brak logo

Qubus Hotel Legnica

Legnica

Opinie o Qubus Hotel Legnica

pfff 2009-06-01 11:40:24
Słowa kojarzące się z Qubus Hotel Legnica (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca): solidna.
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako dobrą.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są sympatyczni i pomocni.
Od jakiej stawki można negocjować pensję? -
Najbardziej podobało mi się w Qubus Hotel Legnica: godziny pracy
Najbardziej nie podobało mi się w Qubus Hotel Legnica: -
1
shogun 2009-06-24 18:40:11
Płaca żałosna - powyżej 1000 zł na czysto się nie wyjdzie. Wymagania stale coraz wyższe. Dyrektorka niesympatyczna, wyniosła, niszcząca firmę i pracowników, nie stająca po stronie personelu, ucinająca wszystko z każdej strony, irracjonalne decyzje. Nieprzyjemna atmosfera. Brak możliwości rozwoju i pewności jutra. To powinien być co najwyżej motel a nie 4 gwiazdkowy hotel - wstyd na skalę europejską. Odradzam prace w tym miejscu.
1
Calineczka 2010-03-29 14:01:14
Znowu pluskwy pogryzły? I znowu na 6-tym piętrze czy tym razem zmieniły swoje miejsce zamieszkania? a tak poza tym, ze baaardzo kiepsko płacą to nie jest tak tragicznie, przynajmniej jak tam pracowałam. Trzeba się napracować, ale z mojego doświadczenia wynika, że inni pracodawcy są gorsi! Dla młodych ludzi - polecam, dla trochę starszych - nie!
anonim 2011-03-24 07:49:44
Witam Byłem nie dawno gosciem w hotelu w legnicy i to co widziałem to po prostu żałosne jak jedna z dyrekorek traktuje pracowników. Nie myslałem ze jeszcze tak mozna traktowac ludzi. Dyrektorka jest poprostu tyranem dziwie sie ze tam jeszcze ktos pracuje. mam nadzieję ze ktoś otworzy oczy i zrobi z taka osoba porzadek.
Jezeli chodzi o czystośc to bez zastrzeżeń.
anonim 2011-05-07 13:38:19
shogun - 2009-06-24 18:40:11

Płaca żałosna - powyżej 1000 zł na czysto się nie wyjdzie. Wymagania stale coraz wyższe. Dyrektorka niesympatyczna, wyniosła, niszcząca firmę i pracowników, nie stająca po stronie personelu, ucinająca wszystko z każdej strony, irracjonalne decyzje. Nieprzyjemna atmosfera. Brak możliwości rozwoju i pewności jutra. To powinien być co najwyżej motel a nie 4 gwiazdkowy hotel - wstyd na skalę europejską. Odradzam prace w tym miejscu.


ogromna rotacja pracownikow w tej sieci czyli QUBUS swiadczy tylko o jednym - beznadziejne miejsce pracy, ciezkiej pracy i nedznym wynagrodzeniu. W Legnicy to prauja prawie sami "Ukraincy" ! Polacy juz nie chca pracowac za 1386 zl. brutto i to swiatek, piatek i niedziela. Wspomniec nalezy tez o ogromnej rotacji pracownikow w kuchni ! Zadam pytanie do zarzadu firmy - polskiego zarzadu: "czy rotacja pracownicza to obraz solidnej i dobrze wynagradzajacej firmy?" WY spelniacie standardy jak pracodawca ale chyba jako Etiopski pracodawca, bo na miske ryzu to za malo placicie....
1
były pracownik 2012-01-20 01:00:56
Pensja to przeważnie najniższa krajowa, niektóre działy są tylko uprzywilejowane i mają troszkę więcej. Bardzo duża rotacja pracowników, większość ludzi odchodzi sama. Podejście do pracowników tragiczne, możesz się narobić a premii nie ujrzysz, bo premie przyznają sobie dyrektorzy, więcej tam kontrolujących niż pracujących.
Anonim 02 2012-02-13 15:02:56
Nie polecam pracy w tym Hotelu , nowa dyrektorka niszcząca relacje między pracownikami , brak szacunku , docenienia pracowników , ma bardzo dobre relacje z regionalnym więc robi co chce. Wybranym osobą które są jej donosicielami daje potajemnie premie lub podwyżki a pracownicy którzy naprawdę dają z siebie wszystko są traktowani jak śmieci. Może ktoś wreszcie otworzy oczy i zrobi z tym porządek. Ostatni bal zorganizowany dla Biedronki był jednym wielkim nie wypałem. Jedzenie zimnie , bez smaku , kelnerzy pod wpływem alkoholu , ciasta stały tylko na początku później znikły , sałatka gyros z kurczakiem beznadzieja - kurczak wysuszony na wiór. Wielki minus dla tego hotelu. Panie Prezesie proszę otworzyć oczy.
grzesiu 2012-10-22 12:00:07
\"Nie polecam pracy w tym Hotelu , nowa dyrektorka niszcząca relacje między pracownikami , brak szacunku , docenienia pracowników , ma bardzo dobre relacje z regionalnym więc robi co chce. Wybranym osobą które są jej donosicielami daje potajemnie premie lub podwyżki a pracownicy którzy naprawdę dają z siebie wszystko są traktowani jak śmieci\" właśnie rozstałem się z tą siecią po 2 latach pracy (nie w Legnicy)
i muszę powiedzieć że tekst cytowany przeze mnie jest chyba w podręcznikach szkoleniowych, w moim hotelu było identycznie, ludzie za donoszenie na innych pracowników (za byle \"gówno\" np, że inny pracownik przeklina) dostają podwyższone premie.
Ludzi pracujących w dziale kuchennym traktuje się jak mrówki robotnice, mają [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ć cały czas i co raz szybciej i szybciej, tak by nie tworzyć nadgodzin, chociaż i tak za nie nie płacą tylko oddają dniami wolnymi -które już są dniami wolnymi, czyli robi się nadgodziny za darmo, a jak się spytasz co jest grane to zaczynają kombinować i niby ci je oddadzą w następnym miesiącu...
pip się nimi nie zajmie bo po co?
oni tam czekają jak im wszystko się dostarczy i jeszcze poinformuje szefostwo sieci że pip ich lustruje... chore to prawo pracownika jest w Polsce,
nawiązując do tematu nie polecam qubusa jako pracodawcy dla starszych stażem osób, natomiast dla \"młodzieży\" jest on z pewnością niezłym \"przetarciem\" przed dalszą karierą- bo w qubusie nie wolno zostawać dłużej jeśli się chce zostać choć odrobinę sobą
1
truskawa 2013-04-24 17:12:44
A jak tam sytuacja wygląda dziś?
lahoyali 2013-05-27 01:08:08
jest dobrze
Maruda 2013-08-06 02:34:37
Ponoć dyrektorka się zwolniła, to może i w związku z rotacją pracowników się coś zmieni :)
anonim 2013-09-10 21:48:44
na stanowisku biurowym ok 2 tys na rękę, pokojowki najnizsza krajowa, recepcja troche powyzej 1,4 tys na reke, ale zalezy ile pracujesz, jak dlugo i co wynegocjujesz
1
anonim 2013-12-01 21:45:06
to jaką umowę dostaniesz zależy pewnie od stanowiska, (usunięte przez administratora) i to chyba zalezy od ustalen calej sieci, nie poszczegolnych hoteli. z plusow pracy w hotelu to w miare dobry socjal, duze dodatki na swieta itp.
nowa22 2014-02-18 10:04:06
mam pytanie odnośnie pracy na kuchni jak atmosfera? jak zarobki?
anonim 2014-02-24 19:49:32
2 z przodu w biurze?? chyba kpicie!!! dwójka owszem ale brutto
anonim 2014-03-10 22:08:52
owszem netto drogi anonimie, wiem z autopsji. Wiem również, że hotel hotelowi nie równy mimo że jedna sieć i w innym mieście może tyle nie dostaniesz. Warto próbować jednak bo jak pisałem to co na początku wydusisz będziesz odstawać do końca.
luj 2014-03-24 12:58:05
Nie polecam pracy w tej sieci. [usunięte przez moderatora], tak to trzeba nazwać. Brak szacunku, płacy, atmosfery, rozwoju, zero jakichkolwiek plusów. Lata spędzone w tej firmie uznaję za stracony czas, niestety nadal muszę się kisić w tym grajdole. Błagam was, olejcie ogłoszenia tej firmy, bo nic dobrego z zatrudnienia się w tym badziewiu wam nie przyjdzie, jeno smutek i łzy. Płacą terminowo, ale każdy przelew to jakby splunięcie w twarz porównując pensję do obowiązków, zadań, wymagań no i widzimisię przełożonych adekwatnego do sytuacji - zrobisz coś dobrze, albo nawet lepiej - nikt CI nie podziękuje, będą tylko szukać dziury w całym, żeby Ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nie podziękować. Twoje zdanie nie ma najmniejszego znaczenia, w sumie możesz gadać, ale nic Ci to nie przyniesie. Atmosfera jest koszmarna, straszą utratą pracy, ludzie sobie zazdroszczą minimalnych premii (o tym zaraz), donoszą na siebie na wzajem. Kiedyś przyznawano nawet premie, ale teraz zrobili tak, że wprowadzono ciągle zmieniające się kryteria do okresowej oceny, oczywiście po to żeby nikomu nie dać forsy. Czasem komuś się trafi jakiś ochłap, ale nikt takiej osoby nie lubi, bo często trzeba kablować i podkładać świnie, żeby zainkasować te pare złotych. Żal i tyle. Lata temu było może nawet fajnie, ale z dnia na dzień myślę o tym, żeby się zwolnić. Nie polecam.
2
... 2014-03-25 18:41:26
w którym qubusie płaca 2 netto??? bo az nie wierze!
xyz 2014-07-13 19:22:29
Jarek czytaj proszę ze zrozumieniem napisał 2000 NETTO i to na stanowisku biurowym ,przypuszczam, że chodzi o marketing więc napiwki nie wchodzą w grę.
Adrian 2014-07-28 21:05:32
Orientuje się ktoś jak jest z pracą w kuchni i ile mozna zarobic netto ?
ell 2014-10-22 20:47:31
Wykorzystywanie pracowników za najniższą krajową a wymagania jak by się zarabiało 2 tyś na rękę święta i najlepiej być pod telefonem . Może by się inspekcja pracy zainteresowała by się tom siecią . We własnym kraju a takie wykorzystywanie .
1
życzliwy 2014-12-04 18:40:18
Witam,

byłem pracownikiem Qubusa Wrocław w 2011 roku, stanowisko portier. Wszystkie wcześniejsze opinie to prawda - układy między dyrektorstwem i regionalnymi - prawda. Poniżająca pensja - prawda. Niejadalne posiłki pracownicze - prawda. Niewielkie premie za donosy na współpracowników - prawda. Natłok obowiązków na każdym stanowisku przy niewystarczającej ilości czasu - prawda.
Za cały miesiąc swojej pracy w systemie 12h mógłbym sobie pozwolić na 1 noc w apartamencie (ok. 1100 zł) - interpretacje pozostawiam czytającym. Nie polecam pracy w tych hotelach.
lasania 2015-01-20 19:20:46
Ja pracuje w Qubusie 6 lat jest ciężko Pracownicy ok Pracodawcy i specjalisci i szefowie nie bardzo Szczerze to mam depresje i nie mam siły szukac pracy
2
kamil 2015-03-27 18:49:24
Hej, jak się teraz pracuje w qubus hotel w Legnicy? Ja obecnie szukam pracy na recepcji i ciekawi mnie, czy w ogóle jest tu szansa na przyjęcie? Czy raczej wszystkie stanowiska od góry do dołu macie poobsadzane i nie ma co nawet liczyć na wolny etat... W ogóle proponują wam umowy o prace, czy jest to jednak zlecenie.
ja 2016-02-15 23:34:55
I co z tego ze dają umowę tylko tyle dobrego z tego dostaniesz. Pensje niskie,za multisporta czy prywatna opiekę i tak musisz płacić a bony na święta jak dostaniesz pewna kwotę to połowę zabiorą Ci za odliczenie podatku.
Mamja 2016-05-05 22:16:20
No fajnie, że firma tak dba o swoich pracowników @am. To dobrze o niej świadczy.
Zostaw swoją opinię o Qubus Hotel Legnica - Legnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Qubus Hotel Legnica