JSW S.A

Jastrzębie-Zdrój

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 1024 ocen.

JSW S.A
5 1024 6 1

Opinie o JSW S.A

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Ant3k

Witam Panowie Pracuje ponad rok w jsw na oddzielne wydobywczym ale mam okazję przenieść się na wentylację. Chciałabym się jak najwięcej dowiedzieć o wentylacji bo wydobycie jest mi już w jakimś tam stopniu znane. Głównie siedzę na gumie albo robię pobierke do wnęki chodzę tylko w zamianke jak nie ma kogoś ze stałej ekipy. Chciałbym zapytać jakie są zarobki w wentylacji i jakie są obowiązki dozoru? Czy dozór na wentylacji zjeżdża codziennie? Jakie zarobki sztygara? Czy na wentylacji często jest 6h? Bo na ścianie praktycznie codziennie zostajemy dłużej. Nie ukrywam że za kilka lat chciałbym zdać zatwierdzenia. Na wydobyciu praca sztygara jest mi znana. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.

Sławek

Witam Państwa, Ktoś podpowie jak się pracuję w ZWP?(Zakład wsparcia produkcji)? Jak atmosfera, zarobki? Mam doświadczenie w branży zamowień publicznych i przetargów w górnictwie, dlatego pytam.

Sylwia

Witam, czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca na stanowisku starszego inspektora ds. technicznych, atmosfera, warunki? Na jakie można liczyć zarobki? Pozdrawiam

Szukająca pracy
@Sylwia 21.08.2018 20:10

Sylwia a dostałaś pracę na tym stanowisku w JSW? Pytam z czystej ciekawości bo jakoś ofert pracy na stanowiska biurowe w JSW nie ma a ciągle słyszę że tego przyjęli czy tamtego;) Czy ktoś podpowie jak dostać pracę w administracji w JSW? Mam kilkunastoletnie doświadczenie w tej pracy no niestety w firmie prywatnej a każdy chce mieć stabilność zatrudnienia i godne zarobki za swoją pracę! Z góry dzięki za jakiekolwiek podpowiedzi - choć w to nie wierzę:)

Helena

@Jo, pracujesz w JSW? Jeśli tak, to powiedz jak Ci się pracuje w tej firmie. Jakie są warunki zatrudnienia? Czy pracodawca oferuje premie lub benefity pozapłacowe? Jak widzisz zaglądają tu osoby zainteresowane pracą w JSW, więc każda dodatkowa informacja będzie pomocna dla tych osób. @Koko11, jeśli pracujesz w JSW to zachęcam Cię do wyrażenia opinii o pracy w tej firmie. @Wiktor, dostępne oferty pracy znajdziesz na stronie internetowej firmy: https://www.jsw.pl/o-nas/jsw-jako-pracodawca/oferty-pracy/

Kwk jakieś tam

W PGG zarobić jest ciężko 3 tys. W ścianie jak i w przodku nie wiem jak te lebry zJSW co zarabiają owiele więcej mogą tak narzekać. Dadzą wam barburke węgiel. 14,15,16,17 a wam będzie dalej malo

Hajer
@Kwk jakieś tam 06.12.2017 19:24

Kolego co Ty sie tu o pieniadzach udzielasz jak twoja pisownia zdradza twoje wyksztalcenie :) BarbÓrko :)

Jo
@Hajer 31.03.2018 13:24

wyzywaniem chcieli by od nas wysępić kolejne 1,5mld zł. Niech patrzą do swojego portfela, a nie na JSW albo na podatników

Koko11
@Kwk jakieś tam 06.12.2017 19:24

Idz i rób spiny gdzie indziej :)

Wiktor

Podpowiedzcie czy prowadzą aktualnie jakieś rekrutacje? Podpowiedzcie na jaką umowę można liczyć na początek?

Helena

Czy pracodawca JSW poszukuje obecnie nowych pracowników do pracy w swoich szeregach? Jeśli posiadacie jakiekolwiek informacje na ten temat, podzielcie się nimi. Ważne, by treść komentarza była zgodna z regulaminem tego forum. Każdy komentarz się przyda.

Kamil

Ile czekaliście na przyjęcie do Sigu? Czy jest opcja dostania się bez znajomości?

Helena

@Mily Dzielmy się swoimi przemyśleniami, pamiętając o wzajemnym szacunku i poszanowaniu. Obrażając inną osobę musisz być świadom, że Twój wpis administrator może usunąć. Przestrzegajmy zasad regulaminu tego forum.

Mily

Nie przepraszam ... To moje zdanie a jak ktoś podpisuje to moim nickiem to niech sam wyrazi opinie a nie przeprasza że tak powiem za napisanie "prawdy"

Mily

Przepraszam was Górnicy

anonim

(usunięte przez administratora)

Erwin.

Ale ci ten metan zaszkodził ! ha ha ha .

Sonix

Witam serdecznie poszukuje pracy dla kobiety na kopalni, wydawnictwo mydła i tym podobne może ktoś coś pomóc?

Helena

Macie wiedzę na temat tego jak wygląda praca w firmie JSW? Być może ktoś z Was pracuje lub pracował u tego pracodawcy i posiada wiedzę na temat aktualnych ofert pracy, a także mógłby się podzielić własnymi przemyśleniami na jej temat?

gornik emeryt

Ten caly zarzad to zwykle ciu.... 1,5 mld zysku a dziady dywidendy nie wyplaca podobnie jak ukradli emerytom wegiel ,,pan prezes widocznie za malo ma pensji

czuby
@gornik emeryt 16.03.2018 11:25

Na 100 lecie Fatimy Ustawa 10 000* /10 000 to swawstyka /. Emerycie zamiast węgla U:gol

Marcin

Witam mam pytanie wie ktoś moze ile zarabia sie za ślusarza na wydobyciu w sigu

Bolo

Podpowiedzcie czy potrzebują pracowników?

Bla bla

Panie Chętny !!! 43 lata i na kopalnie chcesz się dostać ? Miałeś na to 20 lat co najmniej więc nie rób sobie wstydu z takimi pytaniami ... Przyjmują młodych w wieku 25-30 a nie ludzi co już praktycznie wiekowo powinni iść na emeryturę...

Chętny.

Jak się dostać na kop jako nowicjusz lat 43 czy koś mi pomoże.

Zainteresowany

Słyszałem, że to super firma. Mam zamiar aplikować!

Józek

Pracuję w firmie w Wodzisławiu Śl. i ludzie zwalniają się każdego tygodnia. Napiszcie, ile zarabia się w JSW netto/brutto i na jakim stanowisku: dołowym/powierzchniowym, wykształcenie zawodowe, średnie, wyższe, górnik, przodowy, technik, sztygar, inżynier. Dzięki

Górnik

Panowie jak można zatrudnić w kopalni JSW po skończonej szkole górniczej z gwarancją pracy szkoła skończona 2014 CV w sig jsw oddane

Endriu

Chciałbym się dostać pod kopalnie i nie narzekał bym

Zainteresowana

Super firma, czy może potrzebują aktualnie pracowników?

karol

Powinni pozwalniać piekarzy,kucharzy,i niedoszłych ogrodników ponieważ do dzisiaj nie uzupełnili wykształcenia ,przy okazji zbadać na jakich warunkach się dostali i kto odpowiada za ich przyjęcie nie wiem jak na pozostałych kopalniach ale na szczygłach i Knurowie to dość powszechne .Mam nadzieję że będzie audyt który zbada proces rekrutacji w poprzednich latach do czasu kiedy powstał sig i zostaną wyciągnięte konsekwencje dla przykładu.Czy człowiek z niepełnym zawodowym albo z zawodu cukiernik może zostać górnikiem? Myślałem że tylko za komuny łapali na polach i zwozili autobusami na Śląsk

Ona
@karol 12.03.2016 11:56

Idź do szkoły górniczej to zostaniesz Górnikiem proste jak budowa cepa

hajer

Mam kilka pytań ; 1) mam uprawnienia do 1kV dołowe oraz ognioszczelność, 3 lata dołu jako elektryk. Mogę liczyć praktycznie z lagi na +3k na Pniówku, czy na Szczygłowicach? 2) ile +- zarabia elektryk na w/w grubach bez sobót ? 3) czy od Nowego Roku rychtyk wchodzi nowy układ zbiorowy który wyrówna Knur-Szczy zarobki do innych kopalń starej spółki jastrzębskiej? Co może się jeszcze zmienić? 4) planowane są przyjęcia na Szczygłowice/ Pniówek w tym/ początek przyszłego roku ?

antyryl

Cześć tępe Ryle.Jak tak czytam to na tej KWK Borynia to faktycznie wiocha ale tylko dlatego,że Wy tam pracujecie. Do roboty się weźcie tepe Krety, a nie tylko o pieniądze wołacie i tylko się opierdzielacie. Zawsze źle Wam matoły. Co do picia to narzekacie ,że dozór pije a połowa z Was idzie pijana do pracy i jest alkoholikami. Niestety ,żyję miedzy Wami Nieroby i Pasożyty społeczne na których kładzie cały naród.

An.
@antyryl 11.10.2013 02:57

Piszesz o sobie tematu?

emeryt 2016

Witam na forum. Jestem emerytem z 2016 roku i chciałbym się dowiedzieć czy zarząd JSW SA w przyszłym roku odwiesi deputaty węglowe dla pracowników i emerytów którzy przeszli na emeryturę w okresie kiedy zawieszone były deputaty węglowe.

Jork.

Jak wobec tego kształtują się wynagrodzenia górników? Według informacji Jastrzębskiej Spółki Węglowej średnie wynagrodzenie pracownika za rok 2016 (bez wypłaty nagrody z zysku) wyniosła ok. 6,5 tys. brutto. Natomiast wynagrodzenia członków zarządu przedstawiają się następująco: 60 tys. zł netto (prezes), 50 tys. zł netto (wiceprezes). Do tego dochodzi wynagrodzenie dodatkowe - trzymiesięczne wynagrodzenie netto rocznie. Spółka podaje również wysokość zarobków jakie w ubiegłym roku osiągnął prezes JSW Tomasz Gawlik - 743 066,67 zł, zastępcy: Artur Wojtków - 634 600 zł, Józef Pawlinów - 313 333,33 zł, Robert Ostrowski - 313 333,33 zł. TERAZ WIADOMO DLACZEGO ŚREDNIA PENSJA GÓRNIKA WYNOSI 6,5 TYS ZŁ....POZDRAWIAM WSZYSTKICH RYLI...

Jork.

17 lipca 2017 Ile zarobi prezes JSW? Może nawet 1 mln 500 tys. zł roczniefot. JastrzebieOnline.pl Zarobki prezesów i członków zarządów spółek skarbu państwa budzą spore zainteresowanie. Jak kształtują się te wynagrodzenia, które są ustalane w oparciu o tak zwaną ustawę kominową z 2016 roku? Niedawno opublikowano raport, który analizuje kwestie płacowe osób zarządzających największymi polskimi spółkami, należącymi do Skarbu Państwa, wśród nich Jastrzębskiej Spółki Węglowej. Firma doradcza i szkoleniowa Sedlak & Sedlak, działająca od lat na rynku finansowym, opublikowała „Raport płacowy prezesów zarządów i członków zarządów spółek skarbu państwa za 2017 rok”. Zgodnie z ustawą wynagrodzenie osób kierujących spółkami ma się składać z dwóch części: stałej i zmiennej uzależnionej od realizacji poszczególnych zadań. Podstawą do wyliczenia części stałej jest wartość miesięcznego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw, bez wypłat nagród z zysku w czwartym kwartale roku poprzedniego (w 2016 roku wyniosło ono 4 403,78 zł).Większość przeanalizowanych spółek - w tym Jastrzębska Spółka Węglowa - ustaliło maksymalne widełki wynagrodzenia zasadniczego dla osób pełniących funkcję prezesa zarządu, to znaczy w przedziale od 7 do 15-krotności podstawy obliczenia, czyli od 31 do 66 tys. zł miesięcznie. Dla pozostałych członków zarządu JSW pensja podstawowa waha się w granicach od 7 do 12-krotności podstawy obliczenia, czyli 31 do 52 tys. zł (kwoty brutto). Druga cześć wynagrodzenia - ruchoma, uzależniona jest od realizacji celów postawionych przed zarządem. W przypadku JSW są to: realizacja inwestycji wynikających z restrukturyzacji, wykonanie przewidzianego poziomu i struktury wydobycia węgla, zwiększenie wydajności na jednego zatrudnionego w spółce, utrzymanie kosztów wydobycia na określonym poziomie. - Niestety wszystkie cele opisane są w sposób bardzo ogólny, nie podano w nich konkretnych wartości i mierników, które będą służyły do oceny ich realizacji, a co za tym idzie wypłaty premii. W każdej spółce Rada Nadzorcza jest upoważniona do uszczegółowienia tych celów wraz z określeniem ich wag oraz obiektywnych i mierzalnych kryteriów realizacji i rozliczania (KPI) - podaje Sedlak & Sedlak, dla portalu www. pulshr.pl Jak wynika z raportu firmy Sedlak & Sedlak, Tomasz Gawlik, zarządzający Jastrzębską Spółką Węglową, zarobił w 2016 roku 743 tys. zł. Zgodnie z zapisami podjętej uchwały Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia jego następca Daniel Ozon może w 2017 zarobić maksymalnie ponad dwa razy tyle, czyli około 1 mln 500 tys. zł. Firma Sedlak & Sedlak opublikowała również raport „Wynagrodzenie członków zarządów w 2016 roku”. Średnie wynagrodzenie osób zasiadających w zarządzie JSW wynosiło 634 600 zł rocznie. Szacuje się, że za 2017 rok wyniesie ono maksymalnie 1 268 289 zł.

Zostaw opinię o JSW S.A - Jastrzębie-Zdrój

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JSW S.A