AGROLOK SP. Z O.O.
3 533 6 1

Opinie o AGROLOK SP. Z O.O.

Filtruj opinie po kryteriach:

Sławek
 Opinia

Volvo XC 60 też fajne do jazdy, a cena nieco niższa od Audi dla gubernatora. Tu Wasz racjonalizm na mnie zadziałał. A samochód tak samo dobry. Dziś się przejechałem pod Olsztynem. Dla dyrektorów Agrolok taką flotę może zakupić:)

Pomocna?
TakNie3
Pocałuj mnie
 Opinia
@Sławek 16.04.2019 11:43

Ale Ty masz chorą głowę. Czytam i nie wierzę. Niżej czytałem ze byles nauczycielem? Wcześniej dyrektorem... chciałeś tez pracować w Agroloku ale Cię wyrzucili. Człowieku Ty jesteś poważnie chory. Masz zaawansowaną mitomanie... Czy jesteś az takim idiotą ze nie rozumiesz na czym polega te forum? Tu się wyraża pojedyńcze opinie na temat pracy a Ty pier.... coś bez sensu nie na temat. Jestes nikim. Osoba poważna by nie pisala takich bzdur. Gardze Tobą

Pomocna?
Tak1Nie
Mati
 Opinia
@Pocałuj mnie 18.04.2019 10:40

Nie wiem czy wiesz ale on właśnie osiągnął swój cel :) - zirytował Ciebie! Tak jak piszesz jest chory... więc nie oczekuj z jego strony że będzie poważny. To paranoid, wręcz encyklopedyczny :). Ze swojej strony dodam że jego osoba - wypowiedzi, zachowania, służy mi jako materiał do pracy doktorskiej ????, nie płoszmy go. Polecam lekturę jego wypowiedzi, przy okazji można poćwiczyć pokorę!

Pomocna?
TakNie
Sławek
 Opinia
@Pocałuj mnie 18.04.2019 10:40

Osoby wielkie (Wielkie?) nie zawsze są rozumiane. Dla mnie najważniejsze jest to że jestem lubiany, nawet po latach. Nie tylko byłem nauczycielem, ale jestem nim nadal bo jestem dobry, zaczęła się reforma w szkołach średnich, rośnie liczba godzin. Stąd jeśli mną gardzisz to Twoja strata. Jeśli podbudowuje Cię pisanie nieprawdy-wyrzucili Cię... to też Twój problem. Widzisz nie muszę siedzieć cicho i wpisów robić jako xyz, jak 90% z Was, bo się boję swoich myśli. Myślę że Agrolok chętnie by mnie przyjął, na razie się droczą, na zasadzie, poproś o umowę, pokaż jacy my jesteśmy Wielcy. Różnimy się tylko tym że Agrolok ma więcej pieniędzy, zaś to rzecz nabyta. Dziś je masz jutro możesz iść po zasiłek dla bezrobotnych. Znam wielką firmę budowlaną gdzie rodzina jeździła BMW, właściciel miał basen w domu, a dziś resztki ukrytego w pokoju majątku (pliki banknotów) został przepisany na partnerkę, aby syndyk tego nie przejął. Tego nikomu nie życzę, zaś podaję realny przykład z życia.

Pomocna?
TakNie
Pocałuj mnie
 Opinia
@Mati 18.04.2019 15:04

Masz racje. Moja irytacja nic tu nie da. Jego mózg nadal będę tworzył nowe historie i przy tym różnorodne wypowiedzi (zapewne nie na temat). Powiedzenia

Pomocna?
TakNie
Rolnik
 Opinia
@Pocałuj mnie 19.04.2019 09:51

Sławek nie jest głupi, to jest cwaniak zatrudniony przez Agrolok dla ratowania fatalnej reputacji tej firmy.

Pomocna?
TakNie
1
Rolnik
 Opinia
@Sławek 16.04.2019 11:43

Zanim agrolok zakupi flotę volvo XC 60niech zapłaci mi za zakupioną pszenicę!!!

Pomocna?
TakNie
Nick
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Historia z życia wzięta: sprzedał rolnik 24 tony pszenicy. Przyjechała pszenica na mieszalnie, ale nie odrzucono bo śmierdzi ( gazowana) Rolnik się uparł swoim łbem i twierdzi że nie, że jest dobra i chcą go naciągnąć na 500 złotych (przekierowanie auta) Wezwano niezależne laboratorium o się okazało że jednak była pszenica gazowana. Rolnik zapłacił za postój auta (24 godziny oczekiwania na badania), za badanie no i za przekierowanie.

Pomocna?
Tak3Nie
Sławek
 Opinia
@Nick 15.04.2019 21:10

Klasyka. Przyjechał ktoś ze złym towarem, głupoty opowiada; firma bogata, nie dopatrzy się niczego, młodzież pracuje na stanowisku i zapłacą dobrze. A przecież powtarzają, jest napisane na stronie Agroloku, że badania laboratoryjne mogą zlecić, aby spór rozstrzygnąć, stąd w jakim celu taka sytuacja? To tak jak ktoś kupił pościel wełnianą, spał w niej kilka dni, stwierdził w sumie dobre, ale nie za te pieniądze albo mogę się bez tego obyć, włożył towar do opakowania i oddaje. Podaje że nie spał w tym, ewentualnie że leżał obok:) A firma zleca ekspertowi badanie-towar używany, był naskórek, włosy, a to że trzepał towar i udaje że jest nowy. I tak nikt się nie nabrał.

Pomocna?
Tak1Nie
No vk
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Sławek 16.04.2019 09:15

Rolnik myślał że jest mądrzejszy od Agroloku, mieszalni pasz i od laboratorium badawczego. A później spowiedzi na forum, jaka to firma zła i okrada rolników. A jak (usunięte przez administratora) lądują, to nie ma winnego.

Pomocna?
Tak1Nie
Sławek
 Opinia

Co u Was słychać? Cisza w eterze. To napiszę realne odpowiedzi ze sprawdzianów w szkole średniej, bo pewnie ciężko pracujecie, a też można się pośmiać. Strajk trwa nadal i różne śmieszne rzeczy krążą: -Bolesław Krzywousty podczas koronacji miał na głowie diodę (powinno być diadem). -Co wydarzyło się w 1466 r. ? II pokój toruński. A co napisał uczeń? 500 lecie Chrztu Polski. -Co to jest kangur? To zwierzę, które ma 2 łapy, 2 nogi i torbę na małego. Miłej pracy.

Pomocna?
TakNie
3
Slawekniemajajek
 Opinia
@Sławek 10.04.2019 15:59

Ty naprawdę masz cos z głową.

Pomocna?
Tak1Nie1
1
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie2
1
Nick
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Widać że twój nauczyciel z polskiego też strajkował XD

Pomocna?
Tak3Nie1
Sławek
 Opinia

To nie jest Caritas. Czasami przyjecie "postawy horyzontalnej" pozwala odroczyć termin płatności. Najgorzej jak sobie kpisz albo durnia z kogoś próbujesz robić to Ci dowalą z odsetkami płatności. Tak to działa.

Pomocna?
TakNie1
Sławek
 Opinia

Jako że jesteście Wielcy, bo nie tylko firma jest duża ale i ok jesteście (nie jacyś napuszeni z innej planety), to powiedzcie gdzie przyjechać, "prosić o umowę" i próbujemy z tym Wschodem. W 2015 wiedziałem że to coś wielkiego będzie, tylko trzeba na nowo podejść do tego. Mnie przełomowe wydarzenia zawsze fascynowały, jak np. ZUBR w Osieku.

Pomocna?
TakNie4
2
Krzysztof
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Witam. W następnym tygodniu mam rozmowę kwalifikacyjna na PH w siedzibie firmy. Może ktoś z państwa napisać jak wyglada praca? Warto jechać 400km? Jakie są zarobki PH? Podstawa ? Dziękuje i pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia
@Krzysztof 06.04.2019 22:35

Z tego co pamiętam 2100 na rękę+premia od sprzedaży, w zależności z jaką marżą sprzedaż. Część firm z innych branż robi czasami rozmowy nie w siedzibie, a w większych miastach danego regionu, aby było bliżej do potencjalnych pracowników. Na przykład jak siedziba jest w Katowicach to robią rozmowy w Warszawie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ewelina z Agroloku
 Opinia
@Krzysztof 06.04.2019 22:35

Dzień dobry, warunki finansowe i dodatkowe świadczenia omawiamy z potencjalnymi pracownikami podczas rozmów przed podjęciem pracy zarówno telefonicznych jak i indywidualnych. Zapraszamy do kontaktu z Działem Personalnym.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia

Rząd się doigrał. Mamy strajk w oświacie. Co roku przychodziły listy od minister, kuratora, lokalnego posła, na początku roku szkolnego akcentowano jak na mszy świętej jacy to nauczyciele ważni dla społeczeństwa. A wypłata 1700-2500 netto. Ogólna opinia: Tylko mają wolne i nic nie robią. Gdyby nie to wolne to każdy by oszalał z dzisiejszymi dzieciakami. Teraz skończy się ta obłuda.

Pomocna?
TakNie2
2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Naatka
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Zwalnialam się ostatniego dnia miesiąca cały czas sprzedawałam a oni mi zabrali 1500 zł !! (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak8Nie1
1
Karol
 Opinia
@Naatka 02.04.2019 09:13

Nie zostawiaj tego tak. Nie mają prawa tak postąpić. Sąd pracy jeszcze funkcjonuje i ma się dobrze. To juz nie pierwszy raz kiedy słyszy się takie rzeczy. Namawiam wszystkich żeby szli po swoje bo ta firma nie ma skrupułów żeby wykorzystać człowieka jeśli nie ma z niego pożytku.

Pomocna?
Tak4Nie1
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek, bis
 Opinia
@Naatka 02.04.2019 09:13

Sprzedawałaś, a przelew za towar był? Czy tylko towar wyszedł z magazynu?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dziąbek
 Opinia
@Sławek, bis 03.04.2019 12:12

Przelewy zostają realizowane na bieżąco kolego. Jeśli jakaś część nie została zrealizowana tego miesiaca to na pewno przeszla ta z poprzedniego. Regulamin premiowania mówi jasno. Za transakcję z krótkim terminem płatności handlowiec dostaje 100% premii od razu.

Pomocna?
Tak1Nie
Sławek
 Opinia
@Dziąbek 03.04.2019 12:50

Nie chce mi się wierzyć aby Wam nie wypłacili czegoś. Koleżanka napisała że 1500 zł jej zabrali. Nie ma czegoś takiego jak zabranie, jeśli towar został kupiony i za niego zapłacono. A reklamacji nie było? A termin wypłaty prowizji nie był późniejszy niż okres zatrudnienia? Kiedyś spotkałem się w sprzedaży bezpośredniej z tym: Właściciel podszedł tak (jedna z większych megaskner jaką spotkałem w życiu), że jak ktoś nie chce dalej pracować dla niego to mu nie zapłaci po terminie zatrudnienia. Często były to osoby na 2-3 tygodnie i szukały dalej czegoś innego.

Pomocna?
TakNie1
Tomek
 Opinia
@Sławek 03.04.2019 17:56

To nie jest odosobiona sytuacja więc mi tu nie wyskakuj z tekstami że Ci się nie chce wierzyć... Te Twoje mądrości robią się już męczące. Pracowałeś 3 miesiące i Cię wyrzucili i napisze więcej w ogóle się nie dziwię. Jesteś nienormalny. Żyjesz w innym świecie który prawdopodobnie sobie wyobraziles. Próbujesz na siłę udowodnić swoją wiedzę przez co robisz z siebie błazna. Szybciutko do psychiatry.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia
@Tomek 04.04.2019 23:01

Często Wasze wpisy są za ogólne w danej sprawie. K. (imię głównego dyrektora) dał mi nową umowę, przedłużył. Stąd raczej rozminęliśmy się z oczekiwaniami na danym stanowisku. Tak bym to określił. Ale tak bywa jak nowe powstają stanowiska, do tej pory których nie było. Rzeźbi się na bieżąco w danej materii. Do tej pory za to jakiś żal mam czasami, ale w sumie źle nie chcieli. Są ok. Sądzę że do dziś "nie czują do końca" z perspektywy krzesła w Golubiu-Dobrzyniu ogromu przedsięwzięcia (aby coś tam zdziałać) pod tytułem "Wschód". Mi za wszystko zapłacili, dawali zaliczki na paliwo, stąd nie mogę źle o nich powiedzieć, jak ma to być uczciwe. Każdy się starał by było ok. Dyrektor finansowy najbardziej mi pasuje, bo w sumie najwięcej przekazywał informacji. Do dziś się dziwię czasami że tak naprawdę mógłby niewiele mówić, osobie będącej 2 miesiące w firmie. A że teraz by dali umowę to w sumie mi miło, bo nie ma takiej oferty na stronie. Podchodzą po koleżeńsku, a nie na zasadzie CV, rozmowy, po co to mi? Nie lepiej usiąść, kawy się napić, żale na bok i działać znowu?

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia
@Tomek 04.04.2019 23:01

Kiedyś uczyłem w szkole, czasami biorę do dziś jakieś godziny, lubię to. Szczególnie jak w jednej szkole sympatyczna woźna, już na emeryturze, ale dalej pracuje-pyta, Panie Sławku wróci Pan do nas? I co z tego że psie pieniądze, jak coś takiego rzadko spotyka się w życiu. Z Waszymi "problemami" jest tak jak z uczniami-99% dobrze wie że nie zasługuje na wyższą ocenę, ale część stara się różnymi "sposobami" udowodnić że jest inaczej: Trudne zadania (dopiero byłoby super jakby były tak proste jak dla przedszkolaka), uwziął się, tyle robię a nic nie widzi (a to robienie to często tylko puste słowa i dobre chęci). I Wy- nie zapłacili mi, byłam mega dobra a mnie nie wzięli do pracy itd.; najczęściej nie lubią na rekrutacjach jak ktoś się mądrzy, albo "wszystko wie". Raczej lepszy jest dobry klimat rozmowy.

Pomocna?
TakNie1
Ewelina z Agroloku
 Opinia
@Naatka 02.04.2019 09:13

Dzień dobry, system premiowy określają zasady zawarte w regulaminie wynagrodzenia zgodnym z przepisami Kodeksu Pracy. Jeśli Pani zdaniem Pracodawca naruszył przepisy, w Polsce są stosowne instytucje, które mogą rozstrzygnąć ewentualny spór.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Bimbrownik
 Opinia

Totalna porazka, bylem 5dni temu pytac sie o prace 4lata pracy na magazynie z paszami uprawnienia na wozek, ladowarke, podnosnik i sie nie dostalem bo chyba za duzo potrafilem.(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie1
3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek, bis
 Opinia
@Bimbrownik 02.04.2019 11:57

TO brat dyrektora finansowego, więc mu brata nie obrażaj.

Pomocna?
TakNie2
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ewelina z Agroloku
 Opinia
@Bimbrownik 02.04.2019 11:57

Dzień dobry, wpływ na zatrudnienie ma wiele czynników. Kwalifikacje i doświadczenie to tylko niektóre z szerokiego spektrum cech naszego potencjalnego pracownika.

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia
@Ewelina z Agroloku 04.04.2019 13:27

Ewelina ma rację. Humor, łatwość współpracy jest ważna bo wiedza to jedno, ją akurat da się uzupełnić. Nie robisz operacji na ludziach, tylko sprzedajesz towar, jeździsz wózkiem widłowym itp. Są to proste czynności. Mi ostatnio w czeskim pubie dawny uczeń (sprzed 13 lat) kupił kufel piwa i wspominaliśmy. Jakbym był(usunięte przez administratora) pewnie tego by nie zrobił. Musisz być do ludzi. Pożartować, trochę zmniejszyć dystans. Samo egzekwowanie czegokolwiek nic nie daje. Albo kiedyś na uczelnię starał się dostać chłopak, który wiedzę miał. Ale był typem "bajeranta", grzywka na bok, jakieś trampeczki, lepszy samochód i go nie wzięli mimo że miał dosyć "dobre plecy". Bo przełożonemu się nie spodobał. I z takim nie chciał się kontaktować.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mig mag and tig
 Opinia
@Sławek 04.04.2019 16:31

akurat brat jest chirurgiem i nie ma prawka wiec kazdy wszystkiego nie jest w stanie sie nauczyc. Na moje to jego brat moze byc z kosmosu i tak go ziemia wciagnie.:)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia
@mig mag and tig 05.04.2019 11:11

Ziemia każdego wciągnie prędzej czy później. Załóżmy że większości rzeczy jak chcemy i mamy taką potrzebę możemy się nauczyć. Jeden lepiej drugi gorzej.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rolnik
 Opinia

Agrolok chyba jako jedyna firma w kraju naliczala rolnikom kary umowne, najbliżej rolnika.! Mi zaliczyli 31000 ,!

Pomocna?
Tak15Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Asia
 Opinia
@Rolnik 18.03.2019 06:14

Jeśli naliczyli niesłusznie, możesz iść do sądu, a jeśli słusznie to możesz mieć pretensje sam do siebie.

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Były pracownik
 Opinia
@Rolnik 18.03.2019 06:14

Agrolok nie liczy się z klientami i z pracownikami. Góra robi wszystko aby wydusic z ludzi każda zlotowke. Wg mnie problem pojawił się z powodu fabryki w Osieku, która to nie przynosi zakładanych zysków.

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek, bis
 Opinia
@Były pracownik 30.03.2019 11:50

Jest trudna sytuacja na rynku, zaś każda firma chce funkcjonować. Nie dziw się nikomu, sam byś tak robił, aby działało wszystko. Zawsze zadaj sobie pytanie-jakbyś Ty zrobił coś w danej sytuacji? A ze każdy chce siedzieć i mieć spokój to wiadomo. Ale tak się nie da.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek, bis
 Opinia
@Były pracownik 30.03.2019 11:50

Fabryka w Osieku to moje marzenie, zawsze z zewnątrz ją oglądam jak jadę na Sierpc, Warszawę. Pewnie inwestycja nieco wyprzedza polską rzeczywistość. Rząd nie ma za bardzo pomysłu jak więcej białkowych roślin pozyskiwać, bo z klimatem nie wygrasz i bilansem ekonomicznym/przyzwyczajeniami wśród rolników. Dodałbym maszyny do oferty firmy i Sławka bis wysłałbym na Wschód. Jednak jest nowy dyrektor-czy aby on splendoru z mojego wysiłku nie przejąłby?A nos mi podpowiada że tutaj tak może być. Bo w każdej firmie kluczowe pytanie jest takie kto jest kim i jakie są przepływy gotówki na danym stanowisku, amerykanie mówią na to" cash flow". Wielokrotnie doświadczyłem jak "miałem być ważny" w firmie (nie piszę o Agroloku), a potem na kogoś wynik pracowałem.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia

Odnośnie dyrektorów to jest ich dosłownie na palcach 1 ręki w firmie, a reszta tak się tylko nazywa. Każdy kto wie jakie są widełki płacowe i jakie warunki ma dyrektor w każdej normalnej firmie nie nazwie dyrektora kogoś kto zarabia kilka tysięcy złotych i jeździ swoim samochodem. A w Agroloku to próbują robić. Jest to to co najwyżej kierownik albo główny specjalista. To tak jakby nazwać sierżanta pułkownikiem. 7 tys zł to ma TIR-owiec jeżdżący tirem, bez większych rozważań jeździ w tą i z powrotem z towarem.

Pomocna?
TakNie4
2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia

Mówią Poznacie prawdę a prawda Was wyzwoli. Stąd prawdę pisać można, tylko obawiam się że inna prawda jest firmy, szczególnie teraz "w ciężkich czasach", a inna tych co to obiektywnie widzą. Ja Was wszystkich widzę z daleka, nie mam interesu w tym aby widzieć to źle czy dobrze, bliżej mi do sytuacji neutralnej. I taki jak ja jest niewygodny, bo już dawno ktoś zauważył że przed przełożonym trzeba wyglądać licho, uniżenie czy durnowato. I w każdej firmie są 2 prawdy-jedna dla swoich i druga dla reszty. U Was jak w policji, nie wykształcenie a uniżoność i zasuwanie się liczy. Wystarczy popatrzeć co wy pokończyliście. Poznacie prawdę a prawda Was wyzwoli. Mam rację czy nie? I co mi napiszecie. Idź sobie? Mogę iść.

Pomocna?
TakNie4
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Darek?
 Opinia

Darku. Jesteś bardzo nieslowny. Porzegnales się i napisałeś że już nie będziesz tu wypisywać. Tak samo kłamiesz jak to ze jesteś dyrektorem. Jakakolwiek wypowiedź tez nie jest wiarygodna(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia
@Darek? 28.03.2019 08:53

Mówisz o Darku czy o mnie? Twoja Stara w Waszym imieniu chciał /zaproponował abym pisał. Żeby nie było. Wasze wysokie mniemanie schowajcie sobie w kieszeń, bo naprawdę przypominają mi się klienci moi co mają 5 zł i tak się zachowują jakby przybyli z serialu Dynastia. Bądź pisanie że mam kogoś prosić o umowę. A kim Wy jesteście? Co Wy możecie? Każda prywatna firma daje umowę bo musi, bo jest taka konieczność, a nie bo chce. Zaś dorabianie ideologii do tego jest niepoważne. Waszym problemem jest to że jesteście niekonsekwentni. Kiedyś jak ktoś odszedł nie miał powrotu, a dziś dajecie klauzule w umowach, sytuacja o 180 stopni się odwróciła. A odwróci się pewnie jeszcze bardziej. A to że ja to mam odwagę napisać Was boli. A podobno na prawdzie się opieracie. Mam rację?

Pomocna?
TakNie4
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia

Ważne jest pytanie po co klauzule w umowach o pracę? Zasada jest taka, pracuję gdzieś póki mi to odpowiada pod każdym względem. Jeśli firma mówi że jest w niej super nie powinna stosować klauzul, bo tam gdzie jest super nie trzeba czegoś takiego stosować. Ludzie pracują. Chyba że się nie sprawdzą. Np. obserwuję, że Pan(usunięte przez administratora) wrócił do firmy po kilkunastu latach w 2018 r. bo dostał stanowisko dyrektora. Obliczył że mu to odpowiada to wrócił. I stołka się będzie trzymał, klauzule nie są mu pewnie potrzebne.

Pomocna?
Tak1Nie3
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dariusz
 Opinia

Przed rozpoczęciem pracy polecam czytać dokumenty, zwłaszcza UMOWĘ O ZAKAZIE KONKURENCJI Ja mając dokumenty do wglądu podziękowałem... Można podpisać takie papiery jako księgowa, pani do HR czy magazynier, natomiast dla osoby chcącej związać się z branżą agro polecam się głęboko zastanowić. Byłem na rekrutacji w spółce córce (Elvita), ale z tego co mi wiadomo, to praktycznie taka samą lojalkę podpisuję się w Agroloku. Lojalkę podpisuje się od okresu próbnego (są dwie lojalki - w trakcie pracy i do roku po zakończeniu pracy). Umowa zabrania przez rok pracy w firmach, które chociaż częściowo maja w swojej działalności: - produkcję lub handel nawozami, środkami ochrony roślin, materiał siewny - produkcję lub handel paszami, koncentratami i dodatkami paszowymi - doradztwo w zakresie produkcji roślinnej i zwierzęcej - usługi spedycyjne i transportowe (WTF?) Byłem na rekrutacji na stanowisko: specjalista ds. produkcji roślinnej. Rozmowa w Golubiu Dobrzyniu w siedzibie Agroloku. Za dokumentami , które miały być wysłane od razu priorytetem przyszło mi czekać dobre 2 tygodnie i przypominać się pare razy. W przesyłce nie dostałem umowy o pracę, aby spokojnie ją przejrzeć przed podjęciem pracy... Jest to mało profesjonalne podejście i liczenie, że jeśli ktoś wypowiedział umowę o pracę to podpiszę papiery lub podpisze stos różnych dokumentów nie czytając ich. Pozdrowienia dla Pani Agnieszki z działu personalnego Agrolok. Mam nadzieję, że osoby zainteresowane pracą w grupie Agrolok będą czytać dokumenty, które dostają z umową o pracę do podpisania.

Pomocna?
Tak13Nie2
2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rolnik
 Opinia
@Dariusz 16.03.2019 17:24

Takie samo dziadostwo jest we współpracy z rolnikami!?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rolnik
 Opinia
@Dariusz 16.03.2019 17:24

Darek to jest banda (usunięte przez administratora) i nic więcej!

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia
@Dariusz 16.03.2019 17:24

Umowa o zakazie konkurencji jest coraz powszechniej stosowana, zwłaszcza przy rotacji pracowników między konkurencyjnymi firmami. I nie spotkałem się, aby na maila ktoś umowę o pracę wysyłał. Trudno też egzekwować zakaz konkurencji, bo jak ma firma wiedzieć że Pan/Pani X poszedł do konkurencji? Kto udostępni dane osoby w konkurencyjnej firmie? Ale strach pozostaje. Czasami firmy stosują kwotę w umowie za szkolenie, jeśli nie przepracujesz np. 2 lat w firmie.

Pomocna?
Tak3Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wąs
 Opinia
@Dariusz 16.03.2019 17:24

I co Ty teraz zrobisz? Daliby robotę, wyszkolili dokładnie, wsadzili w samochód i kazali pracować przy solidnym wsparciu. Ale lojalności chcą ??? Nie. O nie. Musisz szukać dalej. w innych firmach wystarczy że wyglądasz ????????

Pomocna?
Tak2Nie10
3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dariusz
 Opinia
@Sławek 18.03.2019 17:07

W poprzedniej pracy miałem umowę o zakazie konkurencji, w obecnej również i z tego powodu nie rozpaczam. Sensowna umowa jest jak najbardziej do zaakceptowania. Przy okazji przygody z Elvitą (Agrolok) trochę wypytałem znajomych jak to w innych firmach wygląda. Większość firm z branży stosuje lojalki z nielicznymi wyjątkami (np. Yara), ale standard w branży agro jest taki: Z firmy handlowej (np. Procam, Osadkowski) możesz przejść do firmy produkcyjnej (np. BASF, KWS,...) i tak samo w drugą stronę. Dla mnie to jest ok i sam mam takie warunki. Ja nie chciałem wiązać się z firmą, jeśli widzę, że coś jest nie tak. Draftu umowy o pracę w ogóle nie dostałem ani mailem ani pocztą.

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dariusz
 Opinia
@Rolnik 18.03.2019 11:41

Mój ojciec współpracował z Agrolok dobre 10 lat temu, wtedy nie byliśmy zadowoleni podobnie jak sąsiedzi. Obecnie nie wiem jak to wygląda, dlatego nie będę się wypowiadał.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Dariusz
 Opinia
@Wąs 19.03.2019 19:26

Branża jest chłonna jeśli ktoś chcę pracować i ma wiedzę ;) W poprzedniej pracy miałem umowę o zakazie konkurencji, w obecnej również mam i nie stanowi to dla mnie jakiegoś problemu. Samochód dają, telefon i jakiegoś laptopa - bingo, zgadza się. Nawet kasa na okresie próbnym jest całkiem ok. Za solidne wsparcie handlowców miałem właśnie ja odpowiadać. Nie czytać podpisywanych dokumentów?? Panie a po co to w ogóle czytać, przecież można wierzyć na słowo... Tak to można frajerów zatrudniać i się tacy niestety zdarzają. Pani Agnieszce z HR przekazałem swoje uwagi i propozycję co do umowy o zakazie konkurencji. Nie było woli, by dać inną lojalkę... Spoko, ja łosiem nie jestem.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Magdalena
 Opinia

Chyba szanowny Agrolok zauważył o jedno oczko niższą opinię i wysłał swoich ludzi żeby się rozprawili z tym wynikiem dodając pozytywne opinie. Tak właśnie działa ten system.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Piotr
 Opinia

W firmie stawia się na rozwój wiedzy i umiejętności pracowników. Można liczyć na wsparcie i pomoc kolegów.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Emi 34
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

O firmie Agrolok mogłabym się rozpisywać niemalże bez końca. Byłyby to wpisy w samych superlatywach. Przyjaźni ludzie, zawsze chętni do pomocy. Firma bardzo mocno stawia na jakość towarów ale także na rozwój pracownika. Pracownik i jego potrzeby są na pierwszym miejscu i to mi się podoba! Zachęcam do zakupów w firmie Agrolok.

Pomocna?
Tak1Nie5

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia

Brakuje jeszcze filmiku na you tube w wersji ukraińskiej albo rosyjskiej, wersja niemiecka jest dodana w październiku 2018 r. Jakbym dostał od Was ten Wschód i byłyby maszyny rolnicze, aby coś generowało od razu dochód, to byłbym w stanie tym się zajmować. Czasami ludzie prowadzą niewielki "punkt z maszynami" i zarabiają dobre pieniądze. Czemu Agrolok nie może? W sumie niezależnie od moich opinii też trochę pieniędzy na mnie wydaliście w 2015 r. a w sumie niewiele z tego mieliście. I też mam to z tyłu głowy. Wbrew temu że dzisiaj wszystkim mało, niezależnie ile mają. Jakby to szło to może nawet Romana bym przekonał. Ma ten "swój zakład" w Brodnicy, ale co on tam zarobi? Ma więcej spokoju na pewno. Nie rozmawiałem z nim, ale w handlu ostatecznie dochód jest ważny, jak masz rachunki do płacenia. Poza tym ja do ludzi się w sumie przywiązuję.

Pomocna?
TakNie1
Szwaras10
 Opinia

Profesjonalne podejście do nowych pracowników, zatrudniajac się przeszedłem tygodniowe szkolenie, ktore pomoglo mi w obsłudze systemu i w sprzedaży towarów. Nowy pracownik może liczyć na dużą pomoc, firma zatrudnia ekspertow, którzy cały czas służą pomocą tłumacza wszystko czego nie rozumiemy, prowadza szkolenia co chwilę. Wyplatu terminowe i patrząc na realia w Polse są dobre. Firma również nagrada swoich pracowników za dobre wyniki w sprzedaży organizując wycieczki. Dużym plusem jest również możliwość rozwoju jak w moim przypadku. Polecam !

Pomocna?
Tak1Nie3
Osiek
 Opinia
@Szwaras10 25.03.2019 09:52

Wycieczki dla ludzi którzy trzymają paluszek. Z handlu raczej nikt nie jeździ. Szkolenia są wszędzie także to nic nadzwyczajnego. Eksperci również są w każdej firmie tego typu. To nie są jakieś wielkie atuty, a normy które ma każda firma więc nie ma czym się chwalić

Pomocna?
Tak4Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia
@Osiek 25.03.2019 11:53

W wielu większych firm lata na wycieczki "biuro" (bo Ci pracują na pewno) i część handlowców, jakieś 20% (za wyniki). Często w okresie powakacyjnym, bo nadal jest ciepło, a trochę taniej. W Nowej Erze wynajmują 2 samoloty i lecą. Pracowałem tam za krótko aby tego doświadczyć, ale tak jest. I wtedy każdy pcha się, by stanąć przy właścicielu (którego zna tylko z nazwiska), aby z nim mieć fotkę z wakacji,.

Pomocna?
TakNie
Sławek
 Opinia
@Osiek 25.03.2019 11:53

Częściowo masz rację-szkolenia, eksperci są w każdej firmie. Struktura firm rolniczych jest podobna. Trochę się różni liczba osób w zarządzie czy liczba zatrudnionych, w sumie szczegóły. Z wyróżników - Agrolok to jedyna z większych firm, która trzyma się tylko rolnictwa, bo pozostałe zajmują się czymś dodatkowym-hotelami, finansami, alkoholami (produkcją). Taki wymóg niepewnych czasów. Osobiście dodałbym do tego wszystkiego handel maszynami rolniczymi. Pod tym względem Osadkowski najmocniej zróżnicował działalność w obrębie rolnictwa-mają finanse, maszyny rolnicze. Część mniejszych firm skonsolidowała się w większe (np. Agrii).

Pomocna?
TakNie
Bomba
 Opinia
@Szwaras10 25.03.2019 09:52

Proszę Cię o jakim rozwoju mówimy, w Twoim przypadku to tylko i wyłącznie znajomości miały wpływ na awans, wszyscy Ci ktorzy mają tzw.plecy awansują reszta traktowana jak (usunięte przez administratora)najlepiej zabrać połowę wypłaty za wszystko zawsze znajdą jakieś powody żeby oskubać pracownika ehh szkoda nerwów na tą firmę, omijajcie szerokim łukiem (usunięte przez administratora) Nie sądzę, i jeszcze się wymadrza jak by nie wiadomo co trochę pokory nie tędy droga do celu, pozdrawiam.

Pomocna?
Tak1Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak3Nie3
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Twoja stara
 Opinia

Przyznaj że po prostu się nie nadajesz do pracy i już.

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia

Mi świecenie balo.... akurat nie przeszkadza:) System jest taki że każdy Ci pomaga jak się interesujesz pracą, zaś jak migasz się, to powoli zaczynają się działania niekorzystne dla Ciebie, powoli wyłapują Cię i Twoją "pracę". Wąchanie czegoś tam prezesowi nic nie da, bo to Państwo K. rozdają karty w firmie, to ich firma. Dosyć dużo w firmie może dyrektor finansowy. A oni w sumie jak mogą to się pieniędzmi podzielą, ale też musisz na to zasłużyć. I w sumie najbardziej spokojni i wyluzowani w firmie to właściciel i dyrektor finansowy. Najczęściej jest na odwrót. Im ważniejszy jesteś tym masz mniej czasu i dobrych chęci dla zwykłego pracownika. Prezes w firmie ma rolę głównie administracyjno-reprezentacyjną. Zupełnie inną niż w innych firmach w Polsce.

Pomocna?
TakNie1
Adzik
 Opinia

Dokładnie. Uwierzcie w sobie. Nic więcej nie dodam bo zaraz Panie z biura i tak zasypią pozytywami..

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
mati
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Witam , chciałbym podjąć pracę jako handlowiec stacjonarny czy opiekun stacjonarny. na czym polega ta praca i jakie wynagrodzenie. ktos wie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia
@mati 20.03.2019 13:45

Sama nazwa wszystko wskazuje, handel telefoniczny w klientami; siedzisz przed komputerem, dzwonisz i robisz obrót. Wtedy jest premia, obok podstawy. Premię sam możesz sprawdzić w systemie, jaka będzie przy danej marży. Większość stanowisk dziś w firmach to albo dzwonienie albo jeżdżenie w teren i doradzanie , tj. tak doradzać by sprzedawać. Jak zwał tak zwał te stanowiska. To tak jak kiedyś w firmach był na ogół przedstawiciel handlowy, dziś jest doradca handlowy. Brzmi to przyjemniej, bardziej swojsko i profesjonalnie, choć efekt ma być ten sam-sprzedaż.

Pomocna?
TakNie
Piotr
 Opinia
@mati 20.03.2019 13:45

Jeśli cenisz zdrowie psychiczne to sobie podaruj. Pieniądze nie są aż tak ważne. Chociaż teraz i tak lepsze tereny zajęte to szału z kasą nie ma...

Pomocna?
Tak4Nie
3
Ewelina z Agroloku
 Opinia
@mati 20.03.2019 13:45

Dzień dobry! Praca na stanowisku handlowca stacjonarnego opiera się przede wszystkim na prowadzeniu sprzedaży telefonicznej oraz pozyskiwaniu i obsłudze klientów. Zapraszam do udziału w rekrutacji - wszelkich informacji na Pana pytania dotyczące specyfiki pracy oraz warunków zatrudnienia chętnie udzielimy na spotkaniu!

Pomocna?
Tak2Nie
Bejger1230
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Ja firmę mogę z cała odpowiedzialnoscia polecić! Bardzo dobry kontakt z opiekunem gospodarstwa, fachowe doradztwo, jakość towaru na pierwszym miejscu! A co za tym idzie bardzo dobra oferta cenowa i szybkość doręczenia paczek. Tak jak piszą "firma przyjazna dla rolnika" tak też jest. Nie ma się do czego przyczepić. Polecam zakupy w firmie Agrolok

Pomocna?
TakNie2
Sławek
 Opinia
@Bejger1230 22.02.2019 18:55

Rodzina B., jeśli to ta, Wasz handlowiec fajny chłopak, to i opinia dobra. Tak jak w życiu, jak się dogadasz z kimś prywatnie, to i w firmie.

Pomocna?
TakNie
Piotr
 Opinia
@Bejger1230 22.02.2019 18:55

Zgadzam się i też polecam!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia

Podam Wam kolejny przykład: Firma Nowa Era, z 700 osób, w tym połowa handlowcy: wczoraj z jednym rozmawiałem: ile masz pytam? 3500 zł brutto, kiwnął głową. A ZUS jaki masz? mały czy duży? Duży. Aha. To co zostaje Ci niecałe 2200 zł po opłaceniu ponad 1300 zł. ZUS-u? Tak. To rzeczywiście masz super pracę:) A wizyt ile dziennie? 5 szkół. To zobacz masz GPS w samochodzie, 2200 zł, 5 szkół-Ty wykonujesz pracę na ich rzecz a oni aby obciąć koszty dali Ci działalność gospodarczą. Nieznana szerzej firma X z kujawsko-pomorskiego, też edukacja, ale głównie kolorowanki dla szkół i przedszkoli. Cała firma to z 15 osób, w tym 10 w terenie. Ile masz? 4000 zł na rękę i umowa o pracę, ale od poniedziałku do piątku na ogół poza domem jestem. A na jedzenie i noclegi dostajesz? Tak. A samochód dają? Tak. Pozostawiam bez komentarza. Wielka firma i mała firma a zarobki w małej 2 razy większe.

Pomocna?
TakNie8
Asia
 Opinia
@Sławek 19.03.2019 10:59

Strona dotyczy opinii o firmie jako potencjalnym pracodawcy. Proszę o trzymanie się głównego wątku.

Pomocna?
TakNie
WujekSamoZlo
 Opinia
@Sławek 19.03.2019 10:59

Trolu w pijackim amoku, daj już spokoj

Pomocna?
Tak1Nie
Sławek
 Opinia

Wierzę też że jak na czymś się zafiksujesz to wszystko się da. Ponad 20 lat temu miał być gaz w Brodnicy, a dopiero 2 lata temu firma zaczęła gazyfikować miasto, bo jeden z radnych swoim samochodem jeździł do nich i ich prosił o to, a oni mieli to na początku w nosie, mimo że to komercyjne przedsięwzięcie. A radny ma firmę i do niczego mu to zaangażowanie nie było potrzebne. I dym 20 lat ciągnął się po mieście. Dlatego ja wierzę w coś takiego, masz problem, i drążysz go tak długo aż go rozwiążesz. Nawet z biegiem czasu zaczną się ludzie pukać w głowę albo pytać na co Ci to wszystko. To tak samo jak te Wasze stanowiska handlowe-dzwonisz 15 razy dziennie, 25, 40 i w końcu coś się sprzeda. Wszyscy wychodzą z pracy, a Ty kolejny telefon wykonujesz. I zawsze coś z tego będzie. Albo kiedyś przychodzę do szkoły a dyrektorka stwierdza że im tu wszystko rozruszam (a skąd to wyczuła, po paru minutach rozmowy o niczym) i dała mi 20 zł dodatku, choć nie musiała nic dawać. To grosze ale to zapamiętałem. Do Was jak szedłem w 2015 r. też się cieszyłem, ale to zgasło po 3 m-cach. Tak naprawdę chłopak wożący z nieznanej firmy kolorowanki do szkół ma podobne warunki płacowe jak ja wtedy.

Pomocna?
TakNie5
Rolnik
 Opinia
@Sławek 20.03.2019 18:57

Zafiksuj się Sławek aby mi wreszcie zapłacili za pszenicę odebraną w listopadzie ! !! Tobie na pewno się uda!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Samozwańczy dyrektor
 Opinia
@Sławek 20.03.2019 18:57

Obiecałaś nam tu wszystkim, że nie będziesz tu pisał. Znowu zaśmiecasz.

Pomocna?
TakNie
Asia
 Opinia
@Sławek 20.03.2019 18:57

Strona dotyczy opinii o firmie jako potencjalnym pracodawcy. Proszę o trzymanie się głównego wątku.

Pomocna?
TakNie
Sławek
 Opinia

Ja mam większy problem, bo z jednej strony chciałbym być gubernatorem, z drugiej szefem dilerów maszyn rolniczych i w tym wszystkim nosić garnitur jak prezes. A czegoś takiego nigdzie w Polsce nie ma:) Nie chciałbym się tylko zaszufladkować na tym Wschodzie.

Pomocna?
TakNie6

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Asia
 Opinia
@Sławek 20.03.2019 18:25

Strona dotyczy opinii o firmie jako potencjalnym pracodawcy. Proszę o trzymanie się głównego wątku.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia

No i rozmawiam dalej z osobą mającą kurniki: Jak to jest że kurczak jest tani w sklepie i w skupie a na tyle Cię stać? Efekt skali Sławku, 6 tygodni i kolejna partia do tuczu. Poza tym cały zysk mam dla siebie a w firmie masz określony pułap i nikt Ci więcej nie da. I ta rozmowa mi wszystko wyjaśniła. To samo jest w firmach rolniczych, jest mała prowizja na sprzedaży, ale skala sprzedaży ogromna, tak samo jak z kurczakami.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia

Za tą umowę którą chcieliście dać mimo wszystko Wam dziękuję, że w sumie wierzycie we mnie. Zaś jak miałbym wszystko teraz rzucić? Tak jak Osadkowscy dzieciom firmę przepisali, chodzisz sobie w garniturze, jesteś prezesem i jesteś Panem na włościach, to jest coś. Damy Ci umowę o pracę brzmi przy tym słabo. Albo jakbyś był szefem dilerów maszyn rolniczych, których Agrolok nie prowadzi, a w sumie to też generuje fajny zysk. Z niektórych firm już niektórzy do mniejszych biznesów odchodzą-np. z Agrii, ale wiedzą że większość zysku będzie dla nich i nie muszą pracować jako dyrektorzy w większych firmach. To tak jak spotkałem się ostatnio z osobą prowadzącą kilka kurników-mercedesem zajechała, dom wybudowała i to wszystko z paru kurników.

Pomocna?
TakNie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rolnik
 Opinia
@Sławek 18.03.2019 17:23

Co myślisz Sławek o firmie agrolok.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ilona
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Jako pracownik z 5 letnim stażem mogę polecić firmę tym ,którzy Chcą pracować i dobrze zarabiać a przy tym mieć wolne weekendy. Dodatkowym atutem są ciągłe szkolenia wewnętrzne i zewnętrzne oraz fachowa pomoc doradców.

Pomocna?
Tak3Nie4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia
@Ilona 15.03.2019 11:11

Jeśli komuś nie przeszkadza praca pod surową kontrolą i wieczny niedosyt przełożonych to ok.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia
@Sławek 16.03.2019 12:30

Ta kontrola jest w granicach normalności, stopniowo coraz mniej kontrolują. Zależy jak pracujesz, to widać po każdym pracowniku, po co przyszedł do firmy. I oni to szybko wyłapują i wtedy są premie albo nie ma.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia
@Sławek 16.03.2019 12:30

Na pewno też nie może być w firmie jak w "oblężonej twierdzy", wszędzie widzieć zagrożenia, trzeba sprzedawać tylko i narzekać że za mało. Jak komuś nie idzie to i tak nie pomoże za bardzo "piłowanie", a temu co idzie będzie przeszkadzał syndrom "oblężonej twierdzy". Jak wiem co mam robić, jestem zadowolony z pracy i wypłaty to taki pracownik będzie dobry, bez większej kontroli. Sprzedaż go obroni, nieważne czy 5 czy 15 minut rozmawiał z rolnikiem. W podręcznikach ludzie jeździli tak gdzie wiedzieli że sprzedadzą, czasami "wzięli" dzień wolnego i z bazy wpisali Panie u których "nie byli", aby statystyka się zgadzała. Tu mogli tak robić bo i tak liczył się się wybór/deklaracja podręcznika w okresie kwiecień-czerwiec. Słupki sprzedażowe pokazały efekty. Trochę działało to jak firma-czyli moja praca w obrębie dużej firmy. Jak ludzie mogli zarobić to były wyniki. A jak zarobki spadły, bo pojawiły się nowe umowy to zaczęli kombinować jak się nie urobić, a ochłapy zarobić.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia

Chciałem tu się ze wszystkimi pożegnać, niezależnie kto mi zarzuca brak lub posiadanie (usunięte przez administratora) Niezależnie od wszystkiego życzę Wam powodzenia, bo nikomu nie powinno źle się życzyć i nie mam takiego charakteru. Wiem że na złość nie wymyśliliście mi stanowiska, które takim stanowiskiem nie było; wynikało to z tego że Wschód niczego nie gwarantuje, w sensie obrotu; zaś pracy trzeba włożyć 3x. Stąd nie wiem kto podejmie się tego wyzwania, pewnie nikt.

Pomocna?
TakNie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jaro
 Opinia
@Sławek 12.03.2019 19:12

No to czesc. Już nie wracaj.

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Twoja stara
 Opinia
@Sławek 12.03.2019 19:12

Wrócisz tu na bank. Co masz innego do robienia?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia
@Twoja stara 14.03.2019 21:02

Czytam co piszecie, ale nie robię wpisów. Jak Bill Clinton, który palił "trawę", ale się nie zaciągał:) Wiem że jest piekielnie ciężko i dlatego Wam życzę dobrze.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Sławek
 Opinia
@Twoja stara 14.03.2019 21:02

Dobrze że dzwonicie do dobrych handlowców, takich trzeba na rękach nosić. Kawę mu robić, ciastko kupić. Pamiętam jak z 10 lat temu w Gdańsku odszedł handlowiec-kobieta, która była gigantką-50% rynku szkolnego tam miała, w odniesieniu do większych szkół. Firma nic nie zrobiła, aby została, bo 10 miała na jej miejsce. I ja takiego podejścia nie rozumiem. Cały zarząd, dyrekcja, firma "jedzie" dzięki takim ludziom. Ale nie, bolało ich że miała za dużo pieniędzy i jej podobni. I zaczęli kombinować jak tu urwać, zmiana umów dla wszystkich i stało się, najlepsi odeszli.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o AGROLOK SP. Z O.O. - Golub-Dobrzyń

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AGROLOK SP. Z O.O.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl
Po weryfikacji zgłoszenia otrzymasz możliwość bezpłatnego spotkania z Panią Joanną, która jako ekspert doradzi Ci co możesz zrobić, jako osoba pokrzywdzona.

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.