ZG Janina

Adres: Grunwaldzka 37, 43-600 Libiąż

NIP: 6321880539 KRS: 0000228587

ZG Janina
2 1221 4377 5 1

Opinie o ZG Janina

Filtruj opinie po kryteriach:

:)
 Opinia

Górnicy ZG janina, Brzeszcze i Sobieski musicie sobie uzmysłowić że jesteście WYDYMAŃCAMI Niezły kabaret odstawiliscie, cała władza tauronu i nie tylko pęka teraz ze śmiechu :)

Pomocna?
Tak13Nie9
Oko Taurona
 Opinia
@:) 19.07.2019 12:37

Dokładnie! Kupa śmiechu i tyle! Zrobili wam spotkanie na terenie kopalni gdzie każdy musiał być trzeźwy i na tym skończyły się strajki...

Pomocna?
Tak10Nie4
Arek.
 Opinia
@:) 19.07.2019 12:37

(usunięte przez administratora) prawda nikt się z nikogo nie śmieje. Cwaniaku internetowy miej odwagę pokaż twarz chujopędzie i powiedz nam to w oczy.

Pomocna?
Tak3Nie2
:)
 Opinia
@Arek. 19.07.2019 15:59

Zapytaj ojca jak wyglądała walka o dobro wspólne za komuny, ja nie mam zamiaru ciemnemu bykowi tego tłumaczyć. Gdyby tak towszystko wyglądało w latach 80 siatych to byś bucu dalej dużym fiatem albo ładą po ulicy jezdił

Pomocna?
Tak4Nie2
Jjjj
 Opinia
@:) 19.07.2019 12:37

Śmiechłem hehe jakim ty musisz być wydymancem życiowym że piszesz to tutaj właśnie... Idź już do swojej roboty na 14 na produkcję bo widać że cię boli pewnie kiedyś chciałeś pracować na kopalni ale niestety... Weź pampersy bo nie wiadomo czy cie lider do ubikacji wypuści

Pomocna?
Tak7Nie4
Kwk
 Opinia
@Jjjj 19.07.2019 21:01

Ty głupia pało, szczerze byłem za wami, ale wy nawet tak podstawowej rzeczy nie umiecie opanować jak dogadania się na spotkanie w jednej godzinie. Brawo TAURON, takich ciemniaków to jednym palcem można (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak3Nie3
Jjjj
 Opinia
@Kwk 19.07.2019 22:52

Ach ten iloraz inteligęcji aż błyszczy ten twój marny komentarzyk

Pomocna?
Tak4Nie3
Parodia
 Opinia

Panowie górnicy nadajecie się do cyrku,marnujecie talent.,tam więcej zrobicie

Pomocna?
Tak5Nie
wnioski każdy wyciągnie sam
 Opinia

Tauron Wydobycie, ostatni zysk za rok 2013 w wysokości 65 mln, następnie: 2014: strata 7 mln 2015: strata 104 mln 2016: strata 205 mln 2017: strata 211 mln 2018: strata 1053469000 (1 miliard 53 miliony 469 tys zł) pierwsze półrocze 2019: strata 460 mln, opóźnienie w drążeniu wyrobisk przygotowawczych 2,5 km dane podane za dziennikarką Rzeczpospolitej Karolina Baca-Pogorzelska, ogólnodostępne konto Twitter

Pomocna?
Tak3Nie
Wstyd
 Opinia

Dlaczego w PGG potrafią uderzyć do Ministra czy Premiera.. A nasze związki potrafią tylko kraść.. Aa i zadzwonić po Policję żeby czekali na hasło na obiezowej.. Ciekawe kto za to zapłaci? A damy górniką mniejsze dniowki. Niech sobie kradną ale niech żyją z nami i walczą za nas.. A co oni sobie reprezentują? Głównie emeryci co mają do stracenia? Zamiast na koniec swojej kariery pokazać się z jak najlepszej strony żeby kiedyś ktoś o nich mówił, że tak to Oni wywalczyli mam podwyżki a tak to sami sobie odpowiedzcie..

Pomocna?
Tak5Nie1
Klementynka
 Opinia

Kopalnia zabezpieczyła się na wypadek zamieszek prosze kliknąć w link poniżej https://www.facebook.com/jaroslaw.kraus/videos/2299881810049389/

Pomocna?
Tak2Nie
Wydobywczy
 Opinia

Panowie wczoraj każdy mnie obrażał, że piszę głupoty o prezesie TAURON Wydobycie, to niby czemu na spotkaniu związków w Katowicach wczoraj byli tylko dwaj wiceprezesi i oni podpisali porozumienie? Najlepiej tylko obrażać ludzi. Ps 1000 na początek i jeszcze źle, bo się odezwali że chorobowicze nie dostana premii, a za co ja się pytam? Za to że symuluje chorobę, do pracy nie chodzę, wynagrodzenie pobieram, a jeszcze premię mam dostać??? Ludzie obudźcie się. Niech każdy się zastanowi ilu ma takich kolegów, którzy co chwile kombinują z L4, to My na nich robimy. Bo jeżeli absencja na kopalni wynosi 30 %, to znaczy że 7 ludzi musi zarobić na wypłaty dla 10. Ale obwiniajcie dalej każdego w koło i obrażajcie jeżeli pisze niewygodną prawdę. a i jeszcze jedno nigdy złotówki nie oddałem do żadnego związku, a na wypłatę jeszcze nie narzekam (ostatnie 3 lata, brak jakiegokolwiek L4 i uż). Niech ta patologia kopalniana z frekwencją w dni robocze na poziomie 35-45 % dalej się tu wypowiada, w normalnym świecie u prywaciarza tygodnia byście nie porobili.

Pomocna?
Tak21Nie3
gepol
 Opinia
@Wydobywczy 19.07.2019 06:36

sądząc po godzinach twojego pisania to jesteś biurowcem,i nudzi Ci się w pracy, albo jesteś związkowcem (w co wątpie) bo byś wiedział że nowy prezes takiego porozumienia niemógł podpisać wedle prawa, bo wtedy nie pełnił obowiązków!!! to było po pierwsze, a po drugie,nie podał się do dymisji, zmień lekarza albo zwiększ dawke

Pomocna?
Tak3Nie5
MM
 Opinia
@gepol 19.07.2019 06:57

http://nettg.pl/news/159235/gornictwo-slawomir-obidzinski-zrezygnowal-z-funkcji-prezesa-taurona-wydobycie Jednak prawda, i co teraz ?? Co się musiało stać że tak szybko zrezygnował ??

Pomocna?
Tak3Nie
arek
 Opinia
@gepol 19.07.2019 06:57

Jak już wcześniej informował portal netTG.pl Gospodarka i Ludzie prezes zarządu Tauron Wydobycie Sławomir Obidziński 18 lipca złożył rezygnację z pełnionej funkcji.

Pomocna?
TakNie
wwww
 Opinia
@arek 19.07.2019 09:04

a co się mogło stać, tauron wydobycie ma więcej za pazurami niż myślimy, rozsądny czlowiek nie chce iść siedzieć za błędy i machlojki byłych

Pomocna?
Tak3Nie
Kolo
 Opinia
@Wydobywczy 19.07.2019 06:36

Ludzie jak nic z tego nie wyjdzie to wypiszmy się wszyscy(ja się już wypisałem) ze związków i niech nie biorą 6900 wypłaty tylko na dół do roboty za 2500, wtedy sami będą strajkować. Musimy im pokazać że jak nas nie będzie to i ich nie będzie!!!

Pomocna?
Tak10Nie
arek
 Opinia
@Wydobywczy 19.07.2019 06:36

cwaniaczku jak ci kręgosłup wysiądzie a kiedyś wysiądzie to przypomnij sobie jaki byłeś mądrala, ja pochorowałem początkiem roku i za to mam zabrana kasę w maju, teraz chlasną potem z barbórki i z 14 mało ? i nie nazywaj mnie patologią bo sobie tego nie życzę

Pomocna?
Tak4Nie
Elmo
 Opinia
@gepol 19.07.2019 06:57

Wejdz na net tg i poczytaj... Jak juz czytasz poczytaj jakie było wydobycie na Brzeszczach, Janinie i Sobieskim . Sobieski i Janina porównywalna ilość pracownikow tylko niestety nie w wydobyciu... Kazdy zakład powinien być rozliczany i pmacony osobno! Wiązki za bramą. Policzcie ile jest związkowców i przydupasów na 3 zakładach. Za co związkowcy dostają karki ( kartki sa za wydatek energetyczny) jaki wydatek ma związkowiec (usunięte przez administratora) w stołówek? Administracji kartki zostały odrbrane tak jak mydło i ręczniki. Związkowcy mają wszystko. Dodatkowy urlop 5-8 dni tez... Za co się pytam? Związki nas okradają w białych rękawiczkach. Biura podróży nic więcej.

Pomocna?
Tak4Nie
Arek.
 Opinia
@gepol 19.07.2019 06:57

MM chujopędzie poczytaj jak czytać umiesz na net tg Obidziński podał się do dymisji. Jak zobaczył (usunięte przez administratora) którym przyszło mu zarządzać to wolał odejść.

Pomocna?
Tak2Nie
....
 Opinia

Ludki wszyscy potraficie tylko gadać między sobą albo pisać bzdury na portalach czy forach A ja się pytam ilu z was się wpisało że związków od poniedziałku?? Gadać potraficie A jaj nie macie żeby się wypisać

Pomocna?
Tak6Nie
ryl
 Opinia
@.... 19.07.2019 07:55

ja się wypisałem,bo za mało wycieczek i pikników organizują, a żona je bardzo lubi..a tak na serio to faktycznie się wypisałem, i radzę tak każdemu

Pomocna?
Tak5Nie
GT
 Opinia
@.... 19.07.2019 07:55

Ja też to zrobiłem, kto może traktować związki poważnie jak jest ich 15 na kopalni? Związki = złodzieje.

Pomocna?
Tak1Nie
Realista
 Opinia
@.... 19.07.2019 07:55

Kto się liczy z taką bandą matołów, co drugi na forach nie potrafi poprawnie po polsku napisać, dzieci w przedszkolu są bardziej zorganizowane, bierta po tysiaku i do roboty, dziesiątego sierpnia znów wezmą wam co dostaliscie teraz, z jednej puli się daje i z jednej bierze.

Pomocna?
Tak4Nie
Król wydobycia
 Opinia

I co rannna zmiana zjechał? Weekend już zapisano?

Pomocna?
Tak1Nie
Szan
 Opinia

Panowie sa przecieki. Główny tauron nie podpisze bo ich nie stać na te podwyżki. Pewnie tauron wydobycie ogłosi upadłość i nas przejmie albo Weglokoks albo SRK (a to pierwszy krok do zamknięcia). A jeśli zaczniemy strajk to to bedzie podpis pod zamknięciem.

Pomocna?
Tak8Nie12
Przewóz
 Opinia
@Szan 17.07.2019 16:50

Nie lej w majty to nic nie będzie przeciekać

Pomocna?
Tak5Nie3
...
 Opinia
@Szan 17.07.2019 16:50

Człowieku puknij sie w głowe. Posłuchaj wypowiedzi pana Mąsiora sam mowiłże dla Taurona to niewielkie pieniądze żeby je wypłacić. Nie siej propagandy i nie strasz ludzi baranie jeden chyba _e jesteś (usunięte przez administratora)z zarządu

Pomocna?
Tak7Nie2
xxx
 Opinia
@Szan 17.07.2019 16:50

No to zamiast strajku proszę zwolnić 100 nadsztygarów i cofnąć wszystkich pisarzy na dół. Trawy też nie musi kosić górnik.

Pomocna?
Tak11Nie
Górnik
 Opinia
@xxx 18.07.2019 15:54

Jak mama mówiła ucz się to rzucałeś kamieniami w szkołę, zostałbyś nadsztygarem. A teraz ubogi w mądrość szukasz problemu w dozorze. Lekkiej łopaty życzę.

Pomocna?
Tak8Nie5
xxx
 Opinia
@Górnik 18.07.2019 17:34

W przerostach zatrudnienia, a nie w dozorze. Oszukiwanie społeczeństwa, że się pracuje na dole, a zostaje na powierzchni to nie powinno być akceptowane. Kadra powinna być optymalna, a nie nadmiernie rozbudowana. Zobacz dane z Silesii jak tam wygląda struktura zatrudnienia fizycznych i umysłowych; jakie są proporcje. Jak nie masz argumentu na obalenie mojego wpisu to pisz dalej takie głupoty o szkole. Napisz po co tyle etatów nadsztygarskich jest. Oświeć nas niewykształconych. Może potrzeba ich więcej?

Pomocna?
Tak15Nie
xxx
 Opinia
@Górnik 18.07.2019 17:34

Powiedz mi jeszcze jaką rolę pełni dozór? Za co odpowiadają? Napisz też za co odpowiada szeregowy pracownik? Jak jest dobrze to czyją to jest zasługą? Kto dostaje nagrody i ordery? Najłatwiej zwalać wine na pracowników którzy mają jedynie wykonywać polecenia. Może tak piszesz, bo siedzisz w tym układzie i tobie jest dobrze. Jednak taka postawa ciągnie ten zakład w dół. Wszystko powinno być maksymalnie uproszczone i działać optymalnie. Teraz nie ma personalnej odpowiedzialności i wszystko rozmywa się. Tak wszyscy chwalą Bogdankę, to bierzmy z niej przykład. Tam oddziałem rządzi kierownik i to on dobiera sobie ludzi. Jak ktoś się nie nadaje to go zwalniają. Po co robić przechowalnie antytalentów i leni.

Pomocna?
Tak7Nie
Mały...
 Opinia
@xxx 18.07.2019 15:54

To jak przyjedzie urząd to zapraszam do rozmów na temat wymaganej przepisami dokumentacji, zobaczymy jaką macie wiedzę na temat przepisów.

Pomocna?
Tak1Nie1
77777
 Opinia
@xxx 18.07.2019 19:34

Człowieku walnij się w głupi łeb jak są wypadki poczytaj sobie wyroki sądów kto został ukarany!!! Nie dziwie się że Janina stoi jak stoi jak właśnie takich górników mamy...Zresztą filmiki pokazują kto najbardziej krzyczy i co są warci większość będzie wiedziało o kogo chodzi...Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
BajabongoBaja
 Opinia
@Mały... 18.07.2019 21:44

Jak tak dobrze znasz przepisy to dlaczego one nie są stosowane w praktyce na codzień? Jak ma urzędnik iść i grozi wam mandat, który i tak zwracają z tego co wiem wam związki wtedy sobie przypominacie o przepisach i latacie jak z piórem w d**** Wtedy nagle znajduje się materiał i czas na doprowadzenie do stanu miemalże przepisowego. Urząd Górniczy powinien dokonywać kontroli nie zapowiedzianej i nie informować w który rejon idzie wówczas byście pamiętali te przepisy nie tylko jak urzędnik sprawdza dokumemtacje ale i na codzień.

Pomocna?
Tak2Nie
Elmo
 Opinia
@Mały... 18.07.2019 21:44

A niby że dozór ma wiedzę? Który i gdzie większość to jełopy i pociotki naznaczone przez tatusiów...

Pomocna?
Tak3Nie
xxx
 Opinia
@Mały... 18.07.2019 21:44

No i widzisz. Do dokumentacji potrzeba armii ludzi, ale przodek i ściana mogą jechać kilkoma ludźmi. To już nie przeszkadza nikomu. Tu jest problem i tę kwestie poruszam. Do papierów sa ludzie, ale do roboty nie ma.

Pomocna?
TakNie
xxx
 Opinia
@77777 18.07.2019 22:03

Wypadki to skrajność i widocznie sądy potrafią wyciągnąć konsekwencje. Szkoda, że TW nie wyciąga wniosków tylko awansuje albo przenosi winowajców często na lepsze stanowiska. Wiadomo, że będąc w tym układzie jesteś za nim.

Pomocna?
TakNie
xxx
 Opinia
@77777 18.07.2019 22:03

Ciekawe czy łapki wyciągniesz po ten 1000 zł brutto?

Pomocna?
TakNie
Marek
 Opinia

Jeszcze jakby się ten Sobieski zmobilizował. Ale nie najlepiej (usunięte przez administratora)wypominać ze Janina się ostatnio wypięła jak Oni walczyli ale pamiętajcie tez siedzicie w tym (usunięte przez administratora)które powoli wypływa i będziecie płuc w brodę sobie ze nie wzięliście udziału w tym zrywie

Pomocna?
Tak3Nie2
Związki
 Opinia

Jutro wymuszamy strajk na związkach i chcemy rozmawiać z Ministrem (usunięte przez administratora)natychmiastowo!!!

Pomocna?
Tak3Nie
duże elo
 Opinia

chłopy lecimy z k.u.r.w.a.m.i i pamiętajcie piknik rodzinny na placu słonecznym 19.07.19r.

Pomocna?
TakNie
bz
 Opinia

czyli znowu nas związki (usunięte przez administratora) i to bez mydła, ten 1000zł,to znowu mają podzielić na dniówki przepracowane i urlopowe, nie wliczają L4, i na koniec minus podatki,składki i znowu będzie 400zł, ha ha brawo związki, Gruby Marek N, i Miruś L. zapraszam do ringów

Pomocna?
Tak4Nie1
anonim
 Opinia

jutro wszyscy na 10~!!!! i wypisujemy sie ze związków , gruby pójdzie do ringów :)

Pomocna?
Tak6Nie
Lolek
 Opinia
@anonim 18.07.2019 21:25

Niestety wystarczy im 10 członków żeby związek istniał

Pomocna?
TakNie2
Brak słów
 Opinia

Dostali 1000 brutto z a j e b a n e z wypłat i mordy w kubeł. I obiecanki jutro ci to mama kupi hahahahaha

Pomocna?
Tak3Nie
Xxx
 Opinia

Podpisali sprawdźcie sobie na ZZ KADRA ZG JANINA. Dzisiaj w Katowicach podpisali. 1000 jednorazowo a w sierpniu będą rozmawiać o podwyższeniu płacy zasadniczej. A co teraz z drugą częścią jednorazowki ok 500 do 14 sierpnia? Pewnie zniknie.

Pomocna?
TakNie2
...
 Opinia
@Xxx 18.07.2019 20:07

W sierpniu będą gadać bo chcą ludzi (usunięte przez administratora) i będzie potem znowu rozmowy o placach i tak dalej

Pomocna?
Tak1Nie1
Ggjh
 Opinia

Podpisali premie jednorazową 1000 bruttpo do 31.07 co to ma być co miesiąc 1000 do tego co jest a nie premie

Pomocna?
Tak1Nie1
.......
 Opinia

Dzisiaj związki podpisały porozumienie za naszymi plecami 1000 brutto premi....

Pomocna?
TakNie2
....
 Opinia
@....... 18.07.2019 18:44

Brawo Panowie i Panie dalej klepcie związki po plecach a oni robia co chca mają w D.. pracowników

Pomocna?
Tak1Nie3
...
 Opinia
@....... 18.07.2019 18:44

Wyj....nas za naszymi plecami. Janina Brzeszcze Sobieski jutro sie zbieramy i robiny z tym porzadek

Pomocna?
Tak3Nie1
...
 Opinia
@....... 18.07.2019 18:44

Panowie to jakaś kpina!!!! Proponuje od dzis od zmiany 0.30 nie zjezdzać. Pokazali nam że mają nas za ch.... Więc koniec my pokażmy nasza siłe

Pomocna?
Tak2Nie3
Wydobycie
 Opinia

Żeby Nas uświadomić jak mocno jesteśmy w du..... Każdy jeden prezes, dyrektor, główny, kierownik działu itp znajdzie robotę w branży, 50 km dalej ale mu będzie się opłacało dojeżdżać (cześć dostanie auta służbowe inni kierowców) inni dostaną takie pieniądze ze dobrze na tym wyjdą. A My, potrafiący tylko fedrowac w kopalni, bez perspektyw w innych branżach, będziemy dojeżdżać do JSW, PGG za 1500 zł więcej? Koszty dojazdu, amortyzacji auta i czas który stracimy a nie da się wycenić. Brawo My, to My polozylismy Janinie i caly Tauron.

Pomocna?
Tak7Nie8
uprzejmie informuje
 Opinia
@Wydobycie 18.07.2019 14:27

2 uwagi, kolego. Po pierwsze, do JSW nie dostanie się NIKT poza posiadaczami potężnych pleców. Nawet dostanie się do JSW-SIG (cos jak SUG 1-2 dla Taurona) stanowi nie lada wyczyn, bez gwarancji, że płynnie przejdzie się pod JSW. Wystarczy poczytać na gowork by wiedzieć, o co chodzi. Po drugie, dostanie się pod PGG jest znacznie łatwiejsze - co nie oznacza, że łatwe. Te kopalnie też maja swoje duże problemy i wchodzą w kolejne trudności. Taki Staszic, na przykład, ma podobno 400 górników w nadmiarze. I kwestia podstawowa: skąd Ci wyszło 1500 zł więcej niż na janinie? Ja za czerwiec z 1 świętem 3079 zł. Kolega z przygotówki i 6 świąt - 3900. Chyba nie na to liczycie?

Pomocna?
Tak2Nie
xxx
 Opinia
@Wydobycie 18.07.2019 14:27

Jasne, dwudniowy protest i już położył kopalnię? To ciekawe dlaczego kilkumiesięczne postoje spowodowane błędnymi decyzjami czy wyliczeniami nie miały na to wpływu? Kopalnię to niszczy biurokracja i ludzie którzy powodują jej rozrost. Co powiesz o ludziach którzy odbijają zjazd, a dołu na oczy nie widzą. Policz ilu sztygarów w ciągu ostatniego roku przeszła z dołu do biur. I co oni tam takiego robią? Ilu jest pisarzy na każdym oddziele. Pracowników fizycznych ubywa, a przybywa fikcyjnych stanowisk dla kolegów. Taka jest prawda i każdy to wie. Jest przerost zatrudnienia w biurach. Już nie wspomnę jak rozbudowane są kadry w Jaworznie w Centrali. To ci ludzie, pochowani po kątach, najwięcej straca na zamknięciu kopalni. Ci którzy robią na dole i zmagają się z ciągłymi problemami po prostu zmienią pracę, a nawet branżę. A gdzie pójdą pociotki które są leniwe i teraz niewiele robią? Gdzie indziej już tak dobrze nie będą mieli. Dlatego nie ma co płakać. Kto jest pracowity ten sobie da radę, a nad leniami nie ma co płakać. A kopalni szkoda, ale kto do tego doprowadził? No chyba ten kto zbiera "ordery". Nie słyszałem, żeby ktoś z władzy kiedyś powiedział, że fizyczni zazbroili ścianę. Zawsze mówią: "panie dyrektorze zazbroiłem ścianę". No to skoro zasługi przyjmują to powinni spłacać długi. To tym co zarządzają powinni obniżyć pensję, bo oni swej roboty nie wykonali. My raporty codziennie wykonujemy i za to należy nam się godziwe wynagrodzenie. Jak ktoś nie robi roboty to niech go zwolnią, albo niech bez kasy chodzi. Ale nie karać nas za wykonanie pracy i mówić, że jest kryzys. Tymczasem oni mają podwyżki i ordery, a kopalnia tonie (i to nawet dosłownie).

Pomocna?
Tak11Nie2
Miirek
 Opinia
@uprzejmie informuje 18.07.2019 15:23

poczytaj sobie jakie mają zarobki pod JSW, z 2 świętami, GRP 7300 na ręke, to jest 2 razy tyle co na Janinie!!!! takie są realne zarobki, a dostać się jest łatwiej niż myślisz, dużo osób z Sigu pzrechodzi po 6-9 miesiącach pod JSW,,,

Pomocna?
TakNie1
Miirek
 Opinia

po co piszecie fake news, skoro to chodzi o prezesa tauron dystrybucja, a nie wydobycie, zresztą zobaczycie sami jutro kto pzryjedzie, jeżeli pzryjedzie ktoś wogóle....A jeżeli chodzi o kolegę który piszę o pociotkach i tych co zbierają ordery, i o tych co robote znajdą, to masz 100% racje...Prace każdy znajdzie, tylko nie każdy się do niej garnie, jest wiele na janinie przodowych wziętych spod laskiego, którzy na JSW i PGG, by sie nawet do obsługi przenośnika nie nadawali, taka jest prawda..A jakby się dostali do brygady pzrodkowej i by tak donosili jak na Janinie do kierownika, tylko po to żeby się podlizać, to uwierzcie mi, długo by na własnych nogach nie chodził...A teraz ścisnąć zwieracze i nie bać się jutraa, walczymy o swoje ciężko zarobione pieniądze i szacunek

Pomocna?
Tak4Nie1
Miś
 Opinia

To była tylko kwestia czasu kiedy ten wóz z nieodpowiedzialnym kierowcą się wypier...

Pomocna?
Tak3Nie
Wydobywczy
 Opinia

Panowie Nowy Prezes TAURONA Wydobycia zrezygnował dzisiaj, chyba już po Naszej Janinie. Stawiajcie się dalej, tylko miejsca w pobliskich kopalniach starczy maks dla 25 % załogi. Teraz Nam się oczy otworzą.

Pomocna?
Tak1Nie15
Sug
 Opinia
@Wydobywczy 18.07.2019 11:26

Masz rację, w biurach nie ma aż tyle miejsc aby zatrudnić takich pasożytów jak ty

Pomocna?
Tak8Nie1
nuda
 Opinia
@Wydobywczy 18.07.2019 11:26

skąd takie info????

Pomocna?
TakNie
Wydobywczy
 Opinia
@nuda 18.07.2019 13:02

Pewne źródło. Jest gorzej niż to wygląda.

Pomocna?
Tak1Nie
...
 Opinia
@Wydobywczy 18.07.2019 13:32

To pajacu powiedz jakie to źródło ;)

Pomocna?
TakNie
Zn
 Opinia
@... 18.07.2019 13:39

Czemu odrazu wyzywacie drugiego od pasożytów i pajaców ? Z takim podejściem to nic nie osiągniecie. Ja rownież potwierdzam, ze prezes tauron wydobycie złożył rezygnacje. Główny tauron nie ma kasy na kopalnie. A tym bardziej na taka kopalnie ktorej sie wkrotce pozbędzie. Czego wy oczekiwaliście ?

Pomocna?
Tak2Nie
nuda
 Opinia
@Zn 18.07.2019 13:42

nie ma żadnego info to po pierwsze, jakby zrezygnował to by była informacja na stronie tauronu wyd. a tak to nie siejccie fake news

Pomocna?
Tak2Nie1
Wydobycie
 Opinia
@nuda 18.07.2019 14:02

Spokojnie, pojawi sie

Pomocna?
TakNie1
Żona gornika
 Opinia
@Wydobywczy 18.07.2019 11:26

Skąd takie informacje masz.

Pomocna?
TakNie
Hej
 Opinia
@Żona gornika 18.07.2019 15:00

Wkrótce sie pojawi całe info. Nowy prezes przyszedł zeby cos pomoc ale skoro nie widzi Chęcin współpracy ze strony podwładnych i ze strony głównego tauronu to zrezygnował. Gościu znający sie na rzeczy a dzieki waszemu strajkowi musi zrezygnować. Jedyny który chciał kopalni pomoc. Brawo wy

Pomocna?
Tak2Nie1
Hej
 Opinia
@Hej 18.07.2019 15:04

Z tego co wiem to nie przyszedł dla pieniedzy bo w zagranicznych spółkach czy weglokoksoe zarabiał dwa razy tyle.

Pomocna?
Tak1Nie1
nierób
 Opinia
@Wydobycie 18.07.2019 14:13

ale głupku siejesz propagande!!! I wiem o czym piszę,myślisz żekażdy jest głupii nie wie o czym piszesz!!!! Myślisz zetakim pisaniem i straszeniem, ze to pzrez Nasz strajk zrezygnował!!!! Myślisz, ze i tak to głupie środowisko z ZG Janiny ( i tak już mają dość nasrane w gacie, bo boją się o kredyty które już nabrali, ażeby się pokazać w Żarkach, Chełmku, Bobrku, Gromcu kim to oni nie są).... Otóż napiszę tak, walić cały ten gnój jakim jest Janina, i tak więcej zarobisz nawet po odtrąceniu dojazdów na innych ościennych kopalniach...Także jak chcesz strasz ich jeszcze mocniej, a ja za pół roku rok, zobaczę na licytacje komorniczeile to jest mieszkań lub domów u komorników..

Pomocna?
Tak1Nie1
nierób
 Opinia
@Wydobycie 18.07.2019 14:13

coż mi się wydaję, że to jakiś związkowiec sieje panike, żeby nie było strajku

Pomocna?
Tak2Nie3
xxx
 Opinia
@Sug 18.07.2019 11:40

Już nawet na kiblu piszą raporty, bo miejsca nie ma w biurach. Tylu ich tam siedzi. Myślicie, że dlaczego wypłaty takie małe. Pula jest przecież jedna, a oni i tak większą jej część biorą.

Pomocna?
Tak3Nie1
xxx
 Opinia
@Hej 18.07.2019 15:04

Dzięki naszemu strajkowi? Chyba raczej przez to, że jego przełożeni i współpracownicy nie widzą potrzeby dokonania zmian. Przecież postulaty załogi tylko pomogłyby zakładowi.

Pomocna?
Tak2Nie
arek
 Opinia
@nuda 18.07.2019 14:02

info jest bardzo pewne, wczoraj podał się do dymisji, dzisiaj klepnięte i nawet jak prezesem zostanie Pan Grzegorz P to sytuacja Tauron Wydobycie jest tragiczna nie wiadomo czy nie popłyniemy i to nie tylko Janina ale cały TW

Pomocna?
Tak1Nie1
Orrr88
 Opinia
@Hej 18.07.2019 15:04

Masz w zupełności racje, jedyny prezes mający pojecie o górnictwie. Tyle czasu Tauron was okradał i była cisza.. był prezes kolega beaty i była cisza.. Przyszedł prezes który chciał pomoc a wy odrazu dymisja dymisja.. Tauron chce sprzedac Janine do firmy w której bysmy mieli lepiej to wy strajk.. zamiast poczekać do nowego właściciela.. Doprowadziliście do upadku ten zakład..pewnie ino brac brac UŻ wg was to jest rozwiązanie. Brawoo Wyy

Pomocna?
Tak3Nie
...
 Opinia
@Wydobywczy 18.07.2019 11:26

Naucz sie czytać że zrozumieniem w Tauronie Dystrybucja. Poza tym nie strasz ludzi bucu

Pomocna?
Tak1Nie
Jendrula
 Opinia

Tak czytam i czytam i widzę że już co niektórzy sr. Ają po majtach. A nawet jak nas zamkną to co przecież każdy z nas znajdzie podobnie płatna pracę albo lepiej na kopalni świat się nie kończy wiem że niektórym kopalnia życie uratowała a ktoś im robotę załatwił bo się nawet do łopaty nie nadają to są raczej ci co się tak boją że nas zamkną ktoś kto ma trochę rozumu i ambicji bd walczył a nie bójcie się zawsze znajdzie się inna spółka która to weźmie za grosze jak było z Tauronem w Brzeszczach. Widzę też że są tacy co chcą tu skłucic kopalnie między sobą ale nie dajcie się sprowokować! Tauron teraz chce nas skłucic i zniechęcić.

Pomocna?
Tak6Nie
Reżyser
 Opinia

Chcecie znać scenariusz na najbliższych kilka miesięcy? W piątek zarząd ogłosi, że Wydobycie nie ma kasy na te nasze podwyżki, a Tauron Polska Energia nie dołoży do nas złotówki bo przynosimy straty. Wtedy my hucznie ogłosimy strajk i nie podejmiemy pracy. Media będą o nas mówić, pisać itp ale sami wiemy jak wygląda sytuacja. Ile ten strajk będzie trwał? Dotąd aż ktoś przyjdzie i powiesi kłódkę bo nie będzie już gdzie wracać. Reasumują-sami sobie kopalnie zamkniemy. I żeby nie było też mnie (usunięte przez administratora) zarobki i darmozjady z żółtego budynku. Ale rzebyśmy se nie (usunięte przez administratora) Bo może być za późno na wycofanie się

Pomocna?
Tak10Nie13
Byly ryl
 Opinia
@Reżyser 17.07.2019 14:18

Dokladnie tak bedzie, zamkna i tyle. A myslicie ze podniosa wyplaty, aby pozniej inna spolka miala przejac Janine z wyzszymi kosztami ? A ogolnie suma sumarum, zle nie zarabiacie . Wyplata plus te wszystkie kartki, Barborka, 14 , wegiel , to spokojnie 1500 dojdzie co miesiac do pensji.

Pomocna?
Tak5Nie20
Karramba
 Opinia
@Reżyser 17.07.2019 14:18

Czy przynosimy straty czy nie, tego nie wiemy. Pokazują ci krawaciarze jakieś papierki , słupki ,itd. , ale nikt z nas nie wie , jak to się ma do faktycznej sytuacji, ani na co idzie większość kosztów. Trzeba by było wziąć te ich wyliczenia i przeanalizować z fachowcem , a nie słuchać co oni kładą nam do głowy, a o czym nie mamy pojęcia. Do tej pory żerowali na naszej niezgodzie, byliśmy poróżnieni , a oni dzielili kasę między siebie. Pomimo błędnych decyzji nikomu włos z głowy nie spadł , tylko się przenoszą ze stołka na stołek. Kopalni nie jest tak łatwo zamknąć. Podobno kopalnia to bezpieczeństwo energetyczne kraju i chyba jeśli nawet są jakieś straty to lepiej dopłacić trochę do nas niż płacić ciul wie ile ruskim , którzy mogą podnieść cenę węgla od tak... A jak szukać oszczędności to 3/4 krawaciarzy z biura do roboty na dół , związki tylko jedne, lub dwoje i wybory przewodniczącego co dwa lata. Żeby była sprawiedliwość wśród załogi ,podnoszenie grupy co 5 lat , a premia stała a nie uznaniowa wg widzi mi się kierownika , który dzieli załogę dając swoim (usunięte przez administratora) no i dodatkowe pieniądze przyznawane z funduszu na oficjalnej liście !!

Pomocna?
Tak8Nie2
Niewolnik
 Opinia
@Karramba 17.07.2019 16:10

My przynosimy STRATY Bo pasożytnicze kopalnie nie wydobywają !I od ładnych paru lat jesteśmy wyebani przez sobieszczaka ,a od roku czy 2 lat przez Brzeszcze bo Becia brocha reklame sobie zrobiła ratując kopalnie w swoim rodzinnym mieście !Po co nam ponad 200 nadsztygarów ???kasa oddawana za darmo.

Pomocna?
Tak5Nie1
postronny
 Opinia
@Niewolnik 17.07.2019 19:33

Panowie, czy wy myślicie, że pieniądze Tauron weźmie z powietrza? Nie wiecie jakie jest wydobycie na Waszych kopalniach? Nie wiem jak jest teraz, ale kilka lat temu co drugi dzień Janina wydobywała ok. 7 tys. ton na dobę, czyli dokładnie po;owę z tego co zakładał plan. Myślicie, że kopalnia z tak dużą załogą utrzyma się z tak niskiego wydobycia? Owszem, władza w Tauronie i na kopalniach do najkompetentniejszych nie należy, ale ludzie w dużej mierze sami sie przyczynili do takiej a nie innej sytuacji, wiecznie paląc papierowy i mając wszystko "w poważaniu". Dla mnie "najlepszy" był widok łopat rdzewiejących w samym środku rząpia... Na prawdę tego nawet skomentować się nie da.

Pomocna?
Tak3Nie1
Jwp
 Opinia
@Niewolnik 17.07.2019 19:33

Nie wiem czy kolega wie bo widać jesteś słabo zorientowany Brzeszcze z metanu maja tyle pieniędzy że są w stanie pokryć wynagrodzenia wszystkich pracowników miesięcznie nawet nie trzeba by było fedrowac żeby na to mieć także miej pretensje co najwyżej do Sobieskiego i swojego dozoru bo oni wam zatopili ścianę i nie tylko...

Pomocna?
TakNie1
Out
 Opinia

Zapomnieliśmy o jednym postulacie.. Zmiana dyrektora do spraw pracy.. To on jest odpowiedzialny za Naszą pracę i płace a nic z Tym nie robi bo ma jakiś %%% z sugu3 jak namówi ludzi.. A naprawdę jest już długo za to odpowiedzialny i nik go za to nie rozlicza

Pomocna?
Tak7Nie1
Przeróbka
 Opinia
@Out 18.07.2019 08:40

Pamiętam jak pewien starszy człowiek opowiadał mi jak Pan N potraktował go w swoim biurze gdy przyszedł prosić go o aneks do umowy w sprawie pracy w warunkach szczególnych. Facet pracował jak wszyscy w tym całym (usunięte przez administratora) na przeróbce a możliwości odejścia na emeryturę pomostową nie miał. Pan N oczywiście jak to Pan N odpowiedział cytuje: Jak Panu nie pasuje na Pana miejsce czeka 10 sieciu ludzi za bramą. Tak właśnie wyglądała rozmowa ze starym pracownikiem który całe życie pdzepracował na kopalni. HAŃBA!!!

Pomocna?
Tak4Nie2
Brzeszcze
 Opinia

Dlaczego też nie walczą ludzie z sugu co dalej będziecie robić za marne 16 zł brutto i się dawać oszukiwać

Pomocna?
Tak2Nie1
Dwa do przodu trzy do tyłu
 Opinia

W piątek, zanim ogłoszą co postanowiła nasza droga rada prezesów, wystąpić ma nasz krzywy kolega. Zatańczy nam swój nowy układ "Taniec z Mongołem". Performance by Krzywy Łukasz!!!

Pomocna?
Tak6Nie
zwiazki
 Opinia

w piatek na 10 wszyscy na plac słoneczny , związki organizują piknik rodzinny

Pomocna?
Tak3Nie1
Pracat
 Opinia

Panowie pracujemy normalnie, a jak rozmowy nie przyniosą nic w tedy telewizja i strajk dajmy szansę im a nie id razu chura

Pomocna?
Tak3Nie2
Zewnętrzny
 Opinia

Średnia dniówka na Janinie wychodzi ok 135zl. Plus karta górnika (przyjąłem 50%) 67zł, plus premia (przyjmę 35%) 47zł, plus szkodliwe, dodatki nocne itp ok 5zł do dniówki więc wychodzi 254zł brutto za dniówke. Średnio w miesiącu mamy 21 dni roboczych więc zarobek wychodzi w kwocie 5334zł brutto. Po odliczeniu podatków i innego g@wna wychodzi do łapy ok 3500zł. Bez rzadnych świąt. Do tego dolicz kartki na zupe czyli ok 400zl. Wiadomo że ścianowcy i przodki mają więcej, pompiarze i tyły mają mniej. Więc nie pierdoIcie, ze zarabiacie po 2400 bo nikt Wam w to nie uwierzy. Macie średnio ponad 5 brutto na miesiąc i jak doliczycie barburke 14stke wungiel wczasy paczki i premie to wychodzi prawie 7 koła i oczywiście nikt z was w to nie wierzy. Prosta sprawa policzcie sobie, zarobek z PITU podzielcie przez 12 miesiecy. Ale nieee gurnik biedny kurvva

Pomocna?
Tak10Nie20
AAA
 Opinia
@Zewnętrzny 17.07.2019 16:37

średnia 135? no ciekawe. raczej powiedziałbym ok. 125, może 120. (przyjmuje 120) Kartę górnika nie obliczasz z dniówki tylko grupy. Większość ludzi ma grupę 6, 7 (poza ściąną, więc przyjmuje grupę 8 do obliczeń). 8 grupa to ok. 84zł (50% z tego to 42zł) premia akurat niech będzie bo w tych okolicach (42zł -> z 120zł) . Szkodliwego i nocek nie liczę bo to zależy od zmian (nie wszyscy robią na 22/0), a szkodliwe to dodatek zależny od miejsca pracy. Więc wychodzi 204zł brutto. -> 4280zł brutto na miesiąc. Co daje lekko ponad 2800zł -> i to dla grupy 8 i 50% karty górnika. a jak ktoś ma 6 grupe i 40% to zarobi właśnie te 2400 przy 21 dniach roboczych. I z tego 2800zł możesz sobie dodać że ściana i przodki zarabiają więcej.

Pomocna?
Tak5Nie1
Niewolnik
 Opinia
@Zewnętrzny 17.07.2019 16:37

Lecz się pitagoras ! Około 2 lat temu ROR miałem zawsze 3 tyś do 3300 .Jakim kurra cudem teraz miałem ROR 2400 ???? 2 Lata później zarabiam 1000 zł mniej??? 15 lat pracy .Facet .jakbym dalej miał 3000 tyś to bym siedział cicho .Rok czasu było 2650 -2750 jakby podstawy ,a ten m-c przebił wszystko !!!Po podwyżke poszli ci co po 6-7 tyś zarabiają ! Różnica na oddziele między przodkiem a tyłami 4-5 tyś ??? KOGOŚ POEBAŁO NA MAXA !!! Może tym by się ktoś zainteresował >???

Pomocna?
TakNie1
gor
 Opinia
@Zewnętrzny 17.07.2019 16:37

Po co piszesz takie głupoty wyssane z palca. Podajesz jakąś średnią dniówkę nie wiadomo skąd. Potem podajesz premię i piszesz "przyjmę 35%" - dlaczego tak mało? Mogłeś przyjąć od razu 45%. Nie rozumiesz tego protestu. Protest wybuchł, bo nagle za czerwiec wypłata zmniejszyła się o 500 - 700 zł i nikt tego nie potrafi wyjaśnić. Wydobycie jest, ponad milion ton w tym roku. Teraz Zach III ściana do zbrojenia i później 800 pierwsza ściana. Dwie długie. Skoro podają, że od 2014 roku TW źle stoi to dlaczego nic się przez 5 lat z tym nie robi? To na co oni czekają? Może liczą, że samo się naprawi. Skoro jest tak źle to dlaczego w zeszłym roku dozór dostał podwyżki i liczebnie się zwiększyli? Ktoś potrafi to wyjaśnić? Może to celowe działanie żeby pozbyć się kopalni, albo zwykła nieudolność.

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o ZG Janina - Libiąż

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej