brak logo

Edukacja Polska SA.

Warszawa

Opinie o Edukacja Polska SA.

kiedyśna 2012-07-25 17:22:39
Widzę, że w firmie nic się nie zmieniło. Dla jasności na wstępie zaznaczę - nikt mnie nie zwolnił, sama odeszłam i to bardzo szybko. Przygoda z firmą była bardzo krótka, więc mogę pozwolić sobie opisać ją od początku - ustalone na rozmowie wynagrodzenie niestety nie zgadzało się z wynagrodzeniem widniejącym na umowach - tak na umowach, bo tu nie zarabia się na podstawie umowy o pracę. Umowa o pracę jest na kwotę minimalnie wyższą niż minimalna krajowa pensja, reszta szła z umowy zlecenia z innej firemki prezesa. Już to powinno być sygnałem ostrzegawczym, ale człowiek był młody i głupi. Firma dzieliła się na donosicieli i kłamców - bo jak nie było co donosić, to wymyślali na poczekaniu historyjki. Kadrę kierowniczą z czego jeden człowiek był kompetenty (1!), a reszta wysysała kasę dla siebie. Ci którzy mieli na tę firmę pomysł i wiedzę na temat jego realizacji albo sami uciekali, albo się ich pozbywano w bardzo brzydki sposób. Nie wiem czy prezes ma tak wyjątkowy dar otaczania się nieświadomie szkodzącymi sobie ludźmi, czy robi to świadomie... Nie prawdą jest, że jest człowiekiem z klasą - słoma z butów wychodzi przy każdym kontakcie - wystarczy się przyjrzeć nie przez różowe okulary. Dla mnie zero klasy było już dawno temu. Stajnie samochodów luksusowych rzeczywiście na parkingu posiadał (niektóre z tak niskim zawieszeniem, że nie był w stanie nimi samodzielnie wyjechać z garażu i wzywał do tego celu kierowcę). No i tu jesteśmy dalej - zapędy wielkopańskie - bo musieli go wozić kierowcy. Prezes pełną gębą - ledwo przedzącej firemki. Wizje to on może miał - zaszczepione przez tych, którzy chcieli kasę wyciągnąć do swoich kieszeni - wielkie, ale wybieram najgorszych z możliwych ludzi do ich realizacji. Może nadawał się do prowadzenia kilkuosobowej firmy, ale na pewno nie nadaje się do zarządzania większym przedsiębiorstwem - nie starcza ani wiedzy, ani umiejętności, ani charakteru!! Po moim odejściu zaczęły się historie z niepłaceniem wynagrodzenia pracownikom. I trwa to niezmiennie kilka lat. Jeśli ktoś radzi Wam, aby udać się do sądu pracy - to odzyskacie krople w morzu świadczeń, bo na podstawie umowy o pracę dostaniecie minimalne wynagrodzenie, reszta z umowy zlecenia jest do odzyskania z powództwa cywilnego, a to już darmowe nie jest. Dodatkowo - odprawy są wypłacane na podstawie oczywiście minimum krajowego, za które godzicie się pracować na umowie o pracę - im dłuższy okres wypowiedzenia, tym dłużej pracujecie za tysiąc złotych, bo umowa zlecenia jest rozwiązywana z dnia na dzień i całość świadczeń, które Wam naobiecywano przepada. Nie mówiąc o unikaniu odprowadzania składek pracowniczych - wiem, że młodym ludziom wydaje się, że do emerytury daleko - ale nie dajcie się z niej okradać takim cwaniackim firmom - im wyższa kwota na umowie o pracę, tym więcej będziecie mieć odprowadzone na tę marną emeryturę. I oczywiście trzeba się poświęcać dla firmy - pracując na jednym stanowisku oczekiwano, że obsługiwać się będzie dwie formy - oczywiście za jedno wynagrodzenie. A że moooooooże kiedyś firma osiągnie stabilną pozycję na rynku to wtedy Wam to poświęcenie wynagrodzi! Nie ma się co łudzić - z taką firmą trzeba z bardzo daleka. A najlepiej nie mieć z nimi nic wspólnego. Chyba, że jesteś ostatnią szują, która kłamstwem i donosicielstwem będzie potrafiła zaskarbić sobie sympatię prezesa! I pomimo, że minęło tyle lat do dziś mi ciśnienie skacze jak sobie wspomnę epizod w tej firmie.
denis 2012-07-26 15:00:49
Firma EPSA została sprzedana konsorcjum finansowemu. Nie ma już EPSy. Zostało wydawnictwa WEP, które wynajmuje pomieszczenia, komputery, biurka, wszystko. Ludzie z branży którzy zostali wyrzuceni z grupy edukacyjnej ze WSIPu również nie pomogli, a wręcz dobili tą firmę rozbudowując firmę o swoich ludzi. Dział marketingu do aż 5 osób były 2, manadżera sieci nie było takiego stanowiska kiedyś, 3 menadżerów regionalnych było 2 oraz menadżer ds pomocy edukacyjnych nie było różnież takiego stanowiska. Czyli system jak na bogata firmę przystało. A teraz rzeczywistość brak wynagrodzeń od stycznia, brak wydrukowanych pakietów do szkół i przedszkoli zerowa sprzedaż pomocy edukacyjnych. Myślę że firma WEP zakończy pracę najdalej do listopada...
1
nevermore 2012-07-27 23:58:20
Wydawnictwo Edukacja Polska szuka Konsultantów Edukacyjnych (czytaj jeleni) w całej Polsce. W ogłoszeniu napisali: "Jesteśmy liderem na polskim rynku pomocy edukacyjnych oraz wiodącą firmą na edukacyjnym rynku wydawniczym. Dysponujemy spójną strategią działania na najbliższe lata. ..." Śmie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] warte, dni tego wydawnictwa są policzone. Zapomnieli dodać że oferują samochód bez paliwa, a telefon bez karty, a atrakcyjne wynagrodzenie? skąd? jak od stycznia nie ma wypłat.
1
nevermore 2012-07-28 00:25:51
Tylko w Polsce jest to możliwe, aby firma od paru lat okradała pracowników i nadal istniała na rynku. Widać jak ułomne jest polskie prawo. Duże bezrobocie powoduje to, że zawsze znajdą się naiwni, mający nadzieję że coś zarobią. Zawsze znajdzie się ktoś, kto wcześniej nie zajrzy na to forum, lub nie uwierzy w to co tu ludzie piszą, a piszą prawdę. Wyrazy współczucia dla tych, którzy nadal mają coś wspólnego z Edukacją Polską.
1
poinformowany 2012-09-05 14:06:51
Ta firma chyba już nie istnieje. Była licytacja komornicza za długi i zostały sprzedane samochody, komputery, laptopy, maszyny z drukarni, meble i wyposażenie. Chyba że teraz przychodzi się do EPSY z własnym sprzętem do pracy.
ktoś 2012-09-11 16:51:05
Czy ta firma jeszcze istnieje??? Są mi dłużni pieniądze za wykonaną pracę. Czy są jeszcze zbawcy z Juki, najlepsi na świecie magicy chaosu.
Ciekawski 2012-09-25 10:28:42
No właśnie, bo wczoraj było ogłoszenie na przedstawicieli. To istnieją czy nie?
baran 2012-10-04 19:44:06
WEP się wyniósł z siedziby w Markach w popło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na Bemowo, niby coś wydrukowali z pakietów dla szkół...jednak właścicielem jest ten sam człowiek co Edukacji, ludzie którzy jako ostatni się z EP zwolnili nawet nie mają od kogo dostać PIT-ów za przepracowany rok bo EP nie ma już ani kadrowej ani księgowej ani nawet dozorcy!!
ciekawski 2012-10-05 14:28:14
To ja nic nie rozumiem, po co chca nowych zatrudniac?
marysia 2012-11-13 08:48:17
czy ktoś posiada jakiś nowy kontakt do firmy edukacja polska s.a.? stare nr tel. nie dopowiadają, pocztę ktoś przyjmuje, ale na nią nie odpowiada...
Konsultant Edukacyjny 2012-11-16 21:54:46
Jaki samochód firma oferuje(model,rok , itp;) ? Jak ogólnie wygląda tam praca, jak się to sprzedaje ? Pozdrawiam
Narg 2012-11-18 21:41:34
Ludzie po co zadajecie takie pytania. Ta firma nie wypłaciła złotówki pracownikom, których zatrudniła na początku roku. Od EP należy trzymać się z daleka. Tam nie ma pracy, jest wolontariat.
2
Całę szczęście niedoszły konsultant 2012-11-27 13:47:38
Miałam iść na rozmowę o pracę konsultanta w tej firmie ale po tych wypowiedziach po prostu sobie podaruje, szkoda czasu!!!
Ale mam numer tel: do kogoś kto zaprosił mnie na rozmowę w woj.pomorskim ( usunięte przez administratora )
2
maria 2013-01-04 11:03:53
czy epsa nie wep ogłosiła już upadłość? na stronie krs nie ma tych informacji, a kadrowa o tym mówi, jaka jest prawda ktoś wie?
ksiegowy 2013-01-07 14:23:21
Prawda jest taka że ta łajba nabrała juz tyle wody że tonie wiec ratowac sie kto może!!!
2
kwas 2013-03-28 08:40:00
czy web płaci, czy ludzie nadal muszą jeździć po placówkach i sprzedawać zabawki aby mieć na pensje? Bo na pewno web nie sprzedaje pakietów do pierwszej klasy nie zmieniony od 4 lat. Przedszkole również bez zmian bez liftingu pozostaje. Proszę potwierdzić czy tak jest nadal :)
1
PH 2013-04-09 16:15:30
I nadal się nic nie zmieniło ? Nadal Pandy bez klimy ? Jeżeli jest tak źle , to dlaczego ludzie tam jednak pracują m.in. menadżerowie ? Pozdr.
Konsultant Edukacyjny 2013-04-15 17:53:05
moim zdaniem jest już tam lepiej .
bolo 2013-04-24 13:22:19
lepiej nie jest ponieważ firma znów zalega kilka miesięcy z wypłatami a menagerowie to cwane lisy i wiedzą jak doić :)
2
wdfr32 2013-05-14 08:32:31
Dobrze że jest takie forum. Mialam udać się na rozmowę kwalifikacyjną ale po przeczytaniu opinii zrezygnowałam.
2
chemik 2013-06-14 15:23:51
W normie. 78% azotu, 21% tlenu, do tego trochę pierdów i innych smrodów. Czyli tak, jak powinno być.
2
Boria 2013-08-15 07:19:45
A po co masz się dogadywać? Od 2011 firma nie wypłaca na czas pieniędzy, jeśli w ogóle je wypłaca. Będziesz się wtedy dogadywał? Lepiej dać sobie spokój.
3
były 2013-08-17 16:58:30
edukacja polska zalega mi sporo kasy, zresztą nie tylko mnie, a na dodatek w ogóle nie zapłaciła składek do zus, nie zapłaciła również ubezpieczenia zdrowotnego
4
PH 2013-08-21 12:21:30
Teraz to już nie Edukaja Polska tylko Park Edukacja myk ten sam co kiedyś zmiana nazwy, nowa firma, przeję dobra,a długi w starej i gołej. To nie Konsultant Edukacyjny tylko handel obnośny.Firma funkcjonuje ze sprzedaży bieżącej pomocy dydaktycznych jak nie ma sprzedaży nie ma kasy, wypłat, ZUS-u ubezpieczeń i zaliczek na paliwo, w dodatku jeżdzisz i nie jesteś ubezpieczony. Przedstawiciele chyba nie są świadomi że w razie choroby lub wypadku (nie daj Boże) zostają na lodzie. Jak zatankujesz za swoje to czekasz miesiące aż sie rozliczą. W wakacje i ferie gdy nie sprzedajesz siedzisz w domu i żyjesz z oszczędności. Powodzenia nowym naiwnym szukającym pracy.
2
2013-08-22 16:18:39
Cała prawda teraz to już Park Edukacja, nowa firma, nowe konta bez długów, nie ma co liczyc na jakiekolwiek wynagrodzenia ponieważ ważniejsza jest prywata ekipy rządzącej niż szary nic nie warty pracownik. Powinni im się w końcu dobrac do tyłków bo ludzi traktują jak najgorsze śmieci a sami strugają PAŃSTWO któremu niestety słoma z butów nigdy nie wypadnie.
2
konsul 2013-08-25 13:11:22
podobno już nawet akwizytorów z za wschodniej granicy zatrudniają, niedługo chińczyków będą przyjmować za miske ryżu.
2
WEP 2013-08-31 22:18:16
No po stylu wpisu widać ze ty to elita. Straszne.... trzeba sprzedawać produkty firmy. Naprawdę fatalnie. I jeszcze rozliczaja z tego.... Tragedia. Lepiej siedzieć w domu i pisać bzdury. Szkoda ze nie chcą za to płacić.
konsul 2013-09-09 20:32:39
widzę że gość wyżej coś ma wspólnego z firmą WEP a może z POLARISEM że tak ich broni.
2
WEP 2013-11-22 10:08:03
Tragedia to jest zatrudnić sie w Edukacji Polskiej, czy WEPie. Pracować po kilkanaście godzin dziennie, również w weekendy a nie otrzymać za to wynagrodzenia. Naprawdę fatalne zarządzanie- twoje również.
2
Jurand 2013-12-01 22:02:10
To nie tragedia że trzeba sprzedawać, tylko to, że zarobić się na tym nie da. Firma nie jest znana, a pomoce dydaktyczne są kupowane w szkołach 1-2 razy do roku jak są na to pieniądze. Stąd codzienne jeżdżenie do szkół nie ma sensu, generuje koszty, firma nie płaci, a konsultant dopłaca do interesu. A jak się połapie to się go wymienia na innego i tak się to kręci od 2-3 lat. Bardzo sprytne.
2
Pelagia 2013-12-01 22:07:28
Od strony prawnej-umowa o pracę gwarantuje odzyskanie należnych pieniędzy w Sądzie Pracy. Koszty sprawy-0 zł. Zaś działalność gospodarcza-tu kodeks cywilny wchodzi. Różnica jest taka, że też odzyska się pieniądze, tylko trzeba wnieść do sądu opłatę 5% kwoty sporu-np. od 5 tys zł jest to 250 zł. I pewnie trochę dłużej to trwa. Ale jeśli jest umowa i jest w niej zapisana podstawowa kwota to sprawa do wygrania. A to że sobie odpuszczacie powoduje, że ta firma od 2 lat robi Was " na szaro"
3
koa 2014-01-17 19:34:24
Pelagia nie wiesz o czym mowa. Nikt nie odpuszcza, tu juz jest dawno po sprawie w sądzie tylko komornik nie ma z czego ściagnąć kasy. Budynek przy Słonecznej jest wart kilka milionów ale nie ma nabywcy.
1
konsultant 2014-01-22 16:12:25
Witam serdecznie!

Pracuję w w Park Edukacja od ponad roku. Jestem zadowolona ze współpracy. Mam duże możliwości wykazania się. Pracodawca jest ze mnie bardzo zadowolony. Zarabiam nawet dużo. Ale wysokość wynagrodzenia zależy w 100% od mojego zaangażowania do pracy. Nie mam w tej firmie żadnych ograniczeń, a wręcz przeciwnie mogę naprawdę pokazać swoją kreatywność. Pomoce dydaktyczne, o których wcześniej ktoś wspomniał sprzedają się rewelacyjnie. Klienci są zadowoleni i otrzymuję polecenia. Samochody są nowe: Peugot Bipper-nowiuśki jeszcze pachnie nowością. Nie mogę się zgodzić z wcześniejszymi opiniami, że pracodawca jest BE. To sami pracownicy zawinili. Nie sprzedawali, a potem pretensja do szefa. Bądźcie w porządku, a nie będziecie narzekali. Żaden pracodawca nie będzie trzymał pracowników, którzy nie przyczyniają się do rozwoju firmy i oczywiście swojego. W tej firmie naprawdę można dużo zarabiać. To wy określacie sobie ile w danym miesiącu chcecie zarobić. Dlatego proszę abyście pisali całą prawdę. Nie oczerniajcie tych, którzy dawali Wam szansę, a Wy tej szansy nie wykorzystaliście. Jeżeli ktoś będzie zainteresowany podjęciem pracy, to nie sugerujcie się tymi oszczerstwami, tylko sprawdźcie w wydawnictwie. Z mojej strony zawsze dowiecie się zawsze prawdy. Pamiętajcie-Kij ma dwa końce. Pozdrawiam
1
hahah 2014-01-22 19:48:18
Konsultant rozbawiłeś mnie, naprawdę :D widzę firma zaczyna dbać o swój pr hahahahaha powodzenia :D
2
konsultant 2014-01-22 20:46:38
A ty jakiego typu Masz żale? Może się pochwalisz? Może to Ciebie zwolniono! Ciekawe za co? Może coś na ten temat napiszesz? Chętnie z Tobą porozmawiam! A ironiczne uśmieszki pozostaw dla Siebie. Pozdrawiam
1
Jeremy 2014-01-23 03:45:43
Jak ktoś głupi to uwierzy. Wielu na rozmowach powtarza bez ograniczeń zarobki. Ile Pan/Pani chce zarabiać? 5000 zł. Ok. Tyle będzie. Wierzysz w to bo chcesz wierzyć. Każdy chce mieć poczucie że haruje za dobre pieniądze. Jest sezon na pomoce, określona ilość gotówki w placówkach. I konkurencja. Samochód to narzędzie pracy. A kwestia zarobków to inna bajka. Z reguły około 2000 zł na rękę.
2
konsultant 2014-01-23 08:36:53
Uważasz, że jestem głupia!? No chyba żartujesz. Ja akurat jestem tą osoba, która naprawdę się stara i zarabiam dużo... O wiele więcej niż 2.000 zł. Zgadza się, że w placówkach są określone budżety, ale tych placówek jest tak wiele, że nie jestem w stanie wszystkich odwiedzić. Konkurencja jest, ale to dobrze. Klienci mają możliwość wyboru. Czy zakupią pomoce u ulubionej konsultantki, czy w konkurencji, która pojawia się raz na jakiś czas. Powiem jedno! Klient lubi jak jest dobrze obsłużony i zadowolony. Moi klienci sami dzwonią do mnie, a niejednokrotnie proszą abym odwiedziła ich zaprzyjaźnione placówki-czyli polecenia. Nasuwa się wniosek-im większą masz bazę klientów, tym więcej jesteś w stanie sprzedać. Oczywiście bez wciskania na siłę. Wszędzie trzeba pracować. Znam wielu konsultantów, którzy są roszczeniowo nastawieni do wszystkiego i wszystkich. Oni to właśnie nigdzie nie zagrzeją miejsca. Bo chcieliby zarabiać dużo, ale nie robiąc nic. Wniosek prosty-to właśnie takie osoby zamieszczają takie dziwne opinie i nie do końca pisząc prawdę. Pozdrawiam
1
Rambo 2014-01-29 23:29:49
Tak uważam że owijasz w bawełnę. To zamieść na forum faktury, które płaci Ci firma lub umowę, to uznam że piszesz prawdę. A tak to tylko "żonglerka słowna". Placówek jest dużo, ale często ilość nie przechodzi w zakupy, bo ile można "zabawek" kupować? Na pewno nie co roku. W placówkach mają też katalogi innych firm. Firmy "zabawkarskie" płacą ok 2000 zł-a to że dużo sprzedaż to ich zysk, a nie twój. Powiedzą masz samochód, paliwo, to też ich koszt, a nie po to żeby Ci "dobrze zrobić".
3
konsul 2014-03-12 17:51:08
Ja nadal tam pracuje i od 2 miesięcy nawet 1 zł nie widziałem
2
PH 2014-04-07 22:36:52
Ciekawe komentarze tu czytam i jestem pod wrażeniem co PANI tutaj wypisuje. Samochód posiada GPS , gotówkę na paliwo masz w formie zaliczki i to nie zawsze ... praca polega tylko na samej sprzedaży zabawek wyglądasz jak tragarz i nie zawsze tobie zapłacą umowa śmieciowa.Nie wypłacają na czas wynagrodzenia. A i najważniejsze wmawiają że masz ubezpieczenie a się niestety okazuje ze posiadasz guzik i to bez pętelki. Zarząd powinien iść na szkolenie z zakresu marketingu. Wydawnictwo bardzo profesjonalne tak jak biuro -proponuje naprawienie dachu. Nie wygląda to dobrze jak stoją wiadra i miski na środku korytarza...
1
Munio 2014-04-07 23:45:18
Błagam Was, chcecie coś wiedzieć o człowieku dla którego pracujecie, to wpiszcie imię i nazwisko w net, będziecie widzieć wszystko, potem kolejne E.B. niunia obecna. Długi, naciąganie. To czego się spodziewać?
2
Monia 2014-04-13 23:22:54
Wpisałam te dane, faktycznie masakra! Same długi, masa firm, dzięki za informację
3
prezes 2014-11-16 21:53:31
Uwazam iz dzisiejsze szkolnictwo jest zmora i zlem koniecznym. Byloby lepiej gdyby szkol wogule nie bylo! Dzieci ,sa bardzo pobudzone i nie wyspane.
pracownik 2015-01-05 13:16:22
Firma jest bardzo dobra i niewiem skąd takie złe opinie.
mietka 2015-01-28 20:41:37
Bez względu na to czy to Edukacja Polska S.A , czy Park Edukacja , czy cokolwiek związane z tą niby firmą , to lepiej trzymać się od niej z daleka !!! Właściciela są ci sami ( chociaż na papierze wygląda to trochę inaczej ). Krętacze !! Oszukali pracowników , hurtowników , elektrownie ... nie wypłacając należnych im pieniędzy , a teraz wracają na stare śmieci ( na ul. Słoneczną w Markach ). Prawo w tym kraju to porażka , tak samo jak komornik z Wołomina.
2
niki 2015-02-28 15:00:11
Popieram, ta firma to pomyłka, jesli mozna ja nazwać firma!!!! Dziwne, ze prawo na to pozwala. Nikomu nie polecam!
1
maniu 2015-03-29 17:04:48
Powiem tylko tyle...jak ktoś chce pracować w firmie gdzie nie płacą a dopiero jak coś sprzedacie i klient Wam zapłaci to możecie odebrać wtedy sobie pensję to polecam firmę Wdukacja Polska lub Park Edukacja - bo to jest ta sama firma.A Ci co nie wieżą to niech sami sobie sprawdzą...w końcu polak zawsze jest mądrzejszy po szkodzie.
2
maniu 2015-03-29 17:07:49
*Edukacja Polska
3
beton 2016-06-19 14:30:54
hahaha ten wpis to żart
efr 2016-06-19 22:07:37
dobrze by bylo faktycznie poneiwaz atmsofera w pracy jest na prawde waznyszm czynnikiem w sumie to zaraz obok wyangrodzenie no i oczywiscie warunkow zatrudnienia nie wyobrazam sobie pracowac w kiepskiej
Zostaw swoją opinię o Edukacja Polska SA. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Edukacja Polska SA.