Pracuję w CBB już prawie trzy lata. Powiem krótko: idealna praca dla studenta, nawet dziennego. Pracuję w Zespole Sprzedaży, w którym nie ukrywam jest ciężko, praca czasami jest monotonna, ale jeżeli jest się dobry i osiąga przyzwoite wyniki można naprawdę nieźle zarobić, oczywiście patrząc z perspektywy studenta. Atmosfera jest naprawdę fajna, osoby miłe, można poznać kilka ciekawych osobowości. Trzeba liczyć się z pewną presją na wyniki, ale jak komuś nie idzie to wszyscy chętnie pomogą. Każda osoba ma zagwarantowane szkolenie i ewentualne doszkolenia. Trzeba czasami zagryźć zęby, by pokonać nudę, ale w każdej pracy są kryzysy. Co do zarobków to są rozliczane odnośnie umówionych spotkań, dodatkowa kasa za realną sprzedaż. Warunki są przejrzyste i jasne. Nigdy nie obawiałem się, że nie dostanę pieniędzy, co jest istotne w pracy w Call Center. Po pół roku można myśleć o zmianie działu. Byłem także wysłany na szkolenia związane ze sprzedażą. Zasadniczo praca w CBB to fajne doświadczenie życiowe i możliwość poznania działania systemu bankowego od środka. Pozwala to uniknąć pewnych rozczarowań. Jest zawsze możliwość uzyskania pożyczki, produktów warunków na preferencyjnych warunków, co pozwala zbudować historię kredytową. Co do wspomnianych dwóch umów wynika to tylko i wyłącznie z pewnych kwestii regulowanych przez Bank. Odpowiadając na pytania odnośnie rozwoju to myślę, że jak najbardziej taka praca pomaga się rozwinąć, tym bardziej znam osoby, które po skończeniu przygody w CBB dostały naprawdę ciekawe oferty pracy w sektorze finansowym.