, aby nie przejśc okresu probnego

A co do reszty firma absolutnie zwyczajna
lili - 2011-03-25 11:37:40 odpowiedz | cytuj
czyli według Ciebie zarabiając 2000 brutto powinnam otrzymać ok.1400 netto? Dziwne bo otrzymałam ledwo 1000 na rękę. jeszcze nie słyszałam, żeby po okresie próbnym stawka wzrosła dwukrotnie. Kto lubi życie jak w grze komputerowej, czyli lajcik sofcik, zabawę z klientami i wszystko w d.... niech tam pracuje, ci którzy przejmują się losem innych tam się nie nadają, firma niepoważna zarobki śmieszne, atmosfera beznadziejna, wielka rotacja, zawiedziecie się.....
anonim - 2011-04-19 17:14:48 odpowiedz | cytuj
4 tysiące brutto? człowieku chyba firmy ci się pomyliły. pracowałem kilka lat i nigdy takich pieniędzy nie wyciągnąłem, bynajmniej nie dla tego że byłem kiepski.
Firma nie inwestuje w pracowników. Jak chcesz przyjśc i odbębnić swoje 8 godzin to ok, ale nie spodziewaj sie przy tym szkoleń, integracji, inwestycji w pracownika, podwyżek czy awansów. Atmosfera do dupy, wszyscy wrzeszczą o statystyki, a wszystko ogarnia chaos.
pytanie - 2011-06-01 00:51:26 odpowiedz | cytuj
Jeżeli jest tak "cudownie" to dlaczego ciągle prowadzą rekrutację:

czyli coś jest nie tak!
-atmosfera w pracy?
-mobbing?
-g...zarobki ?

Dlaczego jest taka rotacja?
anonim - 2011-06-05 17:09:17 odpowiedz | cytuj
Rotacji prawie nie ma!!! Każdy kto tam pracuje to potwierdzi. Firma w bardzo szybkim tempie się rozrasta i co troche brakuje rąk do pracy.
lili - 2011-06-30 22:54:01 odpowiedz | cytuj
szczególnie supervisor "zejdz mi z oczu" Sasza pomocny...
nick - 2011-07-12 15:15:54 odpowiedz | cytuj
czy trzeba przed podjęciem pracy przechodzić szkolenie, bo np. w Mondial Assistance szkolenie trwało 4 godziny i dali człowieka na słuchawki, a w Eureko częścia umowy był załącznik, w którym określono, że w przypadku rezygnacji z pracy przed rokiem trzeba zapłacić 6 tys. zł za szkolenie po odejściu z pracy- ludzie przez to badali się odejść aby nie płacić 6 tys. z kosmosu za szkolenie czy tak samo jest w Europ Assistance?

Ile nocek jest w tygodniu? jak jest z grafikiem, jak jest z przerwą pomiędzy zmianami czy np. kończę o 14 a idę tego samego dnia na noc?

Czy ci superwizory to rzeczywiście tak tresują ludzi?
ciuchcia - 2011-07-21 18:59:14 odpowiedz | cytuj
lili - 2011-06-30 22:54:01

szczególnie supervisor \
A co to za supervisor?
odpowiedz - 2011-08-12 00:13:56 odpowiedz | cytuj
Supervisor dawniej nazywany był jako kapo. Supervisor lepiej brzmi od kapo i dlatego zmienili nazwę.
X - 2011-09-13 09:01:03 odpowiedz | cytuj
nick - 2011-07-12 15:15:54

Czy ci superwizory to rzeczywiście tak tresują ludzi?

Trzeba przejść szkolenie. 5 dni z teorii. Później siadasz na słuchawki i dopiero się uczysz. Jeśli odejdziesz, nie płacisz nic nikomu. Nocki są wstawiane mniej więcej 2 - 4 w miesiącu dla 1 operatora. Jeśli masz zmianę nocną to ten sam dzień jest wolny, Tak samo jak kolejny. Nie tresują. Czasem krzyczą, ale zasadniczo można do nich iść z każdą sprawą. Jak masz jakiś problem z obsługa sprawy możesz do nich dzwonić nawet o 3:00 w nocy. Ogólnie nie jest tu tak źle.
nick - 2011-09-15 00:50:07 odpowiedz | cytuj
dzięki za odpowiedź:)
AnonimJakisGall - 2011-09-20 15:05:52 odpowiedz | cytuj
Europ Assistance? Moje zdanie na ten temat, Potwierdzam v brak szkoleń, rozwoju (które tak transparentnie umieszczane są w ogłoszeniach) *jeżeli już jakieś się pojawią (2x na 5 lat) to pracodawca płaci jak za normalny dzień pracy + dla Europ! v brak inwestycji w ludzi w jakiejkolwiek postaci, v ogólny brak zainteresowania człowiekiem, v brak perspektyw i duża rotacja, * z jednej strony ze względu na rozwój firmy, faktycznie potrzeba coraz więcej ludzi a z drugiej ze względu na powyższe czynniki....i poniższe... Kadra zarządzająca poza jednostkami(wliczając w to każdy dział) w większości niekompetentna bez kwalifikacji. Niektórzy wcześniej zarządzali może...ale stadem baranów bo inteligentnych ludzi ogarnąć nie mogą (a ludzie młodzi w większości z wyższym wykształceniem =tytuł naukowy i ambicjami). Finansowo nie jest kiepsko ALE tylko wtedy gdy człowiek orze niemalże wszystkie weekendy i każde święta. Jak pracownik się buntuje mobingują i wymuszają by przyjść we wszystkie ustalone przez nich dni pod niewidzialnym ale bezczelnym hasłem " jak tego nie zrobisz to się policzymy...utniemy premie"etc czasem wyrażanym głośno. Niektórym jednak z nieznanych nikomu powodów.....udaje się awansować, więc możecie śmiało próbować. *Trzeba mieć doktorat z włażenia w tyłek Osobiście, nie polecam.
anonim - 2011-09-20 18:40:08 odpowiedz | cytuj
AnonimJakisGall - 2011-09-20 15:05:52

Europ Assistance? Moje zdanie na ten temat, Potwierdzam v brak szkoleń, rozwoju (które tak transparentnie umieszczane są w ogłoszeniach) *jeżeli już jakieś się pojawią (2x na 5 lat) to pracodawca płaci jak za normalny dzień pracy + dla Europ! v brak inwestycji w ludzi w jakiejkolwiek postaci, v ogólny brak zainteresowania człowiekiem, v brak perspektyw i duża rotacja, * z jednej strony ze względu na rozwój firmy, faktycznie potrzeba coraz więcej ludzi a z drugiej ze względu na powyższe czynniki....i poniższe... Kadra zarządzająca poza jednostkami(wliczając w to każdy dział) w większości niekompetentna bez kwalifikacji. Niektórzy wcześniej zarządzali może...ale stadem baranów bo inteligentnych ludzi ogarnąć nie mogą (a ludzie młodzi w większości z wyższym wykształceniem =tytuł naukowy i ambicjami). Finansowo nie jest kiepsko ALE tylko wtedy gdy człowiek orze niemalże wszystkie weekendy i każde święta. Jak pracownik się buntuje mobingują i wymuszają by przyjść we wszystkie ustalone przez nich dni pod niewidzialnym ale bezczelnym hasłem \
no dobra, powiedzcie ile sie tam realnie zarabia-na poczatku i po okresie probnym. Mam u nich dogadane spotkanie, nie wiem czy w ogole jest sens sie stawic.
1000 netto? - 2011-09-21 20:37:51 odpowiedz | cytuj
Takie zarobki w tej firmie to porażka! 1000 netto... tak zarabiają osoby układające towary w marketach i nie ma żadnej odowiedzilaności i trzeba znać język...
płaca minimalna - 2011-09-23 19:49:47 odpowiedz | cytuj
1 tys. na rękę ? , to jest płaca minimalna i

praca w świątek piątek i niedziela i jeszcze w nocy. Dżizas! nic dziwnego ,

że się ciągle ogłaszają że potrzebują nowych pracowników
m - 2011-10-15 21:16:14 odpowiedz | cytuj
tam jest ogromna rotacja: na pracuj.pl dają ogłoszenia co 10 dni - to świadczy jakie tam są warunki pracy i płacy......

Co miesiac odchodzi z 10 procent pracownikow, nie zalezy im aby pracownik sie zwiazal z firma
anonim - 2011-10-15 21:17:48 odpowiedz | cytuj
ciuchcia - 2011-07-21 18:59:14

lili - 2011-06-30 22:54:01

szczególnie supervisor \\
A co to za supervisor?

to Sasza zejdz mi z oczu
rotacja - 2011-11-09 00:58:51 odpowiedz | cytuj
WIELKA ROTACJA , znów dali ogłoszenie na pracuj.pl i na innych portalach znów poszukują - to oznacza niezłą rotację! szukają chyba naiwnych za tysiaka za miesiąc ;(
x