Witajcie pracujemy pod tym samym podmiotem jakim jest grand vision. Tutaj na forum pod nazwa Vision express pracownicy dyskutuja . Rodzi sie pytanie, prosimy aktualnych pracowników o info czy mieliscie jakies zmiany umow zatrudnienia w tym roku? dzieki za info
gaga
20.03.2016 12:08
zawód protetyka ok,ale w tym zawodzie chodzi przede wszytskim o sprzedaż.Nawet jak bedziesz najlepszym protetykiem z dyplomem, a nie bedziesz potrafił sprzedać aparatu to się nie liczysz.Niektórzy porównują ten zawód do lekarza, nic bardziej mylnego-lekarz nie sprzedaje!
Przychody i zysk Sonova Audiological Care Polska
18,2 mln
2023
2024
2025
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Przychody firmy za rok 2025 na poziomie 273 mln 107 tys. zł to bardzo dobry wynik. Dynamika rok do roku to wzrost o 20%. Kwota 18 mln 227 tys. zł to wartość uzyskanego zysku brutto.
Świetne wyniki finansowe! Przychody i zysk wskazują na dobre perspektywy. Jakie macie oczekiwania dotyczące podwyżek lub premii w takim kontekście? Czy czujecie, że firma może inwestować w Wasz rozwój?
Morus
02.08.2026 13:27
No niestety. ktoś już pisał ze nie potrzeba nowych osób więc mimo takich wyników chyba kiepsko z rozwojem
18.03.2016 15:12
agi
18.03.2016 20:05
wcale nie trzeba mieć przygotowania, nauczą sie wszystkiego, potem wyślą do szkoły.Ważne ze bedziesz miał dryg do handlu, bo twoim gł. zadaniem bedzie sprzedaż
Branża medyczna jest jedną z najbardziej rozbudowanych w Polsce. Jak Państwu udaje się od ponad dwóch dekad utrzymać tak wysoki poziom świadczonych usług?
Zmiany zachodzące w ostatnich latach na rynku aparatów słuchowych, większa świadomość i oczekiwania klientów stymulują nas wciąż do doskonalenia świadczonych usług. Nieustannie dbamy o to, aby podnosić kwalifikacje naszych pracowników zarówno w obszarze kompetencji „miękkich” jak i stricte dedykowanych dla czynności protetyka słuchu. Szukamy najlepszych rozwiązań technicznych u wiodących producentów aparatów słuchowych. Dzięki temu możemy zaoferować Klientom najwyższą jakość obsługi oraz nowoczesne, światowe technologie. Zależy nam najbardziej, aby każdy zgłaszający się do nas człowiek dobrze słyszał – pomoc w poprawie jakości życia osobom niedosłyszącym jest głównym motorem naszego działania. A pasja jak wiadomo jest największą siłą sprawczą powodzenia.
Słyniecie Państwo ze specjalistycznie wykształconej kadry. Jakimi kanałami poszukujecie swoich pracowników?
Staramy się dotrzeć do naszej grupy docelowej wielokanałowo. Oczywiście jak większość firm korzystamy z portali pracy oraz stron społecznościowych. Współpracujemy także ze szkołami, które kształcą w zakresie protetyki słuchu, co umożliwia nam spotkanie ludzi zainteresowanych pracą w tym zawodzie. Jesteśmy otwarci na studentów, którzy chcieliby odbyć praktyki zawodowe w naszej firmie. Takie doświadczenie pozwala przyszłym protetykom słuchu sprawdzić się w zawodzie, zweryfikować swoje umiejętności w rzeczywistym kontakcie z Klientem i w efekcie może zaprocentować zatrudnieniem w naszej firmie. Wychodzimy również naprzeciw osobom, które dopiero chcą nauczyć się tego zawodu. Posiadamy w firmie wielu specjalistów i trenerów z zakresu protetyki słuchu, którzy przygotowują dedykowane szkolenia zarówno w siedzibie firmy, jak i bezpośrednio w oddziałach czy centrach szkoleniowych. Cyklicznie prowadzone są także szkolenia na platformie e-learningowej. Częściowo finansujemy czesne za szkoły kształcące protetyków słuchu.
Jak w takim razie najlepiej przygotować się do rozmowy kwalifikacyjnej?
Złożenie aplikacji drogą mailową to pierwszy krok w kierunku kariery pełnej wyzwań i możliwości, a przede wszystkim po prostu ciekawej pracy. Rekrutacja składa się u nas z następujących etapów:
Przysłanie swojej aplikacji poprzez portal pracuj.pl lub bezpośrednio na adres mailowy firmy: [email protected]
Krótkie interview przez telefon z wybranymi kandydatami.
Wyłonione osoby zapraszamy na bezpośrednie spotkanie w wybranym salonie protetycznym (potencjalne przyszłe miejsce pracy), gdzie następuje spotkanie i rozmowa z kierownikiem sklepu.
Kandydaci, których kwalifikacje najbardziej odpowiadają bieżącym potrzebom są zaproszeni na spotkanie z Menadżerem Regionu.
To jest czas na szczegółowe zadawanie pytań przez kandydata, ale również przedstawienie planów i zadań na przyszłym stanowisku pracy, omówienie jego specyfiki oraz warunków zatrudnienia. Końcowy etap procesu rekrutacji to informacja zwrotna do wszystkich osób, które rozmawiały z Menadżerem Regionalnym. Kontaktujemy się telefonicznie bądź mailowo.
A jak najlepiej przygotować się do rozmowy rekrutacyjnej?
Przed rozmową należy zapoznać się ze specyfiką naszej firmy i produktem, przyjść na spotkanie o wyznaczonej porze. To od kandydata zależy jak zostanie zapamiętany, warto o tym pamiętać. Odpowiedni ubiór oraz wiedza na temat naszej firmy na pewno zminimalizuje stres, który zawsze towarzyszy kandydatowi podczas rozmowy. Przede wszystkim należy być sobą i starać się zaprezentować jak najwięcej swoich mocnych stron.
A czym praca w branży medycznej może zaskoczyć osobę, która dopiero zaczyna swoją karierę?
Praca w salonach protetycznych to codzienny kontakt z ludźmi, którzy różnią się wiekiem, kondycją fizyczną, temperamentem, oczekiwaniami. W tym aspekcie to praca różnorodna. Wymaga ona nie tylko fachowej wiedzy audiologicznej, ale pewnej elastyczności i dojrzałości emocjonalnej, pozwalającej odnaleźć się w określonych okolicznościach bez uszczerbku dla profesjonalnej obsługi Klienta. I myślę, że to właśnie może stanowić największe wyzwanie dla nowozatrudnionych pracowników. GEERS ze swej strony przy pierwszych szkoleniach stara się możliwie jak najlepiej przekazać nowemu pracownikowi wszelką wiedzę na temat pracy w firmie, niemniej jednak teoria zawsze będzie stanowić podstawę realnego doświadczenia. Rzeczywisty kontakt z Klientem pod okiem doświadczonego protetyka jest najlepszą sposobnością do oceny siebie samego i swoich predyspozycji do pracy w tym zawodzie. Zdarza się, że spotykamy od razu osoby z powołaniem, zdarza się też, że pracownik wspaniale dojrzewa w naszej firmie.
Doświadczenie jest dla Państwa najważniejsze? Dajecie szansę stażystom, bądź praktykantom?
Doświadczenie jest rzeczywiście bardzo cennym filarem firmy. Pozwala ono umiejętnie czytać potrzeby rynku, co jest istotne w wyznaczaniu standardów i kierunków rozwoju. Protetyk słuchu jest zawodem z obszaru ochrony zdrowia. To profesja, która wymaga wyspecjalizowanej wiedzy medycznej z zakresu anatomii i fizjologii ucha oraz wyczucia pozwalającego na trafną ocenę potrzeb i umiejętne prowadzenie Klienta. To zrozumiałe, że doświadczenie jest dla nas bardzo cenne. Niemniej jednak jesteśmy także otwarci na rozmowy ze stażystami czy praktykantami. Zawsze postrzegamy w nich potencjalnych współpracowników. Zachęcamy nasz wyspecjalizowany zespół do dzielenia się z nimi swoją wiedzą i doświadczeniem tak, aby praktycznie przygotować ich do wyzwań jakie stawia ta praca. Doceniamy jednocześnie świeże spojrzenie młodych ludzi, które w wielu aspektach jest dla firmy również bardzo wartościowe.
Praca w tym zawodzie wiąże się ze znajomością zaawansowanych technologii. Nie macie Państwo problemu z doborem pracowników?
Zawód protetyka słuchu jest zawodem wszechstronnym i wymaga umiejętności z różnych dziedzin życia tj. komunikacji, predyspozycji do pracy w sprzedaży, zdolności technicznych, manualnych. W związku z tą wszechstronnością zawodu raczej nie mamy problemu z doborem odpowiednich pracowników. Przede wszystkim, aby móc być dobrym sprzedawcą trzeba najpierw zdobyć wiedzę z protetyki słuchu (anatomia, fizjologia i patologia słuchu), następnie wiedzę z zakresu rodzajów aparatów słuchowych, ich funkcji, zasad oprogramowania oraz z dodatkowego asortymentu tj.: indywidualne wkładki do ucha, baterie, środki pielęgnacyjne, itp. By pomóc nowym osobom w szybszym wdrożeniu się zapewniamy informator dla nowych pracowników oraz pakiet szkoleniowy, czyli spisany program rozwoju zawodowego na pierwszy rok pracy, gdzie niezbędna do zdobycia wiedza i umiejętności są podzielone na etapy, dostosowane do stażu pracy pracownika. W okresie pierwszego roku wiedza i umiejętności są weryfikowane na bieżąco przez bezpośredniego przełożonego, który jest odpowiedzialny za naukę pracownika oraz poprzez 3 wewnętrzne egzaminy weryfikujące wiedzę zarówno teoretyczną jak i praktyczną. Ponadto posiadamy własną platformę szkoleniową e-learningową, w której oferujemy naszym pracownikom szkolenia z zakresu: audiologii i protetyki słuchu, procedur obsługi klienta, technik sprzedaży oraz produktów. Rosnąca potrzeba profesjonalnej obsługi osób z wadami słuchu powoduje, że specjaliści w zawodzie protetyka słuchu należą do najbardziej poszukiwanych na rynku pracy. Wybieramy tych, którzy rozumieją oczekiwania klientów, którzy rozumieją nasze idee, nie tylko w teorii, ale również są gotowi uczestniczyć w praktycznej ich realizacji.
Nasza internautka Aga pyta, jakie są godziny pracy w Geers?
W firmie obowiązuje 5 dniowy tydzień pracy po 8 godzin dziennie. Sklepy jednoosobowe są otwarte przez 8 godzin, natomiast wieloosobowe 9 godz., gdzie pracownicy przychodzą do pracy w systemie wymiennym, na podstawie wcześniej ustalonego grafiku.
Kolejne pytanie od naszego użytkownika: Marcin zastanawia się, czy na starcie kariery w Geers może liczyć na umowę o pracę?
Z każdym kandydatem, który pomyślnie przejdzie proces rekrutacji nawiązujemy współpracę w oparciu o umowę o pracę (począwszy od umowy na okres próbny).
Alina chciałaby wiedzieć, czy proponujecie jakieś dodatki do pensji?
Nasz system wynagrodzeń jest jasny, przejrzysty i jednakowy dla poszczególnych grup stanowisk. Wynagrodzenie składa się z 2 części: wynagrodzenia zasadniczego oraz części zmiennej, prowizyjnej naliczanej od zrealizowanych indywidualnych celów sprzedażowych oraz celów oddziału. Dodatkowo, pracownicy mogą otrzymać premie za sprzedaż poszczególnych typów aparatów czy za inną aktywność sprzedażową. Oprócz tego posiadamy dodatkowe benefity takie jak: dofinansowanie do OK System, rozbudowany pakiet socjalny oraz ubezpieczenie grupowe.
Gwarantujecie Państwo najlepsze ceny na rynku zwracając różnicę w cenie. Taki zabieg się opłaca?
Jest to jedna z trzech obietnic Geersa, która wyróżnia nas na rynku spośród konkurencji czyli Gwarancja Najlepszej Ceny, Satysfakcji oraz Serwisu. Gwarancja Najlepszej Ceny – oznacza, że gdy klient w ciągu 4 tygodni od zakupu aparatu w naszym salonie znajdzie taki sam produkt (parametry, techniczne, rodzaj, model), to zwracamy różnicę w cenie. Opłaca się to nam, gdyż jesteśmy pewni, że mamy najlepsze ceny na rynku w danych grupach asortymentowych. W ciągu 2 lat znalazły się tylko 2 takie przypadki. Nikt poza Geersem takiej obietnicy nie składa. Gwarancja Satysfakcji, w której dajemy klientowi możliwość zwrotu pieniędzy lub wymiany produktu w ciągu 6 tygodni od daty zakupu aparatów. Również to tylko naszą firmę wyróżnia. Gwarancja Serwisu, gwarantujemy naszym klientom przeglądy aparatów, konserwację (mycie i dezynfekcję wkładek), czyszczenie i sprawdzenie stanu technicznego bez dodatkowych opłat.
Czego życzyliby sobie Państwo na przyszłość?
Czego można nam życzyć? Na pewno dalszych sukcesów i rozwoju popartego sukcesami naszych wartościowych pracowników!
Dziękuję za rozmowę.
08.02.2016 22:01
1450 zł. na rękę + premia
ewi
30.01.2016 21:43
dziwię sie niektórym asystentom sprzedaży że za taką pensję jeszcze tam siedzą. No chyba ze lubią tą pracę
Aga
08.01.2016 22:47
Do tej pracy trzeba mieć mega cierpliwość, podejście do starszych ludzi i nerwy na wodzy. Nie jest to praca łatwa i można śmiało powiedzieć ze nie dla wszystkich. Do tego ciągła nauka i samodoskonalenie.Tak naprawde firma stawia na sprzedaż i jeszcze raz sprzedaż, reszty nauczą.Wynagrodzenie nie do końca adekwatne.
ja
25.11.2015 17:15
do kom powyzej pracuje 3 lata od 2 lat jestem kierownikiem i jeszcze nie zdarzylo sie aby moj oddzial nie mial budzetu, trzeba miec wiedze i potrafic pracowac z ludzmi skoro Tobie nie idzie to zmien prace nic na sile ponadto znam w geersie mase zadowolonych pracownikow:) no ale najlepiej narzekaci czekac na cud haha
P.S.B.
27.11.2015 22:29
Powodzenia w ciągłej realizacji budżetu :) Jesteś cennym pracownikiem dla firmy Geers, ale dużo jeszcze przed tobą. 3 lata doświadczenia to nie tak długo.
ja
25.11.2015 17:15
ana
10.08.2015 19:24
Niestety zarobki ostatnimi czasy zmalały, trzeba sie wiecej napracowac, a i tak nie zarabia sie tyle co rok temu. zaluje ze podpisalam lojalkę. Przykro mi, bo nie czuje sie doceniana, ciagle obcinaja dodatki ktore i tak sa znikome.
grawitacja
10.03.2017 20:58
nowy zarząd ,nowy system wynagrodzeń tak przemyślany aby protetyk jednak za dużo nie zarabiał.Brak premii indywidualnych -uznaniowych za sprzedaż aparatów ,brak dodatku stażowego ( oczywiście zlikwidowany z nowym zarządem ) , istnieje -pozostała premia miesięczna za wynik indywidualny ale jeśli przekroczysz odpowiedni próg oraz jeśli sklep tez zrobił odpowiedni wynik ( limity miesięczne rosną ).Istnieją jeszcze premie z okazji świąt grudniowych ale zależne od wynagrodzenia podstawowego.Jakiekolwiek nagrody w konkursach sprzedażowych są przeznaczane dla regionu a potem rozliczane w formie faktur za spotkania regionalne czyli forma kolacji ( przepraszam ale to nie jest zachęta dla osoby mającej rodzinę ,kiedy żyję dniem codziennym -praca,dzieci ),Za zrobienie wyniku sklepu otrzymuje się pisemne gratulacje .....
Prezes
04.06.2015 21:23
Mam wykształcenie podstawowe. Fakt, że przyjechałem do Polski wystarczył abym dostał dobre stanowisko w zarządzie spółki. Nie narzekam ani na wypłatę ani na nadmiar pracy. Mogę z pewnością stwierdzić, że praca w Geers jest dobrze płątna i łatwa. Wystarczy trzymać pracowników krutko i mobilizować do bezkompromisowej rywalizacji. Reszta robi się sama bo Polacy to głupi naród i lubi być eksploatowany ponad granice swoich możliwości. Proste zasady dla prostych ludzi i wszystko gra.
lola
24.04.2015 22:50
Dobrych pracowników firma docenia
były pracownik
24.04.2015 11:24
Witam,
zwykle się nie wypowiadam na forach,zwłaszcza o byłych pracodawcach. Dostałam wypowiedzenie z firmy dosłownie z dnia na dzień, przed samymi świętami. Taki miły prezent. Powód? Likwidacja stanowiska pracy. Super, zwłaszcza,że 2tyg wcześniej byłam informowana,że od 1go stycznia dostanę stanowisko kierownicze. No cóż. Widocznie kierownictwo regionalne zapomniało wspomnieć,że moje wypowiedzenie jest od dawna gotowe. Limity były, oddział miał dobry rok..Do dziś nie rozumiem, i nadal nie wiem( nie dostałam żadnej odpowiedzi na to pytanie) dlaczego dostałam wypowiedzenie. Chyba komuś nie podobał się fakt,że upomniałam się o podwyżkę i awans, który miałam obiecywany od 2 lat....Bywa....Praca dawała satysfakcję, pensja niekoniecznie ale w obliczu bezrobocia człowiek pracował....Firma mimo wszystko zachowała się fair-płaciła na okresie wypowiedzenia, odprawa też była więc tu-bez zastrzeżeń. Z rozmów z kolegami,którzy zostali-teraz już nie jest tak kolorowo.Pensje są zmniejszone, brak bonusów,które były motywacyjne. Na święta-nie ma prezentów dla pracowników w formie bonów świątecznych. Cięcia budżetowe kosztem ludzi....Szkoda,że tam na górze nie ma cięć....Pan prezes przyjmuje do pracy swoich byłych współpracowników z poprzedniej firmy.....Świta się powiększa....
jawiem
08.04.2015 15:09
Racja jest pranie mozgu i podkrecanie sruby czemu ludzie sie na to godza ? Bo ciezko o inna prace i tyle mowie z wlasn doswiadczenia...ale w koncu ile mozna hapac ludzie zaczna sie wykruszac
Katrin
28.03.2015 21:37
Zmiany w firmie zaszły... ale na gorsze!Po pierwsze pranie mózgu -tak jak ktoś wyżej napisał- nie wiedziałam, że może być jeszcze większe niż jakiś czas temu. Motto przewodnie: Po trupach.... byle do limitu.
A wynagrodzenie? Jak można tak obciąć płace wieloletnim pracownikom?! To serio nie motywuje... chyba, że do szukania nowej pracy....
29.03.2015 22:31
Dlaczego się nie zwolnisz jak praca Cię nie satysfakcjonuje?Po co tam jesteś skoro robią pranie mózgu?Nie rozumiem ludzi, narzekają,ale niczego nie zmieniają, jest źle, ale nie próbują zrobić cokolwiek, by było lepiej.Katrin, to Ty jesteś kowalem swojego losu, kto ma zmienić sytuację jak nie Ty?Pozdrawiam.
sl
08.02.2015 11:32
Handra.. a nie 9h z niby godzinną niepłatną przerwą? 8h pracuje tylko kilka jednoosobowych oddziałów...
28.06.2015 06:54
Czytanie ze zrozumieniem się kłania.Od roku jest system zmianowy, to nie tak od dawna, ale o tym chyba wiesz skoro się wypowiadasz?
Na szczęście już były pracownik
20.11.2016 01:04
A u nas pani kierownik zabraniala wychodzic na tą przerwę a jak wyszedłeś to miałeś "przeje...ne" :)
13.12.2014 21:32
hadra
Przebieg rekrutacji
pierwsza rozmowa z kierownikiem oddziału, potem w centrali z osobą z HR
Pytania
nic specjalnego, żadne nowości
pracuję w geers 3 lata. było fajnie na początku. od roku brakuje ludzi , naprawdę trzeba się napracować żeby sprzedać aparat. czy będzie limt?! o to z czym się budzę ok.20tego każdego miesiąca. ile zarobie?! czy dostanę podstawę?!to wykancza psychicznie. jak tu napisała jedna osoba wyżej zrobili sobie sekte, piorą mózgi a przy tym ciągle obniżają wynagrodzenie. najpierw odjęli drobną sprzedaż, teraz odejmą bonusy. i piep.przą że teraz będziemy sami sobie regulować wynagrodzenie, no litości...rozgladam się za inną pracą...
21.11.2014 08:59
nie polecam, ktos kto wczesniej pisal ma racje. nowy prezes chce zablyszczec wiec poniza Polakow. Taki z niego fachura ze nie ma dobrych pomyslow a jedynie redukcje kosztow. geers mial dosc dobry system motywacyjny - teraz jest demotywacyjny. trzeba myslec o wlasnej dzialalnosci albo konkurencji. . odchodzac napisze do wlascicieli co mysle o 'pomyslach' nowego prezesa... zreszta, wiekszosc pracownikow ma na dzis dzien wylozone w ta robote. mozna by dlugo pisac, niech wypowiadaja sie inni.
Teresa
12.12.2014 19:57
Mam nadzieję,że tak zrobisz,a nie tylko klikasz w klawiaturę,by zaistnieć w sieci.Zmiany wchodzą od 1 stycznia,skąd więc możesz wiedzieć jak będzie?No chyba,że jesteś omnibusem i wiesz wszystko:)Nowy prezes jest na poziomie w przeciwieństwie do tego,który odszedł.Nie potrafił i nie potrafi przegrywać,takich osób w GEERS nie potrzeba.Pozdrawiam zdrowo myślących:)
dandi
03.07.2015 22:39
To prawda, teraz nie dzieje się tam nic dobrego, ciągły mobbing i nacisk na nierealne do osiągnięcia "słupki", przy niestety dużo niższych pensjach, które mogli wypracować zdolniejsi protetycy. No ale nowy prezes musi się czymś wykazać....najlepiej minimalizując miesięczne wpływy na konta pracowników...!!!
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Sonova Audiological Care Polska?
18.11.2014 00:00
hadra
13.12.2014 21:34
praca od pon do pt po 8 godzin zazwyczaj od 8-16 lub 9-17 zależy jakie miasto
aga
17.11.2014 19:42
A czy ktos moglby powiedziec jakie sa godziny pracy w Geersie?
Protetyk słuchu
14.11.2014 18:26
as
Przebieg rekrutacji
Korporacjonizm. To tyle. Szkoda czasu. Firma typowo sprzedażowa, a nie protetyczna. Z tego co się orientowałam - MOBBING na szeroką skalę. Niektórzy pracownicy mieli PRZEGRANE procesy o mobbing.
Pytania
Nie tego oczekiwałam.
aparaty jak aparaty, ale teraz jest nowy prezes czyli taki co s.ać chodził za stodołę za to podstarzały pan pokazuje co jest wart czyli obciął wszystkim zdolniejszym pracownikom pensje żeby wykazać się przed właścicielami w holandii. Generalnie zarządzanie jak sektą.
Nie ma lepszego kapo niż Polak dla Polaka. Zawsze znajdzie się ktoś bez kręgosłupa który za parę złotych zgnoi tak jak trzeba.
Olek
25.09.2014 22:48
Cześć, ja pracuję w Geersie drugi rok i jestem coraz bardziej zadowolony. po zmianach "na górze" w 2013 w firmie dzieje się coraz lepiej, mamy lepsze aparaty w naprawdę dobrych cenach. zarobki też skoczyły, chociaż zdarzają się trudniejsze miesiące. Podstawa duża nie jest (mała też nie, wierzcie mi że minimalna krajowa to to nie jest ;)), ale tak jest teraz w każdej firmie- na swoje trzeba zapracować. Przy odrobinie wysiłku i uczciwej pracy można wyjść na swoje i zarobić nawet więcej niż średnia krajowa. Plusem są też dodatki finansowe na kulture itd. Wymagania jak w kazdej dużej firmie są wysokie, ale to mobilizuje do stałej pracy i nauki. Pod tym względem większe firmy są najlepsze bo przy dużym tempie pracy można zetknąć się z wieloma trudnymi i ciekawymi przypadkami. Ja zaczynając pracę miałem wybór: Geers lub praca w małej firmie prywatnej, gdzie miałbym może kilku pacjentów dziennie- nuda i absolutnie zero szans rozwoju. W Geersie dużo się dzieje, firma organizuje szkolenia itd. Na atmosferę też nie narzekam, mi się pracuje świetnie i na luzie. Pewnie są przypadki gdzie kierownik za dużo sobie pozwala, ale od tego jest Centrala i dział HR zeby to zgłosić. Ja się osobiście z czymś takim nie spotkałem, ale koleżanka miała kłopoty z bezpośrednim kierownikiem i udało się to wyjaśnić dzięki pomocy działu personalnego.
Pozdrawiam i zapraszam do polemiki :)
protetyk
10.09.2014 23:24
Jeżeli ktoś myśli poważnie o pracy w zawodzie protetyka słuchu to proponuje unikać dużych firm takich jak G... . Pracuję już w tym zawodzie 14 lat i coś już o tym wiem. Nie miałem okazji pracować w takim molochu ale słyszy sie opinie ludzi z którymi ma się kontakt. Ogólnie praca wyczerpuje psychicznie, fizycznie sie nie narobicie. Nie wiem jak z zarobkami w b.dużych firmach, ale w tych małych jest ok jak na Łódź. Potwierdzam brak wiedzy u pracownikow firmy G... bo to co można zobaczyć po ich działaniach to zwala z nóg.
simon
07.09.2014 00:13
W Geersie nie ma specjalistów, pracują tam osoby nie znające się na zawodzie i bez wykształcenia. Rotacja pracowników jest ogromna - nic dziwnego, skoro pracownika traktuje się tam jak woła roboczego a często nawet poniża i poniewiera. Jeśli nie podpasujesz pani kierownik, zostaniesz zwolniony a jeśli będziesz próbował się temu oprzeć, pani kierownik zaserwuje Ci prawdziwy koszmar ;) Jak będziesz nadal próbował walczyć, sam się w końcu zwolnisz, bo nie wytrzymasz psychicznie (i będzie to najlepsza decyzja Twojego życia! ... szkoda, że tak późno ;) . Potem będziesz dochodził do siebie przez wiele miesięcy. Jeśli myślisz o zatrudnieniu się w tej firmie, szczególnie w Poznaniu, zapoznaj się najpierw z pojęciem "mobbingu" i trzy razy się zastanów. Na prawdę szczerze NIEpolecam!!!
Geersiak
20.11.2016 02:46
Święta racja!
grawitacja
10.03.2017 20:40
szkoła bezpłatna gdzie trzeba tylko zaliczyć obecność a na zaliczeniu każdy jest przeciągany....też mi szkoła.....
MIKA
04.08.2014 11:51
I TAK WŁSANIE....ALBO PISZA ZAWIEDZENIE BYLI PRACOWNICY ALBO KONKURENCJA PRACUJE W GEERS OD LAT I WYPLATA WYPŁATA BO TO DLA KAZDEGO JEST WAZNE, POTRZEBNE,ALE WIEKSZA SATYSFAKCJE DAJE MI ZADOWOLNY KLIENT, KLIENT KTÓRY WRACA I MOWI ZE DOBRZE SIE CZUJE W ODDZIALE,ITP, A WYPŁATA TO ZAWSZE JEST TAK ZE JAK DOSTAJEMY SRENIO TO CHCEMY WIECEJ ALE TRZEBA W TO WLOZYC TROCHE PRACY PRAWDA???
gabrysia0122
21.06.2014 21:45
Byłam na rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko asystenta protetyka słuchu. Może mi ktoś przybliżyć na czym polega ta praca. Z góry dziękuje.
27.07.2014 13:55
Ubiegasz się o pracę protetyka słuchu i nie wiesz,na czym ona polega???Dlaczego nie zapytałaś?
Przyjęłam się do Geersa ponad 6 lat,zanim pojechałam na rozmowę kwalifikacyjną,poprosiłam o możliwość poobserwowania pracowników w oddziale,do którego chciałam się przyjąć,wyrażono zgodę i tak oto jestem:)W ciągu 6 lat wiele się zmieniło,i ciągle jestem zadowolona.Napiszę tak,gdybym się zwolniła lub ze mnie zrezygnowano,na pewno nie szukałabym pracy w konkurencji,bo po co?Czego mogłabym się nauczyć w konkurencji?Wiem,że niczego.A pieniądze?Oczywiście,że można zrobić,i wcale nie trzeba aż tak się wysilić,tylko że ja jestem na takim etapie życia,że satysfakcja moja i zadowolenie Klientów są ważniejsze niż wypłata.ps.nie mam bogatego męża,utrzymuję się sama i nie narzekam.Jeśli zacznę narzekać,po prostu się zwolnię,pomysłów na życie mi nie brakuje.Pozdrawiam:)
byly pracownik
13.06.2014 06:40
niestety musze potwierdzic.. zla opinie. Pracowalam w firmie 3 lata - obecnie pracuję w konkurencji. Przeniosłam się bo po obecnych zmianach w firmie trudno było tam pracować; inne firmy mają lepsze warunki zatrudnienia i przede wszystkim szacunek dla pracowników, a nie tylko kierowników. W geers jest zbyt wiele kadry kierowniczej - kazdy oddzial ma kierownika, nad kierownikiem kolejny kierownik itd... a na to wszystko - robi asystent lub protetyk - wlasnie z anajnizsza krajowa.
załamana
05.04.2014 20:25
ta firma to jakaś porażka ludzie myśla że jak mają funkcje kierownika w oddziale to im wszystko można !!! wykorzystują pomiatają ludźmi za najniższa krajową sie pracuje z trudnymi ludźmi (średnia wieku 75 lat )nie polecam tej firmy naprawde jak chcecie si eleczy później u psychiatry to praca ta na pewno do tego zmusi
iga
25.03.2014 19:20
niestety coraz gorzej się pracuje w tej firmie, najniższa krajowa i odpowiedzialność za wszystko. Niestety plany nie są zawsze możliwe do zrealizowania.
iwo
18.12.2013 23:57
hej mam okazje pracować w geers jako asystent protetyka słuchu i nie wiem sama odstawa najniższa krajowa plus premie nigdy nie miałam styczności z tą branża ale w necie krążą same złe opinie;///nie wiem co zrobić doradźcie mi Coś
30.09.2013 09:58
Aparaty są dwóch firm siemens i oticon - polecam tę pierwszą szeroki wybór i asortyment - lepszy serwis. Jeśli chodzi o gwarancję aparatu na czas jej trwania - naprawy w większości pokrywane przez firmę, wszystko zależy czy to uszkodzenie wynika z wady produktu czy z uszkodzenia mechanicznego czyli jak z każdym produktem na gwarancji - serwis przyzwoity i czasowo nie jest tak źle.
gość
29.09.2013 17:58
Jaka kasa nie wiem, jestem ich klientem, i powiem tylko tyle,ze jeśli pracownik byłby nie doceniony, to traciłby i na tym klient, a ja jestem ich wieloletnim klientem i jestem bardzo zadowolony z obsługi no i fachowości pracowników. Poza fachową obsługą mają szeroki wybór aparatów i ceny też nie z kosmosu.Wiec generalnie firma wydaje mi się ok.
ludowiec
23.10.2014 17:00
nie polecam traktują człowieka jak zabawkę mało tego inwigilują to sie nadaje tylko do tv ale tej niezależnej jedna wielka klika razem z służbami typu może policja i inne mundurowe
były pracownik
10.05.2013 09:34
odpowiedź jest prosta- masz do wyboru bycie sprzedawca w GEERS przy stałym zatrudnieniu i niskiej wypłacie lub mniej pewną prace w malej firmie ale za duzo wieksze pieniadze. z tego co slyszalam to warto isc do Audiofon lub Kind (sieciówki stabilne, ale wypłaty sporo wyższe, mniejszy mobbing). krąży opinia w centrali- aby dziewczyna pracowała w GEERSie- musi mieć bogatego męża (i niestety jest to prawda)
ankap
29.01.2013 22:09
Praca w sieciówce, hmmm. Jak dla mnie ma to swoje wady i zalety. Wadą jest pewnego rodzaju korporacyjnosc, biurokracja i ujednolicenie, wszedzie zachowuje sie te same standardy, a z drugiej strony ma to swoje zalety, jasno okreslona sciezka kariery czy warunki zatrudnienia, liczne szkolenia. mowie to z perspektywy pracownika sieciówki. Co do geers - firma jak kazda inna, daje mozliwosc rozwoju, szkolen i nie najgorsze zarobki.
protetyczka
25.01.2013 12:02
Hej, Witam, Poszukuje informacji o zatrudnieniu protetyków. Czy warto w sieciówce , a moze w jakims prywatnym punkcie protetycznym. Jestem świerzo upieczoną absolwentką, a bardzo chciałabym pracować w zawodzie protetyka. Podpowiedzcie cos. I jak to jest w tym geersie??? BO jak czytam to zdania są mocno podzielone, a jak by na to nie patrzec maja duzo salonów.
Bede wdzieczna za wszelkie informacje.
Krystian_71
20.12.2012 14:05
Pracujac kiedys w firmie ubezpieczeniowej spotkałem sie z takim podziałem premii. Moi przełozeni otrzymywali prowizje za moją sprzedaż, lecz ja takze otrzymywałem swoją działkę.
Wiec nie dziwia mnie takie roziwazania to chyba normalne w sprzedazy. Nie sadze wiec ze geers jest z tego powodu taki strasznych, po prostu dzila na podobnych zasadach co reszta firm korporacyjnych.
Szmelc
29.11.2012 15:24
Fima "Geers" w ciska pacjentom, dużo kitu przy sprzedaży aparatów słuchowych.Nie umiejom ustawić aparatu i wciskają że aparaty dlatego piszczą, bo rzekomo są bardzo czułe, czyli trzeba je kupić oprawić w ramkę i powiesić na ścianie bo do użytku raczej się nie nadają. I nadal żyć w świecie ciszy.
Zostaw merytoryczną opinię o Sonova Audiological Care Polska Sp. z o.o.