NOKIA

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 407 ocen.

NOKIA
3 407 6 1

Opinie o NOKIA

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

anonymous

http://praca-niemcy24.pl/od-zaraz/smieciarz/

anonymous

Namawiam wszystkich absolwentów, aby nie dawali się upadlać centrom taniej siły roboczej zlokalizowanym w Polsce. Nie marnujcie czasu na szukanie pracy w tym kraju. Wyjeździe za granicę i tam zacznijcie godne życie. Bez żadnego doświadczenia może dostać pracę które zapewni wam godziwą płacę 2500-4000 b euro zamiast 2500-4000 b zł ? Tak! Kończyłem studia w Polsce i przeglądałem gowork z celu znalezienia opinii o każdej firmie do której aplikowałem i niestety większość opinii pokrywała się z rzeczywistością. Gdy odpowiecie rekruterowi, że wasze oczekiwania finansowe to 2000 zł to rzucą się na was jak hieny na padlinę. Te nisko kosztowe oddziały zostały stworzone, że dorabiać kosztem biednych polaków i w konsekwencji ich upodlić. Nie wierzcie w żadne zapewnienia o robieniu kariery o awansach a tym bardziej o podwyżkach, bo Polscy "managerowie" o tym nie decydują ile zarobicie. Oni dostają tabelki z centrali ile tania siła robocza w Polsce ma zarabiać. Nie dajcie się upodlić i szukajcie godnej pracy z godną płacą.

anonymous
@anonymous 13.08.2018 07:32

http://natemat.pl/139825,pracuj-w-polsce-mieszkaj-w-niemczech-jest-duzo-taniej-przekonuje-polak-ktory-sprzedaje-niemieckie-mieszkania

Krakowski Filantrop

Czy to prawda że w Krakowskim oddziale przyjmują samych studentów? Czy to prawda ,że rekrutują kogoś na deva a potem trafia do teamu testerskiego?

rrrr
@Krakowski Filantrop 29.07.2018 13:38

lepiej, studentów wprowadzają studenci...

anonymous

https://www.washingtonfrank.com/26249/infor-ln-technical-consultant-12-months-holland

anonymous

" Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem " Ludwig von Mises.

Robert

Jaką macie atmosferę w firmie? Czy warto starać się o pracę? Jakie zarobki i jaka umowa na początek?

Nielubiany emigrant prze NOKIE
@Robert 29.07.2018 19:27

1. zależy gdzie trafisz 2. NIE, bo w normalnym kraju dostaniesz 3x tyle co w Nokii i jeszcze nie będą robili wielkiej łaski że cię zatrudniają. W mojej firmie w DE junior dostaje na początek 2600-2800 euro, a nie wymaga się rocznego doświadczenia jak w nokiiiii. Mało tego wymagania dużo mniejsze, a pensja dużo wyższa. Tak należy przemyśleć to czy warto tracić czas w PL, w DE kupisz taniej mieszkanie niż we WRO czy KRA. Taka prawda. A do PL dalego nie jest autostradą dojedziesz w 4-5 godz., a żyje się o niebo lepiej i bez stresu. 3. małe, słaba

radek

Jestem pracownikiem Nokii, programistą. Co do zarobków to na rozmowach możecie wołać tyle ile chcecie, nie jest to żaden wykładnik czy was przyjmą czy nie. Jak dobrze przejdziesz rozmowę kwalifikacyjną i powiedzmy krzyknąłeś 15 tys brutto na rozmowie to skontaktują się z Tobą i powiedzą, że tyle nie mogą Ci dać, ale np. mogą Ci dać na początek 8 tys brutto a po 3 miesiącach 10 tys brutto - to tylko przykład. Także wszystkich którzy chcą aplikować nie zastanawiać ile wołać, aby z Ciebie nie zrezygnowali, wołać tyle ile chcesz, najważniejsze jest to jak wypadniesz technicznie na rozmowie, jak dobrze to choćbyś i zawołał 50 tys. brutto to ktoś się z Tobą skontaktuje i powie ile może Ci dać. Skrajny przypadek jaki znam to gość zawołał 12 tys brutto, byli nim zachwyceni na rozmowie i udało się przyjąć gościa za 6 tys brutto czyli za połowę tego co wołał, nikt tam z Nokii nie wstydził się zadzwonić do niego zaproponować połowę tego co wołał. Z mojej strony polecam firmę wszystkim którzy dopiero zaczynają pracę w branży C++, working studentom, świeżym absolwentom studiów technicznych, natomiast ludziom z doświadczeniem lat 3+ to nie, bo szkoda waszego czasu na rozmowie kwalifikacyjnej, więcej niż 12 tys. brutto na pewno nie wynegocjujesz a na te 12 tys. to musisz być mega kozak.

anonymous
@radek 14.07.2018 23:34

kutwa, a mój kuzyn w Berlinie w pizzerii zarabia 2350 euro brutto.

anonymous

polscy informatycy wg zagranicznych korporacji są naj............... najlepsi i zarazem najtańsi ;)

anonymous
@anonymous 16.07.2018 13:56

sorry wiele >= 2

Dominika

@radek Serdecznie Ci dziękuję za te rzetelne i merytoryczne informacje. Jak długo sam pracowałeś w firmie NOKIA? W swojej wypowiedzi skupiasz się jedynie na wynagrodzeniu. Warto byłoby, żebyś poruszył jeszcze inne kwestie - np. atmosferę tam panującą, jakieś ewentualne dodatki poza pensją, itp.

Dominika

@anonymous Twój komentarz nic nie wnosi do dyskusji o firmie NOKIA. Jeśli jesteś albo byłeś ich pracownikiem i masz coś konkretnego do przekazania - zapraszam. Widziałam na ich oficjalnej stronie, że prowadzą aktualnie rekrutację https://nokiawroclaw.pl/careers/ Czy według Was warto tam aplikować?

anonymous

LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER

MX

Nokia ma ostatnio w otwartych rolach stanowisko "Line Manager" (IT). 1. Jak to się ma do struktury projektowo zespołowej 2. Jak to się ma do zarobków (obecne zajmowane przeze mnie stanowisko to 30+ senior pracowników/ globalny zespół/ 4 projekty z 1M+ budzetami) - Czy Nokia-Wrocław ma coś podobnego lub większego na co mógłbym spróbować aplikować? Pozdrawiam

x
@MX 31.05.2018 00:08

1. maile i telefony po pracy 2. oczekuj głupot i robienia z ludzi głupich. 3. przytakuj na wszystko z USA, bo tatuś Paweł P. mówi, że oni płacą.. 4. świeć oczami przed podwładnymi jak odchodzą za 20-30% więcej lub jeżeli pytają o sprzęt do testowania.. 5. udawaj mądrego i dawaj dobre rady nie mając pojęcia co robią podwładni. jak umiesz to będziesz dobrym linem.

anonymous

niektórzy pracownicy nokii maja Syndrom sztokholmski

aaa
@anonymous 30.06.2018 09:48

chyba połowa

Stowarzyszenie ANTYprywaciarz

zasady przeciwdziałania wyzyskowi: - nie przychodź na rozmowę na kolanach - pamiętaj prywaciarz zawsze będzie chciał zaniżyć twoją samoocenę na rozmowie, taki zabieg psychologiczny w celu obniżenia oczekiwań finansowych, pamiętaj on zawsze znajdzie 1000 powodów jak nie płacić Miej to w du... - jeżeli jesteś umówiony na konkretną godz. a przedstawiciel prywaciarza się spóźnia co najmniej 10 minut, wyjdź i nie czekaj. Skoro mają cie w du... też ich tam mniej... - Pamiętaj ty jesteś właścicielem swojego skilu, czasu itd i i ty powinieneś wiedzieć ile ma zarabiać, nie prywaciarz. - nie wierz w żadane zapewnienia ustne prywaciarza liczy się to co na umowie. obiecuje ci złote góry? zapomnij.... - zacząłeś pracę u prywaciarza, to odrazu szukaj nowej lepszej nie czekaj ani 1-ego dnia! - prywaciarz to zwykły cwaniaczek nikt więcej, bądź cwańszy od niego. - nigdy nie przyznawaj się że wziąłeś kredyt hipotecznych, wtedy będziesz jego zakładnikiem... - pamiętaj, jeśli prywaciarzowi wydaje się że jest królem to tylko mu się tak wydaje.. zawsze jak cie będzie szantażował możesz mu zastać CBA, Kontrolę Skarbową, PIP itd. bo tylko tyle jest wart.... Wstańcie z kolan i walczcie, bo zrobiono z Polaków współczesnych niewolników.

Balon
@pol 27.06.2018 08:39

" żąda 5000 netto za to, że łaskawie przyjdzie do pracy." chłopie, bo nie musi iść do takiej pracy, bo może: wyjechać do Niemiec i więcej zarobić na wykładaniu towaru w markecie, zamiataniu ulic - może zarabiać na bitcoinach, być youtuberem, na koparkach kryptowalut - może otworzyć własną firmę, - może robić tysiące innych rzeczy! i nie musi być czyjmś tanim pracownikiem, bo jakaś Nokia przyszła do Polski i założyła sobie że znajdzie tanich pracowników.

Dominika

@pol, czy jesteś zatrudniony w NOKIA? Jeśli tak, może rozwiniesz swoją wypowiedź i napiszesz jak Ty postrzegasz pracę w tym miejscu? Jak oceniasz tego pracodawcę? Czy satysfakcjonują Ciebie warunki zatrudnienia?

Dominika

@zdenerwowany student, Twoja wypowiedź nie zawiera żadnych konkretów. Może chciałbyś ją rozwinąć? Jakie otrzymałeś warunki zatrudnienia? Jak oceniasz atmosferę panującą w pracy? Zachęcam Cię do wypowiedzi. Pomoże ona osobom zastanawiającym się nad zatrudnieniem w tej firmie.

zdenerwowany student

słaba

Normalny
@zdenerwowany student 06.06.2018 22:40

Co się stało zdenerwowany studencie, bo się niepokoje? Czyżby ci zakompleksieni managerowie, którzy próbują się dowartościować czyimś kosztem dokuczyli ci?

Dominika

@MX, na stronie internetowej NOKIA jest zakładka z aktualnymi ofertami pracy we Wrocławiu: https://nokiawroclaw.pl/oferty-pracy/ Poszukują kandydatów do różnych działów. Każde ogłoszenie zawiera opis stanowiska i oczekiwania. Następnie podziel się z innymi obecnymi na forum gdzie będziesz aplikować i jak wyglądają postępy w Twojej rekrutacji.

Dominika

@Franek, może rozwiniesz swoją wypowiedź opierając ją o jakieś przykłady? Co sprawiło, że w twojej opinii jest to firma z perspektywami? Jeśli jesteś pracownikiem firmy, może napiszesz co jest satysfakcjonujące w tej pracy? Jaka atmosfera w niej panuje? Jakie są warunki zatrudnienia? Czy istnieją możliwości awansu? Myślę, że Twoja wypowiedź może pomóc osobom zainteresowanym pracą w NOKIA. Zachęcam również innych obecnych na forum do wyrażania swojej opinii.

anonymous

https://www.signifytechnology.com/jobs/principle-big-data-slash-scala-engineer Salary: £80,000 czyli ~390.000 pln rocznie = 32500 zł brutto miesięcznie.

Franek

Dobra firma, myślę, że warto aplikować bo to firma z perspektywami!!

anonymous

Nie mówić na rozmowach mniej niż: 6000- dla juniora 10000-dla middle 14000-dla seniora i po kłopocie.

jack sparow
@anonymous 23.05.2018 08:48

chyba 20k+ dla seniora ;)

Dominika

@Iza, widziałam, że pytałaś o pracę w NOKIA. Zdecydowałaś się aplikować? Jeśli tak, to napisz proszę, jak wyglądał przebieg Twojego procesu rekrutacyjnego. @Rfsw, rozumiem, że pracujesz lub pracowałeś w NOKIA. Co możesz powiedzieć o warunkach oferowanych przez tego pracodawcę? @Radek C, mylisz się. jestem moderatorem forum GoWork.pl, nie jestem w żaden sposób związana z firmą NOKIA. Moją rolą jest dopytywanie o szczegóły związane z pracą.

Iza

Czy firma potrzebuje pracowników? Czy rekrutacja jest bardzo skomplikowana?

Dobre
@BoJaNie 23.04.2018 16:08

hehe

Nickt

Niech każdy poda stanowisko i zarobki z Nokia, to będziemy mieć pełny wykaz :-P

emigrant

Wpiszcie sobie na you tubie: ZOBACZ???? Porównanie CEN i ZAROBKÓW pomiędzy POLSKĄ a NIEMCAMI

nYX
@xyN 29.03.2018 21:53

Po pierwsze dlaczego akurat na zmywak? Po drugie, człowiek inteligentny zadzwoni po prostu do siedziby firmy i wszystkiego się dowie.

Rfsw

Nie przychodz do firmy jeżeli myślisz że będziesz mial narzędzia z pierwszej ligi. Ba nie przychodz jeżeli myślisz że tu coś działa... Scm to jakaś parodia, ciągle problemy z budowaniem i z systemem labowym. Windows wszędzie i Nie stabilność również

Radek C
@.... 16.03.2018 06:39

Uważaj zaraz ktoś z managmentu Nokia napisze że rozmawiasz sam ze sobą.

Dominika

@Radek C, przypominam, że wątek dotyczy pracy w firmie NOKIA we Wrocławiu, a nie w Szwajcarii ;) Niemniej jednak dziękujemy za podzielenie się Twoją opinią. Jak wygląda możliwość awansu w tym miejscu? Łatwo jest go dostać, czy jednak firma nie oferuje takich możliwości?

Radek C
@Dominika 08.03.2018 23:22

Napisała Pani z HR

Radek C

Szwajcaria 480 CHF dziennie, informatyk - 2 lata doświadczenia, wąska spec., projekt długoterminowy dla banku, po aktualnym kursie wychodzi ok. 35000 zł miesięcznie. Pozdrawiam wszystkich polaków którzy myślą o emigracji jak i tych który próbują im wmówić że to się nie opłaca ;) bo po prostu jeszcze pewnych rzeczy nie zrozumieliście... aaaa.... za wynajem kawalerki płacę ok 5000 zł. i tak się opłaca ;)

Radek C
@M 07.03.2018 10:56

w przeciwieństwie do ciebie sam do siebie nie gadam

Nexxxio

Web Client Developer MIEJSCE PRACY: PRAGA YOUR ROLE: Develop high-quality software applications which adhere to approved designs Active participation in all phases of system architecture, development, testing, release and on-going maintenance Ensure unit testing activities are properly specified and executed Initiate code reviews, ensuring coding standards and practices are maintained Identify products/ technologies that need to be researched REQUIREMENTS: Bachelor's degree in Science/IT/Computing or equivalent Min. 4 years of experience as a programmer (preferable Frontend, JavaScript) Very good knowledge of Javascript, HTML, CSS, Good knowledge of Java, Spring Knowledge of the Eclipse IDE Knowledge of the JBoss Very good knowledge of English Experience working in an Agile software development environment Good analytical and problem-solving ability Strong communication skills The ability to work independently as well as collaborating with a team WE OFFER: Work in a dynamic company with access to the best world business and technical models Attractive salary (20.000+ PLN gross) Accommodation, airplane tickets (to go and to come back), support in relocation Medicover health care

Zostaw opinię o NOKIA - Wrocław

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NOKIA