Amazon
3 2973 6 1

Opinie o Amazon

zenek

nie ma tragedii

Realne zarobki

Po podwyżkach początkujący pracownik,pracujący na dniówkach,bez nadgodzin i z najniższą premią za pełną obecność(7 %) zarobi 2460 zł.Generalnie nastawiałbym się jednak na 2500-2550 netto na dniówkach.Takie będą realne płace We Wrocławiu dla nowych pracowników.

Paula

A na czym polega praca Team Lidera?

Polska jest z Was dumna :)
@Asdf 15.08.2018 21:35

To ma zobrazować inteligencji wartość stawki 11.50 netto z Amazona :) Praca u miliardera za 11,50 do kosztów życia Pokaż mi kraj w UE który pozwala aby jego obywatel pracował 3 dni na zatankowanie auta :) Płaca minimalna w Niemczech to chyba 8 euro przy cenie paliwa 1,6 Stawka w Polsce jest żenująca !!!!! A podwyżka od września o 1,5 brutto CO MA ZMIENIĆ? 17,50 brutto to 12,60 netto !!!! 12,6*160 godz 2016zł

Hrum Hrum

AMAZON !!! 3 GWIAZDKI 3 DNI PRACY ABY ZATANKOWAĆ AUTO !!!!! I TRZY GWIAZDKI !!!!! Nie zasługujecie na nic lepszego !!!!!

an0nym0us

Witam Serdecznie Zadziwiającym jest fakt, iż na portalu Gowork nie ma profilu pracodawcy "Amazon - Kołbaskowo". Minął już prawie rok, od czasu otwarcia obiektu. Z ust osób, które tam pracowały/pracują można usłyszeć, że rotacja pracowników jest niesamowicie duża.. wyrażana wręcz w tysiącach. Nabór nowych pracowników trwa cały czas. Zarówno poprzez oficjalną witrynę Amazon, jak i przez różne agencje zatrudnienia/pracy tymczasowej. Natomiast na portalu Gowork, nie ma nawet profilu pracodawcy "Amazon - Kołbaskowo", do umieszczania opinii/komentarzy. Piszę ten komentarz z nadzieją, że osoby które tam pracują, bądź też pracowały w przeszłości, zechcą się podzielić swoimi opiniami na temat pracy na tym obiekcie. Ja ze swojej strony mogę jedynie napisać, że znam jedną osobę która tam pracuje i trochę mi opowiedziała o swojej pracy. Podobno na niektórych działach ciężko jest wyrobić norme (np. na "Pick'u") za której nie wyrobienie dostaje się tzw. "Feedback", czyli rekomendację do zwolnienia. Natomiast na dziale "Pack" chcąc wyrobić normę, można się pomylić i wtedy dostaje się tzw. "Adapt". Podobno 3, czy 4 takie "Feedbacki", czy "Adapty" i zostaje się zwolnionym, bez możliwości ponownego zatrudnienia we wszystkich Amazonach w całej Polsce, ponieważ zostaje się wciągniętym na tzw. "Carną Listę" która potocznie oznacza "Ban na stałe", jeśli chodzi o zatrudnienie w Amazon. Bardzo jestem ciekaw opinii innych osób.. jak to wygląda z ich perspektywy. Pozdrawiam.. an0nym0us.

noga
@Pablito 08.08.2018 19:28

brutto gościu

Jolanta Nowak

Czy ktoś z was orientuje się po jakim czasie od wygaśnięcia pierwszej umowy można ponownie zatrudnić się w Amazonie?

anonymous
@Jolanta Nowak 09.08.2018 12:43

po dekadzie

anonim

(usunięte przez administratora)

Isia
@Praca w DE 22.05.2018 06:58

Prosze o kontakt w sprawie pracy w niemczech mieszkam w szczecinie, mail: rog@onet.pl

anonymous

Czy można przejść z pełnego etatu na pół po miesiącu przepracowanym ?

Niemiec amazon

Z ciekawości wszedłem na forum. Chciałem porównać warunki pracy "polskiego" amazon z niemieckim. Otóż pracuje w Amazon de od 2 lat. Jestem obecnie na dziale kontroli tzw ICQA. Moja stawka wynosi 13.15 Euro/h plus premia miesięczna w wysokości od wyrobionej normy całego działu , średnio 150 euro miesięcznie co daje 1580 euro netto, 37.5 h tygodniowo (1 klasa podatkowa). Co roku pracownicy otrzymują akcję firmowe , które można sprzedać , ok 1200 euro . Ponadto Weinachtsgeld ( pieniądze na święta ) 400 euro brutto

Nikita
@Niemiec amazon 21.07.2018 00:38

Witam kolegę po fachu. Ja tez pracuję w Amazon.de i też na dziale ICQA. Moja stawka za godz. to 13.25 brutto. POZDRAWIAM GORĄCO!!!

Sebek

Zwalniacie się ludzie normy wysokie do tego (usunięte przez administratora) zmiany. Cały mesiąc nocek to jest chore

Dawid
@Sebek 02.08.2018 21:15

To jest piękne akurat, ale co kto lubi. Pół etatu nie rotuje i mam same nocki już od paru miesięcy. ;) Nie podoba się to się zwolnij, nie rozumiem takiego narzekania. Mi się nie będzie coś podobać, zdenerwują mnie, to wciskam na skanerze przestań pobierać i wychodzę. ;)

roller

nie martwcie się na wasze miejsce są już nie tylko ukraińcy ale nie długo będą Filipińczycy i Wietnamczycy, polski rząd [prawicowy] prowadzi właśnie negocjacje z rządami tych państw o dostarczenie setek tysięcy pracowników bo polacy domagają się podwyżek płac, oczywiście tego wam nie powiedzą w tvp to wszystko odbywa się po cichu, a tak na marginesie proponuję zobaczyć ile płacą w czeskim amazonie 22-23 brutto na dzieńdobry

n
@roller 15.07.2018 16:44

Tylko dodam Amazon Sered na Slowacji 5,5 eur /godz

dj iro

niech nawet zwalniają wro 1 bo ja tam pracowałe i sie nie da pracować wogóle

wieża A

Amazon wro 2 w połowie idzie do likwidacji i będą zwolnienia

............................
@Ms 01.08.2018 18:35

tak naprawdę amazon nie płaci wam 16 brutto ba nie płaci nawet 10 brutto połowę dopłaca państwo przez te chore umowy zwolnienia z podatku itp tak samo jest w lg ,było w fagor mastercook i wielu innych nie dziwne że firmy z tego korzystają mieć pracownika prawie za darmo super dlatego tak jest w naszym kraju i nie jak mówią politycy ze Polska się rozwija obcy kapitał lgnie do nas bo jesteśmy 1 z najtańszych sił roboczych oczywiście jest jeszcze Bangladesz

Paulina

Co byście zrobili, gdyby menadżer powiedział do Was "czuj mój wzrok na sobie"?

Kasia
@Paulina 12.07.2018 05:24

zgłoś mobing w pracy

tak?

słyszałem że jest zmiana od poniedziałku do czwartku dla uczących się od piątku do niedzieli prawda to?

Lider A

Doskonały przykład pracy, w której można podupaść fizycznie i psychicznie w bardzo krótkim okresie czasu. Ludzie, miejcie swoją godność i odwagę szukać normalnej roboty! Powodzenia.

Magdalena

Pracuje niedługo, bo trzy tygodnie, ale już widzę że negatywne opinie mają podstawę. Co prawda jestem tam na wakacje, więc można powiedzieć że praca nie jest aktualnie dla mnie przymusem, ale jednak pieniądze są ważne. 1. Oferowanie kilku zmian, po czym przypisanie do jednej konkretnej bez możliwości zmiany (dopiero po miesiącu) to już pierwszy minus. Po co odbierać preferencje co do dni pracy mając to później kompletnie gdzieś? 2. Dziewczyny przyjęte tego samego dnia dostały po tygodniu oceny negatywne za jakość (gdzie raczej takie osoby powinny być pod pewną ochroną przed takimi rzeczami) 3. Norma 80% dla nowego pracownika to mało. 4. Podczas dni wolnych nie mogę zasnąć, bo w głowie mam tylko to do czego mogą się przyczepić albo czy w tym tygodniu dam radę wyrobić normę, żeby żaden pan nie przyszedł i nie narzekał, że przez takich wakacyjnych pracowników jak ja nie dostanie premii (podkreślę że przykładam się do pracy i szybko się przywiązuje, więc nie robię nic na "odwal się"). Nie jestem w stanie powiedzieć czy wytrzymam tam jeszcze chociażby miesiąc, więc podziw dla ludzi, którzy pracują tam od lat (na tych zwykłych, niskich stanowiskach)

bozka11
@Magdalena 02.07.2018 03:34

droga kolezanko jak czytam opinie o waszej firmie to mam wrazenie jakbym pracowala w firmie w skoczowie u koreanow mam na mysli slynny koam tak dokladnie panowala taka atmosfera raczej (usunięte przez administratora)

SzaryCzlowiek

Praca jak praca, do najgorszych nie należy a warunki pracy, kwestie bezpieczeństwa i wszelkiego rodzaju benefitów czy eventów są jak najbardziej okej i trudno szukać porównywalnych rzeczy w innych tego typu zakładach pracy. Sam Amazon nie jest zły, źli są ludzie w nim pracujący, ale też nie wszyscy. Ogólnie wśród "zwykłych" pracowników można znaleźć osoby inteligentne, przeważnie młode i krótko pracujące w Amazonie, z którymi można spokojnie porozmawiać na różne tematy. Są też osoby które mają dłuższy staż i raczej brak perspektyw na przyszłość, te osoby są wiecznie wkurzone i tworzą w ten sposób tragiczne środowisko, którym przesiąkają nowi pracownicy. Osoby które powinny dbać o atmosferę na danym dziele, mówię tu o Team Leaderach, są różne. Z autopsji na WRO1 na packu atmosfera moim zdaniem jest zła, gdyż Team Leaderzy a szczególnie ten z linii 6 i 7 (może ktoś wie o kogo chodzi) nie wspierają swoich pracowników i ciągle ich kontrolują przez co pracuje się w stresie a praca jest mniej wydajna. Z kolei na Shipie Team Leaderzy są bardzo fajni, chętnie pomagają jeśli jest dużo pracy, pracują często ze "zwykłymi" pracownikami przez co praca jest przyjemniejsza, każdy wie co ma robić i robi to z pewną radością. Nie wiem jak to wygląda na innych działach, ale moim zdaniem złe opinie na temat Amazonu nie wynikają z samego działania firmy, które bądź co bądź jest dobre, ale wynikają one z zachowania pracowników i relacji między wszystkimi pracownikami (nie tylko znajomymi Team Leaderów) a Team Leaderami

SzaryCzłowiek
@wro 2 25.07.2018 07:39

Osoby na tych stanowiskach nie mają pojęcia o logistyce i podstawach zarządzania zasobami ludzkimi. Z tego co zauważyłem ich wiedza na te tematy opiera się wyłączenie na tym przykładzie brakuje pracownika na dziale A, weźmy jakiegoś losowego pracownika z działu B i wypełnijmy puste miejsce i tyle, nie są uwzględniane inne kwestie typu predyspozycje danego pracownika do nowego zadania czy jego poprzednie wyniki na tym stanowisku. Nawiązując też do tej drugiej sytuacji, dzisiaj byłem świadkiem jak jakiś nowicjusz ze stacji obok dostał feedbacka za niewyrabianie normy na packu na zwykłych singlach miał coś koło 75% a na exceptionach miał ponad 130%. Młody tak się przejął, że aż nie wiedział co jak pakować i teraz pytanie po co chwalić za wyrabiania normy w jednym obszarze skoro można kogoś skarcić za braki na innym?

Sebek

Strajk. robimy w amazonie we wrocławiu kto jest podwyszenie stawki godzinowej 17zł lub 18 zl ludzie zarabiamy marne pensje zbuntujcie się w końcu

D.
@anonymous 19.07.2018 17:09

sad chyba owocowy, pomorze zawsze spoko... zbiorowe to można popełnić samobójstwo czytając takie posty i jeszcze ten kat... ;-)

pitek

Podwyżka od września to podniesienie premii od wyrobionego targetu z 8% do 15% razem z premią za obecność, która wynosi 7% daje to razem 22 %. Czyli podstawowa stawka 16 zł plus 3,52 zł, czyli 19,52 zł.

D.
@Pozdro 22.07.2018 12:28

a Ty kolego skąd masz takie info??

anonymous

Czy jest mozliwość pracy na jedną zmiane

D.
@anonymous 24.07.2018 22:30

1/2 etatu weekendy - wybierasz pierwszą zmianę lub nocki.

Pracowniksezonu

Na jaki czas podpisuje się umowę przez adecco w Amazon Kołbaskowo?

ja
@Pracowniksezonu 22.07.2018 21:07

teraz od czerwca na pół roku

Managier justyna C.

Najlepiej to zostać managerem, nie trzeba sie zbytnio znać na pracy, wystarczy ogarniać troszkę angielski i robić skupioną minę jakby los całego amazonu zależał od Ciebie ;-) a dalej to już z górki.. wystawiać feedbacki za norme jakość itp. upominać pracowników o każdą pierdołę używając do tego pretensjonalnego tonu tak jak to robi np. Justynka C. Zasady przywództwa Amazonu wszystkim znane: jak pracownik przychodzi się o coś spytać to nie dać po sobie poznać że się nie wie czegoś wystarczy ryknąć głośne "NIE". Na wro 2 doskonale widać że wiele managerów to imbecyle zupełnie inaczej jest na wro 1. Mam nadzieję że niedługo ten cyrk na wro2 przestanie istnieć ;-)

pitek

Dzisiaj 16,07,2018 Jeff Bezos właściciel Amazona stał się pierwszym człowiekiem w historii którego majątek przekroczył 150 miliardów dolarów. A my na osłodę (Wro 2 i 3) dostaliśmy po cukierku.

Pablito
@wiking 19.07.2018 12:49

Poznałem w tym amazonie duzo osob, osoby tam nie protestuja głównue z tego powodu, ze ta praca ich utrzymuje, no i sa zadowoleni o dziwo

robert

Tak trochę o tym na czym Amazon zarabia. Firma dzieli sie na 3 działy operacyjne: Amazon North America, A. International i AWS ( Amazon Web Sewices). Z danych za I kwartał, AWS , który przy tylko 10% przychodów całości firmy dał aż 73 % zysku netto, resztę zapewniło A. North Amarica. Natomiast cała reszta ( czyli miedzy innymi Amazon Polska) póki co jest deficytowa.

buchcik
@robert 18.07.2018 11:59

skoro deficytowa to dlaczego jeszcze nie zamknęli ?

pracowniksezonu

Amazon Kołbaskowo. Czy jest możliwość pracy tylko na jeden miesiąc? I czy lepiej złożyć CV przez addeco czy bezpośrednio do amazona?

buber
@pracowniksezonu 17.07.2018 22:27

Do agencji złóż CV jeśli interesuje cię praca jako pracownik magazynowy. Po 3 miesiącach pracy możesz złożyć wniosek o konwersję na pracownika Amazona. Jest możliwość pracy na jeden miesiąc - albo Adecco da Ci taką umowę albo w innym przypadku sam sobie skrócisz wypowiadając umowę o pracę tymczasową.

anonymous

Witam chciałem zapytać ile trzeba wydać lub sprawdzić poz podczas zmiany jaka jest norma ustalona.

anonim

(usunięte przez administratora)

Vvv

Gwarantujesz że nikt nie będzie miał siły żeby iść po pracy na siłownię ale ja chodzę po pracy na siłownię pomimo zmęczenia :)

Strajk Amazon Wrocław Poland

Bardzo proszę się zwalniać lub protestować podwyższenie zarobków jeżeli tego zrobią ludzie zwalniamy się Policjia strakuje Pielęgniarki lekarze am co też będziemy Wrocławiu Strajkować Amazon Poland Strajk

Paulina

Może to nie jest odpowiednie miejsce na takie dysycuksje. Ale mam pytanie w sprawie relacji menadżer - pracownik. Pod koniec mojej pracy podchodzi menadżer, który mowi"Czuj mój wzrok na sobie". Kompletnie nie wiem, gdzie mam to zgłosić. Ponieważ odbieram to jako groźbę. Pomocy!!!

Sebek

Ma pan racja czeba mówić prawde jak tam jest

Zostaw opinię o Amazon - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amazon