MAnuli Hydraulics Polska S.A.

Adres: Brzezińska 50, 41-404 Mysłowice

NIP: 2220009234 KRS: 0000081700

MAnuli Hydraulics Polska S.A.
2 1172 2568 5 1

Opinie o MAnuli Hydraulics Polska S.A.

Filtruj opinie po kryteriach:

Jaworz gorolec
 Opinia

Czy musi dojść do tragedii zeby ta banda włoskich ignorantów zrozumiała ze w takie upały potrzebne sa skrocone godziny pracy lub dłuzsze przerwy? Rozumiem ze czekamy na pierwsze wezwania pogotowia oraz ewentualne interwencje pip-u?

Pomocna?
Tak7Nie3
bhp jakie bhp?
 Opinia
@Jaworz gorolec 13.06.2019 12:24

" .. zgodnie z zasadami bhp temperatura nie powinna przekraczać 30 stopni przy pracy biurowej. W przypadku pracy fizycznej w hali jest to 28 stopni i 26 stopni w warunkach szczególnych. Obowiązkiem pracodawcy jest zapewnić odpowiednią do rodzaju wykonywanej pracy. Powinien on dołożyć wszelkich starań, aby zapobiec zbyt wysokim temperaturom poprzez zainstalowanie klimatyzacji lub nowoczesne systemy wentylacyjne.. mowa tutaj o temperaturze wewnątrz. Prawo pozwala również na opuszczenie firmy w dowolnym momencie, jeżeli temperatura nadmiernie wzrośnie. Co ważne, to pracownik ocenia skalę zagrożenia i podejmuje decyzję o odmowie wykonywania pracy w niebezpiecznych warunkach. Spory w tej kwestii rozwiązuje sąd pracy. Jeżeli temperatura przekroczy 25 stopni na zewnątrz lub 28 w budynku, pracodawca ma obowiązek zapewnić pracownikom napoje zawierające odpowiednią dawkę soli mineralnych." Na taplach z dala od maszyn jest 32 do 34.. przy maszynach sobie wyobrażacie ile jest. To jak z hałasem - zawsze normy były przekraczane, wyniki pomiarów fałszowane, dopiero teraz przyznali się do tego i kupili słuchawki..

Pomocna?
Tak5Nie
ok i fajnie
 Opinia
@bhp jakie bhp? 14.06.2019 11:18

to moze sie na tych taplach postawicie w koncu a niedajecie sie ruhac ciagle hahahaha taple taple taple taple maja zle najgozej buahahah

Pomocna?
Tak3Nie
bhp jakie bhp
 Opinia
@ok i fajnie 14.06.2019 15:14

Opowiedz jak ty się "postawiłeś" i komu.. Może to komuś pomoże w podjęciu decyzji, co zrobić.. Albo czego nie robić... Tak, na taplach jest najgorzej. btw. "najgozej", "ruhac" - ;-P

Pomocna?
Tak2Nie
falafel
 Opinia
@Jaworz gorolec 13.06.2019 12:24

Niestety czekamy, aż robolom urosną jaja .Ponieważ wszyscy wiedzą,że ten moment nigdy nie nastąpi pasterze zdychają ze śmiechu nad bydlęcym losem w klimatyzowanych biurach. Przecież nie tak dawno wymyślili,że pracownikom nie wolno pić na hali produkcyjnej.Nikt nie protestował.Jeśli przyjdzie im do głowy żart by zabronić bydłu oddychać pod karą nagany podejrzewam,że dojdzie do masowych zgonów odważnych pracowników.

Pomocna?
Tak4Nie2
ChybaTy
 Opinia

No ładna saunę juz mamy..Z roku na rok to samo, porażka jest to że nic z tym nie robią, ani dodatkowej przerwy,ani skróconych godzin pracy. Może pisemko do pipu? ;-D

Pomocna?
Tak14Nie5
Krzysztof
 Opinia
@ChybaTy 11.06.2019 08:39

Pracodawca nie zapewnia odpowiednich warunków w trakcie ciepłych dni? Skoro rzekomo tak to wygląda, to zastanawia mnie, czy próbowaliście może rozmawiać z szefostwem firmy na ten temat? Temperatury na dworze są teraz wysokie, dlatego na pewno mają wpływ na jakość Waszej pracy.

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nicki
 Opinia

Ja mam takie pytanko z innej beczki . Nocoń już wytrzeźwiał czy dalej w transie ?

Pomocna?
Tak5Nie
Okey
 Opinia
@Nicki 09.06.2019 02:17

Jeszcze śpi bo go nie widać

Pomocna?
Tak2Nie
Marek Ja To Potrafię
 Opinia
@Nicki 09.06.2019 02:17

Szanuj kierownika swego możesz mieć gorszego

Pomocna?
TakNie3
Mikołaj .p
 Opinia
@Nicki 09.06.2019 02:17

Zbysiu trzeźwy ale jego pan caly czas na haju☺

Pomocna?
Tak4Nie2
ChybaTy
 Opinia

Czy to ploty,czy znów jest nowy prezes od 3.06? Nie nadążam. Znów zapisy na niedzielę i oburzenie,że ktoś ma długi weekend i nie chce przyjść. No chory zakład, po to zrobili taki grafik by chociaż jeden cały weekend mieć dla siebie,to po co, za dużo wolnego przecież..

Pomocna?
Tak4Nie
Fabian Delmorski
 Opinia

Ludzie uciekajcie stamtąd jak najdalej się da, to chory zakład pracowałem tam dziesięć lat i dalej nic się nie zmieniło, poniewieraja pracownikami jak śmieciami, jesteś chłopcem a oni Panami na wlosciach. Jeśli macie szacunek do samego siebie nie idzie tam. Zresztą maja długi ogromne i długo już nie pociągna już druga dyrektorke wyrobali. Buble produkują bo przyjmują Ukraińców że wsi, a klienci się odwraca ja do nich (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak13Nie1
Syn Jarnot-rawny
 Opinia
@Fabian Delmorski 03.06.2019 19:22

Panowie naprawdę długie lata tutaj nic się nie zmieniło ale teraz obiecuję wam serio nie na żarty wszystko się zmieni. Powinniście dostrzegać już zmiany Sami widzicie że pojawiły się nowe możliwości i np.możecie pracować więcej a zarabiać mniej. Dla pracujących na taplachh jest możliwość przejścia w dzień wolny na piece lub wyginarki może kiedyś na montaż.. Wymyśliłem jeszcze coś takiego by nie było takich strat w oleju to każdy operator który pracuje na maszynie która ma wyraźne niedomagania hydrauliki i wszystko wylewa się na podłogę dostanie wyciskarkę wolnoobrotową do wyciskania oleju z trocin. Aż sam się sobie dziwię że nie wymyśliłem tego wcześniej przecież dzięki temu będzie podwójna korzyść nie będziemy zużywać trocin i całkowicie zlikwidujemy ponadnormatywne zużycie oleju hydraulicznego. Myślę też że trzeba by jeszcze częściej wyłączać odciągi korzyści będzie kilka zaoszczędzimy kasę za prąd nie będziemy wywalać oleju poza teren zakładu w postaci chmury olejowej no i dzięki temu że "powietrze" na halach zgęstnieje maszyny będą smarowane z powietrza.. a remont nie będzie tracił czasu na naprawy jakichś durnych układów smarowaniaB-) Co do urlopów to tak naprawdę stańcie przed lustrem i szczerze zróbcie rachunek sumienia czy wam się te urlopy należą za taką pracę? Wypłaty macie zawsze na czas i przerwę 15minut czego więcej chcecie? Napewno na innych zakładach jest gorzej..dobra bierzcie się do roboty bo trza co nowego w leasingu wsiąść bo już chyba z 2miesiace "Fapio" nic nie zamawiał..

Pomocna?
Tak23Nie4
1
Hehe
 Opinia
@Syn Jarnot-rawny 04.06.2019 12:51

Z uśmiechem ale bardzo celnie!!

Pomocna?
Tak6Nie
Jonki
 Opinia
@Hehe 04.06.2019 15:48

Czytam wasze wywnętrzenia z humorem i nostalgia .....praca w tej firmie to były czasy ......i nie było tak strasznie jak piszecie

Pomocna?
Tak2Nie3
Aneta
 Opinia
@Jonki 06.06.2019 06:30

To napisz nam jak Ty wspominasz pracę w MAnuli Hydraulics. Wnioskuję z Twojej wypowiedzi, że dobrze Ci się współpracowało z tą firmą. Wymień, proszę jakie argumenty przemawiają za tym, aby aplikować.

Pomocna?
TakNie4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Yhy
 Opinia

Nikt nie chce pary puścić z gęby a wszyscy szemrają że zakład sprzedany . Lokaty oczywiście zapewniał że nic takiego nie ma miejsca że właściciele poszukują tylko inwestorów ile w tym prawdy? Czy ktoś wie coś więcej? Czy może Polaczki z biura są tak samo doinformowani jak robole z dołu?

Pomocna?
Tak2Nie
rzouniesz wyklenty
 Opinia
@Yhy 05.06.2019 13:36

Czy dla stada baranów pracujących w tej firmie ma znaczenie kto jest ich właścicielem ? Przecież durne owce potrafią tylko stękać po kątach,żalić się na goworku i pyskować gdy nikt nie słyszy. Jak przyjdzie co do czego, to o mało sobie nóg nie połamią by siorbnąć komu trzeba. Wygląda na to ,że pracownicy o mentalności podstarzałych i tanich panienek na telefon idealnie pasują do tego bu...u. Więc o co kaman ? Czy dla pana/panienki za pieniądze ma znaczenie kto był/jest właścicielem agencji towarzyskiej ? Psy gończe się nie zmienią więc zamknijcie gęby i bierzcie co dają bo na więcej nie zasługujecie. Jakbyście nie zatrybili, to owce właśnie dlatego są owcami ,że można je bezkarnie strzyc,doić i "tylko nie mów nikomu" wykorzystywać ...

Pomocna?
Tak4Nie
ChybaTy
 Opinia

Czy na innych działach też można przychodzić wcześniej bądź zostawać dłużej na nadgodziny w tygodniu, oczywiście oprócz wolnego grafikowego? Czy tylko na pomocniczej to głupi wymysł kierownika?Ciekawe czy wogole wrócą normalne nadgodziny 100%...

Pomocna?
Tak1Nie
Bez ciśnienia
 Opinia
@ChybaTy 04.06.2019 08:02

Jeśli ci zależy na nadgodzinach to niestety muszę cię zmartwić ale nie wrócą takie w dni wolne. Nie wiem czy to faktycznie jest tylko wymysł zarządu czy nagle zaczęli stosować się do przepisów prawa pracy by nie płacić kar

Pomocna?
Tak1Nie
Obłęd
 Opinia

Na 8 godzin pracy przypada pani/ panu 15 minit "przerwy" przy ktorej na czas musicie zjeść sniadanie i biegiem na swoje stanowisko pracy zwrócić to co smacznego zjedliście.

Pomocna?
Tak1Nie1
Rafał
 Opinia
@Obłęd 29.05.2019 10:20

W wielu firmach obowiązuje taki grafik. Przerwa na lunch często w ogóle nie jest wliczona do czasu pracy i pracownicy pracują wtedy pół godziny dłużej. A inne aspekty zatrudnienia? Mam na myśli atmosferę lub wynagrodzenie. Czy mógłbyś podzielić się tymi informacjami?

Pomocna?
Tak1Nie1
Obłęd
 Opinia
@Rafał 29.05.2019 17:54

Praca jest w miarę spokojna i mogloby być gorzej, jedyne co daje sie we znaki i jest widoczne na pierwszy rzut oka to toksyczne podejscie kierownictwa do pracownikow i olbrzymie braki kadrowe zapychane pracownikami z Ukrainy ktorzy czasami nawet nie rozumieja Polskiej mowy. Miedzy pracownikami panuje raczej przyjazna atmosfera wyjatkami sa donosiciele potrzebujący uznania. Na te czasy latwiej jest znaleźć lepsza prace na tych samych lub moze i nawet lepszych warunkach. Bo płace tez nie zadowalają. Na szczęście wkrótce prace bede mial za sobą.

Pomocna?
Tak2Nie
Śrubek
 Opinia
@Obłęd 30.05.2019 08:19

Już chcą pracować w Boże Ciało. Co to za firma?!? Nie dość że pracujemy w grafiku który jest bez sensu to jeszcze w święta będę dymał na włoskich panów. Święta i wolne spędzam z rodziną. Może biurowiec przyjdzie dla odmiany w te święto do pracy??

Pomocna?
Tak4Nie
Zenek
 Opinia
@Rafał 29.05.2019 17:54

Przyjmują Ukraińców za małe pieniądze i wypłata jest kiepska bo konkurencja duża.

Pomocna?
Tak2Nie
Romek
 Opinia
@Rafał 29.05.2019 17:54

Pracownicy z Ukrainy zaniżają poziom płac i przez to my zarabiamy kiepsko. Ja bym to zmienił.

Pomocna?
Tak1Nie
ChybaTy
 Opinia

Dlatego,że ponoć przekroczyliśmy normę nadgodzin i za kare nie ma hehehwh

Pomocna?
TakNie
Była
 Opinia
@ChybaTy 01.06.2019 14:41

To co ? W tygodniu i niedzielę można, a w sobotę nie ?

Pomocna?
TakNie
ChybaTy
 Opinia
@Była 01.06.2019 16:37

Nie wiadomo tak do końca,bo pierw mówią że zakaz nadgodzin 100%,później że w tygodniu można zostawać, później że jednak nie bo tylko Ukraina może i tak nas robią w bambuko . Nigdy prawdy się nie dowiesz, były "super podwyżki" to po co nadgodziny ludzia dawać..

Pomocna?
Tak3Nie
Była
 Opinia

A czy ktoś wie dlaczego nie ma nadgodzin w soboty ?

Pomocna?
TakNie1
ChybaTy
 Opinia

To już naprawdę żenada, ktoś chętny na seans filmowy? Zapraszamy na produkcję pomocnicza, gdzie będziecie mogli zobaczyć jak się robi PM..nie wiem czemu ten film ma służyć, ale ręce opadają. Co do urlopu to tu wiecznie jest problem, przecież wziąć dwa dni to za dużo, bo nie ma kto robić. Nasi "wspaniali koordynatorzy" też nie mają pojęcia co się dzieje na hali, nie wspomnę o kierowniku N. Nie masz prawa wyrazić swojego zdania,bo za chwilę wymyśli Ci karę..jak w przedszkolu. Co tu dużo pisać, ludzie niekompetentni wykonujący swoją"pracę". Czekamy aż będzie informacja odnośnie postoju, bo przecież znów będzie zamieszanie że za dużo ludzi poszło w jednym terminie na urlop..I jeszcze jedno, co to ma być że w wolne grafikowe nie można zrobić nadgodzin,za to w niedzielę można przyjść . Żenada.

Pomocna?
Tak2Nie
Była
 Opinia

Istotne jest również to, że w Manuli na montażu urlop wypoczynkowy jest zależny od tego, czy robisz nadgodziny. Nie robisz nadgodzin= masz problem z wybraniem urlopu w terminie kiedy musisz coś załatwić. Wtedy tylko urlop na żądanie. Nadmieniam, że nie ma czegoś takiego jak planowanie urlopu ( wyjątek, to okres przestoju w zakładzie)

Pomocna?
Tak4Nie
Cgj
 Opinia
@Była 31.05.2019 17:46

Ale na Taplach jest tak samo

Pomocna?
Tak3Nie
Nudny
 Opinia
@Cgj 31.05.2019 17:59

Jak jest wszędzie

Pomocna?
TakNie
Mehehe
 Opinia

Dobrze że nie powiedziałem w domu że będą rozdawane słodkie niespodzianki z okazji dnia dziecka:-) bo był by wstyd straszny. Pogratulować pomysłu:-D:-D:-D

Pomocna?
Tak4Nie
jajeczko
 Opinia
@Mehehe 31.05.2019 15:28

Wyszło niecałe euro na dzieciaka. Normalnie szał,firma się postarała. Gdyby nie te jajeczka,to dzieciaki chodziłyby do końca czerwca smutne.

Pomocna?
TakNie
ChybaTy
 Opinia
@Mehehe 31.05.2019 15:28

Porażka totalna, na więcej ich nie stać

Pomocna?
TakNie
taktoja
 Opinia

16 maja rozpoczął się proces sądowy o mobbing przeciwko Manuli Hydraulics Polska S.A. Nie narzekajcie jeżeli nic nie robicie.

Pomocna?
Tak8Nie
Franrk
 Opinia
@taktoja 28.05.2019 14:47

Kto kogo i dlaczego ?jakieś szczegóły

Pomocna?
TakNie
Zmiany są potrzebne
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Wyrzeczenia są bolesne. Zmiana jest bolesna. Ale nic nie jest tak bolesne jak bycie w miejscu w którym nie chce się być! Panowie pomyślcie o tym????

Pomocna?
Tak2Nie3
Edwodd
 Opinia
@Zmiany są potrzebne 04.05.2019 09:20

Co za brednie

Pomocna?
Tak4Nie1
Takie tam
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Zmiany są potrzebne 04.05.2019 09:20

Na to jest tylko jedna rada - trzeba odejść

Pomocna?
Tak3Nie1
PR80
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Takie tam 06.05.2019 21:42

Żeby odejść to trzeba mieć jaja. Najlepiej wylewać żale na forum. A teraz po podwyżkach to wszyscy kochają firmę. Jak tam panienki?? Kasa się zgadza? Żal mi was. Sami nie wiecie czego chcecie.

Pomocna?
Tak5Nie5
Kaczka
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@PR80 06.05.2019 22:29

Te podwyżki są uwłaczające. Nie ma za co kochać.

Pomocna?
TakNie2
PR80
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Kaczka 07.05.2019 12:29

Jeżeli tak negatywnie poruszyła cię podwyżka to trzeba było odmówić jej przyjęcia. Unieść się swoją dumą i zaprotestować. Ale do tego trzeba jaj...

Pomocna?
Tak11Nie1
dziwaczka
 Opinia
@PR80 07.05.2019 13:08

rozumie że ty masz jaja i już się zwolniłeś ?...., jak nie to zrób to natychmiast , jak tak to zostaw ludzi w spokoju .......

Pomocna?
Tak4Nie10
Agnieszka
 Opinia
@dziwaczka 13.05.2019 13:26

Nalegam, abyście zwracali dużą większą uwagę na to, jakim słownictwem się tu posługujecie. Odsyłam Was do regulaminu GoWork.pl, z którym powinniście się zapoznać: https://www.gowork.pl/regulamin @dziwaczka, rozumiem, że nadal pracujesz w MAnuli Hydraulics Polska - a czym konkretnie się tam zajmujesz? Wiemy już, iż tamtejsze wynagrodzenie nie spełnia stawianych przez Ciebie oczekiwań. A jak przedstawia się kwestia umów? Od razu podpisuje się umowę o pracę, czy dopiero po okresie próbnym?

Pomocna?
TakNie5
Quwa mac
 Opinia

Kierowniku a podwyżki to bydom??

Pomocna?
Tak1Nie4
Re
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Quwa mac 26.04.2019 16:56

Były dzisiaj od 60 do 240 zł brutto

Pomocna?
TakNie3
Pgg
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Re 26.04.2019 18:25

Ło matko bosko sosnowiecka! Kierowniku to zaś bydom się wypowiedzenia sypać!

Pomocna?
Tak10Nie1
Robol
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Re 26.04.2019 18:25

Ciekawe kaj? chyba nie na produkcji bo nie wołoł!

Pomocna?
Tak2Nie
Tak
Nazwa działu: Finanse
 Opinia
@Robol 29.04.2019 18:54

Nie będzie podwyżek podobno w czerwcu zamykają taple tylko transfery i CNC zostają tak że na innych działach będzie redukcja zatrudnienia z powodu małej produkcji..

Pomocna?
Tak2Nie1
edo
 Opinia
@Tak 29.04.2019 20:02

czemu takie ploty siejecie ? , nie ładnie tak ludzi straszyć , oj nie ładnie ...........

Pomocna?
TakNie3
NiktWazny
 Opinia
@Tak 29.04.2019 20:02

Potwierdzona informacja czy znów plotki ?

Pomocna?
TakNie1
Tak
 Opinia
@NiktWazny 30.04.2019 14:12

Żarty.. nikogo nie chciałem straszyć jestem etatowym producentem kitu..

Pomocna?
Tak1Nie1
olo lolo
 Opinia
@Re 26.04.2019 18:25

Te bo wolo

Pomocna?
TakNie1
Grill
 Opinia
@Quwa mac 26.04.2019 16:56

Taple podwyżki dostały to teraz spokojnie w sobotę do pracy. Acha i te wypowiedzenia wycofać. Kasa wpadła to proszę już nie szemrać.

Pomocna?
Tak2Nie
Kaczka
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Jaki podwyżki będą na górze

Pomocna?
TakNie1
stekacz
 Opinia
@Kaczka 30.04.2019 20:51

będą tylko nie wiem kiedy i jakie ........

Pomocna?
TakNie2
Pietrek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Panowie nie ma co przeżywać zakład jest zarządzany tak a nie inaczej Jeśli naprawdę chcecie polepszyć swoją sytuację to proponuję zmienić zakład.. popatrzcie wstecz czy przez ten czas jaki tu pracujecie coś się zmieniło na lepsze?

Pomocna?
Tak4Nie
Wickman
 Opinia
@Pietrek 22.04.2019 19:39

Oczywiście że się zmieniło, ale na gorsze. Odkąd są Ukraińcy i nowa dyrekcja. Nie było rewelacji ale tak źle jeszcze nie było.

Pomocna?
TakNie1
Pietrek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Wickman 25.04.2019 18:13

Ale to bzdura żeby wszystkim obarczyć "nowych" u góry Jest kiepsko bo wiele lat zaniedbań daje taki efekt a nie inny Pisanie czyja to wina itd na tym etapie nic nie da Na taplach każdy wie jakie kity musi pociskac nasz kierownik by utrzymywać się na stołku tym bardziej teraz Ale tak chyba jest na każdym dziale

Pomocna?
Tak3Nie1
Edo
 Opinia
@Pietrek 25.04.2019 19:38

Ale gledzicie jak.stare baby aż żal to czytać ,producenci kitu.

Pomocna?
Tak4Nie
Obserwatorzy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Co zostało zobaczone już się nie ozdobaczy ???? link jest dostępny..

Pomocna?
Tak5Nie2
Ciekawy
 Opinia
@Obserwatorzy 15.04.2019 11:05

Jaki artykuł ,gdzie jest link?

Pomocna?
Tak5Nie3
Edo
 Opinia

Kupe kasy taka gotówkę to chyba tylko Chińczycy mogli by wyłożyć ,z drugiej strony nie jest to sektor wysokich technologii więc tak naprawdę to jest kasa za udział w rynku ......

Pomocna?
Tak5Nie
Ratunku
 Opinia
@Obserwatorzy 15.04.2019 11:05

Hehe

Pomocna?
Tak1Nie
Żenada
 Opinia
@Edo 15.04.2019 22:19

Ten zakład to na serio dno dna i metr mułu. Nie dziwię się że nawet Ukraina stąd ucieka.

Pomocna?
Tak5Nie
Po co usuwac
 Opinia
@Obserwatorzy 15.04.2019 11:05

Manuli for sale wpisz w google i pierwsza strona jaka się pojawia

Pomocna?
TakNie
Jajo wielkanocne
 Opinia
@Obserwatorzy 15.04.2019 11:05

Przygotujcie się na pracę 2 i 4 maja. MANULI choć pada jeszcze się nie poddaje i choć trochę chce polepszyć byt zwoim pracownikom.

Pomocna?
Tak2Nie
Nilan
 Opinia
@Jajo wielkanocne 21.04.2019 16:32

Wolny jest 1 i 3 więc o co chodzi?

Pomocna?
Tak2Nie
Jajo wielkanocne
 Opinia
@Nilan 21.04.2019 20:17

Te dni są wolne. Natomiast 2 i 4 do pracy. Także nici z długiego weekendu.

Pomocna?
Tak1Nie
Marcin
 Opinia

Firma w ogłoszeniu na magazyniera i operatora wózka oferuje 2400 brutto to są chyba jakieś żarty, gdyż w innych firmach 2400 ale netto to jest standard na podobnym stanowisku

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
edo jato
 Opinia
@Marcin 11.02.2018 09:05

To idź tam gdzie płacą 2400 netto , proste .Zaraz wpadnę na mój sklepik osiedlowy i zrobię awanture ze masło po 7 zł ....albo nie lepiej skocze do biedronki i kupie w promocji po 3,99 ....tak to działa .....

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lolo
 Opinia
@edo jato 11.02.2018 20:56

Nie to nie to samo bo jak się komuś opłaca to sprzedaje to masło po 3,99 a jak ktoś płaci 2400 brutto za robotę to znaczy ze jest to wyzysk ale dzięki takim frajerom jak edo takie firmy zbijają kase

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
edo jato
 Opinia
@Lolo 12.02.2018 18:03

dlaczego obrażasz mnie od frajerów ....chciałem tylko subtelnie powiedzieć ze trzeba szukać lepszych pracodawców .........i tyle ...... jezeli wg ciebie należy kogoś zmuszać zeby płacił wiecej to gratuluje .. jest coś takiego jak rynek i to on reguluje wszystko co jest powyżej płacy minimalnej , jezeli kotoś ma chętnych któzy chcą pracować za 2400 brutto to jego sprawa , jezeli nie bedzie chętnych do pracy za 2400 brutto bedzie musiał zapłacić 2400 netto , to chyba logiczne i nie trudne do zrozumienia , ale jeżeli tego nie jesteś wstanie zrozumieć to twoja frustracja dla mnie jest logiczna ......ps zrób coś (podnieś kwalifikacje , zostań wybitnym specjalistą )tak żeby pracodawca chciał ci zapłacić 10 000 netto ( z doświadczenia wiem ze to nie lot w kosmos i jest to możliwe --powodzenia )

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lolo
 Opinia
@edo jato 12.02.2018 19:36

Możliwości są dwie albo ktoś ci płaci za wypisywanie tych głupot albo masz 20 25 lat i nie bardzo wiesz jak ten świat się kreci To dzięki takiej poddańczej postawie jak twoja firmy pokroju manuli funkcjonują na rynku i nie musza płacić więcej niż 2400. Co do kwalifikacji.Moich czy twoich .Jak już dorośniesz w sensie mentalnym to zrozumiesz ze nie maja one wiele wspólnego z zarobkami.Ale to jak już dorośniesz.Sprobuj za te 2400 brutto zabrać raz w roku żonę i dzieci 2razy w roku zabrać na wczasy gdzieś dalej niż do Wisły .Aha i polecam słownik ortograficzny.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lolo
 Opinia
@edo jato 12.02.2018 19:36

Ps.Z doświadczenia wiem ze bez podnoszenia kwalifikacji można zarabiać 15 000 netto wystarczy trochę pomyśleć ale u kogoś kto wypisuje takie brednie to z myśleniem raczej ciezko

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
edo jato
 Opinia
@Marcin 11.02.2018 09:05

wykozystaj swoje doświadczenie i zarabiaj 15 tys, manuli zostaw innym ps nikt mi za te wpisy nie płaci ,nie bronie ich uwazam ze tylko kazdy ma wolny wybor ,nie chcesz pracowac w manuli bo za malo placa -szukaj innego pracodawcy ,manuli jako firma tez ma wolny wybor moze np zatrudnic w twoje miejsce kogos innego albo otworzyc zaklad w innym kraju .Manuli nie jest twoja własnościa ty tam tylko pracujesz ,jest własnoscia kogoś innego, rodziny Manuli .........i oni podobnie jak ty maja wolny wybor co zrobia ich sprawa moga np podejmowac zle decyzje biznesowe i strategiczne i firma sie skonczy ale to sa ich decyzje nie twoje i oni ponosza za to konsekwencje nie ty

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marcin
 Opinia
@Marcin 11.02.2018 09:05

Tak pracuje za dużo wyższe pieniądze, jeżeli firma płaci takie grosze to ma za nic pracowników

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
edo jato
 Opinia
@Marcin 18.02.2018 13:39

zgadza sie

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Toitoi
 Opinia
@Lolo 12.02.2018 21:42

Bez kwalifikacji 15tys. Niezle. Chyba będę wchodził do szafy nie tylko w czwartki.Ciekawe ile wtedy wyciagne????

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Maruda
 Opinia
@Marcin 11.02.2018 09:05

Znam w tej firmie takich co już od 10lat powtarzają w innych firmach płacą 2400 netto a wy brutto kto będzie dla was pracował za te pieniądze właśnie mi się wydaje że chyba ty i będziesz to powtarzał jeszcze przez następne 10 lat jak ci się praca nie podoba uważasz że pieniądze są za małe zwolnij się nie upszykszaj życia innym

Pomocna?
TakNie
Anonim.
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Radzę się pakować(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak12Nie1
Zarząd
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Anonim. 13.04.2019 18:07

Spokojnie. Bać to powinni się ci którzy powinni. Jest opcja wymiany kadry zarządzającej tak więc wszystko w swoim czasie. Bardzo dużo pieniędzy rozchodzi się na kontraktach - fakturach z firmami zewnętrznymi. I wierzcie mi szeregowi pracownicy nie mają się czego bać.

Pomocna?
Tak7Nie5
Takie tam
 Opinia
@Zarząd 13.04.2019 20:32

Radzę wyraźnie przeczytać artykuł mowa w nim o sprzedaży firmy więc co ma do tego wymiana kadry zarządzającej??? No chyba, że już przez nowego właściciela, a to inna bajka.

Pomocna?
Tak5Nie4
malibu
 Opinia

Przed chwilą podano informację ,że z powodu strajku nauczycieli część firm pozwoli pracownikom przyprowadzić swoje dzieci do pracy ! To byłby wspaniały pomysł by dzieci zobaczyły jak są traktowani ich rodzice w naszej,wspaniałej firmie. Jest też minus tego pomysłu - przez następne lata edukacji dzieci nie odpalą komputera ani nie wyjdą na podwórko tylko będą się uczyć i uczyć. Wszystko po to by NIE wylądować tutaj w roli taniego,sfrustrowanego i zastraszonego bydła roboczego jak ich starsi.

Pomocna?
Tak10Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lolo
 Opinia

A jak na remoncie? Widzialem oferte pracy i zastanawiam sie nad zatrudnieniem? Dzieki za info Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lololo
 Opinia
@Lolo 15.03.2019 21:12

Gdybyś faktycznie szukał pracy napisał byś na utrzymaniu ruchu a nie na remoncie ..........i tyle w temacie ,jesteś swojak a nie żaden nowy ,a co do remontu to zawsze był spoko.....

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zatroskany
 Opinia
@Lolo 15.03.2019 21:12

Poszukaj jednak lepszej oferty...

Pomocna?
Tak16Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
remont
 Opinia
@Lololo 15.03.2019 21:37

Widać ewidentnie, że "remont" wyjątkowo aktywny na forum, ale jak już wcześniej pisali tylko siedzą (bo nie potrafią nic naprawić), więc logiczne, że mają czas na forum.

Pomocna?
Tak20Nie4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zacisk
 Opinia
@Lololo 15.03.2019 21:37

To my mamy remont!?!? Buahaha????

Pomocna?
Tak18Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Af owy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Zacisk 16.03.2019 16:56

Na pewno jest kilku bardzo dobrych fachowców może nawet więcej jak kilku tylko pan tadzio i sposób zarządzania nie pozwala się wykazać

Pomocna?
TakNie10

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Edwodd
 Opinia
@Af owy 16.03.2019 22:19

Znam Tadzia 20 lat i generalnie to moglibyście za nim nosić torbę z narzędziami co najwyżej ....w mojej ocenie to to genialny mechanik ...a narzekają na niego raczej ci którym się nie chce albo nie potrafią .....

Pomocna?
Tak10Nie8
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lolo
 Opinia
@Lolo 15.03.2019 21:12

Brud (usunięte przez administratora) i kiła pozdro zapraszamy wszystkich wykształcenie nie ma znaczenia góra go nie ma tak że ok

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
znajomy
 Opinia

buahaha slyszalem ze grubo po nocnej zmianie w noc przestawiania czasu?! czesc zalogi pracowala do 6ej a czesc zostala do 7mej? ale fajny bourdel

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
J23
 Opinia
@znajomy 31.03.2019 07:11

To mieliśmy do 7 pracować?pierwsze słyszę. Nic nie pisało, nic nie mówili, czeski film.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pik
 Opinia
@znajomy 31.03.2019 07:11

Czesc i chwala tym ktorzy pracowali do 6tej. W koncu maja jaja chlopaki.(brak oficjalnego pisam o czasie pracy do 7mej w tym dniu) Powiemy im ze maja robic do 7mej to beda robic , a tu taki zong, czas sie zbudzic ze snu ludzie znow sie zbuntuja i powiedza DOŚĆ.A pracownik TAPL wcale nie szuka pracy jako ustawiacz czy operator nawt kasa moze byc mniejsza byle byla praca spokojniejsza wiec myslenie że My niemamy gdzie isc jest mylne Pozostali żal ???? wstyd.

Pomocna?
Tak5Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PrimaSort
 Opinia
@Pik 01.04.2019 09:10

No to nie obiecujcie tylko się zwalniajcie i szukajcie lepszej roboty bo to wasze życie i wasze decyzję mają wpływ na to jak ono będzie wyglądać.A jeśli myślicie że ktokolwiek z "góry" będzie błagał żebyście zostali to jesteście w błędzie.. Chcecie pieniędzy i szacunku to pokażcie że jesteście tego warci ale nie przed kierownikiem tylko przed samym sobą.. I najlepiej w innej pracy bo tu na pieniądze i szacunek nie macie co liczyć!!

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Xxxxx
 Opinia
@znajomy 31.03.2019 07:11

No i prawidłowo!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jestęmajstrę:)
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pik 01.04.2019 09:10

Może i macie jaja w waszym mniemaniu ale rozumku to chyba nie? Powinniście przepracować fizyczne 8h jeśli wyszliście o 6 to będziecie mieć wpisane 7h i tak zapłacone

Pomocna?
Tak4Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PGG
 Opinia
@Jestęmajstrę:) 02.04.2019 19:53

Chyba Cie dre,poczytaj glabie a dowiesz się że pracujemy 7 a zapłacą za 8.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wickman
 Opinia
@Jestęmajstrę:) 02.04.2019 19:53

(usunięte przez administratora)poczytaj kodeks pracy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fe
 Opinia
@J23 31.03.2019 07:18

No

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fe
 Opinia
@Fe 04.04.2019 13:09

No

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Taaa
 Opinia
@PrimaSort 01.04.2019 11:56

Zgadzam się, nie narzekać tylko walczyć o swoje, "góra" nie będzie dziękować za to, że ktoś chodzi do pracy, za to dostaje pensję, a pracownik pracujący na 120% normy może sobie to co najwyżej napisać na czole, żadnych premii, nagród, nie będzie

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Taaa
 Opinia

Ewentualnym kandydatom polecam zapoznanie się z komentarzami poniżej dotyczy zarówno biur jak i produkcji, a ilość oraz treść komentarzy powinna dać do myślenia.... Sam już nie pracuję, ale nie będę nikogo zniechęcal

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wkurzona
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Podobno znów 15 Ukraińców przyjechało i od przyszłego tygodnia mają pracować. Zaniedlugo nie będzie ani jednego Polaka, bo Ukraina przejmie Manuli....

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
69
 Opinia
@Wkurzona 29.03.2019 10:53

Niech przejmują ,to i tak już dlugo nie pociągnie.

Pomocna?
Tak4Nie1
2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
sisi
 Opinia
@69 29.03.2019 17:14

Tu trzeba jak najszybciej sprowadzić uczciwych fachowców od zarządzania bez feudalnej mentalności .Mogą być nawet z Ukrainy.Obecne kierownictwo jest doszczętnie skompromitowane doprowadzeniem zakładu na skraj przepaści . Jeszcze trochę i na jakikolwiek ratunek będzie za późno.

Pomocna?
Tak9Nie
1
69
 Opinia
@sisi 29.03.2019 20:17

Coś mi się zdaje że już jest za późno, codzień ktoś się zwalnia i to są ludzie którzy pracowali tu lata ale już mają dość a na horyzoncie widać kolejne zwolnienia,firma śpi jak zawsze

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja
 Opinia
@69 29.03.2019 20:57

I bardzo dobrze, zamknąć to i będzie spokój.

Pomocna?
Tak3Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alibaba
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Kierownictwo ma pracowników z Polski głęboko gdzieś, zakochani po uszy w ukrainie, bo nimi można manipulować, ale to też nie potrwa długo, uciekajcie stąd póki można, nie maciej naprawde nic do stracenia! Tam potrzeba zmian u 'góry'

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Okej
 Opinia

Robi się tu co raz gorzej szkoda marnować czas i zdrowie. Chciałem też zakomunikować że za wyłączanie odciągów w czasie wekkendu będe informował PIP mam dowody

Pomocna?
Tak9Nie3

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Czesiu
 Opinia
@Okej 24.03.2019 19:22

Skarżypyta ...........

Pomocna?
Tak3Nie6

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kukuk
 Opinia
@Czesiu 24.03.2019 20:30

Moze tak cos zrobic a nie narzekac ja juz szukam mimo dlugiego stazu chetnie sie przebranzowie

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PizzaFan
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Chodzą plotki o przymiarkach do wprowadzenia czterobrygadowego systemu pracy. Koledzy jak zapatrujecie się na tą zmianę ? Wysyłacie CV, szukacie innej pracy ?

Pomocna?
Tak10Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wiórek
 Opinia
@PizzaFan 19.03.2019 12:32

Jak tylko to wprowadzą to pierwsze co zrobię to L4 a drugie zwalniam się. Nawet bez wypowiedzenia. Wisi mi to!!!!

Pomocna?
Tak20Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Oprawka
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Ludzie narzekają i będą narzekać. Zrobili sobie z tego forum miejsce do wylewania żali. Nie dziwię się że narzekacie na kontrolę jakości, skoro puszczacie maszynę i 8 godzin siedzicie w telefonie, z przerwą na wymianę pręta. Pamiętacie jak się jeszcze suwmiarki używa ? Kontrolerzy dają zatrzymania bo taka ich praca. Pewnie powiecie że maszyny są zepsute i tworzą braki. Ale kontrolerzy też dobrze o tym wiedzą i idzie się z nimi w tej kwestii dogadać. Na CNC jakoś nie ma tylu zatrzymań, a maszyny są w stanie agonalnym. Zatrzymania dostają w głównej mierze osoby które mają na tą pracę wywalone. Jak ktoś regularnie mierzy detale, to ciężko jest mi wpisać zatrzymanie. Wielu porządnych operatorów z CNC od dłuższego czasu nie dostało zatrzymania, bo po prostu się starają. A teksty typu że kobietą z kontroli można wcisnąć każdy kit, tylko pokazują że mało was obchodzi jakoś produktu, który produkujecie. Jest jak jest nie ma kolorowo, ale osoba która ma chęci, w krótkim czasie jest w stanie zdobyć ogromną wiedzę. W której firmie operator guzikowiec może się nauczyć programowania, dobierania odpowiednich parametrów obróbki, wymiany zacisków, oprawek z narzędzi. Do tego dochodzi sama nauka obsługi maszyn. Mamy różne rodzaje maszyn na których możemy zdobyć porządną wiedzę. Polityka samego zakładu nie zawsze mi się podoba, ale spójrzmy prawdzie w oczy - w tym kraju wiele podobnych firm, działa podobnie. Jak to mówią wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. A gdyby Manuli było na skraju upadku, to by nie było tylu zleceń.

Pomocna?
Tak8Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Końcówka
 Opinia
@Oprawka 13.03.2019 19:03

CNC w stanie agonalnym ? To co powiesz o automatach na Taplach ,które są w wieku twoich rodziców lub dziadków ? Masz niewielkie pojęcie o tym co tam leci więc nie mędrkuj zbyt dużo. Żaden operator nie jest w stanie sprawdzić 100 % detali.Kiedyś trafiały się randomiczne braki. Teraz bywa ,że dobry detal niekiedy spadnie. Porównywanie CNC i konwencjonalnych obrabiarek to jak porównanie zaprzęgów konnych do samochodów. Nauka obsługi CNC ma jeszcze jakiś sens choć nawet niewielkie firemki mają o wiele nowocześniejszy sprzęt niż w tej firmie.Nauka czegokolwiek na wielowrzecionówkach to jak szkolenie na woźnicę dorożki o napędzie dwukonnym. Bez problemu za to można nauczyć się kłamania w żywe oczy,cwaniactwa,wchodzenia bez mydła,chamstwa i innych ekstremalnych sportów. Co do kontroli i zbyt częstej zabawy pracowników smartfonami pełna zgoda.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o MAnuli Hydraulics Polska S.A. - Mysłowice

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej