Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Plasticon Poland S.A.

Pracowałeś w firmie Plasticon Poland S.A. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
nie - 2014-10-26 18:46:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Współczuje tym pisarzą ZZ
zdjecie uzytkownika
Nick - 2014-10-26 18:58:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [aaa - 2014-10-26 09:37:35]:
Zgodze sie z Toba w calej rozciaglosci. Teraz juz nawet sie nie zastanawiam, skad w ludziach tyle nienawisci do innych. Gdzie wszyscy maja honor? Wszyscy mocni na tym forum, anonimowo. Nie bede wnikal co kto komu. Malo sie tu udzielam. Chcialem tylko napisac, ze zal mi wszystkich frustratow podnoszacych sobie tutaj, do konca nie wiem co. Moze lepiej by bylo ten braweran kupic i choc na tym polu zaistniec :)
zdjecie uzytkownika
obiektywny - 2014-10-26 20:04:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Wdzidze ze co druga osoba tu piszaca to tylko interetowi napinacze przed zwolnieniami to zapewne w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wlazili a teraz to kazdy jest najgorszy tylko samych fachowcow pozwalniali a ofermy zostali buhaha trzeba bylo pracowac a nie narzekac jak to zle a co jakies zebranie to wszyscy pysk w dol i tak musi byc!Zastanowcie sie co piszecie bo kazdy ma cos za uszami i uszanujcie tych co zwolnili a nie jeszcze jedziecie!
zdjecie uzytkownika
nie - 2014-10-26 21:07:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli po tym wszystkim się nic nie zmieni (j...ć} to firmę.Odezwę się za rok obiecuję. Jak będę żył
zdjecie uzytkownika
obserwator - 2014-10-26 21:55:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [obiektywny - 2014-10-26 20:04:40]:
ap-ropo zebrań, w nich uczestniczą chyba tylko ci co głęboko siedzą. czy to ich spuszczone głowy masz na myśli, tych którzy rękami i nogami trzymają się swoich stołów i nie daj boże wystraszeni siedzą żeby tylko nie podpaść swojemu najwspanialszemu.
zdjecie uzytkownika
stary - 2014-10-27 18:11:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
podobno mają zrobić małe mieszkanko z laminatu dla włochacza
zdjecie uzytkownika
salz - 2014-10-27 18:19:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
kiniec-to nie koniec!!!!!!
zdjecie uzytkownika
Nick - 2014-10-27 20:37:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [stary - 2014-10-27 18:11:27]:
kto maja zrobic mieszkanko? wszystko oni, wszystko zalatwcie, wszystko mi dajcie, wszystko za mnie zrobcie. co jeszcze maja zrobic i dla kogo? taki super doinformowany kolo jestes do sie tu wypowiedz co oni i tamci i ci pozostali zrobia dla kogo?
ps. to jest forum na temat firmy plasticon, czy na temad przedszkola "lesny ludek"? bo sie troche pogubilem. na poczatku myslalem ze forum gimbazy, po jakims czasie sledzenia, zauwazylem spadek poziomu wypowiedzi.stad pytanie o te przedszkole.
zdjecie uzytkownika
guru - 2014-10-27 21:17:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Forum zeszlo na psy. Wylewaja swoje zale w necie a p... sa w swiecie i cicho siedza.
zdjecie uzytkownika
qwerty - 2014-10-27 22:49:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [salz - 2014-10-27 18:19:53]:
Czy masz coś do faceta?
zdjecie uzytkownika
zawiedziony - 2014-10-28 20:45:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (6)
Witam. To ja zaczne. Bo widze ze wszyscy jeszcze w szoku po dzisiejszym zebraniu. Myslalem ze po ostatnim czasie gdzie moje morale spadly do 30 % nastapi odbicie i cos drgnie w gore zwlaszcza ze pan prezes ustami naszego wspanialego zawsze liczacego wysmienicie( dla siebie) finansisty zapewnial o polepszaniu atmosfery i co. KLOPS. Moje morale spadly panie prezesie do 10%. Zastanawiam sie gdzie ja szary robol z pegieeru jestem w tej waszej opowiesci I wiem sa dwie opowiesci. W jednej tej o zarabianiu kasy dla firmy jestem na pierwszym miejscu. Gdzie pilnuje sie mnie bym zarabial jak najwiecej dla firmy. A w drugiej jestem na samym koncu gdy chodzi o place. Tak chcecie zmotywowac ludzi mowiac im ze niema szans na podwyzki bo niema z czego dzielic. Myslalem ze prezes wie ze tak niezatrzyma ludzi. Wiem gdzie pracujemy i jakie sa tu warunki. Mieli porownac rynki pracy i jak cos to podniesc place. Ale czy nasza praca to zwylla produkcja nie. To zaklad wysokiego ryzyka. Co dzienie sie trujemy ta chemia. I co czekac teraz 20 lat az wszystko zwroci i cos nam podniosa. Oczywiscie z tymi 20 latami to zartuje. Ale nawet perspektywa 3 lat. Za trzy lata ja juz niebede chcial 15 zl czy 18 na godzine.bo mysle ze tyle juz powinienem miec na starcie w tych warunkach juz teraz. Rozumiem ze firma chce sie rozwijac ale nie naszym kosztem. Juz slyszymy to od wielu lat a pan od rozwijaniapan 5s jedyne co rozwinal to swoje konto. Pozdrawiam. Zawiedziony
zdjecie uzytkownika
przeodownik - 2014-10-28 22:18:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mnie zatkało. Ale może lek na przeczyszczenia pomoże mi dzisiejszej nocy i jutro rano rześki popędzę do PGR bić rekordy wydajności.
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-29 14:20:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
PGR juz niema, pamietam czasy kiedy tez probowano ulepszyc system i co?
Plasticon Polska czeka podobny scenariusz, przyjaciele z Holandii potrafia bardzo dobrze liczyc:)
Konkurecja natomiast rozwija sie swietnie i nie potrzeba tylu handowcow, technologow, a przedewszystkim mistrzow za ktorych wszystko robia planisci.
zdjecie uzytkownika
zawiedziony - 2014-10-29 15:27:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Ja rozumiem ze niemozna ludziom dac odrazu 100%wiecej wynagrodzenia. Ale czy niemozna zrobic tak ze co roku ten1 zl wiecej. Ludziom by zalezalo i pewnie niebylo by takiego gadania. Nie mydlic ludziom o jakis inwestycjach ze firma wiecej musi zarabiac. Prosze bez takich bzdur bo az zal sluchac. Co my mamy w domu powiedziec. Sluchajcie zawiesmy kredyty i zyjmy( bo przytej stawce to bardziej egzystencja od 10 do 10) a za 5 lat u nas w pracy beda robic zlote jajka. Wierzyc w to. Hehe dobre to jak uwierzyc ze dzieki nam wyremontuja hale pokupuja nowe maszyny a potem zostawia ludzi w tej ilosci. Dajcie ludziom perspektywy rozwoju to i beda was szanowac. A ciekawe czy dyrektor operacyjny chcial by zyc za tyle co my zarabiamy. Wiadomo ten co ma pelno przy korytku ten zawsze madry nawet ma czas na bajki o plasticonowych rolnikach z PGR przy sklodowskiej 59. Ktos mi wyjasni dlaczego w innych firmach o bodobnym profilu placa 15 lub 18 na start.
zdjecie uzytkownika
pracownik firmy o podobnym profilu - 2014-10-29 16:21:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [zawiedziony - 2014-10-29 15:27:10]:
Kolego "zawiedziony", może podasz do szerszej wiadomości nazwy tych firm o podobnym profilu, które płacą 15 - 18 zł na start?
Te stawki są nierealne, ponieważ w tym kraju, a w szczególności w firmach prywatnych, właściciel nie zapłaci szeregowemu pracownikowi 3000 zł za miesiąc pracy! No chyba, że na "czarno" więc i bez całego zaplecza socjalnego.
Do wszystkich, którzy tak się cenią: na co czekacie? Zmieńcie pracodawcę na takiego, który zapłaci wam te 18 zł. Za małe "jaja" macie czy boicie się reakcji waszych żon w domu jak wrócicie i powiecie, że rzuciliście robotę?
Weźcie przyszłość w swoje ręce. Proponuję abyście najpierw odbyli kilka rozmów kwalifikacyjnych i podali na nich swoje wymagania finansowe a dopiero po tym wypisywali jakie to stawki obowiązują na rynku pracy. Nie wierzcie innym ludziom tylko sami sprawdzajcie.
Szczerze życzę powodzenia!
zdjecie uzytkownika
traktorzysta - 2014-10-29 17:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bidna bo za darmo kombajnistom daje. Jak ładna i czysta to jej zapłacę, nawet 18.
Ps. Kto to jest różowa landryna?
zdjecie uzytkownika
lady in red - 2014-10-29 17:23:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [pracownik - 2014-10-29 14:20:15]:
Panie zapracowany planisto, pan se idzie chlapnie na uspokojenie. Przez jakiś czas już zwolnieni nie będzie.
zdjecie uzytkownika
konto - 2014-10-29 21:59:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
dyrektorem w tej firmie jest człowiek,który ma autorytet-wie,jak się laminuje,spawa,wie ile wyrzeczeń czeka na tego,który wyjeżdża na budowy czasami do krajów,które z cywilizacją nie mają nic wspólnego.to człowiek,który ma JAJA-wie o tym,że prawdziwego pracownika trzeba szanować.wie,że sugestie "z dołu" są najważniejsze-co zmienić,usprawnić itd.wreszcie wie,że trzeba być człowiekiem....temat grupowego zwolnienia powinien się zacząć właśnie od tego dyrektora-czyż nie? i nasuwa się jedno-AŻ STRACH POMYŚLEĆ,KTO W TEJ FIRMIE ZGASI ŚWIATŁO....trzymajcie się ludzie!!!!
zdjecie uzytkownika
Nick - 2014-10-29 22:39:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
informacja dla wszystkich. dla tych co maja jaja, dla tych co nie maja i dla tych co koszule maja rozowe,niebieskie,dla pyskatych i tych co cicho siedza, dla tych co zony maja,miec beda, chca miec i tych co ich nie cha miec, dla mlodych i starych, ogolnie dla wszystkich zainteresowanych. DLA JASNOSCI WYPOWIEDZI O FINANSACH, PROSZE PISAC WSZELKIE STAWKI W EURO €, jestesmy krajem unii europejskiej, moze niedlugo bedziemy zarabiac w tej walucie. wiec jak czytam ze nikt nie da kolesiowi w tym syfie 3 tys zl, a po przeliczeniu wiem ze kasjerka w real zaraz za granica polski zarabia 5 tys z hakiem, to mie sie gadac juz na jaki kolwiek temat nie chce. ludzie ogarnijta sie. rozowa koszula sama na siebie nie zarobi. wezta sie kurde zjednoczta i zadzialajta.
zdjecie uzytkownika
zly - 2014-10-30 00:00:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wedlug wiliczen finasisty w picic beda zarabiac cale 2.50 euro plus je.....xnie po godzinach plus dieta i tu juz pytanie do organow scigania czy mozna w polsce opodatkowac diete? okradziona o 8 euro bo powino byc 50 a jest daej 42. i taki pracownik polski zarobi 11 tys zl a ty rob za 1600. gdzie ten perwszy zlozy od posrednika jabuszka z waszej jabloni a operacyjnyudaje glupka i sie pyta kto jest posrednikiem:) dobranoc. to nie bajka o PGR ale o mafi w plasticonie.
zdjecie uzytkownika
kołchoźnik - 2014-10-30 00:05:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [pracownik firmy o podobnym profilu - 2014-10-29 16:21:14]:
Drogi kolego, nie trzeba być inżynierem i WIELKIM PRZYJACIELEM NAJJAŚNIEJSZEGO żeby wiedzieć,że takie stawki są bardzo realne.
Pracując jako Formierz TWS każdy wie że umiejętności nie są wyniesione ze szkoły, bo to jest doświadczenie które jest nabyte w tym SZKODLIWYM zawodzie. Dlaczego NAJJAŚNIEJSZY nie zgodził się na odejście pracowników którzy zgłosili swoją gotowość do rozwiązania umowy o pracę z firmą? Z tego co wiem chętnych było ok 40-50 osób, ale nie było ich na liście. Czy Wy myślicie że ich zatrzymacie podwyżkami za 3 lata? Czy pracownicy biurowi mają małe "jaja" jak to napisałeś skoro się nie zgłosili do odejścia? Jakim trzeba być KRETYNEM żeby myśleć, że Ci ludzie nie znajdą pracy (w tym zawodzie) za większe pieniądze? Masz mierne pojęcie o laminowaniu, bo pewnie uważasz że to tylko "machanie wałkiem"? Lewusów jak to powiedział CZCIGODNY już nie ma więc powinniśmy (za jakiś czas) opływać w luksusy, ale nie 3 lata. Fotel zarządzającego produkcją jest gorący, nowy prezes=nowy dyr produkcyjny.01.12 już blisko więc czas pokaże.
A tym czasem idź zaśpiewać ŁUBUDUBU, ŁUBUDUBU NIECH ŻYJE NAM RÓŻOWA LANDRYNKA, NIECH ŻYJE NAM to byłem ja......
zdjecie uzytkownika
anonimmmmm - 2014-10-30 13:38:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
No to teraz stosunek prac.biurowych do produkcyjnych trochę się zmienił, ciekawe czy już nie jest 1:1 :)

powodzenia :)
zdjecie uzytkownika
metalman - 2014-10-30 16:14:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja chcę się bardzo u nich zatrudnić. w necie znalazłem stawki dla mnie to na serio fajna kasa, co formy umowy to wierze że wynegocjuję jak chcę. ale powiedzcie mi kochani jak jest z przestrzeganiem bezpieczestwa? branża jest specyficzna, czy zabezpieczają w jakiś sposób żeby się nie pochorował pracownik albo nie uszkodził? w takiej firmie lepiej żeby bhp ostro cisnęli
zdjecie uzytkownika
szukający - 2014-10-30 18:29:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [metalman - 2014-10-30 16:14:23]:
Chcesz pracować za najniższą. Przecież już mniej nie da się zarabiać i nie wiem co ty chcesz negocjować. Takich nieudaczników co nie potrafią sobie w życiu poradzić mamy tu pod dostatkiem (czytaj mają 2 lewe ręce do roboty i nigdzie ich nie chcą więc siedzą w smrodach).
zdjecie uzytkownika
Zaintereresowany - 2014-10-30 20:39:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [metalman - 2014-10-30 16:14:23]:
Ja teraz mieszkam za granica. Planuje zjechac niedlugo. Jesli mozesz mi podac link na te stawki, to chetnie zobacze i moze sie okaze ze bedziemy razem pracowac. Wiem ze firma spoko byla,a teraz sie duzo pozmienialo, no mowi sie ze na dobre.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Plasticon Poland S.A.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x