BMZ Poland

Opinie(2093)

• Poznajmy się
  • Wartości BMZ Poland
  • Praca
  • Jak wygląda proces rekrutacyjny w naszej firmie

Poznajmy się

Wartości BMZ Poland

Praca

Jak wygląda proces rekrutacyjny w naszej firmie

• Żerniki
  • Czechowice
  • Przezchlebie
  • Kozłów
  • Ziemięcice
Gliwice - BMZ Polska sp. z o.o.
Katowice - BMZ Polska Sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Gliwice
  5. Opinie o BMZ Poland Sp. z o.o.

Opinie o BMZ Poland Gliwice

Nie przegap nowości o BMZ Poland Sp. z o.o.!

Pracownicy

09.05.2021 04:48

Najgorsza jest wszechobecnie panującą PATOLOGIA... Która to akceptowana przez WIĘKSZOŚĆ - po pewnym czasie staje się czymś normalnym.... I dotyczy to większości stanowsk.
    Zed123

02.06.2021 00:11

(usunięte przez administratora)to tam jest na każdym dziale market,magazyn, produkcja i te romansowanie wszędzie, niektórzy tak więcej romansują niż pracują szkoda że góra tego nie widzi ! Więcej reżimu dla pracowników i baby z produkcji które zamiast obgadywac powinny więcej pracować!!!firma dla desperatów!!!
    dziobak

19.06.2021 20:44

nie umiem również czytać i pisać, mama mi dykyuje
    Luxmed

09.06.2021 13:27

Jak z opieką stomatologiczną w gliwicach i okolicy? Jaka jest cena za zwykłą blombe czy może jest refundowana? A ortodoncja? Czy ktoś już korzystał właśnie z usług luxmedu?
    AKTUALNE

29.05.2021 12:27

Czy w BMZ poland obowiazuje DressCode? Nie. Nie obowiazuje.....ale 80% w dresach:)....Czy podzialalo dla kandydujacych?;)

26.05.2021 19:51

Ta firma to jedne wielkie (usunięte przez administratora) Dla osób którzy chcą się przyjąć w tej firmie jednym słowem NIE WARTO. Oczekują od nowego pracownika 100% efektywności, aby od pierwszego dnia robić normę a w tym ani jednej pomyłki. Przydałby się jakiś konkretny trener do przyuczenia a nie wszystko byle jak byle było a potem efekty są jakie są. W dodatku kobiety które tam pracują panoszą się jak święte krowy myślą, że im wszystko wolno, bo one tam dłużej pracują i „wiedzą lepiej”(więcej pracy, mniej ploteczek) Szkoda nerwów i czasu. Kasa marna, wymagania jakby płacili miliony i w dodatku od razu narzucana jest sobota pracująca informując człowieka dopiero pod koniec tygodnia gdzie tak naprawdę każdy ma swoje życie prywatne i cenny czas.
    Mily

27.05.2021 20:58

Dziewczyno daj sobie spokój z tą pracą bo żadnego wsparcia są wyjątki ale na palcach u jednej ręki policzysz fałsz i obłuda bardzo dobre koordynatorki odchodzą bo mają dość tego wszystkiego czekaj może trafisz do R W popieram ta koordynator jest super i dąży do celu nie słuchaj opini bo ona jest super reszta to bez komentarza pozdrawiam serdecznie
    Bezsilna

28.05.2021 12:24

Już tyły dobrych ludzi odeszło, że odejście koordynatorek raczej nie wpłynie tutaj na jaką kolwiek zmianę. Ale dobrze robią i powodzenia może w innej firmie będą docenione. Bo faktycznie inne mogły brać z was przykład. Powodzenia! A bmz niech odczuje
    Nowa

24.05.2021 23:34

Heeeeej witam wszystkich Proszę napiszcie mi czy macie jakieś przestoje wakacyjne, czy każdy bierze urlop kiedy chce i jak to wyglada na święta czy jest postój firmy i najważniejsze ile minutowa jest przerwa. Pozdrawiam serdecznie i do zobaczenia, ( nie zapytałam na rozmowie rekrutacyjnej )

17.05.2021 14:50

Otrzymałem ofertę pracy na magazynie. Czy praca jest ciężka? Czy są normy? Jakie są zarobki? Czy pracują też młodzi ludzie?
    Aaa

17.05.2021 15:24

No coz jest super praca hesli sue cgxe pracować i same srare raszple pracują ????
    Iks se

18.05.2021 09:10

Naucz sie pisac :)

08.05.2021 23:11

Czy to prawda, że na magazynie pracują stare raszple?
    Jejoł

06.05.2021 11:11

Hej, prośba o info jak wygląda atmosfera i praca w dziale zakupów oraz planowaniu materiałów lub producji? Z góry dzięki, pozdrawiam.

07.05.2021 22:58

Nie wiem czy tu wogole się udzielają osoby z biur, z tego co widzę to chyba tylko produkcja. Ale z tego co się orientuje to są stałe osoby wiec chyba jest dobrze.
    Zainteresowany

06.05.2021 20:02

Witam, Aplikacje wysłane na różne stanowiska i zero odpowiedzi, to potrzebni są nowi pracownicy czy nie? Cv znaczaco przekracza wymagania i mimo to zero odezwu, duży minus dla rekruterów BMZ

07.05.2021 22:57

Zazwyczaj są to fikcyjne rekrutacje by mogli obsadzić już wybrana wcześniej osobę
    Brak słów…..

27.04.2021 18:21

Zastanawiam się czasem czy kierownicy albo góra czytają te opinie i biorą do serca co ludzie tu wypisują. Nikt nie powie tego wprost bo zaraz reszta go zlinczuje i potem będą same problemy…… niestety z tego co widzę to ludzie tu wylewają swoje żale i nic więcej się nie dzieje…. Panie kierowniku proszę zadbać o pracowników by mówili o panu dobrze bo póki co to nikt do ciebie szacunku nie ma i każdy (nawet koordynatorzy i inne działy) cię obgadują jakim jesteś bufonem…. Weź się chłopie w garść i zmień się tak jak RW która po przeczytaniu opinii zaczęła być miła
    Jagoda

08.01.2021 10:53

Dzień dobry! Ile może zarobić nowoprzyjeta osoba?

26.02.2021 11:42

Może i to nie jest dużo, ale praca wydaje się lekka ????
    Logistyka

22.04.2021 15:44

rozporządzenia wymagaja prawa jazdy kat. B do elektrycznych paleciaków :(

09.04.2021 23:29

Ola

19.04.2021 07:08

Ale przecież to prawda,ona jest irytującą osobą.
    StaryDinozaur

20.04.2021 12:37

Ty zapewne tez dlatego tu siedzisz i wypisujesz .. pewnie irytujesz innych i musisz się wyżyć na forum Bmz .. jeżeli Cię irytuje to czemu nie powiesz jej tego tylko tu mądrości przelewasz :) sorry ale na tak duża firmę połowa ludzi tu się nie lubi , gdyby Ja zaczęła pisać kto mnie inrytuje , kogo nie lubię i na kogo nie mogę patrzeć to by mi czasu brakło .. do pracy przychodzi się pracować i zarabiać pieniądze a nie tworzyć sensacje .. jak Ci mało wrażeń do może branża show biznes tam się dopiero dzieje . Dziękuje za uwagę pozdawiam serdecznie .
    Covid

14.04.2021 22:06

Pracuje tu juz kupe lat i jestem zmeczona, chcialabym prace siedzaca, da sie cos zrobic widze ze nowe osoby ledwo przyjete(mlode) juz narzekaja na bol kregoslupa itd. i juz sobie zalatwily tylko miejsce siedzace. I pewnie na inne linie tez nie pojda pracowac bo nie dadza rady, wiec czegos tu nie rozumie. Starzy pracownicy maja wszystjo robic za tych mlodych obibokow?
    Ok

16.04.2021 09:52

A gdzie kierownik? Nie widzi tego? A gdzie koordynator ? Nie widzi tego?? A aaa zapomniałam że nie wszyscy pracownicy muszą chodzić ze swoich na inne obszary!!!! Lizodu... nieważne czy starsze czy młodsze w dalszym ciągu siedzą sobie na swoich miejscach pod ochroną koordynatorów.A na dodatek uważają że nik tego nie widzi kto na którym obszarze zalicza się do takich.No niestety za plecami są pośmiewiskiem innych pracowników.A kierownik gdzie ? Ja się pytam? Udaje ,że,,,,deszcz pada!!!! Ja pracuję tutaj rok i i Też chce krzesło z posada na stałe..,po co mam chodzić po innych obszarach jak nie wszyscy muszą.!!!!!
    Lol

20.04.2021 10:39

A tu wogole jest jakis kierownik?

12.04.2021 15:06

Troche nie rozumiem sytuacji z 12h. Dlaczego to jest narzucone z gory ze musimy isc na nadgodziny. To nie jest przeciez nasz obowiązkowy czas pracy więc dlaczego nagle wszyscy mają iśc. Nie za bardzo porusza mnie fakt że mają za dużo zamowien to nie jest moja wina. Niech zatrudnią więcej osob albo otworzą nowe stanowiska bo to co sie tu ostatnio dzieje bardzo zniecheca mnie do pracy tutaj.
    taki sobie

13.04.2021 09:50

zgadzam się z tobą w 100%. Na nadgodziny pracownik musi wyrazić zgodę a tutaj narzucają z góry i tyle w temacie.Nie interesuje ich czy masz dzieci,rodzinę,dojazdy tylko obwieszczają że od poniedzialku zaczynamy dwunastki i masz (usunięte przez administratora) do powiedzenia.Trzeba uciekać stąd jak najszybciej.
    N.

14.04.2021 23:28

Nie pierwsze dwunastki zapewne nie ostatnie...wystarczy poczytać kodeks pracy, jest coś takiego jak szczególne potrzeby pracodawcy. Interpretacja bardzo szeroka, a więc wszystko w temacie. Z małymi wyjątkami nie wszystkich to obejmie (np. tych co mają dzieci do lat 4.)

09.04.2021 23:39

09.04.2021 23:26

Tam jest mobing.
    Agees

22.03.2021 09:25

Cześć, aplikowałam do bmz w Gliwicach i jestem umówiona na rozmowę... Mam pytania do Was i proszę o szczere odpowiedzi Czy dojazdy z Gliwic pl piastów są trudne? Jak wygląda praca kobiet w tej firmie, siedzisz? stoisz? Czy praca jest ciężka? Na jakie zarobki można liczyć na początek? Jaka atmosfera w pracy?

06.04.2021 11:18

Nie lubię tej pracy.
    Ok

09.04.2021 16:51

No to dobrze napisane.Ale nie tylko pracownicy są dpowiedzialni a gdzie super kadra zarządzająca.???? oczywiście!!!!!

09.04.2021 13:09

Czy jest już może więcej siana?
    Bunt sobota

31.03.2021 19:48

Ludzie! Musimy się im sprzeciwić i zrobić strajk! Nie mogą nas tak traktować! Nie chcą nam pozwolić przyjść w sobotę na rano tylko musimy iść na druga zmianę… premii będzie połowa bo taka wydajność… skoro tacy jesteśmy beznadziejni to pokażmy im to! Przejdźmy w sobotę na druga zmianę do pracy i nie róbmy nic! Usiądźmy i przeczekajmy do końca zmiany. Ale trzeba to zrobić solidarnie, każda linia bez żadnych wyłamań. Wspólnie jesteśmy w stanie coś zdziałać! Rozpowiadajcie o tym reszcie i weźmy się w garść!
    Bunt

31.03.2021 19:49

Kierownictwo, chcecie zapobiec? Odwołajcie nam pracująca sobotę na druga zmianę i zmieńcie system rozliczania premii bo moja linia robi na 100% a dostaniemy polowe premii bo reszta hala się nie wyrobiła!
    Zdenerwowana

01.04.2021 12:59

Tak! Pokażmy im ile jesteśmy warci! Wszyscy muszą się zbuntować, żeby im otworzyć oczy!
    Anna

30.03.2021 13:31

Szukam pracy. Zastanawiam się nad pracą w tej firmie. Chciałabym wiedzieć jak się pracuje. Jakie są warunki pracy i jaka płaca. Czy jest jakiś dojazd na ranną zmianę do pracy z Gliwic, bo czytałam ze ona zaczyna się o 05 40. Jak wygląda rozmowa o pracę.

31.03.2021 19:33

Odradzam, praca nie jest zła ale co chwile będziesz się denerwować na kierownictwo. Kombinowanie jak uciąć premie, teraz piątek jest wolny i początkowo wszyscy mieli wziąć urlop i już były wklepane a nagle zmienili decyzje i idziemy w sobotę nawet na druga zmianę… robią pod górkę pracownikom. Inne działy okej, ale produkcja jest traktowania okropnie przez górę i zdecydowanie nie polecam.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w BMZ Poland?

Kontakt - BMZ Poland Sp. z o.o.

ul. Alberta Einsteina 9 44-109 Gliwice

Branża główna: Części i akcesoria samochodowe

26.02.2021 11:39

Byłam na rozmowie rekrutacyjnej, pierwsze wrażenie spoko. Nie czytałam wcześniej opinii bo jak w każdej firmie nie są pozytywne. Moze ktoś mi tak szczerze napisać coś pozytywnego o tej firmie? Najbardziej boję się że pierwszego dnia mnie postawia i nie będę miała na kogo liczyć jeśli chodzi o jakieś przeszkolenie.
    Kantyna nie ma smacznego jedze

04.03.2021 14:24

Wypłata na czas? Trzymają w niepewności do końca i zamiast mieć możliwość poprawienia błędu to trzeba czekać aż będziesz mieć kasę na koncie Dobre jedzenie w kantynie? Najwyraźniej nie masz żadnego smaku. Kantyna jest tragiczna
    ~jeszcze pracownik:)

15.03.2021 08:22

No bez przesady...w umowie wyplata jest zagwarantowana na 10-tego każdego miesiąca, więc o co to halo? Fakt, kiedyś było wypłacane nawet 5-tego czy 6-tego, teraz czekają dłużej bo rozlicza nas system teta więc jeśli ktoś sobie nie odklikał jakiegoś wniosku czy coś no to tak to wygląda. Ale nie zdarzyło mi się nie mieć na 10-tego wypłaty, więc tu akurat na plus. Inna sprawa jest z naliczaniem premii, bo teraz jesteś zależny od każdego działu niekoniecznie mającego związek z twoim stanowiskiem akurat. Co do kantyny to się zgadzam, coraz gorsze gotowce dają, rzadko kiedy jest coś domowego dlatego ja noszę swoje jedzenie, bo przynajmniej wiem co jem ;) ale za to chociaż kawa jest dobra, polecam :)
    Takin-owy

05.03.2021 13:38

A jak wygląda utrzymanie ruchu? Radzą sobie?
    Bandyta

07.03.2021 20:19

Nie, utrzymanie ruchu nie radzi sobie kompletnie ze swoim zakresem obowiązków. Nie potrafią nic kompletnie. Z małymi wyjątkami w postaci kilku osób - dosłownie można policzyć te osoby na palcach jednej ręki. Wiele razy produkcja, proces lub sami koordynatorzy muszą rozwiązywać sami problemy lub cisnąć kierowników żeby oni pocisneli utrzymanie ruchu. Tragedia

11.02.2021 19:55

Dlaczego ludzie nie chcą tu pracować?
    Brygida

15.02.2021 18:52

Żeby w 3 minuty to by było dobrze.... Nie można uogólniać bo są naprawdę niektóre babki bardzo fajne byłoby nie w porządku tak mówić o wszystkich. Nie mniej jednak ogólnie jest strasznie! Ja już jadę na oparach

26.02.2021 11:45

Długo Pani tam pracuje?
    Benek

04.02.2021 23:25

Grubo zastanowić się przed złożęniem CV.Nie szanują ludzi , miła atmosfera ,śmiech na sali ,jedna koleżanka drugą utopi w łyżce wody. (usunięte przez administratora) na pierwszym miejscu,koordynatorki nie znają projektów ,posiłkują się zastępczyniami .Zwłaszcza ta w kręconych włosach.Odpuścić firmę chyba, że ktoś lubi być poniżany i nie szanowany.

25.02.2021 23:45

Która to? Bo nie wiem do kogo trafie...

17.02.2021 19:21

Macie dniówki i nocki?

25.02.2021 12:02

Są 2 zmiany, czasami są wprowadzone 3 zmiany ale to krótki okres lub 12h
    świeżak

22.02.2021 07:53

Witam, prośba o info jak wygląda praca w administracji/biurze? Jak atmosfera, kadra zarządzająca? Z góry dzięki.
    Niki

23.02.2021 23:01

Zależy gdzie trafisz...

15.01.2021 23:35

Rox

02.02.2021 01:03

The Tiger@

05.02.2021 10:31

@Rox: No to powinnaś wiedzieć jak obliczyć netto z brutto.

03.02.2021 22:41

Puk puk tu Bocian :) Coś się zmieniło?
    ~żaba

05.02.2021 00:06

Przyjdź to zobaczysz :)

17.01.2021 22:15

Siemka mam pytanie jaka atmosfera w pracy i zarobki na początku ?

22.01.2021 13:39

na rozmowie wszystko ci powiedzą
    Labamba

04.02.2021 15:04

Źle traktują nowych pracowników dlatego mało kto zostaje po pierwszych dniach. Jak masz silna psyche i motywację bo nie masz na chleb to dasz radę ale na rozmowie prawdy nie powiedzą.

02.12.2020 20:11

To co się teraz dzieje w bmz to jest jakieś Nieporozumienie !! Zawsze był tutaj (usunięte przez administratora) , mobing , niekompetentni przełożeni i kierownictwo ;) pracownik to dla nich tania siła robocza !! Liczą się sztuki i kasa .. wiecznie mało , mało . Nie można się odezwać .. trzeba uważać co się mówi bo co druga ,,znajoma twarz” jest zaraz przy biurku kordynatora ! Fałsz na każdym kroku !! Pracujemy po 12 h przez dwa tygodnie ... plus soboty które miały być wolne i są do wybrania , w okresie 12 godzinnym ! Oczywiście jak się okazało ,, zły przekaz informacji” hahaha jak zawsze ! Kłamią , manipulują na każdym kroku , zmiany decyzji w ciągu dnia 5 razy ! Wszystko pod górkę ! Jest grudzień firma się obudziła ! W okresie covid i śwąt , zapier... dala się tutaj non stop ! Nowi pracownicy po kilku dniach dziękują ! Obiecuje się złote góry ! Podwyżki za które zaraz będzie wszytko ucinane . Ludzie za marne gorsze dodatkowej premii się sprzedadzą :D . W każdej firmie trzeba pracować ale to jaka praca jest w bmz !! Ludzie sie starają a wiecznie wykorzystywanie ! Dasz palec to wezmą cała rękę ! Byle wycisnać ostanie soki z człowieka ! Smiechu warte ! Nie polecam nikomu !!
    meg

03.02.2021 15:32

w ogłoszeniu pisza o fajnej atmosferze i ciekawej pracy, czyli odpuścic sobie aplikowanie ? bo z tego co czytam nie warto
    Byłypracownik

03.02.2021 19:33

Lepiej sobie odpuść, szkoda nerwów i niszczenia swojej osobowości w tym łajnie...

01.02.2021 11:39

BMZ jak chcecie zatrzymać ludzi jak czyta się takie opinie nowych pracowników !! mobbing,zastraszanie,poganianie itp. Kierowniku proszę coś z tym zrobić a nie zamiatać wszystko pod dywan !! Co się tu dzieje,to jakaś masakra !!!
    ToJaWac

31.01.2021 04:18

Co tam słychać na utr? ZieloniVaBank ????
    koordynator

04.06.2019 21:59

tylko narzekacie to ZWOLNIJCIE SIE im mniej takicj mendow jak wy bedzie lepiej pracowało, jest gdzies lepiej to składać cv i cieszyc nowa pracą i zarobkiem.
    Prawda

02.12.2020 20:26

To , Ciebie powinni zwolnić,ile osób pracowałoby w spokoju, koordynator z bożej laski.(usunięte przez administratora)
    Tols

28.01.2021 19:12

Praca jest fajna.Niestety niekompetni koordynatorzy włącznie z kierownikiem.Nie potrafią rozwiązywać problemów ,nieradza sobie.Najlepsza ich metoda to zastraszenia , przenoszenie na inne obszary, zabieranie premii.Nie podejmują próby wyjaśnienia problemu.Koordynator ,który przynajmniej powinniśmy spróbować wstawić się za pracownikiem że strachu przed utrata stanowiska nie robi nic.W dalszym ciągu brak szacunku dla uczciwych pracowników nie mam na myśli lizodupow którzy niestety na każdym obszarze są i którzy w dalszym ciągu są traktowani specjalnie tzn.moga gnębić i odgadywać razem z koordynatorem wszystkich którzy w danym momencie a czasami nawet tylko w danym dniu nie przypadli im do gustu.Koordynatorzy nie znają sytuacji pracowników na swoich obszarach ,a że zazwyczaj rządzi na linii ich (usunięte przez administratora)to czekają az to oni załatwią problemy na obszarze.
    Jagoda

15.07.2020 11:08

Witam! Czy firma oferuje transport pracowników do pracy
    Onna

06.01.2021 18:04

Pierwsza zmiana o 5.00, druga o 13.00 spod auchan
    Nowa

06.01.2021 19:47

Wielkie dzięki!!!

03.01.2021 20:09

04.01.2021 02:07

To może umów ją na lekcje makijażu ;) co będzie w nowym toku lepiej wyglądać :) Pozdrawiam . Życzę szczęśliwego nowego roku
    Pracownica

02.12.2020 21:14

Wydawalo sie, że obecny kierownik wniesie w końcu troche normalności do BMZ, ale niestety jest gorzej jak bylo! Pracownicy pozostawieni juz kompletnie sami sobie, tak zle jeszcze nie bylo!
    Szalony

10.12.2020 12:13

Dziewczyno co ty piszesz zazdrosna widać jesteś ty masz pracować a nie obserwowac.Macie swojego koordynatora na linii to pierwsze kroki skieruj do niego ale plotki muszą być kto z kim śpi i wogole że jeszcze pracujesz to się dziwię .Co ciebie obchodzi życie prywatne kierownika z tego co wnioskuje to Dziewczyny przez taką koleżankę nie zrobią normy bo ty zamiast pracować to bawisz się w detektywa

04.01.2021 02:03

Podsłuch masz u kierownika w telefonie ze wiesz co gada i z kim ;) moze zazdrosna bo nie dzwoni do Ciebie , żałosne ... każdy niech lepiej pilnuje swojego nosa ..
    Jeszcze nie pracownik

14.12.2020 20:25

Witam chciałem zapytać ja wyglada praca i ja to jest z tymi 12stkami czy to tak jest cały czas czy też przez jakiś okres
    Jeszcze nie pracownik

17.12.2020 00:11

Dzięki za informacje .Same baby to znaczy że ja jako płeć męska nie mam co tam się przyjmować?Nie myślałem akurat o produkcji tylko o magazynie ,czy ktoś może opisac jak wygląda tam praca czy warto się przyjąć bo jestem w kropce i nie wiem czy nie pożałuje zmiany pracy.

23.12.2020 19:52

to już twoja decyzja,nikt za ciebie nie zadecyduje
    Kamil

22.12.2020 18:06

Macie podwyżki na koniec roku może ?

23.12.2020 19:50

podwyżki obowiązują u nas od 1 stycznia
    Pracuś

15.12.2020 08:39

W NGK s przyjęcia i dobrze płacą

08.12.2020 23:39

A pracownicy magazynu to dalej takie (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o BMZ Poland Sp. z o.o.