Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Plasticon Poland S.A.

Pracowałeś w firmie Plasticon Poland S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
robiłemtamkiedyś - 2014-12-19 22:54:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Firma miała najlepszy okres chyba za prezesury Lisa, teraz to szkoda czasu, niskie zarobki i ciągle trzeba machać łapkami, jak przestaniesz to odnotują, jak chcesz się przypodobać to najlepiej : jedną ręką wałkuj a drugą (usunięte przez administratora):). NIE POLECAM
zdjecie uzytkownika
NowyRoczek - 2015-01-08 14:10:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
NAJlepsze życzenia na Nowy Rok!! Cisza jak makiem zasiał. Podżegacze i "zadymiarze" wylądowali za burtą. OBy żyło się lepiej.Wszystkim. POzdrawiam!
zdjecie uzytkownika
lena - 2015-01-16 12:49:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracę oferuje Plasticon Elbląg . Gdzie są opinie o tej firmie. Czy ona dopiero powstaje . Czy ktoś pracuje w tej firmie z ebląga niech napiszę opinię.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Dana - 2015-01-19 12:25:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zgłosiłam chęć pracy w firmie Plasticon to odpowiedziano mi na majla że firma jest w Ustrzykach Dolnych i mam wpłacic zabezpieczająco 20 zł za dostawę na konto , wtedy otrzymam 10 tyś szt części do zlożenia dlugopisow. Jestem ciekawa czy to jest uczciwa firma bo podają inne miejsce , nie maja strony internetowej itd, jest wiele niekorzystnych warunkow dla ewentualnego pracownika Czy ktoś pracuje dla tej firmy. Chcę pracować tylko nie wiem czy to jest uczciwe.Napiszcie proszę
zdjecie uzytkownika
merlon - 2015-01-25 20:08:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
tak czytam i widzę że ta firma to delikatnie mówiąc nic ciekawego
a biurowych ruszają zwalniają czy tylko produkcję
pytam z ciekawości bo nie jestem z firmy a swego czasu było to moim celem tam się dostać niestety bez pleców się nie udało
zdjecie uzytkownika
obs - 2015-01-27 13:16:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Z tego co wiem to nie przyjmuja do pracy, ratuja sie teraz pracownikami z innych firm o podobnym profilu i placa gruba kase z wynajecie.
Gdzie tu jest logika ? pozwalniali przeszkolonych ludzi, wyplacili duze odszkodowania, a teraz za wynajeteg placa nie male pieniadze.
Kto to zrozumie? Raczej byla to pokazowka, zeby ludzie nie byli za pewni, i to osiagneli, koszt byl widac malutki jak na firme ktora nie ma plynnosci finansowej:)
Przepraszam za brak polkich znakow i bledy (pisane z tel. )
zdjecie uzytkownika
liczący na lepsze czasy - 2015-01-27 17:57:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [NowyRoczek - 2015-01-08 14:10:06]:
Ciągle jeszcze kręci się ten gruby kurdupelek z góry i znowu roznosi ploty o firmie.
zdjecie uzytkownika
Marko - 2015-01-30 17:36:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Odpowiedź na: [robiłemtamkiedyś - 2014-12-19 22:54:15]:
Pracowałem w Plasticonie wiele lat w temu. Prezesem był wtedy Z.P. Atmosfera była super wręcz rodzinna. Zarobki jedne z najwyższych w regionie, ciągle jakieś dywidendy, socjal też niezły. Roboty huk - nie dawaliśmy rady wszystkiego przerobić, a terminy realizacji wielomiesięczne. Nikt nikogo nie (usunięte przez administratora)bo ówczesne kierownictwo firmy nie akceptowało lizania po (usunięte przez administratora) Oczywiście zdarzały sie błędy, ale nie robi błędów ten kto nic nie robi, a i ambitniaków też kilku było (tylko wtedy byli na celowniku kierownictwa, a nie jak teraz przydupasami). Nie mogę się wypowiedzieć jak teraz jest, ale z tego co wiem to wyzysk, chamstwo i konfidenci. Płynności finansowej chyba też ciekawej nie mają.
zdjecie uzytkownika
tzeaa - 2015-01-30 19:58:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
taaa, interesuje się wszystkim do okoła tylko nie robotą a potem same błędy na rysunkach. potem się traci czas na dzwonienie i wyjaśnianie i proszenie się żeby łaskawie zszedł pyskaty konusek jeden
zdjecie uzytkownika
Marko - 2015-01-30 22:22:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tzeaa - 2015-01-30 19:58:01]:
Chyba wiem o kogo Ci chodzi, ze starej ekipy tylko kilku zostało WZ?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-01-30 23:11:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [Marko - 2015-01-30 22:22:08]:
Ze starej ekipy jest więcej osób, nie tylko WZ. Nie w nim tkwi problem a w przełożonym. Jeżeli GK mówi technologom/konstruktorom że produkcja ma ich słuchać bo są najważniejsi a produkcji że Ci z "góry" powinni ich słuchać, to tak będzie.
Pamiętam czasy o których wspomina Marko, byli wtedy ludzie ambitni i ambitniacy. Ambitni pracowali na sukces firmy a ambitniacy kopali dołki pod resztą. Podwyżki co roku i dywidenda(premia specjalna) co 3m-ce(później 2 razy w roku co zostało zapisane w regulaminie płac). Podwyżki były dla wszystkich a nie wybranych.Nikt nikomu tyłka nie lizał bo dostałby po łbie. Pamiętam jak stanowisko objął prezes Lis i miał tabuny doradców którzy chcieli/mieli okazję się wybić. Tak wybił się pan GK który zaczął leczyć swoje kompleksy i załatwiać porachunki. Zgromadził wokół siebie ludzi którzy są bezwzględni i donoszą o wszystkim co się dzieje w zakładzie. Ktoś napisał"Podżegacze i zadymiarze wylądowali za burtą" a podobno kryteria zwolnień były inne. Ciekawe kiedy pracownicy się zjednoczą i powiedzą "DOŚĆ".
zdjecie uzytkownika
zły - 2015-02-24 00:13:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
a czemu juz nikt nie pisze nic o solidarności?
co takiego działacze zrobili by zamiast zatrudniać kooperacje przywrócić kilku pracowników na etat?
kiedy to odzyskacie dodatkowy urlop któy został zabrany tylko na chwilę, by wyjśc z kryzysu?
a może chociaz działacze zaprezentują załaodze jakie sa średnie zarobki na różnych stanowiskach w firmie.
niech cie ludzie na chali dowiedza ile średnio zarabia konstruktor- który nic nie wymysla tylko kopiuje rysunki, kierownik - który nie ma kierunkowego wykształcenia, planista - tu sobie daruje komentarz, mistrz. ile zarabia pan GK taka funkcja chyba nie jest obwiana tajemnicą?
a ile srednio zarabia robol, kóremu pot po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] leci by na nich wszystkich zarobic.

zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-02-24 18:21:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [zły - 2015-02-24 00:13:41]:
Ci co trzymają się zębami foteli mają spore pieniądze. pan z fohem niewyobrażalne a reszta słabo opłacana co nie potrafiła włazić w du...ę pouciekała.
zdjecie uzytkownika
zadowolony - 2015-02-24 23:12:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [zły - 2015-02-24 00:13:41]:
Urlop nie został zabrany czasowo tylko wykreślony z regulaminu pracy. został zabrany bezpowrotnie. Punkt o urlopie profilaktycznym został wykreślony a nie zawieszony.Mistrzowie mają 3050 pensji zasadniczej plus 25% premii plus 1500 dodatku funkcyjnego wszystkie kwoty brutto, za sobotę ok 300zł do łapy! Dwóch mistrzów produkcyjnych przy miesiącu w którym są 4 weekendy mają ok 4300 "na rękę"!!! Ile musisz tyrać kolego na takie pieniądze? Pan GK ma zarobek pięciocyfrowy a jeszcze nie tak dawno twierdził że "laminater powinien mieć najniższą krajową". Średnia stawka robotnika to 12/godz co łatwo przeliczyć, a stawka godz kooperanta to 33-34zł. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
młody - 2015-02-25 18:38:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Niezłe stawki. A konstruktorzy w jakim przedziale? Gumowe ucho od spulsów? Kierownik od zbiorników?
zdjecie uzytkownika
crasnic - 2015-02-26 23:39:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [zły - 2015-02-24 00:13:41]:
Jeśli jesteś na tyle odważny, a widzę że piszesz bardzo bobrze więc zapraszam Cię do rozmów z Prezesem i dyrekcją (możliwa jest ochrona) Radek
zdjecie uzytkownika
grzegorz - 2015-02-26 23:56:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [crasnic - 2015-02-26 23:39:19]:
To nie ja pisałem ale nic nie rozumiem Radku. Tak na przyszłość mam prośbę. Czy mógłbyś się nieco bardziej przyłożyć do formułowania swoich wypowiedzi i artykułować się nieco bardziej po polsku by wszyscy rozumieli co masz na myśli. Dziękuje !
zdjecie uzytkownika
anonim - 2015-02-27 00:05:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [crasnic - 2015-02-26 23:39:19]:
czyli chcesz powiedzieć że solidarnośc nie ma odwagi zadac pytanie prezesowi dlaczego zatrudnia kooperacje, skoro kilka miesiecy temu zwolnił prawie 50 osób.
to po co powstał ten związek skoro dziłacze którzy sa pod ochrona boją sie zadawac takie pytania. to na co działacze wydaja składki?
to jak wy sie boicie go zapytac lub z nim negocjowac to przyprowadźcie prawnika - na to powinny isc składki a nie na festyny czy paczki. na takie rzeczy jest socjal, który zresztą i tak kuleje w tej fimie.
w plasticonie nigdy nie bedzie dobrze bo pracują tam ludzie prości, nieznajacy przepisów, w wiekszosci bez wyksztalcenia. i zrobia wszystko by tylko zachować prace. a Pan GK i jego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] typu diabeł i mlody buła tylko na tym żerują. własnie takich ludzi powinno sie w pierwszej kolejnosci doprowadzic do pożadku, nie mowie zwolnić bo nie jestem tego zwolennikiem, ale dac im prawdziwe obowiązki i rozliczyc ich z tego.
a puki co sa rozdawane podwyzki dupowłazom, który nic nie wnosza do firmy poza codziennym przytakiwaniem swojemu panu. dziwie sie że rzekomo wyedukowany pan w meskiej koszuli tego nie widzi, w czym pomogli mu jego wybrancy typu wz, pj, mm, bb, sr, dr.to sa ludzie którzy budowali swoja kariere na cudzych laurach,czy podpuszczajac innych by cos glosno powiedzieli czy zrobili, a potem jako pierwsi lecieli to zameldowac.
zdjecie uzytkownika
niedowiary - 2015-02-27 00:18:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
to prawda że wybitny technolog jest teraz jeszcze bardziej wybitnym handlowcem?
to jak on bedzie ofertował, tak jak pisał technologie to marny los tej firmy.
zdjecie uzytkownika
crasnic - 2015-02-27 11:08:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [grzegorz - 2015-02-26 23:56:17]:
Nie zrozumiesz Grzesiu bo to nie było do ciebie
zdjecie uzytkownika
nadzorca - 2015-02-27 11:54:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [crasnic - 2015-02-27 11:08:22]:
weź się radziu za nawijanie rur a nie mądrowanie bo się zmęczysz ponad miarę
zdjecie uzytkownika
zdziwiony - 2015-03-01 13:00:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonim - 2015-02-27 00:05:36]:
a komu donosi wspomniany kruliczek? bo na pewno nie panu w pięknej koszuli. rok temu namówił ludzi i poszedł do starego prezesa poskarżyć się na poczynania naszego ulubieńca.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2015-03-01 23:45:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [grzegorz - 2015-02-26 23:56:17]:
Grzesiu!
Radek poprawnie sformułował swoje myśli w jednym zdaniu a ty biedaku nie zrozumiałeś. Niby jesteś po studiach a ciężko łapiesz. Czy chciałbyś aby specjalnie dla ciebie rysowali? On napisał że chętnie połączy siły z ludźmi którzy chcą działać na potrzeby związku. Prośba Grzesiu na przyszłość, jak nie rozumiesz przeczytaj 2 razy lub 3 jak potrzebujesz i głupot nie pisz.
zdjecie uzytkownika
haksik - 2015-03-03 01:28:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W ogóle mozna wierzyć w te powyższe opinie? Bowiem mam pewne podejrzenia, że część z nich tworzy jakaś urazona osoba. Zobaczcie np. na godziny postów kolegi o nicku anonim i niedowiary, ewidentnie to jedna osoba i sobie przytakuje. Jesli tak narzekacie to na Was właściwie trzyma tutaj w plasticon, kryzys?
zdjecie uzytkownika
zbulwersowany - 2015-03-03 21:54:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [zdziwiony - 2015-03-01 13:00:02]:
Nie znasz historii to nie opowiadaj. Tak namówił, podpuscil, a sam się schował za plecami innych. Podczas konfrontacji nawet na nikogo nie spojzal ani się nie odezwal jako jedyny. A jak przyszło do rozliczenia to czemu się nie przyznał ze to był jego poysl i za jego sprawa zwolili kulkę? Ojca dwujki dzieci i żony bzrobotnej?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plasticon Poland S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Plasticon Poland S.A.?
Zadaj pytanie