brak logo

Markslojd Sp z o. o.

Poznań

Opinie o Markslojd Sp z o. o.

były pracownik 2009-11-13 21:11:33
Wioletto, bo tylko ty możesz pisać pozytywnie o tej firmie....
pytasz dlaczego zgodziliśmy się tam pracować bo nadgodziny są w każdej firmie ale nie w każdej za 4pln jak w Markslojdzie a o tym już nie wspominasz na rozmowie... otwórz oczy kobieto i rozejrzyj się jaki tam jest bałagan a z resztą ty i tak jak zawsze udasz że jest ok zamówienia na czas realizowane, reklamacje załatwione korekty wystawione a że Klienci upominają się o korekty z 2007 i 2008 to tylko małe niedopatrzenie ale ty jak zawsze znajdziesz piękne wytłumaczenie i poświecisz oczkami przed [usunięte przez moderatora]


O [usunięte przez moderatora] ile oni ci płacą ? czy aby na pewno warto?
marlenka z dopiewa 2009-11-14 16:18:10
warto warto ;-) kto inny by mnie zatrudnił za taką kasę ????

a teraz serio: nie pracując nadgodzin nie musisz dostać tzw. premii uznaniowej która jest ok 1/3 całej śmiesznie niskiej pensji, premia jest wprowadzona aby oczywiście nie płacić więcej opłat ZUS i podatków, w przypadku chorobowego lub odpukać wypadku dostaniesz marne ochłapy z ZUSu, prawdziwe standardy , pewnie jak w firmie matce w Szwecji....;-)
nadgodzina oczywiście jest liczona od tej niskiej podstawy , zgodnie z prawem, wiec nie ma sensu zostawać po godzinach za 5-7zł /h;
jeżeli prawie co tydzień od 2 lat pojawia się ogłoszenie z Markslojda na praca.pl na to samo stanowisko to znaczy ze coś jest nie tak pracownikami czy z firmą/pracodawcą? Ps. Wystawiam celujący - jak 6 zł/godzinę ;-)
były pracownik 2 2009-11-22 11:54:49
a wszystko przez to, że tam nie ma zarządu bo prezes i dyrektorka są zajęci sobą więc kto ma tam dbać o dobro pracowników a [usunięte przez moderatora] ma drugiego człowieka w [usunięte przez moderatora] więc wyciska z ludzi ile tylko się da! poza tym jej jedyna największa cecha charakterystyczną to kłamstwo, tak aby wina zawsze była na innego nie na nią ! i to cały komiczny zarząd czyli cyrk na kółkach

dziwi mnie tylko jedno, jak na takim stanowisku można być tak obojętnym na opinie ( już publiczne) innych i nic z tym nie robić tylko wręcz przeciwnie ?- żałosne !

niestety doświadczyłam tego wszystkiego na własnej skórze :(

SZCZERZE ODRADZAM !
doświadczony pracownik 2009-11-23 21:35:13
Wszystkich kolego! Tam jest [usunięte przez moderatora].!!! Szkoda, że jeszcze PIP tam nie trafił. Ale może niedługo?!
doświadczony 2 2009-12-02 18:20:07
[usunięte przez moderatora] to mało powiedziane . Co niektórzy znęcają się psychicznie i w żywe oczy kłamią , PIP musi się o tym dowiedziec .
maciej 2009-12-02 22:47:55
złapałem Pana Boga za nogi !!! 1100 podstawy netto + nadgodziny, miód, żyć nie umierać, cieszę się , że kierownictwo mnie docenia i zezwala na pracę w nadgodzinach w najwyższym sezonie w tym b. ...tylko dziewczyn nie ma ;-), na życie po opłatach pozostaje mi z 600 zł, co ja z tym zrobię? Dubaj? Malediwy? co proponujecie?
wstyd się przynać ale tam pracowałem 2010-02-10 17:18:30
wstyd się przyznać ale tam pracowałem, i niestety nic dobrego nie mogę powiedzieć o tej firmie. pani dyrektor praca opiera się na śledzeniu w kamerach kto ile siedział w toalecie poza przerwą ,bo to już powód aby zabrać premię... prezes może i coś dobrego by zrobił dla tej firmy ale te dwie ( wszyscy wiedzą o kim piszę ) nie dopuszczają go do głosu a jemu cały czas wydaje się że to on tam rządzi hi hi hi :) w markslojdzie nic się nie zgadza zaczynając od wypłaty aż po stany magazynowe ... więc szanowni kandydaci do markslojda omijajcie ich wielkim łukiem ja w swoim CV nie umieszczam informacji że pracowałem w markslojdzie bo mi wstyd - bo przecież praca w burdelu to żaden powód do dumy ;) słyszałem, że zarząd ostatnio chodzi dumny bo podobno nikt od miesiąca się nie zwolnił hi hi hi... chociaż z tych bałwanów można się pośmiać...
rotacja 2010-02-15 23:57:46
proponuję zmienić nazwę firmy na Markslojd Rotacja Sp. z o.o.
Roman 2010-02-25 20:31:45
Witam z Czech.Ja w tej światowej firmie pracowalem niemal dwa lata i cale szczeście źe nie w Polsce bo bym juź wisial za sznur.Ludzie, jak oni tam traktuja pracowników...coś okropnego.Slynny audytor wewnetrzny [usunięte przez moderatora] jest jak kapo w oboźie i myśli źe jest najchytrzejsza na świecie.Normalni pracownicy i handlowcy na wlasnej dzialalnośći sa dla szefów i [usunięte przez moderatora] tylko śmieći.Patrza jak kaźdemu najmieniej zaplaćić.To jest obóz nie firma.Mam tam jescze pare przyjaciul i źal mi ich.Raz mi nawed nie dali waplaty...tylko tak, bo [usunięte przez moderatora] myślala źe bla bla bla.
Poprostu chaos...CHINY w Polsce.
Oni myśla źe moga wszystko.
teresa 2010-02-26 10:12:55
Równiez pracowałam w Markslojdzie w Czechach. Prawie rok. Straszna praca, najgorsza, jaka sobie moze człowiek wyobrazic. Wioletta nie ma nic innego - tylko te prace. Bo nikt inny nie wytrzyma z nia dłuzej niz pare dni. Szkoda, ze w Szwecji nie wiedza, jak pracuje sie w Polsce albo w Czechach. W jakich warunkach ludzie pracuja. 12 godzin w pracy a zaplaconych tylko 7,5, zadnych premii. Audyt wewnetrzny to fraszka, Wioletta nie ma zielonego pojecia, co audyt znaczy. [usunięte przez moderatora] przegladały nam komputery, komunikatory, poczte...Całe szczescie, ze juz tam nie pracuje.
anonim 2010-02-26 12:22:47
RPH - 2009-10-14 09:40:57

A ja mam inne zdanie, pracuje tam od kilku miesięcy, fakt lekko nie jest ale idzie fajne pieniądze zarobić. Prawda jest taka, że dzisiaj za darmo nic nie ma.

...i jeszcze pracujesz?
niedobra 2010-02-28 18:26:27
zgadzam się z powyższym, [usunięte przez moderatora] na maksa, Szwedzi do tego nie za wiele mają do powiedzenia - sami wszystko produkują na Dalekim Wschodzie gdzie jest prawdziwy [usunięte przez moderatora] i z czegoś/kogoś muszą żyć, poza tym to nie jest Markslojd Polska , tylko prywatna polska spółka kilku osób
Wegry 2010-03-01 09:10:43
Witam z Wegry! Ja tez pracowalem w MS. Plany byly, ale do realizowania juz zaden pomoc. Warunki pracy? Pracuj, pracuj bo nie realizujes plany. Zarzad chcal po swoim na Wegrzech dzialac, bez zadnych informacji o rynku i warunkach, a pracowników zmósili do tego.
Maciej 2010-03-09 20:45:39
Dziękuje Wszystkim Sympatycznym Ludzikom za współpracę podczas mojej 5 - letniej walki w M lampach, zmieniłem pracę, lepiej żyje, [usunięte przez moderatora], Tes, pozdrawiam
Pracownik 2010-03-10 19:54:34
Cyrk na maxa.

Wioli nie było przez 2 tygodnie i było tak fajnie ale niestety wróciła i znowu koszmar sie zaczoł. Kat nad katami. Wypłata cieńka jak jasna cholera. Za duzo aby umrzec a za mało zeby zyc. ;/;/;/
jakub 2010-03-11 14:05:02
nie wiem o co Wam chodzi !!! ja zarobiłem w miesiąc około 1650 zł netto, po przepracowaniu 248 godzin !!! Co starczyło na całkiem pokaźne zakupy w Lidlu i Biedronce , jak również na bilet miesięczny na PKS na dojazdy do D, po czym zostało mi całe 900 zł za które mogłem zapłacić czynsz i opłaty, mało tego zostało mi jeszcze na nowe buty w CCC za 30 zł i na około 3,5 kg ubrań w lumpeksie
Dżem 2010-03-11 20:12:42
Ja też tam pracowałem........Cztery lata wyciągnięte z życiorysu....Praca w pocie czoła za free....najśmieszniejsze, że miałem nawet zakaz rozmowy z przedstawicielami handlowymi, którzy chcieli spytać o stan magazynowy............Porażka....Ale za to Fajni ludzie pracowali wtedy w magazynie, dziale handlowym etc. O najwyższych stanowiskach nie chce mi się gadać....Pozdrawiam tych ludzi, którzy przychodzą na M-pikniki byłych pracowników tej firmy.
ulubieniec Pani "W" 2010-03-11 21:28:54
Jak ja tęsknię za tymi wyczerpującymi rozmowami z Panią [usunięte przez moderatora]
Ona wszystko wiedziała.. co myślę.. co robię.. co będę robił przez najbliższe nadgodziny i "nieobowiązkowe weekendy w pracy". Tęsknię za inwenturami, które dawały tak piękny obraz niekończącego się chaosu w postaci gigantycznych rozbieżności stanów magazynowych. :)
Marks.. Jest wzorcowym przykładem firmy która poprzez nieudolne zarządzanie zniechęca do swojej marki klientów jak i zatrudnianych pracowników.
Wiązałem naprawde duże nadzieje w to, że coś się tam zmieni na lepsze ale... no cóż
Brakuje tam najprostszej organizacji stanowisk, wyznaczenia odpowiedzialnosci na dane działy. Chaotycznie realizowane zamówienia na tak zwane "Huraa!" byle pobic kolejny rekord sprzedazy...
[usunięte przez moderatora]
Niepolecamjaknajbardziej :)

Weteran M-firmy :P

ulubieniec Pani "W" 2010-03-11 21:40:56
...aha no to może zorganizujemy jakiś zlot byłych pracowników eMki (mile widziani tez obecni :P), jest tyle wspomnień którymi mozna sie podzielić... jest okazja aby to opić

Weteran...
zmęczony pracownik 2010-03-12 00:08:45
ludzie a ja tam pracuje i z dnia na dzień mi siwych włosów przybywa... potwierdzam to wszystko co jest wyżej napisane doświadczam to na własnej skórze. To prawda jesteśmy 3 miesiące po inwenturze a magazynierzy towaru nie mogą znaleźć albo okazuje że zamiast białej lampy X jest na danym adresie lampa czarna Y ale gdzie jest lampa X tego nikt nie wie a na stanie w systemie masz 100 szt które już obiecałeś klientowi i znów śmiech na sali... pani szanowna [usunięte przez moderatora]. oh..!. czy ktoś może mi potwierdzić czy to aby na pewno człowiek bo żadna z jej wrednych cech charakteru na to nie wskazuje. Jedna jest prawda jeśli zarząd jest do du... ( a w M to można śmiało napisać nawet do h...) to ludzie są wspaniali i za to Ludziska wielkie dzięki.

PS powinniśmy się wszyscy razem złączyć i żądać od Państwa odszkodowania za prace w cholernie szkodliwych warunkach bo po odejściu z M świat już nie jest normalny...

pozdrawiam wszystkich którzy przeszli albo i przechodzą przez obóz pracy M.
anonim 2010-03-14 08:43:51
zmęczony pracownik - 2010-03-12 00:08:45

ludzie a ja tam pracuje i z dnia na dzień mi siwych włosów przybywa... potwierdzam to wszystko co jest wyżej napisane doświadczam to na własnej skórze. To prawda jesteśmy 3 miesiące po inwenturze a magazynierzy towaru nie mogą znaleźć albo okazuje że zamiast białej lampy X jest na danym adresie lampa czarna Y ale gdzie jest lampa X tego nikt nie wie a na stanie w systemie masz 100 szt które już obiecałeś klientowi i znów śmiech na sali... pani szanowna [usunięte przez moderatora]. oh..!. czy ktoś może mi potwierdzić czy to aby na pewno człowiek bo żadna z jej wrednych cech charakteru na to nie wskazuje. Jedna jest prawda jeśli zarząd jest do [usunięte przez moderatora].. ( a w M to można śmiało napisać nawet do h...) to ludzie są wspaniali i za to Ludziska wielkie dzięki.

PS powinniśmy się wszyscy razem złączyć i żądać od Państwa odszkodowania za prace w cholernie szkodliwych warunkach bo po odejściu z M świat już nie jest normalny...

pozdrawiam wszystkich którzy przeszli albo i przechodzą przez obóz pracy M.

Kolego...po odejsciu z tej firmy bedziesz wolny jak ptak...jak my. Teraz wszystko jest tak kolorowe jak bym byl na LSD.
byla pracownica 2010-03-22 20:48:13
Witam wszystkich bylych pracowników M. Zawsze podziwialam, jak to wytrzymujecie. Przewinelo sie przez ta firme mnostwo wspanialych osób, zdolnych i oddanych pracy. Mocodawcom, a w zasadzie jednej osobie, nie odpowiadali. Byli wyrzucani za to, ze posiadali zdolnosci organizacyjne, wiedze, byli mili dla klientów i wspólpracowników, a na dokladke byli szczerzy, lecz nie donosili. Wiekszosc z nich po wyrzuceniu ich z tej "oswieconej" firmy zrobila kariery w innych firmach,i to tylko dzieki swym zaletom i wiedzy, a nie protekcji. W tej firmie jest to grzechem,mozna stanowic potencjalnie zagrozenie dla wielokrotnie wymienianej tu pani [usunięte przez moderatora]. Ja tez pracowalam, nie wiedzac co to znaczy miec czas wolny na zycie osobiste. Trzymala mnie wspaniala zaloga. Dzieki, ze moglam byc z Wami. Szoda waszego wkladu pracy, szkoda produktów, bo tez niezle byly: Szkoda, ze wszystko to co sie tam zlego dzialo, bylo spowodowane niewiedza jendej osoby i bezwzglednym, egoistycznym stosunkiem do ludzi ze strony pozostalych dwóch osób. Dziekuje Wam kochani, za to, ze moglam Was poznac.. Zaszczytem i przyjemnoscia byla wspolpracowania z Wami. Tej przyjemnosci nie byly w stanie zepsuc mi nawet kary udzielane mi za oddana prace i przepracowane nadgodziny, których liczba przewyzszala chyba czas przepracowany "w trybie normalnym". Pozdrawiam Was serdecznie i z chcecia dolacze do "zlotu" bylych markslojdowców.
cz 2010-03-24 23:18:51
Markslojd do boju! :D :D :D
dz 2010-03-25 23:14:22
a co sie stalo z [usunięte przez moderatora] ? lub tez z całą świętą trójcą ?
CZ 2010-03-26 15:10:14
chyba wylano ich...mam nadzieje
łza dla cieniów minionych 2010-03-27 16:33:54
Wstępnie 9 kwietnia szykujemy zlot M-firmy.....
katarzyna 2010-03-29 17:34:14
coś się stało? Jakiś przełom w firmie? Czy nie ma już [usunięte przez moderatora] ?
Wierny 2010-03-29 19:42:08
Jednak Bóg istnieje WBW to już przeszłość !!!!!!!!!!!!!!!!!! Moje modlitwy zostały wysłuchane:)
ja 2010-03-29 21:16:44
no nareszcie wrednej baby nie będzie...bóg jednak jest sprawiedliwy
były.... 2010-03-29 21:31:59
ale to co W zrobiła z firmą tego się nie da opisać. tam w tej chwili wszystko leży co prawda tego parszywego zarządu nie będzie ale jednak zniszczyli dobre imię tej wspaniałej marki. to przez nich tam jest taki bałagan i teraz wszystkich ludzi zostawili na lodzie żal żal i jeszcze raz żal się na serce ciśnie jak tam można z ludźmi postępować. współczuje pracownikom M.
mariusz 2010-03-29 22:06:13
czy ja dobrze czytam? czy to prawda? nie ma już wspaniałej trójki? niemozliwe jest możliwe???
Piotr - HUN 2010-03-30 09:44:07
na reszcie! :)
moglo to byc inaczej tez, ale ta trójka...
maciej 2010-03-31 08:38:44
Ogłoszeń z Markslojda jest co tydzień setki. a jak spytasz dlaczego ciągle jest rekrutacja odpowiadają firma sie rozwija . A tam w BOK pracują w porywach 3 osoby.....bez komentarza.
Agnieszka 2010-05-26 11:43:30
Zainteresowałam się tym tematem ze względu na powtarzające się oferty pracy na tym samym stanowisku (ja akurat szukałam pracy w księgowości) oraz z powodu odbytej rozmowy kwalifikacyjnej w tej firmie (nie dostałam się do drugiego etapu) i to co tu czytam po prostu potwierdza moje odczucia (myślałam, że może przesadzam), że na tej rozmowie było jak na śledztwie tylko brakowało lampy prosto w oczy, bardzo niesympatyczna atmosfera, ale trzeba przyznać tylko ze strony[usunięte przez admina], pani księgowa raczej spokojna i wydawało mi się, że zdominowana przez [usunięte przez admina], po raz pierwszy też spotkałam się z wymogiem, żeby na rozmowę kwalifikacyjną zabrać wszystkie świadectwa pracy oraz wszystkie świadectwa i dyplomy świadczące o deklarowanym wykształceniu. Skoro zatem takie były wymagania, takie prześwietlenie kandydata, takie sito rekrutacyjne to sądziłam, że są świetne zarobki, dlatego zdziwiłam się czytając o wynagrodzeniu w tej firmie.
anonim 2010-05-26 16:55:04
ha ha , 2300 netto, w tym 1000 premii, [usunięte przez admina]
Szymon 2010-06-15 11:36:03
[usunięte przez admina] u nich podst byla 2000 brutto i 500 premi
[usunięte przez admina]
obecny 2010-06-30 22:07:04
Markslojd poszukuje pracowników do biura. Najlepiej takich, którzy już pracowali. Bo co niektórzy odeszli do konkurencji w Przeźmierowie.
anonim 2010-07-01 17:14:42
a ci co poszli to by moze nie przyszli
odrobina kasy i mamy zaloge w komplecie
lubie te lampy 2010-07-01 17:16:22

wszyscy
anonim 2010-07-08 22:26:08
Tam poprostu trzeba starej ekipy z Konarzewa.. ale na mnie nie liczcie buuhahaha

P.S. jakiś zlocik może?
ja 2010-07-08 23:08:13
Nowy Prezes, nie wie co ma zrobić. Ale myślę, że CI, ktorych zwolniła [usunięte przez admina] mogą się teraz zgłaszać. Zespoł był zgrany, więc jak czegoś szukacie to zapraszamy. Niech Przeźmierowo odczuje, że nikt nie chce u nich pracować.
m 2010-08-27 23:27:46
coraz bardziej daje się we znaki "okres przejściowy". Ale przynajmniej na magazynie jest praca jak w każdej normalnej firmie. Przynajmniej teraz mogą się odbić - lampki sprzedają się świetnie - w gmninie Dopiewo i Konarzewie...
pracownik 2010-08-29 16:28:45

jaja sobie robisz super obroty tylko na wrzesniowej wyprzedazy
nmnm 2010-08-29 16:31:50

a dalej DHL nie wozi tylko sie ograniczyl do tych 2 gmin

paliwa brak czy co
aaa 2010-12-16 10:24:46
Witam
Co możecie mi powiedzieć o stanowisku Przedstawiciela??? Gra warta świeczki??
bbb 2010-12-16 10:37:00
Dołączam się do w/w pytania ;) Jak na stanowisku Przedstawiciela???
andre 2014-10-22 16:43:23
Kilka lat temu przepracowalam tam 5 dni roboczych (slownie piec) i zlozylam wypowiedzenie. Teraz moze jest lepiej.
gustlik 2015-01-20 14:09:04
na Twoim miejscu może jednak poszukałbym pracy w innym miejscu. Szczerze mówiąc nie słyszałem od znajomych zbyt dobrych opinii na temat Markslojd. Zresztą tutaj na forum też nie mają przedstawionej laurki. Czy ktoś z Was jest w stanie mimo wszystko powiedizeć o pracy tutaj coś dobrego ? z góy dzięki za info
1
Wigra 2015-03-28 18:24:11
Skoro nikt z twoich znajomych nic dobrego nie mógł powiedzieć to może mieli zbyt kiepskie doświadczenie w związku z zatrudnieniem tam... Nie chcę nic mówić, ale Poznań jest akurat miejscem gdzie można w miarę rozsądnie prowadzić biznes i zachęcać pracowników do współdziałania w konkretnym projekcie. W końcu każdy jedzie na tym samym wózku.
green 2016-05-13 22:23:11
no @gustik ja niestety nie zdążyłem na oferty zamieszczone na gowork. Trzeba będzie jeszcze poczekać
Zostaw swoją opinię o Markslojd Sp z o. o. - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Markslojd Sp z o. o.