ZG Janina

Libiąż

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 805 ocen.

Opinie o ZG Janina

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZG Janina

Hanys z odstawy

Szanowni koledzy, na forum o zakładzie wydobywczym Taurona wypowiadają się prawie sami pracownicy SUG-u, więc wypowiem się również ja - pracownik zamykanej kopalni Wieczorek (PGG S.A.). Czy warto myśleć o zatrudnieniu się na kopalni Taurona (Janina, Sobieski)? Jaki klimat, jaka atmosfera? Jakie układy koleżeńskie? Jak dogadujecie się z dozorem? JAK DOSTAĆ SIĘ NA KOPALNIĘ TAURONA BEZPOŚREDNIO? No i najważniejsze - jakie warunki zatrudnienia? Co niektórzy z górników Wieczorka twierdzą, że Tauron Wydobycie to 1 poziom finansowy wyżej w porównaniu z PGG. U mnie wygląda to tak: październik 2017 - 2950 zł na rękę za 20 dni czarnych i 2 niedziele w zamian za 2 dni do wybrania w tygodniu. Mam VII grupę i 60 % karty górnika, dniówki liczone z odstawy. WĘGIEL MAM LICZONY OSOBNO! Kartki 22 x 18,90 dniówka. A teraz podam swój "najlepszy" miesiąc gdzie nastawiłem się na zarobek - styczeń 2018 : 4018 zł na rękę w zamian za 21 dni czarnych (1 dzień czarny wolny w zamian za 06.01!) oraz 5 dni świątecznych (26 dni w miesiącu!). Każdy dzień w tygodniu roboczym uzupełniony 1 EXTRA nadgodziną i od tego zapłacona extra premia 22 zł brutto za każdą godzinę. Dniówki z odstawy, transportu, odwodnienia (żadnych ścianowych). I pamiętajcie - w tej wypłacie nie ma węgla. Z extra socjalu: zapłacili nam 30 % czternastki za 2017, u mnie wyszło tysiąc z okładem. Czekam na komentarze, porównania, uwagi itp. Szczęść Boże!

SUG 2
@aaa 15.02.2018 10:08

Tu kolego się akurat mylisz bo metanowe zagrożenie jest naturalne np.na brzeszczach jest najwyższe w polsce a brzeszcze należą do Taurona Nowe Brzeszcze

aaa
@SUG 2 17.02.2018 14:58

Kolego,wiem doskonale, ale poprzednik pytał o Janine/Sobieski.

mirek

KONIEC PRZYJEC POD KOPALNIE Z SUGU od wczoraj Tauron zawiesil przujecia z sugu pod tauron pieknie nas zalatwili lepiej isc do castoramy robic nie ma w sugu przyszlosci

pp
@Górnik 13.02.2018 15:11

W Polsce ciężko o "uczciwą" firmę.

Hajerr piter
@Bohdan 07.02.2018 10:42

Robiłem w sugu1 2 lata przodki ściany wszystkie kursy uprawnienia szkoła górnicza stawka 17brutto i "zawsze" najwyższą premia bez swieta zarabiałem w granicach 2300-2500zl że świętami 3-4 w granicach 3000zl. Oczywiście poparcie w dozorze itd... jakieś wtyki były... Po 2 latach stwierdziłem że to nie ma sensu zrobiłem kurs spawacza 1900zl za wszystko i zatrudniłem się w Tychach (formpol) 3800(bez świat)+350obiadowe+1500zl kwartalnie+1200 wczasy pod grusza +1000 na sw bożego narodzenia i 1000 wielkanocne ogólnie nie narzekam i nie żałuję styczeń 2018 zrobiłem 2soboty i 1 niedziele 4765zl na rękę razem z dodatkami ponad 5tys da się??? Sugowcu Zastanów się co chcesz w życiu osiągnąć...Szczęście Boże!!!

23

Witam , kartki już są ? i dalej po 13,29?

fesd
@23 16.02.2018 18:26

Przecież pisało że dopiero za luty będą po 15.

wstyd i hańba

Największy dystrybutor prądu w Polsce ma za sobą bardzo udany rok. Wstępne wyliczenia wskazują na najwyższe zyski od 5 lat. W 12 miesięcy wzrosły niemal 4-krotnie. ....a SUG ciągle "najniższa krajowa" i nadal jeszcze nie dostał barbórki za rok 2017 - przynajmniej fizyczni bo nie wiem jak zarząd

Janina
@wstyd i hańba 13.02.2018 21:36

I GDZIE TERAZ JEST NSZZ SOLIDARNOŚĆ TACY WIELCY A NIC NIE ZAŁATWIĄ PISMO JUŻ DAWNO PISALI NIE MAJĄ KOMPLETNIE NIC DO POWIEDZENIA A WY DALEJ WIERZCIE ŻE SĄ BOGAMI...:D

SUG 2
@Janina 13.02.2018 22:32

SOLIDARNOŚĆ łapie tylko za was kase kase i kompletnie wszystko olewa a przewodniczący co chwile inne terenowe bo wstyd żeby jeżdził rowerem do ciężkiej fizyczne pracy...

Sugus 2

Uwaga na Macka Młynarczyka z sugu 2 bo to konfident,sprzedaje nawet kumpli, fajki trzeba chowac a nawet chce pod!j3bac Jasieczka wiadomo za co. Zwykla parowa ktora za nie dlugo na psiarnie bedzie sprzedawal a sam nie swiety. Pilnowac sie przed parowa, nie jeden to potwierdzi

Dawid .B
@Gxkcu 06.02.2018 08:16

Jak przyjdę to zrobisz mi laskę pod laskiem już ja oto zadbam . Jak ja byłem na l4 to chłopaki jeszcze dobrze nie wyjechali A już zostali pod (usunięte przez administratora) przez ciebie .więc proszę cie bo rozdupcasz mi uczucia twoimi komentarzami . Skąd wiesz że na komórkę dzwonię na policji siedzisz czy w biurze przy kierownictwie :D. Pupunia ni pęknie A uśmiech przerwie :*

Gxkcu
@Dawid .B 06.02.2018 10:02

Za malego masz Dawidku, jak ty jestes w robocie to twoja zonka dzwoni do mnie zeby ja solidnie zerznac bo nic nie czuje

Śpiący na kneflu

Nie wiem czy coś się poprawiło w tym SUGu w nowym roku, ale na GT na sobieskim za styczeń 3364 na rękę za same dni robocze to chyba już całkiem nieźle.. dodając kartki wychodzi mi prawie 3700, wcale tak źle nie jest jak tu opisują..

rfews
@Śpiący na kneflu 09.02.2018 13:22

Maksymalnie na Janinie jest 30% premii dla pracujących w ścianie. To nie wiem jakbyś liczył to średnio 700-900 zł brutto. A resztę sobie policz.

Bohdan
@Śpiący na kneflu 08.02.2018 16:40

ZG Janina, GT na zmianach czyli z dodatkiem za godziny nocne, cały styczeń tj. 21 dni czarnych i 2 soboty dało astronomiczną kwotę 2650 z groszem. Pozdrawiam Kolegów z ZG Sobieski i życzę utrzymania pułapu zarobków.

luk

Czy jest tutaj ktoś, kto zdecydował się zwolnić zaraz po odbyciu szkolnen 29.01?. Z. Młynarz, behapowiec prowadzący jedno ze szkoleń mówił i powtarzał to 3 razy, że przez pierwsze 10 dni pracy na kopalni możemy podjac decyzje, że nie chcemy dalej kontynuować. Zgłaszamy to do biura, oddajemy co trzeba (markowa, ciuchy) i na tym koniec. Na swoim przykładzie mówię, że to bzdura. Umowa działa normalnie od pierwszego dnia zjazdu tzn. nie ma, że masz jakieś 10 dni na decyzję, tylko jest wypowiedzenie za porozumieniem stron zwalniając się od razu z dnia na dzień albo wypowiadasz umowę dwa tygodnie wcześniej informujac o tym fakcie sug. Pan Mlynarz pier...glupoty. Umowy podpisywalusmy w sugu w Jaworznie na bardzo szybko, zaraz po odbyciu ostatniego szkolenia i nikt nie przeczytal ich wtedy i nie dali nam drugiego kompletu, bo powiedzieli, że odbierzemy w pierwszych dniach na Janinie, bo wiadome dyrektor podpisze. Mija teraz tydzień czasu, umowy jeszcze wogole nie dotarły na Janine, by mógł je podpisać dyrektor. Słowa Pana Młynarza to fikcja. Spółka sug to patologia.

asdf
@luk 06.02.2018 23:05

Ten bhp to jest ogólnie śmieszny zrobił kurs na wielce phpowca i wielki ważniak. Sug potrzebuje mieć służbę żeby mógł Cię odwiedzić w domu jak walisz w kulki na LQattro, bo wcześniej nikt się nie mógł wprosić. Niech sobie lepiej poprawi swoje notatki które chyba ktoś my napisał. Ten gość sam nie wie co mówi=czyta bo ja dalej nie wiem ile to jest w stężeniu m3/mg. Tak, dokładnie ten gość dosłownie czyta metr sześcienny na miligram ja ku..za cholerę nie wiem ile to jest. Kiedyś ktoś mu zwrócił uwagę to powiedział że tak tutaj pisze i koniec. Paranoja z patologią

gor
@laks 07.02.2018 04:08

Były 3 lata temu. Od razu dali dwa komplety, ale później się z tego wycofali.

Zwyrol

Mam nadzieje ze sidu z sugu 2 nie zapomnial wziasc kierownikowi paczkow bo chlopak cala noc siedzial i piekl bo jak to stwierdzil kierownikowi sie nalezy. W tamtym roku upiekl serniczek to w tym paczki. Taki cap pajacuje co to on za fachowiec a badan psychologicznych nawet za 4 razem nie zdal i firma musiala zalatwiac haha. Ssij tam pale emerytom na rannej zmianie

asdf
@Zwyrol 08.02.2018 10:46

Ale to w sugu czy w sugu 2 ? nie wybieracie pierwszych 2 świąt przepracowanych tak jak podobno musisz wybrać" ?

zebra

Witam , ile się opłaca robić sobót w miesiącu ? w sugu

hgfvbn
@zebra 07.02.2018 18:36

3 max

zebra
@hgfvbn 07.02.2018 19:02

czyli to prawda ,że 4 się nie opłaca ??

Silesianin

Witam , potrzebuje parę informacji. Jakie zarobki jako starszy inspektor na powierzchni na rękę , chodzi o jaką ilość kasy mogę liczyć na konto wraz z premiami , czy na takim stanowisku są flapsy ? I jakie macie fakultatywne dodatki na tej kopalni ? Węgiel , barbórka ?

Nowy

Chlopaki dzwonili juz fo kogos z tsuronu po rozmowie na slusarza w JAworznie?

anonymous
@XYZ 06.02.2018 12:31

Przyjęcia mają być w marcu

MD1
@Nowy 05.02.2018 11:20

Kolego,od tego poniedziałku przyjęto 20 ślusarzy pod Tauron, śmigają w czerownych hałerach i to koniec przyjęć ślusarzy. Także skoro nie dzwonili to pożegnaj się z nadzieją

Sug dajcie zarobic na chleb!

Wiadomo cos czy ma sie polepszyc w tej firmie? To sa jakies zarty z nas ze coraz mniejsze wyplaty sa. Pracuje w sugu2 dojezdzam z Jaworzna na janine i zarabiam ok 2600zl. Stawke mam 20zl/h brutto,mialem 17zl/h i wiecej zarabialem bo podchodzilem pod 3tys. Moja zona wiecej odemnie zarabia,nigdzie jej nie przenosza pracuje w cieple w galenie. Jej zarobek ok 2900zl w cieple i dobrych warunkach i jest traktowana jak pracownik a nie jak nie wolnik. U nas w biurze sa takie paniusie ze nigdy na nic czasu nie maja,jak nie licza kartki to robia wyplaty to maja dodatkowe prace i nic sie nie idzie dowiedziec ale jak przyjdzie jakis znajomy albo co sie jej podoba to majty mokre,az przez gacie widac. Odrazu sie pcha na kija i to wiadomo o ktorej mowie.

Toudi
@Sug dajcie zarobic na chleb! 04.02.2018 13:57

w galenie 2900 zarobni ciekawe gdzie i chyba umowa zlecenie :D

Sug dajcie zarobic na chleb!
@Toudi 04.02.2018 14:26

Umowe ma o prace ale na 2 lata narazie. Nie napisze Ci tu bo tam sa tylko 2 pracownice wiec po co ma kto wiedziec. Ale pytalem kolezanki i w sklepie z jakimis butami wychodzi 2600 to nie zmienia ze i tak dobra kasa. Ide na "sprzedawce" dosc ze zarobie dobrze to fajne laseczki tam chodza wiec moze zakisze ogóra

Biedny gornik

Druga sprawa, nasz kochany rzadzacy emeryt traktuje emarytow jak fachowcow daje im premie wysokie a wszystkim pozostalym uwala kase bo emeryci to jego kumple co z nim pracowali a jak chcesz zobaczyc jaka premie ci dal to pokazuje druga kartke sprawdzone info. To moze trzeba powiadomic bhp,pip zeby wzieli sie w koncu za tego starego dziada ktory tylko siedzi w pomieszczonku chleje wode i pali fajki za nasze ! Tak to my go utrzymujemy,my mu stawiamy flaszeczki. Cale biurko zawalone jest butelkami a do biura sie nie da wejsc bo tak fajkami smierdzi. Ostatnio zjechal na dol to byl nawalony ze sie przewracal,musial zostac dluzej bo nie dal rady wyjechac tego nikt nie napisze? Piszecie o gosciu co podobno sprzedaje ale po co to robi? A po to zeby cos zarobic bo tak to uwalo premie banda lajdakow. Dziekuje chociaz za to ze nie pije alkoholu nawet w weekend bo mnie poprostu na niego nie stac. Nawet barborke odmowilem bo wolalem synowi prezent na mikolaja zrobic.

typowy ryl

jak mozna powiedziec ze za 2800zl bedzie sie pracowac na dole, jak teraz w biedronce daja 3tys zl. dostaniesz sie jeden z drugim do przodka zaniesiesz 3komplety i drobnice 200m na plecach to odrazu lampka sie zaswieci, ze malo te 2800zl. w sugu mialem 2200zl za nic nie robienie w przewozie suchy, czysty, a z przodka zajeba.y jak pies, mokry, brudny caly, pranie trzeba zrobic dziennie i sie dobrze wyszorowac. ja rozumiem, ze lepsza praca pod tauronem niz w sugu, ale jak pracodawca widzi, ze sie nie szanujecie....

typowy ryl
@górnik 02.02.2018 13:29

Moze i pedal ale (usunięte przez administratora) ci peknie jak w kryminale. Poczekam kiedys na lazni az bedziesz sam i cie zerzne jak twoja kobite

przodowy z przodks
@typowy ryl 03.02.2018 15:15

Kogo to przyjmują teraz na kopalnie, nie dość że pedał to jeszcze nekrofil. Czekam na ciebie cały tydzień chodze patrze po łaźni a ciebie niema. Mocny w ryju jesteś ale do ssania haha

Czytelnik

Jeszcze troche i w sugu nikt nie będzie robił niech robią tak dalej na Brzeszczach co 5szuka juz nowej roboty

Czytelnik
@Lolek 02.02.2018 22:02

A zwłaszcza święta rubcie dalej to będzie dobrze

Vcc
@Czytelnik 02.02.2018 21:46

Trzeba jakieś strajki i po sprawie będzie

Gajab

I jak dzwonili już do kogoś z taurona po rozmowach??

Mocny
@Ciekawy 01.02.2018 11:36

Cisza ciągle.. Tauron ma nas w (usunięte przez administratora)

Jo chca pod tauron
@Gajab 30.01.2018 17:09

Wczoraj zostalo przyjetych 15 osob na brzeszcze ale tak po cichaczu ze maja zakaz gadania bo ich wywala. Nie mogli nawet zmienic ciuchow na tauron tylko musza w ciuchach swoich "sug" robic. Wie ktos czy to prawda? Czy jak zwykle plotki,bo jestem na pilsudzkim i tu zwiazki ani nikt o tym nie wie.

anonim

(usunięte przez administratora)

Skręć blanta ziomuś :)
@pytajacy 29.01.2018 12:49

Od lutego nie mozna zwozic butelek na dol tylko bidony i maja sie (usunięte przez administratora)

pytajacy
@Skręć blanta ziomuś :) 30.01.2018 20:53

poje.... ich na tym Libiążu

Eli Lilly

Czy to prawda że w sugu na Janinie zostało 100os??

były sugowiec
@Borek 29.01.2018 21:03

Pgg też przyjmuje:)

wfasdvxc
@Borek 29.01.2018 21:03

Ogólnie i tak jest (usunięte przez administratora) na Janinie, ludzie myślą się spod kopalni zwalniać młodzi a co dopiero ze sugu.

asdf

Panowie spokojnie, chłopaki którzy przeszli w tamtym roku mówili że dzwonili do nich "PO" 3 tygodniach więc czekamy. Oczywiście wiadomo czemu tyle jest zwłoki, 14nastka się dostaje za pełny, równy przepracowany rok podajże od 4 do 3 lutego za rok wcześniejszy więc możecie się domyślić od kiedy zaczniecie pracę i dlaczego nie dzwonią jeszcze, kilkaset tysięcy zł nie śmierdzi.

gsfd
@asdf 25.01.2018 15:59

13-stki nie ma w górnictwie od wielu lat, jest tylko 14-stka

asdf
@gsfd 25.01.2018 20:18

nazwij to nawet "twoja stara" jak chcesz, chodzi o premie w lutym. Barbara to 13 a ta w lutym 14

dasczcwefa

Dzwonią może z Tauronu czy nie jak nie chcą przyjąc, czy poprostu się nie odzywają? Bo kij wie wtedy jak nie dzwonią czy się zwalniać ze Sugu i szukać roboty czy czekać jeszcze te dwa miechy.

Wariat
@dasczcwefa 24.01.2018 21:01

Slyszalem ze za pierwszym razem listy podostawali jak ich nie przyjeli ale nie wszyscy. A tak to poprostu sie nie odzywaja ale jak narazie cisza,nikogo nie przyjeli jeszcze :)

gsdf
@Wariat 24.01.2018 22:25

Właśnie dobrze by było jakby listy dali, to wiadomo na czym się stoi. A nie robić w Sugu bez perspektyw.

Lubie Ruchac Mlode

Wiadomo czy w lutym dostaniemy juz te kartki podniesione? Czy dalej przeciagaja? Bo juz slyszalem ze mialy byc od stycznia po 15zl a wczoraj doszly mnie sluchy ze od lutego ale na 18 tak jak kopalnia

Paweł1990
@huhuhahahihi 24.01.2018 11:34

Mylisz się. http://www.solidarnosc-brzeszcze.pl/uploads/1/3/5/9/13595591/porozumienie-sug-08-01-2018r_orig.jpg

Liże cipke w okres
@Lubie Ruchac Mlode 23.01.2018 22:44

Mam nadzieje ze podniosa, 15zl i tak malo bo znow bedzie trzeba doplacac do posilku na jadalni roznice miedzy kartkami tauronu,nieporozumienie... Jakby nie zwiazki to nic by nie podniesli

Majduś

Czy dzwonili już do kogoś z Tauronu?

Młody
@pp 21.01.2018 15:50

Kolego rozumiem byłem na 2 rozmowach na Górnika i ślusarza mam czekać ale wiadomo że jak zaczną dzwonić i jak dc nie zadzwonią to juz potem nie zadzwonią wiec jak ktoś się odezwie ze idzie już pod touran to znaczy że po przyjęciach a ja już znam kilku co idzie byli na rozmowie ale tylko cyt"formalność alby lipy nie było oficjalnie "

Paweł1990
@asdf 21.01.2018 19:29

Jak już to ty sam piepszysz jak połamany. Przecież to oczywiste, że jeśli ktoś dostanie telefon ok. 2 tygodnie po rozmowach to jest przyjęty, chyba, że nie przejdzie badań, bo tacy już też byli. Podstawowym pytaniem jest czy będą przyjmować SUGowców, którzy nie maja znajomości, bo z tego co widać to raczej wolą osoby z zewnątrz. Zarobek choćby 2600 zł wcale nie jest zły, pod Tauronem masz cały socjal górniczy (Barbórka, 14-stka, węgiel, premie, ołówkowe...) dający ok. 1000 zł miesięcznie (ponad 10 tys. zł rocznie) a do tego dochodzą jeszcze flapsy. Tak więc przemyśl swoją pseudo-logikę zanim znów coś napiszesz.

Ron

Zmienili po raz kolejny prezesa technicznego ale tym razem na człowieka bez uprawnień dołowych pochodzącego z centrali, zmienili dyr. technicznego na Sobieski, za miesiąc zmieni się na Brzeszczach, niedawno zmienili na Janinie, za często są te zmiany i nie wychodzą zakładom górniczym taurona na dobre, bo skoro non stop zmiany na górze to nikt za nic nie odpowiada, brakuje ludzi do pracy są duże braki kadrowe, robota się kumuluje i nawarstwia, pensje są obniżane a dodatki zabierane, wydobycie idzie mocno w dół jeśli chodzi o ilość węgla, stąd centrala podpisała kontrakt na zakup węgla z PGG za ponad 2mld zł!!!! Na związki nie ma co liczyć bo siedzą w kieszeni zarządu i nie reprezentują swoich członków, kto miał okazję zwiał na emeryturę reszta siedzi po ciuchu, żal tylko tych młodych naiwnych co myślą że Pana Boga za nogi złapali dostając robotę w sug

hmm

panowie ogarnijcie sie ! gdybyśmy mieli wszyscy plecy ( tych co przyjeli pod tauron) to byśmy nie musieli po 5-6 lat pod firmami (usunięte przez administratora) ! ale najlepiej sie smiac z tych co chodza do ścian i w świeta do pracy ;]

SUG 2
@postronny 16.01.2018 20:59

Mylisz się kolego w sugu 2 już się skończyły pieniądzę kasa zarabia się to samo co w sugu1 o ile nie gorzej...

Paweł1990
@SUG 2 16.01.2018 23:38

Jeszcze pół roku temu nie było tak źle, 3000 zł na rękę ze stawką 18.50 było osiągalne. Potem spadło do ok. 2600-2800 zł. Teraz nie wiem jak jest, no ale chyba poniżej 2500 nie schodzicie.

Malykret

Wyplata znowu porażka żeby nawet 2 tys nie zarobić w sugu. Firma która wykorzystuje ludzi i nic wiecej. I niech ktoś mi powie że górnicy mają za duzo. Panowie prezesie i dyrektorzy WSTYD!!!

sug sk
@fdvc 17.01.2018 18:08

fdvc przecież Badjus napisał, że nocleg jest opłacony, więc nie wiem skąd bierzesz opłacanie dwóch domów, do wypłaty dochodzą jeszcze kartki, z rodziną widzę się co 6 dni, pracujemy w trybie 6/4, 6 dni pracy i 4 dni wolnego, chcesz więcej pracować, nikt Ci problemów nie robi, wtedy i powyżej 5000 zarobisz.

Kaka
@sug sk 18.01.2018 09:46

jakie roboty wykonujecie ? Przodek czy coś innego??

anonymous

witam dajcie znac czy dzwonili z sobieskiego do kogos, ja mialem rozmowe 12.1.18r do 3tyg. maja dzwonic. chce poprostu wiedziec, zeby nie myslec tak :D

sobieski
@anonymous 16.01.2018 15:48

Rozmowy nadal trwają do maja lub w najbliższym czasie ma być zatrudnionych 100 Osób

Młody

Panowie czy do kogoś dzwonili w sprawie przyjęcia do pracy robię na kopalniach 3lata zwiedziłem 3kopanie Turonu byłem na rozmowie i mam czekać na telefon dzwonili już do kogoś ??? Wiem że od pon są rozmowy na ślusarza Też idę wie ktoś coś ?

Sss

Witam jak wygląda sytuacja z przeniesieniem na dany oddział? Jest taka możliwość a jeżeli tak to do kogo najlepiej uderzać w tej kwestii?

asdf

Jakie były pytania ? A bardzo proste: - Dlaczego chce Pan pracować w naszej firmie ? - Oj daj spokój Tato

Dd

w sugu dalej kartki za 13,29 ?

2edas
@Dd 13.01.2018 13:51

W tym roku po 15

kilosek

Ponoć na Sobieski potrzebują 60 osób na oddziały przodkowe i będę otwierać nowy oddział, także panowie, którzy przepracowali w przodku mają spore szanse. Dzisiaj były rozmowy właśnie na Sobieski.

Kaka
@kilosek 12.01.2018 22:19

Dzięki wielkie

sugus
@kilosek 12.01.2018 18:55

ZNAJOMOSCI,ZNAJOMOSCI,ZNAJOMSCI !!! to glowne pytania

Poinformowany

nie pierwsze telefony na rozmowy tylko już ostatnie,w piątek jest ostatni dzień rozmów

Kikos
@Kamil 12.01.2018 07:26

A na Jaworzno jak z przyjęciami?

rfadsvcx
@Kamil 12.01.2018 07:26

A czy to prawda że planują zrobić ze Sugu coś na wzór ZGRI?

luk

ruszyło sie dzisiaj pierwsze telefony na rozmowy kwalifikacyjne

luk
@Kak 11.01.2018 13:08

i jak/??

Yhy
@luk 11.01.2018 11:50

Na której kopalni?

Agg

Kiedy odbywają się rozmowy w tauronie?

dopytujący

Na jakie kopalnie teraz są prowadzone rozmowy? ZG Sobieski? ZG Janina? KWK Nowe Brzeszcze?

sugowiec

Kartki wynegocjowane na 15, a kopalnia 18.90 żałosne, czyli nam nie należy się taki sam posiłek regeneracyjny jak kopalni. Czyli pod kopalnią mogą ciężko pracować a sug tylko minimum wkładu w pracę żeby się mniej zmęczyć.

filozof
@sugowiec 10.01.2018 10:09

W 2015 roku kartki w SUGu były po 8 zł! Potem podnieśli na 10 zł, a niedawno zrównali z kopalnią. Po kilku miesiącach kopalnia wywalczyła wyższą stawkę i pracownicy SUGu też mają podwyżkę, choć tak jak piszesz to niesprawiedliwe. No, ale taki jest SUG. Jak szukali ludzi do pracy to każdy wiedział na co się zanosi. To ich oczywiście nie tłumaczy, ale nie ma co liczyć, że firma nastawiona na czerpanie zysków z pracy innych będzie dbała o swego "sługownika". To jest brutalna prawda. Smutne jest to, że w XXI wieku dalej człowiek gnębi człowieka.

HARRY

Dziwie sie ze tam jeszce robicie jak tak narzekacie sa lepsze firmy co 2,5 kola na poczatku macie ")

Kak

Były rozmowy obiecali zlote góry multum ludzi i nic z tego nie bedzie

Nosacz

Panowie na jakie zarobki można liczyć w zg sobieski/janina na chwilę obecną?

Sug 7

Witam panowie jak tam byly telefony w sprawie przyjec

Feliks

Podpowiecie czy firma potrzebuje pracowników?

Sajmon

Można by zrobić selekcję w Tauronie i poprzenosic ludzi z Taurona do Sugu, to przecież dobre cięcie kosztów.

Kobra

Słuchaj Tauron na bieżąco będzie wzmacniać ekipę.

Kobra

Serwus:) Jak tam nowi,kiedy przychodzą na janine? Wiadomo kiedy znowu będą przyjęcia?

Maniek

Je!ba'c sug2 z janiny same cpuny i alkoholiki do tego same dziadki ktore prace zabieraja. Nie ktorzy to ledwo chodza. A z tego co gadalem z jednym chlopakiem to nawet dziadek ma ponad 68lat ledwo chodzi ale niby " fachowiec" stary dziad sie nawet do mnie sadzil a nazywa sie fucek. Srodkowy palec dla ciebie i twojej rodziny. Pozdrawia Maniek

postronny
@Maniek 08.01.2018 10:20

Nie wiem ile te dziadki mają lat, ale dla mnie jeszcze gorsi od nich potrafią być co niektórzy w dość młodym wieku. Jeden z nich mini-psełdo-przodowy to wiecznie siedzi u kierownika i kabluje na wszystkich po kolei.

red blue

Panowie ile czekaliście na papierek z dowolnym upoważnieniem w sugu ?

red blue
@pp 07.01.2018 11:13

nie no pytam bo mi zależy na pierwszy papierek a czekam już parę miesięcy

Szymo
@Szymo 07.01.2018 09:26

jestem po badaniach lekarskich i chcialbym sie dowiedziec kiedy beda szkolenia do pracy

luk

panowie a dzwonili do kogos z zewnatrz??? lub kiedy maja dzwonic?? bo jestem cielkaw czy zadzwonia do mnie

anonymous

Panowie od dzis 28 osób zmieniło Sug na Tauron Wydobycie gratuluje!

postronny
@sugowiec 04.01.2018 18:57

A wg Ciebie wszyscy co teraz przeszli są tacy pracowici? Czy pod kopalnią to wszyscy są tacy robotni? Max 40% tych co poprzechodzili zasłużyli na awans, a co najmniej 2 osoby to nieporozumienie. Po raz kolejny to dobre plecy decydowały o przejściach, nadal jest wielu na prawdę pracowitych SUGowców fedrujących w przodkach i na ścianach, którzy zasługują na przejście, no ale nie pracowitość decyduje o przejściu.

Janina
@Mario 05.01.2018 15:12

To które związki są takie słowne...

Lol

ktoś wie może czy Sug też będzie miał podniesione kartki czy tylko kopalnia?

fasd
@Lol 29.12.2017 20:34

Są plotki że na 15 zł.

Piotr
@fasd 30.12.2017 17:08

Są plotki że mój (usunięte przez administratora) jest slodki! Obiecanki cacanki,tak jak prezesik obiecywał ze każdy porobi w sugu rok i podkopalnie a chłopaki (usunięte przez administratora) od początku na wydobywczym i cisza

Tauroniak

Przyszedł Sug2 na Janine i same kłopoty,kontrole trzeźwości i same naćpańcy z oczami jak by miały im wypaść zaraz. Wszędzie czuć marihuane (w sumie ladny zapach). Słyszałem ze mają wprowadzić testy na narkotyki słyszał ktoś o tym? Info potwierdzone przez związki ale kiedy? Jak stanie sie kolejny wypadek?

Zostaw opinię o ZG Janina - Libiąż

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZG Janina