NOKIA

Wrocław

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 413 ocen.

NOKIA
3 413 6 1

Opinie o NOKIA

Arturo

hej, jak wygląda tam rekrutacja na testera? Czy osoba z większym doświadczeniem w pythonie, będzie miała szansę na widełki UoP 8000 - 9000 brutto? Będę wdzięczny za jakies info.

RFSW aka smart anten
@Arturo 25.09.2018 15:55

10tys spokojnie, ale odradzam, bo patologia zarządzania cię pogrąży.

RFSW aka smart anten

Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: pozbyć się nieudolnych managerów i working studentów

NokiaPogramista

Rekrutacja jest ciągła z tego co wiem. Po prostu składać papiery. Jeśli ktoś nie jest pewien swoich umiejętności albo chce się przekwalifikowac to warto pójść na NokiaAcademy. Nie wiem kiedy następna edycja. Tylko trzeba się liczyć z tym że po NokiaAcademy jest niższa pensja niż z normalnej rekrutacji. No i oczywiście moderatorka Dominika ma rację. Trzeba dostrzegać zawsze jasne strony: https://youtu.be/L2Wx230gYJw

Dominika
@NokiaPogramista 12.10.2018 13:09

@NokiaPogramista Dziękuję za odpowiedź, a także przyznanie mi racji. Poruszałeś już bardzo wiele istotnych kwestii, ale chyba nie było mowy o rodzajach umowy. Czy nowi pracownicy mają szansę na zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę od pierwszego dnia w firmie NOKIA?

Dominika

@NokiaPogramista Ważne, żeby mimo wad dostrzegać w równym stopniu zalety danego pracodawcy. Przypuszczam, że mogłeś zachęcić wielu użytkowników forum do podjęcia pracy w firmie NOKIA. Orientujesz się w związku z tym, czy planują teraz rekrutację - osoby bez doświadczenia miałby jakieś szanse na zatrudnienie?

NokiaPogramista

Plusy: Dobra atmosfera, dobre zasady jak w dużym korpo, zero dyskryminacji dla jakichś odmienności, zero mobbingu (chyba że jesteś menadżerem liniowym, wtedy masz prze... ne), kawa gratis ;) eleastyczny czas pracy, jak pójdziesz na obiad na godzinę, albo coś załatwić nie ma problemu, wygodne biuro, możliwość czesciowej pracy z domu (ostatnio nawet przymus), uczciwe rozliczanie nadgodzin, zero opóźnień w płatnościach, bardzo małe ryzyko zwolnienia o ile sam/a nie odejdziesz, benefity - luxmed, sodexo na żarcie, trochę kasy na kulturalno / sportowe do wyboru. Minusy: Chaos organizacyjny, ciągle programy reorganizacyjne których efektów nie widać, częste awarie środowiska, a jednocześnie presja na terminowe dostarczanie, bardzo skomplikowany przestarzały system podatny na awarie, pensje mogą być ok dla początkujących. 5-6 brutto. Bardziej doświadczeni często odchodzą zmeczeni wieloma organizacyjnymi problemami i brakiem podwyżek. Podobno faktycznie działa odejście od Nokii i powrót za rok czy dwa. Ostatnie posunięcia "góry" faktycznie sugerują jakby chcieli się pozbyć trochę ludzi przez pseudo-oszczędności takie jak zamrożenie podwyżek, ograniczenia nadgodzin, współdzielenie biurek. Udaje im się to zniechecanie skutecznie bo sporo ludzi odchodzi. Oczywiście zabierają ze sobą wiedzę której nie mieli nigdy czasu przekazać albo zapisać w dokumentacji bo musieli zap... by dotrzymać terminów i gasić bieżące pożary.

Dominika

@Arturo Oczywiście - opinie są bardzo istotne w zbieraniu informacji o danym pracodawcy, w tym przypadku o firmie NOKIA. Szkoda, że akurat ja nie mogę Ci w tym pomóc. Z uwagi na to, że mało osób zechciało tu ostatnio wyrazić merytoryczne zdanie, to polecam Ci bezpośredni kontakt z firmą - na pewno Ci pomogą: https://www.nokia.com/pl_pl/phones/support Życzę Ci powodzenia i dalej nas informuj o wszystkim.

Arturo

@Dominika nie składałem papierów, ponieważ opinie trochę mnie od tego odciągają, chciałbym uzyskać jakieś opinie od testerów, więc jak ktoś może się podzielić, będe wdzieczny

Dominika

@Y Rozumiem Twój problem. Jednak myślę, że możesz spokojnie znaleźć tu potrzebne Ci informacje - wystarczy odrobina cierpliwości. Co Cię konkretnie interesuje? Mogę Ci doradzić, iż jeśli nie uda Ci się tu znaleźć tego, czego potrzebujesz, to zawsze możesz skontaktować się z firmą NOKIA bezpośrednio: https://www.nokia.com/pl_pl/phones/support @Arturo Jesteś już w trakcie procesu rekrutacyjnego, czy jeszcze dalej z tym zwlekasz?

Dominika

@Y To dlatego, że każdy ma prawo do wyrażania opinii, które, jeśli są zgodne z regulaminem Gowork, zostają na forum. Aczkolwiek masz sporo racji - wypowiedzi powinny koncentrować się ściśle na ukazaniu tego, jakim pracodawcą jest NOKIA. Może zatem Ty chciałbyś coś dodać na jego temat?

Y
@Dominika 20.09.2018 11:35

Ja chciałbym się dowiedzieć coś na temat firmy. Ale ciężko przebrnąć przez lawinę informacji o tym jak to wspaniale żyje się za granicą. I w sumie przez to nic konkretnego się tu nie dowiedziałem, bo w sytuacji kiedy jest za dużo mało wiarygodnych informacji do przefiltrowania, człowiek traci obiektywność i dystans.

Y

Dlaczego moderatorzy dopuścili do tego że na jedną (sic!) opinie o nokii jest kilka-kilkanaście opinii w stylu "kurła, ale za gronicą to jest lepij". Każdy ma prawo pracować gdzie chce, ale pisanie swoich subiektywnych odczuć tutaj powoduje że zmarnowaliście mój czas, bo te malkontenckie opinie są nie rzetelne, a do tych poważnych i rzetelnych ciężko się dokopać. Proszę moderatorów o usunięcie postów nawiązujących do pracy za granicą i innych rozmów towarzyskich. Aby można było spokojnie poczytać rzetelne opinie o Nokii! Mam wrażenie że to forum byłych lub niedoszłych pracowników których nokia nie chciała w swoich szeregach i widać dlaczego.

Dominika

@Witold W chwili obecnej NOKIA prowadzi procesy rekrutacyjne. Planują zatrudnić między innymi Android Developera, Software Developera i Software Testera https://nokiawroclaw.pl/careers/oferty-pracy/ Czy któraś z tych ofert byłaby dla Ciebie odpowiednia? @Deso Faktycznie, to nieco dziwne praktyki. Jak długo już tam pracujesz?

Deso

Pracuje w Nokii juz 3 lata -myslac ze jednak widzialem duzo. Od niedawna przyznam jednak racje osobom piszacym ze to plebejskie low cost centre. Ostatnio ktos wpadl na pomysl wprowadzenia tzw 'hot desks' - Dzis oznajmili nam ze bedziemy zajmowac sobie biurka jak kto przyjdzie do pracy z rzeczami osobistymi w szafce. Nie wiem kto wpadl na tak genialny pomysl, ale skutecznie zachecil mnie do zmiany pracy. Jesli firma zaczyna oszczedzac w takich miejscach zastanowcie sie jak wyglada polityka placowa

xyz
@Deso 22.08.2018 13:04

Hehe, potwierdzam dziwny pomysł z wymianą biurek... zdecydowanie wizerunkowo na - , chociaż w praktyce dobry manager załatwi, że tak nie będzie.

anonymous
@xyz 24.08.2018 23:24

się okaże czy polscy managerowie mają jaja czy wydmuszki

anonymous
@Deso 22.08.2018 13:04

dzisiaj aż się burza na yammer rozpętała i włączył się mer TC Wrocław.

anonymous
@anonymous 28.08.2018 16:41

przynajmniej będzie można w prosty sposób awansować. Przychodzisz 5 minut wcześniej niż mer TC Wrocław, siadasz przy jego biurku i mówisz "MOJE K^twa" zgodnie z nowymi zasadami!!

SzalonyMarian
@Deso 22.08.2018 13:04

Dla mnie to najgorsze co sie moglo wydarzyc. Totalne dno i masakra.

anonymous

http://it-leaders.com.pl/pl/programista-granica-londyn-berlin-zurych-dublin/

Witold

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Interesuje mnie na jaką umowę można liczyć?

stażysta USA

Te najbardziej hojne oferują nawet 7 tys. dolarów- taką płacę stażysta dostanie w Palantir, spółce specjalizującej się w wyrafinowanym oprogramowaniu do wydobywania danych dla służb wywiadu i wojska. Kilkadziesiąt dolarów miesięcznie mniej oferuje VMware, światowy potentat w będącym ostatnio na topie oprogramowaniu do wirtualizacji. Trzeci na liście firm najbardziej hojnych dla swych stażystów uplasował się Twitter - w jego kalifornijskim biurze mogą oni zarobić prawie 6,8 tys. dolarów miesięcznie. Dwie kolejne firmy, LinkedIn i Facebook płacą uczestnikom swego stażu 6,2 tys. dolarów pensji. Nieco mniej hojny jest Google, którego staże promowano niedawno w jednym z hollywoodzkich filmów („Stażyści") - średnie wynagrodzenie wynosi tam niespełna 6 tys. dolarów. Niewiele mniej oferuje Amazon, który ma z kolei znacznie gorszy wizerunek jako pracodawca niż Google.

Krakowski Filantrop

Czy to prawda że w Krakowskim oddziale przyjmują samych studentów? Czy to prawda ,że rekrutują kogoś na deva a potem trafia do teamu testerskiego?

anonymous
@Krakowski Filantrop 29.07.2018 13:38

bo w polskiej nokii dev to tak naprawdę tester. Jest to firma z wielkim ego a tak naprawde powinni być polakom wdzieczni ze chca pracowac dla nich za tak gó*niany hajs.

Przegryw
@anonymous 30.07.2018 07:34

Poszedlem na deva c++ a zbieram logi i udaje ,ze je analizuje i cos z nich rozumiem. Czy to normalne czy poprostu zle trafilem?

Praktykantka
@Przegryw 06.08.2018 20:53

Mam to samo ale jako praktykant. Nie napisałam ani jednej linijki w c++ przez miesiąc. Juz szukam nowej pracy żeby po praktykach uciec...

rrrr
@Krakowski Filantrop 29.07.2018 13:38

lepiej, studentów wprowadzają studenci...

Exit
@rrrr 10.08.2018 16:19

Posadzili mnie w gronie 10 studentów. Kazdy z nich robi na 3/5 a tak naprawde to nic nie robi. LM twierdzi, że mam poprowadzić ich przez życie. Zapowiada się szybkim exitem :/

anonymous

Namawiam wszystkich absolwentów, aby nie dawali się upadlać centrom taniej siły roboczej zlokalizowanym w Polsce. Nie marnujcie czasu na szukanie pracy w tym kraju. Wyjeździe za granicę i tam zacznijcie godne życie. Bez żadnego doświadczenia może dostać pracę które zapewni wam godziwą płacę 2500-4000 b euro zamiast 2500-4000 b zł ? Tak! Kończyłem studia w Polsce i przeglądałem gowork z celu znalezienia opinii o każdej firmie do której aplikowałem i niestety większość opinii pokrywała się z rzeczywistością. Gdy odpowiecie rekruterowi, że wasze oczekiwania finansowe to 2000 zł to rzucą się na was jak hieny na padlinę. Te nisko kosztowe oddziały zostały stworzone, że dorabiać kosztem biednych polaków i w konsekwencji ich upodlić. Nie wierzcie w żadne zapewnienia o robieniu kariery o awansach a tym bardziej o podwyżkach, bo Polscy "managerowie" o tym nie decydują ile zarobicie. Oni dostają tabelki z centrali ile tania siła robocza w Polsce ma zarabiać. Nie dajcie się upodlić i szukajcie godnej pracy z godną płacą.

123
@anonymous 01.07.2018 14:11

Nokia ma widełki płacowe na każdym grade-ie. To nie jest tak , że płacą ile im pasuje tak jak w niektórych korpo. Za granicą zarobisz 2500-4000 tylko ceny są parokrotnie wyższe. Pracowałem w Nokii i to prawda , że to low cost center. Tak czy inaczej stawki są rynkowe i porównując inne zawody w Polsce całkiem niezłe. Mnie martwi inna rzecz w tego typu korporacjach w Polsce - tzw. "polski managment" występujący w wielu korporacjach tego typu potrafiący upodlić człowieka (władza absolutna). W Nokii nie doświadczyłem takiego chamstwa, albo ludzie lepsi, albo amerykanie trzymali ich w ryzach i nie mieli za wiele do powiedzenia.

anonymous
@123 11.07.2018 22:26

ceny parokrotnie wyższe? wpisz sobie na YT: porównanie cen między polską a niemcami. Konktaktowałem się kiedyś z niemiecką agencją zatrudnienia i babka mi powiedziała, że nie widziała nigdy oferty pracy dla informatyka za mniej niż 2500 euro, z reguły absolwent bez doświadczenia ma 3000 euro (to i tak mniej niż średnia niemieckich zarobków we wszystkich branżach, nie mówię tu o IT). Kolega który pracował we wrocławkim Ibm i cudów tak się nie nauczył po roku dostał pracę w niemczech z salary 3800 euro brutto. Więc najpierw pomyśl zanim napiszesz.

anonymous
@123 11.07.2018 22:26

gogle: Zakupy w Lidlu - taniej jest w Polsce czy w Niemczech

anonymous
@anonymous 13.07.2018 08:49

Na YT życia sie nie nauczysz. Mam porownanie miedzy UK a PL moze nie jako programista ale rowniez w IT jako sieciowiec. Realia sa takie ze ceny sa 1.5 do 2 razy wyzsze w UK a zarobki nie powalają. Koniec koncow 1000zł miesiesznie na reke mniej w kieszeni zostaje w PL. Dla niektorych to duzo dla mnie osobiscie nie warte tyle by nie widywac sie z rodzina. Pozdraiam.

anonymous
@anonymous 13.08.2018 07:32

Drogi menadzerze z Nokii wiem, że jest ci przykro ze nie możesz znaleźć taniego pracownika i musisz jakoś tutaj zatrzeć obraz tej fatalnej firmy. Nie porównujemy tutaj UK, a Niemcy. Porównywanie z UK nie ma sensu bo jest Brexit i nikt już tam nie emigruje. W Niemczech masz tańsze mieszkania, tańszą elektronikę i 3x wyższe zarobki takie są fakty. Anglia nigdy nie była tania. Ale jak wolisz, mój przykład: benzyna w Polsce 5 zł, Niemcy 1,29 euro=5,54 zł fryzier w Polsce 25 zł, Niemcy 10 euro = 45 zł Cena średnia metra kwadratowego mieszkania w Warszawie to 8 370 zł, w Niemczech: https://domy.pl/mieszkania--niemcy-pl Płaca minimalna Polska 2100 zł = 500 euro, NIemcy 1500 euro = 6250 zł Płaca dla absolwenta studiów w PL 2000-3750 zł netto, Niemcy 2500-3800 euro brutto=6500-9800 zł netto żarcie i chemia w markecie (to że jakość chemii jest lepsza na zachodzie to wiadomo nie o dziś, a ceny niższe) porównuje ceny żywności z niemieckiego i polskiego LIDLa: pudding 0,15 euro centrów=90 gr, polski lidl podobnie, pieczywo i kawa w niemczech są nieco droższe, a reszta praktycznie to samo. Nowy samochód w salonie kosztuje tyle samo co w PL, a nawet mniej to niemcy od lat stosują dopłaty do nowych samochodów chodzi o ekologię. W polsce jest 500+ na dziecko, w niemczech jest program 200+, ale w euro = ponad 800 zł na dziecko. Czynsz za mieszkanie płacę w niemczech za 65m2 około 130 euro = 550 zł, Polsce płaciłem podobnie, Internet w Niemczech jest nieco droższy, ale nie 3x razy droższy ;) To że z Polaków zrobiona naród frajerów to nasza wina, że się godzimy na niskie stawki w PL. są firmy które jak 15 lat temu płaciły 2000 zł netto, tak nadal płacą 2000 zł netto po dziś dzień.

anonymous
@anonymous 13.08.2018 07:32

http://natemat.pl/139825,pracuj-w-polsce-mieszkaj-w-niemczech-jest-duzo-taniej-przekonuje-polak-ktory-sprzedaje-niemieckie-mieszkania

anonymous

https://www.washingtonfrank.com/26249/infor-ln-technical-consultant-12-months-holland

anonymous

" Pracownik nie jest winien swemu pracodawcy służalczości i posłuszeństwa. Jest mu jedynie winien usługę, za którą otrzymuje zapłatę, będącą nie łaską, lecz zasłużonym wynagrodzeniem " Ludwig von Mises.

Robert

Jaką macie atmosferę w firmie? Czy warto starać się o pracę? Jakie zarobki i jaka umowa na początek?

Nielubiany emigrant prze NOKIE
@Robert 29.07.2018 19:27

1. zależy gdzie trafisz 2. NIE, bo w normalnym kraju dostaniesz 3x tyle co w Nokii i jeszcze nie będą robili wielkiej łaski że cię zatrudniają. W mojej firmie w DE junior dostaje na początek 2600-2800 euro, a nie wymaga się rocznego doświadczenia jak w nokiiiii. Mało tego wymagania dużo mniejsze, a pensja dużo wyższa. Tak należy przemyśleć to czy warto tracić czas w PL, w DE kupisz taniej mieszkanie niż we WRO czy KRA. Taka prawda. A do PL dalego nie jest autostradą dojedziesz w 4-5 godz., a żyje się o niebo lepiej i bez stresu. 3. małe, słaba

radek

Jestem pracownikiem Nokii, programistą. Co do zarobków to na rozmowach możecie wołać tyle ile chcecie, nie jest to żaden wykładnik czy was przyjmą czy nie. Jak dobrze przejdziesz rozmowę kwalifikacyjną i powiedzmy krzyknąłeś 15 tys brutto na rozmowie to skontaktują się z Tobą i powiedzą, że tyle nie mogą Ci dać, ale np. mogą Ci dać na początek 8 tys brutto a po 3 miesiącach 10 tys brutto - to tylko przykład. Także wszystkich którzy chcą aplikować nie zastanawiać ile wołać, aby z Ciebie nie zrezygnowali, wołać tyle ile chcesz, najważniejsze jest to jak wypadniesz technicznie na rozmowie, jak dobrze to choćbyś i zawołał 50 tys. brutto to ktoś się z Tobą skontaktuje i powie ile może Ci dać. Skrajny przypadek jaki znam to gość zawołał 12 tys brutto, byli nim zachwyceni na rozmowie i udało się przyjąć gościa za 6 tys brutto czyli za połowę tego co wołał, nikt tam z Nokii nie wstydził się zadzwonić do niego zaproponować połowę tego co wołał. Z mojej strony polecam firmę wszystkim którzy dopiero zaczynają pracę w branży C++, working studentom, świeżym absolwentom studiów technicznych, natomiast ludziom z doświadczeniem lat 3+ to nie, bo szkoda waszego czasu na rozmowie kwalifikacyjnej, więcej niż 12 tys. brutto na pewno nie wynegocjujesz a na te 12 tys. to musisz być mega kozak.

anonymous
@radek 14.07.2018 23:34

kutwa, a mój kuzyn w Berlinie w pizzerii zarabia 2350 euro brutto.

anonymous

polscy informatycy wg zagranicznych korporacji są naj............... najlepsi i zarazem najtańsi ;)

anonymous
@anonymous 25.02.2018 09:20

zgadza się piszą że 5-6k to nie jest tak mało, a lidl w czechach płaci początkującemu kasjerowi 28 tys koron czeskich = 4600 zł brutto !!!!!!!!! czesi wchodzili razem z najmi do unji, o to jak są polaczki popychani...

Barti
@anonymous 26.02.2018 17:18

ale to pewnie wynika z tego, że w czechach ukraińcy nie mają pozwolenia na pracę, w Polsce jest już ich ponad 2mln a nie długo pewnie prawie 3 ;( więc przedsiębiorcy nie muszą podnosić płac w polsce skoro znajdują się tani pracownicy. A bezrobocie w polsce jest nadal wysoki ponad 1,1mln. Niskie zarobki robią swoje. Dla ukrainca 2 tys zł netto we wroclawiu będzie atrakcyjne. Dla polaka już nie....

Barti
@anonymous 26.02.2018 17:18

zapomniałem dopisać :) Mam wrażenie że zarobki w Polsce stoją w miejscu od 10 lat. Mimo, że cały czas nam podawają że średnia płaca rośnie, to jakoś z moich znajomych nikt tego nie odczuł... trochę też mamy pecha bo jak nie kryzys to jak zaczęło być lepiej i bezrobocie zaczęło spadać to zalała nas fala ukraińców. Z tego co wiem, Nokia też ich już zaczynać ściągać... Polacy chyba nigdy nie doczekają się godnych płac............... smutne ;(((((((

Piotr
@anonymous 25.02.2018 09:20

dostajecie kupę kasy za nic, małpę można nauczyć tego co robicie. nie narzekajcie.

anonymous
@Piotr 23.04.2018 13:45

to po co ta firma organizuje wieloetapową rekrutację? nie łatwiej iść do zoo po szympansa ?

radek
@anonymous 25.04.2018 14:27

nie ma wieloetapowej rekrutacji, jak jesteś na ktorymś etapie tzn. że nie są pewni twoich umiejętności i dają ci jeszcze jedną szansę. Jak dobrze wypadłeś na rozmowie to masz tylko jedną telefoniczną i jedną jako spotkanie z technicznymi + ktoś z hru.

anonymous
@radek 14.07.2018 23:47

1+1=2 2>=wiele wg. definicji słownikowej

anonymous
@anonymous 16.07.2018 13:56

sorry wiele >= 2

Dominika

@radek Serdecznie Ci dziękuję za te rzetelne i merytoryczne informacje. Jak długo sam pracowałeś w firmie NOKIA? W swojej wypowiedzi skupiasz się jedynie na wynagrodzeniu. Warto byłoby, żebyś poruszył jeszcze inne kwestie - np. atmosferę tam panującą, jakieś ewentualne dodatki poza pensją, itp.

Dominika

@anonymous Twój komentarz nic nie wnosi do dyskusji o firmie NOKIA. Jeśli jesteś albo byłeś ich pracownikiem i masz coś konkretnego do przekazania - zapraszam. Widziałam na ich oficjalnej stronie, że prowadzą aktualnie rekrutację https://nokiawroclaw.pl/careers/ Czy według Was warto tam aplikować?

anonymous

LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER LOW COST CENTER

MX

Nokia ma ostatnio w otwartych rolach stanowisko "Line Manager" (IT). 1. Jak to się ma do struktury projektowo zespołowej 2. Jak to się ma do zarobków (obecne zajmowane przeze mnie stanowisko to 30+ senior pracowników/ globalny zespół/ 4 projekty z 1M+ budzetami) - Czy Nokia-Wrocław ma coś podobnego lub większego na co mógłbym spróbować aplikować? Pozdrawiam

x
@MX 31.05.2018 00:08

1. maile i telefony po pracy 2. oczekuj głupot i robienia z ludzi głupich. 3. przytakuj na wszystko z USA, bo tatuś Paweł P. mówi, że oni płacą.. 4. świeć oczami przed podwładnymi jak odchodzą za 20-30% więcej lub jeżeli pytają o sprzęt do testowania.. 5. udawaj mądrego i dawaj dobre rady nie mając pojęcia co robią podwładni. jak umiesz to będziesz dobrym linem.

anonymous

niektórzy pracownicy nokii maja Syndrom sztokholmski

aaa
@anonymous 30.06.2018 09:48

chyba połowa

Stowarzyszenie ANTYprywaciarz

zasady przeciwdziałania wyzyskowi: - nie przychodź na rozmowę na kolanach - pamiętaj prywaciarz zawsze będzie chciał zaniżyć twoją samoocenę na rozmowie, taki zabieg psychologiczny w celu obniżenia oczekiwań finansowych, pamiętaj on zawsze znajdzie 1000 powodów jak nie płacić Miej to w du... - jeżeli jesteś umówiony na konkretną godz. a przedstawiciel prywaciarza się spóźnia co najmniej 10 minut, wyjdź i nie czekaj. Skoro mają cie w du... też ich tam mniej... - Pamiętaj ty jesteś właścicielem swojego skilu, czasu itd i i ty powinieneś wiedzieć ile ma zarabiać, nie prywaciarz. - nie wierz w żadane zapewnienia ustne prywaciarza liczy się to co na umowie. obiecuje ci złote góry? zapomnij.... - zacząłeś pracę u prywaciarza, to odrazu szukaj nowej lepszej nie czekaj ani 1-ego dnia! - prywaciarz to zwykły cwaniaczek nikt więcej, bądź cwańszy od niego. - nigdy nie przyznawaj się że wziąłeś kredyt hipotecznych, wtedy będziesz jego zakładnikiem... - pamiętaj, jeśli prywaciarzowi wydaje się że jest królem to tylko mu się tak wydaje.. zawsze jak cie będzie szantażował możesz mu zastać CBA, Kontrolę Skarbową, PIP itd. bo tylko tyle jest wart.... Wstańcie z kolan i walczcie, bo zrobiono z Polaków współczesnych niewolników.

pol
@Stowarzyszenie ANTYprywaciarz 17.12.2017 13:10

Problemem nie jest prywaciarz tylko kultura zatrudnienia i kultura człowieka, który zatrudnia. Można trafić dobrze a można źle. Twój post przypomina trochę bolszewicką agitkę polityczną o złych kułakach i dobrych robotnikach. a od strony dobrego pracodawcy to już może inaczej wyglądać. Dziś często na rozmowy przychodzi nieopierzony bezczelny młokos w krótkich spodenkach i żąda 5000 netto za to, że łaskawie przyjdzie do pracy.

anonymous
@pol 27.06.2018 08:39

ma do tego prawo.

Balon
@pol 27.06.2018 08:39

" żąda 5000 netto za to, że łaskawie przyjdzie do pracy." chłopie, bo nie musi iść do takiej pracy, bo może: wyjechać do Niemiec i więcej zarobić na wykładaniu towaru w markecie, zamiataniu ulic - może zarabiać na bitcoinach, być youtuberem, na koparkach kryptowalut - może otworzyć własną firmę, - może robić tysiące innych rzeczy! i nie musi być czyjmś tanim pracownikiem, bo jakaś Nokia przyszła do Polski i założyła sobie że znajdzie tanich pracowników.

Dominika

@pol, czy jesteś zatrudniony w NOKIA? Jeśli tak, może rozwiniesz swoją wypowiedź i napiszesz jak Ty postrzegasz pracę w tym miejscu? Jak oceniasz tego pracodawcę? Czy satysfakcjonują Ciebie warunki zatrudnienia?

Dominika

@zdenerwowany student, Twoja wypowiedź nie zawiera żadnych konkretów. Może chciałbyś ją rozwinąć? Jakie otrzymałeś warunki zatrudnienia? Jak oceniasz atmosferę panującą w pracy? Zachęcam Cię do wypowiedzi. Pomoże ona osobom zastanawiającym się nad zatrudnieniem w tej firmie.

Zostaw opinię o NOKIA - Wrocław

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie NOKIA