Amazon
3 231

Opinie o Amazon

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amazon

Jjjj

Cześć jestem ciekawa Waszych opini o pracy w Amazonię . Wczoraj zarejestrowałam się przez stronkę Amazona wypełniłam kwestionariusz i dziś otrzymałam odpowiedz mam już ustalona date rozmowy kwalifikacyjnej w przyszłym tygodniu . Nie wiem czego się spodziewać / jak wyglada taka rozmowa / po jakim czasie (o ile dostanę się ) zaczyna się praca . No i jak wyglada sprawa z zarobkami przy standardowym schemacie pracy 4razy w tygodniu

nickuś
@Gniewny 11.07.2018 19:03

Jeżeli uważasz, że w Amazonie jest praca LAJTOWA to się grubo mylisz.

Magazynier

Siemanko. Pracuję od listopada zeszłego roku. Przeszedłem już przez wszystkie działy poza kretami. Na swoim dziale aktualnie pracuje średnio jeden dzień w tygodniu bo ciągle rotują z działu na dział średnio 2 razy w ciągu dniówki. To chyba oddaje obraz sytuacji jaka panuje w tej firmie. Jeżeli zgadzasz się być pionkiem i zawsze się na wszystko zgodzisz to dasz radę. Pytanie tylko ile. Praca spoko dla osób które chcą na chwilę się zastanowić co chcą dalej robić w życiu. Po pół roku pracy zaczniesz się zastanowiać co ty tu w ogóle robisz i że tępa praca ze skanerem bądź przy taśmie jest strasznie nudna i monotonna. Przy zarobkach 2100 na rękę jest spoko jeżeli chodzi o płynność i ratunek finansowy. Rotacja jest bardzo duża. Po miesiącu zostaje może 20% ludzi. Jestem ciekawy czy oni w ogóle będą w stanie zapełnić magazyn taką ilością pracowników jaką potrzeba skoro zaraz większość się zwalnia.

talala
@anonymous 12.07.2018 18:48

Ja pisałem, że pracowników jest relatywnie dużo jeśli chodzi o tzw. szarych wyrobników normy. A rekrutacje wewnętrzne są w każdej szanującej się firmie bo to redukcja kosztów które ponosi się dając ogłoszenie czy korzystając z agencji.

ciekawa

Trafiłam na tej stronie na pewnien komentarz w którym ktoś napisał że od wrzesnia stawka godzinowa ma wzrosnąć do 17 zł ktoś cos wie na ten temat ?

Manoli 34
@ciekawa 13.07.2018 17:12

Jeszcze nic nie wiadomo o ile wzrośnie. Bo analizują rynek pracy. Ale z tego co przeczytam to będzie 16 zł i lipa.

anonymous

Nie da sie tam pracowac sokojnie nie obawiajac sie czy dasz rade 100 procent wyciagnac jestesmy tylko ludzmi i czasem w ciagu tych 10 godz.czlowiek moze poczuc sie slabionym.niestety tam trzeba byc robotem. Co do czego to nikt nie stanie w twojej obronie bo kazdy pilnuje i trzyma swojego stolka

an0nym0us

Witam Serdecznie Zadziwiającym jest fakt, iż na portalu Gowork nie ma profilu pracodawcy "Amazon - Kołbaskowo". Minął już prawie rok, od czasu otwarcia obiektu. Z ust osób, które tam pracowały/pracują można usłyszeć, że rotacja pracowników jest niesamowicie duża.. wyrażana wręcz w tysiącach. Nabór nowych pracowników trwa cały czas. Zarówno poprzez oficjalną witrynę Amazon, jak i przez różne agencje zatrudnienia/pracy tymczasowej. Natomiast na portalu Gowork, nie ma nawet profilu pracodawcy "Amazon - Kołbaskowo", do umieszczania opinii/komentarzy. Piszę ten komentarz z nadzieją, że osoby które tam pracują, bądź też pracowały w przeszłości, zechcą się podzielić swoimi opiniami na temat pracy na tym obiekcie. Ja ze swojej strony mogę jedynie napisać, że znam jedną osobę która tam pracuje i trochę mi opowiedziała o swojej pracy. Podobno na niektórych działach ciężko jest wyrobić norme (np. na "Pick'u") za której nie wyrobienie dostaje się tzw. "Feedback", czyli rekomendację do zwolnienia. Natomiast na dziale "Pack" chcąc wyrobić normę, można się pomylić i wtedy dostaje się tzw. "Adapt". Podobno 3, czy 4 takie "Feedbacki", czy "Adapty" i zostaje się zwolnionym, bez możliwości ponownego zatrudnienia we wszystkich Amazonach w całej Polsce, ponieważ zostaje się wciągniętym na tzw. "Carną Listę" która potocznie oznacza "Ban na stałe", jeśli chodzi o zatrudnienie w Amazon. Bardzo jestem ciekaw opinii innych osób.. jak to wygląda z ich perspektywy. Pozdrawiam.. an0nym0us.

M

Pierwszy dział na ktory mozna trafic to praca ktora polega na pikowaniu czyli dostajesz skaner do reki i chodzisz po całym magazynie i zbierasz towary te co pokazuje skaner do pudła a potem pudło na tasme.. a drugi dział to pakowanie tych towarów.. pewnie jest tam wiecej działow.. a to zalezy gdzie sie trafi.. jesli chodzi o zbieranie towarow praca nie jest skomplikowana tylko troche nogi bola po 10 h godzinach..jak czytałam te opinie na go work to ludzie opisywali ze Amazon to (usunięte przez administratora) ale musze powiedziec ze tak nie jest.. jak komu sie nie chce pracowac to niech tam nie idzie.. przeciez w zadnej pracy za siedzenie nie płaca..

Kaja

Mam do was takie pytanie. Za 2 dni mam rozmowę o pracę, stanowisko magazynier w Sosnowcu. Na czym polega ta praca? Czy to jest praca na produkcji czy praca magazynowa jak order picking czy coś? Czy dla dziewczyny ta p[raca nie będzie za ciężka?

rowerkowa
@Kaja 10.07.2018 17:24

Chyba sobie żartujesz, ja pracowałam 3 miesiace i pożałowałam, nie polecam i stanowczo odradzam, (usunięte przez administratora)

Magazynierka

Lider zarabiając 20 zł/h + premia. Jako metodę motywacyjną stosuje tekst w stylu " Na Twoje miejsce już ktoś czeka przed bramą" , więc zapraszam przed bramę... Praca czyni woln.... Może ten lider już uwierzył że ma prawdziwą koronę na swoim biurku ...

anonymous
@Magazynierka 09.07.2018 10:20

bo to jełop

POLSKA vs USA

Pracuje w polskiej dużej firmie czytaj. korporacji. Zarabiam na umowie o pracę za 168 h 3250 na rękę i jeszcze średnio 3 tyś na zlecenie miesięcznie za wyrobienie ok. 30 nadgodzin z prac dodatkowych. Nie jest to żadne stanowisko kierownicze. Jak widzę płace od pseudo super firmy 15 brutto na godzinę to szlag mnie trafia i ogarnia smutek; za jakie pieniadze ludzie w polsce sie godzą pracować a raczej harować.. A w stanach z Polaków się śmieją.. harują dla nas za 500$ miesięcznie i jeszcze kupują od nas z podatków tych pracowników kilka patriotów za miliardy..

Qwert
@POLSKA vs USA 05.07.2018 22:01

Trojka z dwojka ci sie miejscami zamienila a w drugim jedynka z trojka

nowy zabrze

witam skąd odjeżdża autobus z rudy śląskiej

anonymous

Wie ktoś dlatego teraz w tym miesiącu pracujemy 5 dni z rzędu?

Zimol
@anonymous 07.07.2018 19:12

Amazon ma Prime Day, tj. wyprzedaż od 15 do 22 lipca - dlatego w przyszłym tygodniu 5 dniówek wypada

Byly

To nie jest firma z ktora mozna wsolpracowac na dluzsza mete. Oni nie szanuja ludzi im potzebne sa r niepsujace sie roboty. Wymagania ale kasa marna za taka prace .Nie zrobisz normy to cie wywala nie przyjmujac tlumaczen z tygodnia na tydzien jestes w stresie czy zrobilas norme . Oni maja na papierze swoje ustalone zasady i normy a jak wiadomo papier rzyjmie wszystko .

nickuś
@anonymous 05.07.2018 22:12

Zależy czego oczekujesz . Pracy dorywczej na krótko ? Warto jeśli w okolicy nie masz innych ofert z konkurencji. Podniecanie się, że to i tamto ZŁE i bicie piany na forach jest do pewnego stopnia uzasadnione. Ale powstaje pytanie - kto Cię zmusza do pracy w Amazon?

Papa

Strata czasu. Ściema na dniu 0. Niekompetencja hr wobec pracowników, którzy sami muszą poświęcać swój czas by załatwić czas. Dużo wypadków. Menadżerowie nie umieją zarządzać ludźmi, a liderzy mają wywalone. Mobbing na porządku dziennym. Chaos na procesie. PG-ki są bardziej ogarnięci. Brak zwrotu kasy za zniszczone ubranie. Świadectwa pracy przesyłane po terminie lub nigdy. Coraz mniej ludzi i zła opinia w zachodniopomorskim. Takie rzeczy dzieją się w Kolbaskowie.

nickuś
@Nowa 07.07.2018 13:55

Są okresy gdzie jest MASA ludzi. Głównie październik - grudzień. I wtedy masz spory tłok.

Gwiazdor

Dość tych chorych hejtow, jeżeli komuś nie pasuje praca w Amazonie niech się zwolni i idzie (usunięte przez administratora)", mnie też większość ludzi denerwuje ale nie wypisuje głupot na ich temat. Jeżeli komuś ślina cieknie na widok kamizelki napisem " Instruktor", " Pierwsza Pomoc", " Team Lider" oraz " Żółto-Niebieska (Manager)" to niech się przyłożą do pracy, a może to Osiągniesz cięgi pracy. A nie krytykujesz na forum, Powidz to w prosto w oczy tej osobie. Pozdrawiam.

Pik
@Fakt 07.07.2018 21:07

Masz rację, na picku nawet nie sprawdzają kto i gdzie wcześniej pracował... Wystarczy że ktoś ma niewyoarzoną g.bę i z obawy że będą z nim problemy to dają takiej kamizelkę instruktora żeby uciszyć konfliktową osobę. Szczere współczucia mieć do czynienia z takim durnym plebsem.

Nowa

A powiedzcie tak szczerze jak jest z możliwością rozwoju w tej firmie czy doceniają pracowników którzy starają się itd... Chce dobrze zarobić a z tego co czytam to piszecie ze tylko z nadgodzinami jest to chyba możliwe wiec stad pytanie na jakim dziale zarobki najlepsze ?

anonymous
@picktower 07.07.2018 16:48

Druga sprawa kolego jestes pierwsza osoba ever ktora podala poprawna stawke godzina na reke, kazdy inny z kim rozmawialem czy czytalem twierdzil ze maja po 11.25 czy nawet 12zl na reke bo liczyli se w kalkulatorsch wynagrodzen ktore sa skonstruowane do przeliczania miesiecznego wynagrodzebia brutto...a potem placz ze kasa sie nie zgadza a samemu ciezko eziac 15-29% i zobsczyc ile wychodzi

anonymous

Czy osoby pracujące na audycie i problem solvie mają do zrobienia normy dzienne?

anonymous

Mam takie pytanie do was czy da rade w amazonie wyciagnac 2500 bez nadgodzin?

Overty
@Lol 05.07.2018 15:37

Nie pisz bzdur!!!! Pogęło Cię..... Tą kasę zarobisz netto z 30-ma godzinami nadgodzin w zamian rezygnacji swojego wolnego dnia pracy. Bez nadgodzin możesz netto otrzymać 1900 do max 2000 zł co jest zależne o grafiku w danym miesiącu. Nie piszcie głupot, pracuję od listopada 2017 i wiem jak jest nie majac nadgodzin.

Beti

Witajcie. Bardzo proszę o informację zwrotną. Na dniach byłam na rozmowie kwalifikacyjnej - zostałam skierowana na badania. Badania mam do wykonania "na dniach" - proszę o informację, kiedy dostaje się umowę? Czy od razu po badaniach trzeba jechać do Amazona (Sosnowiec) i z miejsca ustalany jest grafik czy wystarczy tylko ich powiadomić telefonicznie a oni sami ustalą termin by przedłożyć dokumenty wraz z orzeczeniem? PS: co to ten "Day zero"?

Tolo
@Beti 04.07.2018 21:18

Czekasz na wiadomość kiedy będzie dzień zerowy. W tym dniu masz szkolenie z bhp, hazmatów i masz wycieczkę informacyjną po magazynie jak również podpisujesz umowę na czas określony tj: na 3-rzy m-ce, jak nie złapiesz adeptów to możesz liczyć na umowę roczną ale też musisz uważać na adapty, które kwalifikują Cię do zwolnienia. Musisz wiedzieć iż w tej firmie liczy się wykonanie normy w 100% oraz jakość. Adapt to pisemne upomnienie ktore możesz otrzymać za niewyrobienie normy i za złą jakość.

Becia

Witam proszę o informację - na dniach odbywały się rozmowy kwalifikacyjne. Otrzymałam skierowania do placówki medycznej na badania lekarskie. Proszę o informację jak to wygląda z tym "Day 0"? Od kiedy zaczyna się tak de facto pracę? Badania mam na dniach - rozumiem, że po badaniach należy jechać do Amazon na podpisanie umowy i z miejsca np. od Soboty bądź Niedzieli - zaczyna się pracę? Proszę o wyjaśnienie. Z góry dziękuję:)

.
@Becia 04.07.2018 16:25

Źle rozumiesz, po badaniach nie jedziesz do Amazon, tylko czekasz na telefon kiedy masz Day 0. Nie pytałaś się o takie podstawowe sprawy w agencji pracy?

anonim

(usunięte przez administratora)

nie kłam
@Ozesz 01.07.2018 14:50

hehehe obrazić to dopiero ją można bo ta księżniczka nie zasługuje na szacunek

Jjjj

Dziś przeszłam pomyślnie rozmowę rekrutacyjna w firmie Amazon , jednak dopiero teraz nasunęło mi się na myśl pytanie czy w mojej sytuacji skończyłam właśnie szkołę policealną 2 letnią dzienną ale nadal posiadam jeszcze jeden kierunek (nadal jestem uczniem szkoły policealnej dla dorosłych ) czy jeśli przejdę oczywiście pomyślnie badania lekarskie to muszę przedstawic jakiś dokument potwierdzający że jestem uczniem (i dzięki temu inaczej odprowadzane są składki) Czy jest tu ktoś kto jest może w podobnej sytuacji . Lub jeśli nie to czy mogę prosić o zamieszczenie jakiegoś numeru kontaktowego z odziałem Amazon /jakaś infolinia Amazona cokolwiek

Qwerty
@Jjjj 03.07.2018 20:17

Nie ma to zadnego znaczenia...w przypadku uczniow i studentow do 26 roku zycia takie ulgi podatkowe dotycza tylko umowy zlecenie i chyba umowy o dzielo, natomiast na umowie o prace bez znaczenia czy jestes osoba uczaca sie czy nie, wszystkie skladki sa odprowadzane

anonymous

Czy osoby pracujące na crecie na sufit,problem solve mają normę dzienną do zrobienia?

Krecik
@anonymous 03.07.2018 20:22

08001124676

New

Czy ktoś z picku może się wypowiedzieć? Na kretach jest mega rotacja 3/4 mojej grupy tam poszło.co do świadczeń zdrowotnych to za 0 zł tylko podstawowe jak ZUS resztę płacisz za prywatną. Za multi to samo ale to wiadome jak chcesz kogoś dopisać to już nie tak ok.

anonymous

Ile instruktorzy zarabiają więcej od zwykłych pracowników?

anonymous
@anonymous 29.06.2018 17:59

Nie maja nic wiecej.Plusem jest to ze zamiast byc w procesie to idziesz szkolic a nie robic norme, a i raz w roku masz bony 400zl.

Farmazon

Amazon to dość specyficzny zakład pracy. Od siebie daje darmowy transport oraz obiady za symboliczną złotówkę a w zamian oczekuje ,aby człowiek zamienił się w robota ,nie popełniał błędów i wykonywał kosmiczne normy :D

Kleo
@Farmazon 27.06.2018 20:10

Nie wszyscy mogą z tego transportu korzystać, weź to pod uwagę i nie pisz w imieniu całości....

anonymous

Pracuje w amazonie na crecie 2 tygodnie i nadal nie moge zrobić normy...Caly czas w granicach 22-23 Cos czuje,ze po tym okresie ochronnym pojde do zwolnienia

...
@Qwer 27.06.2018 11:30

52 szt to ja też przerzucić mogę bez sprawdzania :-)

Śmiechnasali

To nie Amazon jest zły, ma swoje specyficzne zasady i reguły na które każdy decyduje się w chwili podpisania umowy o pracę, bo chyba wszyscy świadomie podpisali umowę?! To ludzie są okropni, leniwi, zawistni.... Nawet to że ktoś nosi kamizelkę instruktora jest powodem drwin ze strony kolegów, niektórzy mają nawet problem z tym że kolega nosi kamizelkę instruktora i dokuczaja mu ze świeci kamizelką. Żałosne takie ludzkie płytkie kreaturki. Życzę takim zawistnym i wrednym ludziom wielu kopniakow od życia. Ja nie oceniam i nie krytykuje kto i jak się ubiera do pracy, czy ktoś robi makijaż to jego sprawa.... A najbliższe towarzystwo i tak obrobi Ci (usunięte przez administratora) To nie AMAZON jest zły, to ludzie są beznadziejni.

całeszczesciebyła

jeden wielki (usunięte przez administratora)! uciekać i nie przyjmować się lepiej tam! Takie kity wciskają na początku potem są mili a po paru miesiącach wychodzi prawda ! Przeszkolenie na milion działów a płacą grosze , co chwile pretensje że się nie wyrabia norm , straszenie zwolnieniem . Powinni zmienić to na akord ! Jest się kontrolowanym na każdym kroku , jedzenie na czas że wrzodów można dostać zresztą jakościowo takie że Geslerka to by zawału dostała .

KatarznaS

Chciałabym się dowiedzieć, tylko interesują mnie informacje prawdziwe! Zastanawiam się nad złożeniem tam Cv bo ponoć jest zapotrzebowanie ludzi i są przyjęcia, a w obecnej pracy już nie chce pracować, a nie mam też zamiaru znowu się rozczarować, tak jak mnie zapewniali w obecnej pracy o warunkach i płacach, dlatego chciałabym uzyskać rzetelne informacje. 1)Jak wygląda praca w Firmie ? Tzn. jak wyglądają zmiany, czy to są brygady, jaki system pracy jest ? 2) Jakie są zarobki ? 3)czy są premie ? i w jaki sposób są one naliczane. 4)Czy są dodatkowe nadgodziny, jakie kol wiek benefity i bonusy ? 5) jak wygląda umowa w Firmie ? 6)Jakie warunki trzeba spełniać, żeby dostać się do pracy ? 7)Czy jest możliwość dogadania się co do grafiku ? 8)jak jest z urlopem, jak go wyliczają i czy jest problem z braniem, czy nie robi przeszkód. 9) Jaka różnica jest w wypłatach bo z tego co czytałam to są ranne i nocne zmiany, ale różnie liczone? Więc jakby ktoś mi to określił ie mogę zarobić najmniej ? Bo niby 160 godzin ma być przerobione, ale z tego co czytam to może być ich mniej albo więcej, więc nie wiem do czego się mam odnosić. Bardzo proszę o rozsądną i rzetelna odpowiedź.

anonymous
@KatarznaS 30.05.2018 13:47

Benefity owszem karty multisport, ubezpieczenie, paczki dla dzieci bony świąteczne z ZFŚS itd.kasa generalnie słaba 2k na rękę bez nadgodzin to w zasadzie maks.Premie masz 2 wydajnosciowa która zależy od całego magazynu i frekwencyjna jak nie bierzesz l4, UZ czy nie wychodzisz wcześniej z pracy to masz 8% od swojej podstawy wychodzącej z ilości godzin.Nadgodziny zależy od działu, generalnie raczej nie ma.Umowa na 3 miesiące później na rok i jak przetrwasz rok to na stałe. Jeżeli chodzi o urlop to nie ma problemu w zwykłym miesiącu wziąć, wyjątkiem są dni wzmożonej wysyłki czyli np.przed świętami Bożego Narodzenia.To co jest powiedziane że 26 dni urlopu to zwyczajne oszustwo, ponieważ tak naprawdę jest tych dni 20,8 dnia.Mowia że w przypadku pracy po 8h to wychodzi 26 dni (w amazonie pracujesz po 10h), ale co nas obchodzi że w pracy po 8h to wyjdzie 26 dni skoro pracuje się po 10h i wychodzi niecałe 21 dni.generalnie na rok masz 208h.Jezeli przyjmujesz się teraz to dadzą ci adekwatną ilość d i urlopowych w stosunku do pozostałych miesięcy do końca roku.Ja przyjmowalem się we wrześniu to dostałem 72h.Co do grafiku nie ma szans się dogadać masz odgórnie narzucone i musisz się tego trzymać w zależności od tego jaka masz zmianę.Amazon ma system rozliczania kwartalny, więc w jednym miesiącu będziesz miał/a 180h w drugim 170 , a w trzecim 150 czy 160h.wyplaty się różnią bardzo, jeden pracuje tak samo jak drugi z czego jeden dostanie 2050zl drugi 2200 a trzeci po miesiącu l4 1980.Generalnie warto chorować.W zasadzie praca nie jest ciężka, jedynie monotonna i wynagrodzenie jak dla mnie slabe.Fakt że jak nadgodziny będą to nadrobisz ale czy po to się pracuje żeby cały czas nadgodziny walić?Jeżeli liczysz na awans po pewnym czasie to możesz sobie darować, najczęściej ci co są "blisko"managerów, mają szansę przejść pozytywnie rekrutację np.na team leadera.I w zasadzie to tyle :)ani nie odradzam ani nie polecam jak dla mnie przeciętna robota dobra na chwilę żeby poszukać czegoś lepszego.Pozdrawiam i powodzenia.

Jerzy

Możecie napisać tak szczerze ile dostaje się netto na start bez nadgodzin? Piszecie 1900-2000. Ciekawe kto by się zgodził za tyle pracować skoro w Brembo, Saint Gobain i innych montowniach są ciągle przyjęcia i 2500 na rękę na start. Proszę o szczerość.

Kleo
@On 30.01.2018 21:42

Brawo za odwagę

Zostaw opinię o Amazon - Sosnowiec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Amazon