Amazon
3 2925

Opinie o Amazon

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amazon

Biura

Zachowanie HR w stosunku do pracowników jest niedopuszczalne, HR ma obowiązek zarządzać zasobami ludzkimi firmy, ma obowiązek odpowiadać na wszelkie pytania pracowników, ma obowiązek zajmować się sprawami pracowników, a jeżeli Panie zasiadające w punktach HR nie radzą sobie z obowiązkami, oraz ignorują sprawy pracowników, bardzo prosimy o zgłaszanie oficjalnych skarg do przełożonych, w tej kwestii sprawy będą traktowane priorytetowo i będą stosowane odpowiednie konsekwencje w stosunku do zachowania Pań z HR. Bardzo prosimy również o podejście do biura, w celu dokładniejszego opisania sprawy zawartej na tutejszym forum i wskazanie osoby z którą zaistniała opisana wyżej sytuacja.

   
pracownik
@Grażyna z HR 19.10.2014 12:20

Grażyna z gr!! Jesteś jak (usunięte przez administratora) od stania by poinformować pracownika o co się pyta może byś spoco y i śmierdzący bo dzieki niemu tam płaszczyzn gruba super!!

   
Agnieszka

@Zdziwiony podzielisz się informacją co wchodzi w zakres pakietu socjalnego? Czy jest to na przykład dofinansowanie do karty sportowej, prywatna opieka medyczna czy może coś jeszcze innego? Rozwiń proszę swoją myśl. @Arkadiusz Brzeczkowski korzystasz z forum niezgodnie z jego przeznaczeniem, w związku z tym Twój wpis został zgłoszony do administratora.

   
David
@Agnieszka 15.06.2018 12:48

nadgorliwość gorsza od faszyzmu.

   
Arkadiusz Brzeczkowski

Nazywam się Arkadiusz Brzeczkowski pochodze z Wrocławka.Poznam żonatego ,normalnego dyskretnego Pana z okolic Wrocławka .Przebywam teraz w Anglii w Mansfield niedaleko Nottingham jeśli będziesz przejazdem chętnie możemy się spotkać .

   
hahaha
@Arkadiusz Brzeczkowski 12.06.2018 18:32

Spróbuj tam w Peterborought w Amazonie,masz blizej

   
worldbiznes

Nieważne,za miesiąc na wro2 będzie dużo zamówień,możecie próbować.

   
Ziombel

Ile jest dokładnie teraz netto za godzinę ? Oczywiście przez agencję ? Mi

   
Bordowa
@Beszczelny Koń 28.11.2017 11:15

Bezczelny, dlaczego mnożysz przez 20 dni w miesiącu? Przecież standardowy grafik to 4 dni w tygodniu.

   
Mechanik

A jak jest na Utrzymaniu ruchu ? Jaka stawka dla mechaników ?

   
...................

a teraz przyjmują na wro 3 co tam się dokładnie robi bo wiadomo w agencji prawdy się nie dowiesz niby przy komputerze

   
Zdziwiony

Na wstępie powiem Wam, że nie mam zamiaru bronić Amazona zanim posypie się lawinowy hejt. Każdy oczernia płacę, wymogi, standardy. Zacznijmy od BHP. Źle, że czepiają się o bezpieczeństwo pracowników(nawet jeśli jest to przesadne bo wiemy, że niektóre rzeczy po prostu sensu nie mają)? 16zł brutto, też mało? Może ludzie pracujący tam nie mają wyboru? Może lubią tą pracę? Może są inne kwestie, które zachęcają, bądź zmuszają do tej pracy. 4 Dni pracy, 3 wolnego to też źle? Pracowałem za 12 zł brutto + 6 dni w tygodniu, 3 zmiany, obowiązkowe nadgodziny. Narzekacie, że to są za małe pieniądze. Zaczynacie na 16 zł brutto, na zwykłym pracowniku po 3 latach macie 19, fakt to też może jest mało. Dlaczego nie idziecie na liderów? Brak kwalifikacji ? To czego spodziewacie się po innych pracodawcach? Od razu każdy chciałby 20zł netto i najlepiej pracę siedzącą po 8h przed fejsbukami... Pomyślcie ile jest FC, ile ludzi pracuje dla Amazona. Samo WRO2 zatrudnia ponad 7 Tysięcy osób. Załóżmy, że polacy dostaliby 2zł netto podwyżki, a wiemy, że stawka jest uwarunkowana dla wszystkich FC. Co z tego, że właścicielem jest najbogatszy człowiek świata? Jestem pewien, że KAŻDY Z WAS CHCIAŁBY JAK NAJWIĘCEJ NAJMNIEJSZYM KOSZTEM... Pakiet socjalny również jest bogaty. Wam będzie zawsze mało. Ja wyraziłem tylko swoje zdanie, każdy ma prawo do własnego i nie liczę na podzielanie mojego spojrzenia na to wszystko. Po prostu dziwi mnie fakt, że piszą to osoby, które pracowały w Amazonie jako zwykli pracownicy. Wiedzieliście jaka jest stawka a mimo to poszliście. Skoro macie kwalifikacje, że iść do innej firmy i pracować za 15-20 zł NETTO to po co Amazon? Odpowiedź na to pytanie pozostawiam Wam, bo oceniać nikogo nie będę.

   
amazonie gdzie są moje marzeni
@Zdziwiony 21.09.2017 19:35

1.no awans dostaniesz tylko po znajomości, przyjdzie młoda i na zielonym badgu już sobie siedzi za komputerkiem i się słodko uśmiecha a ty (usunięte przez administratora) 2. tak 3 lata i 19 zł brutto. Znam może 2 osoby które tyle tam pracują bo wszystkich znajomych po dwóch latach lub wcześniej zwolnili. 3. kultura osobista niektórych liderek.................................front pick wro 2. 4. dzisiaj byłem świadkiem jak dwóch chyba stowerów prawie się pobiło gdyby ich nie rozdzieliła koordynatorka to by musieli chyba karetke wzywać do wro 2. 5. sporo ludzi poznałem po różnych studiach ale awansu nie dostaną patrz pkt.1 6. młode i ładne dziewczyny muszą uważać albo się przyzwyczaić do zalotów podstarzałego instruktora wszyscy wiemy o kogo chodzi ;-) pewnie managerowie i inni liderzy też rzucają tekstami w stylu 'ja dużo mogę'....... dobranoc ;-)

   
Robert

Ile zarabia w Amazonie Area Menadżer?

   
anonymous
@Łysy 02.06.2018 21:47

jak to przyjmij sie do amazona pesposrednio sami zrobia ci kurs pelny razem z wozkami specjalizowanymi wszystkie badania po tygodniu obierz zaswiadczenie z kursu bo musza dac ci oryginal i idz do pracy gdzie indziej za stawke od 19zl w zwyz bo 16zl w amazonie to juz za malo i amazon ze swoja stawka we wroclawiu jest dopiero na 14 miejscu zarokow wiec masz wybor

   
Rad

Pracuje tydzień w Amazon i jestem szczesliwy!

   
anonymous
@Rad 07.06.2018 17:16

ja pracowalem prawie 3 lata i teraz juz wiem na co stac amazon 16zl podstawy pracownicy hr po znajomosci i odpowiedniego wyksztalcenia jeden pracownik na kilka dzialow co chwile zmiana z braku pracownikow najlepsze stanowiska po znajomosci liderow dla swoich a dla ciebie po tygodniu to juz zostaja tw; nagany za normy a podwyzka raz w roku we wrzesniu o 1zl aby nalapal ludzi na zime taka o polityka amazona wykorzystac kudzi na maksa a dojazdy nie dograne wygladaja przy dojezdzie 40km i pracy 10.5 godz jest czas 13.5do 14.5 godz spedzonych poza domem

   
Milenium19

Amazon -Kołbaskowo, czy polecacie czy jest tak ciężko jak opisują? Czy można tylko dniówki pracować czy nie? Odpowiedzcie proszę

   
anonymous
@Milenium19 06.06.2018 18:19

amazon to juz w polsce ostatnia deska ratunku jako praca coraz wieksze wymagania wobec pracownikow a stawki w miescu z powodu braku ludzi jeden pracownik zmienia kilka razy dzial a i tak go ciagle poganiaja pracownicy hr bez odpowiedniego wyksztalcenia przynosza ci nagany za normy tylko na to ich stac sam pracowalem we wro1 wroclaw i odeszlem brak ludzi to juz obecnie 500 osob ogolnie na wro1 wiec wybieraj

   
BARTEK

Liderki , w większości otyłe leniwe kobiety które mimo napisy na kamizelce '' CHĘTNIE POMOGĘ '' sa zwyczajnie (usunięte przez administratora) . Takie osoby powinny przechodzić testy z inteligencji , oraz sprawnościowe , TO JEST LIDER I NIE TYLKO Z NAZWY

   
Renata

Pracowałam w Amazonie 3 lata na dziale jakości, późniaj nastał nowy menadżer Rafał, który był mały i gruby. Był on osobom złośliwą i lubił się czepiać byle czego oraz cenił donosicielstwo. Był on zastępstwem za Łukasza Skrabulskiego. Wyrzucił mnie na pick, jak wielu innych pracowników bez podania powodu, mi powiedział że nie jestem z nim dostatecznie zżyta. Pracowałam tam 3 miesiące, osiągałam ponad 80% wydajności, a oni twierdzili że to nie jest dostatecznie dobry wynik i jest to nadal zbyt niski wynik. Musiałam się zwolnić ze względu na pogarszający się stan moich nóg, które nie wytrzymywały już tępa pracy, mam 53 lata. Jest tam też dziewczyna o imieniu Marta, gruba i niska. Jest ona chamska i bezczelna względem osób starszych. Pracuje na zmianie Front na dziale pick jako liderka. Nie polecam nikomu normalnemu pracy w Amazonie, nie liczy się tan człowiek tylko norma.

   
David
@skrewyou 06.06.2018 17:09

Naruszanie nietykalności cielesnej jest karane.

   
Agnieszka

Amazon poszukuje ludzi do pracy na magazynie we Wrocławiu. Jest możliwość podjęcia zatrudnienia na pełny etat lub na pół. Szczegóły ofert znajdują się pod poniższymi linkami: https://www.gowork.pl/oferta/pracownik-magazynowy-pelny-etat,3jOHbxrX1e6Chr8Y8XzXAc,wroclawhttps://www.gowork.pl/oferta/pracownik-magazynowy-pol-etatu,5obWo0ddLopjFoL8kjTrKA,wroclaw Planujecie się zgłosić? A może ktoś pracuje już w tej firmie na magazynie i ma jakieś rady? @............................ na forum gowork nie wolno obrażać współrozmówców. Takie zachowanie jest niezgodne z naszym regulaminem, który znajduje się tu: https://www.gowork.pl/regulamin. Komentarze, które kogoś atakują personalnie są zgłaszane do administratora.

   
Mądry

Liderki na Picku nie są fajne ponieważ o wszystko się czepiają i do biurka każą co chwile podchodzić z byle gowna same by (usunięte przez administratora) ruszyły i do nasz przyszły pożarem do nich trzeba lecieć na skrzydłach bo się czepiają jak ktoś idzie powoli bo go nogi bolą tego nie rozumieją. Nie doceniają słowa dziękuje nie usłyszysz . Ogólnie amazon to najgorsza wyzyskująca firma nie polecam nikomu naprawdę wiem co mówię pracowałem tam 3 lata i wysiadłem .

   
Tymon

Może warto zrobić kurs na wózek ??

   
David
@Tymon 24.05.2018 09:24

może warto ;)

   
Vrozax

Mam pytanie co do pracy na pełen etat(40h) czy wymagana jest umiejętność obsługi wózka widłowego czy też innych urządzeń? Czy jak ktoś tego nie potrafi to go przyjmą?

   
twój stary
@Vrozax 23.05.2018 18:40

Nie jest wymagana umiejętność obsługi wózka widłowego i innych urządzeń, prawda jest taka, że jeśli potrzebujesz owego szkolenia to sami Cię do tego przygotują. Przykładowo kurs na wózek widłowy jest wykonywany wewnątrz, natomiast ważny jest on tylko na terenie Amazonu.

   
Amazon nigdy więcej!

Ludzie zgłoście tą Martę liderkę z piku do HR przecież ona ma coś nie tak z głową i nie powinna w ogóle pracować między ludźmi. Ja sam pracowałem na piku w Amazonie i raz zdarzyło mi się z nią "rozmawiać" po tym jak zawieszał mi się skaner, poszedłem po inny i ją spotkałem przy półce i miałem wrażenie że rozmawiam z pacjentką szpitala psychiatrycznego która z niego uciekła i jakimś cudem została liderką w firmie amazon, sam żałuję że tego nie zgłosiłem a teraz widzę że mój przypadek nie jest odosobniony.

   
Marta

Jest może jakaś pani co pracuje na wro 1? Dostałam dzisiaj informacje o bhp na wro 1, z tego co pamiętam kobiety zawsze kierowali na wro 2.

   
Ja
@Marta 22.05.2018 12:10

Od 22 tygodnia wro1 zatrudnia rowniez kobiety.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Praca w DE
@tak było 21.05.2018 19:18

Adres, telefon i e-mail do działu rekrutacji podaję wyłącznie na mail, chociażby dlatego, że ta strona, to nie jest biuro ogłoszeń. No miejmy trochę szacunku do czegokolwiek. Też smutne jest to, że jak ktoś chce komuś pomóc, to od razu robi się z niego jakieś oszusta. Po prostu obecnie jest bardzo fajna praca blisko granicy bez żadnych idiotycznych zeitkont czy pośredników. Można pracować bezpośrednio u giganta z masą Polaków, gdzie da się awansować i godnie zarobić + nie potrzebna znać języka, ani mieć żadnych uprawnień na wózki. Ale oczywiście lepiej pisać jakieś debilizmy o jakiś PESELach, kontach i pracować za niecałe 4€/1h w PL zamiast za ponad 10€, z dodatkowymi premiami, bonusami, dodatkami za nocki, pewną emeryturą, super służbą zdrowia itp.. Kończę bo to nie ma sensu, już się nauczyłem, że jak chcesz coś zrobić dla kogoś, to jesteś oszustem. Życzę wszystkim powodzenia, mam nadzieję, że kogoś chociaż zainspirowałem do spróbowania być może czegoś nowego. Polecam przynajmniej porozglądać się za czymś, unikać agencje pracy tymczasowej i znaleźć coś dla siebie. Dobrego dnia wszystkim.

   
Przyszły pracownik

Witajcie, mam pytanie odnośnie pracy w Amazon. Ile wynosi 100% normy przy pickowaniu w tej firmie i ile czasu się pracuje po odjęciu przerw. Dużo osób pracuje tutaj przynajmniej pół roku? Szukam czegoś na stałe i warunki mi odpowiadają, tylko chciałbym również coś stałego znaleźć.

   
Aga
@pikus 03.12.2017 21:49

Kiedyś naliczyłam spikowanie 1200 przedmiotów przez całą dniówkę... Dodałam wszystkie sesje

   
Kasiaaaa

Nie mają niby miejsca w Amazonie do pracy a szukają pracowników hahaha

   
Kasiaaaa

Ktoś wie kiedy jest rekrutacja na wro2? Dzwoniłam do nich i powiedzieli mi żebym zarejestrowała sie przez aplikacje i czekac na telefon od nich.. chcialabym sie dokładnie dowiedziec kiedy jest ta rekrutacja ?

   
Kasiaaa
@David 13.05.2018 13:45

Zrobiłam i nadal nie dzwonią

   
Sebek

Po ilu mięsiecy można wrócić do amazonu.

   
David
@ja 11.05.2018 19:24

Rekrutacja ruszyła jakoś pod koniec kwietnia, wcześniej był spory transfer pracowników z WRO2 na WRO1.

   
anonim

Podobno we WRO kobiety już pracują na dziale stow xD Ktoś może potwierdzić czy to tylko plotki?

   
Qwert
@amazończyl 02.04.2018 08:53

A powiem Ci że u nas z kartonami normalnie biorą zaś co do ilości totow to maks 11 mogą mieć bo tak wymyślili...KTW1

   
Baskłets

Jeździ ktoś z Bielawy? O której jest poranny autobus, o której jesteście w Bielawie, o której na nocną zmianę i powrót? ;D Gdzie chodzicie na przystanek? Jaką agencję polacacie? Adecco czy Randstadt i dlaczego?

   
Goska

Hej Czy jest jakaś różnica w zatrudnieniu przez agencje, czy lepiej jest przez sam Amazon. Chodzi o czas umowy,stawki czy są takie same :)

   
David
@Goska 10.05.2018 15:37

Jeżeli dopiero zaczynasz pracę zostaniesz zatrudniona przez agencję. Główna różnica polega na tym że pracując przez agencję otrzymujesz umowę na miesiąc np. umowa na styczeń, umowa na luty itd. Przy zatrudnieniu przez Amazon pierwsza umowa jest na okres trzech miesięcy, następna na okres jednego roku.

   
Goska

Hej .Czy jest różnica między zatrudnieniem przez agencje a samym Amazonem.

   
Anna

Hej,mam pytanie,czy Amazon zapewnia dowóz z Węgorzyna(koło Łobza)jeśli chciałabym pracować dwa dni w tygodniu?Orientuje się może ktoś?

   
Goska
@Anna 19.11.2017 22:28

tak zapewnia

   
Kandydatka

Wiecie może jak wyglada rozmowa na lidera? Jakich pytań można się spodziewać?

   

Zostaw opinię o Amazon - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amazon