3.2/5

Warszawa - Formaster

3. Opinie o pracodawcach Kielce
  5. Opinie o FORMASTER S.A

Opinie o FORMASTER S.A Kielce

Nie przegap nowości o FORMASTER S.A!

Justin

03.06.2026 06:23

Niewiarygodny pracodawca, uważajcie. Książkę by można napisać o tych absurdach i patologiach które są tam na porządku dziennym i są tam postrzegane jako norma.

28.05.2026 09:55

Niepoważne traktowanie pracownika. Pomimo umowy na 3 miesięczny okres próbny, zostałem zwolniony po 8 dniach w pracy bez konkretnego powodu. Po prostu się nie spodobałem 25-letniemu członkowi rodziny właścicieli. Nie dowiedziałem się o zastrzeżeniach do mojej pracy czy postawy. Po prostu kazano mnie zwolnić. Bez dyskusji, bez rozmowy, czy wyrażenia zastrzeżeń.
    #PracownikBiurowy
    Klient

25.02.2026 17:46

Niestety moje doświadczenie z procesem rekrutacyjnym w tej firmie było rozczarowujące. Pomimo wyraźnych zapewnień o przekazaniu informacji zwrotnej po zakończeniu rekrutacji, nie otrzymałem żadnej odpowiedzi w wyznaczonym terminie. Brak kontaktu i niedotrzymanie deklaracji świadczy o braku profesjonalizmu oraz szacunku wobec kandydatów, którzy poświęcają swój czas na udział w procesie. Szkoda, ponieważ dobra komunikacja jest podstawą pozytywnego wizerunku pracodawcy.

gacek

14.04.2026 14:48

Po jakim czasie od wysłania CV zadzwonili w celu zaproszenia na rozmowę?

Fachowiec

28.03.2026 13:10

Radzę sie dobrze zastanowić przed podjęciem pracy. Firma niepoważnie i przedmiotowo traktuje pracowników. Ja mając wieloletnie doświadczenie zrezygnowałem z poprzedniej pracy aby podjąć nową w Formaster stanowisku starszego specjalisty. Dostałem wypowiedzenie po 9 dniach, bo nie przypasowałem (usunięte przez administratora) po 3 krótkich spotkaniach, w tym wcześniejszej rozmowie rekrutacyjnej. Byłem zszokowany, bo zapewniam, że nie było żadnych innych powodów. Chciałem się wykazać, więc pracowałem z energią po 9-10 godzin dziennie. Żadnych konfliktów, czy niewłaściwego zachowania wobec firmy czy współpracowników.
    #ProductOwner
    Magazynier

13.06.2025 19:06

Jest praca na etat magazyniera. Pytałem o tą robotę. Słyszałem że jest dużo etatów jest po rodzinie i po kolesiach. Jak się tam robi?
    AngelGość

18.02.2022 20:01

Dzień dobry. Czy jest na chwilę obecną możliwość podjęcia pracy na produkcji w Formasterze na Białogonie? Może ktoś coś wie? Z góry dziękuję za odpowiedz.
    Kasia1985

11.10.2022 16:50

A czy przyjmują do pracy
    NIUNIA

07.02.2024 16:15

Na dziale wtryskarek tak jak ja pracuje kobiety i mężczyźni oglądają produkt czy nie ma rys czy jest dolany i czy nie ma odbarwień plam też trzeba obcinać pokrywki inaczej gradować . Potem pakować do kuwet i kartonów . Praca jest mega fajna

24.01.2020 18:53

Byłam w tej firmie na rozmowie rekrutacyjnej na stanowisko pracownika umysłowego. Lekko mówiąc jestem bardzo rozczarowana poziomem kultury. Na rozmowie był trzy panie, które w ogóle się nie przedstawiły, ani nie podały ręki. Nawet nie wiem, która z pań jakie zajmowała stanowisko. Siedziałam przed nimi w wielkim odstępie jak na jakimś komisyjnym przesłuchaniu. I tak też niestety wyglądała rozmowa. Typowe korpo pytania, nic nie wnoszące. Atmosfera fatalna. M(usunięte przez administratora)Także wyobrażam sobie jaka musi panować atmosfera w tej firmie. Zanim otrzymałam odmowny telefon odnośnie stanowiska oferta zdążyła wlecieć już kilka dni wcześniej na portal z ogłoszeniami, więc dowiedziałam się jeszcze ''nieoficjalnie'' z internetu, że pracy nie otrzymałam. Naprawdę najgorsza rozmowa rekrutacyjna, na której miałam okazje być. Przed prowadzeniem kolejnych rekrutacji polecam zapoznanie się firmie z zasadami savoir-vivre.
    Rona

12.06.2023 11:19

Byłam jakiś czas na rozmowie o pracę do biura co prawda nie zostałam tym razem przyjęta, choć zależało mi bo koleżanka pracuje jest bardzo zadowolona... no nic będę próbować dalej... rozmowa była naprawdę w dobrej atmosferze
    Rona

12.06.2023 11:23

Znająca tą firmę od lat widząc jak się rozwija zastanawiam się skąd w ludziach tyle jadu i jak dobrze że tam pracują ci lepsi, którzy potrafią zdziałać coś wartościowego że ta firma dobrze sprzedaje swoje produkty. dobrze że cie nie zatrudnili bo po co im ktoś taki co wylewa swoje bóle na forum zamiast iść i szukać gdzie indziej jak cie tu nie przyjeli .

26.12.2022 15:25

Na kilkaset osób zawsze znajdzie się jakoś niezadowolony ale prawda jest taka że ludziom dobrze się pracuje i większość docenia tylko ofiary losu które nigdzie miejsca nie zagrzeją. Nikt nie wspomni o 10%podwyżce antyinflacyjnej ??? A o wypłatach z funduszu socjalnego i premii dla pracowników agencji żeby było sprawiedliwie. Kto normalny siedzi w necie i hejtuje? Zamiast wsiąść życie we własne ręce. Firma się świetnie rozwija i odniosła niebywały sukces a niektórych to chyba bóli

02.01.2023 09:12

Co jakoś czas wybucha tu (usunięte przez administratora)i jeden i ten sam nieszczęśnik wypisuje jakoby grupa niezadowolonych a PRAWDA jest jedna ta firma to najlepiej rozwijająca się przez ostatnie lata też Polska marka kiedyś nikt jej nie znał a teraz jest nr 1 więc co wy możecie wiedzieć o zarządzaniu czy jest dobre czy złe . Pensje zawsze na czas, wszystko kontrole zawsze pozytywne, ale ktoś mądry napisze ze pewnie łapówki dają :)

07.03.2021 14:49

Portal dla tych co im się pracować nie chce i wylewają swoje żale.... ale do rzeczy, pracuje tam od ponad roku przez agencję co prawda, ale bez różnicy bo zasady zatrudnienia te same. Kasa taka sama jak pracownicy, wiem bo pytałem i wiem ile im płacą, opieka medyczna i kasa na święta też była Dla mnie OK.

20.05.2021 12:35

Jeśli pracujesz rok to nie masz opieki medycznej. Pracownicy agencyjni nie maja opieki prywatnej medycznej. Premię też mają mniejsza o kilka zł.

02.01.2023 08:54

Dokładnie dla leniwych nieudaczników co maja czas wypisywać elaboraty

01.12.2022 09:32

Czy w FORMASTER S.A występują paczki/bony świąteczne?

04.12.2022 15:02

Nigdy nie ma
    Pracuje

04.12.2022 15:03

Nie ma

06.09.2022 12:39

Witam, jakie są zarobki dla nowych pracowników? Jaka umowa?

28.09.2022 16:33

Począwszy od pracownika produkcji. Czy są możliwości rozwoju na wyższe stanowiska
    Anim

29.11.2022 22:32

Umowa przez agencje zawsze, zarobki przecietne, żadnych dodatków świątecznych itp itd
    Ryba

20.09.2022 15:55

Witam Czy są przyjęcia do działu produkcji?
    Ojtas

14.10.2022 12:51

Nie ma, chciałem polecić znajomego i powiedzieli, że nie trzeba.

10.07.2022 13:08

Czy FORMASTER S.A organizuje staże dla studentów?
    Grazka

24.07.2022 19:37

Tak
    anna z

12.12.2020 13:46

Dzis na scyzoryku na fb jakiś pan pisał że w tej firmie są "niegodne zarobki", zastanawia mnie to wiadomo, że nie wszyscy tyle samo zarabiają zelezy to od stanowiska i kwalifikacji. ogolnie jestem z Białogonu i kilka znajomych tam pracuje są zadowoleni wiadomo zawsze chciałoby sie wiecej. ma ktoś opinie czy to naprawde taka najniższa krajowa u wszystkich na produkcji? ponoć pomagają np w trudnych sytuacjach materialnych koleżance zmarł mąż nagle dostała podwyżke i taka jakby zapomogę od zarządu. czekam na odpowiedź od nich ws przyjęcia i od vive więc wolę wiedzieć

11.12.2021 09:59

Wczasy pod grusza to mają zapewnione osoby które są z wyższej ligi. Normalni pracownicy już od 4 lat nie maja wczasów pod grusza.
    Grazyna

24.07.2022 14:20

Bzdura, nie ma czegoś takiego jak premie roczne więc nie siej fermenty. zarobki są b dobre i nigdy nie miałam problemy z wypłata. zawsze kult rurka i na czas. nie trzeba się prosić jak u wielkich byznesmenów. Mam wrażenie, ze wszystkie komentarze kłamliwe komentarze, ze przez agencje to gorzej i że rotacja na wtryskarkach to pisze ta sama osoba. Jakiś kiełbasa albo inny zakpmlesiony kalafior. Pracuje na montażu ale przechodząc przez dział tych wtryskarek widzę te same twarze od lat więc może ten kalafior co tu pisze te komentarze ma problem z pamięcią krótkotrwałą i jedyne co rozpoznaje to swoją smutną twarz w lustrze. Jak się robota nie podoba to nara, nie blokuj miejsca innym, po co się męczysz człowieku. Idź szukaj szczęścia gdzie indziej.
    Ivan

21.12.2021 07:56

Podwójne standardy. Premia świąteczna dla pracowników produkcyjnych zatrudnionych przez agencję o połowę niższa, niż pracownicy formastera
    Shmid

05.09.2021 14:57

Dobra firma
    Kaczka09

10.08.2021 13:03

Witam, czy są obecnie przyjęcia na produkcję w Kielcach?
    Misiek

10.08.2021 02:37

Za moich "czasów", praca w Laboratorium za najniższa krajowa plus 200 zl premii. Bardzo, bardzo krzywdzące wynagrodzenie zważywszy na fakt, że praca jest wymagająca zarówno pod względem fizycznym jak równiez psychicznym. Stanowisko na Labie w ogólnym określeniu jest rozwojowe, pozwala zdobyć wiedzę w różnych aspektach jednak wynagrodzenie w żaden sposób nie jest adekwatne do wykonywanej pracy. Nie wiem jak teraz wygląda wynagrodzenie w tym dziale ale mam nadzieję, że ta bieda się poprawiła. W porównaniu z innymi miejscami pracy wśród znajomych i rodziny wstyd się przyznać, że w tak znanej firmie zarabia się takie grosze. Podsumowując, to miejsce gdzie można zdobyć doświadczenie lecz nie godne człowiekowi pieniądze. Podszkolić się i szukać innej pracy, jak w moim przypadku lżejszej i lepiej płatnej.

09.05.2021 10:37

Jak długo czekaliście na odzew z FORMASTER S.A? Oddzwaniają zawsze?
    Pracownik Dafi

21.06.2021 23:07

Na chwilę obecną nie ma przyjęć do pracy i w najbliższym czasie się nie zapowiada na nabór nowych ludzi, że względu na brak zainteresowania marka w sklepach.

22.06.2021 10:21

Informacja nieprawdziwa. Jak wynika z niezależnych badań rynkowych filtry Dafi są najbardziej rozpoznawalne i najczęściej kupowane przez konsumentów.
    Ewa

20.02.2021 11:21

Prosimy właściciela firmy i zarząd o ustosunkowanie się na publicznym forum w kwestii wczasów pod gruszą.

14.03.2021 13:35

A agencja Legion CK płaci wczasy pod gruszą?
    Oli

17.06.2021 07:51

Wczasy pod grusza mają osoby zatrudnione przez Dafi. Przez agencje nie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w FORMASTER S.A?

Kontakt - FORMASTER S.A

Fabryczna 24 25-818 Kielce

Branża główna: Wyroby z tworzyw i gumy

04.04.2021 08:56

Ile bonów, talonów czy też gotówki dostaje pracownik na Święta Wielkanocne?
    Oli

17.06.2021 07:00

Nic nie dostaje
    Kris

01.03.2021 20:13

pracowałem tam kiedyś, co prawda to było jakiś czas temu ale wynagrodzenie wypłacali takie na jakie się umówiliśmy i co ważne zawsze na czas....jak pracujesz dobrze to i kierownictwo doceni, czytam te opinie i sie zastanawiam o co niektórym chodzi, ja tam dobrze wspominam
    Heniek

20.05.2021 12:43

Doceni poprzez wypłatę na czas? Ludzie to gdzie wy pracujecie ze trzeba na pensje prosić. To jest naprawdę rzeczowy argument: pensja jest zgodna z tym na co się umówiliśmy. To naprawdę bardzo dobrze świadczy o firmie. Dajmy Formasterowi medal, to wzór do naśladowania.
    Karol

07.03.2021 15:58

Panie pracowniku skoro pracownik firmy zarabia tyle samo co przez agencję to znaczy że agencja dokłada do interesu.Ciebie chyba nasłała kadrowa..?!!!?

20.05.2021 12:39

Bo to jest wolontariat-agencja. Oni są tak zachwyceni Formasterem, że dokładają aby pracowało się lepiej.
    Krzysztof Z

07.03.2021 21:58

Napiszę krótko bo szkoda mojego czasu. Firma Formaster ,,Dafi'' jak kto woli jest jedną z najnowocześniejszych firm w regionie sądząc po wszystkim co tam zobaczyłem wiem jedno że przychody tej firmy są kolosalne ale jako pracodawca kombinacje z zatrudnieniem na każdym szczeblu. Umowa oczywiście na najniższą krajową bo co więcej płacić jak ludzie i tak przyjdą pracować.

20.05.2021 12:37

No dokładnie tak jest.
    Wieloletnia Pracownikprodukcja

07.03.2021 22:05

Już kiedyś taki kozak był co sobie upuszczał swoje problemy emocjonalne na forum stary kawaler z mamusią całe życie mieszkał dwie lewe ręce. Źle skończył zawodowo ogólnie i tylko przez własna głupotę (mieszka po sąsiedzku z moimi rodzicami) żal patrzeć na gościa nigdy lepszej pracy sobie nie znalazł niż w formaster a też mu tak wszystko nie pasowało. Wasze wypociny tutaj nic wam nie dadzą ani nikogo nie zniechęca wasz jad jest tylko waszym problemem nie właścicieli czy agencji czy kogo komuś tam się chce dokuczyć :)))pozdrawiam ciepło

20.05.2021 12:36

Michał to ty?
    Szaweł

04.04.2021 09:45

Podobno ludzi z Białogonu mają przenieść do Bilczy,bo nie ma chętnych do pracy w systemie na 4 brygady.Ciekawe czy podniosą pensje bo większość ludzi ma bliżej na Białogon a tam więcej kilometrów.A ten system czterobrygadowy to porażka....

20.05.2021 12:27

Niestety nie ma podwyżek pensji ale za to może pan sobie krajobrazy pozwiedzać dojeżdżając do pracy. No i oczywiście otwierają się wspaniałe możliwości bo pracując przez sobotę i niedziele poniedziałek wolny to sobie do urzędu można wyskoczyć albo na pocztę.

20.05.2021 12:23

Chciałbym zapytać kolegów z pracy, czy ktokolwiek widział kiedyś na oczy regulamin firmy?
    Człowiek

06.03.2021 19:28

Dlaczego zamiast Polaków i godnego dla nich wynagrodzenia zatrudniani są ludzie ze wschodu?Polacy w swoim kraju zatrudniani są jak obcokrajowcy przez agencję...?!!!Czy Polacy powinni kupować produkty firmy która nie szanuje Polaków?

29.03.2021 19:35

Jeśli pracowałes w Niemczech to pewnie wiesz że nie zarobiłeś tyle co Niemiec.To tyle a sytuację sobie podstaw.Pozdrawiam

20.05.2021 12:19

A powiedz mi czy Ty albo ktoś z twojej rodziny lub znajomych nikt nigdy nie wyjeżdżał na zachód za chlebem? Co wschodni pracownicy zabierają ci pracę? Przyjdź za nich, weź 12zł na godzinę i pracuj po 12 godzin i słuchaj od takich jak ty jak bluzgają na pracowników ze wschodu. Kto ci broni? Zajmij się swoją robotą i rób co do ciebie należy a poglądy polityczne wstać se tam wiesz gdzie.
    Anna

06.04.2021 09:12

Dlaczego na montażu i wtryskarkach w Bilczy jest taka rotacja pracowników?

20.05.2021 12:13

Bo jak ludzie zobaczą jak to wyglada, jakie są warunki i ze dwa razy usłyszą od kierownika miłe słowo to szukają szczęścia gdzie indziej. Po prostu.
    Justyna

08.04.2021 21:28

Dzień dobry.Dlaczego zatrudniacie pracowników przez agencję?Po jakim czasie i czy w ogóle zatrudniacie pracowników bezpośrednio?Proszę o merytoryczną odpowiedź.

20.05.2021 12:11

Nie ma możliwości przejścia na zatrudnienie przez Formaster. Ale dlaczego ludzie zatrudniani są przez agencję to jest to wielka tajemnica.
    Zenek 32

19.05.2021 19:25

Witam kilka lat temu tam pracowałem aplikowałem na magazyniera - no bo po studiach uprawnienia na wózki itd. nie zdążyłem zawiązać butów i wylądowałem na wtryskarkach tego działu nie polecam nawet teściowej..

29.01.2021 17:38

Marketing to zajmuje się czymkolwiek innym niż dbanie o PR Formastera? Taka super firma to powinna sama się obronić a nie zatrudniać ludzi do odpisywania na negatywne opinie a tu proszę cały dział dba pozytywny wizerunek tej super bieda firmy.
    Mela

12.03.2021 05:58

Ile ludzi teraz jest w dziale marketingu w Formaster poza grafikami? chciałabym zaaplikować do pracy w Dafi, ale nie wiem czy jest tam duża rotacja? Czy jest możliwość awansu? Jak z pracą zdalną?
    Olek

08.04.2021 22:11

Co do marketingu, to jest bardzo dobrze. Niejedna firma mogłaby się od Formastera uczyć. Bardzo pozytywne marki.

21.03.2021 13:13

Skoro firma zatrudnia przez agencję to o co chodzi?W Polsce nie skończył się raj podatkowy dla bogatych.Po (usunięte przez administratora) dostaja biedni?!?Jak nie wiadomo o co chodzi.........

16.03.2021 13:08

News image
    Mela

12.03.2021 06:05

Interesuję się pracą w dziale marketingu w Dafi. Podstawa dla mnie jest jednak praca zdalna, gdyż jestem z innego regionu Polski. Wiem jednak, że w innych firmach to już nie problem...Pytanie - czy to w ogóle możliwe i ile osób teraz jest w dziale marketingu w Formaster poza grafikami? chciałabym zaaplikować do pracy w Dafi, ale nie wiem czy jest tam duża rotacja? Czy jest możliwość awansu? Jak to oceniacie?
    xyz

09.03.2021 19:41

Dlaczego w firmie formaster ludzi zatrudnia się przez adencję.
    Jacek

30.01.2021 13:20

W firmie Formaster S.A. Nie ma premii!! Proszę nie wprowadzać ludzi w błąd. To co nazywane jest premia tak naprawdę jest pensją. Już to tłumaczę: otóż jak kandydat do pracy przychodzi na rozmowę i umawia się, dajmy na to na 2600zł netto wynagrodzenia, to owszem otrzymuje 2600 ale ta kwota nie znajdzie się na umowie o pracę. Na umówię widnieje najniższa krajowa (ile to teraz jest 1700zł? Przyjmijmy, że tak). Pozostałe 900zł które jest ponad najniższa krajowa jest nazywane premią. Czyli 1700 podstawa + 900 premia = 2600 pensja. O takim procederze oczywiście kandydat dowiaduje się na samym końcu, tuż przed podpisaniem umowy. I co ciekawe wszyscy pracownicy tak mają. Premia jest płacona oficjalnie na konto i w związku z czym odprowadzane są składki od niej. Jest to bardzo korzystne dla firmy z kilku względów: 1. Koszt pracownika jest niższy. 2. Skoro jest to premia to zawsze można nią zabrać prawda? W końcu premię przyznaje się od wyników. Wiec jest to element dyscypliny. Jesteś niegrzeczny to masz mniejszą pensję :) i jest to oczywiście praktykowane. Np na dziale wtryskarek ostatnio słyszałam. Po za tym raz na rok jest tzw trzynastka czyli premia świąteczna. To można nazwać premia. Legenda tez mówi o premiach kwartalnych ale chyba niektórzy tylko. Ewentualne pytania chętnie odpowiem, wrzucę zdjęcie umowy, poproszę kilku kolegów i koleżanki tez wrzuca zdjęcie umów jeśli dział PR będzie chciał mi zarzucić wierutne kłamstwo.
    Dima

03.03.2021 20:26

Też słyszałem o premiach kwartalnych dla wybranych. Najlepsza jest praca w weekendy za 200 zł w skali miesiąca.

07.03.2021 22:57

Kłamstwo Są premie, tylko jęk się narzeka i wylewa żale na forum, to za ci premie ?
    tak

07.03.2021 14:57

super
    Stop hejt

01.05.2020 22:53

Dzięki tej firmie dobremu nią zarządzaniu teraz w tym okropnym czasie jej pracownicy nie tracą pracy ani pensji utrzymują jak dotąd wszystkie stanowiska pojedyncze osoby które nie maja tak naprawdę argumentów hejtuja tą firmę nie zdają sobie sprawy jak dużo wnosi ona dobra w życie ludzi lokalnej społeczności cieszcie się że macie możliwość pracować akurat tu ja to doceniam może pensja nie jest jakaś nad wyraz wysoka ale takie mamy realia nie wyobrażam sobie co przechodzą ludzie teraz jak utracili w wielu branżach środki do życie i niewoadomo kiedy to się wyjdzie z tego kryzysu

29.01.2021 17:56

Nie tracą pracy bo jest tyle zleceń, że nie dajemy rady wyrobić a ty pierniczysz, że dzięki dobremu zarządzaniu. Dobre. Może jeszcze napisz, że dzięki dobremu zarządzaniu przez Pajęczaka A. Wg ciebie jest to fair, że firma wykorzystuje sytuacje? Naprawdę to dobrze świadczy?

07.03.2021 12:00

Skoro produkcja systematycznie rośnie jak można by zwalniać ludzi?A ludzie buntują się bo widzą jaki jest progres produkcji i sprzedaży a nie odczuwają tego finansowo.To nie jest hejt to jest wolność wypowiedzi(usunięte przez administratora)
    Jan

06.03.2021 10:51

Witam.Od pani kadrowej usłyszycie że jak się nie podoba to możecie zmienić firmę.Odpowiedzi dlaczego nie jesteście zatrudnieni przez Formaster lub Dafi tylko przez agencję nie dostaniecie.Dlaczego tak duża i tak dobrze prosperująca firma nie płaci wczasów pod gruszą też nie.Dowiecie się natomiast że owa pani podejmuje ważne w firmie decyzje.....

Zostaw merytoryczną opinię o FORMASTER S.A