Opinie o ELZAB S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ELZAB S.A.

Robert

Sami sobie robimy takie piekiełko w pracy, a przecież spędzamy w firmie pół życia.

Szeregowy

Co można dobrego o firmie powiedzieć. Raczej nie wiele jest pozytywnych opinii, czy też ciepłych pochwal. Firma to jakaś kompletna firma rodzina, zaczynając po części od biura a kończywszy na szeregowych pracownikach. Firma rodzinna, ręka rękę myje. Podwyżek żadnych, prócz tych ze podwyżki są ale tylko ciśnienia. Ręce opadają jak osoba krotkim stażem pracy zostaje liderem, bo co? Bo tak ktoś z jego bliskiego grona go wyróżnił ! Za co!? Populizm w tej firmę się szerzy na poszczególnych wydziałach a szczególnie na mechanicznym. Kto to widział brać kogoś, kto nie ma.pojęcia o firmie, o schemacie pracy na poszczególnych stanowiskach. Z jakiej okazji taka osoba zostaje liderem? No chyba ze to protegowany byłego brygadzisty, bo za zasługi dla firmy raczej to nie zostaje się tak porostu liderem przy około 3 letnim stażu pracy. Wiadomo sprawa, przyszły teść miał w tym udział. Tak więc jak dla tej funkcja lidera jest jak znalazł. Chodzić cały dzień, co chwilę na planie, i udając ze się pracuje, a w zasadzie to ukrywac się po kontach. Czy ta firma jest poważna! !?? Z takimi ludźmi firma chce co kol wiek budowac, tworzyć? Również dobrze by było przyjąć osobę z zewnątrz i wymagać od niego zarządzania ludźmi. Paranoja!!!! Czy dyrektor wie co się dzieje na wydziale mechanicznym, czy jest mu to obojętne kto bd liderem, i z jakim stażem, i bagażem doświadczenia w firmie. Jak ma być tak dobierany skład, to ja dziękuję. Kiedy dyrektor zacznie się interesować nie jasnosciami na wydziale i problemami jakie są od szlifierek po wykrawanie. Czy kto kol wiek bym z góry dopiąć, zapytać co się dzieje na wydzile, raczej nie!!!!! Kończę bo szgoda juz mojego czasu .... i tak z tym nic się nie zrobi, i nic się również nie zmieni.

fan
@wyrzut sumienia 06.01.2018 21:25

Oj w dzisiejszych czasach to bardzo trudno o zgrany zespół pozdrawiam

pracownik
@wyrzut sumienia 06.01.2018 21:25

widzę że ktoś coś mądrego napisał bo wcześniej tylko jadem tryskające wpisy czy ktoś wymyślił coś żeby pracownik miał dobrze i by mu się pracowało nie mówię o zarobkach ale o ułatwieniu pracy a nie tylko szybciej szybciej więcej . Niektórzy potrafią a jaka duma ich rozpiera że ma czym pochwalić się szefowi i zapunktować może zamiast wymyślać jak wycisnąć z nas co się da to wymyślcie jakieś przyrządy żeby można łatwiej wykonywać pracę

Grubson

Witam szukam pracy.Jak wygląda praca i zarobki w Elzabie ?

fan

A mi się podoba w Elzabie

waluś
@fan 22.11.2017 18:02

Jeśli Ci się podoba to znaczy że jesteś z gangu pryszcza, bo tylko Ci są zadowoleni

lok
@fan 22.11.2017 18:02

Elzab od 1972 roku był na ul.Kruczkowskiego a teraz zmienili nazwę-szkoda nawet o tym mówić i pisać

Opłaca sie Robic ?

Jaka stawka brutto 2018 na wejście , premia od razu czy po próbnym ? ile premia netto max ?

Stary dziad
@Marcin 04.01.2018 00:00

A potem już nic. Co byś jeszcze chciał? Więcej zarabiać? To nie tutaj. Dlatego najlepiej szukać pracy gdzie indziej.

borsuk
@borsuk 03.01.2018 16:06

Jak dostaniesz na stałe to napewno więcej a jak zrobisz swoje to murzyn może odejść

Robić Czy Nie ?

Witam Jaka stawka na wejście? ile premii max ? Jakie dodatki ?

Herszt

Witam Jak zarobki w Elzabie? Są moze jakies dodatki? Jak wygląda wynagrodzenie z biegiem lat? Czy jest mozliwosc awansu?

Herszt

Witam Jak zarobki w Elzabie ? Czy sa może jakieś dodatki ?

Nick

Ciekawe czy teraz znajdą się pieniądze dla fachowców ,którzy aktualnie zarabiają najmniej

przykry

dzięki Elzabie że dzisiaj po tym prezencie jaki dostaliśmy teraz wiemy że jesteśmy tyle warci co ci co przyszli pracować do Elzabu 3 miesiące temu jeszcze raz dzięki mamy nadzieje że chętni do pracy tutaj będą walić drzwiami i oknami

anonim

(usunięte przez administratora)

robot

dzięki zwalniam się z elzabu

Nino

Dżentelmeni nie rozmawiają o pieniądzach , ale powiem ,że jak przechodzę koło stawu to kaczki rzucają mi chleb z litości .s

Krystyna

Witam .Jak wyglądają zarobki w elzabie w poszczególnych działach ?? Czy są jakieś dodatki ? Po jakim czasie można liczyć na podwyżkę ?

Bidak

2500brutto chyba po 10latach pracy

Kwas
@Bidak 25.10.2017 16:26

Po 10-15 -tu latach pracy dogoni Cię najniższa krajowa.

niuniek
@Bidak 25.10.2017 16:26

nie na start jak jesteś nowy

Nie robot

Jeśli chodzi o zarobki dla nowo zatrudnionych to stawka jest na poziomie 2500 brutto plus 15% premi. To dotyczy pionu produkcji. (oczywiście trzeba liczyć na widełki od tej stawki) Odnośnie Związków Zawodowych :-/ Pytam kto wybrał kierownictwo tychże Związków? Wy! Pracujecie razem od lat. W firmie pracują ich rodziny, wiecie co przedstawiają samym sobą, jakie mają podejście do współpracowników. I jeszcze na nich narzekacie!? Proponuję zacząć od siebie bo to dzięki wam są w komisji i śmieją się.

Krzysztof Jarzyna

Ile w końcu można zarobić w Elzabie ? Proszę o konkretne stawki.Czy to może tajemnica lub powód do wstydu ?

teodor
@Krzysztof Jarzyna 16.10.2017 19:00

i jeszcze jakiiiiiiiii

Siara

Powiedział bym ,ale się wstydzę

beta

Jeśli związek zawodowy nie jest za pracownikami tylko za kierownikami to przy najbliższy wyborach trzeba zmienić na innych,chyba że nikt taki się nie znajdzie bo będzie się bał o swój stołek a nie będzie się narażał za pracownika i koło się zamyka

beta

Jeśli związki zawodowe nie są za pracownikami tylko za kierownikami to przy najbliższych wyborach trzeba ich wymienić na takich co będą mieli coś do powiedzenia,chyba że nikt taki się nie znajdzie bo też będzie chciał utrzymać swój stołek,a nie będzie się narażał za kogoś i koło się zamyka

PWMrox

Zwiazek podpisze wszystko co prezes przedstawi bez oglądania się na interes pracownikòw. Co do kierownictwa to jest ono z nadania nie z ogłoszenia to i nie dziwne, że część się "nie odnajduje". Zarobić można raczej niewiele jak na dzisiejsze standardy, ale wypłata zawsze na czas. Z dodatków jest gwarantowana premia, którą dostaniesz raczej zawsze (za wyjątkiem lakierni, gdzie się cuda i wianki dzieją) plus premia roczna jakieś X% no i dodatki na święta, niezbyt oszałamiające ale zawsze coś. Praca nie jest wygórowanie ciężka ani uciążliwa, ale na różnych działach różnie bywa. Opini na którym dziale lepiej bedzie dużo i bardzo odmiennych. Praktycznie wszystkie działy są ok, lakiernia padaka. Spotkałem się z opinią, że tylko kierownik i jego "rodzinka" się zachwycają tym działem i chyba coś w tym jest patrząc na to co się tam wyrabia czasem. Poza tym wszędzie są mniej lub bardziej fajni ludzie, co wpływa na raczej pozytywną atmosferę w pracy.

ja

Wszyscy tak narzekają na "biednych kierowników- organizacje pracy itd..." Kierownicy są tacy jacy są i przyznam, że co po niektórzy nie potrafią odnaleźć się w tej roli. A, że firma pozwala sobie na lekceważenie szeregowych pracowników to ja zadań pytanie gdzie są tz. Związki Zawodowe?! Są, ale ze strachu nie podejmują żadnych działań- zresztą co ograć pani doskonale wiecie "kim oni są"

Grażyna

Witam Jak wyglada praca w Elzabie ? Ile mozna zarobic? Czy są moze jakies dodatki do pensji ? Prosze o powazne odpowiedzi.

akcjonariusz

Kiedy x lat temu były akcje przydzielane pracownikom w zależności od lat pracy to ich wartość była na poziomie 13zł a dziś jest poniżej tej kwoty czyli o czymś to świadczy!!!

Old

Tekie same w elzabie niema podwyżek ,jakieś 100zł ci dorzuca ,fachowcy z 30 letnim stażem zarabiają podobne grosze .

Pan

Na jakie zarobki można liczyć w elzabie po roku pracy ?

Gruby

Jak nie masz z nikim ukladu to pewnie nie wiecej jak minimalna +200 ale zawsze mozesz sam sprawdzic

Marcin

Witam Ile można zarobić w Elzabie pracując na produkcji ?

omega

No to super tylko się cieszyć z tzw.dobrej zmiany

qwert

A mi się w Elzabie podoba. Dłuższy czas nic się nie działo, a teraz proszę bardzo. Nowe projekty, pomysły, można dostać kaskę za sugestie w zakresie optymalizacji działań. Poza tym zmiany w organizacji produkcji. W końcu ktoś się interesuje tym co się dzieje na dole:) Będą efekty będzie większa premia, dla mnie to oczywiste. Generalnie firma ok, a malkontenci zawsze się znajdą.

bob

A dlaczego nikt nie pochwali pracowników tylko kierownika?który nie ma w tym kierunku wykształcenia

WielkiFanKojota
@bob 13.09.2017 22:38

Bo za lizanie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracownikow trudno oczekiwac premii do wyplaty. Poza tym wujek zalatwil fuche to wujek wymaga...

WielkiFanKojota

Zostawcie waldusia w spokoju, to nie jego wina, że jest od was lepszy i mądrzejszy. Nawet chromosomów ma więcej od was.

76E

To jest najlepszy dowód na to ,że ludzie sie nie zmieniaja ,powtarza sie historia z przed kilku lat .

kol

To grupa kierownicza fajnie odstaje od zwykłych pracowników!!!!

Gruby

Chyba ktos tutaj netto od brutto nie odruznia.

anonim

(usunięte przez administratora)

Zejdź na ziemię Stev

To dane za kwartał ? Nie pisz głupot Stev !!!

Gabrysia

Witam, jak z zarobkami w elzabie ? Widzialam oferte pracy na stronie I nie wiem czy warto?

Gruby

Oni tak serio czy liczą na jakąś premię?

EstroPL

Można by się rozpisywać, ale w sumie wszystko co ważne napisał mój przed mówca, jedyne co mogę dodać od siebie, to napewno to że jeśli ktoś nie miał ciężko w zyciu, lub nie przeszedł cięższych momentów w nim, to nie doceni nic co jest coś warte, ani nikogo kto dobrze mu życzy. Co do samej pracy to jest w porządku, są łatwiejsze i trudniejsze dni, ale moim zdaniem tak jest wszędzie, gdzie naprawdę można zarobić jeśli zależy Ci na wykonywaniu dobrej i solidnej pracy. Kończąc moją wypowiedź, warto przyjść tu do pracy jeśli człowiek jest poważny i ogarnięty, wtedy może być pewny że "góra" go doceni :) PS. Co do Pani Małgorzaty, każdy kiedyś zaczyna, a nikt od początku alfą i omegą nie jest. Po za tym, lakiernia i tak już dużo jej zawdzięcza, jej i kierownikowi.

Tenczlowiek

Takie bzdury wpisuja osoby, ktore pol miesiaca siedza na L4 a potem jojczą, ze dostaja malo kasy. Osoby, ktore przez wiekszosc dniowki siedza w miejscu, gdzie nie ma kamer, nie robiac absolutnie nic, by potem znow marudzic, ze nie ma zadnych podwyzek. Darmozjady kompletne, nie wnoszace nic do pracy poza narzekaniem, jak rozpuszczone dzieci, ktore mialy za dobrze w zyciu i zazdrosne pasozyty PWL. Na lakierni wcale nie jest zle. Nie spotkalem sie jeszcze z sytuacja, by czegos brakowalo - starczy pojsc do kierownika i zostawic mu liste rzeczy potrzebnych, ale jak ktos sie boi przekroczyc prog biura, by nie dostac (slusznego z reszta) ochrzanu za nic nie robienie, no to nie dziwota, ze potem leca teksty w stylu "polityka oszczedzania". Ciezko tez nie byc "konfidentem", gdy pracuje sie na nierobow. Nie slyszalem jeszcze tez nic o zakazie kontaktu z innymi pracownikami (nie liczac tutaj prostej podpowiedzi, by nie sluchac pieprzenia pasozytow o tym, jaka robota jest zla). Podsumowujac: praca jest dobra, zarobki - jesli sie pracuje - tez dobre, kierownik jak na razie jest jednym z lepszych, na jakich trafilem, a mialem juz nad soba czterech, ludzie pracujacy na PWL sa problemem, ktory niedlugo zniknie, bo z tego co slyszalem, nieroby sie zwalniaja. Pozdrawiam sloneczka i milego szukania perfekcyjnej firmy, do ktorej Was zatrudnia z wyksztalceniem ponizej sredniego. :)

Były
@Tenczlowiek 28.08.2017 01:06

Waldek pisze O sobie same mile rzeczy... szkoda że inni Tak nie myślą. Poeb

buk

A ja myślałem że po urlopie się to wszystko uspokoi,a tu można się dowiedzieć TAKICH rzeczy!!!!!

Gruby

Doprawdy wstrząsające... I co teraz?

Gruby

Primo - pudło Secundo - ja doskonale wiem ktoś ty (: Na PWL nie jest problemem izolacja tylko kadra.

Gruby

To jak masz popcorn ja wezmę cole podzielimy się , fotele sobie z palet pozbijamy będzie show jak w "trudnych sprawach"

anonim

(usunięte przez administratora)

Gruby

Jak telenowela normalnie, powinni popcorn i cole dawać odkąd szkodnik ściągnął tu tego barana.

Gruby

Oj chłopie byś się zdziwił. Zacznij czytać ze zrozumieniem (;

Aweźspie...

Fiu fiu to chyba poszaleją ślusarze jak taką kasę zobaczą. Ze sklepu na helence wszystek towar wykupią.

bibi

A krajową mają podnieść o 100zł życzę powodzenia!!!

biedak

Kiedy jakies podwyżki ??już chyba wszedzie wiecej płacą...

Gruby
@biedak 21.08.2017 21:15

Dostaniesz jak dzwigna minimalna krajowa

programista

A co to za gang pryszcza?bo nie wiem jak mam się ustosunkować do tych ofert pracy na waszej stronie.Czy może mi to ktoś naświetlić?

Miecio
@programista 23.07.2017 23:24

To taka "rodzinka" pasożytów okupująca kluczowe stanowiska.

Miecio

Jak nie nalezysz do gangu pryszcza to bedziesz robic na 3 darmozjadow a zarabiac polowe tego co oni

Programista

Jaka są zarobki programistów C++ w Elzab? Ogłoszeni wisi chyba od lat, zastanawiam się czy aplikować. Jakie są warunki pracy? Szukam firmy z sensowną organizacją pracy, żeby po 3 miesiącach nie tęsknic za dawną robotą :)

Pat&Mat
@Programista 04.07.2017 16:39

Będziesz tęsknić, daj sobie spokój.

Zostaw opinię o ELZAB S.A. - Zabrze

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ELZAB S.A.