ELZAB S.A.
3 147 6 1

Opinie o ELZAB S.A.

Joanna

https://www.elzab.com.pl/pl/swiat-elzab/oferty-pracy Pod tym linkiem znajdują się aktualne oferty pracy w firmie. Obecnie potrzeba wielu specjalistów na różne stanowiska. Elzab jest beneficjentem programu Innowacyjna Gospodarka, finansowanego przez Unię. Pracodawca współpracuje także ze szkołami, ucznowie mogą odwiedzić siedzibę firmy i zobaczyć, jak mogłaby wyglądać ich praca. Wydaje się, że takie działania powinny zachęcić wiele osób do aplikacji. Jak myślicie, to dobre miejsce na rozpoczęcie kariery zawodowej?

Nikt
@Joanna 16.10.2018 13:57

To bardzo dobre miejsce ,nowi pracownicy w tej firmie mają lepsze warunki od wieloletnich pracowników na których zakład może polegać .

Zmienionnnnnn

Bardzo mnie zadziwiło to co pani pozytywnie nastawiona pisze ciekawie gdzie pani się nastawiała...... żeby takie głupoty wypisywać .Jedynie z czym trzeba się zgodzić to jest to zwolnić się.Na szczęście już tu nie pracuję. Mam dobrze płatną pracę i tam mnie doceniają . A w Elzabie jak nie doniesiesz na kogoś do szefa lub nie podłożysz innym świni jesteś skazany na to że jesteś w tym miejscu co na początku . Inii też mieli trochę odwagi żeby coś sobie poszukać . No ale wiadomo że nie wszyscy mogą się zwolnić są jeszcze pracownicy co mają parę latek do emerytury lub więcej i tu zakład ostatnimi laty powinien ich szanować a nie traktować jak zło konieczne . Ale podobno macie dużo młodych to dobrze będą szybciej pracować . W firmie gdzie pracuję też jest dużo młodych mało starszych ale ich doświadczenie jest szanowane bo na nich można liczyć a młodzi jak mu nie pasuje zwalnia się lub idzie na chorobowe .

Pracownik
@Zmienionnnnnn 14.10.2018 21:01

Skoro sie Pan zwolnił to po co Pan tu wchodzi ? Może sie Pan nie nadawał i dobrze ze Pan sobie poszedł bo z takim nastawieniem to kariery Pan nie zrobi.

Nie
@Pracownik 15.10.2018 07:50

Człowieku każdy kto pracuje w elzabie i nie jest lizodupem albo pociotkiem wie ,że gość pisze sama prawdę .Bardziej mnie zastanawia jaka ty pełnisz funkcje ,bo albo masz plecy ,albo jesteś mało bystry jeśli tego nie zauważasz .

Major

Spanialy zakład boży ogółem całe te

Warmianin
@Major 11.10.2018 20:49

Szanowny państwo kochani moi. To jest cała prawda, to jest cała prawda bo tak jest człowieku.

Pozytywnie nastawiona na ELZAB

Dla wszystkich, którzy zastanawiają się aplikować do firmy ELZAB. Elzab to fajna firma, są wzloty i upadki ale to co najważniejsze dla pracownika to wypłata, która zawsze jest na czas, poza tym jest socjal, imprezy integracyjne dla pracowników i ich dzieci i dobre warunki pracy. Wiem co mówię, pracowałam wcześniej w różnych firmach i z wypłatą bywało różnie, albo nie płacili wcale lub z mega opóźnieniem, albo płacili w ratach - to nie jest komfort- zapewniam Was. Co do atmosfery w ELZABie- LUDZIE ją tworzą, pamiętajmy o tym. Zawsze znajdzie się ktoś nieszczęśliwy, niezadowolony, niedoceniony, ale są i tacy, którzy przychodzą do tej firmy codziennie po to, aby zrobić swoje, zrobić coś dla tej firmy bo nikt ich do tego nie zmusza, z własnej potrzeby - ja tak mam, i moi koledzy również. Pracuję tutaj 12 lat, nigdy wcześniej nie myślałam, że tyle lat tu będę a zapewniam was, że są i tacy, którzy pracują tu po 40 lat i więcej. O czym to świadczy? O tym, że to dobra firma, owszem są lepsze gdzie więcej się płaci- ale też wyciskają Ciebie jak cytrynę. Czytam te hejtowskie wpisy i wiecie co? żal mi tych osób, bo ewidentnie się męczą - ale pytam po co ? rynek pracy w dzisiejszych czasach daje takie możliwości pracownikowi, dlaczego nie pójdziecie sobie do innego, lepszego Waszym zdaniem pracodawcy? Dlatego, że się boicie, a każdy kto wylewa tutaj wszystkie swoje żale, właśnie jest takim tchórzem, który pod przykryciem Internetu powie wszystko co złe i najgorsze i nie zawsze zgodne z prawdą o tej firmie i o ludziach, aleeeeeee face to face pewnie jest mega zadowolony z pracy- znacie takich ? ja też :-) A Ja osobiście jestem zadowolona z pracy i życzę każdemu takiego poczucia i chęci żeby rano wstać i przejść tu z pozytywnym nastawieniem.

Stefan
@Pozytywnie nastawiona na ELZAB 08.08.2018 10:45

A czym się Pani zajmuje i jak Pani dostała tą prace ?

Prosze kogos o odpowiedz
@Stefan 10.08.2018 15:32

Jak wyglada praca dla kobiet w firmie Elzab?czy ktos wie czy pracuje sie w zespole rowniez z meszczyznami?a meszczyzni z kobietami?bo.mam bardzo zazdrosnego meza.

Stary Fachowiec

Witam ile zarabia specjalista-operator maszyn na wydziale mechanicznym a ile zwykły pracownik ? Czy warto aplikować ? Aktualnie jest dużo ofert na stronie i chciałbym uzyskać jakieś konkretne informacje.

Joanna

@zadowolony, piszesz o tym, że pracownicy pracują na różnych działach, gdy jest taka potrzeba, a czy na każdym stanowisku jest przeszkolenie? @zainteresowany, na pewno na wysokość zarobków ma wpływ wcześniejsze doświadczenie jak i indywidualne ustalenia. Możesz powiedzieć, czy interesuje Cię jakieś konkretne stanowisko? Pracowałeś już w tej branży?

Zainteresowany.
@Joanna 04.09.2018 13:55

Droga pani o wiele łatwiej jest podjąć decyzje o pracy w danej firmie jeżeli wiemy ile zarobimy w widełkach NETTO(na rękę)na poszczególnych stanowiskach ,szkoda mojego i pracodawcy czasu .Mam 10lat doświadczenia i chce wiedzieć przed podpisaniem umowy na co mogę liczyć

On
@Zainteresowany. 05.09.2018 10:50

Nie ma po co tu przychodzić.nie ma sensu.to jest dziwny zaklad. Szukam czegoś innego.

zainteresowany
@On 03.10.2018 22:40

Z zewnątrz wydaje sie być ok ,jak wchodzi sie do biurowca to jest wow ,ale pewnie tylko dla nielicznych ........

Joanna

@Zainteresowany., oczywiście jest to istotna informacja i z pewnością pracodawca podaje w ogłoszeniu wysokość wynagrodzenia, lub też poznasz kwotę podczas rozmowy kwalifikacyjnej. @Pracownik, czy którymś z tych działów jesteś szczególnie zainteresowany? Minęło już trochę czasu od Twojego komentarza, czy przesłałeś CV do Elzab?

zainteresowany
@Joanna 22.09.2018 16:44

Nie ma informacji o wynagrodzeniu na stronie pracodawcy, proszę nie wprowadzać w błąd ,lub sprawdzić zanim się coś napisze!!!!

Pracownik

Witam, jak wyglądają zarobki w poszczególnych działach w Elzabie ? Ile zarabia biuro ? a ile produkcja lub magazyn ? Jakie trzeba mieć kwalifikacje ? Czy można dostać pracę z polecenia ?

zainteresowany

Mam pytanie do ludzi pracujących w tej firmie,obecnie na stornie elzabu jest dużo wolnych wakatów do pracy ,i w związku z tym mam pytanie ,ile tu się zarabia średnio netto(bo wymagania widzę wysokie ) ,nie licząc biura prezesów itd. Bo mam wrażenie jak by cześć firmy uciekła i teraz szukane jest zastępstwo ? Jak atmosfera w pracy ,(wiem ze ludzie tworzą atmosferę ,ale powiedzmy sobie szczerze ,niektórzy ludzie nie powinni pracować z innymi)bo pracowałem już w kilku miejscach i wiem jak to czasem wygląda.

zadowolony

Pracuję tu od niedawna prawda dobra atmosfera kierownictwo ok praca lekka i przyjemna z porównaniem z tym gdzie wcześniej się pracowało za stawkę 2200 trzeba było harować jedynie z sobotami wychodziło się lepiej .Widać że Elzab to bogata firma bo tu jak nie ma co do roboty lub niema części to siedzimy lub przenoszą nas inne wydziały ale tam też jest luzik. Wcześniejszych zakładach to dawali nam wolne i trzeba bylo to odrobić nikt nie dostawał wypłaty za taką robotę a tu siedzisz i ci płacą.Dlatego zachęcam wszystkich poszukujących pracy lub ciężko pracujących za marne stawki aplikujcie do Elzabu warto.

sssss
@zadowolony 26.08.2018 09:43

hahahahaha

Joanna

@kinga, dziękuję za rzeczowy komentarz. Faktycznie wygląda na to, że pracodawca dba o swoich pracowników. Czy często są organizowane wydarzenia dla zatrudnionych osób? @Stanisław, czy wysłałeś swoją aplikację do firmy? Jeśli tak, to czy możesz powiedzieć, jak przebiega Twoja rekrutacja? Może już pracujesz w Elzab?

Stanisław

Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda praca i zarobki w firmie Elzab ? Widziałem na stronie oferty pracy i nie wiem czy warto aplikować wogóle-chodzi mi głównie o produkcje.

Joanna

@kinga, już od samego początku jest umowa o pracę, czy może najpierw na przykład umowa zlecenie? Co oznaczają dla Ciebie dobre warunki? Otrzymujesz też premie bądź masz dostęp do pakietu socjalnego? Odpowiada Ci atmosfera? @Czop, a czy Ty dobrze postrzegasz tego pracodawcę? Faktycznie informowanie kandydatów o wyniku rekrutacji jest ważne, a widzisz też inne plusy?

kinga
@Joanna 25.07.2018 14:16

Umowa o prace jest od razu, wszystko jest legalnie, pod tym względem jest super, żadnych problemów, premie są wypłacane, są organizowane imprezy dla dzieci i imprezy dla pracowników, wysokie wczasy pod gruszą ok. 1000zł - podkreślam, zawsze znajdzie się ktoś kto jest niezadowolony, ale ja uważam i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że nie jest źle, pracowałam w gorszych firmach

Jerzy

Tak rzadko piszecie o pracy w firmie, że musi sie wam dobrze pracować!

pracownik
@Jerzy 13.06.2018 11:33

dobrze się pracuje! co mamy pisać? każdy tylko narzeka i każdy myśli że bardziej zielona trawa jest u sąsiada...wiadomo, praca jak praca swoje trzeba zrobić i tyle.

Joanna

@Magda, jaka posada Cię interesuje? Czy masz wcześniejsze doświadczenie zawodowe? Może wysłałaś już CV? Daj znać, jak przebiegał Twój proces rekrutacyjny i czy udało Ci się zatrudnić. Takie informacje będą bardzo pomocne. @Kinga, jesteś związana z firmą Elzab? Jak oceniasz oferowane warunki? Czy uważasz pracodawcę za godnego polecenia? Czy firma gwarantuje umowę o pracę?

kinga
@Joanna 19.07.2018 18:04

Firma gwarantuje umowę o pracę, współpracują również z Agencją Pracy, warunki są ok jak dla mnie, jestem zadowolona, wypłata na czas i da się dogadać, wszystko zależy od człowieka

Magda

Witam chciałbym aplikować do pracy.Jakie są warunki finansowe ? Sa dodatki ? Premie ? Czy jest możliwość nagodzin ?

Kinga
@Magda 14.07.2018 17:56

Jest premia kwartalna MBO w wysokości 18% dla specjalistów, produkcja 15% premia miesięczna, stawki w zależności od stanowiska, rekrutacji jest teraz sporo od stanowisk produkcyjnych do specjalistów

Admirał
@Magda 14.07.2018 17:56

Niby szukają pracowników i jesteś na rozmowie ale za tydzień dzwonią i mówią że Ciebie nie przyjmą...żenada.

Czop
@Admirał 16.07.2018 10:09

To akurat jest na plus Elzabu - doceń, że dzwonią z informacją zwrotną. Wiele firm olewa kandydatów na których się nie decydują.

Tymon

Czy tak dobrze sie pracuje? Zapomnieliście o tym forum, szkoda.

Twars
@Tymon 15.07.2018 10:55

Czego oczekujesz? Szukaj fermentu? Pryskaj stad.

Bartek

Dobra firma to pewnie dobrze się pracuje?

Adam
@Bartek 25.05.2018 19:55

Jest dobrze, bedzie lepiej!

Wojciech

Chciałem bardzo przeprosić Pana Waldemara Koja, za słowa napisane na tym portalu jako użytkownik ElTestosteron. Oświadczam ,iż słowa te są nieprawdziwe. Są to pomówienia i oszczerstwa. Chciałem dodać też coś od siebie, nie było takiej sytuacji by kierownik kazał pracować w kwasie bez rękawic, nigdy też ich nie zabrakło ,a jak zabrakło nie było takiej możliwości by pracować przy kwasie. Również słowa innego użytkownika dotyczącego kradzieży farby uważam za okropne kłamstwo, gdy pracowałem tam z pewnością zauważyłbym taką sytuacje, są również tam kamery więc nie ma możliwości by coś takiego się tam działo niepostrzeżenie. Działałem pod wpływem emocji, bardzo tego żałuje. Stażysta Wojciech.

OjWaldek...
@Wojciech 17.05.2018 08:44

Oj, żeby tak samemu siebie przepraszać...

Szef

Witam Ile można zarobić po roku pracy w Elzabie na wydziale P-20 ?

Zmianowy

Jest super, polecam aplikować jak tylko się nadarzy okazja!

Stefan

Czyli generalnie jest dobrze, szkoda że nie zatrudniają.

Daria

Witam ,są przyjęcia ? Ile można zarobić w Elzabie ? Są może jakieś dodatki ? premie ?

Redhead
@Daria 04.05.2018 17:29

Przyjęć nie ma i raczej nie będzie. Produkcja stoi z braku części. Zarobki i premia nie powalają. Na jakieś dodatki nie ma co liczyć. Tyle w temacie.

jolololo

witam. Jedno pytanko. Ile w firmie zarobi operator cnc ? dzieki za odpowiedz pozdrawiam

malarz tapeciarz
@jolololo 04.05.2018 14:35

a na ile liczysz jako operator cnc? bo jak zakładasz ze zarobisz 3.5 do 4 tys netto to ciezko to widzę.

Bidok
@malarz tapeciarz 09.05.2018 09:35

Netto ,o takiej stawce brutto niema mowy w tej firmie.

GrubaDupa

Czy trzeba wezwać jakąś pomoc Wam tam? Bo piszecie jakby Was tam trzymali na siłę. Nie szkoda wam zdrowia? Macie w poblizu 5 zakladow produkcyjnych... wystarczy ruszyc 4 litery.

Feliks

Jak ktoś chce więcej zarobić to zostaje po godzina. Bez teorii spiskowych!!

desperatosssssss
@Feliks 16.04.2018 19:08

pewnie to już może zamieszkam w tym zakładzie będę robić 24h żeby dostać na rękę 2600 a zdjęcie ze swoją podobizną powieszę dzieciom nad łóżkiem żeby mnie poznały a jak mnie ten zakład wyciśnie bo będę tak zmęczony po tych nadgodzinach to wypad śmieciu z tobą będzie tak samo zobaczysz

Basia

Witam Jak wygląda praca i zarobki w Elzabie ?

Kasia
@Basia 03.04.2018 17:20

Nikt ci nie napisze prawdy o zarobkach bo ile by nie zarabiał to ciągle będzie mało!!!

batmannn
@Kasia 04.04.2018 22:25

Wreszcie ktoś zadowolony z zarobków w Elzabie tylko ciekawe dlaczego zwalniają się z biura i produkcji a ty siedzisz charytatywnie siedź tak dalej napewno na 50lat Elzabu dostaniesz medal za lojalność i kopa

Kwas
@Basia 03.04.2018 17:20

Pracownicy umysłowi i fizyczni dorabiają w weekendy na mechanicznym. Więc chyba nie za dobrze z zarobkami.

master

Prawdą jest,że w Elzabie pracują całe rodziny. Kondycja firmy nie jest najgorsza nie pozwala to jednak na podwyżki dla pracowników czy wyższe premie.Praca nie jest specjalnie skomplikowana każdy kto ma choć trochę chęci wszystkiego się nauczy.Co do wynagrodzenia to rewelacji nie ma. Aktualnie pracuje tutaj dużo młodych ludzi.Praca dobra na początek lub na jakiś czas.

Gedz
@master 28.09.2013 21:05

Potwierdzam.

Pan i Władca
@master 28.09.2013 21:05

Ten komentarz ma już 5 lat ? Genialne :)

lok
@master 28.09.2013 21:05

Czyli nepotyzmu ciąg dalszy tak jak w naszym rządzie.Przykład idzie z góry.

Wojtas
@master 28.09.2013 21:05

Ja nie wiem kto takie głupoty wypisywał, kierownik kazal w kwasie bez rekawiczek robic? Haha, pracowalem z nim i moze jakis cudowny nie byl, ale o bezpieczenstwo na pewno dbal, farby tez na pewno nie kradnie, robilem tam pol roku i nie mozliwe zeby wynosil farbe, chyba ze ma pelerynke niewidke od Harry'ego Pottera. Ludzie ciulstwa opowiadaja, nie sluchajcie, nie czytajcie , 90% to same brednie, juz pisalem to raz, nie wiem dlaczego tego nie ma, ale ludzie, kasy moze pecznej nie ma , ale bez przesady, krzywda wam na pewno sie nie stanie. A atmosfera? W 80% sami ja ludzie tworzycie, ale wszedzie dobrze kaj nas nie ma ;)

Podaj dalej

Dla starych sprawdzonych pracowników nie ma podwyzki ale za to sa spore oferty finansowe dla nowych pracowników. Nie wiadomo czy nie było by lepiej zwolnić się i przyjąć na nowych warunkach.

Bear Grylss

A ja polecam pracę wszystkim fanom survivalu ,wkoncu żyć cały miesiąc za 2tyś to nie lada wyzwanie.

blablabla
@Bear Grylss 06.02.2018 16:38

no chciałabym tyle mieć ja mam 1700 i mam z dzieckiem wyżyć no to to czym mowa porażka zupełna

Elon Musk
@blablabla 15.03.2018 12:07

No tak. Elzab to jedyna firma w tej części galaktyki. Może jak już rozkulają loty w kosmos, to znajdziesz pracę gdzie możesz więcej zarobić.

Zostaw opinię o ELZAB S.A. - Zabrze

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ELZAB S.A.