MAnuli Hydraulics Polska S.A.

Mysłowice

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 848 ocen.

MAnuli Hydraulics Polska S.A.
3 848 6 1

Opinie o MAnuli Hydraulics Polska S.A.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Detektyw_etyk

Jakiś czas temu Pan N. wezwał starego pracownika transportu wózkiem widłowym Pawła M. Na dywanik i przez 15 minut tłumaczył mu ze nie można ziewać w pracy... Ten przykład tłumaczy cały sposób myślenia o pracowniku w tej firmie.

Joanna

Czy w firmie ostatnimi czasy zaszły jakieś zmiany? @SA, czy jesteś w dalszym ciągu pracownikiem firmy? Możesz powiedzieć nam coś więcej na temat warunków pracy w tym miejscu? @MC, czy zgłaszałaś nieodpowiednie Twoim zdaniem traktowanie bezpośrednio do szefostwa? Czy takie rozmowy przyniosły rezultaty w postaci poprawy sytuacji?

Magda

Firma Manuli jako pracodawca jest całkiem niezła dla pracowników biurowych (warunki pracowników produkcji to całkiem inna bajka) - wynagrodzenie ok (pod warunkiem, że wynegocjuje się je od razu w trakcie rekrutacji, bo później ciężko o podwyżkę), premie co miesiąc, wczasy pod gruszą, bony/paczki na święta. Pod tym względem jest w porządku. Zupełnie czym innym jest natomiast atmosfera pracy i ludzie. Manuli ogólnie to niesamowite siedlisko plotek, tam każdy żyje życiem innych, zamiast swoim. Natomiast najwięcej mogę powiedzieć na temat działu Customer Service, w którym miałam bardzo wątpliwą "przyjemność" pracować. Jeśli czyimś życiowym zainteresowaniem są wszelkie możliwe seriale, głupawe reality show i plotki z Pudelka, odnajdzie się tam idealnie. Dodatkowo większość osób tam pracujących zdaje się nie widzieć różnicy pomiędzy przebywaniem na open space w pracy a pobytem na targowisku, zero kultury i umiejętności zachowania się w miejscu, gdzie na wspólnej przestrzeni pracuje kilkanaście osób. Nie wspomnę już o zawiści i wzajemnym obgadywaniu się za plecami. Jednym słowem - tragedia! Na pewno nie jest to dział dla osób mających ciekawe zainteresowania, chcących się uczyć i rozwijać - tacy ludzie nie będą tam nawet mieli ani o czym, ani z kim rozmawiać. Do tej pory nie zdarzyło mi się pracować w teamie o tak niskim poziomie zarówno kultury jak i intelektu. Podsumowując - Manuli jako pracodawca ok, ale pracę w dziale Customer Service zdecydowanie odradzam.

SA
@MO 08.08.2018 23:36

Twoja odpowiedź na prawdę pomocna i merytoryczna. Za nim kogoś oplujesz jadem powiedz co ty byś zrobił żeby poprawić warunki pracy? Z twojej wypowiedzi wnioskuje że widzisz tylko czubek swojego nosa i nic więcej. Żeby tylko tobie było dobrze. Reszta wisi ci jak nać pietruszki.

Ok

A przelewy to będą dziś?

Irobot
@Ok 03.08.2018 12:12

No i nie było przelewów, a zgodnie z prawem świadczenie urlopowe powinno być wypłacone przed rozpoczęciem urlopu

Ecigarety

A w biurze to macie fajnie bo jest klima a w takie upały to na taplach jest tak goraco ze ledwo mozna wytrzymać na piecach i cnc nie jest lepiej tak samo lub gorzej pracownicy biurowi nie maja pojęcia jaka to katorga pracowac w takie upały przy maszynach czy piecach

nocon

dalej ten nierob Turek jest na montazu koordynatorem?

Nocon2
@Volodia 16.06.2018 22:13

Szakira to Ty?

Stefan

Byc może smiesznie brzmiacy link ale wiele wam wyjasni na temat tego cyrku gdzie pracujecie https://jarek-kefir.org/2017/03/24/polakow-niszczy-sie-niskimi-zarobkami-i-wysokimi-cenami-to-sabotaz-a-nie-prawa-ekonomii/

Majster urwa urwa

Urwa urwa co tu sie od pier da la ..urwa urwa

Joanna

@Zagadka, co chciałeś nam przekazać za pośrednictwem swojej opinii? Czy była to merytoryczna informacja na temat firmy? Może chciałbyś podzielić się z nami jakąś wartościową opinią odnośnie jednego z aspektów pracy w Manuli Hydraulics Polska? Taki komentarz zdecydowanie bardziej przysłuży się użytkownikom forum.

Zagadka

Kto to jest? chodzi po Manuli i sepleni?

Joanna

@anonymous, czy jesteś pracownikiem firmy? Możesz powiedzieć nam coś więcej na temat warunków pracy w tym miejscu? @Sarto, forum GoWork.pl jest miejscem w którym dzielimy się opiniami na temat warunków pracy, zatrudnienia czy atmosfery panującej w danym przedsiębiorstwie, którego dotyczy wątek. Nie jest to z pewnością dobre miejsce na tego typu komentarze ponieważ reklamowanie innych firm w wątku konkretnej firmy nie jest zgodne z regulaminem forum GoWork.pl.

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

co to ma do rzeczy palancie,to jest forum o manuli

Joanna

@Ix, czy możesz powiedzieć nam coś na temat możliwości rozwoju w firmie? Czy dla pracowników organizowane są szkolenia lub kursy podnoszące ich kwalifikacje? Może osobiście brałeś w jakimś udział i możesz podzielić się z nami informacjami na ten temat? @Nocon 2, przypominam, że wypowiadasz się na forum publicznym - obrażanie osób trzecich jest niezgodne z regulaminem forum GoWork.pl https://www.gowork.pl/regulamin

lx
@Joanna 12.07.2018 08:59

Oczywiscie ze moge powiedziec . Możliwości rozwoju są nieograniczone bo kazdy żołnierz nosi buławę marszałkowską w plecaku. Nie są potrzebne kursy gdysz pracownicy maja wystarczajaco duzo talentu i podnoszą swe możliwosci oralne na nieznane dotąd poziomy.

Pracownik

W Manuli dają jeszcze całkiem niezłe premie można "poszaleć". Jak przepracujesz cały miesiąc bez chorobowego to dostaniesz 100 zł brutto. Do tego masz 2 premie produkcyjna od 63-142 zł i uznaniową 84 zł . Na wysokość premii nie masz wplywu możesz zasuwać cały miesiąc a dostaniesz całe nic , bo były buble ci powiedzą . Jest tam stosowana odpowiedzialność zbiorowa. Firma kiedyś w ogłoszeniach o pracę zachęcała premiami a jakie są wysokie to opisałem.

lx
@Pracownik 11.07.2018 06:33

Premie są małe ale za to jest przyjazna atmosfera a to najważniejsze.

Joanna

@olo lolo, jak rozumiem miałeś na myśli to, że wynagrodzenie jest wypłacane terminowo? @pokazuję i objaśniam, jestem jedynie moderatorem bieżącego wątku na forum GoWork.pl. Co do określenia moich zadań muszę doprecyzować, że staram się pomagać użytkownikom i dbam by wszystko co jest tu napisane stanowiło realną wartość dla odbiorców a w szczególności dla osób zainteresowanych pracą w danym miejscu. Czy mógłbyś podzielić się z nami informacjami na temat pracy w MAnuli Hydraulics Polska? Jak rozumiem, jesteś pracownikiem firmy?

Joanna

@Yxz nie jestem związana z MAnuli Hydraulics Polska S.A., bo jak rozumiem z Twojego komentarza - o to mnie podejrzewasz. Nie znam też stawek, jakie w tej firmie obowiązują. Każdy na inne priorytety i na inne rzeczy zwraca szczególną uwagę. Czy w Twoim odczuciu firma ta ma jakieś plusy?

olo lolo
@Joanna 18.06.2018 17:14

Płaci w terminie

Mandragora

A może koleżanki i koledzy spróbować się spotkać z nowym prezesem i opowiedzieć mu jak naprawdę wygląda praca w naszej firmie ? Jakie jest podejście przełożonych do pracowników,jak naprawdę jest zorganizowana praca,jak wygląda jakość naszych wyrobów,dlaczego prawie nikt tu nie chce pracować i kto za to odpowiada ? Może to jest porządny człowiek. Związki zawodowe mogły by się wykazać w zorganizowaniu takiej rozmowy. Jest ktoś chętny by przyjść na takie spotkanie i powiedzieć prawdę ?

Pimpmaylipa
@etam 14.06.2018 14:37

Esperanto durniu

Joanna

@Ja`robot czyli praca na nadgodziny również jest w MAnuli Hydraulics Polska S.A. obowiązkowa? Możesz napisać na ten temat trochę więcej - co z wynagrodzeniem za dodatkowo przepracowane dni? Zapewne dla większości osób ten aspekt nie wygląda obecnie zachęcająco, chociaż są też i takie osoby, które szukają możliwości dodatkowego zarobku. Pytanie więc, jak to z tym zarobkiem wygląda?

tobiasz
@ja robot 12.06.2018 20:01

Milmet w Sosnowcu robi to samo.. Nie chcą płacić Polakom to zatrudniają ukrainców :/

Joanna

@Yxz a możesz opowiedzieć coś więcej na temat samego procesu rekrutacyjnego? Czy składa się on tylko z tej jednej rozmowy kwalifikacyjnej, na której dowiadujesz się wszystkich szczegółów na temat warunków zatrudnienia? Ocena wysokości proponowanych stawek to kwestia indywidualna, więc może znajdą się osoby, które jednak znajdują się na udział w rekrutacji, aby właśnie te konkrety poznać.

Yxz
@Joanna 12.06.2018 09:21

Pewnie jakieś osoby się znajdą szczególnie takie które lubią się pośmiać z wysokości proponowanych stawek. Jeleni szukajcie w lesie.

Pimpek na lipie

Jak tam ciołki od bhp kiedy brama przy 217 bedzie naprawiona? Ludzie na hali rozpływaja sie od temperarury i żadnego cepa z biura to nie rusza w zimie jak na zewnatrz bedzie temperatura na minusie to wtedy braba bedzie działać i wozkowy bedzie jezdzil jak na sran..

www
@Pimpek na lipie 11.06.2018 20:56

Kogo to interesuje.Umarł ktoś ?Jeszcze nie więc nie ma tematu. Narzekaliście,że zimno jest,to wam firma poszła na rękę.

Od Pimpka z klanu.

Dziś po raz kolejny udowodniono że co niektórzy tak jak tzw. MAJSTER "Bliźniaki" jest osobą dwulicową.. Kurła osobą... To jest zwykły... Nie będę używał wulgaryzmów... Koluś co tylko lizodupuje swojemu Panu i ciśnie własnych ludzi.. A Ci ludzie mają go za iidio.... Tu gadka szmatka wielki kolega a potem biegnie by podpier.... Nosz kurła.. Ale karma wraca prawda... ;)

Pimpmaylipa
@Od Pimpka z klanu. 12.06.2018 22:25

O kogo chodzi

Yxz

Byłem u nich na rozmowie. Stawki tak niskie że szkoda benzyny na dojazd. Tylko dla desperatów.

Joanna

@Smycz amstafa czyli tutaj urlop jest zaplanowany dla wszystkich pracowników MAnuli Hydraulics Polska S.A. w jednym momencie? Faktycznie - przesunięcie urlopu może stanowić problem, bo każdy mógł dokonać własnych planów urlopowych. Co w przypadku takiej sytuacji, kiedy jakiś planów odwołać się nie da?

Ja`robot
@Joanna 29.05.2018 10:21

Jak sie nie da odwolac swoich planow? Kogo to interesuje? W tym zakladzie wszystko sie da. Masz fakture ze masz wykupione wczasy to prawdopodobnir pedziesz na swoj urlop.Nie masz faktury.planowales wyjechac np do znajomych.krewnych.na czyjes zaproszenie? Tez pojedziesz tyle ze w zimie.Brak wlasnego prywatnego zycia.Sobot wolnych brak.urlopy przestawiane.dzielone. Witamy w naszych przyjaznych progach.

Od Pimpka z klanu.

A teraz wielka heca... Bo przesuneli urlopy... Wielkie marudzenie itd.. Pretensje... Są w zakamarkach presetingu... Moim zdaniem największe powinny być do tzw. Związków zawodowych.. Czy ktoś pytał załogi co myślą.. Nie bo po co... Związki są bo takie jest prawo nakazujące w Polsce że firma która zatrudnia x pracowników musi je Mieć a panowie raczej nie wiedzą co do ich obowiązków należy..

Tina
@Robot o nr. 2326 27.05.2018 10:19

A jak ktoś chce mieć pewny dzień wolego niech wskoczy do transportera na dużej hali.Choć prawdę mówiąc i to nie jest pewne bo kierownik może w kostnicy powiedzieć umarlakowi,że taka jest potrzeba firmy,ma wstać i zap..rdalac. Wtedy truposzowi pozostaje ostatnia możliwość - oddać krew,mocz,spermę czy podroby do przeszczepu.Tego nawet kierownictwo nie przeskoczy. Załoga nigdy nie pójdzie walczyć bo to armia trzęsidupów ,która liczy ,że związki zawodowe,bozia czy jakieś inne jelenie zrobią to za nich.Amen.

ZMIAŻDŻONY

2600 BRUTTO POWODZENIA

Od Pimpka z klanu
@Greg 10.05.2018 21:15

Widocznie im to pasuje.. Może nie potrafią się odezwac

Smycz amstafa

O co chodzi z przesunięciem urlopu??chyba żart jakiś?

poeta
@Smycz amstafa 21.05.2018 06:42

Dobry żart tynfa wart

Joanna

@Wacław Jarząbek gdybyś zdecydował się na napisanie mniej ironicznej opinii na temat pracy w MAnuli Hydraulics Polska S.A., to na pewno forumowicze, którzy rozważają aplikacje będą za nią wdzięczni. @Smycz amstafa możesz napisać dokładniej, o jakie przesunięcie urlopu pytasz?

Smycz amstafa
@Joanna 22.05.2018 16:54

Chodzi o to że w rocznym planie urlop był zaplanowany od 30 lipca a teraz dowiadujemy się ze jest przesunięty i zaczyna się 6 sierpnia

Joanna

@ZMIAŻDŻONY, rozumiem, że pracujesz lub starałeś się o pracę w MAnuli Hydraulics Polska. Co jeszcze możesz powiedzieć o tym pracodawcy? Jak atmosfera w firmie? @Greg, a czy Ty pracujesz w MAnuli Hydraulics Polska? Jakie widzisz plusy i minusy pracy w tym miejscu? @Turbot, jak oceniasz tego pracodawcę na tle innych firm z branży?

anonymous
@Nikt 12.05.2018 12:21

Wacław Jarząbek,trener I klasy .Nie zaśpiewam dla pana "Łubu dubu" panie Mniej Niż Ziobro . Nie rozumiem tylko skąd te wątpliwości na końcu.Pustka intelektualna ? Przecież pustaki nie miewają rozterek ...

Turbot

Ale podwyżki... 5% od tych marnych zarobków? To nieporozumienie

Arek

Może ktoś podpowie czy firma prowadzi jakieś rekrutacje?

Deszcz na betonie
@Arek 19.04.2018 18:51

Tak na chwile obecną przyjmuje bezdomnych z ukrainy na produkcje.. I standardowo na preseting ludzi z problemami alkoholowymi

Zostaw opinię o MAnuli Hydraulics Polska S.A. - Mysłowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MAnuli Hydraulics Polska S.A.