MAnuli Hydraulics Polska S.A.

Mysłowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 833 ocen.

Opinie o MAnuli Hydraulics Polska S.A.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAnuli Hydraulics Polska S.A.

Pimpek i nie ma Lipy

Podwyżki, premie chcecie a hala nie leci!!! Zamiast myśleć weźcie się za robotę jakąś bo u nas liczy się jakoś nie jakość!!! Pm mają zejść nawet jak dobre sztuki do kontroli pochodzą z wcześniej produkcji, a ustawiacze macie robić szybko, niekoniecznie dobrze. Ukraina i tak produkuje złom a jak coś nieprawidłowego zobaczą to ich spier...le i będą lecieć dalej choć 5000 na wiertłach.

Coś Łoś Ktoś

No i jak tam panowie ustawiacze na taplach? Kierownik rozdaje podwyżki! A wy biernie czekacie?! Wystarczy iść i powiedzieć że sie chce 600zł bo jak nie to wypowiedzenie i nara! Śmiało walcie do boxu jak w dym! Teraz jest pora na roszczenia.. mozna sobie wywindowac zarobki nie potrafiąc tak naprawdę nic na temat ustawiania maszyn itd. Ponoć wystarczy bardzo przecietna znajomość rysunku technicznego i umiejetnosc obsługi suwmiarki elektronicznej a kierownik z operatora może za pomoca specjalnego czaru ..zaklęcia zrobić z operatora specjaliste od maszyn. Taka okazja nie prędko może się powtórzyć bierzcie byka(Pawła) za rogi.. Odrobina beszczelnosci i jajec a byle łoś może zarabiac tyle co ustawiacz z 10letnim stażem! Nie czekajcie nie czekajcie tylko wypowiedzenia skladajcie!

łoś super ktoś
@Coś Łoś Ktoś 19.02.2018 20:41

Brawo dla łosia bo choć jest młodym ustawiaczem walczy o większe stawki, a nie jak "coś" wywnętrza się na forum i pewnie jako ustawiacz z 15 letnim stażem zarabia 3k w porywach do 3.5k jak wszystkie nadgodziny przyrobi.

Promocja świeżaków
@łoś super ktoś 23.02.2018 00:42

W biedronce magazynier zarobi więcej po 3 latach pracy!

Rudy

Jedno jest pewne ze premi w tym miesiacu nie bedzie bo jest duzo brakow i zwrotow od klientów

Stary PM-owy
@Rudy 22.02.2018 06:36

Więc ludzi i chętnych na nadgodziny też nie będzie, dopóki się zarobki nie zmienią. Robią sobie błędne koło! Jaka płaca taka praca!

Beton na urlopie

http://www.pomorska.pl/strefa-biznesu/pieniadze/a/lidl-podnosi-pensje-nawet-do-4050-zl-brutto-biedronka-reaguje-natychmiast-mamy-komentarz,12950817/ A u nas nadal kupa,wstyd

Feniks
@twoja stara 21.02.2018 16:14

Jak się komuś coś nie podoba to do widzenia i krzyżyk na drogę. Całe kierownictwo i dyrekcja się poświęca dla firmy więc i wy nieudacznicy też możecie.Oni całymi nocami i poświęcając swoje wolne weekendy myślą jak poprawić warunki pracy niewdzięcznym nierobom. Gdybyście chociaż tylko trochę pomyśleli o kondycji firmy , sami zaproponowalibyście obniżenie zarobków i obowiązkową pracę w niedziele.Ja ze swej strony proponuję wszczepienie każdemu robolowi czipa w odbyt.Dopóki czip będzie rejestrował ,że gó..o w du..e się gotuje będzie ok.W przeciwnym przypadku obręcz zamontowana na szyi powinna się zaciskać.To was nauczy szacunku do swych panów bo tylko dzięki ich łaskawości macie pracę ,a nie egzystujecie na śmietniku. Ile jeszcze lat całe kierownictwo będzie utrzymywać na swych wątłych i spracowanych barkach rzeszę pasożytów ? Zamknijcie wreszcie obłudne mordy i weźcie się do uczciwej roboty .

Pawełek
@Feniks 21.02.2018 20:28

O ty sarkastyczny terrorysto ???? dobre to hehe

Cham

Brzydka pani z brzydkim makijażem bardzo sie pani nieladnie zachowuje razem z tymi otyłmi paniami z ksiegowosci bedziecie prowadzić taką kreatywna księgowość to nawet ukraincow nie bedziecie miec do pracy bo juz zapowiadaja ze jeszcze raz taki wałek na wypłacie i nara..tak ze wiesz jak dajesz 130 to nie zabieraj 500

ed
@Slav 18.02.2018 13:29

zbyt dużo przywiązujesz znaczenia do pieczątek .....bardzo to wschodnie , teoretycznie pieczątka nie jest wymagana do niczego

Dzon
@Slav 18.02.2018 13:29

Bo ktoś to liczy i musi się pod tym podpisac(dać pieczątkę)ale w żaden sposób nie ma wpływu na wysokość twojej pensji

Marcin

Firma w ogłoszeniu na magazyniera i operatora wózka oferuje 2400 brutto to są chyba jakieś żarty, gdyż w innych firmach 2400 ale netto to jest standard na podobnym stanowisku

Marcin
@Marcin 11.02.2018 09:05

Tak pracuje za dużo wyższe pieniądze, jeżeli firma płaci takie grosze to ma za nic pracowników

edo jato
@Marcin 18.02.2018 13:39

zgadza sie

Monia

Dzień dobry, przeczytałam wiele opinii na temat Manuli Hydraulics, głównie te negatywne, bo takich jest tutaj mnóstwo. Z tego, co widziałam, Manuli poszukuje kogoś na stanowisko Kontrolera Jakości. Stąd też moje pytanie - jak miałaby wyglądać ta praca? W wymaganiach nie podali za dużo, więc nie wiem czego mogę się spodziewać. Czy ktoś z Państwa byłby w stanie udzielić mi jakichkolwiek informacji na ten temat? Warto złożyć CV, jest jakaś szansa rozwoju, czy lepiej olać sprawę i z miejsca szukać czegoś innego? Jak wygląda sprawa przestrzegania standardów i norm jakościowych w tej firmie?

JCKM
@Monia 01.02.2018 19:52

Dział kontroli w tym zakładzie jest rozchwiany emocjonalnie niczym kobieta w czasie okresu i zeby było śmiesznie to wczesniejsze zdanie pasuje raczej do tej męskiej częsci załogi kontroli jakości kobiety z tego wydziału są zdecydowanie bardziej rzetelne niż ci psedo faceci. Zdecydowana część kontrolerów ma problemy z określeniem swojego zdania i pomimo pozorów jakie sprawia że coś potrafią i wiedzą są tak naprawde nazywani.. wielkimi specjalistami od obsługi suwmiarki. Kilku z nich to jakies pociotki czy powujki pana bogdana(celowo z małej) wydziałowego orangutana super majstra ..taki prawdziwy samiec alfa wsród kontrolerów wszystkie samice z kontroli są jego(takie jego zdanie) Co ciekawe kiedyś jakaś dziewczyna na tym forum z kontroli pytała czy nie przeszkadza żadnej z dziewczy zachowanie podchodzące pod molestowanie obmacywanki itd. z jego strony? Praca na wydziale kontroli chyba nie może być przyjemna i normalna choć by z tego względu że majstrem jest ktoś taki jak on były górnik a jak wiadomo dobry górnik to taki który ma mnóstwo siły i zero rozumu(taki żart) nie chciałem nikogo obrazić:) a jak wiadomo praca ta wymaga troche myslenia bynajmniej logicznego. A stawiane tu wymagania to przedewszystkim podpierniczanie wszystkich w koło.. No ale jest coś takiego jak "solidarność jajników" i np.zmiana aktualnie pracujaca nie podpierniczy wcześniejszej zmiany jesli wykryje puszczony przez nią jakiś "gruby złom" tylko bedzie starała obarczyć winą wszystkich w koło tylko nie kontrole jakości bo kontrola to przecierz może sobie spać na nockach albo pier..po kontach lub wypić coś od czasu do czasu wtedy czas jakos tak szybciej leci..DKJ ŻAL PS.WSZELKIE PODOBIEŃSTWO DO PRAWDZIWYCH POSTACI I ZDARZEŃ JEST PRZYPADKOWE I NIE MIAŁO NA CELU OBRAŻENIE KOGOKOLWIEK MIAŁO NA CELU TYLKO ROZWESELENIE CZYTAJACYCH

Monia
@JCKM 04.02.2018 12:54

Bardzo dziękuję za tak obszerną wypowiedź. Strasznie to wszystko pomieszane. Z tego, co się orientuję w temacie 'kontroli jakości' (ogólnie ujmując) to każdy kontroler powinien doskonale wiedzieć co ma zrobić w danym momencie, co powinien sprawdzić. powinien mieć wyznaczone zadania przez osobę, która jest szczebel wyżej. Jeśli chodzi o "samca alfę", to aż dziwne, że taka osoba dalej jest zatrudniona. Praca w takim towarzystwie na pewno nie jest ani przyjemna, ani normalna. No i fakt, że praca polega na zgłaszaniu błędów wszystkich dookoła... To jest naprawdę chore. Ktoś tutaj chyba pomylił pojęcia i nie do końca wie na czym ma polegać kontrola jakości, czy też wdrożone systemy zarządzania jakością. Nie mam co prawda na chwilę obecną zbyt dużego doświadczenia w zawodzie, ale już widzę diametralne różnice między tym jak myślę ja, a jak myślą inni tworzący "system zarządzania" w różnych firmach produkcyjnych. Spotykałam się wielokrotnie z opinią, że nie ma nikogo gorszego w firmie niż kontroler jakości, który chodzi i się rządzi na prawo i lewo, mówi pracownikom produkcyjnym jak mają wykonywać pracę. Tyle, że to właśnie nie o to chodzi. Bo jak ktoś, kto ma sprawdzać jakość gotowych elementów może wiedzieć jak ma dany pracownik pracować, skoro to nie on tam siedzi te osiem godzin. Błędy są rzeczą ludzką i solidarność powinna być, ale między wszystkimi pracownikami, a nie "wybrańcami". Na samą myśl o takiej atmosferze i braku zorganizowania działu kontroli jakości się odechciewa..

bruner

Najpiękniejsze kasztany rosną na Placu Pigalle. Najbardziej śliską wazelinę i najtańsze .... znajdziesz na ul.Brzezińskiej .

Gugu
@bruner 05.01.2018 20:21

Tak tak panie Czesławie prawie sie zgadza tylko ze to nie wazelina tylko olej a chodziło panu o najtańsze końcówki? Proszę wreszcie isc do specjalisty to napewno pomoże problemy emocjonalne da sie leczyć

bruner
@Gugu 10.01.2018 14:56

Nie,nie Panienko z Okienka to chodzi o wazelinę,sama pani wie najlepiej bo jest we "wchodzeniu" mistrzynią. Dziękuję za radę,ale proszę martwić się o siebie .Nie ma takiego specjalisty,który wyleczył by pańskie kompleksy,nienachalny intelekt czy psychopatyczną osobowość :)

Yokko

A wogole ta nowa z hr to skąd się wzięła? ? Coś o niej wiemy?Da się z nią rozmawiać?

Pc

Czepiacie sie Miska ze podejmuje za was decyzje? Moze to dla tego ze nie wykazujecie zadnego zainteresowania i myslicie ze ktos zrobi za was wszystko? Powodzenia jesli jaja nie wykielkowaly wam do tej pory to chyba juz nikt i nic wam nie pomoże Misiek moze i jest slaba linia obrony ale jest jaki by nie byl a bez niego to slicznota z hr i inne glowy niekoniecznie madre tylko lepiej wyksztalcone beda robily co im sie bedzie podobalo z takimi cieplymi kluchami jak wy

Behemoth
@mickey 18.12.2017 19:09

Nikogo nie opluwam i nie obrażam w internecie tak jak Ty, nie zniżam się do Twojego poziomu. Po prostu napisałem tu co zaobserwowałem. Dla Ciebie przynależność do związku to "pełnosprytność", choć dla swoich związkowców też nic specjalnie nie zrobiłeś. Tak więc Wesołych Świąt Misiek.

mickey
@Behemoth 20.12.2017 17:34

Nie obrażaj niewinnych ludzi,nie jestem Miśkiem. Jeśli jesteś członkiem związku ,masz prawo domagać się od swojego przedstawiciela odpowiedzi na twoje pytania. Jeśli nie jesteś, to masz 3 możliwości - wsadzić sobie palec w....,obsrywać w necie albo zacząć działać i założyć nowy związek zgodny z twoimi przekonaniami. Twój wybór ,choć stawiał bym dolary przeciwko orzechom na to,którą możliwość wybierzesz.

Desperado

Znalezione w internetach : "Zakład Pracy Chronionej zatrudni od zaraz: 1.Osoby niedowidzące i niewidome na stanowiska w Dziale Kontroli Jakości 2. Osoby po amputacji kręgosłupa lub genitaliów na stanowiska w Dziale Produkcji i Działach Pomocniczych 3.Osoby z zaburzeniami psychicznymi- psychopaci,mitomani,pseudolodzy na wybrane stanowiska (rekrutacja ukryta) Osoby z zaburzeniami systemu wartości,pozbawione skrupułów,niepełnosprawni intelektualnie,patologiczni kłamcy i tchórze,masochiści też znajdą zatrudnienie po przejściu odpowiednich szkoleń."

Behemoth

kamil i anonymus, widzę że się wybitnie nudzicie w tym biurze. Dlatego "słyszeliście ", że to dobra firma. Wy nie wiecie jak jest na produkcji(nigdy tam nie byliście), a w biurze może nie jest najgorzej. Jeżeli wprowadzenie sześciodniowego tygodnia pracy, oszukiwanie w sprawie urlopów i w końcu nieudzielanie ich pracownikom, nakłanianie przez zastraszanie do pracy w nadgodzinach przez cały tydzień plus jeszcze sobota, a do tego związki zawodowe na usługach pracodawcy z przewodniczącym (dla Pani Dyrektor Kadr: "Misiek"), który jednoosobowo podejmuje decyzje za całą załogę jest dla Was oznaką dobrej firmy to chyba nie wiecie o czym piszecie. A aplikuje się tak samo jak wszędzie i skoro tego nie wiecie to świadczy o Waszej lotności umysłu. Tak więc zapraszamy abyście i Wy mogli zażyć tej dobroci firmy . A najlepiej aplikujcie na stanowiska biurowe lub od razu na kierowników bo pracują na zmianę centralną(8-16) i tam tych SUPERUOMINI nie obowiązuje grafik.

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

Też słyszałem i czytałem że to dobra firma , zwłaszcza czytałem , gdzie mam składać cv, jestem ja i jeszcze 12 moich kolegów oni również chcieli tam złozyć cv bo dużo dobrego czytali

Nick15002900
@anonymous 12.12.2017 11:56

To jak czytali cos dobrego to musiala to byc chyba jakas fantastyka przemysłowa lub poprostu pomyłka bo to co jest tu dobre to wyplaty na czas reszta to jakas kpina żart bijacy na glowe skecze z Monthy Pythona. Tu nie dosc ze wszystko opiera sie na klamstwie cala produkcja iso itd. łącznie z obiecankami dyrektora zakładu dotyczacymi urlopów

Pm37

Myślę, że warto opowiedzieć co nieco o dwóch wydziałach związanych z obróbką skrawaniem - konkretnie TAPL i TACN. Pracowałem wyłącznie na TACN-ie, a o TAPL-u słyszałem tylko pogłoski. W każdym razie nawet praca na TACN-ie nie jest zachęcająca. Domyślnie każdy operator ma mieć 3 maszyny. W praktyce - często się psują i trzeba odrabiać czas na 4 albo nawet i na 5. Rzecz jasna guzikowy CNC - ale moim zdaniem nawet tego nie da się poprawnie nauczyć z prostej przyczyny. Większość maszyn na tym wydziale ma sterowanie w języku włoskim. To bardzo wzmacnia negatywny stereotyp o lenistwie Włochów, ponieważ w mojej opinii - domyślnie każda maszyna powinna mieć sterowanie przynajmniej w języku angielskim. Oczywiście są niektóre maszyny z polską wersją sterowania, ale jest ich mało i tak naprawdę jestem zdania, że taki zabieg ma przypominać o kilku rzeczach. Po pierwsze - włoskie sterowanie, abyś przypadkiem jako operator nie nauczył się zbyt wiele. Po drugie - lenistwo. Nikt o zdrowych zmysłach nie przysyła do kraju maszyn w języku, który jest po prostu mało popularny i używany. Po trzecie - patrząc na to, że obecnie Manuli rości sobie prawa do wypełniania grafiku zgodnie według własnego uznania, czyli decyduje za Ciebie kiedy masz wolne (6-dniowy tydzień pracy, 3 zmiany), kiedy masz mieć urlopy, a nawet co możesz się nauczyć i co masz robić, jasno sugeruje, że to odpychająca praca, a już na pewno nie dla kogoś z większym bagażem doświadczenia w tym fachu. Bo traktuje Cię jako operatora jako - za przeproszeniem - debila. Bez własnego zdania czy życia. Urok korporacji. Chociaż zdarzyło mi się osobiście pracować w innej, powiedziałbym, że przynajmniej ze sto razy bardziej prestiżowej od Manuli, a tam podejście do pracownika było zupełnie inne. Tragedia. Niby jest jakieś szkolenie, ale w praktyce moim zdaniem doświadczonemu operatorowi wcale nie jest potrzebne (wyłącznie może tylko dla przypomnienia niektórych oznaczeń lub wyjaśnienia rzeczy, z którymi się nie spotkał do tej pory gdzie indziej), a może pomaga nieco bardziej osobie, która dopiero pierwszy raz przychodzi na maszyny, ale tego nie mogłem zweryfikować, ponieważ w momencie, gdy podejmowałem się tutaj pracy, osoba szkoląca w pierwszej kolejności skupiała się na potężnej grupie Ukraińców. Nie winię go, ponieważ chce spełnić dobrze swój obowiązek, ale bardzo źle świadczy o firmie. Bo prawdopodobnie bez Ukraińców, Manuli długo nie pociągnie. Co do ludzi - jestem zdania, że bardzo dużym plusem jest bardzo rozsądny i rzeczowy kierownik działu TACN. Rzadko się tacy zdarzają jak on. Co do innych przełożonych - mam mieszane opinie, które pozwolę sobie zachować dla siebie. Nie spotkałem się z negatywnym podejściem, ale nie podoba mi się wiele drobiazgów w tej firmie. Rozpiska narzędzi po włosku (?!), ucinak zamiast przecinaka (!!!), a to tylko wisienka na torcie. Dla mnie to zupełny szok kulturowy, ponieważ przywykłem do tego, że osobiście dobieram narzędzia do pomiaru detalu, zmieniam parametry obróbki, ustawiam maszynę czy eliminuję najprostsze usterki. I mam do tego pełne prawo jako operator. Niestety traktowanie jak półgłówka przez samą politykę firmy powoduje, że na pewno już tu nie wrócę ani nawet nie planuję nikomu jej polecać - nawet na start. Moja ocena 0,5/5 Dziękuję serdecznie za współpracę, nie było warto.

MONTER

A JAK W TYM ROKU BONY KWOTA

hans
@MONTER 05.12.2017 13:55

Fajno ze bedo , wyngel wyngel przywieźli .......

MOIM SKROMNYM ZDANIEM

ITALO_POLSKA FIREMKA ZATRUDNIAJĄCA DO CIĘŻKIEJ PRACY NA BYLE JAKICH WARUNKACH NIESZCZĘŚNIKÓW KTÓRZY MAJĄ NÓŻ NA GARDLE .... ZARZĄD TO WŁOSI DUMNI PANOWIE A POLACY PO PROSTU PROŚCI..... MIERNA FIRMA, MIERNY ZARZĄD, MIERNE KIEROWNICTWO , KIEPSKA JAKOŚĆ PRODUKCJI Z KIEPSKIEJ JAKOŚCI PODZESPOŁÓW , PRZESTARZAŁY PARK MASZYNOWY ZANIEDBANY, ZDEZELOWANY I NIEBEZPIECZNY, JEDNA MIKRO TOALETA NA CAŁĄ ZAŁOGĘ, 15 MINUT PRZERWY ŚNIADANIOWEJ W TYM CZASIE MUSISZ DOBIEC DO ZEGARA PRZECIĄGNĄĆ KARTĘ DOBIEC DO SZATNI WYCIĄGNĄĆ Z SZAFKI ŚNIADANIE BIEGIEM NA JADALNIĘ ZJEŚĆ I BIEGIEM Z POWROTEM ŻEBY PRZED UPŁYWEM 15 MIN PRZECIĄGNĄĆ KARTĘ I STAĆ NA MIEJSCU PRACY INACZEJ ZOSTANIESZ POZBAWIONY PRZEZ MOBSTERÓW PANA D. I PANIĄ G. PREMII .... WYŚRUBOWANE W KOSMOS NORMY I ROSZCZENIA WYCHODZĄCE POZA ZAKRES UMOWY CZYNNOŚCI NP. KONTROLOWANIA JAKOŚCI OD KAŻDEGO PRACOWNIKA POMIMO WIELOKROTNEJ KONTROLI WYPRODUKOWANYCH ELEMENTÓW PRZEZ OSOBY KTÓRE SĄ ZA TO ODPOWIEDZIALNE ALE SIĘ NIE STARAJĄ BO MAJĄ UKŁADZIKI Z KIEROWNICTWEM (DONOSZENIE, KOLIGACTWO I LIZUSOSTWO) WSZĘDZIE KAMERY WSZYSTKO JEST OBSERWOWANE MOBING OD SZEFOSTWA, INTRYGI I HUMORKI KIEROWNICTWA, DO TEGO NIKLOWY PYŁ W POWIETRZU , PRZEDAWKOWANA TANIA CHEMIA W EMULSJI CHŁODZĄCEJ W MASZYNACH PROWADZĄCA DO ZATRUĆ I ALERGII, POWAŻNE WYPADKI W PRACY , ODMOWY URLOPU CZY PRZEPUSTEK, NAWET NA WYJŚCIE DO LEKARZA . NIELEGALNE ASEKURANCTWO (WYMAGANE PODPISY NA PAPIERACH KTÓRE UNIEWINNIAJĄ ZA WSZYSTKO KIEROWNICTWO I ZARZĄD) DO TEGO REGULARNIE OSZUKUJĄ NA WYPŁATACH, NIEKOMPETENTNY LENIWY PERSONEL OBSŁUGUJĄCY MIEJSCA PRACY FAWORYZUJĄCY JEDNYCH I IGNORUJĄCY INNYCH. ZAISTE NOWOCZESNA FORMA NIEWOLNICTWA , ZERO TROSKI O PRACOWNIKA PODEJŚCIE RACZEJ JAK DO BYDŁA. SĄ OCZYWIŚCIE OD TEJ REGUŁY WYJĄTKI (3 OSOBY W KIEROWNICTWIE ) ALE TO TYLKO WYJĄTKI. WYBITNIE PRZYPADEK DLA KOMISJI PRACY. ODRADZAM Z CAŁEGO SERCA, LOKALNIE FIRMA ZNANA POD NAZWĄ AUSCHWITZ TO TAK NA JEDNYM WYDECHU NAPISANE, WIERZCIE MOŻNA BY WIĘCEJ. I CO MACIE JESZCZE OCHOTĘ NA MANULLI ?????

KRYCHA
@MOIM SKROMNYM ZDANIEM 24.08.2017 23:22

nic dodac nic ujac.pOZDRO DLA KONOPA ,BERNIEGO ,PITRA .C.KARKOCHE .R.PIERZCHALE .L.KANIE.W.KARLE .I ARTKA MUCHE.POZDRO

malulu

Firma jest prezna,cos tam poprawia by sie lepiej pracowalo(wentylatory,wanny podmaszynowe)Ale mimo to to jest nic.Na swoj wizerunek pracowala latami-pomiatala ludzmi i tak jest do tej pory(chocby przyklad sobot-czesc zalogi chce wolne wiec bedzie grafik i tak po zakladowemu -sobota praca)Dochody firmy ogromne a bony posilkowe 5zl,w tych czasach to nic,ale sa jakby nie bylo.Ukraincy robia najwiecej brakow ale premia leci na cala produkcje. Moze kiedys kadra zrozumie ze najwiekszym dobrem zakladu sa dobrze wyszkoleni pracownicy. Mysle ze pracownik majac dobre traktowanie i dobra zaplate za to co robi przyczynilby sie do poprawy jakosci,wydajnosci produkcji.A fakt zadowolenia z pracy osob tu pracujacych lepiej by zadzialal niz niejedna reklama.Na chwile obecna opinia dla zakladu fatalna wiec i chetnych brak.

blabla
@malulu 01.12.2017 20:10

Prężność firmy polega tylko i wyłącznie na wyssaniu czego się da z parku maszynowego,który jest kompletną ruiną oraz załogi,która od wielu lat daje się traktować jak bydło. Czy ktokolwiek z kierownictwa wprowadził jakieś usprawnienia w produkcji ? Wymyślił jakieś patenty ? Zrobił cokolwiek sensownego dla swoich podwładnych ? Przecież widzicie ,że totalnie nic,oprócz kolejnych kamer,upomnień,mobbingu,straszenia itd. Za chwilę w całej firmie będzie obowiązywał grafik czyli praca w soboty obowiązkowa. I co na to odważna,polska załoga ? Wszyscy narzekają plując na prawo i lewo ,ale oczywiście tak by kierownik nie słyszał.Bo jak będą zapisywać na nadgodziny w tygodniu o mało sobie nóg nie połamią by zasłużyć na przychylne spojrzenie przełożonego licząc,że pan rzuci pieskom jakąś kość. Pracownicy w 100 % zasługują na to,że są traktowani jak zło konieczne i tania,przygłupia siła robocza.

delfin

Witam kto może cos powiedzieć dobrego o tej firmie,bo jak poczytać o niej to ładny bajzel tam jest ???? tylko wypowiedzi szczere bez podstawionych kolesi he he

byly
@W 23.11.2017 14:54

co do goscia z logistyki to pamietam go ....rzeczywiscie normalny czlowiek ale goscia dyktujacego warunki, zwlaszcza w logistyce sory ale nie bylo ................

automat
@delfin 22.11.2017 19:52

Ja mogę. Chcesz pracować w soboty za zwykłą stawkę, to jest to zakład idealny dla Ciebie. Oprócz tego możesz przepracować tutaj cały urlop i wszystkie święta. Nie wszędzie tak jest, więc się nie zastanawiaj i aplikuj.

JCKM

Słyszałem ze nowa pani hr nie potrafi tak naprawde zajac sie tym czym powinna zajmowac sie osoba na tym stanowisku? Podobno nie moze znaleźć ani jednego polskiego pracownika na stanowiska fizyczne i upycha tylko ukraincow ktorzy nawet nie mówią po polsku bo ci którzy umia mówić po polsku to nie chca takiej pracy? Jak to jest? Podobno żeby zabłysnąć zabrała sie za oszczędności i na święta chce obciąć ilosc bonów? Premi produkcyjnej tez nie bylo ostatnio bo musiala zaoszczędzić? Ci co zapierniczaja tu za grosze juz lata sa (usunięte przez administratora) na czym tylko sie da! Dobre chyba jest tylko to ze za zaoszczedzona kase ma wynajac sobie wizażystke by nie wygladać wiecej tak koszmarnie jak na zdjeciu w gazetce zakładowej..;D a wiadomo kasy musi duzo oszczedzic bo wizażystka nie bedzie miala lekkiego zadania..

JCKM
@JCKM 22.11.2017 17:23

A wracajac do ukraincow to moze "super szkoleniowiec" swieta krowa a nie pomylilem zwierze swiety cap zabral by sie za szkolenie jak nalerzy i nie ukrywal sie po kontach albo jakies fuszki sobie robil na tokarni lub presetingu?czy nikt nie widzi co robi ten darmozjad? Ukraincy nie potrafia nawet raportu selekcji samodzielnie wypisac a nie mowiac juz o obsludze maszyn..żal

ciekawy
@JCKM 23.11.2017 13:02

który to ten super szkoleniowiec?

MMMMM

Zawsze można mieć inne zdanie na temat firmy. Jak widać firma idzie do przodu, rozwija się i wprowadza nowe rzeczy na rynek. Może nie wszystkim się podoba ale jeśli nie mamy wpływu na działania władz to myślę lepiej je zaakceptować. Róbmy to co do nas należy!

osa
@mada 18.10.2017 10:55

Nie każdy jest taki odważny........ja też długo walczyłem o tą firmę strajkami buntem itp...i nic wiekszość załogi bało się powalczyć...

mada
@MMMMM 07.08.2017 11:36

jakie nowe rzeczy wprowadza na rynek ?

Ochotnik do pracy

@Piotr Bardzo podobała mi się Twoja merytoryczna opinia. Bez lukrowania za to realnie przedstawiająca sytuację!

Melchior

Kwestia wysokości zarobków zawsze była , jest i będzie kością niezgody. Ale sądzę, że jest nadzieja. Brak fachowców do pracy musi spowodować podwyżki!!

Norbi

Zarobki wśród operatorów mało adekwantne do stażu pracy !! Nowym się daje podwyższa na start a o starszych operatorach już się nie myśli różnice naprawdę niewielkie między kimś kto pracuje rok a np 6,7,8 lat czy nawet więcej firma się skupia na tym co zrobić żeby ktokolwiek tu chciał pracować, rotacja operatorów ogromna co chwile się zwalniają i przyjmują nowe osoby :/

Ja

W tej firmie dzieją się jakieś jaja!! na cnc ukraińców coraz więcej normalny pracownik z długoletnim stażem nie może przyjść na nadgodziny bo Ukraińcy się burzą czemu ich się nie wypisuje na nadgodziny i straszą ze nie będą pracować po czym podobno odgórnie przychodzi polecenie od dyrekcji ze maja mieć nadgodziny a osoby które robią kilkadziesiąt lat się skreśla z nadgodzin :/ paranoja

birkenau

tak , to przykre że polak polakowi taki jest ale to u nas norma np. pan z. namówił pana włocha żeby chłopakom na dole gdzie zimą jest +36 stopni celcjusza jednak nie montował na lato klimatyzacji ponieważ latem przy ponad 40 stopniach chłopaki poczują się jak w Rimini na urlopie na co szef ochoczo przystał i zaoszczędził sobie wydatku. chłopaki chcąc nie chcąc zostali w swojej saunie zdrowo pocąc się 8 godz dziennie 5 x w tygodniu. To pewno podziękowanie pana z. za utrzymanie w firmie niewydalającej norm rodziny. ktoś powyżej zarzucał osobom piszącym jak naprawdę jest w manuli lenistwo ..... powiem tak , lenistwo i nieudolność są tolerowane tylko u pupilków przyjętych po znajomości i trzymanych za znajomości, reszta nie może sobie na ten luksus pozwolić bo wylecą z dnia na dzień .

Magbet

Gorliwość z jaką niektórzy piszą swoje opinie wyraźnie wskazuje, że są mocno inspirowani przez konkurencję! Do tego dochodzą osoby, które mówiąc delikatnie nie mogą się przemęczać i robi się wrażenie, że Manuli jest złą firmą. Nic z tego, to dobra firma!!!!!

pasuje jak ulał

Zatrudnimy pracowników z dużym poczuciem humoru do pracy za śmieszne pieniądze.

Szukajacy

Witam. Szikam pracy i czytam opinie.prosze mi powiedziec skad jest znana opinia ze manuli to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Czy nie dostajecie bonow zywnosciowych.urlopow to przeciez pelny wypas. Chcialbym podjac prace w dobrej firmie w ktorej bym sie posiecil.angazowal w zamian dostajac dobre traktowanie i wynagrodzenie. Warto skladac cv?

Mechanior

Myślę, że jak ktoś ma dwie lewe rączki to nie powinien w ogóle pracować. Nie wszyscy mogą tak sie przemęczać! Ja lubię pracę w Manuli i tyle w temacie.

Arturo

A co robić wam sie nie chce?

Młody25

Byłem tam kilka miesięcy temu na rozmowie kwalifikacyjnej ale po wpisach na tej stronie po prostu przestraszyłem się i zrezygnowałem.Teraz pracuje w innym zakładzie,też na produkcji z zarobkami podobnymi ale praca lekką i z fajną atmosferą i bez żadnych dodatkowych sobót i nadgodzin.Do czego zmierzam , w tym zakładzie w którym obecnie pracuje spotkałem wiele osób którzy pracowali w Manuli Hydraulics Mysłowice i opowiadali że ta praca to katastrofa i że powinienem się cieszyc ze tu nie trafiłem.No i chyba ten jeden raz w życiu mi się udało:)

Tomek

Mam możliwość podjęcia pracy w tej firmie na stanowisku kontrola jakości, czy ktos może sie wypowiedzieć na ten temat. Jak wygląda praca, jak ze zmianami bo wiem ze chyba są dwie.

To_ja_exmaZ

Nie polecam nikomu tego zakładu,ludzie traktowani są jak śmiecie których można się w każdej chwili pozbyć i nie ważne czy pracujesz miesiąc czy może 10 lat zwolnią cię bez mrugnięcia okiem. Wiele znam przykładów zwolnień bez powodu Pan N. określił to w ten sposób że trzeba robić czystkę co jakiś czas gdyż ludzie podupadają na zdrowiu i są mnie efektywni. Także jeśli chcecie jakąś pewną prace to na pewno nie tutaj.Mnie ten zakład zrujnował zdrowie a na koniec zostałem zwolniony ,chociaż na swoim stanowisku wyrabiałem normę,nie chorowałem itd. okazałem się jednak niepotrzebnym ogniwem. Generalnie nie ważne ile lat będziecie tam pracować nie zyskacie nigdy szacunku kierownika gdyż jesteście tylko polską tanią siłą roboczą! Ktoś napisał że jak to zwalniają skoro ogłoszenia pracy wystawili. To bardzo proste ,po pierwsze pozbywają się starej krwi po drugie są stanowiska z których ludzie się cały czas zwalniają z powodu warunków pracy niskiej płacy i nieprzyjemnej atmosfery.Koordynatorzy z tego zakładu (wiem to bo rozmawiałem ze zwolnionym koordynatorem)na szkoleniu dowiadują się od włochów że np. pracownik powinien się bać wtedy lepiej pracuje, że zastraszony pracownik jest posłuszniejszy i szybszy! Dosłownie nazistowskie praktyki które prawdopodobnie Panowie Włosi odziedziczyli po dziadkach sympatyzujących z Mussolinim (taki żarcik). Ja po 10 latach w tym pięknym zakładzie zarabiałem 1600 na rękę więc nie liczcie na żadne profity i długą przyszłość w tym zakładzie,jak już nadmieniłem wcześniej nie macie żadnej gwarancji że was nie zwolnią nawet po 20 latach ,wiele osób tak już zwolnili,nawet takich których inni uważali za pupilków pracujących w każde nadgodziny ,potulnych wyrabiających 100% normy. Nie wiem czy ktoś napisał o warunkach sanitarnych,operatorzy po pracy wychodzą do szatni w ubraniach mokrych od chłodziwa które powinno być zrobione z odpowiedniej mieszanki ale w rzeczywistości jest to zlewka oleju maszynowego parunasto letniego i sfermentowanych substancji które dawno powinny być usunięte z obiegu.Do tego stan niektórych maszyn jest taki że nie nazwał bym ich automatami prętowymi tylko pół automatami gdyż operator musi poświęcać ostatnie minuty które mu zostają między innymi obowiązkami takimi jak selekcja kontrola itd. na przywracanie tych rupieci do życia.

D.W.1001
@To_ja_exmaZ 20.09.2017 10:00

Witam, po przeczytaniu postów zrozumiałam jak wiele racji miał mój mąż. Chodzi mi przede wszystkim o warunki BHP i sanitarne wspomnę o pyle i skażonym oleju. Wiele osób przypłaciło to utratą zdrowia, kalectwem, a nawet życiem!! Wrogowi nie poleciłabym pracy w tym AUSCHWITZ! Zgadzam się z opinią To_ja_exmaZ, kadra wypracowała system godzien oprawców, załoga jest zaszczuta, nie ma mowy o atmosferze współpracy. Kadra niższego szczebla (majstrzy) ta ludzie o najgorszych cechach charakteru, mający satysfakcję z możliwości upokorzenia kolegów!! WSTYD! POLAK POLAKOWI!

Kokomo

A co na te działania kadry? Tam też jakieś zmiany na gorze były

Firma

( usunięte przez administratora ), tyle w temacie.

były

Pracuje tam jeszcze taka Sylwia z Brzezinki?

Malania

Dobrze, że MAnuli przyjmuje do pracy pozytywne osoby!!

Kaśka

Brak informacji zwrotnej, rozmowa w biegu, brak informacji o firmie od osoby rekrutujacej. Generalnie bieda aż piszczy, Google to nie jest, nawet jak na możliwości Mysłowic. Człowiek po minieciu portierni jest przekonany, że warto rozmowę olać a z rozmowy wychodzi z satysfakcją że nie będzie tam pracować.

Maniek

Poczytałem trochę w necie o firmie ponieważ chcę tu aplikować i nic z tego nie rozumiem. Firma ciągle wprowadza coś nowego na rynek czyli się stara., Tu na tym wątku piszecie, że wszystko jest złe. O co chodzi?

Józek

Chyba niektórzy postanowili oczernić firmę. Może mi ktoś podpowie jakich pracowników szuka MAnuli Hydraulics Polska ? Ja nie znalazłem nigdzie żadnych ofert dlatego dziwią mnie wasze wpisy? Może firma nie jest idealna ale to nie znaczy, że jest zła?

on
@Józek 05.09.2017 11:54

Bo przyjęcia są tylko z agencji pracy,tam poszukaj.

MOIM SKROMNYM ZDANIEM

TAK BANER ZDJĘTY , WIDOCZNIE KTOŚ WPADŁ W KOŃCU NA POMYSŁ ŻE TO NIE ŚWIADCZY DOBRZE O FIRMIE SKORO WIECZNIE SZUKA PRACOWNIKÓW. TO PEWNY ZNAK ŻE LUDZIE OPUSZCZAJĄ TĄ FIRMĘ WIĘC MUSZĄ MIEĆ JAKIEŚ SOLIDNE POWODY BO STANOWISKA PRACY W DOBREJ FIRMIE BRONI SIĘ NOGAMI I RĘKAMI A NA MIEJSCA PO EMERYTOWANYCH WCHODZĄ PO ZNAJOMOŚĆI CZŁONKOWIE RODZIN PRACOWNIKÓW. NIESTETY NIE DOCIERA DO ODPOWIEDZIALNYCH ZA TAKI STAN FAKT ŻE PRAWDZIWYM KAPITAŁEM KAŻDEJ FIRMY JEST JEJ ZAŁOGA . JEŻELI ZAŁOGA JEST ZADOWOLONA TO SAMA WYPRUWA SOBIE DLA FIRMY ŻYŁY TUTAJ JEDNAK 50% ZAŁOGI PRZESZUKUJE WIECZORAMI INTERNET ZA INNYM MIEJSCEM PRACY. MANULI TO TYLKO ODSKOCZNIA I PLATFORMA ROTACYJNA NIKT TAM NAPRAWDĘ NIE JEST ZADOWOLONY PRZYPUSZCZAM ŻE KIEROWNICTWO RÓWNIEŻ NIE. UKRAIŃCY NIE WYTRZYMUJĄ TEJ ATMOSFERY CHOĆ DLA NICH TO AKCEPTOWALNA KASA, ZOSTALI TYLKO CI KTÓRZY MAJA NÓŻ NA GARDLE. KIEROWNICTWO SIĘ CIESZY BO MAJĄ WŁADZĘ NAD TYMI KTÓRZY MUSZĄ CHOĆ LEPIEJ BYŁOBY GDYBY LUDZIE ZOSTAWALI BO JEST FAJNIE, MIŁO I DOBRZE.

Muminek

Zawsze znajdą się osoby niezadowolone z pracy w MAnuli Hydraulics Polska . Maja do tego prawo, ale firma ma swoje zasady!

Józek
@Muminek 25.08.2017 21:58

Ma zasady ? Tak ma zgadzam się kolesiostwo i nic więcej !!!

anonim

(usunięte przez administratora)

Przyjaciel

Pytałem o te włosy Madziu i nie odpowiedziałaś A szkoda

Bartosz

Czy Manuli ma jakieś oferty pracy, nic nie mogę znaleźć Słyszałem dobre opinie o firmie, atmosfera fajna, jedynie brakuje możliwości rozwoju. Czy tak jest,?

looki
@Bartosz 20.08.2017 09:51

Czy jesteś tym który ma poprawiać wizerunek firmy ;-)))))))))))))))))))))))))))jeżeli tak to słabo . Po prostu w zakładzie musi być musi być dobrze ( dobre warunki pracy i dobry wynik ekonomiczny dla właściciela ) i wtedy nie trzeba robić zajawek .Ludziska sami napiszą że jest ok , a na razie wystarczy poczytać wcześniejsze wpisy ---i tak właśnie to wygląda . Ale nie ma co idzie w dobrym kierunku ...jeszcze kilku ze starej gwardii ( chodzi o zarządzających ) ... po latach" trudu "zdecyduje na dobrowolne opuszczenie firmy i powinno być normalnie . Firma ma potencjał ale do tego by go wykorzystać są potrzebni odpowiedni ludzie którzy znają się na zarządzaniu (kwalifikacje + odpowiednie podejście do pracownika )

Fanpiłki

Może czas na jakieś drobne zmiany!!!!!!a chodzi mi dokładnie o nocki każdy z nas wie jak ciężko iść w sobotę na noc kiedy z każdej strony czuć zapach smażonej kiełbasy ???? a może by tak zacząć nocki już od niedzieli a nie od poniedziałku wtedy ostatnią nockę robimy w czwartek ewentualnie w piątek nadgodziny?co wy na to? może czas właśnie na taką zmianę

Moralniak

Zgadzam się z tym , że nie ma idealnych firm. Dobrze, że tak pisze o Manuli były pracownik. Wydaje mi się obiektywnie ocenia firmę i potrafi znaleźć dobre i gorsze strony. Po takiej opinii człowiek może wyrobić sobie własne zdanie. Wiemy co robić dalej.

Była. ..

Tak naprawdę nie ma wielkiej tragedii. Bony 2 razy do roku nie duże ale są. Wczasy pod gruszą są. Paczka na Święta jest. Sa dni kiedy trzeba sie narobic sa dni kiedy sa spokojniejsze. Ostatnio byly podobno podwyzki. Pracowalam tam 2 lata i raczej bym nie wróciła chyba że z braku laku. Sa ludzie ktorzy narzekają i sa ktacy ktorzy sobie chwalą. Jak wszedzie. Duzy minus tokierownik ktory lazi i zwyklych pracownikow czesto ttaktuje jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ale ogolnie to nie jest tak najgorzej. Znam gorsze miejsca pracy.

Kangurek

Nie ma idealnej firmy. Jeśli nawet coś szwankuje to zawsze można to poprawić. Ostatecznie jak komuś bardzo praca nie odpowiada to może lepszym wyjściem byłaby zmiana firmy?. To nie jest złośliwość jedynie porada.

Pan
@Kangurek 02.08.2017 23:09

W Manuli nie idzie nic poprawić próbowałem dużo lat i zrezygnowałem z perspektywy czasu zmarnowane lata! Więc lepiej się zwolnić jak najszybciej !

klasa

Ciekawe czy coś się poprawi. Zatrudnili ponoć nową dyrektor personalną. Coś o niej wiadomo?

Pan
@Cicios 02.08.2017 10:15

Ale jak nie pić w takiej firmie...!

Pan
@Cicios 02.08.2017 10:15

Ale jak nie pić w takiej firmie...!

Zyciowy

Dobra firma nikt tam nie chcę robić a brak etatów to zrozumiałe wakacje najlepsze że szukaja kogoś od polepszenia wizerunku hihi

Zostaw opinię o MAnuli Hydraulics Polska S.A. - Mysłowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAnuli Hydraulics Polska S.A.