brak logo

Rag Sp.j. Zakład Produkcji Spożywczej Piekarnia

Chocianów

Opinie o Rag Sp.j. Zakład Produkcji Spożywczej Piekarnia

madziaaa 2015-04-27 22:34
po pierwsze to pierwsza sobota w miesiacu jest platna a druga za dzien wolnego. Inne soboty sa na zapisy albo ktos chce przyjsc albo nie chce. z niedzielami jest tak samo. co to wyplaty sa jeszcze premie. jezeli ktos sobie na nia zasłużył to ja dostanie. pani wanda nie jest tylko pania od grafiku tylko kierowniczka. Za godziny nocne jest placony dodatek. Pracuje tam ponad dwa lata i nie narzekam na wyplate ale jak komus ciagle malo to po co wogole sie przyjmuje. a po drugie z tej agencji to przychodza takie powolne osoby ze tylko do tarcia chrzanu sie nadaja do niczego wiecej. juz dawno nie było u nas takiej osoby ktorej by zalezało na pracy. jezeli ktos musi pracowac to bedzie pracowac nawet i w tym ragu. po co wogole oni takich ludzi przyjmuja to ja nie wiem ale zawsze to jakas pomoc.mi tam praca bardzo sie podoba lepiej taka niz zadna:)
P.operator 2015-04-27 23:38
Ha ha ;)Magda pracoholiczko ;)Ale trochę masz racji. Niektórzy to by chcieli za darmo chyba kasę brać ;)Praca marzeń to nie jest ale wszędzie trzeba chyba pracować :)
lila 2015-04-28 10:27
Nie wierze co tu wypisuja haha. Normalnie brak słow ale nie dziwie sie jak sie nie chce pracowac to tak jest tzn najlepiej cisnac na zaklad ze to obóz pracy itp. A tak naprawde w tej pracy trzeba miec spryt to podstawa jak ktos jest leniem to sie nie dziwie ze jest za ciezko. Dziwicie sie ze nie przedłuzaja umów jak ktos sie nie nadaje do tej pracy to inni nie beda sie meczyc. A co z sobotami to zalezy jak sie zapiszesz to placa a czasami jest za dzien wolny. A co do wyplaty to jak kolezanka wyzej napisala wyplata jest normalana do tego dodatek za godz nocne i premia uznaniowa za prace jak ja wykonujesz (np czy sie wyrabiasz).
lila 2015-04-28 10:31
Hehe madzia do tarcia chrzanu. Ale tu masz racje poprostu tu trzeba pracowac a nie stac i sie patrzec my juz dajemy rade dwa lata i nie narzekamy. Paluszki ida za szybko itp. Poprostu to kwestia czasu i nauki wszystkiego da sie nauczyc.
madziaaa 2015-04-28 11:22
he he dokładnie to jest kwestia przyzwyczajenia a jak przyjmja takich paralitykow to juz nie nasza wina. Tylko starzy pracownicy za to cierpia bo nie dosc ze musza swoja robote zrobic to jeszcze tych nowych. Jak komus nie pasuje to niech sie pozwalniaja :)
blee bleee 2015-04-28 15:32
do Weronika : ale ty glupoty wypisujesz sama zes pałe zachlałą przyszłąś pijana i co na co mieli cie trzymać tam żebys w ktoryś dzien pod tasma spala najeb... walnij sie w glowe kobieto.. przyznaj sie czemu tak na prawde cie zwolnili i wcale lepsza od iwony nie bylas... ja jestem zatrudniona tam przez azymut i wcale nie nazekam... wcale sie nie dziwie ze ludzi zwalniaja jak przyjdzie ci taka blondi stanie z miotłą w reku i sie patrzy na ciebie jak ty zapierd.. i ci nie pomoze..... az mam czasami ochote takiej przypierrr.. a co do płacy jestem zadowolona mam premie od marca dodatek za godz nocne i wcale tak mało nie zarabiam.. jak sie starasz to ktos to docenia a jak ty stoisz i marudzisz ze jest ci goraco ze tapeta ci sie zmyje to na jaki chu.. pchasz sie tam do roboty.. jak ci sie nie podoba to spierdala...
goska 2015-04-29 08:44
Wy wszyscy jesteście pojeb.ni wezcie się do roboty nieroby je.ane
pijanemu pracownikowi 2015-04-29 19:58
Gdybyś nie była taka to byś pracowała a jaki monety człowiek przychodzi piany do pracy dziękuje panu bogu że są dobrymi ludźmi a nie pie*dol*sz takie głupoty !!!!!
anonim 2015-04-29 20:22
najlepsza firma jaka tylko może być zostaje tu do emerytury :)
XxXx 2015-04-30 21:55
Kiepska płaca, wysoka temperatura... Oczekują od ludzi dyspozycji przez wszystkie dni w tygodniu, atmosfera napięta. Już na pierwszy rzut oka widoczne są układy między kierownikami, a starszymi pracownikami. Nowych wykończają psychicznie i fizycznie, a na koniec ich wywalają. Każdy o każdym 'wie' wszystko. Na szczęście RAGu pracowników obowiązuje tajemnica służbowa, bo jeśli wyszłyby wszystkie brudy na światło dzienne, firma szybciutko by splajtowała.
ola 72 2015-04-30 23:02
Same pojeby tam robia
hytyyt 2015-04-30 23:09
firma by nie splajtowała bo sa ludzie ktorzy potrzebja pracy i nawet w tym ragu beda zapierdalac do osranej smierci.a to ze kazdy o wszystkich wie to chyba w kazdym zakladzie tak jest
anonim 2015-05-01 07:58
praca jak każda wszędzie trzeba zapierdalać :)
mariusz 2015-05-01 10:48
każdy nażeka i każdy wiedział za ile bd robił i jak wszystko wytumaczyli jak i w azymucie tak i w ragu ze soboty moga byc obowiakowe jak bd duże zamówienie a tak to są na za zapisy i co jak robisz 2 soboty to za siano a drugą za dzień wolny w tygodniu ja tam nie nazekam każdy mnie chwali po 2 tygodniach umiałem juz wszystko co powinien pomocnik robić jedna wada jest troche nudno bo robisz cały czas to samo:D
xxx 2015-05-01 10:58
ja słyszałem co innego jak byś nie wypiła przed praca to by cie nie zwolnili
mariusz 2015-05-01 11:32
robiłem na każdej zmianie i powiem jedno u Pana Mariusza robi się najlepiej :D najlepsza ekipa pzdro dla wszystkich z mojej zmiany:D i tam robisz a nie sie podlizujesz jak inni u innych
mariusz 2015-05-01 11:32
robiłem na każdej zmianie i powiem jedno u Pana Mariusza robi się najlepiej :D najlepsza ekipa pzdro dla wszystkich z mojej zmiany:D i tam robisz a nie sie podlizujesz jak inni u innych
yhymm... 2015-05-02 08:58
w ragu kazdy do kazdego dupe lize nie ma takiej zmiany zeby nie lizali dupy do kogos a w szczegolnosci do brygadzistek albo operatorow. przeciez trzeba sobie zalatwic dobra premie do wyplaty.
...xxx... 2015-05-07 08:32
Gdyby była taka super płatna praca, to Agencja Azymut nie szukała by po urzędach pracy ludzi. Dlatego Agencja Azymut szuka ludzi przez urząd pracy.Jeśli by była taka pożądana firma, to ludzie pracowali i nie z musieli być zatrudnieni przez Agencję Azymut która szuka ludzi przez urząd pracy. Co do jednego się z tobą zgodzę lepsza taka praca niż żadna.Nie oceniaj ludzi, że nadają się do tarcia chrzanu, bo każdy na początku się uczy więc nie każdemu od razu wszystko wychodzi. Mi umowę przedłużyli,ale nie długo sama się zwalniam, bo wcale tak dobrze nie zarabiam.
...xxx... 2015-05-07 08:40
Ja nie jestem leniem i jakoś jeszcze pracuje. Ale wcale tak dobrze nie zarabiam jak piszecie.
...xxx... 2015-05-07 08:46
Panie operator to napewno nie jest praca marzeń, chodź dla nie których może być . Większość ludzi to siedzi na L 4 I się zwalnia błyskawiczne. Bo zarabiają minimalna krajowa , kto widział , żeby za Sobotę przysługiwał jeden dzień wolnego. Wyzysk za Sobotę to dwa dni powinno być , albo normalne płacone.
...xxx... 2015-05-07 09:04
Gdyby była taka super płatna praca, to Agencja Azymut nie szukała by po urzędach pracy ludzi. Dlatego Agencja Azymut szuka ludzi przez urząd pracy.Jeśli by była taka pożądana firma, to ludzie pracowali i nie z musieli być zatrudnieni przez Agencję Azymut która szuka ludzi przez urząd pracy. Co do jednego się z tobą zgodzę lepsza taka praca niż żadna.Nie oceniaj ludzi, że nadają się do tarcia chrzanu, bo każdy na początku się uczy więc nie każdemu od razu wszystko wychodzi. Mi umowę przedłużyli,ale nie długo sama się zwalniam, bo wcale tak dobrze nie zarabiam.
...xxx... 2015-05-07 09:30
Pierwsze słyszę, że jak ktoś się wyrabia ma premię.
Praca nie jest dobrze płatna no chyba, że ty rag masz większą pensję, bo w Azymucie to tak dobrze nie płacą.
madziaaa 2015-05-07 10:36
jeżeli ktoś nawet nie umie zamiatać to niech się nie dziwi ze nie ma premii.Jeżeli przychodzą do nas panie wymalowane wypindrzone i tylko patrzą czy im się paznokieć nie złamał to niech się także nie dziwią ze nie maja premii. no niestety ale w ragu czasami tez trzeba zapierdalać a jak ktoś nie umie albo ciągle narzeka ze mu się nie chce to na chuj przychodzi do takiej firmy. .jakby było tak źle jak tu wypisujecie to by rag w ogole nie istniał. sami nie jesteście lepsi a wypisujecie takie głupoty. popatrzcie sie na siebie jak wy pracujecie. a czemu nikt z was nie poszedl z tym do szefa albo do kierowniczki i nie powie prawdy jak jest tylko wypisujecie na jakims forum. wszyscy tacy cwani w mordzie a nikt nie pojdzie i nie powie prosto w oczy jak jest naprawde. jak wam nie pasje ta praca to sie pozwalniajcie nikt za wami plakal nie bedzie
madziaaa 2015-05-07 10:41
a co ty myslisz ze od razu bedziesz miliony zarabiac.
madziaaa 2015-05-07 10:43
jak komus sie pracowac nie chce to sie zwalniaja albo ida na l 4. a jezeli chodzi o sobte to jest jeden dzien wolnego albo sobota jest platna
madziaaa 2015-05-07 10:45
jezeli chodzi o azymut to wyplacaja ci taka sama wyplate jaka daje ci rag. a na poczatku nie wiadomo ile tez nie bedziesz zarabiac.
Kacper 2015-05-07 23:24
Tez byłem zatrudniony przez Agencję Azymut I nie zgodzę się wcale tak świetnie się nie zarabia. Teraz pracuje VW i wiec za zapierdalam. Niż w tej Agencji Azymut.
Pako 2015-05-09 23:46
Tez przez Agencję Azymut się zatrudniłem i co do wypłaty to minimalna krajowa bez rewelacji. Teraz pracuje w Sitechu i nie ma porównania niż w jakiś ragu to jest obóz pracy. To nie jest praca na dłużej.
Xyz 2015-05-11 23:18
Tak premia jest okrutnie dzielona,brak słów
Weronika 2015-05-13 22:53
Lepiej pracowałam od Iwony. Ona to tylko sie podlizywała do brygadzistki aby zostać aby zostać w pracy. Aby mnie oceniać czy jest pijana to trzeba było dać alkomat i by się okazało czy jestem pijana lub wezwać odpowiednie to tego służby. NIE BYŁAM PIJANA W PRACY !!! Wasze pomówienia są NIE PRAWDZIWE!
Xyz 2015-05-14 02:11
Po 18 latach pracy W Rag mam 100zł.premii.śmiać się czy płakać?ps nigdy do nikogo się nie lizalem i to jest to.ech!
Xyz 2015-05-14 02:15
Po 18 latach pracy W Rag mam 100zł.premii.śmiać się czy płakać?ps nigdy do nikogo się nie lizalem i to jest to.ech!
Xyz 2015-05-14 02:32
Jest jeden zakład ,dwie hale..na hali a.nibysię leży brak słów
lol 2015-05-14 21:56
Fest po tylu latach pracy faktycznie za.je.bi.st.a premia. Żałosny zakład. I jeszcze oskarżają kobietę nic jej nie udowodnili , że była pijana bez żadnych podstaw ja zwolnili. Brawo widać mądre rozwiązanie wywalić ludzi bo ktoś im się nie spodobał to trzeba zwolnić.
Zosia 2015-05-14 23:14
placa jak wszedzie , praca nie dla leni , ja i moj znajomy ktory bardzo dlugo pracuje chwalimy ,choc premie winne byc inaczej udzielane
Nikt 2015-05-18 12:17
Pracować trzeba jak wszędzie indziej na świecie płaca wprost nie proporcjonalna do pracy tam wykonywanej fakt faktem premie rozdawane swoim ,lizusi mają więcej powiesz prawdę masz lipę warunki pracy złe upał ,zapylenie i hałas . Rag to nie firma marzeń ,prezesi to oligarchowie podejście do ludzi typu ja pan ty kmiot kadra kierownicza też typu co mi wojewodzie to nie tobie smrodzie.Ludzie tam pracują bo nie ma w tym mieście alternatywy na inną pracę niech sobie Rag przypomni jak ISE istniało i ludzie tam uciekali, nie było komu pracować jacy mili byli miód cud i orzeszki ;)
lol 2015-05-18 23:07
Jak pani mistrzyni nic nie pracuje na lince tylko sobie chodzi z listą kto ma się podpisać i mówi kto ma iść na jaka hale. No to faktycznie za.je.bi.st.a praca. Ze może się podobać jak komuś wydaje się polecenia, a każdy robi to co pani powie.
Ania 2015-05-20 10:57
Złe warunki pracy. Nie dają rękawiczek gdy dosypuje się paluszki na taśme. Gdy robi się kartony to również nie ma rękawiczek można pociąć całe ręce. Każdy te paluszki dotyka a póżniej idą one na sklep. Wysoka temperatura praca 6 dni w tygodniu. Ciężko dostać wolne kiedy się potrzebuje, bo pani Wanda ustala wolne tak żeby jej pasowało, że ludzie są w pracy. Chciałam jeden dzień wolnego za Sobotę który mi należy w piątek to absolutnie go nie dostałam w piątek tylko w wtorek a w piątek miałam pilną sprawe do załatwienia, ale niestety nie załatwiłam bo byłam w ten dzień w pracy. Miałam za to wolny wtorek gdzie mogłam być w pracy. Nawet nie można dostać dnia wolnego kiedy się naprawdę potrzebuje ten dzień wolnego. Juz nie pracuje, bo zwolniłam się sama dają wypowiedzenie.
Kasia 2015-05-27 13:54
Złe warunki pracy upał nadmierny hałas. Brak rękawiczek do wykonywanej pracy. Czasami mają od święta jak jest audyt, a tak to nie przestrzegają żadnych przepisów. Premie tylko dla starych pracowników tych którzy podlizuja się do brygadzistki.
haha:D 2015-05-30 07:32
co ty pier.. ze daja rejawiczki od swieta albo jak jest audyt rekawiczki sa codziennie albo na polce albo trzeba isc do mistrzyni i sie zapytac czy ma. A co do tego wolnego za sobote ja jakos nie mialam problemu isc do p. Wandy i sobie zalatwic wolnego i nigdy nie dostalam odmowy i nigdy nie bylo jakiegos lake a pracuje zaledwie pol roku... a co do premi to sie nie dziw ze ty nie masz permi ja mieciac pracujesz premie dopiero sie dostaje po trzech miesiacach pracy czy jestes z ragu czy z azymutu.. jakos ja nie lize dupy i mam premie bez problemu.. a w ragu trzeba zapierdalac a nie chujem do gory lezec i pokazywac co to nie on.. fakt faktem premie powinny byc wyzsze bez dwoch zdan no ale coz poradzic...
heh 2015-06-01 20:48
Super, że tak szybko dostałaś premie widocznie wiesz do kogo trzeba się podlizać aby mieć premię do wypłaty. Inni też pracują i dostają po 18 latach premie, jak ktoś się już wypowiedział. I nie zawsze są rękawiczki nie można używać gdy rzuca się paluszki na taśmę. Fajnie, że udało ci się z wolnym, bo mi jakoś nie poszli na rękę. Widocznie masz dobre chody i układy skoro na dogadujesz się bez problemu.
Paweł 2015-06-04 01:28
Fatalne wynagrodzenie za pracę minimalna krajowa, jak dobrze, że już nie pracuje w tym Azymucie bo marne grosze się zarabia. Udało mi zmienić pracę na lepszą za większe pieniądze i jestem zadowolony. Praca w Azymucie to jeden wielki syf jak ja pracowałem to wszystkie Soboty były obowiązkowe za dzień wolnego. Nie było za Sobotę kasy a przysługiwał dzień wolnego. W innych zakładach za Sobotę przysługuje 100 zł. A tu nic dzień wolnego w tygodniu dawali. Powinno być dwa dni wolnego skoro Soboty nie chcą teraz jednej płacić. W tej firmie panuje nie ład . Mój znajomy pluł do ciasta . Gdy zwróciłem jemu uwagę, że przesądza to powiedział, że ma wy.je.ba.ne na ta pracę za taką kasę. Uważam, że przesadził robiąc takie rzeczy . No ale cóż każdy ma swoje jazdy. Warunki pracy może nie są tam idealne i wynagrodzenie ale lepiej mieć nawet taka prace niż siedzieć i nic nie robić . Zawsze można znalesc coś leszczego tak jak mi się to udało.
haha:D 2015-06-18 19:49
czy ty rozumiesz co ja napisałam???? "PREMIE DOSTAJE SIE DOPIERO PO 3 MIESIACACH PRACY CZY JESTES Z RAG-U CZY Z AZYMUTU" a tam ktos nie napisal ze dopireo po 18 latach pracy dostal premie tylko ze ma sto zl premii chociaz dalej tam pracuje czytajcie troche ze zrorumieniem a nie niedoczytacie do konca a wypisujecie bzdury
Patryk 2015-06-19 14:37
Praca monotonia i nie opłacalna. Nie dziwię się wcale, że ludzie nie chcą tam pracować . Azymut szuka pracowników przez urząd pracy. Ludzie z Chocianowa nie chcą tam pracować bo wiedzą, że tam jest jeden wielki rozpierdol. Już tam nie pracuje bo się zwolniłem . Mam nowa prace i nie ma porównania to tego syfu. Szkoda tam czasu aby długo tam pracować. Co do wynagrodzenia to kiepsko płacą. Na dłuższą metę to nie ma co tam siedzieć lepiej szukać innej pracy.
Paulina 2015-06-20 22:44
Przestrzegam wszystkich którzy chcą podjąć pracę w ragu, wyzysk wszystko bezprawnie... nie wspominając o pieniądzach jakie tam się dostaje za te wykorzystanie jak można, brak szacunku do pracownika nie wspominając również o atmosferze jaka panuje w... jedynym słowem NIE POLECAM! Pracowałam, wiem co mówię.
troloop 2015-06-29 23:37
Powiem tak. Pracowalem w gorszej firmie jesli chodzi o prace fizyczna. Ale jesli chodzi o wspolprace - katastrofa. Sam zaklad to jeden wielki chaos. Brak ludzi do pracy i trzeba zapier*alac za trzech. Bo po co zatrudniac skoro jeden sobie poradzi. Praca nie jest sama w sobie zla nie jest, ale robic za trzech i to za min. krajowa to chyba nie jest fair.
ghdt 2015-07-10 23:23
W ragu obowiązuje obóz pracy wyzysk, donosicielstwo i duża rotacja pracowników.
nikita 2015-11-07 00:53
Kiepska płaca, wysoka temperatura... Oczekują od ludzi dyspozycji przez wszystkie dni w tygodniu, atmosfera napięta. Już na pierwszy rzut oka widoczne są układy między kierownikami, a starszymi pracownikami. Nowych wykończają psychicznie i fizycznie, nie polecam na mojej zmianie były takie debilki że szok napuszone gówniary jakby wszystkie rozumy pozjadały masakra .W ragu kazdy do kazdego dupe lize nie ma takiej zmiany zeby nie lizali dupy do kogos a w szczegolnosci do brygadzistek albo operatorow. przeciez trzeba sobie zalatwic dobra premie do wyplaty.
Nina 2016-06-08 11:53
fakt jest ciężko ale nie tylko dlatego że zakład nie potrafi sobie z tym poradzić ale najbardziej dlatego że przychodzą do pracy ludzie tacy jak wy wyżej wypisujący te opinie, nie potraficie nawet dobrze skleić paru zdań a co dopiero myśleć i reagować odpowiednio do danej sytuacji. Przyjmują was a wy myślicie że za to że tam jesteście i niczym się nie interesujecie co do was należy i nie macie chęci uczenia się dostaniecie kokosy. nie na tym to polega. można zarobić więcej ale trzeba chcieć pracować i uczyć się czegoś więcej by coś osiągnąć. a opinie osób które tam pracują mniej niż rok są jak od dzieci które pierwszy raz weszły do piaskownicy i zamiast robić babki jedzą piach. nie pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o Rag Sp.j. Zakład Produkcji Spożywczej Piekarnia - Chocianów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rag Sp.j. Zakład Produkcji Spożywczej Piekarnia