Simtech Automatyka Przemysłowa

2.3 Dodaj merytoryczną opinię

Opinie o Simtech Automatyka Przemysłowa

Administrator Nowy wpis

Simtech Automatyka Przemysłowa prowadzi rekrutację na stanowisko Programista w Balice. Wziąłeś udział w tym procesie? Na co według Ciebie powinny zwrócić uwagę osoby rozważające pracę w firmie.

Dar Cruise
Pracownik

Ludzie często pytają mnie czy w Simtech Automatyka Przemysłowa można się dorobić. I ja odpowiadam: oczywiście że można, i mercedesa, i dużego domu. Najważniejsze żebyś dużo i ciężko pracował i nie zadawał dużo pytań, to będzie się można dorobić :)

Janusz
@Dar Cruise

To ile ty tam zarabiasz, że się dorobisz dużego domu? Chyba powyżej przeciętnej, co? A pytania to wydaje mi się, że zawsze warto zadawać, żeby dobrze wykonywać swoj pracę.

Janusz
@Dar Cruise

To ile ty tam zarabiasz, że się dorobisz dużego domu? Chyba powyżej przeciętnej, co? A pytania to wydaje mi się, że zawsze warto zadawać, żeby dobrze wykonywać swoją pracę.

Emilia
@Dar Cruise

Hahahah, Pan powyżej to chyba nie wie co to IRONIA :D

On
Pracownik
@Janusz

Zarobki są niejawne.

Qwer
Pracownik
@On

Tak niskie, że trzeba utajnić, tak jak ktoś pisał licznik pracowników resetuje się co 2 lata, zostają ci, którzy myślą, że tam mogą w przyszłości coś więcej zarobić, reszta zmienia pracę i podwyżki ma od razu.

Nick Nowy wpis
Pracownik
@Qwer

Ale bezsens, zarobki są niejawne w 90% firm, te ciągłe próby wymuszenia bezsensownej dyskusji w których brak jakichkolwiek sensownych argumentów są bez sensu, zaraz się pojawi odpowiedź o jakieś ideologi pokazania światu jakie firmy ze Śląska są złe, a każda pozytywna informacja będzie mieszana z błotem że to piszą opłaceni pracownicy, aż się boje coś sensownego tu napisać. Firma jest naprawdę spoko, ludzie co w niej pracują podobnie. Byłem już w innych z tej branży, tutaj jest całkiem fajnie, nie żałuję decyzji o przejściu. Wszyscy co dotrą do tego tekstu i szukają pracy to dam jedną radę : nie sugerujcie się na tym czy innym forum wpisami jakiś desperatów , gdzie widać że tutaj ewidentnie się do firmy przyczepil jakiś (usunięte przez administratora) być może nawet ten co był wzywany do sądu za zniesławienie (chyba, bo GoWork wpisu ni skasował) i sprawdźcie sobie sami. Wszystkim automatyką życzę szczęśliwego nowego roku i wielu sukcesów na uruchomieniach !!

Elo Nowy wpis
Pracownik
@Nick

Zarobki nie są jawne, ale każda inteligentna osoba potrafi liczyć i wie jak kroi ich właściciel, wszak postawienie siedziby kosztuje pare dobrych baniek, a przecież on tego sam nie wypracuje. Szacunkowo pracownik dostaje pewnie z 10 procent tego co płaci zagraniczny klient firmy, bo tutaj też krajowe zarobki różnią się od zagranicznych. Jedynie można poradzić wszystkim, którzy ogarniają język i mają trochę wiedzy o bezpośrednie zatrudnienie w zagranicznej firmie, wtedy okazuje się że można więcej zarabiać, pracować spokojnie i też właścicielowi to się opłaca. Mentalności nie da się przeskoczyć, w Polsce jesteś właścicielem, albo robolem.

Pytanie Nowy wpis
Użytkownicy czekają na odpowiedź 33 dni.
 Pytanie

Czy firma Simtech Automatyka Przemysłowa w całości finansuje szkolenia dla pracowników?

Pytanie
 Pytanie

Czy poziom wynagrodzeń w Simtech Automatyka Przemysłowa uległ zmianie od czasu dodania ostatnich opinii? Pojawiły się nowe ogłoszenia na GoWork.pl 15 grudnia.

Pytanie
 Pytanie

Czy Simtech Automatyka Przemysłowa organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Pracodawca

@Pytanie

Nasi pracownicy podnoszą swoje kompetencje uczestnicząc w szkoleniach zewnętrznych organizowanych przez jednostki certyfikowane. Poszerzają swoje kwalifikacje również podczas szkoleń wewnętrznych (posiadamy sterowniki PLC, roboty przemysłowe Fanuc i Kuka oraz systemy HMI)

Ilona
@Simtech Automatyka Przemysłowa

Proszę o więcej informacji. Teraz w czasie kryzysu te szkolenia są prowadzone stacjonarnie czy może zdalnie? I czy udział w nich jest obowiązkowy, jak to tam wygląda?

Pracodawca

@Ilona

Typ, rodzaj szkolenia i sposób jego realizacji zależy od potrzeb i projektu, w którym uczestniczy dany pracownik.

Honorata
@Simtech Automatyka Przemysłowa

Z doświadczenia wiem, że często pracownicy administracyjni biura jako (powiedzmy) nie zajmujący się meritum działalności firm, są pomijani w rozwojowych kwestiach, szkoleniach itp. U Was jest inaczej? :)

Nick
Były pracownik

Przepraszam Dariusza Rejs za publikacje ( Nick 07.08.2018 10:09, Nick 28.07.2018 23:09, Nick 22.08.2018 18:39, Nick 07.08.2018 10:06, Nick 07.08.2018 10:04, Dario Cosa Nostra 30.03.2019 15:36, Były pracownik 23.07.2018 21:27, Nick 25.08.2018 00:28, Nick 20.02.2019 13:13, Aniol Stróż 21.02.2019 09:30 ) obraźliwych postów oraz postów zawierających nieprawdziwe informacje na portalu GoWork i nieprzyjemności jakie z tego powodu mogły wyniknąć dla Dariusza Rejs oraz jego firmy Simtech Automatyka Przemysłowa w Gliwicach i zobowiązuję się do powstrzymywania od dokonywania wpisów na temat wyżej wymienionej osoby, firmy oraz jej pracowników w przyszłości. Tomasz Trelko

15
Nick
Pracownik

Zapewne prawdziwy Tomasz tego nie pisał, tylko jakiś (usunięte przez administratora) z ich biura.

Pracodawca

@Nick

I tu się mylisz. Niestety wyroku sądu nie można tu wstawić, a szkoda, bo ostudziłoby to zapędy tych, którzy myślą, że w sieci są bezkarni.

Marek
Były pracownik
 Pytanie
@Simtech Automatyka Przemysłowa

Wyroku sądu? Chyba ugody

Kuraw
Były pracownik
 Pytanie
@Simtech Automatyka Przemysłowa

Czyli zarząd wytoczył proces jednemu z byłych pracowników za opinie w internecie? Na jakiej podstawie było to powództwo? Kiedyś pracowałem w Simtech i śledzę profil od czasu do czasu i nie spotkałem się z żadnymi łamiącymi prawo - owszem zdarzały się złośliwe komentarze, choć często przedstawiały tylko smutną prawdę o firmie, w której nie zawsze było kolorowo, a zdarzała się i dość kreatywna księgowość. Wszystkim którzy rozważają pracę dla tych ludzi radzę się zastanowić, czy chcieliby pracować w firmie, gdzie po wyrażeniu swojego niezadowolenia można spodziewać się pozwu.

Pracodawca

@Kuraw

Drogi Użytkowniku, Dziękujemy za Twój komentarz. Cieszymy się, że jako nasz były Pracownik, chętnie tutaj zaglądasz i interesujesz się tym, co się w naszej Firmie dzieje:). Absolutnie powództwo nie zostało wytoczone za fakt opublikowania opinii w internecie, a za treści, które ta opinia zawierała. Na szczęście, wszyscy możemy swobodnie korzystać z konstytucyjnie zagwarantowanej wolności słowa, niestety Użytkownicy często zapominają, że ma ona swoje granice. Każdy Użytkownik publikując swoją opinię musi opublikować treść, która jest zgodna z Regulaminem serwisu GoWork.pl i polskim prawem. W przypadku kiedy opinia łamie Regulamin i polskie prawo, Użytkownik musi liczyć się z konsekwencjami. To proste i tak było w tym przypadku. Sąd nie zająłby się sprawą gdyby komentarz był po prostu złośliwy, to oczywiste. Drogi Użytkowniku, będziemy chętnie dyskutowali, przyjmowali krytykę, odpowiadali na pytania ale bądźmy merytoryczni:).

Kuraw
Były pracownik
@Simtech Automatyka Przemysłowa

Nadal ciekawi mnie podstawa prawna takiego powództwa Pozywanie osób prywatnych za niewygodne opinie to niestety coraz częstsza praktyka, a nierzadko z wygody i oszczędności ludzie wolą odpuścić, niż dochodzić swojego prawa do wolności słowa w sądzie. Jak widać w niektórych firmach feudalne myślenie przedsiębiorcy na włościach ciągle ma się dobrze.

Pracodawca

@Kuraw

Drogi Użytkowniku, Zachęcamy wszystkich do dzielenia się opiniami, jednak konstytucyjna wolność słowa ma swoje prawne granice. Nie widzimy konieczności tłumaczenia się z faktu, że dochodziliśmy sprawiedliwości na drodze sądowej w sytuacji gdy prawa naszych Pracowników i nasze zostały naruszone. Jest to normalna praktyka.

Honorata
@Kuraw

Pewnie słynny art 212 kk par 1: zniesławienie. Nie wiem, czemu firma tak się wzbrania przed podaniem podstawy.

Pytanie
 Pytanie

Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w Simtech Automatyka Przemysłowa?

2

Pracodawca

@Pytanie

W firmie Simtech panuje bardzo pozytywna atmosfera. Zainteresowanych zapraszamy do sprawdzenia.

Kuraw
Były pracownik
@Simtech Automatyka Przemysłowa

Zgodnie z informacjami które pojawiły się wyżej, albo będziesz zadowolony z atmosfery i wszystkiego innego, albo widzimy się w sądzie ^.-

1
Helena

Kiedy ostatnio Simtech prowadzili rekrutacje? Jak duża jest rotacja pracowników w firmie i z czym to się wiążę? Próbuję wyrobić sobie opinię o aktualnej sytuacji firmy, ale informacje na temat pracy w niej ciężko znaleźć.

3
Jogu
Pracownik
@Helena

Pracuj już od jakiegoś czasu i mimo całej pandemii firma nie zwolniła nikogo, są jakieś rotacje ale przy obecnym rynku pracy nie jest to nic niezwykłego. Rekrutacja jest tak jak chyba wszędzie - cały czas :) Co do sytuacji to wydaje się stabilna i przemyślana, firma inwestuje chyba rozsądnie, wdraża swoją strategię rozwoju, w planach jest postawienie nowego biura, rozwój istniejących działów i ostatnio coś pisali o otwarciu nowego. Mnie się podoba, na ten moment nie planuje się nigdzie wybierać :) zapowiada się ciekawie.

9
Były student
Były pracownik

Kilka lat temu miałem praktyki w oddziale Gliwickim i generalnie bardzo sobie chwalę. Ostatecznie moja kariera potoczyła się inaczej, ale podejście do praktykantów w moim guście. Nie było za dużo zawalania nas robotą (wiadomo, każdy ma swoją pracę) ani specjalnego oka, ale mieliśmy do dyspozycji halę firmy co moimi osobistym zdaniem przeważało wszystko. Masz PLCki, HMI, roboty, fakowniki, silnik, szafę sterowniczą i masę czasu aby się tym sprzętem pobawić, trochę pobrudzić i przydrutować połączenia, trochę programować, oswoi się ze sprzętem. Biorąc pod uwagę ile trwają laborki na studiach, ile kosztują czasem nie dające zbyt dużo kursy inżynierskie których częstym i jednym atutem atutem jest "hej, mamy sprzęt" to własny park sprzętowy Simtecha jest mega zaletą dla studenta :) No i fajna atmosfera tam była.

12
Pytanie
 Pytanie

Jaka umowa obowiązuje w Simtech Automatyka Przemysłowa podczas okresu próbnego?

Simtech
Pracownik
@Pytanie

Nie ma okresu próbnego, pierwsza umowa jest na rok.

3
Helena
@Simtech

Dobrze wiedzieć. Na stronie internetowej Simtech znalazłam informację o otwartej rekrutacji na stanowisko Robotyka: http://www.simtech.gliwice.pl/kariera. Mogę zapytać w jakich okolicznościach zwolniło się to stanowisko? Czy też jest to nowo stworzona posada?

Kamil
Kandydat
 Pytanie

Na jakie wynagrodzenie można liczyć w tej firmie z 5-letnim doświadczeniem w automotive? 10-12k brutto jak w innych firmach, czy jest szansa na więcej? Jak wygląda sprawa rozliczania delegacji? Płacą diety normalnie, pełne, czy coś kombinują? Są jakieś dopłaty za czas dojazdu, czy każą jeździć poza godzinami pracy, żeby nie było zapłacone (jak inna duża gliwicka firma :P )? Czy uwzględniają ulgę z tytułu autorskich kosztów uzyskania przychodu? Wiem, że w wielu firmach jest to już standardem. Są jakieś szkolenia ze standardów? Jak to wygląda w firmie Simtech?

Aleksandra

A dawno pracowałeś w Simtech? Ciekawa jestem, jak obecnie wyglądają warunki pracy w tym miejscu i na co faktycznie można liczyć zatrudniając się tam.

10
Pytanie
 Pytanie

Czy często w firmie Simtech Automatyka Przemysłowa zdarza się rekrutacja wewnętrzna?

Zawiedziony
Były pracownik

(cytaty z ogólnodostępnych oficjalnych dokumentów finansowych) Na podwyżki nie ma ale "Spółka z o.o. udzieliła w dniu 10.11.2017 r pożyczki Prezesowi Zarządu Panu Dariuszowi Rejs w wysokosći 200 000 zł" to z raportu finansowego za 2019 . Moze jak by się spłaciło to by nie zabrakło.Do tego nowe grunty zakupione i budowa rozpoczenta a w kasie firmy prawie 5 milionów złotych...... Najłatwiej oszczędzać na pracownikach...... Wystarczy poczytać sprawozdania finansowe za 2019 rok niedawno opublikowane (usunięte przez administratora)

Nie marudzę.
Pracownik

Jest ok.

11
anonim
Pracownik

(usunięte przez administratora)

Krzysiek
Kandydat
 Pytanie

Co masz na myśli z oszczędzaniem na pracownikach? Masz jakieś informacje jak wyglądało to w czasie lockdownu? Czy były zwolnienia, obniżki płac? Czy można było pracować zdalnie?

Zawiedziony
Pracownik
@Krzysiek

(usunięte przez administratora) Na podwyżki(usunięte przez administratora) Najłatwiej oszczędzać na pracownikach...... Wystarczy poczytać sprawozdania finansowe za 2019 rok niedawno opublikowane

Mateusz
 Pytanie

Cześć, mam pytanie. Zainteresowała mnie oferta Simtechu na pracuj, ale w opisie mają napisane że trzeba mieszkać maksymalnie 50km od firmy. Ja mieszkam w Chrzanowie, a to tak koło 52km. Czy jest szansa się dostać do tej firmy? Jak bardzo dokładnie sprawadzają miejsce zamieszkania? Z początku wolałbym dojeżdzać z domu. Czy często się zdarza że trzeba do firmy jechać w nocy, żeby potrzebny był szybki czas dojazdu?

3
A
@Mateusz

O którym oddziale firmy myślisz? Balice czy Gliwice? Nie słyszałem żeby ktoś kiedykolwiek dojeżdżał awaryjnie w nocy.

1
Pracownik
@Mateusz

Nie ma szczegolowej weryfikacji, chodzi o to, zeby ludzie nie narzekali, ze daleko maja do pracy - bo zdarzaja sie tacy, niestety. Nocne dojazdy do firmy? A w jakim celu? Budynek jest otwarty w godzinach pracy, poza tymi godzinami pracownicy nie maja dostępu do budynku. Prosze aplikowac, pozdrawiam.

1
Mateusz
@Pracownik

Ale mieszkam 52 km od firmy, czyli chyba nie mogę...

Mateusz

W ofercie wyraźnie było napisane: zamieszkanie nie dalej niż 50km od biura. Skoro jest tak jak piszecie, to co po zamieszczać takie mylące informacje?

Pytanie
 Pytanie

Czy Simtech Automatyka Przemysłowa oferuje wszystkim swoim pracownikom umowę o pracę czy jednak należy spodziewać się umowy zlecenia?

1
Pracownik
@Pytanie

Nie zatrudniamy na podstawie umów zleceń, każdy pracownik ma normalną umowę na rok, Pierwsza umowa standardowo na rok.

1
smieciarz
@Pracownik

tak zwana śmieciówka.

Nick
@smieciarz

tzw. śmieciówką jest potocznie nazywana umowa o dzieło, lub zlecenie. Jak napisał Pracownik zatrudnienie jest na podstawie umowy o pracę.

2
anonim

(usunięte przez administratora)

Tomasz

Rozumiem, że współpracujesz obecnie z firmą. To w sumie ogólna ocena działań Simtech, a co można by powiedzieć o tym pracodawcy ze strony pracownika? Jak oceniasz relacje i możliwości rozwoju?

Zajinteresowany
 Pytanie

No te 3,2 klocka to całkiem spoko pensja, muglbym pracować, ale czy oni chociaz oferują jakies owocowe czwartki? Czy zespół jest mlody i dynamiczny?

1
Pytanie
 Pytanie

Jakie są mocne strony pracodawcy Simtech Automatyka Przemysłowa?

2

Zostaw merytoryczną opinię o Simtech Automatyka Przemysłowa - Gliwice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

Często zadawane pytania

  • Jak się pracuje w Simtech Automatyka Przemysłowa?

    Zobacz opinie na temat firmy Simtech Automatyka Przemysłowa tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 7.

  • Jakie są opinie pracowników o pracy w Simtech Automatyka Przemysłowa?

    Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 6, z czego 3 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

  • Jak wygląda rekrutacja do firmy Simtech Automatyka Przemysłowa?

    Kandydaci do pracy w Simtech Automatyka Przemysłowa napisali 4 opinii na temat procesu rekrutacyjnego. Zobacz szczegóły tutaj.

Simtech Automatyka Przemysłowa