logo SANTE

SANTE

Warszawa

Opinie o SANTE

Chrupiący 2017-02-10 22:55
W detalu też każą wam sprzedawać towar bezpośrednio z firmy czy tylko dystrybutorzy? W Horece ponoć każą sprzedawać bezpośrednio, co jest hmmm oryginalne, bo konkurujesz wtedy z dystrybutorem, może się mylę?
2
tomasz77 2017-02-12 18:26
czy może ktoś nasiwietlić temat ile się zarabia na wuzku widłowym w sante
dzięki z gury
OLO 2017-02-13 17:51
Pewnie że się mylisz, bo dystrybutor ma odpowiedni rabat aby nie było takich sytuacji o jakich piszesz ,czyli nie konkurujesz z dystrybutorem.Zasady handlu najpierw trzeba poznać a potem rozpisywać się na forach.
kiker 2017-02-13 18:15
niedługo K będzie swoją limuzyną nam do domu ciasteczka odpadowe przywoził i jaka tu oszczędność, bez dystrybutora i odpady wykorzystane.
bez cukru 2017-02-14 10:10
zanim zaczniesz się wymadrzac to zorientuj się jak jest w rzeczywistości : w dziale horeca lwia część sprzedaży to sprzedaż bezpośrednio z firmy i czasem są dziwne sytuację wobec klienta i dystrybutora. Jak handlowiec ma więcej ze sztuki sprzedanej bezpośrednio to ma dylemat. Wiem jak jest w innych firmach a tutaj mnie to trochę dziwi, bo u innych sprzedaż bezpośrednia była tylko do mega wielkich klientów a nie do instytucji za 200zl
1
Abstynent 2017-02-14 10:21
widzę że zielony w zawodzie trochę jesteś, akurat teren to sprawa wtórna, jakiś masz i nie dyskitijesz około 60 km dookoła domu ale są wyjątki i np ktoś jeździ tylko po horeca inny po małym detalu inny np po dużym detalu jak w każdej firmie
po pracy tabelki zestawienia potwierdzenia itp maile dla czego dzisiaj tak malo
klient dzwoni co z moim zamówieniem to co szukasz i piszesz mejle w telefonie
sklep dzwoni płacze ze ma remanent standard
or 2017-02-15 23:47
Hej hej co tam w musztardach słychać? Jak nowa "sekretarka" AK, ta od jakiegoś jaskrawego koloru? ;)
Ananas 2017-02-16 06:34
A co ma być w musztardach słychać bo może niedoinformowany jestem?
radek 2017-02-18 13:19
Wytłumaczcie mi koledzy - w czym leży fenomen dyrektora Kurzeli, że jeszcze nie wyleciał z roboty? Przecież ten człowiek, nie ma pojęcia o zarządzaniu, a jeszcze tu siedzi.. dlaczego?
BATMAN 2017-02-19 17:57
Ponieważ nie ma pojęcia.
1
Granol 2017-02-20 10:16
Siedzi sobie czlowiek na urlopie bo kazali iść trochę w ferie i widzi ogłoszenia na PH na całą Polskę...ciekawe czy będzie do czego wracać po feriach? Wiedzą jak zadbać o atmosferę i zapał do pracy... Oni tak zawsze czy to jakaś wyjątkowa akcja? Krótko dość tu pracuje to nie wiem.
Granol 2017-02-20 10:16
Siedzi sobie czlowiek na urlopie bo kazali iść trochę w ferie i widzi ogłoszenia na PH na całą Polskę...ciekawe czy będzie do czego wracać po feriach? Wiedzą jak zadbać o atmosferę i zapał do pracy... Oni tak zawsze czy to jakaś wyjątkowa akcja? Krótko dość tu pracuje to nie wiem.
. 2017-02-20 20:12
Granol największa rotacja jest wśród dyrektorów. Niektórzy dwóch tygodni nie wytrzymują.
szjk 2017-02-22 17:57
dziwi Cie to - bo mnie wcale. Wystarczy jedno spotkanie w Elkomendante i czlowiek ma dość.... żenada
xty 2017-02-23 12:25
Chyba ty człowieku nie masz pojęcia o czym piszesz , raczej w ta strone to dziala
radek 2017-02-25 14:36
Kolego poproszę o konkrety. Chyba reprezentujesz ten sam poziom managerski co Kurzela.
Agnieszka 2017-03-02 10:18
@. myślisz, że skąd się bierze taka rotacja wśród Dyrektorów? Może po prostu nie sprawdzają się na takim stanowisku.
. 2017-03-03 23:05
Raczej to nie ten powód. Ostatnia kierowniczka zakupów była perłą. Ale komu życie miłe ucieka, aby unikać kontaktów z AK.
Rotacja jest non stop. Co miesiąc ktoś odchodzi albo nagle choruje długoterminowo, bo w stresie odporność spada. Pytanie kto następny...
2
Fabian 2017-03-06 15:09
Ja piernicze , najpierw przyjmują prawie bez rekrutacji, a potem okazuje się ze się ludzie nie sprawdzają i wywalaja na zbity pysk: np teraz chyba 5-6 przedstawicieli po slabym lutym. Potem wyżywanie się na tych co zostali, bo kierownik jeździ po klientach zwolnionego. Pracuje rok i zero info o produktach, co się dowiesz to twoje. Dostaniesz teren niemożliwy do objechania co dwa tygodnie, to dra ryj w mejlach, bo jak objechac 450 punktów w miesiąc? Żałuję że odszedlem ze starej firmy, nawet nie ma do kogo zadzwonić bo rotacja i zero integracji a pryncyoal ludzi wykancza i to idzie w dol drabiny. Jedyny plus to skromna kasa na czas i 300km prywatnych przyzwoitym autem. Przestaje dawac rade mimo ze dobry jestem i niejedno widzialem. Mam nadzieje ze nie wszedzie jest tak
absurd 2017-03-07 19:08
Ludzie którzy zastanawiacie się nad pracą w tej pseudo firmie mam jedną radę = omijajcie ta firmę szerokim łukiem!!!! to jest po prostu nie do opisania co tu się dzieje. Absurd goni absurd...
1
Lovelas 2017-03-08 22:18
Napijmy się kawy ....zjedzmy ciasteczka ( odpadowe) i party gotowe. Jakie party taki zespół........
1
dobrewieści 2017-03-10 19:54
Ta firma to jedne wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nikomu nie radzę się tam wybierać do pracy !!!
boss 2017-03-12 12:04
to lepiej opuść nas i nie psuj krwi
rysiek 2017-03-13 14:25
Jak wygląda sprawa wypłat wynagrodzenia ? bo doszły mnie słuchy że płacą jak im się podoba na umowie napisana dokładna kwota brutto, idziesz na urlop wakacyjny i z pensji podobno potrącaja sobie a w miesiącu luty obcinają pensje z racji tego że ma 28 dni ?? jest to prawdą ? to jest chyba nie zgodne z KP ? Dość istotna dla mnie sprawa, gdyż zastanawiam się nad podjęciem pracy w horeca
masakra 2017-03-13 17:02
Rysiu poczytaj całe forum i dobrze się zastanów czy chcesz tam pracować.
owsiak 2017-03-13 18:34
No wypłata w horeca rewelacyjna nie jest jak na branżę: niecałe 2000 na rękę max teoretycznie 3000 z premua ale raczej ciężko przekroczyć 2500, teraz nowi i pracujący parę miesięcy ph to biorę premie co drugi miesiac raczej więc sobie policz. Preferuja umowe o DG, wtrdy emwiecej zostaje ale wiecej obowiazkow, brak L4 i dluzej kasa idzie itp. A w szkołach coraz więcej przetargów, konkurowanie z dystrybutorami i detalem, coraz luzniejsze prawo i coraz ciezej cos sprzedac a produkt musisz poznać sam. Jak nie masz pracy to próbuj, może się uda może nie. Aha no i podpisujesz lojalke więc nie licz ze zmienisz pracę od tak do konkurencji pójdziesz. Rewelacji nie ma, może się uda a może wylecisz po pół roku z nerwicą, loteria.
owsiak 2017-03-13 18:42
Generalnie spora rotacja i mało integracji, nie wiem czemu.
kapitan 2017-03-14 15:47
Praca ph nie jest zła ale drzwi obrotowe szybko się kręcą... starzy pracownicy potwierdzają, kierownictwo nie wytrzymuje z El Comendante a szeregowi maja dużo innych probkemow: nie ma cyfry wylatujesz i nie ważne ze to przez to że inny dział wpakował Ci się w rynek, albo niema odsprzedaży: kierownikowi się wytlymaczyaz ale kierownik kierownika trzęsie się przed prezesem i dla bezpieczeństwa Cię odstrzela. Sporo fajnych i ogarnietych ludzi wyleciało bo nie przyjmowali ciosów w krocze albo byli w złym miejscu o złym czasie. Radzili sobie u konkurencji i dziwne że tutaj nie.
1
quiker 2017-03-14 18:23
Ej Ty młody nie będziesz mi mówić co mam robić i co mam pisać. Mam swój rozum i wiem co mówię i piszę... a ty weź się za niezgodności bo kilka juz ci wskoczyło na pulpit !
Agnieszka 2017-03-17 11:01
Zapoznaliście się już z wywiadem z Kierownikiem Działu Kadr i Płac SANTE? http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,1367,wywiad-anna-jarosinska Rozmówczyni opowiada w nim między innymi o działalności firmy, o Studiu Sante oraz procesie rekrutacji. Przydatne?
lucky_guy 2017-03-17 16:07
Zdecydowanie nie, bo ta firma to jakieś nieporozumienie jest, a jej wódz to głuptak jest.
Agnieszka 2017-03-21 11:45
@lucky_guy, dlaczego tak uważasz?
b. 2017-03-21 14:26
A to jest już bzdura mocno wyssana z palca! Nigdy nie zdarzyło mi się aby pensja przyszła chociażby o 1 dzień później i nigdy nie ucinają z pensji jeżeli nie ma do tego podstaw np. mniejsze wynagrodzenie z powodu przebywania na L4, co jest zgodne z zasadami. Za płatne urlopy Sante płaci jak trzeba - do spraw płacowo - kadrowych absolutnie nie można się doczepić. Jeżeli wychodzą jakieś niejasności to wszystko można wyjaśnić z kadrami, które podadzą podstawę takich działań bądź problem rozwiążą. Wynagrodzenie w tej spółce na tle innych jest naprawdę bardzo dobre ale jeżeli idą Ci na rękę i zarabiasz dużo to również mają względem Ciebie duże oczekiwania. Odnoszę wrażenie, że większość negatywnych komentarzy piszą ludzie, który wciąż w Sante pracują - jeżeli aż tak wam się nie podoba to droga wolna - nikt was na siłę nie trzyma a wasza krytyka daleko odbiega od konstruktywnej.
Agnieszka 2017-03-21 14:40
@b., dobrze to słyszeć. Czyli ogólnie polecasz pracę w SANTE?
b. 2017-03-22 11:30
Polecam. Osobiście nie miałam okazji aby doznać nieprzyjemności od żadnego ze wspólników, ale z tego co wiem główny wspólnik lubi po prostu osoby konkretne i które mają rzeczowe odpowiedzi być może jest nerwowy ale to nie wynika z potrzeby wyżywania się i na pewno nie zwalnia z pracy przy pierwszej lepszej okazji tylko trzeba sobie już na to bardzo zasłużyć. Jeżeli pracownik nie wywiązuje się ze swoich obowiązków bądź popełnia błędy to oczywiście musi liczyć się z krytyką . Druga sprawa, że jeżeli przychodzą kierownicy/dyrektorzy i dostają sooolidne pensje to niech się nie dziwią, że po okresie próbnym zostają zwolnieni jeżeli brak jest wyników i osoby, którymi zarządzają nie są zadowolone z przełożonego, który dezorganizuje pracę zamiast ją usprawniać. Prosta zasada - jeżeli Ty wymagasz od pracodawcy to pracodawca wymaga od Ciebie. Są osoby, które wypracowały sobie komunikację ze wspólnikami i nawet pomimo żywej wymiany zdań są zadowoleni ze współpracy. Poza tym najważniejsza sprawa - firmę tworzą ludzie - ludzie mają różne charaktery i nie muszą zawsze podpasować sobie wzajemnie i ma to też zastosowanie do pracownik-pracodawca i wtedy obie strony mają prawo zrezygnować z takiej współpracy.
zniesmaczona 2017-03-22 11:41
To jest niesamowite. Zakład produkcyjny w Sobolewie zatrudnia prawie całą miejscowość i okolice co pozwala abyście utrzymali swoje rodziny a wy macie czelność tak lekką ręką rzucać słowa krytyki i obelgi - to tylko pokazuje wasz poziom i pseudonim bardzo adekwatny. Jeżeli jest tak źle to kto wam broni zmienić pracę i zakład?
Agnieszka 2017-03-22 11:44
@b. dziękuję, że podzieliłaś się z nami tak szczegółową opinią. Jeżeli myślicie o podjęciu pracy w SANTE to koniecznie zapoznajcie się z aktualnymi ofertami pracy! https://www.sante.pl/kariera/
zadowolony 2017-03-22 13:41
w końcu odezwali się pracownicy zadowoleni. kilka osób, na firmę, która zatrudnia 1500 ludzi wylewa pomyje, a nikt z całej reszty się nie odzywa, bo prostu nie czyta tych bzdur. Dziękuję Wam, bo mi też pracuje się dobrze, i całość prawdziwych relacji panujących w firmie opisała b. podpisuje się pod Twoim postem całym sercem!
1
Wulkan 2017-03-23 10:48
Buhahaha.
Agnieszka 2017-03-23 11:14
@Wulkan, a Ty jakie masz zdanie na temat pracy w powyższej firmie?
Wkurzona 2017-03-23 16:13
Za tego typu opinię to nawet nie powinieneś posługiwać się nikiem santowskim. Ten Człowiek bardzo ciężką pracą zbudował to co teraz ma i nic dziwnego, że chce aby była ona prowadzona po jego myśli. Nie doczekasz się zmiany Wspólnika natomiast mam szczerą nadzieję, że Ciebie właśnie ten WSPÓLNIK wywalił na zbity pysk!
Jazzy 2017-03-23 21:18
Takie ogólne opinie jak tutaj to o kant stołu potluc...ktoś pisze że pracował w Sante a nie napiszę gdzie ani jako kto... co ma wspólnego praca w Sobolewie jako magazynier, ktoś na taśmie, technolog, pracownik na plantacji żurawiny, pracownik innych fabryk, przedstawiciel (i tu rozne dzialy, regiony) czy ktokolwiek z biura w Warszawie? Przyjdzie jeden napiszę SANTE TO CH%_/ i pójdzie, bo rzeczywiście np mało zarabia w fabryce a potem odzywa się jakąś panienka och ach wczasy pod gruszą sluzbowa toyota i praca pełna wyzwań och! A potem jakiś ph który dał radę dobrze ułożyć rynek będzie porownywal się z innym, który przychodzi jako swiezak i nie dostaje żadnej pomocy szkolenia itp... Sante zatrudnia już ze 1300 osób, to tyle co wiele zagranicznych koncernów w Polsce więc...jak macie pisać TO PRECYZYJNIE a nie ogoly i dyrdymały fochy. Stanowisko, który zakład a nie "bo duża rotacja wsrod dyrektorow" ale kutwa gdzie? Jagiellonska czy w fabryce? Pisząc głupoty nie poprawiacie swojej sytuacji gamonie...
no name 2017-03-24 15:01
NIE POLECAM Z TEJ FIRMY. Brak szacunku do pracowników ze strony najważniejszej osoby w firmie to standard. Atmosfera nawet nie warto pisać :(((((
3
Agnieszka 2017-03-27 13:15
@no name, a na jakim stanowisku pracujesz?
cornflejk 2017-03-27 18:55
Nie ważne w sumie, bo pryncypal jest wszędzie: i w fabryce i w biurze i każdy trzęsie gaciami. .. firma wielka jak korpo a trzyma to jeden człowiek i wszystko przechodzi przez niego, nawet kolory etykiet nowości itp. Jak podejmie zła biznesowo decyzje to konsekwencje spadają na innych. Atmosfera ciągle nerwowa, sporo zmian personalnych ot tak. Jak ktoś wylatuje to zazwyczaj z hukiem i nagle nie zawsze ze swojej winy.
2
no name 2017-03-28 08:50
To nie jest istotne, ale obecnie pretenduje na Twoje ;)
kika 2017-03-28 09:02
Zmiany personalne to norma tylko szkoda, że bezpodstawne .... żenada. Odradzam każdemu pracy w tej oto firmie, chyba, że chcecie na własne życzenie nabawić się nerwicy i to w najlepszym przypadku :(
no name 2017-03-28 09:10
Przecież doskonale wiesz, że nie ma opcji, że Ci powiem w jakim dziale pracuje i wiem jedno: doskonale zdajesz sobie sprawę jak jest. Pewnie boss kazał Ci pozytywne opinie pisać na forum buhahaha...
1
Watson 2017-03-28 10:13
Brawo Sherlocku Holmsie, przecież przy jej nicku jest ikona wskazująca ze to ktoś z redakcji Gowork i chce rozruszać rozmowę. Nigdy nie twierdziła że pracuje dla Sante... Nikt tego nie ukrywa. Lepiej tak niż fałszywe komentarze po kryjomu.
Agnieszka 2017-03-28 10:49
@Watson, zgadza się jestem redaktorem GoWork.pl @no name w żaden sposób nie współpracuję z SANTE. Chętnie poznaję Waszą opinię na temat pracy w firmie.
Zostaw swoją opinię o SANTE - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SANTE