Amazon
2 295 6 1

Opinie o Amazon

Xxxxxxx

Część, możecie mi napisać jak oni liczą nasza wypłatę???? Ile % podatku mam odjąć,bo nie wiem jak liczyć.dzieki za odpowiedź

anonymous
@Xxxxxxx 20.10.2018 22:02

Wez se kwote brutto i odejmij 29% Np. 2400-29% , problem z tym, ze pensje w amazonie ciezko przeliczyc, wlasciwie nie da sie dooiczyc co i jak powinno byc.

Xxxxxxx
@anonymous 21.10.2018 09:55

Dzięki za odp ????

anonymous
@Xxxxxxx 21.10.2018 19:08

Luzik, generalnie stawka podstawowa od 17.50 brutto wychodzi 12.60.na reke na godzine jak bys liczyl z godzin to wlasnie razy godzinowa stawke se wez

Xxxxxxx

Pytanko,jak to jest z tymi przerwami!!!!!!!!!!!! Dlaczego jeśli moja przerwa zaczyna się np.o 11.00 schodzę o 11.00 odbijam się na zegarze o 11.05(tyle zajmuje mi dojście na kantynę) a żeby byś o 11.30 na spotkaniu, muszę wyjść z kantyny o 11.23 ..... kurczę 10 min jestem w plecy z przerwą.To trochę niesprawiedliwe !!!!!!!!! Jeśli z swojego stanowiska pracy schodzę o równej z gongiem,to również równo z gonkiem powinienem wyjść z kantyny......

Romb

Czy ktokolwiek mógłby wyjaśnić o co chodzi w tej firmie ??? Dostałem termin spotkania rekrutacyjnego na 12.10 spotkanie się odbyło,na maila mieliśmy dostać skierowanie na badania i później czekać na Day 0.Skierowanie na mailu było 15.10 a termin badań na 24.10...to jest chore jakieś jak można tak długo czekać na badania i jak może tak długo trwać cały proces rekrutacji ???? Po badaniach znów czekać kiedy będzie Day 0 to jakas porażka to ja mam 3 tygodnie czekać na pracę?? A z czego ma człowiek żyć? Jak po badaniach jest koniec miesiąca więc 10 wypłaty nie będzie.Myslalem że jak mam spotkanie 12 to maksymalnie 15 rozpoczne pracę a na same badania muszę czekać 12 dni...Nigdy się z czymś takim nie spotkałem w innych firmach była rozmowa dostawalo się skierowanie do ręki i w tym samym dniu lub następnym było po badaniach i do pracy na daną zmianę.Teraz widać jak technologia idzie do przodu jakieś e-skierowania na maila wszystko komputerowo a na pracę czeka się prawie miesiąc.Ktos kto postawił na Amazon nie ma z czego żyć przez miesiąc oczekiwania o co tutaj chodzi bo jestem mega zdenerwowany zaistniałą sytuacją???????

Romb

Czy ktokolwiek mógłby wyjaśnić o co chodzi w tej firmie ??? Dostałem termin spotkania rekrutacyjnego na 12.10 spotkanie się odbyło,na maila mieliśmy dostać skierowanie na badania i później czekać na Day 0.Skierowanie na mailu było 15.10 a termin badań na 24.10...to jest chore jakieś jak można tak długo czekać na badania i jak może tak długo trwać cały proces rekrutacji ???? Po badaniach znów czekać kiedy będzie Day 0 to jakas porażka to ja mam 3 tygodnie czekać na pracę?? A z czego ma człowiek żyć? Jak po badaniach jest koniec miesiąca więc 10 wypłaty nie będzie.Myslalem że jak mam spotkanie 12 to maksymalnie 15 rozpoczne pracę a na same badania muszę czekać 12 dni...Nigdy się z czymś takim nie spotkałem w innych firmach była rozmowa dostawalo się skierowanie do ręki i w tym samym dniu lub następnym było po badaniach i do pracy na daną zmianę.Teraz widać jak technologia idzie do przodu jakieś e-skierowania na maila wszystko komputerowo a na pracę czeka się prawie miesiąc.Ktos kto postawił na Amazon nie ma z czego żyć przez miesiąc oczekiwania o co tutaj chodzi bo jestem mega zdenerwowany zaistniałą sytuacją???????

Romb

Czy ktokolwiek mógłby wyjaśnić o co chodzi w tej firmie ??? Dostałem termin spotkania rekrutacyjnego na 12.10 spotkanie się odbyło,na maila mieliśmy dostać skierowanie na badania i później czekać na Day 0.Skierowanie na mailu było 15.10 a termin badań na 24.10...to jest chore jakieś jak można tak długo czekać na badania i jak może tak długo trwać cały proces rekrutacji ???? Po badaniach znów czekać kiedy będzie Day 0 to jakas porażka to ja mam 3 tygodnie czekać na pracę?? A z czego ma człowiek żyć? Jak po badaniach jest koniec miesiąca więc 10 wypłaty nie będzie.Myslalem że jak mam spotkanie 12 to maksymalnie 15 rozpoczne pracę a na same badania muszę czekać 12 dni...Nigdy się z czymś takim nie spotkałem w innych firmach była rozmowa dostawalo się skierowanie do ręki i w tym samym dniu lub następnym było po badaniach i do pracy na daną zmianę.Teraz widać jak technologia idzie do przodu jakieś e-skierowania na maila wszystko komputerowo a na pracę czeka się prawie miesiąc.Ktos kto postawił na Amazon nie ma z czego żyć przez miesiąc oczekiwania o co tutaj chodzi bo jestem mega zdenerwowany zaistniałą sytuacją???????

Rg

Witam pracowałem w Ngk i wiem że tam nie ma 2800 netto. Jak pracowałem w systemie 4 brygady to wychodziłem maks 3450 to więc jak mam wybierać to wolę amazon. Dwa w Ngk to idzie się na (usunięte przez administratora). przez 12h. A ludzie piszący tego typu komentarze by chcieli nic nie robić i dużo zarabiać. To polecam Ngk ludziom i dział piewców to zobaczymy czy będą tacy mądrzy gdzie liczy się tylko tareg itp pozdro

Interested

Witam. Chciałem zapytać, w jakich godzinach się pracuje, tzn. od kiedy do kiedy trwają zmiana nocna i dzienna?

Praca
@Interested 18.10.2018 10:33

Dzienna od 6 do 16 30 nocna od 18 30 do 5 rano

hape

Witam, Zastanawiam się nad pracą w Amazon. Dostałem na spotkaniu informację, że od września stawka 17,50 brutto. Jeśli założymy, że dostaniemy 15% premii to na rękę teoretycznie wychodzi 2400. Troszkę to mało :) Czy trudno załapać się na nadgodziny ? Nie mam na myśli zapieprzać cały miesiac na okrągło, ale np dwa dni w miesiacu? Oraz czy wiele osób wywalaja po okresie próbnym? Proszę o pomoc:)

**
@hape 16.08.2018 16:24

2400zł na rękę to dla Ciebie mało jak na pracę magazyniera. W kraju dużo ludzi robi za mniejsze pieniądze i jakoś dają radę. Może od razu byś chciał dostać 5000 na rękę, śmieszny jesteś.

hape
@** 17.08.2018 09:44

Śmieszny to Ty jesteś. Mamy 2018 rok, nie 1999. W obecnych czasach ludzie na magazynach / produkcji zarabiają całkiem spoko (oczywiście nie w każdej firmie) Dlatego powstały takie fora aby popytać, zasięgnąć wiedzy pracowników. Argument, że inni zarabiają mniej jest totalnie z (usunięte przez administratora) Radzę porównywać się do tych którzy mają lepiej. Typowo cebulackie myślenie, że inni mają jeszcze gorzej...

anonymous
@hape 18.08.2018 09:35

Ok...a tak szczerze, uwazasz ze ile powinien zarabiac pracownik magazynowy?

Alex
@** 17.08.2018 09:44

Tak. 2400 to mało. Jeśli dla cb to dużo to jesteś parowa

Hape
@anonymous 18.08.2018 22:48

W firmie której pracuje się po 10h. Na butach robi się przebiegi rzędu 30km to... wg mnie 2800 na rękę to minimum. I to nie są jakieś cuda. Tyle zarabiają w NGK, Brembo itp

Ivetta
@Alex 19.08.2018 00:54

Ta stawka jest adekwatna do wykonowanej pracy na najnizszym stanowisku. Od wiecej sa nadgodziny a jest ich sporo ???? Chcesz wiecej to aplikuj na inne stanowiska, serio na standach co chwile sa czytane ogloszenia. Chcialabym wiecej zarabiac, bo zawsze chce sie wiecej, ale serio nie wiem, gdzie znajde wiecej na umowe o pracę pod firma za tak lekka robote. Aaaaa zeby nie bylo to mam przeszkolenie na wiekszosc dzialow. Jak znasz super firmy to napisz. ???? chetnie sprawdze. Co do hejtow na podwyżkę za stazowe to uwazam, ze 50 gr to mega sredniawka. To nie chodzi o to zeby nowym cokolwiek, ale doswiadczeni maja wyzsza norme adaptowa co oznacza, ze musimy pracowac ciezej. Ogolnie amazon to fajna przystan na jakis czas. Mozna spotkac sporo osob, ktore juz troche pracuja i widza wiecej plusow niz minusow. Na fejsie jest grupa dla amazonczykow z ktw1. Warto sprawdzic ????

Garfield
@Ivetta 19.08.2018 14:51

Wymagane kwalifikacje Ukończone 18 lat Gotowość i zdolność do pracy w trybie zmianowym Gotowość i zdolność do pracy w nadgodzinach (na żądanie) Umiejętność rozumienia pisanych i ustnych poleceń w języku polskim Zdolność do podnoszenia ciężarów do 15 kilogramów z usprawnieniami dostosowanymi do potrzeb danej osoby lub bez nich Zdolność do stania/chodzenia przez 10–12 godzin Gotowość i zdolność do częstego pchania i ciągnięcia ciężarów, kucania, zginania się oraz sięgania po przedmioty Zdolność do częstego wchodzenia po schodach i schodzenia z nich z zachowaniem bezpieczeństwa (odnosi się do lokalizacji ze schodami) Zdolność do pracy na zabezpieczonych konstrukcjach wielopoziomowych na wysokości maks. 17 metrów (odnosi się do budynków z takimi konstrukcjami) Gotowość i zdolność do obsługi sprzętu zmechanizowanego, np. wózka widłowego lub platformy na podnośniku Za tyle zdolności to ja Ci powiem 3000 netto minimum i nie wiem dlaczego praca fizyczna jest tak mało płatna. Nie jeden z biura takich zdolności nie ma. Paradoksalne dla mnie jest to, że tym ludziom oferuje się jako benefit kartę multisport.

P
@Ivetta 19.08.2018 14:51

Serio mowisz, ze lekka praca? Podobno Wszyscy narzekają jak to w Amazonie jest ciężko, ze biegaja po 30 km z wywqlonym jezorem ????

n
@Garfield 19.08.2018 17:00

No przecież tyle płacą po podwyżkach 3 tysiące i z dodatkiem nocnym

anonymous
@Hape 19.08.2018 12:02

Ookeeej ,dobra to dlaczego sa ludzie tutaj w amazonie skoro w NGK moga dostac wiecej?o brembo nie wspomne bo to jest oboz zaglady za 2600 w czterech brygadach tak wiec nie ma co porownywac. Ngk...nie wiem, nie bylem, nikogo nie znam kto by tam robil, wiec sie nie wypowiem ale uwazam ze 2800 na pracownika nie wykwalifikowanego i przy takiej pracy jaka jest w amazonie, raczej nie ma co liczyc na 2800.W takim przypadku gdyby tak bylo manager musialby z 7k zarabiac bez nadgodzin itd.

ICQA
@hape 16.08.2018 16:24

Praca na dziale ICQA przy liczeniu produktów jest bardziej opłacalna niż zbieranie truskawek na polu. Bez szkoły podstawowej z umiejętnością liczenia do max 100 ogarniesz temat po 15 minutach ...

BoNos
@** 17.08.2018 09:44

A ty jak uważasz, że 2400zł brutto/m-c to szczyt twoich marzeń w środku Unii Europejskiej, to życzę powodzenia, ale są osoby bardziej ambitne, które za nędzne ochłapy nie będą pracować w Firmie, która skąpi godziwej płacy. Ot i tyle w temacie!

Kikilo
@ICQA 22.08.2018 22:00

Chyba żartujesz??? :D Jezdze co roku na sezon do Niemiec na Truskawy i za niecale 8 tygodni zarabiam 20 000zł na rękę!!! Ty tyle na oczy nie widziałeś, więc nie piernicz drobnych famazonów, że praca na ICQA to szczyt marzeń i zarobków na tak dużą Corpo. Ludzie gdzie wy mieszkacie? Na Marsie?

ten co wie
@Kikilo 27.08.2018 00:19

O znalazł się folksdojcz biznesmen hahaha 20k to Ty chyba w eurobizbesie zarobiłeś wesołku

anonymous
@ten co wie 27.08.2018 21:00

Fakt z tym 20 k coś mi tu śmierdzi ale nie ma się coś oszukiwać zagranica lepiej płacą od startu Ja za miesiąc 8 tyś wziołem a byłem operatorem maszyny produkującej rolki z papierem ozdobnym po 6, 8 ,10 godzin cały miesiąc bez wolnego ale opłacało się , także 2500 to jest mało no cóż za coś trzeba żyć i chwycić się czegoś kolwiek ;D

B&R
@hape 18.08.2018 09:35

jak ktoś sie nie ceni a ma trochę czy kursów czy uprawnienia jeśli chodzi o płeć męska to nie pójdzie za 2400????.kobiety już bardziej na produkcji wyciągają do 2000..a Amazon już taki zdesperowany że szuka ludzi spoza Sosnowca gdzie większe miasto ?????.noo.bo wiesnioki to by ..nie daj się a zesraj się ????????.?faktycznie..takie zakłady na takich niestety żerują..a to jednak21 wiek.i co smutne.chore normy i większość zakładów dalej takie chore techniki stosuje..jak normy to owszem.ale nie w Polsce????.czasem lepiej poza nią????

121
@** 17.08.2018 09:44

Hahaha 2400 zł netto to duzo wez wytrzezwiej chyba nie zarabiales konkretnych pieniedzy bo sie posikam ze smiechu☺

Byly Amzon

Komu nie zgadza się wyplata za wrzesień? Na paskach są złe obliczenia. Wiele osób na forum na FB o tym informowało. Jeśli odejmiecie kwotę brutto minus benefity, to kwota netto niestety się nie zgadza! Bylem to wyjasnic odnosnie mojej wyplaty i juz dostalem korekte. Wyplacili mi brakujaca sumke. Trzeba zglosic to jak najszybciej, to wtedy do konca tego miesiaca wypcala kase.

Niebo
@Byly Amzon 16.10.2018 20:53

Jesteś bezczelny, to że Tobie coś się nie zgadzało to nie znaczy że wszyscy mieli ten sam problem. Bardzo lojalny jesteś wobec Amazon, wyrównali Ci kasę a Ty odplacasz bazgraniem na forum, na które wchodzi większość ludzi, którzy nawet nie pracują w Amazon, przemyśl to.

Amzon
@Niebo 17.10.2018 08:44

To ty jestes bezczelny/a bo wyzywasz. Czytaj ze zrozumieniem, to ty napisales/as ze chodzi o wszystkich, a ja ze: "Wiele osób na forum na FB o tym informowało", wiec nie pisz, ze napisalem o wszystkich, bo prawda jest taka, ze chodzi o wiele osob forum na FB. Nikt nie pozwoli sobie na to., zeby wyplata sie nie zgadzala. Najwazniejsze, jest to ze zostalo to wyjasnione.

Am az

Hej, dwa tygodnie po badaniach lekarskich dalej czekam na day zero. Nie ma ustalonego terminu, a panie z rekrutacji co chwilę mówią co innego. O co tu chodzi?

Kija
@Am az 08.10.2018 19:46

Łapią was jak ryby w sieci a potem mają rezerwe. Muszą miec pakiet ludzi, zeby mogli w razie jak sie zwolnią miejsca zatrudniac nowy narybek. W amzonie jest tak, ze jak ktos wpadnie do adapta, to potem żegna się z pracą i przyjmują nastepnych. Potem wpisują delikwenta na czarną liste i już ma ban na całym świecie, i nie może znaleźć pracy w amzonie. Tak to działa. To utopia sama w sobie, system wami rządzi i managerowie, którzy jak tylko będą chcieli to was usadzą raz a dobrze.

odwołanie ?
@Kija 09.10.2018 22:48

można się gdzieś odwołać jak wpiszą na czarną liste ?

TBC
@Kija 09.10.2018 22:48

Nie wpadajcie w adapta, proste

?
@TBC 11.10.2018 17:39

co to znaczy po ludzku ?

Byly Amzon
@odwołanie ? 10.10.2018 16:20

Tak do Sądu Pracy i możesz iść do PIP, albo do Związków Zawodowych w Poznaniu

Termin DNIA 0

Nie wiem, co wy za głupoty ludzie wypisujecie naprawdę, ale termin dnia0 ustalany jest na spotkaniu rekrutacyjnym w Amazonie. Ja byłem na rozmowie np: w Poniedziałek....pytali mnie od kiedy mogę rozpocząć pracę, to powiedziałem że chce po niedzieli (czyli dla nie zrozumiałych ludzi... Na NASTĘPNY tydzień). Dostałem odpowiedź, że nie ma problemu tylko nie wiedzą, kiedy dokładnie będzie mój dzień0 bo nie wiadomo... Może być za tydzień w poniedziałek, czy też w piątek. Po rozmowie (tj. Od Pon) czekałem do czwartku na telefon, że dzień0 mam we wtorek na następny tydzień. Proste i bez problemu. Jeżeli idziecie do Amazona poprzez agencje typu Addeco, Randstad, to nie dziwcie się, że macie komplikacje. Składa się bezpośrednio aplikacje na stronce Amazona i bez problemu... A nawet jeżeli aplikacje skladaliscie przez główną stronę, to co za problem wykręcić numer do HR i podpytać, co z terminem jeżeli faktycznie czekacie 2 bite tygodnie, a Wam zależy na pracy. Do tego oni ustalają dzień0 precyzyjnie do zmiany jaką sobie wybraliscie. Czyli np dzień0 w wtorek, to zmiana zapewne będzie śr-sob. Czytam dziennie te wypociny napisane przez przeróżnych osób i aż mnie dziwi, że takie osoby istnieją. Wszyscy chcący zatrudnić się w Amazonie narzekają już na starcie, to powiedz po co się trudzisz aplikowania do tego pracodawcy? Czytaliscie zapewne wszystkie opinie bądź część, więc jak wierzycie komuś, kto mówi że tam jest niedobrze, to po co się samemu fatygowac i tylko narzekać na forum o tym? Ja sam przed zatrudnieniem czytałem wszystkie opinie na tej stronie, jak i forum o Wrocławiu i innych Amazonach i stwierdziłem, że lepiej przekonać się na własnej skórze, jak ta praca wygląda od "środka", niż się słuchać osób, które myślą, że na początek zarobią 3500 NETTO i to jeszcze za 8h Godz. picia kawki i siedzenia na (usunięte przez administratora) Ale taka jest prawda w Polsce... Chcesz zarobić, trzeba popracować. A w Amazonie nie ma ciężko wyrobienie norm. Zależy od działu, ale tam gdzie jestem, to można je wyrobić bez problemu. A osoby, które nie umia, to albo nie radzą sobie ze słuchanie, bądź nie nadają się do tej pracy. Owszem pracuje się po 10,30h,ale praktycznie masz 1h przerwy więc robisz 9,3h. Więc nie ma tak źle. Praca jest monotonna? Owszem, ale w ktorej innej pracy tak nie ma? Praca za biurkiem? - dzień dzień w papierkach. Praca w szkole? Dzień w dzień uczysz dzieciaki i tak samo gdzie indziej. I na koniec... Kto pyta, ten nie błądzi. Kto chce coś wiedzieć o czymś to pisać.

Am az
@Termin DNIA 0 09.10.2018 18:18

Pewnie ty jesteś jednym z tych niesłownych rekruterów co ? Mam badania lekarskie z datą wrześniową, powiedziano mi że 1.10 do 05.10 najpóźniej będzie przyjęcie do pracy. Załatwiłem sprawy w starej firmie, wiadomo jest okres wypowiedzenia itp. Nikt mnie nie poinformował, ze może to potrwać tak dlugo. Nie mam powodu aby kłamać. Chcę tylko ostrzec innych bo do dnia dzisiejszego nic nie wiem. Juz zdążyłem znaleźć sobie inną pracę. Uważajcie bo to jakaś praca widmo

czarna lista
@Termin DNIA 0 09.10.2018 18:18

czarna lista czyli jak odejdziesz z pracy w amazon to już nie wrócisz ? - czyli czy zdarzyło się, że Amazon zatrudnił pracownika który odszedł ? np jak nie daje rady i musi odpocząć i wrócić po dłuższej przerwie ? a tu czarna lista i nie może wrócić ?

anonymous
@czarna lista 10.10.2018 16:30

Jak sam.odejdziesz to nic ale jak cie wywala za adapta czy cos to raczej ciezko z powrotem

TBC
@czarna lista 10.10.2018 16:30

Jesli masz kiepskie wyniki (jakość, wydajność, obecność) to utrudni ci to powrót do Amazona, pracę się szanuje, z odejsciem nie ma problemu z powrotem też o ile jesteś ok wobec Amazona. Nie panikuj. Pozdrawiam

zzzzz
@anonymous 11.10.2018 09:27

Nieprawda, znam osoby które przez adapty zostały zwolnione a mimo to po 3 miesiącach ponownie złożyły wniosek o przyjęcie i zostały zatrudnione.

zzzzz
@czarna lista 10.10.2018 16:30

Jeżeli sam odejdziesz to po 3 miesiącach możesz znowu ubiegać się o zatrudnienie :) Takie osoby też znam.Nie wiem kto za brednie sieje z tą czarną listą. Prędzej ta czarna lista dotyczy osób, które wyleciały dyscyplinarnie bo i takie "kwiatki" się w Sosnowcu trafiły.

BYŁY PRACOWNIK
@czarna lista 10.10.2018 16:30

HA HA CZARNA LISTA W TYCH CZASACH ....ZA CHWILĘ BĘDĄ LODA ROBIĆ TYM Z TEJ LISTY ABY WRÓCILI HA HA HA. W UPC TEŻ JEST CZARNA LISTA I CO JAK WRÓCISZ TO Z POCAŁOWANIEM RĘKI CIĘ WITAJĄ TAKIE SĄ BRAKI. NIE MA DZISIAJ ŁASKI PRACY W CHOLERĘ!!!

Mich
@Termin DNIA 0 09.10.2018 18:18

W dziale technicznym jaki jest system pracy. Za co zwykle zwalniają. Jakie są zespoły , zgrane czy walka żeby się pokazać.

Byly Amzon
@BYŁY PRACOWNIK 15.10.2018 17:15

Kazdy kto pracuje w amzonie i trafi na tzw."czarną liste" za adapty, za mala produktywnosc, za alkohol, spoznienia juz nigdy nie moze zostac zatrudniony w strukturach firmy. Ja zrezygnowalem , poniewaz teraz zaoferowali mi prace tylko do konca grudnia i osoby, ktore maja umowy do konca grudnia, to od stycznia na 100% nie będą miały przedłużanych umów. Teraz wyjezdzam na 3 miesiacce do Niemiec za 15€/h +extra premia+ benefity+bezplatny apartament w Hotelu, gdzie personel sprzatajacy jest codziennie. Jk mi przypasuje to zostaja na dluzej, kontrakty daja nawet na 2 lata. Nie oplaca sie podpisywac umowy tylko na sam peakTime do konca grudnia, bo w styczniu zostaje sie bezrobotnym. Pozdrawiam wszystkich starych i nowych pracownikow Byly Amzon

Dickk

Witam jaki dystans się robi na Picku przez zmianę?

Qwert
@Dickk 15.10.2018 19:29

20-30 km 10km w tą czy w tą tp bez roznicy

Workeer

Witam jak wyglądają rotację duży mają przemiał pracowników na poszczególnych działach ?

Honorata
@Workeer 15.10.2018 19:22

Czy chciałbyś pracować w Amazonie? Próbowałeś wysłać już swoje CV na konkretne stanowisko? Powiedz nam coś więcej na ten temat. Jeśli czeka Cię rozmowa kwalifikacyjna - trzymamy za Ciebie kciuki.

Yoko

Jak długo się czeka na skierowanie na badania na maila ? Spotkanie rekrutacyjne było w piątek a skierowania nadal nie ma myślałem że dziś zrobię badania a tu cisza. Na rozmowie rekruterzy pytali czy możemy zacząć pracę od zaraz i większość odpowiedziała że tak dlatego myślałem że to szybko pójdzie a nie żeby siedzieć w domu i nic nie zarabiać hmm

Kate

nie polecam. połowa załogi chodzi naspeedowana jak ruscy sportowcy, jakieś wredne laski kolesie ktorzy ci podkladaja nogi zamiast pomoc. Nie nie nie. Nie polecam nikomu to (usunięte przez administratora) a na nockach w kantynie czy na parkingu w aucie to się różne rzeczy dzieją. Nie wrócę już tam. Dzięki!

Mat
@Kate 10.09.2018 13:13

no jest taka jedna mała juz ja paru poznal

Ja
@Mat 11.09.2018 12:35

Która??? Jak ma na imię i jak wygląda?

Ślepy
@Ja 07.10.2018 18:51

Mała ruda z wymalowanymi pazurami Do****ka

PYTANIE!!!???

Hey, czy ktoś może mi powiedzieć co oznacza "peak-Time" w Amazonie? I czy w październik-listopad-grudzień przez ten peak Time idzie więcej zarobić? Oraz czy wigilia, sylwester, nowy rok jest wolny od pracy? Bądź ustawowo wolny dzień od pracy jest rzeczywiście wolny Czy nie ma szans?

tak było
@PYTANIE!!!??? 14.09.2018 01:36

z pewnością dadzą premie za to że będziesz chodzić według grafiku do pracy bez żadnych urlop i l4 w zeszłym roku dali za takie coś dodatkowe 1250 zł a czy 15 dni w grafiku to dużo to już sobie pomyśl , święta i sylwester wolny był

Dziękować! :P
@tak było 14.09.2018 10:04

Dzięki za odpowiedź!!!!!!!!! :) Jeżeli święta i sylwek będzie i w tym roku wolny, to nawet spoko.

Tak bylo
@Dziękować! :P 14.09.2018 20:09

Swięta masz ustawowo Wolne I tak za to jest 2 tygodnie po 5 dni pracy

pracownik
@tak było 14.09.2018 10:04

Zapomniałeś dodać,że pisząc urlop chodzi o urlop na żądanie. Zwykły urlop wypoczynkowy nie pomniejsza premii. dodam tylko, że w tym okresie mało kto dostanie urlop wypoczynkowy, chyba że osoba zaplanowała go o wiele wcześniej jednak i to nie jest zawsze pewne.

Wiktoria
@pracownik 17.09.2018 00:02

Niedlugo mam spotkanie w sprawie pracy w amazon czy faktycznie pol etatu jest i ponoc tylko soboty i niedziele prosze o pomoc nie boje sie isc do pracy jest utrudnienie sama z trojka dzieci

RoboPicker
@tak było 14.09.2018 10:04

Glupoty wypisujesz ja zrobilam wszystkie godziny grafikowe i z norma ponad 150% a dostalam premie za obecnosc 12 zeta i premie za produktywnosc 7% a na pasku mam wyliczone 10.50 zloty

Shhsh
@RoboPicker 10.10.2018 13:13

Nie złoty a złotych amebo, która nawer nie wie co to przecinek i kropka.

Prawda i tylko prawd

Do anonymous!!!!!!???!! Czytałam opinię w saint gobain, NGK ceramiks i twój nick tam się zawszę pojawia????? zabieg okoliczności??????

Prawda i tylko prawd

Witam amazanczykow..... pracuje od ponad 2 ms,na dziale stow..... napiszę prawdę,jak jest......otóż praca,nie jest ciężka,pracowałam już na produkcji,i uwierzycie było naprawdę ciężko fizycznie jak i psychicznie,bo ludzie byli beznadziejni..... Jeśli chodzi o Amazon,ludzie są naprawdę spoko,bardzo pomocni i sympatyczni.....Praca nie jest lekka,ale też nie ciężka,nie okłamujemy się, wszędzie trzeba pracować,nikt nam nie da pracy,gdzie można siedzieć i nic nie robić.....To co zauważyłem przez te prawie 3 mas pracy, otóż są ludzie i ludziska!!!!!! Jedni przychodzą pracować, robią swoje i idą do domu,ale są tacy którzy co pół godziny chcieliby chodzić na fajkę,lub siedzieć gdzieś między alejkami i się przysłowiowo opierd.. .. Płaca mogłaby być lepsza!!!!!!!!!!!!i to chyba jedyny minus pracy w Amazon¡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie będę słodzić,czy też odradzać, proponuje przyjść i samemu sprawdzić.Tez byłam nastawiona negatywnie po przeczytaniu forum,ale chciałam sprawdzić jak jest naprawdę.....I naprawdę zdziwiłam się,bo mam porównanie na innych firmach produkcyjnych np brembo,saint gobain ....i uwierzycie że w Amazon jest dużo lepiej!!!!!! I to pod każdym względem..... Są oczywiście minusy,ale każdy ma je w swojej firmie,taka prawda....A te negatywne komentarze to piszą ludzie , którzy nie podołali normom,sory ale każda firma ma swoje normy!!!!!Ja pracując 3 ms nie zdarzyło mi się jej nie zrobić,i wcale nie musiałam zapieprzac,bo miałam czas na toaletę,na rozmowę ze spotkanymi znajomymi......Ale poznałam takie osoby, które miały na wszystko wyjebane........taka prawda!!!!!!!!!Jedynie do czego mogę się doczepić to do płacy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cholera dajecie ludzia więcej zarobić,a skończą się zwolnienia i marudzenia........ Skoro firma jest na wysokim poziomie,to pokażcie że ludzie w niej pracujący też są na tym poziomie,a będziecie i wy zadowoleni i my również.... pozdrawiam

TupolewBrzoza1

(usunięte przez administratora) Moje sugestie dla Amazon: więcej hajsu dawać ,mniej wymagać

Vincent

W rekrutacji w amznie pracuje kolo co ma brode i okiem rzuca na facetow ... chyba szymo sie zwie

Viceroy
@Vincent 10.10.2018 22:18

No i co to ma być za komentarz dotyczy jakoś pracy tam czy co?

TBC
@Vincent 10.10.2018 22:18

Kogo to? No chyba że zależy ci na wymianie nr. telefonicznych ....?

Kamyk

Witam chciałem zapytać czy w Amazonie jest możliwość pracować na zmianie bez weekendów? Bardzo mi na tym zależy bo mam drugą pracę na weekendy i chciałem to pogodzić i czy w amazon pracuje się w swoich ubraniach czy dostaje się robocze ?Z góry dzięki za odp

Kamyk

Witam jakie są zmiany w amazon ? Czy jest możliwość mieć wolne weekendy ? Mam dodatkową pracę na weekendy dlatego pasowalaby taka zmiana zeby miec wolne weekendy.Czy ktoś się orientuje?Jeszcze jedno pytanie czy w amazon pracuje się w swoim ubraniu czy dają robocze ubranie ? Z góry dzięki za odpowiedź pzdr

Jonatan

teraz w amzonie nie ma pracy, wiec ludzi tez nie potrzebuja, za duzo zatrudnili

Nr do biura

Ma ktoś nr do biura w Amazon Sosnowiec?

Ciekawa

Hej wszystkim ;) Wiecie może kiedy będą wejścia dla ludzi którzy chcą pracować na pół etatu? Z góry dzieki :)

Półetatowiec
@Ciekawa 08.10.2018 16:37

Pół etatu jest zablokowane, nie wiadomo jak długo. Narazie nie ma miejsc

BikloS

Kto zarządza wpisami? Amzon czy GoWork? Po głębszej analizie gołym okiem widać, że posty i wpisy są usuwane (na zlecenie Amzna?)Dlaczego manipulujecie wpismi i tym co ludzie tak naprawde sądzą o tej firmie? Liczy się prawda, a nie kłamstwo. Tuszowana jest rzeczywistość. Szkoda, że tak ważny jest PR dla firmy, ze zleca usuwanie wpisów, które przedstawiają rzeczywistość. Jeśli źle będziecie traktować ludzi, to oni nigdy do was nie wrócą. Jedna osoba, która źle jest traktowana nie poleci i odradzi pracy aż 10 kolejnym, tak działa siła żywej antyreklamy. Nikt nie da się nabrać na obiecanki, bo kasy jest coraz mniej, wszędzie szukacie cięcia kosztów zaczynając od najniższego szczebla i to jest duży błąd. Nie usuwajcie wpisów i komentarzy. Bądźcie chociaż tutaj uczciwi.

Paszczak

Wuchta wiray wali dzwiami i oknami ale wybierajo tyko z najlepszym wykształceniem żeby ich upakarzać!

Kiedy day zero?

Nie polecę tej firmy nikomu! Nie potrafią precyzyjnie określić terminu rozp. pracy. Śmiechu warte

ON
@Kiedy day zero? 08.10.2018 21:45

Muszą się miejsca zwolnić zawsze ktoś odejdzie lub nie przedłużą umowy albo jeszcze wszystko nie ruszyło i nie pracy dla nowych .

Wprowadzają ludzi w błąd
@ON 09.10.2018 08:21

Dziwne, bo podobno jest już druga transza pracowników oczekujących. Myślę, że to poprostu zła organizacja czegokolwiek. Po drugie, po co podana została informacja, że za parę dni będzie przyjęcie? Uważajcie na tą firmę!!!! Na rozmowie rekrutacyjnej koleś mówi, że do tygodnia będzie zorganizowany day zero a w rzeczywistości trwa to w nieskończoność.

Przyjęta

Dział ICQA co sądzicie.

Ala

Mam podobnie. Panie z rekrutacji zapewniały mnie , że termin rozpoczęcia pracy będzie ustalony po niedzieli. Nie dodały po której :-) O co tu chodzi? Jestem w kropce bo już dwa tygodnie czekam na day zero. Chyba nie zależy im na pracownikach a tak się wszędzie ogłaszają

anonymous
@Ala 08.10.2018 21:00

Myslalem że tylko mnie wyrolowali mnie mówili że dopiero od połowy miesiąca będą day0 czyli nie wiem według nich z czego ludzie którzy postawili na Amazon mają żyć z powietrza ....

Zostaw opinię o Amazon - Sosnowiec

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amazon