Agrolok

• Handlowy Młyn
  • Sadykierz
  • Białkowo

3. Opinie o pracodawcach Golub-Dobrzyń
  5. Opinie o Agrolok Sp. z o.o.

Opinie o Agrolok Golub-Dobrzyń

Nie przegap nowości o Agrolok Sp. z o.o.!

20.03.2019 18:57

21.03.2019 10:20

Strona dotyczy opinii o firmie jako potencjalnym pracodawcy. Proszę o trzymanie się głównego wątku.

20.03.2019 18:25

21.03.2019 10:19

Ilona

15.03.2019 11:11

Jako pracownik z 5 letnim stażem mogę polecić firmę tym ,którzy Chcą pracować i dobrze zarabiać a przy tym mieć wolne weekendy. Dodatkowym atutem są ciągłe szkolenia wewnętrzne i zewnętrzne oraz fachowa pomoc doradców.

16.03.2019 12:57

(usunięte przez administratora). Zależy jak pracujesz, to widać po każdym pracowniku, po co przyszedł do firmy. I oni to szybko wyłapują i wtedy są premie albo nie ma.
    Zenon

28.02.2019 21:19

Aktualnie rekrutują na stanowiska Specjalisty ds. produkcji roślinnej, ktoś coś może napisać co i jak z pracą na tym stanowisku?

01.03.2019 12:21

Dzień dobry! Obowiązki specjalisty ds. produkcji roślinnej skoncentrowane są na fachowym doradztwie agrotechnicznym. Nasi pracownicy wspierają swoją wiedzą klientów Agroloku, ale również reprezentantów terenowych. Zależy nam więc na osobach ze stosownym wykształceniem (niekoniecznie musi to oznaczać ukończenie szkoły wyższej), praktyczną znajomością rolnictwa i łatwością nawiązywania relacji. Specjalista pracuje na terenie swojego województwa i zostaje wyposażony w niezbędne narzędzia pracy, m.in. auto służbowe. Zapraszam do udziału w rekrutacji :)
    Kama

27.02.2019 22:09

Jakie nudne życie muszą mieć osoby, którym chce się bawić w hejtowanie. Nie rozumiem zupełnie tego, nie podobało mi się zrezygnowałem, szukam innej pracy, odcinam się od Agroloku... A nie ciągłe komentowanie. Mało przyjemnych rzeczy w życiu widocznie macie i to jest jedyną atrakcją. Gratuluję. Szkoda byłoby mi mojej energii na to, te komentarze w żaden sposób nie zaszkodzą firmie, a ludzie którzy szukają pracy i tak spróbują i sami się przekonają czy warto czy nie....

28.02.2019 16:20

Obiektywnie Agrolok nie jest złą firmą. Trzeba tu ciężko pracować i to jest najczęstsza uwaga osób, które obiektywnie się wypowiadają. Z wiekiem część chciałaby więcej zarabiać-to druga uwaga. A tak poza tym nie ma się do czego przyczepić. W wielu firmach pracowałem i na tle firm prywatnych gdzie jednak to właściciel z własnych środków wszystko opłaca, a nikt mu nie dołoży, w Agroloku jest dobrze. Biorąc pod uwagę ich małe marże na towarach nie jest tak źle. Choć ja osobiście nie rozumiem odroczonych płatności, bo dawanie "na zeszyt" na dłuższą metę powoduje że w kółko mamy dłużników i mechanizm brania na kredyt się utrzymuje. Zaobserwowałem to w wiejskich sklepach-dłużnik przynosi pieniądze albo część długu i znów coś bierze "na zeszyt". Mało tego-musimy prosić by zapłacił, role się odwracają; my prosimy dłużnika.
    Kutnakinte

22.02.2019 23:50

Agrolok to cudowna firma, praca w niej dostarcza radości, przyjemności , błogości i szczęścia i roskoszy oraz extazy! Dla takiego przedsiębiorstwa można pracować za darmo. Gorąco polecam.
    Alicja

12.02.2019 19:55

Prace w Agroloku rozpoczełam od razu po ukończeniu liceum. To miejsce całkowicie zmieniło moje plany na przyszłość, teraz pracuje 4 rok w tej firmie i nie wyobrażam sobie innego pomysłu na życie. Dzieki tej pracy rozwinełam się, nie tylko zawodowo ale także osobiście. Praca daje mi dużo satysfakcji , stałam się pewna siebie i otwarta na ludzi i nowe zadania. Szczerze moge polecić tą firmę każdemu bo ja odnalazłam tu swoje miejsce na ziemi :) Lubię atmosferę w AGROLOK SP. Z O.O. za: W Agroloku poznałam wielu wspaniałych ludzi, którzy są teraz ważną cześcią mojego życia.
    Zosia

13.02.2019 11:15

W Agroloku jest sporo młodej kadry. chyba każdy ma prawo wyrazić soją opinię? :)
    Ali

25.02.2019 21:21

Uczciwe warunki pracy, jasno określony zakres obowiązków, wynagrodzenie wypłacone terminowo. W firmie panują jasne i przejrzyste zasady, każdy pracownik jest doceniany. Fajnie być członkiem takiej społeczności, gdzie w pracy i poza nią wyznaje się te same wartości. Miejsce dla ludzi chcących się rozwijać!
    Ureus

23.02.2019 09:22

Dzieki tej pracy dowiecie się jaką ważną rolę odgrywa dusza. To ona jest odpowiedzialna za miłość. Niesamowite jak bardzo człowiek może się w nią zagłębić by odnaleźć nie tylko szczęście i przyjaźń ale też związać się z przodkami. To wszystko to jedna wielka sieć połączona miłością i pozytywnym myśleniem.
    Rolnik

23.02.2019 10:30

Piękne słowa takie prawdziwe i takie wzruszające. Brawo! Brawo!????????
    Mała Czarna

22.02.2019 14:14

Agrolok to dla pracownika rozwój osobisty i spełnianie się nie tylko biznesowo. Dzięki stabilności, uczciwości daje pracownikowi mozliwosć zarobienia na prawdę dobrych pieniędzy dzięki ktorym można realizować swoje marzenia. Właściciel Firmy powinnien dostać wyróżnienie od miasta za zatrudnianienie tak dużej ilosci pracowników i stworzenie tak przyjaznego miejsca pracy.

22.02.2019 19:16

Co dla właściciela Agroloku mogą dać? Dyplom? Odznakę? Tak naprawdę Urzędy Miast i Gmin nie miałyby czym zaskoczyć. Szkoda czasu na takie spotkania. Agrolok miał małe zatrudnienie kilka lat temu na tle dużych firm z branży, dopiero ostatnie lata to ponad 4 razy wzrosło. Trzeba im oddać że byli w stanie robić podobne obroty mniejszą grupą ludzi; też mieli mniej osób w terenie, które najwięcej kosztują. Dla mnie umysłową zagadką pozostaje "ogarnięcie" tego, aby każdy robił coś sensownego 8 h na dobę. Zaś u nich to wygląda jak kolejne puzzle w układance. Zastanawiam się czy tak samo się zarządza 250 czy 1000 ludzi czy jednak stres jest większy. Choćby rośnie liczba komputerów dla pracowników, wykonanych połączeń, co trzeba analizować bardziej; odsiewać szybko nie rokujących pracowników. Przyjąć algorytm-kiedy lecisz a kiedy dają Ci szansę. No i na koniec m-ca zrealizować przelewy dla armii ludzi. Gdzie nikt nie pyta czy masz na wypłatę. Nawet jak trzeba z 10 odsiać pracowników to już firma ile jest do tyłu finansowo.
    Nicola223

22.02.2019 12:48

Agrolok jako firma jest świetnym partnerem w rolnictwie towar zawsze na czas. Kontakt z opiekunem bez żadnych problemów. Profesjonalne doradztwo Agro jak i Zoo. Polecam drugiej takiej nie ma???????? Moje sugestie dla AGROLOK SP. Z O.O.: Super firma Lubię atmosferę w AGROLOK SP. Z O.O. za: Wsparcie i zrozumienie
    zainteresowany gość

30.01.2019 12:20

Jak wyglądają szkolenia przeprowadzane dla nowych pracowników firmy? Czy mają formę luźnego wykładu i dyskusji, czy raczej przedstawienia informacji i późniejszą weryfikację w formie egzaminu/testu/innej formy sprawdzenia wiedzy? Jaka tematyka jest na nich przedstawiana? Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

14.02.2019 10:03

Dzień dobry! Na etapie wdrożenia pracownicy zapoznawani są ze specyfiką firmy, przechodzą szkolenie BHP oraz szkolenia branżowe. Szkolenia są elastyczne, zależne od umiejętności i wiedzy, z jakimi startuje nowy pracownik.

18.02.2019 16:53

Dla mnie najlepsze było jak mnie wdrażał dyrektor finansowy; najbardziej innowacyjne i mega ciekawe. Jeszcze nikt mnie tak nie wdrażał. Do tej pory to co mi przekazywali w firmach to było "domowe przedszkole"

13.02.2019 12:08

Każda firma i władza samorządowa lubi mówić jaka jest super. Ale to wyborcy i pracownicy weryfikują to, a nie ta władza czy zarząd firmy. W czasach PRL należało składać samokrytykę wobec władz partyjnych i ją wychwalać, a każdy normalnie myślący i ten co widział wiele wiedział gdzie żyje. Dzisiaj każdy raczej jest światły i to co dobre to o tym powie a to co złe też zauważy. Jako firma do filmików you tube wzięliście osoby miłe, identyfikujące się z firmą, czyli te "dobre rodzynki". Jako firma, właściciel jesteście ok, zaś kłamiecie mówiąc że nie macie pieniędzy. Każda firma to robi. Niestety psychologia jest jedna i jeden drugiego próbuje przechytrzyć. A Ci co się w tym szybko połapali pracują gdzie indziej.
    Nina

13.02.2019 19:09

Czasami lepiej zarobić miej i mieć spokojną pracę. Nie pieniądze są w życiu najważniejsze. Chociaż czy w Agroloku sa takie kokosy? Raczej nie...

15.02.2019 10:40

Zgadzam się. To prosta ekonomia-jak znajdę pracę za 500 zł mniej i spokojniejszą. To lepiej czasami zjeść słabiej i mieć spokojniejszą pracę. Zależy jaka jest różnica w wypłacie, na ogół niewielka. Gdyby Agrolok zamiast np. (usunięte przez administratora)zł dał Ci (usunięte przez administratora)zł na pewno wolałabyś Agrolok. Prawda:)? Zaś jak masz (usunięte przez administratora)a ktoś da Ci (usunięte przez administratora) zł to różnic nie ma większych. A czasami trzeba jeszcze dojechać 20 km.
    Magda

13.02.2019 21:08

Mamy to szczęście że żyjemy w takich czasach, że możemy sobie wybrać pracę. Agrolok jest moją kolejną pracą i porównując moje doświadczenia - najlepszą. Stać mnie na cukierki i nie czekam na paczkę za 200 PLN na święta. Na moją wiedzę, na zatrudnienie mają większe szanse osoby z doświadczeniem zawodowym. Jak ktoś umie i chce pracować, to zarobi. Firma daje możliwości i narzędzia.
    Brat Sławka

13.02.2019 21:43

Owszem. Nawet jeśli umie się handlować. Jednak nie każdy zniesie śledzenie każdego ruchu i tej nagonki

15.02.2019 10:37

Musi być nagonka bo inaczej stopniowo każdy by osiadł na laurach.
    Dari

14.02.2019 07:07

Pogadajcie z kimś na handlu bo w tej chwili pojawiły się tu osoby na zlecenie. Osoby z Dworcowej gdzie tam faktycznie wszystko wygląda inaczej.
    MARTYNA

14.02.2019 09:17

Ja też jestem na handlu. 6 lat pracuje w tej firmie. Wiadomo, że są lepsze i gorsze chwilę... jak wszędzie. Handel sam w sobie nie jest łatwy. Albo się to pokocha albo nie :)Jednak jeśli ktos decyduje sie na tę pracę jedno jest pewne. Mimo 1000 osób zawsze mozna liczyc na wsparcie i indywidualne podejscie. Dzięku pracy tutaj poznalam wiele cudownych osób, Zdobyłam bardzo dużo wiedzy, dzięki czemu pewnie czuje się w swoim zawodzie. Jesli ktoś jest martwą, i zaraża innych negatywnym myśleniem to niech sobie odpuści pracę w Agroloku z korzyścią dla nas i samego siebie :) Firma wyróżnia się na rynku, ma swoje zasady i się ich trzyma. Pewnie w tym tkwi jej siłą ????????????
    MARTYNA

14.02.2019 09:23

Miało być marudą, a nie martwą ;)
    szuka

23.01.2019 20:00

Witam co powiecie o Pracownik poletek demonstracyjnych o co dokładnie chodzi i jakie zarobki ?

28.01.2019 16:26

Tak jak pisałem , w serce nikomu nie zajrzysz. Ogólnie w Agroloku, poza spokojniejszymi chwilami, się zapierdziela:) Nie tylko na poletkach, maksymalnie trzeba te 8 godzin zagospodarować.

14.02.2019 10:01

Dzień dobry! Poletka demonstracyjne znajdują się nieopodal głównej siedziby firmy i służą testowaniu zarówno odmian roślin uprawnych, jak i technologii nawożenia i ochrony roślin. Średnio na blisko 11 ha poletek obsianych jest 500 odmian roślin. Pracownicy obsługujący poletka wykonują zabiegi agrotechniczne i przygotowują materiał do nich niezbędny, np. nasiona i środki ochrony roślin. Co do wynagrodzenia, to zawsze jest ono indywidualnie ustalane m.in. na podstawie doświadczenia pracownika dlatego zachęcam do kontaktu z Działem Personalnym i złożenia aplikacji! Bieżące relacje z poletek można śledzić na naszej stronie: https://www.agrolok.pl/poletka.htm
    Dees

13.02.2019 19:51

Pracuję w Agroloku prawie 4 lata, to co każdego dnia motywuje mnie do przebycia kilkudziesieciu kilometrow drogi do pracy to z pewnoscia atmosfera: wchodzac do firmy zawsze witają mnie usmiechniete twarze i pozytywni ludzie. Na kazdym kroku moge liczyc na wsparcie, zarowno przełożonej jak i najblizszych współpracownikow. Istotne sa tez wartosci, ktorymi kieruje sie firma - w dzisiejszych czasach licza sie czesto tylko zyski, widac jednak ze Agrolok stawia na czlowieka - pracownika, dajac mu mozliwosci rozwoju, a nie tylko zarobków (ktore swoja droga tez co miesiac pozytywnie zaskakują). Zdecydowanie polecam spróbować swoich sił, zwłaszcza mlodym ludziom, dla ktorych rozwój jest priorytetem. :) Lubię atmosferę w AGROLOK SP. Z O.O. za: Ludzie :)

14.02.2019 08:56

Firma Agrolok tak jak każda stawia na rozwój człowieka. (usunięte przez administratora)

14.02.2019 09:24

Mnie wypłata w Agroloku mega rozczarowała. Co Ciebie pozytywnie zaskakuje? 200 zł więcej czy 300 zł.?
    KaTe

13.02.2019 22:07

A ja pracę polecam!! :) mam porównanie z poprzednimi firmami, w których pracowałam i naprawdę doceniam to, gdzie jestem :)
    Weronika

13.02.2019 22:02

Super firma! Jako studenka pracowałam w niej w wakacje. Wspierają osoby młode, dzięki czemu istnieje możliwość rozwoju. Polecam wszystkim. Personel jest naprawde miły i co najważniejsze pomocny w każdej sprawie! Lubię atmosferę w AGROLOK SP. Z O.O. za: Pomoc od bardziej doświadoczonych pracowników.

13.02.2019 18:24

Większość z Was w firmie to prości, mili ludzie (w sumie to na plus, nie mam nic przeciwko temu), gdzie wielu z Was nie ma porównania co można robić i ile zarobić. Stąd taka osoba to skarb dla pracodawcy, czyli pozytywnie nieświadoma.
    Fan

13.02.2019 18:28

Prosci... Może nazwijmy to inaczej. Młodzi i miej doświadczeni. W końcu coś mądrze napisałeś.
    ewson

12.02.2019 18:18

Pracuje w firmie prawie 6 lat mogę polecić każdemu! Doceniam ją za ciągłą możliwość rozwoju, dobre wynagrodzenie i pracę w dobrej atmosferze :) Moje sugestie dla AGROLOK SP. Z O.O.: Pracuje w firmie prawie 6 lat mogę polecić każdemu! Doceniam ją za ciągłą możliwość rozwoju, dobre wynagrodzenie i pracę w dobrej atmosferze :) Lubię atmosferę w AGROLOK SP. Z O.O. za: Wynagrodzenie wypłacane na czas. Możliwość rozwoju oraz stałego kontaktu z zarządem firmy .

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Agrolok?

Kontakt - Agrolok Sp. z o.o.

Dworcowa 4 87-400 Golub-Dobrzyń

Branża główna: Handel produktami rolnymi

11.02.2019 19:57

12.02.2019 05:20

(usunięte przez administratora) Kazda firma ma swoje + i -.

12.02.2019 12:44

Ktoś się pode mnie podszywa, bo 12.02 wpisu nie robiłem. To świadczy tylko o celnych uwagach. Kto medytuje weekendami? Ci co mają zmianową pracę, bo większość pracowników ma wolne. Na pewno firma Agrolok wymaga autentycznego zaangażowania, a nie pracy na odpier........, byle do 15-jak w urzędzie. I to najczęściej ludziom przeszkadza. Rozumiem też niektórych że chcieliby wyższe pensje bo to wpływa na ich motywację, tak jest też u mnie. Ale w 90% sytuacji nawet jakby firma, jakakolwiek, płaciła wiecej i tak nie miałaby lepszego zespołu, bo 80% ludzi w każdej firmie robi swoje i do domu. Nie wykazując większej inicjatywy.

08.02.2019 06:56

11.02.2019 07:53

Początek wpisu, to niestety HEJT, zostanie zgłoszone jako naruszenie do administratora strony

12.02.2019 12:39

Każda firma musi: -trzymać za(usunięte przez administratora) pracowników, niezależnie jak to nazwiemy -zapłacić pensje bez względu na efekty pracy, bo jest Sąd Pracy w razie czego -borykać się z niezapłaconymi fakturami, czytaj windykacja i komornik, a część należności jest nie do zwindykowania, bo np. ktoś zbankrutował -rozwijać się bo jest konkurencja -płacić podatki, bo nikogo to nie obchodzi czy firma ma czy nie ma na opłaty
    Zadowolony

30.01.2019 00:09

Krótko i na temat: pracuje Tu (AGROLOK) kilka lat (nie jest to żadne kierownicze stanowisko) i jeszcze żadna poprzednia praca nie sprawiała mi tyle radości i zadowolenia a także samospełnienia co ta tutaj.

30.01.2019 08:08

U mnie byłoby podobnie jakbym wskoczył na bardzo dobre stanowisko. Każdy ma inaczej.
    skwar87

27.01.2019 00:33

perfekcja komunikacji gwaran środków, stabilność handlu, konkurencyjne ceny Lubię atmosferę w AGROLOK SP. Z O.O. za: Obecność kobiet :)
    Hemingway

10.01.2019 22:14

Właśnie się zwolnilem,zaraz za mną na plac wyjechało dwóch również oddać auta. Na moim rejonie 60% ludzi miało już dosyć tego dzwonienia i odwiedzania . Wczoraj dzwoniła dziewczyna z biura - mówili nic nie chca , A dzisiaj ja na podwórzu i to samo tylko musisz oglądać jak już w progu bramy chcą spuścić psy. To było by dobre gdyby były ceny choć te same co konkurencja ,wtedy można być miły ,Dac kalendarz i dlugopis i wtedy moze udałoby się sprzedać. A bycie miłym przy cenach średnio o 10% wyższych nic nie da. Modlilem się żeby na początku rozmowy nie pytali o ceny nawozów. Jak już zapytali to nic więcej nie chcieli słuchać. Gość zamówił, nigdy nic nie zamawiał więc uruchomiła klienta,- zanim zamówienie było zaakceptowane ile ja się ja jeździłem z papierami umowami - już chciał odpuścić zamówienie Ale się udało podpisal- no to tylko wypytac sąsiadów i jechać do sołtysa i pasuje. 2 dni załatwiania żeby zamówił 6j kukurydzy, odżywkę i 3 tony wapna .

15.01.2019 18:48

Hemingway widać że masz z 20 kilka lat i ja też takie kiedyś miałem nieżyciowe przemyślenia. Jak napisałeś że 60% ma dość tego odwiedzania tzn że nie pasujecie do tej pracy. A od tego "krok" do samych problemów z rolnikami-a to cena za wysoka, a to 100 innych rzeczy. Gdyby cena decydowała o zakupie towaru to wszyscy jeździliby seicento i fiatem pandą bo są najtańsze i używali szarego papieru toaletowego rodem z PRL bo jest najtańszy. Zasada jest zawsze jedna-najpierw mówimy o pozytywach a minusy (cena) na końcu. I staramy się tak prowadzić rozmowę aby zachować taką kolejność. Bo jak najpierw cena to klient od razu się wycofa, porówna z konkurencją i na ogół spotkanie się zakończy. Wiedzę swoją czerpię ze sprzedaży bezpośredniej, gdzie pościel wełniana czy garnki kosztują 4 tys zł. I po to jest pokaz, aby to ludzie kupowali. I zasada jest jedna-najpierw plusy, co mi da cudowny garnek lub pościel a dopiero cena na końcu i to najpierw zaczynamy od wielkości raty, aby klient to przełknął. W ten sposób Lama Gold sprzedała ponad 2 miliony kompletów takiej pościeli w ciągu ponad 20 lat. A każda średnio kosztowała 3 tys zł. I nikt nigdy od ceny nie zaczynał, choć ludzie ogólnie czuli że to nie kosztuje 300 zł.

21.01.2019 20:32

Nie wiem czy bycie upierdliwym to dobra cecha handlowca. Na dłuższą metę raczej to ludzi denerwuje. Raczej argumenty dotyczące mojego towaru są ważniejsze. I odwiedzanie częściej rolników, którzy rokują na moim terenie, a Ci z "wiecznymi problemami" powinni być rzadziej odwiedzani, aby nie tracić sił na nich. Pomimo że w każdej firmie mamy bazę wielu klientów to i tak statystycznie żyje firma z 20-30% z nich, a nie ze wszystkich. To jest złudzenie każdego nowego handlowca-że kasę na moje produkty wyda każdy z nich i miliony zaraz się posypią na konto firmy, a prowizja dla mnie. Pamiętam jak w podręcznikach większość odwiedzała duże szkoły, gdzie dany produkt polubili i z tego mieli obrót. A nie z tego że wszystkich odwiedzali po równo, gdzie np. ktoś pojechał do małej szkoły "za górami, za lasami", a tam wyszła Pani która chciała dużo gadżetów, a dzieci w klasie 10 "na krzyż". A takich placówek na północy kraju jest najwięcej. Dużo droższy produkt-ktoś napisał o 10%, to nie jest dużo droższe. Pomijam sytuacje że sobie firma narzut większy zrobiła na towar, ale w 90% wyższa cena wynika z lepszej jakości towaru, dodatkowo u Was są odroczone płatności jak ktoś nie ma gotówki. To gdzieś firma musi odbić to sobie. Jak z ciekawości obserwuję czasami półki w marketach to widzę po niektórych towarach (bo trudno zauważyć wszystko jak jest np 30 000 różnych produktów), że głównie "schodzą" produkty w średnich cenach, a nie w najniższych. To znaczy że jakość jest też ważna, a nie cena tylko. Jedna z firm w Ostródzie (branżą elektronarzędzi) zauważyła że obecnie bardzo się liczy obsługa posprzedażowa czy jak coś mi się zepsuje to ktoś się tym szybko zajmie, a nie najważniejsza jest sama cena, jak było przez lata.
    Wezyk

20.01.2019 22:32

Witam. Czy ktos był na rozmowie o prace jako PH w ostatnim czasie?? Mówiono ze dadzą odpowiedz o wynikach rekrutacj i do tej pory nic. Niepoważne podejście do rekruta a co mowiac o kontakcie w firmie (pracownik-siedziba)

11.01.2019 23:48

16.01.2019 19:07

Te wpisy są na poziomie przedszkolaka. Nawet film na you tube pokazuje że wszystko w Golubiu jest zadaszone, a parę big bagów stoi pod ścianą na środku i na końcu terenu przy Dworcowej; jak w sezonie sprzedaży towaru jest dużo na placu.

16.01.2019 19:10

Te nowoczesne struktury wszędzie są te same. 8 godzin pracy, wypłata na konto. I robić swoje , za dużo nie gadać. A na rozmowach wizje pracy i jaki jesteś ważny to tylko takie pozory, bo rynek z dobrymi pracownikami jest trudny, to nawijają "makaron na uszy".

22.12.2018 08:26

Hubert

07.01.2019 20:40

Nie zapłacili mu za nadgodziny? E to już nie fair!
    Zadowolony

09.01.2019 14:36

Dobrze że w ogóle dali wspaniałą firma

29.12.2018 10:56

Na zakończenie 2018 r. powiem że dla mnie najbardziej obiektywnym, bo bez komentarzy jest film o otwarciu ZUBRA. Gdzie każdy sam sobie wyrabia zdanie, oglądając film. Bez "gadających głów w garniturach" które zachwalają inwestycję. Ja byłem do tej pory na poziomie silosa BIN na 20 ton zboża, który widziałem u rolników na podwórku. I sam widzę że tutaj w Osieku wygląda to lepiej i nie trzeba "tego wychwalać". To tak jak Panasonic nie reklamuje się, bo i tak wielu kupuje jego produkty. Bo są dobre.

13.12.2018 19:26

Twoja stara

13.12.2018 19:42

Pracuje w Agroloku, ale nigdy nie rozmawiałem z rolnikami bądź sadownikami. Dyrektorem cię mieli zrobić?! Chyba dyrektorem parkingu, na więcej nie nadajesz się.
    Kamil

22.12.2018 08:28

Bezpłatna opieka medyczna to na NFZ. Tu chyba nie ma czegoś innego.

20.12.2018 18:09

Ja do Was nic nie mam w sumie, czasami jak to między ludźmi mnie wnerwiacie, ale na ogół działania ludzi wnerwiają a nie sami ludzie. Właściciel mi pasuje i reszta w sumie też, ale jak sięgnę do 2003 r. kiedy zaczynałem pierwszą pracę i w późniejszych latach to mi brakowało pracy zadaniowej na dobrym stanowisku. Niestety takich stanowisk jest mało, statystycznie potrzeba dużo ludzi na normalne stanowiska pracy. A zadaniowość kojarzy się słabo, z tym że coś robisz a nie wiadomo jakie będą efekty. Z drugiej strony dzwonisz do klientów i też nie przewidzisz efektów. Ja też nie przewidziałem że artykuł w 2017 r. "od serca" w sumie spowoduje że obecnie miasto Brodnica szuka inwestora do budowy kina. A podobno to 21 radnych dba o interesy mieszkańców. Pytanie na ile jesteście to w stanie przeskoczyć, te realia rynku pracy (często praca biurowa lub "wyrobnictwo" w terenie) i zasad, które obowiązują w każdej firmie? Tak jak w życiu mimo dobrych chęci są też sztywne zasady, gdzie "święty Boże nie pomoże"

12.12.2018 11:28

Chcecie o Agroloku: -firma dobra, bo słucha pracowników stąd ma 4 gwiazdki, bo gdyby nie słuchała byłoby 2,5-3 -płace-ok 300-400 zł wyższe (biorąc pod uwagę szeregowe stanowiska) niż średnio w firmach o których wiem i mogę porównać -pracy dużo i nie ma czasu na zbędne myślenie; największe tempo pracy z firm gdzie pracowałem. Stąd nie wszyscy to tempo wytrzymują bądź kalkulują wezmę coś spokojniejszego, za 400 zł mniej -firma dzieli się zyskiem, zaś dla mnie nieco swobodniej powinni podchodzić do gotówki, a nie tylko czy się opłaca czy nie opłaca? Nie każdy takich lubi gdzie jak go odwiedzisz (mówię o sytuacji jak do bogatego w gości przyjdziesz) to Ci 2 kawałki ciasta i herbatę postawi na stole. I to 2 nie za duże kawałki, abyś "nie pękł" -miło wspominam czas w Agroloku bo czegoś się nauczyłem, zaś szkoda że zorientowałem się szybko że nie jestem żadnym dyrektorem. Choć rekrutacja i rozmowa choćby z dyrekcją tak mi wyglądała. To jednak w wielu firmach jest obecne-ogłoszenie o pracę to jedno a realia pracy to drugie.

05.12.2018 22:56

to kto w końcu rozlicza PH w Gołubie? Kto jest bezpośrednim przełożonym PH?
    Pan prezes

08.12.2018 16:47

Ty jedynie na forum bajerowac potrafisz, więcej nic. A ile ja zarabiam ... cię powinno obchodzić. Dostałeś kopniaka, a teraz siedzisz tu , jak pies pod bramą i szczekasz.

09.12.2018 12:39

Jak ja byłem w Agroloku to zwierzchnikiem PH była wiceprezes.
    Airwaves

26.04.2018 11:58

Pracowałem w firmie Agrolok jako PH jakiś czas i dlatego chciałbym podzielić się z Państwem moimi wrażeniami oraz opinią na temat wyżej wspomnianej firmy. Od początku: Proces rekrutacji przebiega bardzo szybko i sprawnie, bez większych problemów i trudniejszych pytań. Od początku budziło to mój niepokój, jednak zaryzykowałem. Po przyjeździe do firmy w celu podpisania umowy spotkałem się z pierwszą ścianą, a mianowicie bardzo nieprzyjemnymi osobami w dziale kadr, ale to można jeszcze zrozumieć. W tym momencie należy wspomnieć o tygodniowym szkoleniu w firmie. Agrolok opłaca tygodniowy pobyt w hotelu... Chociaż hotelem tego nazwać raczej nie można, warunki nie są najlepsze, oprócz tego w pokoju jest się z kimś jeszcze, więc przez tydzień nie masz prywatności. Wyżywienie we własnym zakresie. Tygodniowe szkolenie dotyczy programu na jakim odbywa się praca w firmie Agrolok, w rzeczywistości uczysz się wszystkiego i niczego, bo po szkoleniu i tak niewiele potrafisz. W praktyce okazuje się, że większość z tego co Pani od szkoleń Ci przekazała nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. A i pod żadnym pozorem nie próbuj wyrazić swojego zdania, ani podważyć zdania szkoleniowca. Samochód - Citroen Berlingo(usunięte przez administratora) Auto do celów prywatnych? Owszem 83gr za km. O pracy: Twoim zdaniem jest głównie weryfikacja klientów, wypytywanie sąsiadów jak sie powodzi sąsiadowi. Handlujesz przy okazji. Pracujesz najpóźniej do godziny 17. Jeżeli po 17 wciąż będziesz w trasie policzą Ci prywatne km. W czasie pracy, jesteś cały czas kontrolowany, GPS jest sprawdzany przez przełożonego cały czas, więc trzymaj się zaplanowanego dnia bo będziesz za to ścigany. Masz zrobić 10 wizyt dziennie bez względu na wszystko i nikogo nie interesuje, ze np. gospodarzy nie ma w domach. Z każdej wizyty robisz notatkę, przełożeni każą Ci wpisywać nawet informacje, że klient jest chory i ma grypę albo, ze 2 tygodnie temu zmarła komuś bliska osoba. Jeżeli tego nie wpiszesz, a dowie się o tym handlowiec telefoniczny będziesz miał kontrolę, w jaki sposób utrzymujesz relację skoro tego nie wiedziałeś. Wiedza. Nie trzeba mieć żadnej, Agrolok zrobi ci jedno szkolenie, a potem zaczną wydzwaniać specjaliści z firmy i będą Cie przepytywać przez telefon. Firma uważa, że jak jesteś na urlopie to też masz pracować. Zwolnienie lekarskie? Lepiej nie bo krzywo patrzą, jak jesteś na zwolnieniu to powinieneś wykonywać telefony! Premie? Tu zaczyna się coś pięknego. W Agroloku można zarobić piękne pieniądze, o ile masz dobry rejon. Jak masz kiepski, to Agrolok będzie Ci wmawiał, że słabo się starasz, zaczną Cie jeszcze bardziej kontrolować. Premie potrącają za: urlop, duplikat faktury dla klienta, dłużnika i wiele więcej. Istotne jest, że Ty nie masz nic wspólnego z fakturami, ale jeżeli klient chce duplikat to Ty za niego płacisz. Premia podzielona jest na dwie części, jedną dostajesz co miesiąc druga się kumuluje i dostajesz co pół roku, ale nie licz na nią bo zrobią wszystko by Ci ją potrącić. A i ta druga nalicza się dopiero po roku pracy, więc Agrolok po prostu zabiera Ci premię bo tak mu się podoba... W firmie nie istnieje pakiet socjalny, chyba ze mowa o prawniku - pamiętaj ze wtedy Agrolok zna Twoje problemy i może manipulować Tobą jako pracownikiem. Mulitsport - brak, dofinansowania wakacji - brak, pieniądze na święta - brak. Chyba, ze chcesz kredyt, to po roku firma da Ci na niski procent. Na urlop ogólnie też lepiej nie chodzić, bo źle na to patrzą. Na urlop masz iść wtedy kiedy oni chcą, czyli tylko w okresie świąt. Logistyka - brak, towar potrafi do klienta jechać miesiąc, a klient nie dowie się kiedy u niego będzie, bo jak zadzwonisz do firmy to, jakas Pani odpowie Ci: -"Ale ja nie wiem." Gdy zapytasz co masz powiedzieć dla klienta usłyszysz - "To juz Twoja sprawa". Agrolok nie wspiera Cie jako handlowca. Reklamacje, w Agroloku to nie istnieje. Agrolok się nie myli i nie popełnia błędów, więc wadliwy towar to wina klienta lub Twoja. Część produktów ma reklamę np. Termin ważności 2 lata. Owszem produkt ma 2 lata ważności dla firmy Agrolok, klient może otrzymać produkt, którego termin kończy się za 2 miesiące i nikt nie przyjmie na to reklamacji. Weksle, decyzje do podatku, księgi wieczyste i masa umów to przeszkody w handlu na dłuższy termin i większe kwoty. Podsumowując, Agrolok to firma, z bardzo surową polityką wobec pracowników jak i klientów. Chcą kontrolować wszystko i wszystkich, mają wysokie ceny o brak argumentów za tą wysoką ceną. Ty jako przedstawiciel jesteś ich popychadłem i pionkiem od czarnej roboty, od złych informacji dla klientów i wmawiania klientom, że Agrolok jest najlepszy. Firma robi kasę do 200 km od centrali. Stanowczo odradzam, szkoda Twojego czasu i nerwów. Chyba, że dostaniesz rejon blisko firmy, wtedy coś zarobisz, a kasa leczy.

05.12.2018 23:03

A kim jest dla handlowców Pan (usunięte przez administratora)? Jak układają się z nim relacje?

08.12.2018 14:26

-Szkolenie w każdej firmie jest na początku i też dużo zbierasz doświadczeń w praktyce. Sama teoria to za mało. -Notatki w systemie komputerowym czasami firmy wymagają, a czasami nie. Jest to bardziej podyktowane faktem sprawdzenia czy w ogóle rozmawiałeś z rolnikiem i o czym, czy tylko odhaczyłeś go, że byłeś -fakt firma lubi abyś dużo pracował, ale urlopy-26 dni, zgodnie z Kodeksem Pracy Ci da; -każda firma wmawia że teren jest dobry, tylko Ty jesteś do niczego. To taka rola firm, a co mają ci powiedzieć, zarobisz 2 tysiaki podstawy, nie ma sensu tam jeździć? Siedź w domu, na jedno wyjdzie? -zasłużoną premię firma Ci wypłaci, jak klient zapłacił za towar, bo czasami nie płaci -towar jest dostarczany przez kuriera, a nie firmę, stąd czasami problemy. Niektóre firmy mają swój transport, aby tego unikać -firma musi być surowa bo by dawno "popłynęła"; działa w określonych ramach prawa i inaczej się nie da -musi firma sprawdzać rolnika, jego rentowność, bo inaczej straci towar i pieniądze, jak on nie zapłaci. A i tak 15% płatności ma zaległych od rolników, mimo tego sprawdzania

08.12.2018 13:32

Wyleczę Was z tej buty może tym: -wiele rozmów na których byłem było takich że najpierw pompują balonik, jaka to duża firma, gdzie notowana; zaś jak przychodzi do kwot wypłaty robi się jakoś cicho i brak konkretów, na zasadzie no tak, wypłata będzie, dobra, konkurencyjna, premia. Ogólny obrót to jedno, a zysk, to co można wydać w firmach na wypłaty np., to drugie. -za mnie przyjęliście chłopaka, mija 3 lata jego działań, rozumiem że już miliony z tego Wschodu zasiliły Wasze konto, strumień towarów nieprzerwanie mija granicę? Nie wiecie co robić z kasą tyle tego jest, a sam pracownik dostał obłędu od premii Prawda jest taka, że tak jak było tak jest, czyli idzie to mozolnie. Co głównie wynika z sytuacji politycznej. W Polsce o 2 lata przedłużają zapisy z zakazem GMO w paszach, co można było przewidzieć. Ani soi ani grochu nie ma na tyle aby rynek pasz w Polsce zbilansować. Co też można przewidzieć było bo dla soi jest za zimno u nas, a groch jest mało opłacalny by go uprawiać-lepiej kukurydzę, rzepak, pszenicę. Zaś czytam artykuł że nawet 50% i więcej % soi ma GMO na Wschodzie, choć jest tam ono zakazane. Robi się hu..... do kwadratu.

05.12.2018 00:39

A jak wygląda współpraca z Dyrektorem Handlowym? Czy dobrze współpracuje się z nim handlowcom?
    Marcin

18.10.2018 14:38

Witam.W związku ze złożeniem aplikacji na stanowisko Przedstawiciel Handlowy mam pytanie odnośnie odbierania Firmy jako klient? Ilu klientów dziennie trzeba obsłużyć i jacy to klienci? Jakie zarobki się kształtują i czy praca stabilna? Z góry dziękuję za odpowiedzi

21.11.2018 09:34

Agrolok musi Was utrzymać, aby to zrobić musicie zasuwać aby były pieniądze. Z wielu Waszych działach kasy często nie ma, a wypłata na konto musi iść. Na paszach mają więcej to pozwala utrzymać inne działy. Tak jak w budżecie domowym, jak jest słabo to premia ratuje, dorabianie. Dlatego presja na wynik jest duża, jak wszędzie.
    Ira

03.12.2018 13:52

10 wizyt, w jakim czasie?

02.12.2018 11:57

Cicho tutaj. Stąd zaproponuję życzenia. Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2019 Roku. Żeby sytuacja na rynku rolniczym nie była taka napięta jak przez ostatnie kilka lat i żeby trochę wolniej pracować i więcej zarabiać. Dzielnie tu sobie pisaliśmy. Jak kogoś obraziłem to przepraszam. Firma sama się broni mając 4 gwiazdki, co zresztą już wcześniej zauważyłem.

21.11.2018 22:11

Prywatnej firmie wg Was nie opłaca się stworzenie dobrego stanowiska, dobrze płatnego. To mam pytanie-dlaczego w firmie zatrudniającej 100 osób w Ostródzie (nazwę zachowam dla siebie) opłaca się dla 2 córek stworzyć 2 stanowiska dobrze płatne wiceprezesów? Gdzie ja w żadnej w sumie małej firmie nie widziałem czegoś podobnego? Nawet w Agroloku jak miał 250 pracowników nie było czegoś podobnego. Czyli co opłaca się dla córek a normalnie już nie. Stąd wniosek że zależy dla kogo dane stanowisko. Zgadzacie się? Wykazałem tym samym Wasz błędny tok rozumowania.

21.11.2018 09:41

Mi silosy w Osieku się podobają, ta nowa inwestycja i jak by mi dali gubernatora (choć czytałem że kiedyś były nawet stanowiska gubernator-generał), to bym latał przy tym aż by obrót był i góra pieniędzy; ale bez tego raportowania, 10 wizyt czy np. 2-3 dziennie bo zależy co robisz; tylko wolna ręka. Wolność, pieniądze i silosy w Osieku:)

Zostaw merytoryczną opinię o Agrolok Sp. z o.o.