Manpower Polska

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 174 ocen.

Opinie o Manpower Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Manpower Polska

Hanna

@Jajko 2017, czy otrzymałaś powód tak dużego spóźnienia od rekrutera? Co możesz powiedzieć o poziomie rozmowy przeprowadzonej przez niego? Jakie pytania usłyszałaś? Mogłabyś podzielić się wrażeniami z innymi użytkownikami z całości procesu rekrutacyjnego?

Tl op

Nie polecam współpracy z ta firma. Panie opryskliwe, atakujące, zamiast rozmowy to przesłuchanie i atmosfera jak na komisariacie policji, nie szanują czasu człowieka - skoro ja przychodzę punktualnie, osoby rekrutujące tez byłyby uprzejme to robić. Szkoda nerwów, czasu, naprawdę. Człowiek przychodzi i zostaje wprost zaatakowany. Plus to jedynie pani na recepcji bardzo miła, kulturalna. (Warszawa)

robocop
@Tl op 23.08.2017 09:36
Nie polecam współpracy z ta firma. Panie opryskliwe, atakujące, zamiast rozmowy to przesłuchanie i atmosfera jak na komisariaci...

potwierdzam ,to nie firma zero kompetencji,lekcewaenie nie warto tracic czasu i nerwow

Jajko 2017
@Tl op 23.08.2017 09:36
Nie polecam współpracy z ta firma. Panie opryskliwe, atakujące, zamiast rozmowy to przesłuchanie i atmosfera jak na komisariaci...

Ja również czekałam na korutarzu około godziny na pani rekruterkę, ja akurat byłam punktualnie... brak szacunku do ludzi.

Jajko2017

Nie polecam pracy w Manpower Łódź. Chodzi o pracę w biurze. Masakra. Organizacja pracy jest fatalna, w czasie gdy na korytarzu czeka tłum ludzi, pracownicy robią sobie spotkania po 2-3 godzinki, a co tam? Dostać się do konsultanta graniczy z cudem. Ogrom pracy, wszystko jest na wczoraj. Ciągłe nadgodziny i stress. Wszędzie koszmarny syf, ble.... A co do wynagridzenia, to jest śmiech na sali w odniesieniu do ilosci pracy. Nie ma czasu na jedzenie, ba, nawet do toalety skoczyć jest problem. W dokumentach niesamowity balagan, zawsze tłum ludzi z nieprawidłowo naliczonym wynagrodzeniem. Teraz pamiętam to jak straszny sen i nikomu nie polecam harówy w tej śmiesznej korporacji, w której bramuje nawet podstawiwych artykulów biurowych, o sprzęcie komputerowym już w ogóle nie wspomnę) Lata 90. Jednym słowem jest to praca dla naiwnych studencików lub biednych ukraińców, co dopiero pracowali na 3 zmiany na Hatchinson.

Hanna

@robocop @anonymous możecie wyjaśnić, dlaczego macie taką opinię o Manpower Polska? Czy bazując na swoim doświadczeniu możecie opisać swój kontakt z tą firmą? Każde spostrzeżenie będzie ważne, z perspektywy osób zainteresowanych współpracą z Manpower Polska.

anonymous

najgorsza agencja na swiecie omijać szerokim kołem a zwłaszcza czeskata ze skody oszusci i syf na hotelach

nick

Nie ukrywam-przybyłem do tej firmy (Manpower Łódź Dąbrowskiego) z niechęcią.Jednak zrobiłem to,ponieważ "chodzenie" na rozmowy,wyrabia odpowiedni charakter,pozwala zapanować nad stresem,uczy odpowiedzi na niejedno dziwne pytanie itp.itd.Pamiętam tą firmę gdy powstała.Była jako nieliczna w Łodzi.Rozmowa z ówczesnymi rekrutantami-czy tam jak się ich nazywa :) była konkretna,poza tym można było naprawdę sporo "utargować" dla siebie.Osoby te były miłe,przyjazne...a teraz?Wchodzisz,stajesz przy biurku,obok ciebie przewija się mnóstwo pań,jednak żadna z nich nie wykazuje jakiegokolwiek zainteresowania twoją osobą.Cóż,czekam dalej i wreszcie się doczekałem.Pani bierze mnie na rozmowę i od razu pokazuje kto tu rządzi i kto jest panem sytuacji.Zabiera się do c.v. i niczym oficer śledczy wytyka ci to i owo i zadaje pytania jak na komisariacie.Już mam jej dosyć.Jest grubiańska,wywyższa się,emanuje chłodem i nawet rzekłbym chamstwem.Nie mogę doczekać się wyjścia,więc sam kieruję tak tokiem rozmowy,aby jak najszybciej ją zakończyć i opuścić to biuro.Dodatkowo lokal nie jest zaopatrzony w klimatyzację-czy też nie jest załączana-nie wiem,ale po czasie oczekiwania i rozmowie,wychodzę jakby mnie ktoś oblał wiadrem wody.To też nie nastrajało optymistycznie podczas rozmowy i przyczyniało się do tego,że chciałem ją szybko zakończyć.Wydaje mi się,że pracownicy tej firmy,zatracili się w czasie.Agencji jest mnóstwo i często oferują nawet te same oferty pracy."Drogi" manpowerze-już nie jesteś monopolistą na rynku łódzkim,a z resztą gdy byłeś traktowałeś interesanta w zupełnie inny sposób.Podobne odczucia z pobytu w biurze na Dąbrowskiego ma jeszcze kilku innych moich znajomych,zatem droga Warszawo,wypadałoby wpaść tam i zrobić odpowiedni porządek.Chyba,że wam to wisi i powiewa,więc oby tak dalej,a mam nadzieję doczekacie się czasów pustych biur.Wiem jedno-moja noga więcej tam nie postanie i nie omieszkam odradzać tego innym zainteresowanym.Nie pozdrawiam,ale kończę swój wywód,pozostając w głębokim zażenowaniu...

zrażony
@nick 26.07.2016 15:13
Nie ukrywam-przybyłem do tej firmy (Manpower Łódź Dąbrowskiego) z niechęcią.Jednak zrobiłem to,ponieważ "chodzenie" n...

Tak samo było w moim przypadku w Warszawie przy ul. Postępu. Ja miałem do czynienia z dziewczynką jakby od pługa oderwaną, babochłopem ze słoikowa.

robocop
@nick 26.07.2016 15:13
Nie ukrywam-przybyłem do tej firmy (Manpower Łódź Dąbrowskiego) z niechęcią.Jednak zrobiłem to,ponieważ "chodzenie" n...

w 100 procentach zgadzam sie z panem i moja noga tez nigdy tam nie postanie a mam na mysli manpower warszawa przy prostej 68

Hanna

@aaa nie otrzymałeś jeszcze odpowiedzi na swoje pytanie. Możesz napisać, jaki rodzaj stanowiska najbardziej Cię interesuje w Manpower Polska? Firma obecnie prowadzi rekrutacje na kilka stanowisk, m.in. w Poznaniu http://www.manpower.pl/szukaj-pracy/kariera-w-manpower/ Czy Twoim zdaniem warunki zatrudnienia są satysfakcjonujące?

aaa

Czy ktoś pracował w biurze Manpower w Poznaniu i jest w stanie coś opowiedzieć?

ddd

Miałam do czynienia z panią M. K. Bardzo miła kobieta. Byłam na dwóch zleceniach. Za to od pani M.K. było 15 zł brutto/h i praca o wiele w lepszym zespole (chociaż wiem, że to jest losowe), a drugie od innej konsultantki/rekrutantki i 14 zł brutto/h a pracy co niemiara oraz atmosfera bardzo nieprzyjemna w międzynarodowej firmie odzieżowej.

nio

A jakie są zarobki w samym biurze?

waregem

Ja dodam ze Manpower np. w Belgii a dokladniej w Waregem , gdzie pracuje Polka Emilia, to najgorsze biuro, i najwieksi zlodzieje. Unikajcie Manpowera w Belgii , szczegolnie Polek. Pozdro dla oszustki Emili, jeszcze sie spotkamy Mendo.

Zawiedziona

Ja również mialam wątpliwą przyjemność szukania pracy przez tą firmę.Zglosilam się na szkolenie do BSH w Łodzi zaliczylam szkolenie,pojechalam pod firme na umowiona godzine po czym na miejscu do wiedzialam sie że kordynator nie wyjdzie po mnie na ochrone cytuje "ponieważ nie ma ani czasu ani checi tego zrobić "tak przekazał mi pan na ochronie który sam był w szoku i nie dowierzal w to codowierzal,na koniec dowiedzialam się ze nie zostane wpuszczona na teren zakładu i musiałam wrócić do domu.Myślę że zachowanie mowi samo za siebie i nic wiecej dodawać nie trzeba.

Stasiu

jest ok

Jarek

Najgorsza agencja dla jakiej pracowałem. Ogłoszenia zamieszczanie w internecie są po prostu nieaktualne bo oferują całkiem inną pracę niż w ogłoszeniu i na dodatek w innym mieście. Po rozmowie z nimi, a później rozmowie z pracodawcą są dwie różne wersje zatrudnienia ostateczna taka jak w firmie w której ma się wykonywać pracę. Wypłaty z bardzo dużym opóźnieniem i to jeszcze po upominaniu się po ponad tygodniu. Jeśli sobie cenicie uczciwość i własny czas to idźcie lepiej do innej agencji.

Krom

za żądne skarby nie dajcie się zwerbować tej firmie do pracy w Syncreonie. Jeden wielki wyzysk upokarzanie ludzi, mobbing itd. a ludzie z Manpower nic nie robią tylko posłusznie cie zwalniają jak komuś podpadniesz bo masz czelność domagać się pieniędzy z przepracowane godziny. Słyszysz Syncreon od razu kończ rozmowę

Krom

za żądne skarby nie dajcie się zwerbować tej firmie do pracy w Syncreonie. Jeden wielki wyzysk upokarzanie ludzi, mobbing itd. a ludzie z Manpower nic nie robią tylko posłusznie cie zwalniają jak komuś podpadniesz bo masz czelność domagać się pieniędzy z przepracowane godziny. Słyszysz Syncreon od razu kończ rozmowę

Nie S(Z)koda

Manpower w Czechach rekrutująca pracowników do Skody, to największa tragedia na południu! Z jednej wypłaty potrafią potrącić 3 razy za mieszkanie 5000 KC, nie dotrzymują warunków umowy, kłamią. Brak rzetelnej informacji, przedstawiciele agencji nie potrafią merytorycznie odpowiedzieć na konkretne pytania dotyczące chociażby opłaty za zakwaterowanie lub wyjaśnienie potrąceń na świstkach z wypłat. Brak polskiego przedstawiciela za granicą, a nawet jeśli jest, to nie dochodzi twoich spraw, pozostajesz sam z każdym najmniejszym problemem. Jednym zdaniem: Dla nich liczy się zysk, a nie człowiek. Omijać szerokim łukiem!

Marta Z

Bardzo fajna firma - polecam agencję na Wilczej! Świetny zespół od którego można się wiele nauczyć i poznać wysokie standardy obsługi klienta i kandydata. Doskonała firma by rozpocząć karierę w rekrutacji!

Marta Z

Bardzo fajna firma - polecam agencję na Wilczej! Świetny zespół od którego można się wiele nauczyć i poznać wysokie standardy obsługi klienta i kandydata. Doskonała firma by rozpocząć karierę w rekrutacji!

Hanna

@Teo miałeś już taką sytuację? Że informacje zawarte w ogłoszeniu różniły się z rzeczywistością?

Teo

Nieprzytomni rekruterzy bardzo dziwne podjescie do klienta info z ogloszenie ma sie nijak do tego co jest w praktyce

agencja porażka
@Teo 08.03.2017 00:56
Nieprzytomni rekruterzy bardzo dziwne podjescie do klienta info z ogloszenie ma sie nijak do tego co jest w praktyce...

To fakt wysyłasz CV na inne ogłoszenie, a dzwonią do ciebie z inną ofertą, a jak przyjdziesz na rozmowę to dają ci w ogóle inną ofertę. Sami nie wiedzą o czym i z kim rozmawiają.

klaus
@agencja porażka 12.06.2017 20:21
To fakt wysyłasz CV na inne ogłoszenie, a dzwonią do ciebie z inną ofertą, a jak przyjdziesz na rozmowę to dają ci w ogóle inną...

Miałem podobna sytuacje ,szkoda że wogóle nie dali znać ,że nie mają pracy to bym zniósł bez zażenowania a tak pozostaje niesmak i gorycz ,jedyne za co mogę dać plusa akurat byłem w Częstochowie za miła obsługę ,ale zabrakło tego ostatniego czyli telefoniku o braku pracy to bym zrozumiał w końcu każdy ma prawo do błędu pozdrawiam.

Hanna

Obecnie jest zamieszczonych kilkanaście ofert pracy. Będziecie próbować swoich sił? ;)

Mela

OKROPNA FIRMA KTORA NIE PLACI, OSZUKUJE, KLAMIE I MAJA GDZIES PRACOWNIKOW. ODRADZAM WSZYSTKIM SZCZERZE.

Joanna

Nie polecam. Aplikowałam na stanowisko Specjalisty ds. rekrutacji w oddziale Manpower w Gdańsku. Rekrutację, dodam, że wieloetapową, jakbym aplikowała co najmniej na Managera Regionu, prowadziły jakieś dziwne korpoludki, takie słoikowo z kaszub czy innego pcima. Zaproponowali mi 3000 zł brutto razem z premiami...żal. Powiedziałam im swoje oczekiwania 3000 netto, więc nie rozumiem dlaczego ciągali mnie aż na cztery rozmowy, straciłam tylko czas. Opinie o tej firmie już dawno się pogorszyły. Dno.

manpowerrrek

bywało lepiej..

AGLKA

TA IDIOTYCZNA AGENCJA PRACY ZABLOKOWALA MI PO 2 LATACH MOZLIWOSC PRACY W AMAZON POZNAN W TAMTYM ROKU PRACOWALAM PRZEZ INNA AGENCJE JAKOS I SIE DALO.TA AGENCJA NIE WIDZI PRZECIWSKAZAN CO DO ZATRUDNIENIA. WIEC O CO CHODZI MANPOWEROWI? MOZE O TO ZE JUZ DLA AMAZON NIE PRACUJA? A TAKICH OSOB JAK JA JEST BAAARDZO DUZO!!

radek

Wydaje mi się, że u nich można dobrze zarobić, bo jest sporo jest premii podobno, a też jest oferta ciekawa jako np. Pracownik produkcji – branża motoryzacyjna, tylko wiadomo, że trzeba się znać dobrze na pracy i mieć doświadczenie.

Pracownik

Ta agencja pracy to jakaś kpina. Pierwsze oferują stanowisko pracy, dzwonią że się zostało przyjętym na oferowane stanowisko. Po kilku dniach jak człowiek składa wypowiedzenie u swojego pracodawcy dzwonią że oferta nie aktualna bo ktoś inny został przyjęty. Zastanówcie się przed wysłaniem do nich swoich dokumentów aplikacyjncyh

bbq
@Pracownik 05.10.2016 13:47
Ta agencja pracy to jakaś kpina. Pierwsze oferują stanowisko pracy, dzwonią że się zostało przyjętym na oferowane stanowisko. P...

Polecam poczytać o takim dokumencie jak "promesa zatrudnienia"

anonim

(usunięte przez administratora)

Zainteresowana

Rozmowa juz za mną teraz testy ....

Zainteresowana

Hejka, jestem umówiona na rozmowę jako konsultant da administracyjno kadrowych? Pracował ktoś na ww stanowisku ?

współczuje współpracującym z nimi

zadzwonili do mnie niedawno nie powiem inaczej jak debile z menpowera umawiali sie 10 razy na rozmowę ustali godziny aby im i mi pasowało choć pasowało mi i za pierwszym ich telefonem ale chyba statystyki muszą robć teleoniczne, no i nastał ten czas po 2 tygodniach i kilku telefonach umawiania się zadzwoniła bond-idiotka i zaczęła nagabywać abym się zatrudnił w salonie sprzedaży BMW Olszowiec ale na zasadzie swojej działalności, i sprzedawał ich saomchody. Niestety warunki takiej działalności były bardzo tajemnicze i nie chciał nic powiedzieć twierdząc że tylko jak się zdecyduję na ten typ pracy to przy podpisywaniu umowy je poznam. Po dłuższej nerwowej idiotycznej z nią rozmową stwierdziła ze podpyta się mądrzejszych od siebie czy może takie dane ujawniać i oddzwoni albo i nie - to był taki idiotki foch na koniec. No i oczywiście nie oddzwoniła taki ich to już poziom.

monika

Beznadziejna firma-nigdy więcej!!!

zdesperowana

Nigdy więcej pracy z tą firmą nie dość że oszukują to jeszcze nie wypłacają chorobowego masakra nie polecam !!!!

zdesperowana

Nigdy więcej pracy z tą firmą nie dość że oszukują to jeszcze nie wypłacają chorobowego masakra nie polecam !!!!

kolo

Hej ludziska pracuje ktoś przez Manpower w Niemczech w miejscowości Weismain w okolicach Coburga na magazynie odzieżowym ? Jeśli tak proszę o jakieś dane na temat tej agencji i pracy dla nich.

Xyz

Witam czy ktoś wie ile zarabia u nich specjalista ds rekrutacji ? Dostałem ofertę pracy, Ale słyszałem wiele złych opinii nt pracy u nich. Że atmosfera niefajna mnóstwo nadgodzin. Jak to wygląda w praktyce ? Będę wdzięczny jeżeli wypowie się jakiś rekruter

Xyz

Witam czy ktoś wie ile zarabia u nich specjalista ds rekrutacji ? Dostałem ofertę pracy, Ale słyszałem wiele złych opinii nt pracy u nich. Że atmosfera niefajna mnóstwo nadgodzin. Jak to wygląda w praktyce ? Będę wdzięczny jeżeli wypowie się jakiś rekruter

ona kraków

jestem zażenowana poziomem obsługi w Manpower Kraków. rekrutuje dziewczyna która pracuje w agencji 4 mies, wcześniej pól roku pracowała w innej, a jeszcze wcześniej zupełnie poza rekrutacja - żenada. do tego brak kontaktu, informują że skontaktują się do 2 dni maksymalnie mija dwa tygodnie i nic nawet już nie czeka się bo do jakiej firmy ktoś taki może rekrutować. jestem okropnie zażenowana bo w żadnej innej agencji i firmie z takim potraktowaniem się nie spotkałam

doświadczony

Za pośrednictwem firmy Manpower w Poznaniu pracowałem w firmie Kayser Automotive w Batorowie. Umowę miałem podpisaną na 2 tygodnie, jednak w umowie były błędnie wpisane daty. Osobą wystawiającą umowę z ramienia pani Dagmary, koordynatora agencji, była pani Natalia B. Przez pierwsze 2 dni pracy w firmie otrzymywałem pochwały od mojej brygadzistki, pani Ilony. Kiedy po drugim dniu pracy wróciłem do domu, otrzymałem sms-a od Natalii B. o treści "mam sprawę do pana. zapraszam do agencji". Zadzwoniłem do niej, aby dowiedzieć się co się stało. Natalia B. zaczęła zwodzić mnie, twierdząc, że nie może mi powiedzieć, oraz, że muszę koniecznie przyjechać. W bezpośredniej rozmowie stwierdziła, że osoba "x" będąca przełożonym pani Ilony nie chce mnie widzieć w firmie, ponieważ "gdyby nie ja, zespół przeszedłby już dawno (jak dawno? w firmie byłem od dwóch dni!) na nową maszynę" i zaczęła mnie szantażować, że jeżeli nie podpiszę rozwiązania umowy za porozumieniem stron to wręczy mi zwolnienie dyscyplinarne. Ulubioną metodą Natalii B. wywierania presji na pracowników jest szantaż, szczególnie szantaż zwolnieniem dyscyplinarnym. Po podpisaniu rozwiązania skontaktowałem się niezwłocznie z moim prawnikiem, który powiedział, że Natalia B. celowo starała się podstępnie wymusić na mnie podpisanie rozwiązania za porozumieniem stron, aby nie wypłacać mi należnego wynagrodzenia za cały czas trwania umowy. Wówczas wysłałem pismo do agencji i wycofałem pisemne oświadczenie woli. Napisałem również, że jeżeli postanowienia podpisanej wcześniej umowy nie zostaną dotrzymane - sprawę skieruję na drogę sądową. Koordynator agencji, pani Dagmara, załatwiła sprawę honorowo. Należy tutaj tylko postawić pytanie, czy pani Dagmara nie chciała, aby sprawa trafiła do Sądu, czy po prostu wydała decyzję z prawdziwej międzyludzkiej uczciwości?

krupek

pewnie ile osob tyle opini. Manpower jest w wielu miastach więc piszcie ggdzie byliscie bo ta firme tworzą ludzie, wiec jesli jestes niezadowolony np z Gdanska niepowiedziane ze nie bedziesz zadowolony z Wroclawia etc.

aneczka

Ja nie dostawałam żadnych dziwnych meili. Ale chciałam podzielić się inną informacją. A mianowicie pracowałam na Brembo zatrudniona przez firmę Manpower. Ogólnie nie mam dobrego zdania o tej firmie. Ponieważ najpierw był problem z Panią koordynator, nie przychodziła do pracy bądź się zmieniały jak rękawiczki i nie były odpowiednio przeszkolone. Był problem z umowami. Kiedy już to się wyklarowały i była odpowiednio poinformowana pani koordynator to znowu gdy się rozchorowałam i miałam operacje.Nie przedłużono mi umowy. Dobrze ja to jeszcze rozumiem. Jednak nie mogę pojąc dla czego od dwóch miesięcy nie mogę doprosić się o załącznik Z-3 (Zaświadczenie Płatnika Składek, który wypełnia pracodawca, a mianowicie Manpower). Za każdym razem kiedy dzwonie do Sosnowca czy Częstochowy mam wrażenie, że oni mają mnie za śmiecia i ciągle zbywają. Dzięki Manpower jak dobrze pójdzie odetną mi gaz i prąd bo nie jest mnie stać bym mogła popłacić rachunki.

Szkofia
@aneczka 07.03.2016 21:05
Ja nie dostawałam żadnych dziwnych meili. Ale chciałam podzielić się inną informacją. A mianowicie pracowałam na Brembo zatrudn...

Witam Aneczko czy w końcu doczekałaś się wypełnienia się tego druku? Mam identyczny problem. Właśnie straciłam mieszkanie, a prosiłam ze sto razy... ??? szkofia@hotmail.com

łysy

Byłem w jednym z oddziałów na spotkaniu jako kandydat na pracownika produkcji ale poziom rozmowy i brak rzetelnej wiedzy prowadzącej o pracodawcy spowodował że zrezygnowałem z tego stanowiska.

A.

Bylam w 3 etapach rekrutacji i odpadalam w ostatnim dla klienta z branzy IT ale co moge powiedziec o pracodawcy Manpower a dokladnie EXPERIS IT WARSZAWA: polecam bardzo polecam. Profesjonalni bardzo i walczą o dobre stawki dla pracownika. Można zwracać się z kazdym tematem i jest duze wsparcie. :) Porządna firma.

maciej

praca dla MANPOWER to wyzwanie , firma ta nieustannie popełnia błędy , wypłaty zawsze zaniżone, regularnie palą głupa przez kilka dni z wyjaśnianiem wszystkiego , pracuje dla Amazon poprzez manpower i nikomu nie polecam tego posredniaka , panowie z manpowiera w amazonie jedynie potrafia grac calymi dniami w ping ponga i pilkarzyki nie maja absolutnie zadnej wiedzy nt wyplat czy wyjasnienia odcinkow płacowych , nie wspomne juz o rozjezdzajacych sie zeznaniach dotyczacych kazdej innej sprawy kazdy w tej firmie na 1i to samo pytanie pytanie odpowie ci innaczej !

maciej

praca dla MANPOWER to wyzwanie , firma ta nieustannie popełnia błędy , wypłaty zawsze zaniżone, regularnie palą głupa przez kilka dni z wyjaśnianiem wszystkiego , pracuje dla Amazon poprzez manpower i nikomu nie polecam tego posredniaka , panowie z manpowiera w amazonie jedynie potrafia grac calymi dniami w ping ponga i pilkarzyki nie maja absolutnie zadnej wiedzy nt wyplat czy wyjasnienia odcinkow płacowych , nie wspomne juz o rozjezdzajacych sie zeznaniach dotyczacych kazdej innej sprawy kazdy w tej firmie na 1i to samo pytanie pytanie odpowie ci innaczej !

anonim

(usunięte przez administratora)

Anfrage

jestem dzisiaj umowionan na rozmowe o prace i nieco w szoku co tu pisza !!! czy to jest mozliwe ze taki leader na rynku HR dostaje takie az zle opinie? przepraszam za brak polskich znakow jest to niemiecki laptop i jeszcze nie instalowalam :) prosze o jakas opinie moze osoby ktora pracowala i moze powiedziec cos pozytywnego. Aplikuje na rekrutera z jezykiem niemieckim na konkretny projekt!

zażenowana

manpower Gdańsk to jakaś porażka. zero profesjonalizmu, nie wiem kogo tam zatrudniają, ale chyba jakichś gimnazjalistów z zerową wiedzą czym jest rekrutacja i powinna liczyć się z tym, że mówi w imieniu firmy XYZ (znanej zresztą bardzo powszechnie) a potem odwala fuszerkę, wstyd firmie przynosi

Gość22222

Nie polecam. Byłam umówiona na rozmowę w Cieszynie na stanowisko pracownik produkcji. Pani z Manpower naopowiadała mi głupot dotyczących umowy. Miała być umowa na okres próbny 3 miesiące, później na 2 lata. Zarobki miały być wysokie i co ? Najeździłam się na badania do książeczki sanitarnej, nadenerwowałam. Pracowałam w fabryce 1 dzień i zarobiłam niecałe 90 zł.Więcej za paliwo zapłaciłam, żeby przepracować tam 1 dzień niż zarobiłam.

karol

jest mozliwa umowa o prace dla rekrutera ale faktycznie po okresie probny srednio ok 3 - 6 miesiecy, dobry pracodawcach duza miedzynarodowa korporacja zarobki ok 3 000 do 6 000 zl netto

doświadczona

A kolejna sprawa: zatrudniają na stanowisku konsultanta ludzi, którzy 'węszą' w CV ludzi nadsyłających aplikacje, jaką mają opinię (i tu pan pacodawca może na Ciebie nagadać niestworzone rzeczy), jakim byłeś pracownikiem, a to wszystko to informacje wyssane z palca - zwyczajne plotki, bo ludzie lubią robić na złość a szczególnie pracodawcy u którzych rzuciłeś robotę. Ludzi się przyjmuje do pracy po to, żeby się wykazali a nie żeby grzebać w ich CV i zajmować się wyciąganiem pogłosek.

Aga
@doświadczona 05.11.2015 09:38
A kolejna sprawa: zatrudniają na stanowisku konsultanta ludzi, którzy 'węszą' w CV ludzi nadsyłających aplikacje, jak...

Coś w tym jest. Grzebią w CV. Miałam niewątpliwą przyjemność być rekrutowana przez niejaką Hannę Więcewicz z tej agencji. Powiem krótko, takiego poziomu chamstwa w stosunku do kandydata nie spotkałam w nigdy życiu. Nota bene szanowna Pani rekrutowała mnie na stanowisko już obsadzone. Zadzwoniła, żeby sobie pogadać i mnie sponiewierać, bo ktoś coś nagadał na mój temat. Agencję Manpower należy unikać, bo z reguły mają bardzo słabe oferty pracy. Tyle w temacie.

zrażony
@Aga 23.02.2017 20:25
Coś w tym jest. Grzebią w CV. Miałam niewątpliwą przyjemność być rekrutowana przez niejaką Hannę Więcewicz z tej agencji. Powie...

Czy w tym przypadku aplikowałaś może w Warszawie na ul. Postępu?

Zostaw opinię o Manpower Polska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Manpower Polska