Widzę, że ostatnio ludzie interesują się praca i zadają pytania, ciekawe jednak czemu odpowiedzi brak? padło także zapytanie o reakcje na zgłaszane problemy, tez bez odzewu. To jakiekolwiek występują czy właśnie jednak nie? czy w biurze przy Batorego zatrudniane są może osoby bez doświadczenia? nie mam go a wstępnie za pracą się rozglądam
Nie ma odpowiedzi, bo nic ciekawego się tam nie dzieje prócz zwolnienia się w ostatnim czasie jednej z ,,kierowniczek” po kilku latach zabawy - wszędzie dobrze… pani L otworzyła oczy (lepiej późno niż wcale) i poleciała za ,,dalszym rozwojem” do nowego miejsca pracy haha. Nie wiadomo o co chodzi to chodzi o… no właśnie haha. ZDECYDOWANIE NIE POLECAM na zbyt wysokie zarobki i atmosferę,która jest najlepsza z najlepszych :) Przyjęci zostali również w nieodległym czasie nowi przedstawiciele handlowi. Ciekawe ile czasu będę się bawic haha. I tak w kółko non stop. Rotacja to drugie imię haha
Może ktoś się wypowiedzieć jaka atmosfera i zarobki na stanowisku PH ?
Szanowni Państwo, dziękuję za zainteresowanie jakie wykazujecie naszą firmą i cenię to, że próbujecie pozyskać interesujące Was informacje na jej temat. To ważne aby decyzje o wyborze pracodawcy podejmować w sposób świadomy. Jednocześnie widzę, że nie uzyskujecie jasnych odpowiedzi na postawione pytania lub uzyskujecie odpowiedzi mocno nacechowane negatywnymi emocjami. Nie trudno domyślić się co je u niektórych osób wywołuje ale jest to całkowicie normalnym zjawiskiem. W celu uzyskania informacji rzetelnych polecam i zachęcam do zgłaszanie swoich kandydatur do procesów rekrutacyjnych, podczas których uzyskacie Państwo potrzebne informacje. Poniżej przekazuję Państwu te najogólniejsze, o które pytania są zadawane najczęściej. Nasza firma (Novi FMCG sp. z o. o.) działa nieprzerwanie od 2002 roku, na terenie całej Polski, jako oficjalny przedstawiciel kilku zagranicznych producentów. W przeważającej mierze są to producenci marek premium z kategorii słodycze i herbaty. Obecnie zatrudniamy łącznie 50 osób, w biurach i w terenie. Atmosfera pracy, w dużym uproszczeniu, jest uzależniona od otoczenia rynkowego i od realizowanych wyników. Nie wydaje mi się, aby było to czymś nienaturalnym. Trudne czasy, oznaczają wzrost napięć, łatwiejsze odwrotnie. Praca na początku z pewnością jest wymagająca ponieważ trzeba umiejętnie połączyć naukę z wykonywanymi obowiązkami. W szczególności dużo pracy jest na początku budowania sekcji PH w dziale sprzedaży. W związku z tym, że poruszamy się w segmencie premium, zbudowanie sekcji trwa dłużej niż większości kandydatów może się wydawać. Jednak dla wytrwałych profesjonalistów na końcu czeka nagroda, bowiem dojrzałe i mądrze zbudowane sekcje przynoszą regularnie oczekiwane efekty, a system premiowy w kanale tradycyjnym nie jest ograniczony (system otwarty). Czy zatem zarabia się w Novi FMCG dobrze? Tak, o ile wykona się też dobrze swoją pracę na początku. Trudno temu zaprzeczyć, bo to fakt. Duża część Pracowników naszej firmy kontynuuje w niej swoje zatrudnienie od kilkunastu lat i to jest dla nas najlepszą rekomendacją. Osoby niezadowolone, zwolnione, lub takie które same odeszły, najprawdopodobniej nie były w stanie przebrnąć przez pierwszy etap i nie zbudowały bazy do swojego dalszego rozwoju w Novi. Czy w firmie dzieje się źle i czy zwalnianie osób ze stanowisk kierowniczych to koniec firmy? Pozwolę sobie nie zgodzić się z tym. To raczej świadczy o tym, że nie boimy się podejmować tych nawet najtrudniejszych decyzji, jeśli widzimy, że w ich efekcie firma będzie mogła rozwijać się dalej. Z drugiej strony, jak dobrze Państwo wiecie, tego typu decyzje w biznesie nie są niczym zaskakującym, niespotykanym. Na marginesie, zgodzę się z tym, że każdy ma prawo do wygłaszania swoich opinii, jednak jeśli mają one wywrzeć wpływ na czyjeś decyzje dobrze byłoby aby były poparte solidną, szeroką wiedzą na temat opiniowanego zakresu. Idąc dalej… w Novi mamy nieco więcej niż jednego menadżera. Z kolei poruszony tutaj problem ‘kolesiostwa’ nie ma prawa bytu, ponieważ oceny każdego Pracownika dokonuje się na podstawie twardych danych systemowych. Danych tych nie da się ‘naginać’ w celu realizacji osobistych założeń. Zatem jeszcze raz zapraszam do uczestniczenia w organizowanych przez naszą firmę procesach rekrutacyjnych. Zgadza się to, że nie zawsze my inicjujemy taki proces. Robią to też w naszym imieniu firmy zewnętrzne. Z kolei obecnych Pracowników jak zawsze zachęcam do otwartych rozmów na każdy frapujący Państwa temat. Choć czasy mamy wciąż niepewne, a może właśnie dlatego, że takie są, życzę wszystkim Państwu sukcesów. Zbigniew Noga Prezes Zarządu Novi FMCG sp. z o. o.
Pięknie napisana regułka prezesika.Nie ma to jak robić dobrą minę… ZDECYDOWANIE NIE POLECAM zabawy w tej firemce !!!!
Marka TATA jest marką premium?Przeciez to jest syf,a nie herbata oraz smakuje jak saga.
Może ktoś się wypowiedzieć jaka atmosfera i zarobki na stanowisku PH ?
Słabo, słabo bo niczego z tego słowa nie wyjmiesz. Co konkretnie przeszkadza w tej całej atmosferze, co sie dzieje? A co do kasy to chyba już kwestia indywidualna?
Po czym stwierdzasz że dramat ? Jesteś obecnym pracownikiem lub rekrutowałes/as na PH ?
Za dużo pracy za mało kasy? Innego wariantu już nie wymysle a też ciekawi mnie w czym problem. Chyba ze celowo zniechęcacie żeby konkurencji sobie czasem nie robić? :D
Jestem w trakcie rekrutacji i odbieram firmę bardzo pozytywnie. Nie widzicie między innymi rekrutacji na PH, ponieważ firma korzysta z usług firm zewnetrznych które się w tym obracają. Dostarczają firmie już wstępnie wyselekcjonowanych kandydatów. Zaletą jest fakt, że firma nie jest silnie rozbudowana i nie ma tu problemu kto podejmuje decyzje. Jeżeli wiesz, że robisz to co do Ciebie nalezy to nie ma co narzekać tylko dbać o to co firma oferuje i odpowiednio pielęgnować.
Na jakie stanowisko jesteś rekrutowany? Tak wiemy,że jedna agencja zajmuje się rekrutacjami.To jest zaletą,że firma jest nie rozbudowana,nikt jej nie kojarzy? Kto podejmuje decyzje?
Na stanowisko przedstawiciel handlowy. Firma znana. Dystrybutor slodyczy marki premium do różnych sieci oraz liczących się na rynku sklepów detalicznych. Decyzję podejmuje w pierwszym kroku Pan kierownik, następnie Pan dyrektor.
Jakie warunki zaproponowali na poczatek ? +/- podstawa ? Duża baza klientów , jak z autem i czy do użytku prywatnego ?
Wpadło ogłoszonko na PH , mam możliwość rekrutacji na stanowisko . Che się dowiedzieć czy ktoś już rekrutował był n a rozmowie wstępnej ??? Jakie widełki płacowe ? Z jakich czynników wynika premia ? Dużo punktów dziennie? Jaka flota , auto do użytku prywatnego ?
Pracowałaś/es w tej firmie jako PH ? Możesz rozwinąć swoje myśli na temat pracy zarobków ?
Bez sensu jest takie przenośne pisanie gdy nawet konkretu nie potraficie przy tym podać. co sie teraz psuje w firmie? nie da sie tego jeszcze naprawić?
Tak piszą tu ze no stop pojawiają sie ogłoszenia więc was ludzie raczej na nie jednak przychodzą i sie zatrudniają. co ich tak do tego zachęca czy ktoś mi to wyjaśni? Jednak mimo wszystko warto przyjść?
To jest JEDNA WIELKA ŚCIEMA. Zwalniają dyrektora / kierownika, bo dzieje się bardzo źle, a to dopiero początek końca. Będą ,,zarządzać” (usunięte przez administratora) z jedną wielką nic nie wiedzącą diwą z małopolski. Obłuda / kłamstwa / obgadywanie za plecami i praca na marzenia wiadomo kogo. Non stop rotacja pracowników,gdzie czarna mamba czuję się ważna,ale nikt jej nie lubi i żyje przez kolesiostwo. Brak rzetelnych ph,którzy nie maja wogole wiedzy co sprzedają stąd tak niska sprzedaż i kłopoty. Nikt rzetelny za tak dużą kasę oferowana przez to coś nie przyjdzie.Bajkopisarze o tym doskonale wiedzą.
Poważnie wszystkim zarządza jedna osoba? Coś jak w mrowisku, z jedną królową? Ciekaw jestem, jak to sie sprawdza w fimie tej wielkości.
Ciezko podłapać o co chodziło. Ale mimo narzekania tych ponad 30 osób jest podległych i musi sie słuchać? Nie ma innego przelozongo?
Ja to bym najpierw chyba zainwestował w jakieś szkolenia skoro handlowcy podobno nie ogarniają. Czemu ludzie maja tu takie jakieś dziwne podejście do pracy? najpierw chyba trzeba zrobić wynik i sie wykazać żeby zarobić
Właśnie wielcy tego świata obudzili się,bo sprzedaz spada i kasa nie zgadza się , więc będą robione ,,szkolenia” przez osobę,która również nie ma dużej wiedzy,ale ładnie to wszystko ubiera w słowa i partactwo przekona i ,,wciśnie” bzdury.Takie dziwne podejście jest,bo to coś jest dziwnego jak i ludzie są dziwni. Dyrektora i kierownika zwolnili i zaraz cała ta zabawa się skończy.Tutaj nie ma co wykazywać się,bo nie ma czym i komu.Cele z kosmosu,gdzie nikt nie jest w stanie tego zrobić,ale na marzenia mistrzów trzeba(usunięte przez administratora)- zero dyskusji.
To jak się ludzie tu trochę wyszkolą to wtedy mogą liczyć na jakieś bonusy do pensji? Bo to tak zwykle wszędzie wygląda.... Te cele to jak duże macie teraz? Weź podaj konkretną wartość bo jestem aż ciekawa...
Widzę, że wpisy tutaj wywołały niezłą burzę. Nie lepiej było gadać wprost z szefem? Może nie ma problemów z komunikacją, tylko trzeba trochę chęci? Czasem proste rozmowy mogą rozwiązać sporo problemów.
Więcej tu pytań niż odpowiedzi… poczytałam jakieś ogłoszenia co znalazłam stawek nie było ale obiecywali umowę o pracę. Mam nadzieję że nie na 2 miesiące tylko na dłużej ludzi szukają? I nie za minimalną
Ilu pracowników zatrudnia firma ?
dzień dobry, ja kiedyś widziałam, że Key Account Managera do siebie poszukiwali. Miała to być wtedy rekrutacja zdalna ale zastanawiam się czy teraz nie ma możliwej rozmowy prosto z biura? zdecydowanie preferuje ten tradycyjny sposób
Hejka. Tak dla pewności to pracownik biurowy od samego początku ma już umowę o pracę na czas określony czy może występują jakieś okresy próbne? Kiedyś w ofercie był tylko ten pierwszy wariant wpisany ale bez szczegółów
Kiedyś gdy dodawana była oferta dla pracownika biurowego to w teorii nie trzeba było mieć żadnego wcześniejszego doświadczenia a przynajmniej nie pisano o nim wprost. do zakresu obowiązków wchodziło zarzadzanie flotą czy też praca z dokumentami. Do dziś tak jest i czy zatrudnienie na tym stanowisku będzie możliwe?
Witam ile minimalnego doświadczenia w zawodzie teraz potrzeba aby moc kandydować na KAMa? Bezpośrednio z dawniejszej oferty nie jestem w stanie tego wywnioskować, bo tego nie uszczegółowiono. Podobnie było z zarobkami. nie kojarzycie może chociaż widełek?
Napisano jakiś czas temu, że dział handlowy został odświeżony i pracują w nim nowe osoby. przy tych opisach od osób, które dawniej miały styczność z Pracodawca ciekawa jestem zdania osób całkiem nowych. Czy cokolwiek wobec tych poprzednich opinii mogło się zmienić?
Potrzeba przedstawicieli i non stop są ogłoszenia.Zatrudniaja coś tam,ale widać na dłużej nie da się utrzymać z powodu dużych wypłat i niesamowitej atmosfery,która panuje.Pracujace osoby szukają nowych wyzwań gdzieś indziej i to tylko kwestia czasu. Życzymy im prędkiego znalezienia swojego miejsca i opcji rozwoju w dobrym kierunku.
Czyli jak tu się w praktyce finansowo wychodzi? piszecie, że osoby zatrudnione szukają nowych wyzwań. Czy z tego wynika, że praca tutaj jest po prostu stateczna?
Tak dla pełnej jasności, to na których stanowiskach można było zatrudniać się zdalnie? Jakiś czas temu ktoś zadał pytanie o te formę zatrudnienia, jeszcze nikt nie udzielił definitywnej odpowiedzi ale i tak zastanawiam się nad organizacja pracy w tym zakresie. jakie są zespoły?
Wiecie, czy Novi Dystrybucja Sp. z o.o. sp.k. udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?
Tu bezpośrednio w biurze cos jeszcze się robi? nie wiem jak do końca rozumieć te poprzednie komentarze, pojawiały się tez zapytania o pracę handlowców ale ludzie cos nie odpisywali, dlaczego? kiedy ostatnio szukali kogoś do siebie? Skąd wziąć aktualne oferty? mam jedna do biura ale sprzed paru lat
Sama sobie odpowiedz na to pytanie odnośnie pracy w biurze doskonale znasz ja haha. Jest podana informacja na temat pracy handlowców czytaj uważnie. W ostatnim czasie próbowali znaleźć kogoś do ,,marketingu”,ale nie udało się ze względu na niskie wynagrodzenie. To jest Polska a nie Chiny haha
A masz to ogłoszenie do tego marketingu? Nie ze chce od razu aplikować ale ciekawi mnie praca. Piszesz o niskiej kasie, masz na myśli przy tym po prostu minimalna? A za jaki zakres obowiązków? co się robi?
Przedstawiciele będą potrzebni? Kiedyś w internecie mignęła mi oferta od nich, tu tez ktoś już się jakiś czas temu interesował pracą. pojawiają się przy tym różne opinie… opiszecie mi sytuacje handlowców? Jakie targety? I co planowane macie teraz na kolejny już rok?
Z ponad rok temu powstał taki watek odnoszący się do benefitów, lecz do dnia dzisiejszego nie zostały one do końca sprecyzowane. Czy jest ktoś na bieżąco z tegoroczną ofertą i mógłby ją przybliżyć? Jak teraz praca handlowca wygląda? jakie dodatki się otrzymuje i jakie są perspektywy finansowe od kolejnego roku? będzie w ogóle wtedy ktoś potrzebny?
Podbijam - jestem zainteresowany - podczas rekrutacji nikomu nie potrafił odpowiedzieć chociażby na pytanie dotyczące multisport
Nie ma odpowiedzi, bo nic ciekawego się nie dzieje prócz zwolnienia się w ostatnim czasie jednej z ,,kierowniczek” po kilku latach zabawy - wszędzie dobrze… pani L. otworzyła oczy (lepiej późno niż wcale) i poleciała za ,,dalszym rozwojem” do nowego miejsca pracy. Nie ma żadnych dodatków w postaci multisport - co najwyżej przepyszna herbata vitax, która jest najlepsza z najlepszych jak i ,,rodzinną” atmosferę panującą :) ZDECYDOWANIE NIE POLECAM na zbyt wysokie zarobki oraz szerokie możliwości rozwoju :)
Jak się pracuje w Novi Dystrybucja Sp. z o.o. sp.k.?
Zobacz opinie na temat firmy Novi Dystrybucja Sp. z o.o. sp.k. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 10.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Novi Dystrybucja Sp. z o.o. sp.k.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 6, z czego 1 to opinie pozytywne, 1 to opinie negatywne, a 4 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!