Tak jak kiedyś wspominałem i oczywiście większość tutaj obecnych górników mnie później obrażała. Tak teraz wam przypomnę. Te 2 tys o których tutaj mówicie cały czas to jest zwykle kłamstwo przez was powielane. Wypłata plus kartki plus węgiel, 14 stka czy Barbórka daje Wam pokaźną sumę która jest co najmniej dwa razy wyższa od średniej krajowej . Jak też wspominałem kiedyś zacznijcie pokazywać się z dobrej strony a nie tylko że jesteście banda roszczeniowych ignorantow. Jak Wam nie pasuje kopalnia jest mnustwo innych zawodów. Zobaczycie wtedy jak macie dobrze a tego nie doceniacie. Tak nie doceniacie tej Waszej pracy że wydymają Was bo nic Wam nie pasuje zamkną kopalnie i skończy się jęczenie jak to Wam źle . Janine sprzedadzą a Wy przez tyle lat jak nie umieliscie nic zrobić , nie umieliscie pokazać się z dobrej strony społeczeństwu, tylko narzekać i jęczeć i kupować nowe auta i budować domu to teraz będziecie mieć za swoje bezczelne i aroganckie zachowanie. Nikt za Wami nie stanie i to jest tylko i wyłącznie wasza wina i nie liczcie na wsparcie społeczeństwa bo każdy ma gdzieś taka bandę roszczeniowych egoistów. Ta treść oczywiście nie tyczy się wszystkich pracowników Janiny bo są jednostki które cenią swoją pracę i nie kłamią wszystkich że zarabiają 2400 zł .
Zamierza ktoś w końcu coś zrobić z tymi kradzieżami na łaźniach? kolejny hak obrobiony, bhp oczywiście kładzie lachę a ochrona zamiast chodzić po tych łaźniach to stoją po 6 na bramie, muzycza leci i pierdolamento. nie dość że wypłaty mierne to Cie jeszcze okradną w robocie z kasy, telefonu itd.
Skąd możesz wiedzieć, czy strażnicy chodzą po łaźni, skoro jesteś w pracy albo w domu. Wystarczy wejść na łaźnię w okolicach godz. 9 - 10, a nasłuchasz się ciekawych składanek od disco polo po hard rocka. Zostawiasz drogie rzeczy w kieszeniach, prowokując złodzieja i oczekujesz, że te lenie z bramy będą pilnować twojego haka ? Zostawiaj komórę na bramie, problem sam się rozwiąże.
Ktoś się orientuje kiedy ta (usunięte przez administratora) kopalnia przestanie trząść ? Kilka razy dziennie. Nie ma dnia spokoju. Może niech się tym zajmą a nie walczeniem znowu i jakieś pieniądze. Chociaż pewnie do tego się nadają. Wydobycie się liczy a krzywda ludzka i krzywe popękane domy już nie. Ktoś całe życie dba o dom by kopalnia go zniszczyła. Niech zamkną ten zakład skoro się do niczego nie nadaje.
Mam pytanie: czy jeżeli kopalnia przez wstrząsy niszczy mój dom to ja mogę wejść na teren kopalni i też tam coś zniszczyć ?
Bardzo ładny gest zaprezentował dziś kierownik GZL Pan Jazowski kupując bułki i wodę dla tych co zostali dłużej w pracy na zbrojeniu.Oby więcej takich zorganizowanych kierowników na kopalni bo reszta to się nawet do tarcia chrzanu nie nadaje.
Do kiedy wypłata deputatu węglowego, jeśli się brało jednorazowo raz w roku?
Do kiedy wypłacany jest roczny ekwiwalent za węgiel?
Przeróbka przechodzi a na przykład lampownia już nie. Są sprzeczne informacje jedni mówią ze dotyczy wszystkich pracowników a tak jak kierownik lampowni mówi że "nas to nie dotyczy".
I znowu wałek przy przyjęciach na sortownie przyjęły sobie związki osoby z małym stażem a niektórzy pracują ponad 4 lata i nic wiadomo jedno wielkie kumuterstwo
Ci wielce doświadczeni pracownicy sug którzy nie zostali przyjęci nie złożyli nawet podań pod kopalnie jak była rekrutacja bo myślą, że ich przyjmą z automatu. A teraz zdziwienie, że przyjęto kogoś kto chociaż pofatygował się żeby przesłać CV. Tak to nie działa drodzy państwo...
Co ty piszesz , papiery poskładane i staż i po rozmowach i praca na wielu stanowiskach i tak nie przyjęty tu liczy się kto i kogo klepie po plecach ......tu że chcesz pracować i chodzisz po stanowiskach nie ma nic wspólnego lepiej być na jednym stanowisku i olewać to się liczy ......
A czy jeszcze ktoś pali węglem bo to co widzę po miejscowościach to w ciągu 2 lat dużo ludzi przeszło na gaz a elektrowni państwo nakazało brać węgiel z Gdańska bo statki nie mają gdzie rozkładać a nasz węgiel gdzie ma iść
Ile pracowales na dole? Ja mowie ze wogule a prezes do mnie,pojdziesz do sugu 2 tam zarobisz i nauczysz sie pracy w trybie przyspieszonym. Flachy nie mialem bo nie wiedzialem???? a szkoda bo dostalem stawke 22zl/h a pewnie z flacha wiecej by bylo tak mi chlopaki mowili. Szkoda ze janina jest zaniedbana bo praca po 2 tygodniach sie podoba
Palisz? To uwazaj bo kara jest ktora podpisales. Nie pracowales na kopalni to wiecej pytan nie mam. Wyjdzie na dole co potrafisz
Poziom rozmowy:
- Rezultat: Dostałem pracę

Wyrównanie będzie jak nas zlikwidują bo przy takiej TT ecce 2 zwanej dzikiem to nas czeka jaki gł.....pęk wycina ścianę 300m pr,y tompaniach
Pgg dostaje jsw czy właśnie KGHM dodatek a my nic... "Najprawdopodobniej w połowie roku pracownicy KGHM otrzymają dodatkową nagrodę roczną. Jak poinformowali związkowcy nagroda ma mieć wysokość 2,4 miesięcznego wynagrodzenia." Źródło nttg Tak właśnie związki walczą dla nas.
Jestem ciekaw za czyje pieniądze sipowcy się tak "rewelacyjnie "bawią... wstyd na całą Polskę
Kiedyś przodowy to był gość szanowany dzisiaj u nas na Janci podobno Ci przodowi kombajnisci itd to zwykle podciepy co ich tam posadzili żeby mieć spokój a o reszcie załogi sie nie wypowiadam wogole bo same pociotki wystraszone ze żorek
Wiadomo czy będzie jakieś wyrównanie inflacyjne ? Bo miało coś być kilka razy w roku. Trzeba na jakąś odpowiedz od zapracowanych związkow.
Hej , czy Siłę Wyższą można zgłosić telefonicznie tak jak Uz? Jak to wygląda? Trzeba udokumentowac zdarzenie? Który dzień dostaniemy za 11 listopada? Słabe te podwyżki, ledwo wystarcza
Ciekawi mnie jedna rzecz-kto normalny buduje dom w polu wydobywczym kopalni?z tego co wiem na taką budowę trzeba mieć plan że wzmocnionym budynkiem-bardzo dużo stali.to jest tak samo jak z baranami co pobudowali się obok wałów Wisły i narzekają że ich zalewa .polactwo pomieszane z tatarstwem.
Każdy dom w którym ktoś stwierdził szkody ma być szczegółowo sprawdzony pod względem zbrojenia materiałów oraz co najważniejsze potwierdzenia kwalifikacji firm i osób wykonujących budowę, zobaczymy wtedy jaka jest jakość trzeba skończyć z obwinianiem kopalni za fuszerkę podczas budowy tak musi być ,plan dziennik budowy kwalifikacje firmy i zobaczymy prawdę
Bardzo mądre stwierdzenie. Każdy wie na jakich terenach zaczyna budowę lub kupuje dom a teraz płacz i protesty bo im kominy się walą ????
A co kolego powiesz mi. Wybudowałem się w bolecinie. Nie należę pod teren górniczy Janiny. A mimo to trzęsie mi domem kilka razy dziennie. Garaż cały popękany. Nie mogę się nawet ubiegać o odszkodowanie. Jakieś argumenty?
człowieku jak ci w Bolęcinie trzęsie to może od kamieniłomu chałupa pęka, albo od oszczędności na materiałach? w Bytomiu przy takich wstrząsach to dzieci usypiają.
Stary ze strony górniczego motłochu żadnych argumentów nie oczekuj. Te typy ruzumią tylko argument siły. Ot ludzie pierwotni.
Popieram cię kolego a teraz beczą i szukają kasy jak nie mają zapraszamy do sugu to sobie dorobią (usunięte przez administratora) .chwała dla naszej kochanej Janiny
To jest coś nienormalnego że chcąc dorobić to mam iść do jakieś firmy na nadgodziny bo pod kopalnia płacą grosze. Widać jaki to mafijny zorganizowany układ ktoś na tym dobry hajs zbiera podobnie jak z kartkami żywnościowymi. Zasłaniają się jakimś podatkiem. Co z tego że mam na nich więcej o 5 zł od pgg jak do wydania są w samych drogich sklepach i tak naprawdę tracimy.
W PGG mają już kartki w takiej samej kwocie jak my.Prawda jest taka że na kartkach trzyma łapę Sug i ma z tego pieniądze więc jest im to na rękę że nie ma kart płatniczych.
Panowie jak podwyżki hahaha ,13 lat temu z 1 świętem zarobiłem 200 zł mniej,ale zaraz ktoś napisze że miesiąc krótszy o 4 dni ,a jadłeś mniej rachunki mieliśmy mniejsze masakra
A u nas jest dużo mleczy, TŁUMACZENIEM SIĘ ŻE JAK JEST NA KARTE TO JEST PODATEK BO JEST GOTÓWKA A NIE ŻYWIENIOWE, PROSZĘ ZROBIĆ KARTY PŁATNICZE SODEXO ŻYWIENIOWE!!! W KAŻDEJ BIEDRONCE, LIDLU, DINO, KAUFLANDZIE można tym płacić i nie ma żadnego podatku bo jest to karta żywieniowa.
Panowie, wytłumaczcie mi coś. Podobno pracownicy hydrokopu czy lintera ( z Bogdanki) zarabiają w granicach 9 000 zł/mc. Jaki interes ma w tym kopalnia? Przecież jeszcze właściciel firmy musi na tym zarobić niemałe pieniądze. Plus dodatkowo zakwaterować czy załatwić transport tym ludziom. Oni zarabiają suma sumarum więcej od nas z tymi naszymi pożal się Boże 14-stkami czy Barbórkami.
Jak potrafią zrobić 2x więcej metrów od kopalni to się opłaca bo zarobią owszem więcej ale nie prropocjonalnie do wykonu weź sobie Pit podziel przez 12 odejmij podatek i zobaczysz ze na miesiac miałeś srednio 7 tys na reke
Co ty chlopie gadasz za 2022 firmy zrobily 50% planu dlatego nie mamy rozjechanych scian!!!teraz przyszli chlopaki z bogdanki i niestety nie da sie jechac pod 4 luki do przodu i budowac po tyle warunki na janinie wszystko zweryfikowaly!sprawa jest prosta gdyby bylo na tyle ludzi nie trzeba firm realia sa inne niestety!!tak upadnie gornictwo z powodu braku ludzi do pracy a nie Uni czy braku wegla!szkoda tylko ze ludzi ktorzy sa tak sie niedocenia bo chlopaki na przodku gdyby nie fundusz zarabiali by po 4tys!!!! W tych czasach to nie pieniadze adekwatne do warunkow i reali zycia!
Jeszcze apropo przodków moim zdaniem chłopaki są naprawde niedoceniani. Miałem okazje troche pochodzić po przodkach i jak widze co oni tam robią to czapka z głowy. Tachać to żelastwo na takich odległościach jak niekiedy mają i robić tyle łuków na zmiane a do tego za miske ryżu przysłowiową.
U nas na kopalni tylko biura są doceniane, zaraz będzie ich więcej niż nas na dole.. Już naprawdę się nie da na to patrzeć.
Dokładnie tak. Ludzi w biurach przybywa, pracowników dołowych zroku na rok mniej, bo firmy zewnętrzne przychodzą, a chcąc cokolwiek wypisać, musisz dostosować się do harmonogramu. Za chwilę na biurach będziemy mieć harmonogram wypisywania obiegówek urlopowych.
Witam słyszeliście o połączeniu od nowego roku Tauron wydobycie z węglokoksem nowa nazwa nowa firma. Co o tym sądzicie
Kto gdzie (usunięte przez administratora) to powtarzacie. 95% plotek sie nie sprawdza, jak bedziemy mieli się łączyć to powiedzą to oficjalnie. Pracuj sobie spokojnie kolego
Będzie w czerwcu jakiś dodatek do wypłaty ?? Węgla sypie się dużo a my na sucho. Pgg cały czas jakieś dodatki plus zwiększona pula na karcie żywieniowej a u nas nic. Związki wielce miały coś ogarnąć a siedzą lenie nic nie robią.
Brał juz ktoś wolne na siłę wyższą?? Jak to wygląda???
To jedyna firma w której mogliśmy w zeszłym miesiącu zaobserwować podwyżkę obniżki wynagrodzenia.
Ale co to kogo interesuje. Węgiel z kopalni do elektrowni, podniesie Ci się cenę za prąd i tak się to wróci :) A jeżeli będą zamykać kopalnie, bo atom... no i elegancko! 20 latek i emeryturka :)
"Karta Profilaktyczna to nowoczesny i wygodny sposób na zapewnienie posiłków profilaktycznych Twoim pracownikom! To jedyne na polskim rynku rozwiązanie w formie kart przedpłaconych dostosowane do wymagań prawnych dotyczących posiłków profilaktycznych." Kartą Profilaktyczną zapłacisz w wybranych sklepach spożywczych i punktach gastronomicznych, z którymi Sodexo posiada podpisaną umowę określającą warunki realizacji płatności Kartą Profilaktyczną. Umożliwia to dostosowanie karty do wymogów prawnych stawianych posiłkom profilaktycznym Sieć akceptacji jest każdorazowo personalizowana pod kątem potrzeb i preferencji Klienta i pracowników Karty mogą być użyte wyłącznie jako forma zapłaty za posiłki i artykuły spożywcze, bez możliwości zakupu alkoholu, tytoniu i art. przemysłowych Możliwość ustalania limitów kwotowych - dziennych i miesięcznych KORZYŚCI DLA PRACODAWCY: PROSTA LOGISTYKA: Brak konieczności comiesięcznego osobistego odbierania posiłków przez pracowników Brak comiesięcznego wydawania kuponów - zautomatyzowane doładowywanie kart OSZCZĘDNOŚĆ CZASU I WYGODNA OBSŁUGA: zasilenie kart w 24 h od momentu wpłynięcia środków na konto Sodexo szybka realizacja zamówienia (karty dostarczamy już w 72 h) brak potrzeby angażowania działu HR – pracownicy mogą samodzielnie zarządzać kartą PROMOCJE DOSTOSOWANE DO POTRZEB KLIENTA: upusty na zakupy w największych sieciach handlowych możliwość spersonalizowania promocji dedykowanych dla pracowników SODEXO.
A co mają zrobić jak faceci nie chcą pracować ? Ktoś musi. A jak przyjmą to takiego co nawet łopaty nie umie trzymać. Ale(usunięte przez administratora) koleżankę, kiedy samemu spiło się kartony w pracy to nie ładnie !!
Owszem ale każdy od łopaty zaczyna. A jak nawet tego mu się nie chce albo nie umie to co poradzisz.
Oczywiście, ze mowie o osobie która doniosła :) Nie lubię takich ludzi i będę ich potępiać na zakładzie :) chcesz pracować z ludźmi to musisz z nimi dobrze żyć. A takiej zasady brakło tej super uprzejmej pani co donosi.
Czy ktoś się orientuje ile jest podatku od weglą jeśli biorę ekwiwalent w gotówce w rocznej wypłacie? 9600 brutto, a ile będzie po odjęciu podatku na rękę? ????
Nie narzekaj bracie krótki miesiąc był ale porównaj sobie zeszły rok i za węgiel miałeś mniej potrącane a teraz jest dużo więcej .Jest lepiej
Czemu podatnicy maja dopłacać do nierentownej kopalni? Wytłumaczy mi to ktoś? Zamknac kopalnie. Górnicy z Janiny to ludzie inteligentni i w dodatku fachowcy wiec bez trudu znajda inna prace.
A co, nie miał racji? Pamiętacie jak nasz były dyrektor został członkiem rady nadzorczej na… lotnisku w Balicach? Karuzela krzesełek trwa, chwila na stołku odprawa i zmiana na inny stołek, a Ci niżej - może być mierny byle wierny :- ) A ty rób na to murzynie najlepiej jeszcze 28 dni w miesiącu
Przecież był dodatek zamiast 40% premii było 43.2% oczywiście jak Ci kierowniczek nie zajxxł. A fundusz dostały przyduupasyyy.
Jak się pracuje w ZG Janina?
Zobacz opinie na temat firmy ZG Janina tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 1033.
Jakie są opinie pracowników o pracy w ZG Janina?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 957, z czego 243 to opinie pozytywne, 107 to opinie negatywne, a 607 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!
Jak wygląda rekrutacja do firmy ZG Janina?
Kandydaci do pracy w ZG Janina napisali 3 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.