SANTE

Horst (Niemcy)

Opinie o SANTE

duo 2017-04-04 13:41
AK przeżywa, że na necie dostaje hejty hahaha i tak one są niewspółmiernie małe do jego jak on hejtuje ludzi w swojej firmie. Nie ma się później co dziwić panie prezesie, karma wraca.
luiza 2017-04-04 14:10
na usta cisną się mocne słowa, czytając te wszystkie wpisy, ale nie dam satysfakcji zgorzkniałym, śmierdzącym leniom wypisującym takie BZDURY.
przeżywasz Ty jeden z drugim , że jesteś nieudacznikiem i nierobem, a nie człowiekiem który osiągnął wszystko co mamy tylko dzięki swojej ogromnie ciężkiej pracy. Firma zatrudnia ponad 1300osób, nie jest to żadna korporacja, i zawsze znajdzie się osoba która jątrzy i mąci by podkręcić portal.
gratuluje głupoty .


3
Agnieszka 2017-04-05 10:17
Wiecie, że firma posiada również Uzdrowisko Miejskie - Studio Sante? Więcej znajdziecie pod linkiem: https://www.studiosante.pl/
lord 2017-04-05 10:46
Zgadzam sie z tym w 100% na L4 obcina ci do 70% resztę płaci ZUS na koniec roku bo od tego jest aby rozliczyć ze składek.
Co do rekrutacji to fakt często osoby same rezygnują albo są zwalniane ale ze względu na to że nie chce im się pracować (często bywa że PH nawet nie wychodzi z domu albo specjalnie ciągnie L4 a na imprezki chodzi i bawi się na całego)
typ 2017-04-05 11:35
Chyba sama nie wierzysz w to co piszesz....
4
Agnieszka 2017-04-05 13:02
@set, dlaczego tak uważasz?
1
Andre Bande 2017-04-05 16:17
Agnieszko , Pani @set powyżej napisała dlaczego nie poleca pracy w Sante, trzeba czytać ze zrozumieniem a nie zadawać pytania, które nic nie wnoszą do dyskusji. Żałośnie to wygląda.
2
Owsiak 2017-04-06 06:49
Jak ph może nie wyjść z domu skoro ma GPS w telefonie i samochodzie? Wymyślasz. A ciągnięcia L4 ukroca się zatrudniając na fakture- współpracę za lepsza kase bez L4.
A jak krytykujecie to chociaż konkretnie a nie źle bo źle. Kkonkretniej bo to duza firma z kilkona zakladami i nie wiadomo o co chodzi delikwentowi, czy się na plantacji żurawiny przeciazyl czy serce za biurkiem nie wytrzymuje? Nie ma słodko i lekko niestety, ja też jako ph kucam psychicznie nieraz ale niektórzy tylko tu płaczą bez celu.
set 2017-04-06 08:46
Ja tylko stwierdzam fakty i to nie jest tylko moja opinia
V. 2017-04-06 09:45
Przez to, że Pan Andrzej w ten a nie inny sposób zarządza firmą, SANTE jest szanowaną i rozpoznawaną marką na rynku. Chyba nie masz pojęcia o czym mówisz. Z jednego małego sklepiku powstał gigant, który oprócz firmy SANTE zaczyna działać na wielu innych rynkach - nie każdy o tym wie ale zakres tej działalności jest przeogromny! Wy którzy tutaj wypisujecie swoje żale, jesteście małymi człowieczkami, którzy nic nie osiągają i wyżywają swoje frustracje tutaj na tym forum, na kimś kto ten sukces - i to ogromny - osiągnął. Żal mi was.
nierozgoroczyna. 2017-04-06 09:55
Jakbyś się może bardziej zainteresował to byś wiedział, że UZDROWISKO nie było nakierowane głównie na zysk a raczej na cel jakim SANTE od początku swego istnienia się kieruje. Miało to byś miejsce, które będzie przyjazne dla zdrowia, gdzie będzie można się zrelaksować i odpocząć. Dodam, że PRACOWNICY MOGĄ Z NIEGO KORZYSTAĆ ZA DARMO!!!! To miejsce jest realizacją pasji, na którą przede wszystkim Pana Andrzeja stać i nie musi liczyć się tym czy przynosi mu to zyski czy nie. I PRZEDE WSZYSTKIM JEST TO MIEJSCE NIESAMOWITE, JEDYNE TAKIE W POLSCE i chyba przemawia ból, że nic nie osiągnąłeś a pracujesz dla kogoś kto sukces pomnaża zdwojonym.
Agnieszka 2017-04-06 11:11
@V., @nierozgoroczyna., a Wy jesteście zatrudnieni w SANTE? Jakie plusy pracy znaleźliście?
kik 2017-04-06 12:07
Żal to mi jest ciebie ze musisz tam pracować, i pisać co ci każą. Tak jest "cudownie", że najbliżsi współpracownicy osoby które firmę zakładali są besztani na forum po czym odchodzą.
6
dak 2017-04-06 12:44
Sama droga koleżanko napisałaś , że głównie nie było nakierowane na zyski, czyli jednak było. Ściemniać to możesz osobą, które nie mają pojęcia co się w firmie dzieje. Studio Sante to wielki niewypał !!!! Pracownicy co najwyżej mają rabaty chyba, że masz na myśli lizusów i fałszywców to tu się zgodzę Ci mają pewnie a FREE. PIENIĄDZE TO NIE WSZYSTKO WAŻNE SĄ INNE WARTOŚCI. W tej firmie człowiek się nie liczy.
6
Barley 2017-04-06 17:50
Mijasz się z prawdą, pracownicy mają co najwyżej rabaty. Za Free ma tylko szczyt firmy, czyli już wiemy z jakiego stanowiska piszesz. Wszystko jest w ECP, zajrzyj sobie.
Nie żeby mi było szkoda, ale skoro tutaj piszesz nieprawdę to i reszta wypowiedzi wydaje się wątpliwa. Firma wielka ale czy tylko wielkość się liczy? To forum opinii nt tego jak się pracuje a nie tego czy firma duża.
10
Szymoo 2017-04-11 21:09
Miły gest na święta czy też majówkę tj. drobna premia dla wszystkich pracowników. Może nie kokosy ale zawsze parę groszy :)
ubaw 2017-04-12 12:07
Szkoda, że takiego "miłego gestu" nie było na 25 lecie firmy. Dla mnie to nic szczególnego nagrody na Święta są w większości firm i wysokości dużo większej( usunięte przez administratora )
1
Agnieszka 2017-04-12 12:20
@ubaw, a co działo się w SANTE podczas 25-lecia firmy?
trybik 2017-04-12 17:56
Widzę własnie że te jego przemowy to niezły odlot... w mailu do wszystkich przeżywał złe opinie w internecie i brak jedności, porównywał do sytuacji po śmierci Jana Pawła II, że wtedy byli wszyscy jednością a teraz nie, bo w internetach piszą... sporo odwołań tego typu, które są moim zdaniem nie na miejscu... Jakieś takie moralne przekonanie o swojej nieomylności. Rozdzielmy co boskie i co przyziemne. Albo że jak komuś źle to niech do niego pisze jak jego przełożony nie reaguje...kto się odważy? Jakieś gadanie o biowitalności i mierzeniu jej, ciekawe czym wahadełkiem czy różdżką? To w Nestle już nawet mniej takiego pitu pitu. Po sposobie wypowiedzi widać, że ma swoją wizję świata i biznesu i nieważne kiedy nie pasuje to do realiów...to tym gorzej dla realiów. Nie mówię nie, firma wielka i z rozmachem, ale rozmach i wielkość to nie do końca to, czego szuka każdy pracownik. Jak wizja szefa wszystkich szefów nie sprawdza się, to się ( usunięte przez administratora )tego, który próbował ją wcielać w życie i nie wyszło, najpierw zaczynają się maile i pytania o byle pierdołę, szukanie dziury tam gdzie nie ma typu : a tu nie dociągnąłeś, to dla tego ci się nie udało! ( usunięte przez administratora ) Co z tego, że machina wielka, skoro trybiki są wymieniane zbyt często, albo same odpadają z wyłamanymi "zębami? Widocznie wszyscy niegodni pracy.
9
ubaw 2017-04-13 08:27
Brawo w punkt. Często jest sytuacja, że guru coś ustalił pracownik wcielił w życie choć uważał, że to zły pomysł ale przecież prezes ma zawsze racje...., po czym za jakiś czas guru twierdził, że absolutnie takiej decyzji nie podejmował.... Wówczas kto jest winny, przecież nie Boss.
5
nierozgoryczona. 2017-04-13 12:17
Mam przed sobą tabelkę z ECP i jest wyraźnie napisane, że korzystanie z basenów i saun od poniedziałku do piątku dla pracowników Sante jest GRATIS - więc to Ty mijasz się z prawdą. Poza tym niejednokrotnie korzystałam w tygodniu ze Studia Sante i doskonale wiem co piszę. W weekendy natomiast faktycznie pracownicy mają 50% rabatu zaś Menagerowie mają cały tydzień gratis ale jak widać nawet takie gratisy czy dofinansowania do majówek rozżalonym nie dogodzą.
nierozgoryczona. 2017-04-13 12:33
Chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Napisałam, że zysk związany z wybudowaniem Studia Sante nie był głównym i jedynym motywem tego przedsięwzięcia a raczej zamiar wybudowania Uzdrowiska zrodził się z pasji. Druga sprawa, że dziwnym byłoby zabieranie się za tak wielką inwestycję bez zamiaru zarobienia na niej - proponuję poćwiczyć logiczne myślenie i czytanie ze zrozumieniem.
Kolejne kłamstwo z Twojej strony - proszę zerknąć na tabelkę w ECP - pracownicy Sante mogą korzystać z saun i basenów od poniedziałku do piątku za darmo w związku z czym nie tylko "lizusy i fałszywcy" mają za darmo - chyba, że Ty nim jesteś. Trzeba mieć wartości to prawda, Ty ich nie masz skoro swoje żale i pretensje wylewasz tutaj a jak jesteś taki "uwrażliwiony na wartości" to się podpisz imieniem i nazwiskiem a nie wypisujesz kłamstwa pod anonimowym nickiem.
luiza 2017-04-13 13:24
podpisuję się pod każdym słowem NIEROZGORYCZONEJ.
V. 2017-04-13 13:48
Nikt mi nie każe nic pisać - mam własny rozum i swoją opinię i moja w odróżnieniu do Twojej jest pozytywna na temat tej firmy i pracy tutaj. To, że Tobie się nie podoba nie oznacza, że całej reszcie również - być może rekompensujesz swoje niepowodzenia wylewaniem pomyj tutaj. W przeciwieństwie do Ciebie mam fajną rozwojową pracę, dobre stosunki z innymi pracownikami, dobrą pensję, medicover, benefit, i inne dofinansowania w firmie to dla mnie ogromny plus. Darmowe korzystanie ze Spa - naprawdę nie mam powodów aby wylewać swoje żale.
Agnieszka 2017-04-13 13:52
@V., to bardzo dobrze, że jesteś zadowolony z pracy w firmie SANTE. W każdym dziale można się spotkać z innymi warunkami pracy, w jakim Ty pracujesz? Czyli uważasz, że ścieżka kariery w firmie jest otwarta?
dak 2017-04-14 09:45
ECP w każdym momencie można zmienić. Co prezes się wystraszył komentarzy i nagle wejścia są za FREE ? buhhhaa
2
ubaw 2017-04-14 09:52
BRAWO LADY Pięknie skwitowane. Podpisuję się rękami i nogami pod Twoim komentarzem i potwierdzam, że dokładnie jest tak jak piszesz w tej pseudo firmie.
4
Melissa 2017-04-16 21:20
Pisanie że wejścia są za darmo, podczas gdy są darmowe w konkretne godziny i dni (kiedy jesteśmy w pracy) to też nie do końca pisanie pradwy tylko jej naginanie :) pół roku temu jak sprawdzałam, to było inaczej, może teraz minimalnie zmienili, ale akurat spa to tylko taki szczególik, ja mogę i zapłacić za te usługi, ale mając zrypane nerwy chcę z tamtąd uciec jak najdalej i przypadkiem jeszcze podczas chwili dla siebie nie natrafić na kogoś z pracy podczas relaksu... bo atmosfera jest hmm szorstka.
Te niezgodności to prawda. Takie zarządzanie tylko za pomocą bata, ma być tak i tak bo sobie wymyśliłem, a jak nie to "po łbie" a jak wyjdzie że pomysł był zły to się na kogoś zwali, albo wywali się kogoś, bo zrealizował co szefo kazał. Ja już nieraz ze łzami do pracy idę i walę ziółka, oby na ziółkach się skończyło.
3
vox 2017-04-17 12:48
No własnie ja tam zaczynałem i jest niezbyt ciekawie :( ten kanał nie ma sensu, rywalizujesz z dystrybutorami (bo każą ci sprzedawać bezpośrednio- pomysł AK), sprzedajesz do szkół gdzie coraz więcej przetargów, oficjalnych zapytań cenowych itp a dla restauracji jest dość drogo i potencjalni klienci się dość mocno zawężają: z resztą nie każdy działa w rejonie turystycznym. Nawet przeklętych katalogów nie można się doprosić... długo by pisać, ale szkoda strzępić klawiatury i nerwów, szkoda że muszę się rozglądać za nową firmą, niech inni sobie radzą.
2
vox 2017-04-17 12:52
Ciekawe czy w detalu też tak wesoło? Z tego co rozmawiałem, to nie jest tak źle: stojaki stoją tu i ówdzie, więc kasa może jest, tylko przebicia do sieci dużych nie ma ale dla szeregowego ph to ni problem: jego sklepy nie muszą konkurować z marketami, tak mi się wydaje.
nierozgoryczona. 2017-04-18 09:08
Skoro tak Ci źle i musisz lecieć na ziółkach to po co tu jeszcze pracujesz? Na siłę ktoś Cię trzyma? myślę, że firma będzie tylko zyskiwała gdy tacy pracownicy jak Wy, którzy wylewają tu swoje żale i niepowodzenia, będą rezygnowali z pracy w tej firmie.
I w dalszym ciągu wprowadzacie w błąd i kłamiecie - wejścia na strefę saun i basenów od dłuuuugiego czasu jest gratis on poniedziałku do piątku dla pracowników.
nierozgoryczona. 2017-04-18 09:14
Nie każdy w tej firmie jest zaszczuty - być może sam sobie na to zasłużyłeś bo ja takich doświadczeń nie mam - widocznie ze swojej pracy wywiązuje się dobrze - może przyjrzyj się sobie i swojej pracy bo okaże się, że na tyle właśnie zasługujesz. Nikt mi nic nie każe pisać, nie podoba mi się, że tyle osób, które jak widać z komentarzy pracują tutaj, wchodzą na ten portal obrażają Pana Andrzeja i całą firmę a nie mają na tyle godności aby zmienić pracę i pracodawcę - to pokazuje, że nie macie żadnych wartości i reprezentujecie dno! rozumiem konstruktywne komentarze dotyczące funkcjonowania poszczególnych rzeczy ale znieważanie, ubliżanie i ironizowanie jest poniżej jakiejkolwiek krytyki i pokazuje tylko jak bardzo żałośni jesteście w swoim użalaniu się nad sobą.
weź się do pracy 2017-04-19 19:42
Właśnie nierozgoryczona, weź się do pracy, a nie siedzisz na go worku! Po numerze IP komputera można bardzo sprytnie namierzyć, kto tu siedzi w godzinach pracy, oj wtedy Andre wytarga za uszy !!!!
5
ożywiona wodą 2017-04-19 22:35
Ona właśnie jest w pracy i to jest jej praca.
2
kółko w maszynie 2017-04-22 12:05
Co do firmy się zgadzam w sporym stopniu, ale co do tego usuwania komentarzy to nie przesadzałbym: oficjalnie jest powiedziane, że usuwane sa komentarze z konkretnymi nazwiskami i rzucaniem mięsem, więc pisząc należy tego unikać a wszystko będzie ok. Najprawdopodobniej pozostają komentarze pochwalne pod nazwiskiem, bo nikomu z redakcji nie przeszkadzają. Pisać ksywami i tyle, kto ma wiedzieć będzie wiedział, lepiej czasem niedopowiedzieć, niż napisać za dużo i wysłac komentarz w niebyt.
Ja już widzę że moim przełożonym się pali pod nogami i się wyładowują, mój dział ma słabe wyniki i szuka się dziury w całym. Ciekawe, czy sami nie mają pomysłu i są na tyle nierozgarnięci żeby to jakoś dźwignąć, czy mają pomysły, ale blokuje je El Comendante? W sumie na jedno wychodzi. Nerwy straszne.
1
Dylemat 2017-04-24 00:18
A ja właśnie miałem wysłać CV na stanowisko Specjalista ds. opakowań.
Po przeczytaniu opinii zastanawiam się. Nikt co prawda nie pisał złych opinii o tym Dziale.
Koleżanki sąsiad pracował w tej Firmie w transporcie jako kierownik, podobno długo nie pracował bo znalazł inną pracę, ale dobrze zarabiał, to było z 15 lat temu, miał firmowe auto ,telefon. Nie wiem co jest prawdą, czy te opinie czy to co on mówi. Podobno po nim jakaś babka wiele lat pracowała na jego stanowisku i była bardzo zadowolona ,nie wiem czy jeszcze nie pracuje. Może przez tyle lat się zmieniło ale mam dylemat.
xvbn 2017-04-24 06:56
Ale w Warszawie czy w Sobolewie? Bo tu o Warszawie piszemy a niektórzy zablądzili ;)
Dylemat 2017-04-24 08:11
W Warszawie pracował
Agnieszka 2017-04-26 10:54
@din, wspominasz, że atmosfera oraz ogólne warunki pracy są napięte. Co masz konkretnie na myśli? W jakim dziale? Pamiętajmy, że te czynniki zależne są od obejmowanego stanowiska.
ewa 2017-04-27 13:13
Jak niewiele wiesz to się nie wypowiadaj na tematy których nie znasz
wtf 2017-04-29 12:43
Kurde znowu pousuwali komenty, a przecież nie łamały żadnych zasad...co to ma być? Pewnie tam siedzą na Jagiellońskiej i przeżywają.
2
irena 2017-04-29 14:14
Piszecie głupoty to nic dziwnego że usuwają
NN 2017-04-29 21:56
To czemu tam jeszcze siedzisz jeśli jest tak źle? Powiesz że dla kasy, że nie masz innych możliwości, perpektyw ,a to wszystko nieprawda, bo co by było gdyby Cię zwolniono?
Praca wtedy musi się znaleźć. Nie warto niszczyć siebie i swojego zdrowia,stres zawsze wyjdzie później i leczenie kosztuje więcej niż aktualnie zarabiasz. Uwierz mi,wiem co piszę .Mam to już za sobą a moje problemy nie dotyczą Sante tylko zupełnie innej Firmy i to co tu opisują to pikuś,my nawet za swoją pracę nie otrzymywaliśmy wynagrodzenia po kilka miesięcy a tu ktoś pisze 3,4 dni po terminie,nam nie przyszło do głowy sprawdzać po tygodniu, bo to za wcześnie.
granola 2017-05-03 10:42
Pracownik roku ;)
2
Agnieszka 2017-05-04 11:16
@Dlaczego, @wtf, @irena, @lady, @din nie jestem moderatorem wątku. Jeżeli jakiś komentarz został zarchiwizowany, to musiał być on niezgodny z Regulaminem Serwisu GoWork.pl
Były 2017-05-22 10:32
całkowicie się z tym zgadzam, admosfera dramatyczna, ludzie beznadziejnie przestraszeni, zero relacji międzyludzkich. Okresu próbnego nie wytrzymałam i prysnełam. Dobrze że szybko mi się udało ale nawet okresu próbnego nie wytrzymałam.
3
dwustunoga 2017-05-23 10:58
A co z moim komentarzem było nie tak, że został skasowany? Wywalone większość komentow z całego miesiąca... A potem będzie zadawanie pytań "a co sądzisz o tej ofercie pracy, jest atrakcyjna?" by sztucznie podtrzymac watek. I jak odpowiedź będzie nie po myśli to out. Jak za komuny " kogo uważasz za największego wodza i dla czego jest nim Stalin?"
5
KOKO 2017-05-23 19:16
HIHI
Paleontolg 2017-05-26 12:45
Śmiesznie jest absurd goni absurd
1
moderator inaczej 2017-05-28 00:52
bo tylko cienki bolek może nim być
Zostaw swoją opinię o SANTE - Horst (Niemcy)
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SANTE