Amazon

2 Dodaj opinię
Amazon
2 3127 9441 5 1

Opinie o Amazon

Filtruj opinie po kryteriach:

GoAway
 Opinia

Pracowałem w Amazonie 3 dni i się zwolniłem. Problemem nie są zarobki, tylko praca. Rok temu wyjechałem z dziewczyną do Niemiec i tutaj siedzę. Na rękę 2300€, kontrakt, w pracy brak norm, brak poganiania, rodzinna atmosfera, co miesiąc nawet wszyscy razem się spotykamy w knajpie na obiedzie. Główny problem który odepchnął nas od pracy w Polsce to właśnie atmosfera pracy. Nie wyobrażam sobie pracy 40 lat w miejscu, gdzie po prostu nie czuję się dobrze. Tutaj mam super dodatki, darmową prywatną ę medyczną z AOK, a rocznie z dziewczyną oszczędziliśmy 40.000€. Nie wiem czy wrócimy do Polski. Problem Amazona to jak dla mnie nie zarobki a atmosfera, ciągły stres i rzucanie kłód pod nogi.

Pomocna?
Tak12Nie1
apka
 Opinia
@GoAway 16.07.2019 19:31

Nie ma do czego wracać. Tutaj zrobił się rozdawniczy skansen przekupujący ochłapami no i przy okazji ukraińska kolonia powoli

Pomocna?
Tak1Nie
Frank.
 Opinia

To nie Amazon jest zły, tylko osoby które pełnią funkcje nadzorcze. Każdy kto przepracował tu minimum 1 miesiąc, to poznał wszystkie triki i sztuczki, jakimi posługuje celowo tak wybrana kadra kierownicza. Zauważmy, kto zostaje menadżerem lub liderem, czy są to normalni, sprawiedliwi, doświadczeni i mądrzy ludzie ?. Nie !. A wtedy taki wybraniec poleca lub dobiera sobie współpracowników podobnych sobie. Nie postawa, nie wiedza i mądrość decyduje o awansie lecz młody wiek, ładne nogi lub podły charakter. Zofia Nałkowska napisała w "Medalionach", że "ludzie ludziom zgotowali ten los", tak też jest w Amazonie. Dziwi mnie tylko to, że pomimo tego ogromu zła dziejącego się w Amazonie, dotychczas żadna z instytucji państwowych nie przeprowadziła prawdziwej i kompleksowej kontroli. A znalazłoby się wiele zarzutów, za które posypałyby się głowy i imienne kary. Gdzie są te państwowe inspekcje pracy, gdzie prowokacja dziennikarska, gdzie są twórcy programów telewizyjnych zajmujących się tematyką nadużyć i bezprawia.

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia

Jeżeli chodzi o zarobki a kwestię życia za taką wypłatę we Wrocławiu.Pracownik z dwuletnim stażem będzie miał te 21 zł czyli średnio 3528 zł brutto miesięcznie plus premia te 10% plus dodatek za nocki 120 zł i wychodzi ok 4000 zł brutto czyli 2850 zł do ręki. Ktoś tu narzekał,że amazon powinien płacić tyle,żeby był w stanie wynająć sobie mieszkanie we Wrocławiu i przeżyć miesiąc.Właśnie w tej chwili stało się to w zasadzie możliwe-tańsza kawalerka ze wszystkimi opłatami 1800 zł,żarcie+chemia 700 zł,miesięczny 100.I mamy 2600 zł wydatków,zostaje jeszcze 250 zł na jakieś niespodziewane wydatki.Zauważcie,że za chwile wchodzi zwolnienie z pitu dla młodych do 26 lat więc młodziki mogą sobie już doliczyć do pensji ok 290 zł netto miesięcznie. Ja wiem,zę to jest życie od 1 do 1,że to jest nadal nędza bo nie stać cię na samochód czy nowego kompa ale... Przypomnijcie sobie co było w 2014 jak otwierał się amazon-zarobki to było 1650-1700 zł do łapy a wynajem kawalerki z opłatami kosztował....1500.Nie byłeś w stanie nawet przewegetować miesiaca na swoim. Pytanko do was-ile powinien płacić amazon netto,żeby dało się w miarę godnie przeżyć miesiąc we Wrocławiu? Mi wychodzi 3700-4000 netto.

Pomocna?
Tak17Nie6
:-)
 Opinia
@Pracownik 27.06.2019 19:48

Świetna Odpowiedź kolego! :D Aleś pojechał z tą kwota za nocki. Jak masz ich ok 70-90h to kwota jest nie 120, a 150-180 ;) 3528 podstawa + Premia za obecność 8% i magazynu 7% ( o ile Wrocław dostaje je full albo chociaż 6%??) Full obecność: ok 200 zł Premia mag: ok 200 zl Podsumujac: 3528 B + 200 + 200 + (nocka-> 150)+ dodatek żywieniowy czasami w kwocie (co 2-3 mc taki jest) 100-150 zł oraz ZEROWY PIT DLA MLODYCH załóżmy 300-320 zł =======4478 brutto że wszystkimi dodatkami, większość nocek i dodatek żywieniowy. To macie na rękę z 3200-3400 NETTO. Jak dla mnie bajka wyplata. Owszem chciałoby się 4-5 kafli, ale prawie 3,5k na rękę to już ok. Ja osobiście planuje od lipca rypać 2-3 nadgodziny w mięsiącu, przeważnie na nockach, to z 3400-3700 netto będzie :)

Pomocna?
Tak2Nie20
ważniak
 Opinia
@:-) 29.06.2019 19:06

Jakim (usunięte przez administratora) narodem jesteśmy że te 900 euro jest określane jako "bajka". Na zachodzie to nawet nie jest często połowa tego co dostają a praca w Amazonie jest ciężka i wymagająca(10h w nocy to ciężka praca, nieważne czy na wózku czy chodząc)

Pomocna?
Tak14Nie3
roller
 Opinia
@:-) 29.06.2019 19:06

A jak nie ma nocek i nadgodzin ? a jak ktoś ma 27 lat i jest już "stary" ? 160 X 20 pln = 3200 brutto + premia za obecność 8 % + premia za magazyn 7% [ o ile jest } . Podsumując 3500 brutto tj. 2500 netto, owszem chciałoby się te 3500 netto

Pomocna?
Tak8Nie1
:-)
 Opinia
@ważniak 30.06.2019 06:40

Takim, że żyjemy w Polsce, a nie Niemczech, Anglia, Holandii czy gdzie tam. 10h w nocy to ciężka praca? Kolejna osóbka, która chciałby przyjść do pracy, dostać Jak najwięcej kasy za NIC nie robienie. Jak ja widzę takich ludzi, to aż mi ich żal - naprawdę. Człowiek pracujący parę miesięcy, nawet rok już jest przyzwyczajony do nocek, więc pewnie świeżak to pisze, mam rację? Owszem najgorsze jest przechodzenie z nocek na dniówki, bo masz krótszy weekend, ale odwrotnie już z górki. Gdyby można było wybrać, że pracuje tylko na nocki, to robiłbym tylko nocki. Pewnie twój dział to Pick, gdzid latasz z motorkiem w (usunięte przez administratora) jak masz "Hot picka" do zrobienia. Ogólnie dział nie taki zły, ale za dużo chodzenia i latania po piętrach. Czasem po 1 rzezc na koniec magazynu i później zrzuca na sam dół na drugi koniec mag. A jeszcze Vendory jak robisz to już katorga. Gorzej niż na zwykłym Picku. 3000-3500 NETTO to jest pensja na którą nie każdy może liczyć w Polsce i to w "swoim" zawodzie. Większość ofert, to 3k brutto i miejscie sobie tyle. Dla kawalera 3,5k na rączkę jest w sam raz. Ale większość nowego pokolenia chyba chce żyć jak królowie i zarabiać na start po 4-5-6k. Nawet jak ktoś nie jest kawalerem, a mieszka z dziewczyną/żoną bez dzieci, a nawet z jednym bądź dwójką to sobie policzcie: twoje 3,5k netto + wyplata dziewczyny/żony 2500-3400 netto i razem macie z 6-7k na rękę + 1x/2x po 500 zł na dzieci. I niech ktoś mi powie że to mało? Opłaty + jedzenie z 1500-1800 na 4_osobową rodzinę, nawet niech będzie wydatki mc z 2-2,5k. Przy dwóch pracujących osobach i dwóch wyplatach ludziom nadal mało.

Pomocna?
Tak5Nie18
Robert
 Opinia
@:-) 01.07.2019 12:12

Szkoda mi ciebie bo mieszkając w Polsce masz się za gorszy sort człowieka,pracownika,naprawdę mi ciebie zal

Pomocna?
Tak11Nie2
Pracownik
 Opinia
@:-) 29.06.2019 19:06

Jeżeli chodzi o nocki to założyłem,zę skoro pracujecie miesiąc na same nocki i miesiąc na same dniówki to policzyłem średnio 2 tygodnie nocek w miesiącu.Pamiętaj,żę dodatek za nocki masz płacony tylko od 22 do 6.Czyli jak robicie do 4:30 to tylko za 6 godzin(ta półgodzinna przerwa jest bezpłatna) więc wyjdzie mniej dodatku za nocki.Dodatkowo nie rozpędzaj się z tą premią 15%.Bardzo rzadko macie pełną premię,założyłem,że średniorocznie jest to te 10 %. Jednak w twoich obliczeniach jest dużo prawdy.Nawet jak nie ma tej premii za wydajność,to dadzą jakąś świąteczną w czasie picku,a to podniosą stawki w czasie picku,a to woadnie ci średnia urlopowa,a to zrobisz 2 dni nadgodzin,a to zerowy PIt...tak więc 3300 do ręki będzie miał teraz młody i to leciutko.I za takie pieniądze jesteś już w stanie wynająć sobie OSOBNE MIESZKANIE W CENTRUM WROCŁAWIA,opłacić rachunki i kupić żarcie.Nawet wizja jakiegoś używanego małego autka żeby dojeżdżać do pracy staje się powoli realna. Zobaczycie-jeszcze 4-5 lat i młody będzie miał te 4 kafle do ręki i zrobi się we Wrocławiu w miarę normalnie

Pomocna?
Tak3Nie9
robson z amazona
 Opinia
@:-) 29.06.2019 19:06

zapominasz ile zdrowia psychicznego i fizycznego kosztuje ta praca.. po 3 miesiącach podejdzie do Ciebie korposzczur (przeważnie 22-26 letnia piękna dziewczynka) i wręczy Ci magicznego feedbacka i rekomendację do zwolnienia ;-)

Pomocna?
Tak18Nie2
jh
 Opinia
@Pracownik 27.06.2019 19:48

A powiedzcie mi ludzie czemu się uparliście na ten Amazon? Potem same narzekania. Firma płaci tak długo tyle kasy ile musi ani więcej ani mniej . Idealizm możecie sobie pielęgnować jak macie lat 16. Kto chce tam pracować i za to żyć z osób po studiach ???? Ja tam widzę głównie dzieciaki w wieku 18-24 lata , a potem dziadki dorabiające do emerytury. Jak ktoś jest w innym wieku to dorabia na pół etatu do kredytu. O co wam chodzi ? Nie ma u was w mieście innych firm?

Pomocna?
Tak8Nie3
postronny
 Opinia
@ważniak 30.06.2019 06:40

to jedź na zachód i tam płac za życie

Pomocna?
Tak1Nie
Wiking
 Opinia
@jh 03.07.2019 17:42

No fakt ze nie rozumiesz i szkoda energi aby tobie tlumaczyc

Pomocna?
Tak1Nie
premiera
 Opinia
@robson z amazona 03.07.2019 14:20

do ROBSONA Z AMAZONA- ..... JEZYKA W GEBIE NIE MASZ BY ODMOWIC PODPISANIA FEEDBEKA? CVZEGO SIE BOISZ ??ZE CIE POGONIA? (usunięte przez administratora) PRAWDA!!!! TE FEDBEKI SA NIC NIE WARTE, NIE AJA ZADNEJ MOCY PRAWNEJ ( PO MIESIACU SA NISZCZONE)

Pomocna?
Tak2Nie
Ana
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@:-) 01.07.2019 12:12

Widać, że nie masz nikogo na utrzymaniu :) jestem samodzielną mamą z jednym dzieckiem, opłat mam 1000 zł a co najmniej drugie tyle wydaje na samą żywność, dolicz do tego chemię, ubrania itp. Nie wiem jak wyliczyles, że na 4 os. Rodzinę podałeś tak niskie koszty. Dodam, że do tej pory nie dostawałam żadnych świadczeń typu 500 plus, bo mój dochód przekraczał próg 800 zł na osobę. Dostanę dopiero teraz i dopiero teraz będę mogła kupić synowi np nowe biurko i krzesło do biurka, czy zapłacić za korepetycje. O wakacjach, koloniach, obozach tylko marzymy. Kawaler, bezdzietny, który jeszcze do mamy na obiady chodzi- nie zrozumie.

Pomocna?
Tak7Nie
olimpia
 Opinia
@Pracownik 27.06.2019 19:48

a jeżeli jestem zatrudniona przez agencje to wypłata bedzie taka sama jak mają inni pracownicy na umowach Amazon czy mniej ?

Pomocna?
TakNie1
Zbych
 Opinia
@Pracownik 27.06.2019 19:48

Ja ci odpowiem tak. Jak nie jestes zwiazany rodzina jedz do pracy do niemiec. Praca na podobnym stanowisku to ok 1600 € na reke,koszt utrzymania jedzenie 350€ mieszkanie dwupokojowe wynajm ok 350€ plus media ok 100€ jak wynajmiesz z kims na spolke dzielicie koszty na pol. Bez problemu mozesz sobie dorobic nadgodziny wtedy masz ok 1900€ na reke.. miesiecznie plus minus jestes w stanie odkladac ok 3-4 tys zl do tego skladki emerytalne masz liczone duzo wyzej niz w kraju. Tak ze kazdy ma wybor,w kraju odkladasz 300zl za te sama prace w niemczech minimum 3000zl

Pomocna?
Tak3Nie
Nie
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@:-) 01.07.2019 12:12

Jacy Ci ludzie są chciwi normalnie, pracują tylko 10 godzin dziennie, odjeżdżają 2, zostaje im przecież 12 godzin czasu wolnego! A jakby spali i jedli mniej mogliby robić nadgodziny i wyprodukować więcej pieniążków dla korporacji. Naprawdę myślisz, że ceo i dyrektorzy zasługują na to, żeby w godzinę zarabiać tyle ile przeciętny człowiek w ciągu swojego życia bo pracowali ciężej?

Pomocna?
Tak2Nie
technolog
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@:-) 29.06.2019 19:06

Oooo ... jarasz się wypłatą w granicach 3700 zł m-ie netto!!! Własnie w pracy piszę ten komentarz, który zakończę klawiszem ENTER za marne 4600 zł netto. o 15 do domku trzeba. pozdrawiam.

Pomocna?
TakNie2
Akis
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@ważniak 30.06.2019 06:40

Jakie "nawet nie połowa".. Amazon Dortmund 1400€ netto Na steuerklasse 1 Po miesiącu podziekowalem

Pomocna?
Tak1Nie
Tommy
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Pracownik 27.06.2019 19:48

Powinien płacić tyle co np. w Niemczech

Pomocna?
Tak1Nie
Gosc
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Amazon to świetne miejsce, można zarobić. Są podwyżki, dobra atmosfera, dojazdy autobusów i do tego smaczne obiady za złotówkę. Polecam

Pomocna?
TakNie7
Chwilowy pracownik amazonu
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Do Amazonu podeszłam neutralnie. Nie sugerowałam się żadnymi opiniami, nie nakręcałam się, że będzie pozytywnie lub negatywnie. Po prostu przyjdę, zobaczę, jeżeli mi się spodoba, będzie to praca, dzięki której będę mogła zajmować się domem i rodziną, a przy okazji mieć dodatkowe pieniądze do budżetu domowego. Pierwsze moje spostrzeżenie odnośnie Amazonu nie było pozytywne. Już przy procesie rekrutacji można było odnieść wrażenie, że firma z każdego chciałaby zrobić złodzieja. Ale zbagatelizowałam to tłumacząc tym, że pracownicy na magazynie muszą być uczciwi. Dzień 0 bez zastrzeżeń - jakieś szkolenia zrobili, pokazali co i jak. Nie można było na jego podstawie wywnioskować, czy chce się pracować w firmie, ale może taka polityka. Jestem właśnie po dniu pierwszym. Super, że pracownicy są mili, uprzejmi i pomocni. Każdy wszystko wytłumaczy, pomoże w miarę możliwości. 2 przerwy 15 minutowe i jedna 30 minutowa to dobry pomysł, tym bardziej, gdy na terenie amazonu trzeba spędzić te 10,5h. Z plusów można dodać darmowy transport pracowniczy i obiad za 1zl. co więcej? Chyba już koniec pozytywów. Praca sama w sobie nie jest trudna, ale na pewno nużąca, męcząca i wkurzająca. Nieważne, czy jesteś na picku, packu lub stow. Przez te około 9,5h stoisz/chodzisz i robisz jedno i to samo. Ucząc się wczoraj i obserwując innych pracowników, widziałam w nich robotów, a nie ludzi. Żadnej rozmowy, brak jakiegokolwiek wyrazu twarzy. Po prostu wszystko robione "z automatu". Będąc w toalecie byłam świadkiem, gdy jedna z kobiet pobiegła do toalety, a po 20-30 sek wyszła biec na swoje stanowisko. Normy narzucane przez Amazon są zdecydowanie nie ludzkie, każdy z pracowników czuje presję i obawia się o stratę pracy. A tak nie powinno być, tym bardziej, gdy Amazon reklamuje się jako dobry pracodawca. Na hali jest gorąco, nie ma czym oddychać, toalety mimo wszystko są za daleko, co chwila ktoś przechodzi i patrzy ci na ręce. Podziwiam osoby, które pracują tam na cały etat dłużej niż pół roku. Ja będąc na pół etatu czuję, jak życie ucieka mi przez palce i mam te minimum 2 dni wycięte z życia. Nie wiem, jak muszą się czuć osoby, które pracują cały etat. W moim odczuciu pomimo busa pracowniczego, płacy, obiadów za 1zl, Amazon serwuje swoim pracownikom beznadziejnie warunki. Szanująca się osobą nigdy nie zostanie tam na dłużej ani nie będzie wiązała przyszłości z tą firmą.

Pomocna?
Tak25Nie
38mld
 Opinia
@Chwilowy pracownik amazonu 14.07.2019 16:05

Mocno ale prawdziwie. Ciekawa i pomocna opinia w dyskusji.

Pomocna?
Tak3Nie
pp
 Opinia
@Chwilowy pracownik amazonu 14.07.2019 16:05

z twojego punktu widzenia czy normy sa możliwe do zrobienia czy raczej nie bardzo ? zastanawiam sie nad przyjściem ale nie chce tracic czasu jeżeli nie warto

Pomocna?
Tak1Nie
Kressa
 Opinia

Miało być 8$ chyba, albo mi się wydaje albo Polska ma najgorsze stawki ze wszystkich Amazonów. Może jakiś strajk, bo na pewno jakbyśmy zarabiali te 7€ to i tak przecież to 40% mniej niż w Niemczech.

Pomocna?
Tak3Nie
Adeli
 Opinia
@Kressa 27.06.2019 12:17

No to dovry pomysl aby domagac sie podwyzki do 30zl brutto. Robimy wiecej niz w Niemczech a tam jakos placa 50zl brutto i dalej zarabiaja ogromnie duzo. Czemu mamy byc zawsze tym gorszym krajem.

Pomocna?
Tak7Nie1
A.
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Kressa 27.06.2019 12:17

Amazon UK organizuje strajk 15 i 16, pracownicy wychodzą z miejsc pracy. Zgaduję, że jest trochę mało czasu żeby wdrożyć to w Polsce, ale może spróbujecie dołączyć do związków zawodowych?

Pomocna?
TakNie
Freddy
 Opinia

Przepracowałem dla Amazon na zielonym badgu 4 miesiące. Pracowałbym nadal, ale przedłużanie przez agencję co miesiąc śmieciówki to jakaś (usunięte przez administratora). Znalazłem robotę bliżej domu i w normalnych godzinach pracy. Na dotatek za lepsze wynagrodzenie. Na dodatek w swojej profesji czyli jako magazynier kierowca wózków widłowych. Obecny pracodawca zwraca koszty dojazdu i dopłaca do posiłków. Pozdrawiam Amazończyków.

Pomocna?
Tak16Nie1
Marek
 Opinia
@Freddy 10.03.2019 15:21

A u nas jest za darmo dojazd. Widać że zły jesteś, pewnie jie dostałeś przedłużenia umowy. Sam piszesz żebyś został, więc współczucia z uwagi na niechcianą nową pracę

Pomocna?
Tak2Nie16
wiking
 Opinia
@Marek 13.03.2019 11:27

(usunięte przez administratora)nie badz taki pewny w Amazon nikt ,nigdy nie jest bezpieczny,dzisiaj pracujesz,jutro wylatujesz,ciebie to tez dotyczy

Pomocna?
Tak17Nie
Marek
 Opinia
@wiking 14.03.2019 11:59

Jakoś pracuję ponad rok i nie ma żadnych problemów. Praca jest, godziny są, bonusy też.

Pomocna?
Tak5Nie10
2
wiking
 Opinia
@Marek 14.03.2019 22:58

Skoro pracujesz rok i uwazasz ze nie ma zadnych problemow to,to jest wlasnie twoj problem i tak jak mowie,jednym wystarczy kotlet mielony i juz jest OK

Pomocna?
Tak14Nie3
Jorge
 Opinia
@Marek 14.03.2019 22:58

Czy Amazon zatrudnia również z orzeczeniem o niepełnosprawności?

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
ramstain
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Freddy 10.03.2019 15:21

Banda bab stała całą noc i nic nie robiła, u mnie lampki nie gasly , więc po kilku nockach wysłaliśmy mnie dodać kontroli jakości. Bezmozgie blondyny wydolily mnie tam bez mydla. Taka cala ptawda o kolejnym podejście do tego udelu. Niektórzy choć 4 miesiące pracują. Może im lepiej z oczu patrzy. Wiem gdzie szukać sprawiedliwości. Uśmiecham się bo te kwoki towar z jakiejś rozpaczy robią. Nie i już. Kusi mnie bo wnuczka i corka i mama.(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak3Nie4
Amazon Lover
 Opinia
@wiking 15.03.2019 11:24

Stary co jest z toba nie tak? Dlaczego jak komus odpowiada praca i jest z niej zadowolony to ma problem? Mi tam pasuje i pracuje, wiele osob jest zadowolona. Problem maja osoby ktore pracuja i nie sa zadowolone, a najwiekszy to te, ktore potem placza na tej stronie jaka to zla praca. Jak Ci nie pasuje to idz gdzies indziej, a jak juz musisz pracowac z nami, to przynajmniej nie zarazaj ludzi swoim negatywnym nastawieniem.

Pomocna?
Tak7Nie8
Freddy
 Opinia
@Marek 13.03.2019 11:27

Marku nie jestem zły, tylko szlag mnie trafiał z tymi umowami, co miesiąc kolejna. Masakra. Ja jestem ze Świdnicy, więc lepiej jest mi dojeżdzać do pracy do Świebodzic niż do Wrocławia. Czyż nie? Osiem godzin i do domu. I nowej firmie pracuję a nie (usunięte przez administratora) Pozdrowienia.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Wroclawski ziomek
 Opinia
@Marek 13.03.2019 11:27

Freddy to bardzo aktywna ksywa na forach a juz szczegolnie gdy trzeba oczernic.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Freddy
 Opinia
@Marek 13.03.2019 11:27

Obecna praca jaką wykonuję jest świetna. Od 08:00 do 16:00 i na ra. Żadnych bramek i ochrony rodem z zakładu karnego. Szefostwo kulturalne, przełożeni niższego szczebla także. Owszem swoje robić trzeba, ale nikt nad nikim z batem nie stoi. W Amazon batem jest skaner. Także drogi (usunięte przez administratora)na Amazonie świat się nie kończy. A umowa została przedłużona, ale ja jej nie podpisałem.

Pomocna?
Tak6Nie1
wiking
 Opinia
@Freddy 26.03.2019 18:56

Odnosnie bramek i ochrony to strach pomyslec ze jak ktos by mial plytke w glowie to chyba by mu glowe obcieli zeby zajrzec,ja mialem orteze na kolano to mnie rozebrali,nie wystarczy pokazac,trzeba zdjac,i dajcie spokuj z tymi struzami oni nie maja nic wspolnego z jaka kolwiek ochrona bo by im wstyd przynosili

Pomocna?
Tak5Nie
Freddy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Wroclawski ziomek 26.03.2019 11:15

A co masz na myśli pisząc, że Freddy to bardzo aktywna ksywa na forach? Czy jednemu psu burek? Bronisz firmy Amazon jakbyś był z agencji bezpieczeństwa wewnętrznego amazon. Czyżby ta (usunięte przez administratora)? A może to Twoja pierwsza praca w życiu? Mną przynajmniej nie steruje skaner. Pracuję na stanowisku w którym sam podejmuje decyzje.

Pomocna?
Tak5Nie
Obiektywny
 Opinia
@Marek 13.03.2019 11:27

(usunięte przez administratora) ale jeśli ty uważasz ze dojazd masz za darmo to logicznie myśleć nie umiesz, mało tego liczyć nie potrafisz. Pracuj dalej w akordowym systemie na gacie swego Pana i ciesz się, że masz miskę ryżu. Pewnie ciebie nikt nigdzie nie zatrudni, bo nie masz nigdzie doświadczenia, specjalistą też nie jesteś skoro dalej (usunięte przez administratora) w hamsonie. Twoja opinia pokazuje twoją zawiść i zazdrość, i to że jesteś niedowartościowany przez życie. Nie zapominaj, że zarabiasz tylko w złotówkach, nie w dolarach ani w euro :D więc nie rób z siebie pośmieiska :D

Pomocna?
Tak5Nie
321
 Opinia
@Freddy 10.03.2019 15:21

Jak wyplaty w kolbaskowie? ile za luty,styczen bez nadgodzin?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

pozytywnaneutralnanegatywna
Jaceek
 Opinia
@Jorge 15.03.2019 14:10

chyba głównie . Sam tam pracuje już kilka miesięcy i zastanawiam się czemu tu jeszcze siedzę , chyba po prostu z lenistwa albo mam po prostu coś nie tak z glową . Co do firmy, nie była by zła ale zarządzana przez polskich menadżerow stała się typowym nie przymusowym (usunięte przez administratora). Jakieś dzikie normy, obcojęzyczne nazewnictwo aby dodać splendoru, płace nijakie,czyli bez nadgodzin wychodzi około 2,5 tyś , obiad za złotówkę z tym że ciężko to nazwać obiadem. Szeregowy pracownik jest wlasciwie nikim i najszybciej wymiennym elementem tego systemu. oczywiście są tam pochwaly wysyłane smsem lub na spędach podziekowania za dobrą robote ale to tak na prawde kit. głównie chodzi o to żeby z ludzi wycisnąć max przy jak najmniejszej płacy.Dla tych którzy pochodzą z malych miejscowości i nie ma u nich pracy jest to jakaś alternatywa,albo po prostu jej brak i ostateczność .dla tych którzy są z większych aglomeracji tej pracy nie polecę. Myśle ze sam w końcu kopnę się w (usunięte przez administratora) i poszukam czegoś normalnego bo zaczynam tracić szacunek do samego siebie.

Pomocna?
Tak9Nie
nick
 Opinia
@Freddy 10.03.2019 15:21

ale umowa normanie o prace co miesiąc czy jakaś zlecenie ?

Pomocna?
TakNie
olimpia
 Opinia

czy wyrobic norme trzeba zawsze ? co z osobami które maja problem ? chyba nie odrzucają takich na starcie

Pomocna?
TakNie
Monia
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Pracuje w Amazon już jakieś 4 lata... Nie chodzi o to że nie chce mi się Tu pracować ale już od jakiegos roku mam po prostu dość, wieczne sprawdzanie Cię, komentowanie jak robisz chociaż robisz dobrze to źle... W stresie do pracy co znowu Ci powiedzą i kiedy wezwa do biurka bo już jesteś na celowniku menadżerowie patrzą na Ciebie jak na jakiegoś nieudacznika niewyszkolonego chociaż jesteś po technikum ale każdy musi pracować i zawsze wybiera taka firmę która chce a później sobie wyostrza opinie a dla mnie jest jaka jest, jest to moja 1 firma jak na razie w życiu i mam nadzieję że trafię na o wiele lepsza kiedyś bez stresu, paniki czy norma będzie 99.99 i znowu przyjdą czy pomoc w czymś heh pomoc jak jak człowiek na cały etat troszkę zmęczony bo wypocząć po nocce nie mógł bo sąsiad remont robił miałam im to powiedzieć to by wysmiali że tak nie wolno że to praca i tak nie powinnam mówić bo najlepiej może robotem jestem co? Dla nich chyba tak.... Do kibla najlepiej w przerwę... Która trzeba odrobić bo szybki start to tak jak by wgl przerwy nie było.. Ma propo gdyby darmowych dojazdów nie było nikt prawie by tam nie pracował a przy 10.5 godz jak ktoś robi obiad jakiś by było trzeba zjeść więc jest za zł który nawet jest nie smaczny... Wiec to dla siebie dobrze robicie żeby była opinia ale i

Pomocna?
Tak4Nie1
Gosc
 Opinia

Amazon to świetne miejsce do pracy. Dojazdy za free dobre jedzenie za 1zl miła atmosfera można dużo zarobić. Polecam firme

Pomocna?
Tak2Nie19
1
CBAandFBI
 Opinia
@Gosc 09.07.2019 04:26

Pracownicy agencji reklamowej , pośrednik zatrudnienia lub menadżerowie zaczynają pisać komentarze. Pracy jest męcząca fizycznie i wymaga dużej szybkości żeby wyrobić normy. Stres i ból. Gdzie jest miła atmosfera jak można zostać zwolnionym w każdej chwili. Rano ludzie chodzą zaspani lub wkurzeni , na koniec zmiany obolali. Mnóstwo dziwnych ludzi z przeszłością kryminalną. Jakieś dziwne kropki , znaki które oznaczają czyn i zakład karny.

Pomocna?
Tak15Nie
Pit
Nazwa działu: IT
 Opinia
@Gosc 09.07.2019 04:26

Zapomniałeś dopisać Kierownik Działu HR

Pomocna?
Tak11Nie
Ania
 Opinia
@Gosc 09.07.2019 04:26

Zgadzam się, warto również wspomnieć o darmowych dojazdach czy prywatnej służbie zdrowia. Amazon zdecydowanie wybija się na rynku wśród Wrocławskich firm!

Pomocna?
Tak2Nie10
andrzej
 Opinia
@Ania 10.07.2019 10:41

To w takim razie cos biedny ten wasz Wroclaw,w Zach.pomorskim to juz jest standard w niemal ze kazdej firmie,nawet w tych mniejszych,

Pomocna?
Tak1Nie
premiera
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Gosc 09.07.2019 04:26

W 2020 NA BIELANACH (OBOK DANFOSS) MA STANAC CHINSKI KONKURENT AMAZONA- ALIBABA. RACHUNEK JEST PROSTY KTO PRZETRWA BO: JESLI AMAZON SPRZEDA PLYTE CD ZA 5 ZL, ALIBABA ZROBI PODROBKE ( LEPSZEJ JAKOSCI NIZ ORGINAL) ZA 2,50, I AMAZON LEZY!!!!!!!! KWESTIA CZASU.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WIEM ZE JAKIS SUPER-MADRY -MODERATOR WYKASUJE MOJA WYPOWIEDZ, ALE SPOKOJNIE BEDE JA PISAL CODZIENNIE MASOWO DO 2020 ROKU. SERDECZNIE POZDRAWIAM

Pomocna?
Tak5Nie
Mario
 Opinia
@Ania 10.07.2019 10:41

Ludzie darmowe dojazdy są wszędzie. Idziesz do Serca, Schnaidera, Takary wszędzie jeździsz za darmo. I jeszcze inne darmowe pakiety w zależności od zakładu. Teraz to jest norma wszędzie.

Pomocna?
Tak6Nie
Wstańcie !!!!
 Opinia

FORBES Polska zajęła w zestawieniu miejsce 25. – przeciętne wynagrodzenie nad Wisłą pozwala na zakup 711 litrów benzyny. A takie asy jak Wy szarpiące technologie i macie (usunięte przez administratora) Obiadek za 1zł !!!!!!!! 415 litrów ?!?!?!?!?!?!?? Rozumiecie? Wiecie gdzie jesteście? Wyjaśnić Was ?

Pomocna?
Tak1Nie1
Aryjski Front
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

amazon to(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie
Asia
 Opinia

Bardzo proszę zapewnić takie wynagrodzenie aby było mnie stać wynając sobie mieszkanie we Wrocławiu, utrzymać samochód i pojechać na wakacje raz do roku.

Pomocna?
Tak12Nie2
Nick
 Opinia
@Asia 09.05.2019 07:02

Naprawdę? A to nie powinno być tak, że nasze wynagrodzenie powinno być zależne od naszych umiejętności, wykształcenia, doświadczenia? Niektórym już całkowicie coś siada, podejmować pracę w miejscu bez wymaganej żadnej szkoły i otrzymywać najlepiej 5000zł miesięcznie... Clap clap...

Pomocna?
Tak10Nie16
Robert
 Opinia
@Nick 09.05.2019 19:04

Zyjemy w Polsce,kraju gdzie umiejętności, wykształcenie, doświadczenie nie maja znaczenia,liczy sie znajomosc,rodzina,wtyki i to na tyle

Pomocna?
Tak18Nie5
Nick
 Opinia
@Robert 10.05.2019 14:10

Jakoś w amazonie znajomości niewiele dają aby pracować w biurze, no ale można tak sobie tłumaczyć, co kto woli.

Pomocna?
Tak4Nie2
Jezu
 Opinia
@Nick 09.05.2019 19:04

Wow, to tak jakby człowiek ciągle zasługiwal aby mieć za co jeść i mieć dach nad głową nawet kiedy nie skończył studiów. Szalony koncept

Pomocna?
Tak2Nie2
premiera
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Asia 09.05.2019 07:02

W 2020 NA BIELANACH OBOK DANFOSS NA RYNEK WCHODZI KONKURENT AMAZONA ALIBABA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
Tak3Nie
Jeff
Nazwa działu: IT
 Opinia

Wypłata za czerwiec niecałe 2100, tak właściwie to nie wiem co z tym zrobić bo po opłaceniu rachunków zostanie mi może 400 zł, czyli 12 na dzień. Dzięki Amazonie odwidzięcze się w czasie piniaty urlopwm na żądanie i L4 za oddanie krwi

Pomocna?
Tak14Nie1
Domi
 Opinia

Jeżeli jestem zatrudniona przez agencje to chorobowe wypłacane jest razem z wypłatą czy osobno?

Pomocna?
TakNie2
????????????????????????????????????????????????????????????
 Opinia
@Domi 09.07.2019 11:25

Razem z wypowiedzeniem buahuaua

Pomocna?
Tak5Nie4
Amazonczyk
 Opinia

Kiedy strajk? Przychodzicie w okresie piniaty czy L4 albo oddanie krwi. Moze być też urlop na żądanie.

Pomocna?
Tak2Nie
smyruś
 Opinia

No to jeszcze raz bo widzę, że tutaj jacyś strasznie przewrażliwieni ludzie piszą z nieumiejętnością czytania ze zrozumieniem. Ja nigdzie nie napisałem , że bicie rekordów w normach jest dobre. Ja tylko napisałem, że mitem jest, iż młodzi PRZEDE WSZYSTKIM sobie poradzą w Amazon. Właśnie młodzi najwięcej kwękają na ból nóg. I nie ma to związku logicznego z biciem norm, a ze zwykłą wytrzymałością jaką przy takiej pracy mieć trzeba. Po co więc taki młodziak tam idzie ? Widzę, że grono absolwentów gimnazjów z nieumiejętnością czytania się tutaj zebrało. Bicie rekordów w normach jest złe !!! Sam tego nie robię...przygłupy.

Pomocna?
Tak5Nie
Greg
 Opinia
@smyruś 07.07.2019 07:53

Ja akurat bardzo lubię bić normy, bo dla mnie to uatrakcyjnienie. Mam wyniki 20-25% powyżej i ciągle będę je podnosił, aby nie nudzić się tak w pracy. Pracuję tutaj tylko na wakacje, ale dla mnie to forma fitnessu trochę, na pewno fizycznie ma to pewne korzyści. A jak mnie zauważą, to może zaproponują awans i wtedy studia odłożę na za rok. Ja nie kumam jak można narzekać, że ktoś robi dużo, śmieszne. Mi nawet odpowiada, że są takie lenie co robią po . 70-80% normy, bo przy nich jeszcze lepiej wypadam.

Pomocna?
Tak1Nie11
Ted K.
 Opinia
@Greg 07.07.2019 21:38

Firma cię nie kocha i nigdy nie będzie. Nie dostaniesz żadnego awansu. Jedyne co teraz robisz to utrudnianie życia innym, którzy stają się tylko jakoś przeżyć. Ciekawe, czy kiedy złapiesz jakąś kontuzję podczas swojej nadambitnej pracy korporacja doceni tę twoją śliczną normę zamiast wyrzucić cię na zbity pysk.

Pomocna?
Tak10Nie
premiera
 Opinia
@Greg 07.07.2019 21:38

GREG TO CHYBA KOLEJNY WAKACYJNY (usunięte przez administratora) KTOREMU AMAZON ZROBIL PRANIE MOZGU. ROB ROB NORMY (usunięte przez administratora) RUB !!!! ZOBACZYSZ ZA PARE LAT JAK SIE ZDZIWISZ ZE AMAZON NIE ODPROWADZAL ZA CIEBIE SKLADEK ZUSOWSKICH!!!! BEDZIESZ MIAL 65 LAT A ZUS CI (usunięte przez administratora)ZE MASZ JESZCZE DO ODPRACOWANIA LATA ZA AMAZON- BO NIE ZOSTALY ODPROWADZONE JAKO SKLADKI!!!! ROB ROB DALEJ ORMY I POWEJ (usunięte przez administratora) ZARABIAJ NA PREMIE DLA LIDEROW NIEROBOW, ZARABIAJ DURNIU JEDEN DLA NICH NA BENZYNE I NA KOSMETYKI.!!!!!!!!

Pomocna?
Tak4Nie
Olcia
 Opinia

Dopiero zaczynam w Amazon poszłam tam żeby zarobić sobie na wakacje i mam zmianę od środy do soboty i moje pytanie jest takie jeżeli ostatni lipca wypada w środę to czy mogę dokończyć wszystkie dni czyli 1,2,3 sierpnia więc czwartek piątek i sobotę i dopiero wtedy zrezygnować czy trzeba zrezygnować równo z końcem miesiąca?

Pomocna?
Tak1Nie
Alex22
 Opinia

Cześć wszystkim w Amazon jestem nowa byłam dopiero na Day 0 i w następnym tygodniu zaczynam na dziale pik czy mógłby ktoś opisać jak to wygląda i czy naprawdę jest tak ciężko jak się wydaje, magazyn jest wielki i obawiam się że będę się w nim gubic i zupełnie nie wyrabiać normy.

Pomocna?
TakNie
Wybrakowany Picker
 Opinia
@Alex22 03.07.2019 14:46

Praca ma picku nie jest skomplikowana , na początku faktycznie mogą być drobne problemy z orientacją, ale wystarczy stosować się do prostych reguł np że alejki rosnące prowadzą nas wyjścia i pojemniki na taśmie też kierują nas do wyjścia. Czy praca jest ciężka? Średnio chodzisz 30 km jak nie więcej, gdyż ciągle panuje tendencja do wydłużania tzw "ścieżek ", do tego schylanie się, kucanie, czasem trafiają się ciężkie rzeczy. Jeśli masz problemy z kolanami, z kręgosłupem nie lubisz chodzić to nie jest to praca dla ciebie. Co do norm to nie ma co tym się przejmować; połowa magazynu jak nie więcej nie wyrabia norm ;) Na samym picku są takie ścieżki że wyrobienie norm nie jest możliwe. Generalnie nie ma co się przejmować tą pracą, bo to jest zwyczajny (usunięte przez administratora), gdzie jest pełno ludzi, a dla przełożonych jesteś tylko numerem w systemie. Dobra to praca na kilka miesięcy nie więcej. Teraz będą zwalniać dopiero pod koniec lipca i sierpnia. Następnie pod koniec września ruszy kolejna masowa rekrutacja. Jak nie będziesz wyrabiać norm to zwolnią ciebie pod koniec sierpnia.

Pomocna?
Tak9Nie
smyruś
 Opinia
@Wybrakowany Picker 04.07.2019 13:39

Nie ma znaczenia długość ścieżki. Kończysz jedną i zaczynasz nową i przecież wciąż chodzisz. Związku logicznego między jednym , a drugim nie ma. Jedne ścieżki krótsze inne dłuższe, ale to nie ścieżka wyznacza ci "trudność" pracy, ale sam fakt pozostawania na nogach ponad 9 godzin. Co do tych 30 km to chyba jednak przesada. Co do tego czy nie przejmować się normami. Jak ktoś chce tu dłużej zabawić bo nie może podjąć innej pracy ( np. nie ma kwalifikacji do niczego lepszego ) to powinien się martwić bo nie przetrwa dłużej jak 2 miesiące.

Pomocna?
Tak4Nie
Wybrakowany Picker
 Opinia
@smyruś 07.07.2019 07:50

Ścieżka ma duże znaczenie na twoją wydajność, możesz pójść na paletland zebrać kilkadziesiąt przedmiotów i dostaniesz na skaner 120 % do celu. Z drugiej strony możesz iść na książki, zebrać 190 na godzinę i dostajesz 85 % do celu. Wystarczy, że teraz w okresie piniaty ustawią tobie spożywkę i normy nie wyrobisz bo wszystkie biny są tak zapchane, że jak chcesz wyciągnąć konkrety produkt to musisz najpierw pozostałe produkty wyciągnąć, a czas ucieka. Optymalna ścieżka pickera powinna zamykać się w 8- 10 alejkach i wtedy faktycznie nie zrobisz 30 km. Obecne ścieżki to ganianie za produktem z jednego końca wieży do drugiego końca wieży, od jednej taśmy do drugiej, wtedy spokojnie zrobisz 30 km jak nie więcej. Ogólnie proces na picku jest zbugowany, kto dłużej pracuje i pamięta niebieską linie z zegarem ten wie o co chodzi.

Pomocna?
Tak1Nie
smyruś
 Opinia

Niektórzy z was wypisują straszne bzdury. Ci tzw. młodzi niech będzie wiek 18-24 wcale nie są najlepsi. Często młodzi zamiast dbać o kondycję wolą siedzieć w smartfonie cały dzień i tak od lat. Potem narzekają na brak kondycji. Możecie mi wierzyć bądź nie , ale rekordy w normach biją osoby dużo straszne "zaprawione w boju" , które podobne prace już wykonywały w innych firmach. Mit młodości weryfikuje Amazon. Dzisiaj młodzi to nie atleci z lat 80-tych. Bez urazy bo to pewne uogólnienie.

Pomocna?
Tak5Nie4
..............................
 Opinia
@smyruś 04.07.2019 17:20

a po co (usunięte przez administratora) bić rekordy w normach TRZEBA NIE MIEĆ MÓZGU w każdej normalnej firmie norma jest jedna np 100 szt na godz i tyle robię nie więcej więcej to już jak byś robił na 2 etat amazon wie po co płacić 10 osobom jak 4 zrobią to samo

Pomocna?
Tak6Nie2
Pickerek
 Opinia
@smyruś 04.07.2019 17:20

Bo to właśnie starsze osoby siebie nie szanują i nakręcają te normy byle tylko się wykazać przed managerami, a później płacz że coś strzeliło w krzyżu coś nie tak z kolanami i narzekanie na młodych. Młode osoby się szanują bo wiedzą że Amazon to nie jest praca na lata, przychodzą by sobie dorobić na studia czy na coś naskładać. Natomiast osoby starsze to niestety smutna patologiczna przypadłość kobity koło 50 biegające na picku, czy przeżywające normy jakie dostały na skaner od liderów. Dalej bijcie rekordy a potem narzekajcie na wysokie normy. Dodam tylko że we Wrocławskim amazonie już są takie procesy na których nawet minimum nie wyrobisz, bo po prostu się nie da, dzięki waszym rekordom :)

Pomocna?
Tak6Nie2
smyruś
 Opinia
@.............................. 05.07.2019 05:43

A czemu nazywasz mnie przygłupem ? Czy ja tam biję rekordy i je popieram ? Czy umiesz czytać ze zrozumieniem ? Czy też przekaz jest dla ciebie za trudny ? Czy internet to dla ciebie okazja by zwyzywać kogoś tylko i wyłącznie ? No to jeszcze raz przeczytaj dokładnie co napisałem. Nie ma tam nic na temat popierania bicia rekordów.

Pomocna?
Tak1Nie
smyruś
 Opinia
@Pickerek 05.07.2019 17:56

" Dalej bijcie rekordy a potem narzekajcie na wysokie normy. " A to do mnie ? Ja nie biję rekordów . Ja napisałem o wydajności. Młodzieniaszki jeśli tam idą i nie wyrabiają norm, o których wiedzą, że tam są to z jakiego powodu potem narzekają ? Kto ich zmuszał do pójścia tam ????? Poza tym norma na pick obecnie nie jest jakoś specjalnie trudna do wyrobienia przynajmniej dla mnie, a ja nie biegam. " Bo to właśnie starsze osoby siebie nie szanują i nakręcają te normy " Z tym zdaniem jestem w stanie się zgodzić, ale z zastrzeżeniem , że tzw. młodzież też często zapiernicza. To nie tylko starsi normy zawyżają , a nie pracuje tam od wczoraj. Poza tym młody człowiek, który tam idzie i WIE DOKŁADNIE, że tam są normy i ile się zarabia to PO CO tam idzie? By potem tutaj ponarzekać ? Przyobecnym spadku bezrobocia nie ma dla jaśnie Pana lepszej pracy ? To jest praca dla osób bez żadnych kwalifikacji i w Polsce są takie a nie inne stawki. Pretensje nie do Amazon'a. Mógłbym też napisać , że tzw. młodzież charakteryzuje roszczeniowa postawa wobec pracy tak prostej jak ta. Chcesz lepiej zarabiać to wykaż się czymś więcej aniżeli mięśniami nóg.

Pomocna?
TakNie4
Ted K.
 Opinia
@smyruś 07.07.2019 07:41

Faktycznie, jak nie poszedleś na medycynę czy architekturę nie masz prawa zabiegać o warunki pracy nie łamiące praw człowieka. Przeszło ci przez myśl, że w Amazonie pracują ludzie mieszkający poza Wrocławiem gdzie bezrobocie jest wysokie a miejsc pracy jak kot naplakal? Zamiast tych 10 godzin i do domu jeżdżą busami (darmowymi, co za łaska) 2 godziny w jedną stronę?

Pomocna?
Tak2Nie
mamma mia
 Rekomendacja

jak wygląda ten system zmianowy miesiac ranek i miesiac nocek. Jezeli pojde teraz po 10 lipca do pracy na nocki to one będą tylko do konca miesiaca a w sierpniu od pierwszego ranki ? czy od 10-tego lipca (bo tak sie zatrudnilem) do 10-tego sierpnia nocki ? niech ktos wyjasni

Pomocna?
Tak1Nie
Adam
 Opinia

Polecam, bardzo dobra firma i bonusy, dodatkowo dbają o ludzi, praca nie jest ciężka, pozytywna ekipa. Nigdy nie miałem problemów z przedłużeniem umowy.

Pomocna?
Tak5Nie37
Adex
 Opinia
@Adam 15.06.2019 22:49

Też polecam, dobre miejsce na początek, narzekają tylko lenie. Praca jak praca, krzywda się nie dzieje, pickowanie jest proste. Wole tak pracować niż w firmie kurowrskiej!

Pomocna?
Tak1Nie26
Robert
 Opinia
@Adam 15.06.2019 22:49

Polecam abys ruszyl tylek zza tego biurka i chociaz przeszdl sie magazynie ,bo posluchac ludzi napewno tobie nie wolno,mozliwe ze wyrzucaja kase na was za pisanie tych bzdetow?

Pomocna?
Tak16Nie1
Adam
 Opinia
@Robert 17.06.2019 12:34

Nie rozumiem jakiego biurka. Chodzę po magazynie w pracy. Jestem z niej zadowolony - zresztą jak wiele osób - dlatego dziele się opinią z innymi, aby również mogli do nas dołączyć. Przecież nic w tym złego, że chcę pomóc innym.

Pomocna?
Tak4Nie16
lider
 Opinia
@Adam 15.06.2019 22:49

Dodaj jeszcze, że na lepsze stanowiska awansują młode dziewuszki, które proces rekrutacji przechodzą i nikt nie wie jak;-)

Pomocna?
Tak6Nie1
Jezu
 Opinia
@Adam 15.06.2019 22:49

Jak smakował ci dzisiaj but bezoska, Adamie?Osobiście brak możliwości wyjścia siku przez 10 godzin zawsze wpływa pozytywnie na moje możliwości noszenia 20kg karmy.

Pomocna?
Tak6Nie1
premiera
 Opinia
@lider 19.06.2019 13:49

....JAK TO NIKT NIE WIE JAK?!! POD (usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie1
andrzej
 Opinia
@Adam 17.06.2019 20:51

aby również mogli do nas dołączyć.....zywcem wyjete z reklam Amazona,jesli chcesz komus pomoc to nie pchaj na mine,chyba ze masz wrogow i chcesz ich wpakowac,nie dziwi cie to ze na tyle tysiecy pracownikow twoje zadowolenie nie miesci sie nawet w 0.5 % zadowolonych,no ale coz mysle ze chwalisz sie przed menagerami swoimi wpisami

Pomocna?
Tak2Nie1
Adam
 Opinia
@andrzej 02.07.2019 11:34

Widzę Panie Andrzeju, że kogoś tutaj na żarty wzięło. Przecież gdyby w tej firmie było 0.5% zadowolonych pracowników, to nie sądzi Pan, że pozostałe 99.5% by się zwolniło? Pracuję tam z grupą znajomych i wszystkim nam bardzo odpowiada praca, stawka godzinowa oraz liczne korzyści i bonusy. Zresztą zadowolonych osób jest bardzo duża liczba. Dlatego z czystym sumieniem rekomendujemy tę pracę innym, którzy chcą zarabiać już ponad 20zł na 1h i korzystać z innych przywilejów.

Pomocna?
Tak2Nie4
andrzej
 Opinia
@Adam 03.07.2019 21:18

Czy w ogóle biezesz pod uwagę ze są tereny wiejskie,male miasteczka gdzie wbrew propagandzie TV nadal panuje bieda i totalne bezrobocie? A czy emeryt który dostaje 1000 zł twoim zdaniem nie ma prawa być godnie traktowany aby dorobić do tych dziadowskich emerytur,poza tym godne traktowanie człowieka gwarantuje konstytucja RP a nie jak to się wyraził jeden z mądrych menagerow tej firmy,nas obowiązują zasady Amerykańskie,totalny (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak2Nie
kuwas
 Opinia

Moi drodzy jakie macie bezrobocie we Wrocławiu ? Niskie jak w wielu miastach w Polsce ? To skoro Amazon wam nie pasuje ( jestem w stanie zrozumieć dlaczego ) to dlaczego się tam pchacie ???? Idziecie tam wiedząc, że są normy i jakie są stawki, znacie opinie negatywne z neta. I dalej tam idziecie ? To innej pracy dla was nie ma ? Nie macie innych kwalifikacji poza pikowanie produktów czy machanie łapami przy pakowaniu ? No co was skłania do pójścia tam ? To jest praca dorywcza sezonowa i mało ludzi w najgorszych działach pracuje tam na stałe. Studenci idą dorobić, stare babcie dorobić do emerytury, a młode mamy wspierają tatusiów i pracują w weekendy, tudzież ktoś ma 1/2 etatu bo spłaca kredyt we frankach. Takim ludziom ta praca z reguły pasuje - wiem bo nie raz rozmawiałem. Owszem zawsze są jakieś pretensje - słuszne i mniej słuszne. Więc skoro jesteście tacy świetni i chcecie dobrze zarabiać to czemu tam idziecie ????? Chcecie się utrzymywać z takiej pracy? Nie macie ambicji ? Amazon nie ma obowiązku póki co płacić nam tyle co w DE i o to pretensje do urzędników unijnych albo do naszych polityków, że tego nie uregurowali.

Pomocna?
Tak5Nie2
Caro
 Opinia

???? Jak wygląda system zmianowy /godz pracy, czy nocne zmiany też są wdrożone interesuje mnie kolbaskowo z góry dziękuję za odp

Pomocna?
TakNie
andrzej
 Opinia
@Caro 30.06.2019 03:44

miesiac dniowek i miesiac nocnych od godz 18 do 4.30

Pomocna?
Tak2Nie
paris
 Opinia
@andrzej 02.07.2019 11:30

ale miesiąc zmiany jest naliczany od 1 do ostatniego dnia miesiąca ? jak przyjde w polowie miesiąca to bede miala tylko dwa tygodnie np nocek a potem od 1-go sierpnia cały miesiac dniówek, tak?

Pomocna?
Tak1Nie
OLEG
 Opinia

W amazonie jest super, 3000 netto złotych na ręka, darmowe dojazdy klimatyzowanymi autobusami, pyszne darmowe jedzenie, darmowa pyszna kawa i herbata. Czego można chcieć więcej ? Ludzie wesoli i pomocni , a narzekają tylko polaki którym się nie chce pracować, nie wszyscy ale większość. Pozdrawiam :)

Pomocna?
Tak9Nie75
jan123
 Opinia
@OLEG 02.12.2018 16:28

Ale jęzor musisz mieć brązowy. Nie wlali ci jeszcze po robocie za takie bzdury ?

Pomocna?
Tak40Nie4
SlamOperator
 Opinia
@OLEG 02.12.2018 16:28

(usunięte przez administratora)... Chciałabym zarabiać 3000 netto ale jest o wiele mniej , obiady niedobrze że aż nie jem ich,kawa i herbata takie sobie co można chcieć z automatu a autobusy zależy jak trafisz raz zimno jak cholera raz cieplutko...

Pomocna?
Tak12Nie3
Bzdury
 Opinia
@OLEG 02.12.2018 16:28

Bzdury

Pomocna?
Tak5Nie2
Jest OK
 Rekomendacja
@OLEG 02.12.2018 16:28

Dokładnie tak. Polakom nigdy nie dogodzisz. Aż mi przykro z tego powodu. Ale na szczęście są inne osoby co potrafią docenić pracę i się dobrze w niej bawić, pożartować, uśmiechać się. Fajnie że Amazon zawitał do nas no i że możemy wspólnie z Wami pracować. Do zobaczenia w pracy :) Piona!

Pomocna?
Tak4Nie25
Bartcr7
 Opinia
@Jest OK 21.04.2019 21:09

(usunięte przez administratora) sobie jeszcze (usunięte przez administratora) nawzajem w pracy jak jesteście tacy szczęśliwi.

Pomocna?
Tak2Nie2
franek
 Opinia
@OLEG 02.12.2018 16:28

włąśnie z ciekawości wszedłem na oferty pracy amazona bo tyle o nim głośno w kraju... 18,50 brutto za godz. magazynier na etat. czyli 18,5 x 8 x 21 = 3100 tj 1/3 podatki i zus zostaje 2 na rekę. te trzy to chyba z sobotami , niedzielami i nockami. ( dzisiaj czytałem oferty pracy w amazonie ).

Pomocna?
Tak10Nie1
agula
 Opinia
@SlamOperator 06.12.2018 10:07

4 dni w tygodniu po 10 godzin i bez żadnych nadgodzin - ile sie zarobi ? taka goła pensja. podaj chociaz orientacyjnie miedzy a miedzy ile jest czysto na ręke. Dzieki

Pomocna?
Tak2Nie
Manoli 36
 Opinia
@OLEG 02.12.2018 16:28

Co Ty za głupoty piszesz. Gdzie masz 3000 netto,chyba na głowę upadłeś. Bez nadgodzin masz 2400 na rękę. Pewnie jesteś świerzak i tak piszesz.Nie pisz,bo doświadczony pracownik Ci napisze ile zarabia.

Pomocna?
Tak7Nie
WRO 2
 Opinia
@agula 02.06.2019 12:24

2500 pln

Pomocna?
Tak3Nie
premiera
 Opinia
@franek 30.04.2019 10:33

o franka -w Amzonie pracuje sie 10 godzin x 4 dni, mozesz dorobic 1 dzien dodatkowy . 18.50 brutto /h x 160 h miesieczniex 23% (podatek )/ 100

Pomocna?
Tak3Nie
D.
 Opinia
@OLEG 02.12.2018 16:28

wesoli polaki to byli... :D

Pomocna?
TakNie
Ksiegowy
 Opinia
@premiera 12.06.2019 21:39

28,7 zabierają a nie 23

Pomocna?
TakNie
andrzej
 Opinia
@OLEG 02.12.2018 16:28

No prosze,okazuje sie ze jednak Polacy tez maja poczucie humoru

Pomocna?
TakNie
process guide
 Opinia

pomoże mi ktoś obliczyć ile to będzie 20,50 brutto ? mam już przepracowany rok...Ile to wychodzi za dniówke i nocke ? Chciałabym umieć mniej więcej obliczać wypłatę :(

Pomocna?
Tak2Nie
LTN2
 Opinia

Dlaczego dajecie się tak poniżać za takie grosze? Ja pracuje w LTN2 (Hemel Hempsted, Wielka Brytania) za ok. 5000zł/msc standardowo tzn robiąc 40h - a teraz często jest 5ty dzień za 150% i 6ty za 200%. Za ostatni tydzień (bo tutaj wypłaty są tygodniowe) mam 3000zł. Powiecie, że dobra ok, sporo zarabiam ale sporo wydaje, koszty życia etc - a właśnie, że nie. Tygodniowo wydaje ok. 100f [500zł] (paliwo+pokój+jedzenie i jakies piwko+pierdoły typu doładowanie). A standardowo dostaje 1250zł/tydz - czyli 750zł mogę oszczędzić tygodniowo. Nie dajcie się tak wykorzystywać.

Pomocna?
Tak8Nie2
yyyy
 Opinia
@LTN2 15.12.2014 21:07

A to forum jest w końcu na temat firmy Amazon czy LTN2? I jeszcze innych firm, które są tu podawane. Wchodzę na stronę ,żeby dowiedzieć się co ludzie piszą na temat Amazonu, a tu wyskakują z tematem -ja pracuję tu i zarabiam tyle , a ja tam i zarabiam tyle. To jak tak u Was jest super , a tu tak beznadziejnie to załatwcie całemu amazonowi pracę u siebie w firmie i też będziemy zarabiać 5000zł miesięcznie,a może i nawet jeszcze więcej. I jak ktoś wcześniej napisał ,że uważa ,że powinni zatrudniać osoby z wyższym wykształceniem , a to już bez wyższego wykształcenia to tumany , barany i idioci i lepiej się z nimi nie zadawać? Trzeba szanować ludzi , a wtedy ludzie szanują Ciebie. A ogólnie to jest młyn , dużo ludzi i oni chyba sami nie wiedzą co tam się już dzieje.

Pomocna?
Tak5Nie
LOLLLL
 Opinia
@LTN2 15.12.2014 21:07

100f na pokój i jedzenie? Przypomina mi to reportaż bezdomnych z Niemiec, co się cieszą, bo dostają za darmo jedzenie i ubranie i chwalą takie życie. Oczywiście jak się je samą chemię i mieszka na odludziu, to można pewnie w 100f się zmieścić, ale nie ma to nic wspólnego ze standardem życia, z tym aby godnie żyć. To sprzedawanie swoich godzin życia za drobne pieniądze. W Holandii zarabiabiasz 640€ za 40h w Rotterdamie, mieszkanie lux 150€ tygodniowo, jedzenie bio + weekend wypad 100-120€ tygodniowo, inne rzeczy 50€. Zostaje 340€ + wakacyjne 60€, czyli 350€+ oszczędzamy, oczywiście wydając też coś z tego na ubrania, wyjazdy, koncerty itp. Ja nie wiem co ludzie mają z tym UK, najgorszy kraj pod każdym względem w tym również pogody.

Pomocna?
Tak4Nie
LOLLLL
 Opinia
@LOLLLL 30.06.2019 12:47

A i zapomniałem, w UK macie normy, czyli coś co w normalnych krajach jak Holandia nie istnieje i jest prawnie zakazane.

Pomocna?
Tak2Nie
roller
 Opinia

A gdzie jest ten pajac który pisał jakieś pół roku temu że dla każdego pracownika amazona na świecie będzie min. 8 usd za godzinę ? podpisywał się jako kamil

Pomocna?
Tak10Nie
Psik
 Opinia
@roller 16.06.2019 14:46

Kamil polecial do Jefa po obiecane dulory

Pomocna?
Tak6Nie
Herko
 Opinia
@roller 16.06.2019 14:46

Pewnie z biura ktoś to był. Dostał zadanie, aby zatrzymać falę zwolnień i w sumie mu się udało. No, a żeby nie zostawić niesmaku, to mamy 20zł i mamy się cieszyć i dalej pracować.

Pomocna?
Tak2Nie1
Misio
 Opinia
@Herko 24.06.2019 11:55

Hej A pracował u was p.Adam ? No słyszałem że niezle ziółko

Pomocna?
TakNie
Dzikiogier
 Opinia

Czy jeżeli podpisalem umowę pod koniec tego miesiąca, na której wynagrodzenie wynosiło 17,5 zl to od lipca dostane 20, czy już nie?

Pomocna?
TakNie2
Xxx
 Opinia

Witajcie, chciałabym się zatrudnić i dzwonilam do rekrutacji i Pani mi mówi że będą podwyżki w lipcu 20 zł brutto a od jesieni ma być 25 zł brutto dla zwykłego szarego pracownika. Czy to prawda ?

Pomocna?
TakNie7
Realia LUDZISKA!
 Opinia
@Xxx 23.06.2019 16:28

25 brutto owszem jest i będzie! Ale dla Team Leader’owców :D Dwie podwyżki w jednym roku? To musiałby być cud. Albo jakiś serio poważny mega strajk ze związkami, którzy dopieliby swego i dostali te 25 dla szarych, nie netto, ale brutto. Jak się czyta te wymagania związków co do wynagrodzeń to aż śmiać się chce. 25 NETTO za 1h pracy? W jakim świecie oni myślą ze tyle wynegocjują? Owszem zarabiamy dużo mniej od Niemców za dużo więcej godzin, no ale bądźmy poważni ludzie. 25 brutto byłoby OK. Razem z premiami na nockach z 3300-3800 bez nadgodzin szłoby wyciągnąć. Na dniówki z 2,9-3,2k tez. No, ale co poradzić... pożyjemy, zobaczymy :D

Pomocna?
Tak3Nie3
..............................
 Opinia
@Xxx 23.06.2019 16:28

co z tego ŻE BĘDZIE 20 ZŁ jak odbiją se to na pracownikach i normach teraz nie będzierz już robić od 130 do 160 normy tylko powyżej 200 %

Pomocna?
Tak2Nie1
andrzej
 Opinia
@Realia LUDZISKA! 25.06.2019 16:02

No wlasnie ,badzmy powaznie,skoro uwazasz sie za gorszy sort od Niemca to twoj powazny problem

Pomocna?
Tak4Nie1
Masakra
 Opinia
@Realia LUDZISKA! 25.06.2019 16:02

I przez takich ludzi jak ty nigdy w tym kraju nie będzie dobrze, bo jak ma być dobrze jak sami siebie nie szanujemy

Pomocna?
TakNie1
Wrong!
 Opinia
@Masakra 27.06.2019 09:09

Gdzie Ci (usunięte przez administratora) dadzą 25 netto, jak nie pojmujesz: netto= na rękę!!! W pracy na magazynie???? Powiesz mi.??? Jasne że każdy by tyle chciał, ale tyle nie będzie. Widzisz ty jaka jest pensja krajowa minimalna? I jakie są zarobki w innych magazynach w Polsce? Proponuję jakąś firma 20-25 NETTTOOOO???? NIEEEE!!! Każdy magazyn dźwiga, jak konkurencja to zrobi. Stąd Tez taki amazon robi tak samo i stosunkowo PO MAłu dźwiga, bez pośpiechu. Każdy kto myśli że te wasze nierealne życzenia się spełnią, jest iście naiwna istotą i chyba co dopiero się urodził w tym kraju.

Pomocna?
Tak2Nie
wodnik
 Opinia
@Xxx 23.06.2019 16:28

NOWE MOTTO AMAZONA_ ZADBAJ O NASZE PACZKI, A MY ZADBAY O CIEBIE-!!!!!!!!!!!

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o Amazon - Wrocław

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej