Learning Systems Group Sp. z o.o.

Adres: Al. Solidarności 117, 00-140 Warszawa

NIP: 7262379688 KRS: 0000015339

Learning Systems Group Sp. z o.o.
2 157 165 5 1

Opinie o Learning Systems Group Sp. z o.o.

Filtruj opinie po kryteriach:

LTH
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Pracowałem tam no ładne parę lat temu, ale muszę powiedzieć że dobrze wspominam tą firmę mimo ze w końcu to oni ze mną zakończyli współprace. Atmosfera była ok, na tamte czasy (a studiowałem) to uważam że wcale tak źle nie płacili, zwłaszcza że zawsze wynagrodzenie było na czas i uczciwie obliczane. Fakt jest taki, że no niestety produkt jest słabiutki i w głównej mierze płaci się za atmosferę, swego czasu duże problemy były z rozwiązaniem umowy, jak też nachalny - wprowadzający w błąd marketing, który głosił że masz gratis 3 mc, co się przekładało na to ze przychodzili ludzie, którzy chcieli za darmo się uczyć dorabiając sobie różną ideologię do tego. A pieniądze za kurs tak na prawdę były olbrzymie. pracowałem tam okrągły rok, sądząc jak szybko z niektórymi ludźmi się rozstawali to myślę że długo :) Ale szczerze powiedziawszy nawijanie makaronu na uszy nie jest moją specjalnością

Pomocna?
TakNie
Jakub
 Opinia
@LTH 07.05.2019 20:19

Pracując przez rok w Learning Systems Group zapewne zdążyłeś dobrze poznać firmę. Czy prócz dobrej atmosfery, o której piszesz wynagrodzenie było satysfakcjonujące? Mogłeś liczyć na bonusy do wynagrodzenia? Obecnie firma szuka specjalisty do spraw obsługi klienta, specjalisty do spraw sprzedaży, a także oferuje staż w dziale HR. W ogłoszeniu jest mowa o motywacyjnym systemie premiowania. Czy ktoś z osób zatrudnionych mógłby przybliżyć tę kwestię?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Damian Margielewski
 Opinia
@LTH 07.05.2019 20:19

Śmiało mogę napisać że to co było kilka lat temu (poprzedni zarząd) nijak się ma do tego co jest tam teraz (zakończylem współpracę rok temu więc osobiście mogę oceniac tylko ten okres - 2011-2018). Jedno moge powiedzieć: wtedy atmosfera była o wiele lepsza (dla mnie po prostu normalna), zasady pracy transparentne, a chaosu niewiele. O następcach wypowiedziałem sie już wielokrotnie więc nie będę sie potwarzał, nie mam nic miłego do napisania - niestety.

Pomocna?
TakNie
Dominika
 Opinia
@Damian Margielewski 06.06.2019 12:27

Mimo że raczej nie masz dobrego zdania o tym pracodawcy, to i tak trzeba Ci bardzo podziękować za Twój wkład w tę dyskusję. W Learning Systems Group pracowałeś kilka lat, a więc z całą pewnością mogłeś dobrze zaznajomić się ze specyfika pracy w tym przedsiębiorstwie. Sądzę, iż i tak znajda się takie osoby, które będą chciały spróbować swoich sił w jego strukturach. Wiem, że już nie jesteś tam zatrudniony, ale może orientujesz się, czy w najbliższym czasie będę potrzebowali nowych pracowników?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Damian Margielewski
 Opinia
@Dominika 06.06.2019 13:47

Z pewnością prowadzą jakieś rekrutacje. Niestety nie wiem w jakim charaterze pracy szukasz więc ciezko mi odpowiedziec na pytanie czy firma może poszukiwać osób do takich zadań. Gdyby firma całkowicie zrezygnowała z rekrutacji wysłałaby czytelny komunikat zarówno do pracowników jak i klientów - na to nikt nie może sobie pozowlić. Z pewnością zbierają aplikacje chociażby dlatego, żeby mieć portfolio kandydatów w razie nagłych sytacji. Poza tym okres sierpień- listopad zawsze był okresem "sezonowym" z większym zapotrzebowaniem kadrowym w LSP/LSG. To przed czy mogę przestrzec w takim przypadku to sytacja z jaką się spotkałem w ramach tej firmy. Obiecywanie cudów na kiju wraz z iluzoryczną ścieżką kariery aby pozyskac pracownika tylko na sezon, potem pożegnanie. Z drugiej strony uważam że bardzo dorby pracownik może się obronić umiejętnościami przed taką sytuacją o ile będzie w stanie rozbić klikę :). Powodzenia zatem

Pomocna?
TakNie
Dominika
 Opinia
@Damian Margielewski 12.06.2019 13:28

Mimo wszystko - bardzo dziękuję, że starasz się tu tak aktywnie uczestniczyć w dyskusji. Twoje wypowiedzi z całą pewnością wiele do niej wniosły. Przeszukałam wszystkie portale z ofertami pracy i dowiedziałam się, iż Learning Systems Group aktualnie nie rekrutuje, ale być może w najbliższym czasie będzie. Dlatego też chciałabym Ci zadać kolejne pytanie: czy pracodawca ten chętnie przyjmuje do pracy osoby bez większego doświadczenia w tożsamej branży?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Damian Margielewski
 Opinia
@Dominika 13.06.2019 16:15

A w jakim charaketrze pracy szukasz. Jesli chodzi o lektorów to myślę że doświadczenie jest niezbędne. Jeśli natomiast chodzi o pracowników obsługowych, wspierajacych sprzrzedaż etc - tutaj decydować będą przede wszystkim kompetencję, doswiadczenie schodzi myślę na drugi plan. Reasumując - tak - myślę że pracownik bez doświadczenia ma też szanse otrzymac pracę.

Pomocna?
TakNie
Damian Margielewski
 Opinia
@Dominika 13.06.2019 16:15

Jeszcze jedna myśl przyszła mni do głowy - aktualnie jest sezon ogórkowy w tym biznesie, w wakacje sprzedaż spadała drastycznie a szkoły uzyskiwały na ogół tylko marny procent swoich średnich przychodów - w tym okresie nigdy nie było agresywnie prowadzonych działań rekrutacyjnych. Sytuacja zmieni się zdecydowanie około połowy sierpnia

Pomocna?
TakNie
Dariusz
 Opinia
@Damian Margielewski 18.06.2019 15:59

Mam przez to rozumieć, że na ewentualne oferty pracy ze strony firmy Learning Systems Group trzeba czekać do końca wakacji? Ciekawi mnie, czy osoby, które do tej pory współpracują z tą szkołą językową, w trakcie wakacji mogą liczyć na jakieś lekcje, aby uzyskać minimalne wynagrodzenie? Jestem ciekaw, jak to wygląda w tej branży.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ala_ma_kota
Nazwa działu: Marketing
 Opinia

super miejsce do rozwoju

Pomocna?
Tak1Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Calineczka
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@ala_ma_kota 27.03.2019 15:07

Hehehe powiedz to swoim poprzednikom :D, już nawet nikt nie kojarzy ich ilości

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ala_ma_kota
Nazwa działu: Marketing
 Opinia
@Calineczka 02.04.2019 11:53

Ooooo, czytałam Twoje wcześniejsze komentarze. Wciąż nie możesz przeboleć, że Cię zwolnili? Pracujemy po to, żeby się rozwijać i zarabiaća nie po to, żeby knuć i dochodzić swoich racji.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Damian
 Opinia
@ala_ma_kota 02.04.2019 14:43

:D przeciez sam się zwolniłem, o czym ty opowiadasz (kimkolwiek jesteś) - potwierdzasz jedynie to co napisałem :) o poziomie niektórych osób w organizacji :) Twoja wypowiedź nie jest na temat, tak na marginesie. Prosiłbym także aby nie oceniać ludzi swoją miara , nie każdy mija się z prawdą a tym bardziej lubuje się w knuciu. A co do trudnych decyzji , bo ta która podjąłem była wtedy dla mnie trudna - jak zawsze szczęścia sprzyja lepszym, dzięki temu dzisiaj sam jestem sobie szefem. Zachęcam wszystkich do tego żeby stawiali na siebie - nawet ciebie

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lara5555
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Super miejsce pracy. Zakres obowiązków, zadania, wynagrodzenie - tak jak ustaliliśmy w trakcie rozmów. Przełożony też jest dość nowy, reszta zespołu pracuje już jakiś czas . Wszyscy są bardzo sympatyczni.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ben
 Opinia
@Lara5555 20.02.2019 14:48

Mhmmm, serio?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lara5555
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Ben 15.03.2019 13:31

A dla Ciebie ktoś był niemiły? Ktoś oszukał Cię z wypłatą? Ja doceniam to, że pracuję "od... do", nie stresuję się, a po pracy mam czas dla siebie i nie muszę myśleć o pracy.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Calineczka
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@Lara5555 20.02.2019 14:48

7 lat przepracowane jako dyrektor jednej lub kilku placówek, przerobione dwa zarządy. Pierwszy z praktycznie zerową fluktuacją wśród kadry centralnej jednak potrafiący rok do roku stabilnie budowac wyniki w obrębie marki SU (choć praktykujący zarządzanie przez strach) , drugi - z permanentną fluktuacją na każdym stanowisku centralnym (kilkukrotnie zmieniany marketing, przetrzebione całe HR, likwidacja TMK, kilku dyrektorów sprzedaży przerobionych w okresie niespełna 2 lat - nawet prawa ręka pani prezes - Magdalena O- mam do Pani olbrzymi szacunek - chyba nie wytrzymała ciągłego poligonu doświadczalnego - niedokończonych eksperymentów ). Ostatecznie wybrany dyrektor sprzedaży - katarzyna w. - bez wiedzy, bez charakteru, osoba która ani razu jako krótko pracujący dyrektor szkoły nie zrealizowała wyniku, za to mistrzyni nepotyzmu. Sam złożyłem wypowiedzenie bo ostatecznie poczułem intelektualny regres, pracując w środowisku ludzi bez charakteru i wiedzy (mam tu na myśli środowisko centralne choć nie chcę generalizować ), słodzących i wręczających sobie dyplomy w kole wzajemnej adoracji - kto był na konwencjach ten wie. Referencji nie otrzymalem od nowego zarządu -od starego tak (wypowiedzenie składałem sam w marcu choć w grudniu ten sam nowy zarzad dał mi 1000zł podwyżki i bezwartosciowy dyplom za "coś tam") - bo ponoć byłem zbyt szczery w swoich wypwiedziach, a niejednokrotnie chamski wobec pracowników centralnych - zwłaszcza katarzyny w - do czego sie przyznaję. Nie umiem z osobami bez poziomu rozmawiac na poziomie tym bardziej kiedy ciężko przeskoczyć ich głupotę. Reasumując moja rezygnacja podyktowana była nie czynnikami ekonomicznymi (choc te miały mocną tendencję spadkową, podwyższona podstawa nie rekompensowała premii za sprzedaż) lecz skrajnie niskim poziomem całej organizacji - poza tym cięzko sie patrzyło jak ludzie bez pojęcia rujnują to co udało nam się wybudowac przez lata zarówno na poziomie krajowym jak i lokalnym. Kazdy ma prawo do własnej opinii i ja tez - dlatego osobom ambitnym, mającym własne zdanie i ceniącym sobie poziom intelektualny odradzam pracę w LSP/LSG czy jak to tam teraz się nazywa. Jest jeszcze jedna - ważna kwestia - tutaj nie szanuje sie klienta ani pracownika . W tej filozofii uczeń to tylko dojna krowa z zasobnym portfelem a pracownik powinien byc bezmózgim robotem z dużymi dłońmi żeby łatwiej klaskać - ja taki nie potrafiłem być :) Wszystkim aktualnie pracującym w LSP/LSG szczerze życzę wszystkiego dobrego a tym którzy jeszcze nie podjęli tam pracy lub nauki radzę przemyśleć decyzję aby ta była w pełni świadoma. Ja na dzień dzisiejszy nie potrafię wskazać plusów innych niż atmosfera na poziomie lokalnym w oddziale - ta jednak zależy od tego kogo masz w swoim najbliższym otoczeniu - na centralę raczej nie liczcie. Wbrew zapewnieniom kapitana nie jest to pion usługowy względem regionu jak ładnie mówiła to nowa pani prezes lecz według mnie zbiór przypadkowych osób które wprawdzie wystartowały, bo ktoś wystrzelił racę ale nie znają celu swojej podróży. Przepraszam jeśli kogoś poza katarzyną w. uraziłem swoją wypowiedzią - nie taki miałem cel. Dziekuję wszystkim zespołom w szkołach z którymi pracowałem przez te lata - jesteście wspaniałymi ludźmi, dbajcie o siebie :) Pozdrawiam Damian

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jena
 Opinia

Taki news, firma zamknęła w lipcu wszystkie mniejsze placówki szkół językowych, widać działanie na szkodę lektorów ale tez słuchaczy ( proszę przeczytać forum o Speak up) nie popłaca.

Pomocna?
Tak12Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jeszcze_lektor_ostatnie_m-ce
 Opinia

Drodzy Państwo "z góry" (p.Ewelina, p.Agata, p.Filip et al), czy Wy naprawdę nie widzicie, że w firmie jest źle (coraz gorzej), czy tylko udajecie!? Ja w lipcu zarobiłem 1590zł BRUTTO. A Państwo?? A propos cięcia kosztów, o których wspominały tutaj inne osoby, to gratuluję wyboru nowej platformy online - jeden kursant pytał czy ona jest darmowa...

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hubert R. - już nie lektor
 Opinia
@jeszcze_lektor_ostatnie_m-ce 06.08.2018 19:53

Po powrocie z urlopu (oczywiście bezpłatnego - przecież jako lektor WSPÓŁpracujący z International Language Institute jestem 'samozatrudniony', prawda?), postanowiłem rozstać się ze Szkołą i w ogóle rzucić pracę lektora na dobre, tj. przekwalifikować się, bo ostatnio moje składki ZUS [nawet 4-ro krotnie] przewyższały moje zarobki netto! Przez miesiąc [mojego urlopu] moja jedyna grupa (NewLevel7Group51) nie miała lektora; początkowo myślałem, że to dlatego że Szkoła "zapomniała" zorganizować zastępstwo, ale 3 tygodnie po moim odejściu kursanci piszą mi że nadal nie mają lektora. Czyżby wielu moich kolegów z pracy podjęło podobną decyzję, co ja? Zaraz jakaś miła pani z "góry" odpisze mi, że "wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma", zatem, żeby osoby zastanawiające się nad podjęciem WSPÓŁpracy z International Language Institute (Szkoła nie zatrudnia lektorów na umowę o pracę!) łatwiej mogły podjąć decyzję, to poniżej wypiszę moje zarobki BRUTTO z ostatnich 6 miesięcy ... od których jeszcze należy odjąć składki ZUS: - wrzesień: 290zł - sierpień: 859zł - lipiec: 1591zł - czerwiec: 2124zł - maj: 1334zł - kwiecień: 2055zł

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Adrian
 Opinia
@Hubert R. - już nie lektor 14.11.2018 11:50

Czy w takim razie nie ma szans, by firma zaoferowała lektorowi umowę o pracę? Próbował ktoś rozmawiać z kierownictwem na ten temat - czasem poprzez rozmowę można wynegocjować fajne warunki pracy. A powiesz jeszcze, od czego uzależniona była Twoja stawka wynagrodzenia? Patrząc na zestawienie, są to kwoty różnorodne i nie miarodajne.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jena
 Opinia
@Adrian 29.11.2018 13:10

Ja mogę odpowiedzieć jako lektor ( na szczęście były) dostajesz stawkę ok 30 zł za godzinę przepracowanego kursu, nie są płatne konsultacje i inne godziny kontaktu ze słuchaczami, sprawdzanie postępów, monitorowanie frekwencji słuchaczy itp. Firma oszczędzając na pracy i stawkach lektorów zaleca żeby większość godzin brali metodycy (1 w każdej szkole) jest to jedyna osoba z dydaktyki zatrudniona na umowę o prace. Generalnie wyzysk lektorów z uśmiechem na twarzy, bo menadżerowie zarabiają bardzo przyzwoita kasę, a lektor to trybik w tej maszynie do zarabiania na kredytami ( tak!) odsyłam do wątków na temat Speak up ( ich szkoła) , to zrozumiecie metody działania tej pseudofirmy.

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jakub
 Opinia
@Jena 28.01.2019 08:15

Czy aby w ogóle otrzymać posadę lektora w firmie Learning Systems Group, należy mieć doświadczenie zawodowe na takim stanowisku? Może z uwagi na stawkę wynagrodzenia, którą przedstawiłeś firmie, trudno jest znaleźć doświadczonego lektora, który chciałby poświęcić tyle swojego czasu na pracę w tej firmie? Jest to dosyć istotna informacja dla osób, które chciałyby rozpocząć karierę zawodową w tym kierunku.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jena
 Opinia
@Jakub 28.01.2019 12:10

Powiem tak , byłam bardzo doświadczonym lektorem, kursy generał i Business English, te godziny kursu to był taki dodatek do mojej głównej działalności i całe szczęście. Mam ponad dwadzieścia lat praktyki w nauczaniu angielskiego i jeśli słuchacze tej szkoły proponowali mi zajęcia indywidualne, to nie było chyba zle z moimi kwalifikacjami :) Obecnie pracuje na własny rachunek ale tez czasem współpracuje z innymi szkołami językowymi, dodam bardzo uczciwymi dla słuchaczy i lektorów tez. Te współpracę wspominam jako dość nieudany epizod w moim życiu zawodowym.

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Hubert R.
 Opinia
@Jena 28.01.2019 12:52

Na początku mojej kariery jako lektor zarabiałem nawet 8000zł/m-c! Jak? Pracowałem w 3 różnych szkołach jednocześnie - jeżdżąc po całej Warszawie, prowadząc lekcje (in-company courses) od 07:10 do 23:00 (od pon do czwartku; piątki trochę luźniejsze, bo mało kursantów lubi się uczyć w piątki) + jeszcze 3 lekcje w soboty. Taki tryb życia można prowadzić jedynie mając 20-parę lat. Wtedy umowa o dzieło -ew. zlecenie- jeszcze przechodziła. W dzisiejszych czasach jak chcesz pracować jako lektor w PRYWATNEJ szkole, to musisz prowadzić działalność gospodarczą, tj. opłacać [własny] ZUS, lub dodatkowo (a właściwie to głównie) pracować w szkole państwowej. Koleżanka powyżej pisze, że zarabia się 30zł/h. Cóż, ja miałem "aż" 56zł/h, ale koszt życia w Warszawie jest najwyższy w Polsce. Poza tym, za same studia w Londynie w latach 2006-09 musiałem zapłacić łącznie £7,500 - obecnie takie studia kosztują £9,000 rocznie (£27,000 ~ 133,920zł jak na dzień 29.01.2019!). Oprócz tego, po 9-letnim powrocie z UK do Polski za kurs CELTA zapłaciłem 5000zł (w 2010). Po ośmiu latach w zawodzie lektora (2010-18) z żalem musiałem pożegnać się z nauczaniem angielskiego :/ jednakże nie płaczę, gdyż w przeciągu miesiąca otwieram własną ... kawiarnię (nie napiszę gdzie, bo usuną ten post). Pozdrawiam lektorów i pracowników call-centre wszystkich szkół językowych!

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jena
 Opinia
@Hubert R. 29.01.2019 15:51

Powodzenia, zawsze można połączyć kawiarnię z możliwością konwersacji w angielskim ( to funkcjonuje w bibliotekach w Brighton) i jest świetne:)

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jakub
 Opinia
@Hubert R. 29.01.2019 15:51

Twoja historia jest bardzo ciekawa i pokazuje przede wszystkim, że jesteś osobą, która mimo przeciwności losu nie poddaje się i potrafi dostosować się do sytuacji, które w życiu wynikły. Uważasz, że głównym problemem obecnie na stanowisku lektora jest to, że konieczne jest założenie własnej działalności gospodarczej? Gdyby tego wymogu nie było, myślisz, że w dalszym ciągu pracowałbyś na tym stanowisku w Learning Systems Group? Ciekawi mnie również, czy firma oferowała wsparcie osobom, które nie miały doświadczenia w prowadzeniu działalności?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ewelina
 Opinia

Czyżby konkurencja zainspirowała niektóre osoby do pisania tych rzekomych opinii?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Calineczka
 Opinia
@Ewelina 05.08.2018 21:37

Nie Ewelino, inspiracją do wypisywania tych opinii jest chęć podzielenia się z niedoszłymi pracownikami faktami nt. pracodawcy z którym rozważają podjęcie współpracy - taka zwykła ludzka życzliwość wobec tych którzy nie wiedzą co mogą zastać w tej organizacji. Jeśli jednak piszesz wyłącznie obraźliwe posty, które zamiast odnosić się do jakiegokolwiek faktu jedynie oceniają wypowiedzi innych (patrz tekst o "rzekomych" opiniach) i tak nie zrozumiesz takiej postawy gdyż życzliwość wobec innych ludzi jest dla Ciebie prawdopodobnie tylko pustym frazesem

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jena
 Opinia
@Ewelina 05.08.2018 21:37

Nie konkurencja, realne warunki pracy i współpracy w tej firmie. Sprawdzone.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Filip
 Opinia

Ja słyszałem sporo dobrego i nie bardzo rozumiem dlaczego tak narzekacie?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jeszcze_lektor
 Opinia
@Filip 18.07.2018 11:37

@Filip - żart roku! Po opłaceniu ZUSu (jestem lektorem: "freelancer'em") w czerwcu zarobiłem 950zł na rękę.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jena
 Opinia
@Filip 18.07.2018 11:37

Bo jako lektorzy doswiadczalismy sytuacji, ,gdzie były ogromne opóźnienia w wypłatach. Widać było cięcie kosztów ( sale bez okien albo tzw przeszklone boksy jak w bankach) , marne wyposażenie . Bo widzieliśmy desperację osób chcących lub zmuszonych zrezygnować z kursu przed czasem , bez możliwości przerwania dalszego płacenia rat za kurs , paranoja.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia

@Calineczka Chciałabym się odnieść do punktu trzeciego. Napisałaś, że są jakieś niedomówienia, nieścisłości w wynagrodzeniach. Czy sam fakt, że coś się w wynagrodzeniu w Twoim przypadku nie zgadzało, został zgłoszony komuś z firmy Learning Systems Group? Co otrzymałaś w odpowiedzi, jeżeli to zgłosiłaś? Druga sprawa, zarzucasz firmie, że manipuluje pracownikami. Mogę wiedzieć, jak konkretnie się to objawia? Jest to bardzo poważny zarzut, dlatego chciałabym Cię prosić, aby Twoja opinia była poparta jakimś przykładem, czy argumentem, który ją uwierzytelni. Będę Ci za to wdzięczna.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Calineczka
 Opinia
@Agata 29.06.2018 13:57

Oczywiście, wielokrotnie zgłaszane nieścisłości pracodawcy, często po realizacji planu w końcu padał tekst od zwierzchnika że premie i tak są uznaniowe więc nie ma co kruszyć kopii i mamy się cieszyć z tego co jest albo po prostu ściemnianie, że sprawa umarła na innym "wyższym" poziomie. A Manipulacja pracownikami bardzo prosta, nieścisłe określanie celów tak aby były różnice w rozliczeniach efektów netto i brutto (celowe niedomówienia), proponowanie po kryjomu korzyści pracownikom podległym jeśli będą donosić na szefa itp - można wymieniać w nieskończoność, wiele lat pracy w tej firmie ale nie chce mieć z nią już nic wspólnego - trzymajcie się z dala. Jednak największy problem: nepotyzm i kompletny brak kompetencji ludzi z centrali

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia

@Jagoda Dziękuję za odpowiedź. Rozumiem w takim razie, że skoro te godziny nie są płatne, to można je odebrać w innym dniu, tak? Jeżeli nie, to jak ta kwestia jest rozwiązywana przez firmę Learning Systems Group? Jeśli możesz to sprecyzować, to będzie super.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jagoda
 Opinia
@Agata 18.07.2018 15:44

Kwestia bezpłatnych konsultacji ( półgodzinnych) oraz dzwonienia do słuchaczy ( ok 20 tygodniowo) wogole nie byla w żaden sposób płatna śni rekompensowana w inny sposób, nie było takiej opcji, to była umowa zlecenie, płatne były tylko i wyłącznie godziny lektorskie kursu, hasełka typu follow up ( bezpłatne konsultacje i dzwonienie do słuchaczy komentowane były ‚przecież to nie problem po pracy’ - dla mnie był to problem , dlatego podziękowałam za wspolprace:)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia

@Poinformowana, jesteś pracownikiem tej firmy? Czemu uważasz że firma "kombinuje z premiami, konkursami i chce przyoszczędzić"? @Jeszcze Opiekun, z nicku i kontekstu wypowiedzi wnoszę że pracujesz aktualnie w tej firmie. Mógłbyś powiedzieć coś więcej o warunkach zatrudnienia? Twoja opinia mogłaby wiele wnieść dla osób potencjalnie aplikujących do Learning Systems Group.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jagoda
 Opinia
@Agata 23.05.2018 10:48

Z punktu widzenia lektorów firma tez jest mało ciekawa, niskie stawki, wymagania żeby po godzinach pracy ( bezpłatnie) spędzać czas na dzwonieniu do klientów/ słuchaczy , napompowana administracja ( trzech lektorów, trzy osoby z administracji ) kombinatorstwo metodyków- dbałość przede wszystkim o własne godziny ( bo dla nich są one sa w ramach etatu , a lektorowi trzeba by zapłacić bo jest na umówię zlecenie) i bardzo nieetyczna polityka finansowa wobec słuchaczy , o której można przeczytać na każdym forum dotyczącym tej firmy.

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Calineczka
 Opinia

Problemem tej firmy jest kilka kwestii: 1. Brak jakiejkolwiek strategii sprzedażowej - obecny dyrektor sprzedaży nie posiada żadnych kompetencji do wykonywania tej funkcji, do tego jest to osoba bez podstawowej w wiedzy w zakresie zarządzania i budowy dywizji sprzedażowych, podejmująca niestety decyzje pod wpływem emocji i prywatnych przesłanek, propagująca nepotyzm 2. Wyzbycie się poprzez odpływ zasobów albo zwolnienia całego know how jakie w firmie do tej pory było. Rezultatem jest zrobienie z firmy wielkiego poligonu doświadczalnego a kolejne eksperymenty dobijają już i tak leżące struktury 3. Niedomówienia, brak transparentności, manipulowanie pracownikami, nieścisłości w wynagrodzeniach, ogłaszanie a potem nie wywiązywanie się z planów motywacyjnych , nielogiczne decyzje odnośnie poszczególnych oddziałów, permanentna fluktuacja na kluczowych stanowiskach centralnych, brak marketingu centralnego, zaleganie z płatnościami dla partnerów biznesowych, cięcia w wynagrodzeniach, zła atmosfera, ignorowanie głosu z regionów, brak jakiegokolwiek budżetu na działania lokalne. Na plus mogę jedynie wymienić kilku dyrektorów oddziałów, którzy faktycznie wiedzą co robią i rozumieją konsekwencje własnych działań, są energiczni i mili wobec klientów . Niestety ich starania są niweczone przez osoby zarządzające z centrali. Piszę to z wielkim smutkiem gdyż pracuję w dla tej firmy wiele lat i patrzę na upadek wszystkiego co przez te lata udało się wypracować ludziom zaangażowanym w dobro marki, szczęśliwie czuję zbliżający się koniec :)

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Stefan
 Opinia

Widziałem ostatnią ofertę firmy i potrzebują pracowników!!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Poinformowana
 Opinia
@Stefan 07.05.2018 12:02

Oferty wisieć sobie mogą. Tną koszty, kombinują z premiami i konkursami. Ludzie się zwalniają albo wywalają całe zespoły żeby zatrudnić za najniższą i przyoszczędzić

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zuza
 Opinia

Czy firma potrzebuje pracowników?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jeszcze Opiekun
 Opinia
@Zuza 03.04.2018 16:33

Nie raczej, tną koszty na maksa

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zocha
 Opinia

Jeśli chodzi o Toruń to Król Artur i zarozumiała Angela niewykształcona powinni dostać awans na Kaukaz.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zespół Learning Systems Group
 Opinia
@zocha 17.02.2018 19:11

Szanowny Użytkowniku, informujemy, że osoby które zostały wymienione przez Ciebie w komentarzu, nie są związane z naszą firmą. Szkoły Empik School nie należą do Grupy LSG. Informacja o zmianie właściciela dostępna jest w internecie. Pozdrawiamy, zespół Learning Systems Group

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Marcin
 Opinia
@zocha 17.02.2018 19:11

No cóż, jak firma zmienia nazwę/właściciela średnio co rok, to rzeczywiście trudno się połapać. To jak na luty 2018 nazywacie się Learning Systems Group, tak? A jaką nazwę planujecie po: Learning Systems Group / Learning Systems Poland / Polskie Szkoły Językowe / Language Solutions For Business / Akker / Empik School Online / Speak Up / International Language Institute?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tyson-pawel
 Opinia

Ja pracowałem w LSP jesienią zeszłego roku, wystawiam tę ocenę dopiero teraz bo z uwagi na obecną pracę nie byłem w stanie tego zrobić wcześniej. W branży call-center spędziłem łącznie dwa lata w sześciu firmach. LSP to najlepsze call-center w którym do tej pory byłem. Przede wszystkim panuje tu normalna, pozytywna, koleżeńska atmosfera. Jest to zasługą przełożonych które traktują pracowników z szacunkiem, uśmiechem i sympatią. Wg mnie w tym mieście te trzy rzeczy są rzadkością. Drugi wątek to kontakt między pracownikami. Wszyscy generalnie się znają i lubią, nowe osoby są dobrze przyjmowane. Ja się w tej firmie czułem bardzo bezpiecznie. Było naprawdę dużo rozmawiania i żartowania, chyba ktoś by musiał się postarać by przez tę społeczność zostać odrzuconym. Branża call-center jest jaka jest i też w LSP są minusy ale nie chce mi się ich definiować, bo w porównaniu do moich wcześniejszych firm to tutaj te minusy są do pominięcia. Decyzję o zrobieniu tego wpisu podjąłem w okresie pracy w LSP. Wyszło roczne opóźnienie ale nic się nie zdezaktualizowało. Także bez względu czy ktoś był już w call-center czy nie, to ta firma będzie raczej dobrym wyborem. Mi tam było spoko :-)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia
@tyson-pawel 15.11.2016 13:06

Dziękuję za Twoją "Tyson-pawel" rekomendację. Staramy się, aby atmosfera w pracy dla wszystkich naszych konsultantów była jak najbardziej życzliwa i bardzo dbamy o zapewnienie komfortu dla pracowników. Zawsze też wypłacamy na czas pensje oraz premie. Raz jeszcze dziękuję. Alicja Radziejewska

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ex-pracownik
 Opinia
@tyson-pawel 15.11.2016 13:06

KLAKIER!!!

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ro
 Opinia

W portalu aplikacyjnym dodam, że na dosyć wysokie stanowisko managerskie firma od razu zadała pytanie na jakie warunki finansowe jestem w stanie się zgodzić.... :) Kiedyś robiłem dla sporej korpo pod managerami z prawdziwej ekstraklasy, nauczyli mnie kilku rzeczy m.in., że jak chcesz Ferrari to płacisz jak za Ferrari. Jeśli płacisz jak za Tico... to szukaj Tico :) Robiąc wiele lat w branży, w której przetargi i konkurencja cenowa są na porządku dziennym od razu mi się wydało podejrzane, że firma na dzień dobry robi konkurs cen i pyta się ile może utargować, bo to oznacza: a) albo poważne kłopoty finansowe jeśli nie stać na wynagrodzenia dla specjalistów b) albo brak wyobraźni i pomysłu na pracowników (problem niewykorzystanych zasobów to problem managerski, ze strony firmy a nie problem pracownika/zasobu, który pozyskują, swoją drogą potencjał intelektualny jest najważniejszym z potencjałów, więc niedociągnięcia na tym polu jednoznacznie świadczą o firmie) c) co wynika z powyższych szybką rotację i kiepską atmosferę d) brak jakichkolwiek perspektyw ot wpadasz robisz swoje po pół roku - roku wypadasz (nie kryję, że jest to skuteczny sposób na pozyskiwanie Panów Mietków do pracy w budce ochrony, ale niekoniecznie sprawdza się przy poszukiwaniu specjalistów) d) szukanie frajera, który zgodzi się wykonywać kosztowną robotę za śmieszne stawki (jak już napisałem robię w branży, w której konkurencja cenowa jest na porządku dziennym, niestety ma ten minus, że potem kupa forsy na usterki i dodatkowe usługi idzie, bo nawet jak pozyskuje się dobrą firmę do współpracy, to daje nam ona dokładnie nam ona dokładnie to za co zapłaciliśmy, coś na zasadzie farb Dulux i Nobiles, niby właściciel ten sam tylko jakość inna) Jak widzę, moje podejrzenia były w 100% trafne :) Słowem chcesz Ferrari, płać jak za Ferrari. Stać cię na Tico, jeździsz Tico, co najwyżej czerwonym.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wacek
 Opinia
@Ro 02.04.2014 12:09

Coś to Twoje ,,Ferrari" nie do końca skoro nie znalazłeś roboty a masz czas na wylewanie frustracji na forum. Jestem telemarketerm w CC tej firmy. Może i koksów nie ma ale wiem że pensja zależy głównie ode mnie. Chcę zarobić to pracuję i jest git. Nie chcę to się rozstajemy bez fochów. Firma płaci kesz regularnie (w poprzedniej firmie to był dramat) daje możliwość szkoleń językowych i awansu (tylko trzeba się wykazać, nie tylko słownie jak kolega powyżej). Nie czuję się frajerem, wiem na co się zdecydowałem, wiem jakie są warunki na rynku i tyle w tym temacie.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
jaś
 Opinia
@Wacek 11.04.2014 11:12

a przepraszam bardzo co to za atut firmy że płaci regularnie to jest oczywista oczywistość nad którą nawet nie powinniśmy się pochylać,twoje pisanie że w poprzedniej firmie nie płacili ci na czas jest beznaziejne co mnie to obchodzi że dałeś się wykorzystywać? Jak jesteś taki zadowolony że płacą ci na czas to może zaraz zaczniesz piać że oferują ci biurko bo poprzednio to pracowałeś w jaskini po co sięgać po argumenty ktore nie są na miejscu i które w rzeczywistości nie są argumentami tylko bełkotem na zasadzie byle by coś skrobnąć.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kokosz
 Opinia
@Ro 02.04.2014 12:09

a LSP albo pracuja idioci albo to pralnia pieniedzy jest :P JEst tysiac pomysłów na to jak poradzic sobie z niektorymi problemami ich placówek ale oni albo na nic nie pozwalaja menago w placówkach albo wybieraja idiotów, ktorzy zaczynaja od meczenia pracowników albo wola uklady i ukladziki i cieple posadki dla znajomków zamiast realnego zysku i biznesu. Jest multum pomysłów na SpeakUP - szczególnie w kujawsko-pomorskim ale nikomu nie zalezy a w dodatku jest nei zly nepotyzm i popychanie nieudacznych swojaków. Niektortzy tam pracujacy nie umiaja sie poprawnie podpisac, jak cos stworza to szeregowi pracownicy albo lektorzy musza po nich porawiac (bo sa bledy ort.). NAgminne jest wyreczanie sie lektorami (pije do kazdry, szczególnie tzw. metodyczek) przy tworzeniu materiałów (tzn. teraz na szczescie juz za to palca ale jeszcze jakis czas temu lektorzy niektorzy, co zreczniejsi plastycznie i graficznie i obyci z kompami musieli godzinami siedziec przy tworzeniu materialów za co pewnie kase brali matodycy albo nie wiadomo kto). NIE BEDZIE FIRMY I NIE BEDZIE DOCHODU jesli sie tak rozumuje a dobre pomysły sie torpeduje. Do tego historia z Panią Anną (byłą mendago z Torunia) to juz szczyt jest. Jak myslicie? Czy gdyby nie pracownicy to wydaloby sie to czy nie? A mzoe mi ktos wyjasni dlaczego dziewczyna, ktora to ujawnila juz tam nie pracuje? Dlaczego nagle nie mogla sie dogadac z nowa menago? Skromnie wyceniam walki Pani Ani na jakies 80-120 tysiecy i to tylko w okresie w ktorym mialem przyjemnosc Panie Anie znac :P A myslicie, ze Ci co sie sami pozwalniali zarz po pani Ani to byly krystaliczno czyste osóbki? A nieplacenie lektorom za odwolane zajecie (lektorzy wczesiej nie informowani o odwolaniu, przychodzili na zajecia a tam nie ma dla nich zaklepki) - to juz akurat sa machlojki metodyków (gdy im kasy malo, a ciagle im mało :) - to sobie przepisują zajecia laktorów). Ludzie - w pół roku, do roku, zrobilbym porzadek w LSP, zlikwidowal przerost zatrudnienia i nawet Toruń (najgorszy w calej polsce chyba jesli chodzi o przynoszony dochód) wyciagnalbym przynajmniej na zero. Jako zewnetrzny zarzadca zliwidowalbym patologie szybciutko. Ale to kosztuje a za 2000+ prowizja to nikt dla LSP porzadku nie zrobi w ich bajzlu. Niech mi ktos wyjasni jaki sens bylo przenosic szkole na starówke i rezygnacja z najlepszej lokalizacji biznesowej w Toruniu? Ile to dalo i czy poszczednosc na czynszu zwrocila sie czy byc moze spadek obrotów byl na tyle wysoki, że zeżarl cala oszczednosc z nizszego czynszu? Niech mi ktos powie, ze LSP to nie jest pralnia pieniedzy?

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zocha
 Opinia
@Kokosz 09.10.2014 13:24

Jeśli chodzi o Toruń to Król Artur i zarozumiała Angela niewykształcona powinni dostać awans na Kaukaz.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Administrator
 Opinia

Przestaliście aktywizować się w tym wątku. Co na to wpływa? Możecie po prawie 5 przerwie w dodawaniu opinii wypowiedzieć się na temat świeżej sytuacji w firmie Learning Systems Group Sp. z o.o.?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Norbi
 Opinia

To, że w małych miejscowościach sytuacja wyglada gorzej to raczej oczywiste ale generalnie ci więksi ciągną słabszych. Ważne żeby teraz po tych zmianach znacznie poprawiła się sytuacja w firmie. To jest cel najważniejszy,

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Waldi
 Opinia

Czy w związku ze sprzedażą akcji LSP zmieniło się coś na korzyść? Czy jeszcze na chwilę obecną nic nie wiadomo?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Była
 Opinia
@Waldi 11.08.2017 17:51

Wszystko zależy od konkretnej miejscowości. W niektórych w miarę się kręci, w innych - nie zarabiają miesięcznie nawet na koszty. Premie notorycznie się ucina. I jest coraz gorzej. Firma raczej walczy o przetrwanie, niż rozwija skrzydła. Nie polecam pracy tam, wytrzymałam dwa lata, od tygodnia pracuję w innym miejscu (też sprzedaż) i dopiero teraz widzę, jak bardzo marnowalam swój czas i nerwy w SU.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
szukam
 Opinia

czy ktoś coś wie co się u nich teraz dzieje ? czy może mi ktoś powiedzieć czy warto u nich pracować bo po wpisach wygląda to... różnie

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
teacher-cheater
 Opinia
@szukam 04.08.2017 13:03

O ile mi wiadomo, to LSP zostało wchłonięte przez jakieś wydawnictwo, chyba WSiP. Empik School Online to teraz International Language Institute.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
szukam
 Opinia
@teacher-cheater 04.08.2017 15:18

ale to czy to oznacza, że będą szukali więcej nowych pracowników ? może coś się u nich ruszy :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
szukam
 Opinia

czy ktoś coś wie co się u nich teraz dzieje ? czy może mi ktoś powiedzieć czy warto u nich pracować bo po wpisach wygląda to... różnie

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Agata
 Opinia

Nie jesteś pewien czy złożyć swoja aplikację do Learning Systems Poland S.A.? W zakładce "Wywiad" odnajdziesz informację czym firma wyróżnia się na rynku jako pracodawca. :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Anitka
 Opinia

Jak się studiuje to kasa jest niezbędna i szukam tu fajnej pracy hostessy w Łodzi

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
były pracownik
 Opinia

Fajny klimat ale dla bardzo młodych studentów lub na przeczekanie po studiach zanim znajdzie się pracę - zarobki słabe. Niczego się tam nie nauczysz ale miło spędzisz czas.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nobel
 Opinia

Bardzo chciałbym u nich pracować, tylko nie widzę ofert

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
sl
 Opinia

@ Hank - jak 16 miast to jest w czym wybierać w takim razie :) a widze, że poszukują teraz opiekuna klienta do kilku miast czy analityka finansowego.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
I_like_my_job
 Opinia

Kochani, chyba sami nie wiecie w jakiej firmie pracujecie!? Learning Systems Poland zatrudnia około 2000 osób; więc o KOGO Ci konkretnie chodziło ???

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
monster
 Opinia

czy nadal szukają ludzi do call center szukałem ich na olxie ale nic nie znalazłem

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pozdrawiam
 Opinia

Pomyłka ewidentnie jesteś Ty. Dziewczyny są bardzo w porządku. Praca jest banalnie łatwa a zarobić się da i to fajnie nawet bez nadgodzin. Wiadomo jeśli interesuje Cię pensja 4000 zł to fakt nadgodziny są obowiązkowe. Konkursy są różne. Można wygrać kilka stowek, jak i kisiel :) ale czego się spodziewasz za tak banalny konkurs, który możesz wygrać 10 razy dziennie? Ja wiem ze chciałabyś za taką głupotę dodatkową kasę ale weź dziewucho zejdź na ziemię. Jeśli wolisz pracować w biedronce po 8h dziennie wkładając towar za 1600 zł, niż siedzieć na dupie 6h dziennie i mieć 2500 zł to gratuluję inteligencji :) ps. Dla dziewczyn za urodę daje, tak jak Marysia (oczywiście jej tez) 10!!! :)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kasia
 Opinia
@Pozdrawiam 20.11.2015 17:19

Nie ma to jak samozachwyt, napisać pozytywną opinię o samym sobie to nie lada wyczyn. Wydać trudno spojrzeć prawdzie w oczy, niestety prawda jest zgoła inna.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Aska
 Opinia
@Kasia 25.11.2015 18:19

Oj widzę, że jakaś mega dyskusja na temat urody supervisorek sie wywiązała:) Dziwne... myślałam, że to nie jest najwazniejsze przy ocenie pracodawcy... no ale każdy ma swoje zdanie. Polecam pracę w agencji modelek - tam będziecie oglądać same piękności:) a tak na poważnie - pracuję w tej tej firmie juz ponad 2 lata i smiech mnie ogarnia jak czytam niektóre opinie. jeśli chodzi o dziewczyny - to naprawdę starają sie ogarnąc prawie 150 pracowników (a różne osoby sie zdarzają... kto pracuje te wie o czym piszę). Dziewczyny są wymagające, jedne bardziej drugie mniej - ale to jest praca każdy ma swoje obowiązki... a telemarketer jesli chce to naprawde może fajnie zarobić. Pozdrawiam wszytskich i pamietajcie że nikt Was tam na siłę nie trzyma:)

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pozdrawiam
 Opinia
@Aska 25.11.2015 19:26

Ni jestem supervisiorką ani recepcjonistką :D hahaha zwykły, szary pracownik słuchawek i zarabiam na prawde dobrze, choć pracuje od nie dawna ;) jedyny minus to fakt, wypłaty mogłyby być na czas :/

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Din
 Opinia

Zdaje się, że autor tego wpisu ma znacznie większy problem ze samym sobą, niż osoba przez niego wymieniana. Eskalacja frustracji i agresji jest przerażająca. Cóż, proponuję poszukać sobie innej pracy, skoro ta jest taka zła :-) Z mojego punktu widzenia w końcu naprawdę zaczyna się wszystko znakomicie układać. A pracuję tam od kilku lat. Szkoda, że jeszcze nie wynaleziono leku na ... zazdrość :-) Pozdrawiam julke

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Learning Systems Group Sp. z o.o. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny