Amazon
3 3018 6 1

Opinie o Amazon

Siwy

Praca fajna i dobre zarobki

były pracownik =[=

Pracowałem w tej firmie 2,5 roku , szkoliłem tez ludzi nowo przyjetych tam sie nie liczy człowiek tylko liczba jest (usunięte przez administratora) poniewieranie i mobing , osoby które starali sie wyrabiac norme to liderek podchodził do takiej osoby z laptopem okłamujac tą osobe mówiąc - co tak słabo ? podciągnij bo jest słabo - a w rzeczywistosci miał powyzej 100 procent . Mógł bym pisac i pisac o przeróznych historiach z którymi sie stykłem o tym jak sie pozbywali ludzi na stałych umowach o tym jak to było jak sie osoba spózniła kilka sekund z pauzy , itd. Pracowałem tam prawie na wszystkich działach, widziałem i wiem duzo na temat tej firmy . Tam sa mile widziani ludzie co bedą potulni i nie bedą miec swojego zdania co bedzie mozna swobodnie sterowac nimi jak robotami. Teraz widze napis Praca w Amazonie po autobusach miejskich. Problem nie tkwi w samej firmie Amazon tylko w ludziach którzy rządzą w tej firmie nie mając szacunku do zwykłych pracowników gdzie liczy sie tylko norma.

chcę zarabiać 3000
@były pracownik =[= 13.10.2018 16:01

Od czego zacząć naprawę tego molocha. Może Amazon w rzeczywistości nie przynosilby tak dużych zysków gdyby nie giełda, informatyka i pewnie pranie szarych pieniędzy. Zapakowanie rzeczy jest czesto bezpłatne. Sprzedaż w ilościach hurtowych oplacalna. Pozatym praca tysięcy ludzi za obiad przynosi pewnie 50 procent zysku. Każdy kupi jeśli ktoś bezpłatnie dostarczy mu to do domu. Ładne logo. Dlatego liderzy oszukują ludzi bo to jest zadanie za które dostają wynagrodzenie. Firmy nie stać na taką rotacje. Koszmarnie tania siła robocza napędza ten biznes. Tania siła robocza powinna z czasem więcej zarabiać. Koreanskim model to odpowiedzialność lidera i ciągłe poprawianie błędów informatycznych systemu. Po tych zmianach pracownik zarabia 3000, lider 5000 a wujek zza wielkiej wody i tak będzie miał zysk.

wiking
@chcę zarabiać 3000 14.10.2018 10:30

3 tys ? to chyba musialbym wyrobic z 250 godz,pracownicy amazona maja dwa wyjscia,albo pracowac ,dac soba poniewierac,albo sie zwolnic,na nikogo niestety liczyc nie moga,ani zwiazki,ani jakies inspekcje ,to wszystko farsa,pozatym menagerowie,liderzy to jak bys rozmawial z dyr,tez sie sprzedali i maja wszystkich gleboko......

Podajcie swoje zarobki

Proszę o uwagę.W celu weryfikacji czy rzeczywiście wszyscy dostali podwyżki podajemy swoje pensje.Zacznę od siebie: 2,5 letni staż pracy,picker,dniówki,16 dni pracujących bez nadgodzin.2463 netto.

Pyt?
@Podajcie swoje zarobki 15.10.2018 14:45

Hey, 2463 NETTO za same dniówki, a jak tam cały Mc nocek? Wiela wtedy dostałeś?

wiking
@Podajcie swoje zarobki 15.10.2018 14:45

Stow,za wrzesień 2050zl.Kolbaskowo

wiking
@Pyt? 15.10.2018 23:49

Wlasnie za nocki w Kolbaskowie 2050 zl netto

Wrocek

Hej, w wielu wypowiedziach jest napisane o nietolerancji w przypadkach zwolnienia lekarskiego (ZLA). Ja pracuję w "Amazon" kilka lat. Przebywałem na zwolnieniu z powodu urazu nogi - 3 tygodnie, operacji - 2 miesiące i problemów z kręgosłupem - 5 miesięcy. Nie miałem z tego powodu problemów, ani jakichkolwiek uwag. Pracuję nadal, więc nie rozumiem negatywnych uwag. Pozdrawiam

pracownik adecco

Pracuję w Amazon Wro2 od miesiąca. Nie traktuję tego miejsca jak pracy stałej, miałam dość swojej dotychczasowej firmy i pracy intelektualnej (tak, można pracować jako fizol mając wykształcenie wyższe podyplomowe). Póki co jestem super zadowolona - trafiłam na pick czyli tam gdzie chciałam (tak wiem, teraz wszyscy stwierdzą, że jestem masochistką, ale po nastu latach przy biurku mam kręgosłup w strasznym stanie i ortopeda nawet zalecił zmianę pracy na inny tryb niż siedząc :D ). Owszem, trzeciego dnia myślałam, że już nie przejdę nawet do łazienki, stopy bolały strasznie, ale a) organizm się przyzwyczaja b) moczenie nóg w solach robi robotę c) planuję kupić wkładki do butów, bo podobno bardzo pomagają ulżyć stopom. Trafiłam na fajny team managerów, wszyscy są mili i póki co nie doświadczyłam żadnych nieprzyjemności, co nie znaczy, że tak jest wszędzie. Instruktor, który mnie szkolił nie przekazał mi wielu ważnych informacji, które gdzieś tam po drodze udało mi się zgromadzić od współpracowników albo podsłuchać między regałami, gdy inny instruktor szkolił nowych pracowników. Większość współpracowników jest miła i służy pomocą, choć część z nich nie zna słowa po polsku... Jak dla mnie, po tym co przeżyłam w poprzedniej pracy, to tutaj jest super. Nie mogę zabrać pracy do domu, nie myślę o niej po godzinach, nie idę do niej zestresowana, ale też jako nowy pracownik nie jestem oceniana za normy. Jedyna nieprzyjemność, która mnie spotkała, to, że dostałam niesłuszną uwagę na temat przedłużenia sobie przerwy, a nigdy nie wracam z nich po czasie. Mam wrażenie, że specjalnie mnie zawołał manager (dodam, że nie mój, tylko z innej zmiany), żeby mi pokazać co się stanie jak przekroczę czas i uprzedzić rozwój wypadków. Z drugiej strony od swojego managera usłyszałam same pochwały, a swoje normy świeżaka wykonuje z dużym zapasem. Jestem w stanie zrozumieć, że osoby starsze lub z nadwagą nie są w stanie wyrobić normy, ale jeśli młodzi lub/i sprawni ludzie narzekają, to raczej kwestia tego, że im się nie chce, najchętniej całe dnie siedzieliby na papierosie na dworze (już na day 0 większość grupy narzekała, że nie ma przerwy co godzinę na papierosa...), a prawda taka, że nigdzie indziej nie mieliby szansy na pracę za 2500 na rękę i obiadem za złotówkę czy też za darmo, darmową kawą i darmowym dojazdem. Na prawdę jak czasem słucham tych narzekań to mam wrażenie, że niektórym się w d**** poprzewracało. Niektórzy współpracownicy to jedyne, co mnie w tej pracy przeraża. Poznałam kilka fajnych osób, na poziomie, ale no niestety nie oszukujmy się, że jest to miejsce gdzie najwięcej jest patologii z całego dolnego śląska. Jak czasem słucham rozmów w szatni, to nie wiem, gdzie uciec. Dla osób, które planują podjąć stałą współpracę z Amazonem, na pewno dużą zaletą są też dodatki socjalne takie jak Luxmed, Multisport (ja wiem, że większość osób uważa, że po pracy w Amazon nie ma już siły na sport, ale nie zawsze tak jest), system zbierania punktów i wymiany ich na nagrody (podobno mają być fajne, ale na razie nic więcej nie wiem, tym bardziej, że mnie jako pracownika agencyjnego to nie interesuje), szkolenia (to też akurat większości pracowników nie interesuje... ), bony na święta. Gdybym była mieszkanką okolicznych wiosek i miast, bez wykształcenia, a na miejscu nie miałabym szansy na inną pracę albo tylko taką za 1300 zł na rękę miesięcznie, to bym takiego Amazona po rękach całowała... dlatego nie rozumiem tych narzekań, ale tak jak wspominałam, nie jestem w stanie ocenić innych managerów. Ciekawostka: kilka osób, które poznałam na picku zrobiło szkolenia na pack i stow i czasem tam pracują, i wg nich, po styczności z pickiem, praca na pack i stow jest niezbyt męcząca. Wychodziły z pracy prawie zupełnie niezmęczone. Mi akurat zależało na dużej ilości ruchu, więc pick jest dla mnie super, ale z pracy wychodzę zmęczona, to trzeba przyznać... Z drugiej strony zmęczenie fizyczne jest niczym w porównaniu ze zmęczeniem psychicznym, które przeżywałam do tej pory, więc mi to nie przeszkadza. Ps. trzeba sprawdzać dokładnie wypłatę i paski, bo zdarzają się pomyłki. Moje sugestie dla Amazon: Moim zdaniem brakuje pomocy dla nowych pracowników na wieżach. Ja zostałam zostawiona sama sobie po ściągnięciu 2 produktów z półki. Bardzo ciężko jest znaleźć instruktora między półkami, gdy jedynym znakiem rozpoznawczym jest smycz z napisem instruktor, a przecież może się zdarzyć sytuacja, że na danym piętrze po prostu akurat nie ma żadnego i instruktora? Albo będziemy go gonić godzinami między regałami. Ja akurat trafiłam na instruktorkę, która nie pokazała mi prawie nic (mam czasem porównanie, gdy akurat pickuję towary w regałach, gdzie ktoś jest szkolony).

..............................
@pracownik adecco 14.10.2018 12:16

skoro przy biurku masz kregosłup w strasznym stanie zobaczysz jaki będzie po Amazon myślisz że dlaczego nie ma tam ludzi co pracują po 2 do 4 lat bo właśnie organizm wysiada nogi,kręgosłup a firma nie toleruje l4 a biurze miałaś lajt popracuj chwilę potem się wypowiedz

roller
@pracownik adecco 14.10.2018 12:16

" Mi akurat zależało na dużej ilości ruchu, więc pick jest dla mnie super" Mam dla ciebie propozycję, idź na pocztę podobno brakuje listonoszy ... pieszych. "Jak czasem słucham tych narzekań to mam wrażenie, że niektórym się w d**** poprzewracało" poprzewracało to się tam wam na górze, myslicie że za 550 euro ludzie będą sobie flaki wypruwać , tracić zdrowie a nawet "przekręcać" się na hali, bo i takie przypadki miały miejsce

Sebix amazoński
@pracownik adecco 14.10.2018 12:16

Popracujesz dłużej, zmienisz zdanie. Mi się na początku też wydawało fajne to całkiem, dopiero po czasie zaczynasz dostrzegać różne rzeczy. Ta firma to jedna wielka patologia, potworzone grupki wiernych ale miernych jak ja to mówię. Ja pracuję na WRO1 na pół etatu dorabiam już ponad pół roku, też na picku głównie biegam, chcieli mi zrobić konwersję i na wózki dać, ale ja się swoje na wózku najeździłem już za granicą swego czasu, a że w tygodniu mam pracę innego rodzaju, wymagającą powiedzmy trochę większej wiedzy, wykształcenia i doświadczenia to mam po tym łeb jak sklep i tym wózkiem bym jeszcze wywalił gdzieś tylko. ;) Na cały etat sobie tego nie wyobrażam, szkoda zdrowia i czasu za takie pieniądze, jak ktoś chce się zajechać na dłuższą metę to lepiej zagranicą, przynajmniej więcej się zarobi. Oczywiście są też plusy, takiego pół etatu, co nie wymaga żadnego wykształcenia, doświadczenia, niczego... Z darmowym transportem, posiłkiem i tylko na nocki (pół etatu nie rotuje) raczej bym nie znalazł. Teraz mamy też lepsza kawę jak nastąpiła zmiana automatów. ;)

wiking
@pracownik adecco 14.10.2018 12:16

Ciekawe który menager albo penienka z biura to pisala

Joanna W
@pracownik adecco 14.10.2018 12:16

Co za pochwała Amazona. Jak można mieć podyplomowe i na picu pracować. Dla niewyksztskconych to luksus. Wykdztalceni to dopiero mądrzy. Z takim wyksxtalceniem to powinnaś na fitness limuzyna jechać . Liczysz i pewnie dobrze że jak rozpoznssz teren to menadżerem zostaniesz i mssz rację. Więc się odczep od niewyksxtslconych, otylych bo i tak normę by wyrobili gdyby ktoś nie zawijal po 5000000.

Joanna W
@pracownik adecco 14.10.2018 12:16

Ładny i brzydki chyba nie są przedmiotem i kryterium oceny pracy a może?

Ja

Witam. Czy na święta dostajecie jakieś bony?

kos
@Ja 02.10.2018 17:22

na swieta dostaje się kasy nie bony do supermarketow;)

kos

Witam,ile mozna teraz zarobic na caly etat pracując np10 dni w miesiacu ?

Marcin21

Witajcie, wiecie może za co można być zablokowanym przez Amazon, tak, że nie ma możliwości być przyjętym i czy słyszeliście o takich sytuacjach? Umówiłem się na spotkanie w Adecco a potem zadzwoniła babka i mi oznajmiła, że nieaktualne bo jestem zablokowany przez Amazon. I oczywiście nie wiadomo dlaczego... Pozdrawiam.

steny
@Marcin21 04.09.2018 14:36

Częste praktyki blokowanie ludzi, którzy chcą pracować, a przyjmowanie po 4-5 razy tych samych osób, które lecą w kulki i nigdy nie powinny znajdować się w Amazonie. Bajzer nie polecam.

wiking
@Marcin21 04.09.2018 14:36

Moze nalerzysz do Zwiazku Zawodowego,albo ktos sie przysluzyl i doniusl ze zle mowisz o Amazonie,lub buntujesz ludzi

Marcin21
@wiking 06.09.2018 13:47

Przecież można należeć do ZZ. Nawet na terenie Amazona jest.

Marcin21
@steny 05.09.2018 21:16

Wiem, że to firma daleka do ideału, ale na sezon np. święta dla bonusu można przyjść. Znacie przypadki osób blokowanych i czy to na stałe? Z góry dzięki za odpowiedź...

D.
@steny 05.09.2018 21:16

Bajzer, Bajzer... Zygmunt Chajzer :D

wiking
@Marcin21 08.09.2018 21:47

oczywiscie ze mozna,bo takie jest prawo,ale to kosc w gardle pracodawcy i zawsze bedzie walczyl ze Zwiazkami

Marysia
@Marcin21 08.09.2018 21:57

Ja mam wlasnie ten sam problem i nie mam pojecia dlaczego. A chcialam przyjsc na sezon. Umowilam sie na spotkanie day 0 po czym dostalam smsa ze nieaktualne bo jestem na tzw czarnej liscie. A jak zapytalam ze zdzuwieniem z jakuego powodu to nikt mi nie udzielil informacji. Nawet nie eiem gdzie to zglosic.

zablokowany przez amazon
@Marysia 12.09.2018 10:39

(usunięte przez administratora)jeśli możesz podaj proszę swój e-mail bo działam w tym temacie. Zresztą każdy kto ma podobny problem prosiłbym o namiary bo działam w tym temacie. Mail można napisać zastępując znaczek @ słowem małpa. Pozdrawiam serdecznie

Marysia
@zablokowany przez amazon 12.09.2018 22:23

Musialabym otworzyc nowego, bomam staly ktorym posluguje sie na co dzien i nie chce zasmiecic sobie jakimis reklamami. Mozna wiedziec na jakim etapie jestes i w jaki sposob dzialasz w tym temacie?

zablokowany przez amazon
@Marysia 13.09.2018 09:51

Napisz na maila kiedy to było i firma jaka johny6622@op.pl. Najgorsze, że nikt tego nie zgłasza i od wielu lat sobie w kulki lecą.

Marysia
@zablokowany przez amazon 15.09.2018 16:12

Orientowalam siewtej sprawie. Reasumujac, nic nie mozna zrobic, poniewaz pracodawca ma prawo przyjmowania kogo chce, a co za tym idzie nie przyjmowania kogo nie chce, bez podawania przyczyny. Tak to niestety wyglada. Przez tel w agencji mowiono mi, ze musialam nie wyrabiac normy, albo miec duzo nieobecnosci nieusprawiedliwionych, co oczywiscie nie jest zgodne z prawda. Znam podobne przypadki, jak rowniez ludzi, ktorzy byli na tzw czarnej liscie, a mimo to po jakims czasie wracali do amazonu.

anonymous
@Marcin21 04.09.2018 14:36

tak jest takie cos jeśli pracowales a nie wyrabiales normy tez mogli zablokowac

zablokowany przez amazon
@Marysia 18.09.2018 18:46

No nie do końca tak jest. Pracodawca powinien stosować obiektywne kryteria i unikać jakiejkolwiek dyskryminacji i nierównego traktowania zarówno w pracy jak i na etapie rekrutacji. Jakież to jest nie dyskryminowanie kandydata kiedy wali mu się krzyżyk na czas nieokreślony bo np. nawet nie wyrabiał do końca normy zresztą według PiP i Solidarności Amazon bardzo wygórowanej https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/kontrola-pip-amazon-wyniki,189,0,2412989.html jeśli z powodzeniem mógłby wyrabiać normę na innym dziale. Wpisz sobie art.18(3)a k.p. To jest normalna blokada w dostępie do rekrutacji. Ja dzwonię do Adecco tylko się przedstawię a babka już widzi, że jestem zablokowany. A upoważniałaś ich do przetwarzania danych osobowych w takim zakresie jak blokowanie Twojej osoby (RODO)? Z jakiej racji ta informacja jest przekazywana do dwóch agencji; Randstad i Adecco? Przecież to może mieć w przyszłości wpływ na to czy te firmy, które zajmują dużą część rynku pracy w Polsce zatrudnią danego kandydata czy nie.

zablokowany przez amazon
@Marysia 18.09.2018 18:46

Agencja jest stroną więc musieli Ci tak powiedzieć. Pracodawcę obowiązuje zapisana w kodeksie pracy zasada równego traktowania i niedyskryminowania z jakiegokolwiek powodu zarówno w zatrudnieniu jak i w nawiązywaniu zatrudnienia. O jakim merytorycznym rozpatrywaniu kandydatury do pracy mówimy kiedy ja dzwoniąc do agencji już po przedstawieniu się dowiaduje się, że jestem zablokowany? Dzisiaj pisałem post szczegółowo wyjaśniający z paragrafami k.p. , ale po kilku minutach zniknął. Widać komuś zależy żeby ludzie nie wiedzieli jak jest naprawdę. Serdecznie pozdrawiam admina ok. szesnastej.

evaeva
@zablokowany przez amazon 20.09.2018 23:30

a wiesz może jak pobrać pasek płacowy z amazon? moja mama sobie z tym nie radzi z resztą jak i ja a za kazdym razem gdy chodzi do hr i prosi zeby ktoś jej wytłumaczył co zrobić jest odsyłana z kwitkiem.. pracuje tam ponad 2 lata i jeszcze nie znaleźli czasu zeby jej pomóc... porażka

zablokowany przez amazon
@evaeva 21.09.2018 21:19

W HR powinni Ci wydrukować. Już nie pamiętam, ale na pewno w hub amazon. Proponuję Ci przed komputerem zadzwonić na infolnie amazon i niech Ciebie pokierują krok po kroku. Nie powinno być problemu.

evaeva
@zablokowany przez amazon 22.09.2018 15:49

Nikt tam nie odbiera w hr nie mają czasu a podobno zmienił się adres strony... Mogę wejść tylko na jej urlopy i nic wiecej...

robert
@evaeva 21.09.2018 21:19

Trzeba wejść na nast. stronę; https://informationhighway.coredat.com/index.asp W pozycji hasło firmowe wpisać: 4m4z0n - (tutaj jest zero a nie litera o) W pozycji użytkownik wpisać podany firmie adres swojego maila, jeżeli nie przejdzie spróbować login z" badża" W pozycji hasło , przy pierwszy logowaniu nic nie wpisywać tylko kliknąć zapomniałem hasła, powinno na maila przyjść hasło jednorazowe, następnie wpisać już własne hasło.

wiking
@evaeva 23.09.2018 10:25

HR to atrapa,farsa,tam nigdy,niczego sie nie dowiesz ani,nic nie zalatwiesz,nic nie wiedza,nic nie moge,nie wiem kto ten twor wymyslil i kogo tam posadzil

Marysia
@zablokowany przez amazon 20.09.2018 23:30

Oczywiscie, masz racje. Probowalam wyjasnic sprawe posluglujac sie zblizonymi argumentami, ktore pezedstawiles i w ostatecznisci kazali mi przyjechac osobiscie do biurka, twierdzac, ze nie jest to rozmowa na telefon. Pracowalam na wro2. Zadzwonie raz jeszcze i wspomne o RODO. Musze to wyjasnic, dla samego faktu.

zablokowany przez amazon
@Marysia 27.09.2018 00:16

Nie ma sensu z nimi gadać. Oszusta chcesz pytać dlaczego oszukuje? Przecież oni to robią od wielu lat a nikt tego nie zgłasza. Należy złożyć pisemną skargę do Powiatowej Inspekcji Pracy we Wrocławiu ul. Zielonego Dębu 22 i opisać sytuację. Poza tym jeśli masz jakiś problem na miejscu są tam udzielane bezpłatne porady prawne z zakresu prawa pracy, poniedziałek 7:30-18:00, wtorek-czwartek 7:30-15:30.

Piter
@evaeva 21.09.2018 21:19

Ludzie! Takie sprawy należy zgłoście to do PIP albo do Sądu Pracy. Na co wy jeszcze czekacie, aż bezprawie się będzie szerzyć na szeroką skalę.

zablokowany przez amazon

Nie dotyczy mnie żaden z punktów. Na L4 nie byłem ani jednego dnia. Ani jednej nieobecności. Tylko nie wiem co to adapty.

Arbeit Macht Frei
@zablokowany przez amazon 29.09.2018 18:23

Człowieku firma w której pracowałeś nie chce cię przyjąć, koniec i kropka. Każda firma może przyjmować kogo zechce i nie musi ci się z tego tłumaczyć. Większość firm nie przyjmuje osób które wcześniej już w danej firmie pracowały i zostały zwolnione albo same się zwolniły, Amazon to firma patologiczna i dlatego u nich niektóre osoby mogą zatrudnić się kilka razy bo by nie mieli wystarczającej ilości pracowników dlatego godzą się na powroty niektórych osób, sam pracowałem w tym chorym zakładzie i była jedna kobita która zatrudniała się tam pięć razy! Poza tym jeśli już tam pracowałeś i nie chcą cię drugi raz przyjąć to znaczy że im podpadłeś w czymś np. nie wyrabiałeś norm i ci nie przedłużyli umowy albo może sam się zwolniłeś, więc jak mają do wyboru kogoś kto pracował w ich firmie i im podpadł albo sam zrezygnował i kogoś kto im nie podpadł to biorą tego co im nie podpadł to takie dziwne dla ciebie? Jak już chcesz się bardzo tego dowiedzieć czemu cię zablokowali (nie wiem po co ci to) to rób to korespondencyjnie lub telefonicznie a i tak na 99% powiedzą ci że zostałeś zwolniony zgodnie z polityka firmy a jak będziesz bardzo namolny to powiedzą ci na odczepnego że np. twoje normy wydajności były za małe. Jedno jest pewne, gdyby wszystko było dobrze to by cię nie zwolnili. A skoro cię zwolnili i nie chcą cię drugi raz, nie miałeś nieobecności i L4 to znaczy że nie wyrabiałeś norm jakości albo wydajności.

zablokowany przez amazon
@Arbeit Macht Frei 30.09.2018 06:46

Z całym szacunkiem, ale bardziej mnie interesuje co w tej kwestii ma do powiedzenia kodeks pracy, względnie orzecznictwo czy postanowienia inspektorów pracy niż Twoje brednie. Jak ktoś chce zatrudniać ludzi i trzepać siano to powinien przestrzegać określonych reguł.

Michał
@Arbeit Macht Frei 30.09.2018 06:46

a nie przyjecie za normy czy zwolnienie to jakas różnica? kobieta jedna wygrała sprawe z amazone bo w umowi nie ma nic tak na prawde o akordzie itp , wiec tak samo normy amazony sa oszustwem prawnie

wiking
@Piter 28.09.2018 22:19

Juz jest na szeroka skale i nikt z tym nic nie zrobi,doszedlem do wniosku ze można tylko się zwolnić bo amazonka i panujących tam zwyczajów nikt nie zmieni,za rurze pieniądze za nimi stoja

rrr
@Arbeit Macht Frei 30.09.2018 06:46

napisał troll opłacony przez amazon

Arbeit Macht Frei
@Michał 02.10.2018 12:39

(usunięte przez administratora) naucz się najpierw mówić po polsku.

Arbeit Macht Frei
@zablokowany przez amazon 30.09.2018 23:52

Jak cię interesuje tak bardzo co ma dopowiedzenia kodeks pracy to może go przeczytaj? A jak już przeczytasz to wskażesz zapis który mówi że firma ma obowiązek tłumaczenia dlaczego nie chce zatrudnić jakiejś osoby i podasz Amazon do sadu hehe. Amazon zatrudnia wszystkich jak leci jeśli tylko mają ręce i nogi i nie pracowali wcześniej w Amazonie. Natomiast tych co pracowali sprawdza bo nie chce zatrudniać ponownie osób które czymś im podpadły i jak każda inna firma nie muszą się oni tobie spowiadać dlaczego akurat ciebie nie chcą zatrudnić ponownie. Nawiasem mówiąc musisz strasznie kochać ten Amazon skoro tak bardzo pragniesz powrotu hehehe.

Arbeit Macht Frei
@Michał 02.10.2018 12:39

Oczywiście że nieprzyjęcie za normy i zwolnienie to różnica, ale jeśli dla ciebie to jest bez różnicy to znaczy że chyba ukończyłeś szkołę specjalną. Zabawni są ci niewykształceni i mało inteligentni ludzie haha, normy wydajności są oszustwem prawnym haha, to skarż ich do sądu za te oszustwa prawne.

Arbeit Macht Frei
@rrr 03.10.2018 03:26

Amazon daje mi za wpis 1000zł, miesięcznie wyciągam 100-150 tyś zł.

zablokowany przez amazon
@Arbeit Macht Frei 06.10.2018 14:59

Ok. Art. 183a. § 1 kp. Pracownicy powinni być równo traktowani w zakresie nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkolenia w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych, w szczególności bez względu na płeć, wiek, niepełnosprawność, rasę, religię, narodowość, przekonania polityczne, przynależność związkową, pochodzenie etniczne, wyznanie, orientację seksualną, a także bez względu na zatrudnienie na czas określony lub nieokreślony albo w pełnym lub w niepełnym wymiarze czasu pracy. ... § 4. Dyskryminowanie pośrednie istnieje wtedy, gdy na skutek pozornie neutralnego postanowienia, zastosowanego kryterium lub podjętego działania występują lub mogłyby wystąpić niekorzystne dysproporcje albo szczególnie niekorzystna sytuacja w zakresie nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkolenia w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych wobec wszystkich lub znacznej liczby pracowników należących do grupy wyróżnionej ze względu na jedną lub kilka przyczyn określonych w § 1, chyba że postanowienie, kryterium lub działanie jest obiektywnie uzasadnione ze względu na zgodny z prawem cel, który ma być osiągnięty, a środki służące osiągnięciu tego celu są właściwe i konieczne.

Arbeit Macht Frei
@zablokowany przez amazon 09.10.2018 09:39

Zatem zostałeś nierówno potraktowany przez Amazon z powodu: płci, wieku, niepełnosprawności, narodowości, religii, przekonań, pochodzenia ??? :) Jak się wczytasz w tą ustawę to zauważysz że jest ona sprzeczna z inną ustawą która mówi że każdy pracownik musi przejść badania wstępne a skoro tak to nie ma równego traktowania w zakresie nawiązania stosunku pracy bo prace magazynowe są pracami fizycznymi więc automatycznie osoba niepełnosprawna np. bez ręki nie ma szans na wykonywanie prac magazynowych bo lekarz nie da zezwolenia więc jest "dyskryminowana" względem osoby pełnosprawnej i to jest właśnie paranoja polskiego popieprzonego prawa a ty tej paranoi też ulegasz. Wyobraź sobie że zatrudniasz pracownika do koszenia żywopłotu i trawy przed swoją posesją np. mnie i podpisujesz ze mną umowę na 1 miesiąc, po tym czasie nie przedłużasz mi umowy a zamiast mnie zatrudniasz kogoś innego do koszenia trawy bo ja ci się nie podobałem, ale ja przychodzę i mówię hola hola panie, zatrudniłeś tamtego a mnie mnie nie chcesz zatrudnić ponownie tłumacz się mi pan dlaczego. Identyczna sytuacja jest z amazonem, zatrudnili cię, nie przedłużyli umowy, na twoje miejsce zatrudnili kogoś innego a ty mówisz hola hola tłumaczcie się mi czemu zatrudniliście innego a nie mnie.

klejp
@Marcin21 04.09.2018 14:36

Prywatna firma, mogą sobie blokować i przyjmować albo i nie, kogo chcą. O co te żale?

Bakly

BEZ BONUSA ZA POWROT DO FIRMY JAKIES POJ........NE REGULY CO DO PREMII SWIATECZNEJ NO ALE TAK SKORO BYLA PODWYZKA O 1 ZL :) i NIBY PO WIZYCIE PiP NIE MA CISNIENIA NA NORMY PODKRESLAM SLOWO ,,NIBY,, TO ZLODZIEJSTWO Z ADECCO ZYCZE WAM JAK NAJGORSZEGO ZNOWU(usunięte przez administratora) ZA PSI PIENIADZ BEZ PREMII ZA POWROT NIE LICZCIE NA CUDA SAMI TYRAJCIE W REGALACH

wiking
@Bakly 11.10.2018 14:06

kto ci powiedział ze nie ma ciśnienia na normy ?straszą juz jak ktoś się opuści przez ten okres zawieszenia norm,wyleci,ze oni cały czas sprawdzają i będą sprawdzać wydajnosc

Joanna Wyruch

Bałagan , normy mogły by być mniejsze gdyby zapanować nad błędami. Skanowalam i liczylam przedmioty. Były czesto schowane za dużymi. Zrobiłam swoje a kadra kierownicza wyrzuciła mnie za brak normy dwa razy. Może gdybym chciał a się jeszcze raz zatrudnić znowu by mnie przyjęli. Zamiast nagrody w postaci premii na święta zostalam zwolniona. A wctym czasie mialam córkę na chemioterapii i zero dochodów bo od 10 lat jestem rozwiedziona. Teraz kojarzę nazwiska znajomych którz tam byli. Wstyd , poniżej poziomu. Jesli chodzi o chorobę to takie zachowanie wystawilo tym przelozonym i roxkladajacym przedmioty świadectwo na zawsze. To nie księża pedofile odstraszają mnie od praktykowania religii, to spotkanie z tymi co tak niesprawiedliwe mnie oceniali. Pojechalam do Niemiec , znam trochę niemiecki. Pracuję połowę roku, połowę mam wolne. Mam 20 lat pracy więc skromną emeryturę dostanę. Czy pracuję czy nie zarabiam 5000 na miesiac. Zasługuje na takie wynagrodzenie. Atmosfera pracy rodzinna. Polecam. Żale się tutaj gdyż ci przełożeni z taką satysfakcją potraktowali mnie jak nieroba. Nie pierwszy raz przełożony skorzystał z mojej pracy i czasu niezgodnie z prawem. Posadzono mnie nawet o zagubienie przedmiotu co na 100 proc bylo błędem przełożonych. Z tad te 5000000 wywiezione z zakladu. Nikt mnie już tak nie upokorzy w ramach rzekomego pouczenia przez malowane lale,nie pozwolę na to. Szkoda mi tych, których znowu źle potraktuja ale może juz nie okradna.

wiking
@Joanna Wyruch 12.10.2018 10:26

W amazonkę nikt się nie liczy z ludźmi,od leadera do dyrektora ludzie są i będą poniewierani

asdf

Witam jakie są przystanki od pks wrocław do bielan wr.

robert

Jeżeli ceny energii dla firm będą szły do góry w takim tempie jak obecnie to w przyszłym roku Bezos zwinie interes w Polsce i przeniesie tam gdzie taniej. Zresztą już dzisiaj Amazon w Europie jest pod kreską.

Joanna Wyruch

Nie ma dowodów , nie podaruje wam takiego upokorzenia, kiedyś się spotkamy poczekam, mam dużo czasu. Przełożeni- (usunięte przez administratora) mojego czasu i pieniędzy.

łoterspajder

Dlaczego w tym roku bez bonusa na święta za powrót do Amazona ??????????????????????

Isia

Czy ktos moze powiedziec ile wyniosla wyplata w Amazon w Kolbaskowie za wrzesien 2018 ? [po podwyzce 17.5] bez nadgodzin lub ew. z ?

wiking
@Isia 10.10.2018 03:11

Za wrzesień,cały miesiąc nocnej zmiany,dzisiaj mi wpłynęło 2050 zł. Kolbaskowo

PackSingle
@Isia 10.10.2018 03:11

Dobrze że pytasz ..Ja za 160 godzin normalnych i jedne nadgodziny w sobotę 2300.... A gdzie premia i wszystko ?Jeżeli pracujesz w Kołbaskowo to chyba wiesz że Wszyscy narzekają że dostali za mało

Isia
@Isia 10.10.2018 03:11

Czemu tak malo ?? z tego co wiem 2300 na reke bez zadnych nadgodzin zarabialo sie jak bylo 15 brutto/h .To jakies oszustwo z tym 17.50 ?? [ja nie pracuje w amazon wiec nie wiem jak jest ,zastanawialam sie czy nie zmienic pracy]

Picer Jacek

Pracuję krótko ,ale bardzo mi się podoba, kadra kierownicza w porządku wyrozumiała, poprostu trzeba wyrabiać założone normy i tyle. Jak ktoś lubi się opierniczac to długo nie popracuję Restrykcja dokładność, nowoczesny system pracy

wiking
@Picer Jacek 09.10.2018 11:54

I co ? klaszczesz na zawolanie ?

wiking

Jedno slowo ,,Tragedia'' Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zaczac pracownikow traktowac jak ludzi

Ciekawa

Hej wszystkim ;) Wiecie może kiedy będą wejścia dla ludzi którzy chcą pracować na pół etatu? Z góry dzieki :)

Rampam

Hej co się robi konkretnie na dziale IQUA czy jak to się pisze :)

Heheszki
@Rampam 29.09.2018 07:07

*ICQA :)

dima
@Rampam 29.09.2018 07:07

taka straz miejska za darmo pieniadze biora i tak powiem

Anka123@
@Rampam 29.09.2018 07:07

Liczy się produkty w bonach itp.

Ggghhh
@dima 03.10.2018 23:27

Co to znaczy ? ????????

Pick
@dima 03.10.2018 23:27

Witam jeżeli opowiadasz takie bzdury to widocznie nie byłeś nigdy na tym dziale . Szczerze ja wolę chodzić na picku 10 h Ale że mam szkolenie na IQCA to jak trzeba to tam chodzę i po jednym dniu mam dosyć kolana mnie bolą cały tydzień. Czyli nie pisz bzdur

Fozula

Hej. W Amazonie Bielany Wrocławskie zarabia się 18,50 zł na godzinę netto dziennie? 18,50 x 8 = 148 zł to daje dziennie, a miesięcznie - 4440 zł/netto. Ponad cztery tysiące netto zarabiacie? Dlaczego podają chodzenie dziennie 10-12 h? Trzeba pracować niezgodnie z kodeksem pracy ponad 8 h dziennie? Czy kobiety pracujące na stanowisku magazyniera są zmuszane do dźwigania? Coś przebąkujecie o akordzie - 18.50 zł za realizację zamówienia? Co to są normy do wyrobienia u was i jak z bezpieczeństwem? Proszę o szybką odpowiedź.

Nowy przyszły
@Fozula 04.10.2018 12:55

Jakie zarobki w amazon Wrocław

Anka123@
@Fozula 04.10.2018 12:55

18.5 brutto ogólnie same bzdury

Gość
@Fozula 04.10.2018 12:55

10h dziennie, ale 4 dni w tygodniu. Dlatego piszą chodzenie 10h dziennie.

:)
@Fozula 04.10.2018 12:55

w Amazonie robi się po 10 h i 4 razy w tyg. 18,5 brutto, nie netto! kobiety mogą dźwigać tylko do 12-15 kg (nie pamiętam dokładnie) żeby Cię nie wyrzucili musisz wyrabiać normę (osoby które piszą tutaj że nie da się wyrobić normy to po prostu lenie, da się wyrobić normę i wcale nie trzeba biegać)

kop

witam, ile teraz można zarobić na pol etatu? bo 2 lata temu, to okolo 900zl a dziś? i wie ktoś z jakich przystanków odjeżdża autobus do Amazonu z Wrocławia oprócz PKS jakie są jeszcze przystanki?

x

Mam pytanie w jakich godzinach jest nocna a w jakich dzienna zmiana w Kolbaskowie ? dzieki

TrueAmazonczyk
@x 07.09.2018 21:29

WSZEDZIE TAKA SAMA ZMIANA DZIENNA 6.30-17.00 ZMIANA NOCNA 18.00-4.30

Paula
@TrueAmazonczyk 08.09.2018 18:56

A o której autobus pracowniczy jest ? Np ze Świdnicy ?

Gość
@TrueAmazonczyk 08.09.2018 18:56

Guzik prawda. Wro1 i Wro 2 - zmiana dzienna 6:00 - 16:30, zmiana nocna 17:30 - 4:00

anonim

(usunięte przez administratora)

Arbeit Macht Frei

Powiedz mi coś geniuszu. Skoro jest tam aż tak źle to dlaczego pracowałeś tam aż przez 3 lata? Nikt cię nie zmuszał do pracy akurat tam więc dlaczego nie poszedłeś do innej pracy?!?

Prawda jest taka

I do tego dojdzie że w amazonie sami z HR i Menadżery Sami Będziecie Zapierniczaci i (usunięte przez administratora) NORMĘ !!! Chciałem Poinformować że Kontrola Z Państwowej Inspekcji Pracy , was drodzy państwo Amazońskie Pijawki , Się Zbliża do was do WRO 2 . Będzie się działo zobaczycie. Jak wam się do (usunięte przez administratora) dobiorą !!! A jak to nie pomoże, to Telewizja się zjawi i też będzie Zabawa ???? Także Trzymajcie się ramy to się nie (usunięte przez administratora)

roller
@Prawda jest taka 06.10.2018 02:22

amazon jest kryty "z góry" nikt tym się nie zajmie na poważnie, dzisiaj nie można krytykować niczego co amerykańskie i izraelskie. Przekaz medialny ma być tylko pozytywny a hal amazona ma być docelowo 8. Polska będzie pełniła role taką jak Meksyk pełni dla usa, najgorsze inwestycje pracochłonne, nisko zaawansowane technologicznie, niezautomatyzowane gdzie liczy się siła i sprawność fizyczna, których gdzie indziej nie chcą, będą właśnie ladowaly u nas. I dlatego są tu ukraińcy a właśnie jadą Filipińczycy, Nepalczycy etc

anonim

(usunięte przez administratora)

D.

kolejny frustrat

Prawda jest taka

(usunięte przez administratora)Amazon w (usunięte przez administratora) !! Jeszcze raz usuniecie moją Opinię , To przyjadę i Na Kopie Wam do (usunięte przez administratora) ! W tym Amazonie TYLKO Uciekają Od Sprawiedliwości , najlepiej jest usunąć Opinie że strony, Lub usunąć pracowników jak są nie wygodni dla Amazona . I po problemie . Zemną nie pujdzie wam tak łatwo . Amazońskie Pijawki Trzymajcie się ramy to się nie (usunięte przez administratora)

Hysejn

Stawka z (usunięte przez administratora) jako cieć więcej zarobisz i bez biegania

Realne zarobki

Po podwyżkach początkujący pracownik,pracujący na dniówkach,bez nadgodzin i z najniższą premią za pełną obecność(7 %) zarobi 2460 zł.Generalnie nastawiałbym się jednak na 2500-2550 netto na dniówkach.Takie będą realne płace We Wrocławiu dla nowych pracowników.

Dawid
@Realne zarobki 16.08.2018 21:12

Witam chcę zacząć pracę jako szanter w amazon Wro1 orientujesz się czy są przyjęcia

Paulina
@Realne zarobki 16.08.2018 21:12

A na pół etatu na dniowych ile się zarobi i czy urlop i bony na święta też są?

Beduin

Czym się różni pracownik Amazona od balkonu ? Balkon jest w stanie utrzymać czteroosobową rodzinę.

Suzi

Jacy są ludzie na Bielanach wrocławskich. Współpracownicy? Co robią nowi?

Zostaw opinię o Amazon - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amazon