Eurotel

Gdańsk

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 246 ocen.

Opinie o Eurotel

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eurotel

Lidia

@maximus a na czym dokładniej polegają te testy? Z jakich pytań się składają, skoro mówisz, że jest spory problem, aby je zdać. Napisz trochę więcej - jakich stanowisk te testy dotyczą, jak często się odbywają? To na pewno da pełniejszy obraz sytuacji tym, którzy są zainteresowani pracą w Eurotel.

maximus

witam mnie wkor...iaja tylko te chore pre testy jakby nie mogli od razu dać uprawnień i można by było pracować po cholerę rzucać kłody pod nogi jak ktoś nie zda tych głupich 80 procent to niema autoryzacji chore chore i jeszcze raz chory z tymi testami to najbardziej porąbany pomysł panie Wiczkowski a potem się dziwicie ze ludzie rezygnuje i nie chcą pracować w plusie czy Orange niema tego typu bzdur i utrudnień no i jeszcze koordynatorzy z T-mobila porażka na szczęście już nie muszę się użerać z ta banda bo jak sprzedajesz jesteś ok ale jak ci się noga powinie to psy na tobie wieszają taka prawda jest eurotelem noty jakieś , karty obserwacji SOK już na Maxa przesadzony jeszcze trochę to w standardzie obsługi klienta t-debile wymyśli w ankiecie na zaliczenie tajemniczego łachudry na 100% żebyś klientowi loda robił/a na wejściu te ankiety tajemniczego łachudry to kolejna porażka zapomnisz dać głupią ulotkę i masz po premii od t-debila jak dla mnie praca w t-debile nie rożni się niczym od obozów pracy ....jak masz coś z głową i zdesperowany to możesz tam pracować ciągle jesteś przemęczony na nic nie masz ochoty zero radości z życia pozdrowienia dla Moniki Nasiadki jedyna spoko osoba

Kakol

Jedna wielka sciema. Chlop uwielbia dziewczyny z aps. A one glupie daja za najnizsza krakowa. Potem tlumaczy wiczkowskiemu slabe wyniki a po zebraniu z laseczkami do hotelu. WSTYD

Afera
@Kakol 15.02.2017 17:08
Jedna wielka sciema. Chlop uwielbia dziewczyny z aps. A one glupie daja za najnizsza krakowa. Potem tlumaczy wiczkowskiemu slab...

A KILKA DNI BEDZIE AFERA. Diewczyna nagrala chlopa i ma sms z jego prywatnego numeru. Ale bedzie dym. Maz laski poszedla na policje. Teraz to juz sie nie uda kolejne wyjasnienie.

ror

Może wiecie jakich zarobków można się teraz spodziewać?

Nasiadka
@ror 11.10.2016 11:40
Może wiecie jakich zarobków można się teraz spodziewać?

Takich jak zawsze. CZYLI PODLYCH.

jaka kasa

jakich zarobków można sie spodziewać? Ano to zależy od wielu rzeczy, bo jest podstawa ja mam 2000zł brutto no i pieniądze z Twojego Bonusa od 300 do 1200 no i premia od Eurotela jak jest zysk na sklepie to się dzielą no i nawet dość dobrze to wychodzi. Acha jest jeszcze kasa za konkursty T-Mobile. W sumie wszystko zależy od tego z kim się w salonie pracuje, bo jak się to robi zespołowo to kasa jest. Mam nadzieję że pomogłem.

Ktoś

Pracuje kilka lat już w Eurotelu i aż śmiać sie chce jak to się czyta: ) za nim coś obraźliwego napiszecie to pomyślcie nad tym 10 razy. A wyjazdy są po to żeby wyłączyć się od codzienności,a jak ktoś tego nie rozumie to współczuje poważnego życia :) Jak komuś coś nie pasuje to przecież rynek pracy jest otwarty dla takich mądrych głów, wnioskując po komentarzach ;) Pozdrawiam !

anonim

(usunięte przez administratora)

CałaPrawda

A co dała byś mu Moniko N. ??? Myślę że raczej Michał nie gustuje w wielorybach ... Musisz dużo dużo mnie jeść żeby schudnąć i żeby ktokolwiek chciał spojrzeć na ciebie . ŻYCIE MONICZKO ŻYCIE ...

Hmmmm

Zaiste. Zapewne robiłeś za materac i za świadka tych zdarzeń skoro tak bardzo mocno się wypowiadasz. Czytam wasze bzdury od dłuższego czasu i bardzo żałuję, że z wami pracuję. Robicie nagonkę na kogoś kogo nie znacie - a mało tego, oceniacie MN, MK i resztę. To wskazuje na kompleksy i bardzo słabą samoocenę skoro mocni jesteście tylko tutaj. Odwagi i powiedzcie to w twarz. Jak MN przyjedzie do was na wizytę to zacytujcie słowa stąd, a dziewczynie napiszcie to w smsie lub jakoś tak. To nie jest miejsce na takie rzeczy.

anonim

(usunięte przez administratora)

Gratulacje

Widać, że piszesz z własnego doświadczenia.

Tomasz

( usunięte przez administratora ) Nie spodziewałem się takiego zachowania po tak starych ludziach, uważałem, że takie coś występuje tylko w gimnazjum. Współczuje każdej osobie, ktora ma z wami styczność, bo reprezentujecie margines społeczeństwa i degeneratów. Po raz kolejny dziękuje losowi, że zrezygnowałem ze współpracy z wami.

kas

Polecam firme. Dobra atmosfera. Firma docenia pracowników np wczasy pod gruszą bony świąteczne -hahahahahahahahah i fajne szkolenia w Konikach. Piękne widoki piękne okolice. A najpiękniejsze wspomnienia to widok prawie nie przytomnego koordynatora Mat... Ko.... widok zostanie w mojej pamięci na zawsze i jego postępowanie z jedną z dziewczyn. Wstyd aby taki praciwnik reprezentowal EUROTEL. Bylam na szkoleniu i wszystko widzialam niestety zdjęć nie posiadam gdyż był zakaz(szkoda)

Pracownica
@kas 25.04.2016 20:39
Polecam firme. Dobra atmosfera. Firma docenia pracowników np wczasy pod gruszą bony świąteczne -hahahahahahahahah i fajne szkol...

No to już wiem dlaczego liczba miejsc ograniczona na szkolenie była hahaah... zapewne się działo jak wszyscy nagle po szkoleniu sa na TY a wcześniej na PAN/PANI. teraz cały EuroTEL bedzie śledził z zapartym tchem czy będzie rozwód czy nie:D

Helciu

A orientuje się ktoś ile można w salonie idream zarobić?

anonim

(usunięte przez administratora)

Ula

Chodziło mi o wpis kogoś odnośnie Białegostoku. Dziewczyna jest ładna, miła i szczera, a ktoś dopisuje jakieś niestworzone rzeczy i interesuje sie jej życiem. Teraz po APS'ach chodzą jakieś głupie plotki jaka ona była zła i niedobra, a ja uważam inaczej, gdyż jak byłam młodym konsultantem z innego salonu to zawsze miała czas by mi pomóc i coś wytłumaczyć. APELUJE BY ZAJAC SIE SWOIM ŻYCIEM A NIE INNYCH.

anonim

(usunięte przez administratora)

Operator

Salony? Kilka m2 bez komputerow z usyfionymi scianami z podloga zdarta do betonu z meblami z demobilu z rozpadajacymi sie roletami z brakiem oswietlejia bez ogrzewania i klimy nazywasz SALONAMI???? DOBRE. A w srodku 2 przypadkowe osoby zatrudnione za najnizsza krajowa. LUDZIE SPAWDZCIE DO KIEDY SA UMOWY NAJMU NA WASZE "Salony" TO DOWIECIE SIE KIEDY BEDZIE INWENTARYZACJA LIKWIDACYJNA.

anonim

(usunięte przez administratora)

APS

Komputery w aps to dramatyczne zlomy. Pala sie, zawieszaja. Nikt z tym nic nie robi.Doja z nas tylko kase na maxa. Dobrze ze operator zobaczyl jaka to wies i pozamyjal im punkty.

RECERTYFIKACJA
@APS 14.01.2016 18:49
Komputery w aps to dramatyczne zlomy. Pala sie, zawieszaja. Nikt z tym nic nie robi.Doja z nas tylko kase na maxa. Dobrze ze op...

Nie martwcie sie o kompy. Dzisiaj trenerek powiedzial nam ze na poczatku lutego znowu zamykaja kilkanascie punktow. Szukajcie pracy jak jest jeszcze troche czasu!!!!! Lista juz jest ale udaja greka do ostatniego dnia zaby ludzie nie uciekli na zwolnienia.

zadowolony pracownik

Życzę wszystkim radosnych Świąt. Firma bardzo mnie zaskoczyła. Nie spodziewałem się takich bonów świątecznych aż nie wiem co kupić za taką sumę.

pracownik2
@zadowolony pracownik 21.12.2015 14:12
Życzę wszystkim radosnych Świąt. Firma bardzo mnie zaskoczyła. Nie spodziewałem się takich bonów świątecznych aż nie wiem co ku...

Dobre to było:) firma poszalała w tym roku

Kati

Szanowny Pracowniku., czytając twoją wypowiedź mogę śmiało stwierdzić, że wymiatasz w sprzedaży tabletów:) biorąc pod uwagę łatwość wykonania tego planu- 5 sztuk dziennie- wyniki sprzedaży miesięcznej w takim razie to jakieś 150 sztuk zakladając ze punkt jest czynny przez 7 dni w tygodniu w zalezności od długości miesiaca ewentualnie +-5 sztuk, niestety w rankingach Eurotela nie widziałam punktu z taka sprzedażą więc nim zaczniesz się wymądrzać swoją zajebistością i genialną sprzedażą najpierw osiągnij taki wynik a później się wypowiadaj, bo bajki każdy potrafi opowiadać-Tobie niestety wciskanie takich rzeczy słabo wychodzi.

orangutan rules

Do Pracownik. Kolego stopuj trochę, bo osobiście prowadzę sklep zoologiczny i nie życzę sobie takich komentarzy. Więcej zarobie na mrówkach niż ty na tych swoich telefonach.

Pracownik.

Do Hrabina. Nastawienie do pracy masz zajebiste, Tak tak ludzi nie ma, nie sa podatni itp A moze to ty zle rozmawiasz z klientem? Przeanalizuj swoja sprzedaz ( była sprzedaż) I co nic wiecej nie moglaś z siebie dać ? Sprzedanie 5 tabletow tak jak P. Basia napisala to pestka tylko trzeba przychodzic z nastawieniem do pracy pozytywnym a nie odrazu " nie ma ludzi " a co ty robilas zeby tych ludzi sprowadzic ? Przestan gadac głupoty bo gdybys chciala bys sprzedala i kazdy kto ustawi sobie plan ranny do wykonania bedzie dazyl by ten plan wyrobic, Dostac kasw co miesiac to ok ale dac cos z siebie to nie. Rentownosc punktu to przedewszystkim a nie twoja wyplata bo twoja wyplata i zapewnienie zatrudnienia jest scisle powiazane z retownoscia punktu. Nie ma kasy ( sprzedazy) poprostu nie ma pracy. Wszedzie tak samo działa. Czy to w banku czy w głupim zoologicznym.

Hrabina

Nie jestem pewna czy plan sprzedazy 5 tabletow jest celem realnym dla kazdego punktu i to jeszcze cel poranny...gratuluje pomyslowosci, apropo nie zawsze brak wynikow w sprzedazy wiaze sie z siedzeniem na fb czy innych stronach umilajacych prace...ale co ja moge wiedziec jako konsultant sorry byly konsultant-przeciez co miesiac dawalam z siebie wszystko byle dopiac plany, nie tylko ja ale rowniez inni o ile mi wiadomo-tylko po co, skoro jak sie okazuje z "nudy plan sie zrobi"..a co do checi posiadania najlepszego salonu-dobry zart...nikt nie chce go miec...przeciez kazdy marzy o ciaglych telefonach i suszeniu glowy za wyniki salonu. Brawo!

były kiero

Czyli w końcu wprowadzona została zmiana, za którą jeszcze swego czasu tak lobbowałem - podstawa dobrego biznesu to partycypacja załogi w zyskach, (charytatywnie można ratować zwierzęta, a nie sprzedawać produkty/usługi) W firmie pracowałem sporo i jak w każdej można wyróżnić plusy oraz minusy. Niestety tych drugich zawsze było więcej... Dobra praca na początek, aby zebrać doświadczenie, lecz niestety przy takiej polityce firmy za moich czasów (bardzo niskie wynagrodzenia) konkurencja podbierała najlepszych managerów i sprzedawców..

dobra zmiana?

Chyba jednak idzie jakaś dobra zmiana, bo jest regulamin, że można dostać do 20% premii od wypracowanego zysku w sklepie. Kierownicy też już mają lepiej, bo zaczeli ich indywidualnie szkolić z zarządzania ludźmi no i mają większy udział w wypracowanym przez sklep zysku. To chyba dobra zmiana dla tych, którzy chcą zarobić. Piszę o tym, bo zdawałem ostatnio egzamin na Starszego Konsultanta i dostałem podwyżkę. Wiem wiem jestem lizusem ale w sumie mam to w nosie, bo jestem zadowolony

anonim

(usunięte przez administratora)

TomekRomekAtomek

Swoją opinią potwierdzasz tylko swój nick. A o rentowności punktów można wiele się dowiedzieć ze statystyk wysyłanych na @. Wydaje mi się, że osoba, która wspomniała o "związku" użyła tego w przenośni, a nie dosadnie, jednak nie znam jej więc tylko czytam między słowami. Jad od Ciebie cieknie. Wrzuć na luz, dziewczyna odeszła z firmy, temat zamknięty. Po co drążyć coś, co nie istniało? W ten sposób reprezentujecie siebie i to, że zajmujecie się plotkami, a nie pracą i robieniem wyniku. Dzwonicie po punktach i opowiadacie bajki, o ciążach domniemanych i prawdziwych, o romansach, o tym jak wszyscy są straszni, a was to tylko po głowie trzeba głaskać. Mówisz o najniższej krajowej - zrób wynik, będzie premia...No chyba, że jesteś z centrali.

ssss

Panie Jakubie, czyżby Pan zmienił zdanie: "Wchodząc na portal pierwszy i ostatni raz", ciekawe czy w pracy też jest Pan tak samo słowny. pozdrawiam Kubuś Puchatek

Jakub W.

Dzięki za zwrócenie uwagi. Ma Pani absolutną rację. w momencie pisania pod wpływem emocji. Zapominam fundamentalnych zasad. Będę miał to na uwadze. W temacie posiadania wysokiego mniemania może istotnie takowe posiadam, lecz pragnę zwrócić uwagę iż piszą tu ludzie z reguły tacy co im nic nie wyszło. Sytuacji z moją osobą i historią w firmie też niezbyt Pani zna.osoby wydające opinie jak stwierdziłem w 90% nie są wstanie wykonać powierzonych im zadań. Sytuacja jest prosta aby dany agent mógł wypłacić należyte wynagrodzenie salon musi zamykać się w progu rentowności, jeżeli wynik Eurotel zamyka się poniżej rentowności nie ma jak wypłacić premii. Realizując założone cele tak jak to systematycznie dokonywały Siemianowice powodują iż jest z czego wypłacać. Dlatego nie rozumiem tych pretensji tu ludzi. Idąc dalej tropem Pani wypowiedzi, wysokie mniemanie jest wyrazem tego co prezentuje doświadczeniem moja osoba, jeżeli ktoś chce mnie oceniać i daję na forum moje inicjały podane z lokalizacją to chciałbym aby zaprezentował się jawnie, i potrafił dac sobą przykład co osiągnął w tej firmie. Bardzo dziękuję za uwagi. Lecz patrząc na większość opinii odnoszę wrażenie że ludzie chcieliby zarabiać kokosy siedząc na [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w salonie nie robią nic. Niestety rynek jest nasycony i ten rodzaj pracy jest dla najlepszych którzy potrafią wykrzesać z niczego wynik. Nie chodzi mi o sieci telekom Ale cała resztę gałęzi sprzedaży. Wracając do wysokiego mniemania tabelki od początku roku i zadania jakie dostawalem utwierdzaja mnie w tym przekonaniu. Zachęcam więc wszystkich Państwa do tego iż zanim napiszcie cokolwiek na temat firmy EUROTEL czy jakiejkolwiek innej osoby spójrzcie na siebie i zastanówcie się co Wy sobą reprezentujecie.

Ona

Panie Jakubie, pragnę zauważyć, że ma Pan wysokie mniemanie o swojej osobie. Niestety z przykrością muszę stwierdzić, że lekcje języka polskiego omijał Pan szerokim łukiem. Zasady ortografii są po to by ich przestrzegać, zasady interpunkcji również nie zostały stworzone ot tak sobie. Rzekomo edukacja szkolna w tym zakresie obejmuje podstawówkę + gimnazjum + liceum/technikum, ewentualnie podstawówkę + liceum/technikum. Pan pod tym względem robi błędy niczym dwunastolatek. Następnym razem proponuję użyć słownika lub innej pomocy naukowej i dopiero wtedy wyrażać swoje poglądy. Natomiast, co do wyników sprzedażowych, nie będę się wypowiadała, gdyż odeszłam z firmy dawno temu więc nie byłoby to adekwatne do dzisiejszych realiów, a pracę w firmie wspominam bardzo pozytywnie.

Jakub W.

Opinia jaka jest taka jest o mnie. Ale niech ci co piszą i wypowiadają się o mnie niech pokażą wyniki swoje i salonu sprzedaży. Śmiało posłucham. Wielu z was to tchórze którzy nawet nie potrafią powiedzieć pewnych rzeczy wprost, dodatkowo nie potrafią jawnie pisać tu z imienia i nazwiska. Komentarze o mojej osobie zostawcie dla siebie. życzę wam wszystkim takich wyników sprzedaży jakie mam osobiście. osiągnijcie coś sprzedażowo. Siedzicie na sowich dupeczkach wyniku celi nie realizujecie a wydajecie opinie. Słowa nikt nigdzie nie potrafi wyrazić. Kierownika szukają na Siemianowicach bo odchodzę z własnej nie przymuszonej woli z chęcią rozwoju, czego nie do świadczyłem spotykając się z osobami w tej firmie. Salony prowadzone przez was samych , są obrazą nędzy i rozpaczy, wyniki tragiczne, wiedza niższa niż amatorzy czytający gazety telekomunikacyjne. Nauczyłem się tyle iż negatywne opinie na mój temat wypowiadają ludzie przez których przemawia głupota i zazdrość. Co do firmy EUROTEL jest jaka jest dzięki niej trochę przeżyłem i świetnie się rozwinąłem. Oczekujecie więcej zarobków a który z was cokolwiek dał tej firmie oprócz 70% planów. Który z was salon własny wyciągnął przez rok do pierwszej trójki i trwał na czele, a nie skoczył raz bo się udało. Nie pracujecie dla Pani MN, dla PANA KW, czy AM. Ale dla siebie. Gdybyście byli tak dobrzy jak siebie oceniacie , nie siedzielibyście w EUROTELU tylko w lepszych firmach(wasza opinia). Reasumując pani Jolanto pokaż coś z siebie za miast opiniować.

Jolanta

Jak również szukają w Siemianowicach Śląskich kierownika (mòwiła mi kumpela) ktòry no powiem ..... Każdy wie o j.w.

anonim

(usunięte przez administratora)

:) racja

Święta prawda...Święta trójca..trafiłeś w sedno...pracując tam zastanawiasz się kto tobą kieruję? przecież oni nie maja żadnej żadnej wiedzy managerskiej nic...nie odpowiedni ludzie na nieodpowiednim stanowisku a ci konsultanci mają większą wiedzę jak elita

ja

dokładnie tak jak napisałeś oni są jak sekta...

seba

W Bieedrone wiecej płaca i notami nie straszą, brak szacunku dla drugiego człowieka,

Eu07

Ccesz pracować w t mobile to próbuj na stanowisko konsultanta. Zarobków wielkich nie oczekuj jako podstawy. Jak będziesz zatrudniony u jakiegoś agenta to min krajowa w firmówkach trochę więcej. Dotego dochodzi premia za podpisane umowy jjeżeli oczywiście zrealizujecie plan miesięczny nie wiem jak teraz ale kilka mies temu ok 80 procent planu to jakieś połowę wypracowanej premii. Plany dziwne pro firmy konta bankowe ilość podwyższonych abonamentów przy przedłużeniu umowy w stosunku przed przedłużeniem kiedy to ludzie chcą obniżać rachunki w stylu za 40 zl z telefonem i wszystko bez limitu. Po wysłuchaniu oferty czym szybciej do Play bo tam oferta dużo lepsza jest A Ty świeć oczami..... Tak to się w większości przypadków kończyło lub przedluzali umowy przez Internet bo T mobile chcę zmniejszyć ruch w punktach by zlikwidować te najsłabsze. Jeśli ruchu tam nie na lub jest słaby zastanów się 5 razy czy warto. Regulaminy. Systemy dość skomplikowane sporo osób na początku przez to rezygnowalo mając na początku segregatory regulaminów się uczyć pisane niemal praw niczym jezykiem za min krajową. To już w biedronce na Kasie 2k zarabiają ja pracowałem niecałe 6 m-cy bo ruch zerowy min krajowa cały dzień pusty salon. Na szczęście znalazłem lepiej płatna pracę gdzie klientów jest znacznie więcej. Na przeczekanie może i ok ale szukaj czegoś lepszego. Jednakjeśli wgryziesz się z zapałem i zaangażowaniem to dasz radę powodzenia

Pracowiczek2012

Najgorszy chłam jaki istnieje.. !!!!! Wiecznie tylko noty, sroty, dociążenia. Inwentaryzacja a w trybie expresowym, aby wszystko się zgadzało Zarobki na bardzo niskim poziomie, jak na szarpaniny z jakimi człowiek tam się wzmaga. Romanse z przełożonymi? na porządku dziennym! Nie polecam !! chyba że ktoś jest zdesperowany

zadowolony

Pracowałem jako konsultant sprzedaży po czym kierownik jednego z punktów ponad 3 lata (gdzieś blisko 4). Bywały wzloty i upadki. Za mojej kadencji "góra" zmieniła całkowicie przełożonych. Praca w firmie zła nie jest ale też nie wychwałałbym jej nie wiadomo jak. Na początku zarabiałem 1200 zł na ręke plus premie, jako że sprzedawać umiem i lubię żyłem z premii które wystarczyły mi na to abym podwoił swoją pensję. Nazywał się on "twój bonus" - mial/ ma on jeden problem a nazywa się on - nie opodatkowanie: co rok musiałem z żoną "gryźć tynk" aby oddać państwu około 1500 zł ;). po latach moja podstawa urosła do około 400 zł w górę, może i kokosy to nie są ale: zawsze wypłacane na czas, zawsze była ta premia z której wyciągałem dodatkowe 1000-1300zł... "Góra" - czy stara, czy nowa chwaliła mnie swego czasu niesamowicie jako konsultanta. Więc co się stało że od lutego 2015 zmieni lem miejsce pracy?? Otóż zmieniono warunki twojego bonusu i zamiast 1000 zł zacząłem notorycznie dostawać 300 zł premi a premie dane nie z ręki t-mobile a firmy eurotel zaczęły nie wpadać (kiedyś okolice 300 zł na miesiąc na konto - od środka 2014 raczej nie do dostania...). Chociaz bardzo szanowalem/ szanuje firmę która przez spory okres mnie "żywiła" a ja im w zamian oferowalem sprzedaż na najwyższym poziomie musiałem odejsć przez to że przestało mnie byc stać na pracę w firmie (całe szczęście znalazłem sobie alternatywę sporo wiecej płatną w mgnieniu oka). Koordynatorzy są bardzo ok (przynajmniej w moim rejonie), centrala przynajmniej do mnie również by la zawsze fair. wielkiej nagonki nie rozumiem w tym miejscu ale faktem jest że nie jest to idealny pracodawca bo wymagania ma spore a nie płaci kokosow - jako że wypełniałem w 100% swoje obowiązki wiem co pisze. Ale ogólnie tyrani tam nie zastałem. W/W pan KW rownież na plus - sporo rad naprawdę trafnych mi przekazał a nasze rozmowy naprawdę byly ok i motywował mnie do działania. Centrala działa prężnie i naprawdę na wszystko jak się jest jednostką z podstawową umiejętnością rozmowy z człowiekiem dogadac bez problemu. Polecam tą pracę w 50% przez zarobki ale jakby się zmieniły to naprawde w 100%! Jako ciekawostka dostałem ostatnio mozliwość porotu do firmy (miło że o nie pamiętali) na stanowisku w centrali ale niestety musiałem odmówić przez a. dalekie dojazdy b. mniejsze zarobki. Podsumowując Firmę,prezesów spółki, przełożonych, współpracowników, koordynatora regionalnego t-mobile (pomorze), centralę, serdecznie pozdrawiam i polecam. Nie polecam za to na ten moment wynagrodzenia... mam nadzieję że komuś oswieciłem jak odbierać pracę w firmie eurotel - dla mnie umiarkowany pozytyw z małymi zgrzytami tam gdzie napisałem wcześniej. T-mobile nie jest prosty do współpracowania ale jak się chce i polubi to co sie robi mozna z satysfakcją wychodzic z aps.

Maddlen

Wszędzie jest dobrze, gdzie nas nie ma:) Święta racja!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Rejczel

Legi, ale klimat jest ok, czy też takie kwasy jak opisane w opiniach powyżej?

Rejczel

A jak wyglada praca w centrali?

Hrabina

Ciekawy nick...zanim zaczniesz kogos oceniac po tym czy jest latwy-spojrz na siebie...ciekawe ile osob ciebie wydymalo albo wciaz dyma...pozdrawiam i lepiej zajmij sie praca poki jeszcze ja masz

Juan Habier
@Hrabina 02.05.2015 20:41
Ciekawy nick...zanim zaczniesz kogos oceniac po tym czy jest latwy-spojrz na siebie...ciekawe ile osob ciebie wydymalo albo wci...

Szanowna koleżanko Hrabino, Z racji zaspokojenia Twojej ciekawości zdradzę ci coś. Pytasz kto mnie dyma?Już Ci mówię dyma mnie Urząd Skarbowy, Pracodawca, System podatkowy, wiesz co jest w ty najgorsze, że oni też Cię dymają , aty nawet tego nie zauważyłaś. Jeżeli trudno Ci się będzie ogarnąć z tą informacja zapraszam do grupy wsparcia www.wydymani.pl lub www.hrabinaniedajsiedymac.pl. PS Pewnie jesteś inteligentną, miłą i sympatyczną osobą dlatego dziwi mnie fakt, że "dymanie" wyszło z twoich ust , a raczej z twoich rąk. Dużo uśmiechu życzę Hrabino:P Pamietaj Coco Jambo i do przodu:)) A wszystkim czytającym życzę miłego słonecznego weekendu:)))) pozdrawiam

Adam Stem

Siemianowice Śląskie RULEZ :) PEWMIE OSTATNI RAZ :) ALE CZY PIERWSZY??

Basia Orlowicz

Kuba ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] P :D hahaha :D:D: :*

Jakub Widuch

Pierwszy raz Tu się udzielę i ostatni. Jeżeli macie ludzie jakikolwiek problem to nie dzwońcie po salonach, nie żalcie się się za plecami. Radzę mówić firmie na wprost. Jeśli manager nie jest "ogarnięty" możesz pisać wyżej. Gadacie bzdury, język wasz porównywalny jest z słownictwem marginesu. Skoro Pan Kąkol jest "taki", Pani Szatkowska jest "taka" itp itd. To kim wy jesteście skoro zachowujecie się gorzej niż ich domniemany przez was poziom. Wielokrotnie rozmawiając ze sobą możecie mieć rację, ale pisząc w taki sposób, trując sobie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za plecami nic nie zmienicie. Co do tematu zamykania salonów proponuję się najpierw zapoznać z oficjalnymi raportami Eurotela, jak również opinią T-mobile. Zgodnie z Tym co jest napisane jest to projekt T-mobile pod nazwą "fit2win i zgodnie z tym co jest napisane to Eurotel nie miał znaczącego wpływu na zamknięcia. Podobno znaczący wpływ miała rentowność nie Eurotel a dla t-mobile. Pretensje możecie poniekąd mieć sami do siebie. Zamiast tracic czas na akdemickie głupie gadki weźcie się do roboty i w momencie kiedy będziecie kryształowi odpowiednio wysyłajcie swoje spostrzeżenia i skargi, zgodnie z droga służbową. Pozdrawiam, wszystkich którzy jedno "wykrzykują", a drugie "robią" obojętnie po której stronie barykady stoją. Z poważaniem Wchodząc na portal pierwszy i ostatni raz.

Sebastian SIkora
@Jakub Widuch 23.04.2015 19:11
Pierwszy raz Tu się udzielę i ostatni. Jeżeli macie ludzie jakikolwiek problem to nie dzwońcie po salonach, nie żalcie się się...

Nie pierwszy i nie ostatni raz Kuba :) Siemianowice Śląskie RULEZ :)

ZAMYKAMY

No to zamykamy APS.Wreszcie AKCJA LIKWIDACJA. SUPER AGENT HAHAHA

STEPOKURA
@ZAMYKAMY 10.04.2015 21:31
No to zamykamy APS.Wreszcie AKCJA LIKWIDACJA. SUPER AGENT HAHAHA

Zamykamy, Przedstawiciele wiedza ze umowy sa blednie skonstruowane i koszt zamkniecia po stronie Agenta (pseudo agenta). Taaaaa. Chyba Dzusu umowy podpisywal. Basinski dalej pozbywaj sie akcji.

Pracownik

Na stanowisku konsultanta, jeśli ktoś wcześniej nie pracował w sprzedaży telefonów, to zgodnie z przysłowiem "umiesz liczyć licz na siebie" - w salonie jest się często samemu po 12 h., nadgodziny za które nikt nie wypłaci kasy, ciężka atmosfera. Oszczędzają kasę kosztem pracowników APS.

:))))
@Pracownik 16.03.2015 10:25
Na stanowisku konsultanta, jeśli ktoś wcześniej nie pracował w sprzedaży telefonów, to zgodnie z przysłowiem "umiesz liczy...

Jak Twój kierownik nie umie ułożyć grafiku to się nie dziw, że pracujesz 12h. Raczej "góra" Ci tego nie układa. Masz buzię? Umiesz mówić? Wiesz co to są predyspozycje godzin pracy oraz umiesz pracować w grupie? To na co czekasz? Powiedz kierownikowi, podsuń rozwiązanie, a nie narzekasz - za drobną sugestię raczej Ciebie nie zje. Współpraca - słowo o którym często zapominamy. Piszesz: "umiesz liczyć, licz na siebie" - a czy ktoś Ci ma wszystko na tacy przynosić łącznie z klientami? Bądź kreatywny, elastyczny i sam szukaj rozwiązań, a swoje sukcesy będziesz zawdzięczać sobie i spokojnie będziesz mógł powiedzieć "dałem radę".

thiel

Zaczynamy publikować emaile Stepowego, oceny pseudo przedstawicieli, noty, korekty, refaktury i emaile pseudo trenerów. Ruszamy z publikacjami :)

kasia

W firmie T-Mobile pracuję w sumie 7 lat. Moja kariera z tą siecią zaczęła się u innego agenta a w sumie było ich dwóch. W Eurotelu pracowałam od kwietnia 2014. Zarówno początek pracy jak i jej koniec przebiegał w miłej atmosferze. Wypłata wynagrodzenia wpływała na moje konto zawsze terminowo jak i również premia za wyrobiony plan. Jeśli chodzi o atmosferę w firmie to była bardzo przyjazna, zawsze mogłam liczyć na pomoc oraz poradę ze strony koordynatorów. W szczególności bardzo miło będę wspominać MN oraz AM gdyż z nimi najczęściej wspolpracowalismy i omawialismy pomysły na sprzedaż. Jestem również bardzo wdzięczna swojemu koordynatorowi MK za cenne uwagi i rady dotyczące pracy w T-Mobile.

Chłop z Mazur

Ile można zarobić? Podstawe, chyba że masz gadane jak Jordan Belfort, system premiowy (twójbonus) praktycznie od stycznia nie do wyrobienia, a jeszcze chcą by konsultanci sprzedawali profirmę+ czyli - (powiązanych parę innych umów na firmę na jeden stały koszt, czyli jak ktoś ma 3 telefony na firmę i płaci 400zł średnio, zrób mu stały koszt 500zł i ma za to taniej telefony przy wymianie, ma też inne bonusy w postaci minut itp, ale komu po co minuty jak abonament od 60-70 zł brutto daje nolimit na UE) a ta profirma za minimum 500zł ma być i sprzedaj to osobie która prowadzi jednoosobową działalność fizyczną bo takie osoby z reguły przychodzą do APSów. Parodią jest sprzedawanie rachunków bankowych, potocznie zwanych RORami za które nie dostaje się ani grosza od niedawna. Ze swojego doświadczenia wiem, że należy uciekać z firm gdzie zaczynają mieszać z systemem premiowym, coraz to więcej zależności jest by w ogóle otrzymać jakąkolwiek kasę dodatkową. Wcześniej APSy miały o tyle dobrze, że trzeba było wyrobić minimum 8 umów i miało się na pewno kasę za nie, a teraz by dostać pieniądze to wyrób im plan wartościowy, a to wyrób średnią kontraktu (następna parodia, czemu? Bo średnia kontraktu średnio oscyluje około 1300-1500zł netto więc średnio jest to abonament za 70-80zł, robiąc umowy tańsze, musisz kalkulować by sobie nie zmniejszać średniej :D, doszło do tego, że trenerzy każą odkładać robienie umów na następny miesiąc by nie zaniżać średnich :D). Na plus dla Eurotela za częste konkursy z firmami LG Sony Samsung itp, z nich dało się wyciągnąć czy to kasę czy bony sodexo i to często się udawało. Dział logistyki i dział kadr bardzo profesionalny, zawsze pomocny, kasa zawsze na czas, jak zdarzał się weekend w dniu wypłaty to kasa była dzień wcześniej, kadrowe z Gdańska zawsze pomocne. Na minus kadra szkoleniowa z trenerami którzy tylko uczą Cię byś wiedział jak liczyć sobie kasę z umowy na której i tak nie zarobisz. Zero pomysłów czy technik sprzedaży, no ale to tylko moja opinia. Może ktoś miał lepszą trenerkę niż A.S. albo koordynatorkę-służbistkę A.B. z jej meldowaniem co godzinę czy już się sprzedało RORA czy tableta. Polecam tą pracę osobom zdesperowanym, którym podstawa wystarczy, teraz zrobiła się straszna rotacja, ja pracowałem parę lat w Eurotelu i z tą samą kadrą nawet 2 lata się zdarzyło, a teraz już prawie wszyscy odeszli kogo znam, teraz się słyszy, że osoba która jeszcze nawet na autoryzacje nie pojechała to już daje wypowiedzenie jak widzi na czym to polega. Kiedyś mówili teksty typu, że masa ludzi jest na twoje miejsce, a teraz to już zupełnie co innego. W każdym razie lubiłem pracę w T-mobile pod Eurotelem, kontakt z ludźmi, sprzedaż sprzętów normalnym ludziom, a takich paradoksalnie jest całkiem dużo dlatego mile ją wspominam i podziwiam ludzi którzy dalej pracują w Eurotelu, pomimo warunków finansowych.

górnik zabrze

szukam roboty i ile tam można zarobić na tej umowie o pracę?

EU07
@górnik zabrze 24.02.2015 22:08
szukam roboty i ile tam można zarobić na tej umowie o pracę?

Wiesz chcesz to próbuj na stanowisko konsultanta. Zarobków wielkich nie oczekuj jako podstawy. Jak będziesz zatrudniony u jakiegoś agenta to min krajowa w firmówkach trochę więcej. Dotego dochodzi premia za podpisane umowy jjeżeli oczywiście zrealizujecie plan miesięczny nie wiem jak teraz ale kilka mięs temu ok 80 procent planu to jakieś połowę wypracowanej premii. Plany dziwne pro firmy konta bankowe ilość podwyższonych abonamentów przy przedłużeniu umowy w stosunku przed przedłużeniem kiedy to ludzie chcą obniżać rachunki w stylu za 40 zl z telefonem i wszystko bez limitu. Po wysłuchaniu oferty czym szybciej do Play bo tam oferta dużo lepsza jest A Ty świeć oczami..... Tak to się w większości przypadków kończyło lub przedluzali umowy przez Internet bo T mobile chcę zmniejszyć ruch w punktach by zlikwidować te najsłabsze. Jeśli ruchu tam nie na lub jest słaby zastanów się 5 razy czy warto. Regulaminy. Systemy dość skomplikowane sporo osób na początku przez to rezygnowalo mając na początku segregatory regulaminów się uczyć pisane niemal praw niczym jezykiem za min krajową. To już w biedronce na Kasie 2k zarabiają ja pracowałem niecałe 6 m-cy bo ruch zerowy min krajowa cały dzień pusty salon. Na szczęście znalazłem lepiej płatna pracę gdzie klientów jest znacznie więcej. Na przeczekanie może i ok ale szukaj czegoś lepszego. Jednakjeśli wgryziesz się z zapałem i zaangażowaniem to dasz radę powodzenia

franka

W Eurotelu pracowałam 10 miesięcy wcześniej u 2 innych agentów w sumie 5 lat i bezwatpienia Eurotel był najlepszym pracodawcą.Umowa o prace,pieniądze na czas bez opóźnień, miła atmosfera między zarządem chodzi mi o KW.fajnych i sympatycznych trenerów MN i AM.,którzy zawsze służą pomocą i wsparciem,odnośnie koordynatora MK najlepszy przełożony , potrafiący pomóc przyjechać porozmaiać,rozwiązać problem.KW duża pomoc w każdej dosłownie każdej sytuacji,ogromne wsparcie w każdym ciężkim problemie uświadamiający inny obraz optymistyczny i pocieszający.Jeśli macie jakieś obawy dotyczące firmy przestańcie w tym stanie być naprawdę atmosfera jest jak najbarziej pozytywna i oby więcej takich pracodawców.

abes

W EUROTELU pracowałem od lipca 2014 do stycznia 2015r. Wcześniej tj. w okresie od kwietnia do czerwca 2014r. pracowałem u innego agenta T-Mobile. Do zmiany agenta skłoniły mnie pozytywne opinie pracowników firmy EUROTEL jak również atmosfera pracy w punkcie "innego agenta" oraz czynniki demotywujące ze strony współpracowników i przełożonych. W czerwcu 2014r. odbyłem rozmowę kwalifikacyjną z Dyrektorem Sprzedaży firmy EUROTEL Panem KW. Ta rozmowa wywarła na mnie niesamowite wrażenie, mogę śmiało stwierdzić, że wpłynęła na dalsze moje życie zawodowe. Jako pracownik firmy EUROTEL nadal mogłem liczyć na wsparcie i pomoc ze strony Pana Dyrektora.Nie sposób pominąć osobę koordynatora Pana MK, który jest dla mnie wzorcem postaw w pracy na zajmowanym przez siebie stanowisku. Pani MN trener sprzedażowy to osoba, która wniosła sporo ciekawych pomysłów na sprzedaż. Firma ta skupia naprawdę wartościowych ludzi. W każdej pracy zdarzają się chwile gorsze, lecz właśnie wtedy należy wyciągnąć odpowiednie wnioski na przyszłość. Pracowałem dwóch różnych agentów T-Mobile i bez cienia wątpliwości stwierdzam, że pracę w firmie EUROTEL wspominam pozytywnie. Ktoś może mnie zapytać, to wobec tego dlaczego już tam nie pracuję! Otóż postanowiłem się rozwijać i awansować. Obecnie pracuję w innej branży na stanowisku trenera. Moment powiadomienia o moich zamiarach odejścia wspominam również bardzo dobrze. Otóż otrzymałem od przełożonych wcześniej wymienionych KW, MK, MN wiele cennych wskazówek i porad na temat mojej przyszłej pracy zawodowej i zapewnienie, że zawsze mogę na nich liczyć. Cieszę się, że mogłem z nimi pracować.

były pracownik
@abes 17.02.2015 11:15
W EUROTELU pracowałem od lipca 2014 do stycznia 2015r. Wcześniej tj. w okresie od kwietnia do czerwca 2014r. pracowałem u inneg...

abes czy Ty się czegoś naćpałeś ??? Dyrektor to dyrektor tamto ??? Współpracowałem z tą całą trójką i powiem że razem chyba sobie brneliście w tym chalucynowym haju bo moja opinia na temat kwalifikacji tych osób jest zgoła inna. Dyrektor to taki pan żabka co poczytał książek i chce skakać ludziom po głowach, MK kolejny przykład niespełnionych ambicji i niewydarzony twór Dyrektora no i nasza wisienka MN wulgarna, nie sympatyczna a chęć wbicia się w środowisko managerskie zmienia jej postępowania w kabaret.

Opinia

Wyzysk i to duży. W firmie nie przestrzega się Kodeksu Pracy. Zatrudniają osoby na kierowników APS, którzy nie przestrzegają ustawy. Nie wolno zapisywać nadgodzin - pracuje się za te dni za darmo po 12 h. Grafik nie jest zgodny z Kodeksem - pracuje się 2 dni z rzędu po 12 h, trzeciego dnia i tak się idzie do pracy np. na 4 h

prawdawoczykole

pracowałem w tej firmie dość długo by wyrobic sobie o niej opinie, główny problem - nie doceniaja pracowników - nie dotrzymują obietnic są nie słowni i zakłamani - brak opieki kordynatora (robi to co musi 0 ambicji, kreatywnisci i pasji do do swojej pracy) - nie liczą się z ludźmi, nie szanuja ich - puste obietnice brak konsekwencji - są nie elastyczni zabijają ludzki potencjał NIE POLECAM

abonamenciontko

moja opinia byłam/em pracownikiem EUROTEL'a i bardzo mi się podobało w tej firmie dopóki nie przyszedł wielki reformator. Wspomnianemu reformatorowi nie po drodze z ulepszeniami,chcąc wprowadzić coś nowego, coś lepszego cały czas psuje firmę od środka. Po 1 stosunki miedzy pracownikami ulegają pogorszeniu,a mianowicie pracownicy i kierownicy punktu muszą zajmować się pierdołami zamiast obsługą klienta. Po 2 fajnie, że jest premia, ale po jakiego grzyba ją wyliczać-moim zdaniem od tego są księgowi, a premia z TB nigdy nie była przekłamana. Po 3 trenerzy/menadżerowie czy jak to tam będzie w przyszłości się nazywało powinni być do pomocy, a nie do nękania pracowników-bardzo nie profesjonalnie wygląda niegrzeczne zwracanie uwagi przy klientach. Po 4 uważam, że jeżeli wielki reformator nie potrafił nic zrobić (do tej pory) oprócz zmiany nazwy koordynatora na nazwę trener/menadżer i ograniczył tylko wydatki na środki biurowe oraz popsuł relacje między pracownikami zarówno w APS jak i u góry, to moim zdaniem powinno się go zmienić. Aha nie miejcie za złe KH, trenerom/menadżerom oni muszą robić to co reforma każe, zresztą Wy też robicie to co reforma każe tylko, że z zaciśniętymi zębami. PS czy Wam też się kojarzy nazwa trener z kimś kto trenuje małpy w ZOO. Wszystko wyżej opisane jest opinią, a opinia ta podparta jest "wolnością słowa", która mi przysługuje. Pozdrawiam

Zostaw opinię o Eurotel - Gdańsk

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Eurotel