Przedsiębiorstwo "EKO-BUD" sp. z o.o.
2 25 6 1

Opinie o Przedsiębiorstwo "EKO-BUD" sp. z o.o.

Edyta

Na stronie internetowej Przedsiębiorstwo "EKO-BUD" znajduje się informacja, że firma poszukuje osób chętnych do pracy na poniższych stanowiskach: Górnik Górnik strzałowy Górnik kombajnista Elektromonter Ślusarz Technik górnik Technik elektryk Technik mechanik Pracownik niewykwalifikowany Szczegóły poszczególnych ofert, znajdziecie pod linkiem: http://ekobud.org.pl/Praca/praca.htm Czy ktoś z aktualnych pracowników podpowiedziałby czy warto złożyć cv?

Edyta

@Ziga rozumiem Twoje emocje, ale proszę Cię byś pisząc w przyszłości na forum, nie zapominał o zachowaniu szacunku do innych osób. Nawet jeśli się z kimś nie zgadzasz, możesz swoje zdanie wyrazić w sposób nieobraźliwy. Mam jednak do Ciebie prośbę, byś pamiętając o mojej prośbie, wyjaśnił co miałeś na myśli. Czy chodziło Ci o to, że w tej chwili Przedsiębiorstwo "EKO-BUD" nie przyjmuje nowych pracowników?

Byly pracownik
@Edyta 03.10.2018 20:27

Pani Edyto chodzi o to że wszystkie firmy mają podpisane umowy z PGG (tzn kopalniami) i nie moga podbierać pracowników firm , wiem bo też mi dzwonili z PGG i musiałem sie zwolnic z firmy żeby przejść pod Kopalnie , inaczej nie idzie.

Ziga

Eko trupy blokuja przyjecia pod kopalnie,stare dziady.

Szukasz pracy?

Edyta

@remess a na jaki okres podpisywana jest umowa? Po okresie próbnym przedłużana jest na czas określony czy nieokreślony? Czy do podstawowego wynagrodzenia Przedsiębiorstwo "EKO-BUD" oferuje premie lub benefity dla pracowników?

Edyta

@Pedro @Poldek a jakie interesuje Was stanowisko w Przedsiębiorstwo "EKO-BUD"? Może znajdują się tu aktualni pracownicy, którzy pracują w takich charakterze i wypowiedzą się na temat realiów panujących w firmie. @xx czy Przedsiębiorstwo "EKO-BUD" oferuje umowę o pracę? Jak wyglądają warunki zatrudnienia?

remess
@Edyta 10.07.2018 10:43

Wyłącznie umowy o pracę !!!

zzzzz

Jak tam zarobki w EKO -BUDZIE albo w EKO-Obłudzie (róbcie metry a kasy nima ) dalej tak jest ?

xx
@zzzzz 02.07.2018 17:51

Od dwóch miesięcy jest nowa premia i jak jesteś w brygadzie, która robi metry, to wreszcie można dobrze zarobić.

Poldek

Jaką macie atmosferę w firmie? Warto starać się?

Pedro

Interesuje mnie praca w firmie ale zastanawiają mnie te wasze wpisy.

remess

W EKOBUDZIE nie pracuje Żyła!!

ktoś
@remess 21.05.2018 12:53

ale robi w pgg i można do niego podejść tumanie!!

Arek

O czym wy piszecie?

zignorowani
@Arek 20.05.2018 18:05

O tym jakie problemy firma robi.

ktoś
@Arek 20.05.2018 18:05

dobrze wiesz!! więc nie udzielaj się kierowniczku Szol.c bądź Adamczy.k bo to zbędne.. narobiliscie gnoju i dobrze o tym wiecie. możemy się spotkać na konfrontacji hehe proponuję podział na rano :))

ktoś
@Arek 20.05.2018 18:05

niech ludzie wiedzą a że na rano wiekszosc, więc czemu nie? najlepiej wtorek gdyż w razie "w" można podejść do dyrektora żyły ;)

Zignorowani

Na jakiej podstawie firma dogadała się z PGG że nie można przejść pod kopalnię? Masz się zwolnić i 2 miesiące być bez pracy i dopiero wtedy mogą Cie przyjąć... Przecież na to powinny być paragrafy!

Josh
@Zignorowani 08.05.2018 15:06

Dokładnie na Jankowice i Chwałowice nie ma możliwości się dostać . Niby Te dwie kopalnie mają zakaz przyjmowania ludzi z Ekobudu

Zainteresowany

Jaką macie atmosferę w pracy?

remess
@Zainteresowany 25.04.2018 10:19

myślę OK

Ślusorz

A jakich kopalniach aktualnie wykonuja roboty kaj potrzebni sa ślusorze?

Witek

Narzekających ma każda firma. Pracować nie lubią tylko marudzić!!!

TOM
@Witek 24.03.2018 23:38

Otóż to! Jak się nie chce pracować to zawsze znajdzie się dziurę w całym.

MasłoMaślane
@Witek 24.03.2018 23:38

Sami sobie jebajcie w przodku w którym 3 tys nie idzie zarobić, widzę ze dozór i kierownictwo ładnie się tu udziela....

Administrator

Posiadacie jakieś informacje z życia przedsiębiorstwa? Napiszcie, jak wygląda poziom wynagrodzenia oraz inne warunki zatrudnienia w Przedsiębiorstwo "EKO-BUD" sp. z o.o.. Wasza opinia może pomóc innym użytkownikom.

remss
@Administrator 04.02.2018 08:11

aktualnie potrzebni elektrycy, strzałowi, operatorzy urządzeń. Poza tym pracownicy niekwalifikowani również. Zarobki 2.800 - 4.800 na rękę. Przyjdź i przekonaj się sam!!

Rich
@remss 07.03.2018 07:58

Prosza cię. Górnik w przodku 2600 jak są metry. Firma idzie na dno. Ludzie się masowo zwalniają, nie polecam.

anonymous
@Rich 09.03.2018 18:04

Akurat są przyjęcia, a nie zwolnienia. Zlecenia na robotę na cały rok. Zarobki się poprawiają. Idź pod kopalnie za 2500 na ścianie!!

Strzala
@anonymous 13.03.2018 07:58

Ludzie się zwalniają spowodu wypłat a ci co się przyjmują dopiero się dowiedzą jak są oszukiwanie

KACZKA

Najgorszym ciulem i ciota bez jaj jest pan Makowski co to jest grypsiarz? i dlaczego on tak duzo zarabia? czy prezes Klonowski o tym wie? A jak nie wie to niech sobie poczyta takich gosci jak Makowski powinno sie eliminowac z ekobudu dlatego ze on nic nie robi a bierze dwa razy wiecej niz normalny pracownik o tym sie powinno powiadomic panstwowa inspekcje pracy. przyjaciel kaczka

zorientowany
@KACZKA 26.09.2017 20:50

Wymienieni ludzie w tej firmie nie pracują. Jakaś pomyłka!!

xxx

Odradzam. Gówniane wypłaty, wysyłają pisma blokujące przejście pod kopalnie.

Eko fiut

Nie polecam.

górnik za 0,6

4,5 roku w tej dziadowskiej firmie papiery na wszystko co tylko można prócz strzalowego. Wiecznie mało i mało metry i metry dziadowski SS'owski dozór panu S życzę wszystkiego co najgorsze - z natury jestem życzliwym człowiekiem ale w tym wypadku ten gość powinien przejść to co jego podwładni. Kto pracował ten wie o czym piszę. Ps: alkoholu w pracy proszę pana się nie pije a mobing jest również niedopuszczalny. Wielki mi kierownik po komunistycznym technikum. Komuna wam życie uratowała! To ostatnie tchnienie tej i innych firm podwykonawczych. Większość już ma zajęcia kont więc czym prędzej uciekać! Ps: " jako tam mocie sytuacyjo"?

pracownik

po tej wypłacie porządny strajk by sie przydał. a na sobote i niedziele to niech tych smrodów z pętagonu sobie zapiszą

Elo Melo

Witam. Przepracowałem w dziadobudzie grubo ponad 5 lat i do roku 2013-2014 było ok a od tamtego czasu wszystko sie psuje. Zwolniłem sie kilka m-cy temu i nie żałuje bo pogorszyc sobie nie mogłem... W biedronce na kasie zarobi sie wiecej. W dozorze same leśne dziady co jebią młodych i świecą na recę i stały tekst ,,czemu tak dlugo" albo ,,czemu tak mało" i róbcie bo mnie zwolnią i co ja tam napisze w raporcie, zarobek podawany zawsze z bonami jak sie okazuje potem, mówia w przodku zarobisz 2500zl jak beda metry a dostajesz 2100zl + 400 bonow i sobota do tego lub dwie pomimo wykonanego planu na dany miesiac co daje 2500 na reke. W transporcie 3 lub 4 soboty 1800, na taśmach nawet niecałe 1300. Zarabiaja tylko dzieci kierownika co chodza na rano i robia po 4 soboty w miesiacu a jak nie przyjdziesz w sobote to z przodka wypad na taśme. Leśne dziadki co wyjeżdżaja prędzej i nikt im nic nie powie bo to ELITA i siedzą w norce i się bawią... A młody jak wyjedzie prędzej pomimo zrobionego cyklu to straszą zwolnieniami lub odpisuja godz. i jeb po premi której i tak prawie nie ma. Z urlopami wieczny problem nawet na zmianach sztygar odsyła do kierownika. A kierownik odmawia, na własnej skórze doświadczyłem problemu z urlopem na pogrzeb babci mojej żony, w srode poinformowałem sztygara, że potrzebuje urlop na piątek a ten odeslał mnie do kierownika, a kierownik na to ,,to nie była twoja babcia to nie musisz jechać" , dostałem urlop tylko dlatego, że nie przyszedłem do pracy ten dzień. Pozabierali juz wszystko ,,wczasy pod gruszą" , ,,bony na świeta" choć na pasku dalej widnieją potrącenia na fundusz socjalny a w rzeczywistości go nie ma. Firma dobra dla emerytów bo tylko oni się tam liczą. Mozna tam pracowac jak sie chce dorobić troche grosza do emerytury czy własnego bisnesu ale jako głowne źródło dochodu to nie przeżyjesz za tą jałmużnę miesiąca jak masz rodzine na utrzymaniu. Jedyny plus to to że jak narazie płacą w terminie choć wygląda to tak jakby to była pierwsza rata przelewu a drugiej już nie ma... Tyle w temacie choć można by pisać o tym bez końca. Nara

były pracownik

Pracowałem tam 5 lat i to czego tam doświadczyłem to masakra. Zaczynając od tego ze sztygar każe wkładać czujniki metanometri do lutni gdy wybijał metan, nie uwzględnianie wypadków na wypłacie kończąc. Ludzie jebią za marne grosze, pod kopalnią za te same prace dostają ponad 1tys więcej. Najgorsze jest to że pracuje się cały miesiąc to pod koniec miesiąca lub przed wypłatą przyjeżdża brygada z "pentagonu" (bo tak się określa biuro w żorach) i szanownie informują że jest kryzys w górnictwie i wypłaty będą mniejsze, albo że na innej kopalni przodek nie wyrabia i trzeba pokryć koszty. Jeżdżą i tak mówią na wszystkich kopalniach gdzie akurat się pracuje. A gdy wchodzisz akurat w tym samym czasie na profil dyrektora ujrzysz jak on się świetnie w dubaju bawi a Ty jebaj za 1400zł na dole. Tak to nie jest żart, kolejkarze ludzie na taśmach tak dostają a w przodku ? max 2 tys. Kierownictwo? jeden porządny to Rambo z którym zawsze się szło dogadać a reszta sami idioci pan S. kierownik z jankowic kwestia czasu aż ktoś go za bramą dopadnie, chodzi i ryczy pyskiem jak byłby bogiem. Jak chcecie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na dole i mieć płacone gorzej niż baba w tesco na kasie to proszę bardzo, naprawdę nie warto tam pracować i si [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

Jastrzębiok

Stary dziad Pazdzior sprawia wraźenie jak by był naćpany osioł Stary nie wie źe go robią w konia dziad jeden powinien zająć się bawieniem wnuków a nie biznesami a firma to trup koniec EkoŹor pada nie płaci za robote

Pytanko

Witam, napiszcie mi jak wygląda obecnie sytuacja i jakie prace wykonujecie głownie na kopalni. Chodzi mi czy głównie to są przodki czy jesteście rzucani po całej kopalni do najgorszych prac tam gdzie tego potrzeba i jak z kasą na początek bo za 1300 na dole to raczej kpina więcej dostają Panie w Tesco na kasie, czekam na odpowiedź i pozdrawiam.

anonim

(usunięte przez administratora)

EKOBZDURA

jak jesteś emerytem co ma 4tyś. emerytury to możesz wymyślać ale jak byś nie miał innego wyjścia i rodzinę na utrzymaniu to nie masz co gadać, a poza tym emeryci zarabiają więcej niż młodzi pracownicy a robią mniej, nawet dostają dodatkowe bony regeneracyjne!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

EKOBZDURA

myślisz że te 2600 w przodku to jakaś rewelacja, taka kasa jest tylko dla wybranych a nie dla wszystkich bo na kopalni za tą samą robotę mają 4000, rotacja jest duża ostatnio się pozwalniali więc jak jesteś chętny to złóż podanie a otrzymasz swą wymarzoną wypłatę netto 1280 + bony. CZEKAMY NA CIEBIE ( Łosiu )

anonymous
@EKOBZDURA 24.04.2016 22:35

a sam tam robisz jeleniu

Pracownik

Zarobki w przodkach to różnie zależy od metrów to koło 2100 zł + bony do 2600 zł + bony ale chętnych do przodka jest wielu na taśmach większości siedzą górni, górnicy kombajniści chłopaki z dużym stażem nie raz głównie ze stażem w przodkach różnego typu, szanse wskoczenia małe.

EKOBZDURA
@Pracownik 18.03.2016 10:00

Bo w przodku same emerytowane trupy dlatego tak ciężko się tam wbić a tak w ogóle to ciekawe jak kierownik S przechodzi badania bo raczej ma coś z głową

Pracownik

To prawda co piszą pracuje już tu kilka lat i to co było kiedyś dobre zarobki, fajna atmosfera to przeszłość. Na dzień dzisiejszy zarobki w tej firmie to dno na taśmie to zarobki w granicy 1240zł + 400y bon do 1400zł+bony, atmosfera di ban,i a nie którzy kierownicy to starej daty górnicy którzy uważają że poniżaniem i obrażaniem nie których pracowników polepszą sobie humor i sytuacje na chodniku. Jedynie załoga to w większości fajni młodzi ludzie oczywiście są emeryci i są przydupasy kierownika ale to jak wszędzie.

obiektywny

Ta firma to DNO i trzy metry mułu! Nie polecam największemu wrogowi. Zarobki osiągnęły pułap najniższej krajowej - 1350zł na rękę za cały przepracowany miesiąc (to nie żart!). Jeśli zrobisz wszystkie soboty w miesiącu dostaniesz 1800zł. Atmosfera w firmie tragiczna, kierownictwo stare, wredne. Czekają tylko jak powinie się komuś noga i straszą zwolnieniami. Dozór to w 90% emeryci, gonią młodych bo boją się kierownictwa. Omijać tę firmę szerokim łukiem i szukać pracy gdzie indziej!

ryl

nie polecam zarobki do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w większości poniżej 2000 tys na rękę żadnych paczek na święta i nawet wczasy pod gruszą zabrali

Zostaw opinię o Przedsiębiorstwo "EKO-BUD" sp. z o.o. - Żory

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Przedsiębiorstwo "EKO-BUD" sp. z o.o.