Manpower i inne tego typu agencje, to zwyczajni oszuści. Oni podpisują umowy z pracodawcą na szukanie pracowników, a proponują ofertę tymczasowych pracowników z miesięcznymi umowami dla pracowniów.
Manpower jak już podpisze umowę z pracodawca na szukanie pracowników, to lata jak poparzony, ale jak już znajdzie ludzi to ma to gdzieś każdego zatrudnionego, ważne żeby jak najdłużej utrzymać tych ludzi przy podpisywaniu miesięcznych umów, nie dopuszcza do podpisania bezpośredniej umowy przez pracodawcę z pracownikiem, na każdym spotkaniu zachęca opowiastką że pracownik po krótszym czasie pracy przez manpower ma możliwość przejęcia przez pracodawcę, nigdy do tego prawie nie dochodzi bo po pierwsze, gdyby tak było to manpower by tracił, po drugie pracodawcy to na rękę że ma pracowników z miesięcznymi umowami, po 3 na takich umowach można trzymać miesiącami, bez awansów, bez podwyżek, bez premii, bez tych samych świadczeń co stali pracownicy, a na końcu wykopać jak psa z budy i taka agencja weźmie następnych.
Ja pracowałem przez manpower 14 miesięcy w jednej firmie, i co miesiąc miałem nadzieje że skończy się ten koszmar podpisywania co miesięcznych umów z manpower, okazało się że stali pracownicy mówili że tak w większości jest z pracownikami przez agencje , że biorą nawet do 36 msc z takimi umowami a na końcu wyrzucają, bo nie mogą 37umowy podpisać a na miejsce przychodzą inni.
Jak to jest możliwe pracując kilkanaście miesięcy na jednym stanowisku, żeby to nazywała się praca tymczasowa, a po czasie zostaję się wyrzuconym a na to samo miejsce ta sama agencja zatrudnia kogoś nowego.
Taki manpower i inne ścierwa, żerują na luce prawnej, to są zwyczajni oszuści, dziewczyny które tam pracują powinny przez brak godności schować głowę w piach, okłamują uczciwych ludzi, którzy szukają pracy dla siebie, dla swoich rodzin, żerują na tych ludziach jak hieny, nie rozumiem jak można być człowiekiem bez takiej godności i tam pracować, pomagać oszustom, którzy w prawowity sposób łamią prawo pracy.
Ja im życzę HIV’a i wszystkich chorób, za te propozycje które tam składają, kiedyś zdechną w piekle za ten brak godności i oszustwo na ludziach uczciwych. Jeżeli chodzi o Wasze wypłaty z manpower/Adecco to dawno tym szmaciarzom, rozwaliłbym ten stół na głowie w tym Amazonie.
Ludzi potrafią nakręcić, oszukać na pracę, zabrać normalne umowy. Ale pensji nie potrafią dokładnie policzyć i załatwić, aż łza w oku się kręci jak to się czyta.
Wszyscy pracownicy takich agencji, spłoniecie w piekle za to żerowanie na uczciwych ludziach!
Za te zabieranie normalnych umów ludziom i ściemnianie o stałej pracy. Zero współczucia dla was bezwstydne bydlaki! Miesięczne umowy i praca 36 miesięcy a później kop- niech Wasza matka kiedyś pójdzie do takiej agencji pracy szukać!
Praca tymczasowa to sezonowa, 6 miesięcy, max może rok, a nie 3 lata oszuści z manpower, oby się wam się kiedyś prawo do (usunięte przez administratora) dobrało, hieny wykorzystujący moment...