Grupa Farmacol

• Świętochłowice
  • Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom
Gdańsk - Grupa Farmacol (nieczynne)
Katowice - Grupa Farmacol
Kielce - Grupa Farmacol (nieczynne)
Mory - Grupa Farmacol
Rogoźnica - Grupa Farmacol
Szczecin - Grupa Farmacol
Żerniki - Grupa Farmacol

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Grupa Farmacol

Opinie o Grupa Farmacol Katowice

Nie przegap nowości o Grupa Farmacol!

lila

03.03.2015 13:41

A jaka praca na stanowisku ds. monitoringu i analiz? Właśnie aplikowałam na to stanowisko i zastanawiam się czy w ogóle zawracać sobie głowę rozmową kwalifikacyjną?
M.Polan

28.02.2015 21:04

Pracowalam w tej firmie jako specjalista ds. monitoringu i analiz w katowicach. Atmosfera zależy od pokoju i dzialu. W jednym mobbing, w drugim cisza i nikt się nie oddzywa, jeszcze w innym towarzystwo wzajemnej adoracji. Spolka duza, ale pracuje sie jak na wiosce. Place jak na firme slabo (maks do sredniej krajowej). Ogolnie firma zarzadzana z drugiego fotela, prezes figurant wszystko podpisze. Jak cos to nie ja Panie Olsz.
robol

07.02.2015 23:22

Farmacol Poznań. Jesteś dobry? Możesz "dużo" (jak na ten kraj) zarobić, o ile się narobisz. Za tzw linijkę jest 13gr brutto, najlepszy zarobek oczywiście na nockach które w sezonie trwają 10/11h. (brak dodatków nocnych itp). Jestem jednym z lepszych pracowników więc udaje mi się zarobić na akordzie ok 2tys. Oczywiście na zleceniu. Na umowie o pracę jest bodajże najniższa krajowa plus 1000zł premii jeśli zrobisz kosmiczną ilość linii. Dodatkowo żeby osoby na umowie o pracę mogły mieć wuchtę nadgodzin i nie musieć mieć odbiorów w postaci wolnego (za dużo pracy w sezonie zeby dać komuś wolne), po 8h i w niedzielę logują się na zlecenie. Nocki zaczynają się w niedzielę o 18. Przychodzisz na 19 i kończysz o 5, czasem w piątki czy niedziele kończysz o 6 rano. Jeśli korzystasz z firmowego busa, jesteś uziemiony, zmianowy w ostatniej chwili informuje cię przed 3 że bus bedzie na 4 czy 5. Bo postanowił go przesunąć. Nikogo nie obchodzi że jest to czwarta czy piąta nocka po 11h. Robisz kolejne,chyba że wrócisz pieszo czy masz własne auto ale wtedy licz się z tym, że możesz trafić na rozmowę z jakimś kierownikiem - bo przecież nie masz prawa kończyć pracy po 8h. Jeśli cię z jakiegoś powodu nie ma czy robisz inne problemy, za karę trafiasz na dział na którym wiedzą że nie chcesz być. Jeśli chodzi o przerwy to jest jedna 15 min, idziesz kiedy chcesz, na umowie o pracę bardzo trzeba pilnować czasu bo po przekroczeniu 15min dodatkowo na miesiąc trzeba będzie odrabiać godzinę. Na akordzie to nie dotyczy - ile będziesz siedział na przerwie tyle linii stracisz. Rotacja ludzi bardzo duża, ale jak już ktoś poczuje tą wypłatę to cieżko znależć równie dobrze płatną pracę. To, że pracują tam fizycznie 10h na nogach w ciągłym biegu na zleceniu Panie 40/50+, babcie matki, zdecydowanie o tym świadczy. Robi się coraz gorzej, sekcyjni bez zastanowienia wpisują każdemu nocki, żeby mieć dniówkę trzeba się specjalnie do nich zgłaszać i kilkakrotnie przypominać, czasem bez skutku. To że nie można się wyrobić na nocce w 8h to nie wina kierowników więc nie ma co na nich psów wieszać, tylko na organizacji firmy, całej jej polityki, którą zmuszeni są wprowadzać. Teraz kierownictwo jest całkiem w porządku, ugodowe, kiedy ktoś znajduje nową pracę zawsze po dogadaniu zostawiają furtkę odwrotu. Jeśli chodzi o atmosferę to nie jest najgorsza, wszyscy pracownicy łączą sie razem w bólu, oczywiście znajdą się kapusie ale umiarkowanie. Trochę już tam jestem i powoli zaczynam wysiadać, ale mam duże zobowiązania pieniężne więc zostaję i w większości robię nocki.
natalia

04.02.2015 09:49

Witam byłam na rozmowie do Farmacolu we wrocławiu, ogólnie nie polecam tej firmy w skórcie rozmowa to była typowa "ustawaka" czekając na swoja kolej widziałam jak jeden z kandydatów po wyjściu z rozmowy żegnał sie ze swoim znajomomym który rekrutował. Więc chyba nie miało sensu wchodzenie do pokoju i rozmawianie z tymi ludżmi bo chyba można się domyśleć kto dostał pracę:)
maniafrania

11.12.2014 19:19

Pracuję w Farmacolu kilka lat i jestem zadowolona, atmosfera bardzo fajna, pieniądze nie najgorsze (po jakimś czasie nie od razu). Oczywiście że trzeba zasuwać ale chyba po to się idzie do pracy. Ostatnio sporo się zmieniło w firmie, myślę że na korzyść ale to czas pokaże. Jestem pracownikiem biurowym i tylko o tym mówię, nie wiem jak jest na magazynie i telemarketingu.

24.11.2014 00:37

gość

01.01.2015 13:45

to dobrze,że chociaż całkiem sprawnie władasz obcym językiem bo z ojczystym to widzę,że nie bardzo...
Prezes3656

16.11.2014 18:05

Hejka morelka mam takie zapytanie, czy nadal kierownikiem tego syfu jest Stefan Kuziel? :P
obyta w temacie

06.11.2014 22:48

pracuje od kilku tyg.w telemarketingu-odbieranie zamówień z aptek, niczego nie trzeba wciskać na siłe, szkolenia jest 2 tyg po 8 godz-płatnego!to dla chcących pracować można sie wszystkiego nauczyć,kto jest obyty w temacie nazw leków będzie miał łatwiej ale jak ktoś nie ma takiego doświadczenia a do tego wcześniej nie pracował w telemar.to kiepsko raczej będzie-wtedy zostaje praca na magazynie a tam to już jednak inna bajka-nie polecam!
małami

03.11.2014 17:33

hey, ktoś mógłby mi napisać, jak jest na stanowisku Referent ds. reklamacji? chodzi mi o Wrocław :) Boję się też, bo nie mam doświadczenia i oleją moje CV jak wszędzie..., ale gdzie go nabyć?, skoro wszędzie oferty pracy tylko z doświadczeniem ?:/ pozdrawiam

21.09.2014 20:36

Nieznajoma

26.05.2015 20:52

2000zł brutto?? To chyba jedynie w Katowicach są takie stawki. Ja pracuję 6 lat i mam 1800zł. Atmosfera? Totalna porażka. Mobbing z jakim się nigdy nie spotkałam... Odradzam pracy tam.....
joanna

26.07.2014 13:48

Witam chciałam się dowiedzieć jak teraz z zarobkami ,jak jest traktowanie pracowników ,bo z obozu pracy do drugiego to chyba nie najlepsze rozwiązanie.
zosia samosia

10.07.2014 21:57

2 dni temu byłam na rozmowie w sprawie pracy he he panie co prowadziły rekrutację , zwłaszcza jedna jakaś niedorozwinięta jest chyba , spytały ile bym chciała zarabiać u nich ale w zamian nic nie powiedziały ile oni dają, zresztą widzę same negatywy, a pamiętam ten zakład z przed 20 lat i było tam bardzo dobrze
anonim2

09.07.2014 12:17

Praca w farmacolu to porażka! Ciągły [usunięte przez moderatora] !Nie patrzą na jakość tylko na ilość! [usunięte przez moderatora! Na każdym kroku robią problemy z urlopem czy dniem wolnego . Zero możliwości jakiego kolwiek awansu. Człowiek na umowe zlecenie pracuje 9 godzin dziennie , weekendy również pracujące a wynagrodzenie najniższe .NIE POLECAM!
Juzia

04.07.2014 12:31

Byłam tam na rozmowie kwalifikacyjnej oferują 3 stanowiska referenta ds.kartotek, rozliczania i windykacji. Za 2000 brutto plus ewentualna premia 200zł tylko nie wiem czy brutto czy netto :)

07.07.2014 19:34

za 2tys. brutto? za tyle gdzie musze się liczyć z dojazdem, gdzie w miejscu zamieszkania zarabiam więcej? jeżeli to prawda to nawet jak zadzwonią to na rozmowe nie jade.
Juzia

12.08.2014 14:43

tak, na początek 1800 na umowe zlecenie na 3 miesiace potem 2000 brutto (wliczajac jakies ustawowe podwyzki co roczne) ale jak to stwierdziła Pani - to nie są wielkie kwoty:)

30.06.2014 16:54

01.07.2014 12:39

Zbyszek na temat atmosfery napisanych jest 5 stron, więc chyba nie ma potrzeby, żeby ponownie pisać, że jest tak a nie inaczej. Wiesz coś nt. tego stanowiska, płacy?

28.06.2014 18:29

witam, jak wyglada ze stanowiskiem pracy "referent ds. monitoringu i analiz, bo chce aplikować - jak z płacą, bo o atmosfere nie pytam
mag

12.06.2014 17:06

Dostaniesz 10 zł. brutto na godzinę. Po jakimś czasie przejdziesz na akord, a wtedy już można zarobić ładne pieniądze. O ile jesteś szybki
mmm

22.05.2014 10:33

wyslalem do katowic na stanowisko magazyniera...jaka jest podstawa i czy mozna liczyc na premie.system 3 zmianowy 2 zmianowy ?..Konkretnie prosze bez marudzenia..dziekuje
miś1

09.01.2015 21:18

to mało pracowałes, a jak jestes cipa to nie narzekaj :P heh porazka
mis

13.05.2014 12:04

(usunięte przez administrator)Pracowałam tam i nikomu tego nie życzę... w żadnej poprzedniej pracy nie spotkałam się z takim traktowaniem pracownika jak w Farmacolu ! (usunięte przez administratora)
pfm

23.04.2014 14:52

Witam ludzie w tej firmie to rotacja nowi przychodzą i już na drugi dzień nie przychodzą jeśli chodzi o zarobki to marnie masakra słyszalam ze najbardziej farmacol wykorzystuje ludzi w porównaniu do innych hurtowni farmaceutycznych.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grupa Farmacol?

Kontakt - Grupa Farmacol

Katowice

klocky

21.04.2014 09:25

Witajcie Chcialem zapytac o role dyspozytora w Farmacolu Widzialem oferte pracy i chcialbym zlozyc swoje CV Prosze podpowiedzcie co i jak ? Dlaczego wylecial poprzesni ?
amelka

16.03.2014 15:24

Czy coś w Farmacolu się zmieniło? Widziałam ogłoszenie na stanowisko Telemarketer i zastanawiam się czy nie wysłać? Doświadczenie posiadam, ale chciałabym wiedzieć jakie są godziny pracy, umowa i zarobki.Pozdrawiam
Agata

10.12.2013 08:32

Chciałam składać CV do tej firmy, ale po opiniach jestem totalnie zrezygnowana :(
ona

20.11.2013 11:16

smierdziel zwany wcześniej jako (usunięte przez administratora)jest kierownikiem magazyny i tu jest problem

07.11.2013 19:27

Witam jak jest z działem IT (helpdesk) zarobki atmosfera? Pozdrawiam
Była FCL

14.08.2013 17:34

Atmofera komora rewelacja. Powodzenia
ciekawski

12.08.2013 19:18

Witam, proszę o info odnośnie pracy na magazynie w Katowicach. Wybieram się na rozmowę w sprawie pracy na um.zlecenie Znam kilka opinii, ale głównie z biur. Na magazynie podobno nie za ciekawa atmosfera, ale na ekspedycji i komorze da się przeżyć. Liczę się z tym, że przez magazyn trzeba będzie przebrnąć, ale czy rzeczywiście potem kombinować, żeby się wcisnąć na wymienione działy? Jak tam zarobki, kierownictwo i pracownicy? Rzeczywiście warto? pozdro
ale

22.05.2013 21:56

ale ale
dupa ;)

17.02.2013 12:29

dobrze by było żeby katowickie plotkary farmakolskie zajęły się pracą i swoimi sprawami i nie (usunięte przez administratora) sie w to kto i kiedy ma wziaśc slub i mieć dzieci !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!,to jest kazdego sprawa osobista ;)tym bardziej, że same nie mają swoich stałych związków albo są po rozwodzie i kto kogo chce tu uczyc życia;;) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , a swoje kompleksy po nieudanym życiu osobistym proszę zostawić w domu a nie przynośić do pracy i nie przelewać na innych,pozdrawiam ;)buziaczki
nienapisze

02.12.2012 12:28

witam bardzo prosił bym o opinie działu telemarketing w katowicach. zarobki atmosfera itp. chce wysłać tam CV.
szczesliwa

12.11.2012 13:34

Wszystko co piszą to szczera prawda z ludzi nie robią sobie totalnie nic na dzień dzisiejszy tylko zwalniają, atmosfera na magazynie to żenada. \\\"tysiące\\\" kierowniczków ,magazynierów to ludzie z przypadku bez odpowiedniego przygotowania i wykształcenia utrzymują się tylko (usunięte przez administratora) .. lizy, kable jak masz własne zdanie to jesteś wróg magazynu nr 1! Jestem SZCZĘŚLIWA, że juz mnie nic nie łączy z tą firmą. Jeśli kogoś interesują zarobki to od 1200 do 1700 w zależności od humoru przydzielajacego premię i własnej wydajności oraz pracy w niedziele. ps.Jak lubisz chodzic w mini i z duzym dekoltem to może szybko awansujesz na magazyniera. Pozdrawiam decydujących się na prace w tym (usunięte przez administratora)
Ano

03.11.2012 18:12

Witram! W poniedziałek idę na rozmowę kwalifikacyjną do Farmacol do działu księgowości. Kochani, jak tam przedstawia się sytuacja? Czy cokolwiek się zmieniło w porównani do Waszych poprzednich wypowiedzi? Kawał drogi mam do nich, a po Waszych wypowiedziach odechciewa mi się samej drogi.. Pozdrawiam
baran

22.10.2012 11:30

co to za firma ?jacy ludzie pracują w tej firmie !jest 21 wiek a poglądy mają jak z 16 wieku.Widać ze są uprzedzenia co do osób innego pochodzenia ,jest dyskryminacja ludzi którzy inaczej wyglądają itd. a co by było jak by do firmy zatrudniony był (usunięte przez administratora) lub inny to by była dopiero sensacja ;) dawno jesteśmy w unii a firma 100 lat za murzynami he he he he ;)
nick

30.09.2012 13:33

no to na diete ;)może poobcinac troche z premii takim grubasom ;) bo dostają p ieniądze dobre za siedzenie na (usunięte przez administratora) ie az tłuszcz zwisa po bokach ,amy ciężko pracujemy za marny grosz ledwie starcza na życie na jedzenie ,za taką pęsje poniżej 1500 zł ,to jest kpina i nieporozumienie jak za takie pieniądze ludzie mają utrzymać dom,zapłacić rachunki i ,posłać dzieci do szkoły i wyrzywić zone męża czy dzieci ,,No to przepraszam bardzo czy ci ludzie mają przymierac głodem?gzie jest wasze sumienie?Fajnie ze mamy tą pracę i za to barzdzo dziękujemy wam ale jezeli już pańswto zatrudniacie tych ludzi to przynajmiej postarajcie się o to by ci ludzie mogli godnie żyć ;))
szczecin

21.09.2012 21:05

to fakt nasze kierownictwo w szczecinie ma wszystko w tyłku ,a jeśli chodzi o pana(usunięte przez administratora) to takiego lesera jak pracuję już kilkadziesiąt lat nie widziałem ,przesada nic dziwnego że tylko tyje

12.09.2012 14:04

nie wierze w to ze sie zmienil dobrze gra i dobrze z ucha strzela tyle ze fakt jest taki ze nie ma juz komu.(usunięte przez administratora) to dobry aktor nawet nie wiesz kiedy ci kolo (usunięte przez administratora) y zrobi. z drugiej strony jak sie siedzi u swojej (usunięte przez administratora) y na fakturowni to nic dziwnego ze go nie widac i nie slychac. moglby sie za robote wziasc. jakos Pani (usunięte przez administratora) potrafi stanac i automat ladowac. ekipa z katowic tez a reszta lesery nic wiecej.
cefarm_szczecin

12.09.2012 13:44

(usunięte przez administratora) to przechodzi już samą siebie. Nie da się z nią wytrzymać na zmianie. Z tej zawiści to ona szybko wyłysieje. Jeżeli chodzi o (usunięte przez administratora) to się chłopak zmienił i już jest spoko. Teraz trzeba zrobić roszady wśród kierowników magazynu, ponieważ (usunięte przez administratora) kompletnie nie nadaje się na tą funkcję. Ludzi ma za nic, grafiki robi po złości.

12.09.2012 13:13

Panie (usunięte przez administratora)prosimy o częstrze kontrole w szczecinie i nie zapowiedziane rzecz jasna moze wkoncu zrobi pan porzadek z tymi burakami bo naprawde zle sie dzieje. (usunięte przez administratora) i pospulstwo nic wiecej.

12.09.2012 11:41

Cefarm szczecin. kierownictwo do bani, grafiki do bani, jeśli chodzi o kierowikow zmiany to (usunięte przez administratora) są jedynymi osobami ktore potrafia jeszcze cos ogarnac, co do Pani (usunięte przez administratora). Nie macie ludzie pojecia co to znaczy miec c (usunięte przez administratora) stwo i wyzysk w pracy a tak jest w cefarmie-szczecin. tu nawet ludzie juz do pracy przychodzic nie chca za takie pieniadze, porazka,
popierająca

11.09.2012 18:00

Wszystko co napisali wyżej jest prawdą zapomnieli wspomnieć o (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Farmacol