Eurotel

Poznań - LOBO-GSM Autoryzowany Agent PTC Era

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o Eurotel S.A.

Opinie o Eurotel Gdańsk

Nie przegap nowości o Eurotel S.A.!

M.

17.04.2019 11:34

Cześć, Długo się zastanawiałam, czy coś napisać, czy może jednak się wstrzymać, ale fala negatywnych opinii jest na tyle silna, że muszę. Czytając, to wszystko, mam wrażenie, jakbym pracowała w zupełnie w innej firmie, a jednak zapewniam Was, że to ta sama. Przykro mi, że spotkały Was smutne lub gorsze sytuacje, należy jednak pamiętać, że są odrębne przypadki, które są mocno podkoloryzowane ze względu na emocje, które temu towarzyszą. To zupełnie normalne i zrozumiałe. Zawsze więcej się pisze o złych doświadczeniach niż o tym, co nam się podoba, tak sobie wykreowaliśmy ten świat, dlatego postanowiłam napisać. I zwracam się z tego miejsca, do wszystkich zadowolonych i szczęśliwych pracowników, aby zechcieli się podzielić dobrą opinią. Żyjemy w takich czasach, że jak nam się coś nie podoba, to wręcz o tym krzyczymy, ale kiedy coś nas mile zaskakuje, milczymy. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Łatwo jest oceniać i wymagać, ale gdyby każdy miał zacząć od siebie, jestem przekonana, że natrafilibyśmy na szereg przeszkód. Jesteśmy tylko ludźmi i każdy z nas ma prawo do gorszego dnia, ale nie wrzucajmy od razu całej firmy do jednego worka. Mam przyjemność pracować dla tej firmy już bardzo długo i nigdy nie spotkałam się z rozczarowaniem. Faktycznie tak jest, że zawsze można na wszystkich liczyć, tylko moi drodzy.. dajmy coś z siebie ;) Ja odnalazłam w tej pracy swoje miejsce, przestrzeń i możliwość rozwoju, a co za tym idzie, pracuję z pasją i nie miałabym tej szansy, gdyby nie ludzie.. Ludzie, którzy wyciągnęli do mnie rękę i zaufali, a z biegiem czasu, po prostu możemy się wspierać i na siebie liczyć. Ciężko jest ocenić całą firmę po jednej rozmowie rekrutacyjnej, czy nocie za inwentaryzację, gdy faktycznie brakuje towaru na magazynie, albo po tym, że pracownik biura, nie pomógł w niedzielę, albo tzw lojalką, o której też często wspominacie. Wszystko to ciężka praca i czas, przede wszystkim czas. Nie od razu Rzym zbudowano. Dając szansę sobie i firmie, można dojść albo do takiej sytuacji, że nie będziemy potrzebować pomocy, albo to do nas będą dzwonić z prośbą o pomoc, albo nawiążemy takie relacje, że bez problemu wykonamy telefon w niedzielę i uzyskamy pomoc. Nie ma nic na już. W każdej pracy są lepsze dni i gorsze, ale gdy pojawią się problemy, to dorośli ludzie je rozwiązują i stawiają temu czoła, a nie przed nimi uciekają lub obwiniają za wszystkie niepowodzenia wszystkich tylko nie siebie. Myślę, że opinie, które tu są, są w dużej mierze przedawnione i po prostu stare. Firma się mocno rozwija i stawia na wykwalifikowaną kadrę, a priorytetem są ludzie. Z czystym sumieniem, rękami i nogami mogę się podpisać i polecić pracę w firmie Eurotel.
    Masochista

10.06.2022 14:48

Tak 50/50 - dobry miesiąc zrobiony był plan i była premia, to firma sobie odbijała kolejny i zawyżała plan i kolejny miesiąc nie było i tak w kółko. Max 6 miesięcy z premią, zazwyczaj jednak 3-4.
    BYŁY PRACOWNIK ETL

25.11.2022 11:10

Od czasu jak pracowałem w ETL to juz w inne wolontariaty się nie bawię... Pracowalem jako kierownik sklepu.
    A/

20.04.2019 10:05

Potwierdzam mi też tu się bardzo dobrze pracuje.
    Seba

25.04.2019 13:07

Dodaj że jeszcze bardzo dobrze zarabia Ci się to padnę ze śmiechu :P:P
    P.

23.04.2019 11:55

Potwierdzam ! Jest ok! Praca jak to praca, poleżeć nie dają ! :) są lepsze i gorsze dni, jak to w pracy ale ludzie, którzy tu CHCĄ pracować :) nie narzekają !!!
    B

20.04.2019 10:08

Dołączam się i potwierdzam, niesamowici ludzie, super atmosfera !!

Ee

14.06.2026 12:13

Czy ktoś wie dlaczego oddział w Zduńskiej Woli się zamknął?

Top1procent

02.06.2026 22:02

Firma ewidentnie oszukuje i zmienia zasady i warunki pracy! Latami przedstawiano prace tutaj jako przyjazną studentom, rodzicom z dziećmi, osobom nie w 100% dyspozycyjnym. Przez paręnaście lat nie było absolutnie żadnego problemu pracować 2x12h po to żeby co drugi tydzień wybrać się na zjazd na studia zaoczne. I z dnia na dzień puff - zasady zmienione 5x w roku w tygodniu trzeba odbić kartę na zakładzie - i nie dość że studia zawalone to większość sprzedaży ucieka bo klient nie zastaje sprzedawcy z którym rozmawiał rano, wracając wieczorem. Firma zasłania się prawem pracy a jednak generuje funkcjonowanie 300h+ otwartej 26 dni w miesiącu galerii i 6 osób musi to pokryć ośmio godzinnymi zmianami. Nie mówiąc już o obciążeniu psychicznym po przebywaniu codziennie w galerii handlowej z klientami, którzy absolutnie plują na zdrowie psychicznie pracowników galerii traktując ich jak źródło i powód ich wszystkich problemów. Trzeba wprowadzać idiotyczne reguły bo w salonach brakuje kontroli i wyłapywania patologicznych zachowań a pokrzywdzeni są wszyscy pracownicy. Kadra kierownicza również dzieci bez wyobraźni. Nie polecam , z roku na rok coraz gorzej.
    #ObslugaKlienta

Pielgrzym

12.01.2026 23:31

Na stanowiska wysokiej rangi menadżerskiej awansuje się dzieciaki z durnymi pomysłami a potem uciskają je ciężko pracującym pracownikom nie oferując niczego w zamian. Cyrk
    #Sprzedawca

TypowyPracownik

10.12.2025 20:45

Zawsze myślałem, że ludzie co narzekają na swoich pracodawców to lenie i malkontenci.A potem zatrudniłem się w Eurotelu. Tak stereotypowo paskudnej i skąpej firmy w życiu nie widziałem. Najgorzej że odpowiedzialne i zarządzające uważają się za super wykwalifikowane i myślą że są mega zapracowani a podstawowe rzeczy jak planowanie swojego czasu mają nieogarnięte.
    #ZastepcaKierownikaSklepu
    Kandydatka

29.10.2025 16:32

Około miesiąc temu wzięłam udział w rekrutacji na stanowisko Młodszego specjalisty ds. kadr, co okazało się straconym nie tylko czasem, ale i nerwami po kontakcie z (usunięte przez administratora) Wzięłam udział w dwóch etapach rekrutacji, pierwszy z Panią (usunięte przez administratora)- wspominam bardzo dobrze. Bardzo miła osoba, rozmowa trwała około godzinę, udało się omówić najważniejsze aspekty ewentualnej współpracy. Następnie zostałam zaproszona do drugiego etapu rekrutacji - na spotkanie z Panem (usunięte przez administratora)i czar prysł. Przez całą rozmowę miałam wrażenie, że Pan stara się głównie mnie upokorzyć, kwestionując każdą moją wypowiedź. Nie zadał ani jednego merytorycznego pytania, bo jak twierdzi się na tym nie zna, więc chce mnie po prostu "lepiej poznać". Wydawał się kompletnie nieprzygotowany na tę rozmowę, która ewidetnie miała za cel jedynie połechtać ego Pana (usunięte przez administratora). Całą rozmowę czułam, że stawia siebie bardzo wysoko, a pracownicy nie są traktowani jak ludzie tylko jako zło konieczne czy też zagrożenie dla funkcjonowania firmy. Stwierdził, że pracownicy kadr "nie są dla pacowników, żeby im pomagać tylko po to, żeby być złym policjantem w obronie pracodawcy". Pierwszy raz spotkałąm się z takim myśleniem. Dowodem braku szacunku do innych, a przede wszystkim kobiet udało mi się odczuć, kiedy to Pan (usunięte przez administratora)łaskawie zmniejszył moje oczekiwanie finansowe o 1000zł brutto (na które wcześniej się zgodził, skoro trafiłam na to spotkanie), żebym dalej mogła być brana pod uwagę w procesie rekrutacji, bo widzi potencjał, ale jak stwierdził "logiczne jest, że jeśli mogę mieć to samo, ale taniej to wybiorę taniej". (usunięte przez administratora) Zdecydowanie nie polecam.
    #SpecjalistaDsKadrIPlac
    Qwerty

05.11.2025 20:58

Typowe w Eurotelu. Ważniejszą firma niż pracownicy. Oni chyba nie wiedzą, że gdyby nie pracownicy to nie byłoby firmy… Ale jeszcze to odczują. Uciekaj stamtąd
    Nie polecam

23.10.2025 14:44

Jak widać w Eurotelu salony T-Mobile nadal niepełne… 20 ofert pracy mówi samo za siebie. Ciekawe czy w końcu coś do nich dotrze…
    Top1

03.09.2025 23:45

Mój kierownik nie pojawia się w pracy, a potem obwinia nas o błędy - idealnie pokazuje to na jakim poziomie kontoli i procedur znajduje się firma. A ja pomimo wybitnych wyników nadal mam najniższą krajową

11.06.2024 17:25

Wolny Skrzat od 2 lat

09.07.2025 11:30

Obserwuje z boku, rozmawiam z pracownikami, czytam prasę branżową i niestety wnioski pozostają te same - droga sieciówka, z rotacją jak na karuzeli, najgorzej jest w miastach gdzie cieżko o pracę i siedzą chłopaki i dziewczyny myślący, że nie znajdą innej pracy - manifest do was, nie dajcie sobie wmówić, przeżywacie eurotel nigdzie nie będzie gorzej.
    Były Pracownik

07.07.2025 13:57

Najgorszy pracodawca u którego pracowałem. Jeśli chcesz zarabiać najmniej ze wszystkich salonów to tylko w Eurotelu. Największa rotacja ludzi - też powinna dać do myślenia. Dodatkowo oszukują. Jedno mówią a drugie robią. Radzę omijać szerokim łukiem !!
    XYZ

08.07.2025 15:59

Zgadzam się w 100%. Otwierają nowe salony a zaniedbują stare. Pieniądze śmiechu warte.
    Były Kierownik

09.07.2025 10:16

Nowe też zaniedbują, a raczej rzucają dzieciaków na takie otwarcia i najmniejszym nakładem własnej pracy wyzyskują pracowników, którzy kiedyś byli sprzedawcami. Obiecują gruszki na wierzbie a jak przychodzi do podpisywania umów i faktycznej zapłaty to wszystko poniżej oczekiwań. Niejednokrotnie spotkałem się z informacja i na własnej skórze również, że obiecuje się stanowisko kierownicze i płaci mniej niż np. poprzedniemu kierownikowi, albo kierownikowi z innego oddziału. Sam fakt, że utajniają wynagrodzenia do samego końca rekrutacji, i podobnie z aneksami jest największym red flagiem ze wszystkich. A i stanowisko też załatwia się kolesiostwem albo podlizywaniem się, a gdy przychodzi do faktycznej pracy to na wyższe stanowiska trafiają lenie.
    Negocjator

07.02.2025 21:36

Najniższa krajowa po 6 latach pracy, setki tysięcy wypracowanej dla firmy marży, uczestnictwo w otwarciach, programach eksperckich, każda możliwa inicjatywa podniesiona, nic do zarzucenia sobie, plany zawsze wykonane, ponadprzeciętne zaangażowanie i udział w rozwoju, wszystko do zarzucenia firmie brak jakiejkolwiek możliwości rozwoju czy docenienia - po prostu żałosne.
    Fadeaway

19.02.2025 00:32

Potwierdzam, podobna incjatywa była z mojej strony, lecz firma kompletnie nie doceniła wkładu pracownika i uznawała to za obowiązek, zatem skoro nie wspiera się pracowników z lojalnością i wkładem własnym czy też doświadczeniem to niech nie oczekuje żadnego zrozumienia. Każdy czyn ma swoje konsekwencje, a braki w komunikacji rujnują wszystkie relacje, tym bardziej te biznesowe. Jest takie stare porzekadło, które w sumie określa każdy moment w naszym życiu zawodowym "Z (usunięte przez administratora) nie ma pracownika"...
    iNaghtmare

27.12.2024 17:17

(usunięte przez administratora). (usunięte przez administratora) nawet nie potrafią zauważyć jak zmieniły się realia ostatnich kilku lat. Nie wypada wspominać, że wszystko jest droższe, czynsze, produkty, kredyty, (usunięte przez administratora), latami bez podwyżek. Ludzie z serwisów odchodzą a Ci co zostali codziennie przychodzą z myślą, że nie starczy im na nic po opłaceniu rachunków, tragiczna sytuacja. Do tych co bronią tych (usunięte przez administratora) Chyba 5-6 lat temu ok, ale teraz to jest zwykły (usunięte przez administratora), bez 5 tysięcy nic nie ruszy. Socjal w postaci baniaka na wodę to nie social. Nie można na nic liczyć od iDream/Eurotel, tylko surowa, malutka wypłata. Zero paczek na święta, zero premii miesięcznej ani świątecznej, żenada. Odradzam egzystencję w tej firmie każdemu i to jest prawdziwe podsumowanie. Nic się nie zmieni bez lepszego traktowania pracownika, nikt do pracy nie przychodzi by się uśmiechać i udawać, że wszystko jest pięknie, tylko żeby zarabiać. Trzeba realnego wsparcia finansowego, żeby pracownik mógł się wykazać i docenić pracodawcę. (usunięte przez administratora).

16.12.2024 21:20

KarolKrawczyk

17.12.2024 13:08

Żeby mieć wstyd trzeba mieć sumienie i dobre intencje a nie tylko kapitalistyczne wysysanie pracowników i klientów do suchej nitki.
    Grinch Scrooge

11.12.2024 10:55

Kolejne święta bez premii, paczki dla pracowników (zeszłorocznych czekoladek za 42zł nie liczę), uściśnięcia ręki w podzięce - tyle zawyżony plan i pretensje o spadki. Nie będziemy dawać wydajności za te ochłapy, które nam się tutaj proponuje. Chciałby zauważyć, że jest to jedyna platforma na której można wyrazić swoją opinie bo wszędzie indziej, w sumie tutaj też, będzie zignorowana - kandydatów przestrzegam, nieważne co by nie obiecywali - nie wchodźcie w to, to jedyne co mogę zrobić, poradzić tym którzy jeszcze tutaj nie są.
    Były kierownik salonu

13.12.2024 21:09

Cały eurotel XD, te czekoladki to i tak dobrze. Kiedyś to się dostawało tylko kartkę z życzeniami
    KolejnyRok

26.11.2024 13:30

Wracam z opinią po przepracowaniu kolejnego, już trzeciego roku u tego pracodawcy. Nastąpiło pare zmian, niestety na gorsze. Najbardziej wartościowe osoby, które wspierały mnie w pracy niestety już nie pracują, i ja też zastanawiam się nad odejściem. Kolega, który wspierał nas ostatnie pare lat awansował i myśleliśmy, że coś się zmieni, a stało się to czego najbardziej się obawialiśmy, stał się przystankiem pomiędzy centralą a pracownikami, tym samym już nie otrzymujemy odmowy na podwyżkę, premie, obniżenie planu, bonus świąteczny, benefity od pani szefowej tylko przez pośrednika dyrektora. Wyniki spadają, nacisk na robienie planów co raz większy a inicjatywy żeby nas zmotywować żadnej. Nie wypowiadam się już o wyborze menadżerów, bo bezpieczna opcja jaką nam zafundowano okazała się spadkiem o 1000%. Praca dla dzieciaków zaraz po szkole na wakacje, nie liczyć tutaj na żadną karierę. Nie polecam. I jeszcze do klientów - sieciówka jak ich wiele, nie ma co doszukiwać się żadnego premium, lepszej jakości albo obsługi. Dopóki konkretnych pracowitych i zaangażowanych ludzi nie zacznie się nagradzać za jakość to jej po prostu nie będzie.
    InfluPracownik

21.09.2024 13:08

Otwarcie salonu w Płocku jest idealnym przykładem jakie są priorytety firmy. Infiluencer za ładną sumkę zamówiony, setki roboczo godzin pracowników warte całe 0zł. Trud, zaangażowanie i wsparcie pracowników jest traktowane jako „pozytywna adnotacja” przy nazwisku - kolejne zadanie w które człowiek wkłada serce i liczy na to że wkład w rozwój firmy przyniesie jakieś skutki. Cokolwiek - premia, zapłacone za dodatkowy dzień, podwyżka, rekomendacja cokolwiek! Lepiej zapłacić za Blowka za godzinę pracy niż opłacić porządnie pracownika, który zarabia dla firmy każdego dnia.
    Fuks

10.10.2024 05:41

Ja problem widzę raczej w ekipie tmobil niż eurotel. Ludzie z eurotel to jeszcze coś próbują pomóc. (usunięte przez administratora). Kompetencji zero podejście do pracownika żenada. (usunięte przez administratora)

09.04.2024 11:42

Czy w salonach T-mobile/Play etc. jest duża rotacja pracowników? Czy zwalniają np. za brak realizacji planów - jeśli tak, to po jakim czasie (ile trzeba nie robić planu?)?
    Były pracownik eurotela

04.06.2024 16:01

Zwalniają się sami bo wszędzie dookoła lepiej płacą.
    kandydat na kierownika

29.04.2024 12:50

Brałem udział w rekrutacji na stanowisko kierownika salonu w Gdańsku. Po początkowym dobrym wrażeniu jakie zrobił Pan (usunięte przez administratora), a następnie Pan (usunięte przez administratora)na rozmowie f2f niestety kontakt został urwany przez Pana (usunięte przez administratora). Obie strony były zainteresowane współpracą, była rozbieżność w wynagrodzeniu, były rozpoczęte negocjacje, potwierdzone pewne elementy umowy i wtem ukazał się zupełny brak profesjonalizmu. Od miesiąca czasu brak informacji zwrotnej odnośnie negocjowanych elementów umowy, brak odpowiedzi na wysłanego maila, nie odbieranie telefonu, nie oddzwanianie na nieodebrane połączenie z zostawionym nagraniem na poczcie głosowej. Po tak przeprowadzonym procesie rekrutacji wiarygodność firmy jako pracodawcy jak dla mnie spada do poziomu "0". Zwłaszcza jeżeli mówimy o modelu współpracy B2B, bo jeżeli ktoś zapada się pod ziemię w trakcie negocjacji to równie dobrze może zapaść się pod ziemię w momencie, gdy trzeba będzie wypłacić wynagrodzenie. Jeżeli chodzi o wynagrodzenie dla kierownika na UoP to jest absolutny śmiech na sali. Mając duże doświadczenie w salonach konkurencyjnych operatorów mogę powiedzieć, że to co tu jest proponowane w 2024 u innego operatora zarabiałem w 2019/20 roku.
    Irmina

14.04.2024 09:28

Hej. Widziałam w jednej z ofert dla sprzedawcy informację w benefitach o tym, że organizowane są konkursy dla pracowników. one są jakieś globalne na firmę czy to po prostu w danym punkcie coś jest realizowane?
    Pracownik z 2 letnim stażem

25.04.2024 18:58

50zl premii co miesiąc, nie warto.
    Pracownik z 2 letnim stażem

25.04.2024 18:54

Witam, miałem przyjemność lub nie pracować w tej firmie ponad 2 lata. Powiem tak, obiecują złote góry a lecisz cały czas na minimalnej krajowej, ewentualnie jak ich zaszantażujesz odejściem to dadzą ci drobną podwyżkę, która i tak w przyszłym roku zrówna się z minimalną. Pracowałem w salonie T-Mobile jako sprzedawca, kierownik i chwilę nawet w głównym biurze. Organizacja firmy jest tragiczna, ważne tematy są przeciągane miesiącami, nie licz na wysokie zarobki czy awans, sami ci tego nie zaproponują i trzeba o to długo walczyć. Salony przynajmniej T-Mobile co chwilę zamykają i jeżeli masz jeszcze ważną umowę to będą cię przerzucać gdziekolwiek żeby nie płacić tylko odszkodowania, jak umowa ci się kończy to zostaniesz na lodzie. W trakcie pracy w eurotelu, regularnie chodziłem na rozmowy o pracę w innych firmach, w 3/4 przypadkach dostawałem więcej na start niż jako kierownik salonu. Byłem ogłupiany tym że nie wiadomo co będzie w innej pracy, i że lepiej zostać w kochanym Eurotelu. Zajęło mi to dwa lata żeby przejrzeć na oczy, decyzja o zmianie pracy była bardzo dobra, automatycznie zwiększyłem swoje zarobki o ponad 1000zl. Oczywiście są plusy tej pracy jak fajni i sympatyczni ludzie w centrali i menadżerzy sprzedaży, opłaca się tam pracować tylko i wyłącznie jak jesteś świeżo po szkole i chcesz nabyć doświadczenie w branży telekomunikacyjnej, zebrane doświadczenie w cv to największy plus pracy tam, przydaje się w szukaniu lepszej pracy w przyszłości.

08.02.2024 00:11

Pracując w firmie Eurotel, doświadczyłem wielu trudności i niezadowalających sytuacji, co skłania mnie do wyrażenia negatywnej opinii na temat mojego miejsca zatrudnienia. Po pierwsze, atmosfera w pracy pozostawia wiele do życzenia. Brak współpracy między zespołami sprawia, że trudno jest efektywnie realizować projekty. Brak klarownych komunikatów ze strony zarządzania powoduje chaos i brak jednoznacznych wytycznych, co wpływa negatywnie na efektywność pracy. Po drugie, warunki płacowe w Eurotel są znacznie poniżej standardów rynkowych. Mimo wysiłków i zaangażowania w wykonywaną pracę, otrzymywanie niskich wynagrodzeń jest demotywujące. Brak także perspektyw podwyżek czy premii za dobre wyniki dodatkowo zniechęca do zaangażowania w wykonywane obowiązki. Dodatkowo, jako pracownik dostrzegłem braki w dziedzinie rozwoju zawodowego. Firma nie inwestuje w szkolenia ani rozwój kompetencji pracowników, co prowadzi do stagnacji i braku możliwości awansu. Podsumowując, praca w Eurotel okazała się rozczarowaniem. Niezadowalające warunki płacowe, brak klarownej komunikacji, oraz zaniedbywanie aspektów rozwoju zawodowego składają się na negatywne doświadczenia związane z moim zatrudnieniem w tej firmie. Odradzam rozważanie pracy w Eurotel wszystkim poszukującym stabilnego i satysfakcjonującego miejsca zatrudnienia.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Eurotel?

Kontakt - Eurotel S.A.

Kartuska 391 80-125 Gdańsk

Branża główna: Inwestycje i rynki kapitałowe

28.01.2024 03:34

Popychadło

31.01.2024 09:45

Ta oferta pracy nie jest do salonu w Forum tylko do Centrali, także w gardle bestii - unikać.
    Pracownik5

05.12.2023 13:14

Szkoda, że aktualne opinie pracowników i realne problemy wynikające z olewania zespołów poprzez "górę" są cenzurowane poprzez przypięcie pozytywnych wpisów, aby były jak najbardziej widoczne. W salonach w dużej mierze pracują młode i energiczne osoby, które mają ze sobą fantastyczny kontakt, ale to kwestia nie ulicy Myśliwskiej tylko pracowników a przede wszystkim kierowników salonów. O tych świętach to szkoda gadać. Pracownicy innych sklepów dostają karty podarunkowe, organizowane imprezy świąteczne bądź bony różnego rodzaju. Argumentem firmy ma być dorobiona sobie premia... To niezła premia jeśli plany są nieludzkie i często robione po prostu na złość.

28.01.2024 11:40

Anonim napisał, że nie ma prezentów ani premii na święta - przyszły czekoladki za 47zł więc można było oznaczyć, że to nie prawda i komentarz usunąć xD żenada, setki tysięcy zysków wyrabiane przez salony i jedyne na co było firmę stać to zawyżony plan na grudzień i czekoladki

01.12.2023 09:39

Pracownik4

03.12.2023 20:07

"Premia, Panie Areczku, jest dla zarządu. Dla Pana jest współczynnik jakości, nie do wykonania :)
    what?

27.11.2023 00:30

Przeraża mnie, że firma w której pracują tacy ludzie jest notowana na giełdzie. Byłem kandydatem do pracy na stanowisku programisty PHP. Odwołałem spotkanie z powodu infekcji wirusowej - rekrutacja odbywała się w trybie stacjonarnym. Proponowano abym przyszedł na rozmowę chory. Zaproponowałem zmianę terminu o 5 dni. Gdy zaproponowałem zmianę, opublikowali ogłoszenie ponownie i kontakt się urwał. Żeby nie było, ja byłem empatyczny gdy czekałem tydzień na ustalenie daty terminu rekrutacji bo programista który miał mnie weryfikować się do mnie nie odezwał. Okazało się, że to ja go miałem łapać na telefonie. To jakieś nieporozumienie... Ja zaczynam właśnie swoją przygodę z giełdą i myślę, że gowork też jest dobrą wskazówką do tego gdzie lokować swoje środki.

21.11.2023 17:04

LoLWidełkiWEuroteluxD

22.11.2023 17:48

Widełki są utajniane, nie wolno rozmawiać o wynagrodzeniu pomiędzy sobą, przynajmniej tak wmawiają. Co zaradniejsi coś sobie tam ustrugają więcej, ale w większości najniższa krajowa i jak jesteś w dobrym salonie to premia, jak w gorszym to figa z makiem i pretensje
    Vee

26.05.2022 00:00

Jeśli chcesz wiedzieć kto Tobą rządzi dowiedz się kogo nie możesz krytykować. Ta firma jest poza krytyką odklejona od każdego rzeczowego pracownika - zarządzający firmą i pracownikami zrobią wszystko abyś nie mógł wprowadzić żadnych pozytywnych zmian w firmie. Wszystko powoli i bez efektów. Podręcznikowy przykład stagnacji.

27.04.2022 14:03

Mam styczność z firmą od wielu lat, i niestety jestem skory zgodzić się z większością opinii tutaj zamieszczonych. Praca w Eurotel, zwłaszcza w salonach to potencjalne wejście w rynek pracy, ale z perspektywy czasu nie wiązał bym z nią przyszłości. Zatem gdy ktoś kandyduje na stanowisko handlowca, zdobywa rok, dwa czasem trzy doświadczenia powinien jak najszybciej uciekać z firmy, mydlenie oczu szkoleniami, podwyżkami i nowymi stanowiskami to tylko mrzonka. W większości salonów trafimy na przyzwoitych managerów, niektórych z ogromną wiedzą i doświadczeniem (często zastanawiałem się co oni tam jeszcze robią z takim zapałem do pracy). Plany sprzedażowe opierają się na oscylacjach a nie są realnie wyliczane zgodnie z predykcjami i współczynnikami. Prezesi, zarząd i kadra wyższego zarządzania skutecznie zawyża plany po owocnych miesiącach, celem wyrównania sobie "straconych pieniędzy" - tak w tej firmie maksymalizacja wyników, które później prowadzą do premii i spełnienia zawodowego są traktowane jako pieniądze stracone. Firma nie chce się dzielić zyskami nawet z najbardziej wydajnymi pracownikami, a wartości wynagrodzeń są utajniane i traktowane jako tabu jeśli chodzi o rozmowy pomiędzy pracownikami. Wynagrodzenia to jednak tylko jeden z aspektów, które warto rozważyć podejmując pracę w tej firmie. Firma zatrudnia ogrom ludzi, w marketingu, księgowości, administracji, w salonach, cztery osoby zajmują się obowiązkami, które powinna wykonywać jedna osoba, a przy tym nakładzie pracowników nie obowiązuje praktycznie żadna znormalizowana ujednolicona procedura. Wadliwa klimatyzacja i oświetlenie, potrafi nie działać długimi miesiącami i nie ma absolutnie żadnego toru wytycznych aby te sprawy rozwiązać, tylko nadgorliwość i upierdliwość przełożonych pozwala na osiągniecie normy funkcjonowania. Podsumowując - trafiając do salonu iDream, albo T-Mobile jako młoda osoba zaczynająca swoją przygodę na rynku pracy, warto rozważyć zatrudnienie, ale gdy już zaczynamy osiągać maksimum możliwości to należy jak najszybciej uciekać, rozwój zwłaszcza na stanowisku handlowca jest mocno ograniczony, jeśli dostajemy propozycję zajęcia stanowiska kierowniczego, należy pamiętać o tym, że tam też jest granica tego co można osiągnąć, więc gdy zaczynasz się zastanawiać nad rozwojem w firmie i potencjalnym związaniem się na wiele lat z Eurotel S.A. zastanów się nad zmianą firmy. Dopóki prezesi, zarząd, i dyrektorzy kanałów nie zmienia podejścia do pracowników i ich ambitnych realizacji planów pracę tutaj powinno się traktować jako przejściową.

28.04.2022 10:09

I widzisz nie mogę mówić ile bo tak mnie zastraszyli jaka to nie jest wielka tajemnica, że czuje, że mogę mieć z tego powodu poważne konsekwencje. Jak zwykle manipulacja i nadużycia. A co do lat pracy, to ludzie opuszczają menadżerów nie firmę, więc jak masz dobrego kierownika to siedzisz, a jak już masz się borykać z "górą" to się ucieka bo to walenie głową w mur.

28.04.2022 13:06

No właśnie wciąż mam obawę, przed rozmawianiem o zarobkach przez manipulacje i naciski występujące w tej firmie. Obawiam się jakiś konsekwencji, co jest absurdalne. Jeśli chodzi o czas pracy w firmie to jak firma Cię dobrze traktuje to człowiek chce zostać i wpływać na sukces firmy, a tutaj gdy firma oszczędza na każdym możliwym kroku na rozwoju pracowników i nadaje absurdalnie zawyżone plany tylko po to żeby nie wypłacać premii, a ostatecznie jak ktoś ma dużo wyższe wyniki sprzedażowe niż oczekiwane, i to naprawdę dużo wyższe coś na zasadzie 200% to na podwyżkę nie ma co liczyć.
    john doe

16.06.2019 12:40

Moi drodzy, gdyby ktoś zastanawiał się nad pracą w iDream - dodam swoje pięć groszy jako starszy pracownik który niedawno skończył współpracę. Projekt iDreamu wydawałoby się dosyć ciekawy jednak z punktu widzenia pracownika (który dodam nie pracował 3-4 mce tylko 3-4 lata - w porównaniu do innych w tej sieci to całkiem spory staż pracy) poziom zarządzania niestety jest dramatyczny. Tutaj profil działania jest taki, że ściąga się młodych chłopaczków którzy przyjdą pracować za pieniądze rzędu 1800zł + premia która skutecznie jest coraz bardziej obcinana, dochodzi kombinowanie z wypłacaniem bo zamiast na konta jak normalnym białym ludziom to na jakieś dziwne karty etc. W każdym razie te młode chłopaczki przyjdą pracować jarając się tym, że mogą popracować na Macu albo rozpakować nowego iPhone - z tych ludzi wyciąga się maksymalnie tyle ile się da nie dając absolutnie nic. Nie ma mowy o podwyżkach za staż, nie ma możliwości ŻADNEGO rozwoju. Uczciwie mówię, żę to szkoda czasu. iDream i Eurotel to Handel w najgorszym możliwym wydaniu. Żerowanie na pracownikach i wysysanie z nich tego co dobre bez niczego w zamian. Wszystkie komentarze nt. oszczedności to swięta prawda. Najtańsze rzeczy, srodki czyszczace itp itd. Od czasu rozstania z tą firmą otworzyły mi się oczy ponieważ w każdej z nich poznałem co to jest wypłata, co to jest socjal itp. a Eurotel? Kartą multisport próbują zamknąć gębę. chętnie odpowiem na wszelkie pytania, cieszę się żę odkryłem tę stronę.
    Idreamowy

18.01.2022 12:16

W 100% się zgadzam. W 2022 dalej to samo. Zarobki zamiast rosnąć to maleją, bo cały czas szukają sposobu by obciąć premie. O podwyżkach za staż nie ma mowy. Ciekawe jest też to, że sprzedając ubezpieczenie za około tysiąc pln dostajesz z tego 3 dyszki. I to brutto. I taka stawka jest od 4 lat. Tą firmę idealnie opisuje słowo: stagnacja.
    temidox

11.02.2022 13:55

Hej, jak się mogę z Tobą skontaktować aby dowiedzieć się więcej na temat pracy w iDream? pozdrawiam
    Jezz

05.10.2021 13:16

Witam, przygoda z eurotelem trwała u mnie trzy lata. Zakończyła się nerwicą, stanami depresyjnymi i wrzodami żołądka. (usunięte przez administratora) oczekują od ciebie niemożliwych rzeczy,(usunięte przez administratora) Zawalone studia, życie prywatne, zdrowie psychiczne oraz fizyczne, i to w imię czego? Najniższej krajowej, marnych premii (konsultanci salonów partnerskich T-Mobile pracujący w eurotel mieli najniższe stawki na rynku). Dodatkowo :wycieńczenie(usunięte przez administratora), presję, brak wsparcia, zero benefitów ( a sorry był multisport który kosztowa około 60 zł). Negatywy mogę wymieniać bez końca. Jako osoba młoda po przygodzie z eurotel miałem przeświadczenie ze tak wyglada rynek pracy. J(usunięte przez administratora) Dlaczego pisze to wszystko? Uważam ze takimi zagrywkami eurotel psuje rynek pracy. Ja z eurotel już od bardzo dawna nie mam styczności i co prawda nie wiem jak to wyglada teraz, ale dobrze żeby osoby młode, tak jak ja podczas podjęcia pracy w eurotel (bo takie nabierają się na ogłoszenie na olx : chcesz pracować w młodym dynamicznym zespole i przyjaznej atmosferze dołącz do nas) miały świadomość że nie trzeba się na wszystko godzić. I miały również porównanie (usunięte przez administratora) Mimo wszystko nie mogę wspomnieć o plusie. Dziękuje eurotel ze podczas mojego okresu pracy przewinęło się kilka wartościowych osób, a znajomosci z nimi pozostały na lata. Starej ekipie życzę wytrwałości i dobrych premii, żeby (usunięte przez administratora)dali żyć. (usunięte przez administratora)życzę więcej luzu od (usunięte przez administratora), bo mimo iż wylałem swoje goszkie żale to wiem ze dobrzy z was ludzie,(usunięte przez administratora) A jeżeli nie ma już nikogo ze starej ekipy, to nowym pracownikom życzę by to co tu napisałem was nie dotyczyło, a praca w eurotel była opłacalna, w miłej atmosferze, z wzajemnym szacunkiem i wsparciem.
    Kicz

20.01.2022 09:11

Zgodnie z PRAWEM PRACY. Niektóre dni są płatne 50% niektóre 100% a jeszcze inne podstawową składkę. Nie ma reguły, jest tak jak być powinno.
    Kicz

07.02.2022 19:57

W zależności od kierownika salonu, jak uczciwy to podzieli zgodnie z wkładem pracownika w realizację celu. Jak nieuczciwy to przypisze sobie większość " bo może" i to robi. Premie wypłacane są po trzech miesiącach od zrealizowania celu. Jak się zwolnisz w międzyczasie to trudno, premia przepada :)
    Ola Ł.

08.09.2020 09:04

Pracę w eurotelu mogę polecić z czystym sumieniem. Wypłata zawsze na czas, duże wsparcie od Pani Menager Magdy która daje z siebie milion procent by zarówno my jako pracownicy czuli się doceniani jak i klienci byli zadowoleni. Bardzo nam pomaga. Trafiłam też na super kierowniczkę która również jest nieoceniona w swojej pomocy i zaangażowaniu w pracę z nami i klientami. Pracuje mi się bardzo dobrze w porównaniu do innych firm. Polecam!
    Aninimek

06.12.2020 15:11

Pani Magda to zapewne Pani M. która napisała piękny poemat na temat zalet pracy w Eurotel :D
    KICZ

22.01.2022 19:43

Żenada, dlaczego już nie pracujesz?

04.06.2021 13:10

Jak wygląda aspekt współpracy ze studentami w Eurotel S.A.? Chętnie zatrudniają?
    B.

26.10.2021 11:54

Oczywiście, z tym nie ma problemu. Najważniejsze to wyrobić etat, jak to zrobisz nikogo nie interesuje. Jakby nie było umowa o pracę więc i masz pewne zobowiązania wobec firmy w tym przypadku wyrobienie etatu.
    B.

20.01.2022 09:08

Jest, tylko musisz trafić na super kierownika salonu który się na to zgodzić, pomimo braku zgody z Centrali. Jakby nie było to właśnie On będzie twoim bezpośrednim przełożonym. Wszystko zależy od kierownika salonu.

18.07.2019 01:56

Pracuję w Eurotel kilka lat. Mogę odnieść się do negatywnych jak i pozytywnych opinii. Przez spory staż pracy tutaj mogę przyznać, że przeżyłam tu wszystko. Co do opinii negatywych- po części macie rację. Faktycznie nie działo się dobrze tutaj jeszcze jakis rok temu. Zarobki to była najniższa krajowa, premia? Grosze. Konkursy rzadkość, szkolenia? Nikt nie słyszał. Ciężko było się dogadać z szefem. Jak jest teraz? Z ręką na sercu mogę polecić tutaj pracę każdemu. Przede wszystkim stawiają na atmosferę i ludzi. Zarobki naprawdę się poprawiły. A jeśli nawet komuś nie odpowiadają - naprawdę można się dogadać. Jest bardzo dużo konkursów oraz innych wspomagań finansowych, które na dobrą sprawę są w tym momencie o wiele wyższe niż premia bezposrednio z Tmobile. Eurotel zawsze stanie za swoimi pracownikami. Jeśli ktoś jest ambitny i chce się rozwijać tak jak ja - wystarczy powiedzieć, porozmawiać na ten temat, wypracować wspólną wizję i nagle znajdują się możliwości. Jako zespół możemy robić sobie integrację na koszt firmy, abyśmy się dobrze dogadywali i lubili. Wdrazają coraz więcej szkoleń. Porównując to co było rok temu, a teraz - różnica jest KOLOSALNA. Bardzo się cieszę, że wytrwalam w najgorszych chwilach firmy, bo teraz w życiu bym nie zmieniła pracodawcy. Ogromną robotę robi Dyrektor. Nigdy nie sądziłam że to powiem--ale on staje na rzęsach, aby pracownicy czuli się dobrze tutaj, można z nim porozmawiać o wszystkim, nawet wyrzucić gorzkie żale. Potrafi zrozumieć, docenić, podnieść na duchu, a przede wszystkich jest osobą od której można nauczyć się PRZEGROMNEJ ilości wiedzy dotyczącej zarządzania, couchingu, psychologii, kreatywności. Tylko trzeba chcieć. Panie Prezesie - powinien Pan nosić Dyrektora na rękach za to ile energii i cierpliwości wkłada w to, aby trzymać pracowników. To jest opinia moja, moich współpracowników, a także osób pracujących w oddziałach z innych miast. Jeżeli kiedykolwiek skończy się tutaj moja ścieżka kariery- będę odchodzić ze łzami w oczach. Nigdy nie powiem złego słowa na pracodawcę i zawsze stanę w jego obronie, tak samo jak moi przełożeni niejednokrotnie pokazywali, że nie dadzą mnie "skrzywdzić" OGROMNE BRAWA ZA ZMIANĘ O 180 STOPNI, POSTAWIENIE NA PRACOWNIKOW ORAZ ZA PODEJŚCIE DYREKTORA I MENAGERÓW. Jestem dumna i jak tak dalej pójdzie - rotacja w firmie będzie Minimalna.
    K.

10.11.2019 22:48

Potwierdzam, Riviera na topie, bo (usunięte przez administratora) sprzedaje, ale masz trochę źle info. Pan Dyrektor namawia na sprzedaż akcesoriów ale tylko tych drogich, bo w końcu to Riviera :) ktoś tu wylał wiadro żali.. i to za najniższą krajową :D
    Prackapracka

18.01.2022 11:52

Zdecydowanie, pracując w firmie ponad 3 lata jakoś nie zauważyłem tej cudownej zmiany o 180*. Chyba, że to tak jak z polskim ładem. Dużo gadania a mało konkretów. To tak, w gadaniu EUROTEL jest świetny, ale nie łudźcie się że za gadaniem idą czyny.
    Najlepszy

14.04.2021 21:08

Firma w której pracownicy są traktowani jak zło konieczne. O podwyżkach wynagrodzenia możecie zapomnieć. Za moich czasów w pewnym salonie w Bydgoszczy musieliśmy przychodzic 30 minut przed rozpoczęciem pracy aby go posprzątać - oczywiście charytatywnie. Zastępca kierownika stwierdził że jest to przygotowanie do pracy. Za wszystkie braki musicie zapłacić z własnej kieszeni ponieważ jest zbiorowa odpowiedzialność materialna. Nie polecam pracy w tej firmie. To praca tylko dla desperatów.
    Erotel

18.01.2022 11:43

Prawda, podwyżek w tej firmie nie ma. Znaczy są, kiedy tylko są konieczne prawnie. w styczniu 2022 osoby które miały równe 3000 zł brutto podstawy dostały podwyżkę na 3010 zł brutto. 10 zł brutto. Żeby im się w głowach nie poprzewracało od tego dobrobytu. Januszowa firma chcąca zrobić wszystko jak najmniejszym kosztem.
    Zainteresowana

16.11.2021 14:07

Dzień dobry. A co możecie powiedzieć o pracy w centrali tej firmy ?
    Kacper

01.10.2021 18:01

Bardzo miła obsługa i atmosfera w biurze, polecam.
    iDreamBoy

01.10.2021 00:30

Szanowni Państwo, Zaczne od plusow, elastyczny grafik, pracujesz po 12h, 3/4 dni w tygodniu, multisport, znizki na sprzet czasem dosyc duze, a czasem nawet po znizce mozesz taniej kupic w markecie. Sa premie od sprzedazy oraz konkursy sprzedazowe, kaska za raty leasingi i ubezpieczenia, jesli dasz z siebie absolutny max podwoisz wyplate ktora wynosi najnizsza krajowa. Ale codziennie bedziesz zajechany po pracy jak koń po westernie. Nie uslyszysz kompletnie zadnej pochwaly za dobre wyniki. Z minusów, podwyzki za staz pracy nieistnieja,coraz wiecej obowiazkow niezwiazanych ze sprzedaza, niby jestes handlowcem ale musisz, przyjmowac reklamacje ktore czasem sa niesamowicie uciazliwe i masz za kazda przyjeta reklamacje rowne zero, jedynie mozesz miec problem jesli czegos nie dopatrzysz, przyjmowanie dostaw nieraz kilka solidnych kartonow, jednoczesnie obslugujac klientow na salonie, niezliczone przesuniecia miedzy salonami, brak magazynu centralnego, obsluga sklepu internetowego, i wsienka na torcie czyli(usunięte przez administratora)♂️ Podejscie do pracownika ludzi z centrali to dramat maja Cie za zwyklego robola, zero szacunku, czuc wrecz pogarde do zwyklego pracownika. Jestes obciazany za kazde braki, nawet jesli ktos cos ukradnie, a nie masz na to wplywu. Na zakonczenie pracy musisz posprzatac salon.
    Serdeli

09.09.2021 12:32

Dzien dobry. Mam troche alcji Eurotel i zajrzalem na forum z ciekawosci zeby poczytac opinie pracownikow. Dziekuje za opinie. Zycze duzo sukcesow w tej lub innej pracy. Serdecznie wszystkich pozdrawiam.
    K.D.

10.08.2021 13:21

Polecam!

26.07.2021 09:27

Pracuje w firmie od lutego, grafiki są elastyczne, zawsze mogę liczyć na wsparcie z strony szefa jak i innych pracowników. Pan P. ku mojemu zdziwieniu słucha pomysłów pracowników i chętnie je realizuje przy czym jest aż przesadnym motywatorem. W firmie pracuje mi się bardzo wygodnie chociaż irytuje mnie tylko częstotliwość wypłat. Firma zwleka ile się tylko da Mimo wszystko ocena jak najbardziej na +++++

25.05.2021 10:28

Praca ok. Są dodatki motywacyjne. Jak ktoś pracuje i sprzedaje to można na nich dobrze zarobić. Elastyczny grafik. Z przełożoną zawsze można się dogadać. Daje wsparcie merytoryczne i można po ludzku porozmawiać i poradzić w różnych kryzysach. Nie mam zastrzeżeń. Pracuje już 2 lata

Zostaw merytoryczną opinię o Eurotel S.A.