brak logo

Top 2000 Sp. z o. o.

Włocławek

Opinie o Top 2000 Sp. z o. o.

anonim 2009-02-06 21:59:24
Słowa kojarzące się z Top 2000 Hamelin Sp. z o. o. (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Top 2000 Hamelin Sp. z o. o.:
Najbardziej nie podobało mi się w Top 2000 Hamelin Sp. z o. o.:
Gosia 2009-09-08 16:31:33
Super
Rogal 2009-12-18 03:01:03
a co tak gosiu milo wspominasz okladke na BDM'ie a moze arkuszowa czy podajnik na BF czy KM2
Rozczarowany 2011-02-10 13:17:19
Witam wszystkich. Postanowiłem dodać tę opinię, po tym jakie grubo rozczarowałem się postawą firmy Top2000 Hamelin, a w szczególności jednego z kierowników regionalnych.
Tak więc... pozytywnie przeszedłem dwa etapy rekrutacji na PH. Miało to miejsce we wrześniu- październiku 2010r. Rozwiązałem umowę z obecnym pracodawcą i od końca października byłem gotów na podjęcie nowej pracy. Od tego momentu CISZA... całkowity brak zainteresowania ze strony kierownika moją osobą. Kiedy dzwonie, wciąż słyszę tę samą bajkę, że wrócił właśnie z urlopu, o przejściowych problemach i reorganizacji firmy. Brak słów!! Pierwszy raz spotkałem się z takim nieodpowiedzialnym zachowaniem.
ODRADZAM WSZYSTKIM JAKĄKOLWIEK WSPÓŁPRACĘ Z TĄ FIRMĄ!! Jeśli na początku już tak postępują z ludzki to szczere współczucia dla osób mających do czynienia z Top2000 Hamelin.
zzz 2012-03-16 12:39:07
Ogólnie tragedia zero poszanowania ze strony pracodawcy dla pracownika, człowiek pracuje za free po godzinach i na koniec totalna olewka umowa się kończy i nic nie wiadomo , na koniec oczywiście nie przedłużyli umowy.
!!!
Jurek 2012-10-25 17:28:33
Podobno zwolnienia się sypią, prawda to ?
lololool 2012-10-31 19:30:40
poleciało już parę osób i pewnie jeszcze ktoś poleci.
kakkaa 2012-10-31 19:39:20

Słowa kojarzące się z Top 2000 Hamelin Sp. z o. o. [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] , najlepiej żebyś nie rozmawiał z współpracownikiem, a lizał (usunięte przez administratora) kierownikowi
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako zerową . Zero kursów no chyba że dla państwa z biur.
Atmosfera i ludzie tam pracujący są .Ludzie są fajni oprócz paru osób oczywiście. Np. (usunięte przez administratora)jest the best. Chyba nikt jej nie lubi i każdy wie dlaczego. Lizus kierownika.
Od jakiej stawki można negocjować pensję? Pensji sie nie negocjuje. Dają i masz brać!
Najbardziej podobało mi się w Top 2000 Hamelin Sp. z o. o.: Nocki bez kierownictwa. Zero stresów.
Najbardziej nie podobało mi się w Top 2000 Hamelin Sp. z o. o.: Kierownictwo i podpierdzielanie.
Gall Anonim 2013-03-12 12:15:05
Dziadowski zakład pracy, najgorszy z którym miałem do czynienia. Pod każdym względem. No chyba że startuje się na kierownika z mentalnością kapo z obozu pracy.Dla pracownika fizycznego - wszechobecny mobing ( chyba że wybierze się scieżkę lizusostwa ) dla kadry umysłowej - świetne miejsce, trzeba tylko przygotować się na walkę o każdy centymetr,lizusostwo względem dyrektora, trzymanie bata nad pracownikami i wtedy mozna zarobić konkretne pieniądze.Miejsce nie dla uczciwego człowieka.Stanowczo odradzam, chyba że ktos nie ma wyjscia. ( co kadra wykorzystuje, oj wykorzystuje....) Ps. (usunięte przez administratora) chyba nie z fizycznych ; )
Rozczarowany 2013-03-31 23:06:13
Firma po przejęciu przez francuzów z koncernu Hamelin idzie ku totalnej zagładzie. Szefostwo pod przykrywką kryzysu zwolniło już większość załogi, w dziale handlowym redukcja o około 75% w stosunku do sytuacji przed połączeniem. Zarządzający myślą wyłącznie o swoim interesie i szukają oszczędności kosztem pozostałych pracowników. Oferta i ceny znacząco odbiegają od realiów rynkowych i nieliczni klienci biorą towar głownie z wyprzedaży i dla bonusów, normalna sprzedaż prawie nie istnieje.Uważam, że nie jest to rzetelny pracodawca i prognozy dla firmy są zdecydowanie złe. Nie dajcie się omamić tekstami o świetlanej przyszłości i zagarnięciu większości rynku to zwykłe kłamstwo.
jmgfr 2013-04-10 02:27:04
Witam serdecznie:)dziekuje bardzo za szczera i rzeczowa oponije o firmie Top 2000.Z rozmowy z moja znajoma, ktora tam wlasnie jest zatrudniona wynika ze sytuacja jest wprost tragiczna Zaklad pracy odpowiada Nieprzymusowemu Obozowi Pracy.A wlasciwie przymusowemu,poniewaz praca w zlej atmosferze i nieludzkiemu traktowaniu zmusza ludzi do poswiecania sie dla dochdu jako zrodla utrzymynia.Kierownik produkcji-czlowiek kompletnie nieprzxgotowany do kierowania zaloga ,Wulgarny o razacym zachowaniu .Brak kultury osobistej.Sytuacje dzialu produkcji mamzamiar opisac do Unij Europejskiej.Jak mi wiadomo pokrewne firmy znajduja sie w Unii Eu.
Mam nadzieje ze dobrze bedzie jezeli ktos z zewnatrz zainteresuje sie i oceni sytuacje pracownikow.Nastepnie poda do wiadomosci publicznej jak pod grozba zwolnien ludzie pracuja ponad wlasne sily.Moim zdaniem,aby uchronic ludzi przed stresem i mordercza praca firma nie powinna zatrudniach ludzi jako sily roboczej,a raczej robotow.Czlowiek niestety nie jest maszyna!./jm/
.
1
Obiektywny 2013-05-13 21:10:10
Obiektywna opinia o TOP 2000 Hamelin Sp. z o.o.:
Pozytywy:
1. Firma płaci regularnie na czas pensje
2. Pracownicy, którzy wyrobią premię wydajnościową ją otrzymują
3. Pracujesz w sezonie który trwa około 4 miesięcy od poniedziałku do soboty ale przez około 8 miesięcy (po sezonie) masz wolne piątki.
Negatywy:
1. To firma produkcyjna w Polsce do tego we Włocławku więc nie zarobisz tyle ile sobie wymarzysz.
2. Musisz pracować nikt nie da Ci za darmo pieniędzy
3. Kierownicy nie będą twoimi przyjaciółmi niestety i będą Cię pilnować abyś pracował
Opinia poboczna:
Atmosfera: każdy boi się utraty pracy (czytaj wyżej kryzys) to przez to w ludziach uwalnia się instynkt samozachowawczy (być może przez to jest mały wyścig szczurów, nawet wśród operatorów - kablowanie mile widziane). Ale tak jest wszędzie chyba że trafisz do budżetówki a zapomniałem tam już pracują rodziny, klany więc nie ma kto na kogo donosić.
PS.
Zakład taki sam jak inne we Włocławku.
obiektywny 2 2013-05-15 15:25:49
Dodam że o urlopie możesz pomarzyć nie ma czegoś takiego jak planowany urlop tylko poza sezonem na jesień masz szanse dostać jakiś tam urlop jeżeli wcześniej nie rozplanują ci na wolne piątki :/
Mr. President 2013-09-16 21:41:23
MAŁE SPROSTOWNIE. Jeśli chodzi o wolne piątki przez 8 miesięcy to tak nie jest. W sezonie [luty/marzec - czerwiec] pracuje się w soboty za które potem są 2-3 tyg. wolnego w sierpniu,dzień za dzień, np. 10 przepracowanych sobót - 10 dni wolnego. Czy to jest uczciwe tak do końca pozostawiam do indywidualnej oceny. Jeżeli chodzi o wolne piątki po sezonie to one są ale nie przez 8 miesięcy, tylko od października do końca stycznia i jest to urlop a nie żaden gratis. Tak więc urlop pracownika jest w praktyce zaplanowany i rozdysponowany przez zakład, najpierw jest sezon i oczywiście urlopy są wstrzymane, potem jest po sezonie i urlopy muszą być zachowane na wolne piątki...
zniesmaczona 2014-04-19 16:59:14
Witam pracowalam w firmie top2000w sezonie i zwolniono mnie by zrobic miejsce kolezance kierownika. A on jest faktycznie facetem bez kultury.Nie polecam pracy w tej firmie.
ward 2015-01-09 20:52:59
Hej, jak teraz jest w ogóle z możliwością pracy w top 2000, trudno się dostać, czy rotacje sa na tyle wysokie, że przyjmują praktycznie każdego chętnego do pracy, tylko gorzej się utrzymać? Bardzo bym chciał wiedzieć, jak oni sprawdzają kwalifikacje pracowników, o co mogą zapytać na rozmowie rekrutacyjnej?
2
Kimii 2015-03-11 22:51:54
Czy ja dobrze kojarzę temat, że Top 2000 wykupuje we Włocławku budynki upadłych Zakładów Cellulozy? Jeżeli tak to czy w ogóle oni przystosowali je do obecnych wymogów pracowniczych czy warunki jakie tam występują wołają o pomstę do nieba? Myślę o złożeniu CV ale jaką mam pewność, że pracodawca będzie wywiązywał się z umowy?
zniesmaczona 2015-03-17 14:20:31
Do Lukas. Wiem o tym z pewnego źródła 100% poza tym byłam zagrożeniem dla innej osoby i nie mam nic na sumieniu.nie znasz sprawy to nie sugeruje dziwnych teorii.
stefan 2016-05-11 22:08:02
Top 2000, czyli Hamelin to ogromne przedsiębiorstwo. Sądzę, że możesz śmiało wysłać im swoje CV, mają na stronie zakładkę kontakt. :) powodzenia, bo to dobre miejsce pracy
Zostaw swoją opinię o Top 2000 Sp. z o. o. - Włocławek
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Top 2000 Sp. z o. o.