ELZAB S.A.
3 146 6 1

Opinie o ELZAB S.A.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ELZAB S.A.

Joanna

@Magda, jaka posada Cię interesuje? Czy masz wcześniejsze doświadczenie zawodowe? Może wysłałaś już CV? Daj znać, jak przebiegał Twój proces rekrutacyjny i czy udało Ci się zatrudnić. Takie informacje będą bardzo pomocne. @Kinga, jesteś związana z firmą Elzab? Jak oceniasz oferowane warunki? Czy uważasz pracodawcę za godnego polecenia? Czy firma gwarantuje umowę o pracę?

Tymon

Czy tak dobrze sie pracuje? Zapomnieliście o tym forum, szkoda.

Twars
@Tymon 15.07.2018 10:55

Czego oczekujesz? Szukaj fermentu? Pryskaj stad.

Magda

Witam chciałbym aplikować do pracy.Jakie są warunki finansowe ? Sa dodatki ? Premie ? Czy jest możliwość nagodzin ?

Admirał
@Magda 14.07.2018 17:56

Niby szukają pracowników i jesteś na rozmowie ale za tydzień dzwonią i mówią że Ciebie nie przyjmą...żenada.

Jerzy

Tak rzadko piszecie o pracy w firmie, że musi sie wam dobrze pracować!

Bartek

Dobra firma to pewnie dobrze się pracuje?

Adam
@Bartek 25.05.2018 19:55

Jest dobrze, bedzie lepiej!

Wojciech

Chciałem bardzo przeprosić Pana Waldemara Koja, za słowa napisane na tym portalu jako użytkownik ElTestosteron. Oświadczam ,iż słowa te są nieprawdziwe. Są to pomówienia i oszczerstwa. Chciałem dodać też coś od siebie, nie było takiej sytuacji by kierownik kazał pracować w kwasie bez rękawic, nigdy też ich nie zabrakło ,a jak zabrakło nie było takiej możliwości by pracować przy kwasie. Również słowa innego użytkownika dotyczącego kradzieży farby uważam za okropne kłamstwo, gdy pracowałem tam z pewnością zauważyłbym taką sytuacje, są również tam kamery więc nie ma możliwości by coś takiego się tam działo niepostrzeżenie. Działałem pod wpływem emocji, bardzo tego żałuje. Stażysta Wojciech.

OjWaldek...
@Wojciech 17.05.2018 08:44

Oj, żeby tak samemu siebie przepraszać...

Szef

Witam Ile można zarobić po roku pracy w Elzabie na wydziale P-20 ?

Zmianowy

Jest super, polecam aplikować jak tylko się nadarzy okazja!

Stefan

Czyli generalnie jest dobrze, szkoda że nie zatrudniają.

Daria

Witam ,są przyjęcia ? Ile można zarobić w Elzabie ? Są może jakieś dodatki ? premie ?

Redhead
@Daria 04.05.2018 17:29

Przyjęć nie ma i raczej nie będzie. Produkcja stoi z braku części. Zarobki i premia nie powalają. Na jakieś dodatki nie ma co liczyć. Tyle w temacie.

jolololo

witam. Jedno pytanko. Ile w firmie zarobi operator cnc ? dzieki za odpowiedz pozdrawiam

Bidok
@malarz tapeciarz 09.05.2018 09:35

Netto ,o takiej stawce brutto niema mowy w tej firmie.

GrubaDupa

Czy trzeba wezwać jakąś pomoc Wam tam? Bo piszecie jakby Was tam trzymali na siłę. Nie szkoda wam zdrowia? Macie w poblizu 5 zakladow produkcyjnych... wystarczy ruszyc 4 litery.

Feliks

Jak ktoś chce więcej zarobić to zostaje po godzina. Bez teorii spiskowych!!

desperatosssssss
@Feliks 16.04.2018 19:08

pewnie to już może zamieszkam w tym zakładzie będę robić 24h żeby dostać na rękę 2600 a zdjęcie ze swoją podobizną powieszę dzieciom nad łóżkiem żeby mnie poznały a jak mnie ten zakład wyciśnie bo będę tak zmęczony po tych nadgodzinach to wypad śmieciu z tobą będzie tak samo zobaczysz

Basia

Witam Jak wygląda praca i zarobki w Elzabie ?

Kwas
@Basia 03.04.2018 17:20

Pracownicy umysłowi i fizyczni dorabiają w weekendy na mechanicznym. Więc chyba nie za dobrze z zarobkami.

master

Prawdą jest,że w Elzabie pracują całe rodziny. Kondycja firmy nie jest najgorsza nie pozwala to jednak na podwyżki dla pracowników czy wyższe premie.Praca nie jest specjalnie skomplikowana każdy kto ma choć trochę chęci wszystkiego się nauczy.Co do wynagrodzenia to rewelacji nie ma. Aktualnie pracuje tutaj dużo młodych ludzi.Praca dobra na początek lub na jakiś czas.

Wojtas
@master 28.09.2013 21:05

Ja nie wiem kto takie głupoty wypisywał, kierownik kazal w kwasie bez rekawiczek robic? Haha, pracowalem z nim i moze jakis cudowny nie byl, ale o bezpieczenstwo na pewno dbal, farby tez na pewno nie kradnie, robilem tam pol roku i nie mozliwe zeby wynosil farbe, chyba ze ma pelerynke niewidke od Harry'ego Pottera. Ludzie ciulstwa opowiadaja, nie sluchajcie, nie czytajcie , 90% to same brednie, juz pisalem to raz, nie wiem dlaczego tego nie ma, ale ludzie, kasy moze pecznej nie ma , ale bez przesady, krzywda wam na pewno sie nie stanie. A atmosfera? W 80% sami ja ludzie tworzycie, ale wszedzie dobrze kaj nas nie ma ;)

Podaj dalej

Dla starych sprawdzonych pracowników nie ma podwyzki ale za to sa spore oferty finansowe dla nowych pracowników. Nie wiadomo czy nie było by lepiej zwolnić się i przyjąć na nowych warunkach.

Bear Grylss

A ja polecam pracę wszystkim fanom survivalu ,wkoncu żyć cały miesiąc za 2tyś to nie lada wyzwanie.

Elon Musk
@blablabla 15.03.2018 12:07

No tak. Elzab to jedyna firma w tej części galaktyki. Może jak już rozkulają loty w kosmos, to znajdziesz pracę gdzie możesz więcej zarobić.

cinusmaximus

Pracowałem kiedyś w Elzabie. Jak aktualnie wyglądają zarobki ?

Waldemar.k
@cinusmaximus 14.03.2018 11:58

Jak zawsze te same

Joanna

W tej chwili firma ELZAB S.A. na swojej stronie prowadzi liczne rekrutacje (Link - https://www.elzab.com.pl/pl/swiat-elzab/oferty-pracy) od działu produkcji do sekcji IT. Zamierzacie aplikować? Pojawiły się poniżej w komentarzach zarzuty do przestarzałego sprzętu i braku podwyżek po latach pracy. Czy były w tych sprawach prowadzone jakieś rozmowy z kierownictwem? Może uda się osiągnąć w tej sprawie jakieś porozumienie.

Rep
@Joanna 09.03.2018 15:45

Jest sporo pracy i szykuje sie duzo wiecej wiec i ofert przybywa, natomiast ludzie przychodzą i po paru dniach znikają widząc zarządzanie produkcją oraz adekwatność wynagrodzenia do wykonywanych stanowisk. Tyle.

Olbratowski RMF

Elzab to świetne miejsce, bardzo często zresztą odwiedzane przez rzesze ludzi a to ze szkół, a to z światka biznesu. Tylko każdy się zastanawia czy Ci ludzie przychodzą w ramach wycieczki do skansenu rodem z PRL, obejrzeć całkiem wiekową infrastrukturę maszynową czy po coś innego (patrzac na ogrom pracy, a raczej jej brak to obstawałbym przy tym pierwszym). Może również dlatego, że nie tylko martwa natura w postaci maszyn przypomina fabrykę rodem z lat 70tych, ale również wzorowy stosunek pracodawca-pracownik, przypomi wam epokę komuni... znaczy socjalizmu, gdzie jasno było powiedziane, jest BIEDNIE ale za to po równo! I tym sposobem, można zauważyć jak to młodzi ludzie z doświadczeniem, ukończonymi szkoleniami, kursami na wózki, suwnice, lasery i miotacze ognia zarabiają tyle co Pan w podeszłym wieku, ktoremu blizej do emerytury niz do zblizajacych sie MŚ w piłce. Dlatego nie szukajcie muzeum PRL w Rudzie Ślaskiej, ono jest znacznie bliżej, to tutaj jest przyszło... znaczy przeszłosc Polski.

robol
@Olbratowski RMF 22.02.2018 03:06

Dobrze napisane a wydz,elektroniczny przypomina magazyn starych skurzonych pudel starych czesci ale za to będzie nowiutka sala konferencyjna na 50 lecie Elzabu jak znalazł to się będzie czym się chwalić a nie tam wydziałami gdzie robią robole

Krzysztof

Ile zarabia specjalista w Elzabie ?

Qaz
@Krzysztof 08.02.2018 20:20

Tyle co wszyscy czyli niewiele

Opłaca sie Robic ?

Jaka stawka brutto 2018 na wejście , premia od razu czy po próbnym ? ile premia netto max ?

Niepolecam
@borsuk 04.01.2018 18:42

robie 4 lata, była minimalna krajowa teraz 2500brutto na wejściu +15% premii i jak zostaniesz na stałe stawka taka sama albo pytanie czy trafisz do drzwi czy cię odprowadzić :D zwiększają wymagania i zakres obowiązków, częste zjeby, narzekanie że mała wydajność, czasami problemy z urlopem. Reszte dopowiedz sobie sam.

Pracować czy nie ?

Jak zarobki w elzabie opłaca sie pracować ?

dobermaaan
@Dariusz 31.01.2018 14:51

o czym ty piszesz ?tak nas docenili nasi prezesiki, ,w końcu każdą małpę można wszystkiego nauczyć" skończ mieszać, zajmij się tym co do ciebie należy w pracy a może ciśniesz się na czyiś stołek

Zeus

Wszystkim nie zadowolonym z pracy polecam metodę planowane L-4.

Robert

Sami sobie robimy takie piekiełko w pracy, a przecież spędzamy w firmie pół życia.

Szeregowy

Co można dobrego o firmie powiedzieć. Raczej nie wiele jest pozytywnych opinii, czy też ciepłych pochwal. Firma to jakaś kompletna firma rodzina, zaczynając po części od biura a kończywszy na szeregowych pracownikach. Firma rodzinna, ręka rękę myje. Podwyżek żadnych, prócz tych ze podwyżki są ale tylko ciśnienia. Ręce opadają jak osoba krotkim stażem pracy zostaje liderem, bo co? Bo tak ktoś z jego bliskiego grona go wyróżnił ! Za co!? Populizm w tej firmę się szerzy na poszczególnych wydziałach a szczególnie na mechanicznym. Kto to widział brać kogoś, kto nie ma.pojęcia o firmie, o schemacie pracy na poszczególnych stanowiskach. Z jakiej okazji taka osoba zostaje liderem? No chyba ze to protegowany byłego brygadzisty, bo za zasługi dla firmy raczej to nie zostaje się tak porostu liderem przy około 3 letnim stażu pracy. Wiadomo sprawa, przyszły teść miał w tym udział. Tak więc jak dla tej funkcja lidera jest jak znalazł. Chodzić cały dzień, co chwilę na planie, i udając ze się pracuje, a w zasadzie to ukrywac się po kontach. Czy ta firma jest poważna! !?? Z takimi ludźmi firma chce co kol wiek budowac, tworzyć? Również dobrze by było przyjąć osobę z zewnątrz i wymagać od niego zarządzania ludźmi. Paranoja!!!! Czy dyrektor wie co się dzieje na wydziale mechanicznym, czy jest mu to obojętne kto bd liderem, i z jakim stażem, i bagażem doświadczenia w firmie. Jak ma być tak dobierany skład, to ja dziękuję. Kiedy dyrektor zacznie się interesować nie jasnosciami na wydziale i problemami jakie są od szlifierek po wykrawanie. Czy kto kol wiek bym z góry dopiąć, zapytać co się dzieje na wydzile, raczej nie!!!!! Kończę bo szgoda juz mojego czasu .... i tak z tym nic się nie zrobi, i nic się również nie zmieni.

pracownik
@wyrzut sumienia 06.01.2018 21:25

widzę że ktoś coś mądrego napisał bo wcześniej tylko jadem tryskające wpisy czy ktoś wymyślił coś żeby pracownik miał dobrze i by mu się pracowało nie mówię o zarobkach ale o ułatwieniu pracy a nie tylko szybciej szybciej więcej . Niektórzy potrafią a jaka duma ich rozpiera że ma czym pochwalić się szefowi i zapunktować może zamiast wymyślać jak wycisnąć z nas co się da to wymyślcie jakieś przyrządy żeby można łatwiej wykonywać pracę

Grubson

Witam szukam pracy.Jak wygląda praca i zarobki w Elzabie ?

fan

A mi się podoba w Elzabie

lok
@fan 22.11.2017 18:02

Elzab od 1972 roku był na ul.Kruczkowskiego a teraz zmienili nazwę-szkoda nawet o tym mówić i pisać

Robić Czy Nie ?

Witam Jaka stawka na wejście? ile premii max ? Jakie dodatki ?

Herszt

Witam Jak zarobki w Elzabie? Są moze jakies dodatki? Jak wygląda wynagrodzenie z biegiem lat? Czy jest mozliwosc awansu?

Zostaw opinię o ELZAB S.A. - Zabrze

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ELZAB S.A.