MAnuli Hydraulics Polska S.A.

Mysłowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 837 ocen.

MAnuli Hydraulics Polska S.A.
3837

Opinie o MAnuli Hydraulics Polska S.A.

Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAnuli Hydraulics Polska S.A.

Joanna

@Wacław Jarząbek gdybyś zdecydował się na napisanie mniej ironicznej opinii na temat pracy w MAnuli Hydraulics Polska S.A., to na pewno forumowicze, którzy rozważają aplikacje będą za nią wdzięczni. @Smycz amstafa możesz napisać dokładniej, o jakie przesunięcie urlopu pytasz?

Smycz amstafa

O co chodzi z przesunięciem urlopu??chyba żart jakiś?

Joanna

@ZMIAŻDŻONY, rozumiem, że pracujesz lub starałeś się o pracę w MAnuli Hydraulics Polska. Co jeszcze możesz powiedzieć o tym pracodawcy? Jak atmosfera w firmie? @Greg, a czy Ty pracujesz w MAnuli Hydraulics Polska? Jakie widzisz plusy i minusy pracy w tym miejscu? @Turbot, jak oceniasz tego pracodawcę na tle innych firm z branży?

anonymous
@Nikt 12.05.2018 12:21

Wacław Jarząbek,trener I klasy .Nie zaśpiewam dla pana "Łubu dubu" panie Mniej Niż Ziobro . Nie rozumiem tylko skąd te wątpliwości na końcu.Pustka intelektualna ? Przecież pustaki nie miewają rozterek ...

ZMIAŻDŻONY

2600 BRUTTO POWODZENIA

Greg
@ZMIAŻDŻONY 09.05.2018 11:06

To stawka dla doświadczonych pracowników niektórzy pracujący kilka lat nawet tyle nie mają

Turbot

Ale podwyżki... 5% od tych marnych zarobków? To nieporozumienie

Arek

Może ktoś podpowie czy firma prowadzi jakieś rekrutacje?

Deszcz na betonie
@Arek 19.04.2018 18:51

Tak na chwile obecną przyjmuje bezdomnych z ukrainy na produkcje.. I standardowo na preseting ludzi z problemami alkoholowymi

Ciekawy

Jak tam nosicie jeszcze te koszule skarbowe teraz robię w tekstyliach to pidżamy więzienne o q....ważne widzę że pracodawca zadowolony

cnc

A jak tam masz prestiżowy wydział cnc?

anonim

(usunięte przez administratora)

Cwaniak

Idź i powiedz mu to w twarz. Kozak w necie p..da w świecie!!

Dubler99

Czy warto się zatrudnić? Jestem początkujący na cnc. Dużo się napracuje? Pracowałem na wtryskarkach ale miałem jedną maszynę pakowanie plus czasem korekty taśmy i ustawień.

loki
@Dubler99 07.04.2018 19:00

nie słuchaj ględzenia z forum , jak masz możliwość i nie masz pracy to się zatrudnij , popracujesz zobaczysz czy ci odpowiada , staraj się nauczyć jak najwięcej .Robota będzie Ci odpowiadała zostaniesz nie będzie odpowiadała znajdziesz sobie lepszą bogatszy o nową wiedze obsługa cnc , wprowadzanie korekcji itp ( może jak masz trochę chęci ,podstawy programowania ) Inaczej się sprawa ma jeżeli masz pracę wtedy trzeba wszystko dobrze przemyśleć

Mr. Ziółko

Majser Topola nagradza swoich podwładnych: Ustawiaczu!!! Nie chcesz przyjść na nadgodziny rozumiem!!! W nagrodę zapraszam na maszyny!!!

daro

czy ktos wie cos jak w tym roku z bonami ?

Qwe
@daro 23.03.2018 12:43

Podobno przelewy mają być

anonymous

Manuli system kar "lvl up". Nie zapisałeś się na nadgodziny w sobotę ( bo jak to może być, żeby pracownik mógł w spokoju spędzić co szósty cały weekend z rodziną) poniedziałek masz z automatu nie przychodzić. Czy szczyt bezczelności i chamstwa w Manuli sięga zenitu, czy to po prostu Pawełek z box nr 1 i jego idiotyczne podejście do ludzi? Czy polak na usługach obcej firmy jest polakowi wrogiem dalej jest polakiem czy tylko sprzedajną dzi...ką?

sdea
@anonymous 19.03.2018 07:22

to JA jako dobry prezes przedłużę tobie ten weekend żebyś mógł z tą rodzinką posiedzieć jeszcze jeden dzień dłużej..... a tak naprawdę to jak się nie podoba to tak jak napisał Mirmił 11.03.2018 19:21....zrób tak

Joanna

@Mirmił, a czy możesz powiedzieć, jakie warunki oferuje MAnuli Hydraulics Polska S.A.? Czy w firmie można liczyć na umowę o pracę? Może pracownicy wysyłani są na jakieś dodatkowe szkolenia? @ojtam, czy możesz powiedzieć coś więcej?

Mirmił
@Joanna 14.03.2018 14:43

Wiem,...... ale nie powiem

Mirmił

szczerze polecam , dobra firma , jak ktoś che pracować ..........Ludzie ponadprzeciętni są doceniani polecam . Zanim zaczniecie narzekać i obrzucać się błotem na forum zastanówcie sie czemu nie prowadzicie własnych firm- to po pierwsze, a po drugie dlaczego jeżeli tak niepochlebnie wyrażacie się o tej firmie dalej tam pracujecie ....pewnie dlatego że nikt Wam nie oferuje więcej i to zarówno jeżeli chodzi o płace jaki i warunki

Lolo
@Mirmił 12.03.2018 21:52

Ojczyzna polszczyzna się kłania .Ani skladnie,ani gramatycznie.Jak ktoś niechce być wyzyskiwany to musi mieć swoją firmę? Ciekawa logika.Jedz trochę dalej niż Katowice a przekonasz się ze można pracować u kogoś i godnie żyć.O ile wiesz co to znaczy

Świętoyebliwy

Z ostatniej chwili !!! Episkopat wprowadził dla eunuchów,impotentów i włazidupów zakaz obecności podczas wielkosobotniego święcenia pokarmów . Tam święci się przede wszystkim JAJA . Może jest jakaś szansa byśmy również Lany Poniedziałek spędzili w pracy ? Cały świat nam będzie zazdrościł oryginalnego śmigusa-dyngusa z olejem maszynowym w roli głównej !!! I po cholerę właściwie ta Niedziela Wielkanocna.Człowiek się nudzi,żre jak świnia i potem się w głowach pie..oli. Święta są dla rodziny ,a naszą jest wspaniała załoga tej firmy. Co prawda ojcowie i matki bywają surowi ,ale na ich miejscu traktowalibyście podobnie zgraję tak niedorobionych podopiecznych. Alleluja i do przodu albo jak kto woli Allejaja i od tyłu.

Coś. tam
@stary dziad 09.03.2018 22:54

Potrafisz tylko obrażać? Jak narazie najlepiej wychodzi ci użalanie się nad swoim życiem i losem w tej firmie albo obrażanie wszystkich. Człowieku wyluzuj i szukaj pracy. Po co płaczesz jak tu ci źle i nikt cię nie docenia. A moze pasuje ci ta sytuacja? Śmieszny jesteś wiesz.

ojtam

Gratuluje pomysłu na bony świąteczne,kto więcej pracował w lutym poświęcił czas który miał wolny dla firmy dostanie po (usunięte przez administratora) .Tylko tak dalej Pani kadrowa od zasobów ludzkich na POLSKĘ .Tu nie chodzi już o te 50 lub 100 zł tylko o szacunek.

J23
@ojtam 09.03.2018 07:21

Serio chodzi o szacunek ,a nie nie jak zwykle o kasę ?

Coś Łoś Ktoś

No i jak tam panowie ustawiacze na taplach? Kierownik rozdaje podwyżki! A wy biernie czekacie?! Wystarczy iść i powiedzieć że sie chce 600zł bo jak nie to wypowiedzenie i nara! Śmiało walcie do boxu jak w dym! Teraz jest pora na roszczenia.. mozna sobie wywindowac zarobki nie potrafiąc tak naprawdę nic na temat ustawiania maszyn itd. Ponoć wystarczy bardzo przecietna znajomość rysunku technicznego i umiejetnosc obsługi suwmiarki elektronicznej a kierownik z operatora może za pomoca specjalnego czaru ..zaklęcia zrobić z operatora specjaliste od maszyn. Taka okazja nie prędko może się powtórzyć bierzcie byka(Pawła) za rogi.. Odrobina beszczelnosci i jajec a byle łoś może zarabiac tyle co ustawiacz z 10letnim stażem! Nie czekajcie nie czekajcie tylko wypowiedzenia skladajcie!

Hehe
@łoś super ktoś 23.02.2018 00:42

Dokladnie dobrze robi ta firma to jakas kpina.. Tak sobie mysle na produkcji juz chyba od 2lat nikt nowy sie nie przyjął i firma jedyne co ma do zaoferowania to akcje poleć znajomego Kadra zarządzająca chyba ma takie same problemy z mysleniem jak pierwszy box No bo jak mozna dac kogos na af po tygodniu pseudo szkolenia i wymagac od niego cudów do tego najlepiej za darmo Ta firma to dziadostwo i osoby ktore pracuja tu bardzo długo zastanawiaja sie czy nie zwolnic sie tak jak CoŚ

Pimpek i nie ma Lipy

Podwyżki, premie chcecie a hala nie leci!!! Zamiast myśleć weźcie się za robotę jakąś bo u nas liczy się jakoś nie jakość!!! Pm mają zejść nawet jak dobre sztuki do kontroli pochodzą z wcześniej produkcji, a ustawiacze macie robić szybko, niekoniecznie dobrze. Ukraina i tak produkuje złom a jak coś nieprawidłowego zobaczą to ich spier...le i będą lecieć dalej choć 5000 na wiertłach.

Rudy

Jedno jest pewne ze premi w tym miesiacu nie bedzie bo jest duzo brakow i zwrotow od klientów

Stary PM-owy
@Rudy 22.02.2018 06:36

Więc ludzi i chętnych na nadgodziny też nie będzie, dopóki się zarobki nie zmienią. Robią sobie błędne koło! Jaka płaca taka praca!

Beton na urlopie

http://www.pomorska.pl/strefa-biznesu/pieniadze/a/lidl-podnosi-pensje-nawet-do-4050-zl-brutto-biedronka-reaguje-natychmiast-mamy-komentarz,12950817/ A u nas nadal kupa,wstyd

Pawełek
@Feniks 21.02.2018 20:28

O ty sarkastyczny terrorysto ???? dobre to hehe

Cham

Brzydka pani z brzydkim makijażem bardzo sie pani nieladnie zachowuje razem z tymi otyłmi paniami z ksiegowosci bedziecie prowadzić taką kreatywna księgowość to nawet ukraincow nie bedziecie miec do pracy bo juz zapowiadaja ze jeszcze raz taki wałek na wypłacie i nara..tak ze wiesz jak dajesz 130 to nie zabieraj 500

Dzon
@Slav 18.02.2018 13:29

Bo ktoś to liczy i musi się pod tym podpisac(dać pieczątkę)ale w żaden sposób nie ma wpływu na wysokość twojej pensji

Marcin

Firma w ogłoszeniu na magazyniera i operatora wózka oferuje 2400 brutto to są chyba jakieś żarty, gdyż w innych firmach 2400 ale netto to jest standard na podobnym stanowisku

Monia

Dzień dobry, przeczytałam wiele opinii na temat Manuli Hydraulics, głównie te negatywne, bo takich jest tutaj mnóstwo. Z tego, co widziałam, Manuli poszukuje kogoś na stanowisko Kontrolera Jakości. Stąd też moje pytanie - jak miałaby wyglądać ta praca? W wymaganiach nie podali za dużo, więc nie wiem czego mogę się spodziewać. Czy ktoś z Państwa byłby w stanie udzielić mi jakichkolwiek informacji na ten temat? Warto złożyć CV, jest jakaś szansa rozwoju, czy lepiej olać sprawę i z miejsca szukać czegoś innego? Jak wygląda sprawa przestrzegania standardów i norm jakościowych w tej firmie?

Monia
@JCKM 04.02.2018 12:54

Bardzo dziękuję za tak obszerną wypowiedź. Strasznie to wszystko pomieszane. Z tego, co się orientuję w temacie 'kontroli jakości' (ogólnie ujmując) to każdy kontroler powinien doskonale wiedzieć co ma zrobić w danym momencie, co powinien sprawdzić. powinien mieć wyznaczone zadania przez osobę, która jest szczebel wyżej. Jeśli chodzi o "samca alfę", to aż dziwne, że taka osoba dalej jest zatrudniona. Praca w takim towarzystwie na pewno nie jest ani przyjemna, ani normalna. No i fakt, że praca polega na zgłaszaniu błędów wszystkich dookoła... To jest naprawdę chore. Ktoś tutaj chyba pomylił pojęcia i nie do końca wie na czym ma polegać kontrola jakości, czy też wdrożone systemy zarządzania jakością. Nie mam co prawda na chwilę obecną zbyt dużego doświadczenia w zawodzie, ale już widzę diametralne różnice między tym jak myślę ja, a jak myślą inni tworzący "system zarządzania" w różnych firmach produkcyjnych. Spotykałam się wielokrotnie z opinią, że nie ma nikogo gorszego w firmie niż kontroler jakości, który chodzi i się rządzi na prawo i lewo, mówi pracownikom produkcyjnym jak mają wykonywać pracę. Tyle, że to właśnie nie o to chodzi. Bo jak ktoś, kto ma sprawdzać jakość gotowych elementów może wiedzieć jak ma dany pracownik pracować, skoro to nie on tam siedzi te osiem godzin. Błędy są rzeczą ludzką i solidarność powinna być, ale między wszystkimi pracownikami, a nie "wybrańcami". Na samą myśl o takiej atmosferze i braku zorganizowania działu kontroli jakości się odechciewa..

bruner

Najpiękniejsze kasztany rosną na Placu Pigalle. Najbardziej śliską wazelinę i najtańsze .... znajdziesz na ul.Brzezińskiej .

bruner
@Gugu 10.01.2018 14:56

Nie,nie Panienko z Okienka to chodzi o wazelinę,sama pani wie najlepiej bo jest we "wchodzeniu" mistrzynią. Dziękuję za radę,ale proszę martwić się o siebie .Nie ma takiego specjalisty,który wyleczył by pańskie kompleksy,nienachalny intelekt czy psychopatyczną osobowość :)

Yokko

A wogole ta nowa z hr to skąd się wzięła? ? Coś o niej wiemy?Da się z nią rozmawiać?

Pc

Czepiacie sie Miska ze podejmuje za was decyzje? Moze to dla tego ze nie wykazujecie zadnego zainteresowania i myslicie ze ktos zrobi za was wszystko? Powodzenia jesli jaja nie wykielkowaly wam do tej pory to chyba juz nikt i nic wam nie pomoże Misiek moze i jest slaba linia obrony ale jest jaki by nie byl a bez niego to slicznota z hr i inne glowy niekoniecznie madre tylko lepiej wyksztalcone beda robily co im sie bedzie podobalo z takimi cieplymi kluchami jak wy

mickey
@Behemoth 20.12.2017 17:34

Nie obrażaj niewinnych ludzi,nie jestem Miśkiem. Jeśli jesteś członkiem związku ,masz prawo domagać się od swojego przedstawiciela odpowiedzi na twoje pytania. Jeśli nie jesteś, to masz 3 możliwości - wsadzić sobie palec w....,obsrywać w necie albo zacząć działać i założyć nowy związek zgodny z twoimi przekonaniami. Twój wybór ,choć stawiał bym dolary przeciwko orzechom na to,którą możliwość wybierzesz.

Desperado

Znalezione w internetach : "Zakład Pracy Chronionej zatrudni od zaraz: 1.Osoby niedowidzące i niewidome na stanowiska w Dziale Kontroli Jakości 2. Osoby po amputacji kręgosłupa lub genitaliów na stanowiska w Dziale Produkcji i Działach Pomocniczych 3.Osoby z zaburzeniami psychicznymi- psychopaci,mitomani,pseudolodzy na wybrane stanowiska (rekrutacja ukryta) Osoby z zaburzeniami systemu wartości,pozbawione skrupułów,niepełnosprawni intelektualnie,patologiczni kłamcy i tchórze,masochiści też znajdą zatrudnienie po przejściu odpowiednich szkoleń."

Behemoth

kamil i anonymus, widzę że się wybitnie nudzicie w tym biurze. Dlatego "słyszeliście ", że to dobra firma. Wy nie wiecie jak jest na produkcji(nigdy tam nie byliście), a w biurze może nie jest najgorzej. Jeżeli wprowadzenie sześciodniowego tygodnia pracy, oszukiwanie w sprawie urlopów i w końcu nieudzielanie ich pracownikom, nakłanianie przez zastraszanie do pracy w nadgodzinach przez cały tydzień plus jeszcze sobota, a do tego związki zawodowe na usługach pracodawcy z przewodniczącym (dla Pani Dyrektor Kadr: "Misiek"), który jednoosobowo podejmuje decyzje za całą załogę jest dla Was oznaką dobrej firmy to chyba nie wiecie o czym piszecie. A aplikuje się tak samo jak wszędzie i skoro tego nie wiecie to świadczy o Waszej lotności umysłu. Tak więc zapraszamy abyście i Wy mogli zażyć tej dobroci firmy . A najlepiej aplikujcie na stanowiska biurowe lub od razu na kierowników bo pracują na zmianę centralną(8-16) i tam tych SUPERUOMINI nie obowiązuje grafik.

anonim

(usunięte przez administratora)

Nick15002900
@anonymous 12.12.2017 11:56

To jak czytali cos dobrego to musiala to byc chyba jakas fantastyka przemysłowa lub poprostu pomyłka bo to co jest tu dobre to wyplaty na czas reszta to jakas kpina żart bijacy na glowe skecze z Monthy Pythona. Tu nie dosc ze wszystko opiera sie na klamstwie cala produkcja iso itd. łącznie z obiecankami dyrektora zakładu dotyczacymi urlopów

Zostaw opinię o MAnuli Hydraulics Polska S.A. - Mysłowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAnuli Hydraulics Polska S.A.