Wiem, że to opinie z Warszawy McDonald's ale nie rozumiem dlaczego w Chełmie (lubelskie stawka godzinowa za pracownika na nocna zmianę wynosu UWAGA : 20,80 zł/h brutto ( można sprawdzić ogłoszenie!!!!) ...Przecież to poniżej minimalnej stawki która ma być od lipca tego roku powyżej 23 zł/h !!!! Ciężka praca nocna (sprzątanie, przyjmowanie towaru itp.) region o ogromnym bezrobociu a stawka nie zgodna z prawem!!!! Za tą samo pracę w Warszawie jest stawka 23 zł/h brutto na tym samym stanowisku . W Chełmie dodatek nocny jedynie 20% w Warszawie 30% . Jak wam nie wstyd tak ludzi wykorzystywać w biedniejszym regionie !!!!!!!!
McDonald zszedł na (usunięte przez administratora).jeatwm kierowca autobusu przywozi do nich 50 osób,A oni nie chcą dac w gratisów kanapki.dawniej nie było problemu.bede unikał tych barów.????????????????
Cieszę się z każdych negatywnych opinii na temat fast foodów. A nazywanie baru fast foodowego restauracją to jakieś kosmiczne nieporozumienie. Nie dość, że serwują niezdrowe żarcie (chociaż każdy ma wybor i nie ma musu), to przypadki stosowania debilnych obostrzeń pseudosanitarnych (bez (usunięte przez administratora) na gębie nie szlo nic zamówić) kategorycznie nie powinny mieć miejsca. Ale w końcu mcdonald to twór korporacyjny. Z całego serca życzę, aby te dziadowskie fast foody UPADŁY.
Czy może ktoś powiedzieć coś o pracy kierownika zmiany? Na czym polega i jak to wygląda w rzeczywistości?
Najpierw musisz zostać "szarakiem", przejść wszystkie stopnie awansu na managera, nim będziesz miał szansę być kierownikiem zmiany. Bo kierownikami zmiany są po prostu managerowie restauracji. Nikt od tak nie da ci stanowiska managera, jeśli wcześniej nie harowałeś jako śmieć w roli szarego zwykłego pracownika. Nawet koszulki celowo są szare. Xd Pozdrawiam
A ile jest tych stopni awansu tak w ogóle? Macie jakieś szkolenia, możliwości rozwoju? Czy po prostu awansujecie jak już dobrze poznacie niższe stanowisko?
Nie prawda. Niektórych od razu zatrudniają jako menadżerów. Żeby dostać bon na święta trzeba przepracować rok, ale są wyjątki od tej reguły- jeśli kierowniczka cię lubi to dostaniesz te 300 czy 500 zł nawet jeśli pracujesz niecałe pół roku.
u mnie bylo tak ze najpierw zatrudniali jako zwyklego pracownika, jesli sie poznalo wszystkie stanowiska to mozna bylo awansowac na instruktora czyli takiego zwyklego pracownika z roznica taka ze zarabial 1zl wiecej i dodatkowo mogl szkolic mlodych pracownikow. ewentualnie mozna bylo od razu dostac awans na wlasnie menadzera, ktory zarabia wiecej od zwyklego pracownika i instruktora, a kierownik zmiany to w sumie taki menadzer ktory dodatkowo zajmuje sie zeby pracownikow wysylac na przerwy itp
Długo czeka się na taki awans? Rozumiem że trzeba przepracować na wszystkich stanowiskach żeby poznać specyfikę pracy. Ale ile to trwa? Rok, dwa, czy zależy od tego jak ktoś jest pojętny i możne dostać się szybciej na managera?
Nie doczekasz sie awansu,jak nie lizesz(usunięte przez administratora) kierownikowi i nie przychodzisz na kazde zawolanie i nie zostajesz po godzinach.. Pracuje ponad 1,5roku mam wszystkie szkolenia i zero awansu ani podwyzki jeszcze laske robia z przedluzeniem umowy :) a jestem bardzo dobrym pracownikiem pracujacym bardzo szybko za 5 osob....
Czemu łaskę? Trzeba się przypominać? Tzn. na jakiej umowie pracujesz, że trzeba ją przedłużać? Zlecenie czy UoP na czas określony? Dosyć dziwne, że tyle pracujesz i jeszcze nie awansowałeś, może niewystarczająco się 'wyróżniasz'? :D
Mam pytanie czy praca w maku jest ciężka. Czy to prawda że trzeba robić na kilku stanowiskach . Czy pomagają pracownicy. Czy ktoś z w miarę dobrą psychiką da radę pracować. Czy są jakieś dodatki do pensji
Jest dodatek 0,25 gr. za pranie ubrania ???? i 20% za h za nocki czyli pracy od 23. No i w niektórych macdonaldach za niedziele jest dodatkowe 25% za h. Jest ciężko, dużo stresu. Trzeba przejść wszystkie stanowiska jednak w praktyce to jest zazwyczaj tak, że od którego stanowiska zaczynasz, tam zostajesz, więc lepiej zacząć od serwisu.
Jak ktoś ma ofertę na pracownika sprzątającego to wszystkich stanowisk nie przechodzi tylko sprząta?
No to może wypadałoby go lepiej wyszkolić, żeby później już nie musieć pomagać? Bo zrobić coś za kogoś a wyjaśnić co i jak to różnica
Uważam że gruntowne wyszkolenie to klucz czyli bardzo dobre wyszkolenie i praktyka i będzie ok
To co? Pracowałeś za dwóch a wypłata jak za jednego i to nie całkiem? Teraz na stanowisku managerskim są lepsze pieniądze? Ciekawi mnie czy jak się awansuje to jest duża różnica w finansach między zwykłym pracownikiem a managerem prócz większej ilości obowiązków?
Bardzo miła pani, wszystko trwało 10 min, dostajesz skierowanie na badania, za które płacisz, a oni później oddają pieniądze, stawka na dzień 19.04.2021 na umowę o pracę to 17 brutto.
O doświadczenie, opowiedzieć o sobie
-
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę
Witam Ja może trochę z innej beczki niż poprzednicy. Zastanawia mnie jedno. Dlaczego kawa karmel latte a mc donald Racibórz kosztuje o dwa złote więcej niż np w Warszawie? i o złotówkę wiecej niż w Bytomiu? Ja zupełnie nie rozumiem praktyk tych właścicieli. Dla mnie to chytrość i nic więcej. Nachapać sie dużą łyżką nie mała powoli.
Jakość usług obsługa klienta baaaaardzo spadła A w ostatnim roku widać to szczególnie
Jak wygląda sprawa grafiku w McDonald's Polska Sp. z o.o.. Czy pracodawca idzie na rękę?
pewnie zalezy na jaki team trafisz. ja nigdy nie mialam problemu z grafikiem, zawsze jak mialam jakies wymagania to zostawaly one spelnione
Taak... i co jeszcze może bułki do tego ?ja na rozmowie o prace pytałam czy aby napewno będę mogła chodzić wiekszość na rano bo mam dzieci i tak mi najbardziej pasuje... babka powiedziała ze oczywiście po czym jak zostałam zatrudniona grafik dostałam fatalny.. poszłam to zgłosić że nie tak się umawiałam to mnie wyśmiała w twarz i przy wszystkich z tesktem że mam nie myśleć że stale będę miała na rano bo każdy by tak chciał . ;) ogólnie to jak tam traktują pracownika to tragedia.. Ja poszłam do pracy dlatego żeby sobie zarobić i być miedzy ludzmi kiedy dzieci są w przedszkolu, a nie po to żeby na każdym kroku ktoś mnie upokarzał... a nowych to mają za (usunięte przez administratora) chyba .
Cześć, a czy wiecie jak to wygląda na stażu w Mc'u w Warszawie (w dziale Finansów w Centrum Serwisowym) ? Jest aktualne ogłoszenie, chciałabym się zgłosić, bo dział finansowy to mój profil. Ile się daje na stażu, można faktycznie sporo się nauczyć jak jest napisane w ogłoszeniu czy raczej się jest od robienia kawy?:) Jak wygląda przyjęcie na ten staż, w sensie rekrutacja?
Popieram ze praca czasami ponad siły i latasz między kilkoma stanowiskami nie polecam chyba ze ktoś lubi taka harówkę , ja zrezygnowałam bo co innego obiecują a wychodzi jak zwykle ????
Piszecie tu o słabej atmosferze w niektórych punktach, a ktoś wie jak to wygląda w Gdańsku? Jest w porządku jeśli chodzi o menedżerów? Powiedzcie proszę czy ten elastyczny grafik dla studentów to pic czy faktycznie mogłabym sobie spokojnie dopasować do planu zajęć? Na stronie szukają pracownika restauracji, dajcie znać proszę jak to wygląda :)
Ale to zależy gdzie, są lepsze i gorsze miejsca w GDA. W galerii pracowałem to było spoko, znajomy z Forum narzekał, także trudno powiedzieć. Studenci mają akurat spoko warunki tam, da się dogadać i ułożyć tak, żeby pasowało do zajęć na uczelni, nie mam tu nic do zazucenia.
Widzieliście, że McDonald's Polska Sp. z o.o. poszukuje nowych pracowników? Czy warto tam pracować?
Ostatnio pojawiło się ogłoszenie na asystenta ds. personalnych. Zakres obowiązków standardowy, jednak znaczny jak na ten poziom. Czy ktoś może pracował już na takim stanowisku? Jak wygląda ścieżka zawodowa, awans czy benefity?
Daj spokój "kadrowa" to tak naprawdę kierownik jakich mało i zapieprzasz równo z każdym a dodatkowo masz mnóstwo roboty, gdy przychodzi koniec miesiąca, raporty płace, godziny grafiki, rozliczenia. A w msc noramlnie jesteś wszędzie na kasie, kuchni itp odradzam stanowczo - nie za takie pieniądze...
Zdziwiło mnie to, w końcu w ogłoszeniu nie ma nic o staniu na kasie - tylko typowe obowiązki kadrowe.
To fakt, ale jeśli ja to samo ogłoszenie widziałam, to piszą wyraźnie, że "jak w każdej restauracji konieczne jest posiadanie badań sanitarno-epidemiologicznych (jeśli ich nie masz, będziesz mieć czas, żeby je zrobić). Gdzie w kadrach wymagają tego? Ja najpierw też myślałam, że to praca w centrali na Marynarskiej, ale skoro chcą książeczki san-epid, to dla mnie jasne, że będę wydawać burgery :3
Ciężka praca, stresowa. Duża odpowiedzialność, bo wiadomo masz dużo na głowie i oby była dobra współpraca z doświadczonym kierownikiem to naprawdę ważna podstawa! Powodzenia :) spróbuj :)
A wie ktoś może jakie są godziny pracy dla takiego asystenta? Typowe biurowe 7/8-15/16 czy tak jak restauracja jest czynna?
plusy pracy umowa o pracę również na okresie próbnym praca nie jest skomplikowana są szkolenia poznajesz mnóstwo różnych ludzi darmowe napoje ,,elastyczny grafik" minusy pracy praca fizyczna cały czas na nogach często uciążliwa w lato kiedy trzeba stać przy fryturach lub grillu, ale również psychicznie daje się we znaki stojąc na przykład cały dzień na kasie trzeba wiedzieć co się do kogo mówi...plotki, obgadywania, (usunięte przez administratora) na współpracowników to codzienność awanse różnie z nimi bywa jak nie ma ludzi to awansują szybko nawet osoby które się do tego nie nadają w trybie przyśpieszonym w innym przypadku trzeba czekać na swoją kolej lub punkt wyżej...każdy kierownik chce mieć swoich ludzi którzy zdają relację co kto mówi, robi itp ,,elastyczny grafik" tak jak masz nie pełny etat ale trzeba pamiętać że kadrowa zawsze może dopisać więcej godzin mając umowę na 3/4 może rozpisywać na pełny etat z 1/4 na pół etatu itp również nie do końca trzyma się Twojego grafiku po dłuższym czasie można wpaść w rutynę Ważna Uwaga : jak już pracowało się w maku i z jakiś powodów planuje się powrót do niego ale już w zupełnie innym punkcie lub mieście nie wart podawać w CV że się już pracowało tam ponieważ nawet po latach dzwonią i pytają o opinię na Twój temat. Niepisana umowa jest taka że się nie przyjmuje byłych pracowników i nawet jak się świetnie pracował to i tak zniszczą opinię oczywiście nie wszyscy tacy są że psuja opinię. Ale tu już się nic nie poradzi jak trafi się kierownik lub manager ,,służbista" który powie nie polecamy, albo będzie mieć zły dzień. Jest to niesprawiedliwe ale na to się nic nie poradzi. Bo może się wydawać że to jest atut w CV że się już pracowało w maku i że się ma doświadczenie nic bardziej mylnego a o opinie dzwonią nawet na drugi koniec kraju. Papier wszystko przyjmie ale lepiej sobie odpuścić bo są i również tacy kierownicy co nieważne jak się dobrze pracowało i tak wystawiają negatywną opinię nawet po latach. Podsumowanie: wart spróbować pracy w maku, natomiast nie warto się tam zasiedzieć jak ta praca nam nie odpowiada do końca.
Dokładnie się z tym zgadzam. Właśnie zatrudniłem się ponownie w innym McDonaldzie i myślałem że będzie lepiej a okazało się że jest jeszcze gorzej. Z deszczu pod rynnę trafiłem. W innym McDonaldzie wytrzymałem kilka lat a w tym obecnym po kilku miesiącach mam serdecznie dość także McDonald's McDonald's i nierówny tym bardziej że wszystkie standardy i inne rzeczy są zupełnie inaczej. I też jestem przeciwny temu żeby pracować z rodziną czy przyjaciółmi. Bo zdarzają się różne sytuacje niekoniecznie fajne i nie wszyscy muszą o tym wiedzieć że ktoś jest z kimś pokłócony. Nie polecam za bardzo tej pracy bo wyniszcza psychicznie i fizycznie trzeba udowadniać że nie jest się wielbłądem. Mam nadzieję że w przyszłości roboty zastąpią ludzi w tej pracy.
Porażka ! W waszych pseudo restauracjach trzeba siedzieć w kurtce i czapce!!! Co za żebracy
Franczyzobiorca Wojciech Sala (rejon podkarpackie) łamie prawa kodeksu pracy związane z wynagradzaniem (kontrola pip wykazała że zapłacił ludziom mniej niż minimum ustawowe). (usunięte przez administratora)
Oj, coś Ci wycięło. Napiszesz, co dalej w tej sprawie było? Tzn. po kontroli jakie zmiany zaszły w zarobkach pracowników? Tylko wiesz, takimi słowami, żeby znów nożyczki nie ciachnęły ;)
Nieda się zjeść big maca sos stary nie polecam tego badziewia
Czy w McDonald's zatrudniane są osoby 45 plus ?
(usunięte przez administratora)
Czasem bywało ciężko, stawki jak wszędzie. Kilka fajnych osób tam pracowało i dało się wytrzymać.
W czwartek 2.01.2023 w Mc Donaldzie w Poznaniu w póżnych godzinach zamówiłam zestaw z kurczakiem. Kurczak bardzo ładnie pachniał tylko że nie kurczakuem. Prawie od razu dostałam jakiegiś wstrząsu wewnątrz organizmu, ciało zaczęło mi reagować jak przy alergii ( jestem alergikiem więc umiem rozpoznać te objawy) do tego zaczął boleć mnue brzuch z resztą tego konsekwencji. I tak przez całą noc i kolejny dzień znoszę ten ból. Co nalezy w takim przypadku zrobić??
ciocia skarży się że trzeba długo czekać na zamówienie. Ciocia jest w podeszłym wieku co wy sobie myślicie, że będzie czekać wieczność?
Często zadawane pytania
-
Jak się pracuje w McDonald's Polska Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy McDonald's Polska Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 129.
-
Jakie są opinie pracowników o pracy w McDonald's Polska Sp. z o.o.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 100, z czego 5 to opinie pozytywne, 74 to opinie negatywne, a 21 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
-
Jak wygląda rekrutacja do firmy McDonald's Polska Sp. z o.o.?
Kandydaci do pracy w McDonald's Polska Sp. z o.o. napisali 3 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.