Amazon

3 Dodaj opinię
Amazon
3 3075 6 1

Opinie o Amazon

ITManager

Witam i zapraszam do zapoznania sie z procesem rekrutacji w Amazon na stanowisko IT Manager fajna sprawa ze trwa to tylko 4 miesiace - lol po kilku rozmowach telefonicznych po polsku i angielsku dotarlem do ostatniego etapu i zostalem zaproszony do Wroclawia na rozmowe ... 350 km dobra jade bo to Amazon! Od samego poczatku bylo super ..no bo wiecie my wszyscy w Amazon jestesmy Super :-) 5 godzinny blok rozmow po 45 minut z 5 osobami - start 12:00 koniec 17:00 Wysiadlem z samochodu pod amazonem - wchodzac z plecakiem dostalem odrazu uwage - uuuuu z plecakiem to nie mozna ... Ok zostawie w samochodzie . A telefon pan pewnie tez ma ?? yyy No pewnie mam jak 99,9% osob przyjezdzajacych na rozmowe ? .... Uuuuu to 45 minut rejestrowania uuuuu ochh lepiej zeby pan zostawil w samochodzie stekal pan na recepcji... powiedzialem ok zostawie najwyzej sobie przyjde pozniej po niego (och jakze sie mylilem.. :-) teraz tylko czerwona karta wejsciowa (ktora okazala sie nie otwierac zadnych drzwi i generalnie nie sluzyla niczemu) jeszcze przejscie przez bramki jak na lotnisku tylko wiecej ich bylo ... ... wchodze po schodach i za plecami slysze podniecony glos - niech pan sie trzyma poreczy .... bo wie pan .. my tu wszyscy trzymamy sie poreczy z usmiechem odparl inny IT Manager ktory mnie wprowadzal Generalnie wszyscy byli super podnieceni samym faktem ze tu pracuja - czulem sie jakbym wpadl na impreze na ktorej ktos puscil bialy proszek w wentylatory Wsadzono mnie do salki konferencyjnej z telefonem biurkowym i od tej pory: 1. widzialem sie tylko z 1 osoba na zywo 2. wszyscy wdzwaniali sie do mnie na biurko 3. polowa osob z podnieceniem mowila no bo wie pan u nas "kazdy dzien to day one" lub no bo jak nam kazali pakowac to my normalnie wszystkie wstalysmy od biurek i poszlysmy pakowac (pani na wyzszym stanowisku w HR) 4. korzystajac z okazji ze pani zarzadzajaca HR byla jedyna osoba ktora widzialem na zywo - poprosilem o wypuszczenie mnie do toalety - pani stala przed kiblem czekajac az sie wysikam bo nie wolno chodzic samemu (hehhe gdzies to widzialem na filmach o wiezieniach) 5. na pytanie jak motywuje pracownikow gdy zaczalem odpowiadac - dostalem prosty strzal zebym sie zawezil do jednego konkretnego przykladu - wiec odpowiedzialem pani klepiacej w laptop ze pomoge jej wypelnic ta tabelke ktora musi wypelnic aby sprawdzic czy "pasuje". generalnie kazda osoba z ktora rozmawialem nie chciala de facto uslyszec odpowiedzi - oni chcieli powypelniac tabelki bo te tabelki sprawdza czy jestem "dopasowany" - nie czulem sie abym byl. :-) 6. po 5 godzinach wdzwaniania sie do mnie osob z 1 siku na koncie i bez jedzenia wychodzilem super szczesliwy ze to juz koniec 7. jeszcze tylko oproznie kieszenie na bramkach potem detektory metalu i oooo zdziwilem sie bo to nie wystarczy - przeciez kazano mi jeszcze otworzyc portfel i pokazac ile mam w nim gotowki, sekcje z banknotami i przegrodki - no coz wchodzac tu po prace moglem zakosic 10,50 czy nawet nie daj boze 100 pln w oznaczonych banknotach ktore mogli dojrzec w tej sekcji 8. wyjezdzajac wbilem sie w najwiekszy korek jaki do tej pory widzialem we Wroclawiu 9. po 45 minutach dotarlem po hot doga na stacje bo kto nie bylby glodny - i wcinajac go cieszylem sie ze nigdy juz tam nie wroce ... przypominam 4 miesiace rekrutacji i jechalem 350 km na ta rozmowe 10. w domu kolega podeslal mi artykul ze podobno wyniesiono tam kilkaset komputerow z tego magazynu - uderzylo mnie to bo mogly byc przeciez w przegrodkach u mnie w portfelu ktory mi przegladalli .... Reasumujac proces rekrutacji w Amazon ma na celu wg mnie dopasowanie i odnalezienie wszystkich jednostek ktore nie wykazuja sie zadna kreatywnoscia i sa w stanie szybko wchlonac ideologie Ludzie w srodku sa calkowicie odbici od jednego stempelka - mowia i zachowuja sie tak samo - i tak jak powiedzialem sa jakby na dopalaczach Ja osobiscie odradzam komukolwiek kto ma jakiekolwiek czastki wlasnej osobowosci W tej chwili pracuje we Wroclawiu za wieksza kase i z calkowita swoboda nie trzymania sie poreczy jak wchodze po schodach i wiem ze nikt nie zadzwoni nagle do mnie zebym rzucil wszystko i zaczal...pakować

Rafał
@ITManager 22.02.2019 08:38

Wkurzają mnie ignoranci Twojego pokroju. Jak nie wiesz do czego coś służy to nie oznacza to, że jest to głupie. Po prostu są przepisy, które tworzą ludzi o stokroć mądrzejsi od Ciebie i ocenianie ich w stylu, że komputera nie masz w portfelu to w najdelikatniejszych słowach głupota. Te przepisy są po to, że jak zauważyłeś portfel nie przechodzi przez bramkę, więc otworzenie go jest manualnym sprawdzeniem jego zawartości a tym samym tego, czy nic nie wyniosłeś. Przepisy dotyczą każdego, dyrektora jak i podrzędnego pracownika. Dobrze że tam nie pracujesz, bo byś kolejną głupotą nazwał fakt, iż np. na magazynie nie można nosić czapek czy kaptura.

manager
@ITManager 22.02.2019 08:38

W samo sedno! Swietnie to opisales!

Kamil

Ponoć mają zwiększyć stawkę do 8$ we wszystkich Amazonach na całym świecie oraz zmieniać stawki w zależności od pozycji o 1-2$ (pewnie osoby na wózkach dostaną więcej). Byłoby to uczciwe, bo i tak w Niemczech płacą 11€ za pickowanie. Ma to pomóc zatrzymać pracowników na stałe i docelowo zrezygnować z dużej ilości osób pracujących sezonowo (którzy na pewno i tak będą w grudniu itp.). Dobrze by było, bo teraz to się często bardziej opłaca w Lidlu pracować czy Biedronce, gdzie praca dużo bliżej. W sumie fajny pomysł, ciekawe czy wejdzie w życie. Te 8$ ma być brutto, no ale zawsze coś.

Aga
@Kamil 02.02.2019 14:50

Też słyszałam o tym. TL i driverzy mieliby koło 10$, reszta koło 8$ z pracujących na hali. Jest to uczciwe, bo zarabiamy za tę samą pracę jakieś 30% co na zachodzie, a w dodatku to co zarabiamy w większości wydajemy co miesiąc, no a za granicą się oszczędza po 500-600€ miesięcznie :/

wiking
@Kamil 02.02.2019 14:50

Nie wierzcie w takie brednie,jak niby zatrzymać pracowników skoro cały czas zwalnieja,w styczniu tez pozwalniali,tylko Ukraińców nie zwalniaja

. _.
@Kamil 02.02.2019 14:50

Ile to w przeliczeniu by wyszło na rękę za 1h przy tej stawce 8$ we wszystkich Amazonach? Jeśli z 18-24 netto za 1/h, to nie tak źle. Aż więcej osób zagrzałoby tam miejsce na dłużej. W dodatku skończyła by się gadka, że jeden Amazon dostaje 18,50 na początek, a drugi 17,50, bo to jest zależne od "regionu". Dyrdymały... Przy takich zyskach, jakie my generujemy tej firmie, spokojnie można byłoby podnieść pensje do takich poziomów, bądź bardzo zbliżonych, co za granicą. Ale już to widzę... Gdyby wyszło takie coś z "głównych" centrali Amazona, że niby KAŻDY amazon ma mieć taką samą stawkę, to na pewno w Polsce szukaliby jakiejś "furtki" byle by nie dać takiej stawki.

hmm
@wiking 04.02.2019 17:14

Ktoś może wyjaśnić dlaczego Ukraińców nie zwalniają ? Też zauważyłem ten trend na Bielanach. Wszyscy którzy chcieli zostać to zostali a Polaków wykopali ;)

Amazing
@. _. 04.02.2019 17:53

To ma być inaczej. 8$ to najniższa stawka jaka ma być ofertowana w Amazonach. W UK dalej będą mieli wyższe zarobki, ale w żadnym amazonie na świecie nie ma być niższej stawki. PR pewnie są polepszyć i przejść na stałych pracowników. Furtki na pewno nie będą szukali, bo oni sami chcą podnieść stawki do atrakcyjnych. Po co mieliby zwiększać samemu i szukać potem samemu opcji na... niezwiększanie? No i to fair bo przecież paczki nasze latają po świecie tak jak w każdym innym Amazonie w Europie. Amazon zarabia u nas tyle samo co w UK czy Niemczech, a tam jakoś te stakwi wyglądają inaczej. Myślę, że to wprowadzą, bo sami na tym dobrze wyjdą, jak ludzie będą się starać.

wiking
@hmm 05.02.2019 15:37

W Kolbaskowie jest to nagminne,nie przedluza sie umow polakom a ukraincow przybywa caly czas,oni maja zastapic poprostu polakow,miej z nimi klopotow,nie maja zadnych wymagan,ale to narazie,niech sie nie ludza ze tak bedzie,Ukrainiec to Ukrainiec

Filip
@wiking 06.02.2019 12:42

Do Ukraińców dotacje mają a pracują lepiej. Najgorzej jak na te stawki 8$ wejdzie 50% Ukraińców

roller
@hmm 05.02.2019 15:37

bo to jest polska, polaka można kopać u siebie a na zachodzie w ogóle mu nie wypłacać , tyle że sytuacja na rynku pracy się pogarsza, rosnie bezrobocie, gospodarka zwalnia, poczekaj jeszcze kilka miesięcy zobaczysz że będzie coraz gorzej. Ukraińcy są " kryci z góry" w mediach o nich tylko dobrze albo wcale. Żadne główne media tej sprawy nie ruszą, jeśli będą pisać o Ukraińcach to tylko w kontekście pokrzywdzonych np. jakiś Janusz im nie wypłacił należnych pieniędzy, albo agencja ich oskubała z nadgodzin. O tym że polakom zabierają prace, której będzie coraz mniej, nikt nawet nie wspomni

Radek
@roller 07.02.2019 13:46

To nie tak, jak napisał wyżej Filip - za pracowników z Ukrainy firmy mają dopłaty i widać to na całym wrocławskim rynku pracy. Nie tylko nie są zwalniani (gdzie jestem w stanie uwierzyć, że są bardziej zdeterminowani do pracy niewolniczej), ale często po prostu dostają większe stawki, niż Polacy na tym samym stanowisku.

Seba
@Kamil 02.02.2019 14:50

Ma to wejsc od konca roku, ale raczej Ukrainca dadza takie umowy. Na pewno osob z takimi umowami bedzie nieduzo, kolo 30-40% bym obstawial. Wiecej etatowcow nie potrzebuja, bo nie zawsze tyle samo pracy jest przeciez. Reszta bedzie robila po podwyzce za 19zł, cos kolo tego. No i pewnie umowy beda tylko dla tych co robia bardzo duzo, nie maja gorszych dni itp. Ja teraz w UK robie w Amazonie, ale mysle aby wrocic gdyby wprowadzili takie stawki, referencje mam, kilka lat doswiadczenia w UK, to powinni mi dac umowe. Jak na Polskie ceny to moge sie zgodzic robic za ok. 7 funtow, ale nie mniej. Zobaczymy, mam nadzieje ze im projekt ze stawkami wypali i zmienia oblicze firmy, bedzie fajniejsza ekipa osob ktorym naprawde chce sie pracowac, a nie gadac co chwila i narzekac na wszystko. Peace

Seba
@Kamil 02.02.2019 14:50

Ma to wejsc od konca roku, ale raczej Ukrainca dadza takie umowy. Na pewno osob z takimi umowami bedzie nieduzo, kolo 30-40% bym obstawial. Wiecej etatowcow nie potrzebuja, bo nie zawsze tyle samo pracy jest przeciez. Reszta bedzie robila po podwyzce za 19zł, cos kolo tego. No i pewnie umowy beda tylko dla tych co robia bardzo duzo, nie maja gorszych dni itp. Ja teraz w UK robie w Amazonie, ale mysle aby wrocic gdyby wprowadzili takie stawki, referencje mam, kilka lat doswiadczenia w UK, to powinni mi dac umowe. Jak na Polskie ceny to moge sie zgodzic robic za ok. 7 funtow, ale nie mniej. Zobaczymy, mam nadzieje ze im projekt ze stawkami wypali i zmienia oblicze firmy, bedzie fajniejsza ekipa osob ktorym naprawde chce sie pracowac, a nie gadac co chwila i narzekac na wszystko. Peace

roller
@Radek 08.02.2019 22:33

państwo polskie NIE DOPŁACA do pracy Ukraińców, te rzekome 800pln które krąży po sieci to fake news. Za procederem ich przyjmowania stoją agencje pracy," koperty" idą do działów rekrutacji, a agencja zarabia dwa razy, raz na sprowadzeniu Ukraińca do polski, dwa na wysłaniu polaka do np. niemiec . To tylko pokazuje jak ogromne jest pole do wzrostu wynagrodzeń w Polsce. W czechach w 2018r ukraińcy dostali kontyngent na prace dla 20 tys osób, a sytuacja tam jest o wiele lepsza niż w Polsce [ liczba wakatów 100% więcej niż u nas , bezrobocie najniższe w uni]

roller
@Radek 08.02.2019 22:33

państwo polskie NIE DOPŁACA do pracy Ukraińców, te rzekome 800pln które krąży po sieci to fake news. Za procederem ich przyjmowania stoją agencje pracy," koperty" idą do działów rekrutacji, a agencja zarabia dwa razy, raz na sprowadzeniu Ukraińca do polski, dwa na wysłaniu polaka do np. niemiec . To tylko pokazuje jak ogromne jest pole do wzrostu wynagrodzeń w Polsce. W czechach w 2018r ukraińcy dostali kontyngent na prace dla 20 tys osób, a sytuacja tam jest o wiele lepsza niż w Polsce [ liczba wakatów 100% więcej niż u nas , bezrobocie najniższe w uni]

były jeleń
@Kamil 02.02.2019 14:50

Wynagrodzenie nie ma znaczenia. W takim tempie mozna pracować 3 mce to przez resztę roku zemby w tynk. No oczywiście większość znajomkow pracą się tam nie zhanbila.

............................
@Kamil 02.02.2019 14:50

łosie nikt wam nie da nawet 21 netto skoro rynek płaci między 16 a 19 brutto zacznijcie myśleć

Józek Be-zos
@Kamil 02.02.2019 14:50

Kamil. Skad ty takie farmazony bierzesz? 8 dolarow w amazonie w polsce? W firmie gdzie wiekszosc robi wszystko aby normy byly jak najwieksze za jak najnizsza stawke? Popatrz jak sie zachowuja dorosli ludzie w momecie gdy lider zwraca im uwage ze trzeba przyspieszyc prace. U wiekszosci zobaczysz strach jak przed wyrokiem dozywocia. Zaczyna sie dzika orka byle wiecej byle szybciej norma 50 zrobie 100,wyscig szczorow jednym slowem. Jaka firma da podwyzke ludziom ktorzy z wlasnej wola robic dwa etaty za pojedyncza place? Moze kiedys to sie zmieni moze kiedys polacy zmadrzeja i zrozumieja ze praca nie znaczy orka,a placa to godny zarobek a nie okruchy z panskiego stolu.

Artur
@Józek Be-zos 12.02.2019 05:07

@józek sorry ale bzdury piszesz, widać że ta praca w ogóle nie jest dla Ciebie i masz jakieś manie prześladowcze. Jak masz strach idąc do pracy wielkości strachu przed dożywociem, to przykro mi, że takie życie wiedziesz. Jednak inni są bardziej normalni po prostu, cieszą się z pracy, mają normalne relacje, poznają ludzi i sobie pracują. Co do stawki to nie wiem w czym problem. Gdyby było jak mówisz, to mielibyśmy amazony na Ukrainie lub Polsce, a zwróć uwagę, że tylko w Amazonach w Polsce jest stawka poniżej 10€ na 1h, co więc dziwnego, że chcą to podnieść to dalej niewielkiej stawki 7€/1h?

wiking
@Artur 18.02.2019 03:40

Artur bo faktycznie bzdury piszesz,kto ci to naopowiadal,gdzies ty wysnil te 8 $,co ty masz prywatna linie z Bezosem ? chlopie ogarnij sie

Mateusz
@Artur 18.02.2019 03:40

Oj chyba komuś się za biureczkiem nudzi. Ludzie są szczęśliwi nie boją się (...) , dlatego tak ochoczo pilnują przerw, skracając je lub w ogóle nie schodząc na nie co najwyżej do toalety . Przecież tak fajnie się pracuje, że nawet jak się chcę iść do toalety to zrobi się to na przerwie bo przecież norma może spaść gdyż ta praca daje takie szczęście i satysfakcje. Gdy pójdziesz już do toalety w czasie pracy to broń panie Boże tylko na 5 minutek d bo gdy 5 minut upłynie to wyświetlasz się komputerku na czerwono że nie pracujesz, a wtedy sympatyczny lider woła ciebie lub do ciebie przychodzi i musisz się z uśmiechem na ustach tłumaczyć co robiłeś w toalecie dłużej niż 5 minut . Co do amazonów w Polsce to wystarczy że na potęgę zatrudniają Ukraińców a Polaków zwalniają jest to logiczne, gdyż taki Ukrainiec raczej nie wystawi opinii negatywnej w internecie na polskim portalu , bo ogranicza go np bariera językowa czy po prostu nie zna odpowiednich stron, druga sprawa że taki Ukrainiec raczej do związku zawodowego w amazonie nie zapiszę się , a trzecia sprawa to podział między Polakami i Ukraińcami. Nie mówię że wina leży po jakieś stronie tylko na przykład bariera językowa ogranicza integracje pracowników. Amazony nie mogą być tylko na Ukrainie czy w Polsce czy innym biednym kraju bo jeszcze musisz doliczyć logistykę czas dostarczenia produktu do klienta i koszt jaki amazon ponosi.

wiking
@Mateusz 18.02.2019 18:48

Dużo w tym prawdy

Prawda
@Mateusz 18.02.2019 18:48

Gadacie bzdury, Amazon woli osoby z Ukrainy bo mają lepsze wyniki. Tak samo jest na zachodzie, tam Polak ma lepsze wyniki od Niemca. A co do stawki to na pewno wejdzie. Oszczędności rzędu 10zł na 1h to grosze w porównaniu do miliardów jakie zarabia, a co może być dla Was dziwne, tam ludzie kierują się wartościami i szacunkiem do innych. To nie Bezos tworzy niemiłą atmosferę a kadra na wyższych stanowiskach. I gdyby chodziło o oszczędności to mielibyśmy ponad 10 amazonów w Polsce tak jak jest w Niemczech.

АНДРЕЙ
@Mateusz 18.02.2019 18:48

(usunięte przez administratora) Cię się? Czy wy Polacy myślicie że wszyscy Ukraińcy nie znają języka polskiego, nie umieją gadać po polsku i pisać? Jeżeli tak, to jesteście (usunięte przez administratora) Ja jestem ukraincem, pracuje w brązy IT, zarabiam 6.5 tys zł na rękę, mieszkam tutaj 9 lat, znam polski język, mam kumpli Polaków, dla których jestem jak swój, a wy mówicie że my jesteśmy jakimiś (usunięte przez administratora)

roller
@Prawda 19.02.2019 20:52

"Amazon woli osoby z Ukrainy bo mają lepsze wyniki" chyba w obijaniu się i szukaniu lżejszej roboty. Sa kryci z góry, w wielu firmach po prostu część załogi muszą stanowić ukraińcy.[mimo że są chętni polacy] aby znosić presję płacową to są zalecenia odgórne, polak ma wiedzieć że jak się zwolni to na jego miejsce kilka autobusów desperatów. Bezos dlatego jest taki bogaty bo zdziera z ludzi maksymalnie ile się da. Nparawde jesteś taki głupi i wierzysz w tą podwyżkę do 8$ ? To dlaczego nawet nie chcą wyrównać wszędzie do tych marnych 18,5 . " I gdyby chodziło o oszczędności to mielibyśmy ponad 10 amazonów w Polsce tak jak jest w Niemczech" w Polsce docelowo będzie 8 amazonów, 5-7 lat temu[zanim postawili pierwszą hale], amazon dostał zapewnienie od wszystkich partii politycznych, że polska była jest i pozostanie krajem wyzysku płacowego. W Niemczech jest tyle hal bo tam jest liczne [80mln.] bogate społeczeństwo i mają tam duże obroty a więc koszty dostaw będą niższe niż z polski . Zmień nick na "BZDURA"

andrzej
@АНДРЕЙ 20.02.2019 09:46

I pierwszy tak chamski na tym forum,jak to Ukrainiec

Mateusz
@Prawda 19.02.2019 20:52

Nie mają lepszych wyników udowadniają to konkursy typu pobij swojego menagera czy jakieś konkursy na swagi . Na liście "zwycięzców" są sami Polacy. Nie mówię że Ukraińcy pracują gorzej ale jak np Polak robi 60% i tyle samo Ukrainiec, to zwolnią najpierw Polaka. Tak już jest po prostu, we Wrocławiu niby rekrutacja zamknięta, a dalej szkolą się nowi pracownicy z Ukrainy . Z resztą popatrz jak działają fabryki na zachodzie: masa różnych narodowości niby nikt nie zabrania integracji ale tak wszyscy trzymają ze swoimi ponieważ np słabo lub przeciętnie znają angielski więc nikt o nic nie zawalczy i nie będzie protestował by zmienić warunki czy podnieś płace.

Mateusz
@АНДРЕЙ 20.02.2019 09:46

Sobie pracuj gdzie chcesz ale twoi ziomkowie co przychodzą do pracy w amazonie raczej nie będą pracować w branży it :) Kiedyś w amazonie we Wrocławiu owszem był wymóg języka polskiego dla Ukraińców, obecnie nie ma takiego wymogu. Nigdzie nie napisałem że wszyscy nie znają polskiego więc czytanie ze zrozumieniem się kłania. Obserwuje jak to wygląda i widzę prostą rzecz Ukraińcy trzymają się przeważnie ze sobą Polacy ze sobą . Wcale nie uważam, że jesteście w czymś winni, winni są pracodawcy i osoby decyzyjne w polskim rządzie. Dla mnie sytuacja jest patologiczna w sensie takim, że Polacy jadą pracować za granice i nikt tego nie zmienia by zmniejszyć wyjazdy, a wręcz przeciwnie na nasze miejsce ściąga się was. Przypomnę że tacy Anglicy czy Niemcy nie jeżdżą do innych krajów za chlebem tylko tam brakuje zwyczajnie rąk do pracy w najniższych sektorach. U nas jest odwrotnie . Skoro już nas obrażasz kolego z Ukrainy to popatrz co zrobili twoi "udacznicy" z twoją Ukrainą ;)

roller
@АНДРЕЙ 20.02.2019 09:46

Niestety ale z twojego wpisu nic nie wywnioskowałem bo duża część tekstu została " usunięte przez administratora", następnym razem pisz proszę bardziej poprawną polszczyzną którą podobno oponowałeś.

PACKSINGLE
@wiking 06.02.2019 12:42

Hej Szz1 pozdrawia :) Dokładnie codziennie słyszę od znajomych ile ludzi zwalniają nie przedłużają umów na day 0 są przyjmowani sami Ukraińcy....nawet przejęli całkowicie stanowiska Jam Busterów..(usunięte przez administratora)nieroby widzę jak siedzą na slamach i śpią albo przeglądają internet

АНДРЕЙ
@andrzej 20.02.2019 13:23

Nie jestem chamski, po prostu nie lubię kiedy piszą bzdury o ukraincach. Ludzi są różne wszędzie, Ukraińcy ze wsi będą pracować i za 8 zł na godzinę, a z wykształceniem za tyle w życiu nie będą pracować! A pisać bzdury że Ukraińcy są głupie i nawet na polskich blogach nie dadzą rady napisać po polsku - to po prostu śmieszne. Życzę wam wszystkim myśleć głową, a nie pracować ciężko w Polsce narzekając na Ukraińców którzy niby kradną wam prace. Pozdrawiam. АНДРЕЙ

PRAWDA
@roller 20.02.2019 13:21

@roller bo nie rozumiesz podstaw ekonomii i tego jak wszystkie firmy podchodzą do płac. Dlaczego nie ma wszędzie 18.5? Ponieważ są różne okręgi, tak samo w Niemczech uwaga uwaga, w ŻADNYM amazonie nie ma takich samych stawek. Gdzieś dają na początek 10.42€ a gdzieś indziej 11.17€. Zawsze masz inne końcówki. Bezos nic nie zdziera z ludzi, ale daje możliwość pracy bez żadnych kwalifikacji i zarabiania po te 2000€ brutto w każdym zachodnim kraju wliczając premie (a jak cokolwiek umiesz to awansujesz lub dostaniesz pracę zgodną z wykształceniem). To że w Polsce się źle pracuje, to wina wyłącznie samych ludzi wewnątrz, a nie Bezosa, który obecnie ma ważniejsze sprawy na głowie, jak chociażby wyścig z Muskiem o podbój kosmosu. Gość ma 150 miliardów dolarów, robi obecnie kilkadziesiąt miliardów rocznie, a Ty wierzysz, że to dlatego, bo oszczędza w Polsce. To po co na akcje charytatywne wydaje krocie. Masakra jak niektórzy patrzą i oceniają biznesmenów robiących setki tysięcy miejsc pracy na całym świecie.

Ksiegowy
@АНДРЕЙ 20.02.2019 09:46

Banderą.

andrzej
@roller 20.02.2019 17:10

Ten podobno Ukrainiec jest poprostu chamski skoro tak na jego wpis reaguje administrator,tacy oni poprostu sa

roller
@PRAWDA 21.02.2019 01:15

ty za to rozumiesz podstawy ekonomii, stawki są różne w zależności od wynagrodzeń w danym regionie tak samo w Polsce jak i w Niemczech. W Kolbaskowie płacą mniej bo tam jest trudniejsza sytuacja na rynku pracy tzn wyższe bezrobocie, niższe wynagrodzenia [ ale blisko do niemiec]. W poprzednim poście pisałeś że podniesie do 8 $ a ze mną kłócisz się o 1 pln czyli 0.25 $ widzisz tu jakiś sens ?"Bezos nic nie zdziera z ludzi, ale daje możliwość pracy bez żadnych kwalifikacji" przecież zawsze można zrobić kurs na pracownika kwalifikowanego ochrony i pracować po 300godz. i zarobić więcej niż amazonie. Jeśli jak piszesz "w Polsce się źle pracuję" to dlaczego nie zamknie tutaj interesu i nie przeniesie go do np. Szwajcarii, Danii, Ausrii etc? Czesi bronili się przede amazonem w końcu przystali na jedną hale i więcej nie będzie a płaca tam więcej [ 24 pln na nasze]bo nie ma chętnych do pracy ale w czechach żeby taki chętny z poza uni np. Ukrainiec dostał prace to przez rok na to miejsce nie może być chętny żaden czech. Kumasz wybitny ekonomisto czy nadal nie ?

wiking
@АНДРЕЙ 20.02.2019 09:46

U nas w Kolbaskowie odkad w firmir transportowej zaczeli pracowac Ukraincy musieli nam zmienic rozklad jazdy,wyjezdzamy pol godziny wczesniej bo sie spoznialismy do pracy i teraz my za to placimy swoim czasem za ciamajdy

wiking
@АНДРЕЙ 20.02.2019 22:13

Czy kradną prace ? Sam napisales ze będą pracować za 8 zł,wiec niszczą rynek pracy,bo to nie tajemnica ze zanizacie stawki,ale i mam dla ciebie wiadomość,właśnie u nas zwolnili 20 Ukraińców za zbyt niskie normy

wiking
@Mateusz 20.02.2019 15:20

U nas zwolnili 20-stu Ukraincow za niewydajnosc

wiking
@roller 21.02.2019 12:24

Bezos nie ma z tym nic wspolnego,nasza Polska dyrekcja jest porabana,Polak dla Polaka zawsze bedzie wrogiem i batem,tak tez historia pokazuje,nasza dyrekcja prowadzi wojne z pracownikami i wycisnie z kazdego co sie da do ostatniego tchu,smiechu warci dyktatorzy bez odrobiny honoru,zwalczaja jak moga Zwiazki Zawodowe,nie dorosli do przemian,starzy komunisci

Mateusz
@wiking 22.02.2019 12:41

We Wrocławiu to podpuszcza się zmiany front i beck na siebie oraz na przeciwne zmiany , żeby tylko więcej i wydajniej ludzie pracowali. Niektórzy faktycznie biorą w tym udział skoro nawet w toaletach na ścianach piszą wyzwiska na dane zmiany. W szoku byłem jak przed standupem jedna starsza pani zwróciła się do drugiej słowami, dzisiaj te d(...)włazy z frontu rządzą. Nie wiem jak u was ale we Wrocławiu to po świętach normy podnieśli, praktycznie ich wyrobić nie można, osoby mają po 85%-95% i co chwile informacje na skaner przychodzą typu jak niewiele nam brakuje do sukcesu (...)

Słuchawki?

Czy ktoś może mi powiedzieć. Jeżeli zarejestruje swojego smartwatcha u agentów rządowych na bramkach, to czy będę mógł wnieść również bezprzewodowe słuchawki? iWatch 4 + bezprzewodowe słuchawki od Apple'a. Smartwatch wyniose bo będzie zarejestrowany u tych ****, ale słuchawki? Zapewne już nie wyniose, bo stwierdzą, że ukradłem "niby"? Z muzyką o wiele szybciej czas leci. Na C-RET'ach wgle nie puszczają, bądź tak cicho, że szkoda gadać. Podobnie na Picku. Tak żałośnie słuchać tę muzykę :(

Mateusz
@Słuchawki? 20.02.2019 13:09

Kiedyś przez pomyłkę wszedłem ze słuchawkami wyjaśniłem sytuacje i bez problemu zwrócili. Ogólnie nie można słuchać na hali muzyki w słuchawkach, bo stwarzasz niebezpieczeństwo ( według nich) , tak samo jak nie można mieć nakrycia głowy ( co jest już absurdalne moim zdaniem ). Są osoby które korzystają z amazońskich słuchawek, do tłumienia hałasu otoczenia i tylko z takim typem słuchawek się spotkałem.

Józek Be-zos

Dla zainteresowanych. Wyplata za styczen 190 godzin w tym niedziele ,jeden dzien urlopu ,nocki itp. 2800zl. Szalu jak widac nie ma. Na podwyzki bym nie liczyl bo nie ma z kim zawalczyc. Wiekszosc cieszy sie ze na glowe nnie pada, podbijaja sobie normy mylac prace z tyraniem, wiec kto im da podwyzki. Zakladajac ze na jakims dziale norma jest 50 rzeczy na godzine a pracownik robi 70 czy 80 dobrowolnie , to po co podwyzki skoro jeden pracownik pracuje za dwoch? Zysk dla firmy a to ze ktos sie dobrowolnie skubie na kase to juz jego problem. ( zwlaszcza mlodzi pracownicy lubia sie tak wykazywac) nie wiem tylko czy czy robia tak bo lubia pracowac na dwoch etatach za te same pieniadze czy po prostu maja nadmiar gotowki.

wiking
@Józek Be-zos 11.02.2019 14:42

Kolbaskowo za styczen niecale 2600

Elektra
@Józek Be-zos 11.02.2019 14:42

Jakie miasto?

Elektra
@wiking 13.02.2019 18:14

To z nadgodzinami czy bez? miales 100% obecnosc?

wiking
@Elektra 14.02.2019 03:18

Bez nadgodzin,100% obecnosci

Jozek be-zos
@Elektra 14.02.2019 03:17

WROCLAW

Ksiegowy
@wiking 13.02.2019 18:14

3800 za styczeń 210 godzin 4 razy nadgodziny i 5 dni urlopu wypoczynkowego który jest więcej płatny w przypadku. Gdy ktoś robi nadgodziny obecność 100% stawka 18zl

niewolnik
@Ksiegowy 16.02.2019 17:24

Czym się chwalisz ? We Wrocławiu nie ma nadgodzin, a że przychodziłeś to musiałeś dobrze wchodzić sam wiesz gdzie (...) Cztery nadgodziny czyli 42 godziny w pracy dodatkowo plus 5 dni urlopu to kolejne 40 godzin. Naprawdę nie masz czym się chwalić bo normalnie bez nadgodzin byłoby koło 2600-2800. Ludzie chodzili na 4 nadgodziny czyli 42 godziny i później chwalili się że wyciągają 4000 ale poważnie jest czym się chwalić? mieszkasz w takim Wałbrzychu i pracujesz 5 razy w tygodniu przez 10 i pół godziny plus dwie godziny dojazdu i przyjazdu i wychodzi w sumie około 14 godzin w pracy ;) Dla mnie to żałosne bo wychodzi na to że ci ludzie nie mają nic innego do roboty oprócz pracy (...)

Ksiegowy
@niewolnik 18.02.2019 09:54

Kolbaskowo ograniczony typie . Nadgodziny są dla każdego nawet takiego rumunka jak ty.

wiking
@Ksiegowy 19.02.2019 04:55

Ksiegowy ,ja pracuje w kolbaskowie,obecnie nie ma zadnych nadgodzin,wrecz wypychaja na urlopy bo nie ma roboty,ludzie codziennie siedza na kantynie

Ksiegowy
@wiking 19.02.2019 13:24

Sa ale nie dla działów operacyjnych jak wiesz o czym pisze.

Pity

Dostaliscie juz Pit-11 z Amazona? Pytam tych, którzy są pod Amazonem nie na podfirmach.

Karolll

Witam wszystkich! Planuję rozpocząć pracę w Amazonie, dlatego mam do Was kilka pytań organizacyjnych: 1. Czy mogę sobie wybrać magazyn (Wro1 lub Wro2) gdzie będę pracował, czy to Amazon z góry ustala? Jeśli mogę, to który magazyn bardziej polecacie? (Wiem, że wszędzie trzeba jednakowo pracować, ale może są jakieś pozytywne różnice między jednym a drugim magazynem). 2. W jakich godzinach rozpoczynają się zmiany? Czy pracownik ma wpływ na wybór dni, w których będzie pracował ( chcę pracować w pn.wt. czw. pt), czy nie mam na to wpływu, i dadzą mnie na ten system gdzie brakuje ludzi? 3. Czy mógłby ktoś mi powiedzieć jakie są działy (wiem, że jest dział pick, puck - ale to chyba nie wszystkie) i w skrócie opisać zakres obowiązków na danym dziale. 4. Przez jaką agencje najlepiej się zatrudnić? W planach mam firmę Adecco, a może inne firmy polecacie (jeśli takie są który zatrudniają w Amazonie)? Jeśli będę znał odpowiedzi na te pytania, na pewno ułatwi mi to podjęcie decyzji. Z góry serdecznie Dziękuję za pomoc!!

TaPaulina2
@Karolll 25.01.2019 18:55

Też jestem ciekawa odpowiedzi na Te pytania, bo też biorę pod uwagę pracę w Amazonie. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś Nam pomoże i odpowie na Te pytania.

Maaa

Oszusc.. wyplacili za l4 zamiast 80% tylko 50% i czekam na rozwiazanie tego Moje sugestie dla Amazon: Wiecej prawa a mniej kombinatorstwa!

wiking
@Maaa 08.02.2019 16:17

Dlaczego nie zglaszacie dp PIP,ja zglosilem ze mi sie cos nie zgadza i sami wyliczyli ze placili za nadgodziny przymusowe 50% zamiast 100% i maja to wyrownac,przy okazji znalezli inne nieprawidlowosci,trzeba bombardowac PIP a nie konbinowac,nie ma sie czego bac,dane sa utajnione,chyba ze lubicie byc orznieci

Maaa
@wiking 11.02.2019 12:07

Od podstawy brutto podzielil l4 przez 30 dni to jest jakies kuriozum skoro to nie system od pon do ptk Z paskiem do PiP wystarczy pojsc?

Bert
@Maaa 08.02.2019 16:17

Wlasnie. Bede wyjasnial chyba w pip bo cos mi za duzo potracili .

aTomekDWR

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zrobiłem w Amazon kurs na wózki który oni opłacili ,potem miałem egzamin państwowy egzaminował mnie UDT w amazonie który też opłacili 80 zł chyba .Przepracowałem okres próbny i nie przedłużyłem umowy,potem przysłali mi świadectwo pracy tylko a certyfikatu nie ,bo na złość te świry wolą trzymać bezużyteczny dla nich papier.Dzwoniłem do siedziby że moge oddać za kurs i egzamin,powiedzieli że wyślą informacje do Wrocławia i cisza.

Bał.wanek

Nigdy więcej.

Allo allo

Czy ktos dostalas premie za grudzien w wysokosci 170zl?

wiking
@Allo allo 07.02.2019 23:51

Kołbaskowo za grudzień 0% premi

.
@wiking 08.02.2019 17:22

7% sosnowiec - 191 zł.

Asad

Randstad nie wypłacił mi premii za grudzień, niby dzwoniłem, ma być do końca miesiąca. Z wypłatą nie poszła. Żadnego urlopu w grudniu nie brałem... Czy Wam Randstad wypłacił premie za grudzień? Chodzi mi oczywiście o premie 1300brutto, żeby nie było niejasności.

huzia na józia
@Asad 15.01.2019 00:48

Może to celowe i jest to sprawdzanie "czujności" ludzi , albo bałagan. Ja nie miałem problemów z Adecco nigdy i wolę tą agencję, ale nikt nie jest idealny. W takich sytuacjach niczego się nie załatwia na buzię tylko śle pisma.

Asad
@Asad 15.01.2019 00:48

Ostatecznie po paru telefonach, otrzymałem należny mi bonus, ale trochę niesmak pozostał...

Biały_mściciel

Do amazona jedyny wymóg to biegły ukraiński Moje sugestie dla Amazon: do amazona jedyny wymóg to biegły ukraiński

Asia W
@Biały_mściciel 03.02.2019 11:03

Szkoda mi nawet Ukraińców choć zabieraja mi w jakimś stopniu kasę. Przykro tak 5 lat dojeżdżać 130 km i jeść lichutkie obiadki. Pracownik szeregowy może w tych warunkach emerytury nie doczekac. Powodzenia desperatom . Poważnie to życzę solidnych podwyżek.

roller
@Biały_mściciel 03.02.2019 11:03

Po to zostali wpuszczeni ukraińcy na nasz rynek pracy żeby znosić presję płacową tzn. aby przypadkiem polak nie podskakiwał zbyt wysoko. Wystarczy porównać jak rosną płace w innych krajach naszego regionu: czechy, węgry, słowacja ba nawet w rumuni rosną szybciej niż u nas. Lepiej nie będzie ,w drodze hindusi, Nepalczycy, Filipińczycy w sumie oni już tu są

wiking
@roller 05.02.2019 17:38

Tylko i wylacznie po to sa ukraincy aby przydusic,stlamsic zapedy Polakow,to nie ma nic wspolnego z brakiem rak do pracy,w Kolbaskowie zwalnia sie ludzi,nie przedluza umow a ukraincow przybywa nagminnie

Atii

Niech ktos wyjasni jak to jest ze procesuja towar dla niemieckiego klienta w polskim oddziale a rozliczaja sie w zlotowkach?

Kamil
@Atii 01.02.2019 06:26

A w jakim mają rozliczać skoro usługa jest wykonywana w Polsce? To tak samo jak koszulki Nike są tworzone w Azji i tam płacą ludzi w ichniej walucie i po ichnich stawkach, a nie po stawkach sklepu, gdzie są sprzedawane.

Atii
@Kamil 02.02.2019 15:54

Bardziej mi chodzilo o to ze ostateczna cena produktu w PL jest zblizona do tej z niemieckich magazynow a placa mniejsza o 2 razy...

wiking
@Atii 05.02.2019 21:21

Nie zblizona tylko taka sama,ceny w Amazon w calej europie sa w euro

kandydat na widlaka

Dlaczego non stop są przyjęcia na wózek widłowy? Czyżby po dobrym zapoznaniu się z pracą wózkowego.. uciekają ? Ktoś wie o co chodzi?

Mario
@kandydat na widlaka 10.01.2019 18:30

Bo Amazon oferuje za pracę na wózku tyle samo co za pracę bez tych uprawnień więc prawdopodobnie licząc czas pracy i wypłatę najmniej w Polsce.

Rix
@kandydat na widlaka 10.01.2019 18:30

Tam na wózku kręcisz ostro, na orderze to nie jest lekka praca. Poza tym tam różne rzeczy robisz, na co jest zapotrzebowanie, więc się po czasie wypalasz zawodowo, bo żadnych dodatkowych korzyści z bycia wózkowym nie ma, a odpowiedzialność większa. ;) Mają niby wprowadzić dla wózkowych inne stawki, a może to plotki.

"XAN"
@kandydat na widlaka 10.01.2019 18:30

Praca na Orderze niczym się nie różni w zasadzie od pracy z "buta" Przepracowałem na wro 1 prawie dwa lata. Ciśnienie jak na każdym dziale Różnica jest taka że z "buta" 9,5 h chodzisz a tutaj stoisz przykuty do przycisku bez ruchu tą nogą przez wiele godzin. Koledzy wytrzymywali taka pozycję max 2 tygodnie. Później obrzęk nóg lub problemy z krążeniem. Na początku z autobusu nie umiałem wyleźć po powrocie do swojego miasta. W odniesieniu do poprzednich wpisów - lubię i potrafię pracować ale amazon to było najcięższe doświadczenie w moim życiu. Niektórzy menedżeży spoko co do timliderów lub piździków to im tępszy tym lepszy. Piszę te wyrażenia w języku polskim bo uważam za przesadę aby w polskim kraju tysiąc polaków uczyło się angielskiego aby jeden anglik poczuł się jak w domu. Kiedyś na jakimś spędzie na stołówce pokazali nam klip z amazona w anglii. Roześmiany Brytyjczyk bez kasku na Riczu w rozpiętej kamizelce przejechał machając wesoło. Spróbuj tak zrobić w Polsce to ani się obejrzysz jak smutna pani z BHP zabierze badża i na kilka tygodni masz pracę z buta. O wypadek nietrudno bo na czwartej dniówce oczy same spadają zwłaszcza na VNA. Zaczynają się mylić poszczególne przyciski. do tego rozplanowanie stanowisk i organizacja pracy pod zdechłym azorkiem. Jednym słowem wrogowi nie życzę....

były pracownik
@kandydat na widlaka 10.01.2019 18:30

Kocham Amazon za to że nie muszę tam być.

Pytanko? :)
@Mario 11.01.2019 03:00

To dlaczego u nas w Sosnowcu na kantynie dużej są te plastikowe plakietki z informacjami i tam pisze coś takiego: "Masz uprawnienia na wozek widłowy lub planujesz je zdobyć? Zapytaj dział HR o dodatek finansowy"

wiking
@kandydat na widlaka 10.01.2019 18:30

Bo jak zwykle amazon szuka jeleni,nie na konkretną stawkę tylko dodatek do pensji a jak to z dodatkami,jest albo go nie ma

andrzej
@Pytanko? :) 28.01.2019 14:12

Nie rozumiesz ? oni nie dadza ci konkretnej stawki jako operator wozka,tylko do twojej stawki daja dodatek do pensji,puzniej robisz rozne prace i dodatek dostaniesz lub go nie dostaniesz,nigdy,przenigdy nie wchodze z nimi w zadne uklady,obiecanki,to jest Amazon wiec zawsze beda chcieli cie wyzyskac,tez sie tym interesowalem bo mam uprawnienia UDT ale jak powiedzieli ze tylko dodatek do pensji,dziekuje niech dalej szukaja jelenia

Dominika
@andrzej 30.01.2019 12:07

Czytając Wasze komentarze nasunęło mi się jedno pytanie odnośnie pracy w firmie Amazon - czy firma organizuje szkolenia na wózki widłowe UDT swoim zwyczajnym pracownikom magazynowym, by podnieść ich kompetencje zawodowe? A może istnieje możliwość zrobienia takiego kursu na własny koszt, by następnie ubiegać się o wyższe wynagrodzenie - ów dodatek, o którym mówicie? Proszę o sprecyzowanie.

Hubert
@wiking 28.01.2019 17:16

To dodatek do pensji jest gorzej liczony niż gdyby stawkę godzinową podnieśli?

Hubert
@wiking 28.01.2019 17:16

To dodatek do pensji jest gorzej liczony niż gdyby stawkę godzinową podnieśli?

? (?)?
@Dominika 31.01.2019 16:10

Bardzo dobre pytanie zadała Pani. Jest takie coś możliwe w Amazonie? Dodatek to zawsze COŚ. Jak dają, to czemu nie? Stawka i tak wzrasta po roku o 0,50, a po 2 latach o 1 zł. Do tego "oni" przeprowadzają coroczny przegląd wynagrodzeń. Więc "nóż widelec" się stawka jeszcze "kiedyś" podwyższy. Nigdy nie wiadomo.

andrzej
@Hubert 31.01.2019 19:04

Masz stawkę to tyle dostajesz,dodatek zostaniesz lub nie,jak z premia

Niszcz
@Dominika 31.01.2019 16:10

Dodatek wynosi 3000 zł brutto i jest wypłacany w 2019 roku w 8 ratach (nie jest sprecyzowane w jakich miesiącach). Musisz posiadać uprawnienia UDT, jak ich nie masz a pracujesz na shipie/dokach to w HR pobierasz wniosek o kurs i od razu bierzesz wniosek o dodatek dla wózkowych. Dwa podejścia do egzaminu UDT masz fundnięte przez firmę , jak nie zdasz to już płacisz (nie wiem czy całość, czy część). W zależności od magazynu na którym pracujesz liczba wózkowych uprawnionych do dodatku jest inna, u nas w SZZ1 tylko stu operatorów wózków kwalifikujących się dostanie dodatek.

Erik

Pracowałem tam z 3 miesiące - praca nie jest łatwa i przyjemna / nie wymaga oczywiście jakichkolwiek zdolnosci intelektualnych o czym swiadczy dobor pracownikow / , ale nie jest to bynajmniej największa bolączka funkcjonowania w tym środowisku.Są nimi osoby funkcyjne tzw. liderzy i choć w mniejszym stopniu menadżerowie - typowe chamy i prymitywy . którzy swoje kompleksy związane ze swoim niedowładem umysłowym i nieudanym życiem prywatnym , czy też wyglądem / dotyczy to " pań " liderek / przekładają na stosunek do podwładnych im osób / przy aprobacie kierownictwa /.

zenek
@Erik 29.01.2019 23:06

niestety ale muszę się z tym zgodzić...Liderki, które już tam pracują od początku i te najczęście,j które zaczynały od zwykłego pracownika to jest dno i kompletny brak jakiegokolwiek poszanowania drugiego pracownika.. jest taka na picku która goni ludzi za chociażby powiedzenie "cześć" drugiej osobie podczas pracy ale sama siedzi cały czas na papierosku albo na kantynie kawkę pije zapracowana Pani lider;-) jest sporo liderek na innych też działach, które nie powinny nimi być a jedna jest taka co chyba uciekła z szpitala psychiatrycznego i pracuje dla Amazon..czy one przechodzą faktycznie jakieś testy żeby być na tych stanowiskach??

Księgowy

Do WIKINGA piszesz totalne bzdury bez pokrycia. PO 1.NIE PRZYJŚCIE NA OBOWIĄZKOWE NADGODZINY TO JEST ZDARZENIE A NIE NN. ZA 1 ZDARZENIE NIE TRACISZ PREMII ZA OBECNOŚĆ I EFEKTYWNOŚĆ. 2 Swagi działają, można sobie sprawdzić ile dostałeś na stronie, zapytaj menagera o nie. 3 premia za obecność to 8% a nie 7 jak piszesz.4 Co do wypłat jak sobie bimbałeś na l4 lub na innych wynalazkach to dostałeś 2 tys, prawda taka 160 godzin 8 dniówek i 8 nocek plus 3 nadgodziny to 3300 zł (przy 100% obecności) pracuje tam gdzie ty więc nie pisz bzdur albo spadaj do zalando pozdrawiam.

nigdy więcej
@Księgowy 02.01.2019 12:49

Musisz zarobić 3300 i codziennie 10 godz doginac,nie jesc nie spac bo nie ma czasu. Nawet chciałam się zdecydować . Ty zarobisz tyle jesli siedzisz przy biurka a dwie osoby wykonuja za ciebie normę, są z podfirmy i za 1,5 miesiąca wyrzucisz je za brak normy. Wyczynowcy aAmazona

wiking
@Księgowy 02.01.2019 12:49

Takie z ciebie ksiegowy jak tak liczysz,po 1.Nieobecnosc za obowiazkowe nagdodziny jest traktowane NN nie zaden zdarzenie ( przynajmniej w kolbaskowie) po 2.Nigdy nie bylem na L4 ale ludzie bywaja i tobie tez moze sie przydarzyc mam nadzieje ze wylecisz jak wielu innych.po 3.Swagi to mozesz sobie wiesz gdzie wsadzic ? idz kup sobie lyzki do kuchni za to badziewie,pozatym dlaczego mam sie pytac,chodzic,co za tajemnica ? skoro sa moje.po 4.kim jestes ? np za pazdziernik 180godz-2700netto,w tym 8 nocek,100% obecnosci,fakt to mozna dostac zawrotu od takiej kasy,tym bardziej ze najnizsza krajowa 14.70/h ,my 17.50 szoku mozna dostac

wiking
@nigdy więcej 06.01.2019 12:39

ksiegowy poprostu klamie,nie ma takiej opcji aby zarobic 3300netto bez nadgodzin,prosta matematyka 17.50/h pomnozyc 160godz,daje 2800 brutto,norma wydajnosciowa przez ostatnie pol roku byla 2 razy ,to tez tylko 8% to wszystko brutto i po co takie bzdety pisac

wiking
@Księgowy 02.01.2019 12:49

Co z ciebie za ksiegowy z takim liczeniem 17.50/h razy 160 godz to 2800 brutto,za pazdziernik za 180 godz w tym 48 godz nocnych 2600 na reke,premia wydajnosciowa przez ostatnie pol roku byla 2 razy,za nieobecnosc na obowiazkowych nadgodzinach jest NN ( przynajmniej w kolbaskowie) 3 razy i wylatujesz,co do swagow to mozna je sobie wsadzic,bzdury i tandeta,a dlaczego jesli juz to jam mam chodzic do HR aby sie dowiedziec ile mam ,skoro to moje,po co te tajemnice,jak na ksiegowego slabo z matematyka tak i jak w agencjach gdzie oferuja w Amazonie takie sumy ze szok a puzniej budza sie ludzie z reka w nocniku,takie oszustwa powinny byc zakazane prawem

Ksiegowy
@Księgowy 02.01.2019 12:49

Bzdury poziom t1 stawka 18 brutto.

Księgowy
@wiking 07.01.2019 11:55

Do wikinga powinieneś zmienić tabletki, wypłata za październik kolbaskowo stawka 17 50 zł brutto 8 nocek 8 dniowek obecność 100% czyli 8% premia za efektywność 7% plus dodatek za ekwiwalent odzieżowy 75 który jest raz na 3 miesiące wyszło plus 3 dni nadgodzin w październiku była premia za efektywność 7% umiesz liczyć to policz oczywiście odemi 28,7% które nam zabierają wychodzi 3260 netto czyli do ręki. JEŻELI MASZ DODATKOWE DNI W GRAFIKU I NA NIE NIE PRZYJDZIESZ TO MASZ NN, JEŻELI SĄ NIEZAGRAFIKOWANE TO MASZ ZDARZENIE IDŹ DO HR TO CI WYTLUMACZA A NIE BZDURY PISZESZ NAPEWNO NA PALECIAKU LATASZ I NIE WIESZ CO SIĘ DZIEJE DOOKOŁA.

Księgowy
@nigdy więcej 06.01.2019 12:39

Poziom t1 stawka 17 50zl brutto, nie żadne biurko.. Pozdrawiam.

Księgowy
@wiking 07.01.2019 12:20

JAK JUŻ ZMIENISZ TABLETKI TO NAUCZ SIĘ ŻE PREMIA ZA EFEKTYWNOŚĆ TO 7%A NIE JAK CIĄGLE PISZESZ 8%.

Pracownik
@wiking 07.01.2019 11:55

Chcę tylko zaznaczyć, że we Wrocławiu i w Poznaniu jest inna stawka niż w Kołbaskowie czy Sosnowcu u Was jest 17.50 brutto/h za to w POZ i WRO jest 18.50 brutto/h. Pozdrawiam.

wiking
@Księgowy 07.01.2019 20:39

Panie ksiegowy jak widze nic do ciebie nie dotrze,moze jestes na poziomie umyslowym pracownika HR ktorymi sie zastawiasz,co do ich poziomu podam ci przyklad jak odpowiedzieli jednej z pracownic ze nie naleza sie nam dotacje do okularow korekcyjnych gdyz nie pracujemy na komputerach ale przy monitorachmjak z tego wynika wzrok psuje sie od klawiatury nie od monitora taki tez poziom prezentuja nasi menagerowie,z tym ze u nich to jest taka sprawa ze nie mowia tego co naprawde mysla tylko to co maja nakazane i za to placone,co pensji: PASEK P????ACOWY ZA PA????DZIERNIK 2018 Liczba godzin przepracowanych w sumie [GODZ] 170,00 Wynagrodzenie godzinowe [PLN] 2.975,00 Liczba godzin zwyk????ych[GODZ] 122,00 Dodatek za prac???? w godzinach nocnych [PLN] 109,44 Liczba godzin nocnych [GODZ] 48,00 Wynagrodzenie za urlop [PLN] 203,40 Urlop wypoczynkowy [GODZ] 10,00 Premia specjalna obecno???????? [PLN] 196,00 Premia specjalna produktywno???????? 7% [PLN] 171,50 Przychód w naturze Dodatek ????ywieniowy [PLN] 37,00 Dodatek ????ywieniowy - ????wiadczenie[PLN] 170,00 Sumy RAZEM wynagrodzenie brutto [PLN] 3.692,34 RAZEM Brutto+benefit/????w. rzecz.[PLN] 3.862,34 Sk????adki ZUS pracownika Podstawa wymiaru sk????adki na ub.emerytalne [PLN] 3.655,34 Sk????adka na ub.emeryt. ubezpieczonego[PLN] 356,76 Podstawa wymiaru sk????adki na ub. chorobowe i wypadkowe [PLN] 3.655,34 Sk????adka na ub.rentowe ubezpieczonego[PLN] 54,83 Podstawa wymiaru sk????adki na ub.zdrowotne [PLN] 3.154,19 Sk????adka na ub.chorob. ubezpieczonego [PLN] 89,56 Skumulowana podstawa wymiaru sk????adki ZUS[PLN] 14.879,92 Sk????adka na ub.spo????. ubezpieczonego [PLN] 501,15 Sk????adka na ub. zdrowotne [PLN] 283,88 Zaliczka na podatek Podstawa opodatkowania [PLN] 3.222,13 Miesi????czne koszty uzyskania [PLN] 139,06 Skumulowana podstawa opodatkowania[PLN] 15.976,73 Miesi????czna ulga podatkowa [PLN] 46,33 Stawka podatku [%] 18,00 Sk????adka na ub. zdrowotne odliczona [PLN] 244,45 Zaliczka na p.doch.odprowadz. do US[PLN] 289,00 Potr????cenia i dodatki Kwota netto [PLN] 2.618,31 Dodatki Ekwiwalent za pranie [PLN] 7,50 Ekwiwalent u????ywanie w????asnej odzie????y [PLN] 67,50 Kwota do przelewu Kwota do przelewu [PLN] 2.693,31

lucek
@Księgowy 02.01.2019 12:49

Ty jakiś (usunięte przez administratora) jesteś ja na wro1 mam 19.5pln i tego nie zarabiam po 3 latach pracy ogarnij sie

....
@lucek 08.01.2019 23:32

Jak weźmiesz 3 nodgodziny to spokojnie zarobisz 3300 pisałem to w pierwszym poście ale jak ktoś czytać nie umie to później takie wpisy.

kandydat na wózek
@Księgowy 02.01.2019 12:49

Gdyby ktoś z wiedzą w tym temacie zechciał napisać, dlaczego na wózki widłowe przyjęcia są praktycznie non stop? A skoro przyjęcia na wózki są non stop, to chyba logiczne jest, że muszą być także zwolnienia z wózków non stop. A jeśli są aż takie rotacje na wózkach, to z jakiego powodu ? Dlaczego?

Ksiegowy
@wiking 08.01.2019 12:30

Wiking wypłata za grudzień 3900 17 dniowe 34 nadgodziny plus 1000 brutto za pick 100% obecność Co ty na to?

prawdomowny
@wiking 07.01.2019 11:46

wiking,ja pracownik WRO 1 stawka 19,5 pensja za listopad za 16 dni rob.brutto 3000 tys. za godziny + ok.200 zl. dodatku za 10 nocek + ok.300 zl.premii za obecność (oczywiście premia jest liczona za październik)+ ok.270 zl.premii za prodkt.+800 zl za bony sw. z tego na reke czyli netto 3700 zl.i to wszystko za poł miesiąca pracy,a drugie poł z żonką przy piwku przed telewizorkem,dalej pensja za grudzień za 15 dni rob.tak jak wyżej tylko bez bonow ale za to z bonusem 1300 brutto za pick,razem 4000 zl. na reke,i przez poł miesiąca swietujesz i bawisz się,i taka jest prawda o zarobkach w amazon wroclaw bez nadgodzin wiec nie pisz więcej tych bzdur

ukulele
@prawdomowny 12.01.2019 10:34

Nie za "pick" bo bonus jest za PEAK. Odróżnij te słowa.Pracujesz tam i takie "byki" robisz?

prawdomowny
@ukulele 13.01.2019 09:51

ukulele i tak wszyscy wiedza o co chodzi wazny jest konspekt tego słowa ,a ty jak jesteś takim anglicystą to idz pracować jako tłumacz lub nauczyciel j.angielskiego,a nie pracujesz w amazonie i się wywyższasz ....(usunięte przez administratora)

Radek
@kandydat na wózek 09.01.2019 16:51

Przyjęcia są non stop, bo głównym rodzajem wózka jakim tam się jeździ jest order picker, zobacz sobie w necie jak to wygląda, to nie jest normalny wózek, tam non stop masz pozycję stojącą i zbierasz towar ;) Oczywiście są też inne wózki, jak reach truck wysoki skład, tug train, ale takich klasycznych naprawdę ile jest na WRO1? Parę sztuk tylko. Dużo osób przychodzi bez uprawnień, nabywa je w Amazonie, a potem po nabraniu doświadczenia idzie gdzieś gdzie jest spokojniej i można więcej zarobić. Generalnie tam każde stanowisko ma swoje wady i zalety, zależy co kto lubi, ja np. wolałem doginać z buta na picku, niż stać i schylać się 10h w orderze, albo na packu, a już ship to był dla mnie koszmar, w lecie gorąco, w zimie zimno, niby są przestoje, ale jak paczki lecą to ostro się dogina i to bije na plecy, ale kupę ludzi przeniosło się z picku na ship i sobie chwalili. Zależy co kto lubi. ;)

Darek

Czytam te opinie i jestem przerażony. Jak możecie sobą dawać tak pomiatać? Ludzie, czy wy nie macie jaj żeby się im postawić? Przecież zmuszanie do nadludzkiej pracy i straszenie zwolnieniem, kartki z naganami po kilku dniach-tygodniach to jest jawny mobbing i działanie niezgodne z prawem. Nie macie dyktafonów? Nie macie odwagi podać Amazona do Sądu Pracy a przełożonych podać o mobbing i gigantyczne odszkodowanie plus sprawa karna za narażenie na stres, roztrój nerwowy itp? Idziecie do lekarza, mówicie że jesteście nerwowo i fizycznie wykończeni, opisujecie was stan, lekarz wystawia odpowiednie L4 i macie podstawę pod Sąd. Już nie piszę o innych ostatecznych działaniach jak stawianie zniczy na dachach samochodów czy na schodach domów gdzie mieszkają. Obudźcie się!!! Miejcie godność, wiecie co to jest?

Ikar
@Darek 17.12.2018 13:49

To nie Francja tu się wszyscy boją i siedzą cicho i wolą narzekać...

Bart
@Darek 17.12.2018 13:49

Z dyktafonem wejdziesz, ale juz nie wyjdziesz bo przechodzisz przez bramki + ochrona + na umowie masz, ze zachowasz tajemnice firmy przez okres 15 lat. Tak sie amazon zabezpieczyl. Spraw sadowych i kontroli PIP Amazon ma mnostwo, co z tego jak dostaje smiesznie niskie kary wiec ma to gdzies, bo bardziej im sie oplacac wyzyskiwac pracownikow

wiking
@Bart 18.12.2018 05:46

Kolbaskowo P3,poranny Stand Up,jeden z pracownikow pyta menagera : Jak macie zamiar motywowac nas do pracy,zabraliscie nawet swagi,mowiac ze beda jakies wirtualne,mija 3 miesiace i nikt swagow nie dostaje,dwa miesiace bijemy rekordy,ciagle mowicie o rekordach,wiec co my z tego mamy ? Odp menagera:nie rozmawiamy o tym, chcesz to zostan po stand upie bo widze ze chcesz buntowac ludzi.....

Adrian
@Darek 17.12.2018 13:49

Koleś, z tego co piszesz to sam tam pracowałeś. I co, jakoś samemu nic nie nagrałeś, strasznie żałosne takie gadanie. Ja pracuję w Niemczech i nie narzekam na tę firmę. Norm nie ma, bo prawo w Niemczech tego nie zabrania, sporo narodowości, ale akurat to lubię, bo ciekawie jest spotkać osoby z dosłownie całej Europy, pensja zła nie jest (12€ na początek za 1h), służba zdrowia jak marzenie bo do specjalistów bez kolejek zaś emerytura po 5 latach. A praca naprawdę fajna, na luzie, jak się komuś nie podoba jedna funkcja to przechodzi na inną przez to nie ma takiej nudy. Co wy piszecie czasami to ja nie wiem.

Radek
@Darek 17.12.2018 13:49

Co do zniczy, to przegiąłeś, co do sądy pracy, to nie znasz polskich realiów - jak założysz sprawę nie będąc prawnikiem, mając przeciwko sobie taki koncern pełen prawników? Nie wiem, czy wiesz, ale wg. polskiego prawa przegrany pracownik opłaca koszty prawnika pracodawcy, a ten sobie może wycenić go nawet na kilkadziesiąt zł. Pomijam już czas i energię na same próby ciągania się z nimi po sądach pracy. Sam kiedyś szukałem pomocy w podobnej sprawie, nie znajdziesz bez kasy.

Marcin21
@Radek 19.12.2018 04:58

Nie może, nie może kolego. Ustawowo ustalone są taksy radcowskie i adwokackie, które są uzależnione od wartości przedmiotu sporu. Jeśli sprawa jest ewidentna to choćby Adwokat Diabła g. zrobi.

Radek
@Marcin21 20.12.2018 05:34

Dobrze, skoro nie może ile chce, to ok, ale nadal stawia prawnika przeciwko laikowi i w przypadku przegranej za niego płacić musisz, Z tym adwokatem diabła, to idealistycznie bardzo, najpierw trzeba napisać sensownie pozew, a później jeszcze go przed sądem uzasadnić, a fb to trochę mało do tego...

policjant
@Adrian 18.12.2018 21:38

emerytura po 5 latach ??? kolejny użyteczny idio.....ta ???

Gregson
@Adrian 18.12.2018 21:38

Emerytura po 5 latach? Taki kit to wciskaj ziomeczkom na przystanku (usunięte przez administratora)

wiking
@Adrian 18.12.2018 21:38

Czlowieku az tak naiwny jestes ? emerytura po 5 latach,gdzies ty sie obracal ? ja bylem 5 lat w Angli i tez takie bzdety slyszalem,obudz sie ,mysle ze wcale nie jestes w Niemczech,tam Amazony caly czas strajkuja,kto ci kaze te bzdety pisac ?

Adrian
@policjant 29.12.2018 21:11

@policjant a co w tym dziwnego, no tak jest przecież w Niemczech, chyba że w pl tylko pracujesz to sorry

wiking
@Adrian 02.01.2019 17:58

Totalna bzdura

Joanna
@Adrian 18.12.2018 21:38

Jakie trzeba spełniać warunki chcąc pracować w Niemczech? Wymagają znajomości języka?

Ksiegowy
@wiking 03.01.2019 12:37

Wiking Podejdź jutro pod szatnie na noce o 17 40 na zachód przy wejściu to ci pasek pokaże za październik. A resztę ci wytłumaczę na miejscu raczej jesteś ze zmiany sammer to dziś będziesz zapraszam zachód na wejściu do szatni. Dozobaczenia.

Adrian
@Joanna 07.01.2019 15:35

@Joanna Bardzo rzadko. Zarobki masz ok. 11€ w Amazonie do 13€ w Lidlu po 15€ w niektórych marketach. Ta sama praca. Polecam za to Holandię, tutaj masz te minimum 10€ NETTO za 1h + dodatki wakacyjne (13 pensja). Najwięcej tutaj można oszczędzić. W Niemczech byłem 5 lat po emeryturę i darmowe leczenie (specjaliści bez kolejek i rejestracji), teraz w Holandii oszczędzam w Ingram Micro (okolice Tilburga) około 12.000€ rocznie po wszystkich opłatach, kosztach życia. Za granicą jest dużo lepiej bo w 10 lat zrobisz sobie 2 emerytury na starsze lata i zaoszczędzisz kasy na mieszkanie pod wynajem i biznes.

tomek
@Adrian 18.12.2018 21:38

Ty się chłopie z choinki urwałeś ?? Tu jest Polska . Poza tym , nie wypisuj bzdur o niemieckiej emeryturze. Nie masz pojęcia o czym piszesz = nie pisz. Po 5 latach pracy w niemczech przysługuje ci tylko dodatek emerytalny w wysokości 50 euro i koniec bredzenia o niemieckiej emeryturze.

Adrian
@tomek 28.01.2019 07:50

@tomek 1. Jest oczywiście większy i pewny, nie to co w PL 2. Jest to dodatek do oszczędności. Różnica między PL a DE czy NL jest taka, że w PL po opłaceniu kosztów (wyżywienie, mieszkanie, ubrania, wakacje) zostaje komuś 4000zł rocznie, tutaj rocznie oszczędzam 40.000zł, lekarzy mam za free bez skierowań itp. W 10 lat oszczędzasz na 2 mieszkania i żyjesz z najmu przed 30 w PL + masz emeryturę z DE.

czikita

Ile mniej więcej można wyciągnąć na rękę w amazonie po, powiedzmy, 3 miesiącach pracy?

Vanilia

Premii nie wyplacili przez urlop w grudniu ktory rzekomo mial nie miec wplywu na bonus a jednak okazuje sie ze mial wplyw bo bonusa nie ma. Szakale i oszusci.

Freddy
@Vanilia 11.01.2019 16:41

Ja też wspomnianego bonusu nie dostałem. Urlop na 21 grudnia zaakceptowany przez agencję i managera. Wypisany 20 grudnia. Tą kasę muszą nam wypłacić i to w trybie pilnym. Konsultowałem się ze związkami zawodowymi.Jeśli nie wypłacą pozostaje PIP. W czwartek i piątek byłem na urlopie także nic osobiście nie mogłem załatwić. Dzisiaj idę na nockę i po stand upie walę do biurka adecco załatwić tą sprawę. Telefonu oczywiste nie odbierają, no bo po co? Do administracji się nie dodzwonimy. Także trzeba walczyć o swoje.

huzia na józia
@Freddy 14.01.2019 14:33

Powołaj się na regulamin wypłacania bonusa. Taki regulamin istnieje i został przekazany do agencji pracy. Wg regulaminu 1 dzień nieobecności (jakiejkolwiek) nie pozbawia Cię bonusa, może jedynie jakiejś części, ale nie całego. Ślij pisma za potwierdzeniem odbioru, na "buzię" niczego nie załatwisz. Przypominaj się tak długo aż będzie im niedobrze od widoku Twojej osoby. Mało tego- możesz też wysłać pismo do centrali agencji pracy w Warszawie.

Freddy
@huzia na józia 18.01.2019 17:08

W środę była gadka przez telefon że kasa zostanie przelana w czwartek o 14. W piątek oczywiście pieniędzy na koncie nie było. Na nocnej zmianie zebrało się kilkanaście osób w takiej samej sytuacji jak ja. Zgłosiliśmy to menagerowi. Napisał maila do agencji w naszej sprawie. Otrzymał odpowiedź, że przelewy zostały wysłane w piątek po południu. Dziś jest poniedziałek a kasy ani widu ani słychu. Ja już odpowiedni formularz wypełniłem na stronie Państwowej Inspekcji Pracy. Dosyć oszukiwania ludzi. Masakra.

Marek
@Freddy 21.01.2019 19:35

Jak obecnie wygląda sprawa związana z wypłatą należnych bonusów? Mamy obecnie środę, czy przelew dotarł na Wasze konta? Mam nadzieję, że tak i sprawa zakończyła się pozytywnie. Jest to dosyć dziwna sytuacja, tym bardziej że otrzymaliście informację od agencji o zrealizowaniu przelewów w zeszły piątek po południu.

MGTOW

Dzięki za premię za listopad. Dostałem chyba więcej niż powinienem.

Szofer23

Witam.. Interesuje mnie praca w Amazonie,na Okmianach otwierają nowy magazyn i chciał bym złożyć cv ..Interesuje mnie podstawienie kontenerów oraz naczep pod załadunku czy ktoś się orientuje przez jakie biuro mogę się coś więcej dowiedziec??jakie stawki są??

Szofer23

Praca

Zainteresowany

Witam jestem zainteresowany pracą w utrzymaniu ruchu na stanowisku mechanik czy ktoś mógł by mi napisać jak wygląda praca na tym stanowisku,jaki klimat w dziale,czy przełożeni są w miarę ok,czy w systemie 12to godzinnym jest możliwość zrobić jakieś nadgodziny

Były pracownik
Zweryfikowany użytkownik

Amazon to magazyn jak magazyn, jak ktoś ma lenia w (usunięte przez administratora) to mu wszędzie będzie źle. Zarobki/godziny - jednym odpowiada innym nie. Przymusu nie ma żeby tam pracować. Za to Adecco to jakiś cyrk. Pracowałem 2 miesiące, dwa razy wypłata nie zgadza się z tym co powinno być (nadgodziny/bonusy). Oczywiście panie stwierdzają że mam rację i będzie wyrównanie. Było ale 2 tyg po obiecanym terminie (20tego) i oczywiście zaś ucięte o 2h, teraz czekam na kolejne wyrównanie bo znów się pomylili i znów jest spóźnione. Chyba sami po humanistyce pracują w "księgowości" Administracja telefonów nie odbiera, na rekrutacji niewiele mogą zrobić , jedynie "podać nr do administracji" i tak w kółeczko a ty sobie dzwoń, trać nerwy i czas na (usunięte przez administratora)

Jbb

Cześć. Ile jest dodatkowo stawki do godzin nocnych?

pack
@Jbb 19.01.2019 12:50

18,5+20% chyba tak liczą

Nowa

Do ktorej sa wydawane obiady na dniowce

Amazon951742863

Witajcie! Mam pytanie: Czy w tym roku też jest (lub będzie) ten 'Program oferta', dla tych którzy dobrowolnie rozwiążą umowę z firmą?

Umbrella

Premii nie wyplacili bo urlop byl w grudniu bonus przepadl a mowiono bylo co innego po co tak klamac

wiking
@Umbrella 12.01.2019 17:36

Zgłoś wiec to do Związku Zawodowego,ja tez miałem urlop 21 grudnia i dostałem cały bonus

FMITA
@Umbrella 12.01.2019 17:36

Bonus 1300 za grudzień? Ile dni w grudniu i od kiedy w Amazon?

wiking
@Umbrella 12.01.2019 17:36

Zglosic do Zwiazku Zawodowego,ja tez mialem urlop i cala premie dostalem,zeruja wlasnie na takich co nic nie zrobia z tym

Ksiegowy
@wiking 13.01.2019 16:14

Jeżeli miałeś 21 grudnia urlop to musiałeś mieć zatwierdzony dużo wcześniej żeby nie stracić bonusu. Nikomu w grudniu nie dawali urlopu na bieżąco.

wiking
@Ksiegowy 14.01.2019 04:47

Urlop zglosilem 20 grudnia,od razu jak zobaczyłem pismo ze Związków ze urlopy odwieszone

wsw

Ja narzekać nie będe... Grudzień - 3749,66 netto Listopad - 4194,42 netto Październik - 3124,98 netto Wrzesień - 3421,21 netto I nie jestem liderem stawka od grudnia 19.50 wcześniej 19.00

roller
@wsw 11.01.2019 16:10

faktycznie jest się czym chwalić, na słowacji i w czechach po 24 pln na nasz pieniądz i to jest na dzień dobry

FMITA
@roller 12.01.2019 11:09

Roller, podasz namiary? Szukam pracy za granicą za normalną stawkę, bo kraj-raj już mnie wkurza

wiking
@wsw 11.01.2019 16:10

Czlowieku czym ty sie chwalisz,walisz nadgodziny i sie cieszyc,takich twardoglowych wlasnie potrzebuja

Agnieszka
@wsw 11.01.2019 16:10

Powołując się bezpośrednio na treść Twojego wpisu można śmiało powiedzieć, że zarobki, które można uzyskać pracując w firmie Amazon są naprawdę atrakcyjne. Długo już tam pracujesz? Powiedz, czy na takie właśnie zarobki mogą liczyć Ci, którzy dopiero się tam zatrudnili, czy może są one osiągalne dopiero po jakimś czasie?

wiking
@Agnieszka 14.01.2019 12:57

Tylko z nad godzinami,czyli jak wszedzie

sws
@wsw 11.01.2019 16:10

Piszesz to tak jakbyś dostawał to w ramach "standardowej wypłaty", a nie napisałeś ile nadgodzin w tym było oraz świadczenia typu premie świąteczne ( 2 ostatnie mc )... Większość z nas ma 2,2-2,7 tys bez nadgodzin, ewentualnie obecnościówka odpadnie za jakieś wolne.

Józek Be-zos

W Amazonie latacie z wywalonymi ozorami jakby wam od kilometra płacili,zwolnijcie wszyscy tempo to i normy pospadają . Tu na forum żrecie się między sobą a w firmie żadnej jedności.Polityka firmy jest jaka jest wycisnąć z pracownika ile się da , ale normy ustalają analitycy w oparciu o dane w jakim tempie ludzie sa w stanie pikować czy pakować .Bonusami i ekstra premiami nie ma się co sugerować tak samo nadgodzinami, bo to sa ekstrasy czasowe a nadgodziny okupione dłuższym pobytem w pracy. Goła pensja plus jakaś niewielka premia jest prosta do wyliczenia, 18,50 brutto razy 160 godzin w miesiącu bo tyle się ustawowo powinno pracować i masz obraz ile mniej więcej zarobisz. Co do firmy . Typowy współczesny (usunięte przez administratora),tyle że nikt nie trzyma na siłe i nie szczuje owczarkiem.Plusy obiady za złotówke (choć marnie gotują ,opinia prywatna) a z drugiej strony mniemam że te obiady to nic innego jak dobrze przemyślana strategia bo przy takim wydatku energetycznym wydajność pracowników by zaczęła drastycznie spadać. różnego rodzaju okresowe bonusy. Podsumowując szału nie ma ale nie jest też najgorzej. Znam gorszych pracodawców.

Zostaw opinię o Amazon - Wrocław

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amazon