JSW S.A
5 1024 6 1

Opinie o JSW S.A

Seba

Witam, Staram się o przejście na jednej z kopalń JSW z pracownika fizycznego na etat inspektora/specjalisty p/z w systemie mieszanym, część dniówek w m-cu pod ziemią cześć na powierzchni. Mam kilka pytań: 1. Mogę się gdzieś zapoznać z wykazem takich stanowisk? 2. By w/w stanowisko pozwalało na przejście na wcześniejszą emeryturę musi być min. połowa zjazdów w m-cu? 3. Czy na takim stanowisku są pełne bony żywnościowe czy tylko ile zjazdów tyle bonów? 4. Czy na takim stanowisku jest dodatkowy urlop, tzn po 5 latach "na dole" dodatkowo 5 dni, a po 10, 8 dni? Z gory dzięki za info!

hajer

Mam kilka pytań ; 1) mam uprawnienia do 1kV dołowe oraz ognioszczelność, 3 lata dołu jako elektryk. Mogę liczyć praktycznie z lagi na +3k na Pniówku, czy na Szczygłowicach? 2) ile +- zarabia elektryk na w/w grubach bez sobót ? 3) czy od Nowego Roku rychtyk wchodzi nowy układ zbiorowy który wyrówna Knur-Szczy zarobki do innych kopalń starej spółki jastrzębskiej? Co może się jeszcze zmienić? 4) planowane są przyjęcia na Szczygłowice/ Pniówek w tym/ początek przyszłego roku ?

Mirek
@hajer 11.11.2017 16:09

Na Pniówku jako elektryk dostaje 8. Z weekendami w tym miesiącu dostałem 11 na rękę

ZZZ
@Mirek 27.11.2018 19:26

pokaż pasek, bo nie uwierzę.

Ktosik

A tak serio powie mi ktoś ile naprawdę zarabia się w jsw w ścianach i przodkach. Wypłata czysta bez weekendów

Kret
@Ktosik 24.11.2018 15:45

Ja chodzę na kombajn, kwk pniowek za październik 6200.

Mirek
@Ktosik 24.11.2018 15:45

Elektryk na Pniówku 8-10 tys plus oczywiście dodatki

Raf
@Mirek 27.11.2018 19:23

Ja, chyba z 8 świątecznym... i jako wafel kierownika

Jan
@Raf 30.11.2018 10:59

Chciałbyś. Na przodku znajomy też na Pniówku 8240 zł na reke z 4 sobotami

gornik emeryt

Ten caly zarzad to zwykle ciu.... 1,5 mld zysku a dziady dywidendy nie wyplaca podobnie jak ukradli emerytom wegiel ,,pan prezes widocznie za malo ma pensji

czuby
@gornik emeryt 16.03.2018 11:25

Na 100 lecie Fatimy Ustawa 10 000* /10 000 to swawstyka /. Emerycie zamiast węgla U:gol

EbanySowa
@gornik emeryt 16.03.2018 11:25

Emerytom wiecznie malo, emeryturka i jeszcze idzie taki robic do firmy bo mało i mało ,3 razy w roku na wakacje a mlodzi na takich lebrow musza robic

EbanySowa
@gornik emeryt 16.03.2018 11:25

Jak ukradli wegiel?? Czy piekarz na emeryturze dostaje chleb za darmo??? Nie Czy fryzjer na emeryturze dostaje nozyczki czy darmowe strzyzenie ??? Nie Czy kierowca na emeryturze dostaje paliwo fo auta za darmo??? Nie Wiec z jakiej racji emerytowany gornik ma dostawac wegiel za darmo ??? Po@ebalo sie wam w glowach emeryty!!!

Górnik

Witam czy może ktoś powiedzieć coś na temat Kopalni Borynia? Jakie warunki tam panują? Jak z zarobkami w Sigu? Głównie chodzi mi o górników staż 1.5roku na ile mogę liczyć?

Faustyna

Ktoś podpowie gdzie uderzyć w sprawie zatrudnienia się w JSW? Tylko proszę nie mówcie o składaniu podań elektronicznie, bo już ich wysłaliśmy z mężem setki...Mąż ma bardzo duże doświadczenie - od kilkunastu lat pracuje na kopalni ale w firmie za małe pieniążki. Nie mamy żadnych tzw "plecy" a bardzo mi zależy, by chociaż jedno z nas dostało pracę w JSW. Mamy córkę z poważną wadą kostną, którą czeka długie i ciężkie leczenie, dlatego potrzebna nam jest stabilna posada. Może ktoś tu bywa z ludzi mogących pomóc lub mających wpływ na zatrudnienie - z góry serdecznie dziękuję za dobre wskazówki.

m.....
@Faustyna 06.11.2018 09:56

Proszę iść do związków i powiedzieć jak sytuacja wygląda, jeżeli mąż ma kwalifikacje to powinno się udać. Chodzić i się przypominać:)

Zainteresowany pracą
@m..... 13.11.2018 08:33

Bardzo ci dziękuje za odpowiedź choć już kiedyś był w związkach i nic. A może podpowiecie do których konkretnie warto się udać bo jest ich kilka... Dziękuje za pomoc

awans?

Witajcie. Od pewnego czasu pracuję w JSW na płuczce. Mam już w miarę stabilną umowę, dobre relacje z kierownictwem ale chciałbym awansować. Interesuje mnie jak zostać sztygarem na powierzchni? Mam ukończone technikum przeróbka kopalin stałych oraz jestem inżynierem (niestety branża inna niż górnictwo), specjalizacja BHP. Ile muszę mieć stażu w ruch zakładu oraz co jeszcze muszę mieć i z kim gadać aby było to możliwe?

Szymon

Cześć proszę o odpowiedź czy do karty górnika zalicza się pracą poza kopalnią jak mam staż 12 lat

Zbigniew

Panowie jakie zarobki Jsw esz i msz

Rudolf
@Zbigniew 20.10.2018 10:00

Nieznam oddziału ale myśle że koło 4 pod jsw

Tomasz

Cześć proszę o opinie i zarobki pod JSW oddział ESZ i MSZ

Pytanko

Panowie proszę o szczerą odpowiedz pracuję aktualnie w sigu zarabiam 2100 mies. pytałem kierownika ile w tym sigu będę się męczyć powiedział no po 3 mies idzie się dostać pod jsw już wiem że pie...li głupoty ponieważ min rok trzeba przepracować zresztą oni sami nie wiedzą tylko obiecują cuda wianki. Panowie jeżeli już przejdę po tym roku pod jsw to jakie będą te pierwsze wypłaty jestem ślusarzem. Najgorsze że w tym sigu nie dostaniemy żadnych przywilejów gorzej tam niż pod najgorszą firmą no i wysługują się nami praktycznie robimy najgorsze roboty, przez co dużo kolegów rozważa odejście lub przejście do firm.

Karol
@Pytanko 14.10.2018 10:55

Jedni pracują rok, inni trzy lata pod sig. Jeśli masz czyste papiery (bez L-4) i zdeklarowales się do związków to po pół roku można już przejść. Kolejne przejścia w grudniu z tego co słyszałem. Cierpliwości

Ant3k

Witam Panowie Pracuje ponad rok w jsw na oddzielne wydobywczym ale mam okazję przenieść się na wentylację. Chciałabym się jak najwięcej dowiedzieć o wentylacji bo wydobycie jest mi już w jakimś tam stopniu znane. Głównie siedzę na gumie albo robię pobierke do wnęki chodzę tylko w zamianke jak nie ma kogoś ze stałej ekipy. Chciałbym zapytać jakie są zarobki w wentylacji i jakie są obowiązki dozoru? Czy dozór na wentylacji zjeżdża codziennie? Jakie zarobki sztygara? Czy na wentylacji często jest 6h? Bo na ścianie praktycznie codziennie zostajemy dłużej. Nie ukrywam że za kilka lat chciałbym zdać zatwierdzenia. Na wydobyciu praca sztygara jest mi znana. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.

Sławek

Witam Państwa, Ktoś podpowie jak się pracuję w ZWP?(Zakład wsparcia produkcji)? Jak atmosfera, zarobki? Mam doświadczenie w branży zamowień publicznych i przetargów w górnictwie, dlatego pytam.

Sylwia

Witam, czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda praca na stanowisku starszego inspektora ds. technicznych, atmosfera, warunki? Na jakie można liczyć zarobki? Pozdrawiam

Szukająca pracy
@Sylwia 21.08.2018 20:10

Sylwia a dostałaś pracę na tym stanowisku w JSW? Pytam z czystej ciekawości bo jakoś ofert pracy na stanowiska biurowe w JSW nie ma a ciągle słyszę że tego przyjęli czy tamtego;) Czy ktoś podpowie jak dostać pracę w administracji w JSW? Mam kilkunastoletnie doświadczenie w tej pracy no niestety w firmie prywatnej a każdy chce mieć stabilność zatrudnienia i godne zarobki za swoją pracę! Z góry dzięki za jakiekolwiek podpowiedzi - choć w to nie wierzę:)

Helena

@Jo, pracujesz w JSW? Jeśli tak, to powiedz jak Ci się pracuje w tej firmie. Jakie są warunki zatrudnienia? Czy pracodawca oferuje premie lub benefity pozapłacowe? Jak widzisz zaglądają tu osoby zainteresowane pracą w JSW, więc każda dodatkowa informacja będzie pomocna dla tych osób. @Koko11, jeśli pracujesz w JSW to zachęcam Cię do wyrażenia opinii o pracy w tej firmie. @Wiktor, dostępne oferty pracy znajdziesz na stronie internetowej firmy: https://www.jsw.pl/o-nas/jsw-jako-pracodawca/oferty-pracy/

Kwk jakieś tam

W PGG zarobić jest ciężko 3 tys. W ścianie jak i w przodku nie wiem jak te lebry zJSW co zarabiają owiele więcej mogą tak narzekać. Dadzą wam barburke węgiel. 14,15,16,17 a wam będzie dalej malo

Hajer
@Kwk jakieś tam 06.12.2017 19:24

Kolego co Ty sie tu o pieniadzach udzielasz jak twoja pisownia zdradza twoje wyksztalcenie :) BarbÓrko :)

Jo
@Hajer 31.03.2018 13:24

wyzywaniem chcieli by od nas wysępić kolejne 1,5mld zł. Niech patrzą do swojego portfela, a nie na JSW albo na podatników

Koko11
@Kwk jakieś tam 06.12.2017 19:24

Idz i rób spiny gdzie indziej :)

Wiktor

Podpowiedzcie czy prowadzą aktualnie jakieś rekrutacje? Podpowiedzcie na jaką umowę można liczyć na początek?

Helena

Czy pracodawca JSW poszukuje obecnie nowych pracowników do pracy w swoich szeregach? Jeśli posiadacie jakiekolwiek informacje na ten temat, podzielcie się nimi. Ważne, by treść komentarza była zgodna z regulaminem tego forum. Każdy komentarz się przyda.

Kamil

Ile czekaliście na przyjęcie do Sigu? Czy jest opcja dostania się bez znajomości?

Helena

@Mily Dzielmy się swoimi przemyśleniami, pamiętając o wzajemnym szacunku i poszanowaniu. Obrażając inną osobę musisz być świadom, że Twój wpis administrator może usunąć. Przestrzegajmy zasad regulaminu tego forum.

Mily

Nie przepraszam ... To moje zdanie a jak ktoś podpisuje to moim nickiem to niech sam wyrazi opinie a nie przeprasza że tak powiem za napisanie "prawdy"

Mily

Przepraszam was Górnicy

anonim

(usunięte przez administratora)

Erwin.

Ale ci ten metan zaszkodził ! ha ha ha .

Sonix

Witam serdecznie poszukuje pracy dla kobiety na kopalni, wydawnictwo mydła i tym podobne może ktoś coś pomóc?

Helena

Macie wiedzę na temat tego jak wygląda praca w firmie JSW? Być może ktoś z Was pracuje lub pracował u tego pracodawcy i posiada wiedzę na temat aktualnych ofert pracy, a także mógłby się podzielić własnymi przemyśleniami na jej temat?

Marcin

Witam mam pytanie wie ktoś moze ile zarabia sie za ślusarza na wydobyciu w sigu

Bolo

Podpowiedzcie czy potrzebują pracowników?

Bla bla

Panie Chętny !!! 43 lata i na kopalnie chcesz się dostać ? Miałeś na to 20 lat co najmniej więc nie rób sobie wstydu z takimi pytaniami ... Przyjmują młodych w wieku 25-30 a nie ludzi co już praktycznie wiekowo powinni iść na emeryturę...

Chętny.

Jak się dostać na kop jako nowicjusz lat 43 czy koś mi pomoże.

Zainteresowany

Słyszałem, że to super firma. Mam zamiar aplikować!

Zostaw opinię o JSW S.A - Jastrzębie-Zdrój

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie JSW S.A