brak logo

CERMAG

Toruń

Opinie o CERMAG

JK 2010-05-10 17:55:59
Dyrektor tej firmy to ostatni cham, nie polecam!
anonim 2010-06-09 23:35:21
Kadra zarzadzajaca - im wiecej siana w portfelu tym wiecej siana w butach. Kiedys pracownik byl KIMS dzis wymiennym wkladem, karmionym obiecankami o zlotych gorach a de facto szmaci sie za psie grosze.Fachowosc sprzedawcow na salonie jest watpliwa - wyjatkiem kilka osob ze starej kadry, sam nie wiem czemu tam ciagle uwiazanej. Kazdy przy zdrowych zmyslach ucieka, albo jest zwalniany za odmienne myslenie.
Z roku na rok, znaczenie jej na rynku maleje, bo z bufonami niewielu lubi wspolpracowac.
Zal...
1
były już pracownik 2011-06-02 16:16:52
Witam - wszystkim szukającym tam pracy odradzam. Salon podobno XXI wiek a podejście do pracownika jak w średniowieczu. Pensje żenująco niskie - kadra zarządzająca wydaje się tego nie zauważać i wykazuje szerokie zdziwienie dlaczego pracownicy się zwalniają. Na wyższych szczeblach grupa trzymająca władzę z Panią ds. marketingu, która marketing widziała chyba na obrazkach z Ikei... (kto pracuje tam jeszcze wie co mam na myśli).
Obsługa klienta z racji rotacji pracowników coraz słabsza co widać w opiniach na innych forach...
Dziwna polityka z brakiem zwrotów płytek od klientów, którzy robią zakupy czasem za kilkadziesiąt tysięcy a odmawia im się zwrotu towaru za 300 zł... no coment
pozdrawiam dzielnych pracowników działu handlowego
byly kolega
1
anonim 2011-06-08 16:12:36
jakiej wysokości jest ta żenująco niska pensja w Cermagu?
Interesuje mnie pensja sprzedawcy,doradcy klienta?
anonim 2011-07-07 17:57:00
1300,00 zł na rękę + premia od sprzedaży ( która jest uzależniona od sprzedaży i jest śmiech na sali + nie masz pewności czy Ci jej nie zabiorą :) )
1
anonim 2012-12-01 13:20:37
buhaha dobrze ujęte Były Pracowniku!!!!!! Żenujące zasady w tej pseudo firmie.Pan prezes powinien zwrócic uwagę na trio bałwanów trzymających władzę którzy firmę sprowadzają na dno.
1
anonim 2012-12-19 19:43:04
opinie są nie adekwatne do tego co robi firma Cermag,rozwija się ,a jak już zwolnieni pracownicy mają coś do przekazania to to nie ma znaczenia ,ta firma w czasach trudnych daje sobie radę i Prezes tej firmy doskonale wie jakich ludzi potrzebuje by było jak najlepiej!
wiele firm powinno zazdrościć firmie Cermag Poznań -stabilności w tak trudnych czasach dla branży! pzdr
anonim 2012-12-23 19:03:09
Czy opinie są adekwatne czy nie są to oceniają również klienci,których opinie nie są zachwycające(wystarczy poczytać na forum).Jesli Cermag ma jeszcze klientów to obsługują ich pracownicy szeregowi których owe "kierownictwo; nie docenia,wręcz poniża.
2
Anna 2013-03-16 09:50:26
Kto jak kto ale do Firmy Cermag nie jest nikt w stanie po znajomości się dostać. Wynika z tego fakt, że istnieje ostra rywalizacja na każdym szczeblu. Nikt nie przyjmie pod swe skrzydła znajomego/znajomą kolegi z pracy, gdyż jest to bardzo ryzykowne. Ja próbowałam wiele razy i po mimo tego, że z uwagi na długoletnią pracę w branży i znajomości również w Firmie Cermag nie udało mi się dostać na żadne stanowisko począwszy od detalu do działu zakupów. Podobno zrobiłam błąd ujawniając fakty, że znam tu ludzi. Od Przedstawiciela dowiedziałam się, że podczas rekrutacji lepiej nie ujawniać takich faktów, gdyż jest to ryzykowne z uwagi na powyżej opisaną rywalizację. W małych firmach znajomości pewnie pomagają ale tylko przy zdrowej rywalizacji. Prawdą jest to, że możecie pisać sobie źle o tej firmie (byli albo aktualni) pracownicy ale zgodziliście się na warunki jakie wam zostały zaproponowane. Więc nie rozumiem waszych dziecinnych fochów. Cudze chwalicie a swego nie znacie. Firmę macie piękną . Byłam z moją klientką swego czasu u was. Bardzo nie podobało mi się podejście jednego z waszych sprzedawców takiego młodego blondynka z wypiekami na twarzy. W szatni można sobie wyjaśniać pewne sprawy ale opowiadając działania Firmy oraz opinie o pracownikach, na sklepie są nie do przyjęcia. Jest wielu Handlowców, którzy chcieli by mieć z takimi warunkami do czynienia oraz z taką wysoką półką produktową. Obudźcie się i podejmijcie decyzję albo jesteście profesjonalistami albo dajcie spokój. Ja chętnie zajmę wasze miejsce. Pozdrawiam kolegów i koleżanki.
anonim 2013-03-17 22:23:08
Anno wydajesz opinie nie pracując w danej firmie-bardzo ciekawe. Twoja wiedza na temat zatrudniania ludzi po znajomościach w firmie jest = 0
Poziom Twojej wypowiedzi świadczy o tym że lubisz awansowac przez [usunięte przez administratora] przełozonym- jest to super wartościowe!
1
ja 2013-03-23 18:20:20
Anno jaka naiwna jestes.-jesli zaczynasz pracę w danej firmie i dajesz z siebie 100 % przez 10 lat a nagle zmieniają się osoby na kierowniczych stanowiskach (po układach) i zmniejszają tobie premię o kilkaset zł.traktują jak śmiecia,każą zostawac po godzinach za free,szntażują że zwolnią cię jesli będfziesz dyskutowac na zebraniach to jest ok ze strony tej FIRMY?Jesli masz na utrzymaniu rodzinę,masz kredyty to tkfisz w tym gównie bo nie masz wyjscia(kryzys).Więc nie oceniaj ludzi pracujących w Cermagu i nie pisz że na takie warunki się zgodzili bo po 10 latach dużo się zmienia.
1
L 2013-03-24 23:46:13
Tak trudno zrozumieć dlaczego? Jeśli kradnie jedna osoba manko na inwenturze jest mniejsze czyli łatwiej zamataczyć a winę zwali się na tych najniżej ale najpierw należy ich ostro pilnować bo pozory muszą być
a wiewiór twierdzi że wystarczy znać się z pewnym małżeństwem tak jak on i jest się nietykalnym
1
Anna 2013-03-28 18:58:40
Poziom elokwencji tych wpisów wskazuję iż mamy tu do czynienia z mało bystrymi magazynierami. Nie będę komentowała wpisów pod moim adresem bo nie jesteśmy na tym samym poziomie intelektualnym i mogli byście nie zrozumieć riposty, Prawda jest tak, że gdybyście się uczyli i byli bardziej zaradni to byście wiedli lepsze życie zawodowe. Obecnie na magazynie może pracować każdy kto potrafi liczyć. Jest to stanowisko, w którym można zastąpić was obojętnie jaką nową osobą i Cermag nadal będzie dobrze funkcjonował. Nie obwiniajcie wszystkich za to, że wam w życiu nie poszło. Teraz pozostaje wam służyć i siedzieć cichutko na magazynie a swoje emocje wyrażać na forach. Weźcie się jednak za lepszą pracę bo klienci narzekają na długi oczekiwanie na odbiór towaru. A to, że was pilnują na magazynie to się nie dziwię takim ludziom różne głupoty do głowy przychodzą. Pozdrawiam
anonim 2013-05-14 20:10:47
Pozdrowienia dla Anny od byłych i obecnych pracowników firmy Cermag Poznań
były pracownik 2013-08-08 13:28:28
No to nie komentuj, jak jesteś tak inteligentna to czemu szukasz pracy za 1300? Po drugie w cermagu większość ludzi zatrudniona jest po znajomości a nie tak jak to ty piszesz. Kierowniczką działu handlowego jest osoba która nigdy z handlem nie miała nic wspólnego i każdy tylko się domyśla w jaki sposób ten awans uzyskała ;-) Na dodatek jest wredna i woda sodowa jej do głowy uderzyła. Z tego co wiem to żaden pracownik nie jest zadowolony, no bo niby z czego? Pensja żenująca a wymagania jak by się zarabiało 4 razy więcej. I ciągły stres. W końcu nie bez powodu jest tam tak duża rotacja pracowników i większość nie przedłuża umowy po okresie próbnym. ALE JEST JEDEN POZYTYW. OBOJĘTNIE CZY KTOŚ SIĘ ZWOLNIŁ CZY ZOSTAŁ ZWOLNIONY. KAŻDY BYŁY PRACOWNIK ZNALAZŁ LEPIEJ PŁATNĄ PRACĘ.
1
NowyPracownik 2013-08-12 00:30:06
Wszystkim szukającym w Ceramgu Poznań pracy doradzam - lepsza żadna praca niż tam ;)) Ilość stresu przekracza codziennie bezpieczne normy. Zarobki niskie i na dodatek za byle głupotę odbierają premię.
Żyjące w obłokach szanowne prezesostwo-dyrektorstwo + inwigilator niszczą firmę od środka - można to porównać do choroby autoimmunologicznej :/
Salon piękny, brakuje tylko baterii na suficie zamontowanych :))
Co do plusów tej firmy... giną wśród minusów.
Wszystkim tam pracującym ale tylko tym ,którzy nie dali się cermagowaniu mózgu - życzę dużo zdrowia, krótkich kolejek do psychologów, refundowania w 100% leków antydepresyjnych.
Pracę na pewno znajdziecie lepszą:)))
1
anonim 2013-09-09 08:56:44
Przepraszam jestem po 50-siątce szukam pracy jako magazynier za każde pieniążki ,mam uprawnienia na wózek....wiem co to cięzka praca.
1
Klakier 2013-09-16 21:50:10
Jeśli jeszcze ktoś myśli że wie co to ciężka i stresująca praca a nie pracował jeszcze w "gułagu" Poznań... to źle myśli.
A jeśli ktoś myśli że Gargamel to postać z bajki...również się myli-jest w śród nas i dobrze się ma, choć "trochę" mu się przytyło.
I uważa że cała płeć piękna "gułagu" jara się nim.
Klakier 2013-09-17 19:32:23
Co jest stresujacego???lapiej zapytaj co nie jest to bedzie prosciej- tu nigdy nie wiesz za co Ci zabiora premie-widzisz ze jest dobry obrot-to nic wazniejesze sa "inne czynniki" itd
O atmosferze nie pisze bo jej nie ma...jeden drugiemu noz w plecy
1
były pracownik 2013-11-24 10:11:35
Pensja to podstawa, która jest najniższą krajowa, reszta to premia na "słowo honoru", bo na umowie nie ma o niej ani słowa, wiec można ją zabrać za wszystko, hipotetycznie od obrotu, ale jak masz za duże obroty to i tak Ci obetną premię, żebyś nie zarabiał za dużo, oprócz tego siedzisz w nadgodzinach za darmo, bo to nie jest w żaden sposób regulowane i przychodzisz w soboty.(usunięte przez administratora) Zero socjalu i tego typu rzeczy zapomnij.Najważniejsi są architekci i inwestycje, bo to przynosi kasę, a reszta firmy jest na ich skinienie. Jak w każdej firmie są układy, których nie wolno nawet skomentować,zresztą jest taka inwigilacja, że nigdy nie wiesz, kto podłoży Ci świnię. Ludzie tam płaczą, nawet idąc na rozmowę do innej firmy pada pytanie DLACZEGO W CERMAGU? Czyli dobrze wiedzą, że firma fajna, tylko na zewnątrz.Chcesz mieć swoje zdanie i chcesz dobrze pracować według standardowych, które się sprawdzają w innych firmach, CERMAG nie jest dla Ciebie. Bardzo duża odpowiedzialność za niewielkie pieniądze.Dlatego ludzie się zwalniają lub są zwalniani, bo nie warto, są dużo lepsze i przyjemniejsze środowiska pracy.Najgorsza firma, w mojej karierze zawodowej, na szczęście mam już to za sobą, szkoda czasu, wysiłku i nerwów.
4
były pracownik 2013-11-27 14:23:21
Duża rywalizacja wśród pracowników, każdy musi siebie pilnować. Dziwaczne testy wiedzowe, które nijak mają się do rzeczywistości i pracy z Klientem. Dziwna i bardzo często nerwowa atmosfera na salonie, kiedyś było dużo lepiej. Pensja głodowa a premia to tylko na papierze - przy najmniejszej okazji ją zabierają. Praca niby zmianowa w weekendy i za to masz wolny dzień w tygodniu ale tylko teoretycznie. Jak się trafi szkolenie z jakiejś firmy to nikogo to nie obchodzi że akurat masz dzień wolny - przychodzisz do pracy. Nieobecność na szkoleniu to surowe konsekwencje - oczywiście utrata premii. Więc bywają tygodnie że pracujesz nonstop. Za byle pierdołę grożą Ci zwolnieniem, cały czas wmawiają Ci że masz niskie kompetencje itp. itd. A na wyższych stołkach siedzą sami znajomki i pociotki. Ogólnie firmy nie polecam - warto szukać dalej.
2
sprawiedliwy 2013-12-08 19:01:30
czyli samo życie i nic nowego
kl 2013-12-09 01:19:46
Co sądzicie o Dziale Opiekunów Architekta jest szansa na prace w tym dziale ,słyszałam że super robota.
kl 2013-12-09 22:14:10
nie znalazłam ich propozycji pracy ,ale chciałam złożyć swoje cv może akurat
MM 2013-12-30 18:59:50
czy ktoś pracował w dziale opiekun architekta, jaka jest atmosfera i czy zarobki są na jakimś poziomie
pracownik 2014-01-22 00:31:30
poczytajcie sobie opinie i zasanowcie czy chcecie pakowac sie (usunięte przez administratora).. bo to co tam sie dzieje szkoda opisywac
1
optymista 2014-02-07 09:52:36
Ogólnie firma Cermag Poznań jest super, dziwię się skąd tylu niezadowolonych.Pamiętajcie że za bramą czekają tylko kied będą mogli wejść na wasze miejsce.Pozdrawiam wszystkich którzy sa anty Cermagowi ,pamiętajcie że bez was będzie dużo lepiej.
klient salonu 2014-02-28 14:05:05
Od dawna robię zakupy w Cermagu. Ale z miesiąca na miesiąc obsługa coraz gorsza. Ostatnio obsługiwał mnie jakiś bałwan który nic nie wiedział o zabudowach podtynkowych a udawał zorientowanego. Widać dużą rotacje pracowników na czym najbardziej cierpi poziom obsługi, więc odnosząc się do słów optymisty, w sumie to wątpię czy bez ludzi z doświadczeniem jest lepiej. pozdrawaim
2
sprawiedliwy 2014-03-03 20:10:27
Szanowny kliencie zawsze możesz liczyć na pomoc bardziej doświadczonych pracownikow salonu ewentualnie w trudniejszych tematach zawsze można liczyć na pomoc Pani Dyrektor Salonu.Proszę o wyrozumiałośc i cierpliwośc w końcu człowiek się całe życie uczy.
były pracownik 2014-03-20 10:42:14
(usunięte przez administratora) Nie pracujcie w firmie Cermag. Chyba ze chcecie w psychiatryku skończyć ! !
1
pracownik 2014-03-25 09:40:42
Nieprawda Cermag kocha wszystkie swoje dzieci,to wy za malo z siebie dajecie Cermagowi.Zanim cos głupiego wpiszecie zastanówcie sie komu robicie krzywdę???
były 2 2014-04-02 17:59:40
My za mało dawaliśmy ? testy co tydzień zróbcie jeszcze !!! atmosfera że strach się odezwać przy kimś! uśmiechy na wigilii firmowej itp. a w rzeczywistości każdy każdemu by oczy wydrapał!! więcej pracuje w firmie dyrektorów, kierowników, znajomych, jedno wielkie kolesiostwo .
kolega zatrudnia kolegę , ojciec syna , a już tam nawet małżeństwa się kreują.
co do podejścia do klienta jest podział na tych lepszych i na gorszych, tych drugich to by najlepiej nie wpuścili bo jeszcze wizerunek firmy zepsują.
jednym słowem porażka . Jedno wielkie NIE POLECAM .
(usunięte przez administratora)
2
fa 2014-04-05 07:48:26
zastanawiające jest kto wypisuje te pozytywne opinie,pewnie ktoś z zarządu.Życzę wam w przyszłości takich pracodawców jakimi wy jesteście.Żal.....
4
to-ma 2014-06-22 21:40:26
Nie istotne czy pisze ktoś z zarządu czy z szeregu kto tam pracoawał nie żałuje odejścia z owej firmy kto w tym siedzi to narzeka i to wszystko co może zrobić bo boi się utraty pracy.AMEN
2
lola 2014-07-09 19:09:55
Wieczne dąsy ze za mało placą , jak wam żle to do domu .
nj 2014-07-10 22:03:08
lola,chyba nie doczytałaś;większość osób piszących jest już W DOMU!!!
Ala 2014-07-10 23:24:42
witam wszystkich pracujących i nie pracujących:) widziałam ogłoszenie, że firma szuka księgowej. I tak po krótkiej analizie zastanawiam się czy warto złożyć cv?
azor 2014-09-30 16:14:39
daj sobie spokój z pracą w tej dziadowskiej firmie lub spróbuj ale kup sobie tira melisy i wagon relanium i innych tego typu środków inaczej psychiatryk wita
nie polecam nikomu tego pracodawcy cieszę się jedynie że już tam nie pracuje , porażka
Ludwik 2014-10-14 10:20:12
Trzeba zaznaczyć, że negatywne opinie dotyczą przede wszystkim pracy doradcy handlowego.
luis fernando 2014-10-30 11:31:06
Działy są na stronie internetowej Cermagu. W każdej opinii są ziarenka prawdy.
bzyku 2014-10-30 20:51:03
jak jesteś ciekawy co się dzieje wdziłach Cernagu to sie najlepiej przyjmij na stanowisko pierwszego piredoly.
luis fernando 2014-11-14 12:26:25
Nie polecam pracy w Cermagu. Duża rywalizacja wśród pracowników, niezdrowa atmosfera, całe dnie w pracy ( plus niektóre weekendy), słaba kasa oraz wygórowane ambicje przełożonych, które są ciężkie do zrealizowania. No, ale jak to mówią: lepszy rydz, niż nic. Nie polecam nikomu
luis fernando 2014-11-24 20:10:43
Po prostu firma chciałaby mieć pracowników za grosze, a najlepiej, żeby robili obroty na ok. 100 tys. zł miesięcznie co jest praktycznie niemożliwe do zrealizowania przy tylu doradcach handlowych ilu tam pracuje. Powodzenia mimo wszystko. Ogólnie męczarnia, ciągle o coś pretensje, dużo asortymentu, ciągle coś. Już lepiej iść na jakiś magazyn typu Amazon czy coś. Pozdrawiam
PAWEŁ 2014-12-28 21:31:07
Co się dzieje w Cermagu że tyle osób nie wytrzymuje nerwowo???
Ramzes 2015-03-07 14:37:51
Jak wygląda praca w Cermagu na wyższych stanowiskach, chodzi o wspólpracę między szefem zakupów, dyrektorem a innymi oddziałami Cermagu. Ktoś coś wie na ten temat?
1
kaka 2015-12-09 20:57:09
Słyszałem że w końcu firma Cermag po długich latach oszczędzania zafunduje pracownikom po 1000 złotych w bonach tym którzy przyjda na wigilię rodzinną.
rudy 2016-03-14 09:02:00
Chyba mało płacą ,skoro wiecznie szukają magazynierów i doradców handlowych.Widziałam że szukają też specjalisty do spraw logistyki i magazynowania.
lary 2016-03-15 18:05:05
Topa jakie to trzeba mieć te dodatkowe uprawnieniażeby myślec o wyższych pułapach?Ty biedaku bujasz w innej epoce.
lary 2016-03-15 18:05:08
Topa jakie to trzeba mieć te dodatkowe uprawnieniażeby myślec o wyższych pułapach?Ty biedaku bujasz w innej epoce.
hm 2016-05-06 10:23:43
@kubba dyplom na przedstawiciela handlowego? Jeszcze się z czymś takim nie spotkałem, ale kto wie, może coś takiego istnieje...
Zostaw swoją opinię o CERMAG - Toruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CERMAG