Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Plasticon Poland S.A.

Pracowałeś w firmie Plasticon Poland S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
zły - 2014-03-29 02:07:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
nie polecam
ceni się tylko pracowników, którzy brak wiedzy i umiejętności nadrabiają cwaniakowaniem i "informacją" - amerykański specjalista w biurze i czart na hali, do tego jeszcze pan od 5s to jakaś kpina.
wszyscy kumaci już uciekli, a ci którzy jeszcze pozostali, to pewnie kwestia czasu jak się wyniosą.
zero szacunku dla pracowników,
2 min wcześniej na stołówce lub w szatni to po premii, błędy inżynierów przez które zagrożona jest wysyłka - wina pracownika za wolno wykonywał polecenia i dlaczego nie zauważył błędu wcześniej.
brak środków motywacyjnych no chyba że motywujące jest pracowac w chemii za 1200-1500 (bez nadgodzin). ciekawe czy w biurach tez za tyle pracują?
zdjecie uzytkownika
uuuuuuuuuu - 2014-04-04 21:59:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a w kontroli jak się pracuje
zdjecie uzytkownika
zły - 2014-04-10 23:51:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [zły - 2014-03-29 02:07:34]:
a teraz nawet prezes dał noge
zdjecie uzytkownika
Znajomy - 2014-04-13 02:46:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zły - 2014-04-10 23:51:09]:
Prezes Beems od grudnia 2011 do kwietnia 2012 był leczony ( , po wykryciu raka węzłów chłonnych ) wHolandii. Po ostatnich badaniach kontrolnych( marzec br) lekarze nakazali spokojniejszy tryb życia. Kierownictwo zakładu przekazał młodszym osobom i z bólem serca wyjechał z Torunia.
zdjecie uzytkownika
Znajomy - 2014-04-13 02:47:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [zły - 2014-04-10 23:51:09]:
Prezes Beems od grudnia 2011 do kwietnia 2012 był leczony ( , po wykryciu raka węzłów chłonnych ) wHolandii. Po ostatnich badaniach kontrolnych( marzec br) lekarze nakazali spokojniejszy tryb życia. Kierownictwo zakładu przekazał młodszym osobom i z bólem serca wyjechał z Torunia.
zdjecie uzytkownika
eeeee - 2014-04-13 23:51:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na: [uuuuuuuuuu - 2014-04-04 21:59:57]:
lepiej niż w konstrukcyjnym, bo przynajmniej nikt nie donosi na kolegów.
zdjecie uzytkownika
omnia - 2014-04-21 21:55:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
W tej firmie wszyscy na wszystkich donosza, plotkuja, znajduja kozla ofiarnego i chca w ten sposob awansowac. Atmosfera do (usunięte przez administratora)kto pracuje niech uwaza tu sciany maja uszy...
zdjecie uzytkownika
Pols - 2014-04-22 09:04:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Moja rada - nie dać się w to wciągnąć. Bo potem będzie tylko gorzej, a suma summarum samemu można paść ofiarą obgadywań.
zdjecie uzytkownika
znajomy - 2014-04-24 20:34:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to nie plotki. to wyjaśnienie odejścia Prezesa Beemsa z Torunia. Staf Beems wie o tej wiadomości.(usunięte przez administratora) Mam nadzieję iż to trochę uspokoi wszystkich.
Pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie.
zdjecie uzytkownika
bumbel - 2014-04-27 09:52:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nawet już palarnie zlikwidowali, zakaz stania w miejscu caly czas robic robić i jeszcze raz robic.nie gadac z kolegami podczas pracy bo to przeszkadza itp.warunki bardzo szkodliwe dla zdrowia(rakotwórcze).zarobki na wejście 9 zł netto .tj 168 x 9=1512 +25% (premi jak się uda utrzymac ja do konca miesiąca) -33%=1266 na ręke przy dobrym miesiącu praca dwu zmianowa.warunki bardzo szkodliwe.jak ktoś chce niech sie zatrudnia ale takie są faktyczne realia tej firmy.
zdjecie uzytkownika
okaz - 2014-05-24 20:39:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
no to rzeczywiście nie ma czego zazdrościć. W biedronce już chyba lepiej zarobię, a i powietrze lepszej jakości...
zdjecie uzytkownika
mario - 2014-06-24 23:51:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (11)
a wojtas nadal donosi na innych?
zdjecie uzytkownika
mariano italiano - 2014-06-28 21:19:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jaki wojtas?czy tylko jeden jest?
zdjecie uzytkownika
okaz - 2014-06-30 12:28:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (22)
Odpowiedź na: [mariano italiano - 2014-06-28 21:19:47]:
po prostu trzymaj się z daleka od wszystkich wojtków, to przynajmniej będziesz mógł spać spkojnie :P
zdjecie uzytkownika
bezrobotny - 2014-08-18 22:42:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
jestem po studiach technicznych, potrafię biegle rysowac w 3D, znam programy do analizy danych matematycznych. czy jest szansa na pracę w Plasticon?
jakie są wymagania na konstruktora, inzyniera, technologa,inz. procesu w tej firmie? czy warto sie interesować ta firmą? jakie sa tu zarobki na stanowiskach inzynierskich - oczywiście widełki, czy jest to tajemnica w firmie?
zdjecie uzytkownika
boss - 2014-08-22 19:15:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [bezrobotny - 2014-08-18 22:42:03]:
trzymaj się jak najdalej od tej firmy. w tej firmie bedziesz traktowany jak ułomny. na kazdym kroku beda z ciebie robili głupka. jezeli nie masz ambicji i lubisz byc ponizany to aplikuj. zarobki inzynierow na poziomie 2.5k-5k netto.
ale te najwieksze to głównie dla tyc co potrafia sie lansować ainzeli coś umieją.
za te same pieniadze znajdziesz firmę w której sie rozwiniesz.
zdjecie uzytkownika
powodzenia w poszukiwaniach własnego miejsca na zi - 2014-08-23 21:51:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [boss - 2014-08-22 19:15:26]:
bardzo optymistycznie. 2500 ale chyba brutto + premia wychodzi coś około 2300 i to już po jakimś czasie pracy. szanse na prace oczywiście masz bo ci co mogą rozglądają się za czymś innym i sukcesy zwalniają się stanowiska. przyjemnej egzystencji z super pracodawcą. pozdrawiam!
zdjecie uzytkownika
zastępca kierownika - 2014-08-24 16:34:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
super firma polecam dobrze że zjechałem z delegacji i już tam nie wracam ostrzeliwują was rakietami a kierownik budowy mówi że wszystko ok:-)

zdjecie uzytkownika
plaku - 2014-08-25 15:08:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [powodzenia w poszukiwaniach własnego miejsca na zi - 2014-08-23 21:51:44]:
jeżeli chodzi o oferty pracy to rzeczywiście dość często znaleźć je można w Plasticonie. Niektórzy pracują tutaj przez lata, inni potrafią wytrzymać niestety jedynie tylko przez kilka-kilkanaście miesięcy. Oczywiście im staż i pozycja w firmie wyższa tym też stawka wynagrodzenia sukcesywnie wzrasta .
zdjecie uzytkownika
kkkkkjgfdds - 2014-08-29 19:38:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [plaku - 2014-08-25 15:08:44]:
niech sie ten zastepca kierownika ujawni
zdjecie uzytkownika
zdziwiony - 2014-09-07 12:23:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Odpowiedź na: [plaku - 2014-08-25 15:08:44]:
"...inni potrafią wytrzymać niestety jedynie tylko przez kilka-kilkanaście miesięcy." he he a to dobre. to może jeszcze napisz dlaczego.
bo jak widza że kierownikiem technologów został PJ mając średnie wykształcenie, nie majac pojecia na czym polega jego praca, albo jednym z najlepiej opłacanych konstruktorów jest WZ tez ze średnim, a niemającym pojecia co to znaczy rysowanie parametryczne, i znajacego jedynie autocada.
natomiast pozostali maja mgr inz. wykonują obliczenia,rysują w 3d, znają sie na tym co robia, a ich pensje nie moga sie równac z tymi dwoma.
wiec jeśli nadal bedzie tak wyglądało budownie działu engineeringu to oferty bedą bardzo czesto sie pojawiały, a i reklamacji firmie przybedzie.
zdjecie uzytkownika
tak - 2014-09-07 21:03:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Odpowiedź na: [zdziwiony - 2014-09-07 12:23:35]:
Taki zwyczaje jakie rządzenie. Kiedyś była praca, pieniądze i szacunek do starych pracowników. Obecnie z tych 3 rzeczy nie ma nic. Byłem wielokrotnie świadkiem rozmów z pewnym panem kiedy to padały wielokrotnie słowa typu nie gadaj z tamtym bo się nie zna na niczym, tamten jest głupi a siamten skończy jak pan X albo Y. Niby wykształcenie wyższe a brak podstawowego i klasy!
zdjecie uzytkownika
haha - 2014-09-07 23:29:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [tak - 2014-09-07 21:03:37]:
donoś na kolegów, GK to lubi. BB,WL,MM,PJ,WZ i inni to robią i tak budują szacunek w firmie o którym piszesz. Kiedyś byli Oni trzymani na krótkiej smyczy przez Starego prezesa a teraz się zerwali.
zdjecie uzytkownika
hehe - 2014-09-08 01:45:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Najlepiej ujął to poprzedni prezes Pan Beems mówiąc, że nie jest to zakład pracy przymusowej i nikt nikogo nie zmusza żeby tu pracować. Wylewanie pomyj na innych zamiast skupienie się na własnej pracy stoi tu na porządku dziennym i niestety jest to jeden z powodów dlaczego na 3 postawione kroki 2 są do tyłu. Zero kolektywu. Szkoda gadać.
zdjecie uzytkownika
zdziwiony - 2014-09-08 15:19:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [tak - 2014-09-07 21:03:37]:
panie kolego, z tego co wiem to pracy jest dużo.
pieniądze są - wprawdzie dla wybranych.
a szacunek to tzrzeba sobie wypracować: wiedzą, zaangażowaniem i umiejetnościami. za siedzenie, pierdzenie w krzesło i donoszenie nikt szanowac Cię nie bedzie.

a co masz na myśli pisząc że nie ma pracy? to że nie możesz przyjść w weekend i nic nie robić, albo zrobić prywatę jak to było kiedyś?
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plasticon Poland S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x