Grupa Farmacol

• Świętochłowice
  • Będzin
  • Wojkowice
  • Bytom
Gdańsk - Grupa Farmacol (nieczynne)
Katowice - Grupa Farmacol
Kielce - Grupa Farmacol (nieczynne)
Mory - Grupa Farmacol
Rogoźnica - Grupa Farmacol
Szczecin - Grupa Farmacol
Żerniki - Grupa Farmacol

3. Opinie o pracodawcach Katowice
  5. Opinie o Grupa Farmacol

Opinie o Grupa Farmacol Katowice

Nie przegap nowości o Grupa Farmacol!

ma

07.01.2016 13:26

hahaha na premie to musisz sam zapracować. Na UZeta nie masz żadnej podstawy tylko czysty akord
    Lala

03.01.2016 20:39

Ja będę pracowała jako magazynier, wszystkiego dowiem się jutro.
    banger

03.01.2016 18:24

Siemanko. Pracuje tam od niedawna na mgazynie. Ludzie jak czytam opinie ze wyzysk bo 15 minut przerwy tylko to sikam smiechem. Jak nie pasują warunki to do domku lezec w łóżku. Nie ma harowki ani zapierdolu w tej firmie :) robisz swoje 8h i czesc do domu:) Atmosfera normalna. Nie zauwazylem by ktos tam mial jakies problemy. Poza tym w pracy sie pracuje a nie przychodzi na gadki szmatki :) . Zawsze gdy czegos nie wiesz ktos z boku Ci podpowie albo wyjaśni bez jakiś dziwnych akcji. Na tą chwile polecam magazyn w katowicach . Nie jestem w stanie określić jak z zarobkami o nich napisze dopiero po wyplacie :)

12.11.2016 16:32

ten komentarz napisał kierownik lub ktos z zarządu
    Lala

03.01.2016 14:26

Hej,także w dniu jutrzejszym mam szkolenie.
    ryje

27.12.2015 16:57

Na pracownika magazynowego teraz musisz mieć wyższe wykształcenie, na stacje by wydawać leki magistra farmacji,wymagania niestety mają takie a nie inne,.
    xyz

17.12.2015 08:37

Cześć Opowiedzcie mi jakie są warunki finansowe ,jeśli chodzi o pracownika magazynowego w Katowicach.Czy od razu po przeszkoleniu jest praca na akord czy najpierw jakaś umowa zlecenie ze stałą stawką godzinową? Nie wiem czy warto iść na rozmowę.
    nanaaa

28.12.2015 19:40

CZesc. Bzdura z wyksztalceniem co do odpowiedzi ponizej... Ja dzisiaj bylam na rozmowie na magazyn do Katowic... Z zawodowym przyjmuja, wazna ksiazeczka sanepid. Zadnego wyzszego wyksztalcenia ani magistra nie wymagaja... Pierwsze dwa tygodnie wprowadzajace ze stawka godzinowa,a pozniej akord ale dopiero po 2 miesiacach.
    xyz

30.12.2015 15:54

nanaaa idziesz na szkolenie w najbliższy poniedziałek,czyli czwartego stycznia?
    Olac Farmacol

10.12.2015 19:44

Dziś mialam możliwośc ponownej pracy w Farmacolu . Ale za ten wyzysk który doświadczyłam pracując tam w tym roku powiedziałam sobie STANOWCZE NIE . Farmacol tylko patrzy jakby ci najmniej zapłacic stosujac w nowych umowach zlecenie zapiski typu: zaplata za wykonanie jednej pozycji 0,13zł , kara za pozycje 30zl . Zarobisz w miesiąc za 120godzin 250zl !
    xjerzy

22.07.2016 06:28

...jeżeli jest taki zapis to jaki jest w drugą stronę ? Obowiązuje równość stron w każdej umowie nie tylko o pracę, są kary ale także nagrody i takie zapisy powinny być w umowie.

16.11.2015 16:24

Nenufarek

17.11.2015 22:53

magister farmacji? po co i na co przecież tam nie produkują leków a tylko je zwożą i wywożą do aptek i szpitali, i co magisterka będzie biegać jak reszta na stacjach i skanerem machać? no weź się puknij i idź do sklepu zielarskiego do pracy albo apteki
    farm

04.11.2015 22:53

przyszła w koncu uczciwość a nie zakłamanie i fałsz jaki u was finkcjonuje, mam nadzieje ze i do was się dobiorą za pryw apteki - sama zgłosze w jakich wojewodztwach gdzie macie na jakich spólkach apteki jak i na Cefarmie Warszawa
    ggg

25.10.2015 10:37

W Poznaniu będziemy teraz pracować 14 dni z rzędu i co Wy na to ....nocki 7 dni Święto Zmarłych ..nocka potem dzień wolnego i znów dwa tygodnie bo? Inwentura żal. .Pip juz puka do drzwi !
    Poznań

09.10.2015 20:01

Odchodzi o nas Jurczyk .Czy ktoś wie kogo nam dadzą?
    lolek

22.09.2015 09:29

Janek lepiej idź złom zbierać - więcej zarobisz i zdrowia nie stracisz :/

21.09.2015 17:25

Wielki SZACUNEK!!! dla pracowników z Mor. Powinniście brać z nich przykład jeba....e lizodupy. Takie cyrki się dzieją kiedy mamy więcej kierowników niż pracowników. Najlepsze jest to, że zamiast zatrudnić kierownika postronnego z zewnątrz, biorą na te stanowiska największych głupków i zarazem najlepszych donosicieli. Farmacol Wrocław słynie właśnie z tego, że kierownictwo lubi wiedzieć kto, z kim i gdzie. POKŁONY DLA MOR -WIELKI SZACUNEK Innym razem opowiem wam o przekrętach, jakie się robi we Wrocławiu ! CDN Pozdrawiam
    info

09.09.2015 21:19

pracownicy szykują pozew zbiorowy i zbierają dowody...to co tu sie dzieje to skandal - jak bydło nas traktują
    ble ble coś tam

31.05.2015 17:14

No to ładna kiszka ..pewnie zaraz w Poznaniu też wprowadzą .Chyba ich czapki gniotą.
    p

30.05.2015 11:56

w katowicach farmacol zakaz picia wody na magazynie , woda tylko na swoja karte za 15 minut masz czas na 8 godzin żeby sie napic i zjeść , to skandal na całej lini, potraktowanie ludzi jak bydło, Jaki to pan Bóg wydzielił ludziom ile mają wypić wody ? skoro niechcecie zatrudniac ludzi do pracy i udzielic podstawowych warunków to może lepiej ztrudnijcie bawoły.
    Wojtek

26.05.2015 19:13

Miły po cholere piszesz takie bzdury,że da sie zarobić ? Dziś byłem w pipie z moja umową od Farmacola i wspomniałem o zarzucanych mi błędach przez farmacol? Inspektorka powiedziała jasno i wyraźnie ,że w umowie nie ma kwoty kary za źle wykonaną pozycję a tym samym w przypadku odliczenia przez Farmacol danej kwoty za rzekome błędy inspektorka z PIP poradziła mi sprawe skierowac do Sądu Pracy .FARMACOL TO TOTALNY WYZYSK ! PRACUJESZ ZA TOTALNĄ DARMOCHĘ ! Lepiej doprowadzic brakiem wydajnośći do tego by cię zwolnili i iśc do MOPS-u , bo tam przynajmniej bez łaski dadza więcej pieniędzy niż ta firma . OMIJAJCIE FARMACOL SZEROKIM ŁUKIEM !
    miły

21.05.2015 13:13

Mam umowę też na wydajność (pozycje)w Katowicach jest 13gr. brutto za pozycje pomimo tego da się zarobić jak jesteś szybki
    Andrzej

15.05.2015 22:44

Z umowy zlecenie (przepracowane kilka miesięcy)ze stawki godzinowej dali nam zleceniówke wydajnościową. Za każdą wykonaną pozycję płacili 0,71zł brutoo. W przeciągu dziesięciu dni pracy zarobiłem uwaga !!! Całe 250zl . Wparli mi ,że zrobiłem 4 błedy ( 1 błąd=jedna pozycja to 30zł kary) i do wypłaty zostało 100zł .Dodam ,że kierownictwo było pod wrażeniem szybkości i poprawności wykonywanej prze zemnie pracy na tle innych pracowników. Aż strach pomyśleć ile zarobiła reszta którzy mieli więcej błędów. Pracowałem w wcześniej w innej firmie farmaceutycznej więc wiedziałem na czym praca polega , więc proszę niech mi zaraz ktoś nie wpiera ,że błędy które mi się zdarzyły były spowodowane brakiem doświadczenia . Dobrze ,ze odprowadzałem skałdki chorobowe to przynajmniej była okazja zwiać z tej porytej firmy na L4. Nawet za paliwo do pracy mi się nie zwruciło. ODRADZAM FARMACOL TO WYZYSKIWACZE !A ostrzegali mnie znajomi znajomych co przeszli przez tą firmę .Jeżeli jednak jakiś desperat zdecyduje się na pracę w tej firmie ZA DARMO to nie polecam się przykładac do pracy , bo pomimo pochwał i tak nic nie zarobisz !
    M.polan

06.05.2015 00:17

Potwierdzam zakaz palenia w Katowicach:(

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Grupa Farmacol?

Kontakt - Grupa Farmacol

Katowice

były pracownik

16.04.2015 22:08

Na umowie o dzieło miałem 10,5 zł brutto za godzinę. Wypłata za 189 lub 190 godzin (nie pamiętam dokładnie, ale na pewno jedno z tych dwóch) wyniosła w sumie... uwaga... 1181 zł Co daje netto 6,25 zł/h Do tego praca jest ryzykowna jeśli jest się na zatowarowaniu, bo trzeba wchodzić na niezabezpieczone podesty. I nie po drabinie, tylko jak małpa po taśmie między świetlówkami. W razie wypadku nie dostanie się odszkodowania, bo pracownik włazi w takie miejsca na własne ryzyko.
    jarychy

11.04.2015 19:34

To miło że strony firmy ....nie dyskryminacji palaczy.Nikt przy zatrudnianiu o tym nie wspominał. SKANDAL.
    guu

08.04.2015 16:49

Czy już wam wprowadzili zakaz palenia?
    Lu

11.04.2015 17:13

Całkowity zakaz masakra (Szczecin)
    Nieznajoma

26.05.2015 21:11

Mory. Podobnie.. Całe szczęście jestem osobą nie palącą :)
    M.Polan

03.03.2015 20:09

65% SREDNIEJ K. BRUTTO
    lila

03.03.2015 13:42

Jaka płaca miało być?:)
    lila

03.03.2015 13:41

A jaka praca na stanowisku ds. monitoringu i analiz? Właśnie aplikowałam na to stanowisko i zastanawiam się czy w ogóle zawracać sobie głowę rozmową kwalifikacyjną?
    M.Polan

28.02.2015 21:04

Pracowalam w tej firmie jako specjalista ds. monitoringu i analiz w katowicach. Atmosfera zależy od pokoju i dzialu. W jednym mobbing, w drugim cisza i nikt się nie oddzywa, jeszcze w innym towarzystwo wzajemnej adoracji. Spolka duza, ale pracuje sie jak na wiosce. Place jak na firme slabo (maks do sredniej krajowej). Ogolnie firma zarzadzana z drugiego fotela, prezes figurant wszystko podpisze. Jak cos to nie ja Panie Olsz.
    robol

07.02.2015 23:22

Farmacol Poznań. Jesteś dobry? Możesz "dużo" (jak na ten kraj) zarobić, o ile się narobisz. Za tzw linijkę jest 13gr brutto, najlepszy zarobek oczywiście na nockach które w sezonie trwają 10/11h. (brak dodatków nocnych itp). Jestem jednym z lepszych pracowników więc udaje mi się zarobić na akordzie ok 2tys. Oczywiście na zleceniu. Na umowie o pracę jest bodajże najniższa krajowa plus 1000zł premii jeśli zrobisz kosmiczną ilość linii. Dodatkowo żeby osoby na umowie o pracę mogły mieć wuchtę nadgodzin i nie musieć mieć odbiorów w postaci wolnego (za dużo pracy w sezonie zeby dać komuś wolne), po 8h i w niedzielę logują się na zlecenie. Nocki zaczynają się w niedzielę o 18. Przychodzisz na 19 i kończysz o 5, czasem w piątki czy niedziele kończysz o 6 rano. Jeśli korzystasz z firmowego busa, jesteś uziemiony, zmianowy w ostatniej chwili informuje cię przed 3 że bus bedzie na 4 czy 5. Bo postanowił go przesunąć. Nikogo nie obchodzi że jest to czwarta czy piąta nocka po 11h. Robisz kolejne,chyba że wrócisz pieszo czy masz własne auto ale wtedy licz się z tym, że możesz trafić na rozmowę z jakimś kierownikiem - bo przecież nie masz prawa kończyć pracy po 8h. Jeśli cię z jakiegoś powodu nie ma czy robisz inne problemy, za karę trafiasz na dział na którym wiedzą że nie chcesz być. Jeśli chodzi o przerwy to jest jedna 15 min, idziesz kiedy chcesz, na umowie o pracę bardzo trzeba pilnować czasu bo po przekroczeniu 15min dodatkowo na miesiąc trzeba będzie odrabiać godzinę. Na akordzie to nie dotyczy - ile będziesz siedział na przerwie tyle linii stracisz. Rotacja ludzi bardzo duża, ale jak już ktoś poczuje tą wypłatę to cieżko znależć równie dobrze płatną pracę. To, że pracują tam fizycznie 10h na nogach w ciągłym biegu na zleceniu Panie 40/50+, babcie matki, zdecydowanie o tym świadczy. Robi się coraz gorzej, sekcyjni bez zastanowienia wpisują każdemu nocki, żeby mieć dniówkę trzeba się specjalnie do nich zgłaszać i kilkakrotnie przypominać, czasem bez skutku. To że nie można się wyrobić na nocce w 8h to nie wina kierowników więc nie ma co na nich psów wieszać, tylko na organizacji firmy, całej jej polityki, którą zmuszeni są wprowadzać. Teraz kierownictwo jest całkiem w porządku, ugodowe, kiedy ktoś znajduje nową pracę zawsze po dogadaniu zostawiają furtkę odwrotu. Jeśli chodzi o atmosferę to nie jest najgorsza, wszyscy pracownicy łączą sie razem w bólu, oczywiście znajdą się kapusie ale umiarkowanie. Trochę już tam jestem i powoli zaczynam wysiadać, ale mam duże zobowiązania pieniężne więc zostaję i w większości robię nocki.
    natalia

04.02.2015 09:49

Witam byłam na rozmowie do Farmacolu we wrocławiu, ogólnie nie polecam tej firmy w skórcie rozmowa to była typowa "ustawaka" czekając na swoja kolej widziałam jak jeden z kandydatów po wyjściu z rozmowy żegnał sie ze swoim znajomomym który rekrutował. Więc chyba nie miało sensu wchodzenie do pokoju i rozmawianie z tymi ludżmi bo chyba można się domyśleć kto dostał pracę:)
    maniafrania

11.12.2014 19:19

Pracuję w Farmacolu kilka lat i jestem zadowolona, atmosfera bardzo fajna, pieniądze nie najgorsze (po jakimś czasie nie od razu). Oczywiście że trzeba zasuwać ale chyba po to się idzie do pracy. Ostatnio sporo się zmieniło w firmie, myślę że na korzyść ale to czas pokaże. Jestem pracownikiem biurowym i tylko o tym mówię, nie wiem jak jest na magazynie i telemarketingu.

24.11.2014 00:37

gość

01.01.2015 13:45

to dobrze,że chociaż całkiem sprawnie władasz obcym językiem bo z ojczystym to widzę,że nie bardzo...
    Prezes3656

16.11.2014 18:05

Hejka morelka mam takie zapytanie, czy nadal kierownikiem tego syfu jest Stefan Kuziel? :P
    obyta w temacie

06.11.2014 22:48

pracuje od kilku tyg.w telemarketingu-odbieranie zamówień z aptek, niczego nie trzeba wciskać na siłe, szkolenia jest 2 tyg po 8 godz-płatnego!to dla chcących pracować można sie wszystkiego nauczyć,kto jest obyty w temacie nazw leków będzie miał łatwiej ale jak ktoś nie ma takiego doświadczenia a do tego wcześniej nie pracował w telemar.to kiepsko raczej będzie-wtedy zostaje praca na magazynie a tam to już jednak inna bajka-nie polecam!
    małami

03.11.2014 17:33

hey, ktoś mógłby mi napisać, jak jest na stanowisku Referent ds. reklamacji? chodzi mi o Wrocław :) Boję się też, bo nie mam doświadczenia i oleją moje CV jak wszędzie..., ale gdzie go nabyć?, skoro wszędzie oferty pracy tylko z doświadczeniem ?:/ pozdrawiam

21.09.2014 20:36

Nieznajoma

26.05.2015 20:52

2000zł brutto?? To chyba jedynie w Katowicach są takie stawki. Ja pracuję 6 lat i mam 1800zł. Atmosfera? Totalna porażka. Mobbing z jakim się nigdy nie spotkałam... Odradzam pracy tam.....
    joanna

26.07.2014 13:48

Witam chciałam się dowiedzieć jak teraz z zarobkami ,jak jest traktowanie pracowników ,bo z obozu pracy do drugiego to chyba nie najlepsze rozwiązanie.
    zosia samosia

10.07.2014 21:57

2 dni temu byłam na rozmowie w sprawie pracy he he panie co prowadziły rekrutację , zwłaszcza jedna jakaś niedorozwinięta jest chyba , spytały ile bym chciała zarabiać u nich ale w zamian nic nie powiedziały ile oni dają, zresztą widzę same negatywy, a pamiętam ten zakład z przed 20 lat i było tam bardzo dobrze
    anonim2

09.07.2014 12:17

Praca w farmacolu to porażka! Ciągły [usunięte przez moderatora] !Nie patrzą na jakość tylko na ilość! [usunięte przez moderatora! Na każdym kroku robią problemy z urlopem czy dniem wolnego . Zero możliwości jakiego kolwiek awansu. Człowiek na umowe zlecenie pracuje 9 godzin dziennie , weekendy również pracujące a wynagrodzenie najniższe .NIE POLECAM!
    Juzia

04.07.2014 12:31

Byłam tam na rozmowie kwalifikacyjnej oferują 3 stanowiska referenta ds.kartotek, rozliczania i windykacji. Za 2000 brutto plus ewentualna premia 200zł tylko nie wiem czy brutto czy netto :)
    hmm

07.07.2014 19:34

za 2tys. brutto? za tyle gdzie musze się liczyć z dojazdem, gdzie w miejscu zamieszkania zarabiam więcej? jeżeli to prawda to nawet jak zadzwonią to na rozmowe nie jade.
    Juzia

12.08.2014 14:43

tak, na początek 1800 na umowe zlecenie na 3 miesiace potem 2000 brutto (wliczajac jakies ustawowe podwyzki co roczne) ale jak to stwierdziła Pani - to nie są wielkie kwoty:)

30.06.2014 16:54

hmm

01.07.2014 12:39

Zbyszek na temat atmosfery napisanych jest 5 stron, więc chyba nie ma potrzeby, żeby ponownie pisać, że jest tak a nie inaczej. Wiesz coś nt. tego stanowiska, płacy?

Zostaw merytoryczną opinię o Grupa Farmacol