KPMG

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 52 ocen.

Opinie o KPMG

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KPMG

Agata

W takim razie @L_ proces rekrutacyjny można w KPMGie zaliczyć do prawidłowo przeprowadzanych. Przydałaby się w takim razie opinia na temat pracy w dalszej perspektywie, ale to już domena aktualnych pracowników. Czy ktoś mógłby się wypowiedzieć w tym temacie?

Agata

@I_ i masz już wyniki tego etapu rekrutacji? Czy poznałeś już do tego momentu same warunki zatrudnienia, jakie firma chce zaproponować na tym stanowisku? Etap rekrutacji często jest długi i stresujący, wszelkie informacje są pomocnymi wskazówkami.

I_
@Agata 12.08.2017 14:38
@I_ i masz już wyniki tego etapu rekrutacji? Czy poznałeś już do tego momentu same warunki zatrudnienia, jakie firma chce zapro...

Może dodam, że ja aplikowałam do Katowic, ale myślę, że wszędzie jest podobnie (no może prócz stawek ;)) Dostałam na koniec miesiąca telefon (zresztą tak jak obiecali) z Warszawy, wysłali mi na maila oferte pracy, a później to samo pocztą. Dalej będą się kontaktować we wrześniu. Umowa o pracę na czas nieokreślony+ MyBenefit+opieka medyczna. Mnie niezbyt to stresowało, jakoś po rozmowie czułam, że dostanę tą pracę. Zwłaszcza, że na wszystko odpowiedziałam z rachunkowości a miałam ją semestr (jestem po matematyce) i zrobiłam wszystko z excela.

Agata

Ofert pracy w KPMG jest teraz naprawdę sporo. @I_ możesz opowiedzieć coś więcej o samym procesie rekrutacji? Z ilu etapów się składa? To cenna informacja, która pomoże w przygotowaniu wielu zainteresowanym.

I_
@Agata 19.07.2017 22:40
Ofert pracy w KPMG jest teraz naprawdę sporo. @I_ możesz opowiedzieć coś więcej o samym procesie rekrutacji? Z ilu etapów się s...

Testy online: angielski, numeryczny i taki jakiś osobowościowy :D Ja miałam tylko rozmowę, ale z tego co mi mówili jeżeli by mieli kilku potencjalnych kandydatów to przewidywali AC. @Andrzej Co do pakietu Office, u mnie była to bardzo luźna rozmowa. Porozmawialiśmy sobie np. o wyższości przesyłania plikow w .pdf zamias .doc. A z excela były dwa testy. Jeżeli się zrobiło wszystko z pierwszego nie trzeba było robić nic z drugiego. Robiłam tylko pierwszy, takie podstawy: tabele przestawne, vlookup, filtr. Na chwilę zerkłam na drugi test to było tam coś z VBA.

Andrzej

Ktoś powie jakie +- jakie umiejętności z Excela trzeba umieć oraz jakie pytania padły u was na rozmowie? Z góry dziękuje, Andrzej

A

Jak wygląda test z języka angielskiego?

I_
@A 01.06.2017 14:17
Jak wygląda test z języka angielskiego?

Część pytań zamkniętych + słuchanki. Ogólnie bardzo długo trwał ten test, według mnie za dużo pytań. Taki typowy office english bym powiedziała (nigdy nie miałam z nim do czynienia, ale można ze zdania wywnioskować co trzeba wstawić). Ja już po rozmowie jestem + test z excela. Stanowisko: młodszy asystent w Audit Support Team, czekam na odpowiedź :)

PrzyszłyPracownik

Cześć, Mam kilka pytań: 1. Na jakie wynagrodzenie może liczyć pracownik na poziomie Senior Associate w zespole Grants & Incentives? 2. Czy jeśli w ogłoszeniu było wymagane 3 letnie doświadczenie a mogę się pochwalić dużo większym to czy będzie to wzięte pod uwagę przy ustalaniu dla mnie płacy czy też skoro wymagali 3 lat to i adekwatnie będą płacić? 3. Jaka jest realna szansa na rozwój i awans w strukturach firmy? Z góry dziękuję za odpowiedź

ona

czy ktoś podzieli się stawkami dla praktykantów/asystentów w audycie?

Zuza
@ona 16.04.2017 19:16
czy ktoś podzieli się stawkami dla praktykantów/asystentów w audycie?

Podbijam pytanie!

mmki
@ona 16.04.2017 19:16
czy ktoś podzieli się stawkami dla praktykantów/asystentów w audycie?

19 zł / h brutto dla studenta w audycie. Po studiach 4000-43000 brutto na umowę o pracę.

XYZ

Pierwszy etap rekrutacji na stanowisko młodszej księgowej przeprowadzony w dobrej atmosferze, bardzo profesjonalnie. Mam porównanie i doświadczenie.

aaa
@XYZ 06.03.2017 14:41
Pierwszy etap rekrutacji na stanowisko młodszej księgowej przeprowadzony w dobrej atmosferze, bardzo profesjonalnie. Mam porów...

Ile trwa rekrutacja? Ile czeka się na telefon po wysłaniu CV?

Polecam poziom wyżej!
@aaa 24.03.2017 12:40
Ile trwa rekrutacja? Ile czeka się na telefon po wysłaniu CV?

Hej, Zapytałeś/aś o czas rozpatrywania aplikacji. W EY ruszyła właśnie nowa strategia rekrutacyjna, podczas której kandydaci będą przechodzić cały proces rekrutacyjny w przyspieszonym trybie. Polecam! https://polecajey.pl/link/8c60fe94

samsobie

byłem zaproszony na rozmowę - konsultant ds budowania relacji z klientem - okazuje się, że chodziło o akwizycję telefoniczną....z masą obowiązków i ograniczeń cóż... na rozmowie 2 panie z hr i hipotetyczna przełożona - tragedia: po pierwsze niegrzeczna i nietaktowna, po drugie w moim przekonaniu nie nadaje się na stanowisko menadżerskie w żadnej branży, po prostu chamska...reasumując: od źle sformułowanej oferty pracy, poprzez nieprofesjonalną rekrutację aż do karygodnego zachowania się w sumie obu pań na rozmowie - twierdzę, że szkoda tzw. "prądu" na zainteresowanie się tą firmą !!!! p.s. uprzedzając zarzuty forumowiczów nt. mojego nieudacznictwa - już podjąłem pracę u konkurencji ;-)

praktykant

Czy na praktykach w dziale audytu nadgodziny są płatne?

TM

nieprofesjonalne podejście do rekrutacji - ogłoszenie dość ogólne, spełnia się kryteria przy moim doświadczeniu to by mogli sobie życzyć takich kandydatów. W każdym punkcie podpięte odpowiednie co i jak. Odpowiedź że się nie spełnia - znaczy "nie bo nie" albo nieprofesjonalnie, niekonkretne ogłoszenie przygotowane przez jakiegoś amatora. Mówimy o stanowisku typu project manager - wymagania są z obu stron - szukają profesjonalisty to niech szukają profesjonalnie. Jeśli tak to działa na poziomie rekrutacji, to widząc po Waszych opisach nie będę sobie wyobrażał jak działa później. A propos - kolejna polska firma i kolejna do d...y. Nic dodać. Pora wracać zagranicę.

werty

@gala anonima wiesz co zawsze tez można sprobowac się do nich na praktyki załapać

gala anonima

Aczy ktoś się orientuje jak wygląda praca asystenta ksiegowosci ? Jakie są zarobki? Czy trzeba siedzieć po godzinach?

sunny

Wzięłam udział w kilku etapach rekrutacji, a po trzech tygodniach od spotkania - po moim dwuktrotnym ponagleniu i prośbie o informację - dostałam automatycznego, bezosobowego maila z informacją o tym, że nic już się nie zadzieje z moją kandydaturą. Myślę, że rekruterzy i firmy, które poważnie traktują swoich kandydatów powinny dotrzymywać słowa w kwestii ustalonego terminu odpowiedzi zwrotnej oraz poświęcić tę 1 minutę, żeby powiedzieć o wyniku telefonicznie.

k.
@sunny 27.07.2016 12:46
Wzięłam udział w kilku etapach rekrutacji, a po trzech tygodniach od spotkania - po moim dwuktrotnym ponagleniu i prośbie o inf...

Pewnie jest to rzecz względna, ponieważ ja mam zupełnie odwrotne doświadczenie. Rok temu aplikowałam na stanowisko w zespole Marketingu i Komunikacji, ostatecznie moja kandydatura została odrzucona. Faktycznie, dostałam szablonowego maila z ogólną informacją, bez wskazania powodu z jakiego mnie odrzucono. Chcąc poznać więcej szczegółów, odpowiedziałam na tę wiadomość i w ciągu paru godzin osobiście oddzwoniła do mnie osoba rekrutująca, która poświęciła mi kilkanaście minut na spokojną rozmowę, omówienie mojego doświadczenia, wymagań na dane stanowisko, specyfiki firmy itp. Byłam bardzo mile zaskoczona. Nie można generalizować, wszystko zależy od konkretnego człowieka, ja którego się trafi.

Mala

Witam, znalazłam ofertę praktyk w dziale Marketingu i Komunikacji w KPMG, czy polecacie pracę w tym dziale?

eliza

jestem informatykiem. To nieprawda że w KPMG jest chaos i wyzysk. Jest dokładnie odwrotnie gdyż management w departamencie management consulting nie jest tylko z nazwy :)

flow

hej, wie ktoś może ile w tym roku można dostać na a1 w audycie?

mart

Witam, czy ktoś się orientuje czy 6-miesięczne praktyki w dziale audytu ogólnego da się połączyć ze studiami dziennymi? Czy obecność w pracy wymagana jest codziennie?

jolo
@mart 30.03.2016 16:57
Witam, czy ktoś się orientuje czy 6-miesięczne praktyki w dziale audytu ogólnego da się połączyć ze studiami dziennymi? Czy ob...

nie. moj przyklad: mowie ze mam studia a pani mowi do mnie: "wiedzial pan jaka to firma, trzeba bylo nie aplikowac do nas". jelsi trafisz na fajnego czlowieka, ktorzy zarzadza projektem (cud) to moze pozwolic ci wyjsc na egzamin co jakis czas, ale to musisz ustalac indywiualnie wczesniej i wykonac potem te prace w domu. powiem ci tak; da sie pogodzic sesje tych kilka egzmainow, nie da sie pogodzic studiow dziennych.

wnik
@mart 30.03.2016 16:57
Witam, czy ktoś się orientuje czy 6-miesięczne praktyki w dziale audytu ogólnego da się połączyć ze studiami dziennymi? Czy ob...

Połączenie praktyk w dziale audytu ze studiami dziennymi raczej nie wchodzi w grę, może jedynie jeśli jesteś już na ostatnim roku i masz tylko seminaria magisterskie. Co do tej pani od kamerowania o której tutaj się rozpisali, to coś w tym jest gdyż mój szef ma na nią alergię, a koleżanki się śmieją, że chodzi od 3 lat w jednej marynarce i butach.

Kasia

To chyba rozmawiamy o różnych firmach. Nadgodziny nie są płatne, możesz sobie co najwyżej odebrać je jako dzień wolny, jeśli będziesz miał możliwość i Partner nie będzie marudził że cię nie ma. Zarobki? poniżej przeciętnej jeśli chodzi o wszystkie działy. Praca tylko na początek, po 2 latach szukasz czegoś normalnego

KPMG

Atmosfera jest ok, nie siejcie fermentu. Dla większości osób jest to pierwsza praca, która może być ciężka z powodu nowych obowiązków. Nie ma czego się bać, zespoły są w porządku, trzeba mieć głowę na karku i wszystko będzie dobrze. Jeżeli ktoś wymyśla, nie chce mu się pracować, zachowuje się głupio to sobie nie poradzi. Nadgodziny? Zależy, jak delegacja poza miasto to z całą pewnością, jednakże dostaje się lepszą dietę, wszystko jest ładnie zrekompensowane. Polecam! Zarobki bardzo ok!

wojcio
@KPMG 21.03.2016 23:02
Atmosfera jest ok, nie siejcie fermentu. Dla większości osób jest to pierwsza praca, która może być ciężka z powodu nowych obow...

o czym ty piszesz czlowieku? mozna pracowac 15 godzin na dobe, starac sie, dawac z siebie wszystko a trafisz na taka osobe, ktora bedzie cie gnoic tylko po to zeby gnoic. nadgodziy sa ogromne, stawka netto jest za niska jak na takie nadgodziny. jako supervisor pracuje sie nawet przez caly miesiac od 9 do 24 7 dni w tygodniu. kazdy wie ze w kpmg w UK czy USA z ataka sama prace ma sie 3 razy wiecej. polska to bangladesz.

specjalista
@KPMG 21.03.2016 23:02
Atmosfera jest ok, nie siejcie fermentu. Dla większości osób jest to pierwsza praca, która może być ciężka z powodu nowych obow...

Dzięki za wyjaśnienie bo zamierzam się starać o przyjęcie. Jestem po rachunkowości ;-) - 2 lata w zawodzie w dużych firmach (transfer pricing)

anek

To gratuluję Wam pracy w kpmg, ja po studiach humanistycznych pracuje w tv i za siedzenie na dupie i latanie z mikrofonem po imprezach po roku pracy mam 7 000 na reke ;) bawcie sie dobrze :*

gość
@anek 17.03.2016 15:53
To gratuluję Wam pracy w kpmg, ja po studiach humanistycznych pracuje w tv i za siedzenie na dupie i latanie z mikrofonem po im...

A możesz zdradzić w jaki sposób dostałeś/aś tę pracę w tv?

lena

Czy w firmie przyjmują na aplikację na biegłego rewidenta?

@stella

Przelew przychodzi, umowa super, ale czy jest to warte wybitnie słabej atmosfery która od jakiegoś czasu jest odczuwalna w firmie?

Ardeo

Widziałem ofertę na specjalistę w zespole marketingu i komunikacji. Czy ktoś mógłby powiedzieć jak wyglądają warunki pracy w KPMG? Czytam bardzo różnorodne opinie, zarówno pozytywne, jak i negatywne.

Chojnas

Pracuje kilka lat w tej firmie. Generalnie departamenty Admistracyjne odradzam. po 5 latach nie zarobisz więcej jak 3000 na rękę. Brak jakichkolwiek szkoleń, słaba atmosfera, brak możliwości rozwoju. O dużych pieniądzach to tutaj się tylko mówi, większość adminu zarabia żałośnie nisko w porównaniu do zakresu obowiązków.

gjjg

a czy na staże, programy, praktyki przyjmują studentów/ absolwentów po 30 roku życia (studia niestacjonarne)?

olka

a jak z wynikami testów z ang? składałam aplik 4 dni temu na praktyki i dzisiaj dostałam maila z testem, mam wyniki ale totalnie nie wiem co o tym sądzić, mój status to normal.

paulina

Cześć, Mógłby ktoś podzielić się informacją jak wygląda rekrutacja i praktyki w dziale prawnym KPMG? Czy ciężko się dostać do tego konkretnego działu? Dziękuje i pozdrawiam,

sawana

Dzięki dond za odpowiedź. W kwietniu i maju będę zdawać jeszcze dwa egzaminy na biegłego rewidenta, będę już miała zdanych siedem i chciałabym rozpocząć aplikację.

sawana

Czy ktoś po 45 roku ma szansę na zatrudnienie w tej firmie?

etna

KPMG jest dobre dla osób początkujących i cierpliwych, można nauczyć się podstaw audytu finansowego i pracy w dużej firmie. Jedyne na co warto uważać to zbyt wielka gabarytowo, jak na schowek na szczotki w którym pracuje, pani od pseudo marketingu. Poza tym wszystko ok.

moni

Byłam tam 3 miesiące na praktykach, ludzie mili ale dużo wymagań.

karol

szczegolnie w KPMG !!! Swietna profesjonalna, genialna polecam jesli umiecie, potraficie, chcecie pracowac w super atmosferze

Kornelia

Dokładnie Marek! Dla mnie to duży plus, że zatrudniają absolwentów i studentów - inaczej cieżko byłoby nabrać doświadczenia w zawodzie bo patrząc na ogłoszenia innych firm to oczekują już jakiegoś doświadczenia.

Ale ktoś ma żal...

Ale kłamstwo moiom zdaniem. Ja pracowałam w dziale marketingu i komunikacji (chyba, ze o inny chodzi) jako praktynatka przez trzy miesiące i chciałam zostać, ale nie było miejsca. Płacą nawet praktykantowi bardzo dobrze płaca. Żadnej złej atmosfery nie zauważyłam, a wprost przeciwnie. Bardzo mi sie podobało.

lolek

Dzień dobry, czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak wygląda test z ms office i angielskiego na pierwszym spotkaniu, jaki jest poziom trudności? czy test z angielskiego jest online? z góry dziękuje za odpowiedzi

anonim

(usunięte przez administratora)

wori

Mam nadzieję , że Panie już sobie ten temat jakoś wyjaśnią, a ja chętnie wróciłbym już do tematu pracy tutaj. I nawiązując jeszcze do końcówki Pani posta, to możemy takie informacje o warunkach i możliwościach rozwoju w KPMG uzyskać od Pani rónież tutaj bezpośrednio na forum prawda? czekam na jakiś odzew ;)

WOlen

Nie wiem czy jest bardziej znana firma zajmująca się audytami, doradztwem personalnym i gospodarczym niż KPMG. Są co prawda 2-3 firmy o podobnej strukturze i charakterze prowadzenia biznesu, ale KPMG wydaje się być najbardziej dostosowany do potrzeb rynkowych. Powiedzcie jakie trzeba mieć kwalifikacje by u nich być zatrudnionym.

Picke

Co nie oznacza, że po nowym roku się nie pojawią. Przecież KPMG jest stosunkowo dużą firmą i akurat u nich da się zobaczyć tak zwany rozwój więc może w najbliższym czasie coś będą planowali. A nawet jeśli nie to przecież w każdej firmie zmieniają się pracownicy więc można czatować na jakieś oferty na bieżąco.

Golas

KPMG to super firma! Dobre zarobki, a od średniego szczebla bardzo dobre. Jak masz parę lat doświadczenia można wyciągnąć i 20 tysi miesięcznie. Do tego rotacja ok. 20% - więc możesz poznać nowych znajomych, spiesz się bo tak szybko odchodzą. Jeżeli masz wszystkie klapki na miejscu, twój umysł działa normalnie i nie masz problemów mentalnych to spędzisz tu 2-4 lata i pójdziesz do innego biznesu.

patrycja

3500 to chyba dla specjalisty, mi zaproponowali 2500 brutto na start , wykorzystuja sytuacje ze jest 20% bezrobocia

rozeznany
@patrycja 14.04.2013 05:58
3500 to chyba dla specjalisty, mi zaproponowali 2500 brutto na start , wykorzystuja sytuacje ze jest 20% bezrobocia...

wiecej niz 2500 placa za praktyki w tym roku

anne

a ja mam pytanie - jak bardzo sprawdzana jest znajomość języka angielskiego? Niemiecki mam niemalże biegły natomiast ze znajomości angielskiego nie jestem zadowolona, w tym roku chcę zdać dopiero FCE...

zzz

w 2009 3500 netto to dostawał asystent bez urazy, to typowa korporacja, gdzie nikt nie podzieli się wiedzą tylko zechce wbić nóż w plecy, ale tak źle nie płacą ale częśc osób tam pracująca zupełnie się nie nadaje..

anonim

Bardzo zła atmosfera pracy. Właściwie zaczynający pracownik jest traktowany jak śmieć. Bardzo niskie zarobki. Tytułem przykładu prawnik zarabia tam ok 3 500 złotych netto (osoba z kilkutenim doświadczeniem). Stawiają bardzo wysokie wymagania, czasem zupelnie nierelane do stażu pracy pracownika i jego doświadczenia. KPMG boi się, że nie bedzie mieć mięsa w postaci mlodych pracownikow, ktorzy zniosą wszystko, więc chcą dodać kilka ochłapów. Zdecydowanie odradzam!!!

anonim

Rzeczywiście można się wiele nauczyć, ale koszt przekracza korzyści z tego idące

anonim

można zdobyć bogate doświadczenie, niestety nie tylko dobre ale i to złe

anonim

typowa korporacja, pracownik jest tylko trybikiem w maszynie

anonim

Ogromnie ciężka praca. Możesz się nauczyć bardzo dużo jeśli potrafisz wytrzymać duże ciśnienie i presje czasu

Zostaw opinię o KPMG - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie KPMG