Kronospan

• Siedlec
  • Karsówka
Bogumiłów - Kronospan
Mielec - Kronospan
Poznań - Malta-Decor Sp. z o.o.
Strzelce Opolskie - Kronoplus Sp. z o.o.
Szczecinek - Kronospan Szczecinek Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Pustków
  5. Opinie o Kronospan

Opinie o Kronospan Pustków

Nie przegap nowości o Kronospan!

Zuzia

14.12.2018 17:59

Witam. Moze mi ktos powiedziec jak wygalad parac w labo? Trzeba miec wykształcenie chemiczne?
    Znawca

23.04.2019 15:57

Tak jak sie nie spodobasz a to prawie pewne w rym dziale to ci tak powiedzą. No chtba że należysz do "krewnych i znajomych królika"
    Zbychu

26.05.2019 10:08

Słyszalem ze pewna pani (usunięte przez administratora) wie wszystko,mowi wszystko ,robi wszystko nawet to co do niej nienalezy.Praca nie dla słabych psychicznie i nerwowych ,wykończ ci tam psychicznie a pozniej i fizycznie

09.05.2019 09:01

Witam, Czy ktoś może napisać jak wygląda praca w dziale realizacji Inwestycji, stanowisko kierownik budowy. Ile godzin na budowie, co z nadgodzinami, sobotami, delegacjami, jakie wynagrodzenie, dojazdy do pracy-samochód służbowy?? Z góry dzięki za informację.

10.05.2019 15:18

robisz do oporu, jesteś za wszystko odpowiedzialny i obwiniany, limit godzin nie istnieje tak samo jak płatne nadgodziny. Delegacje jak będą to dostaniesz auto służbowe tak na dojazdy to nie.
    Dżon

31.03.2019 15:23

Nie polecam.
    M.Hajduk

23.11.2018 17:27

Czy w Kronospwnie szukają PH ? Może jest ktoś , kto wie o atmosferze i sytuacji Handlowców w tej firmie ? Na jakie mniej więcej zarobki może liczyć, jaka flotą samochodowa ? Obecnie nie widzę rekrutacji..
    M.Hajduk

26.11.2018 12:02

Nie widzialem, bo moze mieszkamy w innych miejscowosciach :) Takie zarobki marne w tradycji czy w DYI bo to jest roznica, na rynek DYI nikt normalny za takie pieniadze co piszesz nie pojdzie :D 4k brutto to minimum minimum. Skoda? Mysałem ze w Kronospanie jeżdza Oplami ale moze sie pomyliłem :D Skoda Rapid? Bo widizałem chyba taka kiedyś na Pomorskim. :D Wszystko teraz ciezko sprzedać, ale da sie, bo pzrerabiałem to w wielu firmach. Oby tylko były narzedzia dla PH dobre :)
    ZŚL

27.03.2019 12:02

A z czego będzie jakość tych płyt najtańsze co za tym idzie najgorsze żywice z Białorusi, papier dawniej przychodził z Finlandii, z USA a teraz niech powiedzą skąd. Ilość nigdy nie szła w parze z jakością i to w tej firmie. Dyrektor czy jak on się tytułuje gbur lekko ujmując człowiek którego tata zrobił dyrektorem, ale mam nadzieję że i na mim kiedyś wyjadą,czego mu z całego serca życzę.
    Nowa?

01.02.2019 03:52

Jak wyglada 4brygadowka i zarobki za okolo180godzin ?
    Wolny

01.02.2019 17:16

W Krono Pustków chyba nikt nie pracuje 180 godzin miesięcznie. To za mało.
    K...

02.02.2019 02:54

Taki przyklad dalam, a 4brygadowka jak wyglada?
    Nowa?

01.02.2019 03:36

Witam. Z Opini roznie wychodzi jedni sobie chwalą inni nie. Ale patrzac jak pracowalam dwa lata na piekarni po 14godzin przez 6 '7dni w tygodniu to nic mnie nie zdziwi. Chcialam zapytac jak wyglada 4brygadowka w kronospanie bo kazdy zaklad ma inaczej?i jak jest z godzinami i wyplata.
    były pracownik

18.01.2019 20:22

Praca w Kronospanie ma swoje plusy i minusy. Z plusów to pewne wynagrodzenie, ciekawe wyzwania, dość sympatyczny zespół oraz brak monotonii w pracy. Z minusów to ogromna presja, ogromna ilość nadgodzin za które pracodawca nie płaci, bo w umowie o pracę którą podpisałeś jest zapis, że wynagrodzenie zawiera dodatek za nadgodziny liczbowe (dowiadujesz się o tym czytając umowę o pracę - nikt o tym wcześniej nie wspominał). Dyrekcja, a w szczególności ten długi i chudy nie ma umiejętności rozmowy z pracownikiem, a czasem wręcz brakuje mu kultury osobistej. Wiele decyzji jest podejmowanych pod wpływem impulsu, które są kilkukrotnie zmieniane. Duża rotacja na produkcji i w biurach, ze względy na to że pracownicy nie są szanowani. Generalnie praca tam jest dobra na rok do zebrania doświadczenia i nabycia wielu umiejętności co umożliwia otrzymanie dużo lepszych propozycji zawodowych.
    Maro

15.01.2019 00:35

Maro Moje sugestie dla Kronospan: Witam. Jestem nieszczęśliwym klientem firmy kronospan. Panele, ktore zakupielem w tej firmie po miesiacu uzytkowania sie posypaly - na łaczeniach wstaja, pekaja... Totalna porazka... Moja reklamacja oczywiscie nie zostala uznana pomimo odwolania. Przestrzegam i bede przestrzegal wszystkich przed ta firma... UWAZAJCIE Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Szanowac klientow!
    Gabi

15.12.2018 21:56

Ostatnio widziałam że firma szuka grafików do Pustkowa i Jasła. Jak wygląda praca na tym stanowisku. Czy ktoś jeździ do Pustkowa z Mielca?
    Krzysiek

18.12.2018 15:32

Praca jak praca, jak znasz PS i AI to sobie poradzisz. Zależy jeszcze gdzie trafisz marketing czy do maszyn. Do niektorych maszyn preferują mężczyzn, trzeba czasami dźwigac laminaty. Godziny pracy, 10-12 h/dzien. Jeżeli nauczysz sie drukowac to będą od ciebie wymagać pracy na produkcji, często dowiesz się o tym w środę po spotkaniu planowania. Dyr produkcji powie że macie się podzielic na zmiany i w d@@ie będą miec że masz inne plany. Mogą cie też wysłac robić porządek z wydrukowanymi dekorami na magazynie tzw wiekowanie. Możesz się tam sporo nauczyć, mają nowe maszyny cyfrowe. Sumując. Jeżeli nie posiadasz życia osobistego, jesteś odporna na głupotę i absurdy to idź nauczysz się czegoś nowego. Moja opinia dotycz krono w PU
    Kylo

10.01.2019 10:40

Praca gdzie możesz się dużo nauczyć, mają nowe maszyny cyfrowe jak na nasz rynek innowacyjne. Dużym minusem jest brak organizacji i planowania. Jak nauczysz się obsługi maszyn drukujących to prędzej czy później trafisz na produkcję bo nie ma kto tam robić. Jeżeli dyrekcja będzie miała jakiś kaprys to nie ma zmiłuj, trzeba zazwyczaj siedzieć bezpłatne nadgodziny. Generalnie jeżeli nie masz życia prywatnego i chcesz się czegoś nauczyć to idź, ale osobiście uważam że są lepsze firmy w regionie.
    Proza

16.11.2018 12:35

Straszna firma nie szanująca pracowników. Straszny przemiał ludzi i zwolnienia bezpodstawne bez podania przyczyny. Nie polecam!!!!!! Moje sugestie dla Kronospan: Szanować ludzi, których się zatrudnia . Zero socjalu mimo ogromnych składek każdego pracownika. Troszkę szacunku dyrekcji do pracownika, bo tego w tej firmie nie ma ,(usunięte przez administratora) Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Nie podejmować pochopnych decyzji bez wyjaśnienia przyczyn , tylko dla zastraszenia pracowników. Co się obraca przeciwko. Bo przecież teraz wszyscy mamy telefony i każdy zrozumie o co chodzi oprucz dyrektora, szefa firny????
    Koledzy

17.11.2018 17:37

Marek, to już jest nudne
    Proza

29.12.2018 16:21

Wyraziłem swoją opinię pierwszy raz, skąd ta nuda? Mogę napisać dużo więcej, ????
    Była pracownica

21.12.2018 19:23

Gabi z Mielca do Pustkowa jezdzi cała śmietanka np.T.T
    Była pracownica

05.12.2018 22:33

Co do labo to jak pracowałam to były fajne dziewczyny oprócz jednej ,pani A. Pani A jest zbytnio dociekliwa ,chciała by wszystkie laborantki szkolić, ona uwarza się za najważniejszą i myślę że do dziś tam pracuje
    To nie ja

05.12.2018 15:04

Nowa, chyba nie ma sensu :D a poza tym na razie komplet a nawet powiedział bym że za dużo ich tam :D. Poza tym w biurach też przeludnienie a nowi ludzie przychodzą. Niedługo będzie w biurach więcej ludzi niż na produkcji :D
    Nowa

03.12.2018 15:54

Jak tam praca w labo?pracujace panie sa spoko?młode czy starsze jest szansa na dogadanie sie z nimi ,czy jakaś sie wywyższa ,jest szansa na stanowisko ,jak praca operatorami pras ?
    Nowa

03.12.2018 15:48

Jak tam praca w laboratorium,panie laborantki spoko czy sie jakas wyrożnia? ,wiekowo młode czy już dojrzale ,patrza czy mężatka czy stanu wolnego .pracujac z nimi mozna sie dogadac?jest szansa na przyjecie
    Zwolniony

02.12.2018 20:40

Kazek piszesz farmazony, jesli jest tak to z Tobą coś nie bardzo, nie polecam nikomu tej firmy , brak ludzi przekłada sie na pracę po 12 godzin mówili kiedyś ze mają 1000 ludzi za bramą, tylko nie mogą z nich wybrać kilku osób to gdzie te ludzie są???
    Olola

25.11.2018 20:04

Zwolnienia z pracy z uśmiechem na twarzy i bez podania przyczyny. Bez wcześniejszych sygnałów że coś im nie pasuje. Jeśli ktoś lubi takie niespodzianki to owszem, wtedy serdecznie polecam.
    Kazek

26.11.2018 12:40

W dzisiejszych czasach bez powodu zaden pracodawca nie zwalnia ludzi... I teraz żal wylewasz na forum bo straciłeś dobrą robotę
    Zniesmaczenie

29.11.2018 21:49

Skąd ja to znam?? Widać że dział hr trzyma rękę na pulsie i sprawnie odpowiada :D

31.10.2018 13:08

Mielecki-SYF

20.11.2018 18:59

Napisał zarząd firmy Kronobyl...
    Aga1

17.11.2018 17:14

Witam. Może ktoś wyrazić swoją opinię jeśli chodzi o pracę dla kobiety. Czy praca jest bardzo ciężka fizycznie ?

31.10.2018 13:01

Fajni ludzie, spoko firma, dobra atmosfera, sensowne zarobki. Tyle w temacie.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Kronospan?

Kontakt - Kronospan

Wojska Polskiego 3 39-300 Pustków

NIP:8722201077

KRS:0000206028

Branże: Wyroby z tworzyw i gumy

31.10.2018 13:01

Lolek

28.10.2018 16:36

Panie Pazdan co sie stalo?

01.08.2018 22:15

pani bernatka produkcja laminatow postrach wszystkich kobiet zwykla socjopatka jest zwyklym pracownikiem ale lubi sie znecac psychicznie nad kazdym strzescie sie jej
    Kronobiurwa

07.10.2018 14:39

Chłopie! Oni zwalniając Cię zrobili Ci ogromą przysługę! Teraz znajdziesz sobie nową lepszą pracę w dobrej firmie a nie w takiej imitacji jaką jest krono. Działajcie tak dalej kadro w Pustkowie!
    Kronoemeryt

11.10.2018 15:38

Przecież tam na impregnacji nie brakuje "żartownisiów".Padło na ciebie niestety. Nikt pewnie nie dochodził kto jest naprawdę winny. I jeśli mam być szczery, to wątpię aby dyrektor wiedział coś na ten temat. Znajdziesz inną pracę , a za jakiś czas będziesz się śmiał z tych co tu zostali :)
    Rammi

17.09.2018 21:21

Witam Jak wyglada sytuacja na stanowisku brygadzisty: zarobki,obowiazki, itp. Z gory dzieki za pomoc
    on

20.09.2018 15:56

Lepiej zapytaj dlaczego tak często "zmieniają" brygadzistów.....
    Bodzio

21.09.2018 08:15

Widać, że masz nieaktualne informacje albo pomyliłeś firmę
    Darek

18.08.2018 10:37

To co piszą że w porządku, to piszą postawione słupy, pracuje tu i wiem jak jest, (usunięte przez administratora), hamstwo że strony kierownictwa, nie polecam, zresztą sprawdźcie sami, a dziwię się że derektorstwo nie reaguje, chyba że są tacy sami, wózki się psują, niby serwisowane, ale jak, ja wiem, śmiechu warte.
    Rekrutent

26.06.2018 16:30

Szukam pracy, dajcie znac może jest jakaś rekrutacja teraz?
    rainer

30.07.2018 17:55

np. specjalista ds. rekrutacji :) i wiele, wiele innych serdecznie zapraszamy
    YEti

31.07.2018 12:34

Ok, to muszę się rozeznać. dobrze wiedzieć. dzięki za info.
    tul

24.07.2018 14:03

temat tej firmy jest już tak przewałkowany, że aż wieje nudą...uwzieli sie czy co
    tul

25.07.2018 14:24

co za poruszenie. ja tylko wyrażam swoją opinię. dla mnie ten temat juz jest przerobiony z kazdej strony i wałkowanie go wkolko na tego typu forum nic nie wnosi.

26.07.2018 07:18

Uważam, że należy pisać dopóki sytuacja się nie poprawi. W ogłoszeniach,na stronie internetowej, na rozmowie kwalifikacyjnej firma zachwala i obiecuje dobre warunki pracy. W rzeczywistości nie jest dobrze (vide wcześniejsze komentarze). Ta strona pomaga kandydatom do pracy poznać opinie PRACOWNIKÓW o pracy w firmie. Pisanie na takich forach daje taką korzyść pracownikowi, który szuka DOBREJ pracy, że poważnie zastanowi się czy takie warunki mu odpowiadają i czy gdzie indziej nie otrzyma propozycji pracy w lepszych warunkach (sporo pracowników kronospanu z takiej opcji skorzystało).
    Werdzil

19.07.2018 22:29

Kiepska płaca a derektorstwo to same pulglowki praca na starych maszynach nadających się na złom duże wymagania maszyny chinszyzna niedostosowane do pracy na tych krzywych płytach co są produkowane przez prasy ogólnie nie polecam i jeszcze dwunastki
    Kooo

19.07.2018 14:45

Ujdzie ujdzie
    merkury

18.07.2018 12:53

Dobra płaca i na czas
    Brentw

29.06.2018 08:48

Jestem pod wrazeniem. Musiało pojawic sie tyle negatywnych wypowiedzi na temat kadr i hr w firmie, az pojawilo sie ogloszenie na specjaliste ds rekrutacji. Brawo moze w koncu cos sie zmieni, oby osoba nie podpadla swojej kierowniczce za to np ze jest mlodsza i ladniejsza.
    zasmucony

04.07.2018 15:26

Bardzo przykro słyszeć że ogólne kłopoty firmy przekładają się u wielu ludzi na opinie o pracownikach. Niestety
    Zażenowana

20.06.2018 23:18

Niechlujstwo i niekompetencja asystentki umawiającej na rozmowę rekrutacyjną, nieuprzejma w trakcie rozmowy telefonicznej, potem mail napisany z błędami, wprowadzający w błąd. W momencie próby wyjaśnienia zastniałej sytuacji z jej przełożoną zostałam przez nią obrażona. Już rozumiem skąd te negatywne opinie w sieci. Jeszcze nigdy nie zostałam tak skandalicznie potraktowana przez żadną firmę. Szkoda czasu, energii, nerwów ... szkoda słów!
    Zażenowany 2

21.06.2018 08:47

HR w tej firmie to jakieś jedno wielkie nieporozumienie. Zero jakichkolwiek umiejetnosci rozmowy z przyszlym potencjalnym pracownikiem.
    Tab

21.06.2018 09:37

No tak najważniejsze by był bląd w wizerunku pseudo firmy
    rupe

11.06.2018 11:37

robiło się w wielu firmach w swoim życiu i wszędzie jest podobnie tak prawde mówiąc. nie jest wybitnie ale nie jest też specjalnie kiepsko. po prostu w normie. standardowa kasa i już.
    Tomek

11.06.2018 23:11

*wypowiedz dodana przez PR kronospanu

12.06.2018 07:19

O czym Ty marzysz. Firma "nie ma" pieniędzy na narzędzia dla mechaników, części do maszyn a ty multisporta byś chciał :) Zresztą miałyś czas, żeby z niego skorzystać?
    dddt

30.05.2018 12:17

Raczej plus dla tej firmy pomimo ilości roboty którą sie ma do zrobienia. Poza tym fajni ludzie.
    Dodo

08.06.2018 16:02

Przesadzasz. Jakby były takie warunki to nikt by nie pracował, a jakoś ludzie są.
    dront

09.06.2018 06:50

Wiesz jaki jest roczny wkaznik rotacji, jaki jest średni staż pracy zatrudnionych pracowników? Wysoka rotacja i coraz krótsze staże pracowników. Tak ludzie są, przychodzą na chwilę i odchodzą (nie mam na myśli "managmentu" bo to inna historia). Ile zostało osób, które pracowały tu 3-4 lata temu: niewiele. Ja mało kogo poznaje. Pamiętam jakie dawniej były wymagania żeby tu pracować a popatrz kogo teraz przyjmują. I tak pomimo bardzo niskich wymagań ciężko znalezć kogoś do pracy. Popatrz na częstotliwość wystawianych ogłoszeń. To nie z powodu "rozwoju" :) tylko z powodu odejść pracowników.
    legal

09.05.2018 14:39

kronospan jest w porządku, rozwijają się cały czas. zarobić można na pewno uczciwie. jestem dobrze traktowany jako pracownik.
    Dodo

10.05.2018 11:10

Przesada.

04.06.2018 18:46

Osobo zajmująca się poprawą wizerunku w Krono gdzie i w którym miejscu widzisz ten rozwój? Mierzysz ją w kilometrach taśmy klejącej trzymającej w "kupie" maszyny na których pracujemy???
    hursant

28.05.2018 16:09

zatrudnilem sie niedawno i nie taka zla ta firma jak opisuja niektorzy. pracowalem w gorszych i duzo gorszych miejscach, wiec jakies tam porownanie mam i naprawde nie jest zle.
    Tomek

28.05.2018 23:17

*opinia dodana przez PR kronospanu
    Fistoryk

29.05.2018 11:16

Jak widać każdy ma inną opinię. Wychodzi tak że najlepiej sprawdzić samemu.
    indygo

24.05.2018 13:39

jakieś ogłoszenia są, ktoś wie o pracy może?
    Maciek

25.05.2018 07:59

Jak zwykle: łoperator, pomocnik łoperatora, magazynier-wózkowy, laborant, przedstawiciel handlowy. Na te stanowiska trwa ciągle rekrutacja i można aplikować w "ciemno" bo nikt tego nie chce tu robić i zawsze jest miejsce. Jeśli wytrzymasz dłużej niż 3 miesiące będę pełen podziwu dla Ciebie (zdarzały się przypadki, że pracownik odchodził po 1-2 dniach pracy). Teraz będzie jeszcze gorzej bo robi się gorąco a drzwi, żeby to wszystko przewietrzyć można otworzyć tylko jak nie ma Tomka (a i to nie zawsze). Aplikuj zobaczymy jak twardy jesteś :)
    Zari

25.05.2018 11:07

Ja moze odpowiedm ze sa kilka jest. Automatyka szukalli.
    km

16.05.2018 16:05

chciałem napisać, że jest tu w pracy bardzo dobrze. rozwijają się widać. atmosfera ludzka i taka do pracowników. między sobą jest całkiem dobrze sie można dogadać. praca bywa ciężka nie powiem ale do przeżycia jest nieźle.

18.05.2018 18:54

Wiemy. Naprawdę warto za takie pieniądze takie głupoty wypisywać? Celowo piszesz tak niechlujnie i niepoprawnie czy starałeś/aś się upodobnić do "robotniczego" stylu wypowiedzi?
    znaczek

22.05.2018 11:28

za jakie pieniądze? ja tylko wyrażam swoje zdanie. już tego nie wolno robić?
    Marsjanin

15.05.2018 11:07

Pracodawca nawet ok. Koledzy, z którymi rpacuję są konkretni i dobrze się robi swoja robote.
    Golas

10.05.2018 12:00

Chyba mają coraz większy problem ze znalezieniem ludzi do pracy, bo z Jasła ściągają pracowników.
    Batman

15.05.2018 07:19

Naprawdę? Gorąc, kurz, pył, opary żywic. Zakaz otwierania drzwi, żeby to wszystko przewietrzyć. Rozlatujące się maszyny, praca po 12 godzin. Brak przerwy śniadaniowej. Kiepski stan zaplecza socjalnego i sanitariatów. Brak świadczeń socjalnych. Niekompetentni przełożeni. Ogólny bałagan w firmie i praca na "jakoś to będzie". To są według Ciebie dobre warunki.
    Batman

15.05.2018 10:49

Widocznie jesteś jednym z tych niewielu.....

Zostaw merytoryczną opinię o Kronospan